abonnement Unibet Coolblue
pi_15736830
Hier dan weer deel 5 van beginnen met meditatie

Ik moet nog wat onderdeeltjes erbij editten, maar in het vorige deel
Begin hier met meditatie deel 4
Kun je de hele guide zoiezo helemaal lezen.

De Fok Meditatie Werkgroep Deel 1

Ik kreeg een hoop positieve reacties in een topic in seksualiteit Orgasme zonder aanraking
Over non fysieke stimulatie van het lichaam waarbij ik in mijn offtopic gepost mijn mede fokkers inlichtte over het nut van meditatie.

Ik heb daarom besloten om deze tread in het leven te roepen , ik ga zoveel mogelijk proberen te vertellen over meditatie , uittredingen , energielichamen en al dit soort zaken.

Ik zal in deze tread een aantal grote posts maken waarin ik telkens een nieuw stukje behandel.
Ik heb zelf redelijk wat ervaring, maar als er fokkers zijn die mij ergens over kunnen verbeteren zou ik graag willen dat ze dat doen, er is altijd zat om te leren.

Meditatie is zelfstudie

Je zult jezelf alles aan moeten leren , ik kan alleen vertellen hoe je dingen het best kan proberen maar het komt erop neer dat je zelf de toewijding en discipline moet hebben om ermee aan de slag te gaan .

Ik heb zelf alles van de Astral Pulse website geleerd , een website van de spirituele schrijver Robert Bruce die boeken schrijft over het krijgen van Astrale Projecties.
Hij heeft een gratis training guide online gezet die je een hele hoop kan leren over Trance en Astrale projecties

De website kun je hier vinden : http://www.astralpulse.com
En de guide hier: http://www.astralpulse.com/guides/oobe/oobe.htm

Ook raad ik aan om het boek : Helende Krachten :van de auteur Jack Angelo te lezen..

Dit boek is een fantastisch boek waarin zaken als trance , energielichamen en chakras volledig uitgelegd worden.
het boek is eigenlijk een gids om healer te worden , een persoon die in trance met behulp van de chakras in staat is ziektes te genezen die voortkomen uit spirituele problemen. maar het gaat volledig in op alle vormen van het onderbewustzijn en de fijnstoffelijke lichamen . (fijnstoffelijke lichamen zijn de lichamen die je niet kan aanraken je hebt er 7 maar daarvoor verwijs ik je liever naar zijn boek.
Mocht je je serieus willen verdiepen in Spiritualiteit dan zijn deze twee boeken toch wel essentieel.

Meditatie is NIET occult , het staat volledig los van elke soort religie dan ook, behalve dat sommige religies zoals bijvoorbeeld het Boeddhisme het nut ervan in hebben gezien en de meditatie gebruiken voor spirituele doeleinden.
Er wordt niet ingegaan op zoiets als een god of iets dergelijks dus ik zal de oorsprong , die sommige mensen god noemen aanspreken als "de bron" dit kunt u interpreteren op elke manier die u wilt.

Ik hoop in dit topic alleen serieuze reacties te krijgen , trance en meditatie is zelfstudie en kan gewoon niet bewezen worden, hierbij roep ik critici op daarom niet te reageren.
Als je zoals normaal je twijfels hebt zou ik aanraden het een poging te geven je zult er zelf voor moeten oefenen en ik kan je verzekeren dat iedereen het kan.
===================================================================

Aangezien dit de eerste post is zal ik eerst de theorie achter trance behandelen voordat het voor veel mensen te zweverig wordt.

De werktuigen die wij gebruiken voor meditatie zijn onze hersenen ..
Deze werktuigen kunnen op verschillende niveaus werken, ook wel aangeduid als frequenties.

Je hersenen werken normaal op het Beta niveau dit is het niveau waar je op zit als je gewoon bewust met je dagelijkse bezigheden bezig bent.

Er is ook het Alpha niveau ook wel trance genoemd.
In deze staat werken je hersenen op een hogere frequentie en zijn ze veel efficiënter in wat ze doen dan op het gewone Beta niveau.
Als je spirituele dingen wilt gaan doen zal het altijd een beter resultaat leveren als je in trance bent omdat je hersenen anders niet zo efficiënt werken.

Ook is er het Theta niveau , dit is diepe trance.
Diepe trance is een staat waarin je zo gefixeerd bent op je onderbewustzijn dat het hinderlijk wordt en je in zoverre van je lichaam afgescheiden bent dat je het niet meer voelt.
Dit is zeer vervelend , en kan bij de meeste mensen een zeer grote angst opwekken omdat je in deze staat geen ademhaling of hartslag voelt wat op zijn beurt weer de indruk kan geven dat je overleden bent.

Je ademhaling of hartslag kan en zal nooit stoppen tijdens meditatie , er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken .
Mocht je echter ?te diep? in trance zitten dan kan je daar ALTIJD weer uit komen dit kun je het beste doen door te proberen je lichaam te bewegen.
Het is heel gebruikelijk dat dat niet meteen lukt omdat je zo afgezonderd van je lichaam kan zijn dat je dat weer eerst moet voelen dus kan het zijn dat je niet bij je eerste poging wakker wordt maar je komt er altijd weer uit .
En als je er toch uit wilt komen dan is het fijner als je dat zelf aanstuurt dan dat het in een paniekbui gebeurt.

Ok , dan gaan we nu echt beginnen.

Zoek een comfortabele plek waar je goed kan liggen , een bed of ligstoel is aan te raden.

Nou , je gaat op je bed liggen en spant al je spieren in , en ontspant ze dan weer ,dit doe je spiergroep voor spiergroep , dus bij benen beginnen en dan omhoog werken totdat je alle spieren gehad hebt vergeet hierbij niet je gezicht.
Dan ga je zo liggen dat je zo comfortabel mogelijk bent , maar niet zo comfortabel dat je snel in slaap valt (lichte trance is het broertje van slaap dus meestal val je tijdens een meditatie in slaap)
hoe meer energie je hebt hoe makkelijker het is om in trance te komen.
Als je eenmaal ontspannen bent probeer dan even nergens aan te denken en bij elke gedachte die opkomt moet je denken dat je daar nu even geen tijd voor hebt.
dan als je mentaal ook ontspannen bent ga je je concentreren op je diepe ademhaling , waarbij je indenkt dat die lucht door je hele lichaam verspreid wordt.

Dan kan je serieus gaan beginnen af te dalen , hier zijn verschillende technieken voor ik zal er hier 2 simpele beschrijven.

1. ga je je ademhaling tellen , bij 50 of 100 heb je meestal wel lichte trance.

2. Een andere methode die verreweg het beste werkt maar iets moeilijker is is gebaseerd op het idee dat je afdaalt.
Beeld je in dat je een trap of ladder afdaalt , met elke uitademing ga je 1 treetje lager op deze manier denken je hersenen dat je ademhaling geassocieerd is met ontspannen en kan je zeer makkelijk in trance komen.

als je eenmaal in trance bent kan je visualiseren wat je wilt , hete sex met een filmster ,een wilde achtbaanrit of dat je over de Grand Canyon vliegt , alles is mogelijk.
en als je het nog mooier wilt maken concentreer dan ook op het gevoel dat het teweeg brengt en denk je in dat je dat voelt. ik kan hele achtbaanritten simuleren
Vergeet te aller tijden niet dat je ALTIJD uit trance kan komen , je zit nooit vast en als je genoeg hebt dan probeer je je vingers te bewegen en het is heel normaal als dat eerst niet meteen lukt omdat je nog ontwaakt.

Kort samengevat is het dus :
Lichamelijk ontspannen
Geestelijk ontspannen (ademhaling)
Neerwaartse beweging inbeelden (trap)

het geheel duurt bij mij meestal 20-30 minuten maar bij iemand die er net mee begint is 10 minuten ook al mooi.

Hoe merk ik nou dat ik in trance ben ?

Een trance voelt aan alsof alles rustiger en stiller wordt en dat je je in een grotere plaats bevind.
Er is vaak een heel stil gezoem in je lichaam , alles voelt anders aan.
Je zou het kunnen vergelijken met dat je een kartonnen doos over je hoofd hebt in het donker.
Je kan de atmosfeer voelen veranderen , alles wordt wazig en je zit in een soort roes.
Scherpe geluiden terwijl je in trance bent zijn zeer onaangenaam , ze voelen aan alsof er een schok door je hele lichaam gaat en kunnen vaak je meditatie verpesten.

Mocht iemand persoonlijke vragen hebben dan kunnen jullie mij mailen op
sybren_schenk@hotmail.com
Ik wens jullie allemaal veel succes en wacht hoopvol op een hoop nuttige reacties.

Als jullie nu eens fijn gaan beginnen post ik later nog wel het 2e deel.

=================================================================

De Fok Meditatie Werkgroep Deel 2

Ok dan hier deel 2 van mijn Meditatie topic.

Ik ga in dit deel de Chakras bespreken maar voordat ik daarover in details ga treden zal ik eerst wat informatie geven over energieniveaus .

Voordat ik te zweverig ga worden ga ik eerst bewijzen dat er dus ook non materiele energie is , er is uiteraard weer geen wetenschappelijk bewijs , daarom dus een oefening om het voor jezelf te bewijzen.

Hou je handen voor je en wrijf ze goed en krachtig tegen elkaar voor 5 seconden.
Haal ze nu van elkaar af en hou ze ongeveer 30 cm van elkaar , waarna je je handen steeds dichter bij elkaar brengt.

Je zult merken dat je handen tintelen , dit is geen zenuw die reageert op de druk die er net op stond maar je handen die reageren op elkaars energievelden.
Hoe dichter je ze ook bij elkaar doet hoe heviger dit aan zal voelen.
(dit kan je vaak in het begin nog niet voelen maar hoe beter je chakras getraind worden hoe duidelijker het wordt)

Als je geleidelijk je chakras traint zal je zelfs de rand van het veld voelen en het kunnen beïnvloeden maar dit kost veel oefening.

Energieniveaus
Ik baseer mijn technieken en theorieën op het boek: Helende Krachten van Jack Angelo.
Hierin legt hij heel duidelijk uit dat er verschillende niveaus van energie zijn.
Zijn theorie is als volgt : Energie heeft een Trillingsfrequentie, die frequentie bepaalt de eigenschappen van de energie.
Materiele energie heeft een hele lage frequentie , maar is in feite ook maar energie.
Energieën met een trillingsfrequentie die gelijk of bijna gelijk zijn aan elkaar beïnvloeden elkaar.

Je hebt 1 grofstoffelijk lichaam , dit is je fysieke lichaam Met grofstoffelijk bedoelen we dus materie die we fysiek aan kunnen raken.

Je hebt nog 6 andere lichamen ,ze hebben allemaal een eigen niveau/frequentie ze zijn allemaal op hetzelfde moment aanwezig en je kan je bewustzijn naar die verschillende niveaus verplaatsen.
(van die andere hebben bepaalde delen een frequentie die dichtbij de andere is , ze botsen en zenden een veld uit dat ook wel aura wordt genoemd , hierom kan je ook aan iemands aura zien hoe hij zich voelt .

We gaan nu onze chakras trainen.

De chakras
Je chakras zijn je zintuigen in alle energieniveaus , je kan ze zien als een soort tunnels die alle lichamen aan elkaar verbinden.
In je grofstoffelijke (fysieke) lichaam , wordt je geleerd ze niet te gebruiken en de meeste mensen weten er ook niet vanaf , maar als je de andere niveaus wilt bereiken moet je ze wel trainen en weten waar ze zitten.

Er zijn 7 hoofdchakras in de methode die ik gebruik , andere systemen gebruiken er meer maar wij gaan onze zeven chakras trainen.
Deze training kan lang duren voordat je resultaat voelt , het kan zijn dat je weken of zelfs maanden traint zonder iets te voelen , maar je zult ze toch echt moeten trainen.

De 7 chakras zijn als volgend in hun engelse namen en hun locatie.

1. Base chakra (In het midden van de ruggengraat tussen de genitailien en de anus)

2. Spleen chakra (net onder je navel)

3. Solar Plexus chakra (1 hand boven je navel)

4. Heart chakra (midden van de borst)

5. Throat chakra (Aan het begin van de strot waar het aan het hoofd vast zit)

6. Brow chakra (het middelpunt van je voorhoofd)

7. Crown chakra (bovenkant van je hoofd boven je haarlijn)

Zoals je ziet zitten ze allemaal (behalve de bovenste die zitten bij je hersenen )
in je ruggengraat , dit is niet toevallig want hier lopen ook je fysieke zenuwen doorheen waar ze mee verbonden zijn , ( brow en crown chakra zijn direct verbonden met je ziel/bewustzijn door middel van je hersenen )

Je kan ze zien als een soort bolletjes.


negeer de tekens maar , daar staat in het oosters de naam van de chakra

leer de locatie en kleur nu alvast uit je hoofd , dan hoef je halverwege je meditatie niet ff naar je monitor te lopen

Chakra Training
Er zijn veel manieren om je chakras te trainen maar bij elke manier gaat het openen van de chakra vooraf.

Deze oefeningen doe je als je in trance bent

Beeld je je armen in , en beeld je in dat ze naar je chakras gaan en dat je ze opent .
Dit kan je op veel manieren doen , ik zelf doe net alsof ik mijn handen eromheen draai en dat ze dan groeien , maar iedere manier zal voldoen als je je maar inbeeld dat je er aanzit met je denkbeeldige handen en dat ze daardoor groeien.

De energie die ik bedoel is ook denkbeelding en die zou je je kunnen voorstellen als een soort stroom met een blauwe heldere kleur.

1. Base chakra: verzamel energie naar deze chakra , gebruik je handen om ze te openen en trek er dan energie in ,.

2. Spleen chakra: trek energie vanuit je voeten door de base chakra naar de chakra zelf , open hem en vul hem met energie.

3. Solar Plexus chakra: trek energie uit je voeten door de base en spleen chakras en naar de solar plesux chakra , open hem en en vul hem met energie

4. Heart chakra: trek energie uit je voeten door de base en spleen en plexus chakra en in de hart chakra , open hem en vul hem met energie.

5. Throat chakra: Trek energie uit je voeten door de base , spleen , solar plexus en hart chakra en open hem , vul hem dan met energie.

6. Brow chakra: Trek energie uit je voeten door de base , spleen , solar plexus , hart en throat chakra naar de brow chakra , open deze chakra en vul hem met energie.

7. Crown chakra: Trek energie door je base , spleen , solar plexus, heart , throat en brow chakra omhoog naar deze chakra , deze chakra is vele malen groter beeld je in dat je deze chakra van bovenaf open scheurt en dat de energie die je eerst door je andere chakras hebt gevoerd hier naartoe stroomt

VERGEET NA JE MEDITATIE NIET JE CHAKRAS TE SLUITEN !!!

Als je je chakras niet sluit zend je al je energie uit en als je dan mensen in je omgeving hebt met minder energie zullen ze energie van jou ontnemen wat je dus heel erg moe maakt.
Als we wat verder hierin zijn zal ik ook het Psychisch vampirisme uitleggen , dit is iemands energie stelen. Ik zal hier ook nog over in gaan want het kan een heel vervelend risico zijn.

Chakras sluiten is heel erg makkelijk , beeld je gewoon in dat je met je hand een soort sluitende beweging maakt , beeld je in dat het tuneltje waar de energie uit komt weer dun wordt.
Maak ze niet helemaal dicht want dit kan fysiek ongemak opleveren.

Dit openen is essentieel voor het trainen van de chakra?s , niet alleen is het belangrijk om ze te openen maar je leert ze ook aanvoelen met een beetje oefening.
Hoe beter je je Chakras traint hoe meer je kunt doen op andere energie niveaus.
Het zijn letterlijk je zintuigen op al die andere niveaus , en je zult zien dat je met meer oefening ook mooiere dromen zult krijgen.

Chakras hebben ook hun eigen soort energie en die zien we vaak als een kleur
De crown chakra op het plaatje is doorzichtig maar dat is meer om het formaat aan te duiden de kleur daarvan is Violet.


Base = Rood
Spleen = Oranje
Solar Plexus = goud geel
Heart = groen
Throat is Blauw
Brow = Koningsblauw (diep blauw)
Crown Chakra = Violet (blauw paars)

Een andere oefening gaat meer in op de energie .
Beeld je in dat je energie in de kleur van de chakras naar ze toe trekt , vul dus je Base chakra met rode energie en zorg dat hem ze vol stort met energie.
Hier komt onze eerste nuttige fysieke oefening namelijk het verzamelen van energie.
Beeld je in dat er een heldere blauwe energie door je lichaam loopt die bij je voeten begint en omhoogloopt langs de chakras en boven je crown chakra als doorzichtige energie wegloopt.
Deze oefening zal je na een korte tijd een hoop energie opleveren .
Als je dit dus smorgens vroeg doet zal je een lekkere hoeveelheid energie hebben.

Nou begint het een flinke lap tekst te worden dus ik zal het helemaal nog ff samenvatten.

Kort samengevat is het dus :

Lichamelijk ontspannen
Geestelijk ontspannen (ademhaling)
Neerwaartse beweging inbeelden (trap)
Chakras openen en vullen
Energie in de chakra kleuren in de toebehorende chakras trekken.
Nu kan je je recreatieve bezigheid doen , zoals dingen inbeelden


Als je wilt stoppen doe je het volgende

Chakras sluiten
Wakker worden (handen of voeten bewegen)

Zo dat was het weer met deel 2 , dit deel is echt pure training verwacht er na een week geen wonderen van.

=================================================================
De Fok meditatie Werkgroep

Prelude op deel 3


Nu we allemaal een beetje geoefend hebben op trance kunnen we voortgaan op hogere vormen van spiritualiteit.

Ik zou willen dat jullie allemaal het boek The Freedom of Choice lezen.
Dit is een gratis boek , dat een erg goede basis is om je spiritualiteit op uit te breiden.

Het is niet zo groot , het heeft ongeveer 120 bladzijdes die allemaal alleen in het midden gevuld zijn door tekst in een groot lettertype , alles bij elkaar is het misschien 60 blz.

Het boek is gratis te downloaden op : http://bioresonant.com/cgi-bin/start.cgi/free.html
Mocht het iemand niet lukken om het te downloaden dan kan hij zijn email adres achterlaten en dan mail ik het naar hem/haar toe.

Het is een PDF bestand dus je hebt Adobe Acrobat nodig die kan je hier vinden http://www.adobe..com/products/acrobat/main.html
Het wachtwoord om het te openen is: free

Veel succes ermee.

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_15736832
Zo, t is nu wel erg laat, ik ga lekker slapen en lees morgen jullie vragen,discussies,opmerkingen etc etc.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_15737062
terugvindpost

btw zou je me dat pdf boekje nog eens door kunnen sturen naar spoiler:

D_mon_X@hotmail.com

allebei m'n hd's waren laatst tegelijk gecrashed dus ik kon geen backup maken

-edit- spoiler tag om addy

[Dit bericht is gewijzigd door Demon-X op 27-12-2003 09:12]

If you want to see a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face...forever.
pi_15737150
*terugvindpost*
pi_15737226
ik ben al een tijdje bezig voor mezelf aan het mediteren, die lichte trance heb ik volgens mij wel. Ik zal ook eens porberen via de technieken die jij gebruikt, kijken of dat ook werkt bij mij
pi_15771156
Ik ben zelf sindskort onder behandeling van een hypnotherapeute. Die had mij niet echt aangeraden om zelf te gaan mediteren, simpelweg als je eenmaal echt in trance bent, je jezelf heel moeilijk nog kan inpraten. Niet dat het verkeerd loopt dan, dat niet, maar het is gewoon veel fijner om iemand te hebben (zoals zij) die tegen je blijft praten en waar je ook dingen tegen kan vertellen. De trance is voor mijn gevoel ook veel dieper dan, dan zelfmeditatie. Het is niet dat ik daarheen ben gegaan om het uit te proberen of gewoon voor de lol. Nee, er waren andere redenen voor, o.a. om mijn geest te genezen, maar goed...

Op zich is het wel ok natuurlijk dus, maar iemand die jou in trance brengt is gewoon veel beter, fijner en je kunt er echt in een diepe trance mee komen. Overigens wel een heel apart gevoel. Heb het nu zo'n 5x gedaan en dan kun je jezelf dingen voorstellen waar je alleen maar van kan dromen eigenlijk...

Ehm... ok.
pi_15772406
quote:
Op zondag 28 december 2003 18:24 schreef Remco2002 het volgende:
Op zich is het wel ok natuurlijk dus, maar iemand die jou in trance brengt is gewoon veel beter, fijner en je kunt er echt in een diepe trance mee komen. Overigens wel een heel apart gevoel. Heb het nu zo'n 5x gedaan en dan kun je jezelf dingen voorstellen waar je alleen maar van kan dromen eigenlijk...
Hmm ik doe dat toch liever zelf, anders wordt je ook zo afhankelijk van iemand en zou je alleen in trance komen wanneer je bij die persoon bent.

Je kan trouwens niet stellen dat dat beter is, sowieso kan dat niet na 5 ervaringen en ook niet omdat je kennelijk niet een diepe trance uit jezelf kan opbrengen, dus heb je m.i. geen vergelijkingsmateriaal.

pi_15774504
Ik moet helaas zeggen dat het mij nog altijd niet echt gelukt is.
Ik begin ook altijd met het ontspannen van het lichaam zelf; dat gaat prima, binnen een minuut of 10 voel ik mn lichaam niet meer..

Maar het grote probleem is mijn gedachten leegmaken. Vrijwel onmogelijk lijkt wel.. Hoewel het wel steeds beter gaat.. Ik concentreer me op mn ademhaling, maar het is net of het niet natuurlijk gaat... Dan zakt mn concentratie weer, en vlakt mn ademhaling af..

Na een uur begin ik me ook wat oncomfortabel te voelen en daarna duurt het niet lang meer of ik kom ook uit de lichamelijke onstpanning.

En ik probeer het zelfs al een paar jaar.

  zondag 28 december 2003 @ 20:21:42 #9
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_15774796
Boeiende uitleg over hoe alles werkt. Ik heb alleen 1 vraag na het lezen van je post: is meditatie hetzelfde als trance? Of is het ene een verdieping van het andere?
moeje ook nog een pepernoot?
  zondag 28 december 2003 @ 22:42:38 #10
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_15779461
trance is een vorm van meditatie...

Zwaar vermomde terugvind post dit

Michelle is een chick
pi_15779760
quote:
Op zondag 28 december 2003 18:24 schreef Remco2002 het volgende:
Ik ben zelf sindskort onder behandeling van een hypnotherapeute. Die had mij niet echt aangeraden om zelf te gaan mediteren, simpelweg als je eenmaal echt in trance bent, je jezelf heel moeilijk nog kan inpraten. Niet dat het verkeerd loopt dan, dat niet, maar het is gewoon veel fijner om iemand te hebben (zoals zij) die tegen je blijft praten en waar je ook dingen tegen kan vertellen. De trance is voor mijn gevoel ook veel dieper dan, dan zelfmeditatie. Het is niet dat ik daarheen ben gegaan om het uit te proberen of gewoon voor de lol. Nee, er waren andere redenen voor, o.a. om mijn geest te genezen, maar goed...

Op zich is het wel ok natuurlijk dus, maar iemand die jou in trance brengt is gewoon veel beter, fijner en je kunt er echt in een diepe trance mee komen. Overigens wel een heel apart gevoel. Heb het nu zo'n 5x gedaan en dan kun je jezelf dingen voorstellen waar je alleen maar van kan dromen eigenlijk...


Juist voor iemand die zijn geest probeert te helen is meditatie een fantastisch hulpmiddel.

Het is anders als de hypnose trance, het gaat niet zozeer minder diep, het is een andere manier, je schakelt niets uit, je gaat nergens omheen, het is een totale natuurlijke staat van zijn.
Heel puur, het is dan ook "bedoeld"om de stilte in jezelf te vinden, niet om echt dingen uit je geest te pakken en daaraan te werken(alhoewel dat wel weer kan, maar is niet het basisprinciepe van meditatie).

Meditatie brengt rust en maakt je trillingsgetal hoger.

Juist voor een persoon als jij zou het verstandig zijn dagelijks te mediteren, je zal zien dat de rest van de heling voor jezelf makkelijker en soepeler gaat.

Als je eenmaal getraind bent in "gewone" meditatie kan je door naar andersoortige meditatie's die veel gerichter zijn voor bepaalde dingen.
Je kan dingen meemaken die je nooit voor mogelijk had gehouden, dingen zien waarvan je niet wist dat je ze kon zien enz enz enz.

Het is een kwestie van trainen en je zal zien dat de trance dieper en zwaarder word, je hele lichaam en geest tot rust komen in een heerlijke overdaad aan kalmte en stilte.

Maar het is geen hypnose, kan zeker even krachtig zijn, maar dan ben je wel een tijdje bezig voordat je op dat nivo zit.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_15780065
quote:
Op zondag 28 december 2003 20:13 schreef Lynx666 het volgende:
Ik moet helaas zeggen dat het mij nog altijd niet echt gelukt is.
Ik begin ook altijd met het ontspannen van het lichaam zelf; dat gaat prima, binnen een minuut of 10 voel ik mn lichaam niet meer..

Maar het grote probleem is mijn gedachten leegmaken. Vrijwel onmogelijk lijkt wel.. Hoewel het wel steeds beter gaat.. Ik concentreer me op mn ademhaling, maar het is net of het niet natuurlijk gaat... Dan zakt mn concentratie weer, en vlakt mn ademhaling af..

Na een uur begin ik me ook wat oncomfortabel te voelen en daarna duurt het niet lang meer of ik kom ook uit de lichamelijke onstpanning.

En ik probeer het zelfs al een paar jaar.


De kunst is om je niet panisch te concentreren om je geest leeg te maken...

Gedachte's kan je niet tegenhouden, hoe krampachtig je het ook probeert, ze blijven komen.

wat je doet is het volgende...
Je neemt een gedachte waar, je kijkt er even naar en laat het weer los en concentreert je weer op bv je ademhaling(of waar je je ook op concentreert).

Verder maak je je totaal niet druk.

Het geeft dus helemaal niets dat er zo nu en dan een gedachte boven komt drijven.
Gewoon laten gaan en verder gaan, die gedachte hoort erbij.

Juist doordat je een gedachte weg probeert te drukken gaat hij tegenwerken, of komen er gelijk nog 10 andere gedachte's naar boven.

Het gaat er meer om dat je het los leert laten dan dat je gedachte's totaal stil krijgt.

Je zal zien dat het zo makkelijker gaat en dat je meditatie niet verstoort word door een langskomende gedachte, alleen het idee dat je een gedachte hebt die je niet zou moeten hebben omdat je geest leeg zou moeten zijn gooit je omlaag in meditatie, dat stoort het, niet de langskomende gedachte zelf.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_15780329
Wbt ademhaling...

Er zijn ontzettend veel methode's om adem te halen tijdens een meditatie.

Wat eigenlijk het beste werkt...
zorg ervoor dat een diepe buik ademhaling gewoon word, niet alleen als je gaat mediteren, maar ook normaal, gewoon de hele dag door, dit is zowiezo de beste manier van ademhalen voor het lichaam, dus why not...
Probeer er ook een gewoonte van te maken dat je door je neus inademt en door je mond uit.

Dan is dat al een zorg minder waar je op moet letten...

Als je gaat mediteren pak dan een natuurlijk en rustig ritme, alle ademhalingsoefeningen zijn hartstikke leuk, maar moet je ook aanpassen op je eigen ritme en zijn moeilijk om vol te houden als je geest wegzakt.
Begin makkelijk, later kan je altijd nog aan ademhalingsoefeningen beginnen.
Dus neem gewoon een ademhaling die lekker aanvoelt en die je ontspannen vol kan houden.

Wil je toch met admhalingsoefeningen bezig oefen die dan gewoon.

Als je je op je ademhaling wil concentreren dan kan je je bv ook richten op je neusgaten waar je je adem naar binnen voelt stromen, of je stelt je voor hoe je je ademhaling door je lijf voelt gaan tot in je tenen en weer terug, die golfbeweging...

Maak het niet te moeilijk, maak je niet druk om regeltjes en laat jezelf gewoon gaan...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zondag 28 december 2003 @ 23:56:58 #14
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_15781702
Ik ben nu met het boek begonnen na als die tijd.
Ik was al eens een stukje gaan lezen maar ik vond het toch wel vrij moeilijk. Nu snap ik het wel iets beter.
Het is eigenlijk heel logisch allemaal. Alleen 1 ding niet. Het ontstaan van het intellect zeg maar. Oke het kan zichzelf maken, maar ik heb het alleen gezien in materiele dingen en aangezien er aan het begin NIETS was was er dus ook GEEN materiel IETS.
Dit vind ik een betje vaag maar misschien kom ik dat verderop nog te weten. Of kan iemand hier me er mee helpen. Ik zit nu btw op blz 36

EDIT/ Wat is dit dom van mij hahaha
Het huis kan zichzelf niet maken daar is ineligentie voor nodig.
Dus voor het materiele is er iets maar waarom? Omdat het zichzelf kan maken?? En het streeft naar het leren?

Michelle is een chick
pi_15784379
quote:
Op zondag 28 december 2003 20:13 schreef Lynx666 het volgende:
Ik moet helaas zeggen dat het mij nog altijd niet echt gelukt is.
Ik begin ook altijd met het ontspannen van het lichaam zelf; dat gaat prima, binnen een minuut of 10 voel ik mn lichaam niet meer..

Maar het grote probleem is mijn gedachten leegmaken. Vrijwel onmogelijk lijkt wel.. Hoewel het wel steeds beter gaat.. Ik concentreer me op mn ademhaling, maar het is net of het niet natuurlijk gaat... Dan zakt mn concentratie weer, en vlakt mn ademhaling af..

Na een uur begin ik me ook wat oncomfortabel te voelen en daarna duurt het niet lang meer of ik kom ook uit de lichamelijke onstpanning.

En ik probeer het zelfs al een paar jaar.


Geen zorgen maken, het gaat niet specifiek om de trance maar juist om het ontspannen.
Die trance komt er uiteindelijk toch wel, doe het maar gewoon om te ontspannen.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_15784417
quote:
Op zondag 28 december 2003 20:21 schreef pebbje het volgende:
Boeiende uitleg over hoe alles werkt. Ik heb alleen 1 vraag na het lezen van je post: is meditatie hetzelfde als trance? Of is het ene een verdieping van het andere?
Trance is een hersen frequentie, een moment waarin je hersenen op standby staan.
Mediteren is het werkwoord voor in die staat komen.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_15822113
Ik was me vannacht nog even aan het ontspannen. Ging lekker, totdat ze vuurwerk voor mn huis gingen afsteken
Om 1 uur 's nachts!! Ik was nog niet in trance ofzo, maar ik schrok me kapot. Toen had het ook geen zin meer om door te gaan.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
pi_15831550
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 12:52 schreef Cataclysm_Child het volgende:
Ik was me vannacht nog even aan het ontspannen. Ging lekker, totdat ze vuurwerk voor mn huis gingen afsteken
Om 1 uur 's nachts!! Ik was nog niet in trance ofzo, maar ik schrok me kapot. Toen had het ook geen zin meer om door te gaan.
Dat heb ik dus heel vaak, dat ik probeer te mediteren, of in ieder geval te ontspannen door van 1 tot 100 te tellen, en dan word ik afgeleid door de buurvrouw die in een pan in de gootsteen laat kletteren, of andere onaangename geluiden.
Hoe diep moet je in trance of hoe ontspannen moet je zijn voor je dat soort geluiden niet meer hoort? Ik doe vaak oordopjes in, maar zelfs die houden de geluiden van de buren niet altijd tegen.
pi_15834373
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 17:46 schreef Rhylla het volgende:

[..]

Dat heb ik dus heel vaak, dat ik probeer te mediteren, of in ieder geval te ontspannen door van 1 tot 100 te tellen, en dan word ik afgeleid door de buurvrouw die in een pan in de gootsteen laat kletteren, of andere onaangename geluiden.
Hoe diep moet je in trance of hoe ontspannen moet je zijn voor je dat soort geluiden niet meer hoort? Ik doe vaak oordopjes in, maar zelfs die houden de geluiden van de buren niet altijd tegen.


Je blijft ze opzich ontzettend lang horen, alleen leer je er niet meer druk om te maken zodat ze je niet uit je ontspanning halen...
In princiepe kan je overal mediteren, zelfs op de drukste en lawaaierigste plekken.

Zet een koptelefoon met relaxde muziek op, of gewoon de muziek aan als omgevingsgeluiden je irriteren.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_15852273
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 17:46 schreef Rhylla het volgende:

[..]

Dat heb ik dus heel vaak, dat ik probeer te mediteren, of in ieder geval te ontspannen door van 1 tot 100 te tellen, en dan word ik afgeleid door de buurvrouw die in een pan in de gootsteen laat kletteren, of andere onaangename geluiden.
Hoe diep moet je in trance of hoe ontspannen moet je zijn voor je dat soort geluiden niet meer hoort? Ik doe vaak oordopjes in, maar zelfs die houden de geluiden van de buren niet altijd tegen.


Precies wat Erodome zegt, je hoort ze vaak nog wel alleen heb je er geen last van.
Het is een klap die voor mij waarschijnlijk een beetje vervormd klinkt (dat heb ik bij alle luide geluiden tijdends meditatie) en waar ik niet zo bij stil sta .

Als je moeite hebt om geluiden te negeren kan je ze inderdaad het best wegmoffelen met koptelefoons.
Het is hierbij handig of de muziek , Of heel zacht te zetten zodat je goed moet concentereren op de muziek , of juist heel hard dat je je eigen gedachten niet meer hoort.

Let wel op eventuele gehoorsbeschadigingen en burenoverlast.

Soldaat bij de verbindingsdienst
  vrijdag 2 januari 2004 @ 06:58:17 #21
78570 MalcomX
I will return to you
pi_15893922
Ik heb het mediteren geprobeerd, maar toen ik bij mijn laatste chakra kwam (boven het hoofd) gingen mijn hersenen recht door het plafond heen (figuurlijk) en sindsien kan ik niet zo goed helder nadenken. Wat kan ik eraan doen? En waarom gingen mijn hersenen recht door het plafond heen?
"Together, we shall overcome"
pi_15894490
quote:
Op vrijdag 2 januari 2004 06:58 schreef MalcomX het volgende:
Ik heb het mediteren geprobeerd, maar toen ik bij mijn laatste chakra kwam (boven het hoofd) gingen mijn hersenen recht door het plafond heen (figuurlijk) en sindsien kan ik niet zo goed helder nadenken. Wat kan ik eraan doen? En waarom gingen mijn hersenen recht door het plafond heen?
Die chakra is wat jou verbind met de "geestelijke" wereld. Het wordt ook wel je "uplink" naar de hemel genoemd, maak er van wat je wil.

Het is belangrijk dat je bij je volgende meditatie deze chakra even met rust laat en je alleen concentreert op het sluiten ervan. Stel je een wervelwind voor boven je hoofd en laat deze krimpen, maak hem kleiner zodat er maar een klein stroompje overblijft.

Ga de eerst komende meditaties je alleen richten op je onderste chakra's en vooral de energiepunten in je voeten. Probeer later nog eens je bovenste chakra maar nu nog even niet.

pi_15917088
quote:
Op zondag 28 december 2003 23:11 schreef erodome het volgende:
Wbt ademhaling...

Er zijn ontzettend veel methode's om adem te halen tijdens een meditatie.

Wat eigenlijk het beste werkt...
zorg ervoor dat een diepe buik ademhaling gewoon word, niet alleen als je gaat mediteren, maar ook normaal, gewoon de hele dag door, dit is zowiezo de beste manier van ademhalen voor het lichaam, dus why not...
Probeer er ook een gewoonte van te maken dat je door je neus inademt en door je mond uit.

Dan is dat al een zorg minder waar je op moet letten...

Als je gaat mediteren pak dan een natuurlijk en rustig ritme, alle ademhalingsoefeningen zijn hartstikke leuk, maar moet je ook aanpassen op je eigen ritme en zijn moeilijk om vol te houden als je geest wegzakt.
Begin makkelijk, later kan je altijd nog aan ademhalingsoefeningen beginnen.
Dus neem gewoon een ademhaling die lekker aanvoelt en die je ontspannen vol kan houden.

Wil je toch met admhalingsoefeningen bezig oefen die dan gewoon.

Als je je op je ademhaling wil concentreren dan kan je je bv ook richten op je neusgaten waar je je adem naar binnen voelt stromen, of je stelt je voor hoe je je ademhaling door je lijf voelt gaan tot in je tenen en weer terug, die golfbeweging...

Maak het niet te moeilijk, maak je niet druk om regeltjes en laat jezelf gewoon gaan...


Wat is een buikademhaling eigenlijk

Ik heb trouwens wel dat als ik nadenk hoe de ademhaling mn lichaam doorgaat, dat ik een soort van koude rilling door mn hele lichaam voel gaan.:)

pi_15920153
quote:
Gedachte's kan je niet tegenhouden, hoe krampachtig je het ook probeert, ze blijven komen.

wat je doet is het volgende...
Je neemt een gedachte waar, je kijkt er even naar en laat het weer los en concentreert je weer op bv je ademhaling(of waar je je ook op concentreert).


Niet mee eens, het analyseren van de gedachtes is vereist in een beginnende fase van de meditatie. Door het analyseren weet je in de loop van de tijd hoe je rust kan creeren inhoudende dus de gedachtes te stoppen. Je kan gedachtes niet forceren te stoppen omdat het voor het forceren zelf gedachtes nodig zijn. Snel een metale rust vinden is iets moeilijks. Waarom denken mensen altijd aan gedachtes, emoties spelen ook een grote rol in meditatie. Een emotionele unrust kan net zoveel storing veroorzaken als gedachte.
pi_15922240
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 00:48 schreef Zwoerd het volgende:

[..]

Wat is een buikademhaling eigenlijk

Ik heb trouwens wel dat als ik nadenk hoe de ademhaling mn lichaam doorgaat, dat ik een soort van koude rilling door mn hele lichaam voel gaan.:)


Een ademhaling naar je buik toe

Leg je hand maar eens zo rond je navel(net eronder) en probeer daarnaar toe te ademen, je zal zien dat niet alleen je borstkas zich vult, maar dat ook de buik uitzet, een volledige ademhaling dus.
Hoe dieper in de buik de ademhaling gaat, hoe beter, dus echt naar je onderbuik toe...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_15922338
quote:
negeer de tekens maar , daar staat in het oosters de naam van de chakra
Leuk die tekens in het "Oosters". Dat Oosters is toevallig mijn taal.
Er staat lam, vam, ram enz. Gewoon lettergrepen, geen woorden die wat betekenen.
"Als je nooit twijfelt leer je niets"
pi_15989491
Hey allen,

Nou, het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst serieus gemediteerd heb (het is me pas 1x goed gelukt). Ik heb er ooit onder de naam lmnt22 iets over geschreven, maar dat is denk ik al meer dan een jaar geleden. Om de een of andere reden vond ik het nu we nodig om het eens te proberen en ik vond de aanwijzingen op Fok!. Dus ik de aanwijzingen opgevolgd en de eerste 2 keer wilde het niet lukken, ik werd steeds afgeleid door vanalles en nog wat, maar net is het dan wel gelukt.

Jezus wat voel ik me nu kut zeg; toen ik net bij kwam stond mijn hoofd bijna op ontploffen en mijn ogen waren super zwaar. Ook mijn lichaam was geen beweging in te krijgen. Het begint nu alweer wat bij te trekken maar man o man, dat was me ff wat! Ik weet eerlijk gezegd niet of ik echt in slaap ben gevallen, ik weet alleen dat ik ineens weer bij kennis was. De tijd leek wel te hebben stilgestaan. Ik dacht echt dat ik daar 2 uur had gelegen, maar het was hooguit 20 min geweest. Hele vreemde ervaring voor me.

Wat heb ik toch verkeerd gedaan? Ondanks het feit dat het niet 100% het gewenste resultaat had, ben ik toch wel blij dat het op wat voor manier dan ook effect heeft gehad. Ik weet het nog steeds niet hoor, met die energie trillingen en energie niveau's, maar zolang het tenminste enig effect heeft vind ik het al lang leuk om mee te experimenteren.

Nog bedankt voor de tips trouwens.

x

  maandag 5 januari 2004 @ 19:53:53 #28
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_15989575
Ik meen gehoord te hebben dat als je in trance bent en in slaap valt je je heel erg kut kunt voelen als je wakker word! dus misschien is dat het.
Michelle is een chick
pi_15999444
Net dus (weer na een lange tijd) geprobeerd de mediteren.. ik kwam alleen weer bij mn ouwe probleem terecht (wist gelijk waarom ik was gestopt:D ): ik mediteer liggend, dus mijn tong kwam de hele tijd in mijn keel (was bang dat ik m in ging slikken of ging stikken als ik in trance kwam, dus steeds verliggen).
Ik kreeg op het laatst wel een hele lichte tinteling over mijn hele lichaam, en ik ervaarde een soort Rapid-Eye Movement (ook zag ik iets wat ik nog nooit heb gezien, ik zag een soort draaiding.. naja.. zal wel ). Toen ik dit ervaarde bleef ik de hele tijd rustig en niet overexcited. Het probleem was, ik had spuug in mijn mond wat ik moest doorslikken. Dit bracht me natuurlijk weer gelijk terug naar de o zo fysieke staat van zijn.
Kon dus weer opnieuw beginne. Nie gedaan, want dan had ik natuurlijk weer t zelfde gehad..

Herkent iemand dit?

pi_16010444
Ja ik heb precies hetzelfde... als ik net echt lekker bezig ben dan moet ik ff slikken ofzo omdat ik dan een droge mond krijg of zoiets.
Erg afleidend maarja er is weinig aan de doen denk ik ?
Most people in this world think there is no such force as one that we cannot see or touch.... what if there is ?
pi_16011182
Nou TS, ik heb zojuist dat boek gelezen, maar ik had eigenlijk al bij pagina 8 moeten stoppen. Wat een onzin om het maken van een huis te vergelijken met het maken leven. Het maken van een huis zou volgens dit boek makkelijker zijn dan het maken van leven. Ook al ben ik van mening dat je bij leven niet over "maken" kunt spreken, wil ik toch even opmerking plaatsen ervanuitgaande dat deze 2 zaken wel te vergelijken zijn.

Wie bepaald er bijvoorbeeld wat moeilijker is? Voor een koppel waarvan beide partners onvruchtbaar zijn is het maken van leven natuurlijk vrijwel onmogelijk en voor hun zal het maken van een huis inderdaad makkelijker zijn, maar voor een koppel die geen problemen heeft met vruchtbaarheid kan het maken van leven (ik zie het krijgen van een kind even als het maken van leven) veel makkelijker zijn dan het maken van een huis. Ik bedoel, om een kindje te wereld te helpen hoeft niet echt veel kennis of resources te hebben. Dit geldt echter wel voor een huis of andere materiele zaken. Hiervoor moet men wel kennis en materialen bezitten om het product te maken. Ik begrijp dat de schrijver met zijn verhaal iets anders bedoeld heeft, maar dat zegt voor mij alleen maar dat het "maken" van leven en het "maken" van een huis niet te vergelijken zijn.

Ik vind het irritant dat de schrijver telkens van de lezer verwacht dat hij zijn stellingen compleet voor waar aanneemt, omdat het anders geen zin zou hebben om verder te lezen. Ik had dus al bij pagina 8 moeten stoppen, maar ben uit nieuwschierigheid toch verder gegaan en ik heb me zeker af en toe eens afgevraagd wat hij nou met de tekst bedoelde. Sommige stukjes zie ik ook wel als zinnig, maar toen de schrijver van mij verwachte om alleen maar verder te lezen als ik het met hem eens was dat het gehele universum gemaakt en bedoeld is voor ons, de mensen op aarde, heb ik besloten om het boek even tijdelijk te laten liggen.

Ik denk dat ik het boek uiteindelijk wel zal uitlezen, maar hoe verder ik kom, hoe meer ik aan de inhoud van het boek begin te twijfelen. Zoals het er nu voor staat denk ik dat het boek toegaat naar een poging om het bestaan van een of andere God te bewijzen. Maar het lezen van dit boek kan zeker geen kwaad om eens met een ander perspectief tegen het leven aan te kijken.

Nog meer mensen die het boek (deels) gelezen hebben?

x

[Dit bericht is gewijzigd door xivix op 06-01-2004 15:26]

  dinsdag 6 januari 2004 @ 15:22:58 #32
65303 _Tijmen_
Weet alles al!
pi_16011234
Ik slik meestal gewoon, dat is wel vervelend voor je meditatie, maar nog vervelender als je het 'laat zitten'.
Als je diep genoeg in trance bent merk je het niet eens meer, althans ik niet.
En dat met die draaiingen heb ik ook wel eens.
Verschillende kleuren die lijken te draaien en over te vloeien in elkaar.
Dit zelfde effect krijg je als je heel hard tegen je ogen drukt als je ze dicht hebt, alleen dan zonder kleur.
Dus ik denk niet dat het met meditatie te maken heeft.
Nouja bijna dan
pi_16012755
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 14:57 schreef ViLLzZ het volgende:
Erg afleidend maarja er is weinig aan de doen denk ik ?
Idd, maar oefening baart kunst. Na een tijd zal je daar geen last meer van hebben.
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 15:20 schreef xivix het volgende:
Nog meer mensen die het boek (deels) gelezen hebben?
ik eigenlijk niet maar ik ga toch maar in op je post...
quote:
Nou TS, ik heb zojuist dat boek gelezen, maar ik had eigenlijk al bij pagina 8 moeten stoppen. Wat een onzin om het maken van een huis te vergelijken met het maken leven. Het maken van een huis zou volgens dit boek makkelijker zijn dan het maken van leven. Ook al ben ik van mening dat je bij leven niet over "maken" kunt spreken, wil ik toch even opmerking plaatsen ervanuitgaande dat deze 2 zaken wel te vergelijken zijn.
..m.i. zou je het leven heel goed kunnen vergelijken met een huis bouwen. Je hebt je eigen lot in handen is de kerngedachte, als jij dat niet vindt ben je van mening dat het leven iets is wat je overkomt. Gewoon andere manier van tegen het leven aankijken.
quote:
Wie bepaald er bijvoorbeeld wat moeilijker is?
jijzelf, gegeven je instelling hierboven maak je je hetzelf erg lastig als je denkt dat je lot afhangt van 'iets' anders dan jezelf. Je schept je eigen realiteit, je maakt je eigen keuzes en jij bepaald waar je terechtkomt (inclusief eigen verantwoordelijkheid). Jij gelooft dat niet en zo zal je je misschien afvragen "Waarom ik, waarom dat". Dat is best moeilijk. Maarja, dat bepaal jijzelf dus.
quote:
Wie bepaald er bijvoorbeeld wat moeilijker is? Voor een koppel waarvan beide partners onvruchtbaar zijn is het maken van leven natuurlijk vrijwel onmogelijk en voor hun zal het maken van een huis inderdaad makkelijker zijn, maar voor een koppel die geen problemen heeft met vruchtbaarheid kan het maken van leven (ik zie het krijgen van een kind even als het maken van leven) veel makkelijker zijn dan het maken van een huis. Ik bedoel, om een kindje te wereld te helpen hoeft niet echt veel kennis of resources te hebben. Dit geldt echter wel voor een huis of andere materiele zaken. Hiervoor moet men wel kennis en materialen bezitten om het product te maken. Ik begrijp dat de schrijver met zijn verhaal iets anders bedoeld heeft, maar dat zegt voor mij alleen maar dat het "maken" van leven en het "maken" van een huis niet te vergelijken zijn.
Hmm ben ik niet met je eens; er zou eigenlijk een school moeten zijn voor toekomstige ouders. Niemand die heeft gestudeerd voor moeder of vader en 'iedereen' kan inderdaad een baby maken maar om het vervolgens op te voeden, normen en waarden meegeven enz, lijkt me een heel andere zaak (maar ik ben dan ook geen ouder).

Maargoed is misschien een beetje offtopic...

  dinsdag 6 januari 2004 @ 18:03:11 #34
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_16015450
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 15:20 schreef xivix het volgende:
Nou TS, ik heb zojuist dat boek gelezen, maar ik had eigenlijk al bij pagina 8 moeten stoppen. Wat een onzin om het maken van een huis te vergelijken met het maken leven. Het maken van een huis zou volgens dit boek makkelijker zijn dan het maken van leven. Ook al ben ik van mening dat je bij leven niet over "maken" kunt spreken, wil ik toch even opmerking plaatsen ervanuitgaande dat deze 2 zaken wel te vergelijken zijn.

Nog meer mensen die het boek (deels) gelezen hebben?
x


Je moet ervan uitgaan dat ze bedoelen leven Scheppen, Niet doormiddel van geboorte!
Dus of iets materialistisch of een echte levensvorm.
En als je verder leest snap je waarom je dat gewoon moet aannemen...
Michelle is een chick
pi_16016698
o oeps volgens mij heb ik je post verkeerd begrepen xivix, sorry
toch maar 's dat boekje lezen
pi_16018951
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 18:03 schreef Mischa_NL het volgende:

[..]

Je moet ervan uitgaan dat ze bedoelen leven Scheppen, Niet doormiddel van geboorte!
Dus of iets materialistisch of een echte levensvorm.
En als je verder leest snap je waarom je dat gewoon moet aannemen...


Vond jij het niet vervelend dat de schrijver telkens tussendoor schreef hoe je al het voorgaande voor waar aan moest nemen voordat het zin had om verder te lezen.

Ik ben inderdaad van mening dat het leven zoals wij dat hier kennen niet gemaakt is door iemand; niet gemaakt is voor een doel. Het overkomt ons gewoon en er komt ook een tijd dat het weer voorbij is. Voor onszelf en voor de mensen en dan zullen andere levensvormen het overnemen. Misschien wel levensvormen die gemaakt kunnen worden (robots, machines) of misschien wel een nieuw soort, maar ik denk dat de mensheid ook weer tenonder gaat.

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat het universum niet gemaakt is voor ons, de mensen. En waarom zou het universum een doel moeten hebben? Het is gewoon iets wat er is en waar wij nu in kunnen leven.

Ik had het trouwens bij het maken van leven (krijgen van een kind) niet over moeilijk of makkelijk kwa opvoeding en cursussen, enkel en alleen over het maken van leven. Dus waar daarna gebeurt laat ik even buiten beschouwing en ik ben het met je eens dat opvoeden ook een kunst appart is.

Nog steeds zie ik een persoonlijkheid, karakter, geest, gedachten, allemaal iets als een product van chemische en elektronische reacties in ons brein en de rest van het lichaam. Daarom denk ik ook dat een geest of een ziel samen met het lichaam dood gaat. Doordat het hart niet meer pomp kunnen deze reacties namelijk niet meer plaats vinden. Begrijp me niet verkeerd; ik zou het echt graag anders willen zien hoor; dat geest en lichaam 2 verschillende dingen zijn, maar voor mij blijft de geest voorlopig nog een product van het lichaam. En ik heb heel veel moeite om hier omheen te kijken.

Lang verhaal, maar toch steeds een beetje hetzelfde. Ik heb gewoon heel veel moeite om de kennis uit mijn natuurkunde, biologie en chemie lessen te vergeten en objectief naar dit thema te kijken. Eigenlijk wel jammer, want het blijft natuurlijk zo dat er nog veel zaken zijn die niet verklaard kunnen worden.

x

  dinsdag 6 januari 2004 @ 22:02:38 #37
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_16021538
Ik vind de theorie over het astrale lichaam dat langs alle 7(?) de Dimensies reist na het doodgaan wel heel geloofwaardig.;)
Michelle is een chick
pi_16022461
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 20:29 schreef xivix het volgende:
Doordat het hart niet meer pomp kunnen deze reacties namelijk niet meer plaats vinden. Begrijp me niet verkeerd; ik zou het echt graag anders willen zien hoor; dat geest en lichaam 2 verschillende dingen zijn, maar voor mij blijft de geest voorlopig nog een product van het lichaam. En ik heb heel veel moeite om hier omheen te kijken.
Geloof je in uittredingen?

Misschien een rare vergelijking hoor, maar misschien een prille toevoeging om er alvast een beetje omheen te kunnen kijken ofzo .

pi_16027830
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 10:33 schreef Bhaarath het volgende:

[..]

Leuk die tekens in het "Oosters". Dat Oosters is toevallig mijn taal.
Er staat lam, vam, ram enz. Gewoon lettergrepen, geen woorden die wat betekenen.


Who gives a shit , ik zei toch niet op letten.
Als je nou nog een constructieve post had ipv zo'n , offtopic attention whore post

[Dit bericht is gewijzigd door Antagonist op 07-01-2004 02:42]

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_16027914
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 15:20 schreef xivix het volgende:
Nou TS, ik heb zojuist dat boek gelezen, maar ik had eigenlijk al bij pagina 8 moeten stoppen. Wat een onzin om het maken van een huis te vergelijken met het maken leven. Het maken van een huis zou volgens dit boek makkelijker zijn dan het maken van leven. Ook al ben ik van mening dat je bij leven niet over "maken" kunt spreken, wil ik toch even opmerking plaatsen ervanuitgaande dat deze 2 zaken wel te vergelijken zijn.

Wie bepaald er bijvoorbeeld wat moeilijker is? Voor een koppel waarvan beide partners onvruchtbaar zijn is het maken van leven natuurlijk vrijwel onmogelijk en voor hun zal het maken van een huis inderdaad makkelijker zijn, maar voor een koppel die geen problemen heeft met vruchtbaarheid kan het maken van leven (ik zie het krijgen van een kind even als het maken van leven) veel makkelijker zijn dan het maken van een huis. Ik bedoel, om een kindje te wereld te helpen hoeft niet echt veel kennis of resources te hebben. Dit geldt echter wel voor een huis of andere materiele zaken. Hiervoor moet men wel kennis en materialen bezitten om het product te maken. Ik begrijp dat de schrijver met zijn verhaal iets anders bedoeld heeft, maar dat zegt voor mij alleen maar dat het "maken" van leven en het "maken" van een huis niet te vergelijken zijn.

Ik vind het irritant dat de schrijver telkens van de lezer verwacht dat hij zijn stellingen compleet voor waar aanneemt, omdat het anders geen zin zou hebben om verder te lezen. Ik had dus al bij pagina 8 moeten stoppen, maar ben uit nieuwschierigheid toch verder gegaan en ik heb me zeker af en toe eens afgevraagd wat hij nou met de tekst bedoelde. Sommige stukjes zie ik ook wel als zinnig, maar toen de schrijver van mij verwachte om alleen maar verder te lezen als ik het met hem eens was dat het gehele universum gemaakt en bedoeld is voor ons, de mensen op aarde, heb ik besloten om het boek even tijdelijk te laten liggen.

Ik denk dat ik het boek uiteindelijk wel zal uitlezen, maar hoe verder ik kom, hoe meer ik aan de inhoud van het boek begin te twijfelen. Zoals het er nu voor staat denk ik dat het boek toegaat naar een poging om het bestaan van een of andere God te bewijzen. Maar het lezen van dit boek kan zeker geen kwaad om eens met een ander perspectief tegen het leven aan te kijken.

Nog meer mensen die het boek (deels) gelezen hebben?

x


Het zijn meer de gedachtes die het opwekt , niet de preciese stellingen.
Als jij in ieder geval inziet dat door die paradox , huis lichaam , het verschil tussen leven en levenloos een buiten fysiek iets is dan snap je de bedoeling wel.
Soldaat bij de verbindingsdienst
  dinsdag 13 januari 2004 @ 17:01:19 #41
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_16225230
ik heb net voor het eerst gemediteerd
ik heb net al die stukken gelezen en ben gewoon begonnen met de simpele en eerste vorm van mediteren.
om eerlijk te zijn geloofde ik er niet zo in, maar tog maar geprobeerd en het ging best redelijk.
het waait behoorlijk hard buiten en daardoor is er nogal veel geluid, en ook had ik last dat ik steeds moest slikken en dan weer klaarwakker was.

verder ging het goed, ik had een paar vreemde rillingen in het begin en zag een soort gekleurde draaiende propelortjes, heel erg vreemd.

toen ik weer helemaal bij bewustzijn was had ik het gevoel dat ik net een paar uur had geslapen maar ik bleek maar 30 minuten gelegen te hebben.

iig een leuke ervaring en ik ga het zeker vaker proberen

an urge to help mankind overcomes me
pi_16234374
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 17:01 schreef saaw het volgende:
ik heb net voor het eerst gemediteerd
ik heb net al die stukken gelezen en ben gewoon begonnen met de simpele en eerste vorm van mediteren.
om eerlijk te zijn geloofde ik er niet zo in, maar tog maar geprobeerd en het ging best redelijk.
het waait behoorlijk hard buiten en daardoor is er nogal veel geluid, en ook had ik last dat ik steeds moest slikken en dan weer klaarwakker was.

verder ging het goed, ik had een paar vreemde rillingen in het begin en zag een soort gekleurde draaiende propelortjes, heel erg vreemd.

toen ik weer helemaal bij bewustzijn was had ik het gevoel dat ik net een paar uur had geslapen maar ik bleek maar 30 minuten gelegen te hebben.

iig een leuke ervaring en ik ga het zeker vaker proberen


Fijn dat je het probeert , het is echt een hele handige vaardigheid.
Maar de scepsis weerhoudt mensen er vaak van om het te proberen.

Slikken en andere verstoringen van meditatie die zal je na een tijdje alleen nog maar minder hebben, een soort gewenning.

Die rillingen zijn een indicatie dat je van bewustzijnsniveau zakt, je laat je fysieke lichaam in feite achter.

Wel weer leuk om nog iemand te hebben die het probeert , veel succes

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_16268532
eerst lukte het allemaal nog wel, maar nu opeens lukt het helemaal niet meer. Volgens mij is mn hoofd wel leeg, maar gebeurt gewoon niks meer. Na een tijdje ontdek ik dus dat ik al een half uur zo lig en stop ik er maar weer mee:X
pi_16286611
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:07 schreef Zwoerd het volgende:
eerst lukte het allemaal nog wel, maar nu opeens lukt het helemaal niet meer. Volgens mij is mn hoofd wel leeg, maar gebeurt gewoon niks meer. Na een tijdje ontdek ik dus dat ik al een half uur zo lig en stop ik er maar weer mee:X
Dit herken ik! Niet leuk het lukt gewoon neit goed meer.
Michelle is een chick
pi_16298650
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 16:07 schreef Mischa_NL het volgende:

[..]

Dit herken ik! Niet leuk het lukt gewoon neit goed meer.


Teveel verwachtingen, teveel wachten op een bepaald gevoel...

Mediteren kan anders aanvoelen, dat betekend niet dat het niet goed gaat...

Er zijn geen regels, er zijn geen vastgestelde gevoelens die je moet voelen, er zijn geen vastgestelde dingen die je mee moet maken omdat het anders niet gelukt is...

De ene keer zal je een ontzettend heftige ervaring hebben, de volgende keer lijkt het op een beetje suffen...

Gewoon lekker doorgaan en laat die verwachtingen los, mediteren is jezelf los kunnen laten, je ego even laten varen, alle wereldse beslommeringen even laten gaan, geen verwachtingen, geen vragen, geen druk...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_16315418
zeg Antagonist, is het niet hoog tijd voor een groepsmeditatie?

Leuke primeur, de eerste FOK! groepsmeditatie

pi_16321549
quote:
Op vrijdag 16 januari 2004 15:11 schreef The_Shining het volgende:
zeg Antagonist, is het niet hoog tijd voor een groepsmeditatie?

Leuke primeur, de eerste FOK! groepsmeditatie


Zou een heel leuk idee zijn
Geintereseerden kunnen mij mailen en of msnen op sybren_schenk@hotmail.com
Ik zal kijken of ik hier nog verder kan posten , ik ben namelijk gebanned.
Maar jullie zullen zoiezo nog contact van mij hebben.

Vaarwel Fok!

pi_16347232
quote:
Op vrijdag 16 januari 2004 19:07 schreef Antagonistica het volgende:
Zou een heel leuk idee zijn
Geintereseerden kunnen mij mailen en of msnen op sybren_schenk@hotmail.com
Ik zal kijken of ik hier nog verder kan posten , ik ben namelijk gebanned.
Maar jullie zullen zoiezo nog contact van mij hebben.

Vaarwel Fok!


hmm, jammer. Hoop dat je alsnog met je kloon hier post anders

Zijn er mediterende fokkers die willen meedoen?

  zaterdag 17 januari 2004 @ 23:42:10 #49
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_16354435
ik ben wel geinteresseert maar ik ben pas net begonnen met meditatie dus ik weet niet of ik me dan goed genoeg kan ontspannen en mn hoofd gedachtenloos krijgen in n grotere groep mensen
misschien als het wat beter lukt
an urge to help mankind overcomes me
pi_16354520
ik wil ook wel meedoen maar ligt eraan waar het is aangezien ik met trein niet ver kom omdat ik eerst een heel eind moet fietsen naar de trein. Als het niet TE ver is kan ik wel gebracht worden. Voor de rest wel interesse.
Ik ben btw ook niet heel ver met mediteren, Trance is me nu denk ik 3 a 4 keer gelukt.
Michelle is een chick
  zaterdag 17 januari 2004 @ 23:55:46 #51
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_16354751
bij mij hangt het er ook wel af waar het is inderdaad want ik ga niet half nederland er voor doorreizen
an urge to help mankind overcomes me
pi_16378255
Het grappige is dat in een groep mediteren makkelijker is als alleen mediteren, dus voel je niet bezwaard omdat je nog niet ervaren bent!!!

Als het niet te ver uit de buurt is heb ik wel interrese...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 03:06:05 #53
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16417592
Hoi allemaal, Ik ben niet nieuw in dit topic...
De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 03:11:57 #54
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16417641
quote:
Op zondag 18 januari 2004 21:31 schreef erodome het volgende:
Het grappige is dat in een groep mediteren makkelijker is als alleen mediteren, dus voel je niet bezwaard omdat je nog niet ervaren bent!!!

Als het niet te ver uit de buurt is heb ik wel interrese...


Tja , ik ben niet zo organisatorisch aangelegd , en heb er ook niet echt de middelen voor.
Ik zal er uiteraard zijn en ik zal kennis en ervaring brengen voor wie er wat aan kan hebben.
Het lijkt me een hele leuke ervaring en ook erg leerzaam daar ik nimmer met meer dan 1 persoon gemediteerd heb.

Het probleem is alleen dat een meditatiemeeting net iets anders is dan de standaard Fok! zuipmeeting.

We zullen iig een ruimte nodig hebben die niet al teveel geluidsoverlast heeft.
Al dan niet met een redelijke geluidsinstallatie voor evt meditatie guides.
We zijn geen monniken dus we moeten ook nog wat na activiteiten hebben , evt kroegje pakken of zoiets.

En dan bij voorkeur in midden Nederland omdat dat voor iedereen het beste uitkomt.

Suggesties zijn welkom Anta

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 03:14:56 #55
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16417664
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 23:46 schreef Mischa_NL het volgende:
Ik ben btw ook niet heel ver met mediteren, Trance is me nu denk ik 3 a 4 keer gelukt.
Joh maak je niet druk, het wordt een hele gezellige meeting waarbij het niet uit maakt hoeveel ervaring je hebt.
Ook mensen zonder ervaring zijn welkom.

Zie het maar als een gezellige bijeenkomst, waarbij we wat meditatietechnieken kunnen proberen/demonstreren.

Vraag aan Erodome: Zou jij iets met Reiki kunnen demonstreren ?
Vraag aan The Shining: Zou jij eventueel je kennis over jou meditatie technieken willen delen.
Vraag aan Gutterichi: Misschien leuk om unisme en telekinetica te promoten of in ieder geval er ons een beetje over in willen lichten.

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
pi_16419954
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 03:14 schreef Nemesiah het volgende:

[..]

Joh maak je niet druk, het wordt een hele gezellige meeting waarbij het niet uit maakt hoeveel ervaring je hebt.
Ook mensen zonder ervaring zijn welkom.

Zie het maar als een gezellige bijeenkomst, waarbij we wat meditatietechnieken kunnen proberen/demonstreren.

Vraag aan Erodome: Zou jij iets met Reiki kunnen demonstreren ?
Vraag aan The Shining: Zou jij eventueel je kennis over jou meditatie technieken willen delen.
Vraag aan Gutterichi: Misschien leuk om unisme en telekinetica te promoten of in ieder geval er ons een beetje over in willen lichten.


Ja hoor, dat kan altijd, maar moet er wel bij zeggen dat een beetje behandeling wel wat tijd in beslag neemt.
Er zijn nog meer reiki mensen hier, misschien dat er meer naar de meditatie meeting komen en dat we gezamelijk wat kunnen demonstreren, dat gaat sneller en geeft een leuk effect

Maar ook als ik als enige reiki gek er ben wil ik wel wat vertellen/demonstreren...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_16421279
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 03:14 schreef Nemesiah het volgende:
Vraag aan The Shining: Zou jij eventueel je kennis over jou meditatie technieken willen delen.
uiteraard

ik ben trouwens redelijk goed in gezamelijke meditaties
maarja dan voornamelijk op afstand
Ook reiki behandelingen vind ik leuk om te doen. En ik heb zelf nog wat technieken alhoewel dat geen reiki is.

En een biertje erna is ook niet verkeerd

  dinsdag 20 januari 2004 @ 10:49:23 #58
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_16421394
wanneer gaat deze geweldige meeting voltrekken, ik heb wel een beetje interesse .

als het pas over een paar maanden is, kan ik nog Magnified Healing behandelingen geven.. maar das pas over een paar maanden .

[Dit bericht is gewijzigd door Choices op 20-01-2004 10:52]

  dinsdag 20 januari 2004 @ 10:49:39 #59
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16421396
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 10:42 schreef The_Shining het volgende:

[..]

uiteraard

ik ben trouwens redelijk goed in gezamelijke meditaties
maarja dan voornamelijk op afstand
Ook reiki behandelingen vind ik leuk om te doen. En ik heb zelf nog wat technieken alhoewel dat geen reiki is.

En een biertje erna is ook niet verkeerd


Zo te horen zijn jullie allebei geoefend in Reiki.
Hebben we in ieder geval 2 mensen die er kennis van hebben.
Ik ben zelf ook geintereseerd dus ben ik heel erg benieuwd.

Iemand suggesties voor een locatie ?

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 10:56:17 #60
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_16421521
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 03:14 schreef Nemesiah het volgende:

[..]
Vraag aan Gutterichi: Misschien leuk om unisme en telekinetica te promoten of in ieder geval er ons een beetje over in willen lichten.


Ja zeker... Demonstreren zal lastig worden, ben ik bang, zoals je misschien hebt kunnen lezen in mijn topic; parapsychologie deel 1.. Ben de verstandige route ingegaan en mentaal eerst rustiger te worden, voordat ik er meer mee aan de slag ga, maar informeren doe ik graag.

Het unisme overigens is ook wel iets waar ik men graag over informeer, maar dit gaat diep tot het wezen van de mens, aangezien ik steeds meer en meer bijleer. Dus, voor de geinteresseerde, altijd.

  dinsdag 20 januari 2004 @ 11:13:40 #61
13306 DarkChylde
pow..pow.....powder!!!!
pi_16421912
misschien toch maar beginnen tvp'tje voor vanavond
I am always right, once I thought I was wrong, but I was mistaken
pi_16437437
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 10:49 schreef Choices het volgende:
wanneer gaat deze geweldige meeting voltrekken, ik heb wel een beetje interesse .

als het pas over een paar maanden is, kan ik nog Magnified Healing behandelingen geven.. maar das pas over een paar maanden .


Magnified healing!!!!!!!
Lekker!!!!!!!!

Dat voelt zo ontzettend goed, heb van 1 behandeling mogen genieten, erg ok!

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_16438154
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:35 schreef erodome het volgende:

[..]

Magnified healing!!!!!!!
Lekker!!!!!!!!

Dat voelt zo ontzettend goed, heb van 1 behandeling mogen genieten, erg ok!


Inderdaad voelt dat zeer goed.....

k heb zelf ook de 1e fase workshop gedaan was een hele ervaring.

een verhaaltje over wat mogenlijk zou zijn met mh vind je hier terug:

spontane genezingen, waar of niet?

choices waar ga je in de leer?

Bij dancing cloud toevallig? of anna dekkers????

Ben benieuwd naar je ervaringen ermee!

lauwrence

pi_16438370
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 20:00 schreef cyberbull het volgende:

[..]

Inderdaad voelt dat zeer goed.....

k heb zelf ook de 1e fase workshop gedaan was een hele ervaring.

een verhaaltje over wat mogenlijk zou zijn met mh vind je hier terug:

spontane genezingen, waar of niet?

choices waar ga je in de leer?

Bij dancing cloud toevallig? of anna dekkers????

Ben benieuwd naar je ervaringen ermee!

lauwrence


Kom je ook naar de meditatie/spiri meeting???????????(pleasssssssseeeee ).........
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_16438430
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 20:07 schreef erodome het volgende:

[..]

Kom je ook naar de meditatie/spiri meeting???????????(pleasssssssseeeee ).........


eerst ff zoeken wanneer en waar enzovoort...k wist nl niet dat er een meeting was.........lolz
ben 2 weeek niet geweest op truth ofzo :-)

als ik die datum kan dan kom ik met me vriendin!

lauwrence

pi_16440692
Voor m'n rsi doe ik sinds een paar weken zo nu en dan ontspanningsoefeningen (volgens m'n fysiotherapeut kan dat helpen). Zodoende kwam ik bij dit topic.
Ik herken de eerder genoemde "rillingen", die na een tijdje diep ontspannen vanzelf opduiken.

Maar nu heb ik ook altijd de ervaring dat na het ontspannen (of meditatie, mag ook) alles om me heen felgroen lijkt te zijn. Dit duurt dan een seconde of 2-3, dan is alles weer normaal. Misschien dat mensen dit herkennen...

Voor de rest sta ik lichtelijk sceptisch tegenover dit alles, maar toch, ik vind het interessant om de ervaringen van verschillende mensen te lezen

  dinsdag 20 januari 2004 @ 23:16:30 #67
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16444233
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 21:22 schreef F-Snake het volgende:
Voor m'n rsi doe ik sinds een paar weken zo nu en dan ontspanningsoefeningen (volgens m'n fysiotherapeut kan dat helpen). Zodoende kwam ik bij dit topic.
Ik herken de eerder genoemde "rillingen", die na een tijdje diep ontspannen vanzelf opduiken.

Maar nu heb ik ook altijd de ervaring dat na het ontspannen (of meditatie, mag ook) alles om me heen felgroen lijkt te zijn. Dit duurt dan een seconde of 2-3, dan is alles weer normaal. Misschien dat mensen dit herkennen...


Ik ervaar soms witte flitsen, ook heel apart , ik zou eigenlijk niet precies de oorzaak kunnen geven van alles groen zien al kan het wat me je lichaamsenergie te maken hebben dat die problemen heeft met je wenkbrauw chakra.
quote:
Voor de rest sta ik lichtelijk sceptisch tegenover dit alles, maar toch, ik vind het interessant om de ervaringen van verschillende mensen te lezen
Je moet altijd je sceptische behouden , maar zorg dat je dan ook nieuwschierig bent.
Het klinkt heel gek, maar alles wat hier zover gepost is klopt, dat kan je van mij aannemen je moet je er alleen even in verdiepen.
De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
pi_16574368
Cool het topic leeft nog

ben hier al een tijdje niet geweest... zelfde geld voor mijn trance... ben ik ook al een tijdje niet geweest. Erg druk de laatste tijd.

m.a.w. ook nix boeiends te melden, wou alleen ff laten weten dat ik het topic nogsteeds volg

Never fear, I is here
  maandag 26 januari 2004 @ 11:09:08 #69
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_16589989
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 20:00 schreef cyberbull het volgende:

[..]

Inderdaad voelt dat zeer goed.....

k heb zelf ook de 1e fase workshop gedaan was een hele ervaring.

een verhaaltje over wat mogenlijk zou zijn met mh vind je hier terug:

spontane genezingen, waar of niet?

choices waar ga je in de leer?

Bij dancing cloud toevallig? of anna dekkers????

Ben benieuwd naar je ervaringen ermee!

lauwrence


Met een beetje geluk bij Sivlia Krijnen, in UT.
pi_16590693
Waarom meditatie

Dat is simpel, als je mediteert heb je een voordeel in je leven. Ik kom er de laatste paar maanden eigenlijk pas achter dat mensen soms denken dat je geen controle kan uitoefenen op je gedachte stroom of je gevoelsleven. Ik ben van mening dat dat wel kan d.m.v. meditatie. Denken opzich is natuurlijk goed, je gevoel volgen is ook prima. Maar als dat gevoel of die gedachte een negatieve is doe je er beter aan voor jezelf en je omgeving om die geen aandacht te geven. Op die manier help je niet alleen jezelf doordat je positiever in het leven staat maar help je ook je omgeving doordat jouw goede humeur een voorbeeld is voor anderen of anders een hart onder de riem.

Daarnaast, nog veel belangrijker, geloof ikzelf dat vrijwel alle ziekte vanuit de geest ontstaat die zich uit in het lichaam. Als je 10 jaar lang met een minderwaardigheidscomplex rondloopt dan zal dat lichamelijke gevolgen hebben, op bijv. je zenuwbanen. Ook te lang rondlopen met woede gedachtes zal zich uiten, bv aan het hart. Een angst kan zich uiten door je longen, geen "nee" kunnen zeggen aan je schildklier te snel zal functioneren etc. Door meditatie staat je geest stil a.h.w. waardoor de veer die normaal gesproken gespannen is even ontspant. Als de veer constant gespannen is knapt deze uiteindelijk.

In de reguliere geneeskunde wordt die koppeling niet gemaakt. Die stelt dat het autonome zenuwstelsel niet te beinvloeden is door denkprocessen. Het autonome zenuwstelsel is verdeelt in 2 subsystemen: het parasympatisch en sympatisch.

quote:
Het sympatisch zenuwstelsel
Dit zenuwstelsel is actief als wij ook actief zijn. Het heeft invloed op diverse organen. Het versnelt de activiteit van het hart, verhoogt de bloeddruk, versnelt de ademhaling, verhoogt het suikergehalte in het bloed door afgifte van adrenaline door de bijnierschors en zorgt voor aanwezigheid van meer bloed in de spieren die op dat moment in actie zijn. Tegelijkertijd vernauwt het de bloedvaten in het maag-darmkanaal.
quote:
Het parasympatisch zenuwstelsel
Dit zenuwstelsel doet precies het omgekeerde. Het zorgt voor vertraging van de hartactie, verlaging van de ademhaling en bloeddruk, maar stimuleert de spijsvertering. Kortom, het parasympatisch zenuwstelsel is actief in rust en zorgt voor het op peil brengen van de energievoorraad in het lichaam.
Ik ben zelf van mening dat jouw bewuste deel van je geest de processen in je lichaam bestuurt zoals bewegingen van het lichaam, je arm bewegen, maar ook ademhalen. Het onbewuste deel van je geest stuurt alle andere processen aan, zoals hartslag, peristaltische bewegingen v/d darm, verwerking van eten etc. Als je nu uitgaat dat je geen controle hebt over je gedachteprocessen van je geest geef je dus de controle uit handen over je lichaam. Het overgrote deel van je lichaam loopt dan automatisch maar is wel meer vatbaar voor defecten. De defecten treden op omdat je niet met je geest naar je lichaam luisterd, je hebt een verminderde band met je lichaam. Als je aandacht geeft tijdens meditatie aan je organen geef je deze energie. Als je wat verder gevorderd bent zal je merken dat je verbinding kan maken met je organen en voelen in welke staat die verkeerd.

Er zijn nog meer mogelijkheden, denk bv. aan mensen die hun hartslag bijzonder laag kunnen brengen. Dit alleen al zal je gezondheid ten goede komen.

Kern van meditatie

Voor mij is de kern van meditatie je gedachtenstroom op een zo laag mogelijk nivo te krijgen. Zoals het lichaam slaapt (wanneer de geest naar elders gaat) zo heeft de geest zelf ook rust nodig. Tijdens slapen rust het lichaam, de geest blijft actief (dit uit zich in dromen). In meditatie kan de geest zich bevrijden van alle gedachten, van de zorgen en angsten die een aanslag plegen op het energienivo van de geest.

Mediteren helpt je ook om verbinding te leggen met je diepste wezen. Je verwachtingspatroon zal veranderen (verminderen) zodat je een onbevooroodeelde houding kan aannemen tegenover situaties in je dagelijks leven (zoals kinderen).

Beginners meditatie

Meditatie is in het begin net als een batterij die opgeladen wordt. Het is de bedoeling om die batterij op een continu nivo te brengen. In het begin is de geest nog gewend (of niet bewust van) om toe te geven aan negatieve gedachtes/gevoelens die overdag een aanslag plegen op de energievoorraad. Als een batterij die langzaam leegloopt, waardoor er geen weerstand kan worden geboden aan de situaties die de energie onttrekken. Mediteren laad je je op zodat je iedere keer een stukje beter in staat bent om niet mee te gaan met die negatieve gedachten.

Het uiteindelijke doel is om de achterliggende redenen van je woede, irritatie, aggressie in te zien en te begrijpen zodat je deze kan weerstaan en daardoor gezonder van geest bent.

Als je begint moet je er rekening mee houden dat je nog een berg van onuitgedachte of onvolledige/niet-uitgewerkte ervaringen hebt opgestapeld in je leven. Het begin is daarom vrij lastig, vroeg of laat wordt je oeverspoelt door die ervaringen. Oefening baart kunst, op een moment zal je een ommekeer bereiken. Discipline helpt je.

Visualisaties

Vrijwel alle meditaties die ik beoefen zijn gebaseerd op visualisaties. Voor mij is dit gedachten een vorm geven zodat ze duidelijker aanwezig zijn en voor mij makkelijker te herkennen. Dit zijn niet de basistechnieken, zoals ademhaling e.d. Het is noodzakelijk eerst de basistechnieken te leren voordat je gaat visualiseren, anders zal je moeite hebben met visualisaties.

Het is overigens niet de bedoeling dat je de "werkelijkheid ontvlucht" door naar een fantasie landschap te gaan. Het is meer een mini-vakantie. Je kan sowieso nooit de werkelijkheid ontvluchten en het is verstandig om zorgen en problemen tijdens je meditatie met een heldere geest te bekijken.

- Eigen omgeving creeëren

De eerste visualisatie die ik deed is degene die ik nu nog steeds gebruik (ong. 9 jaar geleden). Dit is een landschap, een meer met daaromheen een bos van dennebomen en daarachter omheen een gebergte. In het begin kostte me het vrij veel moeite om dat scenario positief te krijgen. Ik stelde mezelf voor dat ik op een vlotje lig in het midden, het meer is kristalhelder en rimpelloos, de lucht strakblauw en een zonnetje. In het begin gebeurde het maar al te vaak dat het water troebel werd, of opeens begon te golven, de dennenbomen verloren maar al te vaak hun naalden en soms werd de hele lucht grijsachtig. Tegenwoordig niet meer na veel oefenen .

Veel mensen vinden het fijn om zo'n omgeving te creeëren, het kan van alles zijn wat je mooi vind, een sahara met oase, zo diep mogelijk in de oceaan, op het strand, Alaska, of op de maan, wat jij wil. Iedere keer kan je je visualisatie uitbreiden of intensiferen door bijvoorbeeld verschillende kleuren te gebruiken. Als je zelfonderzoek doet, bestudeer dan zoveel mogelijk de betekenis achter je "spontane" visualisaties. Dus als je opeens een bepaalde bloem opvalt, welke kleuren deze heeft, wat voor soort etc.

Als je je omgeving op orde hebt, kan je je voorstellen om een angst vorm te geven. Vraag dat gerust, je intentie om die angst te confronteren is het belangrijkste.

Je kan in deze meditatie ook je eerste contact met je gidsen leggen, maar dat is niet voor iedereen. Als je opeens iemand in je visualisatie opmerkt, zou dat een gids kunnen zijn. Ook dieren kunnen gidsen zijn.

- Energie / aura

Je kan ook andere visualisaties gebruiken, zoals bijvoorbeeld je lichaam opladen in bepaalde kleuren. Hier staat een overzicht van algemene betekenis. Het idee is dat als je bijvoorbeeld vind van jezelf dat je te impulsief bent, zet jezelf dan in het blauw. Te impulsief is teveel rood, je bent geneigd tot snelle actie en handeling, zet je jezelf in een blauwe gloed dan tempert dat je impulsiviteit. Blauw is koeler en een soort tegenhanger van rood en bijelkaar vind je de middenweg. Hier ook nog info. Het is belangrijk dat je een glanzende kleur visualiseert, een fonkeling zegmaar net alsof je naar een ster aan de hemel kijkt.

- Anderen visualiseren

Heb je ruzie met iemand kan je bijvoorbeeld jezelf visualiseren tegenover die persoon. Er hoeft niets gezegd te worden, de bedoeling is om je eigen gevoelens te analyseren ten opzichte van die persoon. Zo kan je oefenen om je eigen positieve gevoelens te versterken zodat je volgende keer dat je die persoon ontmoet niet automatisch vervalt in je negatieve reactie.

- Je lichaam scannen

Hier heb je wel achtergrond informatie nodig over je lichaam. Dus de anatomie van het lichaam bestuderen zodat je de plaats en uiterlijk weet. Het is ook handig om de "metafysische" betekenis te kennen. Je kan in gedachten je organen 1 voor 1 visualiseren en dan de status controleren. Dit is uiteraard iets voor gevorderden, maar ik kom ook wel eens mensen tegen die dit vrij snel eigen maken (niet vaak maar toch). Je kan bijvoorbeeld je hart zien, is die glanzend van gezondheid of zie je er een grijze of donkere waas overheen.

- Mediteren over je dood

Dit is misschien niet voor iedereen. Mediteren over je eigen dood doet je beseffen dat je hier slechts tijdelijk bent. Ook bereid het je voor op het onvermijdelijke. Aangezien dit uniek is voor iedereen zal je je hier zelf een voorstelling van moeten maken.

- Het universum verkennen

Dit is ook een van mijn favoriete visualisaties. Ik stel me voor dat ik als een klein lichtje door het universum reis. Je kan het beste naar de NASA site gaan om inspiratie op te doen. Het doel is je oneindigheid voor te stellen, en jouw plaats in het universum. Je ervaart o.a. bescheidenheid, eenheid.

- Naar het midden v/d aarde

Je kan jezelf voorstellen dat je in de kern van de aarde zit. Dit is een oefening voor mensen die slecht geaard zijn. Deze zijn goed in zweven, begin daarom in een denkbeeldige baan om de aarde en ga in spiraal vorm verder in de aarde, laag na laag totdat je bij de kern komt. Ik stel de kern zelf voor als compleet wit licht. Dit kan je ook doen bij de zon of de andere planeten. Voor een spirituele trip, ga je lekker naar Neptunus. Wil je wat meer werken aan je liefde, stel je je Venus voor. Wil je een glimp van grootsheid ga je naar Jupiter. Maar niet naar Europa, da's verboden terrein

- Kaars meditatie

Als je snel een voorproefje wil van een trance, ga dan naar een vlam staren. Dit doe je dus met je ogen open. Let op wat er gebeurt met de vormen om je heen zodra je gedachtenstroom mindert. Het leuke van naar een vlam kijken is dat een vlam danst en nooit dezelfde vorm blijft.

-----------------------------------------------------------------------------------
Voor alle visualisaties geldt dat het in het begin min of meer uit jezelf komt, wat jij wil zien. Op een moment echter zal je merken dat veel dingen, symbolen, objecten e.d. spontaan opkomen.

  maandag 26 januari 2004 @ 11:51:51 #71
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_16591220
ahhhh.. wat een post shining. tijd teveel .

Een ander wel goed voorbeeld dat gedachten invloed hebben op je lichaam, en de staat ervan is bijvoorbeeld lachen: Lachen is gezond, die uitspraak kent iedereen wel.

Maar, denkt men nu, lachen is niet iets dat je denkt, het is iets dat je voelt. Juist, maar wat je denkt, heeft invloed op wat je voelt. En vanzelf ook weer invloed op het lichaam. Persoonlijk geloof ik ook in dat onze fysieke staat van welzijn, een reflectie is van de mentale staat. Dit wordt al geuit natuurlijk in gezichtsuitdrukkingen, maar naar mijn mening is het zo dat veel (zo niet, dan alle) ziektes een verband houden met de geest, dus dat direct of indirect, de geest de oorzaak ervan is, maar dat is een discussie apart.

Immers al onze gedachtens draaien om gevoelens heen. ben benieuwd wie het hier niet mee eens is, .

[Dit bericht is gewijzigd door Choices op 26-01-2004 11:58]

pi_16591465
quote:
Op maandag 26 januari 2004 11:51 schreef Choices het volgende:
ahhhh.. wat een post shining. tijd teveel
danku maar 20 min. van mijn tijd hoor
quote:
Een ander wel goed voorbeeld dat gedachten invloed hebben op je lichaam, en de staat ervan is bijvoorbeeld lachen: Lachen is gezond, die uitspraak kent iedereen wel.
dat is zelfs wetenschappelijk bewezen
quote:
Maar denkt men nu, lachen is niet iets dat je denkt, het is iets dat je voelt. Juist, maar wat je denkt, heeft invloed op wat je voelt.

Immers al onze gedachtens draaien om gevoelens heen. ben benieuwd wie het hier niet mee eens is,


Die 2 zijn inderdaad verwoven met elkaar en hebben een wisselwerking op elkaar

Nog iets trouwens. Via meditatie leef je volledig in het "nu". Ga maar na, als jij 20 minuten nadenkt over een situatie leef je altijd in het verleden en ben je minder goed in staat om op de huidge situatie te reageren.

  maandag 26 januari 2004 @ 12:53:19 #73
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_16593068
quote:
Op maandag 26 januari 2004 11:59 schreef The_Shining het volgende:
Nog iets trouwens. Via meditatie leef je volledig in het "nu". Ga maar na, als jij 20 minuten nadenkt over een situatie leef je altijd in het verleden en ben je minder goed in staat om op de huidge situatie te reageren.
Ja, klopt. . Trouwens net sprong mij iets binnen, dat misschien andere ook herkennen. Als je een film zit te kijken, dan gaan mijn gedachtenstromen volledig stop, ik denk helemaal niks meer. Geen oordelen, geen evaluaties, geen vergelijkingen, etc, alleen volledige aandacht.
Hier werd ik laatst bewust van, kent iemand anders dit ook?
Dit leidt ook -hoe kan het ook anders- tot een andere manier van oordelen over een film dan meeste mensen blijkbaar. Vandaar dat ik erg veel films weet te pruimen.
Dit film-onderwerp is slechts een voorbeeld, wat misschien ook met meditatie is te vergelijken. Alleen concentreer je je niet op jezelf, dus in dat opzicht haalt het niks uit.
  maandag 26 januari 2004 @ 15:30:33 #74
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_16597666
Nog een vraag over visualisatie...

Ik lig soms te mediteren, dmv de trap enz.

Maar afentoe als ik het niet doe en in bed lig krijg ik ook een soort van levensechte beelden. deze zijn weer weg als ik weer bewust begin te denken wat altijd is op het moment dat je door krijgt dat het gedachtes zijn hahaha.

Is dit ook visualisatie?
Dit is dus niet in Trance!
Overigens weet ik nog steeds neit precies wanneer ik in trance ben of niet. Is het zo dat je in trance je handen (Ze liggen bij mij op elkaar op mijn borstkas) niet meer voelt liggen. Je voelt dat er iets is maar hoe het ligt voel je neit meer. Ook lijk ik dan boven mijn lichaam te zweven, Ten minste, zo voelt het.
Wie kan me helpen?

Michelle is een chick
pi_16599117
dat van die handen heb ik ook altijd.
soms als ik mijn handen naast me neer leg heb ik na een tijdje
mediteren het gevoel alsof me handen op m'n borst liggen.
en ik voel ook niet meer hoe mijn hand is zegmaar.
soms alsof ik gewoon helemaal geen handen heb.. dit heb ik ook met m'n hele lichaam maar dit is maar afentoe.. ( trance ? )
Most people in this world think there is no such force as one that we cannot see or touch.... what if there is ?
  maandag 26 januari 2004 @ 17:05:47 #76
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_16601246
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:30 schreef Mischa_NL het volgende:
Nog een vraag over visualisatie...

<knip>
Maar afentoe als ik het niet doe en in bed lig krijg ik ook een soort van levensechte beelden. deze zijn weer weg als ik weer bewust begin te denken wat altijd is op het moment dat je door krijgt dat het gedachtes zijn hahaha.

Is dit ook visualisatie?
<knip>


Dit vraag ik me nou idd ook af. De term visualisatie is voor mij sowieso nog een beetje in nevelen gehuld dus een guru die hier over kan uitwijden mag wat mij betreft zijn gang gaan .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  maandag 26 januari 2004 @ 17:15:38 #77
42658 Noca
Voetbalt O+
pi_16601624
Hallo!

Ik post hier erg weinig, maar heb me net even ingelezen in de inleiding van Antagonist waarin hij beschrijft hoe te mediteren.

Bij de uitleg over je chakra's is dit o.a. te lezen: "trek energie vanuit je voeten door de base chakra naar de chakra zelf , open hem en vul hem met energie. "

Dit even als inleiding op mijn verhaal:

Ik probeer uit mezelf weleens om energie uit mijn lichaam te onttrekken en dit op 1 punt te richten, gewoon in bewuste toestand bijvoorbeeld gewoon op mijn bureaustoel.

Nu komt het stomme (tenmiste dat vind ikzelf). Ik voel echt dat ik energie vanuit mijn hele lichaam, maar vooral vanuit mn voeten, naar 1 punt kan brengen. Dit geeft een heel raar, maar prettig, gevoel.
Nou vraag ik mij af of dat iets met chakra ofzo te maken kan hebben aangezien ik helemaal niet mediteer oid.

Ik hou me tot dusver verder helemaal niet zo bezig met het spirituele, maar ben wel benieuwd wat dit zou kunnen zijn, mss zit het wel gewoon tussen mijn oren

pi_16601651
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:05 schreef Detroit het volgende:
Dit vraag ik me nou idd ook af. De term visualisatie is voor mij sowieso nog een beetje in nevelen gehuld dus een guru die hier over kan uitwijden mag wat mij betreft zijn gang gaan .
Zoals terugdenken aan een herinnering, een droom, een fantasie

Alleen ben jij degene die bewust creeërt.

pi_16601860
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:15 schreef Noca het volgende:
Bij de uitleg over je chakra's is dit o.a. te lezen: "trek energie vanuit je voeten door de base chakra naar de chakra zelf , open hem en vul hem met energie. "

Dit even als inleiding op mijn verhaal:

Ik probeer uit mezelf weleens om energie uit mijn lichaam te onttrekken en dit op 1 punt te richten, gewoon in bewuste toestand bijvoorbeeld gewoon op mijn bureaustoel.

Nu komt het stomme (tenmiste dat vind ikzelf). Ik voel echt dat ik energie vanuit mijn hele lichaam, maar vooral vanuit mn voeten, naar 1 punt kan brengen. Dit geeft een heel raar, maar prettig, gevoel.
Nou vraag ik mij af of dat iets met chakra ofzo te maken kan hebben aangezien ik helemaal niet mediteer oid.


Je hoeft er niet voor te mediteren, sommigen (misschien wel iedereen) kunnen het van nature. Je bent dus een natural. Wil je meer controle hierover is meditatie een goede manier. Dan heb je een continue "feelgood".
quote:
Ik hou me tot dusver verder helemaal niet zo bezig met het spirituele, maar ben wel benieuwd wat dit zou kunnen zijn, mss zit het wel gewoon tussen mijn oren
Je brein zit inderdaad tussen je oren, het is aan jouw om het je master-controlroom te noemen, je HQ of gewoon een grijze massa

Aangezien je energie uit je voeten komt, ben je van nature erg "geaard". Dit is zweverig voor "nuchter" zoals jezelf al aangeeft .

Overigens hoef je dit helemaal niet persé als "spiritualiteit" op te vatten, het is net zo goed psychologie, de werking van de geest met een uitbreiding naar de materie.

[Dit bericht is gewijzigd door The_Shining op 26-01-2004 17:32]

pi_16601901
quote:
Op maandag 26 januari 2004 12:53 schreef Choices het volgende:

[..]

Ja, klopt. . Trouwens net sprong mij iets binnen, dat misschien andere ook herkennen. Als je een film zit te kijken, dan gaan mijn gedachtenstromen volledig stop, ik denk helemaal niks meer. Geen oordelen, geen evaluaties, geen vergelijkingen, etc, alleen volledige aandacht.
Hier werd ik laatst bewust van, kent iemand anders dit ook?
Dit leidt ook -hoe kan het ook anders- tot een andere manier van oordelen over een film dan meeste mensen blijkbaar. Vandaar dat ik erg veel films weet te pruimen.
Dit film-onderwerp is slechts een voorbeeld, wat misschien ook met meditatie is te vergelijken. Alleen concentreer je je niet op jezelf, dus in dat opzicht haalt het niks uit.


Dit herken ik wel. Ik kan ook altijd naar films kijken en me daar helemaal in verliezen. Je denkt nergens meer aan. Dan krijg je vaak het verwijt van mensen te horen dat je dan te veel fantasie hebt, maar ik zie het juist als iets positiefs dat je je verbeelding op een goede film kan loslaten. Ook al is het niet te vergelijken met een meditatie: meditatie geef je zelf vorm, een film wordt aan je verteld.

Waar ik altijd wel last van heb is als ik 's avonds naar de bioscoop ben geweest en daarna in mijn bed lig, ik die film nog eens helemaal moet naspelen in mijn hoofd. Ik moet hem 'verwerken' zeg maar. Heel lastig. Een slapeloze/onrustige nacht is dan gegarandeerd..

pi_16602024
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:15 schreef Noca het volgende:
Hallo!

Ik post hier erg weinig, maar heb me net even ingelezen in de inleiding van Antagonist waarin hij beschrijft hoe te mediteren.

Bij de uitleg over je chakra's is dit o.a. te lezen: "trek energie vanuit je voeten door de base chakra naar de chakra zelf , open hem en vul hem met energie. "

Dit even als inleiding op mijn verhaal:

Ik probeer uit mezelf weleens om energie uit mijn lichaam te onttrekken en dit op 1 punt te richten, gewoon in bewuste toestand bijvoorbeeld gewoon op mijn bureaustoel.

Nu komt het stomme (tenmiste dat vind ikzelf). Ik voel echt dat ik energie vanuit mijn hele lichaam, maar vooral vanuit mn voeten, naar 1 punt kan brengen. Dit geeft een heel raar, maar prettig, gevoel.
Nou vraag ik mij af of dat iets met chakra ofzo te maken kan hebben aangezien ik helemaal niet mediteer oid.

Ik hou me tot dusver verder helemaal niet zo bezig met het spirituele, maar ben wel benieuwd wat dit zou kunnen zijn, mss zit het wel gewoon tussen mijn oren


Het valt niet echt onder het spirituele want al het spirituele is doodnormaal en daarom is spiritueel geen goede term

Wat jij doet is niet uitzonderlijk. Er zijn mensen die dit bewust doen of onbewust. Het heeft te maken met je eigen energie gebruiken op een manier die goed voor jou uitkomt.

Jij zit toch bij mij op school? Als je er wat meer van wil weten kan je me wel aanspreken. Ik heb hier wel wat ervaring mee

edit: btw wat jij zei en The_Shining ook over dat het uit je voeten komt: daar zit wel wat in. Ik voel me ook altijd meer ge-aard of heb meer energie als ik gewoon op mijn gympies loop dan op van die stomme hakschoenen

[Dit bericht is gewijzigd door Geartsjuh op 26-01-2004 17:31]

  maandag 26 januari 2004 @ 17:54:25 #82
42658 Noca
Voetbalt O+
pi_16602901
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:22 schreef The_Shining het volgende:
Je hoeft er niet voor te mediteren, sommigen (misschien wel iedereen) kunnen het van nature. Je bent dus een natural. Wil je meer controle hierover is meditatie een goede manier. Dan heb je een continue "feelgood".

Aangezien je energie uit je voeten komt, ben je van nature erg "geaard". Dit is zweverig voor "nuchter" zoals jezelf al aangeeft .

Overigens hoef je dit helemaal niet persé als "spiritualiteit" op te vatten, het is net zo goed psychologie, de werking van de geest met een uitbreiding naar de materie.


quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:26 schreef Geartsjuh het volgende:

Wat jij doet is niet uitzonderlijk. Er zijn mensen die dit bewust doen of onbewust. Het heeft te maken met je eigen energie gebruiken op een manier die goed voor jou uitkomt.

Jij zit toch bij mij op school? Als je er wat meer van wil weten kan je me wel aanspreken. Ik heb hier wel wat ervaring mee


Dan ga ik me er wat verder in verdiepen, als ik de energie naar 1 punt breng voelt dat allemaal ok, maar ik heb het gevoel dat ik die energie bij wijze van ergens heen moet gooien
Net of ik het opsla om ergens voor te gebruiken ofzo...ik weet het ook niet..

Klopt Geartsjuh, ik zit bij je op school! Vanaf volgende week loop ik er weer rond!

pi_16603314
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:54 schreef Noca het volgende:

[..]


[..]

Dan ga ik me er wat verder in verdiepen, als ik de energie naar 1 punt breng voelt dat allemaal ok, maar ik heb het gevoel dat ik die energie bij wijze van ergens heen moet gooien
Net of ik het opsla om ergens voor te gebruiken ofzo...ik weet het ook niet..

Klopt Geartsjuh, ik zit bij je op school! Vanaf volgende week loop ik er weer rond!


Je kan die energie inderdaad gebruiken op heel veel uiteenlopende manieren. Ik gebruik het vaak op de klassieke manier: als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn, of van je knie of van een ander lichaamsdeel. Dan stuur je daar energie naartoe. Helpt bij mij altijd wel.

Wat ik de laatste tijd wat probeer te doen is energie naar anderen te sturen of mijn eigen energie te gebruiken in een visualisatie (tijdens meditatie). Tja wat je er verder allemaal mee kan is me nog niet helemaal duidelijk. Ben dat zelf ook nog wat aan het ontdekken

Trouwens ga nou niet een vooroordeel tegenover mij vormen dat ik zo'n wazig zweverig type ben Tot volgende week

  maandag 26 januari 2004 @ 18:15:43 #84
42658 Noca
Voetbalt O+
pi_16603488
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:08 schreef Geartsjuh het volgende:

[..]

