abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:03:06 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179202230
quote:
3s.gif Op woensdag 16 mei 2018 16:56 schreef golfer het volgende:
Vroeger lagen tomaten los in een kistje bij de groenteboer, nu zitten ze met zijn vijven aan een groen takje vast. Waar komt die trostomaat zo plots vandaan? Groeien tomaten niet altijd aan een tros en is ie zoveel lekkerder dan zijn de losse variant? Wat is het geheim achter het succes van de trostomaat? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in tomatenland.

Keuringsdienst van Waarde, terug naar de basis: trostomaat, donderdag 17 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179202898
Door de tros krijgen de tomaten langer voeding en is deze voller van smaak.
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:35:46 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179202926
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:34 schreef JayHovah het volgende:
Door de tros krijgen de tomaten langer voeding en is deze voller van smaak.
Suuuure
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179202966
puur een cosmetisch iets lijkt mij.
Do what you love, love what you do!
pi_179203101
Schneller plukken
Moeten zij weten
pi_179228430
En meeste tomaten hebben nogsteeds amper smaak in de supermarkt.
En coeur de boeuf tomaten zijn helaas niet echt verkrijgbaar in de supermarkten die hier in de buurt zitten. (naar mijn mening tomaten met meeste smaak)
  donderdag 17 mei 2018 @ 21:44:56 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179228727
En er is dus geen enkel verschil tussen losse en trostomaten.
Smaken exact hetzelfde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 17 mei 2018 @ 21:54:12 #258
176766 crew  zoem
zoemt
pi_179228946
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.
Ja dat is wel typisch aan een tomatenplant. Ik kweek ze zelf en na het dieven heb je altijd die sterke geur aan je handen zitten.

Ik heb de aflevering niet gezien, maar mij lijkt het concept "trostomaat" vanuit het perspectief van de winkel een typisch marketingding en voor de kweker een stukje plukgemak.
  donderdag 17 mei 2018 @ 22:02:44 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179229159
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:54 schreef zoem het volgende:

Ik heb de aflevering niet gezien, maar mij lijkt het concept "trostomaat" vanuit het perspectief van de winkel een typisch marketingding en voor de kweker een stukje plukgemak.
Trostomaten worden ook veel duurder verkocht.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 mei 2018 @ 00:26:00 #260
2651 svann
night-hawk
pi_179232089
quote:
12s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:44 schreef golfer het volgende:
En er is dus geen enkel verschil tussen losse en trostomaten.
Smaken exact hetzelfde.
Dan liggen de trostomaten toch iets rijper (en dus roder) in mijn Jumbo.
Ook als je ze steeltjesloos naast elkaar houdt.
Ze lijken trouwens ook een iets steviger vel te hebben.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  vrijdag 18 mei 2018 @ 20:46:53 #261
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_179248642
Het is weer tijd voor de KVW Kwistijd de komende weken
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  woensdag 23 mei 2018 @ 14:43:35 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179338355


Het borrelnootje. Niet alleen als er een fuif is komt ie op tafel. Geen borrel zonder pinda's in een wit, bruin of geel jasje. Maar waar komt dat borrelnootje eigenlijk vandaan? Wie pakte die pinda in en noemde hem de ‘Borrelnoot’? De Keuringsdienst gaat te rade bij Duyvis en raakt verwikkeld in een mysterie van borrelnoten, knabbelnoten, pindabakkers en Chinezen. Toch niet zo Nederlands als gedacht?

Keuringsdienst van Waarde; terug naar de basis: borrelnoot, donderdag 24 mei om 21.00 uur op NPO 3.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_179355176
Leuk. :)
  donderdag 24 mei 2018 @ 14:36:17 #264
104901 OxygeneFRL
....dus....
pi_179356555
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
  donderdag 24 mei 2018 @ 14:48:21 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179356729
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Dat is het format, hè.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 mei 2018 @ 16:42:30 #266
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_179359143
quote:
14s.gif Op donderdag 24 mei 2018 14:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is het format, hè.
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 24 mei 2018 @ 19:21:01 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179362556
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
En die muts die haar kleine meisjesstemmetje op zet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179362585
quote:
14s.gif Op donderdag 24 mei 2018 16:42 schreef Vallon het volgende:

[..]

Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.
Doe mij dan maar weer de RVU versie.
pi_179362600
Wacht maar tot ze er achter komen dat de pinda geen noot is.
  donderdag 24 mei 2018 @ 19:35:13 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179362924
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:22 schreef Tchock het volgende:
Wacht maar tot ze er achter komen dat de pinda geen noot is.

Hoezo geen noot?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 mei 2018 @ 20:36:55 #271
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_179364247
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hoezo geen noot?
Scherp _O- Wat zit er dan in ? Dat is toch raar , Waarom noemen ze het dan nootjes ? :D
Ik zie hem al helemaal voor me....... popcorn borrelnootje ? Heerlijk
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:13:03 #272
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_179365144
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hoezo geen noot?
Die teun :')
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:18:16 #273
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_179365251
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 24 mei 2018 @ 21:19:58 #274
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_179365300
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
zoals Amsterdammers
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:24:44 #275
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_179365392
quote:
10s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:19 schreef rubbereend het volgende:

[..]

zoals Amsterdammers
Amsterdammers kan je overal van beschuldigen.
pi_179365757
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
pi_179365787
Die omaatjes :)
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:53:06 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179365852
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:45 schreef alpeko het volgende:

[..]

Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179366213
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
Dat doet niks af aan mijn punt.
  vrijdag 25 mei 2018 @ 00:10:33 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179368228
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:47 schreef Poepoog het volgende:
Die omaatjes :)
tantes O+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 mei 2018 @ 11:21:17 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179374862
Aflevering staat nog niet online?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179375059
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Dat zijn dan ook vrijwel allemaal kinderen uit gemengde huwelijken, twee talig opgevoed.
pi_179504489
quote:
Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling
31 MEI 2018 om 21:00
Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu de reden voor een bezoek aan de viskraam. Waarom eten we zo graag kibbeling en hoe lang doen we dat al? En welke vis zit er eigenlijk onder dat krokante jasje? De Keuringsdienst onderzoekt de vis uit de frituur.

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling, donderdag 31 mei om 21.00 uur op NPO 3.
pi_179508928
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 08:02 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Leuk :)
pi_179522552
Plat is niet rond
  donderdag 31 mei 2018 @ 22:33:11 #287
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_179524585
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:27 schreef jevl het volgende:
Plat is niet rond
Dat is het ook wel een beetje qua scoop. Weinig spraakmakende aflevering.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_179530619
Goede aflevering. Ze gaan er naar mijn gevoel niet diep genoeg op in maar feitelijk wordt ik dus regelmatig belazerd als ik vraag of het kibbeling van kabeljauw is.

Mijn conclusie is getrokken, Alleen Brandt in Egmond vertrouw ik nog en voor de rest dan maar geen kibbeling meer bestellen. Gister ook weer bij een bekende viszaak in de buurt, nog net wel te eten dan maar niet de prijs waard. Ik heb her en der ook al diverse keren porties in de vullisbak gegooid.

Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
pi_179531589
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 09:08 schreef qajariaq het volgende:
Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
pi_179531630
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:02 schreef Piles het volgende:

[..]

Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
Nee, ik vraag altijd of het kabeljauw is en vaak hangt er ook een bordje dat het kabeljauw is.
Dat lekker is mijn probleem. Als ik zes a zeven euro voor een bakje vis moet betalen dan verwacht ik iets smakelijks en niet iets wat ik in de vullisbak gooi of iets wat niet echt lekker is.

Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
pi_179534119
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:05 schreef qajariaq het volgende:

[..]


Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.

het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.

[ Bericht 7% gewijzigd door fespo op 01-06-2018 12:04:12 ]
pi_179534891
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:54 schreef fespo het volgende:

[..]

het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.

het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
pi_179535580
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)

[ Bericht 0% gewijzigd door fespo op 01-06-2018 13:22:14 ]
pi_179535657
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 13:05 schreef fespo het volgende:

[..]

oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
pi_179537126
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.

Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.

[ Bericht 3% gewijzigd door alpeko op 01-06-2018 14:23:56 ]
pi_179537768
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 13:08 schreef Tchock het volgende:

[..]

Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
pi_179538306
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
Er zit verschil of iets gemaakt is met of van. En dan nog moet het op de verpakking vermeld worden wat er in zit. Kibbeling is een versproduct, maar dan nog horen claims gewoon te kloppen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:01 schreef alpeko het volgende:

[..]

Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.

Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.
De prijs van kibbeling van kabeljauw is bij een goede visboer 2,10 euro per 100 gram. Daarmee komt een portie meestal uit op 6 a 7 euro en dat wil ik best betalen. De betreffende zaak verkoopt ook kibbeling van pollack voor ik dacht 1,60 per 100 gram.

Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw. Heel veel water zal er niet verdampen maar er komt wel bafling bij en een beetje vet. Daarnaast zit er dan ook nog iets arbeid en verpakking bij. Vijf euro voor een portie zou net kunnen maar dan zijn het niet grote porties.

Inderdaad begon ik deze discussie dat mijn conclusie is getrokken en dat ik alleen nog maar kibbeling op één vertrouwd adres wil halen. Dat vind ik jammer.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 14:56:00 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179538390
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179538436
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:51 schreef qajariaq het volgende:

Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw.
Wat is daar fout aan? De visboer kan of de kabeljauwfilet verkopen al filet voor 16 euro de kilo of hij kan er kibbeling van maken. Dan moet ie opeens geen consumentenprijs rekenen? Ook daar zit marge op.
pi_179538455
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
Volgens wiki mag het gemaakt worden van kalfsvlees, varkenvlees, kippenvlees of tofu.
speak only if it improves the silence.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')