Door die vormen krijg je meer of minder saus op/in je pasta, meer of minder garing, en is de structuur dus ook anders. En in sommige pasta blijft water hangen na het uitlekken, dus zal die iets wateriger smaken.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:08 schreef Hexxenbiest het volgende:
Farfalle, macaroni, spaghetti. Eén pot nat. Het enige verschil is de vorm
Pens is toch de maag van een koe...quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:09 schreef Driepink het volgende:
Dat zeg ik ook altijd over mijn lichaam..
Pens of six pack, enkel de vorm is anders..
Niemand die erin trapt
quote:
Ja of gewoon je pens (buik)quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:12 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Pens is toch de maag van een koe...
O zoo. Ik eet alleen spaghetti als hete bami, macaroni met kaas en nog nooit farfalle. Maar Nederlanders maken verschillende soorten pasta met dezelfde saus, dus het lijkt mij dat er geen verschil zitquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:12 schreef I. het volgende:
[..]
Door die vormen krijg je meer of minder saus op/in je pasta, meer of minder garing, en is de structuur dus ook anders. En in sommige pasta blijft water hangen na het uitlekken, dus zal die iets wateriger smaken.
Ik had hier wel een culinairderquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:13 schreef naatje_1 het volgende:
[..]
Vind ik niet, textuur is onderdeel van smaak
Jepquote:
Ik wilde net zeggenquote:
Textuur kun je niet proeven, maar wel voelen.quote:
als je met tong over schuurpapier gaat is dat toch heel wat anders dan als je met tong over een glad oppervlak gaat? Dat is wat textuur doet...quote:
JA, maar voelen doet over het algemeen niets met smaak, dus ik zou wel zeggen, omdat textuur invloed heeft op smaak, dat je het wel proeft.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:23 schreef DerRabbit het volgende:
[..]
Textuur kun je niet proeven, maar wel voelen.
licht ruikenquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:23 schreef HPLC het volgende:
heb een beetje het idee alsof je dan geluid aan het zien bent of licht aan het ruiken
Het heeft wel invloed op de beleving net zoals kleur dat heeft bij voedsel.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:25 schreef naatje_1 het volgende:
[..]
JA, maar voelen doet over het algemeen niets met smaak, dus ik zou wel zeggen, omdat textuur invloed heeft op smaak, dat je het wel proeft.
maar dat is voelen, niet proevenquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:24 schreef naatje_1 het volgende:
[..]
als je met tong over schuurpapier gaat is dat toch heel wat anders dan als je met tong over een glad oppervlak gaat? Dat is wat textuur doet...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |