het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafelquote:Op zondag 3 september 2006 22:38 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Tsja, als je zo denkt zou je ook niet moeten recyclen, bewust de fiets pakken/ minder rijden of wat je maar ook doet. Een betere wereld begint bij je zelf.
De natuur heeft ook zijn weedheden. Net als de mens. Maar als het niet nodig is, hoef je naar mijn mening dieren slachtoffer maken van de wreedheden van de mens. Een comsumtie-dier staat los van dieren in het wild. Als je geen vlees eet komt die comsuptiekoe niet opeens in de vrije natuur ofzo.
Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.quote:Op zondag 3 september 2006 23:17 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafel
Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet inquote:Op zondag 3 september 2006 20:19 schreef BlaatschaaP het volgende:
Bullshit. Een vegetarier eet geen vlees én geen vis. Dat er een paar kneuzen tussen zitten die zichzelf vegetarier noemen maar wel vis eten, is niet ons probleem.
Je gaat me niet vertellen dat jij een Chinees kent die kroepoek verkoopt en zelf niet eens weet dat er garnaal in zit. Dat de gemiddelde Nederlander 't niet weet, okay, maar een Chinees wel.quote:Op maandag 4 september 2006 08:24 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet in
Mijn ouders hebben ook weleens casave erbij gekregen.quote:[b]Op zondag 3 september 2006 20:19 En bij de Chinees krijg je geen cassave kroepoek, maar de garnalenkroepoek.
15,6 miljoen jij je zin. en sommige misschien niet elke dag ook best, blijft het nog altijd nodig héquote:Op maandag 4 september 2006 06:52 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.
Hoewel ik al een eeuwigheid vegetariër ben, snap ik nog steeds niet hoe je tofu lekker kunt klaarmaken. Ik eet het dan ook eigenlijk nooit. Nu wil ik een beetje gaan bezuinigen en aangezien die vegaburgers allemaal hun gewicht in goud kosten, zal ik toch ook 'es op tofu moeten overschakelen...quote:Op donderdag 7 september 2006 12:14 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Hoi lieve vega's. Dit leek mij een mooie plek om mijn vraag te stellen.
Ik heb voor 69 cent een blok tofu op de kop getikt. Ik weet wel hoe ik het moet klaarmaken [knip]
Dat ligt eraan hoe je het marineert. Je kan hele lekkere tofuplakken makenquote:Op donderdag 14 september 2006 12:07 schreef Isabeau het volgende:
Marineren is eigenlijk het sleutelwoord bij tofu. En je moet het ergens doorheen doen, want een gebakken blokje tofu wordt volgens mij nooit lekker.
Nou eigenlijk niet zoveel. Het is denk ik meer het idee dat ik het wel zal weten vanwege de opleiding, wat echt niet het geval hoeft te zijn. Ik weet wel wat maar echt niet alles totin ieder detail. Ik kan je meer vertellen over het slachtproces, de invloeden op de fysieke eigenschappen van het vlees en de factoren die daar invloed op hebben, microbieele veiligheid, bereiding en je een ambachtelijke droge worst moet maken.quote:Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Voor mij zijn dat soort discussies heel simpel, ik voer ze niet meer.quote:Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Deze tactiek hanteer ik al jaren en dat werkt uitstekend. (Desnoods kun je er nog aan toevoegen: als ik gek was op discussiëren dan was ik wel politicus / Lagerhuisdeelnemer geworden, maar ik ben alleen maar vegetariër.)quote:Op woensdag 27 september 2006 11:49 schreef Isabeau het volgende:
"Het is mijn keuze en ook al respecteer je die niet, ik wil er niet over discussiëren" Zoiets?
Ik ben Nanking dan wel niet, maar ben toch maar zo vrij om te reageren : Je kunt gewoon zeggen dat je die discussie niet meer voert, vind ik. Zij eten wel vlees, jij niet, prima toch? Ieder zijn keuze, geen reden tot discussie.quote:Op woensdag 27 september 2006 14:43 schreef kruimel_20 het volgende:
Nanking, wat zeg je tegen de mensen die toch proberen de discussie aan te gaan?
Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariër.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 17:31 schreef Fetai het volgende:
Ik eet nu ruim een jaar geen vlees/gevogelte meer, nu noemen sommige mensen mij vegetarier alhoewel ik wel vis eet. Hoe staan jullie daar tegenover? Ik vraag me namelijk soms nogal af hoe ik moet reageren als ze vragen of ik vegetarier ben.
Thanks voor de reactiequote:Op dinsdag 10 oktober 2006 17:36 schreef m021 het volgende:
[..]
Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariër.
Door viseters die zichzelf vegetariër noemen krijgen steeds meer mensen het idee dat 'echte' vegetariërs ook gewoon vis eten.
Is er al een pescotariërstopic?
Kan, maar dan wordt 'ie erg vegetarisch (beetje erwtensoepachtig), niet altijd geliefd bij niet-vegetariërs. Handiger is het om bijvoorbeeld een tomatengroentesoep te maken. Je begint met uien fruiten (bakken tot ze glazig zijn) in een kookpan. Als dit klaar is doe je er water bij en een groenteboullionblokje. Dat laat je koken en ondertussen gooi je er andere groenten (wortel, bloemkool, wat koolsoorten en een aantal rauwe tomaten met een X in de schil -als je deze dan na een tijdje uit het water haalt en onder het koude water houdt kun je het velletje makkelijk verwijderen-) bij. Als je dit een half uurtje op laag vuur hebt laten koken kun je het geheel pureren voor een mooie gebonden soep. Op smaak brengen met peper/zout. Daarna kun je er wat macaroni/vermicelli ingooien voor de vulling. Soep in schaaltjes, takje peterselie erop, stukjes stokbrood erbij.. Super makkelijk!quote:Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Ik wil deze met kerst maken , en mijn vader maakte altijd groentensoep (met vlees) en met veel grove groenten.
Ik wil hem dit jaar lekkere groentensoep voor zetten. Maar ik heb nog nooit zelf soep gemaakt...
ik heb nog kikkererwten en linzen liggen... is dat iets voor in de soep?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een lekkere bloemkoolsoep is deze, wordt nog lekkerder als je er als garnering wat rauwe stukjes lenteui overheen strooit.quote:Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |