abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180363188
registreer om deze reclame te verbergen
Lieve dames :*
Dank voor alle duimen en het meeleven O+ .
We zagen een heerlijk bewegend kindje, met een werkend maagje en blaasje en mnoh blijf dat toch zo’n magisch iets vinden al die bewegingen zonder dat je iets voelt O+ !

Baby lag alleen een beetje dwars voor een goede termijnmeting. Vk heeft echt zeker 20/30 min geprobeerd de baby volledig in beeld te krijgen maar het lag een beetje rond dus of de billen of t hoofd was prima in beeld maar de rest niet. Om een goed termijn af te geven wilde ze graag nog eens meten. Donderdag dus weer terug. Dan gaat mijn moeder mee O+ .

Maar Jeej! De baby werkt nog steeds O+

[ Bericht 0% gewijzigd door klaprooss op 09-07-2018 21:34:34 ]
♥ J & S
pi_180363352
Wat een heerlijk eigenwijs kindje Klap O+ Zo blij voor jullie *O*
pi_180363357
*O*
pi_180363462
registreer om deze reclame te verbergen
Oh! Zo blij voor je Klas :*
pi_180363736
Klap, wat fijn! *O*
pi_180363852
Wat fijn klap *O* O+
pi_180363946
registreer om deze reclame te verbergen
Goed nieuws klap! Hoe ver denk je zelf dat je nu bent?
pi_180364825
Sillie beterschap! Lijkt me heel onprettig :X. Zacht uitgedrukt..

Tink goed om het even aan te kaarten en anders bij je HA ofzo, nog 20 weken zo dat is geen doen natuurlijk.

Nicolas ik vind het zo lief hoe bezorgd je om je meisje bent en zo meeleeft :). Fijn dat ze even goed bij kan komen nu.

Klap wat een fijn nieuws! .
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_180364862
*O* *O* *O* wat fijn klap!

En krijgertje ik zie het gesprek met peuter al helemaal voor me haha!
Vanmiddag in de albertheijn vond een mw het zielig voor mijn kleuter dat zij het mandje aan het trekken was en de spullen erin deed ( we kwamen mw vaak tegen) waarop kleuter luidkeels verkondigde dat ze helemaal niet zielig is want mama heeft twee broertjes in haar buik O+

Nicolas klinkt heftig zo lange reistijden. Fijn dat het nu rustig is en je lekker voor je vriendin kan gaan zorgen.


Tink succes morgen, hopenlijk heeft de gyn tips voor je!
pi_180364890
NJ, wat een enerverende periode hebben jullie achter de rug zo. Rustig aan nu, laatste loodjes!

Goed nieuws voor Klaproos, wat ontzettend fijn zo. :*

Tink, ik heb sinds gister hetzelfde, maar ben wel een stuk verder dan jij. Toch ga ik het morgen even aankaarten bij de gynaecologe. Succes ermee, hopelijk is het onschuldig en ben je er snel van af.

Wat kut van de blaasjes enzo, Sillie. Sterkte!
  maandag 9 juli 2018 @ 22:43:39 #136
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_180365013
Oh bah Silly wat naar! :( Hoop dat het snel over is! Lijkt me een vreselijk iets. Voor kindjes maar ook voor volwassenen.

Yay Klap! Wat een fijn nieuws! Een wapper baby!

Verder slecht bijgelezen... Ik was jarig vandaag *O*
pi_180365052
Jaaa Klap! Wat ben ik blij dit te lezen :*.

Hilz, van harte gefeliciteerd! Heb je een fijne dag gehad?

Misschien een gekke vraag maar hoe doen jullie dat met gemaakte zorgkosten die bij de zwangerschap horen? L. heeft zoiets van: we delen alle zorgkosten. Maar nu ik een factuur van de verzekeraar heb ontvangen en dus mijn eigen risico moet betalen vraag ik me af of ik dat wel kan maken. Voel me toch schuldig ofzo.

20 juli intake kraamzorg. Nu word ik toch ook wel een beetje nerveus.

[ Bericht 49% gewijzigd door Helsinki op 09-07-2018 22:53:03 ]
.
pi_180365187
Even verder bijgelezen.

Luna 30 weken *O* Klinkt bizar van de kraamzorg. Is er zo’n babyboom aan de gang. Goede tip van sillie om het even na te vragen.
Ik heb met 31,5 nog niks gehoord van de kraamzorg.

Vervelend Tink en Plum. Darmen kunnen natuurlijk wel flink van slag zijn door alle verschuivingen en hormonen, maar hele dagen buikpijn lijkt mij niet de bedoeling.

Nicolas, gelukkig is het achter de rug en is ze er redelijk door heen gekomen. Nu dan maar veel rust.

Bent jarig toch Hillz :+ Gefeliciteerd :* Ben je verwend?
pi_180365452
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 22:45 schreef Helsinki het volgende:
Jaaa Klap! Wat ben ik blij dit te lezen :*.

Hilz, van harte gefeliciteerd! Heb je een fijne dag gehad?

Misschien een gekke vraag maar hoe doen jullie dat met gemaakte zorgkosten die bij de zwangerschap horen? L. heeft zoiets van: we delen alle zorgkosten. Maar nu ik een factuur van de verzekeraar heb ontvangen en dus mijn eigen risico moet betalen vraag ik me af of ik dat wel kan maken. Voel me toch schuldig ofzo.

20 juli intake kraamzorg. Nu word ik toch ook wel een beetje nerveus.
Ik betaal eigenlijk altijd mijn eigen zorgkosten, dus heb daar niet echt over nagedacht tbh :@ Denk dat dat een beetje afhangt van hoe jullie verder (gezamenlijke) financiŽn hebben geregeld?

Maak je niet druk om de kraamzorgintake. Bij ons was het gewoon een luchtig gesprek over hoe we dingen willen gaan aanpakken (cosleepen? bv? papa thuis in de kraamweek? bed hoog genoeg?). We hadden op het moment van de intake nog geeneens een begin gemaakt aan het kamertje en dat was allemaal geen probleem.

Speaking of bed hoog genoeg: zijn hier mensen die overwegen een kraambed te huren tijdens de kraamweek? Ik heb liever niet het bed op klossen want moeilijk bed en niet-aansluitend cosleepertje enzo.
pi_180366017
Yeah voor klaproos!! *O* donderdag nog een keer babyspieken, fijn dat er zo snel nog een keer gekeken kan worden om te zien of meten dan wel lukt.

Hilz gefeliciteerd met je verjaardag!

Lief hoe je voor je vriendin/vrouw klaarstaat, Nicolas. Verwen haar maar fijn dan komen haar lichaam en hoofd hopelijk snel weer een beetje tot rust.

Pumeria en Tink sterkte met de buikklachten. Benieuwd of de arts een goede tip heeft hiervoor. Zoja, dan willen jullie die vast hier wel delen ;)

Helsinki; zenuwen voor de intake zijn echt niet nodig! Wij zaten met de intake nog midden in een verbouwing en zelfs dat was geen reden voor een herhaalbezoek ofzo. Ze stellen vooral wat vragen over wat jullie belangrijk vinden.

Moet je bed van de kraamzorg perse omhoog, plumeria? Ons bed is 68cm hoog en hoeft van de kraamzorg niet op klossen. Erg blij mee, want ik ben zelf niet zo heel lang en nogal onhandig dus zag me ‘s nachts al van het opstapje vallen :P

Wat een lieve reactie van je kleuter, Aapieannie!

Vanochtend controle gehad bij de vk, en het nog over vorige week gehad. Ook zij was er toen van overtuigd dat uk er aankwam. Maar inmiddels toch een week verder, en elke dag is er 1. Volgende controle staat op 19 juli, ik denk niet dat deze zal blijven staan maar we gaan het zien. Vandaag net als gister 2-3x per uur een (voor)wee, en m’n buik lijkt steeds verder te zakken. Geen idee of dit kan want ze was vorige week al volledig ingedaald. We wachten maar ‘rustig’ af wanneer uk besluit dat ze er toch wel uit wilt.
Vandaag een digitale proefdruk van het geboortekaartje ontvangen met haar namen er op. Gek en mooi om dit nu zo zwart op wit te zien staan. Ik word er blij van en ben er klaar voor om ons meisje te ontmoeten! O+
pi_180366181
Klap *O* Ik heb ook de hele avond gerefreshed, wat fijn dat ik nu *O* *O* *O* kan doen

Kraamzorg, ik heb een indicatie voor het max aantal uren, geloof 69? Maar ook hier gewaarschuwd voor drukte. Terwijl ik al vanaf 10 weken zwanger sta aangemeld. Dus ben benieuwd. Mar ik verwacht voor de 37 weken te bevallen dus afhankelijk van een eventuele opname heb ik geen recht meer op kraamzorg.

Zorgkosten gaan van de gezamenlijke rekening af. Als de timing van het ER ongelukkig valt betaalt man dit van de spaarrekening. Maar ik snap de vraag niet helemaal, het is mijn ER maar het zijn ook zijn kinderen of denk ik dan te simpel :@

Ik zit vrij vroeg in mijn coconnetje en mentaal voel ik mij niet zo lekker. Niet dat het slecht gaat ofzo, maar al 5 maanden thuis, waarvan de laatste weken bedrust, fysiek zware zwangerschap, en het besef dat ik elk moment kan bevallen is meer dan ik aan wil denken. Vooral ook omdat ik niks kan, het weekend ben ik de kasten van G en de tweeling gaan uitruimen met als gevolg ontzettend dikke en pijnlijke vocht pootjes, knallende koppijn en een voor mijn doen flink hoge bloeddruk. Dus man weer boos omdat ik mij niet aan mijn bed rust hou. Zeg dat maar tegen mijn nestel drang.
Ik reageer daarom ook weinig maar wilde even spuien, excuses.

Oooh en ik had man eindelijk zo ver om toch een extra ledikant van dezelfde serie te bestellen als we al hadden. Dus besteld, betaald, krijg ik vanmiddag een mail, status gewijzigd naar verzonden, hierbij bevestigen wij uw annulering, geld storten we terug.
Ik wil geen geld ik wil een ledikant. Hij is verder nergens meer te krijgen :(

[ Bericht 6% gewijzigd door Cassandra87 op 10-07-2018 00:32:24 ]
pi_180366542
:* voor cassandra, zwanger zijn is niet alleen maar leuk en daar mag je best van balen. Als hier spuien oplucht dan moet je dat zeker komen doen!
En stom van het ledikant! Misschien nog tweedehands ergens te krijgen?
pi_180366702
Klappie wat fijn! O+
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 22:45 schreef Helsinki het volgende:
Misschien een gekke vraag maar hoe doen jullie dat met gemaakte zorgkosten die bij de zwangerschap horen? L. heeft zoiets van: we delen alle zorgkosten. Maar nu ik een factuur van de verzekeraar heb ontvangen en dus mijn eigen risico moet betalen vraag ik me af of ik dat wel kan maken. Voel me toch schuldig ofzo.
Wat voor zorgkosten heb je gemaakt dan? Ik heb vanuit het eigen risico volgens mij alleen 1 euro nogwat betaald voor een Hb-bepaling. :') Voor de combinatietest was ik aanvullend verzekerd en de NIPT deed ik via de BelgiŽ-sluiproute voor eigen rekening, de rest van de zorg viel binnen de basisverzekering. Maar als er andere kosten waren geweest, dan waren die door ons gezamenlijk betaald. Ligt er ook aan hoe je gewend bent de financiŽn te verdelen, wij doen eigenlijk alles op ťťn hoop en betalen daar alles van. En wat Cassandra zegt: jullie krijgen samen een kind, dus logisch dat hij meebetaalt. :)
pi_180369119
Aapie wat lief van je kleuter! O+

Plumeria ai vervelend,

Takkie fijn dat ze nog even blijft zitten. Die oefenweeŽn lijken me niet echt fijn daarentegen, maar goed hoort er helaas soms ook bij.

:* cass, heel begrijpelijk dat je al in je cocon zit en zo’n ledikant dat dan ineens niet leverbaar is zorgt heel begrijpelijk voor hormonale frustratie, bah. En verder is het ook gewoon allemaal erg zwaar voor je als ik het zo lees dus begrijpelijk dat het soms even niet zo leuk is. Gewoon spuien hoor :*.

Zorgverzekering: als ik iets direct moest betalen dan doe ik dat van de gezamelijke rekening (vorige zwangerschap combinatietest bv). Verder vind ik het lastig, ik was laatst best wat kwijt aan zwangerschapskleding. Ik moet het dragen maar ja als er geen baby zou komen had ik het niet gekocht ;). Toch zelf betaald hoor, maar ok. Maar net hoe je erin staat.

Hier ook eventjes spuien. Mijn moeder benadrukt elke keer zo dat het de laatste baby is voor ons en ik vind dat gewoon niet leuk ofzo. Het is wss wel zo, maar ik wil dat gewoon niet horen of er mee bezig zijn ofzo. Ze doet het niet bewust hoor, en ze bedoelt het niet verkeerd. maar in de trant van “ach dat ga je nu toch niet meer nieuw kopen, ga jezelf niet op kosten jagen dit is toch de laatste”.
Ja uh. Deze baby hoeft niet alles tweedehands en ik wil ook gewoon nieuwe dingetjes kopen en ik wil er gewoon niet over nadenken dat dit de laatste keer is dat ik zwanger ga zijn enzo hmpfr :(.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
  dinsdag 10 juli 2018 @ 08:48:45 #145
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180369852
Geen tijd voor een uitgebreide post, maar: zorgkosten voor de baby worden hier gedeeld, maar da's eigenlijk alleen de nipt. M'n eigen risico was al op en de eigen bijdrage voor kraamhotel/nietmedischeziekenhuisbevalling en de kraamzorg enzo zitten in mijn aanvullende verzekering :)

En manlief betaalt uit eigen beweging ook de helft van de zwangerschapsoutfits :D Zo lang ik het een beetje normaal houd. Dus een voedingstop, wat shirtjes, twee broeken, een jurkje... geen vijfhonderd onnodige items zegmaar, maar dat doe ik uit mezelf toch al niet.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180371355
Hier een gezamenlijk eigen bedrijf en alle inkomsten gaan op de grote stapel en alle uitgaven ook. Dus ook de kosten die gemaakt worden door / voor Bikkel. Incl zwangerschapskleding.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_180371539
Mijn eigen risico wordt maandelijks betaald (en wat niet opgebruikt is krijgen we dan aan het einde van het jaar weer terug) en dat gaat van onze gezamenlijke rekening. Maar eigenlijk alle rekeningen, behalve hypotheek, gaan vanaf de gezamenlijke rekening, dus betalen we allebei.
pi_180371601
Cass :* Het is ook heel pittig, dus spui hier lekker. En echt balen van het bedje! Marktplaats inderdaad een optie?

Ook niet leuk Feyre, snap dat je dat niet de hele tijd wilt horen. Heb je er al iets van gezegd?

Ik heb er eigenlijk nog niet eens over nagedacht om man mee te laten betalen aan mijn zwangerschapskleding. Ik heb ook niet zo veel gekocht en deel kan ik na zwangerschap ook nog wel aan (jurkjes). Heb in die internetbestellingen ook wat babykleertjes gekocht die ik dan zelf betaald heb. Ach, mijn man koopt ook weleens iets van zijn eigen rekening voor het huis (vaak iets van elektronica :+ )
Wij betalen gezamenlijke dingen van de gezamenlijke rekening (hypotheek, gas, water, boodschappen, als we samen dagje weg zijn/gaan eten, spullen voor huis) en ik betaal van mijn eigen rekening eigen uitjes, hobbies, zorgverzekering, telefoonabonnement, kleding. Ik ben wel gehecht aan mijn eigen rekening en geld :@
Zorgkosten voor/door baby zullen we wel gaan splitten. Nipt hebben we samen betaald en tot nu toe geen andere zorgkosten gemaakt. Eigen risico maak ik hier inderdaad ook zelf al op, maar wel goed om in de gaten te houden en zal het met man bespreken.

Ik typte hier gister dat ik nog niks van kraamzorg had gehoord, bellen ze natuurlijk net :D Ze wilde arbo keuring in het kamertje doen, maar die is nog niet klaar.
pi_180372063
Nicolas, fijn dat jullie erbij konden zijn, nu maar rustig aan!

Hilz, nog van harte gefeliciteerd!

Aapieannie, je kleuter :D

Helsinki, die zorgkosten, ik had er eigenlijk nooit over nagedacht op die manier! Hier gaat het vergelijkbaar als met Fuchsia. De nipt heb ik van onze gezamenlijke rekening betaald, kleding sowieso zelf en ook wel het een en ander aan babykleertjes of spulletjes.

En luna, wat gek joh, van die kraamzorg! Wist helemaal niet dat ze dat konden doen uberhaupt, je hebt toch recht op een x-aantal uren? Maar wij hebben een zzp-er, dus dat speelt helemaal niet (en in deze regio vraag ik het me sowieso af..)

Plumeria, onze kraamhulp vond ons bed zoals het nu is (60cm) prima voor de kraamweek, en dat was ideaal want de cosleeper sluit nu mooi aan. Voor de bevalling moet het iets hoger zijn, dus er ligt een extra matras met waterdichte hoes klaar voor wanneer het serieus wordt :+ We hebben het bed nu dus ook niet hoger.

Takkie, spannend dat het wat blijft rommelen hoor, ben heel benieuwd. Maar fijn dat je de 37-weken grens hebt gehad.

Cassandra, logisch dat het pittig is op deze manier! :*

Feyre, oh, dat zou ik ook heel naar vinden. Kun je haar er niet eens naar vragen? Niet als vervelend of zo, maar gewoon 'goh, het valt me op..' Is het in dat geval ook het laatste kleinkind voor haar? Of speelt dat niet mee?

Ik was gisteren nog even naar een bbq, en nadat ik om 00.00 ongeveer sliep werd ik om 04.15 weer wakker van onwijs veel maagzuur }:| Rest van de nacht wakker gelegen, maar vanochtend van 07.30 tot 10.30 nog weer kunnen slapen gelukkig :)
  dinsdag 10 juli 2018 @ 12:24:24 #150
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_180372860
Goed verwend, leuke cadeautjes gekregen (en voor mezelf gekocht :D ) en een heerlijk verjaarsontbijt bij de Mac. (Traditie inmiddels en mijn lievelingste :') )

Plumeria, ik heb bij de eerste overwogen om ergens een extra hoog bed neer te zetten. Vooral omdat wij op zolder slapen. Uiteindelijk niet gedaan omdat er zoveel gedoe was met een zogenaamd veel te grote baby, dat ik toch maar in het ziekenhuis wilde bevallen (uiteindelijk is dat uitgedraaid op een spoed KS. Dus een goede beslissing geweest.)

Ik snap je gevoel Cass, Zwanger zijn is niet alleen maar leuk. En in jouw geval helemaal niet. Bedrust is echt heel erg stom. Heb je genoeg dingen om je te vermaken? Ik weet niet of je lezen leuk vind? Ik heb ontzettend veel ebooks... Ik wil je er wel een zwikkie toe sturen?

Ik ging ook even gluren hoeveel er van mijn eigen risico verbruikt is. 22.75 :D Die haal ik wel uit mijn spaarpot :p Gekheid, hier gaat alles op 1 berg en ik beheer het. Grote aankopen overleggen we.

Omdat ik na Lucy al mijn zwangerschapskleding weggegeven heb wil ik daar juist niets of weinig aan uitgeven, omdat zonde. Vent is juist diegene die zegt dat ik wat meer moet kopen. Gelukkig een hele dik gevulde doos met kleding gekregen van mijn vriendin. Ik ga het wel redden tot december!

Baby kleding is een ander verhaal. Die heb ik ook allemaal weggegeven. Jongetjes spullen heb ik echt helemaal niets meer van. Meisjes spullen vanaf maat 75, maar daar heb ik niets aan. Misschien als mijn vriendin nu een meisje krijgt kunnen we ruilen :p

Ook een klein medisch vraagje, misschien dat iemand het weet... Ik heb in januari 2017 een kinkhoest vaccinatie gehaald. Moet ik die nu weer halen in oktober? Of vaccineer ik mezelf dan een overdosis?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')