abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:15:50 #151
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46404104
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:22:02 #152
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46404264
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 16:19 schreef Aventura het volgende:
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:26:54 #153
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_46404373
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:15 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Maar maar maar....ik vind prei zo lekker, maar voortaan dus niet meer in een stoofpotje aangezien de 2 waar ik prei in had gedaan niet te eten waren.

Tsssss.... Dat ik bij het eerste ranzige potje nog de alcohol de schuld gaf

Maar goed ik ga er denk ik nog 1 of 2 maken deze 'winter' (vandaag heerlijk naar het strand geweest en op terras gezeten in het zonnetje ) en dan pakken we het zomerstoofpotjestopic van kaaharin er maar ff bij
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:27:42 #154
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_46404390
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

[..]

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Ik had het laatst met hachee die helemaal aangekoekt was
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zondag 18 februari 2007 @ 00:43:58 #155
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415442
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46415501
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:43 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 18 februari 2007 @ 00:55:15 #157
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415723
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:45 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
Jawel hoor
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46419008
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:55 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jawel hoor
Jammer dat het zo'n eind rijden is
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_46421359
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Wel als je niet een beetje bijvult, jongedame!
Gewoon bij blijven schenken.
Water, bouillon, wijn, does not matter!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46619666
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:27:28 ]
pi_46619945
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:23:41 ]
pi_47362538
Ik wil iets doen met kipenpootjes, tomaten en linzen. Is dat een goed idee en heeft toevallig nog iemand een verrukkelijk recept, voordat ik zelf aan 't klussen sla?
Sweet and innocent...
  zondag 18 maart 2007 @ 16:50:30 #163
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47403519
Zo ik heb ook al weer even een stoofje opstaan

ik knal er even een fotootje in.

zo staat het dan op mijn petroleumstel te pruttelen


En het stoofje:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_47405514
Dat stelletje
Leuk
pi_47405558
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.
Oh oh, deze moet deze week echt gemaakt worden hier *kwijlt*
pi_47406194
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:11:13 #167
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406297
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:08 schreef Jarno het volgende:
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_47406343
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:13:52 #169
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406386
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:12 schreef Jarno het volgende:

[..]

Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.


ik ben altijd benieuwd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 18:15:20 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47406423
quote:
Op zondag 18 maart 2007 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Dat stelletje
Leuk
THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 18:17:35 #171
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406496
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:15 schreef MissHobje het volgende:

[..]

THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
ruik je zo'n brandertje niet?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 19:10:55 #172
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47408480
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:17 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ruik je zo'n brandertje niet?
Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 21:07:08 #173
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_47413091
quote:
Op zondag 18 maart 2007 19:10 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
'Thuis' (bij m'n ouders) stoken ze hem op petroleum, maar dat ruik je ook niet/nauwelijks. Wat je ruikt is subtiel en ouderwets, het stinkt zeker niet. Wel buiten vullen natuurlijk

M'n ouders hebben er overins best veel, ik zal er eens een claimen (maar moet ik wel een grotere keuken hebben).
I am a black hole shitting into the void
  maandag 19 maart 2007 @ 16:04:05 #174
172358 oddman
Introspecteur
pi_47438439
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 10:14 schreef Delicieux het volgende:
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je vergeet de knoflook. Bij bouquet ganri hoort ook knoflook...


Mijn eigen duit voor het zakje: Hachee à la mode Oddman.

Volledig schaalbaar, benoemde hoeveelheden zijn, mits aangevuld met meelspijs en groente, voor 3/4 personen. 2 als ze heel erg veel honger hebben.
500 gr runderstoofvlees (runderlappen, sucadelappen, dat soort spul)
500 gr uien
50 gr boter
Zout
versgemalen peper
azijn
laurier
kruidnagel
1 bouillonblokje
water

Snijd het vlees in dobbelstenen (d6). Snipper de ui, mogen grove stukken zijn.
Bak het vlees bruin in de boter in een (stoof-)pan met hoge rand op een middelhoog vuur. Voeg dan de uien toe en bak door totdat deze glazig zijn. Voeg dan, onder constant roeren, twee eetlepels bloem toe (om te binden). Blijf roeren en bak dit geheel 1-2 minuten op een middelmatig vuur. Voeg dan zo veel water toe dat het geheel onder water staat en een beetje rond kan zwemmen.
Voeg dan de laurier (3-4 blaadjes), kruidnagel (6 hele nagels of een mespunt gemalen kruidnagel), peper (flink wat; malen tot je een lamme arm krijgt), zout (mespunt), bouillonblokje en azijn (3 flinke eetlepels) toe. Goed roeren en vuur opstoken tot het geheel aan de kook is.
Dan vuur heel laag zetten dat het net borrelt en minstens 2 1/2 uur laten pruttelen. Zoals met de meeste stoofpotten, heo langer hoe beter.
Serveren met aardappelpuree en groente / salade naar keuze.
Als bonus nog de wortelsalade die ik er zelf bij zou geven:

Wortelsalade (bijgerecht voor 3/4 personen)
2 grote winterpenen
1/2 ui
3 grote lepels zonnebloemolie
4 grote lepels azijn
zout
peper
suiker
tijm

Schrap en rasp de wortel. Wees blij als je een keukenmachine hebt, want dat maakt het veel makkelijker. Snij de ui in hele dunne ringen.
Meng de olie en azijn in een kom. Voeg er het zout (flinke mespunt), peper (versgemalen, naar smaak), tijm (mespunt) en suiker (mespunt) aan toe. Mik er dan de gemalen wortel en gesneden ui bij. Goed mengen en laten staan in de koelkast terwijl de hachee pruttelt.

Eet smakelijk!
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_47438771
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:16 schreef cinnamongirl het volgende:
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.
Die ga ik maken! Rode kool
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')