abonnement Unibet Coolblue
pi_212232250


Welkom in het Bundesliga topic!

Een competitie met 18 ploegen die 36 wedstrijden tegen elkaar voetballen, en op het eind wint Bayern München. Zo ging het de afgelopen 12 keer, maar het scheelde afgelopen mei heel weinig. De Rekordmeister kreeg helaas hulp van grote uitdager BVB dat zijn gewonnen positie thuis tegen Mainz helemaal weggaf, terwijl Bayern zelf met grote moeite won van FC Köln. Gaan ze het dit jaar voor de 13e keer flikken? Een korte voorbeschouwing

Bayern München

Bayern had meerdere grote problemen afgelopen seizoen en probeert er nu komaf mee te maken. Sadio Mané voldeed niet in Duitsland en is inmiddels vertrokken richting de zandbak. Het vertrek is opgevuld met Harry Kane die na laaaaange onderhandelingen overkwam van de Spurs. Keeper Manuel Neuer is nog steeds aan het revalideren van een val op een skivakantie, zodat Sven Ulreich en Daniel Peretz nu de honneurs waarnemen (Yann Sommer is na het behalen van zijn eerste kampioenschap meteen vertrokken naar Inter). Voor Matthijs de Ligt ziet het er slecht uit, getroubleerde coach Thomas Tuchel vindt hem niet goed in de opbouw en geeft Min Jae Kim en Probleem Dayot voorlopig de voorkeur. Behalve de 13e titel staat er ook een patroon op het spel: kan Bayern niet alleen de titel pakken, maar ook het seizoen afmaken met de coach waarmee het aan het seizoen is begonnen?



Is Kane dan de oplossing voor het Beierse spitsenprobleem?

Borussia Dortmund

De druiven waren zuur in Dortmund, maar BVB kan alleen zich zelf iets verwijten. Sebastien Haller gaat ineens variëren in een strafschop routine waardoor Finn Dahmen de held wordt en er zelfs een transfer naar Augsburg aan over hield en de rest van het elftal wist het ook niet meer om te draaien. Al moeten er wel complimenten uitgedeeld worden voor de laatste wedstrijden van Donyell Malen die ineens ging scoren, maar in de eerste wedstrijden van 2023/2024 is hij toch weer in oude fouten vervallen met veel doelpogingen die recht op de keeper af gaan (zie zijn vermakelijke duel met Kevin Muller tegen Heidenheim. Felix Nmecha is overgenomen uit Wolfsburg, Rami Bensenbaini uit Mönchengladbach en ter elfder ure werd ook topscorer van 2023 Niklas Füllkrug nog ingelijfd. Heel veel heeft het nog niet opgeleverd, wordt het weer zo'n net niet seizoen voor BVB?



Rasenball Sportverein Leipzig

Behalve winst in de beker stelde Rasenball ook deelname in de Champions League veilig met een derde plaats, maar het betaalde een flinke prijs. Hun beste speler Christopher Nkunku werd voor veel geld een geblesseerde bankzitter in Chelsea, en ook Konrad Laimer, Josko Gvardiol en Dominik Szoboslai werden voor veel geld weggelokt. De meest interessante aankoop was de huur van Xavi Simons, die voor een paar miljoen terugkeerde van PSV bij Paris St Germain en inmiddels goed bezig is in Oost Duitsland. Met o.a. collega in de Barça jeugd Dani Olmo en de van RC Lens overgenomen Luis Openda vormen ze tot nu een gevaarlijke aanval die duidelijk trefzekerder is dan de inmiddels ook verkochte Andre Silva. Verrassend genoeg heeft ex Heraclied Yanis Blaswich nog steeds de voorkeur als eerste keeper boven veteraan Peter Gulasci. Zal Simons het Vollgas fussball van zijn nieuwe ploeg vol kunnen houden of telefoneert hij halverwege naar huis?



1. FC Union Berlin

Und niemals vergessen, Eisern Union! Een vierjarige run in de Bundesliga heeft Union er nu op zitten. Eerst ging het louter om lijfsbehoud in 2020, daarna pakten ze verrassend Conference League deelname in 2021, haalden vorig jaar de Europa League en afgelopen seizoen werd de beste club Berlijn zowaar 4e en Champions League deelnemer. Coach Urs Fischer zal altijd met beide benen op de grond blijven, maar zelfs hij herhaalde een paar keer dat de prestaties van die Eisernen "waanzinnig" waren. Daar waar ze vaker kiezen voor goedkope transfers uit de 2. Liga werden er vanwege de deelname in het miljoenenbal ook drie toptransfers gedaan. Robin Gosens kwam over van Inter, Kevin Volland uit Monaco en Leonardo Bonnucci hoopt op eerherstel na zijn gedwongen vertrek bij Juventus. Sheraldo Becker is tegen de verwachtingen in gebleven, Danilo Doekhi is zelfs aanvoerder geworden. Kunnen die Eisernen er nog een schepje boven op doen dit jaar of zijn alle Europese wedstrijden hun ondergang?



Hoe erg gaat het spoken an der Alten Försterei?

SC Freiburg

Voor de Breisgau was het seizoen wederom boven verwachting, al was het zuur dat ze op de laatste dag nog Champions League deelname mistten. Niet iets waar de grillige coach Christian Streich van wakker ligt, die vindt dat Europese gedoe maar lastig en wil het er nooit over hebben. De kern van de ploeg is bij elkaar gebleven dit jaar, maar wel een belangrijke bouwsteen kwijt. Mark Flekken is na zijn succesvolle optredens in Duitsland naar Brentford geswitched, talent Noa Atobulu die al in de beker keepte zal hem opvolgen. Is dit het begin van een keepersprobleem in Freiburg, of is Atobulu meer dan capabel als opvolger?

Bayer04 Leverkusen

Bayer04 had een rommelig seizoen af te werken waarin coach Seoane werd ontslagen toen de club bijna laatste stond. Dankzij Xabi Alonso redde de Werkself niet alleen het vege lijf, ze kwamen nog knap terug in de tweede helft van het seizoen. O.a. Jeremy Frimpong onderscheidde zich met goed voetbal op een ongewone positie, Alonso gebruikt hem vanwege zijn snelheid vaker als middenvelder. Over de clash die dat in Oranje heeft opgeleverd gaan we het even niet hebben. Jonas Hoffmann is overgenomen van Gladbach, Granit Xhaka is weer terug op het oude nest en Victor Boniface verlaat na vele doelpunten voor Union St Gilles het Brusselse voor Köln Leverkusen. De start was alleszins goed met een klinkende overwinning op Rasenball. Kan Xabi die goede start vervolg geven?

Eintracht Frankfurt

Na het winnen van de Europa League was het volgende seizoen van die Eintracht niet zo best, er werd maar nipt Europees voetbal gehaald doordat ze de bekerfinale speelden en verloren van Rasenball. Coach Oliver Glasner is eruit gezet, voor hem in de plaats komt Dino Toppmöller, voormalige assistent van Julian Nagelsmann bij Bayern en de zoon van Klaus Toppmöller, zelf ook ooit coach in Frankfurt. De kern is redelijk bij elkaar gebleven, er zijn een paar kleine aankopen gedaan in de personen van Elyes Shkiri (FC Köln) en Omar Marmoush (Stuttgart). Kunnen de Hessen zich lostrekken uit het moeras der middelmatigheid?

Vfl Wolfsburg

Ook Wolfsburg heeft een wat wisselvallig seizoen achter de rug, met hun Deense aanvallers Wind en Svanberg die goede wedstrijden afwisselden met slaapverwekkende vertoningen. Een beetje curieus werd de situatie rond de broers Nmecha. Lukas Nmecha is altijd het grootste talent geweest, maar was veel geblesseerd, terwijl zijn broer Felix het meer van werklust en invalbeurten moest hebben. Maar hij viel zoveel op dat Felix nu is weggekocht door BVB, terwijl Lukas na de eerste ronde DFB pokal weer geblesseerd raakte en lange tijd ontbreekt. Felix’ vertrek is opgevangen met Lovro Majer en Vaclav Cerny, terwijl ex Genk speler Joakim Maehle overkomt uit Atalanta om de verdediging te versterken. Kan Jonas Wind met betere aanvoer vanuit het middenveld nu meer doelpunten opleveren?

FSV Mainz

Er zullen aardig wat Dortmund fans zijn die Mainz de grootste pech en tegenslag dit seizoen toewensen. De grillige Inglourios Basterds wonnen een paar keer verrassend van de topteams en handhaafden zich als negende. Maar het seizoen is op dit moment erg slecht begonnen met drie wedstrijden en nul zeges. Is de Magie van Bo Svensson uitgewerkt in Rheinhessen of trekt hij nog een konijn uit de hoge hoed. O.a. Sepp vd Berg is overgekomen uit Liverpool om het tij te keren, ik hou mn hart vast.

Borussia Mönchengladbach

Vorig jaar zou het jaar van de wederopbouw moeten worden, maar helaas kreeg Daniel Farke het niet voor elkaar zoals het hem in Engeland een paar keer wel was gelukt. Die Fohlen zijn met Hofmann en Bensebaini ook twee belangrijke spelers kwijt, coach Gerardo Seoane denkt na zijn congé in Leverkusen dat hij in Gladbach in een soort deja vu is beland. Weer een slechte start na drie wedstrijden. Gaat Seoane dit nog keren, of wacht hem een tweede vroeg aftocht?

1. FC Köln

De club die qua torhymne makkelijk in de top10 komt, maar helaas een wisselvallig seizoen op de mat legde, ondanks de bezielde leiding van hun coach Steffen Baumgart. Met Carstensen, Paqarada en Selke werden een paar kleinere aankopen gedaan, maar helaas kreeg de club ook een transferban wegens ongerijmdheden in het aantrekken van een Sloveens talent, waardoor ze Benedict Hollerbach, de topscorer van Wehen Wiesbaden moesten laten lopen naar Union Berlin. Baumgart is net als Freiburg’s Christian Streich een van de meest vocaal aanwezige trainers in de Liga, motivatieproblemen zijn er niet na een peptalk, wel oorsuizen.


1899 Hoffenheim

Het ging ook voor Hoffenheim afgelopen seizoen met hangen en wurgen. Na het ontslag van Andre Breitenreiter wist Pellegrino Materrazzo de Kraichgau nipt voor degradatie te behoeden. Marius Bulter is overgekomen van Schalke, Florian Grillitsch is terug op het oude nest na zijn mislukte Ajax periode en Maximilian Beier keert terug van verhuur bij Hannover96. Last minute werd ook nog Wout Weghorst gehuurd van Burnley om extra oorlog te maken in het aanvalsspel. Kan Hoffenheim een tweede kwakkelseizoen vermijden?

Werder Bremen

Een zeer goed begin waarin o.a. BVB werd geklopt, maar het eind ging uiterst moeizaam vorig seizoen, toch wisten de Bremer zich als 13e in de bundesliga te houden. Op dit moment lijkt Werder het meest geraakt door de sluitingstermijnen van de transfermarkt. Hun topscorer Füllkrug werd helaas nog ter elfder ure weggelokt door BVB. Men dacht met het aantrekken van Naby Keita dit al ondervangen te hebben, maar de Guineeër raakte geblesseerd in de aanloop van het seizoen, evenals Marvin Duksch waardoor ook Rafael Borré nog even snel overgenomen werd van Eintracht. Wordt het gemis van the Ugly Birds (zoals Füllkrug zichzelf en Duksch ooit noemde) een breekpunt, of kan Ole Werners team met hun Joker – rotatie (alle wissels vanaf minuut 60) nog opvangen?

Vfl Bochum

De grootste mazzelaars zitten in de Ruhrpott. Bochum wist dat het een gevecht ging worden en na het ontslag van Thomas Reis kreeg Thomas Letsch de boel op de laatste dag nog op de rit. Er zat een paar keer geluk bij (doelpunten van spelers die er eigenlijk met rood af hadden gemoeten, penalty die niet gegeven werd omdat Adeyemi eerder teveel schwalbes maakte) maar het kan de Castropper Strasse weinig schelen. Thuis zijn de Bochumer een heel naar team dat alle grote teams punten kan afsnoepen, uit worden ze helaas nog wel eens bevangen door plankenkoorts zodat de verdediging af en toe verstijft als ze moeten ingrijpen. Een grote bron van frustratie voor keeper Manuel Riemann die altijd alles geeft en in zijn driftbuien en fanatisme aan een combi van Martin Hanssen en Wout Weghorst doet denken. Zien we Riemann dit seizoen weer vreugdetranen plengen na een gelukte stunt of wordt het een echt tranendal als Bochum te ver naar onderen zakt?

FC Augsburg

Afgelopen seizoen ben ik FCA “de poppenkast” gaan noemen, omdat ze eigenlijk altijd veel drama in hun spel leggen om de tegenstander te ontregelen. Overtredingen, lang zeuren bij de scheids, de confrontatie zoeken en schwalbes. Zet Augsburg in Spanje neer en ze zouden zo voor een tweede Getafe door kunnen gaan. Hun spits Berisha is inmiddels vertrokken naar Hoffenheim, waardoor men voor goals op de Kroaat Beljo en Bosniër Demiroviç leunt. Tot nu toe brengt hun getreiter Augsburg geen resultaat, zullen ze de poppenkast gaandeweg laten varen dit seizoen?

Vfb Stuttgart

Nipt het vege lijf gered in de relegation tegen HSV, sponsor Mercedes weg, alle sterkhouders in de selectie verloren, maar één stukje goed nieuws heeft Stuttgart wel. Hun topscorer Sehou Guirassy is gebleven, ook al had ie soms wat veel kansen nodig vorig seizoen. Het leek een standaard rit naar de afgrond te worden na het ontslag van Materrazzo en het vertrek van Sven Mislintat als TD. Ook Michael Wimmer en Bruno Labbadia kregen de vrije val niet gestopt, tot in de laatste wedstrijden Sebastian Hoeness voor de groep kwam te staan. De start was tegen Bochum ronduit verpletterend, maar zelf kregen ze daarna een flink pak slaag van Rasenball. Is het genoeg voor de Schwaben om bij goede wedstrijden niet naast hun schoenen te gaan lopen en teveel kansen te missen?

1. FC Heidenheim 1846

De kleinste club in de bundesliga, ook de hoogste, omdat het stadion op meer dan 500 hoogte ligt. Voor het eerst in zijn geschiedenis speelt Heidenheim op het hoogste niveau mee. De vloek van de promovendi is meestal dat je beste spelers meteen weg worden gekocht (zie bv Greuther Fürth dat in zijn ene jaar bundesliga zonder de complete verdeging begon, die door Union en Hoffenheim werden weggekocht), maar zowel Jan Niklas Beste als Tim Kleindienst zijn gebleven. Een kleine aankoop was Marvin Pieringer die van Paderborn overkomt, maar grote financiële klappers hoeven we van FCH niet te verwachten. Kunnen ze a la Bochum af en toe de topteams ergeren, of zijn ze net zo ergerlijk als een zoemende mug die je makkelijk een mep verkoopt?

SV Darmstadt 98

De tweede promovendus is voor de vierde keer actief in de Bundesliga, de laatste keer dat de Lelies dit voor elkaar kregen was in 2016/2017, waarna ze helaas weer terug moesten naar de 2. liga. Torsten Lieberknecht is realistisch, lijfsbehoud is opnieuw het doel, alles wat meer is, is meegenomen. Met Tim Skarke, Luca Pfeifer en Fraser Hornby hoopt men voorin gevaar te ontwikkelen, maar de opvallendste man de laatste weken is loopwonder Fabian Nurnberger die gratis uit (hoe kan het ook anders) Nurnberg is gekomen en met zijn vele loopacties de indruk wekt dat hij overal op het veld staat. Kan zijn werklust Darmstadt vooruit helpen of is na een jaartje weer aufwiedersehn?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212234639
"Hacke-Spitze 123". een uitdrukking die ik vooral Nico Kovaç en Daniel Thioune in de mond hoorde nemen als ze zich ergerden aan spelers van hun clubs Wolfsburg en Fortuna Düsseldorf die zich aan trucjes te buiten gingen ipv te voetballen. Thioune mopperde bv vaker op Ao Tanaka, maar gisteren in de DFB Pokal kwartfinale stond de Japanner gewoon in de basis evenals Jordy de Weijs en Vincent Vermeij. Fortuna moest op bezoek Am Millerntor in Hamburg bij St Pauli. de Kiez club treedt in de beker aan net Sascha Burchert als doelman ipv vaste kracht Nikola Vasilj.

Fortuna was uit op revanche na een eerdere nederlaag thuis in de reguliere competitie, en kreeg via Tanaka ook een goede kans na 15 minuten. ze wisten St Pauli ook redelijk goed op te vangen, al zorgde Eggestein wel voor een schrikmoment. Kort voor rust kwam Fortuna op voorsprong via een penalty. Burchert was nogal wild uitgekomen op Vermeij maar eigenlijk wilde Sasha Stegemann niet aan een strafschop wegens buitenspel voor Vermeij. De Var sprak Stegemann echter tegen en na een kijkje op het scherm mocht Vermeij alsnog aanleggen en 0-1 scoren.

de Kiez club probeerde in de tweede helft wat meer tempo te maken en dat lukte goed toen Saliakas en Saad invielen en af en toe gevaarlijk voor het doel van Kastenmeier opdoken. Tanaka veroorzaakte helaas een penalty door Hartel omver te lopen, ook die schoot de penalty er zelf in. er werd niet meer gescoord dus werden het verlengingen.

Hartel had daar gewoon moeten profiteren van balverlies van invaller Quarschi maar Kastenmeier ruimde op. Tanaka maakte daarna echter 1-2 toen Burchert een schot van Daferner recht op hem af stompte. de emoties liepen in de laatste minuten zo hoog op dat St Pauli coach Fabian Hürzeler met twee keer geel naar de tribune werd gestuurd. waar hij tussen de harde kern stond mee te juichen toen invaller Boukhalfa alsnog de 2-2 binnenkreeg.

in de strafschoppen serie leek Burchert zijn blunder eerder op te ruimen door het schot van Daferner te keren, maar Florian Kastenmeier had echt stalen zenuwen. eerst stopte hij een poging van Maurides, daarna mocht Hartel het twee keer proberen omdat Kastenmeier voor zijn lijn zou hebben gestaan. ook de tweede wist de Fortuna keeper te stoppen. ex Twente speler Tzolis schoot de beslissende erin met een panenka. Fortuna Düsseldorf wint 3-4 en bekert verder. vanavond is het de beurt aan Hertha BSC en Kaiserslautern.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 31-01-2024 12:02:46 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212265000
In alle hectiek op het werk bijna vergeten maar eergisteren was dus de tweede kwartfinale in de Duitse beker. FC Kaiserslautern moest op bezoek in de hoofdstad bij Hertha BSC. Die Roten Teufel hadden in het transfer window cultspits Terence Boyd verkocht aan 3. Liga club waldhof Mannheim en in de competitie liep het haperend met nieuwe coach Dimitris Grammozis aan het roer. De ideale kans voor Pal Dardai om te profiteren. Doelman Tjark Ernst zat dit keer op de bank, Marius Gersbeck was bekerkeeper van dienst. Ook Florian Niederlechner kreeg een basisplaats ten gunsten van Fabian Reese die weliswaar genezen was van Corona maar met een conditie achterstand op de bank moest beginnen.

Kaiserslautern was in volle sterkte aangetreden, geen wisselingen voor de beker. De gasten begonnen agressief en slaagde er zo waarin het Olympia stadion bijna stil te krijgen in de 7e minuut. Jan Elvedi had een vrije trap van Puchaç opgepikt en schoot maar gewoon eens op Gersbeck,s doel. Tot vreugde van de 10.000 meegereisde fans plofte de bal er zo in. en die schok kwam Hertha eigenlijk niet meer te boven. Ze creëerden wel kansen en dwongen zowel de FCK verdediging als keeper Julian Krahl tot ingrijpen, maar FCK zette er één counter van ex Sparta speler Ache tegenover, die zag Richmond Tachie vrijlopen en de 0-2 erin schieten.

Coach Dardai greep in, zowel Zeefuik als zijn zoon Marten Dardai gingen eraf, Bouchalakis en Reese kwamen er bij. Met Tabakoviç vormden ze een goede driehoek op het middenveld die elkaar makkelijk kon vinden en sneller door de verdediging heen kon spelen. Reese had al in de 47e minuut de 1-2 op zijn schoen, maar maaide half over de bal heen. Een volgende aanval liep helemaal verkeerd toen Bouchalakis te zacht passte en invaller Kaloç er tussen kwam. De Tsjech zag Gersbeck te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf 20 meter de 0-3 erin. Alleen Reese deed nog iets terug met een eretreffer in blessuretijd. Daarbij bleef het, 1-3, de Berliner fans dropen stil af terwijl de FCK fans luid feest vierden. Jan Elvedi hoopte stiekem op een confrontatie met zijn broer Nico Elvedi, die woensdag in actie komt voor Gladbach . Die Fohlen moeten dan op bezoek bij Reuzendoder Saarbrücken, terwijl het Toppspiel van deze ronde Bayer04 tegen VfB Stuttgart is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 02-02-2024 17:52:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 3 februari 2024 @ 16:16:29 #4
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212277092
Man man man Bayern, totale controle, weer 2 100% kansen voor Sané. Balbezit 70/30 nog een paar prachtige aanvallen en toch laat je je weeeeer de kaas van het brood eten.

Loos die lul van een Sané nou eens man. Koning kansen missen en keizer balverlies. Wat ze toch in die man zien? Samen met Gnabry de meest overschatte spelers van Bayern. Dat Tuchel wel met hem door wil snap ik dan wel weer, want die man is een parodie op een trainer.

Gelukkig is jongeling Pavlovic wel weer trefzeker.
pi_212297039
- Bayern moest gisteren thuis tegen Gladbach, een week voor ze tegen Bayer04 spelen. Aangezien de Werkself tegen Darmstadt al rekende op 3 punten moest er dus gewonnen worden. Müller en Mazraoui mochten beginnen ipv Guerrero (bank) en Coman (knieblessure) en ook De Ligt stond in de basis, bij die Fohlen was Rocco Reitz terug in de basis, Robin Hack begon op de bank.

Zoals hierboven al vernoemd, Sané had twee dotten van kansen en miste die gewoon, Kane's vrije trap werd daarna door keeper Moritz Nicolas onschadelijk. En hoe meer kansen Bayern niet verzilverde, hoe brutaler Gladbach werd. Jordan kopte naast uit een counter, de Ligt stond in de weg bij een poging van Neuhaus. Maar Jan Elvedi's goal in de beker is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven bij zijn broer Nico. De Zwitser snoepte Müller de bal af na een te zachte pass van Neuer en schoot totaal onverwacht de 0-1 binnen. Pavloviç zorgde iig voor een gelijke stand vlak voor rust met een goed schot.

Na rust had Gladbach nog wel een gevaarlijke kans via Netz, maar verder liet de Rekordmeister niet zoveel toen. In de 70e minuut was Kane er snel bij toen Nicolas half misgreep om een voorzet onschadelijk te maken, de Engelsman kon rustig inkoppen. Ook De Ligt scoorde nog eens vlak voor tijd door een vrije trap van Sané binnen te koppen. Bayern wint en komt op 50pt

- Bayer04 moest dus op bezoek in Darmstadt. Beide clubs wisselden aardig door ivm vorig weekend: de Lelies hadden vijf nieuwe spelers op het veld (Kariç, Zimmerman, Magliça, Holtmann en Vilhelmsson) en één op de bank, Sebastian Polter is van Schalke geleend tot einde seizoen. De Werkself had Borja Iglesias van Real Sociedad overgenomen en hem ook meteen een basisplek gegund, inclusief hem ook hier vijf nieuwe namen (Tah, Hlozek, Tella en keeper Hradeçki die vorige week gespaard was, waren de andere vier)

Darmstadt verdedigde wederom stug, hoopte af en toe op snelle counters met Holtmann. Helaas werd zijn beste kans door Luca Pfeiffer opgeruimd. Grimaldo stuurde aan de overkant Hlozek weg, maar keeper Schuhen lag goed in de weg. De Spanjaard bleef echter met goede passes strooien en bereikte na een halfuur Tella die rustig binnenkopte. Kariç had voor rust nog de stand gelijk kunnen trekken, maar hij kopte recht op Hradeçki af. Een goal van Iglesias ging wegens buitenspel niet door.

Na rust zorgde Tella in de 52e minuut ook voor de 0-2 met een goed schot, waarna de Werkself het eigenlijk wel best vond. Ze speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. Polter viel nog wel in voor de Lelies en haalt een oud record van Michael Spies bij, namelijk spelen voor zeven bundesliga clubs in zijn carrière. Hij kon echter ook geen potten breken en het bleef 0-2. Bayer04 gaat met 52pt de wedstrijd tegen Bayern tegemoet, volgende week zaterdag om 1830u
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212297656
- BVB moest op visite op 500 meter hoogte in Heidenheim an der Brenz, waar ze tegen de plaatselijke FC Heidenheim moesten voetballen. Kobel, Reus en Brandt waren in Dortmund achtergebleven, nog steeds ziek. Dat betekent o.a. weer Meyer in het doel, ex Hertha doelman Marcel Lotka (nu in het tweede van BVB actief) die voor de bank meeging en jeugdspeler Kjell Watjen (dit worden veel naamgrappen als die ver komt) die voor het eerst bij de selectie zat. Ook Jaden Sancho ging niet meer, spierblessure. Bynoe Gittens verving hem. Aan de overkant had Frank Schmidt één wissel, Pieringer erin, Beck eruit.

Schwarzgelb had het heel moeilijk tot een goede opbouw te komen, FCH zat er voortdurend tussen en Oçzan werd zo onder druk gezet dat hij de bal aan Kleindienst kwijt was, helaas schoot die veel te haastig naast. Na nog een gemiste kans van Kleindienst leek Malen van onschatbare waarde met een goal vlak voor rust, maar helaas, de VAR floot hem terug voor buitenspel.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, Heidenheim de betere kansen, BVB dat er niet door kwam. Pas in het slot moest Kevin Muller een paar keer handelend optreden toen Füllkrug en Schlotterbeck nog gevaarlijk werden. Jan Niklas moest helaas geblesseerd uitvallen, dat kan nog wel eens een aderlating zijn de komende weken. De wedstrijd bleef uiteindelijk 0-0, 2 punten verspeeld voor BVB, maar bij Heidenheim zullen ze gezien het kansenverloop toch stiekem op meer hebben gehoopt.

- Gisterenavond was FC Köln tegen Eintracht Frankfurt het toppspiel, maar van welke liga, de Bundesliga of de Regionalliga West? Coach Timo Schultz had namelijk vijf spelers van onder 22 opgesteld, het leek wel alsof half FC Köln II op het veld stond. Probleem is dat behalve een transferverbod opgelegd door het CAS ook drie belangrijke spelers lang geblesseerd zijn (Selke, Uth en Waldschmidt) dus moest Schulz de jeugd wel een kans geven. Ook Eintracht zit in de misère, Dino Toppmöller probeerde het met een systeem wissel, 4-4-2 eruit, 4-3-2-1 erin. Ook Donny vd Beek belandde op de bank, Elyes Shkiri verving hem.

Frankfurt was beter in de duels, maar had het toch moeilijk tegen het jeugdig van de Geissböcke die hoog druk zetten en met hun snelheid vaak voor gevaar in de counter zorgden. Helaas kwamen daar behalve twee lange afstandsschoten van Ljubiciç geen grote kansen uit, de Frankfurter verdediging ving veel goed op. Shkiri had ook de 0-1 kunnen maken, maar mikte tegenover Marvin Schwäbe naast. Er werd niet gescoord in de eerste helft, maar Toppmöller vond een wissel noodzakelijk omdat Finkgraven rondjes liep om Chaibi, de snellere Dina Ebimbe moest dat opvangen.

Het ging mis voor "Frankfrust" nadat Nkounkou zich door Alidou liet piepelen en met een overtreding de bal terughaalde. Even later lag de Fransman goed in de weg toen Alidou Trapp al omspeeld had, maar bij de derde noodrem was het klaar en kon Nkounkou met 2x geel inrukken. De vrije trap slingerde Ljubiciç voor de goal en uitgerekend Alidou werkt simpel af. Het werd nog erger toen Smolciç zich vergaloppeerde in de opbouw en Thielmann er vandoor was. Die maakte het zelf mooi af, 2-0 wat een weelde. Ook Tuta vloog daarna met 2x geel van het veld door dat hij zich had laten opnaaien door ex Sparta verveellap Chabot en met een elleboog reageerde. Köln pakt belangrijke punten in de strijd om degradatie te ontlopen en moet hopen op een mispeer van Union Berlin op bezoek bij Rasenball. Eintracht blijft voorlopig zesde.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212348265
Schandalig dat RB nog altijd erin zit :')
My Kingdom for a horse.
pi_212362554
Door drukte op het werk even weinig tijd voor de DFB pokal gehad, al kon ik dankzij webradio gewoon meeluisteren met de enige wedstrijd die doorging deze week. FC Saarbrücken tegen Borussia Mönchengladbach is namelijk verplaatst naar 12 maart wegens de overvloedige regenval.

Wel doorgegaan is het toppspiel in de beker afgelopen dinsdag tussen Bayer04 en Vfb Stuttgart. De gasten uit Schwabenland hadden slechts één wissel, Hiroki Ito was na de uitschakeling van Samurai Blue op de Asia Cup weer terug en kon meteen doorvoetballen ipv Stergiou. Aan de andere kant had Xabi Alonso zijn bekerelftal uitgepakt met Kovar op doel, Tapsoba, Frimpong en Hoffmann hadden na een weekend rust nu ook een basisplek.

Stuttgart ging ongewoon agressief van start, waarschijnlijk om zich niet te laten overrompelen door de Werkself die normaal zelf vroeg de aanval zoeken. Waldemar Anton zorgde voor een prettige verrassing door een corner van Stiller binnen te koppen nadat de scheids even te voren zijn directe tegenstander Tabsopa had berispt wegens teveel handgemeen tijdens het verdedigen. Nu gedroeg de Burkinees zich wel, maar kon Anton daardoor makkelijk wegkomen. Het duurde zelfs tot de 42e minuut voordat Bayer04 echt een kans kreeg (schot dat naast ging)

In de tweede helft was Bayer04 beter op dreef, al in de 50e minuut lag de bal erin, maar Schick stond buitenspel. Drie minuten later was het wel gelijk, Nubel kreeg een voorzet van Wirtz maar half weggewerkt en Robert Andrich was er als de kippen bij om in te schieten. Xabi wisselde Schick en Hoffman in voor snelle lopers Borja en Adli, maar het was Stuttgart dat weer voorkwam via een zeldzaam goed schot van Führich. Per kerende post stuurde Wirtz Adli op pad die de 2-2 erin kreeg. Dat leek het in de reguliere speeltijd ook te blijven, maar vlak voor tijd ramde Wirtz nog een corner hoog voor het doel in de hoop dat iemand er tegenaan liep. En de boomlange Jonathan Tah was zo vriendelijk dat ook te doen en kopte 3-2 binnen. Leverkusen bekert verder, net als eerder Kaiserslautern en Fortuna Dusseldorf. Ook hier dus twee clubs uit een lagere liga, misschien drie als Saarbrücken in maart een derde keer kan stunten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 10 februari 2024 @ 16:20:56 #9
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212372416
In Köpenick ligt de wedstrijd al een tijdje stil,

Vanwege de perikelen omtrent het toelaten van investeerders en een foutje in de stemming (de 50+1 regel is niet gehonoreerd door een van de clubs die gestemd heeft, te weten Hannover) vlogen er weer tennisballen het veld op vanaf de "tennisvereniging" Waldseite, ditmaal in de 26e minuut.

Op spandoeken valt te lezen
quote:
Ein Gesprächsangebot nach einer bereits getroffenen Entscheidung?
Wen wollt ihr verarschen?


[ Bericht 13% gewijzigd door Mickytjuh op 10-02-2024 16:42:17 ]
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 10 februari 2024 @ 16:38:21 #10
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212372673
De wedstrijd is weer begonnen in Köpenick

Na tien minuten spelen vliegen er vanuit het uitvak tennisballen het veld op.
Daar is ook een spandoekje meegenomen.

quote:
Blackstone, Finger weg von unserem Sport
Van alle tribunes, behalve de hoofdtribune klinkt het lied
"Ihr macht unser Sport kaput"


De wedstrijd werd na enige tijd weer hervat, na een vermaning van de perschef met de mededeling dat we dichtbij een volledige staking van de wedstrijd zitten.

De eerste helft komen er 21 minuten bij.


Maar in de 45'+25e minuut schuurt Danilho Doekhi 1-0 voor de Eisernen

Een minuut later wordt er afgefloten voor de rust.

De vraag van vandaag? Heb jij al eens gescoord in de 45'+25e minuut?


In de tweede helft is nog van alles gebeurt, behalve scoren.


Union wint in eigen huis en heeft 3 punten gepakt.

[ Bericht 15% gewijzigd door Mickytjuh op 10-02-2024 18:12:34 ]
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212373650
Koploper tegen nummer 2.

18:30

pi_212373828
Gereed.
pi_212373953
Hup Leverkusen
pi_212374088
JUICHEN.
  zaterdag 10 februari 2024 @ 18:59:18 #15
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_212374128
Ze luisteren niet naar die drugsverslaafde uitvinder.
RED ONS HENNIEGOD
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:00:25 #16
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212374146
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212374178
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:00 schreef Mickytjuh het volgende:
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Liever tijdens de wedstrijd?
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:05:01 #18
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_212374205
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:00 schreef Mickytjuh het volgende:
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Ironisch wel van een club gemaakt door puur vergif.
RED ONS HENNIEGOD
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:10:02 #19
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212374259
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Liever tijdens de wedstrijd?
Ja.
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:05 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]
Ironisch wel van een club gemaakt door puur vergif.
Heb je een punt.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212374704
Xabiball *O*
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:51:54 #21
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212374732
Godverdomme Tuchel grijp nou eens in klootzak. Lekker Dier en Upameycano in de basis zetten ipv de Ligt. Je ziet hoe dat gaat. Wissel nou eens idioot!!!
pi_212374796
Erg mooi.
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:56:22 #23
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_212374806
Leverkusen is toch helemaal niet zo populair in Duitsland?
pi_212375297
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:56 schreef Immerdebestebob het volgende:
Leverkusen is toch helemaal niet zo populair in Duitsland?
Onderschat niet hoezeer men anti Bayern geworden is de laatste tijd. Als de Werkself dit over de streep trekt is veel vergeten.

Barst, Frimpong op de paal getikt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212375331
Ach, Harry Geen (trophy)
Jack does it in real time...
pi_212375413
Ah nu doet FrimpongGod het wel. Netjes gedaan *O*
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212375417
Bayern krijgt jantje
pi_212375459
Mongool tuchel zet de ligt op de bank maar upamecano mag wel beginnen

Lol
pi_212375480
Tuchel hep een groot probleem
  zaterdag 10 februari 2024 @ 20:35:05 #30
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_212375507
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 20:31 schreef Sabata het volgende:
Ah nu doet FrimpongGod het wel. Netjes gedaan *O*
Goed gemikt idd
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 10 februari 2024 @ 20:40:34 #31
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212375618
Tuchel OUT!!!!!
pi_212375873
Waardeloze lamlul Tuchel. Erg mooi.
pi_212376698
Hopelijk geen choke van de grote tegenstrever van Bayern dit jaar.
pi_212381073
3 punten en een beetje lucht voor Union
  zondag 11 februari 2024 @ 01:00:51 #35
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_212381168
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 00:50 schreef Jeroboam het volgende:
3 punten en een beetje lucht voor Union
Broer ff vraagje als Groningen of Cambuur finale verliest mogen ze dan Europa
In
pi_212384154
Hét toppspiel van het weekend dus gisteren, Bayern op bezoek in Köln Leverkusen bij Bayer04. Net als overal in Duitsland ook hier de protesten met tennisballen en bonbons die op het veld werden gegooid vanwege de investeerders discussie. Blijkbaar had DFL wel een een gesprek met de fangroep "unsere kurve" gewild, maar die wilden een openbare stemming ipv de geheime stemming waar in alles volgens hen was bekonkeld.

Nadat de fans hun zegje hadden gedaan werd er gevoetbald. Coach Tuchel besloot iets nieuws te proberen, een 3-6-1 opstelling met Dier, Kim en Probleem Dayot achterin, een heel vol middenveld daarvoor waarin Mazraoui en Bouy de verdedigende taken namen en de rest erop ingesteld was Kane aan te spelen als eenzame speerpunt. Meeste aandacht van de pers was echter naar Manuel Neuer gegaan, omdat die van de week een tik op een training gekregen had en met knieproblemen kampte. Toch stond hij gewoon op doel. Xabi Alonso had één pion meer in de verdediging: 4-5-1. Bayern huurling Stanisiç stond daar samen met vaste krachten Tah, Tapsoba en Hincapié. Voorin had de snelle Adli de taak om oorlog te maken met vijf man in zijn rug, maar zoals later bleek Tella en Wirtz mochten net zo goed mee oprukken. Frimpong begon op de bank.

De snelheid van de spelers van de Werkself zette de driemansverdediging van Bayern behoorlijk onder druk. Tuchel had van zijn spelers "een statement" gewild, hij zal niet heel gelukkig zijn geweest met de boodschappen die hij in 45 minuten kreeg. De eerste was, "Probleem Dayot blijft een probleem". Hoewel hij er een keer goed tussen zat toen Tella op doel wilde schieten had de jonge Fransman alle mogelijke moeite met Wirtz, Tella én Adli en lette daarom niet goed op toen Andrich rustig kon voorzetten. Boey rekende er niet op dat uitgerekend Stanisiç achter hem opdook en totaal vrij zijn eerste goal voor de Werkself kon binnenschieten. De tweede boodschap "Neuer verdient een bonus" want de captain op doel werkte flink aan zijn stats met drie gepakte kansen in 10 minuten nadat de verdediging steeds opnieuw Tella en Adli moest laten glippen.

Ook na rust geen verbetering. Als zelfs een verdedigend ingestelde speler als Grimaldo ineens met Tella kan gaan combineren dan klopt er iets niet in de verdediging. Alle complimenten voor de Spanjaard die 2-0 erin schiet, maar nu zag je hoe zeer Probleem Dayot de boel van de wal in de sloot helpt. Wat heb je aan opbouw als hij de boel achterin afbreekt. Tuchel zag dat ook in en haalde de jonge Fransman er af voor Kimmich, Pavloviç werd voor Müller ingeruild. Xabi counterde met een wissel van Frimpong op rechtsvoor (hij wordt verdorie nog een spits zo) en Adli werd er af gehaald voor Hoffmann omdat hij op het punt stond een tweede gele kaart te krijgen.

Intussen waren ook de extra Bayern aanvallers Tel en Choupo Moting er bij gekomen, maar het enige effect was dat meer aanvallers zich stukliepen op de stevige verdedigingslinie. Bayer04 counterde zelf nog eens en Frimpong schoot op de paal. Neuer ging in de absolute slotfase ook nog mee, verloor een kopduel van Tah en moest toezien hoe Tapsobah Frimpong wegstuurde. Hoewel Sané het hele veld nog achter hem aansprintte in een poging zijn schot nog van de lijn te halen, het hielp allemaal niks: 3-0. Carnaval begint lekker in Köln Leverkusen, Bayer04 blijft aan kop. Tuchel was naderhand vooral zuur dat Stanisiç de 1-0 gescoord en hoopte vooral dat een zelfde regel al in de Premier League een keer wordt ingevoerd, dat je als huurling niet tegen je eigen werkgever mag spelen. Gewoon vier man in de verdediging zetten de volgende keer Thomas, met De Ligt er bij ging het laatste weken prima toch? Bayer04 staat nu vijf punten voor op Bayern

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 11-02-2024 13:26:04 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212384447
Op vrijdag was het aan BVB de eer om het voetbal weekend te openen tegen SC Freiburg. Kobel was weer terug op doel, Moukoko werd ingeruild voor Reus in de basis, voor de rest geen wijzigingen. Thomas Meunier is intussen verkocht, de Belg gaat naar Trabzonspor Freiburg moest Sildilla met een blessure missen, Röhl was met rood eraf gegaan in Stuttgart, dus moest Gregoritsch hem vervangen.

En Schwarzgelb had er zin in, Bynoe Gittens brak al na tien minuten door de Breisgauer verdediging, werd gestuit maar zag hoe Malen een omhaal probeerde. Helaas lette Atobulu in het doel op. Tweede kans voor Malen ging er wel in, assist van Füllkrug, goal van Malen die nu niet recht op een keeper af kan rennen maar meteen moet schieten. 1-0. Enige echte kans die Freiburg er tegenover zette was Gregoritsch met een vallende kopbal, Kobel ving dat gemakkelijk. Daarna twee zware overtredingen van Malen en Ryerson op Höler en Gulde, beiden kregen geel. Höler kon door, Gulde moest er helaas af. In de blessuretijd van de eerste helft kon Malen ook nog de 2-0 erin koppen na een voorzet van opnieuw Füllkrug

In de tweede helft probeerde Freiburg wel op de aansluitingstreffer te jagen maar echt onder druk kwam BVB niet, Doan en Phillip konden Kobel niet echt in moeilijkheden brengen met halve kansen. Opvallendste momenten waren de 3-0 van Füllkrug op aangeven van Maatsen en daarna de wissel van Maatsen voor pechvogel Mateu Morey, die maar liefst drie jaar nodig had om te revalideren van een zware blessure. Hoewel de Spanjaard maar 120 seconden op het veld stond, stond ie van het applaus daarna te grienen als een klein kind. Füllkrug kreeg na het laatste fluitsignaal ook nog een kleine verjaardagstaart van Malen overhandigd, met vijf kaarsen erop, 3 voor zijn goals tegen Bochum twee weken terug, een voor de goal van de avond en een voor de twee assists. BVB lijkt uitermate goed te draaien nu, worden dus interessante confrontaties met PSV. In de stand zijn ze vierde, gelijk met Stuttgart maar 3 goals minder. Freiburg moet langzaam aan omkijken op 7, want Heidenheim en Hoffenheim komen er aan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212384817
Een van de weinige wedstrijden waar níet met dingen op het veld werd gegooid was in Bremen. Werder vierde zijn 125 jarig bestaan, maar had helaas FC Heidenheim als gast die de schaal met punch leegzuipt en iedereen ongemakkelijk laat kijken met lallend gedrag. Beide teams waren zeer constant kwa opstelling, zowel Ole Werner als Frank Schmidt lieten de zelfde basis elf staan.

Hoewel Werder in de eerste minuten twee dikke kansen kreeg op de 1-0, wilde de bal er niet in, vooral die bal van Stage die op de paal van een leeg doel ketste was zonde. Wie anders dan Jan Niklas Beste strafte dit twee keer af. De eerste keer schoot Beste een corner voor die door een volledig vrij staande Maloney wordt ingekopt terwijl de Werder verdediging Kleindienst en Werder huurling Dinkçi afschermt. De tweede keer ontsnapte Dinkçi nadat hij Duksch de bal afsnoepte en Beste was er snel bij de rebound van Zetterer's half gelukte redding binnen te tikken. Het werd stil aan de Weser, op een klein blokje gasten van de Brenz na.

En vervolgens werd het heel luid toen Romano Schmid in de eerst volgende aanval nog 1-2 maakte. Kleindienst had na een volgende corner van Beste zelfs de 1-3 op zijn schoen, omdat hij nu vrijliep en Maloney beter bewaakt werd. De Bremer probeerden nog een helft lang druk te zetten maar er kwam geen wijziging meer in de stand. Heidenheim gaat er met het buffet en de drank vandoor terug per trein naar de Ostalb, Bremen blijft met de kater zitten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212388633
De situatie bij Eintracht Frankfurt op dit moment doet denken aan 1999-2000, toen slechte wedstrijden en goede week in week uit afgewisseld werden en de directie uiteindelijk vier trainers in een seizoen gebruikte. Opvallendste man dat seizoen was de Noor Jan Age Fjörtoft, die na een paar slechte wedstrijden als flop werd afgeschreven en zelfs interim trainer Reinhold Fanz moest overbluffen om hem in te wisselen tegen Bochum door zelf warm te gaan lopen en achter hem te gaan staan. Fjörtoft scoorde inderdaad de winnende goal, maar viel ook op met een tirade tegenover een fanreporter : "Ben ik een flop, waar zijn jullie nu, kom maar op als je durft". De fans en spelers vonden het prachtig, Fanz gaf de Noor een stevige boete omdat hij hem na die goal met goed fatsoen niet als zondebok kon gebruiken. Een paar weken later werd Fanz ontslagen en maakte Jörg Berger het seizoen af. Fjörtoft speelde zich in de basis en was heel belangrijk voor het lijfsbehoud van Eintracht dat jaar.

Vfl Bochum kwam opnieuw op bezoek bij Eintracht gisteren, waar een zekere Donny vd Beek op de bank zat. Ook Kevin Trapp belandde op de bank, want de eerste doelman blesseerde zich en moest hals over kop door Jens Grahl vervangen worden, ook Sasha Kaleziç ontbrak (hij is vader geworden), Tuta en Nkounkou waren geschorst. Dina Ebimbe was geblesseerd. Nog steeds geen Donny dus, Max, Buta, Pacho, Chaibi en Marmoush waren de gelukkigen. Bochum had in die wisselkermis maar twee veranderingen: Kevin Schlotterbeck begon nu ipv Masoviç. Asia cup terugkeerder Asano verving Antwi-Adjej

De meeste ophef was er in de eerste twintig minuten . Beide ploegen gingen er volgas in en vooral Bochum kreeg al twee enorme kansen in de eerste minuten. Osterhage werd nog net door Larsson gestopt, Asano ontsnapte aan Max maar zijn pass werd door Bero niet binnengewerkt. In de counter daarna stuurde Götze Marmoush op avontuur die 1-0 maakte. Bochum ging nog een tandje harder aanvallen en sloeg terug met de 1-1 van Daniel Broschinski. Niet lang daarna moest Larsson uitvallen, en eindelijk had vd Beek zijn kans.

Heeft hij die gegrepen vraagt u? Ehm, nee, hij kreeg wel een flinke kans ver in de 2e helft, maar de Bochumer verdediging ruimde op, zoals ze alles opruimden wat Eintracht die hele tweede helft probeerde. Riemann hoefde zelf weinig meer te doen, want als de verdediging het niet aankon, waren de Frankfurter zelf te onnauwkeurig. Het bleef dus 1-1. Een opsteker voor de gasten die op 14 staan, Frankfurt had dan weer geluk dat Freiburg al bij BVB had verloren dus blijven ze 6e, nu vier punten voor op de Breisgau. Voor Donny ziet het er niet heel best meer uit, wie weet is Fjörtoft's voorbeeld een inspiratie en zijn de vele blessures een allerlaatste kans. Maar hij heeft er al aardig wat gehad inmiddels.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212389259
Bij Union Berlin tegen Wolfsburg stonden twee Kroatische ex internationals nu als coach tegenover elkaar. "Käptn" Nico Kovaç is nu trainer in Wolfsburg, Bjeliça keerde terug van een schorsing wegens zijn gedrag tegen Sané tegen Bayern. De protesten van fans tegen investeringsplannen liepen hier flink uit de klauwen totdat zelfs Dirk Zingler zich ermee moest bemoeien. Intussen was er al een helft gevoetbald. Kevin Behrens was in de transferperiode gewisseld naar Wolfsburg, maar ondanks een slim passje op Wind lag keeper Rönnow goed in de weg. Het ging verkeerd op slag van rust toen Schäfer eerst op Majer botste en beide met een tulband verder moesten. Daarna gooide Jenz zich voor een nieuwe koppoging van Schäfer. De Hongaar blijkt een kop van gewapend beton te hebben want Jenz ging met een gebroken neus tegen de grond. Hij moest buiten de lijn behandeld worden en terwijl dat gebeurde namen Die Eisernen een corner. Volland gaf voor, Danilo Doekhi, voor het eerst in de basis sinds drie maanden, kopte de 1-0 binnen.

Kovaç liet zich even flink gaan langs de lijn en ook Jenz stond op het punt de vierde man aan te vliegen. Die was daar niet van gediend, Kovaç kreeg geel. In de tweede helft was Wolfsburg erop gebrand om de gelijkmaker te scoren maar Rönnow had zijn dag vandaag, zes gepakte doelpogingen kon de Noor noteren. Bjeliça was tot één minuut voor tijd ongewoon rustig, maar stond in de laatste 60 tellen flink met zijn armen te zwaaien om aan te geven, "stop er maar mee scheids, tis klaar." Zijn gebed werd verhoord en de Kroaat liet zich gewillig omverlopen door de dolle bank en trainerstaf. Oef, 3 punten over de streep voor Union, dat gaat bidden voor een goed resultaat van Hoffenheim dat FC Köln op bezoek krijgt straks. Commentator Sven Pistor heeft vrij vandaag, zogenaamd als fan van carnaval, maar hij wil gewoon Bots niet meer horen.

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212393704
Wappie Wout was weer eens mad en sloeg de dug-out.
pi_212393714
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 22:04 schreef Oriente het volgende:
Wappie Wout was weer eens mad en sloeg de dug-out.
Dit accepteer ik niet zonder beelden.
pi_212398006
https://sportnieuws.nl/vo(...)-2024021206443832908

het klopt inderdaad. Weghorst werd gewisseld voor Kramariç en was daar helegaar niet blij mee. Het werd nog erger, want Kramariç maakte in de 94e minuut de gelijkmaker.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212398125
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212398138
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:57 schreef Sabata het volgende:
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
HSV nooit meer in de Bundesliga *O*
pi_212398140
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:47 schreef Sabata het volgende:
https://sportnieuws.nl/vo(...)-2024021206443832908

het klopt inderdaad. Weghorst werd gewisseld voor Kramariç en was daar helegaar niet blij mee. Het werd nog erger, want Kramariç maakte in de 94e minuut de gelijkmaker.
Heftige beelden hoor.
pi_212398301
is er door de fabrikant van de dugout al melding gemaakt van " grenz überschreitendes benehmen" ? ( grensoverschrijdend gedrag auf Deutsch)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212400340
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:57 schreef Sabata het volgende:
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
Dit is elk jaar de periode waarin HSV een toptwee positie uit handen laat glippen.
Trouwens, Schalke staat ook nog maar twee punten boven de degradant op nummer 17.
  maandag 12 februari 2024 @ 18:35:30 #49
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212402996
Zaterdag weer eens een potje 4e liga gedaan. Aachen-Oberhausen. 22.700 toeschouwers, 3-1 winst voor Aachen en daarmee nog steeds koploper. Dit wordt ons jaar!
Rini dankjewel.
pi_212403074
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 18:35 schreef WismutVeilchen83 het volgende:
Zaterdag weer eens een potje 4e liga gedaan. Aachen-Oberhausen. 22.700 toeschouwers, 3-1 winst voor Aachen en daarmee nog steeds koploper. Dit wordt ons jaar!
Vet hoor! Die RL West is sowieso episch. Ik hoop ook op Aachen terug. Zo’n Bocholt die ineens een opleving hebben zou wel echt ruk zijn. Oberhausen, F. Koln of Wuppertaler is ook meer dan prima.

Wuppertaler stadion am Zoo _O_
U MAD?
pi_212406026
Terwijl in de Afrika Cup Sebastien Haller Ivoorkust van de hel der kwalificatieronde naar de hemel van de finale sleurde en als winnaar terugkeert naar Dortmund, is Serhou Guirassy al geland in Stuttgart, met spierproblemen, dus hij speelde gisteren niet tegen FSV Mainz. De Basterds hadden een fikse tegenvaller met het uitvallen van drie spelers: Widmer had griep, Mwene had rugproblemen en Onisiwo had een bovenbeenblessure. Ajorque had wel een neusbreuk opgelopen, maar speelde evengoed met Lecter masker. Hanc-Olsen en Ngankam kregen ook een basisplek, evenals Sepp vd Berg. Bij Stuttgart opnieuw Undav in de spits met vijf man die om hem heen wervelden, weeral total football van Hoeness

En dat begon eigenlijk prima, Undav had al na 50 tellen kunnen scoren, ook Caci deed aan de andere kant iets terug voor Mainz. Na een korte onderbreking voor de inmiddels gebruikelijke tennisballen was het zowaar Mainz dat een paar flinke kansen kreeg, maar Papela en Ngankam scoorden niet. Op slag van rust lukte dat de Schwaben wel. Stenzel gaf een corner voor, Mittelstädt pikte op en schoot binnen: 1-0. Omdat ie zo leuk was, mocht Stenzel het nog eens doen 3 minuten later, dit keer was Leweling paraat om 2-0 binnen te schieten

Na rust moest Jan Siewert iets en probeerde het met een omstelling naar 4-3-3, Kohr, Papela en Ngankam eraf voor Barreiro, Jae Sung Lee en Richter. Stuttgart vond het eigenlijk wel best, wist Mainz rustig tegen te houden en nog één kans te creëren voor Hoeness ook ging wisselen en Guirassy, Roualt en Vagnoman binnen de lijnen bracht. De nieuwe mensen brachten meer snelheid en Undav verzilverde een mooie pass van Roualt met de 3-0. Ter elfder ure maakte "Hannibal" Ajorque nog een eretreffer maar het was niet genoeg. Stuttgart blijft het goed doen, staat stevig 3e op zeven punten van Bayern. Mainz blijft achterin hangen met Darmstadt op 12 punten en ziet Köln één punten verder weglopen. Vandaag maakte de club bekend dat het niet verder gaat met coach Jan Siewert. Er wordt gespeculeerd dat men in Benjamin Hoffmann, de trainer die juist Siewert is opgevolgd als U19 coach de volgende hoofdtrainer ziet. Christian Heidel liet alleen weten morgen een nieuwe trainer te presenteren
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 februari 2024 @ 12:37:27 #52
7889 tong80
Spleenheup
pi_212410352
Bo Henriksen is de nieuwe trainer van
1.FSV Mainz.De Deen is de opvolger van
Jan Siewert,die maandag werd ontslagen
bij de nummer voorlaatst van Duitsland.
Henriksen heeft een contract tot medio
2026 getekend.

De club uit Rijnland-Palts heeft na 21
duels 12 punten en wist dit seizoen pas
één competitiewedstrijd te winnen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 13 februari 2024 @ 14:19:23 #53
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212411315
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 18:41 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Vet hoor! Die RL West is sowieso episch. Ik hoop ook op Aachen terug. Zo’n Bocholt die ineens een opleving hebben zou wel echt ruk zijn. Oberhausen, F. Koln of Wuppertaler is ook meer dan prima.

Wuppertaler stadion am Zoo _O_
Ik verwacht dat Bocholt het ook niet vol gaat houden, maargoed, ook Fortuna Köln en Wuppertal staan nog niet op onoverbrugbare achterstand. We zullen zien, maar Aachen wint nu 10 van de laatste 11 wedstrijden, dus de tendens is wel echt goed!
Rini dankjewel.
pi_212414642
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 14:19 schreef WismutVeilchen83 het volgende:

[..]
Ik verwacht dat Bocholt het ook niet vol gaat houden, maargoed, ook Fortuna Köln en Wuppertal staan nog niet op onoverbrugbare achterstand. We zullen zien, maar Aachen wint nu 10 van de laatste 11 wedstrijden, dus de tendens is wel echt goed!
Bocholt weer investeerdertje?
U MAD?
  dinsdag 13 februari 2024 @ 21:21:27 #55
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212417032
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 18:55 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Bocholt weer investeerdertje?
Niet dat ik weet! Ze hebben begin dit seizoen twee spelers van Roda overgenomen die bij Roda zelden of nooit speelden, dus dat is ook niet super ambitieus. Ik denk gewoon toch goed gescout dan en een goede trainer.
Rini dankjewel.
  zaterdag 17 februari 2024 @ 16:20:28 #56
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212467790
twitter


Tijdens de wedstrijd van Hansa Rostock tegen HSV was er weer een zeer creatief fanprotest.

Met op afstand bestuurbare autootjes werd het veld bestormt.

50+1!!!

[ Bericht 59% gewijzigd door Mickytjuh op 17-02-2024 16:28:40 ]
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 17 februari 2024 @ 16:35:31 #57
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212467940
Bocholt verliest! Morgen winnen bij Schalke II en we staan drie punten los!
Rini dankjewel.
pi_212468619
quote:
3s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 16:20 schreef Mickytjuh het volgende:
[ twitter ]

Tijdens de wedstrijd van Hansa Rostock tegen HSV was er weer een zeer creatief fanprotest.

Met op afstand bestuurbare autootjes werd het veld bestormt.

50+1!!!
lol @de_boswachter
  zaterdag 17 februari 2024 @ 17:44:47 #59
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212468649
Union Terror fußball ist wieder da!
Niet om aan te gluren, maar wel met de winst naar huis.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212468694
kompakt en effizient :) Toch leuk dat Vertessen een aandeel in de goal had
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 17 februari 2024 @ 17:49:25 #61
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212468734
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 17:47 schreef Sabata het volgende:
kompakt en effizient :) Toch leuk dat Vertessen een aandeel in de goal had
En rönnow is de toekomstig minister van defensie van Denemarken gok ik zo
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212470398
Laat dat dortmund maar komen
  zaterdag 17 februari 2024 @ 20:06:39 #63
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212470631
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 19:55 schreef PSVCL het volgende:
Laat dat dortmund maar komen
Ik moest lachen
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212470853
quote:
3s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 20:06 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Ik moest lachen
:D
  zondag 18 februari 2024 @ 16:46:37 #65
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212485040
Jaaaa, 90+9! Dat zijn de lekkerste! 3 punten voorsprong op Bocholt nu!
Rini dankjewel.
  zondag 18 februari 2024 @ 17:50:37 #66
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212486124
Tuchel heeft eindelijk het licht gezien. Zou tijd worden. Sané er naast en De Ligt er in. Nu al meer kansen dan in de afgelopen 4 wedstrijden. Was dat nou zo moeilijk Tuchel? Moest je persé het wiel opnieuw uitvinden? Oei Kane dat had echt de 0-2 moeten zijn. Dit is de opstelling waarmee ik ook zou beginnen met Pavlovic en Tell nog achter de hand. Nu wel doorpakken en snel die 0-2 maken.
pi_212486433
Fuck Tuchel
  zondag 18 februari 2024 @ 18:21:51 #68
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_212486483
Tuchel OUT
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 februari 2024 @ 18:23:40 #69
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212486501
Bijzonder hoe na de onderbreking elk idee verdwenen is bij Bayern. Lijken weer iets meer grip te krijgen.
pi_212487080
Leverkusen wordt kampioen. Agent Tuchel kan mooi naar Barça
pi_212487098
gelijkspel is ook prima (mocht Bayern dat nog eruit slepen)
pi_212487163
Penalty voor bochum
  zondag 18 februari 2024 @ 19:26:43 #73
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212487171
Upameycano doet weer een Upameycano. Bedankt Tuchel laat die dwaas toch buiten de selectie man.

Maar dit is duidelijk Tuchel Out!!! Weg met die pipo!!!
pi_212487178
Tuchel :W
pi_212487181
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
pi_212487186
ahhahah en alweer Upamecano
pi_212487193
pi_212487239
Upamecano, een ongekend fenomeen
Jack does it in real time...
pi_212487248
Upamecano _O_

Tuchel _O- weg met die dwaas
pi_212487253
VollerGOD weer interim.
pi_212487303
3-2

HET KAN NOG
pi_212487304
Lekker sfeertje daar.
pi_212487305
doelpunt KANE
pi_212487311
Als dit 3-3 gaat worden ga ik echt stuk lol
  zondag 18 februari 2024 @ 19:38:02 #85
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_212487353
Dat had de 3-3 al moeten zijn
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_212487372
+8 extra blessuretijd
pi_212487376
UNTILL WE SCORE
pi_212487403
Riemann *O* Held
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 18 februari 2024 @ 19:41:45 #89
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_212487405
Kane _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_212487417
Bayern wordt toch wel weer kampioen
  zondag 18 februari 2024 @ 19:43:22 #91
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212487425
Kane vandaag ook niet best 1 van de 3 eigenlijk niet te missen kansen raak.
pi_212487451
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 19:42 schreef Jeroboam het volgende:
Bayern wordt toch wel weer kampioen
Het patroon van de laatste jaren zou dan wel intact blijven. "Begin seizoen slecht, trainer er na de winterstop uit, vervanger wordt kampioen". Sinds het ontslag van Kovaç is steeds een vervanger kampioen met Bayern geworden,
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212487481
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212487487
Haha tuchel opgerot
pi_212487612
VFL Bochum ^O^ ^O^ *O*
pi_212487685
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 19:58 schreef Idisrom het volgende:
VFL Bochum ^O^ ^O^ *O*
Doet de trainer van Vitesse goed
pi_212487704
pi_212487716
Der untergang

@Zipportal @de_boswachter
pi_212487867
quote:
6s.gif Op zondag 18 februari 2024 20:07 schreef KingRoland het volgende:
Der untergang

@:zipportal @:de_boswachter
Tuchitler
U MAD?
pi_212487874
Het klinkt gek, maar in het begin van deze week verheugde Thomas Tuchel er zich nog op wat er allemaal op zijn Bayern af kwam. Na de nederlaag tegen Bayer04 zou er tegen Lazio gewonnen worden en zou Bochum ook een pak slaag krijgen. Ehm, ja, positief denken mag gerust, maar het liep dus heel anders tegen Lazio, en alweer was Probleem Dayot daar de schuld van. Laatste kans dus vandaag tegen Vfl Bochum, die uit in München altijd kanonnenvoer zijn, maar oh wee als je denkt er aan de Castropper Strasse even overheen te lopen.

Eindelijk heeft Tuchel het dan toch door, De Ligt begon nu in de basis ipv Probleem Dayot. Mazraoui, Kim en Guerreiro vergezelden hem achterin, Kane weer de eenzame fietser voorin met vijf man achter hem op het middenveld, 4-5-1 dus. Sané begon niet in de basis, als reden gaf Tuchel knieproblemen waarmee hij al wekenlang zou worstelen. Bochum trainer Thomas Letsch koos ook 4-5-1 maar meer een total football oplossing. Broschinski voorin, met de snelle Asano en Antwi Adjej op de vleugels, het centrum met Captain Losilla, Stöger en Masoviç was eerder vooruitgeschoven verdediging.

Bayern begon goed aan de wedstrijd en kreeg meteen kansen. Maar de Bochumer verdediging en keeper Riemann ruimden een paar keer goed op. Tot het in de 14e minuut alsnog mis ging. Eerst kopte de Ligt bijna binnen, Ordets haalde de bal van de lijn. Die rebound kwam bij Musiala, en uiteindelijk krijgt die dan de 0-1 binnen. Niet veel later de Tennisbalbrigade die de wedstrijd onderbreekt. Gunstig voor Bayern dat de geblesseerde Mazraoui verving door.... Probleem Dayot (oh nee hè)

En inderdaad oh nee he, want Asano is na hervatting weliswaar wat slordig in zijn passes op Losilla, die loopt Kimmich eruit, ziet de Japanner helemaal vrij staan en de verdiende gelijkmaker erin leggen. Niet veel later schreeuwde Bayern om een penalty toen Kane ten val kwam, het werd geel voor Dayot voor een frusti overtreding daarna. Vlak voor rust werd het helemaal kermis toen Stöger een corner voorzette en Kevin Schlotterbeck die ijskoud binnenkopte. Oh, wat had ik graag in die kleed kamer van Bayern mee willen luisteren.

Enfin, ook in de tweede helft liet de Tennisbalbrigade nog een keer van zich horen, wat weer tot een onderbreking leidde. Bayern probeerde daarna wel veel, maar was niet precies genoeg. Tuchel probeerde met Choupo Moting, Zaragoza en Sané leven in de brouwerij te brengen, maar het ging weer fout aan de andere kant. Probleem Dayot moet wel een Britney Spears fan zijn: Oops, I did it again. Elleboog tegen Schlotterbeck en hoewel Masoviç nog scoort, het komt toch echt op een penalty aan, tevens 2x geel en dus rood voor Dayot. Aan Stöger heeft Bochum een goede voor dit soort cadeau's, en ook nu mist de Oostenrijker niet, 3-1

Twintig minuten had Bayer nog om iig een punt te redden, Dier en Tel kwamen nog in, de moegelopen Antwi Adjej werd bij Bochum gewisseld voor Kwarteng. En zowaar wist Tel met een voorzet Kane te bereiken die nog 3-2 scoort, een poging om ook de 3-3 te maken werd door Riemann gestopt, die in totaal 9 gepakte doelpogingen kon noteren. Kwarteng had daarna de 4-2 op zijn schoen maar ook dat mislukte. 3-2 is echter genoeg, 3 belangrijke punten blijven in de Kohlenpott. Gluck Auf, Gluck Auf. In Köln Leverkusen zal de hernieuwde nederlaag met gejuich zijn ontvangen, acht punten los staat de Werkself inmiddels. Of de inmiddels gevleugelde oproep Tuchel Rot Op gehoord gaat worden is even afwachten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 18 februari 2024 @ 20:26:51 #101
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_212488009
Tel is echt een hele goede speler, wellicht de beste van Bayern op dit moment. Viel in de CL en deze wedstrijd heel goed in. Ook voor deze wedstrijden een speler die telkens druk opvoert en gevaarlijk is.

En ja Tuchel zet hem niet eens in de basis :') mokerdebiel
pi_212488052
Gisteren had Bayer04 ook een harde noot te kraken op 500 meter hoogte op der Schlossberg in Heidenheim. Beide clubs waren de langste ongeslagen reeks van het seizoen aan het neerzetten, beide clubs presteren ook flink boven verwachting. Frimpong had weer een basisplek bij de Werkself, enige wissel bij FCH was Adrian Beck die Pieringer verving.

Bayer04 probeerde veel in de eerste helft, maar Kevin Muller hoefde niet heel veel te doen, de verdediging en de slordigheid van sommige Bayer04 spelers liet het meeste op niet uitlopen. Kleindienst had nog voor een verrassende 1-0 kunnen zorgen maar schoot naast. Vlak voor rust gaf Adli dan een bal voor en Frimpong schoot hem via het been van Föhrenbach binnen.

Na rust was het juist Heidenheim dat de aanval zocht en Bayer04 dat rustiger en afwachtender ging spelen. Een van de vele corners van Beste werd door Gimber wel gevaarlijk ingekopt, maar Hradeçki gooide er zich voor. Meteen daarna lag ook de 0-2 erin. Wirtz dribbelde wat rond, speelde Adli aan die helemaal vrij liep. Kleindienst maakte het nog wel even spannend met de 2-1, maar het was niet genoeg. Bayer04 wint een bijzondere wedstrijd, het was namelijk de enige op het 1e en 2e niveau die NIET werd onderbroken door De Tennisbalbrigade, de Bonbonbommenwerpers of de Carmaggedon fans met hun radiografische kamikaze autootjes. Alleen een striemend fluitconcert uit duizend scheidsrechtersfluitjes en een groot: "Ihr pfeift auf unsere meinung." Plakaat. Het lijkt de fans bij Vitesse Volendam vandaag wel een beetje geïnspireerd te hebben in hun fluitjesactie vanmiddag als was de reden anders.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212488090
quote:
6s.gif Op zondag 18 februari 2024 20:26 schreef KingRoland het volgende:
Tel is echt een hele goede speler, wellicht de beste van Bayern op dit moment. Viel in de CL en deze wedstrijd heel goed in. Ook voor deze wedstrijden een speler die telkens druk opvoert en gevaarlijk is.

En ja Tuchel zet hem niet eens in de basis :') mokerdebiel
Hij is wat jong, zou hem gerust er meteen in zetten, kijken na 45 minuten hoe lang ie nog door kan, want er zat idd leven in nadat hij meedeed. Justin Njinmah van Werder Bremen is er ook zo een, maar Ole Werner weet die knul wel goed te prikkelen. "Als ik erin kom moet ik scoren" kreeg hij vrijdag blijkbaar mee in de match tegen FC Köln. En dat deed Njinmah ook, hij scoorde de winnende.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 18 februari 2024 @ 20:33:46 #104
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_212488118
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 20:31 schreef Sabata het volgende:

[..]
Hij is wat jong, zou hem gerust er meteen in zetten, kijken na 45 minuten hoe lang ie nog door kan, want er zat idd leven in nadat hij meedeed. Justin Njinmah van Werder Bremen is er ook zo een, maar Ole Werner weet die knul wel goed te prikkelen. "Als ik erin kom moet ik scoren" kreeg hij vrijdag blijkbaar mee in de match tegen FC Köln. En dat deed Njinmah ook, hij scoorde de winnende.
inderdaad, ik zou het ook als een soort beloning aan die jongen geven zodat hij zich ook gewaardeerd voelt. Straks krijg je een situatie dat hij Bayern beu is en dan verlies je zo een jochie die enorm zijn best heeft gedaan.
pi_212488379
Nieuws van de andere velden:
- Voor Donny vd Beek gaat het er steeds slechter uitzien. Hij kwam vandaag in de wedstrijd tegen SC Freiburg niet eens binnen de lijnen toen Kaleziç er weer geblesseerd af moest. Ansgar Knauff kwam erin en leek Man of the Match te worden met twee goals, waarvan zijn 2e de 2-3 had betekend. Echter, Gregoritsch redde met een kopbal nog een punt voor de Breisgau. Frankfurt komt niet los van plek 6, Freiburg zakt omdat Werder dus won vrijdag.
- De Basterds hebben Bo terug. Na Bo Svensson was het nu dus Bo Hendriksen die FSV Mainz uit het slop moet trekken. Zowaar, zelfs de broodnuchtere directeur Christian Heidel had een verbaasde glimlach op zijn gezicht van de energie die "De Deense Klopp" tentoon spreidt naast het veld. En zowaar, tegen zijn oude schoolkameraad Jess Thorup (coach van Augsburg) wint Hendriksen ook dankzij een goede kopbal van Sepp vd Berg. Drie belangrijke punten voor Mainz...
- en ook drie belangrijke punten voor Union. Die Eisernen lijken inderdaad terug bij af, rustig afwachten, kompakt verdedigen, zelfs een beetje gemeen spel tegen Hoffenheim, waarbij Nsoki zich zo door Volland liet opnaaien dat ie er met 2x geel af ging. Ook Volland overkwam dat nadat hij doorging met etteren. Pas in de laatste minuten waren het invallers Aaronson en Vertessen die de overwinning binnenhaalden met een counter en een goal. Union klimt naar 13, dankzij het verlies springt Werder met die overwinning vrijdag ineens drie clubs voorbij naar 7
- De laatste plaats ligt nu bij Darmstadt, dat op een zelfde seizoen lijkt af te stevenen als 44 jaar terug, maar toen was het wel een elftal van Semi Amateurs. Stuttgart kwam op bezoek Am Böllernfalltor en hoewel het niet vlotjes ging, scoorden ze wel twee keer via Guirassy en invaller Mo Dahoud : 1-2 winst. Zorgwekkend was het uitvallen van Deniz Undav die al een tijdje last van spierblessures heeft en waarschijnlijk een paar weken uitvalt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 18 februari 2024 @ 21:15:21 #106
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_212488876
twitter
pi_212490161
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 20:45 schreef Sabata het volgende:
Nieuws van de andere velden:
- Voor Donny vd Beek gaat het er steeds slechter uitzien. Hij kwam vandaag in de wedstrijd tegen SC Freiburg niet eens binnen de lijnen toen Kaleziç er weer geblesseerd af moest. Ansgar Knauff kwam erin en leek Man of the Match te worden met twee goals, waarvan zijn 2e de 2-3 had betekend. Echter, Gregoritsch redde met een kopbal nog een punt voor de Breisgau. Frankfurt komt niet los van plek 6, Freiburg zakt omdat Werder dus won vrijdag.
- De Basterds hebben Bo terug. Na Bo Svensson was het nu dus Bo Hendriksen die FSV Mainz uit het slop moet trekken. Zowaar, zelfs de broodnuchtere directeur Christian Heidel had een verbaasde glimlach op zijn gezicht van de energie die "De Deense Klopp" tentoon spreidt naast het veld. En zowaar, tegen zijn oude schoolkameraad Jess Thorup (coach van Augsburg) wint Hendriksen ook dankzij een goede kopbal van Sepp vd Berg. Drie belangrijke punten voor Mainz...
- en ook drie belangrijke punten voor Union. Die Eisernen lijken inderdaad terug bij af, rustig afwachten, kompakt verdedigen, zelfs een beetje gemeen spel tegen Hoffenheim, waarbij Nsoki zich zo door Volland liet opnaaien dat ie er met 2x geel af ging. Ook Volland overkwam dat nadat hij doorging met etteren. Pas in de laatste minuten waren het invallers Aaronson en Vertessen die de overwinning binnenhaalden met een counter en een goal. Union klimt naar 13, dankzij het verlies springt Werder met die overwinning vrijdag ineens drie clubs voorbij naar 7
- De laatste plaats ligt nu bij Darmstadt, dat op een zelfde seizoen lijkt af te stevenen als 44 jaar terug, maar toen was het wel een elftal van Semi Amateurs. Stuttgart kwam op bezoek Am Böllernfalltor en hoewel het niet vlotjes ging, scoorden ze wel twee keer via Guirassy en invaller Mo Dahoud : 1-2 winst. Zorgwekkend was het uitvallen van Deniz Undav die al een tijdje last van spierblessures heeft en waarschijnlijk een paar weken uitvalt.
Waarom heeft Frankfurt Donny eigenlijk gehaald, toch niet voor het bankje?
pi_212490349
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 22:20 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Waarom heeft Frankfurt Donny eigenlijk gehaald, toch niet voor het bankje?
Ze hebben hem voor de verkeerde positie gehaald, en na de eerste twee wedstrijden zag je dat ie steeds minder gebruikt werd, niet meer in de basis stond en zelfs geen Europese wedstrijden gaat spelen. Wordt helaas de volgende nachtkaars in dit tempo
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  maandag 19 februari 2024 @ 15:11:25 #109
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_212497949
volgens diverse sites en ook de NOS heeft een van de kandidaten die onderhandelen om als investeerder in te stappen bij de Bundesliga zich uit de onderhandelingen terug getrokken. het zou gaan om Blackstone, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. enige overgebleven kandidaat is dan CVC uit Luxemburg.

https://www.bloomberg.com(...)s-bid-amid-fan-anger
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212501385
Het ging er in de 2. Liga nogal hard aan toe dit weekend. We hebben de beelden van de RC auto's met rookpot op het veld bij Hansa Rostock tegen HSV gezien, het was voetbaltechnisch voor de Rothosen opnieuw billenknijpen. Een paar minuten voor tijd stonden ze nog 2-1 achter door een late goal van invaller Gudjohnsen, maar Robert Glatzel wist er toch nog een 2-2 uit te slepen. Daags na dit oeps momentje heeft HSV bekend gemaakt Steffen Baumgart, onlangs bij FC Köln op straat gezet als nieuwe trainer aan te nemen. Hannover 96 profiteerde door te winnen van Greuther Fürth en nadert tot op 1 punt. Vier Noord Duitse clubs in de top, wat een weelde.

Stadgenoot St Pauli moest thuis aantreden tegen laagvlieger Braunschweig en won met 1-0 en de nodige moeite. In het slot werd middenvelder Saad nog met 2x geel weggestuurd. De Kiezclub blijft daardoor wel aan de leiding, drie punten voor Holstein Kiel dat in een grimmige wedstrijd afrekende met SC Paderborn. De NL'se keeper van Paderborn, Pelle Boevink, werd niet geholpen door zijn te slap agerende verdedigers en moest vier keer vissen, in het slot kreeg Martin Ens nog rood omdat hij bij een poging een hoge bal weg te trappen Lewis Holtby vol in het gezicht raakte, hij is tot einde maart geschorst. Fortuna Dusseldorf lijkt intussen een beetje los te laten bovenin, het stond wel lang 2-1 voor na 2 goals van Tzolis, maar een blunder van keeper Kastenmeier leverde Karlsruhe nog de 2-2 en een punt op

Inzake gevallen topclubs blijft Hertha BSC zo'n beetje rond de middenmoot hangen, in een pittige wedstrijd tegen Magdeburg kwamen de gasten nog wel op 0-1, maar in 7 minuten draaide de Alte Dame het helemaal om. Eerst Fabian Reese die een penalty scoort, (1-1) dan Hugonet die rood krijgt en Pelko Dardai die papa Pal blij maakt met de 2-1. Het werd nog even spannend toen Tobias Müller de 2-2 erin kreeg, maar wie anders als Reese maakte de 3-2, zodat de punten in Berlijn bleven. Hertha is nu 8e. Schalke verschaft zich zelf weer wat lucht met een broodnodige zege tegen Wehen Wiesbaden, waar ex Excelsior speler Niklas Agrafiotis zijn eerste basisplaats had naast vaste basisklant Tijmen Goppel. Enige goal kwam uiteindelijk uit een penalty nadat Chrulinov onderuit was gelopen door verdediger Vukotiç. De Kumpels staan nu 14e.

Stand 2. Liga
1. St. Pauli - 45pt
2. Holstein Kiel - 42pt
3. HSV - 38pt
4. Hannover96 - 37pt
5. Greuther Fürth - 35pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212502766
OLE AT THE WHEEL
twitter
pi_212507847
Andreas Brehme plotseling overleden



Nederland werd destijds geheel afgekraakt, maar dit was een fantastische wedstrijd tegen de uiteindelijke wereldkampioen.

[ Bericht 28% gewijzigd door Idisrom op 20-02-2024 10:41:54 ]
pi_212508833
*RIP Andreas Brehme*

Behalve Roger Milla en Toto Schillaci was dat hele WK werkelijk waar geen reet aan
"You can call me Susan if it makes you happy"
  woensdag 21 februari 2024 @ 10:35:37 #115
131800 Tarado
capô de fusca
pi_212521044
twitter


Zal hij de zomer wel halen?
pi_212521323
FC Hollywood genot
pi_212570156
Bayern wint in blessuretijd :r
Jack does it in real time...
pi_212589764
Voor Thomas Tuchel heeft zijn aangekondigde ontslag 'helderheid" gebracht. Blijkbaar zou hem een last van de schouders zijn gevallen.

In de eerste helft kwam Bayern tegen Rasenball niet tot scoren, maar het liet ook geen doelpunten toe. Goh, ineens moet Tuchel De Ligt opstellen en dit werkt weer. De Ligt bleef ook de hele wedstrijd staan, Min Jae Kim mocht nog even 9 minuten meedoen op het eind. Intussen had Kane alweer een doelpunt meegepakt en had Benjamin Sesko als basisklant de gelijkmaker erin getikt. Rasenball leek daar wel tevreden mee, wisselde Xavi al vast om het punt te koesteren, maar dat was te vroeg. Kane liep nog tegen een voorzet op van Choupo Moting en op geheel Duitse wijze wint Bayern alsnog

Daarmee was Bayern dit weekend een uitzondering, het was de enige achtervolger van Bayer04 dat won. Vfb Stuttgart leek op een magere 1-0 af te gaan tegen FC Köln, maar Eric Martel kopte nog de 1-1 binnen. Ook BVB had vandaag tegen Hoffenheim geen beste match. Het kwam na 2 minuten al op achterstand door Bebou, via Malen en Schlotterbeck leken ze de boel om te draaien naar 2-1. Maar Maxi Beier kreeg het in de tweede helft op zijn heupen en wist twee keer fouten van Schlotterbeck af te straffen, eerst omdat zijn schot door de verdediger werd afgeketst in het doel, daarna omdat hij de bal aan Beier verloor: 2-3. Geen beste beurt en drie punten weg.

Bayer04 had het heel lastig vrijdag tegen FSV Mainz, waar Bo Hendriksen met ex Utrecht trainer Michael Silberbauer een nieuwe assistent op de bank naast zich. Hij zat daar overigens niet veel, stiefelde voortdurend langs de lijn op en neer, druk coachend en roepend. En de Basterds deden het helemaal niet slecht, ze kwamen nog wel vroeg op achterstand door Xhaka, die een blessure fakete om iedereen bang te maken (vlegel). Dominik Kohr heeft geen gevoel voor humor en scoorde per kerende post de 1-1. Daarna duurde het tot diep in de 2e helft voor uitgerekend Robert Andrich, een tijdje uit de gratie maar door blessures weer terug in de basis, de 2-1 in kon tikken nadat keeper Zentner mis zat. 2-1 en de afstand tussen Bayer04 en Bayern blijft gelijk.

Verder onderin speelden zowel Union Berlin als Darmstadt gelijk. Die Eisernen hadden eigenlijk kunnen winnen van Heidenheim, ondanks een slechte start nadat Dovedan al na een paar minuten 0-1 maakten draaiden Gosens en Schäfer het in de tweede helft om naar 2-1. Maar daar is ie weer, Jan Niklas Beste. Naast vrije trappen leert hij ook meer op aanvallen reageren en hij tikte een pass van Dinkçi simpel binnen. Darmstadt had zelfs kunnen winnen in Bremen, maar terwijl het 1-1 stond werd een late treffer van Tim Skarke afgekeurd. Dat bleef het ook, beide teams schoten er weinig mee op.

Stand Bundesliga
1. Bayer04 - 61pt
2. Bayern - 53pt
3. Vfb Stuttgart - 47pt
4. BVB - 41pt
5. Rasenball Sport Leipzig - 40pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212589899
Voor de liefhebbers:
Na 11 jaar kan Alemannia Aachen terugkeren op het profniveau. In de tussentijd 2x failliet gegaan en nu ineens een topseizoen waarbij promotie naar de 3e Liga in het verschiet ligt. Lijkt er op dat ze plaats gaan maken voor MSV Duisburg die degradatie richting amateurs niet lijken af te kunnen wenden. Bungelen al een seizoen of 3 onderin mee in de 3. Liga maar dat seizoen lijkt relegation toch echt te gaan gebeuren.

Mooi stadionnetje erbij in de RL West:



Zoiets kan toch ook niet lang goed gaan? Torenhoge lasten en dan amateur moeten spelen.
U MAD?
  zondag 25 februari 2024 @ 23:26:51 #120
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212590812
Het stadion is vergelijkbaar met dat van Alemannia Aachen, die hebben ook 11 jaar in de Regionalliga west ermee gespeeld.. Overigens zijn dat geen amateurs. De Regionalliga west is een verzameling profclubs, tweede elftallen en semiprofs.

Het is overigens nog maar de vraag of MSV duisburg een licentie gaat krijgen voor het 4e niveau of dat ze zelf moeten starten in de Oberliga. Dat wist een vriend me te vertellen zaterdag bij de wedstrijd Aachen-Gütersloh. Een prima 4-0 overwinning. Vooraf vreesde ik Wuppertal en Fortuna Köln nog een beetje als concurrenten. Maar beiden verspeelden dure punten waardoor 1. FC Bocholt, dat ook twee punten verspeelde, nu nog de enig overgebleven concurrent is. Ik geloof er inmiddels ook in: dit is ons jaar, eindelijk weer landelijk voetballen komend seizoen!!
Rini dankjewel.
pi_212601699
Intussen is er in de 2. Liga weer een trainer gesneuveld, eigenlijk vorige week al. Dimitris Grammozis werd na meerdere slechte resultaten aan de kant gezet door Kaiserslautern. Zijn enige wapenfeit is de verrassende overwinning op Hertha BSC in de beker geweest. Sinds het ontslag van Marco Antwerpen twee jaar terug vlak voor het eind van het seizoen heeft niemand het lang op de Betzenberg volgehouden.

Grammozis' opvolger is Friedhelm Funkel, die met een gelijk spel vorige week begon had weliswaar ambities over een overwinning bij aartsrivaal Karlsruhe SC. Maar die zag hij helaas niet uitkomen. Nadat Burnic en Wanitzek de 0-1 hadden gefabriceerd was KSC los en scoorden ook Nebel, Mantanoviç en Zivzivadze, zodat de gasten met 0-4 en 3pt terug naar Karlsruhe gingen, Kaiserslautern op een abstiegsplatz achterlatend. Ook Schalke maakte het weer bont, ze verloren met 3-0 uit bij FC Magdeburg, een volgend crisisoverleg lijkt op de loer te liggen.

Iets beter verging het cultcoach Steffen Baumgart in zijn debuut als trainer van HSV, waar de lading flatcaps die de HSV fanshop had laten maken al voor de wedstrijd tegen SV Elversberg was uitverkocht. Die Rothosen speelden ook heel duidelijk het voetbal dat Baumgart ook in Paderborn en Keulen wilde zien, veel druk naar voren, aggressief afjagen en de tegenstander geen tijd geven iets op te bouwen. SVE had het er moeilijk mee maar de verdediging was niet van plan de Hamburgers er zo door te laten. Pas ver in de tweede helft kreeg Ransford Königsdorfer de bal erin, mistte nog twee kansen maar het was genoeg. 1-0 winst

Aan kop vochten St Pauli en Holstein Kiel het tegen elkaar uit. De Ooievaars kregen wel de eerste kansen, maar het was de Kiezclub die drie kansen in drie goals omzette (2x Afolayan, 1x Hartel) en met 0-3 voorsprong de rust in ging. Kiel knokte zich in de tweede helf naar 1-3 via Machino, maar de Australiërs Metcalfe en Irvine fabriceerden de 1-4 zodat de opgave wel heel lastig werd. Toch kwam Kiel nog dichtbij omdat St Pauli zich terugtrok op eigen helft, Mees en Bernardsson maakten het met 2-4 en 3-4 nog spannend. Maar helaas voor de thuisploeg gingen de laatste twee counters de mist in. St. Pauli wint 3-4 en loopt weer drie punten uit. Het gaat op dit moment eerder over de contractverlenging van coach Fabian Hürzeler. De onderhandelingen lijken vastgelopen omdat Hürzeler een clausule wil voor het geval een Bundesliga club hem los wil weken. Ondertussen zakt Hannover 96 weg naar 5 na een nederlaag tegen rode lantaarn Osnabrück. Greuther Fürth profiteert dankzij een 2-1 zege op FC Nurnberg

Stand 2. Liga
1. St Pauli - 48pt
2. Holstein Kiel - 42pt
3. HSV - 41pt
4. Greuther Fürth - 38pt
5. Hannover 96- 37pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212602785
Max Eberl heeft een nieuwe job, de voormalig technisch directeur van Borussia Mönchengladbach (na veertien jaar dienst weg met een burnout) en Rasenball (na tien maanden ontslagen wegens zgn "gebrek aan commitment" begint volgende maand als technisch directeur bij Bayern München. hij valt wel met zijn neus in de boter zullen we maar zeggen :)

https://www.kicker.de/off(...)ayern-997855/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212610469
1. FC Bocholt is hier boven al een paar keer benoemd, maar haalde dit weekend om een compleet andere reden het nieuws. O.a Arndt Zeigler in zijn programma voor WDR en RTL NRW vermeldde dat de club Niko Lautkötter, zijn trainer van het tweede elftal (dat in de kreisliga a speelt) heeft ontslagen. Die heeft daarop de complete inrichting van de kleedkamer ook maar meegenomen in de handbagage, aangezien hij die voor een groot deel zelf had ingericht. Het elftal liet vorige week een wedstrijd schieten tegen SV Brünen omdat de spelers zich solidair verklaarden (0-2 regelementair als verloren verklaard) en ook afgelopen weekend tegen PSV Wesel Lackhausen 2 stond maar de helft van de ploeg op het veld, reserve spelers van het eerste elftal mochten er bij gehaald worden en trokken een 3-2 winst over de streep

https://www.rtl.de/cms/en(...)ne-leer-5078306.html
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212610593
En ook de tweede kandidaat investeerder in de Bundesliga is afgehaakt, de DFL heeft bekend gemaakt alle gesprekken te stoppen en met de clubs in overleg te gaan over "andere mogelijkheden"

https://www.forbes.com/si(...)amidst-fan-protests/
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  vrijdag 1 maart 2024 @ 20:49:24 #125
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212652689
Bayern begint weer lekker. Is de Ligt geschorst?
pi_212653316
Tuchel RAUS
  vrijdag 1 maart 2024 @ 22:13:35 #127
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212653723
De aanval is de beste verdediging Tuchel! Upameycano erin zetten is vragen om ellende. Als dit maar goed gaat.
pi_212653766
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2024 22:13 schreef RealistAtheist het volgende:
De aanval is de beste verdediging Tuchel! Upameycano erin zetten is vragen om ellende. Als dit maar goed gaat.
nope
  vrijdag 1 maart 2024 @ 22:17:45 #129
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212653774
Daar heb je het al. Lekker achteruitvoetballen Tuchel. Wanneer wordt die mongool er nou uitgeknikkert man of zet hem iig op non-actief aangezien hij toch al weg gaat. Walgelijke vent en slechtste trainer van Bayern in de afgelopen 15 jaar. Bah :r
pi_212653859
*O*
pi_212673759
Wat deed Thomas Tuchel op vrijdag avond goed in de wedstrijd van Bayern uit tegen Freiburg? Aan het ontbreken van De Ligt had hij geen schuld, de Nederlander was geschorst na een vijfde gele kaart. Zijn oplossing op Kimmich op die plek te zetten, daarover valt meer te discussiëren. Mathys Tel mocht overigens ook starten, vooral omdat Sané ook geschorst was. Bij de Breisgau was Christian Günter na lange afwezigheid weer terug.

Freiburg zocht even uit waar de mogelijkheden lagen en sloeg in de 12e minuut toe. Kimmich viel Doan niet aan toen die op Sallai voorzette en Neuer moest zowel zijn eerste kopbal als de rebound per omhaal eruit halen. Helaas kwam de bal bij Gunter terecht, die binnenschoot. Daar gaan we weer. Tel dacht er anders over, hoewel de Rekordmeister nog steeds veel moeite met de agressieve speelstijl van Freiburg had, regelde de Fransman de gelijkmaker met een individuele actie en een prima schot voorbij Atobulu.

Met 1-1 ging men rusten, Tuchel besloot toch weer een omstelling. Tel nu naast Kane in de spits omdat de Engelsman totaal onzichtbaar was, achterin Kimmich eruit voor Laimer en Davies erbij voor Guerrero. En het ging ook beter, Kane mistte weliswaar twee keer, maar Musiala scoorde alsnog de 2-1, ook Max Eberl op de tribune kon even lachen op zijn eerste werkdag. Het lachen verging waarschijnlijk toen Tuchel Dick Advocaat en De Wissel nadeed. Musiala in de rol van Robben, Probleem Dayot in de rol van Paul Bosvelt.

Nu maakte de geplaagde Franse niet zelf een kapitale blunder, maar doordat Musiala ontbrak was er vaak geen aanspeelpunt naar voren en kon de Breisgau sneller ingrijpen en omschakeling. Uit zo'n omschakeling kwam een corner, iedereen let op de gevreesde Gregoritsch die als joker was gekomen, maar niemand let op Holenmens Lukas Höler die per ongeluk een Tor des Monats nominatie verdient met een mislukte eerste aanname en prachtig zwabberschot. 2-2, iedereen dol in het Europapark, nou ja, van de thuisfans dan. Tuchel keek bij de laatste interviews alsof hij er liever nú al mee ophoudt, gaf ook duidelijk alle spelers de schuld die niet voldoende lef en felheid hadden laten zien. Bayern blijft terrein verliezen, Bayer04 kan vandaag de afstand bij winst in de Kölner Derby naar 10 punten uitlopen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212677055
Voor wie de perikelen rond Bayern volgt, het kan erger. Helaas was het Darmstadt dat dit gisteren bewees. Torsten Lieberknecht mistte maar liefst ácht basisspelers, en de invallers hadden tegen Augsburg duidelijk hun dagje niet. Verdediger Klaus Gjasula schrok in de eerste minuten van het vinnige afjagen dat Demiroviç probeerde, speelde een bal dwars die helemaal verkeerd terecht kwam. Philip Tietz pikt op en schiet simpel binnen, hij juichte niet al te opzichtig omdat hij jaren in Darmstadt gespeeld heeft.

Daarmee was de beer los. Gjasula ging verder met griezelige fouten maken en het had nog veel erger kunnen worden als Tietz en Vargas hun balveroveringen goed hadden afgewerkt. Hoewel Skarke een enorme kans had om de 1-1 aan te tekenen lag Finn Dahmen goed in de weg. Bij de vierde fout van Gjasula was het weer raak, ex Twente speler Jensen maakte de 0-2.

Augsburg begreep waar ze door moesten drukken en deed dat genadeloos. Na wéér een fout van Gjasula tikte Demiroviç de 0-3 binnen, na een balverlies van Kariç kreeg Vargas de 0-4 erin. Coach Lieberknecht trok aan de noodrem, wisselde zowel Gjasula als Jannik Muller. Holtmann en Zimmermann kwamen erin. Het werd nog erger toen ook Holland geblesseerd van het veld moest, en intussen Demiroviç de 0-5 aantekende. Het uitvak was het enige dat nog te horen was Am Böllernfalltor

In de tweede helft was de helft van de toeschouwers al op weg naar de uitgang, Augsburg liet het een beetje lopen en concentreerde zich vooral op tegenhouden. De Lelies probeerde nog wel iets van eerherstel, maar met negen reserve spelers en vijf tegendoelpunten is er weinig meer van te maken. Een snelle vrije trap van invaller Engels zorgde nog voor de 0-6 en de tweede goal van Tietz. Darmstadt zit nu zwaar in de problemen, 3 punten achter op Mainz en 5 punten achter op FC Köln. Zelfs Lieberknecht zag er in de interviews even uit als of hij even in een hoek een potje wilde gaan huilen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212696349
Voetbal kort:
- het blijft goed gaan met Bayer04. Gisteren in de Keulse derby gewonnen bij FC Köln, beetje geholpen door een onstuimige schop van Jan Thielmann tegen Granit Xhaka. Dat leverde na VAR check een rode kaart op. Frimpong maakte op aangeven van Schick de 0-1, de 0-2 kwam via Grimaldo. 10pt voorsprong in de tas.
- Naaste Bayern achtervolgers BVB en Stuttgart wonnen allebei en lopen twee punten in op de Rekordmeister. BVB had het moeilijk door de muur van Union Berlin verdedigers heen te komen, maar ondanks zes gepakte doelpogingen van Rönnow gingen toch twee in, een mooie knal van Adeyemi en een goal van Maatsen die hem geen vrienden in Köpenick oplevert, want hij vloog er stevig in tegen Juranoviç om de bal te veroveren. 0-2 winst. Stuttgart had het nog moeilijker tegen een stug Wolfsburg, maar dankzij twee keer Guirassy en één keer Vagnoman wonnen ze met 2-3
- Tweede kandidaat Kacktor des Jahres is bekend, Kevin Müller. De doelman van Heidenheim, tevens een volle neef van ex Heracles icoon Martin Pieckenhagen, maaide over de bal heen toen hij een terugspeelbal van Gimber wilde aannemen. Frankfurt nam het cadeau aan en maakte het erger met de 0-2 van Nkounkou. De FCH deed nog wel wat terug via Pieringer. Maar helaas, Frankfurt krijgt een zege als moraalboost cadeau
- Ook Xavi heeft de smaak te pakken in Leipzig. Rasenball kwam verrassend op achterstand tegen Vfl Bochum en had verrassend veel moeite om te scoren. Manuel Riemann, die in de heenwedstrijd nog een ware plaag was geweest, was geschorst. Dus moest kudkeeper Andreas Luthe (ontslagen bij nota bene Kaiserslautern) van de bank komen en zo kud was hij eigenlijk niet. Het was 'slechts' 1-1 bij rust en toen de verdedigers vóór Luthe moe werden profiteerden de Oost Duitsers onmiddellijk. Uiteindelijk 1-4, geen goal maar wel twee assists voor Xavi

Tussenstand Bundesliga:
1. Bayer04 - 64pt
2. Bayern München - 54pt
3. Vfb Stuttgart - 50pt
4. BVB - 44pt
5. Rasenball Sport Leipzig - 40pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212696489
In de 2. Liga een heel grappig weekend voor de neutrale / opportunistische toeschouwer, want álle topclubs die streden om promotie gingen onderuit. St. Pauli kwam op bezoek in Gelsenkirchen en werd door Schalke04 met 3-1 afgedroogd. Yusuf Kabadayi had zijn dag met twee goals, waarvan één op aangeven van Thomas Ouwejan. Johannes Eggestein maakte het nog even spannend met 2-1, maar Karaman smeet de deur dicht.

Holstein Kiel liep in Berlijn 77 minuten achter de feiten aan tegen Hertha BSC. Die Alte Dame kwam via een 'doppelpack' van Tabakoviç op 2-0 en leek er mee weg, tot dus die 77e minuut. Invaller Niehoff kreeg de bal bij Porath en die zag verbaasd hoe Dudziak het schot in eigen doel ketste. De stormloop van de Ooievaars was succesvol voor de gelijkmaker. Invaller Erras werd namelijk onderuit gelopen en Timo Becker schoot de penalty binnen.

Daarmee deed Kiel het het beste van de top3, want HSV was het helemaal kwijt, alweer tegen het laagvliegende Osnabrück, dat gewoon voor de tweede keer ging winnen, nu in het hol van de leeuw. Osnabruck had vorige week al vertrouwen getankt met een zege tegen de vierde Noord Duitse club op promotiejacht, Hannover 96 en kwam na 6 minuten al op 0-1 door Kunze. Pherai versierde op de rand van de rust nog een penalty die Glatzel benutte. In de tweede helft was het alarmstufe rot en vloog HSV er hard in met een paar agressieve balveroveringen en omschakelingen, maar er kwam geen goal uit. Dompé en Jatta misten allebei een flinke kans, uit frustratie probeerde Dompé daarna met een schwalbe een tweede penalty te versieren, waar scheids Richard Hempel hem lachend geel voor gaf. Vd Brempt gooit het daarna helemaal weg door Tesche in het strafschopgebied onderuit te vegen, Cuisance schiet de penalty binnen, 1-2 Osnabrück. Auw

Het werd nog gekker, want achter de top 3 won ook niemand: Greuther Fürth ging 4-0 onderuit in Karlsruhe, Hannover 96 bleef op een gelijkspel steken tegen Fortuna Dusseldorf en ook Paderborn speelde gelijk tegen Magdeburg , al hield Pelle Boevink wel zijn goal schoon. Karlsruhe was als nr 8 in de lijst de eerste winnaar. Bij laagvlieger Wehen Wiesbaden liet Tijmen Goppel weer van zich spreken met de 0-1 tegen Elversberg, het werd uiteindelijk 0-3 voor de Badeners

Stand 2. Liga
1. St Pauli - 48pt
2. Holstein Kiel - 43pt
3. HSV - 41pt
4. Hannover 96 - 38 (+12)
5. Greuther Fürth - 38 (+3)
6. SC Paderborn - 38 (-2)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212792423
Voetbal kort:
- Bayer04 is helemaal los. Ook Wolfsburg werd gisteren met enige moeite opzij gezet. Een rode kaart voor Jentz leidde de ondergang van Die Wölfe in. Tella kopte 1-0 binnen, Wirtz schoot de 2-0 erin. Business as usual
- Wie niet van CanCan, de Flintstones of Bayern houdt, moest zaterdag niet naar de wedstrijd tegen FSV Mainz kijken. De Rekordmeister lijkt het sinds de komst van Max Eberl toch op de rit te krijgen. Er ging ook een gerucht dat de spelers wat spanning kwijt raakten vóór de wedstrijd afgelopen week tegen Lazio, waar Tuchel zo hard tegen een bankje schopte dat hij een teen brak. Wat de reden ook mogen zijn, Bayern walste met 8-1 over Mainz heen, crisis, what crisis?
- Datzelfde kan FC Köln ook zeggen, maar het scheelde weinig. 0-1 voor tegen Gladbach, Robin Hack draait het als invaller om naar 3-1, maar Alidou en Downs leveren die Geissböcke toch nog een punt op in een knotsgekke wedstrijd: 3-3.
- Aan de vooravond van de wedstrijd tegen PSV had BVB een goede generale uit bij Werder Bremen. Malen scoorde zowaar prachtig met een omhaal, Sancho slalomde zich netjes naar de 0-2. Sabitzer maakte het nog spannend door zich met rood weg te laten sturen en toen Njinmah ook nog scoorde geloofde Arndt Zeigler er ook weer in, maar helaas. Het opvallendste nieuwtje uit Dortmund is dat een zekere Sven M, levensgevaarlijke charlatan en hochstapler (Duits voor oplichter) ineens in de picture is als TD voor Dortmund. Boy Howdy
- Stiekem heeeeel erg goed bezig in Europa, SC Freiburg. Eerder kegelden ze met 3-4 RC Lens uit de Europa League, afgelopen week verrasten ze Ted Lasso antagonist West Ham met een 1-0 zege. Meestal volgt er dan een nederlaag in de Bundesliga, maar dit keer wonnen ze op bezoek in Bochum met 1-2. Streich vindt Europa meestal maar niks, maar de BBC loopt met hem weg, een beschrijving leest als een Wanted Briefje van Old Man Ike Clanton: "Cantankerous, cranky, volatile, an ominous presence"
- Union kan 'blij' zijn met die uitzege van de Breisgau, want zelf gingen die Eisernen ook verliezen bij Stuttgart met 2-0. Op punten gelijk met Bochum, maar doelsaldo is iets minder erg (-18 versus -22)

Stand Bundesliga
1. Bayer04 Leverkusen - 67
2. Bayern München - 57
3. Vfb Stuttgart - 53
4. BVB - 47
5. Rasenball Sport Leipzig - 46
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  woensdag 13 maart 2024 @ 09:56:05 #136
429333 GlennQuagmire
giggity giggity
pi_212807083
Saarbrücken wint weer _O_ Gun ze nu ook wel een finaleplek
  woensdag 13 maart 2024 @ 10:03:54 #137
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_212807144
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 09:56 schreef GlennQuagmire het volgende:
Saarbrücken wint weer _O_ Gun ze nu ook wel een finaleplek
Maar 1 Bundesliga team bij de laatste 4 :o

Zelfs Kaiserslautern of Düsseldorf zou een sprookje zijn, maar Saarbrücken helemaal _O_
pi_212807387
Gewoon treble voor Leverkusen genot

[ Bericht 9% gewijzigd door Evangelion op 13-03-2024 10:27:54 ]
pi_212807503
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 10:03 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Maar 1 Bundesliga team bij de laatste 4 :o

Zelfs Kaiserslautern of Düsseldorf zou een sprookje zijn, maar Saarbrücken helemaal _O_
Wat een genots halve finale gaat dat worden zeg.
pi_212849217
Tuchel RAUS
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:05:07 #141
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212849255
Bayern gaat dit makkelijk recht trekken. Stonden wel flink wat mensen te slapen bij die tegengoal vooral op het middenveld. Maar 90% balbezit en 8x zoveel schoten gaat Darmstadt echt niet volhouden.

Edit: daar is de 1-1 al. Dit gaat gewoon 1-5 of 1-6 ofzo worden.
pi_212849486
Yer a wizard arry
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:18:25 #143
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212849489
En de 1-2. Nu na rust lekker doorgaan. Al zitten ze wel weer te dromen waardoor Darmstadt toch weer een kans kreeg.
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:40:20 #144
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212849931
Yorbe scoort O+

1-0 in de AF tegen Werder
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:41:36 #145
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212849947
Ok, de inkt was nog niet droog, en Aaronson maakt er 2-0 van
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:53:54 #146
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212850089
Werder scoort een prachtige 2-1

Waarop de Engelse commentator zegt dat Union fans nu wel stiller zullen worden.

Maar zoals iedereen die week eens wedstrijden van Union kijkt, is het tegendeel waar.


Er wordt nog harder gezongen door de aanwezige supporters.

Sjaaltjes worden gezwaaid!
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 16 maart 2024 @ 16:59:42 #147
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212850161
Sané laat deze wedstrijd wederom zien waarom dit de meest overschatte speler van Bayern is. Ik snap niet waarom die kneus elke keer weer opgesteld wordt. 0 rendement qua kansen benutten en koning balverlies, wat een prutser. Loos die vent toch gewoon. Er is vast wel een club die er nog een paar centen voor over heeft.
pi_212860855
Het weekend heeft weer een voetbaltrainer zijn baan gekost, Nico Kovaç is er vanmorgen uit gevlogen bij Vfl Wolfsburg.

Daarbij begonnen ze niet eens slecht tegen FC Augsburg, dat na het aanstellen van Jess Thorup de weg omhoog duidelijk gevonden had. Patrick Wimmer was na lange afwezigheid weer terug op het veld en liet zich vlot gelden met de 1-0 voor die Wölfe. Het was helaas ook diezelfde Wimmer die rood kreeg omdat hij Mbabu omver trok richting het strafschopgebied. Zowel Wimmer als Kovaç waren het niet met die beslissing eens, ook de commentator was van menig dat geel genoeg was geweest, maar scheids Timo Gerach was ook na de wedstrijd duidelijk, ontnemen van een scoringskans, ook al had Lacroix misschien nog in kunnen grijpen.

Vervolgens stortte het voor Wolfsburg helemaal in elkaar, de vrije trap van Maier ging er via Arnolds arm in voor de 1-1 en na de rust wist Augsburg het overwicht in nog twee goals uit te drukken. Beiden kwamen van Frankfurt huurling Kristian Jakiç, ook bij de tweede goal een discutabel moment omdat Gerach geen hands gaf tegen Philip Tietz, toen die de bal onvrijwillig met zijn arm op Jakiç verlengde. Pech of geen pech, voorzitter Marcel Schäfer wist genoeg, Kovaç kan een andere baan gaan zoeken.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 17 maart 2024 @ 15:35:35 #149
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_212860875
Schalke zit echt dicht tegen degradatie aan. Nu weer dik verloren van Hertha.
pi_212861454
De trend van Union Berlin was de laatste weken niet best. De laatste zege dateert alweer van een maand terug tegen Hoffenheim, daarna gelijk tegen Heidenheim en twee keer onderuit tegen BVB en Stuttgart. Nu kwam Werder Bremen op bezoek An der Alten Försterei. Christoph Trimmel mocht als aanvoerder weer eens in het veld coachen, ook Vertessen en Doekhi stonden in de basis.

Het begon wat rommelig omdat beide ploegen eerst afwachten wat de rest ging doen, maar er toen zo inkleunden dat het inderdaad de vechtwedstrijd werd die de coaches vooraf voorspeld hadden. Zes gele kaarten kort na elkaar in de eerste helft. Enige echt grote kans was voor Bremen, waar Weiser zijn schot door Doekhi afgeketst zag worden. Het ging beter in de tweede helft. Brendon Aaronson werd een ware plaag voor de Bremer verdediging maar helaas werd zijn werk niet heel vaak beloond. Tousart mikte naast waar Vertessen nog vrij stond en Gosens kon net niet bij de bal.

Een derde uitbraak liep wel goed af: dit keer pikte Gosens een pass na Aaronsons rush op en Vertessen schoot binnen. Hoewel VAR en scheids er nog naar moesten kijken omdat Kaufmann mogelijk buitenspel stond, het doelpunt telde. Kort daarna ook de 2-0, dit keer Aaronson zelf nadat Vertessen hem goed aanspeelde. Ook coach Bjeliça stond even mee te feesten met de spelers. Bremen maakte het nog even spannend met de 2-1 via Weiser, maar verder kwamen ze niet. Union stijgt daarmee naar 13 langs Wolfsburg en moest hopen dat Mainz een resultaat haalde tegen Bochum
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212862022
Bochum moest dus op bezoek in de Mewa Arena bij FSV Mainz, waar Jonathan Burkhardt weer in de basis stond evenals Dominic Kohr, die in beroep was gegaan tegen een schorsing en alsnog mocht spelen. Meteen weer geel pakken is dan niet heel handig, al na 2 minuten, maar goed. Het was in het begin geen mooie wedstrijd, beide verdedigingen lieten niets door. Pas tegen de rust kreeg Burkhardt een kans met een schot van afstand, dat door Riemann overgetikt werd. Aan de overkant moest Zentner ingrijpen op een poging van Daschner uit een corner.

Net voor de rust grote opwinding toen Lee werd neergehaald door Bernardo, penalty. Maar niemand in Bochum wilde daaraan, protesten liepen zo hoog op dat Burkhardt zijn aanloop onderbrak toen de technisch directeur van Bochum Marc Lettau luidkeels om een VAR moment stond te schreeuwen. Het kostte hem geel en Burkhardt scoorde alsnog 1-0. Een kwartier later scoorde de U21 captain opnieuw, rush van Amiri, voorzet Lee en Burkhardt tikt binnen. Mainz klimt daardoor een plek voor bij aan FC Köln dat flink op zijn broek kreeg van Rasenball, 1-5 op vrijdag. Eén punt voorsprong hebben de Basterds nu, maar het gat met Bochum is nog altijd 6 punten met nog acht wedstrijden te gaan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212862115
Bayern had het niet heel makkelijk tegen Darmstadt, in hun eigen Am Böllernfalltor kwamen de Lelies zelfs verrassend op voorsprong via Tim Skarke. Alexander Pavloviç vond dat niks en sneed door de verdediging van de thuisploeg, Kane ketst de bal naar Musiala en het is 1-1. Het werd via Kane ook snel 1-2, al hadden de Lelies er geen goed woord voor over, was de bal niet over de lijn? Blijkbaar niet helemaal, waar kennen we dit van?

Per kerende post had Darmstadt zelfs nog 2-2 kunnen maken, maar Oscar Vilhemsson raakte alleen de lat. Even later moest Pavloviç eraf nadat hij een flinke buil op zijn ooglid opliep toen Klarer en hij met de hoofden tegen elkaar botsten. Musiala soleerde zich daarna knap naar 1-3 en invaller Serge Gnabry maakte 1-4, Sané werd bewust even in beeld genomen na die goal, want er was idd weinig van hem te zien geweest (of het moest zijn oefeningenregime in de rust zijn geweest, hij wilde per se warm blijven om niet weer geblesseerd te raken)

Mattys Tel kreeg later nog de 1-5 erin en eigenlijk had Choupo Moting de 1-6 kunnen maken maar struikelt over zijn eigen benen. In de tegenstoot zet Polter voor op Vilhemsson en is het toch 2-5. Grimmig duimpje van coach Lieberknecht die een grote opblaasbare reclame waterfles als boksbal gebruikte iedere keer als er gescoord werd door Bayern. Het ziet er niet heel best uit voor Darmstadt, laatste met 5pt achterstand op Köln, Bayern blijft tweede, 10pt achter Bayer04
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212876636
Schwarzwald radio was bijna in rouwstemming vanmorgen. Een tijdperk komt deze zomer ten einde in de Breisgau. Na 12 jaar heeft Christian Streich besloten zijn contract bij SC Freiburg niet meer te verlengen, de op een na grootste mopperkont onder de trainers van de Bundesliga stopt er deze zomer mee. De een vind hem een ongeleid projectiel dat totaal onverstaanbaar is met zijn rare Schwitzerduuts (hij is geboren in Weil am Rhein vlak aan de Zwitserse grens), de ander loopt met hem weg vanwege zijn visie op voetbal en de manier waarop hij voor weinig geld goede teams in elkaar kon knutselen.

https://www.kicker.de/str(...)ecke-1003290/artikel

Streich is samen met Frank Schmidt van FC Heidenheim een grote uitzondering in het Bundesliga voetbal. Beide heren hielden het meer als tien jaar vol als trainers van hun club, in de goede tijden en zeker ook in de slechte tijden. In 2015 degradeerde Freiburg al eens maar Streichs contract werd gewoon verlengd en in 2016 promoveerde de Breisgau weer als kampioen van de 2. Liga, 5 punten voor het veel kapitaalkrachtigere Rasenball. Onder zijn leiding zette Freiburg niet op het grote geld, maar op talent en teamgeest en soms gekke keuzes. Een zekere Mark Flekken, op dat moment keeper geweest in het tweede elftal van Greuther Fürth en MSV Duisburg kan er over mee praten toen hij in 2018 door Streich naar Freiburg werd gehaald als tweede doelman, maar uiteindelijk de hoofdmacht haalde en er een transfer mee naar Brentford verdiende. Ook Nico Schlotterbeck maakte onder Streich's leiding een groei door die hem bij BVB op de radar bracht.

Ik vraag me wel af in hoeverre de wedstrijd tegen Bayer04 gisteren Streich's keuze te stoppen heeft beïnvloed. Hij was gedurende de hele wedstrijd aan het mopperen over in zijn ogen partijdige beslissingen van de scheidsrechters en zelfs na de wedstrijd was hij nog helemaal in de Oscar The Grouch modus: "Elke beslissing, elke 50-50 situatie valt in hun voordeel, wij geven een duw, zij krijgen een vrije trap, zij geven een duw, wij moeten niet zeuren en doorspelen." Freiburg verloor uiteindelijk met 2-3. Nog acht wedstrijden zal Streich langs de kant staan als trainer, daarna zul je hem hoogstens in Freiburg nog op de fiets tegenkomen maar eigen zeggen niet meer op een voetbalveld

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  vrijdag 29 maart 2024 @ 14:13:46 #154
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_213006801
twitter
pi_213007038
Bayern heb een groot probleem, niet de gewenste trainer en voorlopig ook niet de gewenste doelman (Neuer nog steeds geblesseerd)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213022110
Leverkusen choke is begonnen
Jack does it in real time...
pi_213022122
Bayer scoort wel, maar het is de speler van Hoffenheim, niet de voetbalclub. Upski
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 30 maart 2024 @ 17:01:50 #158
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213022668
Vanmiddag 29.500 toeschouwers en 1-0 gewonnen van Fortuna Köln *O* Nu 11 punten voor met nog 7 wedstrijden te gaan! Dit gaat niet meer mis _O_
Rini dankjewel.
pi_213022910
Die Last Minute Leverkusener. Andrich en Schick draaien het in 2 minuten om
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213022921
Bayer draait het helemaal om. *O* *O* *O*
Het is koud, het is guur....
pi_213022937
Begin tijdperk Leverkusen
Jack does it in real time...
pi_213022945
Hup Dortmund.
  zaterdag 30 maart 2024 @ 17:31:00 #163
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_213023084
twitter
RED ONS HENNIEGOD
pi_213023211
quote:
9s.gif Op zaterdag 30 maart 2024 17:31 schreef PowerLoungen het volgende:
[ x ]
Man man man
  zaterdag 30 maart 2024 @ 17:48:46 #165
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213023330
De sfeer in het waldstadion is prima te noemen.

Nu even kijken of we de spelers op kunnen wachten bij de bus!!!
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 30 maart 2024 @ 18:42:21 #166
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213024208
Lekker knullig balverlies van Thomas Muller. 0-1 Dortmund.
We have always been at war with Eastasia.
  zaterdag 30 maart 2024 @ 18:43:30 #167
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_213024219
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2024 18:42 schreef -XOR- het volgende:
Lekker knullig balverlies van Thomas Muller. 0-1 Dortmund.
Fatsoenlijke keeper had deze gehad
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_213024354
Die had er in gemogen, Harry.
sig verwijderd door FA
pi_213024424
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2024 17:20 schreef TweedeKlum het volgende:
Bayer draait het helemaal om. *O* *O* *O*
Xabigott Madrid DNA
  zaterdag 30 maart 2024 @ 20:12:22 #170
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213025569
Zwei - Null BvB
We have always been at war with Eastasia.
pi_213025575
Tuchel |:)
pi_213025582
kleng boem, weer een ex Unioner met impact. Ryerson gaat Bayern straf trainingen aansmeren
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213025599
BVB *O* *O* *O*
Het is koud, het is guur....
pi_213025628
*O*
  zaterdag 30 maart 2024 @ 20:18:08 #175
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213025725
Harrykane

denied
We have always been at war with Eastasia.
pi_213025730
Kane wil Kane strafrondjes lopen,

edit: buitenspel, afgekeurd
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 30 maart 2024 @ 20:19:26 #177
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_213025774
Buitenspel
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_213025966
erg mooi, erg mooi. Bittersweet Symphony bij de nederlaag van Bayern
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213026524
Vanmiddag naar Leverkusen - Hoffenheim geweest. Hele leuke ervaring met een heerlijke sfeer van zowel de harde kern van Leverkusen als het uitvak van Hoffenheim. Modern stadion, eten/drinken goed geregeld, wel erg uitgebreid fouilleren en met pendelbussen die af- en aanrijden naar de parkeerplaats.

Het scoreverloop zat natuurlijk ook erg mee, heel lang 0-1 achter en de bal leek er maar niet in te willen en dan alsnog met 2-1 winnen met twee goals in de laatste minuten. Erg veel Nederlanders ook in het stadion. Leverkusen is overigens wel een bijzonder lelijke stad, maar dat vind ik bijna van iedere Duitse stad.

Dortmund gewonnen van Bayern, dus met 13 punten voor en nog altijd ongeslagen gaat Leverkusen dikverdiend en heel ruim kampioen worden.
  zaterdag 30 maart 2024 @ 22:10:41 #180
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213028268
Dat ze in Duitsland Bayern-Dortmund "Der Klassiker" zijn gaan noemen is trouwens wel een beetje potsierlijk.
We have always been at war with Eastasia.
  Trouwste user 2022 zondag 31 maart 2024 @ 12:38:23 #181
7889 tong80
Spleenheup
pi_213033994
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2024 22:10 schreef -XOR- het volgende:
Dat ze in Duitsland Bayern-Dortmund "Der Klassiker" zijn gaan noemen is trouwens wel een beetje potsierlijk.
Wat is dan wel de klassieker ? Bayern-Gladbach ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 31 maart 2024 @ 12:44:20 #182
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213034078
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 12:38 schreef tong80 het volgende:

[..]
Wat is dan wel de klassieker ? Bayern-Gladbach ?

:T
Die hebben ze niet zoals wij die hebben of de Spanjaarden. Bayern-Gladbach, Bayern-HSV en nu Bayern-Dortmund zijn min of meer rivaliteiten voor een aantal jaar geweest waarbij Bayern natuurlijk altijd de grote broer bleef. Je hebt natuurlijk dan wel veel mooie derby's: Kohlenpott-derby (Schalke-Dortmund), HSV-St Pauli, Fortuna Dusseldorf- 1 FC Koln...
We have always been at war with Eastasia.
  Trouwste user 2022 zondag 31 maart 2024 @ 12:45:31 #183
7889 tong80
Spleenheup
pi_213034085
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 12:44 schreef -XOR- het volgende:

[..]
Die hebben ze niet zoals wij die hebben of de Spanjaarden. Bayern-Gladbach, Bayern-HSV en nu Bayern-Dortmund zijn min of meer rivaliteiten voor een aantal jaar geweest waarbij Bayern natuurlijk altijd de grote broer bleef. Je hebt natuurlijk dan wel veel mooie derby's: Kohlenpott-derby (Schalke-Dortmund), HSV-St Pauli, Fortuna Dusseldorf- 1 FC Koln...
Komt idd doordat alleen Bayern al zolang een stabiele topper is.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 31 maart 2024 @ 12:48:42 #184
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213034119
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 12:45 schreef tong80 het volgende:

[..]
Komt idd doordat alleen Bayern al zolang een stabiele topper is.

:T
Ja, als over 30 jaar Dortmund nog steeds de belangrijkste uitdager van Bayern is, dan zou het wel logisch zijn om het Der Klassiker te noemen, maar om dat nu al te doen komt wat gekunsteld over.
We have always been at war with Eastasia.
  Trouwste user 2022 zondag 31 maart 2024 @ 12:50:05 #185
7889 tong80
Spleenheup
pi_213034132
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 12:48 schreef -XOR- het volgende:

[..]
Ja, als over 30 jaar Dortmund nog steeds de belangrijkste uitdager van Bayern is, dan zou het wel logisch zijn om het Der Klassiker te noemen, maar om dat nu al te doen komt wat gekunsteld over.
Nou ja, het is al weer bijna 30 jaar geleden dat ze de CL wonnen en in de jaren 60 ook al een cuppie.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 31 maart 2024 @ 13:05:03 #186
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_213034270
3 overwinningen en bayer Leverkusen is kampioen. Bayern München kennende zal het toch nog wel misgaan bij Leverkusen
Net efkes anges
  Trouwste user 2022 zondag 31 maart 2024 @ 14:56:43 #187
7889 tong80
Spleenheup
pi_213035912
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 13:05 schreef Sjoerd102 het volgende:
3 overwinningen en bayer Leverkusen is kampioen. Bayern München kennende zal het toch nog wel misgaan bij Leverkusen
Remember de legendarische slotdag met Schalke. Was hier op het hoogtepunt van FOK! een gekkenhuis. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 31 maart 2024 @ 15:09:33 #188
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213036179
Nu is dus de vraag, of ik zo gestoord ben om voor de uitwedstrijd tegen 1. fC Köln eerst naar Berlijn te rijden, om vervolgens daar de Sonderzug te pakken naar Köln, met alle Union fans.

Of dat ik gewoon normaal doe en met de auto ga, en zorg dat ik weer op tijd terug ben voor het songfestival...
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  Trouwste user 2022 zondag 31 maart 2024 @ 15:11:23 #189
7889 tong80
Spleenheup
pi_213036216
quote:
3s.gif Op zondag 31 maart 2024 15:09 schreef Mickytjuh het volgende:
Nu is dus de vraag, of ik zo gestoord ben om voor de uitwedstrijd tegen 1. fC Köln eerst naar Berlijn te rijden, om vervolgens daar de Sonderzug te pakken naar Köln, met alle Union fans.

Of dat ik gewoon normaal doe en met de auto ga, en zorg dat ik weer op tijd terug ben voor het songfestival...
Ik zou voor het laatste kiezen. We gaan vlammen in Zweden.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 31 maart 2024 @ 15:15:40 #190
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213036260
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 15:11 schreef tong80 het volgende:

[..]
Ik zou voor het laatste kiezen. We gaan vlammen in Zweden.

:T
Wijze Tong heeft gesproken

En zo zal geschieden
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zondag 31 maart 2024 @ 15:23:16 #191
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213036372
quote:
3s.gif Op zondag 31 maart 2024 15:09 schreef Mickytjuh het volgende:
Nu is dus de vraag, of ik zo gestoord ben om voor de uitwedstrijd tegen 1. fC Köln eerst naar Berlijn te rijden, om vervolgens daar de Sonderzug te pakken naar Köln, met alle Union fans.

Of dat ik gewoon normaal doe en met de auto ga, en zorg dat ik weer op tijd terug ben voor het songfestival...
UnionGoden _O_
  zondag 31 maart 2024 @ 15:30:59 #192
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213036553
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2024 15:23 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
UnionGoden _O_
Ja zekers .
Ben nu onderweg naar huis vanuit Frankfurt.

Ali was trots op zijn minions.

We wisten alle nummertjes uit ons hoofd. Ook de nieuwe.

Ali was een blije Capo.

En als Ali blij is, ben ik blij.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213047140
Het was geen goed weekend voor Bayern. De opgave om Bayer04 nog te achterhalen was al schier onmogelijk, maar als ze wonnen van BVB in eigen huis was er iig nog theoretisch een kans. Schwarzgelb had in München al sinds 2014 niet meer kunnen winnen, maar na de interland pauze heeft de Rekordmeister flinke problemen. Neuer valt lang uit, Guerrero liep een spierscheuring op en Pavloviç was er vanwege een amandelonsteking niet bij. Sven Ulreich dus op doel, Konrad Laimer op het middenveld. Wel een lichtpuntje, Alphonso Davies was weer terug. Ook een andere keeper aan de overkant, Alexander Meyer mocht Gregor Kobel weer vertegenwoordigen die ziek was. Ook Felix Nmecha, Jaden Sancho en Julian Ryerson stonden in de basis.

Het ging al heel snel verkeerd met balverlies voor Thomas Müller en Adeyemi die er vandoor was zonder dat De Ligt ook maar een kans had hem nog in te halen. De Münchenaar deed zijn eigen jeugdclub pijn met de 0-1. Bayern probeerde wel een aantal aanvallen, maar kwam er niet door. En als Meyer misgreep was er nog Hummels op de lijn die een kopbal van Dier met een karatetrap a la Chuck Norris wegtikte. Adeyemi maakte nog bijna de 0-2, maar nu was de Ligt wel op post met een sliding.

In de tweede helft ging BVB er nog eens vol tegenaan en kreeg 4 kansen in 4 minuten, Ulreich pareerde Nmecha, Maatsen mikte niet goed, Hummels kopte naast. Na het inbrengen van Haller was de vier kans wel raak. De Ivoriaanse Fransman liep simpel weg van de verdediging, kreeg een voorzet bij Ryerson die de 0-2 binnen tikte. De eerste ontnuchterde fans stonden toen op om zich al vast een stuk in de kraag te gaan drinken uit teleurstelling, maar daardoor misten ze wel de aansluitingstreffer van Kane... of nee toch niet. Die werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 0-2 en daarmee groeit de achterstand van Bayern op Bayer04 naar 13pt. Nog 7 wedstrijden en 21 punten te verdelen. Theoretisch kan het nog wel, maar wat heb je daar aan als Tuchel zijnde? BVB staat nu vierde wat recht geeft op CL voetbal, dus die zijn zeer tevreden.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213047277
Bayer04 had voor de wedstrijd tegen Hoffenheim goed nieuws gekregen, hun trainer Xabi Alonso weerstond de lokroep van de media richting Bayern of Real en blijft gewoon in Köln Leverkusen. Drie wissels had hij in petto: Andrich mocht na de interland wedstrijden ook weer starten, net als Tapsoba en Hoffmann. Coach Materrazzo had bij de Kraichgau slechts 2 wissels, Kabak en Kramariç ipv Apoguma en Bebou

Hoffenheim groef zich niet in, ging actief op zoek naar kansen maar liep vaak vast op het middenveld, de Werkself nam dan over maar ondanks velen kansen scoorden ze niet. keeper Oliver Baumann had zijn dag en pakte maar liefst 15(!) doelpogingen gedurende de hele wedstrijd. En nog mooier, de gasten kwamen op voorsprong toen Weghorst Max Beier wegstuurde die Hradeçki kansloos liet: Beier scoort, maar wel de verkeerde Bayer ;)

Het werd de 2e helft nog drukker voor de goal van Baumann, maar de Werkelf kreeg behoorlijk maagpijn van hem door alle reddingen die hij fabriceerde: Wirtz (2X), Hincapié, Hoffmann, Schick. Iedereen probeerde en niemand lukte het om te scoren. Tot vlak voor tijd Wirtz de mee opgerukte Tah aanspeelde. Die zag Andrich vrijstaan en de ex Unioner schoot rustig en beheerst binnen. Iig de ongeslagen status gered, da's niet genoeg. Invaller Tella bereikte een minuut later Schick en Le Freak was nu wel trefzeker: 2-1 en behalve de spelers en tribune was ook de coach buiten zinnen van vreugde. Volgende wedstrijd moeten Bayer04 en Bayern allebei op bezoek. De Werkself mag naar An der Alten Försterei tegen Union Berlin, de Rekordmeister gaat op hoogte Am Schlossberg aka Voith Arena in Heidenheim.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213047374
- De zaterdag in de Bundesliga was qua doelpunten niet heel rijk gezaaid: slechts 10 keer werd er gescoord. Rasenball kon niet scoren tegen Mainz (0-0), het ging vooral veel over een paar momenten dat de scheidsrechter volgens Marco Rose zijn ploeg een penalty had onthouden. Ook Eintracht en Union Berlin hielden het op 0-0, belangrijk punt omdat Gladbach stevig op zijn falie kreeg in eigen stadion van SC Freiburg: 0-3. Ook Wolfsburg deed bij het debuut van nieuwe coach Ralf Hasenhuttl goede zaken, ze wonnen uit in Bremen waardoor Die Wölfe in punten gelijk staan met de kwakkelende Fohlen.

- Wat op zaterdag wel lukte, ging op zondag juist mis: geen enkele ploeg kon winnen op eerste Paasdag. FC Köln kwam nog op achterstand tegen Augsburg maar herintreder Davy Selke breide het nog voor rust weer recht. Het bleef 1-1. Bochum moest in de gietende regen aantreden tegen Darmstadt en leek op rozen te zitten met twee goals van de bonkige spits Philip Hoffmann, maar Justvan had twee mooie assists in huis die door Tim Skarke en Oscar Vilhemsson tot doelpunten werden gepromoveerd: 2-2.

De leukste wedstrijd werd in de Mercedes arena gespeeld waar ook Vfb Stuttgart een goede start nam tegen Heidenheim met de 1-0 van Guirassy en 2-0 van Angelo Stiller. Opnieuw stonden de twee kopstukken van de Schlossberg op. Beste draaide een corner in die door Kleindienst tegen keeper Nübel aan werd gekopt en die liet los. Ze deden het nog een keer en dit keer kopte Kleindienst een voorzet van Beste rechtstreeks achter Nübel. De derde kopbal vloog er ook in, dit keer voorzet van Dinkçi en bijna leek het erop dat FCH de volle mee terugnam. Het bleef bij 1 punt omdat Undav hetzelfde trucje kan en een lange pass van Mittelstadt er in werkte. 3-3 en een record voor aanvallers Undav en Guirassy, die samen meer goals maakten dan Jurgen Klinsmann en Karl Allgauer in 1985 voor de Schwaben deden. Niet dat men er veel om gaf, beide trainers waren zuur om de gemiste 3 punten.

Tussenstand Bundesliga:
1. Bayer04 - 73pt
2. Bayern - 60pt
3. Vfb Stuttgart - 57pt
4. BVB - 53pt
5. Rasenball Sport Leipzig - 50pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213047674
In de tweede Bundesliga blijft HSV zwalkend door het seizoen gaan. Na de nederlaag tegen Osnabrück verloren ze ook van directe concurrent Fortuna Dusseldorf en wonnen dan weer van Wiesbaden. Dit weekend speelden ze uit tegen Greuther Fürth. Twee keer leek das Kleeblatt te kunnen profiteren van fouten in de verdediging maar zowel Sieb als Petkov schoten veel te gehaast. Pas diep in de tweede helft stelde HSV er iets tegenover, Miro Muheim schoot vanaf 25 meter de 0-1 erin. Dat leek genoeg, want Fürth trok zich helemaal terug, concentreerde zich alleen op tegenhouden toen HSV op de 2-0 ging jagen. Invaller Consbruch rolde echter de bal voor de voeten en hij schoot gewoon vanaf 30 meter omdat keeper Raab wat ver voor de goal stond. Ook deze plofte erin, weer een kandidaat voor de lange afstandsgoal van de maand. 1-1, en omdat Fortuna op de Betzenberg ging winnen van Kaiserslautern zijn de Rothosen naar plaats vier gezakt. Het is weer zover vrees ik.

Bovenaan deden zowel St. Pauli als Holstein Kiel wel hun werk, de Kiezclub won thuis met 2-1 van Paderborn, waar Pelle Boevink inmiddels vaste doelman lijkt te zijn. Helaas moest de Hengeloër twee keer vissen. Kiel scoorde in de derby tegen Rostock al heel snel 1-0 door Skrybski, in de tweede helft maakte Lewis Holtby er nog 2-0 van, niets aan de hand dus. Hannover96 deed met een zege tegen Magdeburg ook goede zaken, staat nu twee punten achter HSV.

Onderin brengt Schalke zich met een gelijkspel tegen Karlsruhe SC (0-0) zwaar in de problemen, want Braunschweig wint verrassend bij Elversberg en staat er nog maar 1 punt achter. Ook Hertha leek te gaan verliezen van Nürnberg, maar dankzij Zeefuik pakken ze nog een punt en blijven in de middenmoot hangen, terwijl de Kumpels twee plaatsen boven de relegation staan.

Tussenstand 2. Liga
1. St Pauli - 57pt
2. Holstein Kiel - 52pt
3. Fortuna Dusseldorf - 46pt
4. HSV - 45pt
5. Hannover 96 - 43pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 woensdag 3 april 2024 @ 11:27:13 #197
7889 tong80
Spleenheup
pi_213069896


Een "vergeten" grootheid. Aziatisch voetballer van de eeuw.

:T

[ Bericht 9% gewijzigd door tong80 op 03-04-2024 12:00:37 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_213109708
Afgelopen week zijn de finalisten bekend geworden van de DFB Pokal Finale.

In Saarbrücken werd het een battle of the Giant Killers. FC Saarbrücken schakelde op weg naar de halve finale DRIE bundesliga clubs uit, Bayern, Eintracht en Gladbach werden allen aan de zegekar gebonden. Opvallend, Saarbrücken mocht álle wedstrijden ook thuis afwerken in het eigen Ludwigsparkstadion. Ook nu kwam de tegenstand op bezoek, FC Kaiserslautern had onder inval coach Grammozis weinig geluk, maar hij trok wel de goede reeks van voorganger Dirk Schuster door diens overwinningen bij FC Köln en Nurnberg op te volgen met een verrassende overwinning op Hertha BSC. De nieuwe coach Friedhelm Funkel had tevens de kans een unicum te bereiken, 43 jaar na zijn laatste cupfinale als speler nog eens in de finale?

Opvallende wissel bij Saarbrucken. Invaller Marcel Brunker, in twee wedstrijden al beslissend met de zege treffer (Bayern en Gladbach) mocht in de basis starten en kreeg gelijk een flinke kans met een kopbal. Dat was echter een paar minuten voor rust. Voor de rust konden zowel Saarbrucken als FCK niet echt een weg door de verdediging vinden in de eerste helft. Het was uiteindelijk een fout van keeper Tim Schreiber die het einde betekende. Touré kreeg een voorzet bij Ritter en hoewel zijn kopbal niet erg goed was, liet Schreiber de bal toch glippen: 0-1. Brünker kreeg opnieuw een stevige kans met een kopbal in de 80e minuut, maar Touré deed de deur dicht in de tegenaanval met de 0-2. Stojkoviç liet nog de 0-3 liggen, maar het was genoeg. FCK gaat voor het eerst sinds 20 jaar naar Berlijn, Funkel heeft er meer dan het dubbele aantal jaren over gedaan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213109826
In de andere halve finale trad Bayer04 thuis aan tegen Fortuna Dusseldorf (De Wijs geblesseerd, Vermeij op de bank) en eigenlijk had Fortuna bitter weinig in te brengen tegenover het snelle passingspel van de Werkself. Frimpong mistte nog een eerste kans na 6 minuten, maar een minuut later was het wel raak met een schot van afstand. Wirtz en Adli vonden elkaar gemakkelijk op het middenveld en na 20 minuten schoot Adli een pass van de middenvelder binnen. Nog voor rust deden ze het nog eens, nu Adli met de pass, Wirtz met de goal nadat keeper Kastenmeyer in een vlaag van verstandsverbijstering Andrich had aangespeeld ipv een medespeler.

In de tweede helft ging Bayer04 iets van het gas af, maar via een penalty kwamen ze toch op 4-0, een handsbal van Zimmermann die een kopbal van Schick wegstompte. Wirtz schoot hem binnen. In de slotminuten kwam de lang geblesseerde Victor Boniface nog even meedoen en bijna was hij goed voor de 5-0, maar Kastenmeyer tikte de bal er nog uit. Daarmee is Bayern na een 4-0 zege nog altijd op koers voor een dubbel. Mochten ze de finale winnen én kampioen worden is Kaiserslautern helaas niet automatisch Europacup deelnemer. Regels bepalen dat er dan voor Bundesliga clubs nog een extra plek in de EL komt, dat zou op dit moment betekenen dat Frankfurt EL zou spelen, en Augsburg Europees voetbal haalt in de Conference League. Nog zeven wedstrijden te gaan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213110017
Bayergoden
pi_213110183
hahaha, Heidenheim komt gelijk Am Schlossberg tegen Bayern, van 0-2 naar 2-2. Invaller Kevin Sessa met een goal en de assist op Kleindienst. TuchelRotOp
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213110317
Tuchel rot inderdaad tijdelijk op, is blijkbaar geschorst volgende week nadat hij scheids Patrick Alt had uitgescholden. het is een begin
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213110460
jajaja, Kleindienst flikt het, Heidenheim 3-2 voor. Hoe krijgt ie het spits.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213110800
Fan-tas-tisch. Heidenheim wint 3-2 van de Wackel Bayern. Arsenal zal de beelden grondig analyseren, maar of Tuchel er dan bij is?

Köln doet heel goede zaken met een last minute zege tegen Bochum, ook Mainz verdiend gewonnen tegen Darmstadt. Union helaas 0-1 tegen Bayer04 verloren na een penalty voor hands van Trimmel. Door het geklooi van Bayern kan de Werkself volgend weekend al de titel pakken
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213110830
Genot
  zaterdag 6 april 2024 @ 18:04:39 #206
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213111259
Bayer NeverLosen heeft weer gewonnen ja.

Met dank aan een domme dubbel geel en een hele domme poging tot hands aan de kant van Union
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 6 april 2024 @ 21:32:11 #207
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_213114610
Waarom ontslaat bayern tuchel niet? Wtf
pi_213115762
Frank Schmidt, trainer en naar eigen zegge meubelstuk in FC Heidenheim, heeft iets met Bayern. Hij bekende in de persco in zijn jonge jaren onder een deken van de club te hebben geslapen en een grote fan van de Rekordmeister te zijn geweest. In 1994 was daar niets van te merken toen Schmidt als speler van TSV Vestenbergsgreuth tegenover Bayern stond in de DFB pokal en won. Die club was overigens de voorloper van Das Kleeblatt, oftewel Greuther Fürth. Ook met Heidenheim stond Schmidt al eens in de beker tegenover Bayern en liet er de gasten toen hard voor werken, al verloren ze in verlenging met 3-4

Nu dus in de competitie de eerste thuiswedstrijd tegen Bayern. Probleem Dayot en Kim vormden weer het centrale duo in de verdediging omdat De Ligt en Dier pauze kregen voor komende dinsdag. Naast de vele blessures werd ook Sane op de bank gezet voor Serge Gnabry. FCH moest Theuerkauf missen die ziek was, Maloney mocht invallen. Marvin Pieringer werd op de bank gezet ter faveure van Adrian Beck.

In de eerste helft had de thuisploeg weinig in te brengen, Bayern kwam er een paar keer door, maar meestal lag Kevin Müller dwars. De neutrale toeschouwer zal verbaasd gekeken hebben dat zijn reddingen met Boe geroep werden begroet, maar dat lag niet aan onsportieve fans maar aan een in-joke vanwege zijn achternaam (Müller milch is een bekende melk met boegeroep van een koe als slogan). Helaas moest Müller vissen toen die andere Müller (thomas) de bal bij Gnabry kreeg en die Kane in staat stelde 0-1 binnen te schieten. Nog in de tweede helft scoorde Gnabry ook met een kopbal. Niets aan de hand zou je denken.

Schmidt zag dus zijn ploeg voor de derde wedstrijd achter elkaar met 2-0 achter de rust in gaan. Hij greep dus in: Föhrenbach, Schöppner en Beck mochten gaan douchen, met Busch, Pieringer en Sessa kwam er een verdediger minder terug, maar wel een tweetal aanvallende spelers erbij. Ook de scheids moest gewisseld worden, Patrick Alt kwam het veld in omdat Robert Schröder met duizelingen in de kleedkamer bleef. Vanaf de tribune werd Volker Dürr bereid gevonden om de 4e official rol van Alt over te nemen. De omzetting van Heidenheim had succes. Nadat Müller een schot van Musiala had gestopt speelde hij Pieringer aan die Sessa nét weg zag lopen van Probleem Dayot (wat een verrassing :') ) De jeugdspeler speelde ook Ulreich uit scoorde 2-1.

De grootste schok kwam erna: Kleindienst verovert zelf de bal, Traore passt op Beste en Kleindienst rent intussen het veld over, Beste's lange bal kwam op tijd en Kleindienst tikt 2-2 binnen. Hoe kan het dat hij zó vrij over het hele veld draafde terwijl ie-der-een de verkeerde kant op keek. Dat zelfde wilde een woedende Tuchel ook weten. Toen de scheidsrechter tot rust maande flipte hij nog erger, schijnt iets met schweissloch te hebben gezegd. Tegen FC Köln zal hij niet mogen coachen na zijn vierde gele kaart. Ineens rook FCH een kans en pakte die na twee mislukte schoten (Beste opnieuw met een vrije trap en Mainka recht op Ulreich). Traoré nu als balafpakker, Pieringer met de assist en Kleindienst met een doppelpack. Iedereen dol Am Schlossberg, Schmidt raakte in het vieren van de goal gewond (verrekte spier in de juichmomenten) maar het kon hem geen fluit schelen. Müller had nog een glanzparade op Kane (weer vrolijk "Boe" van de rangen) en toen was het klaar. Heidenheim wint 3-2, staat veilig op 10. Bayer04 zal met een vrolijke blik geluisterd hebben, ze kunnen bij winst volgende week al kampioen worden in eigen huis tegen Werden Bremen. In Beieren zal de discussie over @KingRoland van hierboven voorlopig de kranten beheersen. Gaat Tuchel vóór Arsenal al, gaat hij ná dinsdag als het weer fout gaat. Of vinden ze zo snel even geen coach en laten het er bij zitten. We wachten af.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213124331
In de chaos na de verrassing van de nederlaag die Bayern leed tegen Heidenheim, ging de wedstrijd daarna een beetje onder. BVB en Stuttgart waren in gevecht "om het podium" om in racetermen te blijven. BVB begon als derde aan de wedstrijd, een zege zou voor de Schwaben een inhaalactie betekenen.Toch had coach Hoeness een verdedigingsprobleem, drie basiskrachten ontbraken. Roault had zijn kaakgebroken, Zagadou moet aan een gescheurde kruisband geopereerd worden en Anton was geschorst. Stiller zakte daarom een linie terug, begon naast Ito in het centrum. Ook Karazor mocht beginnen evenals Jamie Leweling. BVB deed één wissel, Meyer en Kobel ruilden in het doel en op de bank weer van plaats.

Sommige oenen leren van hun fouten, anderen leren nooit. Karim Adeyemi probeerde zijn Schwalbe-truc al in de 5e minuut na een duel met Mittelstädt, maar de scheidrechters zijn geïnstrueerd dat hij een bedrieger is, Mattias Jöllenbeck gaf de klungel er geel voor. En als hij dan echt gaat voetballen kan Adeyemi het ook even niet, Stuttgart keeper Nübel bleef in een 1vs1 lang staan en ketste de bal weg. Ook Can kreeg een kans met een afstandsschot en Füllkrug dwong Nübel opnieuw tot ingrijpen, maar geen goal in de eerste helft. Guirassy stelde er twee kansen tegenover, maar ook Kobel was wakker.

In de tweede helft had Schwarzgelb veel geluk, Hummels liet Führich glippen die Leweling aanspeelde, maar helaas schoot de Union huurling te gehaast. Het duurde daarna weer lang voor de volgende Schwaben kans, maar die ging er wel in, Leweling veroverde zelf de bal op Çan en wist Guirassy te bereiken die binnenschoot. In het slotoffensief werd het flipperkast voetbal: via een kopbal van Nmecha en weggestompte bal van Nübel had Schlotterbeck ineens dé kans op 1-1 maar schoot de bal in een baan om de aarde. Ook Moukoko en Haller (2x) waren te gehaast om nog iets te fabriceren, Stuttgart kon met een onverwachte uitzege terug naar Baden Würtemberg. Niet alleen zijn de Schwaben derde, ze staan in punten gelijk met Bayern. Rasenball won heel overtuigend op bezoek bij SC Freiburg en stijgt daarmee naar vier, zodat deze nederlaag BVB voorlopig CL voetbal kost, ze staan nu vijfde
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213124660
Spanning bovenin, ook spanning onderin gisteren. Mainz, Köln en Darmstadt hangen allen aan een zijden draadje. Mainz mocht thuis aantreden tegen rode lantaarn Darmstadt, Köln ontving Vfl Bochum

De Basterds en De Lelies, het klinkt als twee straatbendes, en zo speelden ze ook. Scherp, agressief en op het randje. Beide clubs hadden in de eerste 10 minuten kunnen scoren, beide keepers ruimden het weer op. Ook in de volgende 10 minuten probeerden beide teams het een paar keer in de omschakeling, maar opnieuw wisten Zentner en Schuhen de dreiging onschadelijk te maken. En net als je denkt dat de storm gaat liggen krijgt Mainz loon naar werken. Vrije trap van Amiri, verlengd op Jae Sung Lee, die kopt nog op de lat, Hanc Olsen schiet de rebound binnen.

Na rust moest Darmstadt aanvallen en koos met invaller Holtmann en Seydl voor snelheid voorin, daardoor ontstond natuurlijk ruimte achterin. Ruimte die Burkhardt goed benutte toen Franjiç de bal verspeelde. Pass op Kevin Gruda die de 2-0 binnentikt. In het slot werd Darmstadt moe en combineerde Mainz zich via Lee naar 3-0 en 4-0. De Koreaanse fans en journalisten in het stadion konden tevreden zijn, evenals stuiterbal-coach Hendriksen. Mainz doet wat het moet doen, winnen, maar hoe ging het in Köln Mungersdorf.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213125013
FC Köln zit in zwaar weer, maar het punt vorige week tegen Augsburg was welkom. Nu moest met Bochum afgerekend worden. Max Finkgraven was weer terug in de basis, evenals Eric Martel en Linton Maina. Bochum coach Letsch haalde Bero en Broschinski terug in de basis, Antwi Adjej en Asano begonnen op de bank.

Manuel Riemann kreeg het druk in de goal van de gasten, Maina en Adamyan kwamen beiden in schotpositie, maar hij tikte de eerste bal eruit en de tweede ging over. Bochum kreeg zelf alleen kansen uit corners, maar ook hier was Marvin Schwäbe herhaaldelijk op post. Geen goals in de eerste helft. Dat veranderde in de tweede helft. Lange bal van Stöger kwam bij Broschinski, die zag Passlack vrijlopen en de ex Fortunees tikte simpel binnen. Ook in de WDR2 studio een rouwstemming, commentator Sven Pistor zag het inktzwart in, Karlheis Kas in het stadion was nog positief en een beetje cynisch naar de eerste weglopers die na 60 minuten al het stadion verlieten.

En de Beierse veteraan in het commentaar team kreeg gelijk, al duurde het wel heel lang. Pas in de laatste tien minuten gooide Schultz alles overboord en zette met Schmitz, Waldschmidt en Tigges vol op de aanval, dan maar naar de hel. En de massale belegering werkte, Riemann verwerkte een schot van Waldschmidt tot corner, die kwam via Kainz op de kop van Tigges die bedaard binnenkopte. Coach Schultz juichte niet mee, stond op zijn Baumgarts aan de zijlijn te bulderen om aanwijzingen te geven voor de volgende aanval. En ook dat werkte, Schmitz liep a la Kleindienst weg bij de verdediging passte hoog en hard voor, Waldschmidt kopt binnen. Voor één keer brak ook ijskonijn Schultz die juichend zijn staf in de armen vloog. 2-1 zege, en drie punten blijven bij FC Köln. Bochum staat nog wel 15e, maar de voorsprong slinkt naar 3 punten op Mainz, Köln staat daar nog één punt achter. Darmstadt lijkt inmiddels al gedegradeerd, kondigde aan met Paul Fernie alvast een nieuwe Technisch Directeur voor volgend seizoen aan te trekken (n.b. de vorige, Carsten Wehlmann was al in december ontslagen nadat hij zijn contract niet wilde verlengen, die zit inmiddels bij Holstein Kiel)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213128786
Kenners: krijg je in duitsland de schaal/het feest na de kampioensmatch of pas op de laatste speeldag?
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  zondag 7 april 2024 @ 19:39:29 #213
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_213129380
Dit is niet wat we bedoelden met het Bayern van Nederland
pi_213130917
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 18:59 schreef RipCity het volgende:
Kenners: krijg je in duitsland de schaal/het feest na de kampioensmatch of pas op de laatste speeldag?
Meestal doen ze dat bij een titel die voortijdig behaald wordt óf in de voorlaatste of in de laatste week. Dat hangt weer af van de laatste thuiswedstrijd van de aanstaande kampioen. Dus als Bayer04 volgende week wint van FC Köln moeten ze wachten tot 18 mei, hun laatste wedstrijd thuis tegen FC Augsburg.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213137265
intussen is er weer een trainer uit gevlogen. Thomas Letsch is door VfL Bochum ontslagen na de last minute nederlaag tegen FC Köln

https://www.kicker.de/boc(...)oach-1010656/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 maandag 8 april 2024 @ 15:44:14 #216
7889 tong80
Spleenheup
pi_213137598
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2024 15:03 schreef Sabata het volgende:
intussen is er weer een trainer uit gevlogen. Thomas Letsch is door VfL Bochum ontslagen na de last minute nederlaag tegen FC Köln

https://www.kicker.de/boc(...)oach-1010656/artikel
Opportunisme weer. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_213141378
In de 2. Liga kreeg St Pauli een tikje te verwerken, de Kiezclub verloor namelijk op bezoek in Karlsruhe met 2-1, terwijl alle achtervolgers een zege pakten. Kiel ging uit winnen met 0-4 in Nurnberg, Fortuna klopte thuis laagvlieger Braunschweig en HSV won thuis ook van een laagvlieger, Kaiserslautern. Greuther Fürth lijkt intussen promotie te kunnen vergeten na een onverwachte nederlaag bij Rode Lantaarn Osnabruck. Ook in Berlijn liepen de gemoederen hoog op, Hertha won wel met veel moeite bij Paderborn (2-3), maar Pal Dardai werd nijdig van een journalist die hem vroeg of hij wel de juiste motivator was voor het elftal en liep weg uit de persconferentie

Tussenstand 2. liga
1. St Pauli - 57pt
2. Holstein Kiel - 55pt
3. Fortuna Dusseldorf - 49pt
4. HSV - 48pt
5. Hannover 96 - 44pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 dinsdag 9 april 2024 @ 11:32:42 #218
7889 tong80
Spleenheup
pi_213145540
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2024 21:02 schreef Sabata het volgende:
In de 2. Liga kreeg St Pauli een tikje te verwerken, de Kiezclub verloor namelijk op bezoek in Karlsruhe met 2-1, terwijl alle achtervolgers een zege pakten. Kiel ging uit winnen met 0-4 in Nurnberg, Fortuna klopte thuis laagvlieger Braunschweig en HSV won thuis ook van een laagvlieger, Kaiserslautern. Greuther Fürth lijkt intussen promotie te kunnen vergeten na een onverwachte nederlaag bij Rode Lantaarn Osnabruck. Ook in Berlijn liepen de gemoederen hoog op, Hertha won wel met veel moeite bij Paderborn (2-3), maar Pal Dardai werd nijdig van een journalist die hem vroeg of hij wel de juiste motivator was voor het elftal en liep weg uit de persconferentie

Tussenstand 2. liga
1. St Pauli - 57pt
2. Holstein Kiel - 55pt
3. Fortuna Dusseldorf - 49pt
4. HSV - 48pt
5. Hannover 96 - 44pt
Het lijkt wel alsof er momenteel meer traditions vereine in de tweede bundesliga spelen dan in de eerste.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_213145622
dat komt vooral omdat die traditioneel goede clubs allemaal dezelfde fout hebben gemaakt. een geldschieter bracht flink geld binnen dat als water werd uitgegeven, maar daarvoor wilde die wel totale controle. en omdat de geldschieter niet zo goed wist wat ie met de controle moest doen, werden er veel beleidsfouten gemaakt.
- Schalke lag aan het infuus van Gazprom en vleesverwerker Tönnes, maar door corona en de oorlog in Oekraïne is dat opgedroogd
- Hertha trok een investeerder aan die 400 miljoen in de verkeerde dingen pompte, ik heb nauwelijks echt goede spelers zien passeren in die jaren alleen Piatek maar die paste zich ook snel aan het middelmatige niveau aan
- HSV tenslotte zit al jaren vast in dezelfde loop, veel geld en goede spelers, die doen het een half seizoen goed maar ze hebben niet de stamina om door te pakken en missen steeds promotie.

kleinere clubs die minder op het grote geld zitten hebben al laten zien dat er met een hecht team veel meer kan worden bereikt. , Zoals dit seizoen Heidenheim en met Union Berlin van 2020 tm 2023 als beste exponent. en nauwelijks had Union de volgende stap willen zetten of ze lopen zelf in dezelfde val als Schalke, HSV en Hertha.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 dinsdag 9 april 2024 @ 16:44:30 #220
7889 tong80
Spleenheup
pi_213148599
Heiko Butscher is tot het einde van het seizoen coach van VfL Bochum. Hij volgt Thomas Letsch op, die maandag werd ontslagen. De 43-jarige Butscher, trainer van -19,was al drie keer interim-coach
bij Bochum.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_213156107
eigenlijk had Bochum Peter Stöger aan willen stellen, maar die beschouwde Bochum als "een springplank" en daar was men niet heel blij mee.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213156126
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2024 21:02 schreef Sabata het volgende:
In de 2. Liga kreeg St Pauli een tikje te verwerken, de Kiezclub verloor namelijk op bezoek in Karlsruhe met 2-1, terwijl alle achtervolgers een zege pakten. Kiel ging uit winnen met 0-4 in Nurnberg, Fortuna klopte thuis laagvlieger Braunschweig en HSV won thuis ook van een laagvlieger, Kaiserslautern. Greuther Fürth lijkt intussen promotie te kunnen vergeten na een onverwachte nederlaag bij Rode Lantaarn Osnabruck. Ook in Berlijn liepen de gemoederen hoog op, Hertha won wel met veel moeite bij Paderborn (2-3), maar Pal Dardai werd nijdig van een journalist die hem vroeg of hij wel de juiste motivator was voor het elftal en liep weg uit de persconferentie

Tussenstand 2. liga
1. St Pauli - 57pt
2. Holstein Kiel - 55pt
3. Fortuna Dusseldorf - 49pt
4. HSV - 48pt
5. Hannover 96 - 44pt
Hup Fortuna.
U MAD?
  zondag 14 april 2024 @ 17:27:35 #223
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_213208929
Dit is de kampioenswedstrijd.
We have always been at war with Eastasia.
pi_213209200
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:42 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Hup Fortuna.
Jammer van de gelijkmaker in de blessuretijd van HSV. Nu is die derde plaats nog mogelijk :(
pi_213209355
Gaan ze straks gooien met bier of met chemicaliën?
Het is koud, het is guur....
pi_213209535
Fortuna deed in de 2. Liga wat het moest doen, het won op bezoek bij Wehen Wiesbaden. Shinta Appelkamp had een uitstekende wedstrijd met de openingstreffer en de assist op Isak Johannesen in de tweede helft. Vincent Vermeij stond na een paar wedstrijden afwezigheid weer eens in de basis. De grote verrassing is dat St Pauli zichzelf flink in de problemen brengt. Het stond diep in de tweede helft voor tegen Elversberg op eigen veld met 2-1, maar 70 seconden na die 2-1 scoorde Mboyamba de gelijkmaker, en 10 minuten later was Martinoviç twee keer snel genoeg in de counter om eerst Wanner en daarna Vandermersch weg te sturen. De Kiezclub maakte nog wel 3-4, maar het verloor behalve de wedstrijd ook de koppositie. Holstein Kiel liet namelijk gisteren niks liggen en won met 4-0 van Osnabruck, waardoor ze één punt voorsprong nemen op St Pauli. Fortuna zag inderdaad HSV lang achter staan tegen Magdeburg na twee goals van El Hankouri, maar in de laatste minuten stond Jonas Meffert op met een assist op Schonlau en de gelijkmaker: Fortuna heeft nu 3pt voorsprong op HSV, nog 5 speeldagen te gaan. Schalke klimt naar 12, een beetje weg uit de gevarenzone met een 2-0 zege op Nurnberg. Ook Hertha heeft nog schwung, ze wonnen dankzij de combinatie Palko Dardai (2 goals) en Martin Winkler (2 assists) van Rostock. Reese scoorde nog een penalty en Tabakoviç pikte vlak voor tijd zijn 19e goal van het seizoen mee, waarmee hij weer aan de leiding van de topscorers komt. Tzolis van Fortuna heeft er 18, ex Spartaan Ache (nu Kaiserslautern) 16.

Tussenstand 2. Liga
1. Holstein Kiel - 58pt
2. St Pauli - 57pt
3. Fortuna Dusseldorf - 52pt
4. HSV - 49pt
5. Hannover 96 - 45pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213210288
4-0
pi_213210295
Veldbestorming.
  zondag 14 april 2024 @ 19:19:23 #229
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_213210377
Ballackaids , Zé Roberto , Kirsten , Schneider en Lucio moeten zich kapot schamen.
RED ONS HENNIEGOD
pi_213210389
5-0
pi_213210393
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:13 schreef Zipportal het volgende:
Veldbestorming.
  zondag 14 april 2024 @ 19:22:59 #232
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_213210430
Verdiend Kampioen
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_213210488
Mooie beelden
pi_213210513
Lang geleden zo'n pitch invasion. Zal je hier niet meer zien denk ik
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_213210542
Ik hoop dat die spelers heel huids in de kleedkamers komen :D
pi_213210545
Mooi voor Leverkussen, leuke club.
pi_213210561
Leverkusen genot
pi_213210562
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:29 schreef RipCity het volgende:
Lang geleden zo'n pitch invasion. Zal je hier niet meer zien denk ik
Mwahh als 30k mensen beslissen om het veld op te komen mag je nog 1000den stewards zetten, ga je nooit tegen houden :D
  zondag 14 april 2024 @ 19:33:28 #239
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_213210564
Leverkusen *O* *O*
pi_213210591
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:32 schreef PSVCL het volgende:
Mooi voor Leverkussen, leuke club.
Ben er wel eens geweest. Qua sfeer is het niet veel. Maar wel prima beleid, veel goede spelers voortgebracht. Gun het ze van harte.
  zondag 14 april 2024 @ 19:35:57 #241
194695 franklop
Fran knock
pi_213210605
Ach Kane
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 14 april 2024 @ 19:40:16 #242
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_213210676
@Zipportal en ik feliciteren onze favoriete club Bayer Leverkusen met de titel :)
pi_213210725
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:35 schreef ISVV het volgende:

[..]
Ben er wel eens geweest. Qua sfeer is het niet veel. Maar wel prima beleid, veel goede spelers voortgebracht. Gun het ze van harte.
Wel een heerlijke pitchinvasion _O_
Jammer dat je dit nooit meer in NL ziet

twitter
pi_213211051
Bayer ipv Bayern. Na 12 keer op rij Bayern Munchen werd zojuist Bayer04 Leverkusen dik verdiend kampioen na een 5-0 zege op Werder Bremen. Een aantal spelers kreeg in de eerste helft rust, maar o.a. Florian Wirtz en Jeremy Frimpong vielen in de tweede helft nog in. Victor Boniface opende met een penalty de score, al duurde het even voor de VAR scheids Harm Osmers had overtuigd om te gaan kijken. Het duurde ondanks vele kansen tot dieper in de tweede helft voor de vaart erin kwam. Xhaka schoot een pass van Boniface binnen en daarna kwam er een "Wirtz-schaftswunder" aldus commentator Dirk Schmidt. De invaller fabriceerde namelijk een zuivere hattrick en had net als de medespelers alle moeite de dolle fans op de tribunes te houden, wat ook niet lukte. Gratuliere Bayer04

Bayern maakte gisteren geen fout tegen FC Köln, maar had er dus niets meer aan. Daarnaast raakten ze weer een speler kwijt met een spierscheuring, in dit geval Kingsley Coman. FC Köln gaf goed partij en moest pas in de tweede helft capituleren na een treffer van blikopener Rafa Guerrero. Thomas Müller maakte nog de 2-0 vlak voor tijd. Stuttgart staat na een 3-0 zege tegen Frankfurt derde, gelijk in punten, maar 13 goals minder. Een curieus geval was er bij Gladbach - BVB, waar de VAR een reeds genomen penalty terugdraaide. Er zal wel veel over nagetafeld worden, maar het punt was dit keer de scheids, niet de VAR. Florian Badstubner had voor de derde keer in de wedstrijd gefloten voor een penalty voor BVB, de eerste twee waren door Marcel Sabitzer gescoord. Daarna echter brulde de VAR in zijn oor en gaf Badstubner de bal NIET vrij. Sabitzer wachtte ook niet en schoot alvast. Badstubner draaide dat terug, werd toen zelf naar de kant gehaald, het was gewoon geen penalty! Totale verwarring en frustratie, die klungel Adeyemi niet kon bedwingen en minuten na dit geval liep hij tegen een frusti rode kaart op. BVB won wel met 1-2

Onderin profiteerde Mainz van de nederlaag bij Köln, het kwam nog wel op achterstand tegen Hoffenheim maar de Basterds herpakte zich in de tweede helft en draaide de rollen helemaal om met een 4-1 zege. Omdat Bochum met 1-1 gelijk speelde tegen Heidenheim slinkt de achterstand op de reddende 15e plaats met één punt.

Stand Bundesliga
1. Bayer04 Leverkusen (kampioen) - 79pt
2. Bayern München - 63pt (+46)
= Vfb Stuttgart - 63pt (+33)
4. Rasenballsport Leipzig - 56pt (+34)
= BVB - 56pt (+23)

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 14-04-2024 23:05:46 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 14 april 2024 @ 20:30:19 #245
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_213211273
0 keer verloren

wtf.... Xabi alonsogod



[ Bericht 83% gewijzigd door KingRoland op 14-04-2024 20:40:36 ]
  zondag 14 april 2024 @ 20:37:19 #246
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_213211365
nou bayern hopelijk punten verspelen en stuttgart zo doorgaan. En als het zo blijft dan hebben we 4 mei nog dan speelt Stuttgart lekker thuis tegen bayern en dan afmaken.
  zondag 14 april 2024 @ 20:44:16 #247
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213211457
Bayern had vorig seizoen natuurlijk al onttroond moeten worden. Dortmund-chokers.
pi_213211508
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 20:44 schreef WheeledWarrior het volgende:
Bayern had vorig seizoen natuurlijk al onttroond moeten worden. Dortmund-chokers.
Maakt deze wel mooier. Alleen jammer dat fraud Tuchel een titel kon bijschrijven.
pi_213211677
twitter
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_213212030
quote:
10s.gif Op zondag 14 april 2024 19:35 schreef franklop het volgende:
Ach Kane
Die ziekelijke focus op Kane. Als er iemand is die er alles aan heeft gedaan dan is hij het wel.
U MAD?
pi_213213307
NVM
Children of the night. What music they make.
  Trouwste user 2022 maandag 15 april 2024 @ 08:52:02 #252
7889 tong80
Spleenheup
pi_213214470
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:32 schreef PSVCL het volgende:
Mooi voor Leverkussen, leuke club.
Dat is dan pas recent.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 15 april 2024 @ 08:55:05 #253
7889 tong80
Spleenheup
pi_213214490
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 19:35 schreef ISVV het volgende:

[..]
Ben er wel eens geweest. Qua sfeer is het niet veel. Maar wel prima beleid, veel goede spelers voortgebracht. Gun het ze van harte.
Bum Kun Cha bijvoorbeeld. Geweldige speler. Wereldtopper. Gekozen tot Aziatisch speler van de eeuw. Vergeten grootheid. Ook nog eens Bernd Schuster, met top drie Tor des Monats. Of was het Tor des Jahres ? Der Rudi niet te vergeten. Veel sympathieker dan z'n uitstraling.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 15 april 2024 @ 08:56:54 #254
7889 tong80
Spleenheup
pi_213214501
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2024 21:33 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Die ziekelijke focus op Kane. Als er iemand is die er alles aan heeft gedaan dan is hij het wel.
Precies. Gewoon met lengte voorsprong topscorer.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_213228030
gisteren is Bernd Hölzenbein overleden. de man die een generatie voetbalfans een trauma bezorgde op dat beroemde WK dat pas in 1988 een beetje werd afgezwakt. mijn ouders waren in 1974 op vakantie in Baden Württemberg toen deze wedstrijd gespeeld werd. En hoewel de plaatselijke café bezoekers waarmee ze de wedstrijd in simonswald volgden erg beleefd en vriendelijk waren, heeft mijn moeder tot minstens 1990 nog een gloeiende hekel gehad aan die mannschaft.

https://nos.nl/artikel/25(...)gen-oranje-overleden
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 20 april 2024 @ 16:55:04 #256
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213272028
Nog één misstap van Wuppertal of één overwinning en we zijn terug _O_ Vandaag weer 3.600 man bij een uitwedstrijd!

Rini dankjewel.
pi_213275342
HSV gaat het weer niet redden, jammer. Toch mijn favoriete club in Duitsland.
  zondag 21 april 2024 @ 08:16:08 #258
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213276507
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2024 16:55 schreef WismutVeilchen83 het volgende:
Nog één misstap van Wuppertal of één overwinning en we zijn terug _O_ Vandaag weer 3.600 man bij een uitwedstrijd!

[ link | afbeelding ]
Werd tijd.
Die club verdiend het!!
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213276558
Heel nice ja. En volgend seizoen Wuppertal of Oberhausen terug naar 3. aub _O_
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 08:43:14 #260
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_213276702
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 08:28 schreef de_boswachter het volgende:
Heel nice ja. En volgend seizoen Wuppertal of Oberhausen terug naar 3. aub _O_
Ik zie in de andere klasses ook wel aardige clubs er goed voor staan (Stuttgarter Kicker, Würzburger Kickers, Energie Cottbus).
pi_213276779
Promotieplekken naar 3. Liga stand 21/4/2024:

Playoffs:

Hannover II ( :r ) - Wurzburger Kickers

Promotie

Nordost: Greifswald (?), Cottbus of BFC Dynamo
Sudwest: Stuttgarter Kickers of Hoffenheim II ( :r )
West: Aachen

Nog twee II clubs die kans maken… Gelukkig vliegt Freiburg II nu uit de 3. dus blijft alleen Dortmund II over daar.
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 08:59:19 #262
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_213276905
.

[ Bericht 100% gewijzigd door Immerdebestebob op 21-04-2024 09:00:39 ]
pi_213281457
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 08:50 schreef de_boswachter het volgende:
Promotieplekken naar 3. Liga stand 21/4/2024:

Playoffs:

Hannover II ( :r ) - Wurzburger Kickers

Promotie

Nordost: Greifswald (?), Cottbus of BFC Dynamo
Sudwest: Stuttgarter Kickers of Hoffenheim II ( :r )
West: Aachen

Nog twee II clubs die kans maken… Gelukkig vliegt Freiburg II nu uit de 3. dus blijft alleen Dortmund II over daar.
Bij BFC Dynamo heeft de politie weer iets te doen bij uitwedstrijden in ieder geval of zijn die tegenwoordig wel braaf?
  zondag 21 april 2024 @ 15:03:10 #264
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213282602
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 13:41 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Bij BFC Dynamo heeft de politie weer iets te doen bij uitwedstrijden in ieder geval of zijn die tegenwoordig wel braaf?
Nou kijk,

Ik ben op 4 mei in Berlijn.

BFC speelt dan tegen Energie Cottbus

En ik ga er NIET Heen......
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213282714
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 15:03 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Nou kijk,

Ik ben op 4 mei in Berlijn.

BFC speelt dan tegen Energie Cottbus

En ik ga er NIET Heen......
Domme keuze. Dat was het eerste wat op mijn lijstje had gestaan als ik daar was geweest.
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 15:33:04 #266
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213282981
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 15:11 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Domme keuze. Dat was het eerste wat op mijn lijstje had gestaan als ik daar was geweest.
Deze man weet _O_
  zondag 21 april 2024 @ 15:41:40 #267
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213283078
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 15:11 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Domme keuze. Dat was het eerste wat op mijn lijstje had gestaan als ik daar was geweest.
Ik ben een vrouw, ik ga met een andere vrouw, er staat nog net geen Union Berlin op mijn voorhoofd getatoeëerd....

Ik voelde me in 2009 al redelijk ongemakkelijk bij de ijshockey club Eisbären Berlin.. De supporters waren.. ja hoe zal ik het zeggen... Niet heel vriendelijk
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213283173
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 15:41 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Ik ben een vrouw, ik ga met een andere vrouw, er staat nog net geen Union Berlin op mijn voorhoofd getatoeëerd....

Ik voelde me in 2009 al redelijk ongemakkelijk bij de ijshockey club Eisbären Berlin.. De supporters waren.. ja hoe zal ik het zeggen... Niet heel vriendelijk
Vrouwonvriendelijk bedoel je? Want dat zou wel heel sneu zijn.
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 15:47:42 #269
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213283196
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 15:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Vrouwonvriendelijk bedoel je? Want dat zou wel heel sneu zijn.
Nee ik denk niet dat het was omdat ik een vrouw ben.

In Duitsland zijn er veel vrouwelijke supporters. Dat zijn ze wel gewend.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213283441
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 15:47 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Nee ik denk niet dat het was omdat ik een vrouw ben.

In Duitsland zijn er veel vrouwelijke supporters. Dat zijn ze wel gewend.
Waarom dan wel.
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 16:08:40 #271
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213283463
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 16:06 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Waarom dan wel.
Ik straal uit dat ik een linkse rakker ben, en geen NaZi
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213283510
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 16:08 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Ik straal uit dat ik een linkse rakker ben, en geen NaZi
;( ah ok
U MAD?
  Moderator zondag 21 april 2024 @ 16:16:01 #273
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_213283534
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 16:08 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Ik straal uit dat ik een linkse rakker ben, en geen NaZi
Kek kleurtje verf in je haar?
What can change the nature of a man?
  zondag 21 april 2024 @ 16:16:55 #274
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213283541
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 16:16 schreef Coco het volgende:

[..]
Kek kleurtje verf in je haar?
Opskeertje op rechts

Lange haren op midden en links
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213283545
Derde plek 3. Liga wordt ook nog wel spannend.
pi_213283800
Aangezien de titelstrijd dus vorige week is beslist, kijken we verder naar onderen. De strijd om degradatie is voor Darmstadt al bijna onmogelijk om te winnen, Köln zit in heel zwaar weer en Mainz doet er alles aan om nog uit de relegation te ontkomen en nog een plekje op te schuiven. De Basterds spelen vanavond pas tegen Freiburg en konden rustig aanzien wat de concurrenten deden.

Köln kreeg een reddingsboei met de last minute overwinning op Vfl Bochum, maar ging daarna kansloos onderuit tegen Bayern. Nu moesten ze afrekenen met nummer laatst Darmstadt. Beide clubs hebben veel geblesseerden in de gelederen, dus voor coach Lieberknecht was het fijn dat hij tegen Köln weer over loopwonder Fabian Nürnberger en knipser Tim Skarke kon beschikken. Coach Schulz had bij de gastheren Martel weer terug, inclusief masker (hij speelt met een jukbeenbreuk) en zou evt. Mark Uth als stormram kunnen brengen na 3 mnd blessureleed. Voor Davy Selke lijkt het seizoen erop te zitten met een terugslag in zijn knieblessure.

Beide clubs gebruikten hun standaard tactiek: De Geissböcke probeerden vroeg druk te zetten en agressiviteit uit te stralen, de Lelies stonden diep opgesteld, vingen de aanvallen op en probeerden dan snel te counteren. En de gasten deden het verdedigend uitstekend, ruimden veel op of lieten het slim op buitenspel aankomen. Geen enkele eindpass kwam er doorheen. In de tweede helft was het Oskar Vilhemsson die zich tot man van de match kroonde. Hij kreeg eerst een enorme kans 20 tellen nadat de tweede helft was begonnen die nog mis ging, maar leverde vervolgens wel de assist in een vrije trap die door Klarer werd binnengeschoten met een dubbele panna (zowel bij Schmitz als Schwäbe door de benen). In de blessuretijd kwam Gerrit "Turbo" Holtmann in het veld voor Nürnberger en die leverde met een sprint en pass de assist die Vilhelmsson zelf binnentikte voor de 0-2. Het ziet er steeds donkerder uit voor Köln, dat nog directe concurrenten Mainz, Union en het verrassende Heidenheim op bezoekt krijgt.

Union had helaas geen beste dag An der Alten Försterei. De sfeer was nav wat ik op tv zag prima, maar tegenstander Bayern had daar niet echt een boodschap aan. Er kwamen wel wat kansen voor die Eisernen, maar dat werd bijna allemaal op geruimd en na tien minuten schoot Goretzka de eerste goal erin. Kane scoorde net voor rust nog 0-2. Na rust gingen Müller(2x) en Tel vrolijk verder waar de Rekordmeister gebleven was. Pas in de laatste minuut kon invaller Vertessen er nog iets tegenover stellen met de 1-5. Toch jammer, ga je uit Eindhoven weg omdat je ontevreden was als scorende invaller, gebruikt Bjeliça je ook als scorende invaller. Behalve directe concurrenten Köln en Bochum wachten ook nog Freiburg en Gladbach. Wolfsburg deed goede zaken onderin met een zege op Bochum, klimt nu naar 13 met 31pt, hetzelfde aantal als Gladbach

Stand onderin Bundesliga
14. Union Berlin - 29pt
15. Vfl Bochum - 27pt
16. FSV Mainz 05 - 26pt (1 wedstrijd minder) R
17. 1. FC Köln - 22pt D
18. FC Darmstadt 98 - 17pt D
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213286002
Unbesiegbar?
pi_213286004
Kut Dortmund
  zondag 21 april 2024 @ 19:21:06 #279
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213286050
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 19:18 schreef Evangelion het volgende:
Kut Dortmund
How wacht ff...

In het kader van wat ik lees... Is dit een vreemde reactie
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_213286173
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 19:21 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
How wacht ff...

In het kader van wat ik lees... Is dit een vreemde reactie
Ongeslagen status van Leverkusengoden stoppen, maar zelf altijd choken als het er om gaat.

WOEST
pi_213286259
Leverkusen wil ongeslagen blijven, 90+7 1-1
Jack does it in real time...
  zondag 21 april 2024 @ 19:39:57 #282
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213286457
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 19:25 schreef Evangelion het volgende:

[..]
Ongeslagen status van Leverkusengoden stoppen, maar zelf altijd choken als het er om gaat.

WOEST
Ow. Ja


Maar dan moet ie frimpong even boos aankijken


Maar het is nog steeds NeverLosen
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zondag 21 april 2024 @ 22:28:10 #283
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213288954
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 15:11 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Domme keuze. Dat was het eerste wat op mijn lijstje had gestaan als ik daar was geweest.
Zeer juist _O_ Sportforum Hohenschönhausen met de wijnroden _O_ Helaas gaan ze het niet redden. Dit weekend weer twee dure punten gedropt..

Overigens, waar Aachen terugkeert gaat MSV Duisburg eruit :o
Rini dankjewel.
pi_213288964
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 22:28 schreef WismutVeilchen83 het volgende:

[..]
Zeer juist _O_ Sportforum Hohenschönhausen met de wijnroden _O_ Helaas gaan ze het niet redden. Dit weekend weer twee dure punten gedropt..

Overigens, waar Aachen terugkeert gaat MSV Duisburg eruit :o
Wie zei dat hier dat MSV misschien niet in West mocht instromen?
U MAD?
  zondag 21 april 2024 @ 22:31:12 #285
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213288988
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 22:28 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Wie zei dat hier dat MSV misschien niet in West mocht instromen?
Omdat ze geen licentie zouden krijgen? Ze horen in elk geval in West, niet in een andere RL. Heb wel gehoord dat het mogelijk problematisch zou kunnen zijn, maar nog niet dat ze geen licentie hebben gekregen..

Edit: hier lees ik ook dat ze er in elk geval voor gaan:
https://www.reviersport.d(...)r-sind-ja-bloed.html
Rini dankjewel.
  zondag 21 april 2024 @ 22:34:38 #286
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213289018
quote:
3s.gif Op zondag 21 april 2024 16:08 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Ik straal uit dat ik een linkse rakker ben, en geen NaZi
Ooh, ik ben ook links. Maar ik vind het een club met ontzettend veel historie en een indrukwekkend verhaal. Daarom lijkt het me gaaf als ze terugkeren.
Rini dankjewel.
  maandag 22 april 2024 @ 01:06:00 #287
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213289774
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 22:34 schreef WismutVeilchen83 het volgende:

[..]
Ooh, ik ben ook links. Maar ik vind het een club met ontzettend veel historie en een indrukwekkend verhaal. Daarom lijkt het me gaaf als ze terugkeren.
Maar dat zeg ik ook helemaal niet, dat het niet tof is als ze terugkeren.

Ik geef aan dat het publiek wat er op afkomt nog altijd van bedenkelijk pluimage is


BFC Dynamo - Energie Cottbus voelt een beetje aan als een partij uitje voor de AfD
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  maandag 22 april 2024 @ 01:11:02 #288
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213289779
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 22:28 schreef WismutVeilchen83 het volgende:

[..]
Zeer juist _O_ Sportforum Hohenschönhausen met de wijnroden _O_ Helaas gaan ze het niet redden. Dit weekend weer twee dure punten gedropt..




Rot und weiß sind die Farben von Berlin
Nicht blau, nicht Gelb, nicht Violett und Niemals rot wie Wein!
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  maandag 22 april 2024 @ 19:01:06 #289
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213295473
quote:
3s.gif Op maandag 22 april 2024 01:11 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]


Rot und weiß sind die Farben von Berlin
Nicht blau, nicht Gelb, nicht Violett und Niemals rot wie Wein!
Haha, ik heb een tijd lang auto shirtjes van TeBe, BFC én Union Berlin in mijn auto gehad :D Ik ben een wat vreemde jongen.
Rini dankjewel.
  maandag 22 april 2024 @ 19:41:56 #290
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213295829
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2024 19:01 schreef WismutVeilchen83 het volgende:

[..]
Haha, ik heb een tijd lang auto shirtjes van TeBe, BFC én Union Berlin in mijn auto gehad :D Ik ben een wat vreemde jongen.
Tennis Borussia snap ik nog wel in combinatie.

Maar de combi BFC en Union is voor mij echt een waar mijn wenkbrauwen van fronsen :+
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  maandag 22 april 2024 @ 21:01:15 #291
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213296921
quote:
3s.gif Op maandag 22 april 2024 19:41 schreef Mickytjuh het volgende:

[..]
Tennis Borussia snap ik nog wel in combinatie.

Maar de combi BFC en Union is voor mij echt een waar mijn wenkbrauwen van fronsen :+
Ja, het slaat ook nergens op. Ik vind alle drie de clubs op hun manier fascinerend en daarbij komt dat ik Berlijn echt de gaafste stad ik aarde vind. Ik had gewild dat ik 20 jaar ouder was en in de jaren ‘80 daar rond had kunnen lopen!
Rini dankjewel.
pi_213297770
Volgens Werder fan Arndt Zeigler bestaat Bo Henriksen niet. "Dat is geen trainer, die is met AI en ChatGPT in elkaar gezet en gemonteerd om uit álle voorgaande trainers van FSV Mainz de beste eigenschappen te halen: het fanatisme van Klopp en Tuchel, het enthousiasme van Martin Schmidt en de kampfgeist van Bo Svensson." Resultaat, AI trainer Bo Thomas Kloppschmitsson, maar ze noemen m Henriksen



Het zal de Basterds weinig kunnen schelen wat een commentator over hun coach denkt, ze moeten nog vier examens afleggen om te weten of ze ineens over mogen. Het voordeel is dat Darmstadt al teveel heeft verloren en Köln zichzelf nu ook zwaar in de problemen heeft gebracht door uitgerekend van de Lelies die al theoretisch zijn gedegradeerd te verliezen. In de uitwedstrijd tegen Freiburg zouden geen cadeautjes worden gegeven.

Mainz begon weliswaar agressief, maar een Patroon 3 aanval liet juist de Breisgau op voorsprong komen. Na een lange bal moest Mainz een corner weggeven die door Doan voorgeslingerd werd en Gregoritsch kopte al in de 6e minuut binnen. Jae Sung Lee had een enorme kans op 1-1 en Gregoritsch mistte de 2-0, vervelend werd het niet die eerste minuten. Mainz kreeg uiteindelijk loon naar werken, Burkhardt schoot een voorzet van Caci erin nog voor de rust. En het leek alsof beide ploegen daarmee hun kruit hadden verschoten. In de tweede helft kwamen er een paar halve kansen voor beide teams, die redelijk gemakkelijk gestopt werden, voor de rest veel duels op het middenveld waarbij ook Mainz verdediger Sepp vd Berg geel kreeg.

Het bleef uiteindelijk ook 1-1, waardoor Mainz op doelsaldo voorbij Bochum gaat. Dankzij een verrassende zege in eigen huis op Stuttgart klimt Werder ook een beetje weg van de laatste 5, Duksch scoorde zowaar twee keer. Zijn collega Ugly Bird Fullkrug was voor BVB ook trefzeker, waardoor Bayer04 nog even aan de bak moest om de ongeslagen reeds gaande te houden. Bayern huurling Stanisiç scoorde uiteindelijk 1-1 in de 97e minuut.

Stand onderin Bundesliga
14. Union Berlin - 29pt
15. FSV Mainz 05 - 27pt (doelsaldo -17)
16. Vfl Bochum - 27pt (doelsaldo -26)(R)
17. 1. FC Köln - 22pt (D)
18. FC Darmstadt 98 - 17pt (D)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 27 april 2024 @ 08:40:56 #293
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_213339182
JAAAAA!! Wij zijn terug!!! *O*
Rini dankjewel.
pi_213344485
Dortmund heeft een probleem
  zaterdag 27 april 2024 @ 16:59:19 #295
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_213344559
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 16:44 schreef Evangelion het volgende:
Dortmund heeft een probleem
Dortmund heeft er wel meer.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 27 april 2024 @ 17:08:23 #296
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213344613
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 16:44 schreef Evangelion het volgende:
Dortmund heeft een probleem
Dortmund IS een probleem.
pi_213344703
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 08:40 schreef WismutVeilchen83 het volgende:
JAAAAA!! Wij zijn terug!!! *O*
Het is Alemania Aachen inderdaad gelukt in de Regionalliga West. Tegen achtervolger Bocholt werd weliswaar 1-2 verloren, maar zelfs als Aachen alles verliest de komende weken kan Bocholt hen niet meer inhalen. 3. Liga here they come

Ook nog opvallend Regionalliga Nord. SV Meppen waar na drie wedstrijd Ernst Middendorp met slaande deuren vertrok na 2 nederlagen staat nu tweede achter het tweede elftal van Hannover 96. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand van Meppen vijf punten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_213346011
Huis op 2-2 Wirtz 90+5 gezet
  zaterdag 27 april 2024 @ 20:26:49 #299
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_213346125
Wtf haha alweer
pi_213346136
GENOT
pi_213346175
Hahahahhaa
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')