FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / De Zwarte Piet-discussie #117
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:40
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Overzicht door Lunatiek:

Ik heb het eerste topic van augustus 2015 bekeken (de eerste van de reeks met de huidige nummering), en kom tot de volgende conclusie:

Er worden vanuit de anti-piet kant de volgende argumenten gebruikt:

• Het buitenland vind het maar vreemd (Had het afgelopen zaterdag met een maatje uit Ierland over het fenomeen Zwarte Piet. Die vindt het echt een van de meest bizarre en politiek incorrecte dingen die hij ooit heeft gezien - KoosVogels)
Tegenargumenten:
- Waarom moeten wij door het buitenland laten bepalen hoe wij onze volksfeesten vieren?
- Maakt "het buitenland" zich werkelijk zo druk om Zwarte Piet?

• ,,Wij zijn van mening dat de slavernij, een misdaad tegen de menselijkheid, niet gebagatelliseerd mag worden omwille van een kinderfeest" (gequote door Childofthe90s, onbekend waarvandaan, het klinkt als een valide argument)
Tegenargumenten:
- Het Sinterklaasfeest heeft niets met slavernij te maken
- Zwarte Piet was een door Sinterklaas bevrijde slaaf (volgens de hagiografie)

• Zwarte Piet is een neger/blackface, zwarte mensen vinden het beledigend op die manier geïmiteerd te worden.
Tegenargumenten:
- Niet alle negers hebben er een probleem mee
- Zwarte Piet is geen neger/blackface
- Zwarte Piet is nooit bedoeld om negers te beledigen.

• Zwarte Piet = racisme
Tegenargument:
- Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken
- Ik heb niks tegen Zwarte Piet en ik ben géén racist

Uit de extreme anti-piet hoek komen niet echt argumenten, maar meer beschuldigingen over white privilege, white guilt en dergelijke.

Maryen65 citeert een tekst met uitspraken van anti-pietgroepen over het besluit van De Bijenkorf om gouden pieten te gebruiken:

[..]

Argumenten die hiermee samenhangen:
- Het is ook nooit goed
- Tegenstanders van Zwarte Piet gaan door tot de herstelbetalingen zijn betaald (chantage)
- We weten niet wanneer het genoeg is voor de tegenstanders (ethische slavernij)

Dan is er een groep die niet geheel anti-piet is, maar wel graag veranderingen ziet om het feest voor alle kinderen gezellig te houden. Zij zien graag Pieten in verschillende kleuren en/of het verwijderen van racistische, stereotype kenmerken.

• Iedereen moet gezellig aan het Sinterklaasfeest mee kunnen doen (Ik vind het maar een raar stuk, wat is er op tegen om een bedachte figuur aan te passen zodat ook die kleine groep tevreden is en we allemaal gezellig Sinterklaas kunnen vieren? - Wespensteek)
• Als er kinderen zijn die met de huidige situatie problemen hebben zie ik alleen verbetering als dat wordt opgelost. (Wespensteek)
Tegenargumenten:
- Het is niet verplicht Sinterklaas te vieren
- Sinterklaas is niet alleen een kinderfeest
- Er is onvoldoende bewijs dat er kinderen zijn die problemen hebben met de huidige situatie (het onderzoek van de Kinderombudsman wordt gezien als niet-wetenschappelijk, uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat kinderen geen problemen hebben met de huidige situatie, bij Paul de Leeuw bleek dit eveneens)

Er is ook een kleine groep die op zich wel wil overwegen veranderingen in Zwarte Piet wil doorvoeren, maar "niet als het op deze manier moet". Dit is de groep die zich geïntimideerd voelt door de militante, agressieve anti-piet-groepen, refererend aan de Slag in Gouda van 2014. Dus: rustig polderen over wijzigingen, niet de druk van anti-piet-acties leidend laten zijn.
Dit kun je ook zien als de "kont tegen de krib"groep, mensen die menen "wie vraagt wordt overgeslagen". Zwarte Piet niet willen veranderen, omdat ze van mening zijn dat de aanpassing niet afgedwongen mag worden.
Tegenargument:
- als er geen dwang aan te pas komt, wordt er nooit iets veranderd.

Aan de gematigde pro-piet kant zijn de volgende argumenten te horen:

• Het is een Nederlandse traditie, waarom zou je dat willen veranderen?
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is al heel oud en is altijd al veranderd, dus waarom nu dan niet?
- De tijden zijn verandert, je kunt niet meer aankomen met een stereotype uit de slaventijd
- Schenkman heeft Zwarte Piet bedacht in 1850, die traditie is niet zo oud.

In de historische hoek zijn de volgende argumenten te horen:

• Sinterklaas maakt met Zwarte Piet deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en dat verdient bescherming
• Aangezien er geen enkel historisch bewijs is voor een racistische opvatting van Zwarte Piet, zijn wijzigingen om die reden niet gewenst
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is racistisch geworden en dat is voldoende reden om het te wijzigen
- Zulk erfgoed is verwerpelijk

De meer extreme argumenten uit het pro-piet kamp:
• Als je het er niet mee eens bent, rot je maar op naar je eigen land!!1!1!11
• Ze moeten zich niet met onze cultuur bemoeien, wij bemoeien ons ook niet met hun cultuur!
Tegenargumenten:
- Het zijn mensen die hier zijn geboren
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
8978_1.jpg
De alternatieve Sinterklaas van Dick Maas.

Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
zwartepiet.jpg

Update :

Kick Out Zwarte Piet opgenomen in Dreigingsbeeld Terrorisme,
samen met Demonstranten G20 Hamburg en De Grauwe Eeuw.

Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uitactievoerders met een migranten achtergrond. Zij strijdentegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, deVOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe
Eeuw.

link
link document

Barryl Biekman: 'Het is niet mijn feest. We moeten echt gaan nadenken over het concept van het Sinterklaasfeest'


En verder!

<O) :W
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 16:42
Zwarte piet gezeik is gelul.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 16:42
Kut TT, TS en OP.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:42 schreef Jaroon het volgende:
Zwarte piet gezeik is gelul.
Kijk, dat is pas een feit.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:35 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe vaak je het blijft schreeuwen, het is en blijft jouw gekke wereldbeeld. Dat je je eigen leugens gelooft, kan ik niks aan doen. Hou me er dan ook lekker buiten en ga zelf een alternatief feest vieren met je medebubbelaars.
Nou ik wil eik nog wel even van je weten aan welk cultureel erfgoed uit Iran je refereerde in je suggestieve plaatje. Ik heb hier een lijst gevonden, maar kan die figuur nog steeds niet vinden. Weet je zeker dat dat je geen fake news aan het verspreiden bent? Controleer jij je bronnen wel? Waar heb je dat plaatje vandaan?
Giawoensdag 29 november 2017 @ 16:47
Het_heerlijk_avondje_is_bijna_daar%3B_heeft_de_Sint_alles_onder_controle.jpg
De mooiste pieten van Nederland zie je toch bij ons prachtige Sinterklaaskasteel.

En geen flauwekul met roetvegen. Mooie rode lippen, hier en daar wat oorringen.

Sinterklaasfeest pur sang!
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 16:47
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:46 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nou ik wil eik nog wel even van je weten welk aan cultureel erfgoed uit Iran je refereerde in je suggestieve plaatje. Ik heb hier een lijst gevonden, maar kan die figuur nog steeds niet vinden. Weet je zeker dat dat je geen fake news aan het verspreiden bent? Controleer jij je bronnen wel? Waar heb je dat plaatje vandaan?
List of World Heritage Sites in Iran

Ben je nou aan het trollen?
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:47
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
results.cgi?pid=399681&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
Ser_Ciappellettowoensdag 29 november 2017 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:09 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ga je ook weer naar Dokkum ?
Nee, jij wel dan?
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef Nattekat het volgende:

[..]

List of World Heritage Sites in Iran

Ben je nou aan het trollen?
Dit is geen link. Om welke traditie gaat het nou precies?
Giawoensdag 29 november 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef ABombali het volgende:
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
NEE!!!!!!
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef ABombali het volgende:
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Nee. Maar dat staat er niet tussen. En daarom woon je hier.
RobbieRonaldwoensdag 29 november 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef ABombali het volgende:
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Nee.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:50
Stem gewoon op de poll, nee is geen optie aangezien dat niet klopt
DavidTwentewoensdag 29 november 2017 @ 16:50
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef ABombali het volgende:
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Nee.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:51
50% vindt van wel, meer dan ik had verwacht eerlijk gezegd
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 16:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:50 schreef ABombali het volgende:
Stem gewoon op de poll, nee is geen optie aangezien dat niet klopt
Die zal wel kloppen als het een optie was.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 16:51
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:48 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dit is geen link. Om welke traditie gaat het nou precies?
Dat is de naam van het artikel waar je 'gezocht' hebt _O-
timmmmmwoensdag 29 november 2017 @ 16:51
Voglens mij had sp3c laatst neutrale titels ingesteld
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef ABombali het volgende:
50% vindt van wel, meer dan ik had verwacht eerlijk gezegd
Wat had je in meer verwacht. Jou vlucht hier heen?
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef timmmmm het volgende:
Voglens mij had sp3c laatst neutrale titels ingesteld
Verander dan gewoon naar roetveegpiet of zo.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:50 schreef ABombali het volgende:

Stem gewoon op de poll, nee is geen optie aangezien dat niet klopt
De stelling "zwarte piet is racisme" lijkt me een mening en geen feitelijke claim.

Meningen zijn niet juist of onjuist. Je kunt het er hooguit wel of niet mee eens zijn.
StaceySingerwoensdag 29 november 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef timmmmm het volgende:
Voglens mij had sp3c laatst neutrale titels ingesteld
Bedankt Timmmm ^O^
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef timmmmm het volgende:
Voglens mij had sp3c laatst neutrale titels ingesteld
Paar delen geleden was er geen neutrale titel iig...
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:54
Laat weer zien dat er maar 1 mening wordt geaccepteerd op fok, de rest wordt monddood gemaakt
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 16:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat is de naam van het artikel waar je 'gezocht' hebt _O-
Dat begrijp ik maar ik vroeg om een link naar de bron van je plaatje. Ik ben geinteresseerd in de achtergrond van die figuur nl. Vreemd dat jij dat niet bent. :)
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 16:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:53 schreef ABombali het volgende:

[..]

Paar delen geleden was er geen neutrale titel iig...
Wat is er nu neutraal aan. Ook wat jij blaat?
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:54 schreef ABombali het volgende:
Laat weer zien dat er maar 1 mening wordt geaccepteerd op fok, de rest wordt monddood gemaakt
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

De stelling "zwarte piet is racisme" lijkt me een mening en geen feitelijke claim.

Meningen zijn niet juist of onjuist. Je kunt het er hooguit wel of niet mee eens zijn.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:56 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

[..]

Ja pro-piet meningen zijn toegestaan, anti-piet meningen niet, bedankt dat je het voor me opneemt
timmmmmwoensdag 29 november 2017 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:54 schreef ABombali het volgende:
Laat weer zien dat er maar 1 mening wordt geaccepteerd op fok, de rest wordt monddood gemaakt
Ik sta wijd en zijd bekend als rechtse rakker ja, en ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat sp3c een negerhater is dus dit kan wel kloppen. Voor verdere discussie hierover graag naar nws fb
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:57 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ja pro-piet meningen zijn toegestaan, anti-piet meningen niet, bedankt dat je het voor me opneemt
Als dat niet toegestaan zou zijn was dit topic er überhaupt niet en had jij allang een permaban.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:59
Zwarte piet is racisme, volwassenen die het vieren doen het enkel om 1 reden, en dat is gekleurde mensen pesten. Jullie moeten je schamen
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:59 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Als dat niet toegestaan zou zijn was dit topic er überhaupt niet en had jij allang een permaban.
Ik heb al vaker bans gehad, dus doe niet alsof alle meningen zijn toegestaan...
timmmmmwoensdag 29 november 2017 @ 17:01
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:59 schreef ABombali het volgende:
Zwarte piet is racisme, volwassenen die het vieren doen het enkel om 1 reden, en dat is gekleurde mensen pesten. Jullie moeten je schamen
Dus als jij maar de landelijke intocht kijkt, ie jij allemaal mensen die daar niet voor hun lol zijn of voor hun kinderen maar om negers te pesten?
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:03
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dus als jij maar de landelijke intocht kijkt, ie jij allemaal mensen die daar niet voor hun lol zijn of voor hun kinderen maar om negers te pesten?
Een heel groot deel vierde sinterklaas waarschijnlijk niet eens, nu gaan ze uit principe naar de intocht als een soort middelvinger naar gekleurde mensen. Zo van, wij zijn de baas en racisme is cultuur dus dat gaan we niet veranderen
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 17:03
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:59 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik heb al vaker bans gehad, dus doe niet alsof alle meningen zijn toegestaan...
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:59 schreef ABombali het volgende:
Zwarte piet is racisme, volwassenen die het vieren doen het enkel om 1 reden, en dat is gekleurde mensen pesten. Jullie moeten je schamen
Hier ga je echt geen ban voor krijgen.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:03 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

[..]

Hier ga je echt geen ban voor krijgen.
Ik let goed op mijn woorden, danny heeft al gezegd waar de grens ligt dus ik hou me in
Duveldrinkerwoensdag 29 november 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:59 schreef ABombali het volgende:
Zwarte piet is racisme, volwassenen die het vieren doen het enkel om 1 reden, en dat is gekleurde mensen pesten. Jullie moeten je schamen
Alleen zwarte mensen toch , geen gekleurden.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 17:04
En btw er staan ook gekleurde mensen bij die intochten hoor, of hebben die allemaal een hekel aan zichzelf?
Ser_Ciappellettowoensdag 29 november 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:03 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

[..]

Hier ga je echt geen ban voor krijgen.
Ik ben er ooit voor geband. Had er nog een bron bijstaan ook. :D
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:04 schreef BoneThugss het volgende:
En btw er staan ook gekleurde mensen bij die intochten hoor, of hebben die allemaal een hekel aan zichzelf?
Alsof zwarte mensen niet racistisch kunnen zijn... veel light skin mensen haten dark skin mensen
HendrikVwoensdag 29 november 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:03 schreef ABombali het volgende:

[..]

Een heel groot deel vierde sinterklaas waarschijnlijk niet eens, nu gaan ze uit principe naar de intocht als een soort middelvinger naar gekleurde mensen. Zo van, wij zijn de baas en racisme is cultuur dus dat gaan we niet veranderen
Steekt zijn middelvinger naar je op. moggu Ali
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 17:06
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:46 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nou ik wil eik nog wel even van je weten aan welk cultureel erfgoed uit Iran je refereerde in je suggestieve plaatje. Ik heb hier een lijst gevonden, maar kan die figuur nog steeds niet vinden. Weet je zeker dat dat je geen fake news aan het verspreiden bent? Controleer jij je bronnen wel? Waar heb je dat plaatje vandaan?
"Hajji Firuz" is een winterfiguur. Zie de documentaire Wild Geraas van Scheer, daar hoor je de man die hem in Nederland speelt zelf aan het woord en de vergelijking met Zwarte Piet maken.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:06 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

"Hajji Firuz" is een winterfiguur. Zie de documentaire Wild Geraas van Scheer, daar hoor je de man die hem in Nederland speelt zelf aan het woord en de vergelijking met Zwarte Piet maken.
Wij lijken op een islamitisch land, wat moeten we daar trots op zijn he
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 17:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:47 schreef ABombali het volgende:
Poll: Is zwarte piet racisme?
Ja
Deels
Geen mening
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Nee!
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:05 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik ben er ooit voor geband. Had er nog een bron bijstaan ook. :D
Lijkt mij echt de grootste onzin.
timmmmmwoensdag 29 november 2017 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:04 schreef BoneThugss het volgende:
En btw er staan ook gekleurde mensen bij die intochten hoor, of hebben die allemaal een hekel aan zichzelf?
Ik zou ook echt een hekel aan mezelf hebben als ik daar voor mn kinderwn in de vrieskou zou moeten sraan
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:08 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Lijkt mij echt de grootste onzin.
Als pro-piet heb jij niks te vrezen nee
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:06 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

"Hajji Firuz" is een winterfiguur. Zie de documentaire Wild Geraas van Scheer, daar hoor je de man die hem in Nederland speelt zelf aan het woord en de vergelijking met Zwarte Piet maken.
Thanks. Nu heb iig een naam. Nattekat heeft blijkbaar geen idee wat hij post.
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 17:11
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:09 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Thanks. Nu heb iig een naam. Nattekat heeft blijkbaar geen idee wat hij post.
Kan me niet voorstellen dat je dat stukje niet hebt gezien, want het zit ook in de trailer van de film en die staat al een eeuwigheid online en is regelmatig gelinkt in deze reeks. Of je hebt selectieve amnesia en vergeet steeds weer alle argumenten die pro-piet heeft.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:12
Wat vinden jullie van de doodsbedreigingen die pro-pieten uiten op het internet?
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Kan me niet voorstellen dat je dat stukje niet hebt gezien, want het zit ook in de trailer van de film en die staat al een eeuwigheid online en is regelmatig gelinkt in deze reeks. Of je hebt selectieve amnesia en vergeet steeds weer alle argumenten die pro-piet heeft.
Ik heb die film niet gezien en er zijn vele voorbeelden van zwart schminken in de wereld. Een aantal ken ik, deze nog niet ;)

Ben me nu aan het inlezen hierover.
Ser_Ciappellettowoensdag 29 november 2017 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:08 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Lijkt mij echt de grootste onzin.
Ik zal even kijken of ik het mailtje nog terug kan vinden. Het was een ban op de FP en ik werd geband door de hoge baas himself.
Ser_Ciappellettowoensdag 29 november 2017 @ 17:16
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Kan me niet voorstellen dat je dat stukje niet hebt gezien, want het zit ook in de trailer van de film en die staat al een eeuwigheid online en is regelmatig gelinkt in deze reeks. Of je hebt selectieve amnesia en vergeet steeds weer alle argumenten die pro-piet heeft.
Hebben de pro-pieten argumenten? :o
DrDentzwoensdag 29 november 2017 @ 17:23
Ik bedoel natuurlijk 'het symbool' roetveegpiet. Want anders kun je de naam van een organisatie als 'Kick Out Zwarte Piet' ook opvatten als oproep tot genocide op Zwarte Pieten.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:23
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:16 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Hebben de pro-pieten argumenten? :o
Ja zwarte pieten zijn zwart, hebben kroeshaar, oorbellen, dikke lippen, surinaams accent en worden slaaf genoemd omdat ze door de schoorsteen gaan, duh
Knurft-Zork3woensdag 29 november 2017 @ 17:26
Motorpieten Venlo.
_O_

15774862_165762060567303_3415515263788364819_o.jpg

15723622_165796443897198_1641451888816781892_o.jpg

15723434_165796500563859_5709450772489241000_o.jpg

15775052_165766417233534_2640292078569722595_o.jpg

Nog geen demonstrant gezien...
_O-
DrDentzwoensdag 29 november 2017 @ 17:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:26 schreef Knurft-Zork3 het volgende:
Motorpieten Venlo.
_O_

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nog geen demonstrant gezien...
_O-
Tsja.. ga dat maar eens uitleggen in de United States of America.. gebruik de woorden blackface, bikers, gifts, candy in je antwoord.
DrDentzwoensdag 29 november 2017 @ 17:28
Dit is onze cultuur

15723622_165796443897198_1641451888816781892_o.jpg

Deal with it
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:26 schreef Knurft-Zork3 het volgende:
Motorpieten Venlo.
_O_

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nog geen demonstrant gezien...
_O-
:D
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Kan me niet voorstellen dat je dat stukje niet hebt gezien, want het zit ook in de trailer van de film en die staat al een eeuwigheid online en is regelmatig gelinkt in deze reeks. Of je hebt selectieve amnesia en vergeet steeds weer alle argumenten die pro-piet heeft.
Heeft veel overeenkomsten met ZP zo te zien maar dan met Nieuwjaar. Ik vind alleen nergens dat hij officieel cultureel erfgoed is? Wel dat ook hij een controversieel figuur is en dat de VN daar nog geen kritiek op heeft geuit? Klopt dat?
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 17:33
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:31 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Heeft veel overeenkomsten met ZP zo te zien maar dan met Nieuwjaar. Ik vind alleen nergens dat hij officieel cultureel erfgoed is? Wel dat ook hij een controversieel figuur is en dat de VN daar nog geen kritiek op heeft geuit? Klopt dat?
Nee nee, kom terug je staat op dun ijs!
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 17:34
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:15 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik zal even kijken of ik het mailtje nog terug kan vinden. Het was een ban op de FP en ik werd geband door de hoge baas himself.
Door sinterklaas?
max555woensdag 29 november 2017 @ 17:36
Kleur discrimineert niet de gedachten die mensen hebben over kleur daar in tegen wel. Dus kleur kan nooit het probleem zijn.
Mensen die anti zwarte piet zijn denken dus heel discriminerend waardoor ze juist datgene doen waar ze anderen van beschuldigen.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:36
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:33 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee nee, kom terug je staat op dun ijs!
quote:
Hajji_Firuz In the traditional songs, he introduces himself as a serf trying to cheer people whom he refers to as his lords. As a black-faced serf, he is a controversial character, seen as symbolically racist.[3] Therefore, half of his face is sometimes painted white in order to avoid the criticisms.


[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 29-11-2017 17:51:20 ]
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 17:37
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:36 schreef Kijkertje het volgende:

[..]


[..]

Je kan je nog omdraaien!
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 16:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat is de naam van het artikel waar je 'gezocht' hebt _O-
Goh je bent ineens verdwenen.

Feiten:

quote:
Hajji_Firuz In the traditional songs, he introduces himself as a serf trying to cheer people whom he refers to as his lords. As a black-faced serf, he is a controversial character, seen as symbolically racist.[3] Therefore, half of his face is sometimes painted white in order to avoid the criticisms.
Je pretendeert de feiten te kennen maar je post dus gewoon misleidende plaatjes. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 29-11-2017 17:50:29 ]
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 17:41
Plons!

Manmanman had je het bordje niet gezien?
,,In 2009 werd het feest vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In 2010 werd de feestdag ook erkend door de VN. Daarmee wordt hij beschermd door de VN."

Ps voor de honderdduizendste keer: iets 'ervaren'/interpreteren "seen" maakt iets geen feit.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 17:47
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:15 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik zal even kijken of ik het mailtje nog terug kan vinden. Het was een ban op de FP en ik werd geband door de hoge baas himself.
Ja,ja, 'vanwege je mening verkondigen' zeker. Houd toch op.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 17:51
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:41 schreef WodanIsGroot het volgende:
Plons!

Manmanman had je het bordje niet gezien?
,,In 2009 werd het feest vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In 2010 werd de feestdag ook erkend door de VN. Daarmee wordt hij beschermd door de VN."

Ps voor de honderdduizendste keer: iets 'ervaren'/interpreteren "seen" maakt iets geen feit.
Je praat letterlijk tegen de buitenlaag van een zeepbel :')
Zo overtuigd van eigen gelijk, dat alles en iedereen ervoor moet wijken. Lijkt Amsterdam wel.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 17:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je praat letterlijk tegen de buitenlaag van een zeepbel :')
Zo overtuigd van eigen gelijk, dat alles en iedereen ervoor moet wijken. Lijkt Amsterdam wel.
Ik hoop wel dat hij nu niet doodvriest. Ik heb hem nog niet boven water zien komen :o
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 17:56
Joop is echt bijna unaniem voor Zwarte Piet, die zag ik echt niet aankomen _O-

En dan zeggen ze dat FOK! rechts is...
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 17:58
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:41 schreef WodanIsGroot het volgende:
Plons!

Manmanman had je het bordje niet gezien?
,,In 2009 werd het feest vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In 2010 werd de feestdag ook erkend door de VN. Daarmee wordt hij beschermd door de VN."

Ps voor de honderdduizendste keer: iets 'ervaren'/interpreteren "seen" maakt iets geen feit.
Geef eens een linkje dan. Wat ik wel kan vinden is dit: An official UN observance (dat is bedoeld om aandacht te vragen voor een feest)

Nergens iets over 'officieel erfgoed'.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 17:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:56 schreef Nattekat het volgende:
Joop is echt bijna unaniem voor Zwarte Piet, die zag ik echt niet aankomen _O-

En dan zeggen ze dat FOK! rechts is...
Bijna de helft op fok is tegen zwarte piet, fok is niet rechts maar linkse meningen worden niet geaccepteerd, ze worden monddood gemaakt
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 18:00
Al vaker gezegd die KOZP bende heeft geen ruk met links te maken
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:03
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:00 schreef Bottendaal het volgende:
Al vaker gezegd die KOZP bende heeft geen ruk met links te maken
Progressief links = minderheden zijn zielig = zwarte piet is racistisch en moet opdonderen
Conservatief rechts = minderheden moeten zich niet zo aanstellen = blijf van onze cultuur af

Elk onderwerp kan je in links en rechts indelen c_/
Het zijn ook vooral de extreme linkse gekkies die tegen ZP zijn. Een beetje het beeld wat ik bij de gemiddelde Joop-lezer heb.
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:58 schreef ABombali het volgende:

[..]

Bijna de helft op fok is tegen zwarte piet, fok is niet rechts maar linkse meningen worden niet geaccepteerd, ze worden monddood gemaakt
Hoe kom je aan deze statistiek?
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:05
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:04 schreef Leonos het volgende:

[..]

Hoe kom je aan deze statistiek?
feedback forum zwarte pieten topic
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 18:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:03 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Progressief links = minderheden zijn zielig = zwarte piet is racistisch en moet opdonderen
Conservatief rechts = minderheden moeten zich niet zo aanstellen = blijf van onze cultuur af

Elk onderwerp kan je in links en rechts indelen c_/
Het zijn ook vooral de extreme linkse gekkies die tegen ZP zijn. Een beetje het beeld wat ik bij de gemiddelde Joop-lezer heb.
Ik denk bij Joop meer aan de Pvda stemmers, maar zie de pagina te weinig om er een goed beeld van te vormen
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:05 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Ik denk bij Joop meer aan de Pvda stemmers, maar zie de pagina te weinig om er een goed beeld van te vormen
Nah... allemaal Anne-Fleurs. Dat is GL/D66.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:06
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je praat letterlijk tegen de buitenlaag van een zeepbel :')
Zo overtuigd van eigen gelijk, dat alles en iedereen ervoor moet wijken. Lijkt Amsterdam wel.
Ik vraag je juist steeds om bronnen omdat ik me nog helemaal niet in deze figuur verdiept had. Er is dus geen sprake van overtuigd zijn van mijn gelijk. Ik probeer me te informeren en jij kan niet eens de naam geven, laat staan bronnen geven. Je post gewoon een plaatje omdat het jouw mening bevestigt. Over overtuigd zijn van een mening gesproken. _O- :')
Ser_Ciappellettowoensdag 29 november 2017 @ 18:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:47 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ja,ja, 'vanwege je mening verkondigen' zeker. Houd toch op.
Nee, omdat ik zei dat een rechter Zwarte Piet 'racistisch' had genoemd. Ik had er zelfs een linkje naar die uitspraak bijgezet. Toen werd ik geband omdat ik Zwarte Piet racistisch noemde.
voetbalmanager2woensdag 29 november 2017 @ 18:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:56 schreef Nattekat het volgende:
Joop is echt bijna unaniem voor Zwarte Piet, die zag ik echt niet aankomen _O-

En dan zeggen ze dat FOK! rechts is...
Inderdaad!
Zelfs op Joop! zijn ze het gedram van de tegenstanders zat. Je kan aan de inhoud van de
comments tevens merken dat dit geen trolls van buitenaf zijn. De comments zijn goed onderbouwt en genuanceerd.

Maar bijna allemaal keren ze zich tegen deze protestactie.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:07
Politiek platslaan tot 1 dimensie. :')
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:08
quote:
13s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:06 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ik vraag je juist steeds om bronnen omdat ik me nog helemaal niet in deze figuur verdiept had. Er is dus geen sprake van overtuigd zijn van mijn gelijk. Ik probeer me te informeren en jij kan niet eens de naam geven, laat staan bronnen geven. Je post gewoon een plaatje omdat het jouw mening bevestigt. Over overtuigd zijn van een mening gesproken. _O- :')
Eigen fouten projecteren op anderen, het komt helaas veel voor.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:08
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:07 schreef Molurus het volgende:
Politiek platslaan tot 1 dimensie. :')
Ik maak er 2 van :{w
Doorkliefd met een diagonale lijn.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:09
quote:
15s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Eigen fouten projecteren op anderen, het komt helaas veel voor.
Zeggen dat andere mensen doen aan projectie, dat is pas projecteren, lekker hypocriet, ja nu doe ik het ook ;(
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:08 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik maak er 2 van :{w
Doorkliefd met een diagonale lijn.
Een lijn is 1-dimensionaal. _O-
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:08 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik maak er 2 van :{w
Doorkliefd met een diagonale lijn.
Hé geef me nou eens een bron van die figuur waarvan je de naam niet eens wist, waarin staat dat hij tot cultureel erfgoed is verheven.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 18:10
Politieke kleur staat een beetje los in deze kwestie vind ik, ik stem GL maar ik ben pro piet
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:11
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:58 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Geef eens een linkje dan. Wat ik wel kan vinden is dit: An official UN observance (dat is bedoeld om aandacht te vragen voor een feest)

Nergens iets over 'officieel erfgoed'.
https://www.un.org/press/en/2010/ga10916.doc.htm
voetbalmanager2woensdag 29 november 2017 @ 18:12
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:05 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Ik denk bij Joop meer aan de Pvda stemmers, maar zie de pagina te weinig om er een goed beeld van te vormen
Ik lees het weleens. Het is een links blog en meestal zijn de comments onder de stukjes wel instemmig met het artikel.

Soms slaan de columnisten door en plaatsen een vreselijk linkse opinie. Dan zijn de comments ook veel gemengder.
Toen ze Fransisco van Jole bijvoorbeeld gingen verdedigen nadat bekend was dat hij zich aan een vrouw had vergrepen waren de comments compleet tegen de redactie gericht. Van Jole kreeg toen de volle laag van hun vaste lezers.

Dit is de 2e keer dat ik merk dat de vaste users zich volledig tegen de columnist keren.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:09 schreef ABombali het volgende:

[..]

Zeggen dat andere mensen doen aan projectie, dat is pas projecteren, lekker hypocriet, ja nu doe ik het ook ;(
Zover je dat niet doorhad, dat was een (indirecte) kritiek op nattekat. :P
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 18:13
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:10 schreef Bottendaal het volgende:
Politieke kleur staat een beetje los in deze kwestie vind ik, ik stem GL maar ik ben pro piet
Nouja, het is absoluut waar dat de demonstranten in de bus naar Dokkum banden hadden met AFA & dat de zwarte pieten die een school binnenvielen en voor Sylvanas huis een filmpje maakten banden hadden met Pegida en NVU.

Helemaal kleurloos is het niet :P
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:23 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ja zwarte pieten zijn zwart, hebben kroeshaar, oorbellen, dikke lippen, surinaams accent en worden slaaf genoemd omdat ze door de schoorsteen gaan, duh
Je vergat "2000 jaar geleden waren de Pieten raven, dus is de huidige vorm niet racistisch"
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:16
quote:
Thanks ^O^ Jij geeft tenminste antwoord nog. Dat is dus Nowruz als feest en als ik dan naar beelden ga van dit feest zie ik nergens deze figuur. Is hij nou een hoofdfiguur of komt hij ook wel eens voor tussen alle andere figuren die ik wèl te zien krijg daar?
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:18
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:16 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Thanks ^O^ Jij geeft tenminste antwoord nog. Dat is dus Nowruz als feest en als ik dan naar beelden ga van dit feest zie ik nergens deze figuur. Is hij nou een hoofdfiguur oof komt hij ook wel eens voor tussen alle andere figuren die ik wel te zien krijg?
Zie jezelf als n Amerikaan die opzoek is naar het zwarten pieten feest, dat doe je uit ontwetenheid want het feest heet eigenlijk sinterklaas.

Als het allemaal wil weten moet jij je er zelf maar wat in verdiepen, op de vn site staat nog meer mbt 2009.

Maar ik gebruik dit Persisch figuur niet als argument, want a) het is niet nodig en b)ik erken de vn niet :p
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:21
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:18 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Zie jezelf als n Amerikaan die opzoek is naar het zwarten pieten feest, dat doe je uit ontwetenheid want het feest heet eigenlijk sinterklaas.
Ja maar Sinterklaas bestaat uit de Sint en een heleboel Pieten die de overtoon hebben. Hajji Faruz lijkt me een incidentele figuur tussen een heleboel andere figuren en is bovendien blijkbaar nog controversieel ook. Kijk dat bedoel ik nou met de context die Nattekat niet geeft met zijn plaatje.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:23
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:21 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja maar Sinterklaas bestaat uit de Sint en een heleboel Pieten die de overtoon hebben. Hajji Faruz lijkt me een incidentele figuur tussen een heleboel andere figuren en is bovendien blijkbaar nog controversieel ook. Kijk dat bedoel ik nou met de context die Nattekat niet geeft met zijn plaatje.
Er is geen oordeel verbonden aan controversieel zijn. Dit is constant het heikelpunt, het verschil in de kern van de wereldbeschouwingen.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:23
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:16 schreef Kijkertje het volgende:

Thanks ^O^ Jij geeft tenminste antwoord nog. Dat is dus Nowruz als feest en als ik dan naar beelden ga van dit feest zie ik nergens deze figuur. Is hij nou een hoofdfiguur of komt hij ook wel eens voor tussen alle andere figuren die ik wèl te zien krijg daar?
Die haji nowruz wordt bijna niet meer gebruikt in Iran...en vaak is maar de helft van het gezicht bedekt, of roetvegen. Ja daar hebben ze zich al wel deels aangepast...
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:25
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:23 schreef ABombali het volgende:

[..]

Die haji nowruz wordt bijna niet meer gebruikt in Iran...en vaak is maar de helft van het gezicht bedekt, of roetvegen. Ja daar hebben ze zich al wel deels aangepast...
Ja dat las ik ook. Blijkbaar hebben zij zijn uiterlijk al veranderd.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:26
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:25 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja dat las ik ook. Blijkbaar hebben zij zijn uiterlijk al veranderd.
Een islamitisch land zonder democratie en veel minder gekleurde inwoners, en daar lukt het wel ;(
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 18:27
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:25 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja dat las ik ook. Blijkbaar hebben zij zijn uiterlijk al veranderd.
Waar las je dat? Op fok?
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:26 schreef ABombali het volgende:

[..]

Een islamitisch land zonder democratie en veel minder gekleurde inwoners, en daar lukt het wel ;(
Ja maar daar vervult hij ook niet echt een hoofdrol dus is de verandering minder groot.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:30
quote:
12s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:27 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja maar daar vervult hij ook niet echt een hoofdrol dus is de verandering minder groot.
Het-hellend-vlak-van-Ronquieres.jpg

Jongens in beiden kampen, leer nou om geen argumenten te gebruiken die je nog niet helemaal bevat.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:32
quote:
12s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:27 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja maar daar vervult hij ook niet echt een hoofdrol dus is de verandering minder groot.
Tijdens het Iraans nieuwjaar waren dat wel belangrijke figuren. Papa nowruz en haji...
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:32
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:27 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Waar las je dat? Op fok?
quote:
In the traditional songs, he introduces himself as a serf trying to cheer people whom he refers to as his lords. As a black-faced serf, he is a controversial character, seen as symbolically racist.[3] Therefore, half of his face is sometimes painted white in order to avoid the criticisms.

Bron
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:32
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:26 schreef ABombali het volgende:

[..]

Een islamitisch land zonder democratie en veel minder gekleurde inwoners, en daar lukt het wel ;(
De kans op een niet gekleurd land met werkelijke democratie vinden is ook wat klein. Wat lukt daar wel?
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:33
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:32 schreef Kijkertje het volgende:

[..]


[..]

As is sometimes black pete's face painted white.

Dus klaar?
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:33
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:10 schreef Molurus het volgende:

[..]

Een lijn is 1-dimensionaal. _O-
Nee, het vlak is tweedimensionaal.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:32 schreef Jaroon het volgende:

[..]

De kans op een niet gekleurd land met werkelijke democratie vinden is ook wat klein. Wat lukt daar wel?
Alsof wij wel echte democratie hebben..

Noem een paar westerse landen met een echte democratie? De enige landen liggen ergens in het verre oosten
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 18:34
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:32 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

[..]

Soms is hij 50% zwart en 50% wit.

Dat is iets anders dan je eerdere bewering, dat zijn uiterlijk al veranderd is.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:34
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:33 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Nee, het vlak is tweedimensionaal.
Een lijn is 1-dimensionaal. Of je die nou tekent in een 2-dimensionaal vlak of in 11 dimensies.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:34 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Soms is hij 50% zwart en 50% wit.

Dat is iets anders dan je eerdere bewering, dat zijn uiterlijk al veranderd is.
Zijn uiterlijk is ook veranderd, maar zwarte haji komt nog steeds voor, ook op de staatsomroep bijvoorbeeld
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:34 schreef ABombali het volgende:

[..]

Alsof wij wel echte democratie hebben..

Noem een paar westerse landen met een echte democratie? De enige landen ergens in het verre oosten
Dat is ook moeilijk. Makkelijker is veel kinderen krijgen zonder dat duidelijk is wie de ouders zijn. Dat kan zelfs in de Bijlmer.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:34 schreef Molurus het volgende:

[..]

Een lijn is 1-dimensionaal. Of je die nou tekent in een 2-dimensionaal vlak of in 11 dimensies.
Ik deel een tweedimensionaal vlak in tweeën }:|
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:36 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat is ook moeilijk. Makkelijker is veel kinderen krijgen zonder dat duidelijk is wie de ouders zijn. Dar kan zelfs in de Bijlmer.
Je praat echt veel onzin... meer dan ik zelfs
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:37
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:36 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik deel een tweedimensionaal vlak in tweeën }:|
Mijn god, wat is er met het onderwijs gebeurd? :{
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:37
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:36 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat is ook moeilijk. Makkelijker is veel kinderen krijgen zonder dat duidelijk is wie de ouders zijn. Dat kan zelfs in de Bijlmer.
Wil je ergens over praten? Zit iets je dwars? www.koopeendagboek.nl
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:37
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:36 schreef ABombali het volgende:

[..]

Je praat echt veel onzin... meer dan ik zelfs
Ik denk dat het waar is.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:37 schreef Molurus het volgende:

[..]

Mijn god, wat is er met het onderwijs gebeurd? :{
Ik denk dat jouw computer mijn uitspraken verdraait.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:37 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik denk dat het waar is.
Wat heeft dat dit topic te maken? Ik snap je vergelijking echt niet, lijkt gewoon random haten op gekleurde mensen. Dit wordt steeds meer een blank vs zwart discussie, tijd dat mods ingrijpen
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:37 schreef ABombali het volgende:

[..]

Wil je ergens over praten? Zit iets je dwars? www.koopeendagboek.nl
Ik heb gewoon een schrift met lijntjes gekocht. 2 pakken zelfs.
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:39 schreef ABombali het volgende:

[..]

Wat heeft dat dit topic te maken? Ik snap je vergelijking echt niet, lijkt gewoon random haten op gekleurde mensen. Dit wordt steeds meer een blank vs zwart discussie, tijd dat mods ingrijpen
Jij stuurt het die kant op.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:40
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:33 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

As is sometimes black pete's face painted white.

Dus klaar?
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:34 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Soms is hij 50% zwart en 50% wit.

Dat is iets anders dan je eerdere bewering, dat zijn uiterlijk al veranderd is.
Ja maar we kunnen dus constateren dat hij ook daar onder vuur ligt vanwege zijn blackface.
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:41
Maar laten we idd normaal doen tegen elkaar.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:42
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:40 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Jij stuurt het die kant op.
Abombali: "Alsof wij wel echte democratie hebben.."
Jaroon: "Gekleurde mensen in de bijlmer krijgen kinderen en weten niet wie de ouders zijn"
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:43
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:42 schreef ABombali het volgende:

[..]

Abombali: "Alsof wij wel echte democratie hebben.."
Jaroon: "Gekleurde mensen in de bijlmer krijgen kinderen en weten niet wie de ouders zijn"
Dat was niet best maar wel waar.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:43
En dan nog durven te beweren dat zwarte piet niks met racisme te maken heeft :|W
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:43
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:32 schreef ABombali het volgende:

[..]

Tijdens het Iraans nieuwjaar waren dat wel belangrijke figuren. Papa nowruz en haji...
Wat vreemd dan dat als ik zoek op Nowruz Iran / images dat ik alleen maar beelden krijg van allerlei danseressen?
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:43 schreef ABombali het volgende:
En dan nog durven te beweren dat zwarte piet niks met racisme te maken heeft :|W
Wat heeft Zwarte Piet er nou weer mee te maken?
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:44
Democratie is moeilijk en iets anders.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat was niet best maar wel waar.
Ja maar dit is geen topic om random zwarte mensen te bashen, alhoewel het wel geaccepteerd lijkt te worden.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:44
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:40 schreef Kijkertje het volgende:

[..]


[..]

Ja maar we kunnen dus constateren dat hij ook daar onder vuur ligt vanwege zijn blackface.
Alles ligt onder vuur. Alles, noem mij anders iets wat niet bekritiseerd wordt.

Dus wat is je punt?;)
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 18:45
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:44 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ja maar dit is geen topic om random zwarte mensen te bashen, alhoewel het wel geaccepteerd lijkt te worden.
Het was gewoon een persoonlijke mening. Niet een random iets.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:45
quote:
5s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:43 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Wat vreemd dan dat als ik zoek op Nowruz Iran / images dat ik alleen maar beelden krijg van allerlei danseressen?
Het is 1 groot feest, het wordt op verschillende manier gevierd. Dans/toneel/muziek, maar die 2 figuren waren wel het belangrijkst bij dat feest... althans tot een paar jaar geleden, het wordt steeds minder
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 18:46
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:44 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Alles ligt onder vuur. Alles, noem mij anders iets wat niet bekritiseerd wordt.
Het bewijs voor de laatste stelling van Fermat.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:46
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:44 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Alles ligt onder vuur. Alles, noem mij anders iets wat niet bekritiseerd wordt.

Dus wat is je punt?;)
Dat Nattekat met zijn misleidende plaatje de plank weer eens volkomen misslaat. Waarom verbaast me dat nou weer niet. :D
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:45 schreef ABombali het volgende:

[..]

Het is 1 groot feest, het wordt op verschillende manier gevierd. Dans/toneel/muziek, maar die 2 figuren waren wel het belangrijkst bij dat feest... althans tot een paar jaar geleden, het wordt steeds minder
Ben jij uit Iran?
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 18:47
quote:
14s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:40 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

[..]

Ja maar we kunnen dus constateren dat hij ook daar onder vuur ligt vanwege zijn blackface.
Ik denk dat je dat maar moeilijk met elkaar kan vergelijken. Of hebben vandaag ook 200 semi-bekende Iraniërs zich tegen Zwarte Piet uitgesproken?
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:47
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:44 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat heeft Zwarte Piet er nou weer mee te maken?
Ik weet niet of je het doorhebt, maar dit is het zwarte pieten topic. Ja zwarte piet heeft er niks meer mee te maken, het gaat er om dat gekleurde mensen worden gehaat, en die moeten gepest worden. Maakt niet uit hoe, zwarte piet is enkel een middel
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:47 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ik denk dat je dat maar moeilijk met elkaar kan vergelijken. Of hebben vandaag ook 200 semi-bekende Iraniërs zich tegen Zwarte Piet uitgesproken?
Niet dat ik weet. En je punt is?
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:47 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik weet niet of je het doorhebt, maar dit is het zwarte pieten topic. Ja zwarte piet heeft er niks meer mee te maken, het gaat er om dat gekleurde mensen worden gehaat, en die moeten gepest worden. Maakt niet uit hoe, zwarte piet is enkel een middel
Hèhè, ein-de-lijk iemand van de anti-kant die het begrijpt. Het duurde even _O_
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:48 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hèhè, ein-de-lijk iemand van de anti-kant die het begrijpt. Het duurde even _O_
Dit wordt al een deeltje of 100 geroepen hoor :P
Jaja, jij bedoelt je reactie sarcastisch ;) Maar ik ben precies om die reden voor zwarte piet.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:48 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hèhè, ein-de-lijk iemand van de anti-kant die het begrijpt. Het duurde even _O_
Ik begreep het gisteren al toen je zei dat je een hekel had aan zwarte mensen
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:49 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik begreep het gisteren al toen je zei dat je een hekel had aan zwarte mensen
:')
Zo snel als je credits won, raak je ze nu weer kwijt.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 18:52
stop-racism.jpg
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 18:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:49 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dit wordt al een deeltje of 100 geroepen hoor :P
Jaja, jij bedoelt je reactie sarcastisch ;) Maar ik ben precies om die reden voor zwarte piet.
Het zijn allen de propieten die dat roepen. Iedereen die dat door heeft, heeft niks tegen Zwarte Piet. Waarom iets weg willen als het niks met het echte probleem te maken heeft?
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:46 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het bewijs voor de laatste stelling van Fermat.

... Ik hoor t kraken, ik sta op heel dun ijs :p

[ Bericht 1% gewijzigd door WodanIsGroot op 29-11-2017 19:07:29 ]
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:36 schreef ABombali het volgende:

[..]

Je praat echt veel onzin... meer dan ik zelfs
Mooi dat je het zelf even onderstreept.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:00
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:58 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Mooi dat je het zelf even onderstreept.
Ik ben gewoon eerlijk over mezelf, kan jij nog iets van leren ja
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 19:01
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:00 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik ben gewoon eerlijk over mezelf, kan jij nog iets van leren ja
Ja je praat poep, goed dat je het zelf nog even extra benadrukt.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:01 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ja je praat poep, goed dat je het zelf nog even extra benadrukt.
Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau, doei
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 19:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:04 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau, doei
Blijf je deze keer ook echt weg?

Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:08
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:58 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]


... Ik hoor t kraken, ik sta op heel dun ijs :p
:D

Ik wou net zeggen.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 19:08
Kunnen er al mensen hier naar kijken zonder te gaan schuimbekken? :D

bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:10
Het gaat lekker zo, dit is een goed jaar voor deze reeks.
Nog even doorgaan jongens, nog maar 83 te gaan tot 200.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 19:12
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:10 schreef bedachtzaam het volgende:
Het gaat lekker zo, dit is een goed jaar voor deze reeks.
Nog even doorgaan jongens, nog maar 83 te gaan tot 200.
Sorry :@
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:13
quote:
10s.gif Op woensdag 29 november 2017 18:46 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dat Nattekat met zijn misleidende plaatje de plank weer eens volkomen misslaat. Waarom verbaast me dat nou weer niet. :D
Nog erger, maar dit geldt gelukkig voor beiden kampen, is het voelen van een noodzaak om externe 'onbekende' 'feiten' er bij te slepen. Want dat is een soort van failiet in de eigen argumentatie. :o
#trivialezaken 117
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:16
quote:
10s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:08 schreef Kijkertje het volgende:
Kunnen er al mensen hier naar kijken zonder te gaan schuimbekken? :D

Quincy _O_
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:18
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

:D

Ik wou net zeggen.
Omdat Fermat het nooit bewezen heeft zou het zijn naam niet mogen dragen. Ik eis dat Wiles zijn gekwetste gevoelens gerespecteerd worden en dat nu eindelijk het spook van de troll Fermat verwijderd wordt uit de wiskunde!

*Plons, kijk om me heen, ahhh hier zijn alle anti pieten ;)
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 19:19
Nog paar dagen dan is het weer afgelopen gelukkig.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 19:20
''Tegenstanders van Zwarte Piet zijn van plan om zaterdag in Dokkum te protesteren. De actiegroepen Zwarte Piet is Racisme, Stop Blackface, Free Your Mind, Doorbraak en Progressive Groningen hebben de manifestatie aangekondigd.''

Gezellig.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:19 schreef Ryan3 het volgende:
Nog paar dagen dan is het weer afgelopen gelukkig.
Mooi ja, kerst *O*

Volgend jaar geen zwarte pieten *O*
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:20 schreef BoneThugss het volgende:
''Tegenstanders van Zwarte Piet zijn van plan om zaterdag in Dokkum te protesteren. De actiegroepen Zwarte Piet is Racisme, Stop Blackface, Free Your Mind, Doorbraak en Progressive Groningen hebben de manifestatie aangekondigd.''

Gezellig.
Helden
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:21
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:20 schreef ABombali het volgende:

[..]

Mooi ja, kerst *O*

Volgend jaar geen zwarte pieten *O*
En dat bepaal jij?
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 19:21
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:21 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

En dat bepaal jij?
Trolls gonna troll.

Niet voeren enzo.
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:22
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:21 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Trolls gonna troll.

Niet voeren enzo.
Oh maar ik ben slechts benieuwd in zijn standpunten.
In plaats van 0-3 achter staan voor hem kunnen weer dan 0-5 van maken ofzo :s)
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 19:22
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:19 schreef Ryan3 het volgende:
Nog paar dagen dan is het weer afgelopen gelukkig.
Voor dit jaar, ja.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 19:23
"krachtig geluid laten horen voor alle mensen die de afgelopen jaren monddood zijn gemaakt door de autoriteiten".

Door de autoriteiten, ja _O- _O-
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:23
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:21 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Trolls gonna troll.

Niet voeren enzo.
:') 35% van Nederland is al voor verandering, volgend jaar is dat 50+
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:23 schreef ABombali het volgende:

[..]

:') 35% van Nederland is al voor verandering, volgend jaar is dat 50+
Gisteren was het nog 20.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:23 schreef ABombali het volgende:

[..]

:') 35% van Nederland is al voor verandering, volgend jaar is dat 50+
Zo snel gaat het nu ook weer niet, maar de 50% voor verandering gaan we met een een aantal jaren vast wel halen.
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 19:25
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:22 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Voor dit jaar, ja.
Ik hoop altijd dat het stopt.
Randstad gewoon roetveeg en provincie ZP.
Is iedereen happy.
Wrs te simpel gedacht en krijgen volgend jaar vanaf maart weer discussie.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:25
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:24 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Gisteren was het nog 20.
De steun was in 5 jaar tijd met 20% teruggelopen. Misschien bedoel je dat?

Het was niet alsof we begonnen op 100%.
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:25 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik hoop altijd dat het stopt.
Randstad gewoon roetveeg en provincie ZP.
Is iedereen happy.
Wrs te simpel gedacht en krijgen volgend jaar vanaf maart weer discussie.
Gaat niet gebeuren, niet eerder totdat het feest helemaal weg is.

Of totdat het een keer flink fout gaat, dat kan ook.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:24 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zo snel gaat het nu ook weer niet, maar de 50% voor verandering gaan we met een een aantal jaren vast wel halen.
Ik gokte ook op 3 jaar, maar Lubach heeft dat proces misschien versneld? Als zelfs de liberalen voor verandering zijn, dan is het snel afgelopen
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

De steun was in 5 jaar tijd met 20% teruggelopen. Misschien bedoel je dat?

Het was niet alsof we begonnen op 100%.
In 5 jaar tijd met 20 procent teruggelopen _O- _O-

Maar bij pauw was 92 procent voor en 96 procent wel klaar met de disussie _O- _O-
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik gokte ook op 3 jaar, maar Lubach heeft dat proces misschien versneld?
Die uitzending van Lubach zal zeker z'n effect niet missen inderdaad.

Volgend jaar maar s kijken hoe het gaat met de statistieken.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

In 5 jaar tijd met 20 procent teruggelopen _O- _O-

Maar bij pauw was 92 procent voor en 96 procent wel klaar met de disussie _O- _O-
Klaar met de discussie? Dat zegt niks, ik ben er ook klaar mee
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

In 5 jaar tijd met 20 procent teruggelopen _O- _O-

Maar bij pauw was 92 procent voor en 96 procent wel klaar met de disussie _O- _O-
Je kunt ook als anti-piet klaar zijn met de discussie he.
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 19:28
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren, niet eerder totdat het feest helemaal weg is.
Waarom moet het feest weg? Heb ik iets gemist? Is verandering in kleur niet genoeg?
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:28
Grappig dat ze alleen het tweede deel lezen _O-
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 19:28
Enfin ik ga de docuserie van Ken Burns (via NPS) weer eens zien, over de burgeroorlog in de VS.
Zouden ze via netflix moeten uitzenden wmb.
Ook om te laten zien dat we achterlijk bezig zijn met ZP in frigging NL.

Toch allemaal over komen waaien vanuit de VS deze gekkigheid, en in de VS hebben ze wel echt een historisch gegrond akkefietje wb racisme, in NL toch echt nauwelijks of niet eigenlijk.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:28 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Waarom moet het feest weg? Heb ik iets gemist? Is verandering in kleur niet genoeg?
De kozpers willen zwarte piet helemaal weg hebben of zo, anders gaat er nooit iets veranderen en gelijk hebben ze
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:28 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Waarom moet het feest weg? Heb ik iets gemist? Is verandering in kleur niet genoeg?
Omdat het mensen zijn die verontwaardigd blijven, ookal verander je het naar roetvegen dan nog is het in hun ogen racisme of blackface of slavernij of whatever
S95Sedanwoensdag 29 november 2017 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:28 schreef Ryan3 het volgende:
Enfin ik ga de docuserie van Ken Burns (via NPS) weer eens zien, over de burgeroorlog in de VS.
Zouden ze via netflix moeten uitzenden wmb.
Ook om te laten zien dat we achterlijk bezig zijn met ZP in frigging NL.

Toch allemaal over komen waaien vanuit de VS deze gekkigheid, en in de VS hebben ze wel echt een historisch gegrond akkefietje wb racisme, in NL toch echt nauwelijks of niet eigenlijk.
Overal zijn het dit soort groepjes, zelf gisteren deze gekeken;

Ook een interresante discussie/man die in de basisveel overeenkomsten heeft met hoe het hier begint te gaan.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:20 schreef BoneThugss het volgende:
''Tegenstanders van Zwarte Piet zijn van plan om zaterdag in Dokkum te protesteren. De actiegroepen Zwarte Piet is Racisme, Stop Blackface, Free Your Mind, Doorbraak en Progressive Groningen hebben de manifestatie aangekondigd.''

Gezellig.
Het is nooit gezellig in Dokkum
20130920123442_steun%20winkels%20dokkum%201.jpg Guur, nat, koud, een harde zeewind en uitgestorven.

Ik hoop dat kozp wat boekjes en wat warms meeneemt, want het wordt een hele sneue verkleumde bedoeling tussen 5 Dokkumers en een koe.

[ Bericht 2% gewijzigd door WodanIsGroot op 29-11-2017 20:15:20 ]
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:28 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Waarom moet het feest weg? Heb ik iets gemist? Is verandering in kleur niet genoeg?
Nee, zie de link in de OP, als het aan Barryl Biekman ligt gaat het hele sinterklaasfeest op de schop.
Ook na verandering gaat het gezeik dus gewoon door.
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:27 schreef Molurus het volgende:

[..]

Die uitzending van Lubach zal zeker z'n effect niet missen inderdaad.

Volgend jaar maar s kijken hoe het gaat met de statistieken.
Maar inhoudelijk niet sterk.

Zijn cijfers klopten niet en het argument dat het vaak de oom of buurman is die voor Piet speelt, en die onherkenbaar moet zijn, werd ook niet genoemd.

Duidelijk alleen het politiek correcte standpunt leuk verpakt. Dat kan ook andersom, dan laat je bijvoorbeeld het feest op Curaçao zien. Maar goed, dan moet je niet bij de grachtengordelkliek zijn.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:32
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:29 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Omdat het mensen zijn die verontwaardigd blijven, ookal verander je het naar roetvegen dan nog is het in hun ogen racisme of blackface of slavernij of whatever
Meeste antipieten vinden regenboogpieten ook prima, dat kan best. Ik heb liever pieten met hun eigen huidskleur
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:31 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Maar inhoudelijk niet sterk.

Zijn cijfers klopten niet en het argument dat het vaak de oom of buurman is die voor Piet speelt, en die onherkenbaar moet zijn, werd ook niet genoemd.

Duidelijk alleen het politiek correcte standpunt leuk verpakt. Dat kan ook andersom, dan laat je bijvoorbeeld het feest op Curaçao zien. Maar goed, dan moet je niet bij de grachtengordelkliek zijn.
"Laten we gekleurde mensen pesten en een racistische feestdag vieren zodat de buurman onherkenbaar is"

Goed punt ja
Wilskrachtwoensdag 29 november 2017 @ 19:34
Als piet alle kleuren mag hebben behalve zwart dat is toch ook een vorm van racisme?
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:34
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 19:34
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:33 schreef ABombali het volgende:

[..]

"Laten we gekleurde mensen pesten en een racistische feestdag vieren zodat de buurman onherkenbaar is"

Goed punt ja
Zwarte Piet verbieden omdat er ook mensen mee gepest worden. Verbied dan ook brillen en vuurtorens.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:34 schreef Wilskracht het volgende:
Als piet alle kleuren mag hebben behalve zwart dat is toch ook een vorm van racisme?
Ik wil pieten zonder schmink, iedereen zijn eigen huidskleur, dus zwart kan ook
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:31 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Maar inhoudelijk niet sterk.
Van een (fanatieke) pro-piet verwacht ik ook niet dat ie zich kan vinden in de argumenten van Lubach. Wat mij betreft was Lubach veel sterker dan dit geblaat:


Maar goed, wie moet eigenlijk de grote vertegenwoordiger van het pro-piet kamp zijn? Ik zou het niet weten. Sterke pleidooien van die kant heb ik nog niet gehoord.
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:28 schreef ABombali het volgende:

[..]

De kozpers willen zwarte piet helemaal weg hebben of zo, anders gaat er nooit iets veranderen en gelijk hebben ze
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:29 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Omdat het mensen zijn die verontwaardigd blijven, ookal verander je het naar roetvegen dan nog is het in hun ogen racisme of blackface of slavernij of whatever
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:31 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, zie de link in de OP, als het aan Barryl Biekman ligt gaat het hele sinterklaasfeest op de schop.
Ook na verandering gaat het gezeik dus gewoon door.
Dan maar geen sinterklaas en zwarte piet meer, maar gewoon kinderdag met pakjesavond. Opgelost!
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:34 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Zwarte Piet verbieden omdat er ook mensen mee gepest worden. Verbied dan ook brillen en vuurtorens.
Dan moeten we de holocaust ook verbieden omdat bepaalde mensen daar last van hebben, echt onzin ja
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:35 schreef Hexx. het volgende:

[..]

[..]

[..]

Dan maar geen sinterklaas en zwarte piet meer, maar gewoon kinderdag met pakjesavond. Opgelost!
Als het zo makkelijk was.....
luxerobotswoensdag 29 november 2017 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:35 schreef Molurus het volgende:

[..]

Van een (fanatieke) pro-piet verwacht ik ook niet dat ie zich kan vinden in de argumenten van Lubach. Wat mij betreft was Lubach veel sterker dan dit geblaat:


Maar goed, wie moet eigenlijk de grote vertegenwoordiger van het pro-piet kamp zijn? Ik zou het niet weten. Sterke pleidooien van die kant heb ik nog niet gehoord.
En de pleidooien van Sylvana en co vond je wel sterk?
Wilskrachtwoensdag 29 november 2017 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:35 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik wil pieten zonder schmink, iedereen zijn eigen huidskleur, dus zwart kan ook
Goed plan zit je alleen nog dat Oom Arie zonder schmink wordt herkend.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:36 schreef luxerobots het volgende:

[..]

En de pleidooien van Sylvana en co vond je wel sterk?
Nee. De vertegenwoordigers van het anti-kamp die graag door pro-pieten naar voren worden geschoven heb ik helemaal niets mee. Daarom zijn pro-pieten ook zulke grote fans van Sylvana en co.

Maaruhm, wie zou jij een goede vertegenwoordiger van het pro-kamp noemen?
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:36 schreef Wilskracht het volgende:

[..]

Goed plan zit je alleen nog dat Oom Arie zonder schmink wordt herkend.
Pech gehad, dan regel je maar iemand anders
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 19:38
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:36 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Als het zo makkelijk was.....
Nee, helaas -O-

Snap eigenlijk ook niet waarom sommigen per se die karikatuur willen behouden, als het toch maar een kinderfeest is.
Het is traditie is geen reden.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2017 19:42:32 ]
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 19:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:38 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee. De vertegenwoordigers van het anti-kamp die graag door pro-pieten naar voren worden geschoven heb ik helemaal niets mee. Daarom zijn pro-pieten ook zulke grote fans van Sylvana en co.

Maaruhm, wie zou jij een goede vertegenwoordiger van het pro-kamp noemen?
Arnold-Jan Scheer.
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:38 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Nee, helaas -O-

Snap eigenlijk ook niet waarom sommigen per se dat karikatuur willen behouden, als het toch maar een kinderfeest is.
Het is traditie is geen reden.
Wat mij betreft word hij aangepast richting Ruprecht om wat meer terug naar de wortels te gaan.
Dat de hakken in het zand gaan is wel begrijpelijk gezien het gestrekte been van racisme en dat hij helemaal weg moet.
ABombaliwoensdag 29 november 2017 @ 19:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:38 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee. De vertegenwoordigers van het anti-kamp die graag door pro-pieten naar voren worden geschoven heb ik helemaal niets mee. Daarom zijn pro-pieten ook zulke grote fans van Sylvana en co.

Maaruhm, wie zou jij een goede vertegenwoordiger van het pro-kamp noemen?
Een paar individuen demoniseren is makkelijker dan 35% van Nederland ja, daarom ligt de focus op een handvol anti-pieten
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:35 schreef Molurus het volgende:

[..]

...
Maar goed, wie moet eigenlijk de grote vertegenwoordiger van het pro-piet kamp zijn? Ik zou het niet weten. Sterke pleidooien van die kant heb ik nog niet gehoord.
Ech... Wat een blinde halstarrigheid.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:42
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:40 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Arnold-Jan Scheer.
Zelfs nog nooit van gehoord. :D Die moest ik echt even opzoeken.

Wel opmerkelijk dat pro-pieten zo weinig interesse hebben in mijnheer Scheer. De naam valt in dit topic vrijwel nooit. (Ik zie hem nu voor het eerst.)
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:43
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:40 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Wat mij betreft word hij aangepast richting Ruprecht om wat meer terug naar de wortels te gaan.
Dat de hakken in het zand gaan is wel begrijpelijk gezien het gestrekte been van racisme en dat hij helemaal weg moet.
Wij wonen niet in de bergen. Ruprecht is hier nooit geweest.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:43
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:41 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ech... Wat een blinde halstarrigheid.
Er zijn geen goede vertegenwoordigers van dat standpunt? Ook goed hoor.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:40 schreef ABombali het volgende:

[..]

Een paar individuen demoniseren is makkelijker dan 35% van Nederland ja, daarom ligt de focus op een handvol anti-pieten
Het is ook wel een typisch kenmerk van populisme. Populisten zijn altijd tegen dingen, zelden zijn ze ergens voor. Je ziet dat ook in de VS: zelfs na de verkiezingen is het enige goede dat Trump aanhangers kunnen zeggen over Trump dat hij niet Clinton is.

Het is ook veel makkelijker om ergens tegen te zijn dan ergens voor.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:42 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zelfs nog nooit van gehoord. :D Die moest ik echt even opzoeken.

Wel opmerkelijk dat pro-pieten zo weinig interesse hebben in mijnheer Scheer. De naam valt in dit topic vrijwel nooit. (Ik zie hem nu voor het eerst.)
Omdat dat dat niet nodig is. Het anti pieten kamp gebruikt emotie als feiten en zal nooit iets wat niet goed voelt accepteren.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 19:47
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:45 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Omdat dat dat niet nodig is. Het anti pieten kamp gebruikt emotie als feiten en zal nooit iets wat niet goed voelt accepteren.
Waarmee je de post direct erboven nog even bevestigt. Thanks.
agterwoensdag 29 november 2017 @ 19:47
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:38 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Nee, helaas -O-

Snap eigenlijk ook niet waarom sommigen per se die karikatuur willen behouden, als het toch maar een kinderfeest is.
Het is traditie is geen reden.
Traditie is het enige argument wat ik lees.
En ome Arie wil niet herkend worden.

Echt sterk is het niet.
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wel een typisch kenmerk van populisme. Populisten zijn altijd tegen dingen, zelden zijn ze ergens voor. Je ziet dat ook in de VS: zelfs na de verkiezingen is het enige goede dat Trump aanhangers kunnen zeggen over Trump dat hij niet Clinton is.

Het is ook veel makkelijker om ergens tegen te zijn dan ergens voor.
90 procent is voor zwarte piet. Dat zijn dus geen populisten.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:43 schreef Molurus het volgende:

[..]

Er zijn geen goede vertegenwoordigers van dat standpunt? Ook goed hoor.
Ja. Er zijn genoeg valide argumenten in het pro kamp, maar nogmaals omdat de anti piet het op de emotie speelt is het niet nodig om hier tegenin te gaan.

Het is onzin en dat negeert men. Nou ja men lacht erom.

[ Bericht 1% gewijzigd door WodanIsGroot op 29-11-2017 20:08:18 ]
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:26 schreef Knurft-Zork3 het volgende:
Motorpieten Venlo.
_O_

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nog geen demonstrant gezien...
_O-
Is toch niet Satudarah mag ik hopen?
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 19:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:42 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zelfs nog nooit van gehoord. :D Die moest ik echt even opzoeken.

Wel opmerkelijk dat pro-pieten zo weinig interesse hebben in mijnheer Scheer. De naam valt in dit topic vrijwel nooit. (Ik zie hem nu voor het eerst.)
Hij staat al een tijdje in de OP...
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 19:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:47 schreef Molurus het volgende:

[..]

Waarmee je de post direct erboven nog even bevestigt. Thanks.
Die post van je bevestigt ook het Amerikaanisme van het anti piet kamp. In één stap van piet naar trump, heel bijzonder en tekenend.

Zeer toepasselijke tekst.

Cowardice
Are you serious?
Apologies for freedom—
I can’t handle this!

When freedom rings—
Answer the call!
On your feet!
Stand up tall!
Freedom’s on our shoulders.
USA!

Enemies of freedom
Face the music
Come on, boys—take ‘em down!
President Donald Trump knows how
To make America great
Deal from strength or get crushed every time...

[ Bericht 3% gewijzigd door WodanIsGroot op 29-11-2017 20:03:04 ]
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:52
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:51 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Hij staat al een tijdje in de OP...
Het is natuurlijk ook gewoon getroll
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 19:53
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:40 schreef ABombali het volgende:

[..]

Een paar individuen demoniseren is makkelijker dan 35% van Nederland ja, daarom ligt de focus op een handvol anti-pieten
Hey Danny! Elke keer als het reeksnummer automatisch omhoog gaat, gaan de percentages anri-Pieten ook automatisch omhoog! Lijkt mij een bugje in het forum.
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:12 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Sorry :@
Ik heb je toch niet weggejaagd hoop ik
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 19:56
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren, niet eerder totdat het feest helemaal weg is.

Of totdat het een keer flink fout gaat, dat kan ook.
Ik moet wel zeggen, zou ik kleine kinderen hebben en wonen in bepaalde gemeentes, ik zou niet meer naar de intocht gaan idd. Ik ga hen niet confronteren met mensen die hen uitschelden voor racist iig.
DrDentzwoensdag 29 november 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wel een typisch kenmerk van populisme. Populisten zijn altijd tegen dingen, zelden zijn ze ergens voor. Je ziet dat ook in de VS: zelfs na de verkiezingen is het enige goede dat Trump aanhangers kunnen zeggen over Trump dat hij niet Clinton is.

Het is ook veel makkelijker om ergens tegen te zijn dan ergens voor.
Dan zijn de anti-Pieten populisten, want zij zijn tegen Zwarte Piet. Ik ben vóór Zwarte Piet, ik ben geen populist, dat is niet makkelijk.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 20:02
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wel een typisch kenmerk van populisme. Populisten zijn altijd tegen dingen, zelden zijn ze ergens voor. Je ziet dat ook in de VS: zelfs na de verkiezingen is het enige goede dat Trump aanhangers kunnen zeggen over Trump dat hij niet Clinton is.

Het is ook veel makkelijker om ergens tegen te zijn dan ergens voor.
Dat is toch ook het enige goede aan Trump? Geef ze eens ongelijk :P
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:08
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:24 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Gisteren was het nog 20.
Het is net de koers van bitcoin.
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wel een typisch kenmerk van populisme. Populisten zijn altijd tegen dingen, zelden zijn ze ergens voor. Je ziet dat ook in de VS: zelfs na de verkiezingen is het enige goede dat Trump aanhangers kunnen zeggen over Trump dat hij niet Clinton is.

Het is ook veel makkelijker om ergens tegen te zijn dan ergens voor.
Ehm vroeger waren linksen toch altijd overal tegen? Dat werd toch "kritisch" genoemd? Wat voor een wereld krijg je als je het alleen maar overal eens mee bent. Een wereld van ja-knikkers? :{.

Was echt een tijd, niet eens zo lang geleden, dat het eens zijn met the powers that be, gezien werd als rechts hoor?
Tegenwoordig ligt het kennelijk anders. Als je links bent moet je de status quo verdedigen en mag je geen kritiek meer laten horen kennelijk?
Red_85woensdag 29 november 2017 @ 20:11
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:49 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Is toch niet Satudarah mag ik hopen?
Mjah, en nu zijn de antipieten nergens te bekennen natuurlijk...
Perrinwoensdag 29 november 2017 @ 20:11
Je kunt ook vóór iets anders zijn ipv alleen maar tegen vanalles.
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:11 schreef Perrin het volgende:
Je kunt ook vóór iets anders zijn ipv alleen maar tegen vanalles.
Ik ben links, ik heb overal altijd wat over te zeiken en ik voel me ook met niemand verbonden. Dat was links ooit. Tegenwoordig gebruik je dezelfde statistiekjes als de regering Rutte3 om aan te tonen dat alles goed in NL is en er helemaal niets aan de hand is en als er wel wat aan de hand is is dat je eigen schuld. Zoiets.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 20:19
quote:
15s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:10 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ehm vroeger waren linksen toch altijd overal tegen? Dat werd toch "kritisch" genoemd? Wat voor een wereld krijg je als je het alleen maar overal eens mee bent. Een wereld van ja-knikkers? :{.

Was echt een tijd, niet eens zo lang geleden, dat het eens zijn met the powers that be, gezien werd als rechts hoor?
Tegenwoordig ligt het kennelijk anders. Als je links bent moet je de status quo verdedigen en mag je geen kritiek meer laten horen kennelijk?
Is de status quo links dan? Laatste keer dat ik ernaar keek hadden wij een rechts-conservatief kabinet.

Hoe dan ook zijn er twee manieren om je te verzetten: tegen dingen aan schoppen, of pleiten voor een alternatief. Dat laatste is veel lastiger.
Red_85woensdag 29 november 2017 @ 20:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:11 schreef Perrin het volgende:
Je kunt ook vóór iets anders zijn ipv alleen maar tegen vanalles.
Pro-pieten zijn dan ook voor Zwarte Piet. Die zijn helemaal niet tegen.
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Is de status quo links dan? Laatste keer dat ik ernaar keek hadden wij een rechts-conservatief kabinet.

Hoe dan ook zijn er twee manieren om je te verzetten: tegen dingen aanschoppen, of pleiten voor een alternatief. Dat laatste is veel lastiger.
Nee, de status quo is nooit links, ook als je een linkse regering hebt niet. Je moet overal altijd kritisch zijn, vooral als je een linkse regering hebt, wat we eigenlijk nooit hebben gehad. Als je links bent is het je ingeboren behoefte om overal over te zeiken imho.
Maar die dagen zijn voorbij.
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 20:22
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:20 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Pro-pieten zijn dan ook voor Zwarte Piet. Die zijn helemaal niet tegen.
Als je het mij vraagt zijn pro-pieten voornamelijk tegen anti-pieten. Tegen Simons, tegen Gario, etc, etc.

De naam Scheer die dan een pleitbezorger zou zijn voor het pro-kamp valt in dit topic zo goed als nooit.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:25
Dat laatste is zeker lastiger zeker gezien de rampenkabinetten de we gehad hebben

Terug on topic zijn er alternatieven, als het aan mij ligt viert iedereen sinterklaas op zijn manier
Maar ik denk dat de extreme hoeken het daar niet mee eens zijn
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 20:25
Realiseer me ineens dat we ook nog de vuurwerk discussie hebben. Als Sinterklaas weg is, gaan we daar gewoon mee verder.

Nou ja, van mij mogen ze vuurwerk wel gewoon verbieden hoor.
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 20:26
Een van de grootste online feestwinkels van Nederland stopt met zwart geschminkte Pieten

quote:
De Utrechtse onderneming Feestwinkel 365, een van de grootste aanbieders van feestkleding in Nederland, stopt met het tonen van zwart geschminkte Pieten op de website. Dit doet het bedrijf naar aanleiding van een poll die zij hield onder 5.000 respondenten, waaruit is gebleken dat ruim 18 procent ervoor pleit om Zwarte Piet-kostuums uit het assortiment te halen.

Feestkleding 365 heeft afgelopen maand de vraag uitgezet of Zwarte Piet-kostuums wel of niet in het assortiment zouden mogen blijven. Ruim 5000 mensen (zowel voor- als tegenstanders) brachten hun stem uit. Hierbij gaf een ruime meerderheid (81,4 procent) aan het niet erg te vinden om Zwarte Piet in zijn huidige vorm te houden. Toch gaf ook een grote groep (18,6 procent) aan zich te storen aan het huidige uiterlijk van Zwarte Piet.

Smileys in plaats van zwart

Het percentage anti-Zwarte Piet stemmers was reden genoeg voor Feestkleding 365 om veranderingen binnen het assortiment door te voeren. Vanaf vandaag staat op de website van de feestkledingwinkel een toelichting, afkomstig van eigenaar José Cabrera. De gezichten van de Zwarte Pieten op de website zijn vervangen door smileys.

Cabrera besloot in te grijpen na het zien van de veelal beledigende commentaren die bij de poll werden geplaatst: “Bijna 1 op de 5 mensen zou Zwarte Piet het liefst uit ons assortiment zien verdwijnen. Wij vinden dat veel. Bij veel geplaatste comments voelen wij ons verre van thuis; ze zijn vuig en soms zelfs racistisch. Daarom heeft Zwarte Piet per vandaag bij ons zijn kleur verloren en is zijn gezicht op onze website vervangen door een Smiley. De smiley-emoticon betekent in ieder geval maar één ding: vrolijkheid!’’

Opbrengst naar goed doel

Naast het aanpassen van de gezichten van de Zwarte Pieten binnen de website, ziet Feestkleding 365 er ook van af om winst te maken op de reeds verkochte Zwarte Piet kostuums. In plaats daarvan wordt de gehele opbrengst van Zwarte Pieten-kostuums gedoneerd aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:25 schreef Ryan3 het volgende:
Realiseer me ineens dat we ook nog de vuurwerk discussie hebben. Als Sinterklaas weg is, gaan we daar gewoon mee verder.

Nou ja, van mogen ze vuurwerk wel gewoon verbieden hoor.
Van mij ook tenzij er streng gehandhaafd word op dat achterlijk zware vuurwerk.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 20:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:11 schreef Perrin het volgende:
Je kunt ook vóór iets anders zijn ipv alleen maar tegen vanalles.
9200000013719828.jpg
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 20:28
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:26 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Van mij ook tenzij er streng gehandhaafd word op dat achterlijk zware vuurwerk.
Ja, dat kan niet, ik ben voor een mooi vuurwerk display door professionelen en verbieden van vuurwerk door particulieren, gaat weer heel wat ellende voorkomen.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je het mij vraagt zijn pro-pieten voornamelijk tegen anti-pieten. Tegen Simons, tegen Gario, etc, etc.

De naam Scheer die dan een pleitbezorger zou zijn voor het pro-kamp valt in dit topic zo goed als nooit.
Simons, Gario etc zijn ook de mensen die je in de media erover hoorde
Van Scheer heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 20:30
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:28 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Simons, Gario etc zijn ook de mensen die je in de media erover hoorde
Van Scheer heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord
Hij schijnt in de OP vermeld te worden, maar het interesseert niemand iets, gek genoeg ook de pro-pieten niet.

En daarom hoor je er niets over. Niet in dit topic en niet in de media.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:30
quote:
Buigen voor 18 procent, slappe hap
StaceySingerwoensdag 29 november 2017 @ 20:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:30 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Buigen voor 18 procent, slappe hap
Hierbij gaf een ruime meerderheid 81,4 procent aan het niet erg te vinden om Zwarte Piet in zijn huidige vorm te houden.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:32 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Hierbij gaf een ruime meerderheid 81,4 procent aan het niet erg te vinden om Zwarte Piet in zijn huidige vorm te houden.
Inderdaad, slap beleid dus
Kijkertjewoensdag 29 november 2017 @ 20:33
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:30 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Buigen voor 18 procent, slappe hap
Mwah dit was blijkbaar de druppel:

quote:
Cabrera besloot in te grijpen na het zien van de veelal beledigende commentaren die bij de poll werden geplaatst: “Bijna 1 op de 5 mensen zou Zwarte Piet het liefst uit ons assortiment zien verdwijnen. Wij vinden dat veel. Bij veel geplaatste comments voelen wij ons verre van thuis; ze zijn vuig en soms zelfs racistisch. Daarom heeft Zwarte Piet per vandaag bij ons zijn kleur verloren en is zijn gezicht op onze website vervangen door een Smiley. De smiley-emoticon betekent in ieder geval maar één ding: vrolijkheid!’’
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 20:34
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:33 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Mwah dit was blijkbaar de druppel:

[..]

Wat een mongolen :|W
StaceySingerwoensdag 29 november 2017 @ 20:34
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:33 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Inderdaad, slap beleid dus
adres > Burgemeester Reigerstraat 89K

K > dat is ergens op zolder

gewoon een handig studentje
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 20:34
Democratie betekent niet dat de meerderheid altijd z'n zin krijgt, en bovendien is cultuur sowieso al niet iets dat bij meerderheid van stemmen wordt besloten.

Ik blijf dat toch een vreemde gedachte vinden.
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:43 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Wij wonen niet in de bergen. Ruprecht is hier nooit geweest.
Sunderums dan ? Eer je meteen de helden van Friesland mee :P
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:35 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Sunderums dan ? Eer je meteen de helden van Friesland mee :P
Heel graag :D
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:37
quote:
6s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:33 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Mwah dit was blijkbaar de druppel:

[..]

Juist, manipuleren en drammen, dat is wat ik in de media ook zie
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:34 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat een mongolen :|W
Tsja, dat zie overal. Mensen vinden de claim dat zwarte piet racisme is onzin - maar dat er heel veel racistische teksten door fanatieke pro-pieten worden uitgebraakt laat hen toch een beetje twijfelen of de antis niet een punt hebben.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:34 schreef Molurus het volgende:
Democratie betekent niet dat de meerderheid altijd z'n zin krijgt, en bovendien is cultuur sowieso al niet iets dat bij meerderheid van stemmen wordt besloten.

Ik blijf dat toch een vreemde gedachte vinden.
Cultuur is bij uitstek iets wat door de meerderheid wordt besloten. Die eigenaar gaat omzet mislopen als ZP weggegooid wordt.

En Utrecht... de nummer 2 Pietenhatende stad van Nederland, nuff said :N
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:38 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tsja, dat zie overal. Mensen vinden de claim dat zwarte piet racisme is onzin
Is het ook.
quote:
- maar dat er heel veel racistische teksten door fanatieke pro-pieten worden uitgebraakt laat hen toch een beetje twijfelen of de antis niet een punt hebben.
Heeft niks met elkaar te maken.
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:40
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:39 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Is het ook.

[..]

Heeft niks met elkaar te maken.
Deze winkel vond dus duidelijk van wel.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 20:41
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:40 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Deze winkel vond dus duidelijk van wel.
Ach ja elke kassamiep heeft wel een mening.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 20:41
Doen alsof'democratie maar in 1 vorm bestaat :') :')
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:42
Ik draai het om, als ik van een winkel hoor of lees dat ze zwarte piet in de ban doen dan kom ik er gewoon niet meer
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:43
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:41 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ach ja elke kassamiep heeft wel een mening.
Die het nieuws nog haalt ook ;)

Maar goed. Opperpiet is dan tegenwoordig ook een supermarktmanager.
Nattekatwoensdag 29 november 2017 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:40 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Deze winkel vond dus duidelijk van wel.
Geen ruggengraat.

Maar goed, zoals ik net al zei: Utrecht...
StaceySingerwoensdag 29 november 2017 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:42 schreef Bottendaal het volgende:
Ik draai het om, als ik van een winkel hoor of lees dat ze zwarte piet in de ban doen dan kom ik er gewoon niet meer
het is helemaal geen winkel
het is een nl postadres van een belg
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:44 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

het is helemaal geen winkel
het is een nl postadres van een belg
Weet ik, maar het is een voorbeeld Hema en Jumbo hebben ook even moeilijk gedaan maar die zijn daar op terug gekomen geloof ik
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 20:50
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:46 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Weet ik, maar het is een voorbeeld Hema en Jumbo hebben ook even moeilijk gedaan maar die zijn daar op terug gekomen geloof ik
Bij mijn weten niet. Ondanks de talloze bedreigingen.
Of misschien juist dankzij. Iets met ruggengraat zoals nattekat zou zeggen ;)
Red_85woensdag 29 november 2017 @ 20:53
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je het mij vraagt zijn pro-pieten voornamelijk tegen anti-pieten. Tegen Simons, tegen Gario, etc, etc.

De naam Scheer die dan een pleitbezorger zou zijn voor het pro-kamp valt in dit topic zo goed als nooit.
Zeker. En waarom is ook niet zo heel vreemd. Die 2 komen ook in met twee gestrekte benen op de enkels van achteren. 'ben je voor zp? Jij racist!'. Niemand wil een racist genoemd worden en zeker niet als het dan ook niet waar is.
Niet zo gek dat mensen tegen die stellingname zijn dan.
Red_85woensdag 29 november 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:34 schreef Molurus het volgende:
Democratie betekent niet dat de meerderheid altijd z'n zin krijgt, en bovendien is cultuur sowieso al niet iets dat bij meerderheid van stemmen wordt besloten.

Ik blijf dat toch een vreemde gedachte vinden.
Dat betekend nu democratie juist wel. De meerderheid besluit.
Dat er opeens een toevoeging wordt bedacht, is iets totaal anders.
Bottendaalwoensdag 29 november 2017 @ 21:01
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:56 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat betekend nu democratie juist wel. De meerderheid besluit.
Dat er opeens een toevoeging wordt bedacht, is iets totaal anders.
Ik vind het ook vreemd dat er nu plots andere regels gelden bij een democratie, kan zijn dat mijn kennis is weggezakt of dat ik dat onderdeel gemist heb op school
Kassamiepwoensdag 29 november 2017 @ 21:03
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:01 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Ik vind het ook vreemd dat er nu plots andere regels gelden bij een democratie, kan zijn dat mijn kennis is weggezakt of dat ik dat onderdeel gemist heb op school
In principe hebben we een grondwet om de macht van de meerderheid in te perken.
Daarnaast kan je dankzij onze niet-directe democratie met volksvertegenwoordigers in principe een minderheidsstandpunt prima doordrukken. De SGP is daar een meester in bijvoorbeeld.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 21:04
'Whatevaahh op naar Dokkum!'
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 21:05
''We bedoelen het toch allemaal, lief, leuk en aardig voor de kinderen. Ik vind het jammer dat Piet, waar ik vroeger als klein jochie zoveel lol om heb gehad een randje krijgt, ook naar de ouders.''

_O_ _O_

HendrikVwoensdag 29 november 2017 @ 21:17
Democratie wordt dan ook de achilleshiel van de westerse wereld. Hoe leuk we het systeem ook vinden. Misschien dat daarom ook de eu gedeeltelijk van het model afstapt.
Ryan3woensdag 29 november 2017 @ 21:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:17 schreef HendrikV het volgende:
Democratie wordt dan ook de achilleshiel van de westerse wereld. Hoe leuk we het systeem ook vinden. Misschien dat daarom ook de eu gedeeltelijk van het model afstapt.
Heb je die Eritreeërs gezien in het dorp? Stuk of 7 mannen.
Prutzenbergwoensdag 29 november 2017 @ 21:25
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:32 schreef ABombali het volgende:

[..]

Meeste antipieten vinden regenboogpieten ook prima, dat kan best. Ik heb liever pieten met hun eigen huidskleur
Prima. Ik neem dan mijn toekomstige huidskleur: die van na mijn dood. Zwart. :+
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 21:25
Ze gaan het gewoon weer proberen hoor :')


Blijf lekker in je eigen stad.
bedachtzaamwoensdag 29 november 2017 @ 21:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:34 schreef Molurus het volgende:
Democratie betekent niet dat de meerderheid altijd z'n zin krijgt, en bovendien is cultuur sowieso al niet iets dat bij meerderheid van stemmen wordt besloten.

Ik blijf dat toch een vreemde gedachte vinden.
Cultuur komt voort uit de samenleving en verandert over tijd, daar word natuurlijk niet voor gekozen.
Democratie is leuk, toch maar goed dat we in een rechtstaat leven zodat de meerderheid niet beslist dat pietje moet hangen.
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 21:29
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Mjah, en nu zijn de antipieten nergens te bekennen natuurlijk...
De "bro" van Jerry Afriyie had zich bij Satudarah aangemeld. Was waarschijnlijk volwaardig lid geworden als hij niet was geëlimineerd.
sp3cwoensdag 29 november 2017 @ 21:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:40 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Deze winkel vond dus duidelijk van wel.
En terecht, met zulke vrienden heeft Piet geen vijanden meer nodig

Die doen hem eerder de das om dan die paar haters met in bus uit wo2 ... Ik zou ook niet dood gevonden willen worden tussen een zwartepietmoetblijven demo :')
sp3cwoensdag 29 november 2017 @ 21:34
quote:
7s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:26 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Cultuur komt voort uit de samenleving en verandert over tijd, daar word natuurlijk niet voor gekozen.
Democratie is leuk, toch maar goed dat we in een rechtstaat leven zodat de meerderheid niet beslist dat pietje moet hangen.
Met de rechtstaat heeft het sowieso niets te maken

Als de meerderheid het feestje wil vieren met zwarte pieten dan blijft de meerderheid van de Pieten zwart

En zoniet dan niet
Moluruswoensdag 29 november 2017 @ 21:53
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:56 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat betekend nu democratie juist wel. De meerderheid besluit.
Dat er opeens een toevoeging wordt bedacht, is iets totaal anders.
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:01 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Ik vind het ook vreemd dat er nu plots andere regels gelden bij een democratie, kan zijn dat mijn kennis is weggezakt of dat ik dat onderdeel gemist heb op school
Wordt helaas betrekkelijk weinig aandacht aan besteed op scholen, maar een lesje in politieke filosofie zou volgens mij helemaal niet zo slecht zijn. Al eens eerder gelinkt, maar deze serie is een absolute aanrader:

SPOILER

(dit is het eerste deel, rest staat ook op youtube. Weten jullie vast te vinden.)

DrDentzwoensdag 29 november 2017 @ 21:57
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:25 schreef BoneThugss het volgende:
Ze gaan het gewoon weer proberen hoor :')


Blijf lekker in je eigen stad.
Frieslandgenot. Helden van de 21ste eeuw.
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 21:58
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:34 schreef sp3c het volgende:

[..]

Met de rechtstaat heeft het sowieso niets te maken

Als de meerderheid het feestje wil vieren met zwarte pieten dan blijft de meerderheid van de Pieten zwart

En zoniet dan niet
Zo is dat. Ik merk net dat een app op mijn telefoon gaat bepalen dat zij zelf als aps te actief zijn.
BoneThugsswoensdag 29 november 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:58 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik merk net dat een app op mijn telefoon gaat bepalen dat zij zelf als aps te actief zijn.
Bedankt voor deze waardevolle informatie.
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 22:04
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:02 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Bedankt voor deze waardevolle informatie.
Dat doe ik met liefde. Ik heb nog meer.
Red_85woensdag 29 november 2017 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:38 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tsja, dat zie overal. Mensen vinden de claim dat zwarte piet racisme is onzin - maar dat er heel veel racistische teksten door fanatieke pro-pieten worden uitgebraakt laat hen toch een beetje twijfelen of de antis niet een punt hebben.
Luister even wat de anti's voor teksten hebben. Minstens bet zo racistisch. Alleen denken ze daar toe het recht te hebben, omdat ze het -soort van- toegeëigend hebben dat ze voortkomen uit slavernij. De haat is echt zeer groot bij bepaalde lieden uit dat volk. Gewoon eng.

Dat negeer je even.
skrnwoensdag 29 november 2017 @ 22:42
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:26 schreef ABombali het volgende:

[..]

Ik gokte ook op 3 jaar, maar Lubach heeft dat proces misschien versneld? Als zelfs de liberalen voor verandering zijn, dan is het snel afgelopen
Lubach was best goed maar vandaag was op de DWDD een rare Surinaamse vrouw met 400 jaar slavernij en met buikpijn op de plantages.

Bleh.
Montaguiwoensdag 29 november 2017 @ 22:45
Update m.b.t. de demo van zaterdag in Dokkum:
quote:
Om te voorkomen dat er opnieuw een blokkade op de snelweg komt, gaat de politie de actievoerders die zaterdag in Dokkum willen protesteren tegen Zwarte Piet begeleiden. Dat melden de actievoerders op Facebook. Ze zeggen dat de gemeente Dongeradeel de demonstratie toestaat, en willen met bussen en auto's van Duivendrecht naar Fryslân komen.

De mensen die het pietenprotest bij de intocht van Sinterklaas tegengehouden door de snelweg te blokkeren, zeggen nu dat ze de actievoerders hun gang willen laten gaan.
https://www.omropfryslan.(...)rte-piet-naar-dokkum

KOZP e.a.
quote:
Toestemming
Voor de manifestatie hebben wij een melding bij de gemeente Dokkum gedaan. De melding is goedgekeurd en de autoriteiten gaan met ons samenwerken voor een veilige manifestatie.
Vervoer:
Centrale verzamelplaats voor noord en midden Nederland en geïnteresseerden:
Bussen en auto’s (Duivendrecht 9.00u. verzamelen, 10.00u. stipt vertrekken). De politie gaat ons begeleiden naar Dokkum om o.a. blokkades te voorkomen. Helaas is dit anno 2017 nodig.
https://www.facebook.com/(...)ctive_tab=discussion

Oproep aan pro-Pieten:
quote:
Zaterdag gaat KOPZ alsnog demonstreren in Dokkum. Mooi laten gaan, het is hun recht. Maar ik ben bang dat er gedonder van komt zowel van rechtse als van linkse fanatieke personen. Ik kom niet in Dokkum, en met mij de 'blokkeerders' ook niet, wij hebben ons punt gemaakt en nu mogen zij hun recht gebruiken. Maar ik vraag hierbij iedereen om zaterdag uit Dokkum weg te blijven, laat ons Friezen nu maar zien aan hun dat wij geen racisten zijn en dat wij niet tegen vrijheid van meningsuiting zijn. Er wordt vast geroepen en gescholden en komen er rellen van, daar hebben wij in Friesland geen zin in en doen wij er niet aan mee...
Volgens mij is de demonstratie alleen 's middags dus 's ochtends, 's avonds en koopzondag allemaal wel even naar Dokkum om de ondernemers te compenseren.
https://www.facebook.com/piterjellesoan/posts/375377242902686
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 22:54
Logisch dat de demonstratie nu wel kan. De opzet van de "pro-pieten" was immers om demonstranten uit de buurt van de intocht met al die kinderen te houden. A.s. zaterdag is er geen intocht. Met een beetje mazzel zitten alle berne noflik thús mei poeiermolke en vriezen buiten je ballen eraf.
Dus kansloze demo. Succes KOZP!
Abedwoensdag 29 november 2017 @ 22:55
Ik ben bang dat de pro pieten dit keer nog meer geweld gaan gebruiken.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 22:56
Er gaan al winkels demonstratief sluiten. Op naar een uitgestorven Dokkum.
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 22:56
quote:
2s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:42 schreef skrn het volgende:

[..]

Lubach was best goed maar vandaag was op de DWDD een rare Surinaamse vrouw met 400 jaar slavernij en met buikpijn op de plantages.

Bleh.
Weet iemand wie die mevrouw was?
sp3cwoensdag 29 november 2017 @ 22:58
georgina verbaan was er ook, ik kreeg er hoofdpijn van dus ik heb het niet afgekeken
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 22:58
quote:
15s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:55 schreef Abed het volgende:
Ik ben bang dat de pro pieten dit keer nog meer geweld gaan gebruiken.
Pro-Pieten hebben dit weekend niks in Dokkum te zoeken. Als er gereld wordt dan is het een inside job of random hooligans.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 23:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Pro-Pieten hebben dit weekend niks in Dokkum te zoeken. Als er gereld wordt dan is het een inside job of random hooligans.
Niemand zal in Dokkum zijn en ook zeker geen random Cambuur hooligans.

En vast ook geen Hollanders opzoek naar problemen, want kom op het is helemaal in Dokkum, het einde van de wereld.
Montaguiwoensdag 29 november 2017 @ 23:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:56 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Weet iemand wie die mevrouw was?
Anousha Nzume.
Montaguiwoensdag 29 november 2017 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:56 schreef WodanIsGroot het volgende:
Er gaan al winkels demonstratief sluiten. Op naar een uitgestorven Dokkum.
Lijkt me een perfect en geweldloos statement.
Lunatiekwoensdag 29 november 2017 @ 23:08
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 23:06 schreef Montagui het volgende:

[..]

Anousha Nzume.
De Russische nepnegert. Wat een treurnis.
Montaguiwoensdag 29 november 2017 @ 23:09
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 23:08 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De Russische nepnegert. Wat een treurnis.
Ze zat daar natuurlijk ook om haar boek te promoten. Ze liet geen kans onbenut.
WodanIsGrootwoensdag 29 november 2017 @ 23:11
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 23:07 schreef Montagui het volgende:

[..]

Lijkt me een perfect en geweldloos statement.
Zondag is koopzondag, dus het boeit ook helemaal niks :D
#ANONIEMwoensdag 29 november 2017 @ 23:27
Chanante vertoning van die hysterische Anousha en Georgina bij DWDD vandaag.