abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180338587
registreer om deze reclame te verbergen
Etappe 3: Cholet - Cholet, 35,5 km (TTT)

Of een peloton nu uit 200 of 170 man bestaat, dat maakt tijdens de Tour helemaal niets uit. De koers blijft de meest stresvolle van allemaal en daarom zullen er tot in het eind der tijden veel valpartijen zijn tijdens de eerste nerveuze etappes. Al fiets je met 20 man rond, dan nog zouden ze het voor elkaar kunnen krijgen. Dat was tijdens de tweede rit van de Tour niet anders. Terwijl het parcours nog niet eens zo lastig was en er eigenlijk geen goede reden te bedenken viel om stress te krijgen zagen we toch de nodige valpartijen. Een aantal kleine valpartijen, waarvan Luis Leon Sanchez het grootste slachtoffer werd. Hij werd de tweede uitvaller van deze Tour, nadat eerder Tsgabu Grmay de pijp aan Maarten gaf. De grootste valpartij van allemaal kwam in de finale, in de voorlaatste bocht van de rit. Een bocht die sowieso vrij scherp was en in de slotfase van zo'n rit kan je er dan wel vanuit gaan dat er op z'n minst bijna wordt gevallen. Het werd helemaal en daardoor werd de verwachte massasprint toch wat minder massaal. Het had een simpele sprintrit moeten zijn, maar ineens waren er nog maar een stuk of 15 renners over, aangezien de valpartij vrij ver van voren gebeurde. Gele trui Gaviria was meteen uitgeschakeld, net als de ernstig teleurstellende Groenewegen. Alsnog waren er genoeg toppers over vooraan, waaronder Sagan. Demare was er ook, maar die ging wat vroeg, waardoor hij min of meer de sprint aantrok voor Sagan. Die profiteerde, al kwam Colbrelli nog aardig in de buurt. Na de uitsluiting van vorig jaar toch een soort van revanche, zeker omdat hij en passent ook nog de gele trui pakte. Die trui gaat hij tijdens de volgende rit waarschijnlijk weer verspelen, want de ploegentijdrit komt eraan. Niet per definitie de favoriete discipline van de mannen van Bora-Hansgrohe. Voor veel renners, waaronder Froome en Porte, een uitgelezen gelegenheid om de tijd die tijdens de eerste rit verloren werd weer goed te maken.

3wrqNDR.png
8d514

De ploegentijdrit start en eindigt in Cholet. Het is de vierde keer dat we deze stad met 50.000 inwoners in de Maine-et-Loire aandoen. Maine-et-Loire, inderdaad. We hebben de Vendée verlaten, al zijn we niet ver van deze streek. Cholet ligt op een kilometer of 70 van de vorige finishplaats, La Roche-sur-Yon en op een kilometer of 20 van Tiffauges, een dorpje dat men tijdens de vorige rit ook passeerde. Iedere keer dat de Tour in Cholet is doen we wat anders. Het begon allemaal met een ploegentijdrit in 1936. In 1998 keerde men terug, met een rit in lijn. Die rit eindigde in een massasprint en de renner die won was niemand minder dan onze eigen Jeroen Blijlevens, jawel. Tien jaar later keerde men terug naar Cholet. Een individuele tijdrit van een kleine 30 kilometer stond toen op het programma. De Tour van 2008 was de Tour van Gerolstein en Saunier Duval. Iedere dag kwamen we wel weer een andere lachwekkende renner tegen die gigantisch op de brommer was. In Cholet was die eer weggelegd voor Stefan Schumacher, die met wat hulp van zijn moeder in staat was om de hele apotheek in z'n mik te gooien. Stefan wist alleen niet dat CERA nogal makkelijk op te sporen was, dus werd hij betrapt en verloor hij deze overwinning. Dat was een zegen voor de sport, want de ritzege staat nu op naam van een brandschone renner. Of nouja, dat valt eigenlijk best tegen. Kim Kirchen, ook niet bepaald een jongen met een geweldige reputatie. Al was de nummer drie ook weer niet echt een lekkere winnaar geweest, want David Millar is ook vermoeiend. Enfin, u hoort het wel. We beleefden prachtige tijden in 2008. Nu, weer tien jaar later, zijn we wederom in Cholet. Een totaal ander tijdperk, een andere generatie, het nieuwe wielrennen. Of nouja, ook niet echt, maar goed. We krijgen in ieder geval voor de tweede keer een ploegentijdrit voorgeschoteld in Cholet. Aangezien de disciplines op zijn beginnen we weer van voor af aan. Hierna zal Cholet dan weer een jaar of 60 moeten wachten op de volgende aankomst.

german-stefan-schumacher-competes-around-cholet-on-july-8-2008-in-the-picture-id949917764

De ploegen starten aan de rand van het centrum van Cholet, op de brede Boulevard Delhumeau Plessis. Ze hebben hier twee keer twee rijstroken neergelegd, met in het midden een stevige berm. De finish ligt in de buurt van deze boulevard en dat heeft tot gevolg dat men aan het eind van de ploegentijdrit nog een stukje van de andere kant van de weg meepakt. Als het een beetje meezit zullen er ploegen zijn die naar elkaar kunnen zwaaien, wat een gezelligheid. Enfin, in de eerste meters rijden de renners langs de lokale kasteelruïne en het museum van kunst en historie. Er is een flauwe bocht naar links, waarna het 500 meter rechtdoor gaat tot de eerste uitdaging van de dag: een rotonde. Na deze rotonde rijden de renners twee kilometer zo goed als rechtdoor, met nog wel een rotonde tussendoor. Deze weg loopt venijnig omhoog, in 800 meter tijd stijgt het 40 meter, procentje of vijf dus. Na dit eerste klimmetje van de dag gaat het een paar keer licht op en af, voordat de renners op de volgende rotonde van de dag stuiten. Deze wordt aan de rechterkant genomen, waarna men op de autoweg terechtkomt die ons buiten Cholet brengt. Deze weg loopt anderhalve kilometer rechtdoor en kruipt lichtjes omhoog. Al snel verlaten we de autoweg weer, via een afslag die een beetje bochtig en smallig is. Vervolgens komen de ploegen bijna direct een rotonde tegen, die aan de rechterkant genomen moet worden. Listige rotonde wel, daar moet een flinke bocht gemaakt worden. We zijn nu in Saint-Léger-sous-Cholet, een koddig dorpje waar de weg vlak is. Al snel ligt de volgende rotonde in het verschiet, die ditmaal aan de linkerkant genomen moet worden, omdat de renners hier ook linksaf gaan. Minder scherpe bocht, beter te doen. De volgende rotonde laat niet lang op zich wachten, ditmaal een wat bredere variant. Het gaat nu een meter of 500 rechtdoor in licht dalende lijn, waarna er een niet zo scherpe bocht naar links volgt. De renners komen nu terecht op een wat smallere weg die niet te zien is via streetview. Deze weg lijkt lichtelijk bochtig en loopt eventjes naar beneden, waarna er al snel weer een knikje naar boven volgt. Na anderhalve kilometer over deze weg gereden te hebben komen de renners weer op een wat bredere weg terecht, maar niet voordat ze bij een rotonde die gevuld is met een bakstenen kunstwerk nog een bochtje naar links moeten maken. 500 meter later volgt er een scherpe bocht naar rechts, waarna het vier kilometer rechtdoor gaat richting het eerste tussenpunt van de dag.

yjyuWrz.jpg

Dit punt komt in het dorpje Saint-André-de-la-Marche, na 13,5 kilometer koers. In dit rechte stuk van vier kilometer gaat het een aantal keer op en af. Vier korte knikjes naar boven, steeds gevolgd door een kort stuk in dalende lijn. Het lastigste van deze knikjes komt in Saint-André zelf, daar gaat het iets minder dan een kilometer omhoog aan een procentje of drie. Niet heel schokkend, maar toch. Na het meetpunt volgt er een lastige bocht naar links, waarna er snel achter elkaar drie rotondes volgen. Bij de eerste gaat het schuin naar links, daarna twee keer rechtdoor. Na die laatste rotonde gaat het bijna vier kilometer zo goed als rechtdoor. Eerst twee kilometer in licht dalende lijn, de snelheid zal hier enorm zijn. Vervolgens volgt er een klimmetje van anderhalve kilometer, waarin men ongeveer 60 hoogtemeters moet overwinnen. Nog redelijk pittig dus. Op de top van dit klimmetje komen de renners weer eens een rotonde tegen, waar ze rechtdoor gaan. Kort daarna volgt de volgende rotonde, waar een scherpe bocht naar links genomen moet worden. We rijden nu La Romagne tegen, een klein dorpje. Op een flauwe bocht na gaat het in dit dorpje vooral rechtdoor, terwijl het zo goed als vlak is. Aan de rand van het dorp ligt er weer eens een rotonde, die nog best lastig te nemen is. Na deze rotonde gaat het evenwel vijf kilometer bijna volledig rechtdoor. Een min of meer vlakke kilometer wordt opgevolgd door een razende afdaling van anderhalve kilometer. Na deze afdaling gaat het meteen weer een kilometer omhoog aan een procentje of drie, waarna de volgende korte duik naar beneden volgt, met daarna nog een knikje naar boven van 500 meter. Het blijft continu op en af gaan richting het tweede meetpunt van de dag. Dit punt volgt na 26,5 kilometer in La Séguinière, waar ze een rotonde hebben met een molen. Gaaf.

49-la-seguiniere-aire-etape-camping-car-park-tourisme.jpg

Voor we dat meetpunt bereiken moet er overigens nog wel het een en ander gebeuren. Er is dus die rotonde met de molen, waar de renners rechtdoor rijden. Vervolgens rijden ze nog wat langer rechtdoor, ook bij de volgende rotonde. Vrij snel daarna volgt er dan een scherpe, bijna terugdraaiende bocht naar links. Niet echt een plezante bocht op zo'n tijdritfiets als je bij elkaar in het wiel hangt. Bijna direct na die bocht is er weer een scherpe bocht, deze keer naar rechts. De weg begint hier ineens serieus omhoog te lopen, we gaan beginnen aan de Côte de Séguinière. Een smal straatje in een aftandse woonwijk wordt al snel opgevolgd door een wat bredere weg in een minstens zo aftandse woonwijk, terwijl de weg alleen maar steiler omhoog lijkt te lopen. In totaal loopt het een kilometer omhoog aan 5% gemiddeld, met een paar stroken die aanzienlijk zwaarder lijken. Geen pretje, zo richting het eind van een ploegentijdrit. Eenmaal boven loopt het nog een beetje vals plat door, vrij smerig allemaal. Bij het verlaten van La Séguinière komen we dan weer terecht in rotondeland. Drie kort achter elkaar, twee keer rechtdoor en bij de derde rechts. Na die derde rotonde gaat het een meter of 500 behoorlijk steil naar beneden, maar vervolgens krijgen de renners twee kilometer aan rechte, glooiende wegen voorgeschoteld. Beetje op en af, zoals tijdens de rest van de rit. Nadat ze langs een kicken meertje zijn gereden bereiken ze de buitenkant van Cholet alweer. Een bocht naar rechts volgt, bij opnieuw een rotonde. Het gaat nu een kilometer rechtdoor over een licht dalende weg tot er, jawel, opnieuw een rotonde volgt. Hier mogen de renners rechtdoor, waarna er nog even kort gedaald wordt. Hierna gaat het vrij snel weer omhoog. We stuiten op twee rotondes, maar daar kunnen de renners eigenlijk makkelijk langsaf rijden. Na anderhalve kilometer over deze weg gereden te hebben volgt er een scherpe bocht naar rechts, waarna de renners anderhalve kilometer in licht dalende lijn afwerken. Ergens halverwege een flauwe bocht naar rechts, maar verder rechtdoor. We steken de rivier over, komen de rotonde tegen die in het begin van de rit ook werd aangedaan en slaan hier rechtsaf. We rijden nu even parallel aan de weg die in de eerste meters van de rit werd aangedaan, tot op ongeveer 800 meter van de streep. Hier ligt er nog een gezellige bocht naar rechts, waarna het nog even naar links gaat. In de laatste meters van de rit gaat het rechtdoor, in licht stijgende lijn.

72674b0f-287a-4bb0-afc2-fe62f6ee3262-CHOLET-6.jpg?thumb=project-slider

En dan eindigen we dus waar we ook begonnen, in Cholet. Een stad die al vaker de Tour heeft mogen verwelkomen, maar dat is niet de enige affiniteit die ze hier met wielrennen hebben. Zoals zo'n beetje iedere Franse stad van enig statuur hebben ze hun eigen koers, GP Cholet-Pays de Loire. Een wedstrijd die meestal in een sprint eindigt, daarom is Jaan Kirsipuu, de man die op een viaduct al moest lossen, de recordwinnaar. Dit jaar wist Thomas Boudat de wedstrijd te winnen, hij is nu namens Direct Energie actief in de Tour. Cholet is verder vooral een industriestad. Het grootste industriële centrum van deze regio, naar het schijnt. Je komt hier onder meer een fabriek van Michelin tegen. Lekker man, michelinmannetje. Niks mis mee. Verder schijnen ze hier wel daadwerkelijk te werken voor hun geld, maar 7% van de bevolking is werkloos en dat is zo ongeveer een record in Frankrijk. Verder hebben ze hier een vliegveld en ook een soort van school waar je kan leren vliegen. Daar heeft in een ver verleden niemand minder dan Roland Garros gebruik van gemaakt. Hij haalde hier zijn brevet. Daarna ging hij tijdens de Eerste Wereldoorlog met zijn vliegtuig een beetje stoer doen en daarom ligt hij nu ergens in de Ardennen begraven. Gelukkig voor hem vonden ze het in Parijs een goed idee om een tennisbaan naar hem te vernoemen en later zelfs een heel toernooi. Cholet schijnt, naast het feit dat iedereen werkt, ook een bijzonder sportieve stad te zijn. De stad is al drie keer verkozen tot meest sportieve stad van Frankrijk. Vooral basketbal is een populaire sport, naast voetbal, ijshockey en tafeltennis. De Witte Chinees vindt dat laatste leuk. Fietsen doen ze hier ook graag, we kunnen dus wel spreken van een verstandige stad. Een stad met een aantal kerken ook. Notre-Dame, Sacre Coeur, het is verdomme net of je in Parijs bent.

Cholet_-_%C3%89glise_Notre-Dame.jpg

In Cholet wordt het warm. 28 graden in de middag. Iets minder warm dan de afgelopen dagen, maar alsnog niet erg comfortabel. Er zal een stevig briesje staan, in het eerste gedeelte van de tijdrit waarschijnlijk eerst tegen en dan schuin in de rug, op de terugweg een tijdje vol in de rug en daarna lang schuin tegen. Het is een rondje zo ongeveer, dus dan kom je vanzelf alles wel tegen. Regen krijgen we in ieder geval niet. De ploegentijdrit begint pas relatief laat. De eerste ploeg start om 15:10 en dat is Mitchelton-Scott, normaal een ploeg die meteen een goede richttijd zou moeten kunnen zetten. Al komt daarna direct Sky, die mogen met z'n alleen lekker lang op de hete stoel gaan zitten. Vijf minuten tussen de ploegen. De laatste ploeg, Bora-Hansgrohe, zal om 16:55 vertrekken. De organisatie denkt dat de mannen van Sagan dan tegen 17:34 zullen finishen, ze zouden dan een kleine 40 minuten nodig hebben voor deze 35 kilometer. Kan. De NOS en Sporza zijn er uiteraard meteen om 15:10 bij.

15.10 Mitchelton-Scott
15.15 Sky
15.20 Movistar
15.25 Groupama-FDJ
15.30 BMC
15.35 EF Education First-Drapac
15.40 UAE Emirates
15.45 AG2R
15.50 Fortuneo-Samsic
15.55 Direct Energie
16.00 Lotto Soudal
16.05 Lotto Djumbo
16.10 Cofidis
16.15 Sunweb
16.20 Dimension Data
16.25 Katusha
16.30 Bahrain
16.35 Trek-Segafredo
16.40 Astana
16.45 Wanty
16.50 Quick Step
16.55 Bora

Ploegentijdritten zijn niet echt mijn ding. Ik vind het eigenlijk maar een vrij waardeloze discipline. Het enige leuke is dat het in de Tour nog wel eens mis wil gaan. Valpartijen waarbij de halve ploeg onderuit gaat en dat soort werk. Wij denken terug aan Pietje Rooijakkers die samen met zijn makkers van Skil-Shimano het skoekeloen opzocht. De laatste ploegentijdrit in de Tour dateert alweer van 2015. Toen kwam die TTT pas op de negende dag, echt een kutidee was dat. De overwinning ging naar BMC, met een marginaal voordeel ten opzichte van Sky. En dan heb ik meteen de ploegen genoemd die ook tijdens deze rit de grootste kans maken om te winnen. Verder vind ik het bijna niet te doen om me aan een voorspelling te wagen. Sky en BMC, dat staat wel vast. Daaronder kan er veel gebeuren. Het is acht tegen acht (behalve bij Trek en Astana) en de wielen zijn rond (maar bij Sky net iets ronder). Het is in ieder geval een lastige ploegentijdrit, met behoorlijk veel rotondes en ook aardig wat korte klimmetjes. Zeker niet evident en de verschillen kunnen daardoor behoorlijk gaan oplopen. Een uitgelezen kans voor een paar renners om vast wat tijd terug te winnen.
1. Sky. Het altijd vervelende Sky was oppermachtig tijdens de ploegentijdrit in de afgelopen Dauphiné. Met 40 seconden voorsprong op BMC en nog veel meer op de rest was het weer eens een lachwekkende affaire. Die ploeg van Sky is grotendeels vergelijkbaar met de ploeg van nu. Thomas, Castroviejo, Kwiatkowski, Moscon en Rowe zijn er allemaal bij. Dat vul je aan met Froome, Poels en Bernal en dan weet je wel hoe laat het is. Die 51 seconden die Froome verloor pakt hij meteen weer terug. En dan is alles weer te herdoen. Spijtig.
2. BMC. In het verleden vaak genoeg gewonnen, maar in de Dauphiné eindigden ze dus op gepaste afstand van Sky. Wel met een ploeg die niet echt lijkt op de ploeg die ze naar de Tour hebben gestuurd. Deze ploeg zou sterker moeten zijn, met meer grote motoren. Met jongens als Küng, Schar, Van Avermaet, Van Garderen en Bevin zou je toch best ver moeten kunnen komen. Dat lieten ze dan ook wel zien in de Ronde van Zwitserland, want daar wonnen zij dan weer de ploegentijdrit, met veel van die genoemde namen. Ook Porte gaat een groot deel van zijn verloren tijd weer inhalen.
3. Quick Step. Normaal ook een ploeg die gespecialiseerd is in dit werk. Ze hebben alleen wel al heel wat van hun kruid verschoten in de afgelopen dagen. Twee dagen hard moeten werken voor Gaviria, met wisselend succes. Kan dus zijn dat de beentjes al wat vermoeider zijn, al moeten ze dan alsnog hoog eindigen met deze ploeg. Lampaert, Terpstra, Jungels, met dat soort gasten eindig je nog hoog als ze besluiten met hun ogen dicht te gaan fietsen.
4. Sunweb. Toegegeven, ze gaan Kelderman missen. Maar alsnog is dit een ploeg die het aan haar stand verplicht is om hoog te eindigen. Als regerend wereldkampioen in deze discipline is een afgang niet toegestaan. En een afgang kan het ook bijna niet worden als je ziet wie ze allemaal nog aan de start kunnen brengen. Dumoulin gaat het waarschijnlijk in z'n eentje regelen en dat lijkt me niet eens zo'n onmogelijke taak. Af en toe wat hulp van figuren als Matthews, Haga en Arndt, het kan slechter. Niet dat Haga en Arndt er verder iets van kunnen, maar voor deze discipline zijn ze nog niet eens zo nutteloos. Alleen aan Ten Dam heb je geen reet.
5. Mitchelton-Scott. Of Let's Go-Scott. Of Orica. Of GreenEdge. Of BikeExchange. In ieder geval een ploeg die altijd goed is geweest in deze discipline, ongeacht de naam. Voorlopig hebben ze evenwel nog geen gelukkige Tour, met Adam Yates die opzichtig aan het kutten is en Impey die een massale valpartij veroorzaakt. Als de schade van al die valpartijen meevalt kan het nog wel wat worden, maar ik verwacht niet dat ze in de buurt gaan komen van ploegen als Sky en BMC.

---------------------

Deze OP werd mogelijk gemaakt door Rellende_Rotscholier.

Oh, en Pino denkt dat Thomas het geel pakt.

[ Bericht 65% gewijzigd door Sked op 09-07-2018 03:02:46 ]
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180338711
Geen R_R OP
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180338984
quote:
9s.gif Op zondag 8 juli 2018 19:27 schreef franklop het volgende:
Geen R_R OP
Jammer dan, had ie al maar klaar moeten zijn.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180339662
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 8 juli 2018 19:24 schreef Pino112 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Thomas in het geel, u las het hier het eerst.
Dat heb ik ook vanmiddag al in het topic van etappe 2 gelezen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180340540
Er zullen er wel een boel overboord gaan op dat klimmmetje op tien kilometer van de aankomst. Flosphow met betrekking tot de starttijden.
  Redactie Sport zondag 8 juli 2018 @ 21:08:54 #6
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_180340802
Rare starttijden
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_180340911
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 21:08 schreef Mexicanobakker het volgende:
Rare starttijden
Is gewoon het ploegenklassement maar dan omgekeerd.
En Bora als laatste omdat geel.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180341912
Mollema, Uran en Fuglsang al met een man minder en zo goed waren die ploegen al niet..

Sky op papier een betere ploeg, maar denk dat BMC deze wint.
  zondag 8 juli 2018 @ 22:17:34 #9
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180342190
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:06 schreef Marcoss het volgende:
Mollema, Uran en Fuglsang al met een man minder en zo goed waren die ploegen al niet..
Voor Fuglsang helemaal rampzalig, dat is nu alleen nog Valgren ipv Gatto vergeleken met die wanprestatie uit Zwitserland.
pi_180342631
Fuglsang heeft een groot probleem.
pi_180342701
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:17 schreef showtimer het volgende:

[..]

Voor Fuglsang helemaal rampzalig, dat is nu alleen nog Valgren ipv Gatto vergeleken met die wanprestatie uit Zwitserland.
De enige ploeg die slechter deed was Nippo met zes Japanners en Cunego die al vijf jaar achter de geraniums zit. Dat is ook wel een prestatie.
  zondag 8 juli 2018 @ 22:50:18 #12
330914 Sherlock_Holmes
Prime Detective
pi_180342958
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:06 schreef Marcoss het volgende:
Mollema, Uran en Fuglsang al met een man minder en zo goed waren die ploegen al niet..

Sky op papier een betere ploeg, maar denk dat BMC deze wint.
Zal denk ik gaan tussen Krek en Thomas Geraint voor het geel.

Benieuwd of ze (Sky / BMC) het geel dan uit handen geven later in de week. Zou in elk geval wat inspanningen schelen.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
  zondag 8 juli 2018 @ 22:52:42 #13
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180342999
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:38 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

De enige ploeg die slechter deed was Nippo met zes Japanners en Cunego die al vijf jaar achter de geraniums zit. Dat is ook wel een prestatie.
En ruim een week later reed Birdsong misschien wel de beste tijdrit uit zijn leven. Het kan verkeren.
pi_180343028
quote:
9s.gif Op zondag 8 juli 2018 19:27 schreef franklop het volgende:
Geen R_R OP
Dat kan natuurlijk simpel opgelost worden door gewoon even een link naar zijn post in de OP te zetten morgenochtend :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 8 juli 2018 @ 22:54:30 #15
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180343036
LL Cool heeft meerdere ribben gebroken. Dat is ook lekker zeg... Astana gemankeerd morgen
pi_180343094
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:52 schreef showtimer het volgende:

[..]

En ruim een week later reed Birdsong misschien wel de beste tijdrit uit zijn leven. Het kan verkeren.
Hij verliest morgen ruim drie minuten, als het niet meer is. Die ploeg is een ramp en het rollende parcours zou ik ook niet bepaald als een voordeel zien. Anderhalve minuut over achttien kilometer is al veel, nu heeft hij nog een man minder tegenover de rest ook. Zijn voordeel van gisteren en mogelijk Roubaix weg in een handomdraai.
  zondag 8 juli 2018 @ 23:06:02 #17
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180343251
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:57 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij verliest morgen ruim drie minuten, als het niet meer is. Die ploeg is een ramp en het rollende parcours zou ik ook niet bepaald als een voordeel zien. Anderhalve minuut over achttien kilometer is al veel, nu heeft hij nog een man minder tegenover de rest ook. Zijn voordeel van gisteren en mogelijk Roubaix weg in een handomdraai.
Mensonterende discipline, legale koersvervalsing. Hoogste tijd dat ze die barema's weer opvissen.

quote:
The maximum amount of time that a rider who finishes with their team can lose to the riders on the winning team is determined by the placing of their team: riders in the team that finishes second can lose no more than 20 seconds, 3rd - 30 seconds, 4th - 40 seconds and so on in ten second increments down to the 15th team, who can lose no more than 2.30, and then in five second increments down to the 21st team whose riders can lose no more than 3 minutes. If the team finishes closer to the winners than the maximum, the riders get the actual team time. Still with me? Good.
2004 genot _O-
pi_180343284
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:06 schreef showtimer het volgende:

[..]

Mensonterende discipline, legale koersvervalsing. Hoogste tijd dat ze die barema's weer opvissen.

[..]

2004 genot _O-
Dat ging helemaal nergens over toen. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180343307
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 22:06 schreef Marcoss het volgende:
Mollema, Uran en Fuglsang al met een man minder en zo goed waren die ploegen al niet..

Sky op papier een betere ploeg, maar denk dat BMC deze wint.
De ploegen Mollema, Uran en Fuglsang ken ik niet hoor.
pi_180343385
Sky start veuls te vroeg om dit te kunnen winnen, normaal gesproken gaat dit naar BMC.

En ik hoop op n goed optreden van SW, ondanks het ontbreken van Wilco.
"You can call me Susan if it makes you happy"
  zondag 8 juli 2018 @ 23:15:29 #21
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180343430
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:13 schreef TLC het volgende:
Sky start veuls te vroeg om dit te kunnen winnen, normaal gesproken gaat dit naar BMC.
Een kwartier verschil, het is wat.
pi_180343446
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:06 schreef showtimer het volgende:

[..]

Mensonterende discipline, legale koersvervalsing. Hoogste tijd dat ze die barema's weer opvissen.
Die ploegentijdritten van toen tikten überhaupt al allemaal nagenoeg de zeventig kilometer aan, moet je nu eens proberen. :D
  zondag 8 juli 2018 @ 23:21:27 #23
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180343565
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:16 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die ploegentijdritten van toen tikten überhaupt al allemaal nagenoeg de zeventig kilometer aan, moet je nu eens proberen. :D
Bergetappes halen dat vandaag de dag niet eens altijd.
pi_180343817
quote:
9s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:21 schreef showtimer het volgende:

[..]

Bergetappes halen dat vandaag de dag niet eens altijd.
Moet jij ook zo lachen als je Valverde vandaag haast anoniem door het beeld ziet schuifelen? Het is nu echt voor Nairo of Mikel, mijn kansen zijn geweest en ik ben hier om te helpen. Straks op Mur de Bretagne komt hij de rest weer even fietsles geven en naar Roubaix stuitert hij er vrolijk van weg in de wielen van Sagan en Terpstra. Ik hou van die man.
pi_180343824
Wat was er in 2004 met de ploegentijdrit?
pi_180343938
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:34 schreef lytsewiete het volgende:
Wat was er in 2004 met de ploegentijdrit?
Zie showtimers post. Ze hadden toen limieten hoeveel teams maximaal konden verliezen:
quote:
The maximum amount of time that a rider who finishes with their team can lose to the riders on the winning team is determined by the placing of their team: riders in the team that finishes second can lose no more than 20 seconds, 3rd - 30 seconds, 4th - 40 seconds and so on in ten second increments down to the 15th team, who can lose no more than 2.30, and then in five second increments down to the 21st team whose riders can lose no more than 3 minutes. If the team finishes closer to the winners than the maximum, the riders get the actual team time. Still with me? Good.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zondag 8 juli 2018 @ 23:42:06 #27
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180343973
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:33 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Moet jij ook zo lachen als je Valverde vandaag haast anoniem door het beeld ziet schuifelen? Het is nu echt voor Nairo of Mikel, mijn kansen zijn geweest en ik ben hier om te helpen. Straks op Mur de Bretagne komt hij de rest weer even fietsles geven en naar Roubaix stuitert hij er vrolijk van weg in de wielen van Sagan en Terpstra. Ik hou heb leren houden van die man.
Fixed *)

Ik ga niet te vroeg juichen. Moet ook echt nog zien of hij Flip nog aankan donderdag.
pi_180344023
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:09 schreef Luppie0110 het volgende:

[..]

De ploegen Mollema, Uran en Fuglsang ken ik niet hoor.
;(
pi_180344053
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:08 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dat ging helemaal nergens over toen. :D
In die tijd had je ook elk jaar flinke valpartijen in de ploegentijdritten trouwens..

Maar die vaste verschillen was wel bijzonder ja, al verloor Euskaltel alsnog meerdere minuten, geloof ik.

[ Bericht 0% gewijzigd door Marcoss op 09-07-2018 00:02:27 ]
pi_180344142
Was dat ook het jaar dat ze bij Bougyues Telecom met zijn allen het weiland in gingen?
  maandag 9 juli 2018 @ 00:01:22 #31
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180344347
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:46 schreef Marcoss het volgende:

[..]

In die tijd had je ook elk jaar wel flinke valpartijen in de ploegentijdritten trouwens..

Maar die vaste verschillen was wel bijzonder ja, al verloor Euskaltel alsnog wel meerdere minuten, geloof ik.
1'20 slechts zo te zien, maar de Baskische wielergoden waren daags voordien ( _O- ) al weggereden op de keitjes.
  maandag 9 juli 2018 @ 00:05:41 #32
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180344438
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:51 schreef Dale__Cooper het volgende:
Was dat ook het jaar dat ze bij Bougyues Telecom met zijn allen het weiland in gingen?
  maandag 9 juli 2018 @ 01:37:40 #33
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180345687
Etappe 3: Cholet - Cholet, 35,5 km (TTT)

Of een peloton nu uit 200 of 170 man bestaat, dat maakt tijdens de Tour helemaal niets uit. De koers blijft de meest stresvolle van allemaal en daarom zullen er tot in het eind der tijden veel valpartijen zijn tijdens de eerste nerveuze etappes. Al fiets je met 20 man rond, dan nog zouden ze het voor elkaar kunnen krijgen. Dat was tijdens de tweede rit van de Tour niet anders. Terwijl het parcours nog niet eens zo lastig was en er eigenlijk geen goede reden te bedenken viel om stress te krijgen zagen we toch de nodige valpartijen. Een aantal kleine valpartijen, waarvan Luis Leon Sanchez het grootste slachtoffer werd. Hij werd de tweede uitvaller van deze Tour, nadat eerder Tsgabu Grmay de pijp aan Maarten gaf. De grootste valpartij van allemaal kwam in de finale, in de voorlaatste bocht van de rit. Een bocht die sowieso vrij scherp was en in de slotfase van zo'n rit kan je er dan wel vanuit gaan dat er op z'n minst bijna wordt gevallen. Het werd helemaal en daardoor werd de verwachte massasprint toch wat minder massaal. Het had een simpele sprintrit moeten zijn, maar ineens waren er nog maar een stuk of 15 renners over, aangezien de valpartij vrij ver van voren gebeurde. Gele trui Gaviria was meteen uitgeschakeld, net als de ernstig teleurstellende Groenewegen. Alsnog waren er genoeg toppers over vooraan, waaronder Sagan. Demare was er ook, maar die ging wat vroeg, waardoor hij min of meer de sprint aantrok voor Sagan. Die profiteerde, al kwam Colbrelli nog aardig in de buurt. Na de uitsluiting van vorig jaar toch een soort van revanche, zeker omdat hij en passent ook nog de gele trui pakte. Die trui gaat hij tijdens de volgende rit waarschijnlijk weer verspelen, want de ploegentijdrit komt eraan. Niet per definitie de favoriete discipline van de mannen van Bora-Hansgrohe. Voor veel renners, waaronder Froome en Porte, een uitgelezen gelegenheid om de tijd die tijdens de eerste rit verloren werd weer goed te maken.

3wrqNDR.png
8d514

De ploegentijdrit start en eindigt in Cholet. Het is de vierde keer dat we deze stad met 50.000 inwoners in de Maine-et-Loire aandoen. Maine-et-Loire, inderdaad. We hebben de Vendée verlaten, al zijn we niet ver van deze streek. Cholet ligt op een kilometer of 70 van de vorige finishplaats, La Roche-sur-Yon en op een kilometer of 20 van Tiffauges, een dorpje dat men tijdens de vorige rit ook passeerde. Iedere keer dat de Tour in Cholet is doen we wat anders. Het begon allemaal met een ploegentijdrit in 1936. In 1998 keerde men terug, met een rit in lijn. Die rit eindigde in een massasprint en de renner die won was niemand minder dan onze eigen Jeroen Blijlevens, jawel. Tien jaar later keerde men terug naar Cholet. Een individuele tijdrit van een kleine 30 kilometer stond toen op het programma. De Tour van 2008 was de Tour van Gerolstein en Saunier Duval. Iedere dag kwamen we wel weer een andere lachwekkende renner tegen die gigantisch op de brommer was. In Cholet was die eer weggelegd voor Stefan Schumacher, die met wat hulp van zijn moeder in staat was om de hele apotheek in z'n mik te gooien. Stefan wist alleen niet dat CERA nogal makkelijk op te sporen was, dus werd hij betrapt en verloor hij deze overwinning. Dat was een zegen voor de sport, want de ritzege staat nu op naam van een brandschone renner. Of nouja, dat valt eigenlijk best tegen. Kim Kirchen, ook niet bepaald een jongen met een geweldige reputatie. Al was de nummer drie ook weer niet echt een lekkere winnaar geweest, want David Millar is ook vermoeiend. Enfin, u hoort het wel. We beleefden prachtige tijden in 2008. Nu, weer tien jaar later, zijn we wederom in Cholet. Een totaal ander tijdperk, een andere generatie, het nieuwe wielrennen. Of nouja, ook niet echt, maar goed. We krijgen in ieder geval voor de tweede keer een ploegentijdrit voorgeschoteld in Cholet. Aangezien de disciplines op zijn beginnen we weer van voor af aan. Hierna zal Cholet dan weer een jaar of 60 moeten wachten op de volgende aankomst.

german-stefan-schumacher-competes-around-cholet-on-july-8-2008-in-the-picture-id949917764

De ploegen starten aan de rand van het centrum van Cholet, op de brede Boulevard Delhumeau Plessis. Ze hebben hier twee keer twee rijstroken neergelegd, met in het midden een stevige berm. De finish ligt in de buurt van deze boulevard en dat heeft tot gevolg dat men aan het eind van de ploegentijdrit nog een stukje van de andere kant van de weg meepakt. Als het een beetje meezit zullen er ploegen zijn die naar elkaar kunnen zwaaien, wat een gezelligheid. Enfin, in de eerste meters rijden de renners langs de lokale kasteelruïne en het museum van kunst en historie. Er is een flauwe bocht naar links, waarna het 500 meter rechtdoor gaat tot de eerste uitdaging van de dag: een rotonde. Na deze rotonde rijden de renners twee kilometer zo goed als rechtdoor, met nog wel een rotonde tussendoor. Deze weg loopt venijnig omhoog, in 800 meter tijd stijgt het 40 meter, procentje of vijf dus. Na dit eerste klimmetje van de dag gaat het een paar keer licht op en af, voordat de renners op de volgende rotonde van de dag stuiten. Deze wordt aan de rechterkant genomen, waarna men op de autoweg terechtkomt die ons buiten Cholet brengt. Deze weg loopt anderhalve kilometer rechtdoor en kruipt lichtjes omhoog. Al snel verlaten we de autoweg weer, via een afslag die een beetje bochtig en smallig is. Vervolgens komen de ploegen bijna direct een rotonde tegen, die aan de rechterkant genomen moet worden. Listige rotonde wel, daar moet een flinke bocht gemaakt worden. We zijn nu in Saint-Léger-sous-Cholet, een koddig dorpje waar de weg vlak is. Al snel ligt de volgende rotonde in het verschiet, die ditmaal aan de linkerkant genomen moet worden, omdat de renners hier ook linksaf gaan. Minder scherpe bocht, beter te doen. De volgende rotonde laat niet lang op zich wachten, ditmaal een wat bredere variant. Het gaat nu een meter of 500 rechtdoor in licht dalende lijn, waarna er een niet zo scherpe bocht naar links volgt. De renners komen nu terecht op een wat smallere weg die niet te zien is via streetview. Deze weg lijkt lichtelijk bochtig en loopt eventjes naar beneden, waarna er al snel weer een knikje naar boven volgt. Na anderhalve kilometer over deze weg gereden te hebben komen de renners weer op een wat bredere weg terecht, maar niet voordat ze bij een rotonde die gevuld is met een bakstenen kunstwerk nog een bochtje naar links moeten maken. 500 meter later volgt er een scherpe bocht naar rechts, waarna het vier kilometer rechtdoor gaat richting het eerste tussenpunt van de dag.

yjyuWrz.jpg

Dit punt komt in het dorpje Saint-André-de-la-Marche, na 13,5 kilometer koers. In dit rechte stuk van vier kilometer gaat het een aantal keer op en af. Vier korte knikjes naar boven, steeds gevolgd door een kort stuk in dalende lijn. Het lastigste van deze knikjes komt in Saint-André zelf, daar gaat het iets minder dan een kilometer omhoog aan een procentje of drie. Niet heel schokkend, maar toch. Na het meetpunt volgt er een lastige bocht naar links, waarna er snel achter elkaar drie rotondes volgen. Bij de eerste gaat het schuin naar links, daarna twee keer rechtdoor. Na die laatste rotonde gaat het bijna vier kilometer zo goed als rechtdoor. Eerst twee kilometer in licht dalende lijn, de snelheid zal hier enorm zijn. Vervolgens volgt er een klimmetje van anderhalve kilometer, waarin men ongeveer 60 hoogtemeters moet overwinnen. Nog redelijk pittig dus. Op de top van dit klimmetje komen de renners weer eens een rotonde tegen, waar ze rechtdoor gaan. Kort daarna volgt de volgende rotonde, waar een scherpe bocht naar links genomen moet worden. We rijden nu La Romagne tegen, een klein dorpje. Op een flauwe bocht na gaat het in dit dorpje vooral rechtdoor, terwijl het zo goed als vlak is. Aan de rand van het dorp ligt er weer eens een rotonde, die nog best lastig te nemen is. Na deze rotonde gaat het evenwel vijf kilometer bijna volledig rechtdoor. Een min of meer vlakke kilometer wordt opgevolgd door een razende afdaling van anderhalve kilometer. Na deze afdaling gaat het meteen weer een kilometer omhoog aan een procentje of drie, waarna de volgende korte duik naar beneden volgt, met daarna nog een knikje naar boven van 500 meter. Het blijft continu op en af gaan richting het tweede meetpunt van de dag. Dit punt volgt na 26,5 kilometer in La Séguinière, waar ze een rotonde hebben met een molen. Gaaf.

49-la-seguiniere-aire-etape-camping-car-park-tourisme.jpg

Voor we dat meetpunt bereiken moet er overigens nog wel het een en ander gebeuren. Er is dus die rotonde met de molen, waar de renners rechtdoor rijden. Vervolgens rijden ze nog wat langer rechtdoor, ook bij de volgende rotonde. Vrij snel daarna volgt er dan een scherpe, bijna terugdraaiende bocht naar links. Niet echt een plezante bocht op zo'n tijdritfiets als je bij elkaar in het wiel hangt. Bijna direct na die bocht is er weer een scherpe bocht, deze keer naar rechts. De weg begint hier ineens serieus omhoog te lopen, we gaan beginnen aan de Côte de Séguinière. Een smal straatje in een aftandse woonwijk wordt al snel opgevolgd door een wat bredere weg in een minstens zo aftandse woonwijk, terwijl de weg alleen maar steiler omhoog lijkt te lopen. In totaal loopt het een kilometer omhoog aan 5% gemiddeld, met een paar stroken die aanzienlijk zwaarder lijken. Geen pretje, zo richting het eind van een ploegentijdrit. Eenmaal boven loopt het nog een beetje vals plat door, vrij smerig allemaal. Bij het verlaten van La Séguinière komen we dan weer terecht in rotondeland. Drie kort achter elkaar, twee keer rechtdoor en bij de derde rechts. Na die derde rotonde gaat het een meter of 500 behoorlijk steil naar beneden, maar vervolgens krijgen de renners twee kilometer aan rechte, glooiende wegen voorgeschoteld. Beetje op en af, zoals tijdens de rest van de rit. Nadat ze langs een kicken meertje zijn gereden bereiken ze de buitenkant van Cholet alweer. Een bocht naar rechts volgt, bij opnieuw een rotonde. Het gaat nu een kilometer rechtdoor over een licht dalende weg tot er, jawel, opnieuw een rotonde volgt. Hier mogen de renners rechtdoor, waarna er nog even kort gedaald wordt. Hierna gaat het vrij snel weer omhoog. We stuiten op twee rotondes, maar daar kunnen de renners eigenlijk makkelijk langsaf rijden. Na anderhalve kilometer over deze weg gereden te hebben volgt er een scherpe bocht naar rechts, waarna de renners anderhalve kilometer in licht dalende lijn afwerken. Ergens halverwege een flauwe bocht naar rechts, maar verder rechtdoor. We steken de rivier over, komen de rotonde tegen die in het begin van de rit ook werd aangedaan en slaan hier rechtsaf. We rijden nu even parallel aan de weg die in de eerste meters van de rit werd aangedaan, tot op ongeveer 800 meter van de streep. Hier ligt er nog een gezellige bocht naar rechts, waarna het nog even naar links gaat. In de laatste meters van de rit gaat het rechtdoor, in licht stijgende lijn.

72674b0f-287a-4bb0-afc2-fe62f6ee3262-CHOLET-6.jpg?thumb=project-slider

En dan eindigen we dus waar we ook begonnen, in Cholet. Een stad die al vaker de Tour heeft mogen verwelkomen, maar dat is niet de enige affiniteit die ze hier met wielrennen hebben. Zoals zo'n beetje iedere Franse stad van enig statuur hebben ze hun eigen koers, GP Cholet-Pays de Loire. Een wedstrijd die meestal in een sprint eindigt, daarom is Jaan Kirsipuu, de man die op een viaduct al moest lossen, de recordwinnaar. Dit jaar wist Thomas Boudat de wedstrijd te winnen, hij is nu namens Direct Energie actief in de Tour. Cholet is verder vooral een industriestad. Het grootste industriële centrum van deze regio, naar het schijnt. Je komt hier onder meer een fabriek van Michelin tegen. Lekker man, michelinmannetje. Niks mis mee. Verder schijnen ze hier wel daadwerkelijk te werken voor hun geld, maar 7% van de bevolking is werkloos en dat is zo ongeveer een record in Frankrijk. Verder hebben ze hier een vliegveld en ook een soort van school waar je kan leren vliegen. Daar heeft in een ver verleden niemand minder dan Roland Garros gebruik van gemaakt. Hij haalde hier zijn brevet. Daarna ging hij tijdens de Eerste Wereldoorlog met zijn vliegtuig een beetje stoer doen en daarom ligt hij nu ergens in de Ardennen begraven. Gelukkig voor hem vonden ze het in Parijs een goed idee om een tennisbaan naar hem te vernoemen en later zelfs een heel toernooi. Cholet schijnt, naast het feit dat iedereen werkt, ook een bijzonder sportieve stad te zijn. De stad is al drie keer verkozen tot meest sportieve stad van Frankrijk. Vooral basketbal is een populaire sport, naast voetbal, ijshockey en tafeltennis. De Witte Chinees vindt dat laatste leuk. Fietsen doen ze hier ook graag, we kunnen dus wel spreken van een verstandige stad. Een stad met een aantal kerken ook. Notre-Dame, Sacre Coeur, het is verdomme net of je in Parijs bent.

Cholet_-_%C3%89glise_Notre-Dame.jpg

In Cholet wordt het warm. 28 graden in de middag. Iets minder warm dan de afgelopen dagen, maar alsnog niet erg comfortabel. Er zal een stevig briesje staan, in het eerste gedeelte van de tijdrit waarschijnlijk eerst tegen en dan schuin in de rug, op de terugweg een tijdje vol in de rug en daarna lang schuin tegen. Het is een rondje zo ongeveer, dus dan kom je vanzelf alles wel tegen. Regen krijgen we in ieder geval niet. De ploegentijdrit begint pas relatief laat. De eerste ploeg start om 15:10 en dat is Mitchelton-Scott, normaal een ploeg die meteen een goede richttijd zou moeten kunnen zetten. Al komt daarna direct Sky, die mogen met z'n alleen lekker lang op de hete stoel gaan zitten. Vijf minuten tussen de ploegen. De laatste ploeg, Bora-Hansgrohe, zal om 16:55 vertrekken. De organisatie denkt dat de mannen van Sagan dan tegen 17:34 zullen finishen, ze zouden dan een kleine 40 minuten nodig hebben voor deze 35 kilometer. Kan. De NOS en Sporza zijn er uiteraard meteen om 15:10 bij.

15.10 Mitchelton-Scott
15.15 Sky
15.20 Movistar
15.25 Groupama-FDJ
15.30 BMC
15.35 EF Education First-Drapac
15.40 UAE Emirates
15.45 AG2R
15.50 Fortuneo-Samsic
15.55 Direct Energie
16.00 Lotto Soudal
16.05 Lotto Djumbo
16.10 Cofidis
16.15 Sunweb
16.20 Dimension Data
16.25 Katusha
16.30 Bahrain
16.35 Trek-Segafredo
16.40 Astana
16.45 Wanty
16.50 Quick Step
16.55 Bora

Ploegentijdritten zijn niet echt mijn ding. Ik vind het eigenlijk maar een vrij waardeloze discipline. Het enige leuke is dat het in de Tour nog wel eens mis wil gaan. Valpartijen waarbij de halve ploeg onderuit gaat en dat soort werk. Wij denken terug aan Pietje Rooijakkers die samen met zijn makkers van Skil-Shimano het skoekeloen opzocht. De laatste ploegentijdrit in de Tour dateert alweer van 2015. Toen kwam die TTT pas op de negende dag, echt een kutidee was dat. De overwinning ging naar BMC, met een marginaal voordeel ten opzichte van Sky. En dan heb ik meteen de ploegen genoemd die ook tijdens deze rit de grootste kans maken om te winnen. Verder vind ik het bijna niet te doen om me aan een voorspelling te wagen. Sky en BMC, dat staat wel vast. Daaronder kan er veel gebeuren. Het is acht tegen acht (behalve bij Trek en Astana) en de wielen zijn rond (maar bij Sky net iets ronder). Het is in ieder geval een lastige ploegentijdrit, met behoorlijk veel rotondes en ook aardig wat korte klimmetjes. Zeker niet evident en de verschillen kunnen daardoor behoorlijk gaan oplopen. Een uitgelezen kans voor een paar renners om vast wat tijd terug te winnen.
1. Sky. Het altijd vervelende Sky was oppermachtig tijdens de ploegentijdrit in de afgelopen Dauphiné. Met 40 seconden voorsprong op BMC en nog veel meer op de rest was het weer eens een lachwekkende affaire. Die ploeg van Sky is grotendeels vergelijkbaar met de ploeg van nu. Thomas, Castroviejo, Kwiatkowski, Moscon en Rowe zijn er allemaal bij. Dat vul je aan met Froome, Poels en Bernal en dan weet je wel hoe laat het is. Die 51 seconden die Froome verloor pakt hij meteen weer terug. En dan is alles weer te herdoen. Spijtig.
2. BMC. In het verleden vaak genoeg gewonnen, maar in de Dauphiné eindigden ze dus op gepaste afstand van Sky. Wel met een ploeg die niet echt lijkt op de ploeg die ze naar de Tour hebben gestuurd. Deze ploeg zou sterker moeten zijn, met meer grote motoren. Met jongens als Küng, Schar, Van Avermaet, Van Garderen en Bevin zou je toch best ver moeten kunnen komen. Dat lieten ze dan ook wel zien in de Ronde van Zwitserland, want daar wonnen zij dan weer de ploegentijdrit, met veel van die genoemde namen. Ook Porte gaat een groot deel van zijn verloren tijd weer inhalen.
3. Quick Step. Normaal ook een ploeg die gespecialiseerd is in dit werk. Ze hebben alleen wel al heel wat van hun kruid verschoten in de afgelopen dagen. Twee dagen hard moeten werken voor Gaviria, met wisselend succes. Kan dus zijn dat de beentjes al wat vermoeider zijn, al moeten ze dan alsnog hoog eindigen met deze ploeg. Lampaert, Terpstra, Jungels, met dat soort gasten eindig je nog hoog als ze besluiten met hun ogen dicht te gaan fietsen.
4. Sunweb. Toegegeven, ze gaan Kelderman missen. Maar alsnog is dit een ploeg die het aan haar stand verplicht is om hoog te eindigen. Als regerend wereldkampioen in deze discipline is een afgang niet toegestaan. En een afgang kan het ook bijna niet worden als je ziet wie ze allemaal nog aan de start kunnen brengen. Dumoulin gaat het waarschijnlijk in z'n eentje regelen en dat lijkt me niet eens zo'n onmogelijke taak. Af en toe wat hulp van figuren als Matthews, Haga en Arndt, het kan slechter. Niet dat Haga en Arndt er verder iets van kunnen, maar voor deze discipline zijn ze nog niet eens zo nutteloos. Alleen aan Ten Dam heb je geen reet.
5. Mitchelton-Scott. Of Let's Go-Scott. Of Orica. Of GreenEdge. Of BikeExchange. In ieder geval een ploeg die altijd goed is geweest in deze discipline, ongeacht de naam. Voorlopig hebben ze evenwel nog geen gelukkige Tour, met Adam Yates die opzichtig aan het kutten is en Impey die een massale valpartij veroorzaakt. Als de schade van al die valpartijen meevalt kan het nog wel wat worden, maar ik verwacht niet dat ze in de buurt gaan komen van ploegen als Sky en BMC.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 05:51:52 #34
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180347586
Goede tekst weer R_R
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180347638
Telt de tijd van de vierde of vijfde renner?
pi_180347667
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 06:11 schreef Max23 het volgende:
Telt de tijd van de vierde of vijfde renner?
Vierde.
pi_180348505
TTT anti-genot
Jack does it in real time...
  maandag 9 juli 2018 @ 09:17:24 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180348580
TTT genot. Alleen matige starttijden
  maandag 9 juli 2018 @ 09:35:47 #39
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180348809
Vandaag: koersvervalsing.

Maar het is tenminste geen vlakke rit van 200km.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180348830
Craddock gaat door. Natuurlijk gaat hij door. Met een bebloede kop en een gebroken schouder. Want wielrenners zijn martelaars. Hoe heroïscher, hoe beter. Pijn is emotie. Bladiebla, bladiebla. Er komt nog eens een dag dat er een renner met twee gebroken benen, een geamputeerde arm en een driedubbele dwarslaesie aan de start komt. Zo doen wielrenners dat, weet je wel.
  maandag 9 juli 2018 @ 09:38:17 #41
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180348859
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:37 schreef Koffieplanter het volgende:
Craddock gaat door. Natuurlijk gaat hij door. Met een bebloede kop en een gebroken schouder. Want wielrenners zijn martelaars. Hoe heroïscher, hoe beter. Pijn is emotie. Bladiebla, bladiebla. Er komt nog eens een dag dat er een renner met twee gebroken benen, een geamputeerde arm en een driedubbele dwarslaesie aan de start komt. Zo doen wielrenners dat, weet je wel.
Redelijke imitatie 6/10
  Redactie Sport maandag 9 juli 2018 @ 09:48:50 #42
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_180349037
Ttt is aids
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 juli 2018 @ 10:06:53 #43
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180349282
TTT is een mensonterend onderdeel in het wielrennen.
  maandag 9 juli 2018 @ 10:34:09 #44
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180349876
quote:
Ik ben blij dat het vandaag ploegentijdrit is. Eindelijk verschillen die à la pédale gemaakt worden. Al is dat ook relatief: Astana gaat het voelen dat het Luis Leon Sanchez al kwijt is. Mijn voorspelling: BMC en Team Sky worden één en twee. Porte en Froome maken ruim goed wat ze dit weekend hebben verloren. En Van Avermaet pakt de gele trui.

Renner Jan Bakelants (32, AG2R La Mondiale) neemt geen blad voor de mond en fileert de wielerwereld als geen ander.
Herkansing.
  maandag 9 juli 2018 @ 10:38:17 #45
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180349976
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 10:06 schreef Van_Poppel het volgende:
TTT is een mensonterend onderdeel in het wielrennen.
Gelukkig krijgen we hierna weer een vlakke rit.

De Tour :')
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 10:52:34 #46
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180350285
Als dit een individuele tijdrit was, was dit een veel betere Tour geweest.
  maandag 9 juli 2018 @ 10:53:06 #47
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180350297
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 10:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Gelukkig krijgen we hierna weer een vlakke rit.

De Tour :')
Al zijn er dan inderdaad nog steeds teveel vlakke ritten in de eerste anderhalve week.
pi_180350330
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:35 schreef Mani89 het volgende:
Vandaag: koersvervalsing.

Maar het is tenminste geen vlakke rit van 200km.
hier ben ik het wel mee eens
pi_180350740
Begin dan dan met een ploegentijdrit, als het al zonodig moet. Deden ze in de Vuelta ook vaak, start om 8 uur 's avonds met van die pitspoezen die de renners vasthielden en het parcours over een onder water gelopen kade met grindbakken. Dan heeft het nog wel wat.
  maandag 9 juli 2018 @ 11:29:25 #50
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180351021
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 10:06 schreef Van_Poppel het volgende:
TTT is een mensonterend onderdeel in het wielrennen.
pi_180351259
Sky heeft weer een nieuw pak voor vandaag.
  maandag 9 juli 2018 @ 12:05:12 #52
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180351748
TTT is een heel mooi onderdeel maar je moet het op eerste dag doen zodat iedereen volle bak kan gaan. Nu zijn Trek/Astana al verzwakt.
  maandag 9 juli 2018 @ 12:05:13 #53
289840 napoleonfour
Meneer de praeses
pi_180351749
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:44 schreef Dale__Cooper het volgende:
Sky heeft weer een nieuw pak voor vandaag.
ingebouwd zuurstofflesje?
Indien 't hier in 't vaderlandt zoo gelegen is dat men de waarheit niet magh spreeken, zoo is 't er ellendigh gestelt. Nochtans zal ik die spreeken zoo lang als myn oogen open staan. Zyn trouw en oprechtigheit.
pi_180353421
Ik vind TTT een prachtig onderdeel. Doei.
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
  maandag 9 juli 2018 @ 13:56:12 #55
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180353562
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:44 schreef Dale__Cooper het volgende:
Sky heeft weer een nieuw pak voor vandaag.
Aangezien ze met een orca op hun rug aan het rondfietsen zijn neem ik aan een duikpak.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 14:04:18 #56
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180353692
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:44 schreef Dale__Cooper het volgende:
Sky heeft weer een nieuw pak voor vandaag.
Ik hoop zo erg dat een of andere techneut zich heeft vergist en dit pak je juist langzamer maakt. Zoals de schaatspakken die de Amerikanen gebruikten in 2014.
  maandag 9 juli 2018 @ 14:12:28 #57
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180353826
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:04 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Ik hoop zo erg dat een of andere techneut zich heeft vergist en dit pak je juist langzamer maakt. Zoals de schaatspakken die de Amerikanen gebruikten in 2014.
De naaister had het stofje verkeerd om gestikt.
  maandag 9 juli 2018 @ 14:25:39 #58
362868 Slobeend
of all places
pi_180354173
Kiki Hooligans on tour.
  maandag 9 juli 2018 @ 14:27:57 #59
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180354229
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:25 schreef Slobeend het volgende:
Kiki Hooligans on tour.
Ohne Pliskova fahren wir zur Wimbledon meisterschaft.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180354351
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 12:05 schreef Frozen-assassin het volgende:
TTT is een heel mooi onderdeel maar je moet het op eerste dag doen zodat iedereen volle bak kan gaan. Nu zijn Trek/Astana al verzwakt.
Eens ja, beide ook wel belangrijke renners kwijt.

Die kunnen hier toch al een anderhalve minuut verliezen?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180354355
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 13:48 schreef Lucyintheafternoon het volgende:
Ik vind TTT een prachtig onderdeel. Doei.
Leuker dan een vlakke etappe iig zeker ja.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180354360
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:33 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Eens ja, beide ook wel belangrijke renners kwijt.

Die kunnen hier toch al een anderhalve minuut verliezen?
daar zouden ze direct voor tekenen. Wordt wel meer.
pi_180354395
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:33 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

daar zouden ze direct voor tekenen. Wordt wel meer.
Zit een beetje te kijken naar de TTT van zwitserland, zal idd wel rond de 2 minuten worden
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180354519
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:25 schreef Slobeend het volgende:
Kiki Hooligans on tour.
Fijn dat je meehopt, ik was al bang dat ik Amber Brantsen moest missen.
pi_180354660
Thor Hushovdgod in de Noorse studio.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 14:51:26 #66
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180354677
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:33 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Eens ja, beide ook wel belangrijke renners kwijt.

Die kunnen hier toch al een anderhalve minuut verliezen?
Anderhalf?

Fuglsang gaat vandaag 5 minuten en daarmee de Tour verliezen. Hij kan zich beter op de bolletjestrui gaan richten.

In mindere mate geldt dat ook voor Mollema.
pi_180354719
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:51 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Anderhalf?

Fuglsang gaat vandaag 5 minuten en daarmee de Tour verliezen. Hij kan zich beter op de bolletjestrui gaan richten.

In mindere mate geldt dat ook voor Mollema.
5? Ondanks de 7 man en het veel mindere team ga je toch vandaag echt geen 5 verliezen op 35km? :S
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180354833
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:53 schreef skysherrif het volgende:

[..]

5? Ondanks de 7 man en het veel mindere team ga je toch vandaag echt geen 5 verliezen op 35km? :S
Lijkt me ook een beetje ruim geschat.
pi_180354870
Sporza
  maandag 9 juli 2018 @ 15:01:34 #70
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180354871
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 14:59 schreef Sked het volgende:

[..]

Lijkt me ook een beetje ruim geschat.
Het is een overdrijving. Best een nuttig stijlfiguur.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:02:26 #71
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180354889
Ingeschakeld.
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180354976
Ben erg benieuwd hoe Egan mee gaat doen vandaag tussen al die rouleurs en stoomlocomotieven.
pi_180354979
quote:
3. Quick Step. Normaal ook een ploeg die gespecialiseerd is in dit werk. Ze hebben alleen wel al heel wat van hun kruid verschoten in de afgelopen dagen. Twee dagen hard moeten werken voor Gaviria, met wisselend succes. Kan dus zijn dat de beentjes al wat vermoeider zijn, al moeten ze dan alsnog hoog eindigen met deze ploeg. Lampaert, Terpstra, Jungels, met dat soort gasten eindig je nog hoog als ze besluiten met hun ogen dicht te gaan fietsen.
Alaphilippe kon toch ook ooit wel tijdrijden? Hij kwam volgens mij een keer uit als tijdrijder voor Frankrijk. En Gaviria, baanwielrenners zijn meestal ook niet slecht tegen de klok. Plus, ze weten hoe hard ze moeten gaan rijden, hebben alle concurrenten al gezien. Ik vrees voor een overwinning.
pi_180354996
Hopen dat de Nederlandse ploegen nog het Kiki-effect meekrijgen.
Het enige wat telt vandaag is winst.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:07:53 #75
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180355020
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:05 schreef Koffieplanter het volgende:
Ben erg benieuwd hoe Egan mee gaat doen vandaag tussen al die rouleurs en stoomlocomotieven.
Ben ook benieuwd of ze hem perse mee naar de streep willen nemen. Denk dat ze bij Sky die witte trui niet zo belangrijk vinden.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:08:03 #76
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355028
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:06 schreef VoMy het volgende:

[..]

Alaphilippe kon toch ook ooit wel tijdrijden? Hij kwam volgens mij een keer uit als tijdrijder voor Frankrijk. En Gaviria, baanwielrenners zijn meestal ook niet slecht tegen de klok. Plus, ze weten hoe hard ze moeten gaan rijden, hebben alle concurrenten al gezien. Ik vrees voor een overwinning.
Het is te heuvelachtig voor Quick-Step, denk ik. Plus, het is de Tour, dus krijgt Team Sky altijd vleugels. Denk dat Sky gewoon gaat winnen hier.
pi_180355042
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:07 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ben ook benieuwd of ze hem perse mee naar de streep willen nemen. Denk dat ze bij Sky die witte trui niet zo belangrijk vinden.
Egan komt hier voor meer dan alleen het wit als je hem eergisteren hebt zien achtervolgen.
pi_180355066
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Egan komt hier voor meer dan alleen het wit als je hem eergisteren hebt zien achtervolgen.
Jij kan zien aan manier van achtervolgen of iemand zich leeg rijdt voor een kopman of zichzelf?

Hij zal niet de eerste rijder zijn die zich suf rijdt voor zijn kopman toch?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180355069
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:08 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]

Het is te heuvelachtig voor Quick-Step, denk ik. Plus, het is de Tour, dus krijgt Team Sky altijd vleugels. Denk dat Sky gewoon gaat winnen hier.
Dat is zo, het gaat wel op en af, dat verschuift de verhoudingen wel.
Maar, als SKY wint, welke 4 renners zitten nog van voren dan? Kwiatkowski, Thomas, Froome en? Poels? Castroviejo (ondanks de heuvels?)?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:10:29 #80
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355083
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:09 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Jij kan zien aan manier van achtervolgen of iemand zich leeg rijdt voor een kopman of zichzelf?

Hij zal niet de eerste rijder zijn die zich suf rijdt voor zijn kopman toch?
Maar zijn kopman zat niet bij hem.
pi_180355092
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:09 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Jij kan zien aan manier van achtervolgen of iemand zich leeg rijdt voor een kopman of zichzelf?

Hij zal niet de eerste rijder zijn die zich suf rijdt voor zijn kopman toch?
Wat? Egan lag alleen op achterstand en reed ook alleen in de achtervolging.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:11:06 #82
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355096
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:09 schreef VoMy het volgende:

[..]

Dat is zo, het gaat wel op en af, dat verschuift de verhoudingen wel.
Maar, als SKY wint, welke 4 renners zitten nog van voren dan? Kwiatkowski, Thomas, Froome en? Poels? Castroviejo (ondanks de heuvels?)?
Ik verwacht er minstens 6.
pi_180355097
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:06 schreef VoMy het volgende:

[..]

Alaphilippe kon toch ook ooit wel tijdrijden? Hij kwam volgens mij een keer uit als tijdrijder voor Frankrijk. En Gaviria, baanwielrenners zijn meestal ook niet slecht tegen de klok. Plus, ze weten hoe hard ze moeten gaan rijden, hebben alle concurrenten al gezien. Ik vrees voor een overwinning.
Alaphilippe is een redelijke tijdrijder, zeker met veel bochten en heuveltjes. Vraag me wel af of ie echt goed is als het constant 55 per uur gaat. Sprinters zijn doorgaans uitstekend in ploegentijdritten.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:11:10 #84
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355098
We zijn los :s)
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180355130
Wel mooi, met start en finish in Cholo. Prima stadje, lekker uitsmijtertje eten drankje doen, niets mis mee, lekkere Cholo, man.
pi_180355166
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:10 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Wat? Egan lag alleen op achterstand en reed ook alleen in de achtervolging.
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:10 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Maar zijn kopman zat niet bij hem.
Ah, was ook meer een vraag. vandaag pas eerste dag dat ik kan kijken.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180355173
Deze tijdrit is 100 kilometer te kort.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:14:49 #88
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_180355180
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:14 schreef Idisrom het volgende:
Deze tijdrit is 100 kilometer te kort.
:?
pi_180355181
Skygoden.
pi_180355191
EganGOD gespot. *O* *O*
  maandag 9 juli 2018 @ 15:15:38 #91
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355198
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:15 schreef Columbiafan het volgende:
EganGOD gespot. *O* *O*
Trillen als een rietje.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:15:58 #92
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180355200
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Egan komt hier voor meer dan alleen het wit als je hem eergisteren hebt zien achtervolgen.
Zeker, maar het zal ook van het koersverloop afhangen. Thomas zal wel als schaduwkopman worden uitgespeeld. Met die kleine ploegen kun je eigenlijk niet meer renners met een beschermde status laten rijden. Als het tegenzit, dan moet Bernal dus vol knechten voor Froome.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:16:16 #93
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355205
En Sky is ook weg, nou, het klokfeest kan beginnen.
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
  maandag 9 juli 2018 @ 15:17:44 #94
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355229
Het zou toch geniaal zijn als zo'n klein onbekend wildcard ploegje zou winnen :D

Ik weet dat dat niet gebeurt, maar toch :7
  maandag 9 juli 2018 @ 15:18:24 #95
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355244
Jody zit achter Froome. De leerling achter de meester. :7
  maandag 9 juli 2018 @ 15:21:09 #96
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355289
Thijs :')
pi_180355293
SunfieldHype
pi_180355307
Sky, sky sky....houdt je grootsmoel Thijs!
Allemaal cabaretteketet!
pi_180355308
SKYSKYSKYSKYSKY
pi_180355310
Mooi, die kerel die bij de rotonde verkeerd fietste. Marginal gains.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:22:39 #101
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355322
Ervaringsdeskundige pur sang, dat hoor je direct.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:22:49 #102
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355325
giphy.gif
pi_180355329
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:22 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ervaringsdeskundige pur sang, dat hoor je direct.
:)
Allemaal cabaretteketet!
pi_180355331
Coureurs die snokken :r
  maandag 9 juli 2018 @ 15:23:51 #105
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355343
Da's eigenlijk nog best een verraderlijk knipje.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:24:10 #106
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355350
Lekker windje!
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
  maandag 9 juli 2018 @ 15:24:26 #107
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355356
Oh god, Hancock in beeld.
pi_180355358
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:22 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ervaringsdeskundige pur sang, dat hoor je direct.
Wat ‘ie zegt klopt wel allemaal.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:24:44 #109
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355365
Hij staat er voor han lul.
pi_180355369
14'12'82 is de eerste tussentijd van Mitchelton Scott.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180355373
De player maar aan geslingerd, want de NOS is weer NOS. :') (geen sporza wegens geoblock beschikbaar).
pi_180355381
Han :')
pi_180355384
Bedankt Han.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:26:08 #114
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355390
Die gekleurde fietsen bij Sky zijn dan wel weer gaaf _O_
  maandag 9 juli 2018 @ 15:26:10 #115
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355391
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:25 schreef Dale__Cooper het volgende:
De player maar aan geslingerd, want de NOS is weer NOS. :') (geen sporza wegens geoblock beschikbaar).
Profiel aanmaken bij VRT NU en een plaats in België invullen, sporzastreamgenot
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180355396
Thijs spreekt zichzelf meteen maar tegen, voor het gemak.
pi_180355399
Castroviejo in een ossenkop blijft een geniaal gezicht.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:26:55 #118
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355402
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:26 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Profiel aanmaken bij VRT NU en een plaats in België invullen, sporzastreamgenot
lol, nu opeens wel?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:27:05 #119
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355407
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:26 schreef MrBanaan1 het volgende:
Die gekleurde fietsen bij Sky zijn dan wel weer gaaf _O_
Zeker gaaf ja. :Y
pi_180355408
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:25 schreef Alcatranz. het volgende:
Han :')
Stoned als een garnaal, het was mooie TV geweest als je hem daar met een joint tussen zijn vingers rond had zien banjeren.
pi_180355416
Van Baarle dus ook een dopard.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180355420
Fakenews, Miesjel.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:27:57 #123
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180355422
Van Baarle :').
  maandag 9 juli 2018 @ 15:28:18 #124
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355433
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:26 schreef showtimer het volgende:

[..]

lol, nu opeens wel?
Ik had in eerste instantie slechts een account aangemaakt, maar niet een profiel...
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
  maandag 9 juli 2018 @ 15:29:12 #125
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355461
Sky zal zo wel bij het eerste tussenpunt komen.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:29:20 #126
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355466
quote:
3s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:28 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Ik had in eerste instantie slechts een account aangemaakt, maar niet een profiel...
Logisch.
pi_180355467
Sky 14:13.
pi_180355471
Sky 1 sec langzamer
pi_180355477
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:29:45 #130
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355479
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:27 schreef wimderon het volgende:
Fakenews, Miesjel.
Miesjel leest alles voor wat Hannes onder zijn neus schuift.
pi_180355484
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:25 schreef Masterminded het volgende:
14'12'82 is de eerste tussentijd van Mitchelton Scott.
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:29 schreef Koffieplanter het volgende:
Sky 14:13.
Sky slecht of Scott zo goed?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_180355486
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:27 schreef WAvanBuren het volgende:
Van Baarle :').
Wie zou zijn zusje doen?
pi_180355492
Indeling bij Sky zal wel uitstekend zijn.
pi_180355510
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:29 schreef skysherrif het volgende:

[..]

[..]

Sky slecht of Scott zo goed?
zijn doorgaans relatief goed in deel twee (sky).
pi_180355511
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:29 schreef skysherrif het volgende:

[..]

[..]

Sky slecht of Scott zo goed?
Sky start altijd rustig toch?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:30:33 #136
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355512
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:29 schreef skysherrif het volgende:

[..]

[..]

Sky slecht of Scott zo goed?
Scott gewoon prima. Denk dat Sky beter indeelt.
pi_180355513
Sky start wel vaker langzaam.
pi_180355514
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:29 schreef skysherrif het volgende:

[..]

[..]

Sky slecht of Scott zo goed?
Het zijn pas 13 kilometers, joh. Tweede tussenpunt gaat veel meer zeggen.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:31:41 #139
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180355544
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:30 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Het zijn pas 13 kilometers, joh. Tweede tussenpunt gaat veel meer zeggen.
En bij de finish weten we pas helemaal veel!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 15:31:54 #140
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180355548
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:30 schreef Dale__Cooper het volgende:
Indeling bij Sky zal wel uitstekend zijn.
Yep, die zullen de wattage-metertjes wel optimaal hebben ingesteld.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:32:00 #141
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180355550
Godverdomme mijn player is kapot.
pi_180355558
Lekker Damiano, met een los rugnummer.
pi_180355569
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En bij de finish weten we pas helemaal veel!
MN5mbDS.gif
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:33:39 #144
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355602
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:32 schreef Dale__Cooper het volgende:
Lekker Damiano, met een los rugnummer.
Er zitten wel meer rugnummers half los daar.
pi_180355609
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En bij de finish weten we pas helemaal veel!
Zeker als alle teams over de streep zijn. ^O^
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:34:25 #146
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355624
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:33 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]

Er zitten wel meer rugnummers half los daar.
Pinotti krijgt een zenuwinzinking.
pi_180355626
Movistar 14:14.
pi_180355640
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:34 schreef Koffieplanter het volgende:
Movistar 14:14.
Uitstekend
pi_180355648
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:31 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Yep, die zullen de wattage-metertjes wel optimaal hebben ingesteld.
Dat mag je van een professionele wielerploeg wel verwachten inderdaad.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_180355649
Zo, jongens. Hoe snel gaat Craddock lossen?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180355650
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:34 schreef Koffieplanter het volgende:
Movistar 14:14.
Netjes
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 9 juli 2018 @ 15:35:08 #152
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180355652
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:34 schreef Koffieplanter het volgende:
Movistar 14:14.
Movistar slecht of Scott zo goed?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 15:35:47 #153
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355661
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Movistar slecht of Scott zo goed?
Bij het tweede tussenpunt weten we meer!
  maandag 9 juli 2018 @ 15:35:48 #154
333483 Aguero
ooooooooo
pi_180355663
Dag Loek.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180355665
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Movistar slecht of Scott zo goed?
:{
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:00 #156
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355667
RIP Rowe.
pi_180355668
Dag Luuk
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 15:36:03 #158
436595 crew  Sked
up up up
pi_180355669
Skygoden
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:17 #159
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180355676
Haha Rowe.

Dit topic gaat nu over Van Baarle beginnen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:20 #160
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355678
Komt er een Scott hype?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:23 #161
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355679
Dit zal toch niet gepland zijn bij Sky...
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:43 #162
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355688
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Haha Rowe.

Dit topic gaat nu over Van Baarle beginnen.
Dat deden Herbert en Maarten al.
pi_180355690
Van Baarle was van meer waarde geweest voor Sky.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 9 juli 2018 @ 15:36:55 #164
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180355692
ZE HADDEN DYLAN MOETEN MEENEMEN!!!
pi_180355701
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Haha Rowe.

Dit topic gaat nu over Van Baarle beginnen.
quote:
7s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:36 schreef skysherrif het volgende:
Van Baarle was van meer waarde geweest voor Sky.
U gaat door voor de koelkast.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180355710
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:36 schreef Frozen-assassin het volgende:
ZE HADDEN DYLAN MOETEN MEENEMEN!!!
:( !!!
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
  maandag 9 juli 2018 @ 15:37:27 #167
362868 Slobeend
of all places
pi_180355713
Van Baarle gooit nu met spullen.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:37:39 #168
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355719
Cauwer gaat ook al Scotten
pi_180355725
Van Baarle kan me echt geen moer interesseren.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:37:46 #170
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180355727
Ze hadden een Nederlands vlaggetje mee moeten nemen. Die zijn de besten.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180355731
Misschien was het wel gepland van Sky, we horen het na afloop wel.
pi_180355737
Fransen vinden de Sky ploeg echt aardig :P
pi_180355746
wat een afzichtelijke helmen hebben ze eigenlijk bij Scott
pi_180355761
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:38 schreef Dale__Cooper het volgende:
wat een afzichtelijke helmen hebben ze eigenlijk bij Scott
Ongelooflijk ja.
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:04 #175
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_180355764
Wat een mooie helmen hebben ze bij Scott
leuk
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:10 #176
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180355769
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:38 schreef Dale__Cooper het volgende:
wat een afzichtelijke helmen hebben ze eigenlijk bij Scott
Nee, jou'n helm is leuk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:11 #177
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180355770
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:37 schreef Slobeend het volgende:
Van Baarle gooit nu met spullen.
Welnee joh, die ligt nu Floortje aan te douwen.
pi_180355777
29:06
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:40 #179
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355780
Rip Wouter
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:40 #180
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180355781
Dag Wout.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 15:39:46 #181
436595 crew  Sked
up up up
pi_180355785
_O-
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:49 #182
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355788
RIP Woutje.
pi_180355790
Poels opgeblazen :P
pi_180355791
Hebben ze weer zitten BBQ'en bij Sky of zo?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:51 #185
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180355792
Daar zal Kris niet blij mee zijn.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:52 #186
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180355793
n00bvraag: krijgen de lossers dezelfde tijd toegewezen als degene die als vierde finisht?
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
  maandag 9 juli 2018 @ 15:39:53 #187
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180355794
Potverdikkie, Twan moet lossen :o
  maandag 9 juli 2018 @ 15:40:00 #188
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180355799
Poels kan er niks van.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:40:04 #189
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180355801
Jammer Twan!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_180355806
Poels gaat Omsk niet halen.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180355808
quote:
99s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:39 schreef naatje_1 het volgende:
n00bvraag: krijgen de lossers dezelfde tijd toegewezen als degene die als vierde finisht?
nee, eigen tijd
pi_180355809
FDJ 14:53
pi_180355815
Twan kan er niets van.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:40:31 #194
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355816
Hopen dat Jody er wel aan blijft hangen
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 15:40:41 #195
436595 crew  Sked
up up up
pi_180355822
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:40 schreef Felagund het volgende:
Twan kan er niets van.
Derde week _O_
  maandag 9 juli 2018 @ 15:40:47 #196
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180355825
Poels zal nu wel kopman mogen zijn in de Vuelta.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_180355829
"Poels zou kopman kunnen zijn bij elke andere ploeg"
pi_180355831
Egan kwam wel héél snel van kop af.
pi_180355832
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:40 schreef Sked het volgende:

[..]

Derde week _O_
Duel Kruijswijk tegen Poels?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:41:34 #200
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_180355843
Hup Sky w/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_180355851
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:41 schreef Koffieplanter het volgende:
Egan kwam wel héél snel van kop af.
Als hij teveel doet, lost hij waarschijnlijk ook.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:42:00 #202
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180355852
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:41 schreef TheRacingElf het volgende:
"Poels zou kopman kunnen zijn bij elke andere ploeg"
Metec-TKH
pi_180355856
BMC is 5 sec sneller dan Sky bij het 25 km doek
  maandag 9 juli 2018 @ 15:42:42 #204
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180355872
Egan wappert er straks ook af.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:42:54 #205
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_180355880
Het tijdperk Sky is voorbij
leuk
  maandag 9 juli 2018 @ 15:43:02 #206
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180355886
Vroem is smerig goed.
pi_180355888
DE MENSELIJKE MAAT IS TERUG
pi_180355895
Bernal is er ook wel klaar mee voor vandaag. Die gaat het bordje van een ander leeg eten.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:44:01 #209
333483 Aguero
ooooooooo
pi_180355913
Een beetje boegeroep op de achtergrond.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180355916
Dit is een belachelijke beurt van Froome.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 15:44:08 #211
436595 crew  Sked
up up up
pi_180355920
Boegeroep
  maandag 9 juli 2018 @ 15:44:09 #212
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355921
Boeeeeeeeee!
  maandag 9 juli 2018 @ 15:44:14 #213
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355922
Skytrain :?

maxresdefault.jpg
pi_180355924
29:02
pi_180355927
Sky 4 seconden voor, valt nog mee.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:44:31 #216
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180355936
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:41 schreef superniger het volgende:
Hup Sky w/
gekkie
pi_180355945
BMC 14:13.
pi_180355952
Sky rijdt door een weiland met koeien?
pi_180355957
Indicatie klopt wel redelijk dus.
pi_180355960
Op de gok zeggen bij het zien van de BMC-ploeg: "Dat zijn er ook geen acht renners meer". :+
  maandag 9 juli 2018 @ 15:45:11 #221
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180355962
Froome lijkt wel de sterkste van zijn ploeg te zijn.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:45:13 #222
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355964
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:42 schreef Dale__Cooper het volgende:
BMC is 5 sec sneller dan Sky bij het 25 km doek
Volgens?
pi_180355971
Stelling: Dit is het einde van het tijdperk Sky.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:45:28 #224
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_180355976
DOORRIJDEN BMC
leuk
pi_180355992
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:45 schreef showtimer het volgende:

[..]

Volgens?
Ik denk dat hij het zelf geklokt heeft?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180355995
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:45 schreef showtimer het volgende:

[..]

Volgens?
Mijzelf, maar ik zie nu dat ik mijn eigen handschrift niet goed gelezen heb. Sky kwam op 11.41 door onder het doek, ipv 11.47
  maandag 9 juli 2018 @ 15:46:17 #227
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180355997
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:45 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ik denk dat hij het zelf geklokt heeft?
Geen Meganck skills dan.
pi_180356003
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:45 schreef LekkerWeertje het volgende:
Froome lijkt wel de sterkste van zijn ploeg te zijn.
Hij zag er ook wel messcherp uit op de plaatjes van een paar dagen voor de Tourstart,
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180356004
Die beurt van Froome. :D
pi_180356013
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

Geen Meganck skills dan.
Nee klopt, ik zie nu de tussentijd van BMC pas.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:46:56 #231
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180356019
Die verschillen tussen de topteams :o
  maandag 9 juli 2018 @ 15:47:31 #232
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180356033
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Mijzelf, maar ik zie nu dat ik mijn eigen handschrift niet goed gelezen heb. Sky kwam op 11.41 door onder het doek, ipv 11.47
^O^
pi_180356036
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

Geen Meganck skills dan.
hier gaat mijn tweede carrière
  maandag 9 juli 2018 @ 15:47:42 #234
362868 Slobeend
of all places
pi_180356040
Rrreuww
pi_180356046
HUN gaan ervan uit. ;(
pi_180356052
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:47 schreef showtimer het volgende:

[..]

^O^
21.55 bij het doek van de 15 km en 27.30 bij het doek van de 10 km (Sky)
pi_180356054
Verrassend hoe een doorgewinterde ploeg in deze discipline als Movistar dit aanpakt.
pi_180356064
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Mijzelf, maar ik zie nu dat ik mijn eigen handschrift niet goed gelezen heb. Sky kwam op 11.41 door onder het doek, ipv 11.47
:D, dan hebben ze dus 1 seconde gewonnen op Sky.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 juli 2018 @ 15:49:08 #239
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180356069
Stelling: Ploegentijdrit is de saaiste discipline binnen het wegwielrennen.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:49:34 #240
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356081
Prima tijd van Mitsjeltun
  maandag 9 juli 2018 @ 15:49:41 #241
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180356085
Met W heeft altijd gezegd dat ze mee gingen doen voor winst.
pi_180356086
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:49 schreef WAvanBuren het volgende:
Stelling: Ploegentijdrit is de saaiste discipline binnen het wegwielrennen.
Helemaal niet akkoord.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:50:00 #243
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180356093
Ga maar weer van kop af, Nairo.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:50:19 #244
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180356098
RIP Movistar.
pi_180356110
Ai, dit gaat richting de minuut.
pi_180356114
Nog maar 5 man daar ook toch voor movi?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 9 juli 2018 @ 15:50:42 #247
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180356115
Tommes voor de geel?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:50:45 #248
40566 Ericr
Livewrong
pi_180356118
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:49 schreef WAvanBuren het volgende:
Stelling: Ploegentijdrit is de saaiste discipline binnen het wegwielrennen.
Genoeg vlakke ritten die zoveel saaier zijn. Tijdritten zijn bijna nooit saai.
pi_180356121
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ai, dit gaat richting de minuut.
Zouden ze vooraf voor getekend hebben denk ik.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:50:51 #250
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180356124
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:49 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Helemaal niet akkoord.
Inderdaad, individuele tijdrit is nog véél saaier.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_180356125
matig tweede deel van Movistar.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:51:08 #252
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356131
Egannetje toch weer goed. :D
pi_180356135
Cannondale 14:27
pi_180356162
Bernal draait écht lekker. God jongens, wat gaan we deze Tour allemaal mogen meemaken met Egan. :D
  maandag 9 juli 2018 @ 15:52:56 #255
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356178
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:52 schreef Columbiafan het volgende:
Bernal draait écht lekker. God jongens, wat gaan we deze Tour allemaal mogen meemaken met Egan. :D
Het is eigenlijk bizar dat die jongen zo goed kan tijdrijden. :D
  maandag 9 juli 2018 @ 15:53:03 #256
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180356182
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:52 schreef Columbiafan het volgende:
Bernal draait écht lekker. God jongens, wat gaan we deze Tour allemaal mogen meemaken met Egan. :D
Opgerookt in de Skytrain op de (voor)laatste klim.
pi_180356208
Sky met 5 seconden lider.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180356213
Bravo Egan!
pi_180356218
Jose zou zijn excuses aan moeten bieden voor zijn onzin over Bernal vorig jaar bij Vive Le Velo.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:54:38 #260
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180356225
Maar het is niet bepaald dominant van Sky, dat was ook wel eens anders, niet?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:54:41 #261
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356227
Mitchelton toch wel sterker dan verwacht.
pi_180356230
quote:
9s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:54 schreef Masterminded het volgende:
Jose zou zijn excuses aan moeten bieden voor zijn onzin over Bernal vorig jaar bij Vive Le Velo.
Ok leuk
pi_180356239
Dag Dan. 14:43 op punt 1.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:55:00 #264
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_180356240
quote:
9s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:54 schreef Masterminded het volgende:
Jose zou zijn excuses aan moeten bieden voor zijn onzin over Bernal vorig jaar bij Vive Le Velo.
José staat boven de wetten.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:55:07 #265
362868 Slobeend
of all places
pi_180356245
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:53 schreef WAvanBuren het volgende:

[..]

Opgerookt in de Skytrain op de (voor)laatste klim.
Edit: laat maar
  maandag 9 juli 2018 @ 15:55:40 #266
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180356260
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:54 schreef LekkerWeertje het volgende:
Mitchelton toch wel sterker dan verwacht.
Hele ploeg is voor vandaag geselecteerd, Sky heeft amper rekening hoeven houden met vandaag.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:56:13 #267
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_180356276
Lotto over 10 minuten spanned hè.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_180356287
quote:
9s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:54 schreef Masterminded het volgende:
Jose zou zijn excuses aan moeten bieden voor zijn onzin over Bernal vorig jaar bij Vive Le Velo.
Wat zei die dan? Of mis ik weer iets?
pi_180356307
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:56 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Wat zei die dan? Of mis ik weer iets?
Oh, lol. Hij sprak alsof Bernal een Sky-slaafje zou worden voor de grote Froome en dat enorme talentverspilling zou zijn op zijn leeftijd.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:57:26 #270
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356311
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:55 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hele ploeg is voor vandaag geselecteerd, Sky heeft amper rekening hoeven houden met vandaag.
Hele ploeg -Nieve inderdaad. :')

En ook geen sprinters. Yates heeft hetzelfde probleem als Dumoulin.
pi_180356325
dit wordt 40-45 voor Movistar
  maandag 9 juli 2018 @ 15:58:02 #272
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180356329
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:55 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hele ploeg is voor vandaag geselecteerd, Sky heeft amper rekening hoeven houden met vandaag.
Zowat iedereen bij Sky kan opeens fantastisch tijdrijden
pi_180356345
Dit moet Sunweb toch allemaal kunnen oprollen zodadelijk.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:58:39 #274
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180356349
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:58 schreef Wuwwa het volgende:
Dit moet Sunweb toch allemaal kunnen oprollen zodadelijk.
Uh oke
pi_180356350
LollerGPS.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:58:49 #276
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180356351
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:57 schreef Dale__Cooper het volgende:
dit wordt 40-45 voor Movistar
:o !
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180356357
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:58 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Zowat iedereen bij Sky kan opeens fantastisch tijdrijden
Dit is weer raaskallen van de bovenste plank. Froome, Thomas, Kwiat, Castro?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180356361
BMC snelste.
pi_180356363
Wie staat het best geplaatst van die lui van Mitsjelton?
pi_180356367
Tussentijd BMC regie?
  maandag 9 juli 2018 @ 15:59:33 #281
333483 Aguero
ooooooooo
pi_180356373
Emirates verliest al meer dan een halve minuut bij punt 1 met hun kwaliteitsploeg.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180356375
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:59 schreef Koffieplanter het volgende:
BMC snelste.
Helaas.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:59:41 #283
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180356378
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:59 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Dit is weer raaskallen van de bovenste plank. Froome, Thomas, Kwiat, Castro?
Daar heb ik het ook niet over. Eerder over renners die vorig jaar bij andere ploeg reden en nu bij Sky opeens minuten harder rijden. Dan hoef je inderdaad niet perse rekening houden met TTT omdat meeste van je mannen het prima kunnen.
pi_180356386
+49 voor Movistar. Valt nog mee.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180356387
AG2R nog slechter dan UAE. :')
  maandag 9 juli 2018 @ 15:59:59 #286
333483 Aguero
ooooooooo
pi_180356388
Bardet +32 bij punt 1.
Citius, Altius, Fortius.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:00:03 #287
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180356390
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:59 schreef Columbiafan het volgende:
Wie staat het best geplaatst van die lui van Mitsjelton?
Yates op 1:07?
pi_180356392
Piti houdt 2 seconden over
  maandag 9 juli 2018 @ 16:00:13 #289
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180356398
Nairoman heeft een groot probleem.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_180356410
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:59 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Daar heb ik het ook niet over. Eerder over renners die vorig jaar bij andere ploeg reden en nu bij Sky opeens minuten harder rijden. Dan hoef je inderdaad niet perse rekening houden met TTT omdat meeste van je mannen het prima kunnen.
Dat je uberhaupt nog naar een koers kijkt waaraan Sky meedoet. Ik laat het lekker links liggen.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:00:32 #291
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180356411
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 15:59 schreef Koffieplanter het volgende:
AG2R nog slechter dan UAE. :')
Motoren hebben auw.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:00:51 #292
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_180356420
BMC CHOOO CHOOOOOOO
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180356427
Lekker op tijd, regie.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:01:05 #294
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180356429
Krek dus in het geel
  maandag 9 juli 2018 @ 16:01:06 #295
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_180356430
Toch BMC. :P
pi_180356433
Movistar schade toch beperkt gehouden met de 5 vlieggewichten die nog wel in de voorste waaier zaten na punt 2. 49s slechts verloren op SKY is niet verkeerd.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:01:21 #297
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180356437
Krek in het geel, de gazetten gaan te klein zijn deze week.
pi_180356439
AG2R echt heel slecht.
  maandag 9 juli 2018 @ 16:01:38 #299
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180356443
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 16:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Krek dus in het geel
Weer lekker voor zichzelf rijden de hele week.
pi_180356444
quote:
9s.gif Op maandag 9 juli 2018 16:01 schreef showtimer het volgende:
Krek in het geel, de gazetten gaan te klein zijn deze week.
Miesjel blijft nog opvallend rustig.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180356452
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 16:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Nairoman heeft een groot probleem.
Nou, laat nu maar stoppen!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')