Je kan die energie inderdaad gebruiken op heel veel uiteenlopende manieren. Ik gebruik het vaak op de klassieke manier: als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn, of van je knie of van een ander lichaamsdeel. Dan stuur je daar energie naartoe. Helpt bij mij altijd wel.

Wat ik de laatste tijd wat probeer te doen is energie naar anderen te sturen of mijn eigen energie te gebruiken in een visualisatie (tijdens meditatie). Tja wat je er verder allemaal mee kan is me nog niet helemaal duidelijk. Ben dat zelf ook nog wat aan het ontdekken

Trouwens ga nou niet een vooroordeel tegenover mij vormen dat ik zo'n wazig zweverig type ben Tot volgende week


Ik zal eerste de stappen van Antagonist eens doorlopen wat betreft de meditatie. En dat focussen van energie op plekken waar je pijn hebt lijkt mij ook het proberen waard!

Waarom zou ik zo'n vooroordeel gaan vormen?? Jij doet dit omdat je erin geinteresseerd bent en je vindt het leuk neem ik aan, nou das dan toch mooi!

pi_16638114
Gisteren heb ik op 2 matrassen geslapen en lukte het ook weer
Alleen toen ik zover was wou ik me dingen in gaan beelden, maar alles wat ik voor de geest haalde zag er helemaal in elkaar gedrukt en vervormd uit en kon ik er verder niks mee, maar ik oefen wel gewoon verder
pi_16638516
ik ben er deze week maar weer eens mee begonnen, nadat ik het een aar weken verwaarloosd had. het is me nog steeds niet gelukt om in trance te komen, maar ik heb me voorgenomen om iig elke een keer te gaan mediteren. ik zie vanzelf wel wat er gebeurd.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
  zaterdag 31 januari 2004 @ 19:35:42 #87
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16747809
quote:
Op maandag 26 januari 2004 11:34 schreef The_Shining het volgende:
Waarom meditatie
knip prachtige post van The Shining
Heej , prachtige post hoor erg informatief en alle wetenschappelijk feitjes op een rijtje , toppie .

Ik ga op het moment op kamers en moet daar nog internet regelen, en de school proxy laat het niet toe dat ik Fok , ben dus eventjes away geweest.
Hopelijk binnnekort alles draaien en dan waarschijnlijk ook internet.

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 19:39:23 #88
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16747907
quote:
Op maandag 26 januari 2004 17:23 schreef Geartsjuh het volgende:

[..]

Dit herken ik wel. Ik kan ook altijd naar films kijken en me daar helemaal in verliezen. Je denkt nergens meer aan. Dan krijg je vaak het verwijt van mensen te horen dat je dan te veel fantasie hebt, maar ik zie het juist als iets positiefs dat je je verbeelding op een goede film kan loslaten. Ook al is het niet te vergelijken met een meditatie: meditatie geef je zelf vorm, een film wordt aan je verteld.

Waar ik altijd wel last van heb is als ik 's avonds naar de bioscoop ben geweest en daarna in mijn bed lig, ik die film nog eens helemaal moet naspelen in mijn hoofd. Ik moet hem 'verwerken' zeg maar. Heel lastig. Een slapeloze/onrustige nacht is dan gegarandeerd..


Je beschikt blijkbaar over een goed inlevingsvermogen, je focust je op de situatie die op de tv wordt weergegeven.
Na een tijdje voel je je er echt bij betrokken en ga je je helemaal inleven in de hoofdrolspelers.

Bij de matrix films zat ik ook nog uren lang te visualiseren over al dat spektal , en ook de vraagstukken die erin voorkwamen , bijvoorbeeld over controle bleven nog lang door mijn hoofd spoken.

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 19:41:13 #89
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16747940
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 21:13 schreef Cataclysm_Child het volgende:
ik ben er deze week maar weer eens mee begonnen, nadat ik het een aar weken verwaarloosd had. het is me nog steeds niet gelukt om in trance te komen, maar ik heb me voorgenomen om iig elke een keer te gaan mediteren. ik zie vanzelf wel wat er gebeurd.
Zie het voorlopig gewoon als ontspannen op zich, het heeft geen zin je helemaal blind te staren op die trance.

Leer jezelf aan dat je voor het slapen nog een paar minuutjes wat dingen overdenkt en eventjes visualiseert over iets dat je wel bevalt.
Of je nou rustig ontspant , in trance komt of meteen in slaap valt doet er dan niet toe want je hebt in het minste geval een goede nachtrust.

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
pi_16748373
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 19:39 schreef Nemesiah het volgende:

[..]

Je beschikt blijkbaar over een goed inlevingsvermogen, je focust je op de situatie die op de tv wordt weergegeven.
Na een tijdje voel je je er echt bij betrokken en ga je je helemaal inleven in de hoofdrolspelers.

Bij de matrix films zat ik ook nog uren lang te visualiseren over al dat spektal , en ook de vraagstukken die erin voorkwamen , bijvoorbeeld over controle bleven nog lang door mijn hoofd spoken.


Ik heb inderdaad een vrij goed inlevings/verbeeldingsvermogen. Dat is vooral erg handig bij meditaties. Ik ben sinds 3 weken geleden weer echt begonnen met meditatie en het gaat erg goed. Het lijkt bijna wel een tweede natuur, ik hoef er weinig moeite voor te doen en alles wat ik ervaar beschouw ik als 'normaal'.

Btw, meditatie in de media:
In het AD Magazine van vandaag (31 jan) staat een zeer uitgebreid artikel over meditatie. Erg interessant, vooral voor beginners.

In dat artikel staat o.a. een handige en hele simpele meditatie voor beginners:
1. Zoek een rustige plek.
Ga lekker zitten. Dim het licht als je je daar beter bij voelt. Hoe minder afleiding, hoe gemakkelijker om je te concentreren.
2. Sluit je ogen.
Het is de bedoeling dat je de buitenwereld uitsluit, zodat er geen informatie via je zintuigen wordt overgedragen.
3. Kies een woord
Denk aan een woord of een zinnetje dat iets voor je betekent en dat een kalmerende klank heeft wanneer het wordt herhaald.
4. Herhaal dat in gedachten
Bijvoorbeeld op elke uitademing. Verdamp binnendwarrelende gedachten door je te focussen op dat ene woord.

pi_16794791
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 19:41 schreef Nemesiah het volgende:

[..]

Zie het voorlopig gewoon als ontspannen op zich, het heeft geen zin je helemaal blind te staren op die trance.

Leer jezelf aan dat je voor het slapen nog een paar minuutjes wat dingen overdenkt en eventjes visualiseert over iets dat je wel bevalt.
Of je nou rustig ontspant , in trance komt of meteen in slaap valt doet er dan niet toe want je hebt in het minste geval een goede nachtrust.


ik heb idd besloten er niet teveel mee bezig te zijn, het werkt tot nu toe alleen maar averechts.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
  maandag 2 februari 2004 @ 02:47:49 #92
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16806167
Een interesant stukje dat ik tegenkwam, over de noord en midden europese cultuur.
quote:
The Barbarian Soul

To the Barbarians, the Being was comprised of several parts; each interrelated, but which could be separated and sent forth away from the physical being. These parts of the entire being are:

The Lich: the physical body, which is ephemeral,
Hamingja: fortune, luck, or what is known as "mana"; magical power
Fylgia: the Fetch; the etheric double, later known as the "Ghost",
Orlog: one's destiny or Fate, as determined by the Norns,
Minni: Memory, or the Subconscious, Instinctive Mind,
Modig: The Mood, or the Astral (feeling) body,
Hugr: The Higher Mind; capable of thought, idea, and reason; the Mental body
Manig: The Will; a combination of Earthly Strength and Soul-Force
Hamr: The Soul; that which endures lifetime to lifetime.

Each of the portions of the Being was associated with one of the Nine Worlds. The Lich was of Hel's realm; the Haminja was of Mulspelheim (Fire), the Fylgia was of Nifelheim (Ice), Orlog was of Midgard (the Earth itself), Minni was of Svartalfheim (the underground Dwarven realm), Modig was of Jotunheim (realm of the frost Giants), Hugr was of Alfheim (the Elven realm), Manig was of Vanaheim (the realm of the Vanir Gods)and Hamr was of Asgard, realm of the Aesir.

A tenth attribute of the being, that of the Aldr, was the "Life-Age", and pertained mainly to the Soul's Age as measured by its experiences through its various incarnations on Earth.

Mention, too, must be made of Wyrd; that aspect of the Soul that counteracted Orlog and could rewrite it; known to us as "chance" and "Free Will."


Op het moment ben ik aan het "researchen" hoe meditatie in combinatie met ephedra gaat. Tot nu toe bevalt het me wel, daar later meer over.
De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  maandag 2 februari 2004 @ 12:30:39 #93
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_16811787
quote:
Op maandag 2 februari 2004 02:47 schreef Nemesiah het volgende:
Een interesant stukje dat ik tegenkwam, over de noord en midden europese cultuur.
[..]

Op het moment ben ik aan het "researchen" hoe meditatie in combinatie met ephedra gaat. Tot nu toe bevalt het me wel, daar later meer over.


ephedra? Hm.. Mijn interesse begint te werken.. Wat mag ephedra zijn?

<knip><knip>http://www.ephedra.nu</knip></knip> : voor meer informatie over ephedra...

Maar op welke manier zou dit fysiek kunnen helpen bij meditatie? Kun je zo door een betere concentratie beter in trance raken?

So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  maandag 2 februari 2004 @ 17:05:56 #94
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16820062
quote:
Op maandag 2 februari 2004 12:30 schreef Detroit het volgende:

[..]

ephedra? Hm.. Mijn interesse begint te werken.. Wat mag ephedra zijn?

<knip><knip>http://www.ephedra.nu</knip></knip> : voor meer informatie over ephedra...

Maar op welke manier zou dit fysiek kunnen helpen bij meditatie? Kun je zo door een betere concentratie beter in trance raken?


Ik had zaterdag Ephedra geprobeert, maar had eerder die dag ook weed gerookt en heb 2 uur lang gemediteert.
Wat mij meteen opviel toen ik ging liggen nadat ik het een half uurtje had laten inwerken is dat ik het opgeblazen gevoel van trance had.
Maar dan ietsjes anders, warmer

Heel erg fijn, en dankzij de energiestoot 4 uur lang gemediteerd , waaronder 2 uur met muziek erbij.

Vanavond zal ik het weer proberen , maar dan alleen ephedra, dus eventjes licht avondeten en dan vroeg naar bed.

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  maandag 2 februari 2004 @ 17:09:13 #95
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16820196
Ephedra is dus een soort kruid dat uit een afrikaanse plant wordt gewonnen.
quote:
Ephedra ofwel Ma Huang bevat als actieve stof ephedrine. Deze ephedrine stimuleert het zenuwstelsel en zorgt zo voor meer energie en een betere perceptie. Bij een hogere dosis geeft het kruid aangename tintelingen en rillingen over voornamelijk het hoofd maar ook de rest van het lichaam. De werking lijkt een beetje op die van XTC, maar dan milder en minder speedy. Ephedra geeft wel een beetje hetzelfde empathische gevoel, je voelt je meer verbonden met andere mensen.
Niet meteen laten schrikken door dat het samen met xtc wordt genoemd, het is een vrij onschuldige stof, maarja ik heb er nog weinig ervaring mee maar het bevalt zeker wel.
De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  maandag 2 februari 2004 @ 23:19:20 #96
77551 Flipperr
People are Strange
pi_16833713
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:30 schreef Mischa_NL het volgende:

Overigens weet ik nog steeds neit precies wanneer ik in trance ben of niet. Is het zo dat je in trance je handen (Ze liggen bij mij op elkaar op mijn borstkas) niet meer voelt liggen. Je voelt dat er iets is maar hoe het ligt voel je neit meer. Ook lijk ik dan boven mijn lichaam te zweven, Ten minste, zo voelt het.
Wie kan me helpen?


Ik ben geen expert, maar dat heb ik ook altijd. Ik heb ook vaak dat ze van die kleine schokjes geven netals ook wel es gebeurd als je slaapt. Zijn er meer die dat hebben?

Ik wil trouwens ook nog even de topicstarter bedanken (ik hoop dat je hier nog kan posten!) voor alle info want ik heb er veel aan gehad! Het mediteren gaat hartstikke goed! Ik wist niet dat dit topic nog 'leefde' vandaar dat ik nog niet eerder gad gepost (kben nieuw dus )

Voor degenen die net als ik ook nog geen experts zijn heb ik nog een handige site gevonden: http://www.abc-van-meditatie.nl/watismeditatie/home.asp

Succes iedereen!
PS The Shining, jij ook bedankt voor je tips en je posts!

  dinsdag 3 februari 2004 @ 01:21:45 #97
81816 Nemesiah
Courage and Consistency
pi_16837143
quote:
Op maandag 2 februari 2004 23:19 schreef Flipperr het volgende:

[..]

Ik ben geen expert, maar dat heb ik ook altijd. Ik heb ook vaak dat ze van die kleine schokjes geven netals ook wel es gebeurd als je slaapt. Zijn er meer die dat hebben?

Ik wil trouwens ook nog even de topicstarter bedanken (ik hoop dat je hier nog kan posten!) voor alle info want ik heb er veel aan gehad! Het mediteren gaat hartstikke goed! Ik wist niet dat dit topic nog 'leefde' vandaar dat ik nog niet eerder gad gepost (kben nieuw dus )

Voor degenen die net als ik ook nog geen experts zijn heb ik nog een handige site gevonden: http://www.abc-van-meditatie.nl/watismeditatie/home.asp

Succes iedereen!
PS The Shining, jij ook bedankt voor je tips en je posts!


Naja , ik ben dus Antagonist .
Blij om te horen dat het mediteren goed gaat , misschien kan je een aantal dingen die je bereikt hebt en ervaringen hier posten om wat anderen te motiveren ook te beginnen met mediteren.

Grtzls Antagonist

De beloning voor tolerantie is bedrog en verraad.
  dinsdag 3 februari 2004 @ 01:23:00 #98
49768 Ype
Bijna een hype.
pi_16837156
Mediteren heb ik nog niet goed geprobeerd, maar ik heb net een boek zitten lezen over het boeddhisme en ik heb steeds meer het gevoel dat ik tot inzicht aan het komen ben.
Leven kan leiden tot een langzame, pijnlijke dood...
Met dank aan ArmaniMania voor mijn fantastische icoon.
Mobster273: Life's a bitch, zo lang er maar bier bij staat vind ik het best :P
pi_16848031
ik mediteer ongeveer elke avond
naast mijn bed voor het slapen
dan ga ik gewoon zitten, ff alles op een rijtje zetten
goed in ademen en uitademen
positieve energie erin
negatieve energie eruit
ook laat ik een soort van energie uit mijn maag komen
zo voelt het teminste
Tri State. Tri State. !
pi_16848604
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 14:40 schreef _Supreme het volgende:
ik mediteer ongeveer elke avond
naast mijn bed voor het slapen
dan ga ik gewoon zitten, ff alles op een rijtje zetten
goed in ademen en uitademen
positieve energie erin
negatieve energie eruit
ook laat ik een soort van energie uit mijn maag komen
zo voelt het teminste
Energie vanuit je zonnevlecht trekken, erg goed(de zonnevlecht is een plek waar je van buitenaf energie kan trekken), ook het positief in(bij inademing) en negatief uit(bij uitademing) is erg goed, probeer het je voor te stellen tegelijk, hoe bij elke inademing wit licht naar binnen gaat, totaan je voeten gaat en bij elke uitademing weer vanuit je voeten zwart(negatief) eruit).

Zo zet je er wat meer kracht achter.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_16848740
okay
ik voel me altijd erg relaxed na het mediteren
echt fijn

je gelooft het of niet maar ik heb het eigenlijk geleerd van dragonball z

een meisje daar wilde vliegen.
gohan legde precies uit hoe ze energie moest proberen te focussen uit haar maag.
van die energie moest ze een balletje maken.
de volgende dag na veel oefenen kon ze die energie onder haar zelf plaatsen, en vliegen

[Dit bericht is gewijzigd door _Supreme op 03-02-2004 15:10]

Tri State. Tri State. !
  woensdag 4 februari 2004 @ 22:30:29 #102
77551 Flipperr
People are Strange
pi_16896160
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 01:21 schreef Nemesiah het volgende:

[..]

Naja , ik ben dus Antagonist .
Blij om te horen dat het mediteren goed gaat , misschien kan je een aantal dingen die je bereikt hebt en ervaringen hier posten om wat anderen te motiveren ook te beginnen met mediteren.

Grtzls Antagonist


Oke! Dat wist ik dus niet!

Ik was eerst heel braaf begonnen met het trainen van chakra's enzo, maar eerlijk gezegd ben ik nogal lui... Maar als ik in trance ben dan voel ik wel die energieen. Laatst had ik bijvoorbeeld een beetje hoofdpijn voor ik begon, toen ik in trance was voelde ik bovenin mijn hoofd en ook erboven heel erg veel energie. Ik heb toen deze energie verdeeld over de rest van mijn lichaam en het chakra kleiner gemaakt. Mijn hoofdpijn was toen verdwenen!

Het visualiseren vind ik het moeilijkste, ik ben erg chaotisch en vaak onrustig en ik vind het moeilijk me te concentreren op een beeld. Maar oefening baart kunst...

Laatst had ik nog een aparte ervaring, ik zat in trance toen ik ineens bedacht dat ik een vraag wou stellen (had ergens gelezen dat je dan antwoord krijgt van je onderbewustzijn) meteen toen ik had bedacht dat ik dat zou gaan doen ging de vraag door mij heen dat ik graag beter in contact wou komen met mijn ziel (die vraag kwam dus ineens vanzelf), vervolgens zag ik mezelf als een soort klein figuurtje rondtollen door een tunnel van allemaal donkere warme rood/paars/blauwtinten. Toen dit gebeurde kreeg ik een heel warm en gelukkig gevoel door me heen die ik de volgende dag nog een beetje kon voelen.

Beetje vaag verhaal misschien, maar heeft iemand een idee wat er precies gebeurd is? Was dit een visualisatie? Graag serieuze reacties aub!

  woensdag 4 februari 2004 @ 23:15:13 #103
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_16897762
Domme vraag van mij:

Als ik aan het mediteren ben en ik concentreer mij op mijn buik. Krijg ik een gevoel dat een beetje lijkt op snelle afdaling in een achtbaan.

Is dit energie of gewoon een gevoel dat mijn gedachten creeren doordat ik er zo sterk aan denk/op concentreer?

Michelle is een chick
pi_16900082
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 22:30 schreef Flipperr het volgende:
Het visualiseren vind ik het moeilijkste, ik ben erg chaotisch en vaak onrustig en ik vind het moeilijk me te concentreren op een beeld. Maar oefening baart kunst... [/quote[

staar naar een kaarsvlam als je snel wilt leren

[quote]Laatst had ik nog een aparte ervaring, ik zat in trance toen ik ineens bedacht dat ik een vraag wou stellen (had ergens gelezen dat je dan antwoord krijgt van je onderbewustzijn) meteen toen ik had bedacht dat ik dat zou gaan doen ging de vraag door mij heen dat ik graag beter in contact wou komen met mijn ziel (die vraag kwam dus ineens vanzelf), vervolgens zag ik mezelf als een soort klein figuurtje rondtollen door een tunnel van allemaal donkere warme rood/paars/blauwtinten. Toen dit gebeurde kreeg ik een heel warm en gelukkig gevoel door me heen die ik de volgende dag nog een beetje kon voelen.

Beetje vaag verhaal misschien, maar heeft iemand een idee wat er precies gebeurd is? Was dit een visualisatie? Graag serieuze reacties aub!


Contact maken met je ziel vind ik de mooiste beschrijving
Nu begrijp je de clou van Alice in Wonderland (het konijnehol) maar ook de bijna-doodservaringen. Zo te lezen kwam je visualisatie "extern" min of meer spontaan en verzon je die niet zelf. Het "rondtollen" is een deel van je bewustzijn of geest (dat wat handelt) datgene wat je "ik" noemt in je post . Het voelt als rontollen (ik noem het zelf soort van zweven als een tornadootje) omdat een ziel dimensie (beetje fantasie ) niet dezelfde wetten heeft als deze wereld. Je geest heeft geen voeten tenzij je ze erbij wil verzinnen, niet eens zwaartekracht of ondergrond dus geen orientatievermogen. Boven onder, links rechts vervalt. Went snel.

Ik kan me herinneren dat je je voor boeddhisme interesseert, de volgende link beschrijft meditaties over leven en dood. Je moet hier wel mee om kunnen gaan (niet bang zijn voor de dood), maar als je die tunnelervaring hebt ervaren en je wil dit verdiepen, verkennen dan zou je volgende kunnen proberen:

Leven & Dood meditaties

Vanuit mijn eigen omgeving zag ik vaak mensen komen te overlijden (ziekenhuizen e.d. familieleden, wie niet) en begon mezelf af te vragen over hoe je geest nu eigenlijk van je lichaam zou scheiden. Mijn eigen ervaringen vond ik bij bovenstaande beschrijving het duidelijkst terug. Ik doe deze meditaties wel eens, denk na over wat er op de pagina staat. Het lijkt vreemd maar bij mijn zelf merk ik dat ik "verduidelijk". Die tunnel ervaring was echter wel een tijdje geleden al

Bedenk wel dat "jij" en je ziel 1 zijn, alleen "lijkt" het alsof ze gescheiden zijn. Waarom is een mega lang verhaal. Voor mij is het alsof je geest het deel is wat zich in deze wereld uitdrukt, alsof het een verlengde is van je ziel. Iedere keer als jij iets wil bedenken of herinneren maak je door die tunnel contact met je ziel (een soort bibliotheek). Noem hetgeen wat je ontvangt "inspiratie" of een idee, die komt in je onbewuste en je geest is datgene wat dat idee gaat uitvoeren, bedenken hoe dat idee om te zetten in deze wereld.

Wel bijzonder als je zomaar zoiets meemaakt, vraag me af of andere posters dezelfde vraag durven stellen en dan ook iets soortgelijks meemaken

  zaterdag 7 februari 2004 @ 19:04:31 #105
72851 MaartenB
Wist geen betere naam ;)
pi_16977741
Hoi allemaal
Ik heb een tijd geleden hier ook een keertje gepost, dus dit is een soort van update.

Het is voor mij deze dagen erg makkelijk om in trance te raken, als ik ga liggen of ga zitten en even nergens actief aan denk, dan voel ik meteen mijn lichaam zwaar worden en ik hoor een soort van zacht gezoem. Ook de meeste andere dingen gaan best aardig, ik heb het alleen nog niet voor elkaar gekregen om een uittreding te krijgen..

Wat ik bij mezelf heb gemerkt is dat je erg moet uitkijken met te veel verwachten ervan. Zeker als je het net doet kan het wel eens een tijdje duren voordat iets lukt, en als je er te veel van verwacht kan je redelijk snel gefrustreerd raken en het opgeven. Dus doe het gewoon in kleinere stapjes, en het zal waarschijnlijk beter gaan

En over het visualiseren: Ik zat net iets te lezen erover, en eigenlijk is het visualiseren niets anders dan bijvoorbeeld een fantasie die door je hoofd schiet, iets wat waarschijnlijk iedereen wel eens heeft. Maar zelfs als het niet goed lukt om dit te doen, het is mijn inziens niet nodig om te kunnen mediteren, dus maak je niet te veel zorgen erover

p.s. Is er iemand die misschien nog wat tips heeft om te proberen bij de ROPE uittredingstechniek? Het lukt met eigenlijk nog niet zo goed om een gevoel van duizeling te krijgen, zoals in die guide van Robert Bruce staat. De enige manier waarop me dit lukt is als ik net doe of ik aan dat touw aan het klimmen ben en tegelijkertijd heel erg heen en weer wordt geschud. Alleen als ik dat erbij moet denken is het best lastig om goed mijn concentratie bij het klimmen te houden. Dus als iemand iets weet wat ik zou kunnen proberen, alle tips zijn welkom.

  zaterdag 7 februari 2004 @ 19:10:24 #106
72851 MaartenB
Wist geen betere naam ;)
pi_16977917
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 23:15 schreef Mischa_NL het volgende:
Domme vraag van mij:

Als ik aan het mediteren ben en ik concentreer mij op mijn buik. Krijg ik een gevoel dat een beetje lijkt op snelle afdaling in een achtbaan.

Is dit energie of gewoon een gevoel dat mijn gedachten creeren doordat ik er zo sterk aan denk/op concentreer?


Volgens mij komt dit gevoel doordat je kracht uitoefent op je "astrale" lichaam. In ieder geval in de dingen die ik er tot nu toe over heb gelezen wordt ook zo'n gevoel beschreven, dus dat zou het best kunnen zijn. Je zou kunnen proberen om te kijken wat dit precies veroorzaakt, en dan dit blijven volhouden om te zien of er dan iets speciaals gebeurt, zoals een uittreding ofzoiets. Ik kan er best naast zitten hoor, dus als iemand het beter weet, do tell
pi_17177119
De meditatietechnieken om in 'trance' te komen die ik hier lees, lijken behoorlijk op de technieken die gebruikt worden voor het toepassen van 'WILD' (wake-initiated lucid dream), waarbij iemand door zich te concentreren, bij totaal bewustzijn alle fasen van het in slaap vallen doorloopt, om zo bewust in een droom terecht te komen, en deze te besturen.

Ik zou willen vragen: wat is de relatie tussen beide? Bij WILD voel ik op een bepaald moment, net voordat het lichaam zich uitschakelt, een serie elektrisch-achtige golven door me heen gaan, waarna, als alles onder controle blijft, mijn lichaam verlamd raakt en een droom begint. In hoeverre lijkt dit op trance? En waarom komen medatatie-beoefenaars niet in een droom terecht?

wortels

pi_17180229
TvP
Lambo of Rekt
  zondag 15 februari 2004 @ 00:28:28 #109
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17186868
Jammer dat dit topic best wel dood is de laatste tijd
Michelle is een chick
pi_17291183
Klopt... interessante topic! Heeft aardig wat tijd gekost om alle threads door te worstelen, maareh dat was het wel waard...

Ik heb me ook ingeschreven voor de Astral Travel cursur van MysticWeb:
http://www.mysticweb.org/phps/netclasses/
De cursur begint over twee dagen dus wees er snel bij!

Fedde

  woensdag 18 februari 2004 @ 22:52:52 #111
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17299096
Ik sta ook al weer een aantal maanden daar ingeschreven
Michelle is een chick
  woensdag 18 februari 2004 @ 23:18:22 #112
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_17300091
ik ook een aantal maanden. . Heb er zin in .
pi_17313666
Ik heb me net ook even ingeschreven op het nippertje
morgen begint het... spannend!
Most people in this world think there is no such force as one that we cannot see or touch.... what if there is ?
pi_17377246
Damn nu was ik close jongens!
Ik dacht dat het zelfs zou lukken maar neen...

Ik nam een sprongetje en ik viel terug op de grond
Waarom bleef ik niet zweven?!

Nog een tip voor de mensen die APen. Als je jezelf boven je lichaam voelt zweven en je denkt dat je helemaal los bent van je fysieke lichaam, stap uit je bed en loop een paar stappen. Doe dan je ogen open... neem een sprongetje en kijk of je in de lucht blijft zweven. zo Ja, Bouw een feestje want het is jje gelukt. Zo nee, Opnieuw beginnen...
Dit is makkelijker dan om te wachten tot je uit je lichaam word "gegooid" Want dit gebeurd niet eens altijd
Ook kun je tjekken of het gelukt is door aan je vinger te trekken. Rekt je vinger uit, dan is het je gelukt! gebeurt er niks, begin dan opnieuw.

En nu MOET dit topic weer gaan leven...
Michelle is een chick
pi_17382929
Iemand hier op fok beweerde (kan het bericht niet meer vinden) als je na een meditatie je vinger bij een kaars houdt je het langer volhoudt dan zonder meditatie. Dit heb ik gisteren uit geprobeerd en idd het werkt. Ik vond het zelfs een beetje griezelig dat ik mn vinger niet brande.
Als ik op hield met op mn vinger te concentreren moest ik hem snel bij de vlam weghalen.
Tijdens de concentratie leek de vlam iets terug te deinsen voor mn vinger.
Ik denk dat ik mn vinger zo'n 10 (mischien wel iets langer) seconden op 2 milimeter van de vlam heb gehouden (naast de vlam, boven de vlam durfde ik nog niet aan). (een stukje papier vliegt in de fik als je hem 10 seconden 2 milimeter van de vlam houdt) Ik heb het ook zonder meditatie geprobeerd en hou het dan minder lang vol.
100% Funk
pi_17384042
Wat hield je meditatie in? Relaxing en visualisatie?
Of heb je ook nog je chakras getraind?
Misschien zelfs een AP (Astrale projectie?)

Kunnen we niet een keer met meerdere mensen "afspreken" op het astrale vlak? Bijvoorbeeld op het gizeh plateau of voor mij part op de maan! Dat zou natuurlijk wel helemaal fantastisch zijn...!
Misschien een idee? Zijn er trouwens veel mensen die AP'en?
Michelle is een chick
pi_17385590
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 22:52 schreef Mischa_NL het volgende:
Wat hield je meditatie in? Relaxing en visualisatie?
Of heb je ook nog je chakras getraind?
Misschien zelfs een AP (Astrale projectie?)

Kunnen we niet een keer met meerdere mensen "afspreken" op het astrale vlak? Bijvoorbeeld op het gizeh plateau of voor mij part op de maan! Dat zou natuurlijk wel helemaal fantastisch zijn...!
Misschien een idee? Zijn er trouwens veel mensen die AP'en?
Het was hoofdzakelijk relexatie meditatie en een beetje chakra training, maar ik denk dat elke vorm van meditatie wel helpt.

Astrale projectie (of lucide dromen) heb ik slechts een keer bereikt met meditatie ,ik had er alleen tijdens de meditatie geen erg in. Ik probeerde uit te treden. Dus ik probeerde astraal uit bed te stappen. Om te checken of het gelukt was keek ik in mn bed om me zelf te zien liggen, echter het bed was leeg dus ik dacht dat ik echt opgestaan was. Ik besloot maar om de meditatie te laten voor wat het was en te gaan douchen. Echter bij de deur aangekomen werd ik echt "wakker" (ik was aan het mediteren niet aan het slapen) en bevond me weer in mn bed.


Lijkt me wel leuk om eens een astrale meet te proberen , al lijkt me het me wel verschrikkelijk moeilijk.
100% Funk
  vrijdag 27 februari 2004 @ 00:10:06 #118
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17385693
Hahahaha dat kan inderdaad omdat je hersenen niet willen accepteren dat je jezelf van buiten ziet!
daarom zie je jezelf dan niet liggen. Dit is echter niet altijd zeggen ze op mysticweb
Michelle is een chick
pi_17387425
Ik heb vrijwel alle threads doorgeworsteld en vind het erg interessant.

Ergens in november vorig jaar ben ik gaan proberen om bewust in slaap te vallen. Ik was erg benieuwd wat er zou gebeuren, maar heb er een nare ervaring mee gehad.
Het gebeurde regelmatig dat ik, voordat ik in slaap viel, een raar gevoel kreeg in m'n buik waarna ik het gevoel had dat ik letterlijk viel en sliep.
De laatste keer was de ervaring erg vervelend omdat ik plotseling het gevoel had alsof er iets door mijn buik naar buiten getrokken werd, ik probeerde het te stoppen maar kon mij absoluut niet bewegen (sleep paralyse?). Vlak voordat ik helemaal wakker werd hoorde ik rechts van mij een rare stem die wat zei in een onverstaanbare taal, het klonk als schelden...
Tot dat ik in december verhuisd ben durfde ik niet meer op m'n rug te gaan slapen, sindsdien heb ik het gelukkig niet weer meegemaakt.

Met meditatie heb ik eigenlijk alleen maar positive ervaringen.
In het begin had ik er veel moeite mee moeite om mijn gedachten leeg te maken, als dat dan wel lukte voelde het alsof ik heen en weer schommelde en kwam ik niet verder.
Dankzij Antagonist's uitleg lukt het steeds beter. Tijdens het mediteren voel ik me heel rustig en ben me niet echt bewust van mijn lichaam; erg fijn gevoel.
Gistermiddag had ik tijdens het mediteren het gevoel dat ik omhoog zweefde maar ben toen in slaap gevallen

[ Bericht 1% gewijzigd door cintrence op 27-02-2004 06:36:18 ]
  vrijdag 27 februari 2004 @ 11:27:50 #120
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17390143
In slaap vallen is frustrerend
Heb ik ook weleens...
Michelle is een chick
  maandag 1 maart 2004 @ 13:36:15 #121
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17442619
jep ik heb het gisteren gedaan en zeker een aparte ervaring. Ik trad wel ff buiten mun lichaam had ik het idee maar hield het niet echt lang vast.
Ik ga vanavond weer proberen maar nu eens met muziek voor de afleiding
  maandag 1 maart 2004 @ 20:56:02 #122
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17450012
quote:
Op zaterdag 14 februari 2004 19:03 schreef wortels het volgende:
De meditatietechnieken om in 'trance' te komen die ik hier lees, lijken behoorlijk op de technieken die gebruikt worden voor het toepassen van 'WILD' (wake-initiated lucid dream), waarbij iemand door zich te concentreren, bij totaal bewustzijn alle fasen van het in slaap vallen doorloopt, om zo bewust in een droom terecht te komen, en deze te besturen.<p>Ik zou willen vragen: wat is de relatie tussen beide? Bij WILD voel ik op een bepaald moment, net voordat het lichaam zich uitschakelt, een serie elektrisch-achtige golven door me heen gaan, waarna, als alles onder controle blijft, mijn lichaam verlamd raakt en een droom begint. In hoeverre lijkt dit op trance? En waarom komen medatatie-beoefenaars niet in een droom terecht?<p>wortels
Ja dit had ik ook.
Vooral dat elektrisch achtige golven klinkt erg bekend wat ik zelf niet echt aangenaam vond moet ik zeggen. Vanavond maar weer proberen
Ik vond het al heel wat dat ik in 1x in een lichte trance kwam
pi_17476552
uit het "Is er iets magisch.." topic.
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 02:15 schreef IrfieJ het volgende:
Wow.. alle symptomen.. heb ik ook.. ongeveer 1,5 weken nu.. snellere hartslag, steken in me borst uit het niets.. last van benauwdheid zonder reden... tintelingen overal... ik slaap al 5 dagen heel slecht ofzo...
Dat is omdat je hartchakra veranderd. Hij gaat open zegmaar, dit gebeurt op globaal nivo (bij veel mensen dus, iedereen eigenlijk). In de evolutie v/d mens is eerst de base chakra geopend (holemensen) daarna de basis chakra (de eerste beschavingen) daarna de zonnevlecht (hebben we net gehad, werelwijd reizen, culturen ontmoeten elkaar) en nu is de hart-chakra aan de beurt. De mensen in het westen beginnen van onder naar boven, de mensen in het Oosten van boven naar beneden.

Dat is o.a. beschreven in de Hopi voorspellingen, het kiezen tussen het hoofd of het hart. Oftewel enkel door je ratio bewust-zijn of met ratio en hart (gevoel). Ratio alleen zorgt voor waanbeelden en irrationele angsten, hart alleen zorgt voor naief, "de goedzak" etc. Zonder ratio en alleen hart kan het passionele overheersen, het ongecontroleerde impulsief omgaan met gevoelens, niet gecontroleerd door ratio.

Omdat je onbewuste bezig is met je hartchakra/gevoel, kost dat meer aandacht van je geest, door je hersenen. Die is erg actief en veroorzaakt hoofdpijnen, soms licht stekend als je te snel wil gaan in je ontwikkeling, de langzame drukkende hoofdpijn betekend dat je te langzaam gaat.

Als je hier op een simpele manier iets aan wil doen kan je bv. mudra's gaan oefenen. Als je gelooft in een connectie/wisselwerking lichaam<-->geest, dan is de geest hetgene wat het lichaam bedient, het lichaam is een machine - dan zijn de handen de schakelaars als je ze in de juiste positie houdt. Het leuke is dat je de hand mudra's heel makkelijk achter je pc kan doen of waar dan ook, het is gratis en makkelijk te leren (zolang je ze zorgvuldig beoefend). Het is bijzonder handig ( ) tijdens meditatie.

http://www.uwec.edu/greider/BMRB/culture/student.work/myersaa/
http://www.stsnet.com/mudras_files/frame_files/page11m.htm
http://fingeryoga.com/backwards/index.php
Hier kan je nog even nalezen over chakra's

[ Bericht 1% gewijzigd door The_Shining op 03-03-2004 10:41:13 ]
  woensdag 3 maart 2004 @ 12:37:34 #124
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17478870
ik doe nu drie dagen aan meditatie.
Het gaat best redelijk ik raak wel in een lichte trance maar het probleem is ik blijf wel bij het bewust zijn
Ik kan mijn lichaam dan ook niet bewegen alleen mun hoofd een beetje.
Alles ziet er wazig uit en tis allemaal best relaxt, maar mijn vraag is hoe kom je verder.
De stap dat je kan visualiseren lukt me alleen niet.
Heeft misschien nog enige tips dat ik zover kan komen?
  woensdag 3 maart 2004 @ 16:08:42 #125
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17482875
Heb ik ook blinker, ik weet niet wat dat is. Viasualiseren gaat me heel slecht af als ik in lichte trance ben.
Michelle is een chick
  woensdag 3 maart 2004 @ 16:47:46 #126
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17483601
Heb jij ook dat je gewoon je ogen open kan doen en gewoon kan kijken maar wel verstijfd bent.
Ik had het id dat het wazig was maar kan ik niet 100% zeker zeggen omdat ik normaal lensen inheb en in bed heb ik die niet in
  woensdag 3 maart 2004 @ 17:19:40 #127
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17484121
Ja je kunt dan niet zomaar bewegen maar als je dan echt wilt gaat het weeer geweoon zeg maar.
Als je in lichte trance bent is ook alles lichter met je ogen dicht, het lijkt wit voor je ogen. Ook iets raars.
Voel je ook weleens dat je in lichte trance bent doordat je lijkt te zweven boven je lichaam of half erin en half eruit? Als dit is moet je eens proberen om dan je ogen dicht te laten, uit je bed te stappen en dan je ogen open doen. Als je geluk hebt heb je dan een OOBE, en zie je dus eigluk niet met je echte ogen maar simuleer jij dat je je ogen opendoet.
Als je je ogen gelijk opendoet heb je de kans gelijk terug in je lichaam te "zakken".

Het is mij zelf nog niet gelukt maar ik volg de Astrale Projectie cursis op Mysticweb en daar word dit dus ook gezegd.
Michelle is een chick
  woensdag 3 maart 2004 @ 19:52:29 #128
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17486551
Ja ik herken alles wat je zegt wel heel goed.
één keer voelde ik echt dat ik begon te zweven zeg maar uit mun lichaam, maar ik schrok me helaas de tering en werd gelijk wakker
Ik weet helaas ook niet meer wat ik nou eigenlijk precies had gedaan om dat voor elkaar te krijgen.
Ik weet alleen dat ik opeens met mun gedachten beetje afdwaalde.
pi_17486699
terugvind post..
  woensdag 3 maart 2004 @ 20:18:52 #130
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17487056
Je moet daarvoor gewoon je gedachten laten gaan, dat werkt het beste. Maar zorg wel dat je dan niet in slaap valt, want dat heb je dan heel erg makkelijk.
Michelle is een chick
  woensdag 3 maart 2004 @ 20:23:05 #131
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17487141
Dat is gelukkig nog nooit gebeurd
  woensdag 3 maart 2004 @ 21:00:40 #132
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17487809
Tis echt jammer dat dit topic niet echt leeft meer?
Mochten er mensen zijn die hier toch ervaring mee hebben en toch nog wat tips hebben etc.
Meld je dan AUB!
pi_17499930
Tja ik kan niet echt veel tips geven over visualiseren helaas... ik heb altijd mijn fantasie gebruikt, later begreep ik dat ik dat uit vorige levens had. Ik heb het dus altijd gedaan, niet echt voor geleerd.

Deze link is misschien interessant (engels).

Begin eerst met kleuren visualiseren. Alle kleuren van het kleurenspectrum, geen ingewikkelde vormen o.i.d. gewoon RGB en alle andere kleuren. Als je je een heldere kleur kan voorstellen, probeer dan "glitters" in de kleur te visualiseren. Dus zilveren, gouden glitters (of welke kleur je wil). Die glitters laat je net als een programma "aan" en "uit" knipperen, 0 en 1.

Dus net als de sterren fonkelen zegmaar Als je inspiratie wil opdoen hiervoor ga je 's avonds naar buiten en naar de sterren staren. Besef je goed dat je dan contact maakt met die ster; het licht afkomstig van die ster heeft lichtjaren erover gedaan om uiteindelijk in jouw ogen te belanden en de ogen zijn de spiegels van de ziel Als je je dat beseft kan je die fonkelende sterren beter onthouden en weer herinneren, zo "reconstrueer" je die in je visualisatie.

Laat de kleuren daarna "glanzen". Dan heb je beweging in je visualisatie. Dus een iets heldere kleur (van dezelfde ondergrond) heel snel over je kleur heen bewegen, dat geeft een glans-effect.

Combineer dan de kleuren, glitters (sterren) en glans en probeer daarna zo snel mogelijk alle kleuren voor jezelf te visualiseren.

Als je dat kan ga je verder met vormen. Dus een driedimensionale kubus, of pyramide, of bol. Als je dat lukt kan je die laten bewegen net als de glans en de sterren. Dus roteren, 360 graden laten ronddraaien enz.

Als je dat kan wordt het tijd om je eigen omgeving te creëren
suc6!
pi_17500426
Ik wil graag nog even benadrukken dat meditatie en visualiseren echt niet persé met je ogen dicht hoeft te gebeuren. Dat wordt namelijk vaak verondersteld. Visualisaties gaan bij mij soms beter met mijn ogen open, als ik naar 1 bepaald punt staar. Waarom dit makkelijker is weet ik niet precies. Maar het is vaak wel zo dat als je je ogen dicht hebt, vaak nog 'lichtvlekken' ziet op de binnenkant van je oogleden.

Trouwens, wie moeite heeft met stilte of gewoon mediteren opzich kan eens een meditatie op muziek proberen? Eén van mijn mooiste ervaringen had ik op gewone muziek van Nelly Furtado
  donderdag 4 maart 2004 @ 20:10:26 #135
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17501247
bekent Geartsjuh!
als ik sta te pissen ofzo haha, dan staar ik altijd naar de muur en kan ik zo van alles visualiseren, als ik het echter in trance doe is het veel moeilijker!
Michelle is een chick
pi_17501674
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 20:10 schreef Mischa_NL het volgende:
bekent Geartsjuh!
als ik sta te pissen ofzo haha, dan staar ik altijd naar de muur en kan ik zo van alles visualiseren, als ik het echter in trance doe is het veel moeilijker!
!
een plasvlieg visualiseren lijkt me dan wel toepasselijk

Maar wat je post is nieuw voor me.. ik kan het makkelijkst met mijn ogen dicht visualiseren, ik moest mezelf juist trainen om tegelijk te visualiseren overdag en te kijken naar mijn omgeving.

Begin eens met voor jezelf een canvas te visualiseren, een stuk doek als een schilderij (beter is een sci-fi hologram achtig iets) en visualiseer dan binnen dat doek/hologram. Misschien moet je eerst nog even wennen aan de trance, dus niet te diep gaan maar gelijdelijk en dan meer letten op je lichaam. Zo kijk je niet meer naar de binnenkant van je oogleden zegmaar, dan is je aandacht daarvan af, in plaats daarvan let je juist op bv. je grote teennagel ofzo
  donderdag 4 maart 2004 @ 21:18:21 #137
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17502704
Ik doe het al een tijdje dus ben wel al gewend aan trance (sinds Meditatie topic 1) maar het visualiseren is gewoon moeilijk. het is zwart. Meestal heb ik wel dat het op een gegeven moment wit word. Heeft dat te maken met de trance? is dat een goed teken?
Michelle is een chick
  vrijdag 5 maart 2004 @ 00:09:48 #138
68230 Dukhlovi
Funkateer
pi_17506584
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 21:18 schreef Mischa_NL het volgende:
Ik doe het al een tijdje dus ben wel al gewend aan trance (sinds Meditatie topic 1) maar het visualiseren is gewoon moeilijk. het is zwart. Meestal heb ik wel dat het op een gegeven moment wit word. Heeft dat te maken met de trance? is dat een goed teken?
Dat witte komt mij onbekend voor ,maar iedereen is weer anders

In het begin is het ook zwart ,maar je kunt je toch dingen voorstellen.
Stel je gewoon eens tijdens een meditatie het volgende voor : (niet in woorden maar in beelden zoveel mogelijk)

Je loopt het berg pad op.

Je kijkt op het pad en ziet plassen

In de plassen zie je de spiegeling van de witte wolken,

Je jijkt weer voor je uit.

En loopt verder de stijle helling op

Je komt bij een haarspeldbocht

Je kijkt in de vallei

Je ziet een dorp liggen

Met witte huisjes

met vakwerk

Je vervolgt je weg na de haarspeld bocht

Je ziet de natte rotsen aan je rechter hand

Boven aangekomen is een huis

Gemaakt van grove steen

Je doet de ruw houten deur open

je gaat naar binnen

Je ruikt de open haard

Je ziet de haard

Een knapperig vuurtje

Je roept of er iemand is

Een knappe vrouw met zwart lang haar begroet je

ze heeft blauwe ogen

Een fijn neusje

Een glimlach



Met een beetje geluk zie je ook wat je je voorstelt, of je ziet het een beetje , of flarden ervan.
Mischien al zelfs bij het lezen ervan.
Je kunt zelf ook van dit soort scenerio's bedenken (mischien heb je liever je blond )

Nog een leuke oefening voor tijdens de meditatie.

Stel je een rond bord voor verdeeld in vier vlakken. 2 van de tegenoverelkaar liggende vlakken
zijn rood de andere wit. zet dit bord op een paaltje en laat het rond draaien.
Met wat oefening zie het ding ook echt en draait het ook echt rond (wow animatie )
Tis niet erg als het niet lukt. Volgende keer beter.

Nog een :

Stel je voor of je boven een planeet zweeft. Je concentreert je op het oppervlakte van de planeet.
hoe ziet het er uit rots achtig, woestijn achtig ? je zet je nu zelf langzaam in beweging en als het lukt zie je de oppervlakte van de planeet onder je voorbij trekken. (ik zag een hele stad opdoemen aan de horizon )

Visualiseren is verder een questie van oefenen oefenen en nog eens oefenen (maar das bij alles zo ) Ik heb het een tijdje veel gedaan en was er best goed in, als je er een tijd niet mee bezig bent zakt het ook weer weg. (bij mij nu het geval)

Je kunt visualisatie beelden vergelijken met herinneringen. Hoe beter de herinnering hoe scherper het beeld. In meditatie kunnen ze echter zo scherp zijn dat je ze dus echt ziet. Vaak schrik je van het realisme en is beeld helaas ook weer gelijk weg. Om het vast te houden moet je nog meer oefenen vrees ik. Verder is het mischien ook een kwestie van aanleg , de een is wat meer visueel ingesteld dan een ander, maar ik denk dat iedereen het in zekere mate wel kan leren.
100% Funk
  vrijdag 5 maart 2004 @ 13:13:19 #139
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17513104
Yay vanavond gelijk oefenen


Ik d8 dat je je ogen dicht moest houden want elke keer als ik niet oplette gingen mun ogen langzaam open per ongeluk.
PS Gisteren snel in lichte trance gekomen ik deed mun ogen dicht en voordat ik het wist lag ik al in trance
pi_17513283
Vroeger visualiseerde ik mijn halve leven bij elkaar Nu lukt het me niet meer! Ik kan alleen nog teruggrijpen op oude visualisaties die ik dan nog nét voor de geest kan halen en de enige die dan nog relevant is (maar steeds hetzelfde ) is zo'n Timotei-reclame wei, in ondergaande zonlicht met schommel aan boom en verderop een huisje. Nu werd er gesuggereerd dat ik, om mijn subpersonen te ontmoeten, me voorstelde dat die personen aan komen lopen, maar er komt niemand -- he-le-maal niemand. Wat is er aan de hand??
  vrijdag 5 maart 2004 @ 18:46:59 #141
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17521233
Topic leeft weer helemaal.
En nu ik de regel hierboven typte schoot me iets te binnen.

Ik ging gisteren mediteren en proberen mijn chakra's iets verder te sluiten. ik was in trance en het ging echt heel goed in 5 minuten ong. was ik in trance en zweefde ik boven mijn lichaam.
Dus ik dacht dit is het moment voor en OOBE. dus ik sta op en trok aan mijn vinger (Bij een OOBE rekt hij uit ) maar niks. Teleurgesteld ging ik terug liggen en bedacht me dat ik de chakra's helemaal vergeten was. En volgens mij heb ik ze zelfs daarna nog geprobeerd verder dicht te doen, en dat lukte. Ik zag mijn Base chakra heel duidelijk ofzo iets. het is me niet goed mee bij gebleven.

Ik had het op irc namelijk over moe zijn en nu heb ik daar echt geen last van, ik heb mijn chakra verder dicht gedaan en ik ben echt super opgewekt.

Geweldig datgene wat sommige "paranormaal" noemen.
Als je je er wat in verdiept kom je er ook achter dat het allemaal heel erg logisch is en niet zweverig.

Nog mensen ervaringen te delen ofzo? dat vind ik altijd heel erg leuk om te lezen, hoe andere mensen het hebben ervaren....
Michelle is een chick
pi_17522858
quote:
Op vrijdag 5 maart 2004 13:20 schreef Barbamama het volgende:
... is zo'n Timotei-reclame wei, in ondergaande zonlicht met schommel aan boom en verderop een huisje. Nu werd er gesuggereerd dat ik, om mijn subpersonen te ontmoeten, me voorstelde dat die personen aan komen lopen, maar er komt niemand -- he-le-maal niemand. Wat is er aan de hand??
misschien zitten ze verstopt in het huisje
pi_17522948
quote:
Op vrijdag 5 maart 2004 20:07 schreef The_Shining het volgende:
misschien zitten ze verstopt in het huisje
Kan/mag niet, dit is het enige echte huis waarin ik naakt rond durf te lopen, niemand die daar waagt in de buurt te komen Maar I get the point...
  vrijdag 5 maart 2004 @ 22:57:33 #144
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17526031
Yay vanavond weer oefenen.
Tis elke avond toch wel weer een avontuur, ik maak veel vooruitgang met de dag
Ben weer benieuwd wat er vanavond gaat gebeuren
(hoop op een uittreding maarja we zien wel )
  vrijdag 5 maart 2004 @ 23:40:42 #145
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17526686
Het is zeker leuk Blinker. Om te zien waartoe je fanntasie weer in staat is.
Michelle is een chick
pi_17527563
Mischa jij zei dat je het leuk vond om ervaringen te lezen.

en ik bedacht me opeens dat ik nog een ervaring had waarvan ik geen idee
heb wat er aan de hand was. Ik ging 's middags mediteren.
was een goeie meditatie, snel in trance en heerlijk rustig.
toen ik stopte en mijn ogen open deed, voelde ik me heel raar.. heel erg licht
alsof ik nog geen kilo woog. wij hebben hier in huis in de gang een houten vloer liggen,
en die kraakt echt ALTIJD wat je ook doet je komt er niet langs zonder dat iemand het hoort.
dus ik loop naar de keuken om wat water te halen en ik loop over die vloer en ik ben halverwege
en opeens bedenk ik me dat ik helemaal niks hoor dus ik loop een paar stappen verder en helemaal niks.... ik hoorde de auto's buiten gewoon rijden enzo dus het was niet dat ik tijdelijk niks hoorde. glaasje water gehaald ik liep terug, en weer hoorde ik niks. ik ben terug in mijn kamer, ik drink één slok water en meteen is het weg. het was echt alsof er een betovering van me af vloog ofzo. in een keer was ik weer helemaal helder. dus ik denk hmm eens testen. ik loop terug naar de hal en de vloer kraakt gewoon weer vrolijk onder mijn voeten.

en wat ik ook heb sinds de eerste keer dat ik ging mediteren is dat ik soms ergens een arm achterlaat zegmaar, net zoals nu ik dit aan het typen ben : ik had net mijn arm op mijn knie en nu ligt hij weer op mijn toetsenbord maar het voelt nog steeds alsof hij op mijn knie ligt.

Hier laat ik het nu even bij
tis al laat en ik wil nog even mediteren voordat ik ga slapen.
Most people in this world think there is no such force as one that we cannot see or touch.... what if there is ?
  zaterdag 6 maart 2004 @ 11:14:33 #147
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17530640
quote:
Op vrijdag 5 maart 2004 22:57 schreef Blinker het volgende:
Yay vanavond weer oefenen.
Tis elke avond toch wel weer een avontuur, ik maak veel vooruitgang met de dag
Ben weer benieuwd wat er vanavond gaat gebeuren
(hoop op een uittreding maarja we zien wel )
Helaas was te moe
pi_17548995
Om nog terug te komen op het topic "Gesloten ogen". Ik zie ook lichtvlekken, maar soms is het meer een soort van ruis. Vroeger zag ik ook wel eens vreemde patronen, die rond draaiden en van kleur veranderden.

Gisteren had ik weer een bijzonder aangename chill-meditatie sessie. Ik was vrij diep in meditatie en opeens voelde ik een hele grote druk op m'n 3e-oog chakra. De druk werd steeds hoger, net alsof er iets doorheen gedrukt werd, vrij bizar. Op een gegeven moment werd het weer minder, maar het was wel wat pijnlijk. Ik heb eerder wel wat prikkelingen op m'n voorhoofd gevoeld bij Meditatie en Reiki, maar dit was toch anders...

Vanavond maar eens weer proberen. Ik heb wel het gevoel dat mijn ervaringen steeds beter worden!
(maar visualisatie blijft erg moeilijk voor mij...)

Fedde
pi_17557315
Ik had daarstraks geprobeert te mediteren,
niet volgens de methode waarmee de topic begint.

Ik probeerde het zittend op mijn stoel, zonder te leunen op mijn leuning en met mn voeten plat op de grond en mijn handen op mijn schoot (met mijn wijsvinger en duim die elkaar aanraken). Ik hoefde maar even te concenteren op de achtergrond muziek en mijn ademhaling en zakte langzaam weg, ik voelde mijn vingers niet meer (die elkaar aanraakten) en leek alsof ik kleiner werd, ik werd hieruit gestoort waardoor ik mn ogen opende.

Ik bleef toen eventjes ergens inzitten, ik tiepte wat en het leek alsof ik duizelig was en dat mijn handen naar me toe kwamen, dus groter werden.

Iemand misschien tips of verklaringen over dit?
  zondag 7 maart 2004 @ 19:47:45 #150
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17560181
Ik wil nu eigenlijk wel beginnen met het oefenen van de chakra's heeft iemand nog tips hoe ik dit het beste kan doen en misschien ervaringen geven.
pi_17579571
Dat duizelige herken ik wel. Ik denk dat je lichaam moet wennen aan het gemediteer. Bovendien, als ik midden op de dag een uurtje zou slapen word ik soms ook duizelig dus...

Met die Chakra stimulatie kan ik niet helpen. Concentreren op de plaats van de chakra heeft wel wat effect bij mij...

Fedde
  maandag 8 maart 2004 @ 19:22:48 #152
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17580958
doen alsof je energie in de chacras trekt. visualiseer dat. Dat is volgens mij alles...
Michelle is een chick
pi_17583927
net was ik erg gestressd door huiswerk waar ik niks van snapte.
wat kan ik dan het beste doen
gewoon proberen te mediteren?
heb ik een aantal minuten geprobeerd, maar ik denk alleen maar aan het huiswerk (het is erg veel)
Tri State. Tri State. !
  maandag 8 maart 2004 @ 21:22:21 #154
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17584284
hmm ok dit snap ik wel maar waar ik tegenaanloop is het openen en sluiten van je chakra's.
pi_17649649
Mischa, hoe visualiseer je dat !? Komt de energie vanuit je voeten, je hoofd of van boven (als je ligt) ?
  donderdag 11 maart 2004 @ 19:47:42 #156
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17651672
---------------------------------------------------------------------------------
Fedde
ik neem aan dat je de energie bedoelt die je in je chakra trekt?

Deze energie trek ik altijd uit de lucht. dan trek ik hem met mijn astrale (of gevisualiseerde) handen naar binnen!
---------------------------------------------------------------------------------

Blinker
Visualiseer dat je ze opent op wat voor manier dan ook. Hoe maakt niet uit. Je kunt het doen door er met je handen (Gevisualiseerde) omheen te draaien of dat je ze opent met je geest oid.
---------------------------------------------------------------------------------

_Supreme
Laat al die gedachten lekker rusitg over je heen komen. Dat lukt niet in een paar minuten. ga een half uurtje lekker relaxed zitten en denk erover na. zeg na dat half uur, ok nu weg met die gedachten. probeer niet je geest leeg t emaken maar probeer bij elke gedachte er NIET verder over na te denken. dan verlies je de concentratie!
---------------------------------------------------------------------------------
Michelle is een chick
pi_17699198
quote:
Op zaterdag 13 maart 2004 14:58 schreef qu63 het volgende:

[..]

zeker ja! is dat trouwens ook een chakra??
msn?
Het centrum van je hoofd - oefening

"Ga gemakkelijk zitten en stel je voor dat je naar het centrum van je hoofd gaat. Richt je aandacht op het gebied achter je ogen en tussen je oren. Dit is een cruciale plek - het is in zekere zin je 'thuisbasis', de plaats waar je kunt leren ontspannen en bewust je intuïtieve en helderziende vermogens kunt ontwikkelen. In contact komen met het centrum van je hoofd is als het vinden van een goede zitplaats in een besloten bioscoop. Je moet de jusite plek vinden voor een goed zicht op de wijze films die geprojecteerd worden op het privé-filmdoek van je geest.

Als je dit moeilijk vindt, stel je dan voor dat je de achterkant van je oogballen voor je ziet, en je neus van binnenuit, met aan weerszijden je oren. Luister naar de inwendige geluiden van je lichaam (zoals je ademhaling, je hartslag, of het bloed dat langs je trommelvliezen stroomt). Dit helpt je om in het centrum van je hoofd te komen.

Terwijl je hiermee bezig bent, merk je ongetwijfeld dat je aandacht steeds wil afdwalen. Geluiden om je heen leiden je misschien af, of je merkt dat je zit te bedenken wat je na de oefening zult gaan doen. Je richt je aandacht dan op de toekomst, in plaats van in het heden in het centrum van je hoofd te zitten. Maak jezelf geen verwijten als dit gebeurt! De meeste mensen zijn eraan gewend dat hun aandacht ronddoolt als een zwerfhond. Het kost hun dan ook moeite meer dan een paar seconcen geconcentreerd te blijven. Dwaalt je aandacht af, trek haar dan voorzichtig weer terug in je hoofd.

Deze oefening kan je gebruiken als eenvoudige vorm van meditatie. Ze zal je helpen je concentratievermogen te ontwikkelen. Ze is ook de eerste belangrijke stap ter voorbereiding op een juiste ontvangst van intuïtieve en helderziende informatie. "

Het centrum van je hoofd staat in verbinding met je derde oog oftewel je 6e chakra, omdat het te maken heeft met het vermogen te 'zien'. Het centrum is een oase van rust. Je kan er je gedachten stil zetten en open staan voor inzicht en ervaring.

[ Bericht 1% gewijzigd door Geartsjuh op 14-03-2004 18:01:06 ]
  dinsdag 16 maart 2004 @ 16:12:17 #158
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17755527
bah ik kom de laatste tijd helemaal niet meer in lichte trance of iets anders.
Mijn ogen trekken nog wel en soms voel ik ook wel wat anders maar de trance komt niet meer!!
Ik denk dat jullie er niet veel tegen kunnen doen maar ik d8 laat ik mijn frustraties toch maar beetje wegschrijven
pi_17863338
Zo , ik ben na een wat problematische verhuizing eindelijk weer online.
Ouders hadden me het huis uit gekickt, maar heb alles lekker zelf op orde en heb mijn eigen stekkie in Leusden .
Adsl dus ook sinds kort dus zal ik weer beschikbaar zijn voor het beantwoorden van jullie vragen.
En ja , een deel 3 is in ontwikkeling .

Met Vriendelijke groet de Antagonist
Soldaat bij de verbindingsdienst
  zondag 21 maart 2004 @ 14:17:16 #160
68230 Dukhlovi
Funkateer
pi_17864633
Leuk dat je er weer bent Anta
100% Funk
pi_17864878
Anta! Goed van je dat je er weer bent. Pfoe, dat je uit huis gekickt bent.. Ik hoop dat je genoeg leuke dingen aan compensatie hebt
Veel succes alvast met de volgende meditatiehulp die je ons geeft
  zondag 21 maart 2004 @ 16:14:06 #162
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17867370
Hey leuk dat je er weer bent.
Kan niet w8en op het volgende deel.
pi_17875853
Antagonist, welkom terug. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  zondag 21 maart 2004 @ 22:58:41 #164
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17877051
quote:
Op dinsdag 16 maart 2004 16:12 schreef Blinker het volgende:
bah ik kom de laatste tijd helemaal niet meer in lichte trance of iets anders.
Mijn ogen trekken nog wel en soms voel ik ook wel wat anders maar de trance komt niet meer!!
Ik denk dat jullie er niet veel tegen kunnen doen maar ik d8 laat ik mijn frustraties toch maar beetje wegschrijven
Misschien lijkt dat maar.
Naarmate je er gewend aan raakt kun je het anders gaan ervaren.
Misschien is dit het of wil je gewoon te hard!
Michelle is een chick
  maandag 22 maart 2004 @ 12:45:16 #165
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17885088
quote:
Op zondag 21 maart 2004 22:58 schreef Mischa_NL het volgende:

[..]

Misschien lijkt dat maar.
Naarmate je er gewend aan raakt kun je het anders gaan ervaren.
Misschien is dit het of wil je gewoon te hard!
Ja zoiets was het ook denk ik.
Maar ik had eerst alleen hele lichte trance maar ik heb alles weer een keer doorgenomen en heb het weer geprobeerd en het ging weer super.
Ik had nu weer een trance zoals ik weer gewend was
Visualiseren wil nog niet maar ik ben al helemaal tevreden dat de trance weer lukt.
(ik ontspande me blijkbaar niet genoeg)
Vanavond maar weer even proberen
  maandag 22 maart 2004 @ 23:47:34 #166
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_17902249
ik vind een trance alleen ook al heel erg fijn
Visualiseren is niet 100% ontspannend vind ik. Je moet dan toch iets doen zeg maar...
Michelle is een chick
  dinsdag 23 maart 2004 @ 20:17:42 #167
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_17921357
Het lijkt mij gewoon een hele aparte ervaring maarja dat komt op zijn tijd wel denk ik.
pi_17961004
haai liefe anta hoop dat je iedereen hier weer kunt helpen met alle vragen die ze hebben.
Ben blij dat je weer kunt posten

afhrodite
pi_17962916
Hoi Afhrodite

En bedankt voor het warme welkom allemaal.
Ik ga vrijdag of zaterdag ff de stad in en dan ga ik ook ff wat boeken halen uit de bieb.
Mijn eerder aanbevolen : Helende Krachten , van Jack Angelo , en de engelstalige Dune boeken .

* Antagonist gaat zich serieus even afzonderen en boekjes lezen om een mooie 4e post te maken over Heling en *roffel roffel* Vampirisme .
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_17963013
Is het geen goed idee om een nieuw topic te openen waarin je al je oude uitleg op een rij zet, Antagonist?

Dan staat alles bij elkaar en een schone, overzichtelijke lei trekt weer wat nieuwe mensen aan, denk ik. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_17963208
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 16:58 schreef MUUS het volgende:
Is het geen goed idee om een nieuw topic te openen waarin je al je oude uitleg op een rij zet, Antagonist?

Dan staat alles bij elkaar en een schone, overzichtelijke lei trekt weer wat nieuwe mensen aan, denk ik. .
Een goed idee MUUS
Zou jij met je MOD rechten zo vriendelijk willen zijn bij de eerste post hier op edit te drukken en de inhoud naar mij te mailen ?
sybren.schenk@planet.nl , of sybren_schenk@hotmail.com

Voor vragen mogen jullie natuurlijk ook mailen of msn'n , heb nu al 12 meditanten van deze reeks in mijn MSN .
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_17963260
wb Antagonist
quote:
gaat zich serieus even afzonderen en boekjes lezen om een mooie 4e post te maken over Heling en *roffel roffel* Vampirisme .
pi_17963324
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 17:07 schreef The_Shining het volgende:
wb Antagonist
Fijn om terug te zijn , ik zie dat je erg behulpzaam bent geweest met het beantwoorden van vragen.
Soldaat bij de verbindingsdienst
  dinsdag 30 maart 2004 @ 16:13:25 #174
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18064611
*schop*
pi_18066529
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 16:13 schreef Blinker het volgende:
*schop*
Antagonist is zich nog even aan het voorbereiden. Geduld is een schone zaak. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  dinsdag 30 maart 2004 @ 17:50:34 #176
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_18066655
Zo een idee had ik ook al
Antagonist rulezzzzzz!!!
Michelle is een chick
pi_18091133
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 17:50 schreef Mischa_NL het volgende:
Zo een idee had ik ook al
Antagonist rulezzzzzz!!!
zeker weten
pi_18092251
Jeej, kom maar op met het next deeltje =D

Ik doe ook meeee! =)
That which you give thought to, is that which you invite into your reality. Give though only to what you are wanting to see and forget what you do not wish to see.
pi_18095837
mensen, hopelijk kunnen julle me ff helpen. Ik heb een tijd geleden een stuk gelezen over een meditatiecursus in belgie, stond in de haagse courant. Weet iemand hoe die cursus heette of dta ze misschien een internetsite hebben?
pi_18096650
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 17:43 schreef MUUS het volgende:

[..]

Antagonist is zich nog even aan het voorbereiden. Geduld is een schone zaak. .
Ik vrees dat ik nog steeds niet aan de slag kan .
Mijn bieb had een boek wat ik wilde lenen niet meer, een andere verlichtte ziel heeft hem tot april geleend.

Maar niet getreurd hoor, ik ben er al aan begonnen.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_18098734
quote:
Op woensdag 31 maart 2004 23:45 schreef Antagonist het volgende:

[..]

Ik vrees dat ik nog steeds niet aan de slag kan .
Mijn bieb had een boek wat ik wilde lenen niet meer, een andere verlichtte ziel heeft hem tot april geleend.

Maar niet getreurd hoor, ik ben er al aan begonnen.
Relax, het is geen kwestie van moeten hoor. . Neem je tijd en we zien het nieuwe stuk vanzelf wel verschijnen.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  donderdag 1 april 2004 @ 11:55:25 #182
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18104124
blinker wacht met spanning af
  donderdag 8 april 2004 @ 13:42:27 #183
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18273445
Ik had de laatste tijd het id dat het niet meer zo goed ging als vroeger het mediteren, dus ik had alles maar door gelezen, alle info opgenomen, en weer geprobeerd die avond.
En het ging weer super
Ik kwam weer dieper in trance en zag ook nog een witte flits.
Het leek dat hij van recht naar links in een fractie van een seconde.

Maar nu mijn probleem:
Bij mij gaan de hele tijd mijn ogen langzaam open.
Dus ik ben de hele tijd bezig te zorgen dat mijn ogen dicht blijven, maarja daar gaat je concentratie

Heeft iemand dit ook of heeft iemand tips?
  donderdag 8 april 2004 @ 14:44:51 #184
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18275245
------======Mijn 100ste post -----------=======
ik d8 laat ik em plaatsen in mun lievelingstopic
  vrijdag 16 april 2004 @ 16:33:40 #185
89763 spiritual
The ultimate style
pi_18470752
waarom lukt het me maar niet om in trance te komen??

Ik lig daar, ik voel alles nog lichtjes, maar er gebeurd maar niks, het gevoel van naar beneden gaan kan ik niet bij mezelf opwekken, als ik even later men ogen open die dan lijkt het wel alsof ik ff geslapen heb
  vrijdag 16 april 2004 @ 22:23:16 #186
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_18478883
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 16:33 schreef spiritual het volgende:
waarom lukt het me maar niet om in trance te komen??
Je bent niet de enige, tis niet makkelijk . Blijven proberen, dat ben ik in ieder geval wel van plan .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 17 april 2004 @ 01:00:06 #187
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18482302
ik heb de draad weer opgepakt en tis weer gelukt:)
Ik heb alle topics van meditatie doorgelezen en heb gehoord dat dit probleem wel vaker voorkomt. Maar het lijkt dat er nix gebeurd maar er gebeurd wel degelijk wat.
Ik ben zelf ook beginner.(ik doe het nu een 1a 2 maanden) en herken dit heel goed.
Het gaat er vooral om dat je doorzet, ik heb zelf geen visualisaties gehad maar ik kom wel steeds verder en dieper in trance en ik merk dat er wat gebeurd.

Dit is een periode waar veel mensen afvallen
Het is een kwestie van doorzettten.
Veel geluk verder met mediteren!!

PS ik ga nu zelf ook ff
  zaterdag 17 april 2004 @ 16:24:00 #188
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_18491253
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 01:00 schreef Blinker het volgende:
<knip>
ik heb de draad weer opgepakt en tis weer gelukt:)
</knip>
Way to go!

Maar doe het zelf al een jaar ondertussen dus begin een beetje ongeduldig te worden .

Laat het maar weten als je verder bent gekomen .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zondag 18 april 2004 @ 09:54:03 #189
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18508629
Ongeveer een week geleden heb ik een hele succesvolle trance gehad.
Nu heb ik al een week lang dat ik elke ochtend als ik wakker word, al mijn dromen nog weet
pi_18509093
Op dit moment ben ik zover (dank voor het trappen-afdaal-idee, dat is super), dat ik op een bepaald moment, na een halfuurtje ofzo, opeens zoefff mijn lichaam, of een deel ervan, niet meer voel. Eerst gaan er allemaal tintelingen en golven door me heen, en dan zijn bijvoorbeeld voor mijn gevoel mijn armen, of mijn benen, of een ander deel van mijn lichaam, totaal verdwenen. Ik voel het oppervlak niet meer waar ik op steun, noch kan ik de houding en positie van mijn lichaam meer afleiden.

Is dat nou trance? Mijn doel is, om bij bewustzijn de REM-slaap binnen te gaan, en dus bewust de dromenwereld binnen te gaan; het lijkt me dat je dan in theta moet zitten, is dat nog ver verwijderd op zo'n moment?
  zondag 18 april 2004 @ 13:50:08 #191
68230 Dukhlovi
Funkateer
pi_18512809
quote:
Op zondag 18 april 2004 10:36 schreef wortels het volgende:
Op dit moment ben ik zover (dank voor het trappen-afdaal-idee, dat is super), dat ik op een bepaald moment, na een halfuurtje ofzo, opeens zoefff mijn lichaam, of een deel ervan, niet meer voel. Eerst gaan er allemaal tintelingen en golven door me heen, en dan zijn bijvoorbeeld voor mijn gevoel mijn armen, of mijn benen, of een ander deel van mijn lichaam, totaal verdwenen. Ik voel het oppervlak niet meer waar ik op steun, noch kan ik de houding en positie van mijn lichaam meer afleiden.

Is dat nou trance? Mijn doel is, om bij bewustzijn de REM-slaap binnen te gaan, en dus bewust de dromenwereld binnen te gaan; het lijkt me dat je dan in theta moet zitten, is dat nog ver verwijderd op zo'n moment?
Nee je zit volgens mij zelfs zeer dicht bij een uittreding, die tintelingen zijn volgens mij de voorbodes dat je astraal (of droom) lichaam zich los maakt van je fysieke lichaam. Probeer eens uit le lichaam te rollen of je astraal lichaam te lanceren. wie weet lukt het. Ik denk dat het ook wel mogelijk is om zo bewust een droom binnen te gaan. Mischien is een uittreding wel een soort van droom. (Of een droom een soort van uittreding).
100% Funk
pi_18513119
Ik vroeg me af of je BWE een programma van http://www.bwgen.com al eens hebt geprobeerd of een soortgelijkwaardig programma, daarmee kan je de verschillende frequenties beinvloeden.

+terugvindpost
Nee solly meneel, alleen koleaans biel hiel
  zondag 18 april 2004 @ 15:36:44 #193
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_18515215
ik ben erg lang niet meer in dit topic geweest
was het eigenlijk een beetje vergeten
een tijd geleden heb ik alle meditatie-topics gelezen en veel info verder gelezen en heb ik best vaak in een lichte trance gelegen
daarna was ik het een beetje vergeten maar nu ik dit weer allemaal lees denk ik dat ik maar snel weer eens moet proberen

antagonist > leuk dat je weer terug bent! ik had je inderdaad lang niet gesproken op msn want ik was er zelf ook niet veel maar mooi dat je verhuizing goed is gelukt verder en ik spreek je vast snel wel weer!

ik ga vanavond maar weer eens proberen te mediteren
an urge to help mankind overcomes me
pi_18549584
quote:
Op zondag 18 april 2004 10:36 schreef wortels het volgende:
Op dit moment ben ik zover (dank voor het trappen-afdaal-idee, dat is super), dat ik op een bepaald moment, na een halfuurtje ofzo, opeens zoefff mijn lichaam, of een deel ervan, niet meer voel. Eerst gaan er allemaal tintelingen en golven door me heen, en dan zijn bijvoorbeeld voor mijn gevoel mijn armen, of mijn benen, of een ander deel van mijn lichaam, totaal verdwenen. Ik voel het oppervlak niet meer waar ik op steun, noch kan ik de houding en positie van mijn lichaam meer afleiden.

Is dat nou trance? Mijn doel is, om bij bewustzijn de REM-slaap binnen te gaan, en dus bewust de dromenwereld binnen te gaan; het lijkt me dat je dan in theta moet zitten, is dat nog ver verwijderd op zo'n moment?
Zo voel ik het ook Wortel. Op het bijna laatste moment kreeg ik onwijze hartkloppingen en een behoorlijke schrik erin. Ik heb de TS gemaild hierover en hij zegt dat dat niets is om zorgen over te maken.

Het trappen-afdaal idee is fantastisch
Nee solly meneel, alleen koleaans biel hiel
  woensdag 21 april 2004 @ 11:46:13 #195
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18581599
Jaja het is eindelijk gelukt om fatsoenlijk te visualiseren.
Gister bleek dan ook wel hoe chaotisch ik ben.
Dit was er gebeurd:

Ik beelde me een bal in die stuiterde op een keukenvloer.
Toen beelde ik me drie ballen in die stuiterden.
En toen ging het mis
Ik was opeens de bal en werd door handen door de ruimte gegooid.
Wel cool om ook echt die snelheid te voelen
En toen ging het helemaaaal mis...
De bal veranderde in een oliebol en ik werd gekocht aan ons bekende oliebol kraampje in de buurt
Ik werd opgegeten en weer uitgepoept
Toen vond ik het wel weer genoeg voor vandaag

Toch een aardige ervaring
  woensdag 21 april 2004 @ 12:55:37 #196
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_18583135
quote:
Op woensdag 21 april 2004 11:46 schreef Blinker het volgende:
<knip>
De bal veranderde in een oliebol en ik werd gekocht aan ons bekende oliebol kraampje in de buurt
Ik werd opgegeten en weer uitgepoept
</knip>
Je gaat je bijna afvragen waarom je geest met zoiets op de proppen komt .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  donderdag 22 april 2004 @ 12:13:11 #197
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18606419
quote:
Op woensdag 21 april 2004 12:55 schreef Detroit het volgende:

[..]

Je gaat je bijna afvragen waarom je geest met zoiets op de proppen komt .
Hehe idd.
pi_18608996
quote:
Op woensdag 21 april 2004 11:46 schreef Blinker het volgende:
Ik was opeens de bal en werd door handen door de ruimte gegooid.
Wel cool om ook echt die snelheid te voelen
Ten eerste zou ik niet oordelen over de loop van je visualisaties, noem het ajb niet een misgaan, wees dankbaar voor de dingen die je hebt mogen zien en ervaren... Want hoe kun jij nu de snelheid van een stuiterende bal ervaren? Verbinding met het al? Denk er 's over na hoe dat nou kan... Eveneens hoe je als oliebol wordt geconsumeerd... Misschien een ideetje om dankbaar te zijn voor het voedsel dat ons fysieke lichaam dient om te kunnen functioneren?
pi_18613614
quote:
Op woensdag 21 april 2004 11:46 schreef Blinker het volgende:
Ik beelde me een bal in die stuiterde op een keukenvloer. {keuken=de Bron}
Toen beelde ik me drie ballen in die stuiterden. {lichaam, geest, ziel}
En toen ging het mis {je wenste te incarneren}
Ik was opeens de bal en werd door handen door de ruimte gegooid. { }
Wel cool om ook echt die snelheid te voelen {het is ook een eindje vliegen van de Bron naar hier }
En toen ging het helemaaaal mis... {je belandde op Aarde }
De bal veranderde in een oliebol {je werd stoffelijk}
en ik werd gekocht aan ons bekende oliebol kraampje in de buurt {je ouders haalden je op}
Ik werd opgegeten en weer uitgepoept {het geboorteproces }
Toen vond ik het wel weer genoeg voor vandaag

Toch een aardige ervaring
Dat je werd "uitgepoept" - tsja shit happens
  donderdag 22 april 2004 @ 17:30:00 #200
58043 cyber_rebel
Einddoel van de evolutie
pi_18614049
Sinds ik in de ad magazine eens over een handige meditatietechniek las heb ik af en toe ook geprobeerd te mediteren. De eerste keren leken het alsof er een soort statische elektriciteit over me heen ging of prikkels. Maar dat heb ik nu niet meer. Het is nu zo dat ik mijn gedachten best makkelijk kan minderen (verdacht eigenlijk :p).
Maar ik weet nog steeds niet hoe te bepalen of ik in trance ben of niet. En ook dommel ik (bijna) in, ga me dan met niet bestaande rare situaties bezig houden, dus wordt dan minder bewust. Het is een beetje wat je hebt vlak voordat je in slaap valt. Wel lukt het me om mijn lichaam een zwaar gezwollen gevoel te geven.
Ook de trap oefening vind ik lastig, ging al snel schommelen (is nu minder) en uiteindeljk ben ik op tree 50 en is er nog niks gebeurd. Ik raak dan verveeld en ga maar weer wat anders visualiseren. Nu vraag ik me af, hoe belangrijk is het om bij elke uitademing pas een tree te doen en hoe realistisch moet het visualiseren zijn?
Heel soms heb ik iets van geluiden gehoord (zoals een radio), of een heel zacht geluid, maar zodra ik het merkte en dus mijn aandacht erop had was het meteen weg.

Het is mijn bedoeling om met meditatie bewust een droom in te gaan, dus ik hoop dat dat nog lukt.
pi_18620837
quote:
Op zondag 18 april 2004 14:04 schreef floor-sinas het volgende:
Ik vroeg me af of je BWE een programma van http://www.bwgen.com al eens hebt geprobeerd of een soortgelijkwaardig programma, daarmee kan je de verschillende frequenties beinvloeden.

+terugvindpost
Ik heb het programma gisteravond even geprobeert.
De tonen zijn erg irritant in het begin, iritante trillingen en gezoem maar na een minuut of wat begin je er aan te wennen.
Ik heb nog een tijdje lekker gemediteerd maar heb het programma nog niet zo vaak gebruikt om te kunnen zeggen of het voor mij werkt.

Bij dit soort dingen moet je het gewoon allemaal uitproberen, iedereen reageert anders op geluiden en de een zal het misschien ergerlijk vinden, voor de andere kan het een snelle weg naar een diepe trance zijn.

Wie het wat lijkt kan ook Hemi Sync proberen, een techniek die net iets anders is als deze.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_18620951
quote:
Op zondag 18 april 2004 10:36 schreef wortels het volgende:
Op dit moment ben ik zover (dank voor het trappen-afdaal-idee, dat is super), dat ik op een bepaald moment, na een halfuurtje ofzo, opeens zoefff mijn lichaam, of een deel ervan, niet meer voel. Eerst gaan er allemaal tintelingen en golven door me heen, en dan zijn bijvoorbeeld voor mijn gevoel mijn armen, of mijn benen, of een ander deel van mijn lichaam, totaal verdwenen. Ik voel het oppervlak niet meer waar ik op steun, noch kan ik de houding en positie van mijn lichaam meer afleiden.

Is dat nou trance? Mijn doel is, om bij bewustzijn de REM-slaap binnen te gaan, en dus bewust de dromenwereld binnen te gaan; het lijkt me dat je dan in theta moet zitten, is dat nog ver verwijderd op zo'n moment?
Nee er is eigenlijk nog maar 1 sensatie nodig en dat is dat je ROPE probeert, dat houdt in dat je je inbeeld dat je een touw boven je hebt hangen en dat je je fijnstoffelijke / ziel / bewustzijn daarmee uit je lichaam trekt in de richting van een helder licht.

Dus na het afdalen ga je weer omhoog naar een helder licht.

Fijne reis
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_18621102
quote:
Op woensdag 21 april 2004 11:46 schreef Blinker het volgende:
Jaja het is eindelijk gelukt om fatsoenlijk te visualiseren.
Gister bleek dan ook wel hoe chaotisch ik ben.
Dit was er gebeurd:

Ik beelde me een bal in die stuiterde op een keukenvloer.
Toen beelde ik me drie ballen in die stuiterden.
En toen ging het mis
Ik was opeens de bal en werd door handen door de ruimte gegooid.
Wel cool om ook echt die snelheid te voelen
En toen ging het helemaaaal mis...
De bal veranderde in een oliebol en ik werd gekocht aan ons bekende oliebol kraampje in de buurt
Ik werd opgegeten en weer uitgepoept
Toen vond ik het wel weer genoeg voor vandaag

Toch een aardige ervaring
Zo te horen een hele ervaring , ik heb zelf ook een visualisatieplek waar ik mijzelf naartoe projecteer.
Een mooi hawaaiaans eiland met een grote vulkaan waar ik overheen kan vliegen, de dorpelingen aanbidden me en help hun door bijvoorbeeld het op hun akkers te laten regenen.

* Antagonist is misschien onbewust megalomaan

Dat je deze visualisatie hebt gehad maakt duidelijk dat je al een dusdanig niveau van concentratie op hebt gebouwt waardoor je je volledig in kan leven op je fantasie.
De volgende stap ? , afdalen of met een andere techniek proberen een neerwaartse beweging te visualiseren , dan kom je nog verder in trance en wanneer je van jezelf denkt dat je diep genoeg bent ROPE doen, voor rope zie reactie boven.
Soldaat bij de verbindingsdienst
  vrijdag 23 april 2004 @ 12:37:34 #204
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_18630784
quote:
Op donderdag 22 april 2004 22:45 schreef Antagonist het volgende:

[..]

Zo te horen een hele ervaring , ik heb zelf ook een visualisatieplek waar ik mijzelf naartoe projecteer.
Een mooi hawaaiaans eiland met een grote vulkaan waar ik overheen kan vliegen, de dorpelingen aanbidden me en help hun door bijvoorbeeld het op hun akkers te laten regenen.

* Blinker is misschien onbewust megalomaan

Dat je deze visualisatie hebt gehad maakt duidelijk dat je al een dusdanig niveau van concentratie op hebt gebouwt waardoor je je volledig in kan leven op je fantasie.
De volgende stap ? , afdalen of met een andere techniek proberen een neerwaartse beweging te visualiseren , dan kom je nog verder in trance en wanneer je van jezelf denkt dat je diep genoeg bent ROPE doen, voor rope zie reactie boven.
Antha bedankt voor je reactie.

Ik zal het vanavond ff proberen
pi_18759640
Cooliewoelies!
Ben helemaal opgewarm hoor, na deel 4 en deze gelezen te hebben, <slurp>
Duzze, ik gaat us ffies lekker aan de slag
19%, ben alvast "online" begonnen met dat handen chakra test ding gedoe enzo, en ut werkte meteen al idd, (klein beginnen hè ) Net als met twee magneten enzo, coolies!
pi_19943767
Niet zo veel actie hier meer...

Iemand nog een goede meditatiesessie gehad? Helaas val ik de laatste tijd nogal vaak in slaap.
Vind ik niet zo heel erg, want meestal word ik dan 's ochtends uitgeruster wakker!

Fedde
pi_19944457
quote:
Op woensdag 16 juni 2004 18:25 schreef Fedde het volgende:
Niet zo veel actie hier meer...

Iemand nog een goede meditatiesessie gehad? Helaas val ik de laatste tijd nogal vaak in slaap.
Vind ik niet zo heel erg, want meestal word ik dan 's ochtends uitgeruster wakker!

Fedde
ik ga een meditaite cursus doen in belgie, 9 dagen niet praten, weinig eten en elke dag om half 5 uit je bed... zal wel zwaar worden
  woensdag 16 juni 2004 @ 18:58:43 #208
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_19944516
ik wilde hem pas geleden ook al kicken
Michelle is een chick
pi_19963013
Het topic waarvoor ik me hier ooit heb aangemeld...die goeie oude tijd *snif*

Ben er eigenlijk al een poos niet echt meer mee bezig geweest, maar wil ik toch wel weer gaan doen. Met iets meer discipline deze keer, anders wordt het niks.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
pi_19964516
quote:
Op woensdag 16 juni 2004 18:56 schreef _Etter_ het volgende:

[..]

ik ga een meditaite cursus doen in belgie, 9 dagen niet praten, weinig eten en elke dag om half 5 uit je bed... zal wel zwaar worden
Pfoe, klinkt zwaar inderdaad.

Wil je hier vertellen hoe het is geweest als je terug bent? Ik ben iig erg benieuwd naar jouw verhaal en ik zal niet de enige zijn.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  donderdag 17 juni 2004 @ 14:48:27 #211
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_19965721
zeker weten!
  woensdag 23 juni 2004 @ 23:28:26 #212
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_20139934
gaap, najaa, ik ben hier al sinds meditatie topic 1...

speciaal daarvoor op fok! aangemeld nog wel.

nog steeds, je raad het al, niet veel succes.
visualiseren kan ik nog steeds niet goed.

afentoe heb ik wel dat ik heel even beelden heb maar als ik dan denk, "he ik visualiseer" is het weer over! en ik krijg dat niet afgeleerd.

ook weleens als ik lang concentreer op neerwaartse beweging dat het voelt alsof ik boven mezelf zweef. heel apart gevoel. maarja, als ik dan ga zitten en uit het ram spring, doet het toch elke keer weer flink pijn. (als ik ff omhoog spring in mijn kamer val ik gewoon ook weer op de grond ).

verder nog nooit gekomen.

wie heeft er nog tips
Michelle is een chick
  donderdag 24 juni 2004 @ 11:49:42 #213
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20148301
ik heb het een tijdje niet meer gedaan.
Ik denk door de drukte ofzo alleen doe ik het af en toe om gewoon te kunnen relaxen maar ik doe geen inspanning om verder te komen.
Ga het vanavond wel weer ff doen
  donderdag 24 juni 2004 @ 20:26:46 #214
74582 ICTservice
Niets is zoals het lijkt..
pi_20160693
quote:
Op woensdag 23 juni 2004 23:28 schreef Mischa_NL het volgende:
gaap, najaa, ik ben hier al sinds meditatie topic 1...

speciaal daarvoor op fok! aangemeld nog wel.

nog steeds, je raad het al, niet veel succes.
visualiseren kan ik nog steeds niet goed.

afentoe heb ik wel dat ik heel even beelden heb maar als ik dan denk, "he ik visualiseer" is het weer over! en ik krijg dat niet afgeleerd.

ook weleens als ik lang concentreer op neerwaartse beweging dat het voelt alsof ik boven mezelf zweef. heel apart gevoel. maarja, als ik dan ga zitten en uit het ram spring, doet het toch elke keer weer flink pijn. (als ik ff omhoog spring in mijn kamer val ik gewoon ook weer op de grond ).

verder nog nooit gekomen.

wie heeft er nog tips
Kan je meer over het zweven vertellen? Hoe je dat doet enzo
http://www.scholieren-online.nl
''Het ligt eraan van welke flat je het bekijkt..''
Fabeltjeskrant = l33t
  donderdag 24 juni 2004 @ 22:59:02 #215
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_20165069
Uiteraard!

Het is al een tijdje geleden weer dat ik het voor elkaar kreeg!

maar ik zal het proberen uit te leggen hoe het bij mij gaat.

je gaat liggen, ontspant spieren door ze aan te spannen en dan te laten rusten.
zijn je spieren ontspannen? dan ga je door.

ik ga meestal door met het tot rust komen van ademahaling en het buikademen.
daar probeer ik dan bij te visualiseren (lukt slecht hoor) dat ik blauwe lucht inadem, en donke vieze lucht uitadmen. als je het inademt moet je denken dat het door heel je lichaam gaat.
voor de volle 100% met dat bezig zijn. zo verget je de rest en kom je een beetje tot rust.

ben je een beetje tot rust gekomen, en heb je niet constant gedachten als: "hopen dat dat proefwerk morgen goed gaat" & "omg wat is dat toch een lekkeding".

dan ga ik altijd concentreren op dat ik een trap afloop. ik begin dan met onze eigen trap voor te stellen. niet eens het aangezicht, maar alleen het gevoel en ritme hoe je normaal die trap afloopt.

de afstand en die grootte van de treden voorstellen. zulke dingen, bv een bocht in de trap enzovoort.

daarna krijg ik altijd wel een klein beetje dingen te zien zoals de vloer of een versiersel aan de trap (die er niet aan hangen bij ons ).
als je dat 10 minuten doet (voor mijn gevoel altijd wel 45 minuten) hoor je op een gegeven moment een soort hoge zoem. hij begint zachtjes maar hij word sterker. denk dan niet "YES IK BEN ER!" maar blijf rustig die trap aflopen.
dat is echt moeilijk, maar na een paar keer lukt het wel.

dan voel je alsof je een paar keer uit jezelf zakt, en daarna voel je alsof je ongeveer 5 cm boven jezelf zweeft. ik vind het een raar gevoel, nog steeds.

ik hoop je geholpen te hebben ICTservice
Michelle is een chick
  vrijdag 25 juni 2004 @ 00:21:18 #216
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20168054
beter had je het nie kunnen vertellen denk ik
pi_20251890
Zo, ik heb vannacht ook even les 1 geprobeerd. Ik vond het maar bizar en behoorlijk benauwend. Op een gegeven moment voelde het alsof ik door m'n bed wilde zakken en alsof ik de omgeving opzoog, kan dit kloppen. Ook leek het alsof mijn hart nog maar 1 keer per 3 a 4 seconde klopte, dit vond ik erg beangstigend, dus toen ben ik maar zo snel mogelijk gaan verliggen om eruit te komen. Iemand ook zulke ervaringen?
  maandag 28 juni 2004 @ 15:13:57 #218
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20252005
zo was mijn eerste keer ook zo ongeveer.
De hevige reactie is geloof ik normaal voor de eerste keer.
En wat je hart betreft volgens mij is dat maar schijn.
Ik hoop dat deze ervaring je niet tegenhoud om het nog een keer te doen
Het word alleen maar beter
  maandag 28 juni 2004 @ 16:28:12 #219
90061 coz
laat een bericht achter na de
pi_20253831
en ik wilde al gaan zoeken naar een meditatie topic ... komt die zomaar langs
..
ik denk dat ikzelf eerst ga pitten en dan probeer te mediteren ... anders gaat dat nooit goed denk ik
Leesen verrry carefully, I weel zay zis only once
Ill quit thinking w my dick when u quit fucking with my head
pi_20276588
Even een tipje: in de lucide dromen-scene waarin ik wel actief ben, gebruikt men ongeveer dezelfde technieken om vanuit de waaktoestand zonder verlies van bewustzijn een droom in te stappen. Het is echter algemeen bekend bij ons dat zoiets overdag bijna niet kan (alleen de toppers kunnen dat!)

De techniek die de meesten dus gebruiken heet 'wbtb' (wake-back-to-bed). Het is daarbij de bedoeling dat je na een uur of 4 a 6 slaap uit je bed gaat, en een halfuurtje (kwartier tot een uur- het laatste is het meest effectief) wakker bent en iets actiefs doet (lezen, computeren, in elk geval niet voor je uit zitten staren ofzo).

Na die tijd ga je weer liggen, en probeer dan nog maar eens die meditatie. Het is namelijk zo dat je laat in de nacht veeeeel dichter bij REM (thetagolven) zit dan 's middags of 's avonds. Waar ik overdag een halfuur moet liggen om mijzelf een diepe trance ((gedeeltelijke) slaapverlamming) te krijgen, als het al lukt, lukt dat midden in de nacht al na een minuut of vijf!

Probeer dat dus eens, midden in de nacht kom je veel sneller veel verder in trance! Het is alleen zaak om bewust te blijven, zodat je gedachten niet meteen wegzakken in slaap, en daarom moet je er ook minstens een kwartiertje uit 's nachts.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 13:02:58 #221
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20276735
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 12:57 schreef wortels het volgende:
Even een tipje: in de lucide dromen-scene waarin ik wel actief ben, gebruikt men ongeveer dezelfde technieken om vanuit de waaktoestand zonder verlies van bewustzijn een droom in te stappen. Het is echter algemeen bekend bij ons dat zoiets overdag bijna niet kan (alleen de toppers kunnen dat!)

De techniek die de meesten dus gebruiken heet 'wbtb' (wake-back-to-bed). Het is daarbij de bedoeling dat je na een uur of 4 a 6 slaap uit je bed gaat, en een halfuurtje (kwartier tot een uur- het laatste is het meest effectief) wakker bent en iets actiefs doet (lezen, computeren, in elk geval niet voor je uit zitten staren ofzo).

Na die tijd ga je weer liggen, en probeer dan nog maar eens die meditatie. Het is namelijk zo dat je laat in de nacht veeeeel dichter bij REM (thetagolven) zit dan 's middags of 's avonds. Waar ik overdag een halfuur moet liggen om mijzelf een diepe trance ((gedeeltelijke) slaapverlamming) te krijgen, als het al lukt, lukt dat midden in de nacht al na een minuut of vijf!

Probeer dat dus eens, midden in de nacht kom je veel sneller veel verder in trance! Het is alleen zaak om bewust te blijven, zodat je gedachten niet meteen wegzakken in slaap, en daarom moet je er ook minstens een kwartiertje uit 's nachts.
Leuk, gaan we proberen
pi_20278448
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 12:57 schreef wortels het volgende:
Even een tipje: in de lucide dromen-scene waarin ik wel actief ben, gebruikt men ongeveer dezelfde technieken om vanuit de waaktoestand zonder verlies van bewustzijn een droom in te stappen. Het is echter algemeen bekend bij ons dat zoiets overdag bijna niet kan (alleen de toppers kunnen dat!)

De techniek die de meesten dus gebruiken heet 'wbtb' (wake-back-to-bed). Het is daarbij de bedoeling dat je na een uur of 4 a 6 slaap uit je bed gaat, en een halfuurtje (kwartier tot een uur- het laatste is het meest effectief) wakker bent en iets actiefs doet (lezen, computeren, in elk geval niet voor je uit zitten staren ofzo).

Na die tijd ga je weer liggen, en probeer dan nog maar eens die meditatie. Het is namelijk zo dat je laat in de nacht veeeeel dichter bij REM (thetagolven) zit dan 's middags of 's avonds. Waar ik overdag een halfuur moet liggen om mijzelf een diepe trance ((gedeeltelijke) slaapverlamming) te krijgen, als het al lukt, lukt dat midden in de nacht al na een minuut of vijf!

Probeer dat dus eens, midden in de nacht kom je veel sneller veel verder in trance! Het is alleen zaak om bewust te blijven, zodat je gedachten niet meteen wegzakken in slaap, en daarom moet je er ook minstens een kwartiertje uit 's nachts.
bedankt voor de tip!
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
  dinsdag 29 juni 2004 @ 16:57:56 #223
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_20283208
ik wist dit al , maar nog een kleine toevoeging daarop.

waarom het zo goed werkt:

het is omdat je 's nachts ongeveer 6 uur REM slaap hebt (rapid eye movement sleep).
voordat je in deze fase beland ben je ongeveer 1.5 uur in minder diepe slaap.

daarna kom je in de REM slaap. word je wakker, dan ga je uiteraard uit je rem slaap.
toch heb je de 6 uur REM slaap als je genoeg slaapt natuurlijk.

word je om 2 uur wakker en heb je bv. 1 uur REM slaap achter de rug, betekent dat dat je er nog 5 moet hebben. het schuift gewoon op!

blijf een uurtje wakker, en schrijf eventueale dromen op en onthoud die goed. als je gaat terug slapen stop je die droom in je hoofd. je zit nu veel dichter bij de REM slaap aan en hebt niet eerst 1.5 uur minder diepe slaap. ga mediteren en denk aan die droom, dan word je waarschijnlijk lucide in die droom! omdat je van te voren bepaalt hebt dat dat een droom is.

ik heb het zelf nog nooit gedaan (ik wil nu echt vakanantie, moet het uitproberen!). maar ik heb het van deze site:http://lucide.student.utwente.nl/DreamLab/index.php .
Michelle is een chick
  dinsdag 29 juni 2004 @ 18:29:23 #224
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20285421
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 16:57 schreef Mischa_NL het volgende:
ik wist dit al , maar nog een kleine toevoeging daarop.

waarom het zo goed werkt:

het is omdat je 's nachts ongeveer 6 uur REM slaap hebt (rapid eye movement sleep).
voordat je in deze fase beland ben je ongeveer 1.5 uur in minder diepe slaap.

daarna kom je in de REM slaap. word je wakker, dan ga je uiteraard uit je rem slaap.
toch heb je de 6 uur REM slaap als je genoeg slaapt natuurlijk.

word je om 2 uur wakker en heb je bv. 1 uur REM slaap achter de rug, betekent dat dat je er nog 5 moet hebben. het schuift gewoon op!

blijf een uurtje wakker, en schrijf eventueale dromen op en onthoud die goed. als je gaat terug slapen stop je die droom in je hoofd. je zit nu veel dichter bij de REM slaap aan en hebt niet eerst 1.5 uur minder diepe slaap. ga mediteren en denk aan die droom, dan word je waarschijnlijk lucide in die droom! omdat je van te voren bepaalt hebt dat dat een droom is.

ik heb het zelf nog nooit gedaan (ik wil nu echt vakanantie, moet het uitproberen!). maar ik heb het van deze site:http://lucide.student.utwente.nl/DreamLab/index.php .
mooie site ga ik ook mee bezig
Krijg het zo nog druk in de vakantie
  dinsdag 29 juni 2004 @ 18:41:30 #225
58043 cyber_rebel
Einddoel van de evolutie
pi_20285703
Hey bedankt voor die tip over lucide dromen, de hoofdreden dat ik weleens mediteer is om bewust een droom in te gaan. Dus ga dit zeker een keer proberen

En kan iemand mij uitleggen hoe het precies met de trap afdaling zit, moet dit vooral gevisualiseerd of gevoeld worden? Lukt mij namelijk nog vrij slecht om een redelijke voorstelling te maken...
pi_20285953
quote:
[b]
En kan iemand mij uitleggen hoe het precies met de trap afdaling zit, moet dit vooral gevisualiseerd of gevoeld worden? Lukt mij namelijk nog vrij slecht om een redelijke voorstelling te maken...
Visualiseren is best moeilijk, volgens mij helpt het al enorm als je je het gevoel van een trap afdalen kunt inbeelden. Voel hoe je voeten de traptreden raken en hoe je zo steeds lager komt.
  woensdag 30 juni 2004 @ 12:20:46 #227
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_20303367
voelen is al goed, je hoeft het niet te zien. denk dat je je linkse been omhoog tilt en hem een trede naar beneden zet ofzo. daarna de andere been.. pak de leuning denkbeeldig vast al dat soort dingen. zoveel mogelijk die trap voelen. dan zie je hem vanzelf na een tijdje. misschien merk je zelfs pas dat je de trap zag als je klaar bent...

nog een site over dromen, en uittredingen: http://www.xs4all.nl/~pasquale/TTM/nl/1/
Michelle is een chick
pi_20307825
Ik steek vaak ook bij het afdalen 1 of 2 handen in mijn zak, dat geeft je nog meer 'body feeling'!
pi_20667492
Voor diegenen die kunnen mediteren zonder angst, te gaan malen over zorgen, twijfels e.d. en redelijk stabiel de geest kunnen aansturen een verdieping:

8 Jhana fasen

De 8 Jhana (Jhana=absorptie v/d geest of exctase) fasen geven een beschrijving van meditatie zoals dat door de eeuwen is ervaren door yogi's, asceten e.d en geeft de verschillende bewustzijnstoestanden weer. Deze fasen vind je o.a. terug in het Boeddhisme. Ze geven een geleidelijke verdieping aan in concentratie, om toegang te verkrijgen tot deze fasen moet men eerst een bepaalde mate van concentratie kunnen opwekken/aansturen in meditatie. De mate van concentratie is dan vergelijkbaar wanneer je bewustzijn wegzakt door bijvoorbeeld geboeid met 1 handeling bezig te zijn, dit kan van alles zijn zoals een film kijken en opgaan in de film, sportactiviteit of een computerspel spelen en je gehele omgeving vergeten. Kan je deze mate van concentratie opwekken tijdens meditatie kan je beginnen met de Jhana fasen te verkennen. Het is echter niet de bedoeling dat je deze concentratie door forceren verkrijgt, je zal moeten oefenen zodat deze natuurlijk (automatisch) begint.

Je kan deze concentratie opwekken tijdens meditatie door je te richten op 1 object, zoals je ademhaling. Je gaat dan zo op in de ritmische beweging van je ademhaling dat je innerlijk geen stem meer hebt die alles wat je waarneemt/voelt rationaliseert. Op een moment zal je je ademhaling niet meer detecteren, je gaat op in de ademhaling zelf. Heb je dat nivo bereikt kan je toegang verkrijgen tot de eerste Jhana. Bedenk je je tijdens de meditatie dat je je ademhaling niet meer detecteert, zal je overnieuw moeten beginnen. Als "jij" niet meer benoemt dat je in en uitademt, het is een pure ervaring en je hebt dat stabiel sta je voor de 1ste Jhana. Je kan je ook richten op je glimlach, of op de zwaartekracht.

Je kan deze meditatie overigens het beste doen in halve lotus positie (dus niet liggend, dan val je ongetwijfeld in slaap). Het is erg belangrijk je rug recht te houden, maar niet te geforceerd en niet te los. De handpositie is het beste de rechterhand rustend op de linkerhand in je schoot met de duimen elkaar licht aanrakend.


Dhyana Mudra


Halve lotus: kleermakerszit met 1 been rustend over de andere

Nog beter is natuurlijk volledige lotus maar niet iedereen is zo lenig.


Volledige lotus

De eerste fase van Jhana is het meester maken van je lichamelijke gevoel en het effect daarvan op de geest (wisselwerking emoties<->lichaam). In deze fase verander je dus het object van je aandacht, ipv de ademhaling concentreer je je (bijvoorbeeld) op het zwaartepunt van je lichaam, 2 vingers boven je navel. Door een vergelijkbaar gevoel op te wekken wanneer je glimlacht zal dat gevoel zich intensieveren en geleidelijk door je gehele lichaam te voelen zijn. Er komen hier geen visualisaties aan te pas en het is niet te bedoeling dat je innerlijk aan het praten bent (je ervaring niet direct ervaren maar rationaliseren). Het is ook niet de bedoeling dat je ook maar iets forceert.

Je beheerst de eerste Jhana fase als het je gelukt is deze vol te houden voor lange tijd, het op te wekken wanneer je wil en belangrijkste: je enkel het gevoel opzich observeert.

Mocht iemand dit lukken wil ik ook wel kort de overige 7 fasen beschrijven
Bronnen:
Zeer uitgebreide beschrijvingen van bewustzijnstoestanden
The Wanderling
Dharma.org
Buddhanet:
Juiste concentratie
Achtergrond info over boeddhistische meditatie
  vrijdag 16 juli 2004 @ 16:57:38 #230
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20667690
hey leuk!
Ook mooi met al die bronnen erbij erg handig.
Volgens mij ben ik al bij de eerste Jhana fase
pi_20668047
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 16:57 schreef Blinker het volgende:
hey leuk!
Ook mooi met al die bronnen erbij erg handig.
Volgens mij ben ik al bij de eerste Jhana fase
Natuurlijk kan ik dat niet voor je beoordelen, dat kan je alleen zelf

De fase vóór Jhana wordt wel vaak verward met de eerste Jhana fase zelf. Als je elke dag mediteert voor ong. 15-30 minuten op regelmatige tijdstippen voor ong. een jaar, kan het goed zijn dat je bij de eerst fase bent. Ik zie dat je gitaar speelt, ik weet niet of je deze goed beheerst maar ik kan me voorstellen dat je tijdens het spelen het bewustzijns nivo bereikt voor de eerste Jhana. Als je dat kan opwekken zonder er iets voor te hoeven doen, dus niet geforceerd en zonder moeite tijdens halflotus meditatie dan heb je een redelijk goede indicatie dat je bij de eerst fase bent aanbeland Onderschat ze niet, de meeste mensen halen niet eens het stadium van voor de Jhana (of behalen deze wel, maar beheersen deze niet).

Lukt het je je innerlijke stem "uit te zetten" voor langere tijd?
  vrijdag 16 juli 2004 @ 20:44:20 #232
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20673276
ik denk dan eigenlijk dat ik meer in het stadium van daarvoor zit.
Het uitzetten van mijn innerlijke stem lukt dan ook wel maar voor een korte tijd alleen.

PS:Misschien had ik dit beter niet moeten lezen, straks ga ik erop letten
pi_20678416
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 20:44 schreef Blinker het volgende:
ik denk dan eigenlijk dat ik meer in het stadium van daarvoor zit.
Het uitzetten van mijn innerlijke stem lukt dan ook wel maar voor een korte tijd alleen.

PS:Misschien had ik dit beter niet moeten lezen, straks ga ik erop letten
Juist als je erop gaat letten zal het je beter lukken om die stem uit te zetten het is echt niet makkelijk en wordt ook wel "de ontembare demoon" genoemd. "Demoon" omdat het jezelf schade toebrengt door je perceptie te kleuren. Alles wat je in het verleden hebt geleerd wordt opgeslagen als een herinnering en als je iets waarneemt zal je geest eerst tijd besteden aan het opzoeken van de corresponderende herinnering en vervolgens die herhalen en in voor de situatie toepasselijke woorden omzetten. Tijdverspilling dus en voeding voor je ego. Kinderen doen dit bv. niet. Voor mensen die geheel niet die innerlijke stem controleren kan deze zelfs een geheel eigen leven gaan leiden en het gevoelsleven domineren door continu in een negatieve spiraal te discussieren (met jezelf) en veel mensen leven hierdoor op een automatische piloot, niet echt bewust van wat er om zich heen gebeurt.

Een korte tijd uitzetten is dus al heel wat! Ikzelf probeer het ook overdag als ik gewoon loop, zoveel mogelijk oefenen. In het begin zal je misschien af en toe wat forcerend aanvoelen maar hoe langer je die stem kan uitstellen hoe beter het gaat. Wel belangrijk is dat je niet je innerlijke stem gaan negeren; het is juist beter 1000x door te hebben dat je weer aan het praten bent dan dat je negeert. Het is eigenlijk best raar hoe je continu alles wat je waarneemt omzet in woorden ipv gewoon waar te nemen.
pi_20680334
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 16:51 schreef The_Shining het volgende:
Voor diegenen die kunnen mediteren zonder angst, te gaan malen over zorgen, twijfels e.d. en redelijk stabiel de geest kunnen aansturen een verdieping:

8 Jhana fasen
Bedankt voor deze uitgebreide uitleg, ik ben altijd al nieuwschierig geweest naar boeddistische meditatie en zal me er eens een beetje in proberen te verdiepen.
Eerst vanavond maar eens even kijken of ik bij de eerste Jhana kan komen.
Soldaat bij de verbindingsdienst
  zondag 18 juli 2004 @ 00:51:27 #235
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20697124
Ik krijg het soms ook gewoon onbewust in het dagelijks leven.
Ik doe als werk vakkenvuller en als ik dan alleen vul en zit een hele tijd bij 1 soort vak dan gebeurd het wel es maar toch blijf ik doorgaan met vullen.

Of is dat toch iets anders wat ik dan ervaar?
pi_20738464
quote:
Op zaterdag 17 juli 2004 01:20 schreef Antagonist het volgende:
Bedankt voor deze uitgebreide uitleg, ik ben altijd al nieuwschierig geweest naar boeddistische meditatie en zal me er eens een beetje in proberen te verdiepen.
Eerst vanavond maar eens even kijken of ik bij de eerste Jhana kan komen.
En, nog gelukt?

Je zou ook eens kunnen kijken naar Vipassana meditatie. Deze is voornamelijk gericht op het verkrijgen van inzichten, andere meditaties in het boeddhisme zijn gericht op het ontwikkelen van de geest. Zegmaar als je geest een instrument is leer je eerst deze te ijken en vervolgens kan je je omgeving (of de realiteit) en jezelf bekijken en daar inzichten over opdoen.

Lees ook eens de "bijwerkingen" - de ontwikkeling van je natuurlijke vermogens van je geest. Uiteraard mag dit niet je doel zijn voor meditatie, dan kan het behoorlijk averechts werken. Beste is het gewoon laten gebeuren. Als je in 1 van de ontwikkelde vermogens gaat onderzoeken of in opgaat, belemmert dat je verdere ontwikkeling en kan je jaren doen over het bereiken van de opvolgende Jhana.

De vermogens zijn in te delen als bv. je hebt nu 1 zicht van de 2, het fysieke. Het welkbekende 3e oog waardoor je ook de "spirituele" werkelijkheid achter de werkelijkheid kan waarnemen. Zo ook het gehoor en tast. In het Westen zijn deze ook wel bekend als helderhorend, -voelen en -zien.

Oja en over "astraal reizen", in het boeddhisme kent men de 31 werelden van existentie. Eén van mijn grote voorbeelden is Ajaan Lee Dhammadharo en zijn leer, een Thaise monnik volgens de Thaise Woud Traditie. Deze monnik leefde een tijd als asceet, wat inhoudt dat hij rondzwierf in de bossen van Thailand zonder enig bezit. In de link staan enkele van zijn ervaringen, heel interessant

Er zijn nog andere boeddhistische meditaties, zoals de Dharmakaya meditaties. Maar hiervoor moet je wel enige kennis opdoen over wat de dharma inhoudt. De Dharmakaya betekend 'Dharma' (de leer van de Boeddha) en kaya is lichaam. Zelfde doelen als met meeste meditaties (boeddha-natuur realiseren en latente vermogens van de geest ontwikkelen). Er worden ook mantra's gebruikt (hier kan ik ook nog wel posten mocht iemand geinteresseerd zijn).



Probeer ook eens een meditatie op de klanken van het Tibetaans boeddhisme. Je vindt ze hier, klik op de Mahakala rituelen. Mahakala is een aspect van de bodhisattva (heilige) Avalokiteshvara. Hij symboliseert snelle ontwikkeling, zonder angst door illusies heenbreken.

[ Bericht 0% gewijzigd door The_Shining op 20-07-2004 11:41:03 ]
pi_20738689
quote:
Op zondag 18 juli 2004 00:51 schreef Blinker het volgende:
Of is dat toch iets anders wat ik dan ervaar?
Als je afgeleid bent en daardoor in een trance doorwerkt is het iets anders. Dan is het meer als een ongecontroleerde waas. Als je met aandacht en concentratie de vakkenvult zonder na te denken is het vergelijkbaar met de meditatie.
  dinsdag 20 juli 2004 @ 15:49:33 #238
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_20744773
nee, als ik dat heb dan denk ik helemaal niets en elke keer als het een keer toevallig gebeurd sta ik er weer van te kijken wat er was gebeurd..
pi_20882431
Pas geleden (3 dagen) ben ik weer begonnen met meditatie
Ik merk dat ik steeds verder kom, maar het lukt me nog steeds niet om in trance te komen.
Kan ik beter in trance komen door m'n chackra's te stimuleren? (gewoon in reallife)
pi_20882511
Ik moet het mediteren ook een beetje oppikken, ik ben ook zoiets als 3 dagen geleden weer begonnen, maar ik heb er veel meer moeite mee dan vorig jaar. Ik zal kijken hoe het gaat in de komende dagen .

P.S. hey darkgangster, lang niet gezien
Snijden maar
pi_20892642
Mijn ervaring van gister:
quote:
Ik ging naar bed en ging meteen mediteren. Toen ben ik heel lang door gegaan
met de trap. Ik voelde steeds minder van m'n lichaam, op het laatst alleen m'n kop en
m'n romp. De rest leek of het gewoon echt weg was, alsof ik het nooit heb gehad.
Alleen toen begon m'n neus te kriebelen. Dat werd zo irritant dat ik er gewoon ff aan
moest krabben. Daarna keek ik op de klok en zag ik dat ik al een half uur had
gemediteerd .Toen ben ik gewoon maar gaan slapen.
Is het normaal voor een beginner dat het een half uur duurt voordat je in trance bent?

[offtopic] Hej RadrigodiazdeVivar! Ik ben een tijdje niet op het forum geweest [/offtopic]

[edit] Net iets gevonden op internet, een guide voor beginners: http://www.astralpulse.com/guides/90day/90day.htm [/edit]

[ Bericht 11% gewijzigd door DarkGangster op 27-07-2004 19:58:52 (linkje erbij) ]
pi_20899281
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 17:33 schreef DarkGangster het volgende:
Is het normaal voor een beginner dat het een half uur duurt voordat je in trance bent?
Dat is voor iedereen verschillend. Vergeet je niet dat de diepte van je trance eindeloos is?
pi_20899873
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 22:52 schreef The_Shining het volgende:
Vergeet je niet dat de diepte van je trance eindeloos is?
Kan je echt altijd dieper blijven gaan?
pi_20899922
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:18 schreef DarkGangster het volgende:
Kan je echt altijd dieper blijven gaan?
Probeer het!

wedstrijdje doen
pi_20900402
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:20 schreef The_Shining het volgende:

Probeer het!

wedstrijdje doen
Ik kom niet eens in een normale trance
Laat staan diepe trance
pi_20900521
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:41 schreef DarkGangster het volgende:
Ik kom niet eens in een normale trance
Laat staan diepe trance
Wat is het dan waardoor je wordt afgeleid?
pi_20900943
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:46 schreef The_Shining het volgende:
Wat is het dan waardoor je wordt afgeleid?
Soms krijg ik een slaperig gevoel en stop ik ff. Is dat misschien erg?
Dat slaperig gevoel zal wel komen omdat ik laat ga mediteren/slapen
Ik ga vandaag wat vroeger naar bed
  woensdag 28 juli 2004 @ 01:46:00 #248
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_20902359
w00h, ik ben er ook weer...

Dat ding van astrapulse is hier al wel eens voorbij gekomen DarkGangster.

Maargoed. Ik begin eigenlijk toch te redelijk te twijfelen aan de waarheid van een OBE.
Het zo lang mediteren, en nog niet lukken, doet mij concluderen dat het gewoon niet bestaat.

Wat mij wel lijkt dat het kan zijn, is het echt IN SLAAP vallen maar gelijk jezelf weer bewust worden in een droom. waarom zou dit niet kunnen. Lucide dromen zijn voor mij namelijk een feit. Ze zijn nog niet erg helder. Ik kom nu tot het moment: dit is wel erg raar. Maar ik denk op dat moment nog niet: oh shit ik droom natuurlijk.

Maargoed ik ga het zometeen nog ff proberen als ik naar bed ga. Aangezien ik gewoon blijf mediteren. dit om makkelijker in slaap te kunnen komen, omdat je er erg rustig van word, en makkelijk van kunt slapen!
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:46 schreef The_Shining het volgende:

[..]

Wat is het dan waardoor je wordt afgeleid?
Om ook maar even te zeggen waar ik altijd van afgeleid word als ik in (bijna) trance ben.
Meestal word ik aafgeleid door een plotselinge gedachte die niet bewust opkomt. daar droom je vanzelf helemaal op mee... soms heb je er hele beelden bij enzo, maar dit is niet een trance lijkt me.
Als ik dan denk, w00ps mocht niet mezelf laten gaan, ben ik die beelden weer kwijt, als dat nou niet zo was... maarja weinig aan te doen.
Michelle is een chick
pi_20904318
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 00:08 schreef DarkGangster het volgende:
Soms krijg ik een slaperig gevoel en stop ik ff. Is dat misschien erg?
Dat slaperig gevoel zal wel komen omdat ik laat ga mediteren/slapen
Ik ga vandaag wat vroeger naar bed
Dat slaperig gevoel komt omdat je geest onbewust ergens druk mee bezig is. Je kan zo doorgaan maar het duurt dan wel jaren voordat je ervan af bent en echt verder komt. Meditatie wordt je met jezelf geconfronteerd, als er overdag dingen zijn die je dwarszitten en je negeert deze bouwt het zich op. Ga je mediteren willen deze dingen zich aan je bewuste tonen, het vechten daartegen (of geestelijk wegrennen) is wat je slaperig maakt.
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 01:46 schreef Mischa_NL het volgende:
Om ook maar even te zeggen waar ik altijd van afgeleid word als ik in (bijna) trance ben.
Meestal word ik aafgeleid door een plotselinge gedachte die niet bewust opkomt. daar droom je vanzelf helemaal op mee... soms heb je er hele beelden bij enzo, maar dit is niet een trance lijkt me.
Als ik dan denk, w00ps mocht niet mezelf laten gaan, ben ik die beelden weer kwijt, als dat nou niet zo was... maarja weinig aan te doen.
Over OBE's, als dat je uitgangspunt is voor meditatie kan ik je nu al vertellen dat het je niet zal lukken. Je kan alleen zoiets doen als je een bepaald nivo hebt bereikt in controle over je geest. Daar is meditatie voor bedoeld, om je eigen geest in controle te houden en zo stil te krijgen.

Dat is net iets anders dan Darkgangsters probleem, jij vecht niet tegen die gedachtes die je overdag uitstelt en e negeert ze ook niet, je laat je erdoor meeslepen. Probeer een "natuurlijk einde" aan die beeldverhalen te maken, dus je wordt wakker midden in zo'n beeld en ipv stoppen en denken "oops" vat je controle op het beeld en brei je er een natuurlijk einde aan
pi_20921630
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 09:17 schreef The_Shining het volgende:
Dat slaperig gevoel komt omdat je geest onbewust ergens druk mee bezig is. Je kan zo doorgaan maar het duurt dan wel jaren voordat je ervan af bent en echt verder komt. Meditatie wordt je met jezelf geconfronteerd, als er overdag dingen zijn die je dwarszitten en je negeert deze bouwt het zich op. Ga je mediteren willen deze dingen zich aan je bewuste tonen, het vechten daartegen (of geestelijk wegrennen) is wat je slaperig maakt.
Ik heb inderdaad vaak van die dingen die me dwars zitten
Maar als ik het goed begrijp moet ik die dingen verwerken en dan verder gaan
Als dat zo is kan ik wel huilen van geluk
pi_20955088
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 14:32 schreef Viola_Holt het volgende:
het lukt me niet,
het is ook heel moeilijk. Ik vind de uitdaging altijd wel leuk!
Je kan er ook op een "grappige" manier mee omgaan, als ik bedenk dat ik aan het denken ben dan heb ik mezelf aangeleerd om meteen Homer Simpson op te roepen die "Doh!" roept en dan lach ik ff en denk ik weer aan niets
quote:
heb dat meditatie topic al eens gevolgd. het lijkt me alleen enigszins te lukken als ik geblowd heb, maar of het nou gewoon de trip is of een meditatie weet ik niet.
Marihuana maakt je idd rustiger en zorgt er o.a. voor dat de zorgen of knagende gedachtes die je overdag hebt onderdrukt worden, of maakt dat je "onverschillig" staat tegenover die gedachten. Het maakt dat dingen minder waardevol worden waardoor je minder geneigd bent deze dingen aandacht te geven waarvan je normaal vind dat deze daarvoor nodig is. Het resultaat van meditatie zou eigenlijk zijn dat je overal dezelfde waarde van inziet, de dingen op "juiste waarde" inschatten of gewoon "relativeren" zegmaar.

Wat ook nog zou kunnen als effect van blowen is dat je zo verdoofd bent dat je niet meer bewust bent dat je aan het nadenken bent (of het direct weer vergeet zeg maar), maar dit is natuurlijk niet na te gaan
Niet nadenken in je meditatie zou juist als effect kunnen hebben dat je sneller bent in waarnemen van je omgeving (en daardoor dus meer kan opnemen van informatie) en het subtiele van hoe je zintuigen dit vertalen voor je. Nadenken geeft een vertragend effect, je bent kostbare tijd van je bewustzijn kwijt door hetgeen je waarneemt probeert te begrijpen door dit om te zetten in woorden en tegelijk de betekenis van het woord zelf probeert te vatten. Je ervaart iets, maar je stopt het ervaren door je geest te richten op het verwoorden van die ervaring en zo hou je jezelf continu bezig met alle gevolgen van dien.
pi_22872198
Ik ben pas begonnen met mediteren en tot mijn grote spijt zie ik dat deze reeks topics ("Begin hier met meditatie") een beetje is doodgegaan. Dus hier ben ik om er weer leven in te blazen (of het in ieder geval te proberen )

Moet toegeven dat ik niet echt pas ben begonnen, ik heb het al verscheidenen keren gedaan en dat beviel me zeker. Het probleem bij mij is dat ik een beetje te impulsief ben en ik voor hetzelfde geld er morgen weer mee stop (een van mijn erg vervelende trekjes ) al ga ik deze keer doorzetten.

Maar hier mijn inbreng, het is vast al is genoemd maar ik moet toegeven dat de meer dan 1200 posts tellende "Begin hier met meditatie" reeks doorkijken zowat een dagtaak is :
Als ik ga mediteren dan doe ik het meestal erg uitgebreid ik neem er zowat een uur de tijd voor. Allereerst ga ik me lekker douchen zodat ik me meteen al een stuk rustiger voel, hierna ga ik eerst ademhalings oefeningen doen en mijn spieren rekken zodat ik me weer helemaal soepel voel. Als ik eenmaal daarmee klaar ben dan ben ik eigenlijk al zo ontspannen dat het mediteren erg makkelijk gaat. En daarnaast brand ik ook altijd een stokje wierook, maar dat is meer omdat ik het gewoon lekker vind ruiken
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 00:13:06 #253
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22877330
Tot mijn spijt doe ik het niet meer zo vaak. Waarschijnlijk niet de discipline om het altijd te doen,
Ik doe het vaak wel als ik gestressed ben e.d. want dan is het erg relaxed
pi_22885204
Weet precies wat je bedoelt, heb er eigenlijk ook te weinig discipline voor. Ik denk dat het ook een gewoonte moet worden.

Ik had ook een paar vraagjes:
1. Zou het een goed plan zijn om 's morgens vroeg te mediteren.
2. Iemand hier ervaring met mediteren in de natuur ?
pi_22887571
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 14:46 schreef HkysYnd het volgende:
Weet precies wat je bedoelt, heb er eigenlijk ook te weinig discipline voor. Ik denk dat het ook een gewoonte moet worden.
Je moet helemaal niets
Zie het als een natuurlijke selectie: als je geen zin hebt om het te doen kan je het gewoon laten voor wat het is. Iets moeten is toch minder, een beetje jezelf aanzetten/motiveren is prima maar jezelf dwingen heeft geen zin bij meditatie. In het begin was ik eerst erg gemotiveerd, toen weer niet toen weer wel en dat ging zo een tijd door, soms weken geen meditatie en pas jaren later intergreerde ik het in mijn dagelijkse routine, omdat ik het gewoon leuk vind en de positieve effecten merk (en minder optimaal functioneer als ik een maand niet mediteer). Zo bouw je het langzaam op, krampachtig werkt nooit.
quote:
1. Zou het een goed plan zijn om 's morgens vroeg te mediteren.
Probeer het!
quote:
2. Iemand hier ervaring met mediteren in de natuur ?
De mooiste ervaring tot nu toe is een park in Thailand bij een eeuwenoude vervallen (boeddhistische) tempel waar bijna geen mensen kwamen en het niet zo vreemd is om gewoon ergens te mediteren. Door de sfeer alleen al schoot ik makkelijk door naar een bepaald nivo waar ik thuis toch meer moeite mee heb om te bereiken. Maar aan de zee met een neergaande gouden zon weerspiegelend in het water (in de duinen van Texel of Schouwen duiveland in Zeeland) is ook geweldig, of ergens in een kuil op heide grond volle maan meditaties zijn ook aan te bevelen (en liefst onbewolkt natuurlijk zodat je het maanlicht op je gezicht voelt ). Zoek gewoon een grote boom op en ga er met rechte rug tegenaanzitten.
In het bos is een stuk lastiger rond Utrecht, wandelaars enzo met honden, ruiters en de stille gebieden mag je juist (meestal) niet komen.

Maar omgeving is altijd slechts een extra beetje motivatie, het gaat niet om je omgeving. Als je gewend bent te ontspannen in een stille kamer met je favoriete meditatie muziek dan conditioneer je jezelf juist om alleen daar ontspannen te zijn terwijl je juist het meest hebt aan een rustige geest in een drukke omgeving, de stad bijvoorbeeld. Om te beginnen is een rustige omgeving een pré maar als je verder gaat is het goed oefenen in een drukke omgeving, om je aandacht en concentratie niet te laten verstoren door bv. druk verkeer voor je huis.
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:17:17 #256
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22889711
Het gaat eigenlijk met ups en downs ja.
Ik heb zeker ook al een half jaar niet gemediteerd.
Maar laatst probeerde ik het weer es en ondervond gelijk weer waarom ik het deed
Ik kon het ook steeds nog wel, het is niet zo dat je het verleerd gelukkig
  † In Memoriam † dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:39:09 #257
47213 ArmaniMania
pi_22890244
De reden dat engelen kunnen vliegen is dat engelen alles licht opvatten.
  woensdag 27 oktober 2004 @ 00:36:07 #258
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_22895815
Yes Eindelijk weer leven!

Maargoed, ik heb af en toe tijden dat ik wel doe en af en toe dat ik het niet doe.

Ik heb nog wel wat te melden sinds mijn laatste post hier dus here we go:

Borige week weer begonnen met mediteren, eerst met weinig succes, maar na een aantal dagen ging het steeds beter.
Op een gegeven moment heel goed ontspannen mijn lichaam.
Daarna lekker ademhalingsoefeningen doen.

Ging allemaal super, toen werd ik zwaar, en voelde mijn benen aan alsof ze gewwoon 100% verlamd waren.

Viel in een roes en had een coole projectie, waarover weet ik niet meer.

Daarna voelde ik mij echt heel erg los va mezelf en probeerde los te komen van mezelf.
Ik kwam overeind deed mijn ogen open en keek op de klok: 00:11 keek om en keek weer: 00:11.

EDIT// Dat betekent dus dat ik niet astraal was aangezien dan de klok niet eens te lezen is en als hij te lezen is moet je 2 keer kijken, dan is de tijd nooit hetzelfde.

Toen dacht ik f00k en ging slapen, volgende keer beter!

Ik ga het nu proberen, hopen dat dit topic een beetje blijf leven.
Hiervoor heb ik me vorig jaar aangemeld (klaarkomen zonder te trekken (ofzo) de voorlopen van begin hier je medittatie)


vergeef mijn spelfouten ik ben aangeschoten

[ Bericht 3% gewijzigd door Mischa_NL op 27-10-2004 11:14:18 ]
Michelle is een chick
  woensdag 27 oktober 2004 @ 01:01:31 #259
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22896433
Hebben we allemaal wel eens
Maar ik ga er nu ook weer mee aan de gang en zal hier ook wel weer te zien zijn.
pi_22912122
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 16:43 schreef The_Shining het volgende:

[..]
De mooiste ervaring tot nu toe is een park in Thailand bij een eeuwenoude vervallen (boeddhistische) tempel waar bijna geen mensen kwamen en het niet zo vreemd is om gewoon ergens te mediteren. Door de sfeer alleen al schoot ik makkelijk door naar een bepaald nivo waar ik thuis toch meer moeite mee heb om te bereiken. Maar aan de zee met een neergaande gouden zon weerspiegelend in het water (in de duinen van Texel of Schouwen duiveland in Zeeland) is ook geweldig, of ergens in een kuil op heide grond volle maan meditaties zijn ook aan te bevelen (en liefst onbewolkt natuurlijk zodat je het maanlicht op je gezicht voelt ). Zoek gewoon een grote boom op en ga er met rechte rug tegenaanzitten.
In het bos is een stuk lastiger rond Utrecht, wandelaars enzo met honden, ruiters en de stille gebieden mag je juist (meestal) niet komen.

Maar omgeving is altijd slechts een extra beetje motivatie, het gaat niet om je omgeving. Als je gewend bent te ontspannen in een stille kamer met je favoriete meditatie muziek dan conditioneer je jezelf juist om alleen daar ontspannen te zijn terwijl je juist het meest hebt aan een rustige geest in een drukke omgeving, de stad bijvoorbeeld. Om te beginnen is een rustige omgeving een pré maar als je verder gaat is het goed oefenen in een drukke omgeving, om je aandacht en concentratie niet te laten verstoren door bv. druk verkeer voor je huis.
Wow, het lijkt me heerlijk om in Thailand in zo'n vervallen tempel te mediteren dat is echt zoiets wat ik me altijd zou blijven herinneren .
En mediteren in een bos lijkt me inderdaad ook heerlijk, toch maar is proberen in de lente (het is mij nu te koud )

Morgen ga ik trouwens eens proberen om 's morgens te mediteren, ben benieuwd
pi_23974788
Hey!

Zeg ik ben nu al deze topics een beetje aan het doorlezen, en vind het tot nu toe allemaal zeer interresant en ben ook van plan het te gaan proberen ( even wat motivatie nodig, maargoed, working on that )

Ik vroeg mij af of je me dat boekje zou kunnen sturen ?

email: Bladecs@ilse.nl

Alvast hartelijk bedankt!! en mediteerse
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure.
pi_23982491
Vind het altijd interessant, kan ook wel lekker ontspannen worden tijdens meditatie, of vooral na afloop goed voelen.
Heb alleen nooit echt het idee dat ik in een andere 'wereld'/dimensie' kom ofzo.
  woensdag 15 december 2004 @ 09:09:49 #263
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23983316
Nee, ik ook niet echt.
Maar het werkt wel relax
pi_23987302
Normaal gesproken ik ook niet hoor
Gewoon spontaan dingen laten opkomen en een evt. betekenis bekijken, de mooiste meditaties vind ik zelf wanneer er helemaal niets opkomt zetten

De simpelste meditatievorm was eigenlijk nog niet genoemd in dit topic volgens mij.. gewoon gaan zitten, nergens aandacht aan besteden behalve "liefde".. klinkt vast erg corny enzo maar het kan erg ontspannend werken. Het is dan wel "liefde" zonder object, dus geen liefde voor jezelf of je lichaam, liefde voor een God, liefde voor ouders, liefde zoals je voelt voor je relatie of wat dan ook. Probeer het ook niet te analyseren, waar het vandaan komt of waar het heen gaat, waar het je aan doet denken (vergelijken) wat het met je doet etc. Als dit je niet direct lukt, hier een uitgebreide site met manieren om dit te cultiveren.

Dat boek trouwens staat gewoon in de OP vermeld: http://bioresonant.com/cgi-bin/start.cgi/free.html

[ Bericht 7% gewijzigd door The_Shining op 15-12-2004 12:55:59 ]
  woensdag 15 december 2004 @ 19:57:23 #265
107557 PeeJay
En god zag dat het lauw was
pi_23996520
Nu ik dit topic een beetje gelezen heb, weet ik eindelijk waar dat lekkere gevoel vandaan komt als ik weleens op mn bed lekker muziek lig te luisteren. K hoop dak t nu eindelijk eens onder controle kan krijgen! Heb dus wel vaker in trance gezeten, maar geen idee hoe ik daarin ben gekomen eigk. Meer mensen die dat ook gehad hebben, onbewuste trances?

Hoe ik het gekregen heb? ik lig dus op bed naar mn trance of hardtrance-muziek te luisteren (waar ik egt ontzettend van hou). Bepaalde nrs of een hele cd zelfs geven me daarbij 1 bepaald gevoel, en aan de hand daarvan komen vanzelf beelden op. Als dat gebeurt ben ik heel erg ontspannen en merk ik niets meer van mn omgeving (verstorende geluiden hoor ik door de muziek ook niet meer... ). Als ik in een iets diepere trance ben, merk ik niet meer dat ik muziek aan het luisteren ben. het enige wat ik dan nog waarneem zijn mijn denkbeelden. Wat dat betreft raak ik in trance als ik júist ga denken, mits het 1 ding is en ik me daarin verdiep. Hetgene waar ik dan aan ga denken wordt vooral bepaald door de muziek die ik draai, en het bepaalt de beelden die ik krijg. Voor mij is het daarna dus meestal lastig om telkens dezelfde muziek te gebruiken, omdat deze allemaal herinneringen oproepen van een vorige keer. en dat verstoort het helemaal...

Als de muziek in een voor mijn begrippen geweldige climax terecht komt ben ik in mijn diepste trances. dat zijn dan ook vaak de momenten waarop ik niet meer merk dat ik muziek aan het luisteren ben. Helaas is het dan ook júist zo dat ik die momenten herinner zodra ik dat stuk muziek nog een keer beluister. Als het gevoel dat het stuk oproept nog steeds intensief in mn gedachten speelt, dan raak ik dr nog steeds van in trance, maar zodra ik dat ene indrukwekkende ding waar ik een trance van heb gehad, heb afgesloten en het slechts een herinnering is, lukt het me ook niet meer om bij dat stuk in trance te komen. daarom lukt het me eigenlijk het beste bij nieuwe muziek dat ik nog nietgehoord heb. Nieuwe muziek en een nieuwe omgeving zijn voor mij het meest trancemakend. alhoewel, als ik gewoon moe ben en in mn bed op het randje van mn slaap lig lukt het ook heel goed.

Graag zou ik willen weten of er nog meer mensen zijn die een soortgelijke ervaring zoals ik hebben.
All I Need, is the air I breathe...
  woensdag 15 december 2004 @ 20:29:48 #266
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_23997298
Ik had trouwens iets heel raars laatst.

Ik lag in bed gewoon te liggen, geen meditatie oid.
En ineens zag ik echt gewoon levensechte beelden en had ik helemaal niet het gevoel in bed te liggen. Schrok er gelijk uit, wat wel jammer was. Dit was de eerste keer dat ik zoiets had. Soort bewust in slap vallen, wat meditatie ook grotendeels is.
Michelle is een chick
pi_24002113
Hey allemaal.
Sinds een paar dagen ben ik ook een beetje bezig met meditatie e.d. maar heb het gevoel dat ik al eerder heb gemediteerd. Maar onbewust.
Kan me ook vergissen hoor, maar het gevoel en de effecten komen precies overeen met wat ik over meditatie lees.
Moet er wel bij vertellen dat het me alleen gebeurde toen ik stoned of high was (wiet/hasj). Ben er overigens redelijk van overtuigd dat het niet gewoon de trip was.
Eigenlijk heb ik het als kind ook erg vaak gehad, maar dat noemden ze dan autisme...
pi_24031477
ik ben nieuw op dit forum, ben al wel een tijdje aan het meelezen.
zelf ben ik al wel een hele tijd geinteresseerd in spirituele dingen maar eigenlijk nooit wat mee gedaan.

nu ben ik ook een beetje dat mediteren aan het proberen maar ik val elke keer in slaap.
dat lijkt me toch niet echt de bedoeling.

wat doe ik fout?
  vrijdag 17 december 2004 @ 20:32:57 #269
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_24044640
Hehe ik heb geen idee
Ik ben zelf nog nooit in slaap gevallen
  vrijdag 17 december 2004 @ 21:21:40 #270
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_24045677
Dat je in slaap valt? Alleen maar een goed teken lijkt me, je ontspant je en dat lijkt me een vereiste bij het mediteren .

Ik heb zelf ook nog wel eens de neiging om bezig te zijn en dan ook ineens totaal weg te zijn, alleen weet ik dan niet meer zeker of het nou slapen is of dat je hoofd helemaal leeg is van gedachten.

Tip kan nog wel eens zijn om in kleermakerszit (of de Lotushouding mocht je echt lenig zijn en een gewaagde houding willen aannemen ) te mediteren, dan wil het nog wel eens makkelijker zijn om bewust te blijven.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_24086027
Hele dikke TVP
pi_24096696
Zo , leuk om te lezen dat er door de meesten nog gemediteerd wordt
Ikzelf gebruik het momenteel veel om slaap in te halen, lucide dromen heb ik nog wel regelmatig.
Astrale Projecties zijn niet helemaal succesvol meer geweest, maar dat zal ook wel aan de stress liggen.

Groeten allemaal
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_24097124
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 10:53 schreef cazizz het volgende:
ik ben nieuw op dit forum, ben al wel een tijdje aan het meelezen.
zelf ben ik al wel een hele tijd geinteresseerd in spirituele dingen maar eigenlijk nooit wat mee gedaan.

nu ben ik ook een beetje dat mediteren aan het proberen maar ik val elke keer in slaap.
dat lijkt me toch niet echt de bedoeling.

wat doe ik fout?
Wat Detroit zei..

Als je in slaap valt kan het ook betekenen dat je bezig bent met een grote opruiming in je bovenkamer, dat kost energie en je valt in slaap. Het is heel normaal vooral beginnende mediteerders en gaat vanzelf weg. Of je hebt gewoon een slaap tekort en je moet vroeger naar bed!

Probeer iig wanneer je weer wakker bent/bewust te herinneren wat er tijdens je slaap gebeurde (maar die ontbrekende tijd is ook weer niet erg ofzo).
quote:
Groeten allemaal
Hey jij ook weer hier
langlopend topic heb je geopend ;-)
pi_24099118
thx voor de reacties... heb de laatste tijd wel erg veel meegemaakt dus grote schoonmaak is wel nodig denk ik ja

ik blijf het gewoon proberen
  maandag 20 december 2004 @ 14:05:30 #275
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_24101238
Ik weet nog goed mijn eerste meditatie die was echt helemaal geweldig.
Geen visualisaties maar wel gewoon heel intens.
  maandag 20 december 2004 @ 15:21:35 #276
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_24102760
en nog een tip: probeer het niet te 'forceren'...

Je moet niet nergens aan denken, je moet nergens over doordenken en het niet bewust doen. je moet alles op je af laten komen anders lukt het echt niet.
Michelle is een chick
pi_24103253
quote:
Op maandag 20 december 2004 15:21 schreef Mischa_NL het volgende:
Je moet niet nergens aan denken, je moet nergens over doordenken en het niet bewust doen. je moet alles op je af laten komen anders lukt het echt niet.
je moet helemaal niets
pi_24108740
Gewoon zijn... en dat zijn zo smal en klein mogelijk proberen te houden. Maar niet op een krampachtige manier, juist vanuit vrijheid.
pi_24109784
Nou ben nu ongeveer een week bezig met pogingen tot meditere enzow. Maar ik heb nogsteeds het gevoel dat het niet helemaal wil vlotten. De eerste keer ging goed denk ik, kreeg zelfs een samentrekkende kuitspier. Mssn dat ik 't teveel probeer te forceren...

ga het straks maar weer eens proberen en zien wat er gebeurd!

oh en antagonist(?) heb de tutorial van robert bruce ( NEW ) gelezen en is ook zeer boeiend!!
krijg nu astral projections voor kerst hopen dat dat ook watis!

anyway ik ga nu maar weer een poging doen tot meditatie!!

Alvast weltruste
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure.
  maandag 20 december 2004 @ 23:17:53 #280
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_24109918
quote:
Op maandag 20 december 2004 15:57 schreef The_Shining het volgende:

[..]

je moet helemaal niets
Bijdehandje .

Maargoed. Ik vind het het beste gaan als je niet probeert om alle gedachten weg te halen. Het gaat bij mij veel beter als je gewoon gaat liggen en dan je lichaam ontspant door spieren een voor een aan te spannen. Daarna liggen en doen alsof je gaat slapen. Soms heb je (ik in iig) weleens dat je vlak voor je in slaap valt echt onbewust allerlei dingen ziet. Maar op het moment dat je denkt: w00t cool. Schiet je eruit. Dat moet je zien te voorkomen dan kun je echt hele coole dingetjes beleven .
Een keer had ik helemaal niet mer het gevoel in mijn kamer te zijn. voelde niet meer alsof ik op de plek was waar ik was zeg maar.

Ik ben de laatste tijd wat minder bezig met mediteren maar ik zal het weer eens oppakken. Zeker in de vakantie zal ik weer wel tijd kunnen vinden.
Michelle is een chick
pi_24110944
Humz nu je het zegt zoiets heb ik ook wel eens, maar eens kijken of wat je net zegt helpt! (@ Mischa_NL)

(ja ik weet het ik zou gaan slapen,schiet niet echt op hier )
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure.
pi_24111319
Ik ga zo ook weer mediteren.
Het gaat bij mij nogal in periodes, heel vaak en dan weer een hele tijd niet.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
pi_24116571
Ik het vanavond ook maar weer proberen.
Overigens ben ik erg visueel ingesteld, dus visualiseren vind ik erg makkelijk. Ook met open ogen, in praktisch elke situate.
Hoef me niet eens echt 'relaxed' te voelen of zo.

Meditatie gaat nog wat minder goed. Heb wel het gevoel dat ik vaker heb gemiditeerd, maar het niet kan controleren of zelf sturen.
Als ik wil mediteren krijg ik gewoon geen rust in m'n hoofd. Soms als ik gewoon nergens mee bezig ben slip ik vanzelf al in een trance zonder ook maar iets te merken. En dan word ik een tijdje later "wakker" zonder dat ik wist dat ik weg was.

Wat betreft dat laatste ben ik dus niet 100% zeker. Misschien kan iemand het bevestigen, of me even uit m'n droom helpen. Ben wel erg benieuwd namelijk.
pi_24117459
quote:
Wat betreft dat laatste ben ik dus niet 100% zeker. Misschien kan iemand het bevestigen, of me even uit m'n droom helpen. Ben wel erg benieuwd namelijk.
Dat kan je natuurlijk alleen zelf, maar een beetje definieren of ervaringen delen is misschien makkelijk om te vergelijken en zelf te onderzoeken...
quote:
Soms als ik gewoon nergens mee bezig ben slip ik vanzelf al in een trance zonder ook maar iets te merken. En dan word ik een tijdje later "wakker" zonder dat ik wist dat ik weg was.
Een trance is niet hetzelfde als "automatische piloot" of dagdromen. Er zijn overigens volgens mij wel verschillende soorten trances. Hoe ik dat zelf ervaar is dat ik bij een trance wel herinneringen heb en bij dagdromen of automatische piloot niet. Bij de laatste 2 bewustzijns staten wordt je ineens door een externe prikkel wakker geschud (einde van een "onbewuste" periode) en ben je opeens bewust van een verloren tijd wat je je niet kan herinneren. Een trance is voor mij een periode waarbij ik niet bewust ben (als normaal) maar ook niet onbewust, ergens tussenin zweven misschien. Uit een trance kom ik alleen als ik intern iets doe (lastig te omschrijven) of een extreme externe prikkel (iemand die me wakker zou slaan denk ik in die richting) terwijl bij dagdromen het vanalles kan zijn. Bv. je zintuigen pikken een prikkel op die "jij" als belangrijk ziet om wat voor reden dan ook, in de trein dagdromen en bewust worden wanneer je visuele info ziet als een stationsbord (of andere herkenningspunten). Je ziet het niet bewust maar toch komt het plaatje van het bord binnen en je schiet wakker omdat je herinnert (oid) dat je uit moet stappen bij zo'n halte.

Een trance bij meditatie is veel moeilijker te bereiken dan dagdromen. Bij dagdromen kan het zijn dat je een monotoon saai alledaags klusje doet, zoals de afwas en je gaat op automatische piloot omdat je zo gewend bent aan de handelingen, het kost je weinig vermogen om die handelingen te doen en het overige vermogen gaat naar allerlei gedachten voor allerlei doelen: gewoon ordenen, zin eruit halen, oplossingen zoeken, wat dan ook. De beredenerende geest gaat dan zó met zichzelf in monoloog dat deze ahw in zichzelf op gaat en zo dus geen of weinig info uit de omgeving opneemt (wat dus automatische piloot of dagdromen tot gevolg heeft).

Een echte trance behaal je (volgens mij) met het tegenovergestelde: je laat de geest voor je werken door deze te sturen (niet forceren maar richting geven) maw een gedachte komt voort uit de geest maar je besluit deze los te laten, voorbij te laten gaan en geen aandacht aan te geven. Je kan (bijvoorbeeld, want er zijn vele soorten meditatie vormen) een object visualiseren (bijvoorbeeld een Christelijk kruis, of gewoon een boom, wat dan ook) en je volledige aandacht hierop vestigen door de visualisatie zo lang mogelijk erop te richten en zoveel mogelijk details te visualiseren (en laten ronddraaien, van kleur veranderen, wat je maar kan). Je zal merken dat in het begin van de oefeningen je aandacht weg is van je visualisatie en weer bezig is met de alledaagse problemen, of het analyseren van externe stimuli (zoals geluid). Maar na verloop van tijd kan je de visualisatie lange tijd volhouden waarop je je vermogen van concentratie vergroot van je geest totdat je een nivo bereikt van concentratie dat deze langzaam overgaat in een trance. Wat er dan gebeurt kan vanalles zijn, een droomachtige beleving (of staat van bewustzijn) een intens gevoel van geluk of prettig gevoel/relaxt zijn. De droomachtige beleving komt meestal op als er belangrijke issues zijn in je wezen waar je mee zit maar misschien onderdrukt of niet bewust van bent dat het een hindernis is voor jezelf (om je goed te voelen).

Die soort trance vind ik ergens vergelijkbaar met "opgaan in de muziek" tijdens dansen (niet bewust zijn van de omgeving maar min of meer op automatische piloot bewegen op het ritme en volledig concentreren op de muziek en daar expressie aan geven via het lichaam door te dansen) maar dan zit je geheel stil, is het onafhankelijk van muziek (of iets anders zoals alcohol of andere drugs) en kan je het na regelmatig beoefenen vaker oproepen
Nog een belangrijk verschil aan hoe je de trance kan herkennen is dat je in een goede trance uitstekend bepaalde dingen kan overdenken (contemplatie met een mooi woordje) en er een helder inzicht over kan verkrijgen (alsof je makkelijker toegang hebt tot "inspiratie") en deze kan integreren in je dagelijks leven, terwijl je bij dagdromen dit geheel niet hebt en je afvraagt waar je aan dacht of waarom je aan 'dit & dat' dacht als je herinneringen hebt. Bij dagdromen herkauw je ook vaak dezelfde gedachten zonder tot een inzicht of oplossing te komen.

Op lange termijn zijn er trouwens ook nog gebeurtenissen door meditatie maar het is maar helemaal hoe je het zelf vormgeeft, of je "in&out" die bewustzijnsstaat wil zijn of dat je toewerkt naar een meer "permanente" staat. Het is ook prima om het af en toe te beoefenen, gewoon om even de spanning van je geest te halen, een kleine retraite. Op lange termijn maakt het je iig veerkrachtiger.
pi_24128615
Okeej, in slaap gevallen dus... nouja straks maar weer eens proberen!
Ga het iig niet opgeven, lijkt me een heerlijke ervaring als ik het zo lees!!
zeker met de tentamen week van na de vakantie
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure.
pi_24149995
Duidelijk antwoord. Bedankt The_Shining.

Zoiets als automatische piloot passeerde m'n gedachten wel vaker. Maar ik wist niet of het nou echt zo was of dat ik gewoon geheugenverlies had.

En de rest wat je schreef ga ik zeker proberen!

Nogmaals dank.
  donderdag 23 december 2004 @ 00:21:09 #287
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_24150468
Het eist wel wat discipline idd!
Ik ga het zo ook maar eens proberen
De laatste tijd ben ik veel te moe om te mediteren lijkt het wel.
Ik wil dan meestal maar gewoon gelijk gaan slapen..
pi_24248432
Hallo iedereen ,

Het is al weer een tijdje geleden sinds ik laatst wat post hier op fok. Nu wil ik iets kwijt wat me vanmiddag zo spontaan overvalde. Het ging als volgt:

Ik zat vrij geconcentreerd aan mijn huiswerk, toen mijn vader het huis binnenkwam en ergens in de keuken zat en wat at. Ikzelf zat in de woonkamer, nauwelijks 2 a 3 meter van hem af. Na een minuut of 3 begon ik iets wazig te worden, maar niet dat ik misselijk werd; het was meer een signaal dat ik spontaan uit mijn lichaam begon te treden. Ik heb hier vaker last van, dat ik zo overvallen wordt en dat ik dan opeens uit mijn lichaam probeer te treden, maar tot nu toe was dat alleen maar een keer gelukt. Nu weer terug naar mijn verhaal.
Ik zat dus rustig mijn huiswerk te maken terwijl ik wazig begon te worden; en omdat ik al wat meer over mediteren wist, heb ik languit op de bank gezeten om wat te relaxen. Ik begon steeds meer weg te drijven van deze wereld. En toen opeens leek het alsof ik onder mijn voeten een koude bries voelde, waardoor ikzelf het indruk kreeg dat ik zweefde in de lucht; dit voelde natuurlijk zeer prettig. Na een tijdje (5 minuten ofzo) leek het alsof er een in het zwart geklede meneer binnenkwam met alleen zijn gezicht niet omhult. Hij was heel erg knap, boven menselijke standaar zou je kunnen zeggen en was ook best lang, ik schat zo dat hij ongeveer 2,5 meter lang was, maar dat is dan ook een wilde gok. Hij had vurige ogen, alsof er iets stond geschreven in zijn beide ogen. Hij bleef ergens staan, tussen mijn vader, die in de keuken zat en mij. Ik werd niet angstig, omdat mijn vader best vlakbij mij was en dus dat ik daardoor mezelf min of meer veilig voelde.
Vervolgens vroeg ik hem wat hij hier kwam doen en wie hij was. Ik kreeg geen antwoord terug, alsof hij niet luisterde en mij niet eens zag. In een ogenblik pakte hij bij mijn rechterhand vast, terwijl ik heel kalm bleef. Wat hierop volgde was moeilijk te beschrijven; Ik zag de sterren en beelden draaien en mijn vroegere beleefde dingen kwamen weer boven, maar vreemd genoeg werd ik hierdoor ook heel erg kalm.
Toen ging mijn vader via de keuken naar de achterdeur en tot mijn verbazing volgde het zwart geklede meneer hem op een afstand.

Een heel verhaal, maaar ik moest het kwijt ; Nu is mijn vraag aan de obe-kenners wie de in het zwart geklede man was. Ik vermoed zo zelf dat hij een soort beschermengel was, maar ik weet het niet zeker. En wat betekent dit allemaal, wat ik allemaal heb gezien. Bedankt voor diegene voor de hulp
Snijden maar
pi_24510764
tvp
Extremistisch gematigd.
pi_24520568
goed, aan mijn vorige post had je niet enorm veel, maar ik had het gister geprobeerd, en ik lag in bed (wat denk ik al fout is), en het uitbannen van de gedachtes lukte wel aardig. Maar ik kwam meteen al bij het eerste probleem, en dat is dat ik een behoorlijke conditie heb, en dat als ik rustig adem haal, volgens mij niet vaker dan 4 keer per minuut adem. Toen vond ik het een beetje depressing om zo langzaam de trap af te gaan en dat ik na aanzienelijke tijd zat ik nog maar op 10-15 ademhalingen.

Wel merkte ik dat ik enorm rustig werd dat voelde wel goed. Maar na een tijdje kreeg ik moeite met het dichthouden van mij ogen. en ik moest me toen te veel focussen op het dichthouden van mijn ogen. Maar na een tijdje deed ik ze gewoon rustig open en even mijn tijd genomen om toen weer rustig verder te gaan.

maar na een tijdje kreeg ik echt behoorlijke hoofdpijn (maar dat had ik eerder die dag ook al). maargoed, dat negeerde ik maar, toen ik het idee kreeg dat ik wat dieper erin kwam, begon de kat zwaar irritant de mauwen (doet ie wel vaker en 1 mauw duurt wel 10 seconden soms ). Dat doet ie meestal als mijn moeder weg is (en ze had nachtdienst dus ze was weg toen). Maar als ik mijn ogen open deed, hield hij op met mauwen. En als ik toen weer verder wou gaan, begon dat beest weer. en dit ging een keer of 10-15.
heeft iemand hier een verklaring voor?

en als je eenmaal in een trance zit, kan je je gedachten dan weer vrijlaten om te visualiseren?
Extremistisch gematigd.
pi_24528090
quote:
Een heel verhaal, maaar ik moest het kwijt ; Nu is mijn vraag aan de obe-kenners wie de in het zwart geklede man was. Ik vermoed zo zelf dat hij een soort beschermengel was, maar ik weet het niet zeker. En wat betekent dit allemaal, wat ik allemaal heb gezien. Bedankt voor diegene voor de hulp
Je was min of meer in (half)slaap gevallen en daardoor begonnen droom en werkelijkheid zich een beetje te verweven.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:53:53 #292
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_24553147
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 19:25 schreef P8 het volgende:
goed, aan mijn vorige post had je niet enorm veel, maar ik had het gister geprobeerd, en ik lag in bed (wat denk ik al fout is), en het uitbannen van de gedachtes lukte wel aardig. Maar ik kwam meteen al bij het eerste probleem, en dat is dat ik een behoorlijke conditie heb, en dat als ik rustig adem haal, volgens mij niet vaker dan 4 keer per minuut adem. Toen vond ik het een beetje depressing om zo langzaam de trap af te gaan en dat ik na aanzienelijke tijd zat ik nog maar op 10-15 ademhalingen.

Wel merkte ik dat ik enorm rustig werd dat voelde wel goed. Maar na een tijdje kreeg ik moeite met het dichthouden van mij ogen. en ik moest me toen te veel focussen op het dichthouden van mijn ogen. Maar na een tijdje deed ik ze gewoon rustig open en even mijn tijd genomen om toen weer rustig verder te gaan.

maar na een tijdje kreeg ik echt behoorlijke hoofdpijn (maar dat had ik eerder die dag ook al). maargoed, dat negeerde ik maar, toen ik het idee kreeg dat ik wat dieper erin kwam, begon de kat zwaar irritant de mauwen (doet ie wel vaker en 1 mauw duurt wel 10 seconden soms ). Dat doet ie meestal als mijn moeder weg is (en ze had nachtdienst dus ze was weg toen). Maar als ik mijn ogen open deed, hield hij op met mauwen. En als ik toen weer verder wou gaan, begon dat beest weer. en dit ging een keer of 10-15.
heeft iemand hier een verklaring voor?

en als je eenmaal in een trance zit, kan je je gedachten dan weer vrijlaten om te visualiseren?
Klinkt hoe gek het ook misschien lijkt redelijk bekend.
Als het dan net lekker gaat word dat beest niet goed enzo. Staat ineens op, ze ligt altijd over mijn voeten heen onder de dekens , en begint te duwen en te mauwen. Dan stop ik en stopt de kat ook met mauwen. Dat was dus ook maar 2 keer. Die jop ik altijd op de grond voordat ik begin.

Ken hetgeen waar jij het over hebt over het weinig ademhalen ook wel. Om het minder saai te maken probeer ik er altijd allerlei details bij te visualiseren. verwarming die aanslaat. muziek die in het huis galmt. mooie prenten aan de muur of allerlei mooie dingen aan de trap zoals goud en uit hout gesneden afbeeldingen. Moeilijk zat...
Michelle is een chick
pi_25428044
quote:
Op zaterdag 27 december 2003 09:09 schreef Omkron het volgende:
*terugvindpost*
pi_25433214
Mensen, help..... ik ben al bijna 4 maanden bezig met mediteren, maar het lukt me gewoon niet om in die trance te komen. Ik merk wel dat ik recht moet gaan zitten, anders krijg ik enorme hoofdpijn. Maar dan nog, is er geen trance, ik voel wel wat, maar het zet niet door. In het begin kwam dit door spanning, maar dat is nu niet meer zo.

Wat ik doe is telkens mijn in en uitademing tellen, maar het lukt niet.... tips?
pi_25441205
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:41 schreef MusicGenious het volgende:
Mensen, help..... ik ben al bijna 4 maanden bezig met mediteren, maar het lukt me gewoon niet om in die trance te komen. Ik merk wel dat ik recht moet gaan zitten, anders krijg ik enorme hoofdpijn. Maar dan nog, is er geen trance, ik voel wel wat, maar het zet niet door. In het begin kwam dit door spanning, maar dat is nu niet meer zo.

Wat ik doe is telkens mijn in en uitademing tellen, maar het lukt niet.... tips?
hoewel ik er ook nog niet supergoed in ben, raad ik je aan om je voor te stellen alsof je een trap afloopt. Bij elke uitademing 1 trede lager. Ik zelf zie alleen de trap met alles eromheen zwart. soms komen er mensen oid voorbij "waaien". maar die zijn niet zo moeilijk te negeren. maar als je het goed doet (ik tenminste wel) dan merk je echt dat je dieper gaat in je eigen hoofd, bij elke trede die je naar beneden doet. alsof je in een lift zit.

het enige probleem is dat ik dus niet weet wanneer ik in en trance zit. ik merk wel, zoals eerder gezegd (volgens mij in de OP) dat het voelt alsof de ruimte waar ik in lig, steeds groter wordt. noujah, of ik nou in trance kom of niet, het is wel rustgevend.
Extremistisch gematigd.
  vrijdag 8 april 2005 @ 12:23:54 #296
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_26069524
Dit topic mag wel eens wat meer uitgeleefd worden!! Meditatie is een hele mooie en zeer effectieve beoefening ! doe er je voordeel mee!

Hier een lyric die ik vond van: Last emperor - meditation
quote:
Deep concentration, mental penetration
Hits me off the paranormal psychic information
Imagine every b-boy and girl in third world nations
Unite become one through pure hip-hop meditation
Watch me closely, I separate the spiritual from the ghostly
Tap the Emperor get struck down like Obi Wan Kenobi
I am hip-hop so hold me, but no one had ever told me
That corporate America would attempt to over-throw me
Secretly plant and grow me, light me up and then smoke me
Got you thinking your the Godfather like Vito Corleone
As an underground artist my days and nights below me
Signing a contract like King Salo, now everybody knows me
Righteousness oppose me, wicked women don't approach me
I am a player-hater so ??? Nelson couldn't coach me
I flipped animalistic's, and the critics tried to poach me
Turned a crew of battle-cats into pussy-cats like Josie
Oh don't play me closely, it's the music that controls me
Hip-hop is mother earth and in my infancy she holds me
Single parent see single handily shape and hold me
When they tried to enslave me she train me how to set my soul free
Bounty Hunters capture me, in carbonate they froze me
I am the Dark Oder my two sons are Thor and Ockie
In the beginning there was the word and in the sentence hip-hop wrote me
If you're brave enough to meditate then come along and show me!

(Verse 2)
I'm an extra-terrestrial emcee, and I know some are doubting me
Like Han Solo fighting style, like awe Millennium Falcon me
I change shapes and mind states through the use of mental alchemy
I climbed the Tower of Babylon and through rappers of the balcony
My culture showers me, the microphone overpowers me
Separates me from rappers who use actions that are cowardly
That's how it be, hip-hop amazes me worships, praises me
Resembles favours me, allows me many ways to freak
Seven styles for seven days a week
Allows me to transform like soundwave and give up more tapes than Laser Beak
The things you see in life hip-hop provides you, over-rides you
Let the spirit of hip-hop get up inside you
There was a shoulder to lead on, but I had the one to cry to
Help me pick up the pieces made me hot enough to fly through
Tried to fly through, jacking me for my faculty
Half of these emcees get lost in space like Dr. Zachary
I jetted for the goal-line A and R's kept trying to tackle me
Sacked me and grappled me, I was the righteous of an athlete
At first I was alone now there's a 1000 kids that backing me
Finally got a deal and now the CIA are tracking me
I didn't mean to do it socialism just came naturally
I think it's time to meditate, my sentiments exactly

(Verse 3)
In the world filled with petulance and hatred
Some say we'll be rescued by spaceships
I stay away from crooks and study books by the ages
When the world gets to crazy hip-hop helps me escape it
No gravity I am weightless, broke from poverty to greatness
I create this and built this, kid rackets smelt the fragrance
One love, One blood I got rhymes buried in my platelage
You can state this, crease this, place this with emphasis
Now enter this, take shots like Islamic fundamentalists
Degenerate rappers I'm smashing attackin' with a passion
A-and-R-bashin', ripping lyrics built on fashion
Now imagine you just won a trip around my way
Full transportation all expenses paid
I've never been a player just the one who got played
Now my style kills more kids then Rouge versus Wade
Don't be afraid to join us on this hip-hop meditation
Where you encounter evil spirits, release hip-hop and let it chase them
And place them over here, forget the clothes that you be wearing
My style is matter free, I'm free but don't you go comparing
Your weekly shopping-sprees versus my bargain basement shopping
Your religion versus my black magic concoction
Tae-quando and boxing, moving soldiers to my locksmith
Your biodegradable rhymes to my lethal toxin
Rhyming is a gift and not an option
I gave birth to more styles then half you emcees got through adoption
Be careful of the lyrics and the rhymes that you be dropping
Cause while we meditate the whole universe is watching!!!
pi_26070292
Ik heb de afgelopen week veel gemediteerd, steeds net voor het slapen gaan. Bandje opgezet, met begeleiding. Dan kan ik me iets beter concentreren, al heb ik nog steeds de neiging veel af te dwalen met allerlei gedachten. Maar ja, volhouden he, ik hoop dat na veel training dat wel minder wordt.
Old school thrash attack: www.violent-assault.tk
  vrijdag 8 april 2005 @ 14:33:24 #298
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_26072521
Wat helpt alvorens meditatie, is je wilskracht op te bouwen om je op 1 specifiek ding te concentreren. voor mij althans
pi_26121336
Na het lezen van de eerdere delen van dit topic ben ik het ook gaan proberen en het is erg rustgevend.
Vooral bij de eerste keer was ik totaal van de wereld.
  zondag 10 april 2005 @ 14:55:53 #300
73940 Choices
Woordeloze lurker
pi_26122711
Er zijn genoeg mensen eigenlijk die nu mediteren zie ik, .. nu is mijn vraag aan jullie;
Wat houd meditatie in? Wat is de definitie van meditatie, en het doel van meditatie?

Graag jullie meningen
  zondag 10 april 2005 @ 22:21:02 #301
64838 Mischa_NL
De_Relatieman
pi_26134091
hmz.

Ik doe het veel voor slapen gaan. Niet echt mediteren als astraal reizen oid. Maar gewoon ontspannen. Wanneer je dieper gaat voelt het ook niet meer ontspannend.
Hoe dieper je gaat hoe minder lekker het aanvoelt maar tergelijkertijd voel je je wel lekkerder als je eruit komt vind ik.

Soms heb ik dat ik zo diep ga dat ik mijn ademhaling helemaal niet meer voel maar niet altijd.
Michelle is een chick
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')