Oeh! Ja, daar zeg je wat....quote:Op donderdag 6 januari 2005 11:45 schreef Mirage het volgende:
Niet iedere blender kan ijs aan.
maar moet daar dan nog sap bij ofzo??quote:Op donderdag 6 januari 2005 11:42 schreef miss-aapiej het volgende:
Blenden
Nee ff seriuus.. je kan gewoon allerlij vruchtenmixen proberen..:D Kiwi met sinaasappel is lekker.. ook sinaasappel met banaan!
nou, onze sap met banaan/peer/sinaasappelsap hadden we 's middags om 1 uur gemaakt en 's avonds om 8 uur was het al gaan gisten. Misschien komt het door de combinatie van het fruit ofzo...quote:Op donderdag 6 januari 2005 12:20 schreef -erwin- het volgende:
is het idee van een blender niet dat het zo makkelijk wordt om dingen snel ff te maken dat je geen grote hoeveelheden in 1 keer hoeft te maken?
je laat die heerlijke sapjes toch niet zo lang staan dat het zuur wordt???
en al die vervlogen vitamientjesquote:Op donderdag 6 januari 2005 12:20 schreef -erwin- het volgende:
is het idee van een blender niet dat het zo makkelijk wordt om dingen snel ff te maken dat je geen grote hoeveelheden in 1 keer hoeft te maken?
je laat die heerlijke sapjes toch niet zo lang staan dat het zuur wordt???
quote:Op vrijdag 7 januari 2005 02:38 schreef Mr.Noodle het volgende:
In Peru drinken ze Cavia-shake
Hier sluit ik me volledig bij aan, eigenlijk gebruik ik mijn blender hier uitlsuitend voor. Ik do er zelf trouwens altijd een ontvelde citroen bij, wordt de smaak iets frisser van.quote:Op donderdag 6 januari 2005 12:27 schreef 2xD het volgende:
Melk, Schepijs (vanille of vruchten), ijsblokjes, vers fruit (besjes aardbijen...) blender aan, tadaa milkshake......Melk toevoegen naar gewenste dikheid....
Ik heb net een blender gehaald zie topiquè ----> blender / keukenmachine ?quote:Op maandag 10 januari 2005 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:
TVP
* Martijn_77 gaat binnenkort keukenmachine met blender aanschaffen
Bron: Klik.quote:Aardbeiensmoothie
Aantal personen: 2Ingrediënten
- 125 gr aardbeien
- 1/4 liter roomijs
- 1/2 dl melkBereiding:
- 50 gr geschaafde witte chocolade
- Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine
- Voeg het roomijs en de melk toe en laat de blender 20 seconden draaien
- Verdeel de smoothie over 2 glazen en garneer met de geschaafde chocolade
- Serveer direct
Bron: Klik.quote:Michael's bananen-milkshake
Aantal personen: 1Ingrediënten:
- 1 banaan
- vanille ijs
- melkBereiding:
- je pakt je blender tevoorschijn of iets dat daar op lijkt je snijdt de banaan ik plakjes en doet het in de blender. dan doe je er wat vanille ijs en melk bij. je doet de blender aan.. en laat em een paar seconden blenden. en dan ben je klaar. een heerlijk en onovertreffelijke Bananen Milkshake! echt om van te genieten dus!
Opmerking:
je zou er ook vanille suiker doorheen kunnen doen.
Bron: Klik.quote:Multivruchtenshake
Aantal personen: 4Ingrediënten:
- 3 dl magere boerenyoghurt
- 2 dl multi 12-vruchten nectar
- 1 peer; geschild en in stukjes
- 1 kleine banaan; in plakjes
- 4 bollen Hertog slagroomijsBereiding:
- Doe de yoghurt met de vruchten nectar, de peerstukjes en de banaan in een hoge kom of in de kom van een blender. Pureer het mengsel met een staafmixer of laat de blender op de hoogste stand draaien. Voeg het ijs toe en meng alles met de staafmixer of in de blender op de hoogste stand. Schenk de shake in hoge glazen en serveer direct.
Bron: Klik.quote:Drie soorten Smoothies
Aantal personen: 1
Mangosmoothie:Ingrediënten:
- 200 gram mango; in plakjes.
- 2 dl magere yoghurtBereiding:
- Voor 1 glas. Leg 200 gram mango in plakjes 1 uur in de diepvries. Pureer de mango daarna met 2 dl magere yoghurt in een blender tot een schuimig mengsel.
Ananas- kokossmoothie:Ingrediënten:
- 200 gram verse ananas; in stukjes
- 1 dl yoghurt
- 1 dl kokosmelkBereiding:
- Voor 1 glas. Leg 200 gram verse ananas in stukjes 1 uur in de diepvries. Pureer de ananas daarna met 1 dl yoghurt en 1 dl kokosmelk in een blender tot een schuimig mengsel.
Sinaasappel-banansmoothie:Ingrediënten:
- ½ banaan; in plakjes
- 2 dl sinaasappelsap
- 1 grote bol vanille-ijsBereiding:
- Voor 1 glas. Leg ½ banaan in plakjes 1 uur in de diepvries. Pureer de banaan daarna met 2 dl sinaasappelsap en 1 grote bol vanille-ijs in een blender tot een schuimig mengsel.
Als ik nou zou weten wat "unsweetened Kool-Aid Mix" was...quote:Op vrijdag 27 mei 2005 13:10 schreef Vampess het volgende:
http://www.trevour.com/thepowderedtoast/fun/slurpee.html
Vooral met dit weer
Ik heb onlangs nog Kool-aid zien staan bij een Surinaamse toko.quote:Op vrijdag 27 mei 2005 13:52 schreef BBQ-kip het volgende:
Ah, dat is verhelderend
Alleen niet in NL verkrijgbaar zeker?
Of in Amerikaanse winkels...
Nu afgeprijsd bij de Bijenkorf voor E139 Heb er meteen eentje meegenomen. Alleen al het verschil in geluid(sniveau) en de snelheid waarmee ijsblokjes vergruisd worden rechtvaardigt het verschil in prijs met m'n el cheapo princess blender, waarvan de beker bij het lager begon in te scheuren.quote:
Ik had hem voor EUR 100,=quote:Op zondag 5 juni 2005 22:06 schreef TMoose het volgende:
[..]
Nu afgeprijsd bij de Bijenkorf voor E139 Heb er meteen eentje meegenomen. Alleen al het verschil in geluid(sniveau) en de snelheid waarmee ijsblokjes vergruisd worden rechtvaardigt het verschil in prijs met m'n el cheapo princess blender, waarvan de beker bij het lager begon in te scheuren.
Top blender ! Zodatelijk nog een laatste iced coffee
Hier in de surinaamse toko verkrijgbaar. Zijn kleine zakjes limonadepoeder zonder suiker (dus heel erg zuur).quote:Op vrijdag 27 mei 2005 13:52 schreef BBQ-kip het volgende:
Ah, dat is verhelderend
Alleen niet in NL verkrijgbaar zeker?
Of in Amerikaanse winkels...
Vroeg ik me ook af ja.quote:Op vrijdag 27 mei 2005 15:34 schreef Vampess het volgende:
Trouwens.. de mensen die klagen over sappen die snel zuur worden.. Worden die mixjes wel in de koelkast gezet?
Mss staat hier wat tussen waar je wat aan hebt?quote:Op zondag 26 maart 2006 23:20 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik wil graag een blender, eentje die ook lekker ijsklontjes geod kan blenderen.
maar mijn budget is maar beperkt
heeft er iemand tips voor me, welke blender goed is, maar niet al te prijzig?
Die sapjeskraam heeft wel lekkerequote:Op maandag 27 maart 2006 03:16 schreef Stansfield het volgende:
http://www.shakies.com/index2.html
Hier haal ik wel eens een vruchtenshake op Utrecht Centraal. Zou wel super relaxed zijn als je dat ook thuis zou kunnen maken.
Klopt ,die maakte ik ooit zelf daar..\(vakantiewerk)Maar wel leuke recepten aan over gehoudenquote:
Ok, tvp dan.quote:Op vrijdag 5 mei 2006 23:04 schreef Martijn_77 het volgende:
Dit topic gaat gemerged worden met http://forum.fok.nl/topic/853350
Waarin nog veel meer lekkere recepten staan
quote:Op dinsdag 9 mei 2006 01:07 schreef Pracissor het volgende:
Graag zou ik van jullie willen horen wat voor lekkere shakes/cocktails etc. jullie maken met de blender/mixer. Ikzelf mix weleens wat fruit met wat magere yogurt. Maar hebben jullie recepten met excotische of gewoon lekkere ingredienten post dat dan hier.
quote:Op dinsdag 9 mei 2006 01:42 schreef krakkemieke het volgende:
Ik houd erg van Franse soepen. Die worden vaak gebonden met aardappel. Ik pureer dus graag een aardappel door mijn soep.
En in de zomer pureer ik graag fruit met wat vanille-ijs en melk voor een milkshake.
Doet het goed alleen geen garantie op de motor maar die wordt niet echt warm ofzo.quote:Op vrijdag 2 juni 2006 20:31 schreef het-is-mij het volgende:
ja dat wilde ik dus nog weten of dat een beetje wat is maar hij doet het goed, en ook garantie e.d. erop neem ik aan?
Daar kun je idd beter een keukenmachine voor pakkenquote:Op vrijdag 2 juni 2006 21:16 schreef golfer het volgende:
Ik ben er intussen achter dat sjalotjes fijn-snijden met onze nieuwe blender een minder goed idee is.
bij de blokker voor 18 euro. goede prijs vind ik.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 13:47 schreef BliksemSchigt het volgende:
Wat zijn degelijke blenders voor redelijke prijzen?
Ik wil er ook een kopen, maar niet mega-veel geld voor uit geven.
Ik doe het gewoon allemaal een beetje op gevoel. Wordt het te dik dan gooi ik er nog wat sap bij. Is het te dun, dan gewoon nog wat fruit erbij.quote:Op woensdag 7 juni 2006 17:07 schreef BliksemSchigt het volgende:
Trouwens golfer, is er het niet handiger eerst de sap en dan pas de vruchten erin te gooien? Dan weet je toch beter de hoeveelheid? Ziet er wel lekker uit hoor!
Achso.quote:Op woensdag 7 juni 2006 17:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik doe het gewoon allemaal een beetje op gevoel. Wordt het te dik dan gooi ik er nog wat sap bij. Is het te dun, dan gewoon nog wat fruit erbij.
Geen idee.quote:Op woensdag 7 juni 2006 17:20 schreef BliksemSchigt het volgende:
Hoelang is de gemiddelde shake eigenlijk goed? Een dag of 2 in de koelkast?
de truc is om het in kleinere stukjes erin te gooienquote:Op woensdag 7 juni 2006 19:48 schreef het-is-mij het volgende:
Zo ben net met mn blender aan de gang gegaan, men wat een kabaal
Ff vraagje voor stansfield-------> welke gebruik je als je fruit erin gooit want met die platte wilde de appel niet echt fijn worden en was de rest moes en met die met 4 dingetjes/mesjes werd t ook niet echt wat.
Moet het denk ik nog leren hehe
Die had ik dus gekocht om te kijken of zo'n ding wat voor mij was.quote:Op woensdag 31 mei 2006 14:56 schreef DFDuo het volgende:
SCHOP:
zou die blender die ze bij kruidvat in de aanbieding hebben nu een leuke zijn?
[afbeelding]
5 vleestomaten, peterselie, een ardappeltje, scheut koksroom, zout en peper, paprikapoeder in de blender doen goed mengen, pot gehaktballetjes in bouillon klaarmaken (Staat wel op de pot hoe.),quote:Op donderdag 8 juni 2006 16:49 schreef Innocence het volgende:
Fruitshakes... Niemand soep?
Feedback vragen?quote:Op maandag 27 november 2006 20:57 schreef MM-Luna het volgende:
Ook net een blender, maar eens kijken naar recepten.
Trouwens, waarom kan dit topic via de search niet gevonden worden bij het intikken van blender?
Wilde ik net postenquote:Op maandag 15 januari 2007 06:24 schreef vats het volgende:
www.willitblend.com
zie hier heel veel voorbeelden!!!!
Jay, dat zijn fijne recepten!quote:Op dinsdag 23 januari 2007 18:15 schreef Webkim het volgende:
Soep!
kan allemaal, ik zou alleen geen melk doen, maar ik heb dat ook wel eens gedaan.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 05:30 schreef krioro het volgende:
[noob] wat moet je nou eigenlijk officieel als zuivelproduct voor een smoothie gebruiken? melk? roomijs? yoghurt? kwark? geen zuivel maar alleen fruit en ijs (blokjes)? [/noob]
chocoladesaus kun je heel gemakkelijk maken door je chocolade au bain marie te smelten en eventueel aan te lengen met een beetje room of melk. In de microgolfoven (kort op laag wattage) werkt ook.quote:Op maandag 15 december 2008 15:43 schreef Loedertje het volgende:
Stel ik wil een chocolademilkshake en heb geen chocolade-saus in huis, kan ik er dan pure vlokken ingooien of is dat vies?
Vindt het sneu dat er na je tvp 8 maanden lang geen reacties meer komen. Daarom kick ik hem maar.quote:
Moet je nu eerst dat hele ding op z'n kop houden wil je die beker erafschroevenquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 21:10 schreef Young_David het volgende:
[..]
Vindt het sneu dat er na je tvp 8 maanden lang geen reacties meer komen. Daarom kick ik hem maar.
Heb sinds vandaag ook een blender (met 2 bekers):
[ afbeelding ]
Fruit op de markt gekocht en aan het expirimenteren geslagen. Ik heb me nu toch een enorme fruitkick ... Nog op zoek naar een persoonlijke specialiteit. Ik zit nu al te denken hoe ik met behulp van een blender ook fruitige pannenkoeken kan maken.
Zolang je maar niet denkt dat je bij gebrek aan een mixer de pannekoekenmix in de blender kan mixen, zo is die van mij kapot gegaanquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 21:10 schreef Young_David het volgende:
Ik zit nu al te denken hoe ik met behulp van een blender ook fruitige pannenkoeken kan maken.
Dat is dan ook wel heel dom.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 19:04 schreef Stranger het volgende:
[..]
Zolang je maar niet denkt dat je bij gebrek aan een mixer de pannekoekenmix in de blender kan mixen, zo is die van mij kapot gegaan
pannenkoekendeeg is een beeeetje te dik om met een blender te verwerken.quote:Op donderdag 20 augustus 2009 22:35 schreef Taurus het volgende:
[..]
Hoezo? Ik snap het niet? - ik kook nooit.
Pannenkoekenbeslag is helemaal niet zo dik. Yoghurtdikte, zoiets.quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 18:42 schreef Sphere het volgende:
[..]
pannenkoekendeeg is een beeeetje te dik om met een blender te verwerken.
Pannenkoekendeeg? Beslag, heet dat, en dat is inderdaad hooguit yoghurt-dikte! Ik neem met deze reden geen genoegen, wijsneus.quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 18:42 schreef Sphere het volgende:
[..]
pannenkoekendeeg is een beeeetje te dik om met een blender te verwerken.
Is net zo gezond!quote:Op vrijdag 4 september 2009 17:31 schreef Zus_konijn het volgende:
Is bevroren fruit net zo gezond als normaal fruit of gaan er vitamines verloren?
en kersen uit pot dan?quote:Op donderdag 22 juli 2010 21:39 schreef Federer-fan het volgende:
Heeft iemand hier weleens een kersenmilkshake gemaakt. Lijkt me goed te doen. Alleen veel gedoe om al die pitten eruit te krijgen.
Die zijn niet zo vers.quote:
Ook weer zo'n leuke gagdetquote:Op vrijdag 23 juli 2010 11:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
¤ 6,85
[ afbeelding ]
¤ 31,82 ( 15kg per uur)
Hoe werkt die onderste? En waar kun je hem kopen?quote:Op vrijdag 23 juli 2010 11:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
¤ 6,85
[ afbeelding ]
¤ 31,82 ( 15kg per uur)
]http://lmgtfy.com/?q=kersenontpitter+bestel[/quote][/url]quote:Op vrijdag 23 juli 2010 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[url=http://lmgtfy.com/?q=kersenontpitter+bestel
Bedankt.quote:
Ik snap het niet. Bij V&D en Lebkov maken ze milkshakes met fruit en melk volgens mij maar hier zie ik vooral recepten met roomijs erin. Ik maak ze liever met melk, omdat het dan nog een beetje gezond is.quote:Op maandag 24 april 2006 17:29 schreef Curiosity het volgende:
een milkshake is op basis van melk.
[...]
En blend je het dan in beide gevallen opnieuw?quote:Op woensdag 7 juni 2006 17:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik doe het gewoon allemaal een beetje op gevoel. Wordt het te dik dan gooi ik er nog wat sap bij. Is het te dun, dan gewoon nog wat fruit erbij.
Ja, denk het ook. En moet je dat daarna doen of gewoon de suiker in de blender gooien?quote:
Bedankt, en wel yoghurt erbij? En is wat jij bedoelt een smoothie of een milkshake? Want ik wil het liefst een milkshake maken.quote:Op zaterdag 24 juli 2010 13:42 schreef Felixa het volgende:
Wat bessen toevoegen (frambozen, bosbessen) en i.p.v. melk bijvoorbeeld een deel sinaasappelsap.
Ja, dat lukt wel hoor. Vorige week gedaan: halve liter Hertog Jan slagroomijs (gewoon vanillesmaak), zes ijsklontjes, twee scheppen suiker, een kopje halfvolle melk en twee kleine bananen. Smaakte goddelijk.quote:Op zondag 15 augustus 2010 00:51 schreef ivetje het volgende:
Een milkshake maak je met roomijs erbij. Maar weet zo niet of dat in een blender kan. Wij hadden daar vroeger een apart apparaat voor met zo'n rond draaiend ding onderaan. Net zoals ze bij de friettent hebben zeg maar. Dat moest ook echt wel een paar minuten draaien en door dat schijfje met gaatjes onderop werd het luchtig en echt een shake. Denk niet dat dat lukt met een blender.
Oké, dan vers fruit het is.quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 23:56 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik vind dat vers fruit echt stukken lekkerder is dan bevroren fruit.
Kieper je dat bevroren fruit er zo in, of moet je dat eerst laten ontdooien?quote:Op zondag 15 augustus 2010 12:25 schreef RobinOok het volgende:
Onzin hoor. Het enige nadeel van ingevroren fruit is dat de structuur kapot vriest, maar dat maakt in een milkshake juist niks uit. De smaak is hetzelfde. Maak er maar eens 2 tegelijk en proef ze naast elkaar.
Dat kan wel gewoon. Zou wel even checken of dat ook bij jouw apparaat kan. Ik heb een ijscrushstand en dan kan het sowieso. Maar dat bevroren fruit is juist ook bedoeld voor smoothies dus het lijkt me dat het zeker moet kunnen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 14:02 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Kieper je dat bevroren fruit er zo in, of moet je dat eerst laten ontdooien?
Ik ben al 2 jaar van plan om zo'n ding te kopen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 14:48 schreef Federer-fan het volgende:
[..]
Dat kan wel gewoon. Zou wel even checken of dat ook bij jouw apparaat kan. Ik heb een ijscrushstand en dan kan het sowieso. Maar dat bevroren fruit is juist ook bedoeld voor smoothies dus het lijkt me dat het zeker moet kunnen.
Ja klopt, maar die diepvries aardbeien van de AH bijvoorbeeld wil je echt niet los eten heeel smerig. Maar je kunt ze wel gewoon bevroren bij wat melk gooien en dan smaakt het heerlijk!quote:Op zondag 15 augustus 2010 12:25 schreef RobinOok het volgende:
Onzin hoor. Het enige nadeel van ingevroren fruit is dat de structuur kapot vriest, maar dat maakt in een milkshake juist niks uit. De smaak is hetzelfde. Maak er maar eens 2 tegelijk en proef ze naast elkaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |