is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenamquote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
Saffloer doet uit zichzelf nauwelijks iets, maar hou er rekening mee dat men in Turkije geen EU regels kent, als het goed kleurt is het toegevoegde kleurstof, en Joost mag weten welke.quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Ferdii het volgende:
[..]
is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam
maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22quote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:06 schreef Fons23 het volgende:
Dag Piet en mede Fokkers,
Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.
De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.
Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?
Groeten, Fons!
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken hahaquote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
De zoekfunctie werkt al jaren niet meer.quote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:42 schreef Fons23 het volgende:
[..]
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
In kleine porties verdelen, en in kleine zakjes invriezen. Of alles in een grote zak waar je telkens naar behoefte wat uithaalt.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
Zoek voor recepten met gremolataquote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
Heel veel ossobucco dus..quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoek voor recepten met gremolata
Wat extra kruiden erbij en salsa verde maken. Kan je ook prima bewaren.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:27 schreef maily het volgende:
[..]Hoezo? Helemaal prima om de cakes in te vriezen hoor, dat gebeurt bij professionele taarten ook. Hij staat niet kant en klaar in de vriezer, enkel de cake lagenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
Ingepakt op het aanrecht.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
Dank! Lijkt me een puik planquote:Op woensdag 1 augustus 2018 22:33 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
Het is chocolade cake volgens dit recept:quote:Op woensdag 1 augustus 2018 22:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ingepakt op het aanrecht.
Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.
Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Nee, kirsch is een eau de vie van kersenquote:Op donderdag 2 augustus 2018 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaarquote:Op donderdag 2 augustus 2018 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
Vanille trempeersiroop dan.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar
Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar
1 kilo mooi doorregen varkensnekquote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:05 schreef Takadanobaba het volgende:
Ik heb nog best veel goed Hongaars paprikapoeder liggen die ik niet te oud wil laten worden. Wat zal ik ermee doen? Ik dacht aan goulash, wat is een goed recept?
Nee, zou een Hongaar nooit doen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:00 schreef Spanky78 het volgende:
Doe je geen verse paprika in de goulash?
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, zou een Hongaar nooit doen.
Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’squote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.
Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kilo mooi doorregen varkensnek
4 uien
10 tenen konoflook
100 g Tomatenpuree
1 Eeetlepel paprikapoeder (zoet)
1 snuf scherpe paprikapoeder
Vers gemalen peper
1/2 TL Majoraan
1 TL kummelpoeder
zout
Geklaarde boter of spekvet
Vlees in stukken snijden en in een grote pan met de geklaarde boter of spekvet aanbraden tot bruin.
Intussen de uien en de knoflook snijden
Het gebruinde vlees uit de pan nemen en vuur laag zetten.
Uien en knoflook op laag vuur aanbraden tot ze zacht worden. Rest van de ingrediënten erbij en even verder aanbraden op laag vuur, vlees erbij.
Ca 300 cc water erbij en deksel erop, uur of 2 laten sudderen
Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.
Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’s
In vergelijking is ons Nederlans paprikapoeder net zaagsel inderdaad.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.
Maarehm, ik ken hem met rund en rode paprika. En natuurlijk bakken paprikapoeder en ui en aardappel. Die poeder daar overigens zo veel smaakvoller is dan die meuk bij ons uit die potjes.
Ik vond Hongaarse salami trouwens ook echt top.
Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.
[..]
Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.
Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.
Ik alleen eens een keer Russische. Vraag me af hoe anders het is. Een recept hoef je in ieder geval niet meer te zoeken.quote:
Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:10 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.
Geweldig, bedankt!quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.
Aardappel in blokjes als je dat lekker vindt.
Uien aanbraden in spekvet, maar boter kan ook, knoflook en en paprikapoeder ik vind 2 eetlepels echt te weinig, denk eerder aan 6 of 8 en je hebt altijd een beetje pittige paprikapoeder bodog. Snel vlees erbij en zachtjes garen.
Zachtjes blijven fruiten en dan blik tomaten erbij en water tot de boel onder staat.
Stoven maar. 3 uur ongeveer, of nog wat meer. Klein uur voor tijd gesneden paprika ttoevoegn. Indienst 20 minuten voor tijd aardappels in blokjes toevoegen.
Hongaren zelf eten meestal de soep. Dus dan moet je zorgen dat de boel niet te ver inkookt en de aardappel is daar wel lekker in. Wil je het als vleessaus, dan laten indikken zonder aardappel.
Maargoed, piet zijn recept.zal zonder twijfel ook lekker zijn. Verschil is maar klein.
Chipotle ook. Sowieso gerookte kruiden.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Zag ze ook bij AH staanquote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Met parika'squote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Het is enkel chocolade dus dat is altijd in het seizoenquote:Op donderdag 2 augustus 2018 20:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.
Voordat ik het nodig heb, altijd openmaken, niet op het moment dat je het nodig hebt.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?quote:
Het is zeker niet de makkelijkste verpakkingen.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |