abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176708723
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_176708965
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 00:57 schreef vigen98 het volgende:
Maar ja logisch als het door de diyanet in Ankara wordt gerund.
Gewoon een ambtenaar van de Turkse staat dus. Weldenkende mensen weten dat hij alleen namens zijn portemonnee spreekt.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176709059
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:17 schreef Szura het volgende:
een of andere random knakker van wie je boeken in de brievenbus krijgt.
Is je dit overkomen?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176709080
Anyways, hoe gaat het trouwens met de Turkse operatie in Afrin? Houden de Koerden stand? Hoeveel slachtoffers al?
  woensdag 24 januari 2018 @ 01:21:48 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176709088
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:18 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is je dit overkomen?
Wut? Daar ging het in het afgelopen topic over. Back to Syria please....
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176710534
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:21 schreef vigen98 het volgende:
Anyways, hoe gaat het trouwens met de Turkse operatie in Afrin? Houden de Koerden stand? Hoeveel slachtoffers al?
https://en.wikipedia.org/(...)ntervention_in_Afrin

Ze zijn wel redelijk bij.

Turkije beweert 260 koerden te hebben gedood maar de Turken staan wel meer bekend fantasieverhalen op te hangen.

Verder lees je hoe zwak het westen zich weer opstelt tegenover Turkije en hun meest effectieve wapen tegen de IS zakken als een baksteen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_176710761
quote:
10s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:42 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Een beetje zoals de Joodsche Raad tijdens de bezetting maar de Armeniërs trappen er wellicht niet in.
Maakt eigenlijk ook helemaal niks uit verder.
Armeense Turken hebben geen last van pkk aanslagen in Turkije? Die bommen ontzien hen?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_176711226
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja en mij kan dat hele Turkse randgezever niks schelen. Laten we het over de ontwikkelingen in Syrië zelf hebben, niet al dat Turkse gelul over een patriarch of een of andere random knakker van wie je boeken in de brievenbus krijgt.
_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176711269
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 09:25 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Daar heb ik geen enkele moeite mee. Ik erken bij deze dat het is gebeurd.
een leuke reunie is dit topic geworden :s)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176711308
Niet in een topic over het Midden-Oosten gaan zitten als je haar randzaken niet kunt handelen.
  Moderator woensdag 24 januari 2018 @ 09:33:59 #11
8781 crew  Frutsel
pi_176711378
Laten we het gewoon over Syrië hebben aub
  woensdag 24 januari 2018 @ 09:38:18 #12
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_176711434
Het zou me ergens ook niks verbazen als de Syrische overheid de Koerden toestemming geeft door hun gebieden te reizen om Afrin te versterken.

Niet zwart op wit natuurlijk, maar meer dat het oogluikend wordt toegestaan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_176711546
De Turken zoveel mogelijk laten bloeden in Afrin zou een prioriteit moeten zijn voor Syrië-Rusland-Iran. Geen land dat meer bijgedragen heeft aan de instabiliteit en legerslachtoffers in het land dan Turkije. Tijd om de koek met eigen deeg te bakken.
  woensdag 24 januari 2018 @ 09:47:47 #15
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_176711636
quote:
Dit gebeurd natuurlijk niet in een historisch vacuüm. Dat wordt vaak vergeten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 24 januari 2018 @ 09:58:00 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176711801
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 09:43 schreef Stabiel het volgende:
De Turken zoveel mogelijk laten bloeden in Afrin zou een prioriteit moeten zijn voor Syrië-Rusland-Iran. Geen land dat meer bijgedragen heeft aan de instabiliteit en legerslachtoffers in het land dan Turkije. Tijd om de koek met eigen deeg te bakken.
Ze trekken zich terug uit Manbij. Ze willen die Turken gewoon in de quagmire laten.

https://mobile.almasdarne(...)rebel-lines-reports/
pi_176711890
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 09:38 schreef DustPuppy het volgende:
Het zou me ergens ook niks verbazen als de Syrische overheid de Koerden toestemming geeft door hun gebieden te reizen om Afrin te versterken.

Niet zwart op wit natuurlijk, maar meer dat het oogluikend wordt toegestaan.
de ene tegenpartij tegen de ander uitspelen is het regime meester in :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 24 januari 2018 @ 10:05:37 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176711909
quote:
10s.gif Op woensdag 24 januari 2018 10:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

de ene tegenpartij tegen de ander uitspelen is het regime meester in :Y
De Amerikanen nog beter. Om de Turken te pleasen zeggen ze dat Koerden die naar Afrin reizen hun steun verliezen, maar iedereen weet wel beter.
pi_176711931
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 09:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze trekken zich terug uit Manbij. Ze willen die Turken gewoon in de quagmire laten.

https://mobile.almasdarne(...)rebel-lines-reports/
meest ideale situatie voor de russen is natuurlijk dat de turken en amerikanen elkaar in de haren vliegen. zo zijn uiteindelijk twee "assad must go" partijen niet meer met assad bezig maar met elkaar. hoe briljant is dat! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176711964
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 10:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Amerikanen nog beter. Om de Turken te pleasen zeggen ze dat Koerden die naar Afrin reizen hun steun verliezen, maar iedereen weet wel beter.
wat was de exacte bewoording van de amerikanen?

immers de koerden die naar afrin reizen krijgen sowieso geen amerikaanse steun, omdat afrin niet behoort tot het gebied waar de coalitie opereert.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 24 januari 2018 @ 10:10:50 #21
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_176711981
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 10:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Amerikanen nog beter. Om de Turken te pleasen zeggen ze dat Koerden die naar Afrin reizen hun steun verliezen, maar iedereen weet wel beter.
Ze zeggen niet dat het niet mag, ze zeggen dat als ze het doen ze niet de door de Amerikanen geleverde materialen ervoor mogen gebruiken.

Subtiel onderscheid.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_176711994
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 08:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Armeense Turken hebben geen last van pkk aanslagen in Turkije? Die bommen ontzien hen?
De kans dat het net een Turkse Armeniër is die het slachtoffer is tja, die kans is natuurlijk niet heel groot.
Zij zijn ook geen specifiek logisch doelwit, je kan natuurlijk wel altijd pech hebben.
pi_176712124
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 10:10 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ze zeggen niet dat het niet mag, ze zeggen dat als ze het doen ze niet de door de Amerikanen geleverde materialen ervoor mogen gebruiken.
maar dat is begrijpelijk, toen de amerikanen de wapens leverden aan de koerden om tegen isis te gebruiken, gaven ze ook aan dat ze wanneer de missie afgelopen was de wapens moesten inleveren, dit deels uiteraard omdat de turken te pleasen omdat ze al zagen aankomen dat de wapens tegen hen gebruikt zouden worden vroeg of laat.
de amerikanen kunnen nu natuurlijk niet anders dan herhalen wat ze eerder hebben gezegd, dat de wapens tegen isis gebruikt dienen te worden. vergelijkbaar als die amerikaanse proxys die tegen isis vochten in de woestijn, maar hun wapens niet mochten inzetten tegen het regime toen het regime hun richting opkwam.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176712160
kennelijk voor het eerst ook gevechtshelikopters ingezet in afrin

SonKaleTurkiye2 twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 23:26:04 Afrin bölgesinde Atak helikopterlerimiz Ypg/Pkk hedeflerini vuruyor..#ZeytinDalıOperasyon#AfrinOperasyonu 🇹🇷 https://t.co/qEoCgHdoM2 reageer retweet
tja...

NatDefFor twitterde op woensdag 24-01-2018 om 10:40:16 5 Syrian soldiers(including 2 officers from airport) reportedly kidnapped by YPG in Kam?shl? city in response to Afrin operations reageer retweet
NatDefFor twitterde op woensdag 24-01-2018 om 10:42:00 YPG demands safe passage (with heavy weapons) to Afrin in exchange for captives reageer retweet


[ Bericht 21% gewijzigd door Slayage op 24-01-2018 10:45:14 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176712515
mooi initiatief naast alle geweld in het land van burgers die het regime noch de rebellen vertegenwoordigen. kennelijk is het regime ook erover geinformeerd.


Confidential Sunni-Alawite Meeting in Berlin Summarized in Eleven-Item Document
Jan 22nd, 2018 by Ibrahim Hamidi for Asharq al-Awsat (London-based, pan-Arab newspaper)

Blueprint outlining 'social contract' for Syria's future developed by delegates from various ethnic, religious and sectarian groups

Confidential Sunni-Alawite Meeting in Berlin Summarized in Eleven-Item Document

After mounting rounds of undeclared dialogues in Berlin, figures and leaders from the ethnic, religious and sectarian communities of Syria arrived at an 11-item document, including the unity of Syria and “individual accountability,” reflecting the consensus of the central bloc of Syrian society. There is a hope that the document can be a supra-constitutional “social contract” for Syria’s future, distant from the formulas of the regime and the opposition.
.......
“It is a social initiative to restore cohesion to the various communities of the Syrian people and a sort of reassurance for each Syrian that the citizen is the basis in future Syria.” A Western diplomat in Beirut did not rule out that the Syrian authorities or officials could be informed about the initiative by some figures inside the country. He said: “What is important is that there is no intention to derail this initiative, which officials in Damascus were informed about and was worded generally and accurately.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176712889
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176712927
Stuur die Algerijn maar naar Algerije dan.
pi_176712941
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 11:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Stuur die Algerijn maar naar Algerije dan.
in irak weten ze er wel raad mee :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176713427
quote:
10s.gif Op woensdag 24 januari 2018 11:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

in irak weten ze er wel raad mee :P
Laat hem daar maar in de rondte hangen dan maar.
  woensdag 24 januari 2018 @ 11:50:19 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176713734
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 10:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Amerikanen nog beter. Om de Turken te pleasen zeggen ze dat Koerden die naar Afrin reizen hun steun verliezen, maar iedereen weet wel beter.
Is hier ook een andere bron voor dan Anadolu? Dat neem ik in dit geval niet serieus.

Ik zag gisteren ook deze tweet daarover die het statement ontkent:

https://twitter.com/joertabet/status/955876290065850368
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176714023
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 24 januari 2018 @ 12:12:04 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176714516
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 08:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Armeense Turken hebben geen last van pkk aanslagen in Turkije? Die bommen ontzien hen?
Dat bestaat niet.
pi_176714565
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 12:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat bestaat niet.
Sinds 91 niet meer nee.
https://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijanis_in_Armenia
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176714590
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 12:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat bestaat niet.
turkse nederlander, nederlandse turk what ever
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176714699
quote:
:P
pi_176719232
Hoop dat de geruchten dat YPG de SAA Afrin binnenlaat waar zijn.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 24 januari 2018 @ 16:48:00 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176719265
Wat, kiezen ze nu al eieren voor hun geld?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176719839
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 16:46 schreef IPA35 het volgende:
Hoop dat de geruchten dat YPG de SAA Afrin binnenlaat waar zijn.
maar dan wil het regime een betere deal dan ze hadden voorgesteld lijkt me, dus niet alleen de grens gebieden overdragen aan de assadisten, maar heel afrin met gedwongen vertrek van de ypg uit de hele provincie :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176719845
interessant dit

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-01-2018 om 15:32:28 Significant development if Turkey sets up a position in Al-Eis as village faces biggest concentration of #IRGC-linked forces in N. #Syria & amidst reports this front is about to open up. Location was bombed following departure of #TSK delegation. https://t.co/CTABuVt4Vp reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176719886
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 16:48 schreef Szura het volgende:
Wat, kiezen ze nu al eieren voor hun geld?
Beter toch? Hoe minder knokken hoe beter. En ook voor henzelf, ze gaan natuurlijk nooit winnen, en als ze winnen dan zijn ze zo verzwakt dat HTS/Assad ze terug kan pakken.
  woensdag 24 januari 2018 @ 18:01:57 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176720367
die atheistische communisten uit afrin hebben goed gemikt!

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176720443
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 18:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Jij bedoelt Omar al-Shishani, de IS commandant die in Irak stierf in 2016. Als hij nog zou leven en meevechten dan zou Turkije zich een klein probleempje op de hals halen.
je die "minster van oorlog" van isis bedoel je, nee dacht dat deze ook dood was, deze gast was ook betrokken bij die jaish al fatah incursie uit turkije waardoor idlib nu is wat het is en tijgertje werd wat hij werd, omar al shishani en deze gast zijn/waren de bekendste checheense gezichten van de checheense diaspora in syrie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176720468
ff een break voor de idlib op aanstaande?

TheArabSource twitterde op woensdag 24-01-2018 om 15:50:22 Breaking: Syrian Army to halt military operations in #Idlib once Abu Dhuhour Airport is secured https://t.co/wZr6roZP2p #Syria reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176720605
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 16:48 schreef Szura het volgende:
Wat, kiezen ze nu al eieren voor hun geld?
nee hoor "de koerden zijn altijd matties geweest met de assadisten, its all a big misunderstanding" :')



MIG29_ twitterde op woensdag 24-01-2018 om 16:25:25 BREAKING: Kurdish official say they welcome the Syrian Army in Afrin region - Muraselonhttps://t.co/mLdOAku3LU reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176721110
quote:
10s.gif Op woensdag 24 januari 2018 18:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee hoor "de koerden zijn altijd matties geweest met de assadisten, its all a big misunderstanding" :')

[ afbeelding ]

MIG29_ twitterde op woensdag 24-01-2018 om 16:25:25 BREAKING: Kurdish official say they welcome the Syrian Army in Afrin region - Muraselonhttps://t.co/mLdOAku3LU reageer retweet
Ze hebben natuurlijk wel veel samengewerkt door de jaren heen. In Aleppo, in Noord-Aleppo, bij Qamisli en Hasaka.
pi_176721456
quote:
10s.gif Op woensdag 24 januari 2018 18:44 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Klinkt als iemand die al tijdens het bevechten van de Russen een contactpersoon had bij de MIT.
zou me niks verbazen, er is uiteraard veel sympathie vanuit de turken voor de chechenen omdat ze een gezamenlijk geschiedenis hebben en een gedeelde vijand.

sheikh shamil is net zo goed een turkse als een checheense legende
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')