Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!quote:Op woensdag 7 november 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.
Zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk ook, maar weet niet wat het rijsmiddel met de smaak doet.
Mooi!quote:Op woensdag 7 november 2018 21:33 schreef Aventura het volgende:
[..]
Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!
Ik heb voor de zelfrijzende variant gekozen, omdat ik juist huiverig was voor een mogelijk overheersende smaak van het volkorenmeel. Ik proefde geen verschil met de bechamelsaus die ik normaal maak.
Ik ken het eigenlijk alleen in de lasagne. Ik zie nu dat je er bijvoorbeeld ook kaas doorheen kunt doen en dan bij groente of andere soorten ovenschotels. Ook maar eens proberen!quote:Op donderdag 8 november 2018 06:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi!
Bechamel is een erg lekkere saus die wat uit de mode is
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.quote:Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieën). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Thxx!quote:Op donderdag 8 november 2018 14:23 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.
Mijn vrouw koopt het om cupcakes mee te bakken omdat haar favoriete recept het voorschrijft. Verder bak ik nooit dus ik gebruik wat er in de kast staat.quote:Op woensdag 7 november 2018 18:18 schreef Techno het volgende:
[..]
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boterquote:Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieën). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.quote:Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Wegen?quote:Op donderdag 8 november 2018 18:50 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.
Maar de boter verdampt zijn water, dus in de pan heb je vrijwel alleen vet en een beetje eiwitten en lactose. Die laatste bruinen de boel.quote:Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Is gewoon het lekkerstquote:Op donderdag 8 november 2018 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wegen?
Zou sowieso geen croma of zoiets gebruiken, maar boter of geklaarde boter (en dan bedoel échte boter)
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:32 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/
Google was sneller dan Piet
per 5 kilo is https://www.zelfbroodbakken.nl/Farine-fleur-d-artios-5-kg goedkoper overigens
Ik denk dat je in winkels geen kans maakt.quote:Op vrijdag 23 november 2018 23:54 schreef Gesloten het volgende:
[..]
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
Geen idee waar je woont maar in Groesbeek bij de "zuid molen" kun je deze bloem waarschijnlijk kopen. Naast tig andere soorten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.quote:Op zaterdag 24 november 2018 00:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
Hij bedoeld ook boterquote:Op zaterdag 24 november 2018 05:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Maar de ene bloem is juist de andere niet en bij de T65 is het ook zo dat verschillende fases van de gemalen meel weer bij elkaar gemengd wordt waardoor je juist dat typische deeg krijgt.quote:Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.
Zeer juist. Verschijningsvormen had ik moeten zeggen. 60 keer hetzelfde in een ander jasje. Maar ik heb met nooit druk gemaakt of het wel het juiste "type" was... Dat zal trouwens wel als het allemaal hetzelfde is. Als je zelf pasta maakt misschien heel belangrijk hoor.quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef SiGNe het volgende:
eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |