abonnement Unibet Coolblue
pi_42041805
Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 9

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

8 oktober: ECC-dag in IJsselstein. Zie DEZE SITE voor meer info.
28 oktober: Knoevelfestijn in Stein (Limburg). Meer info op DEZE SITE .
10 en 11 november: Gallinova in Barneveld. HIER meer informatie.

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

foto’s uit het vorige deel:

Toby van Inkie


Ibi, Owen en Ovide van zoeperzazke






De caafjes van Gateway


Djep en Snoopy


R.I.P. Lieve Toos van Calioppe


En hoe is het nu met de zieke Bertha van Calioppe?


Remus en Bo van bmwm3e46smg





Laatste posts in vorig deel:
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 09:21 schreef RiesAmaris het volgende:
zooo, Owen is gister naar buiten terugverhuisd: hij is 4 weken geleden gecastreerd en mocht gister kennismaken met zijn blijvende harem...en blij dat ie was! 2 van die mooie dames, nou die heeft de hele tijd lopen prrrrt'en haha! En Diego mocht nog voor 2 dagen terug naar zijn broertje, en dat vond hij ook wel errug tof! Morgan gaat Diego naar zijn nieuwe bazinnetje...spannend
Foto's volgen nog =)
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 10:57 schreef gateway het volgende:

[..]

hehe dat doet Gizmo ook steeds, maar het vrouwtje wil nie
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 11:01 schreef CherryLips het volgende:
mijn mannetjes cavia's purrrrden vroeger ook tegen elkaar. en die kontjes zo heen en weer, en dan piepen . en dan vechten .
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 11:10 schreef zoeperzazke het volgende:
nouja, zeugjes zijn eens in de 16 dagen bronstig en dan wel erg gewillig... maar je merkt het lang niet aan iedere zeug...
I had a signature once. It was awful.
pi_42042494
Ik moet ook maar eens mee komen kletsen

Mijn cavia heet Babette en het is een schatje:

Ze is alleen niet super fotogeniek Deze met haar vriendje Oscar is al duidelijker:


Ik ben alleen de laatste tijd aan het twijfelen of Babs wel een meisje is
Ze schijnt geluidjes te maken die een dierenartsstudente die ik ken nog nooit heeft gehoord bij een vrouwtje Maar ze had er ook niet genoeg verstand van om het aan het geslacht te kunnen zien. (Ze is nog maar tweede-jaars)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42042726
in de OP staat een link naar foto's van geslachten. Aangezien jouw caafje wat ouder is moet je het zelf aan de hand van die foto's duidelijk kunnen zien, als het een beertje is zijn de balletjes nu wel ingedaald.

Cavia's maken trouwens allemaal dezelfde geluiden, of het nu beren of zeugen zijn. Een laag geprrrrrrrt is een geluid van dominantie en wordt vooral door beren gemaakt (ook als ze hitsig zijn) maar zeugen maken dit geluid evengoed, alleen wat minder.

Krijgt Babs nog een vriendinnetje?
I had a signature once. It was awful.
pi_42042858
Ja, zowel Oscar als Babette krijgen een vriendinnetje. We wilden eerst verhuizen en dan gaat Oscar naar buiten met een vriendinnetje (scheelt ook weer bij territoriumproblemen, dan is het ook voor Oscar nieuw). En dan krijgt Babs ook een nieuw speelkameraadje.

Ze is nu nog geen jaar oud en eergisteren woog ze ietsje meer dan 1000 gram. Maar dat ietsje meer was vast de wortel waarmee ik haar op de weegschaal had gelokt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42043081
dat gewicht is netjes. Maar op die leeftijd kun jij zelf gewoon het geslacht bepalen hoor, heb je al naar de foto's gekeken? Je kunt ook het piemeltje voelen als het een beertje is, als je je vinger iets boven het geslachtsdeel legt voel je bij een beer ene hard staafje zitten, dat hebben zeugjes niet (joh). Verder heeft een beer op die leeftijd onmisbare ballen. Wel belangrijk om te weten natuurlijk als je een cavia erbij koopt
I had a signature once. It was awful.
pi_42043110
Ik ben bang dat het een jongetje is en dat hij dan Babette heet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42043115
En hij luistert naar de naam Babette.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42043132
hehehe.... heb je een foto? Dan kunnen we even kijken
I had a signature once. It was awful.
pi_42043189
dat wordt dan een Bobette? of blijft hij Babette heten?
pi_42043313
Bobette, het arme beestje
I had a signature once. It was awful.
pi_42043588
jah, Bob dan, ook goed
pi_42043729
Bobette Met behulp van die pagina nog maar een keer gekeken (op de rug gelegd worden vindt het niet echt prettig). Het is allemaal nog steeds wat vaag en echt een penisje kan ik niet vinden, maar ik voel boven het gaatje wel een staafje. Ik vrees dus dat het ook echt een Bobette en geen Babette is. Hij/zij is door een caviafokker als vrouwtje meegegeven, maar ik denk dat hij er naast zat.

Het lijkt hier nog het meest op:

Een gecastreerd mannetje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 22 september 2006 @ 12:23:10 #13
156178 angelfist
ik ben niet gek
pi_42043771
Ik weet nog steeds niet hoe ik foto's kan uploaden, maar ben ook heel trots op mijn beestjes! Ik wil ze dus heel graag laten zien
hallo luitjes.
pi_42043813
onze dolly bleek ook een mannetje te zijn .
altijd handig, mensen die je een cavia verkopen en niet eens weten wat het is .
Tap tap tap
pi_42044159
dat kan absoluut niet missen, da's een ventje. Maar is hij gecastreerd? Voel je geen ballen eronder? Als je twijfelt zou ik er even een goede DA naar laten kijken. Als hij gecastreerd is kun je hem het beste een vriendinnetje geven, dan heb je de meeste kans op slagen, een beer en een zeug leven vaak het leukste samen.
I had a signature once. It was awful.
pi_42044167
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 12:23 schreef angelfist het volgende:
Ik weet nog steeds niet hoe ik foto's kan uploaden, maar ben ook heel trots op mijn beestjes! Ik wil ze dus heel graag laten zien
www.xs.to ?
I had a signature once. It was awful.
pi_42045019
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 12:23 schreef angelfist het volgende:
Ik weet nog steeds niet hoe ik foto's kan uploaden, maar ben ook heel trots op mijn beestjes! Ik wil ze dus heel graag laten zien
of www.tinypic.com

Isabeau wat een lief caafje!! En wat leuk dat je ook mee komt kletsen!

Obelix is echt duidelijk een vent, jeetje wat heeft die een flinke ballen zeg
pi_42045242
Ik mis de ballen een beetje bij Bobette Zo zien ze er in ieder geval niet uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42048082
Maar kun je geen foto maken?
Ik heb ooit eens een dame gehad die een wat uitstekende vulva had. Zag dr ook wel uit als een mannetje. Maar t was echt een dame!
  vrijdag 22 september 2006 @ 15:04:56 #20
153515 JvdK
This Side Up
pi_42048210
het enige wat altijd mijn week einde goed kan maken is het cavia topic..
De Caaf's zijn zooo ontzettend relaxed!!
Gewoon proberen..
pi_42049568




Dit is mijn cavia Kees.
pi_42050185
Kees
I had a signature once. It was awful.
pi_42052520
Haha ik herkende hem meteen

Heb zelf ook nog wat foto's van hem



Deze bijvoorbeeld!

altijd leuk, cavia's kijken
Nobody ever seems to remember life is a game we play
pi_42052682
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 18:10 schreef VixenFromHell het volgende:
Haha ik herkende hem meteen

Heb zelf ook nog wat foto's van hem

[afbeelding]

Deze bijvoorbeeld!

altijd leuk, cavia's kijken
Die foto is ook zo cool. Koning Kees .
  vrijdag 22 september 2006 @ 18:28:29 #26
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42053000
Zo, hier weer verder

Google en Tinus zijn uit de OP gekickt inmiddels Zal aan ze doorgeven dat ze alweer vergeten zijn hoor! Met Google's pootje gaat het beter als ik het zo zie. Morgen is de antibiotica op dus dan kijken we het even aan of het helemaal weg gaat. Het voetzooltje is in ieder geval al een stuk zachter dan 1,5 week terug, dus dat is al heel wat en ook het pootje lijkt wat minder dik Gaat goed dus!
To infinity…and beyond!
pi_42053751
Sorry Ivetje, ik heb echt maar een kleine selectie foto's in de OP gezet, anders wordt t echt zo'n belachelijke lap
I had a signature once. It was awful.
pi_42053810
hoe maken jullie eigenlijk foto's van jullie caafjes? gewoon met de flits?
Tap tap tap
pi_42054302
meestal doe ik het zonder flits, maar heel soms gebruik ik hem wel. Ik stel hem dan wel op een van de zachtste stand in, zodat het niet zo'n fel effect geeft.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 22 september 2006 @ 23:35:12 #30
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42063389
Geeft niet hoor zoeper
Ik maak pics met of zonder flits, is maar net wat ze cam zelf doet. Als het te donker is en ik gebruik de flits niet, dan is hij bijna altijd bewogen door de hele lange sluitertijd. Vandaar dus beide
To infinity…and beyond!
pi_42072788
Cherrylips?

Joyce (twestendorp) heeft een tesseltje dat weg mag. Het is een rodobontje met een vouwoortje (zeugje), pas geboren. Heb je nog/al interesse?
I had a signature once. It was awful.
pi_42072883
.
Ik mag niet . Ik durf ook geen derde wereldoorlog hier thuis te riskeren, al laat ik wel steeds subtiele hints vallen . maar het zit er helaas niet in .
Tap tap tap
pi_42087910
Jeetje, deel 10 alweer! Ik fok ff een paar daagjes niet en deel 10 is alweer geopend.
CherryLips, wat ontzettend jammer voor je. Is het definitief denk je, of valt er over een maandje mss nog over te praten?
Isabeau, leuk dat je mee komt buurten en een leuke caaf!! Ben je er al uit of zij een hij is?
Zoeperzazke, ben jij ook vermomd? Ik dacht; hé een nieuwe caafjesfreak maar het bleek een oude bekende te zijn. Ik vond Fairly Odd Parents leuk, maar de nieuwe ook.
pi_42088397
Ik post het zelf maar hier voor er flauwe opmerkingen komen. Gisteren bij Paul de leeuw waren er vier dames van het WCC aanwezig bij Paul de Leeuw ter 'promotie' van de show. Het eerste deel was leuk, maar aan het einde ging er een echte, gevilde cavia in de blender. Ongelooflijk goor.

Screenshots staan op http://www.zoeperzazke.nl/cavia/pauldeleeuw/

Terugkijken kan op http://mooiweerdeleeuw.vara.nl/terugkijken.php
I had a signature once. It was awful.
  zondag 24 september 2006 @ 13:01:46 #35
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42090455
Ik kan het filmpje niet afspelen, mediaplayer doet lomp. Maar ik snap het niet helemaal, waarom laten mensen van de WCC dat laatste toe??
To infinity…and beyond!
pi_42097025
Ja, Maddy_K, Babette is nu Bobette Mijn vriend moest erg lachen, maar ik kan er niets anders van maken. Flink kijken, wat voelen etc. maakt er alleen maar een mannetje van en geen vrouwtje. Maar ik was van plan hem mee te nemen naar de dierenarts als Oscar het konijn gecastreerd wordt om hem te vragen.

En dat méén je niet van die cavia in de blender, zoeperzazke? Was dat niet gewoon nep? Wat een idiote tv (ook als het nep was).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42097450
quote:
Op zondag 24 september 2006 10:39 schreef zoeperzazke het volgende:
maar aan het einde ging er een echte, gevilde cavia in de blender. Ongelooflijk goor.
Onsmakelijk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42097494
Btw, als mijn cavia's zich met hun achterpoten krabben, bijten ze daarna even in hun teennagels (ze geven er een kort rukje/ knauwtje aan).

Iemand een idee, wat voor nut dit heeft?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 24 september 2006 @ 20:12:05 #39
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42097728
Dat doen die van mij ook!! Dan zit ie ff aan z'n nagels te bijten ja...alleen geen idee wat voor nut het heeft
To infinity…and beyond!
pi_42098849
Het ziet er redelijk achterlijk uit, maar ach, als die van jou het ook doet, zal het wel cavia-eigen zijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42099266
quote:
Op zondag 24 september 2006 19:24 schreef Isabeau het volgende:
Ja, Maddy_K, Babette is nu Bobette Mijn vriend moest erg lachen, maar ik kan er niets anders van maken. Flink kijken, wat voelen etc. maakt er alleen maar een mannetje van en geen vrouwtje. Maar ik was van plan hem mee te nemen naar de dierenarts als Oscar het konijn gecastreerd wordt om hem te vragen.
Laat je hem dan ook castreren om hem een zeugje te geven? Misschien krijg je dan wel korting Klinkt een beetje cru maar is misschien wel zo. EN als je ze toch moet laten helpen...

Dat tenenbijten doen mijn caafs ook. Ik weet eveneens niet waarom ze het doen, maar ik denk gewoon om hun nagels schoon te houden? om het troep wat eronder zit eraf te schrapen? Iets anders kan ik niet bedenken... maar het is inderdaad cavia-eigen.

Edit:



I had a signature once. It was awful.
pi_42099348
quote:
Op zondag 24 september 2006 21:33 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Laat je hem dan ook castreren om hem een zeugje te geven? Misschien krijg je dan wel korting Klinkt een beetje cru maar is misschien wel zo. EN als je ze toch moet laten helpen...

ik denk gewoon om hun nagels schoon te houden? om het troep wat eronder zit eraf te schrapen?
Mmm jummie..

nou jah, ze eten ook hun eigen poep op...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 24 september 2006 @ 21:47:58 #43
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42099605
Vandaag heb ik Lune en Nova geknipt. Ik heb helaas geen voor en na foto's.
Maar er is zeker veel af gegaan!

Nagels schoonmaken doen ze hier ook.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42099713
quote:
Op zondag 24 september 2006 21:47 schreef Oxymoron het volgende:
Vandaag heb ik Lune en Nova geknipt. Ik heb helaas geen voor en na foto's.
Maar er is zeker veel af gegaan!

Nagels schoonmaken doen ze hier ook.
Hoevaak knip je je cavia's eigenlijk?

Gewoon als het echt niet anders kan of hou je er een beetje een modelletje in?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42106323
Ik knip mijn langharen maandelijks à tweemaandelijks. Het ligt er maar net aan hoe hard het haar is gegroeid. Ik knip ze als het haar over de grond sleept, omdat het dan vies wordt. Dan knip ik het een cm of 1,5 a 2 boven de grond af, zodat het nog steeds duidelijk langharige cavia's zijn maar ze geen last hebben van het haar
I had a signature once. It was awful.
  maandag 25 september 2006 @ 08:51:58 #46
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42106511
quote:
Op zondag 24 september 2006 21:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hoevaak knip je je cavia's eigenlijk?
Gewoon als het echt niet anders kan of hou je er een beetje een modelletje in?
Ik knip ze elke 2 maanden precies. Tot ze er uit zien als kortharige. Het haar groeit snel genoeg weer lang!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42110597
quote:
Op zondag 24 september 2006 21:33 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]


Edit:

[afbeelding]

[afbeelding]


Leuke cavia-in-actie-foto's.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42110995






Zou het soms etenstijd zijn

aandachtshoeren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42148069
Yes, ik kom er weer op! Nadat fok! eventjes heeft platgelegen kon ik niet meer inloggen en bestond mijn gebruikersnaam ook niet meer, maar nu besta ik blijkbaar weer wel
Ik zal meteen even mijn nieuwste foto's showen *grijnz*

Damien, het mannetje dat te koop staat, is weer mooi gegroeid!



Brady begint ook een groeispurt te krijgen. Check het haar alle kanten opgaan


Damien doet verlegen achter mijn schouder



Achak begint er goed uit te zien, al zeg ik het zelf. Misschien wel een ZG op de show? I hope so
Op de foto heeft ie nog dectomax in zijn haren dus die zien er wat vettig uit.


En bij wijze van uitzondering hier, mijn konijntje Joyce die haar huis-doos sloopt en door het hok sleurt
Ja die groene bal komt bij MC Donalds vandaan, vraag er verder maar niet naar oke
pi_42151062
Wat een leuke foto's riesamaris en ook 4EverBlackEyed!!!

Ik vind Brady vooral erg leuk Dat kapseltje
pi_42152474
Brady is het broertje van Oger
I had a signature once. It was awful.
pi_42152548
Vanavond weer een paar foto's van de meneertjes gemaakt!


Obelix (met paprikabekje! )








Toby








  dinsdag 26 september 2006 @ 22:12:18 #53
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42154301
Leuk die agouti's!
Ik heb een cavia gehad, Sam. DIe leek erg op Toby (alleen dan zonder wit plukje in het kruintje).
Helaas Sam is geimplodeerd door dat hij gras had gegeten dat was gaan broeien in zijn buik toen het zomers heel warm was. Ik was toen 13 en het was in juli.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42172201
Toby heeft een leuk kruintje op zn kop
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 28 september 2006 @ 12:38:25 #55
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42196377
Weer eens een vraag van mij: Nova en Lune krijsen sinds kort weer elke dag.
Eerst hadden ze maar één huisje (van takjes) en ze zaten elkaar steeds achterna, plukken haar werden uitgetrokken etc.
Toen kocht ik een zelfde huisje erbij. Maar die eigenweize cavia's willen geen 2 huisjes, want ze zitten weer te vechten om die ene.
Het meeste van de tijd gaat het goed, maar elke dag is er wel een kleine knokronde.

Is dat erg? Of normaal?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42196501
quote:
Op donderdag 28 september 2006 12:38 schreef Oxymoron het volgende:
Weer eens een vraag van mij: Nova en Lune krijsen sinds kort weer elke dag.
Eerst hadden ze maar één huisje (van takjes) en ze zaten elkaar steeds achterna, plukken haar werden uitgetrokken etc.
Toen kocht ik een zelfde huisje erbij. Maar die eigenweize cavia's willen geen 2 huisjes, want ze zitten weer te vechten om die ene.
Het meeste van de tijd gaat het goed, maar elke dag is er wel een kleine knokronde.

Is dat erg? Of normaal?
Gaat het vechten echt tot bloedens toe?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42196856
wat 4everblackeyed zegt.... als ze niet tot bloedens toe vechten, moet je ze niet uit elkaar halen, want dan bestaat de kans dat ze later nooit meer te koppelen zijn (weet ik uit ervaring, met iwi...)

Misschien is het de optie de twee hokjes allebei op een heel andere plek dan normaal te zetten in het hok?
I had a signature once. It was awful.
pi_42198451
Wat me de laatste tijd opvalt is dat mijn cavia's zichzelf wassen als ik ze op schoot / bij me heb. Dit is toch net als bij konijnen het teken dat ze zich op hun gemak voelen?

Het ziet er zo schattig uit
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 28 september 2006 @ 14:24:01 #59
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42198794
Nee ze vechten niet tot het bloedt. Alleen de plukken haar die Nova er uit trekt bij Lune eet ze op!
Of is dat ook schadelijk? (volgens mij hebben we het daar al een keer over gehad op fok)
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42198880
quote:
Op donderdag 28 september 2006 14:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Wat me de laatste tijd opvalt is dat mijn cavia's zichzelf wassen als ik ze op schoot / bij me heb. Dit is toch net als bij konijnen het teken dat ze zich op hun gemak voelen?


En haar eten is in grote hoeveelheden wel schadelijk, maar er zijn meer caafs die het doen. Als het bij zo nu en dan een pluk blijft is er niks aan de hand, maar als ze veel opeten kunnen ze wel verstoppingen krijgen.
I had a signature once. It was awful.
pi_42213104
Slecht nieuws vanaf hier. Jewel heeft zware blaasproblemen, vermoedelijk een blaassteen. Als dit inderdaad het geval blijkt te zijn zal ze een zware operatie moeten ondergaan, Maandagavond heb ik een afspraak, maar ik ga kijken of ze morgen nog een gaatje kunnen vinden omdat ik het denk ik geen heel weekend meer volhou....
I had a signature once. It was awful.
pi_42213841
quote:
Op donderdag 28 september 2006 21:21 schreef zoeperzazke het volgende:
Slecht nieuws vanaf hier. Jewel heeft zware blaasproblemen, vermoedelijk een blaassteen. Als dit inderdaad het geval blijkt te zijn zal ze een zware operatie moeten ondergaan, Maandagavond heb ik een afspraak, maar ik ga kijken of ze morgen nog een gaatje kunnen vinden omdat ik het denk ik geen heel weekend meer volhou....
O jee, sterkte!

Hoe krijgen ze blaasstenen? (van likstenen toch?) Maar uiteraard heb jij geen likstenen hangen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42214002
quote:
Op donderdag 28 september 2006 14:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]



En haar eten is in grote hoeveelheden wel schadelijk, maar er zijn meer caafs die het doen. Als het bij zo nu en dan een pluk blijft is er niks aan de hand, maar als ze veel opeten kunnen ze wel verstoppingen krijgen.
Mijn dierenarts raadde mij ananassap aan voor de doorvoer van haren. Snoopy plukt tijdens de rui van Pluis haar uit hem. Snoopy vindt heel veel dingen lekker, maar ananassap en ananas zelf niet.

Wat een vervelend nieuws over Jewel. Als het erg dringend is, dan zullen ze toch vast wel een gaatje kunnen maken, nietwaar? Kan zo'n steen erg plotseling ontstaan?
Heel veel sterkte gewenst vanaf hier! ! !
  donderdag 28 september 2006 @ 22:03:42 #64
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42215225
quote:
Op donderdag 28 september 2006 21:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O jee, sterkte!

Hoe krijgen ze blaasstenen? (van likstenen toch?) Maar uiteraard heb jij geen likstenen hangen.
En die heb ik dus wel hangen...en ik heb er geen last van. Vind het kut voor jewel hoor, daar niet van. Maar vind het ook wel een beetje jammer dat er tegen mij zo gezeken werd over een liksteen en dat dan degene die er zo op tegen was een caaf heeft met blaasstenen

Maar goed, zoeper...sterkte met jewel en hoop dat je nog een gaatje kan vinden bij de DA
To infinity…and beyond!
pi_42216639
Tja ivetje er zijn ook mensen die niet roken die longkanker krijgen en mensen die roken die het niet krijgen.. maar bewezen is wel dat roken slecht is... zelfde met lik/knaagstenen... vind het een beetje een lullige opmerking.

Zoeperzazke, heel veel sterkte met Jewel! Ik duim voor haar!
pi_42224091
Blaasstenen kunnen ze door van alles krijgen als ze er aanleg voor hebben, het kan zelfs door het gewone vastvoer komen. Het kan door witlof, paprika, weet ik het wat voor groente komen. Maar als cavia's er aanleg voor hebben en ze hebben een liksteen zullen ze ook sneller blaasgruis en mogelijk een blaassteen ontwikkelen.
Maar als je geen liksteen hebt hangen wil dat niet zeggen dat je caafs nooit blaasproblemen zullen krijgen, helaas. Was het maar zo makkelijk....

Djep, ik heb geen idee hoe zo'n steen ontstaat. Ik weet er sowieso niet veel vanaf, alleen dat het soms voorkomt dat zeugjes hem uitpersen en dat beertjes dit ook wel eens proberen, maar dat het dan veel ernstiger is omdat zij hem er niet uitkrijgen.

Ik ben benieuwd hoe het maandag zal gaan bij de DA, vandaag zijn ze 's avonds niet open en overdag kan ik niet langs, geen vervoer... Dus ik moet wel tot maandag wachten helaas, baal baal. Ik hoop dat arme Jewel het tot die tijd goed volhoudt... Duim voor haar alsjeblieft!!
I had a signature once. It was awful.
pi_42226278
Afspraak verzet naar vanmiddag, maakte me toch teveel zorgen. Duim alsjeblieft mee!!
I had a signature once. It was awful.
pi_42228722
succes!

ik ben weer tetug van vakantie en er valt hier nog steeds niet te overhandelen over caafjes .
Tap tap tap
pi_42229345
ik zal een kaarsje branden voor genezing en kracht...succes!!


Nog even een leuk foto verslagje. Hij komt officieel pas vanavond op mijn web-log maar de primeur is voor de cavialiefhebbers hier

Gimli, de cavia van mijn vriend, moest vandaag maar eens in bad. Hij was nog nooit in bad geweest en het werd toch wel eens tijd, vond mijn vriend....nou daar gaan we:


Eerst zetten we Meneer Gim in de wasbak, en spoelen we hem uit. Het resulteert in goed vies water dus het was zeker de moeite waard


Hij blijft de hele tijd rustig zitten en vindt alles best zo. Even snel naar de camera koekeloeren.


Een prachtige foto, door Jasper genomen. Gimli begon zich uit te schudden op het moment dat Jasper de foto nam. Check dat water alle kanten opvliegen


Hij is inmiddels met shampoo ingezeept en wordt nu uitgespoeld. Helaas was de shampoo foto mislukt (overbelicht) dus vandaar dat we een stapje overslaan


zooooooo, even lekker afdrogen! Jasper wilde zelf niet op de foto, dus bij deze zijn armen


Zo. even uitkammen, ontklitten, nagels knippen en föhnen, en meneer is er weer klaar voor!

Na de shoot hebben we zijn sleep er af geknipt. Hij is tenslotte geen showcavia, maar een knuffeldier waarvan de sleep enorm snel groeit

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de show

Liefs,
Sandy
pi_42229407
Geweldige foto's, supermooie timing met die uitschudfoto! Ben benieuw dnaar de korte coupe die het beestje nu heeft
I had a signature once. It was awful.
pi_42229454
die bespaar ik je liever, gezien mijn knipkunsten
pi_42230035
Wat een mooie uitschud foto!!!!
Obelix mag denk ik ook konttechnisch gezien weereens badderen. Toby is nog nooit gebadderd maar die is erg schoon op zichzelf
pi_42233351
Ben ik weer eens. Jeetje, Zoeper, wat een slecht nieuws voor Jewel. Ik duim voor een goede afloop.
Ik heb zelf goed en slecht nieuws (het heeft niks met caafjes te maken!). Sinds kort heb ik weer een baan gevonden waar ik heel blij mee ben. Daardoor heb ik natuurlijk wel veel minder tijd om te fokken.
En afgelopen zaterdag heeft mijn zoontje zijn armpje gebroken... Zó zielig! Hij was op zijn slaapkamer aan het spelen en klom op de vensterbank. Daar is hij dus vanaf gevallen. Hij zit nu vanaf zijn pols tot zijn schouder in het gips, zijn elleboog is gebroken.

En nu nog maar even een foto van een caafje:

pi_42235735
Zo, ik ben terug van de DA. Ik was helemaal slap van de zenuwen, maargoed, we hebben het overleefd. De DA pakte Jewel uit de kooi en in twee tellen doet ze een plas op tafel. Tien minuten later, na de rontgenfoto, zet ik jewel terug in haar reisbox en huppa, ze doet een plas. Wat een heerlijk opgevoede cavia!

Afijn, terzake. Jewel heeft duidelijk pijn aan haar blaas, de DA probeerde te voelen maar Jewel probeerde uit alle macht met een enorm aangespannen buik haar weg te duwen. Toen is ze naar de rontgen gegaan. De rontgenfoto zag er - op haar uitpuilende buik na, hehe - prima uit. Wat je ziet zijn de botjes rond de knietjes en het witte vlekje wat hoger is een vuiltje in haar vacht. Er is dus geen teken van een blaassteen. Wat een opluchting!

Wat is het dan wel? Vermoedelijk toch een bepaalde ontsteking aan de blaas, waar ze erg geïrriteerd door is geraakt. Ik heb enrofloxoral drops en carprofen gekregen, die ik moet geven, allebei 0,5 ml tweemaaldaags. De carprofen 8 dagen doen, de enrofloxoral 10 dagen en dan bellen om te vertellen hoe het gaat. Als het goed is moet het dan al een stuk beter zijn. Oh, wat ben ik opgelucht dat het geen blaassteen is zeg!!

Dan de rontgenfoto's... moeilijk om ze duidelik te krijgen, deze heb ik gewoon als foto gemaakt, dus een foto van een foto. De wittige bobbel erboven is dus nog haar dikke buik



I had a signature once. It was awful.
pi_42235970
awwww arme beestje! wel geluk dat het geen steentjes zijn, maar ik vind beestjes bij de DA altijd zo zielig . ze snappen er niks van waarom er zo aan ze gesjord wordt. maar hopelijk slaan de medicijnen aan .
ik moet trouwens volgende week naar de dierenwinkel voor waterplantjes in m'n aquarium, ik ga proberen m'n moeder mee te slepen .
Tap tap tap
pi_42236214
Maar geen caafjes kopen ín de dierenwinkel je CL, je kunt beter naar een goede fokker gaan... Maar de kooi, zaagsel, hooi, bakje, flesje en voer mag je best vast inslaan daar

Jewel is wel wat gewend, ze kan goed tegen stress. Ze is meerdere malen naar shows geweest waar ze uitgebreid ligt te geeuwen en zich uit ligt te rekken, om vervolgens zo plat als een ouderwetsch dubbeltje te gaan liggen maffen

Maarja, als het niet nodig is dan kun je ze beter altijd besparen van een reisje, maargoed... ik hoop echt dat de medicijnen goed aan zullen slaan, en dat het probleem snel verholpen is.
I had a signature once. It was awful.
pi_42236535
ik laat d'r gewoon de kooien zien. ik had een tijdje terug al eentje uitgezocht van anderhalve meter lang .

voor Jewel .
Tap tap tap
pi_42237341
Zou het nou écht zo zijn dat een caafje uit de dierenwinkel minder gezond is dan een caafje van een fokker?
Knuffeltje voor Jewel, hopelijk slaan de medicijnen snel aan!
pi_42238122
- weg ermee -

[ Bericht 91% gewijzigd door Anne op 29-09-2006 21:37:38 ]
  vrijdag 29 september 2006 @ 18:41:41 #80
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42238555
stomme foto
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42238791
wow wat origineel zeg....NOT
je lijkt Paul de Leeuw wel, ook al zo enorm onorigineel
pi_42240541
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 17:48 schreef Maddy_K het volgende:
Zou het nou écht zo zijn dat een caafje uit de dierenwinkel minder gezond is dan een caafje van een fokker?
Knuffeltje voor Jewel, hopelijk slaan de medicijnen snel aan!
Het hoeft niet, maar de kans is groter dat een DW bij booodfokkers inkoopt. Een gemiddelde (niet allemaal gelukkig) DW kijkt nauwelijks naar waar hij de dieren vandaan haalt, als er maar diertjes zitten. Zodoende is de kans op erfelijke afwijkingen etcetera groter dan bij een goed gefokte caaf, waar alleen de sterkste dieren voor de fok worden gebruikt. Hierdoor is de kans dat je een gezonde caaf koopt die probleemloos ouder wordt groter dan bij een dierenwinkelcaaf.

(Let op, ik spreek over kansen, en niet over feiten. Sommige DW-caafs worden ook gerust 8. En sommige caafs van goede fokkers sterven met een half jaar. Maar statistisch gezien heb je bij een goede fokker nu eenmaal grotere kans op een gezonder dier).

En verder: denkt iemand nu echt grappig te zijn door ons te shockeren met zo'n plaatje? Rot effe op. Het feit dat wij in dit topic heus wel weten dat cavia's gegeten worden wil niet zeggen dat we ieder topic weer op een lolbroek zitten te wachten die een foto daarvan post.
I had a signature once. It was awful.
pi_42241724
wij gaan in een topic over koeien toch ook geen foto's van een slachthuis plaatsen? Als er een topic over koeien zou zijn, dan.
Tap tap tap
pi_42241818
Snel doorposten dan maar dan zijn we gauw op de volgende pagina... staat er al veel te lang die foto. Ik heb wel topic report aangegeven.. hopen dat iemand het snel ziet!
  Moderator vrijdag 29 september 2006 @ 21:00:43 #85
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_42242217
heb ik ook al gedaan.
Komt zo'n report alleen bij de f&fmods?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_42243387
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 21:00 schreef senesta het volgende:
heb ik ook al gedaan.
Komt zo'n report alleen bij de f&fmods?
Nou nee, alle modjes kunnen hem zien, maar gastmodden gebeurt niet zo vaak.

Maar bedankt voor de reports . Hij is foetsie!
pi_42243585
dank je .
Tap tap tap
pi_42244129
!
Graag gedaan hoor .
pi_42256129
Helaas, dikke Bertha is ook overleden. Haar situatie werd niet beter, ze at en dronk niet zelf, kon nog steeds haar achterpootjes niet gebruiken. Als je haar zag liggen leek het wel of ze helemaal vergroeid was. Uiteindelijk besloten we haar bij de dierenarts in te laten slapen. Tot het eind heb ik haar geaaid, uiteindelijk ging het heel snel. Bertha is bijna 7 geworden.


RIP Dikke Bertha, onze (ietwat dommige) lekkere knuffelkont

Wat nu, ineens waren in het bestek van een week 2 markante (luiddruchtige) caven overleden. Ze waren allebei de baas van een koppeltje. In het verleden hadden we geprobeerd deze koppeltjes bij elkaar te zetten maar dat leverde iedere keer letterlijk veldslagen op, niet zomaar kibbelen maar echt aanvallen zodat je ze uit elkaar moest halen.
Omdat hun wederhelften zielig achterbleven en allebei nogal onderdanig zijn hebben we geprobeerd ze bij elkaar te zetten, de situatie was nu toch wat anders omdat de dominante caven er niet meer waren. We haalden het tussenschot uit de kooi (ja, de kooi is voorzien op groei). Gelukkig ging het koppelen nut goed, heel goed zelfs. Mathilde (de rode cavia) is nogal een kroelkont en was erg gehecht aan Toos. Nu kroelt ze met Betty. Betty weet niet wat haar overkomt. Dikke Bertha was haar zus en met haar had ze een soort van gedoogrelatie. Bertha werkte altijd snel haar witlof naar binnen om zich vervolgens meteen naar Betty om te draaien en haar witlof af te pakken. Berhta drukte Betty altijd uit haar huisje met haar dikke kont als zij er in wilde zitten (het verschil in grootte was opmerkelijk, Bertha was bijna 2 x zo groot als Betty). Mijn bijnaam voor Bertha was wel eens: mijn kleine tankje.
Mathilde is een zachtaardige lieverd. Voor het eerst zie ik Betty spelen. Ze hoeft niet meer bang te zijn dat haar lekkers wordt afgepakt, sterker nog: ze wordt geknuffeld en knuffelt terug. Betty bloeit op op haar oude dag (niet dat ze het daarvoor nou zo slecht had, wij beschermden haar ook als het te gek werd). Dat is dan weer een lichtpuntje in de afgelopen verdrietige tijd.


Betty (zwart) en Mathilde (de 'dame') aan de scharrel
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_42256278
Heel veel sterkte met het verlies van je twee mooie dames. Bertha heeft een mooie leeftijd gehaald, ze hebben het echt goed gehad bij jou, dat zie je zo.
En ook fijn dat de koppeling goed is gegaan, dat geeft toch weer hoop, alleen is ook maar zo alleen... Veel sterkte komende tijd! Knuf!
I had a signature once. It was awful.
pi_42256659
Dank je wel Zoeperzazke, jij ook veel sterkte met Jewel. Ik vind dat altijd zo zielig wanneer je cavia niet in orde is en ze kunnen niet zeker zeggen wat het is. Mijn cavia's hadden ook wel eens blaasproblemen. Wanneer de dierenarts dan de urine wilde onderzoeken 'kneep' hij die uit het achterlijfje van de cavia. De cavia piepte dan amechtig en ik kon wel door de grond zakken, ik vond het zo zielig! Wanneer ik dan met ze terug kwam wist ik niet hoe snel ik ze weer in hun vertrouwde hok moest zetten. Ik verbeeldde me dan dat ze me zeker een uur heel verontwaardigd en boos aankeken. Ik meteen weer met lekkers naar ze toe om het recht te zetten...

Tja, verder weet ik dat Toos en Bertha oud zijn geworden en een goed leven hebben gehad. Dat troost me maar ik moet zeggen dat ik in die verdrietige periode wel eens dacht: nooit meer cavia's. Kijk, als je klein bent is 6 á 7 jaar een eeuwigheid. Voor mij lijkt het echter of die tijd omgevlogen is. Toos kwam bij ons toen ze 3 maanden was. Je kon haar op één hand houden en het leek net of ze een opgewaaid balletrokje aan had (ze was een borstelcavia met aan de zijkanten gelijkmatige kruinen). Dit leek wel gisteren. Toch is ze oud geworden. Die tijd lijkt veel te kort en het vervelende is: je hecht je zo aan zo'n beestje.
Toch denk ik dat mijn zwak voor cavia's het wint. Ik zal er altijd wel een paar in huis hebben, ik kan hun schattige, onuitstaanbare, zelfoverschattende, gulzige, herrieschoppende etc. karakterje nu eenmaal niet weerstaan...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_42257529
Calioppe, je hebt gelijk, d etijd vliegt. Ibi wordt overmorgen alweer 2 jaar, en ook ik herinner me nog als de dag van giter dat ze mijn kleine muisje was met overeind staande oren en een roze neus. En nu is ze ene kanjer van een caaf... Natuurlijk maak je verdrietige momenten mee met je caafjes, als ze ziek zijn of als ze sterven, maar de mooie momenten die je met ze hebt maakt het toch goed, die zijn mij veel meer waard. De caafjes beuren me altijd op met hun lieve snoetjes en vrolijk gewhiep, dat zou ik echt nooit meer willen missen..

En dan even iets heel anders... zojuist Pipi even gewassen en wat fotootjes gemaakt. Ook al wordt het op den duur wat dertien in een dozijn, het blijft toch zó vreselijk lief...

Eerst even op de weegschaal. 871 gram al! Ze groeit gelukkig echt goed.


Jakkes, wat is dat toch nat!


Ik ga níét in dat water zeg ik je, ik vertík het, ik ga NIET!!


Nou, nou ben ik toch nat


Help?


Even uitschudden...


En dan snel veilig in de handdoek!
I had a signature once. It was awful.
pi_42259506
kijk dat is weer een schoon caafje erbij. Nu wuppie en Quinn nog, maar die doe ik vandeweek wel
pi_42284982
Wat is er nu leuker dan twee puberende caviabroertjes? Foto's van twee puberende caviabroertjes!

Vandaag was RiesAmaris op bezoek en ze had wat caafs mee voor op de foto. Op mijn verzoek had ze ook Brady meegenomen, het broertje van Oger. Wat een kanjer wordt dat zeg Hoe dan ook, ik heb heel veel foto's gemaakt. RiesAmaris mag de rest plaatsen als ze wil, maar ik ga alvast patsen met ons geweldige duo!! Ze zijn zoooooooooo lief!!!





I had a signature once. It was awful.
pi_42287328
de computer loopt steeds vast , ik krijg ze momenteel niet van het cd'tje afgehaald, dus je mag je gang gaan als je wilt *hint* Dan ga ik t straks nog eens proberen

Onze caafbroertjes zijn hip
pi_42298181
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 12:41 schreef Calioppe het volgende:
Ik zal er altijd wel een paar in huis hebben, ik kan hun schattige, onuitstaanbare, zelfoverschattende, gulzige, herrieschoppende etc. karakterje nu eenmaal niet weerstaan...
Ik vind het zo leuk, dat iedere caaf weer een ander karakter heeft
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 12:36:28 #98
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42332430
Hier weer eens wat foto's, en wel van het nieuwe huis (of hok, hoe je het ook noemen wilt) van Lexie en Gizmo:


De bodem van het huis (mooi betegeld met vloertegels door de pa van mijn vriendin)


Een hoek met poot:


Ook nieuwe huisjes voor beiden:




Overzichtje:


En de caafjes in hun nieuwe huis:



en ze vinden het beide geweldig samen, maar toch beide een eigen huisje (nog geen eigen, beide caafjes zitten in beide huisjes maargoed)

En numaar hopen dat ze en beetje meer bewegen, vooral gizmo, die kan dat goed gebruiken
pi_42332535
wat gaaf .
Tap tap tap
pi_42333057
Mooi gemaakt zeg !
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 13:14:05 #101
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42333113
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 12:41 schreef CherryLips het volgende:
wat gaaf .
maar wel lomp..... als ik hem nu zo zie staan issie best groot!!! (160 x 80) end an poten van 75 cm, de opstaande rand is 18cm en dan nog het gaas..

Maar wel fijn voor de caafjes, en daar ging het om!!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 14:17:55 #102
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42334358
Wat een mooi hok, gateway!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 14:27:51 #103
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42334503
Klimmen de caafs niet op de huisjes? Dan kunnen ze er nl makkelijk uitspringen.
Google is ooit uit zijn kooi gesprongen vanaf de bodem gewoon, zonder huisje dus. Had destijds een kooi zoals op de foto hieronder en het rooster zat er niet op. Hij is er zo uitgesprongen...Tinus ook ooit, maar dan vanaf het huisje. En aangezien jou kooi nogal hoog staat lijkt het me niet echt lekker als er 1 uit springt

To infinity…and beyond!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 14:37:03 #104
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42334641
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 14:27 schreef ivetje het volgende:
Klimmen de caafs niet op de huisjes? Dan kunnen ze er nl makkelijk uitspringen.
Google is ooit uit zijn kooi gesprongen vanaf de bodem gewoon, zonder huisje dus. Had destijds een kooi zoals op de foto hieronder en het rooster zat er niet op. Hij is er zo uitgesprongen...Tinus ook ooit, maar dan vanaf het huisje. En aangezien jou kooi nogal hoog staat lijkt het me niet echt lekker als er 1 uit springt

[afbeelding]
ze klimmen wel op de huisjes (naja ze, alleen lexie, Gizmo is dat te dik voor ) maar als het "hek"dichtzit dan valt het wel mee, op het dak van de "bovenverdieping" heb ik ze nog niet zien springen

Mocht het gebeuren, komt er een dak op....
pi_42336801
ze zullen er heus niet zomaar overheen springen. Ik ken iemand en die heeft een (lage) flat mety opstaande randen van nog geen 10 cm en die beesten blijven gewoon zitten. Ook mijn caafs, die met gemak over de rand heen zouden kunnen, komen er echt niet uit. Niet teveel zorgen maken dus Maarreh: wel een onwijs lekkere bak zeg!!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 17:26:34 #106
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42337190
Tja, niet elke cavia doet het nee...Google en Tinus hebben er ook zowat 2,5 jaar mee gewacht voordat ze de sprong durfden te wagen Maar als mijn bak dus zo hoog had gestaan was Google wel lekker met z'n snufferd naar beneden gepleurd. Tinus had het slimmer bekeken, die sprong nog op de rand van de kooi...waarna hij rond wilde lopen en tussen de kooi en de verwarming in schoof
Maar goed, wilde alleen maar zeggen dat die kans wel bestaat. Zeker als ze op een huisje klimmen en de afstand is niet meer zo groot naar de rand toe
To infinity…and beyond!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 19:06:09 #107
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42339114
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 17:26 schreef ivetje het volgende:
Tja, niet elke cavia doet het nee...Google en Tinus hebben er ook zowat 2,5 jaar mee gewacht voordat ze de sprong durfden te wagen Maar als mijn bak dus zo hoog had gestaan was Google wel lekker met z'n snufferd naar beneden gepleurd. Tinus had het slimmer bekeken, die sprong nog op de rand van de kooi...waarna hij rond wilde lopen en tussen de kooi en de verwarming in schoof
Maar goed, wilde alleen maar zeggen dat die kans wel bestaat. Zeker als ze op een huisje klimmen en de afstand is niet meer zo groot naar de rand toe
ik zal er eens op letten, als ze de neiging krijgen dan ga ik er wel wat aan doen....

Gizmo moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe kooi en huisjes..... Die ligt veel in een huisje.... net of ie bang is, oook als je aan komt lopen als ie aan het eten is, dan bleef ie eerder gewoon zitten, maar nu gaat hij een huisje in.....

eens op letten.....
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 19:06:48 #108
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42339132
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 16:57 schreef zoeperzazke het volgende:
ze zullen er heus niet zomaar overheen springen. Ik ken iemand en die heeft een (lage) flat mety opstaande randen van nog geen 10 cm en die beesten blijven gewoon zitten. Ook mijn caafs, die met gemak over de rand heen zouden kunnen, komen er echt niet uit. Niet teveel zorgen maken dus Maarreh: wel een onwijs lekkere bak zeg!!
bak is idd het juiste woord!!
pi_42341083
mooi gedaan zeg!!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 09:44:59 #110
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42350884
* gateway felicteert alle dieren met dierendag! Dat jullie maar lekker verwend mogen worden (al zullen veel dieren elke dag wel dierendag hebben )
pi_42350996
Ik heb ze al uitgebreid geknuffeld vandaag en dat zal ik de rest van de dag ook maar gaan doen
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 11:04:37 #112
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42352651
woei Lexie en Gizmo wennen aan hun nieuwe kooi (hok, bak whatever)

Lagen ze gisteren nog hele tijd in hun huisjes te slapen, nu liggen ze ook al buiten Als dat geen goed teken is ?
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:22:47 #113
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42354608
Heb zojuist zaagsel en russel bedding gekocht, dus de caafjes krijgen zometeen weer een schoon hok Hoeft eigenlijk pas morgen, maar vind het zo sneu voor ze zo op dierendag
Daarna krijgen ze een lekker kngaagstokje en een snoepje, vanavond nog wat witte kool en een dikke knuffel
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:29:51 #114
153515 JvdK
This Side Up
pi_42354786
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:22 schreef ivetje het volgende:
Heb zojuist zaagsel en russel bedding gekocht, dus de caafjes krijgen zometeen weer een schoon hok Hoeft eigenlijk pas morgen, maar vind het zo sneu voor ze zo op dierendag
Daarna krijgen ze een lekker kngaagstokje en een snoepje, vanavond nog wat witte kool en een dikke knuffel
Is dat russel bedding van dat witte pluizige spul? Mijn Caaf eet dat op
Gewoon proberen..
pi_42354839
russel bedding is versnipperd stro, bewerkt met een of ander waardoor het hele zacht is, geen wit pluizig spul.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:33:34 #116
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42354875
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:22 schreef ivetje het volgende:
Heb zojuist zaagsel en russel bedding gekocht, dus de caafjes krijgen zometeen weer een schoon hok Hoeft eigenlijk pas morgen, maar vind het zo sneu voor ze zo op dierendag
Daarna krijgen ze een lekker kngaagstokje en een snoepje, vanavond nog wat witte kool en een dikke knuffel
hier is het hok maandagavond schoongemaakt, (toen ze dus in de nieuwe gingen) maar er is weinig van te zien......

Nu met dit grote hok toch maar elke dag een beetje poep opruimen, zodat het niet gelijk gaat stinken, en dan hopen dat 1x per week compleet schoonmaken genoeg is.....

Er gaat 56 Liter zaagsel in de bak trouwens (precies 1 zak vol) Het zou met minder kunnen, maar omdat het hok betegeld is, lijkt me dat zo koud voor die caafjes.....

Vandaag trouwens nog weer zaagsel halen, is in de aanbieding 56 liter voor ¤ 1,49

Maar weer een zak of 6 op voorraad halen En hooi koop in altijd in NL, in groenlo bij Intratuin (ofzoiets... Tuinwereld kan het ook wel zijn) zo'n zak voor ¤ 2,50
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:35:20 #117
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42354914
Overigens doe ik er een laagje zaagsel onder, russel bedding neemt bijna geen vocht op. Dus get zaagsel is voor het vocht en de russel bedding voor de lekkere zachte ondergrond

Dat witte spul wilden ze me ook aansmeren ja, maar hier werd verteld dat het slecht voor ze is als ze het opeten...vandaar dus dat ik russel bedding koop. En het is niet eens heel veel duurder dan een zak zaagsel. Zaagsel kost 2,70 euro voor 56 liter (waar ik 2 keer mee doe hooguit) en russel bedding kost 3,40 voor 17 liter (zak is net zo groot als van zaagsel maar goed ) en daar doe ik 3 keer mee...3,5 eigenlijk
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:37:34 #118
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42354969
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:33 schreef gateway het volgende:

[..]


Nu met dit grote hok toch maar elke dag een beetje poep opruimen, zodat het niet gelijk gaat stinken, en dan hopen dat 1x per week compleet schoonmaken genoeg is.....
Het probleem is meer de plas die je gaat ruiken dan de poep hoor Als ze in 1 of 2 hoekjes plassen altijd zou je dat misschien een extra keer kunnen verschonen en dan 1 keer per week de hele bak. Ik doe het nog steeds 1 keer per week en dat gaat goed...ook als ik alleen russel bedding gebruik, alleen dan is het vrij nat op de bodem van de kooi. Zometeen dus maar eens kijken of het minder is nu er zaagsel onder zit
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:51:04 #119
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42355300
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:35 schreef ivetje het volgende:
En het is niet eens heel veel duurder dan een zak zaagsel. Zaagsel kost 2,70 euro voor 56 liter (waar ik 2 keer mee doe hooguit) en russel bedding kost 3,40 voor 17 liter (zak is net zo groot als van zaagsel maar goed ) en daar doe ik 3 keer mee...3,5 eigenlijk
ik vindt 2,70 wel duur voor hetzelfde spul als hier.....

  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:52:49 #120
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42355333
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:37 schreef ivetje het volgende:

[..]

Het probleem is meer de plas die je gaat ruiken dan de poep hoor Als ze in 1 of 2 hoekjes plassen altijd zou je dat misschien een extra keer kunnen verschonen en dan 1 keer per week de hele bak. Ik doe het nog steeds 1 keer per week en dat gaat goed...ook als ik alleen russel bedding gebruik, alleen dan is het vrij nat op de bodem van de kooi. Zometeen dus maar eens kijken of het minder is nu er zaagsel onder zit
nat op de bodem is niet zo erg, is een tegelbodem...... En volgens mij plassen ze net zo willekeurig als dat ze poepen dus.....

mjah we zien wel
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:56:31 #121
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42355421
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:51 schreef gateway het volgende:

[..]

ik vindt 2,70 wel duur voor hetzelfde spul als hier.....

[afbeelding]
Tja, ik vind het wel meevallen...zeker nu ik bijna geen zaagsel meer gebruik en met de russel bedding wat langer doe
Zie je toch weer wat een verschil erin zit tussen hier en duitsland
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 12:58:10 #122
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42355462
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:56 schreef ivetje het volgende:

[..]

Tja, ik vind het wel meevallen...zeker nu ik bijna geen zaagsel meer gebruik en met de russel bedding wat langer doe
Zie je toch weer wat een verschil erin zit tussen hier en duitsland
ja, dat valt wel op jah....

hmmzz, een ff google'n op dat russel bedding
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:02:49 #123
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42355593
quote:
Russel Streu wird aus Gerstenstroh höchster Qualität hergestellt. Das Stroh ist für zusätzlichen Komfort zerkleinert, bauscht sich auf, und ist eine weiche und natürliche Streu. Es enthält natürlich antibakterielle, virustötende und pilztötende Stoffe.

Preis: 5 Pakete a 2 kg = 21.96
hmmzz... dat wordt dan weer in KG uitgedrukt en niet in liter.... Zit er wel goed uit.... maybe amar eens proberen..... als het echt langer meegaat.....
pi_42356104
het is altijd verradelijk, dat die dingen of in liters of in kilo's gaan. De beukensnippers koop ik meestal 15 kilo zakken (8 a 9 euro) van, de houtkorrels 25 liter (5 euro) zakken. gemiddeld ben ik per keer verschonen denk ik zo'n zes euro kwijt aan bodembedekking, misschien iets meer. Ik zou zeggen dat ik er rond de 25 euro per maand aan kwijt ben. Maarja, mn vriend is strontallergisch voor zaagsel en soortgelijken dus dat is gewoon geen optie...
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:22:55 #125
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42356200
Ik heb ook ooit van die korrels gebruik, vond dat geen succes. Was zo'n soort kattenbakkorrels. Werd zacht als het nat werd enzo. Alleen is echt loeizwaar dus de kooi was ook haast niet meer te tillen na het schoonmaken En volgens mij was het nogal hard onder de pootjes...
To infinity…and beyond!
pi_42356237
Mijn voorkeur gaat niet uit naar zaagsel, het stoft, ik moet er van niezen (mijn caafs ook) en het waait altijd in mijn ogen als ik het hok ga verschonen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42356270
Het harde hebben ze geen last van hoor, ze zitten er hier alweer 2 jaar op en ik heb nog een enkel beschadigd pootje gehad, dus dat valt wel mee
Het is inderdaar ongelooflijk zwaar. Ik kan de kliko aan het einde van de twee weken ook niet meer naar de straat rijden, dat doet mijn vriend. En dan hebben we meestal nog 3 of 4 zakken die we in andere kliko's moeten dumpen.
Maar verder zijn houtkorrels ideaal omdat ze zo vreselijk goed absorberen. Ik verschoon nu wekelijks, dat gaat precies, en omdat het nogal veel verschoonwerk is ben ik blij dat ik het niet tweewekelijks hoeft te doen...
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:25:37 #128
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42356288
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:22 schreef ivetje het volgende:
Ik heb ook ooit van die korrels gebruik, vond dat geen succes. Was zo'n soort kattenbakkorrels. Werd zacht als het nat werd enzo. Alleen is echt loeizwaar dus de kooi was ook haast niet meer te tillen na het schoonmaken En volgens mij was het nogal hard onder de pootjes...
wij hadden eerder eerst een laag kattebakkorrels en dan pas zaagsel, dat was ideaal, maar kattebakkorrels schijnen niet goed te zijn als die caafs dat opeten.... Mjah, nooit problemen mee gehad maargoed, toch maar niet meer.......
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:26:39 #129
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42356320
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn voorkeur gaat niet uit naar zaagsel, het stoft, ik moet er van niezen (mijn caafs ook) en het waait altijd in mijn ogen als ik het hok ga verschonen
stuiven doet het idd wel (dat is aan de planten in de woonkamer wel te zien )..... mjah....
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:31:07 #130
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42356450
Ik vond die houtkorrels ook wel erg duur moet ik zeggen, kocht ze misschien op de verkeerde plek hoor dat kan ook
En ik verschoon ook nog steeds wekelijks dus het maakt niet zo heel veel uit met wat ik nu gebruik. Was net overigens wel weer aardig nat onder de krant in de kooi maar goed. Keukenrolletje er doorheen en het is weer droog. Ligt er ook aan dat de drinkfles lekt hoor Heb al 2 nieuwe eraan gehangen maar blijft lekken...net op de plek waar ze ook het meest piesen
To infinity…and beyond!
pi_42356451
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:25 schreef gateway het volgende:

[..]

wij hadden eerder eerst een laag kattebakkorrels en dan pas zaagsel, dat was ideaal, maar kattebakkorrels schijnen niet goed te zijn als die caafs dat opeten.... Mjah, nooit problemen mee gehad maargoed, toch maar niet meer.......
Ja, als cavia;s je bankstel opeten is dat ook niet goed... Ik heb nog nooit ergens gelezen dat een caaf ziek is geworden van kattenbakkorrels. Wel schijnt dat verhaal te gaan over aubiose, maar dat weet ik nog niet zeker, want ik ken zo ontzettend veel fokkers die het gebruiken en nog nooit heb ik zo'n verhaal gehoord.

Alleen No-Smell is per definitie slecht voor cavia's omdat dit echt pluizig is en sowieso niet prettig als bodembedekking.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:32:13 #132
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42356483
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:26 schreef gateway het volgende:

[..]

stuiven doet het idd wel (dat is aan de planten in de woonkamer wel te zien )..... mjah....
Het lampje bij ons boven de kooi en een deel van de kast is idd ook vaak genoeg bedekt met een mooie laag bruin stof Misschien toch vaker afstoffen daar
To infinity…and beyond!
pi_42356515
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:31 schreef ivetje het volgende:
Ik vond die houtkorrels ook wel erg duur moet ik zeggen, kocht ze misschien op de verkeerde plek hoor dat kan ook
En ik verschoon ook nog steeds wekelijks dus het maakt niet zo heel veel uit met wat ik nu gebruik. Was net overigens wel weer aardig nat onder de krant in de kooi maar goed. Keukenrolletje er doorheen en het is weer droog. Ligt er ook aan dat de drinkfles lekt hoor Heb al 2 nieuwe eraan gehangen maar blijft lekken...net op de plek waar ze ook het meest piesen
1) Houtkorrels: ja, de prijzen variéren enorm. Bij de dierenwinkel betaal je 7 euro voor 20 liter, bij de Welkoop 6 euro nogwat voor 25 (tenzij in aanbieding, dan ist ook 5 euro) en bij de Intratuin, van het merk Kitty Friend, betaal je 5 euro per 25 liter als je twee zakken koopt. Het is dus inderdaad goed zoeken voor je een goed adresje hebt gevonden.

2) Lekkende drinkflesjes? Ga eens naar een tuincentrum, loop de stenenafdeling op en koop mooie platte stenen per flesje dat je hebt hangen (ik heb er 7). Maak ze thuis goed schoon en leg ze onder de flesjes. Ideaal! Nooit meer natte plekken én de caafs slijten hun nagels ook nog eens!
I had a signature once. It was awful.
pi_42356927
Die drinkflessen vul je wel helemaal vol?

Want als drinkflesjes niet helemaal vol zijn willen ze nog wel eens lekken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42356978
Mijn caafs zijn helemaal dol op de bakstenen trap die ik voor ze heb aanglegd.

Maar lange nagels hebben ze nog steeds

Nagelsknippen is of een hel of het gaat heel gemakkelijk, hangt van de bui van de caaf af
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:49:57 #136
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42357045
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:33 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

1) Houtkorrels: ja, de prijzen variéren enorm. Bij de dierenwinkel betaal je 7 euro voor 20 liter, bij de Welkoop 6 euro nogwat voor 25 (tenzij in aanbieding, dan ist ook 5 euro) en bij de Intratuin, van het merk Kitty Friend, betaal je 5 euro per 25 liter als je twee zakken koopt. Het is dus inderdaad goed zoeken voor je een goed adresje hebt gevonden.

2) Lekkende drinkflesjes? Ga eens naar een tuincentrum, loop de stenenafdeling op en koop mooie platte stenen per flesje dat je hebt hangen (ik heb er 7). Maak ze thuis goed schoon en leg ze onder de flesjes. Ideaal! Nooit meer natte plekken én de caafs slijten hun nagels ook nog eens!
dus die stenen leg je onder de drinkfles zodat het water daarop blijft staan?
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:50:31 #137
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42357060
Ik doe ze altijd helemaal vol ja...heb van die drinkflessen die je er niet af hoeft te halen om ze te vullen.
Dat van die stenen is wel een idee ja...gewoon een platte kleine steen eronder leggen Ga binnenkort eens kijken als er weer geld is
To infinity…and beyond!
pi_42357106
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:49 schreef gateway het volgende:

[..]

dus die stenen leg je onder de drinkfles zodat het water daarop blijft staan?
Het water trekt in de stenen.
Overigens is het niet zo duur, de stenen die ik heb ijn zo'n 18 cent per kilo en één steen is vaak 2 kilo, dus reken maar uit
I had a signature once. It was awful.
pi_42357165
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 12:37 schreef ivetje het volgende:

[..]

Het probleem is meer de plas die je gaat ruiken dan de poep hoor Als ze in 1 of 2 hoekjes plassen altijd zou je dat misschien een extra keer kunnen verschonen en dan 1 keer per week de hele bak. Ik doe het nog steeds 1 keer per week en dat gaat goed...ook als ik alleen russel bedding gebruik, alleen dan is het vrij nat op de bodem van de kooi. Zometeen dus maar eens kijken of het minder is nu er zaagsel onder zit
Mijn ene caaf heeft echt zoon poep en plas -hoekje, zou een hoek toillet uitkomst bieden? Of negeren ze dat gekke ding dan...

zo eigengereit zijn die van mij dan ook wel weer
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:56:52 #140
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42357243
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:52 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Het water trekt in de stenen.
Overigens is het niet zo duur, de stenen die ik heb ijn zo'n 18 cent per kilo en één steen is vaak 2 kilo, dus reken maar uit
2 kilo??? goed dat ik een stevige bak heb gemaakt van 18mm underlayment!!!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 13:59:36 #141
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42357336
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mijn ene caaf heeft echt zoon poep en plas -hoekje, zou een hoek toillet uitkomst bieden? Of negeren ze dat gekke ding dan...

zo eigengereit zijn die van mij dan ook wel weer
poeh, ik heb geen caviatoilet dus heb eigenlijk geen idee of ze dat zouden gebruiken. Heb wel van mensen hier gehoord dat het gebeurkt wordt, maar ik heb er zzelf geen ervaring mee. Een toilet onder de drinkfles vind ik niet zo lekker Maar goed, je kan het altijd proberen...het is handig als ze het gebruiken iig
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 14:03:27 #142
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42357446
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mijn ene caaf heeft echt zoon poep en plas -hoekje, zou een hoek toillet uitkomst bieden? Of negeren ze dat gekke ding dan...

zo eigengereit zijn die van mij dan ook wel weer
wel handig dat ze het steeds op dezelfe plek doen.....
pi_42357564
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mijn ene caaf heeft echt zoon poep en plas -hoekje, zou een hoek toillet uitkomst bieden? Of negeren ze dat gekke ding dan...

zo eigengereit zijn die van mij dan ook wel weer
Leuk dat je het zegt, ik wilde vandaag of morgen namelijk ook zo'n toiletje gaan kopen.Tot nu toe was het niet nodig, maar nu iwi alleen zit merk ik dat ze zindelijk is. Alle keutels liggen in één hoek. Ik ga daar ook een toiletje wegzetten, eens kijken of het werkt....
I had a signature once. It was awful.
pi_42358163
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 13:59 schreef ivetje het volgende:

[..]

Een toilet onder de drinkfles vind ik niet zo lekker Maar goed, je kan het altijd proberen...
Tlijkt mij ook niet zo'n fris idee
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42358195
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 14:03 schreef gateway het volgende:

[..]

wel handig dat ze het steeds op dezelfe plek doen.....
Mijn andere caaf vind dat het hele hok haar toillet is, dus voor haar hoef ik een hoektoillet niet te kopen, jammer genoeg
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42358200
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 14:07 schreef zoeperzazke het volgende:

eens kijken of het werkt....
Ben benieuwd
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42360337
Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik sinds een paar weken een baan (en dus minder tijd om te fokken...) Ben ik vandaag op kantoor, riep een collega me: Hé, het is dierendag! Wil jij geen cavia adopteren?? Dus ik vroeg waarom, en of hij het meende. Hij meende het, hij heeft een caafje waar hij echt vanaf wil.
Hij heeft 2 kleine kinderen die er helemaal niks mee doen. Dat snap ik nou écht niet, dat heb ik hem ook gezegd. Wat voor voorbeeld geef je dan aan je kids? Dieren zijn toch geen wegwerpartikelen? Er is niemand allergisch of zo.
Maar goed, ik heb gezegd dat ik dan wel eerst wil weten of het een mannetje of vrouwtje is. Ik heb hem uitgelegd hoe hij dat kan zien en hij zou vanavond kijken.
Ik moet er nog wel even over denken hoor, mijn kooi is 100 x 50 cm dus eigenlijk niet groot genoeg voor 3 caafjes. Maar als hij er echt vanaf wil... Dan kan ik hem/haar altijd nog tijdelijk nemen en mss is het wel iets voor 1 van jullie. Ik weet alleen, dat het een borstelcavia is.
pi_42362616
Je kunt het diertje altijd in huis nemen, als je wilt kan ik helpen door het diertje op de fora te plaatsen zodra je wat meer weet. Dan is het caafje tenminste beter af dan in zo'n gezin... Succes, ben benieuwd!
I had a signature once. It was awful.
pi_42362687
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 16:59 schreef zoeperzazke het volgende:
Je kunt het diertje altijd in huis nemen, als je wilt kan ik helpen door het diertje op de fora te plaatsen zodra je wat meer weet. Dan is het caafje tenminste beter af dan in zo'n gezin... Succes, ben benieuwd!
Ja, ik ben ook wel benieuwd. Als het een vrouwtje is mag ze wat mij betreft best blijven. Alleen even op zoek naar een grotere kooi dan. Ik hoor het morgen. Ik ben al helemaal aan het idee van 3 caafjes gewend, dus het zou me eigenlijk wel een beetje tegenvallen als zij een hij blijkt te zijn...
  woensdag 4 oktober 2006 @ 17:06:25 #150
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42362773
Heeft de collega er wel genoeg verstand van om te zien of het een mannetje of vrouwtje is. Als ik het zo hoor wordt er nl weinig omgekeken naar het beestje en starx zit je ineens met een mannetje te kijken
To infinity…and beyond!
pi_42362784
heb je zo jonkies .
Tap tap tap
pi_42362993
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:06 schreef ivetje het volgende:
Heeft de collega er wel genoeg verstand van om te zien of het een mannetje of vrouwtje is. Als ik het zo hoor wordt er nl weinig omgekeken naar het beestje en starx zit je ineens met een mannetje te kijken
Bij caafjes is dat toch redelijk makkelijk te zien? Tenminste, dat vind ik dan. Even op de rug houden, duwen en kijken of er al dan niet iets tevoorschijn komt.
pi_42363016
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:07 schreef CherryLips het volgende:
heb je zo jonkies .
Zou ik stiekem best wel willen. Van die schetige kleine caafjes...
  woensdag 4 oktober 2006 @ 17:15:16 #154
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42363028
Nou ja, duwen hoeeft bij mijn mannen niet eens Daar zie je zo wel bij dat het echt geen vrouwtje is bij wie de tieten laag hangen zeg maar

Nee ok, wij vinden het makkelijk...maar als je er geen verstand van hebt..En hoe oud is de caaf, bij wat oudere mannetjes zijn de ballen dus een stuk beter te zien dan bij jonkies.tja, ik zeg ook maar wat
To infinity…and beyond!
pi_42363109
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:15 schreef ivetje het volgende:
Nou ja, duwen hoeeft bij mijn mannen niet eens Daar zie je zo wel bij dat het echt geen vrouwtje is bij wie de tieten laag hangen zeg maar

Nee ok, wij vinden het makkelijk...maar als je er geen verstand van hebt..En hoe oud is de caaf, bij wat oudere mannetjes zijn de ballen dus een stuk beter te zien dan bij jonkies.tja, ik zeg ook maar wat
Hij/zij is ongeveer 2 jaar en schijnbaar best tam. Op het internet is toch ook makkelijk het verschil te vinden? Hij moet er ook maar wat voor over hebben hoor.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 17:19:11 #156
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42363146
Nee ok, ik denk ik zeg het maar Strax zit je ineens met een mannetje ipv een vrouwtje te kijken Maar goed, dat zie je zelf dan ook snel genoeg gok ik. Jammer genoeg is er bij ons geen plek meer, heb even grote kooi als jij dus helaas...mocht het een mannetje zijn
To infinity…and beyond!
pi_42363252
Tsja... Als blijkt dat het een mannetje is kan ik er ook niks mee om eerlijk te zijn.
Maar ik heb naar hem toe echt zoiets: Jij wil er nu vanaf omdat je kids er niks mee doen, zoek dan eerst maar eens uit wat het is.
Zoiets snap ik dus écht niet. De kinderen kijken er niet naar om dus hij moet maar weg. Zielig hoor! Kijk, als er iemand echt allergisch voor een caafje is, dan kan ik het me een héél klein beetje voorstellen. Hij zit ook helemaal alleen, dat vind ik ook zo sneu. Hij is bij mij op zich van harte welkom.
Ik vind het ook wel toepasselijk, dat iemand op dierendag zoiets vraagt. Het zou voor die caaf wel een supermooi dierendagkado zijn, als hij 2 speelkameraadjes bij mij krijgt!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 17:25:38 #158
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42363307
Ja, vind het ook vreemd hoor. Leer je kids dan wat verantwoordelijkheid is, zorgen voor je huisdieren dus! Ben wel benieuwd of ze nog een ander huisdier krijgen

En beetje wrang om het op dierendag te vragen ja, maar wel weer mooi als hij idd 2 kameraadjes krijgt
To infinity…and beyond!
pi_42363337
Hihi, ik heb net mijn man een sms-je gestuurd:

Hoe denk jij over eventuele gezinsuitbreiding?
pi_42363752
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:02 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

Ja, ik ben ook wel benieuwd. Als het een vrouwtje is mag ze wat mij betreft best blijven. Alleen even op zoek naar een grotere kooi dan. Ik hoor het morgen. Ik ben al helemaal aan het idee van 3 caafjes gewend, dus het zou me eigenlijk wel een beetje tegenvallen als zij een hij blijkt te zijn...
Rachelle staat ook nog steeds te koop
I had a signature once. It was awful.
pi_42365046
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:41 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Rachelle staat ook nog steeds te koop

Hé Zoeperzazke, breng me nou niet in de verleiding!!
pi_42365054
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 18:25 schreef Maddy_K het volgende:

Hé Zoeperzazke, breng me nou niet in de verleiding!!
Ik zou het gewoon heeeeel leuk vinden als ze naar iemand ging die ik ook ken
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 18:27:20 #163
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42365120
Vandaag is het dierendag!

En NOVA wordt vandaag 2 jaar!!





Ze hebben een taart gegeten van groenten en ik heb een knaagstaafje gekocht.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42365523
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 18:25 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik zou het gewoon heeeeel leuk vinden als ze naar iemand ging die ik ook ken
Ik vind haar ook nog steeds een hele mooie cavia. Als ze daadwerkelijk bij ons zou zitten, zou ze binnen de kortste keren een heel ander kapsel hebben! Woody eet nl caafjesharen. Nemo is ook helemaal gekortwiekt. Haar haren zijn ongeveer 1 á 1.1/2 cm lang en er zijn echt hele happen uit. Ze ziet er eigenlijk niet mooi uit. Dat maakt gelukkig niet uit, want het is toch een knuffelcaaf.

Leuke foto's van Nova met die feestmuts!
pi_42366441
net naar de dierenwinkel geweest met m'n zus, ze hadden hele schattige caafjes, chocolade met een wit kruintje . Alleen eentje kreeg een stuip ofzo, die begon ineens keihard krampachtig te piepen, de andere twee schrokken er van en kwamen na een tijdje weer dichterbij, waarop de pipende cavia ineens begon te vechten . Maar ik heb me dus ingehouden. Heb wel een hele mooie kooi gezien, geen idee hoe groot ie was, een lichtblauwe waarbij je aan de bovenkant/zijkant de tralies weg kunt halen. Beetje vaag uitgelegd. Maar ik durf niet meer te vragen of ik cavia's mag . Desnoods op m'n kamer. En als ze dan 's nachts ook zo'n piepstuip krijgen heb ik een probleem ;') . Maar het waren echt poekies.
Tap tap tap
pi_42366658
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 18:42 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

Ik vind haar ook nog steeds een hele mooie cavia. Als ze daadwerkelijk bij ons zou zitten, zou ze binnen de kortste keren een heel ander kapsel hebben! Woody eet nl caafjesharen. Nemo is ook helemaal gekortwiekt. Haar haren zijn ongeveer 1 á 1.1/2 cm lang en er zijn echt hele happen uit. Ze ziet er eigenlijk niet mooi uit. Dat maakt gelukkig niet uit, want het is toch een knuffelcaaf.
Dat vindt Rachelle heus niet erg hoor, met zo'n lief baasje als jij
I had a signature once. It was awful.
pi_42366857
quote:
Ja, vind het ook vreemd hoor. Leer je kids dan wat verantwoordelijkheid is, zorgen voor je huisdieren dus! Ben wel benieuwd of ze nog een ander huisdier krijgen
ja het is ook zo'n manier dat wij jinxy gekregen hebben!
die vrouw is zogezegd allergisch aan dieren..dan koopt ze maar een hond, die moet ze dan opeens niemeer hebben, wantja, ze is allergisch..dan hebben ze een cavia, ja als je weet dat je allergisch bent, dan moet je geen dieren meer kopen hé, maar nee, nog een cavia..die moest dan natuurlijk ook weer weg! ze gingen hem zelfs langs de graskant zetten.. 'k heb hem dan direct gaan halen, komaan zeg..kdurf der nie aan denken

maar dan hebben ze wel nog een grasparkiet gekocht daarna en schildpadden..
Maar dat is nu ook al allemaal weg!
dat er zo'n mensen bestaan
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_42366925
er waren in de dierenwinkel mensen met hun kind (jaar of 5) voor een hamster. die moeder vond het maar niks, die wilde dat het zo klein mogelijk was, en zei dat ze zich eerst even in moesten lezen voor ze het kind een diertje beloofden. Zegt die vader dat hij al wat dingen had opgezocht, maar toen iemand van de winkel hen kwam helpen wist de vader niet dat er verschil zat tussen een goudhamster en een dwerghamster. ze zaten bij een nestje teddyhamsters te kijken, ik stond op het punt om de beestjes te redden en ze zelf mee te nemen . Dat arme beestje staat over 3 maanden op marktplaats als hij geluk heeft .
Tap tap tap
pi_42367567
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 19:19 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat vindt Rachelle heus niet erg hoor, met zo'n lief baasje als jij
Dank je.

Heb je al zin in zondag?? Wij hartstikke veel! Ik weet eigenlijk niet wat zoonlief leuker vindt: de caafjes of de suikerspinnen
Ik kom je sowieso opzoeken. Je zou toch Pipi meenemen voor de knuffelkeuring?
pi_42367694
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 19:29 schreef CherryLips het volgende:
er waren in de dierenwinkel mensen met hun kind (jaar of 5) voor een hamster. die moeder vond het maar niks, die wilde dat het zo klein mogelijk was, en zei dat ze zich eerst even in moesten lezen voor ze het kind een diertje beloofden. Zegt die vader dat hij al wat dingen had opgezocht, maar toen iemand van de winkel hen kwam helpen wist de vader niet dat er verschil zat tussen een goudhamster en een dwerghamster. ze zaten bij een nestje teddyhamsters te kijken, ik stond op het punt om de beestjes te redden en ze zelf mee te nemen . Dat arme beestje staat over 3 maanden op marktplaats als hij geluk heeft .
Dat vind ik dan wel weer positief van die moeder. Ik begrijp dat ze uiteindelijk niks gekocht hebben? Mss komt het toch nog goed. Het zijn volgens mij vaak van die impulsaankopen die uiteindelijk op MP terecht komen.
Ik vind het nog steeds heel jammer voor je dat je geen caafjes mag.
pi_42368343
geen idee of ze nog een hamster gekocht hebben, de moeder vond het niks, ze kwamen alleen om te kijken en om informatie te krijgen, die vader wilde gelijk even een beestje meenemen en dat kind klauterde over de kooien heen.

en die caafjes daar waren zo tof . Ik durf het alleen niet te vragen, en ik zit over een maand vier weken lang in andermans huis in Utrecht met 2 katten dus dat zou toch lastig worden... Ik ga gewoon subtiel niet al te hard drammen .
Tap tap tap
pi_42369538
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 19:54 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

Dank je.

Heb je al zin in zondag?? Wij hartstikke veel! Ik weet eigenlijk niet wat zoonlief leuker vindt: de caafjes of de suikerspinnen
Ik kom je sowieso opzoeken. Je zou toch Pipi meenemen voor de knuffelkeuring?
Jaaaaa ik heb er zin in! Joyce kom t ook, Rachelle zou natuurlijk mee kunnen

En ik heb Pipi, Ovide en Qwerty mee. Die laatste twee zitten in de showkooien, nummers 39 en 64, schrijf maar op, dan kun je ze opzoeken. Pas op: Ovide bijt (hij bedoelt het niet zo, maar doet het per ongeluk wel) en Qwerty is lief, die kun je zo in de kooi aaien (van mij heb je toestemming om haar te knuffelen bij deze, maar dat mag natuurlijk niet zomaar met iedere caaf )
I had a signature once. It was awful.
pi_42369846
Ik kom me sowieso aan je voorstellen hoor Zoep. Ik zoek je gewoon op, je draagt toch een naambordje met je naam? En een roze anjer in je revers??
Over Rachelle moet ik nog wel nadenken hoor. Maar mocht dat doorgaan dan laat ik je dat sowieso zsm weten. Eerst maar eventjes kijken hoe het met het caafje van mijn collega gaat. Ik snap nog steeds niet dat hij zijn kids zoiets aandoet. Als ik onze caafjes weg zou doen zou zoonlief echt woedend op mij zijn!!
Op zich zou ik er best nog wel eentje bij willen. Ik dacht er al wat langer over en wou a.s. zondag eens kijken voor een mooi peruufje. Maar ik vind de caaf van mijn collega zó sneu... Dat beessie zit dus al 2 jaar helemaal alleen. Ik val gewoon voor stakkertjes. En dat hij dan op dierendag zoiets vraagt. Hij wist overigens niet dat ik al caafjes heb, hij wil er echt vanaf.
Toen ik zei dat het geen mannetje mocht zijn riep de rest van de afdeling al: Met een nagelschaartje is dat zo verholpen!! Daar kon ik op zich wel om lachen.
pi_42370469
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 18:27 schreef Oxymoron het volgende:
Vandaag is het dierendag!

En NOVA wordt vandaag 2 jaar!!
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

Ze hebben een taart gegeten van groenten en ik heb een knaagstaafje gekocht.
Aahh, ik vind Nova er lief uitzien met dat hoedje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42370522
Ik heb een wit T-shirt aan met een oude foto van Onyx erop, Cobaye kleindierfotografie en mn naam (Saskia, geen zoeperzazke).

Wat Rachelle betreft, ik zou wel even mailen om te vragen of ze haar misschien even apart kan houden als je het écht wilt, want nu ze bij te koop staat is de kans groot dat ze vrij snel weg is. Dan kun je, als de caaf van je collega een zeugje is (en dat weet je toch deze week wel), alsnog afzeggen...
I had a signature once. It was awful.
pi_42370663
Ik vind Rachelle echt heel mooi, maar als ik er een peruufje bij wil denk ik dat ik toch voor een jonkie zou gaan. Die caaf van mijn collega komt toevallig "op mijn pad", zo zal ik het maar zeggen, dus die wil ik dan best opvangen. En Rachelle is zoveel ruimte gewend, zou die nog wel wennen in een 'kleine' kooi? Bovendien raakt ze Rachelle natuurlijk makkelijk kwijt, ze is zo mooi.
Als de caaf van mijn collega een ventje blijkt te zijn vraag ik hem wel om een foto, dan kan ik die hier zetten. Als hij er nog echt vanaf wil natuurlijk. Hopelijk beginnen zijn kids keihard te huilen en mag papa de cavia niet wegdoen!! Want zo hoort het natuurlijk!!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:33:18 #177
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42370717
Cherrylips : Bedoel je soms deze kooi



Jouw beschrijving klopt nl wel met mijn kooi Je hebt hem in verschillende maten, die ik heb is groot genoeg voor 2 caafs en volgens mij was het ook de grootste die ze hadden van dit model. Hij was geloof ik 70 euro ofzo
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:36:55 #178
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42370823
Owja, volgens mij zijn mijn caafs een beetje boos op me
Moest caviavoer hebben, dus ben naar hornbach gereden (met de auto...joepie!!) om voer te halen. Niet meer uit die schepbakken, heb geen zin in wormpjes in huis Dus ik zak uitzoeken, d8 dat ik deze al ooit had gehad. Was niet al te duur, geloof iets van 5 euro nog wat voor 3 kilo. Stond op "complete voeding voor cavia met extra vitamine C". Klinkt goed dus...trek hier thuis die zak open...alleen maar korrels!!! En dat is nou net wat ze altijd laten staan Tinus keek in z'n bakje en keer daarna nogal teleurgesteld naar mij alsof ie wilde zeggen "vind je me dik...moet ik op dieet"
Foutje dus...volgende keer maar weer ander voer proberen en hopen dat daar wat meer in zit dan droge korrels
To infinity…and beyond!
pi_42370873
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:33 schreef ivetje het volgende:
Cherrylips : Bedoel je soms deze kooi

[afbeelding]

Jouw beschrijving klopt nl wel met mijn kooi Je hebt hem in verschillende maten, die ik heb is groot genoeg voor 2 caafs en volgens mij was het ook de grootste die ze hadden van dit model. Hij was geloof ik 70 euro ofzo
dat was hem, hij kostte iets van ¤65 . erg mooi en hij leek me handiger dan die gabber-bakken of gewone traliekooien .
Tap tap tap
pi_42371018
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:36 schreef ivetje het volgende:
Owja, volgens mij zijn mijn caafs een beetje boos op me
Moest caviavoer hebben, dus ben naar hornbach gereden (met de auto...joepie!!) om voer te halen. Niet meer uit die schepbakken, heb geen zin in wormpjes in huis Dus ik zak uitzoeken, d8 dat ik deze al ooit had gehad. Was niet al te duur, geloof iets van 5 euro nog wat voor 3 kilo. Stond op "complete voeding voor cavia met extra vitamine C". Klinkt goed dus...trek hier thuis die zak open...alleen maar korrels!!! En dat is nou net wat ze altijd laten staan Tinus keek in z'n bakje en keer daarna nogal teleurgesteld naar mij alsof ie wilde zeggen "vind je me dik...moet ik op dieet"
Foutje dus...volgende keer maar weer ander voer proberen en hopen dat daar wat meer in zit dan droge korrels
welk voer had je dan? Welk merk? Hope Farms? Dat is namelijk het beste voer dat er is voor knufcaafjes. Ik zou het zeker geven en blijven geven als het dat was, ze gaan vanzelf wel eten.

Maarreh, wissel jij zo veel met je voer dan? Dat is namelijk niet echt goed voor de caafjes....


@ Maddy_K: Rachelle zal wel wennen, zeker als ze ook zo nu en dan los mogen rennen, dat zal wel goedkomen hoor. En wie weet is je man al snel zo toegeeflijk dat er een 120 kooi mag komen te staan. Of je maakt een verdiepinkje in je 100x50 hok, zo heb ik ook een tijdje 3 caafs gehad.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:42:34 #181
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42371021
Ik ben er erg tevreden over in ieder geval Hij is makkelijk om schoon te maken. Tinus was er iets minder blij mee, die stond nl altijd op z'n huisje naar buiten te kijken en hier kan ik moeilijk de tralies er vanaf halen
Ik had vroeger zo'n bak met een plastic bovenkant en daar zo'n roostertje in, dat was opzich ook wel handig omdat dat rooster er dus af kon en ze dan nergens aan konden knagen, geen herrie dus. Maar deze heeft wat meer lucht-doorlaat enzo. Heb het idee dat ie minder snel gaat stinken, die andere bak was toch een erg dicht ding.
To infinity…and beyond!
pi_42371079
O, ivetje, dat verhaaltje over Tinus en het nieuwe eten. Ik zie het al helemaal voor me!
pi_42371159
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:44 schreef Maddy_K het volgende:
O, ivetje, dat verhaaltje over Tinus en het nieuwe eten. Ik zie het al helemaal voor me!
Daarom geef ik ook alleen maar korrels, dat bespaart me zulke zielige smeekblikken
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:47:02 #184
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42371188
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:42 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

welk voer had je dan? Welk merk? Hope Farms? Dat is namelijk het beste voer dat er is voor knufcaafjes. Ik zou het zeker geven en blijven geven als het dat was, ze gaan vanzelf wel eten.

Maarreh, wissel jij zo veel met je voer dan? Dat is namelijk niet echt goed voor de caafjes....
Poeh, heb de zak al weggegooid...geen idee welk merk het was. Het was een vrij saaie zak, weinig kleur en van een soort dik papier gemaakt. Binnenkant was van dat bruine papier
Ik wissel regelmatig van voer...koop wat er in de aanbieding is enzo. Verschil van hoeveel ze eten is er nooit, ook vinden ze alles best volgens mij Ze hebben alleen wel een hele tijd dat voer uit die bakken gehad van hornbach, maar sinds het gedoe met wormpjes ben ik dus wat anders gaan gebruiken. Moet nu alleen nog even uitvinden waar ik zelf tevreden over ben, vergeet alleen elke keer weer als ik voor het schap sta welke ik ook alweer had Er is ook zoveel keus Maar ik had de vorige keer dus ook zo'n zak...precies zo'n zak, alleen dan met stukjes stro, gekleurde rondjes etc. erin. Dacht dus dat ik nu dezelfde had, niet dus
To infinity…and beyond!
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:48:53 #185
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42371252
ah, deze was het dus



Hope farms ja Zag er goed uit, ook door het plaatje wat erbij stond met die verschillende soorten boeding enzo. Had alleen niet goed opgelet wat er in het bakje zat op dat plaatje blijkbaar
To infinity…and beyond!
pi_42371383
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:36 schreef ivetje het volgende:
Owja, volgens mij zijn mijn caafs een beetje boos op me
Moest caviavoer hebben, dus ben naar hornbach gereden (met de auto...joepie!!) om voer te halen. Niet meer uit die schepbakken, heb geen zin in wormpjes in huis Dus ik zak uitzoeken, d8 dat ik deze al ooit had gehad. Was niet al te duur, geloof iets van 5 euro nog wat voor 3 kilo. Stond op "complete voeding voor cavia met extra vitamine C". Klinkt goed dus...trek hier thuis die zak open...alleen maar korrels!!! En dat is nou net wat ze altijd laten staan Tinus keek in z'n bakje en keer daarna nogal teleurgesteld naar mij alsof ie wilde zeggen "vind je me dik...moet ik op dieet"
Foutje dus...volgende keer maar weer ander voer proberen en hopen dat daar wat meer in zit dan droge korrels
De mijne eten het voer (gemengd +vit C)helemaal op, ik ben verbaasd. De eerste cavia's die hun korrels netjes opeten...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 4 oktober 2006 @ 21:54:54 #187
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42371462
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

De mijne eten het voer (gemengd +vit C)helemaal op, ik ben verbaasd. De eerste cavia's die hun korrels netjes opeten...
Nou, die van mij eten nu dus ook voor het eerst hun korrels op
To infinity…and beyond!
pi_42373277
Hope farms vinden de meeste caafs best lekker.
Waarschijnlijk heb je hiervoor Hope Farms Super Select gehad als ik het goed zeg, deze variant heeft inderdaad wat gemengde dingetjes, maar deze simpele korrels zijn net zo goed en volledig. Als ik mijn caafjes hope farms geef (alsik logees heb heb ik het wel eens in huis) vallen ze als gékken aan, alsof ze nog nooit zoiets goddelijks geproefd hebben. Ik zou me dus niet zo'n zorgen maken dat ze deze korrel niet lekker vinden
Overigens krijgen ze het écht zelden hier, ze moeten het maar doen met kasper.
I had a signature once. It was awful.
pi_42373504
Mijn caafjes eten ook alleen maar korrels.. hele dikke uit zo'n graaibak bij de dierenwinkel.. iets van zippy.. daar zijn ze gewoon tevreden over xD ik had ooit een zakje met mengsel voer en daar aten ze vervolgens alleen de korrels en de cornflake dingies uit.. de rest bleef liggen xD
pi_42386592
Mijne krijgen ook alleen korrels:

Deze:


Ze vinden het heerlijk!!

Eerst mengde ik nog met Gerty, maar dan werden ze toch wel kieskeurig, en de korrels eten ze ook gewoon op
pi_42390251
Ik weet nog niks over de caaf van mijn collega. Hij heeft niet eens gekeken! Lekker ongeinteresseerd van hem zeg. Ik zal het maandag dan wel horen, hij heeft nu 3 dagen de tijd om het beessie eventjes op zijn rug te leggen.
Hopelijk heeft hij het gewoon te vroeg geroepen en had hij niet verwacht dat iemand erop in zou gaan.
  donderdag 5 oktober 2006 @ 18:07:11 #192
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42396423
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 22:40 schreef Lyssa het volgende:
Mijn caafjes eten ook alleen maar korrels.. hele dikke uit zo'n graaibak bij de dierenwinkel.. iets van zippy.. daar zijn ze gewoon tevreden over xD ik had ooit een zakje met mengsel voer en daar aten ze vervolgens alleen de korrels en de cornflake dingies uit.. de rest bleef liggen xD
Mja, dat deed ik vroeger dus ook totdat ik ineens wormpjes in mijn huis had! Die wormpjes ontpopten zich tot kleine motjes, en ik had een mottenplaagje in huis. Voor mij dus nooit meer graaibakken

Maar Zoeper, waarom heb jij niet altijd hope farm dan? Was iig bij hornbach zowat de goedkoopste, dus vandaar dat ik hem had. Geloof iets van 5 euro voor 3 kilo
To infinity…and beyond!
pi_42396927
Omdat Kasper nóg goedkoper is (12,50 voor 25 kilo) maar vooral beter is voor fokdieren. Hope Farms zorgt ervoor dat zeugen (zeker na hun eerste nestje) sneller vervetten waardoor de risico's op mislukte zwangerschappen verhoogd zijn. Voor een knuffelcaaf maakt dit niet uit, veel showcavia's krijgen het ook, maar voor de fokdieren is Kasper geschikter. Daarbij voert iedereen die ik ken Kasper (dus de mensen van wie ik caafs koop, waarbij mijn caafs logeren en die hun caafs bij mij laten logeren) dus dat is ook makkelijk met het uitwisselen, hoef je niet steeds te voer mee te nemen enzo.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 5 oktober 2006 @ 18:43:30 #194
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42397508
Ah ok Ja, ik was niet van plan om met 2 mannen te gaan fokken nee
To infinity…and beyond!
pi_42423403
@ Zoeperzazke, bevalt het (hoek) -toillet?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42423546
Hoe ziet zo'n caviatoilet er eigenlijk uit? Is dat net zoiets als een hamstertoilet maar dan groter? Mijn 2 dames plassen altijd op dezelfde plaats.
pi_42424304
Officieel zijn cavia's niet echt zindelijk, maar ik heb ook een caaf die een poep en plas-hoekje heeft, dus misschien zou een hoek (konijnen) -toilet uitkomst bieden.

Je moet het idd eigenlijk zien als een hamster toilet, maar dan maat konijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42425243
Ik heb zo'n ding echt nog nooit gezien. Mijn 2 dames poepen/plassen nooit in hun hok. Doen die van jullie dat wel?
pi_42425344
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 15:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
@ Zoeperzazke, bevalt het (hoek) -toillet?
ik ben er nog niet toe gekomen om hem te kopen, ik ben te druk met school om naar de dierenwinkel te gaan eigenlijk... zo dringend is het natuurlijk niet als ik hem heb laat ik het wel weten.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 17:00:16 #200
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_42426907
De laatste tijd maakt jinxy altijd zijn helikoptergeluidje als ik hem aanraak..altijd é, en dan maakt hij er soms nog slowmotionbewegingen bij..grappig!

en 's avonds als ik op mijn kamer zit en ik dus nog nie gaan slapen ben, dan ligt jinxy schoon te slapen in zijn hokje..ga ik gaan slapen en leg ik het licht af, dan komt meneerke wakker en begint hij weer mooi te knagen aan zijn hooi en luid aan zijn flesje te drinken! 't is een pestkopke aan't worden..maar toch
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_42447782
Zo, mijn buurmeisjes caaf is bevallen gisteren. En hier de babyfoto's. Ze zijn helaas nogal vaag maar het was gister rotweer met een slechte lichtval helaas....






meer foto's vind je in haar PB terug:
http://s90.photobucket.com/albums/k278/jodiegrift/


pi_42455694
Maddy, heb je al zin in morgen?
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 17:26:11 #203
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42457314
Ah, die kleintjes zijn lief!!! Vooral die kleine met die beetje krulletjes

gutgutgut, dit is geen nederlands meer
To infinity…and beyond!
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 17:30:55 #204
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42457417
Ik vind die kleine (grote) achterpootjes altijd zo leuk bij die jonkies.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42458802
en jawel, vandaag is mijn Morgannah ook bevallen. Ze heeft een verrassende driekleurige tweeling gekregen. Driekleur was Morgannahs oma en dus toch wel weer 2 generaties terug. Desondanks zijn de meiden superleuk om te zien!










Beide meiden mogen gereserveerd worden Ik fok namelijk niet met driekleur en moet wel streng voor mezelf blijven in wat ik wel en niet aanhoud.

[ Bericht 1% gewijzigd door RiesAmaris op 07-10-2006 19:10:39 ]
pi_42458843
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 16:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Maddy, heb je al zin in morgen?
Ja, heel erg! Toevallig had ik het er vanmiddag in de auto nog over met mijn man. Zoonlief heeft de kleurplaat al een paar weken terug mooi ingekleurd. Gelukkig maar, hij zit nu dus met zijn rechterarm in het gips en kan dus niet zo goed meer kleuren! Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar de caafjes van jou en Riesamaris.
Zijn de caafjes al helemaal in vol ornaat voor morgen? Heb je al plaats gemaakt voor de bekers die ze gaan winnen?
pi_42458980
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 17:26 schreef ivetje het volgende:
Ah, die kleintjes zijn lief!!! Vooral die kleine met die beetje krulletjes

gutgutgut, dit is geen nederlands meer
Maakt niet uit, ik snap heel goed wat je bedoelt
pi_42459166
Riesamaris, gefeliciteerd met een mooie tweeling!
pi_42459564
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 16:06 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

ik ben er nog niet toe gekomen om hem te kopen, ik ben te druk met school om naar de dierenwinkel te gaan eigenlijk... zo dringend is het natuurlijk niet als ik hem heb laat ik het wel weten.
Haha, haast je niet, ik was alleen benieuwd
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42459624
Vanaf een uurtje of 12 ben ik de trotse eigenaresse van een 3kleur borstel caaf (er zit nog een borstelcaaf bij, maar die is van mijn zusje).

Ik zal proberen of ik morgenavond foto's kan plaatsen.

Ik heb ze gelijk laten kennismaken met mijn andere (enorm reusachtige, vergeleken bij de babycaafs) caafs en ze doen het goed in de groep.

De oudere caafs zitten de kleintjes te bemoederen en ze wassen zelfs hun kop
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42461180
4EverBlackEyed gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Ik ben benieuwd naar de foto's. Waar heb je ze gehaald? Toen wij Nemo bij Woody zetten, leek Woody ook ineens reusachtig.
Hoeveel caafjes hebben jullie nu?
pi_42463303
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 18:30 schreef RiesAmaris het volgende:
en jawel, vandaag is mijn Morgannah ook bevallen. Ze heeft een verrassende driekleurige tweeling gekregen. Driekleur was Morgannahs oma en dus toch wel weer 2 generaties terug. Desondanks zijn de meiden superleuk om te zien!

[afbeelding]
[afbeelding]

[afbeelding]
[afbeelding]

[afbeelding]
[afbeelding]

Beide meiden mogen gereserveerd worden Ik fok namelijk niet met driekleur en moet wel streng voor mezelf blijven in wat ik wel en niet aanhoud.




ik moet hier niet meer komen .
Tap tap tap
pi_42464366
het is natuurlijk wel leuk CherryLips, twee zulke mooie zusjes bij jou
I had a signature once. It was awful.
pi_42465842
Hé Zoeperzazke, al helemaal klaar voor morgen?
pi_42472801
ik ben er helemaal klaar voor ja, dadelijk ACHT cavia's mee te nemen (pffff), maar gelukkig hebben we de auto gisteren al ingeladen. Ik hoop alleen wel dat ik me dadelijk wat wakkerder voel... *geeuw*
I had a signature once. It was awful.
pi_42472867
Ik ben er ook klaar voor
  zondag 8 oktober 2006 @ 07:27:01 #217
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_42472913
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 06:23 schreef zoeperzazke het volgende:
ik ben er helemaal klaar voor ja, dadelijk ACHT cavia's mee te nemen (pffff), maar gelukkig hebben we de auto gisteren al ingeladen. Ik hoop alleen wel dat ik me dadelijk wat wakkerder voel... *geeuw*
arme cavia's
pi_42473338
Ja, Zoeperzazke was volgens mij nog niet goed wakker toen ze dat typte!! Ik zag het ook al helemaal voor me: die auto helemaal volgelaten met caafjes op de parkeerplaats!!
pi_42473420
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 07:10 schreef inkie1010 het volgende:
Ik ben er ook klaar voor
Wij zijn er rond half 11, 11 uur. Zoiets. Ik ben benieuwd en ik heb er heel veel zin in!!
pi_42475434
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 21:38 schreef zoeperzazke het volgende:
het is natuurlijk wel leuk CherryLips, twee zulke mooie zusjes bij jou
m'n zus is verkocht . nu sneaky de foto's nog aan m'n moeder laten zien .
Tap tap tap
pi_42479142
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 12:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

m'n zus is verkocht . nu sneaky de foto's nog aan m'n moeder laten zien .
Wat?! Heb je je zus verkocht?!

[ Bericht 15% gewijzigd door Maddy_K op 08-10-2006 17:55:23 ]
pi_42481458
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 19:59 schreef Maddy_K het volgende:
4EverBlackEyed gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Ik ben benieuwd naar de foto's. Waar heb je ze gehaald? Toen wij Nemo bij Woody zetten, leek Woody ook ineens reusachtig.
Hoeveel caafjes hebben jullie nu?
Thx !

De overbuurman had jonge caafjes, ik zou daar eentje van nemen en nog een peruufje van een collega van mijn vriend, maar uiteindelijk ben ik toch voor twee zusjes - borstels gevallen.

Ik heb nu in totaal 4 borstel zeugjes

Op zich heb ik nog een buitenhok vrij, maar ik geloof niet dat mijn moeder het kan waarderen als ik ineens 6 cavia's heb
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42487790
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 08:51 schreef Maddy_K het volgende:
Ja, Zoeperzazke was volgens mij nog niet goed wakker toen ze dat typte!! Ik zag het ook al helemaal voor me: die auto helemaal volgelaten met caafjes op de parkeerplaats!!
je hebt gezien wat we allemaal bij ons hadden, en dat waren dus de spullen die we bij ons hadden die we hebben ingeladen!
I had a signature once. It was awful.
pi_42488185
Ja, ik heb gezien wat jullie bij hadden. Idd errug veel!! Ik kan me voorstellen dat je dat niet allemaal 's morgens vroeg nog in gaat laden... Maar zoals ik het las, leek het alsof je de caafjes gisterenavond al in de auto had gezet.
Is het vanmiddag ook nog druk geweest? Vanmorgen was jij volgens mij 1 van de populairste kraampjes. Leuk joh!
pi_42489505
Ik heb het razend druk gehad, ik heb nog geen 15 minuten can de show meegekregen... de 15 minuten die ik meegekregen heb, was de knuffelkeuring van Pipi. en ze is eerste geworden van de knuffelcaafs!!! Ben supertrots

Ben nu alleen zoooo uitgeput.... Nog ff achter de pc rommelen, kopje thee en naar bed!

Twee actiefoto's van mij...



I had a signature once. It was awful.
pi_42490971
Geniet van je thee!
Pippi, goed gedaan hoor. Gefeliciteerd met je 1e prijs bij de knuffelkeuring (en het vrouwtje ook natuurlijk)
pi_42491213
Maddy leuk je gezien te hebben!!! Ik heb daar nog lang staan wachten bij die keurtafel Toen we eindelijk mochten ging hij met lunchpauze Maar rond 14:15 waren Toby en Pipi eindelijk op de tafel geweest!

Toby is 5e geworden, met een zeer goed voor de totale verzorging!! inkie blij!!
  zondag 8 oktober 2006 @ 20:55:47 #228
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42491341
Allemaal gefeliciteerd met de nieuwe kinderen en met gewonnen prijzen!!!
pi_42492691
Jeetje Inkie, dan heb je daar echt héél lang gestaan! Toen wij weggingen heb ik je nog gezocht om houdoe te zeggen maar ik kon jou nergens vinden. Ik vond het ook hartstikke leuk om de mede foksters in levende lijve te ontmoeten.
Gefeliciteerd met de 5e prijs van Toby! Heb je ook een beker gewonnen?
pi_42496812
Nee helaas net geen bekertje Dat was vanaf de 4e plaats



Toby op de keurtafel
pi_42502277
ooowh was jij ook van Fok joh! Ik heb jou nog gesproken haha! Ik was diegene met zon knalgeel shirt aan
pi_42504003
ik had Maddy toch aan je voorgesteld Toen zei ik je naam nog verkeerd
I had a signature once. It was awful.
pi_42506761
was net weer in de dierenwinkel voor wat aquariumspulletjes, nu met m'n vader want die heeft daar een beetje verstand van. ik was al langs de cavia's gelopen zonder te kijken, haal pompje en filter enzo, wil naar de uitgang, zegt m'n vader: wil je niet naar de beestjes kijken dan?
ok dan. ik sta even bij de cavia's te kijken, zeg weer een paar keer dat het toch zulke leuke diertjes zijn, hij heeft zoiets van; 'ja, maar ze zijn te groot'. te groot .
maargoed, ze hadden nieuwe kooien, dus ik wees er eentje aan, zegt m'n vader: 'ja, die zou nog wel in de kamer kunnen'. .
ik: 'ja amar deze is te klein voor twee cavia's.'
hij; 'twee??? waarom twee???'
ik; 'vinden ze leuk.'
hij, geirriteerd; 'je krijgt ze niet.'
en toen liep ie weg .
ik was zo dichtbij .
Tap tap tap
pi_42517008
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 20:08 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb het razend druk gehad, ik heb nog geen 15 minuten can de show meegekregen... de 15 minuten die ik meegekregen heb, was de knuffelkeuring van Pipi. en ze is eerste geworden van de knuffelcaafs!!! Ben supertrots

Ben nu alleen zoooo uitgeput.... Nog ff achter de pc rommelen, kopje thee en naar bed!

Twee actiefoto's van mij...

[afbeelding]

[afbeelding]
Je moet wel even profesionele lampen kopen, hoor!
pi_42519514
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 10:09 schreef zoeperzazke het volgende:
ik had Maddy toch aan je voorgesteld Toen zei ik je naam nog verkeerd
Lieve Schat, ik heb de halve dag 1 grote hypo gehad, kheb de helft niet binnengekregen wat me gezegd is
pi_42520408
Ik ben zelfs nog houdoe tegen je komen zeggen Ries Amaris! Toen je bij je caafje in de verkoopruimte stond. Heb je hem trouwens nog verkocht?
pi_42521215
hij is verkocht hoor! Er hebben 4 mensen houdoe gezegd gister waaronder der kopers van Damien, uit Gorichem, welke Houdoe was jij
pi_42521700
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:53 schreef Djep het volgende:

[..]

Je moet wel even profesionele lampen kopen, hoor!
Wat is er mis met de huidige lampen?????
I had a signature once. It was awful.
pi_42522095
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:48 schreef RiesAmaris het volgende:
hij is verkocht hoor! Er hebben 4 mensen houdoe gezegd gister waaronder der kopers van Damien, uit Gorichem, welke Houdoe was jij
Ik heb kort, donker haar en ik droeg een lange spijkerjas. Gefeliciteerd met de verkoop! Het was ook wel een scheetje hoor.
pi_42522152
pfff ging net naar een andere dierenwinkel, was wat vergeten voor m'n aquarium, hebben ze daar een heel nestje peruufjes zitten. en eentje zat het oortje van een konijntje leeg te lepelen . voortaan laat ik een ander iets halen .
Tap tap tap
pi_42522235
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:04 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Wat is er mis met de huidige lampen?????
Nou ja, er ligt zo'n hallo geen lamp daarvoor. Dat ziet er niet professioneel uit...
  maandag 9 oktober 2006 @ 22:45:15 #242
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_42526908
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:19 schreef Djep het volgende:

[..]

Nou ja, er ligt zo'n hallo geen lamp daarvoor. Dat ziet er niet professioneel uit...
Ben het hier wel mee eens, als je professionele pics wil maken (je zal er wel wat voor vragen neem ik aan) dan heb je ook wat beter licht nodig. Dat lampje staat hier ook op het bureau en is nou niet echt geweldig licht De caaf vind het iig nix als ik ermee in z'n smoeltje schijn
To infinity…and beyond!
pi_42527505
Ik heb het expres nagevraagd en hallogeenlicht is het beste licht dat je hebben kunt, omdat het niet geel is. Overigens heb ik ook een studiolamp staan die wél iets professioneler is, maar daar staat paul recht voor. Die verblindt je echt. Hier zie je hem wel:

http://www.mijnalbum.nl/Foto=O6XVEOFV

Misschien oogt het minder professioneel met die bureaulampen, het is het beste licht dat je voor een normaal bedrag kunt kopen. Ik ga geen studiolampen van honderden euro's aanschaffen, zoveel vraag ik nu eenmaal niet voor een shoot en zelf heb ik het geld niet. Verder heb je natuurlijk ook nog de flits van de camera die het bijlicht.

Het is maar net hoe je het gebruikt, in onze opstelling heb je wel degelijk een professionele opstelling die perfect licht geeft, zondar teveel nare schaduwen, de caaf is van alle kanten belicht waardoor je een mooie, egale foto krijgt. Daar is heus wel langer over nagedacht dan slechts het experimenteren met een caaf voor mijn bureau, als je dat soms denkt
I had a signature once. It was awful.
pi_42529924
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 23:03 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb het expres nagevraagd en hallogeenlicht is het beste licht dat je hebben kunt, omdat het niet geel is. Overigens heb ik ook een studiolamp staan die wél iets professioneler is, maar daar staat paul recht voor. Die verblindt je echt. Hier zie je hem wel:

http://www.mijnalbum.nl/Foto=O6XVEOFV

Misschien oogt het minder professioneel met die bureaulampen, het is het beste licht dat je voor een normaal bedrag kunt kopen. Ik ga geen studiolampen van honderden euro's aanschaffen, zoveel vraag ik nu eenmaal niet voor een shoot en zelf heb ik het geld niet. Verder heb je natuurlijk ook nog de flits van de camera die het bijlicht.

Het is maar net hoe je het gebruikt, in onze opstelling heb je wel degelijk een professionele opstelling die perfect licht geeft, zondar teveel nare schaduwen, de caaf is van alle kanten belicht waardoor je een mooie, egale foto krijgt. Daar is heus wel langer over nagedacht dan slechts het experimenteren met een caaf voor mijn bureau, als je dat soms denkt
Nee dat denk ik niet. Ik vind het gewoon niet professioneel er uit zien.
En honderden euro's...Daar moet een handig iemand wel goedkoper voor je kunnen doen! Gewoon eens rondkijken naar een mannetje of vrouwtje. Of gewoon de prijzen verhogen.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 10:48:11 #245
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42535579
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 23:03 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb het expres nagevraagd en hallogeenlicht is het beste licht dat je hebben kunt, omdat het niet geel is. Overigens heb ik ook een studiolamp staan die wél iets professioneler is, maar daar staat paul recht voor. Die verblindt je echt. Hier zie je hem wel:

http://www.mijnalbum.nl/Foto=O6XVEOFV

Misschien oogt het minder professioneel met die bureaulampen, het is het beste licht dat je voor een normaal bedrag kunt kopen. Ik ga geen studiolampen van honderden euro's aanschaffen, zoveel vraag ik nu eenmaal niet voor een shoot en zelf heb ik het geld niet. Verder heb je natuurlijk ook nog de flits van de camera die het bijlicht.

Het is maar net hoe je het gebruikt, in onze opstelling heb je wel degelijk een professionele opstelling die perfect licht geeft, zondar teveel nare schaduwen, de caaf is van alle kanten belicht waardoor je een mooie, egale foto krijgt. Daar is heus wel langer over nagedacht dan slechts het experimenteren met een caaf voor mijn bureau, als je dat soms denkt
ik vindt het een mooie oplossing en, je MOET geen foto's laten maken.... Das je eigen keuze.... En zo houdt je de prijzen laag
pi_42536901
Bij deze de 11 mooiste foto's van 8 oktober. Zoek Toby van Inkie!





















I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:12:03 #247
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42537965
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:36 schreef zoeperzazke het volgende:
Bij deze de 11 mooiste foto's van 8 oktober. Zoek Toby van Inkie!


-edit-foto's weggeknipt-edit-
mooie foto's! Enneuh....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:16:21 #248
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42538450
de tekst wel, in ieder geval
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:32:23 #250
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42538786
ah man, dat is toch om te janken. ik heb daar zo'n hekel aan he, mensen die hun kids maar aan laten klooien met dieren. goudvis in een kommetje, een zielig konijntje waar na een week niet meer naar omgekeken wordt, bokjes op de kinderboerderij waaraan getrokken worden en die opgetild worden en waar kids mee lopen te zeulen of op willen rijden, en dan dit. 'Zie m'n kind eens leuk doen met dat beestje', nou, enig. het kan goed gaan natuurlijk, kinderen en dieren, maar ik kan hier zo kwaad om worden.
zo, moest er even uit .
Tap tap tap
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:45:51 #252
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42539036
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 12:38 schreef CherryLips het volgende:
ah man, dat is toch om te janken. ik heb daar zo'n hekel aan he, mensen die hun kids maar aan laten klooien met dieren. goudvis in een kommetje, een zielig konijntje waar na een week niet meer naar omgekeken wordt, bokjes op de kinderboerderij waaraan getrokken worden en die opgetild worden en waar kids mee lopen te zeulen of op willen rijden, en dan dit. 'Zie m'n kind eens leuk doen met dat beestje', nou, enig. het kan goed gaan natuurlijk, kinderen en dieren, maar ik kan hier zo kwaad om worden.
zo, moest er even uit .
ja zulke ouders moest je kunnen straffen, week hooi eten ofzo
pi_42553541
Waarom was er dan helemaal geen toezicht op die kinderboerderij?! Wij hebben hier ook twee caafjes en de kinderen vinden ze natuurlijk geweldig, maar ik ben er altijd bij als ze de caafjes willen aaien of even op hun schoot willen hebben.

En dit zijn ze

Cashmir, een Lilac Tessel beer




Bobo tja kids een slate blue/safraan Sheltie beer



pi_42557285
Ontzettend mooie cavia's Meaghan!!!!

Hoe oud zijn ze?
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:27:37 #255
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42559220
Obelix laat zien hoe slim hij is! En Toby laat z'n neus zien

http://www.youtube.com/watch?v=4k_oI0boI08
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:16:43 #257
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42559482
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 12:28 schreef zoeperzazke het volgende:
de tekst wel, in ieder geval
ja plaatjes werken niet..... heb de uitleg waarom niet gehad van slarioux
pi_42560813
Ze zijn nu 3,5 maand oud En wat zijn ze leuk he

Er komen hier trouwens erg mooie foto's voorbij en dan met name die van zoeperzazke
pi_42561322
Dat filmpje
pi_42562521
Wat een mooie cavia's weer hier!!
pi_42568135
Meaghan, wat een mooie foto's en wat een schitterende caafs! Zelf hou ik niet zo heel erg van verdunningskleuren, maar ze hebben er wel mooie koppies opstaan zeg! Heb je ze puur als knuffel? Vooral de eerste is echt mooi, ook qua rastype. Mooie vleeskleurige oren, je zou hem zo kunnen showen als je zou willen

Inkie, je filmpje is lief
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 15:54:40 #262
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42579563
Hellup... ik ben zwaar in verleiding gebracht :-)

quote:
Binnengekomen op 26-06-2006.
Leeftijd: onbekend
geslacht: vrouwtjes
Beiden zijn gedumpte cavia's uit Grolloo. En hebben inmiddels haar laatste kleintjes groot gebracht. Nu zijn ze toe aan een nieuwe start. Bij wie mogen ze samen wonen ?
Deze twee moppies zitten nu bij Goofy in Oldenzaal te wachten op een nieuw huisje... ik vind ze zo schattig!

Mijn lieve moppie is in juli dood gegaan (is net geen 7 jaar geworden) en ik wilde eerst geen nieuwe cavia weer... maar nu begin ik toch alweer te twijfelen...

[ Bericht 7% gewijzigd door twentemeisje op 11-10-2006 16:00:36 ]
pi_42581208
wat een mooierds!!! Gewoon doen, wat een onwijs mooi duo is dat zeg!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_42581395
Het zijn echte knuffelcavia's zoeperzazke. Ik was ook van plan om het haar wat korter te houden, dus het showen kun je dan wel vergeten. Wij zijn ook eigenlijk meer van de hondententoonstellingen, maar een caviakeuring wil ik zeker nog eens meemaken

Wat een mooi stel Twentemeisje!
pi_42583288
heb vanmiddag weer even een paar foto's genomen van mn caafjes.
Negra,de zwarte, die had er nog wel zin in en vond het wel best.
alleen Fresa die draaide zich telkens weer om of besloot zich inneens te gaan krabben of wassen


Negra,der haren worden al steeds langer en ze word vet mooi(L)


werkelijk,de enige foto dat Fresa kijkt.




eej waar zijn je ogen:)
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 12 oktober 2006 @ 09:54:16 #266
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42602743
Een cavia-update!

Ik ben gisteren bij Asiel Goofy in Oldenzaal geweest om de dames Bella en Floortje op te zoeken. Maar daar kwam ik voor een groot dilemma te staan, want want zijn er toch veel van die schatjes die op zoek zijn naar een goed onderkomen.

De dames waren al behoorlijk groot en erg schuw, ze zijn trouwens echt prachtig. Maar toen ik een paar hokken verder een 5 weken oud mannetje zag zitten sloeg de twijfel toe. En ook Vlekje, een drie jaar oud mannetje dat meteen de aandacht begon te trekken en mijn hand voortdurend aan het likken was, maakte het er niet makkelijker op. Na een half uur te hebben staan twijfelen heb ik besloten om Jip (vorige naam Doki, maar na vijf weken mag je nog wel van naam wisselen vind ik ) mee naar huis te nemen!

Meet Jip:





Jip is een 5 weken oud ruwhaartje. Hij is met uitzondering van het grijze 'brilletje' rond zijn ogen helemaal wit. Een moppie!!!

[ Bericht 0% gewijzigd door twentemeisje op 12-10-2006 09:59:49 ]
pi_42604141
Mijn twee nieuwe aanwinsten:



Dit is Zwartkop (een echte naam moet ze nog krijgen)
Beetje verlegen, maar ze komt nu al vaker uit het huisje.




En die caaf met wit is Noa, van mijn zusje.
Ondernemend caafje en niet bang voor de andere twee caafs.

Ze zijn nu ruim 5 weken oud en ze doen het goed op hardvoer, hooi, groenvoer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42604889
Hai!

De ontzettend leuke foto`s van al die enorm schattige, poepige, geweldige caafjes hebben me eindelijk zover gekregen dat ik me heb geregistreerd hier. Ik heb zelf geen cavia`s helaas. Vroeger hebben we ze wel gehad, drie in totaal, steeds eentje tegelijk. De eerste twee stierven heel jong, de eerste na een jaar en de tweede na een half jaar. We zorgden er overigens uitstekend voor, ze kwamen echter van een dierenwinkel bij ons in het winkelcentrum en later hoorden we pas hoe slecht die met hun diertjes omgingen. De laatste cavia kwam van een dierenwinkel die met goede nestjes werkte en ik was echt zoooooo verliefd op `m. Hij heette Swiebertje en is wel een jaartje of 5 geworden. Hij was binnen no-time tam en hoorde echt helemaal bij het gezin. We gingen elk jaar op vakantie naar Texel en hij ging mee (wij zaten daar in een huisje)! Zijn kooi werd dan de dag daarvoor verschoond en hij kreeg op de dag zelf nog flink wat extra hooi. Wij laadden de auto altijd helemaal vol en de caviakooi stond dan boven de bank waar mijn broers en ik zaten ingeklemd tussen de spullen.

Achteraf gezien was dit wel wat stressvol, maar om heel eerlijk te zijn raakte hij er ook wel aan gewend. De laatste paar keer dat hij mee ging was hij zelfs redelijk "aanspreekbaar" in zijn kooi tijdens de reis.
Anyway, hij stond dan daar ook midden in de kamer en kreeg nog meer aandacht dan normaal. Af en toe mocht hij even in de tuin (is half weiland) daar lopen en dan moesten we er goed bij blijven ivm met roofvogels. Door het huisje heeft hij ook regelmatig gerend. Wat een schatje zeg. Thuis had hij een prachtig buitenhok dat door mijn broer was gemaakt, dus daar mocht hij zomers vaak inzitten.

Andijvie vond hij he-le-maal het einde! En hij begon altijd al te piepen als hij het geritsel alleen al hoorde, of iets wat er op leek. Hetzelfde gold voor het pak hagelslag, wat net zo klonk als zijn pak voer . Helaas raakte er iets in zijn mondje ontstoken, hij is toen nog geopereerd. We hebben `m nog gevoed met roosvicee en een spuitje, maar het mocht niet baten. Mijn moeder had `m dan vast als een baby. Maar hij at en dronk verder nauwelijks. Op een gegeven moment had ik `m `s avonds nog lekker geknuffeld en `s ochtends was hij overleden. Hij lag heel vredig in het midden van zijn kooi.

Hij hoorde er echt zo bij! Zelfs mijn ouders praatten allebei tegen `m en dat is echt wel uitzonderlijk. Naja, het feit dat hij mee MOEST op vakantie zegt ook wel genoeg denk ik. Daarna hebben we geen cavia`s meer genomen, omdat hij toch niet zomaar te vervangen was en ik er allergisch voor ben. Ik raak niet niet shock ofzo, maar ik krijg rode ogen en een loopneus (soms wat uitslag). Altijd al allergisch geweest trouwens, dus soms mocht ik dan twee weken niet aan Swiebertje komen. Maar eigenlijk ging dat prima, want hij stond in een hoekje van de woonkamer. Nu zit ik op een studentenkamer en is het niet zo`n goed idee om een caviaatje te nemen, maar als ik over een paar jaar in een "huisje" zit (iig iets met een aparte woonkamer dus ), dan neem ik er twee, dat weet ik nu al. Zal later eens opzoeken wat voor caviaatje Swiebertje was, `t was iig een behoorlijke punker .

Sorry voor `t lange verhaal, maar ik moest `t even kwijt....hij was zo lief....(en ja, `t is inmiddels 9 jaar verder ahum...) en al jullie lieve caviaatjes brachten de herinneringen weer helemaal boven. Cavia`s zijn echt geweldige beestjes! Ik geniet echt volop van alle foto`s en verhalen hier .

Grtz,

Seraphina.
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
pi_42605039
Wat geinig dat je je cavia meenam op vakantie, dat hebben wij ook 1 a 2 x gedaan (vakantie in nederland). En idd, wij op de achterbank, caviakooi op schoot

Inmiddels gaan we nu naar het buitenland op vakantie en heb ik 4 caafjes, dus meenemen zit er helaas niet in.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42605074
Lief verhaal, een eerste cavia is altijd zo bijzonder... Mijn eerste caaf Grummel ging vaak ook mee op vakantie naar Centerparcs. Een keer hadden we een kamer met een zitkuil, daar kon ze perfect in rondrennen. Als een cavia alleen is hechten ze zich zo aan het baasje dat je ze ook haast niet alleen kunt laten

Weet je zeker dat je allergisch bent voor cavia's of is het voor het zaagsel? Mijn vriend krijgt exact dezelfde dingen als hij bij zaagsel komt, maar met een andere bodembedekking heeft hij helemaal nergens last van.
I had a signature once. It was awful.
pi_42605506
`t Is helaas wel de cavia zelf. Ben op dezelfde manier allergisch voor poezen en konijnen. Mijn hospita heeft twee poezen en ik merk dat ik er helaas niet overheen gegroeid ben, al hangt het ook van het individuele dier af. Ik denk dat als ik over een paar jaar weer caviaatjes neem, ik een dealtje sluit met mijn ouders, zodat ze niet helemaal weg hoeven mocht het echt niet gaan. Ik denk trouwens dat het wel moet gaan hoor. Ik heb er het meeste last van als ik aan ze zit en dan in mijn ogen of aan mijn gezicht zit. Zeker als ik braaf mijn handjes was na `t aanraken moet het wel gaan. Ik hoop alleen dat mijn cavia-allergie niet erger is geworden. Hmm....ik ga binnenkort wel eens even illegaal caafjes in een dierenwinkel aaien hehe.

Aww ja, we konden hem gewoon niet uit logeren laten gaan. Vooral niet omdat de allereerste cavia niet zo goed behandeld werd op het logeeradres (grrrrr, je denkt mensen te kennen!). Dus mocht hij mee. Ik kan me idd goed voorstellen dat je dat niet meer doet als je er meerdere hebt haha, dat werkt niet.
Mijn ouders hadden overigens toen ik nog niet geboren was ook al een caafje gehad, schijnt ook zo`n schatje geweest te zijn....die is alleen een beetje...gruwelijk aan haar einde gekomen...ik zet het verhaal even in spoiler tags voor de mensen met een zwakke maag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze schijnt net zo leuk geweest te zijn als onze laatste cavia , wel jammer dat ik haar nooit heb gekend....
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 11:49:06 #272
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42605564
Mijn *Freekje werd een paar jaar geleden erg ziek, net voordat we i.v.m. mijn ouders' 25-jarig huwelijksjubileum met het hele gezin op vakantie zouden gaan. Hij was geholpen aan zijn gebit, wilde niet meer eten en kreeg ook nog eens een longontsteking. No way dat ik hem aan iemand anders over zou laten om zelf op vakantie te kunnen gaan. En, ik kreeg het voor elkaar bij mijn ouders: Freek op de achterbank mee naar Luxemburg. Alwaar meneer razendsnel opknapte en helemaal gezond weer aan de terugreis kon beginnen
pi_42605608
Hehe er zijn hier cavia`s die wel wat van Nederland/de wereld hebben gezien dan

Edit: We hadden een abessijn , hij was rood en zwart, vandaar de punkeropmerking. De twee daarvoor waren gewoon gladharige cavia`s, maar ik ben nog steeds een beetje verliefd op die kruintjes...

[ Bericht 48% gewijzigd door Seraphina op 12-10-2006 12:17:43 ]
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
pi_42622248


Nog een van "Zwartkop."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42625489
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 11:50 schreef Seraphina het volgende:
Hehe er zijn hier cavia`s die wel wat van Nederland/de wereld hebben gezien dan

Edit: We hadden een abessijn , hij was rood en zwart, vandaar de punkeropmerking. De twee daarvoor waren gewoon gladharige cavia`s, maar ik ben nog steeds een beetje verliefd op die kruintjes...
wat in vredesnaam is een abessijn???
I had a signature once. It was awful.
pi_42627635
Heten die ook wel borstel of borstelharig? Zo eentje met allemaal kruinen. Zo leuk, kon je zo lekker in zn kruintjes kriebelen. Volgens mij is ontzettend schattige Zwartkop er ook eentje! "Later" (als ik groot ben ;-)) wordt het er minstens weer zo een. En waarschijnlijk een gladharige, want die vind ik ook geweldig. Zul je zien, wordt ik helemaal verliefd op twee willekeurige cavia`s die in de verste verte niet lijken op wat ik nu zeg .

Zoeperzazke, ik heb alle topic doorgekeken, maar ik weet dit even niet meer, is Ovide nog bij jou? Wat een prachtige cavia vind ik dat zeg! Ik vind alle cavia`s hier natuurlijk mooi, maar een beetje voorkeur hebben mag vast wel. De camera houdt iig wel van Ovide .
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 23:58:28 #277
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42628315
whehe, heb trouwens de rekening van het materiaal van de kooi binnen...... 85 euro! (en dat is zonder de scharnieren, sluithaakjes en de nieuwe huisjes en dat "bruggetje", en ook zonder de tegels en lijm )
pi_42632669
Da's een hoop geld Gateway! Voor een gemiddelde caviaflat moet je op 100 euro in totaal rekenen!

Seraphina, anessijn bestaat dus niet onder cavia's. Je hebt een borstelcavia, die is zoals hij op de shwo moet zijn: met 8 kruinen die zo symmetrisch mogelijk en mooi open op het lichaam verdeeld zijn. Dan heb je nog een borstelharige cavia, een vuilnisbakkenborstel, en die heeft her en der wat kruinen, maar niet zoals de echte borstel. Hieronder twee raszuivere borstels:

Borstel brindle:


Borstel satijn:


Overigens zijn bijna alle (ras)borstels enorm hyper van karakter. Ze zijn nieuwsgierig, kunnen niet stilzitten en willen alles zien en ruiken enzo. Wel ontzettend leuk om te zien, maar ik zou er zelf geen willen.

Ovide is nog steeds hier ja, maar de bedoeling is wel dat hij deze maand opgehaald wordt.
I had a signature once. It was awful.
pi_42637334
auw mijn ogen, die satijn heeft me verblind haha
pi_42637571
worden alle satijncavia's trouwens ziek of een bepaald perdentage?
Tap tap tap
pi_42638598
Zoeperzazke, die eerste lijkt ontzettend op Swiebertje, die had alleen iets meer zwart. Ik betwijfel wel of hij raszuiver was, dat kan ik natuurlijk nu niet meer controleren, maar het lijkt me niet. Wij gaven daar ook niet om.
En lieve Swiebertje was inderdaad behoorlijk hyper, maar in een gezin met wat oudere kinderen (ik was zelf wel jong toen we `m kregen, hij ging dood toen ik in groep 8 zat, maar mijn broers zijn 7 en 9 jaar ouder) is dat wel leuk. Hij vond inderdaad alles interessant. Ik snap wel dat niet iedereen dat leuk vindt. Wij hadden natuurlijk maar 1 cavia die lekker aanwezig was. Jij hebt er een heel aantal Prachtige beestjes trouwens . Hopelijk kan Ovide in zijn nieuwe omgeving straks een beetje aarden. Dit weekend bij mijn ouders maar weer eens cavia herinneringen ophalen hihi.
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
pi_42639045
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 12:06 schreef CherryLips het volgende:
worden alle satijncavia's trouwens ziek of een bepaald perdentage?
Er zijn geen percentages bekend, maar álle satijnen die bij knoevel zijn binnen gebracht (en deze dieren zijn afkomstig van dierenwinkels tot 'top'fokkers die beweren gezonde satijnen te hebben) hebben het vroeg of laat gekregen. En dat zijn er intussen al héél veel geweest, helaas.

[ Bericht 1% gewijzigd door zoeperzazke op 13-10-2006 14:24:17 ]
I had a signature once. It was awful.
pi_42640125
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 13:00 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Er zijn geen percentages bekend, maar álle satijnen die bij knoevel zijn binnen gebracht (en deze dieren zijn afkomstig van dierenwinkels tot 'top'fokkers die beworden gezonde satijnen te hebben) hebben het vroeg of laat gekregen. En dat zijn er intussen al héél veel geweest, helaas.
als ik op de site van knoevel kijk vind ik die zo beestjes zielig . ik zag er laatst ook een in de dierenwinkel, je zou hem bijna meenemen om dat in de gaten te houden, dat hij niet in kinderhandjes terecht komt die niet weten dat hij pijn heeft .
Tap tap tap
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 15:53:47 #284
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42644244
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:31 schreef zoeperzazke het volgende:
Da's een hoop geld Gateway! Voor een gemiddelde caviaflat moet je op 100 euro in totaal rekenen!
Maar die flat is dan geen 18mm sterk underlayment! Ik waag wel in de kooi te gaan staan, zonder dat hij breekt oid....
pi_42644293
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 15:53 schreef gateway het volgende:

[..]

Maar die flat is dan geen 18mm sterk underlayment! Ik waag wel in de kooi te gaan staan, zonder dat hij breekt oid....
dat is dan wel zo, maar ik hoef ook niet zo nodig in die flat te gaan zitten
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 16:05:47 #286
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42644584
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 15:56 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

dat is dan wel zo, maar ik hoef ook niet zo nodig in die flat te gaan zitten
dat is ook weer waar
pi_42647036
mijn flat was 275 euro maar die is ook best een beetje groot wel
pi_42655077
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:31 schreef zoeperzazke het volgende:

Overigens zijn bijna alle (ras)borstels enorm hyper van karakter. Ze zijn nieuwsgierig, kunnen niet stilzitten en willen alles zien en ruiken enzo. Wel ontzettend leuk om te zien, maar ik zou er zelf geen willen.
Precies de beschrijving van Kookai.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42657902
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 17:13 schreef RiesAmaris het volgende:
mijn flat was 275 euro maar die is ook best een beetje groot wel
én onwijs gaaf
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 08:24:25 #290
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42665024
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 17:13 schreef RiesAmaris het volgende:
mijn flat was 275 euro maar die is ook best een beetje groot wel
heb je een foto?
pi_42666184
even van sandy's site geplukt:





de hokken zijn 64 diep en aan de ene kant 1.20 en aan de andere kant 1m30 breed!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:57:12 #292
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42666241
Goodmorning!

Vraagje: mijn nieuwe caviaatje Jip (zie aantal posts geleden) eet voldoende en is lekker actief. Hij heeft me al geregeld ondergeplast, maar.... ik zie 'm niet drinken en de waterfles blijft ook akelig vol... Is het normaal dat zulke jonge caviaatjes (5 weken) niet zoveel drinken? Ik kan het me niet meer herinneren van 7 jaar geleden toen ik Freekje kreeg...
pi_42666402
cavia's drinken toch nooit veel? tenminste, dat dacht ik altijd...

en wij hadden vroeger ook zo'n soort flat . drie op elkaar, en elke verdieping had een eigen voorkant met gaas, die zat met een magneet vast aan de bovenkant. en daaronder zat de la van de kooi, die kon je er uitschuiven om het schoon te maken. heb er helaas geen foto van, maar een handige vader is... handig .
Tap tap tap
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:22:16 #294
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42666612
Freekje dronk ook heel erg weinig, maar die van mijn zusjes drinken veel meer...
pi_42666764
Als hij veel vochtrijk groenvoer krijgt zal hij ook wat minder drinken ja. Je zou om hem extra te pushen ook wat komkommer kunnen geven, als hij daarvan eet weet je zeker dat hij voldoende binnen krijgt.

Maarreh: ik heb mijn jewel ook pas na een maand of 5 voor het eerst zien drinken!! Ik dacht echt dat het een mysterie begon te worden, nóóit zag je haar bij die fles, terwijl ze wel gewoon plastte enzo.... dus ik denk dat dat wel goed zit, maak je niet teveel zorgen.

Ervan uitgaande dat je een flesje in het hok hebt hangen: heeft de kleine van jongs af aan uit een flesje geleerd te drinken? Het zou ook nog kunnen zijn dat als ze het niet geleerd hebben met een flesje maar met een bakje hij het flesje niet doorheeft...
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:55:56 #296
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42667247
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Als hij veel vochtrijk groenvoer krijgt zal hij ook wat minder drinken ja. Je zou om hem extra te pushen ook wat komkommer kunnen geven, als hij daarvan eet weet je zeker dat hij voldoende binnen krijgt.

Maarreh: ik heb mijn jewel ook pas na een maand of 5 voor het eerst zien drinken!! Ik dacht echt dat het een mysterie begon te worden, nóóit zag je haar bij die fles, terwijl ze wel gewoon plastte enzo.... dus ik denk dat dat wel goed zit, maak je niet teveel zorgen.

Ervan uitgaande dat je een flesje in het hok hebt hangen: heeft de kleine van jongs af aan uit een flesje geleerd te drinken? Het zou ook nog kunnen zijn dat als ze het niet geleerd hebben met een flesje maar met een bakje hij het flesje niet doorheeft...
Ik geef hem een paar stukjes witlof per dag en die eet hij ook op. Ik gebruik inderdaad een flesje en ik heb gisteren voor de zekerheid nog even met de opvang gebeld waar hij vandaan komt, daar gaven ze ook gewoon water d.m.v. een fles. Ik houd het gewoon goed in de gaten en als meneer verder goed te pas is en wel plast dan zal het ook wel goed gaan. Ik zal vandaag nog wel even wat komkommer halen om er zeker van te zijn ie genoeg binnen krijgt.

Thanks!
pi_42684070
Hebben jullie Mister Coos, Koenraad en Hannes gezien?

Dat zijn de cavia's van Elize . Erg leuke beestjes . De namen van haar cavia's staan op haar album.



Als je de uitzending van vrijdag van het Jeugdjournaal kijkt kan je ze zien.
pi_42691775
@twentemeisje: een paar blaadjes witlof per dag is wel erg weinig. Probeer dat eens wat op te voeren naar een klein witlofje per dag en nog wat bladeren andijvie erbij. Een paprikaatje op zijn tijd kan ook wel eens lekker zijn.

@Argos, ja, ik heb het gezien! Heel erg leuk, ze heeft echt hele lieve cavia's, ook la is haar kooi wat aan de kleine kant. De beestjes zien er goed uit, ze is zo te zien echt gek op ze, ontzettend lief om te zien!!!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 09:35:07 #299
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42691881
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 09:12 schreef zoeperzazke het volgende:
@twentemeisje: een paar blaadjes witlof per dag is wel erg weinig. Probeer dat eens wat op te voeren naar een klein witlofje per dag en nog wat bladeren andijvie erbij. Een paprikaatje op zijn tijd kan ook wel eens lekker zijn.
Goodmorning! Ik ben gisteren ook begonnen met andijvie erbij geven. Vanochtend wat andijvie en toen ik hem op schoot had ook nog een stukje komkommer. Ik voer een keer of drie per dag groente en daarnaast heeft ie natuurlijk zijn brokjes (junior caviavoeding). Paprika zal ik eens gaan proberen, was altijd bang dat dat te scherp zou zijn voor ze... (qua smaak dan). Thanks for the tip!
pi_42692283
ach, als ze witlof lusten Dat is pas bitter. Ze lusten ook venkel. Paprika hebben mijn caafs aan moeten wennen, maar nu vreten ze in een half uur een hele paprika weg
I had a signature once. It was awful.
pi_42692293
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')