Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 16:56 schreef golfer het volgende:
Vroeger lagen tomaten los in een kistje bij de groenteboer, nu zitten ze met zijn vijven aan een groen takje vast. Waar komt die trostomaat zo plots vandaan? Groeien tomaten niet altijd aan een tros en is ie zoveel lekkerder dan zijn de losse variant? Wat is het geheim achter het succes van de trostomaat? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in tomatenland.
Keuringsdienst van Waarde, terug naar de basis: trostomaat, donderdag 17 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Suuuurequote:Op woensdag 16 mei 2018 18:34 schreef JayHovah het volgende:
Door de tros krijgen de tomaten langer voeding en is deze voller van smaak.
Ja dat is wel typisch aan een tomatenplant. Ik kweek ze zelf en na het dieven heb je altijd die sterke geur aan je handen zitten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.
Trostomaten worden ook veel duurder verkocht.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:54 schreef zoem het volgende:
Ik heb de aflevering niet gezien, maar mij lijkt het concept "trostomaat" vanuit het perspectief van de winkel een typisch marketingding en voor de kweker een stukje plukgemak.
Dan liggen de trostomaten toch iets rijper (en dus roder) in mijn Jumbo.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:44 schreef golfer het volgende:
En er is dus geen enkel verschil tussen losse en trostomaten.
Smaken exact hetzelfde.
Dat is het format, hè.quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.quote:
En die muts die haar kleine meisjesstemmetje op zetquote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Doe mij dan maar weer de RVU versie.quote:Op donderdag 24 mei 2018 16:42 schreef Vallon het volgende:
[..]
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.
quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:22 schreef Tchock het volgende:
Wacht maar tot ze er achter komen dat de pinda geen noot is.
Scherp Wat zit er dan in ? Dat is toch raar , Waarom noemen ze het dan nootjes ?quote:
zoals Amsterdammersquote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Amsterdammers kan je overal van beschuldigen.quote:
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitudequote:Op donderdag 24 mei 2018 21:45 schreef alpeko het volgende:
[..]
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
Dat doet niks af aan mijn punt.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
tantesquote:
Jawel toch? https://www.npo.nl/keurin(...)4-05-2018/KN_1699260quote:
Dat zijn dan ook vrijwel allemaal kinderen uit gemengde huwelijken, twee talig opgevoed.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
quote:Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling
31 MEI 2018 om 21:00
Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu de reden voor een bezoek aan de viskraam. Waarom eten we zo graag kibbeling en hoe lang doen we dat al? En welke vis zit er eigenlijk onder dat krokante jasje? De Keuringsdienst onderzoekt de vis uit de frituur.
Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling, donderdag 31 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Dat is het ook wel een beetje qua scoop. Weinig spraakmakende aflevering.quote:
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 09:08 schreef qajariaq het volgende:
Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
Nee, ik vraag altijd of het kabeljauw is en vaak hangt er ook een bordje dat het kabeljauw is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:02 schreef Piles het volgende:
[..]
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:05 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 11:54 schreef fespo het volgende:
[..]
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.
het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:05 schreef fespo het volgende:
[..]
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:08 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
Er zit verschil of iets gemaakt is met of van. En dan nog moet het op de verpakking vermeld worden wat er in zit. Kibbeling is een versproduct, maar dan nog horen claims gewoon te kloppen.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:27 schreef alpeko het volgende:
[..]
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
De prijs van kibbeling van kabeljauw is bij een goede visboer 2,10 euro per 100 gram. Daarmee komt een portie meestal uit op 6 a 7 euro en dat wil ik best betalen. De betreffende zaak verkoopt ook kibbeling van pollack voor ik dacht 1,60 per 100 gram.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.
Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Wat is daar fout aan? De visboer kan of de kabeljauwfilet verkopen al filet voor 16 euro de kilo of hij kan er kibbeling van maken. Dan moet ie opeens geen consumentenprijs rekenen? Ook daar zit marge op.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:51 schreef qajariaq het volgende:
Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw.
Volgens wiki mag het gemaakt worden van kalfsvlees, varkenvlees, kippenvlees of tofu.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |