Er is ruimte voor verbetering het is een experiment zoals te lezen isquote:Op woensdag 29 november 2017 01:23 schreef golfer het volgende:
Totale mislukking dus nu al?
Niet te hachelen drankje?
Ik ben niet ziek dus is uw boodschap onder te brengen bij de afdeling triviale zakenquote:
quote:Op woensdag 29 november 2017 02:11 schreef kiffer het volgende:
Leuk topic, met veel plezier gevolgd.
Ik vroeg me al af hoe het met de sugar wash ging Bedankt voor de update!quote:Op donderdag 30 november 2017 11:52 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
De sugar wash is nog aan het borrelen.
Deze is wel helderder zoals het nu eruit ziet en er is minder sediment in de fles.
Waarschijnlijk doordat er minder fruit in zit/zat en er een andere gistsoort is gebruikt.
omdat er dus minder sediment in zit zal het gedeelte wat weggegooid moet worden kleiner zijn en dus blijft er meer booz over
Vanwege de gistsoort kan het alcoholpercentage oplopen tot een 18 % of dit ook daadwerkelijk gaat lukken zal ik later melden
PS
Ik heb de 6 flessen hooch in de berging gezet ik zal er een thermometer bij leggen het is er iets kouder ik denk een graad of 10 en misschien 5 indien het buiten -5 is.
quote:Op donderdag 30 november 2017 22:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik vroeg me al af hoe het met de sugar wash ging Bedankt voor de update!
Ja, dit lijkt me idd moeilijk te controleren met van die glazen beugelflessen. Heb je daar al een oplossing voor?quote:Op vrijdag 1 december 2017 23:19 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
* Nu hopen dat de flessen niet knallen door de druk van het koolzuurgas.
Nee nog niet dus hopen dat het goed gaat.quote:Op maandag 4 december 2017 00:09 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ja, dit lijkt me idd moeilijk te controleren met van die glazen beugelflessen. Heb je daar al een oplossing voor?
Hahaha, ja idd, te veel gedoe! Maar als je het toch niet veel koolzuur erin wilt hebben is het misschien een optie om de flessen om de X aantal dagen te openen?quote:Op dinsdag 5 december 2017 23:57 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Nee nog niet dus hopen dat het goed gaat.
Er is vast wel een formule te bedenken waarmee je de koolzuurgasdruk kunt berekenen door vergisting van suikers in alcohol en dit dan vergelijken met een formule waarmee je de maximale druk van een glazen fles kunt berekenen voordat deze stuk gaat.
Maar daar heb ik nu even geen zin
Nou je hebt dan kans dat er zuurstof bijkomt wat weer voor verzuring kan zorgen dat risico wil ik niet lopen.quote:Op woensdag 6 december 2017 18:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Hahaha, ja idd, te veel gedoe! Maar als je het toch niet veel koolzuur erin wilt hebben is het misschien een optie om de flessen om de X aantal dagen te openen?
Ja dat zou kunnen maar dan moet ik die eerst kopen.quote:Op woensdag 6 december 2017 20:42 schreef Farenji het volgende:
Beter gebruik je altijd plastic flessen. Die kunnen beduidend meer druk aan en als ze toch barsten zal de fles eerder scheuren dan ontploffen, en heb je sowieso geen rondvliegende glassplinters.
Ik hergebruik voor mijn ginger ale altijd gewoon PET-flessen van mineraalwater, daar zit ook geen bijsmaak aan. Gaat prima. Denk je echt dat ze in de gevangenis allemaal nieuwe krasloze flessen gebruiken?quote:Op woensdag 6 december 2017 20:55 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Ja dat zou kunnen maar dan moet ik die eerst kopen.
En ik heb zo mijn twijfels over de herbruikbaarheid van plastic flessen i.v.m. krassen ontstaan door reinigen en gebruik.
Jaquote:Op donderdag 7 december 2017 23:36 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik hergebruik voor mijn ginger ale altijd gewoon PET-flessen van mineraalwater, daar zit ook geen bijsmaak aan. Gaat prima. Denk je echt dat ze in de gevangenis allemaal nieuwe krasloze flessen gebruiken?
Goed bezig! Wel grappig zo eigenlijk en nog vrij snel ook.quote:Op zondag 10 december 2017 23:32 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo ik vond het tijd worden om de sugar wash te proeven
De tasting (voorlopige) notes
Goed eerst het alcoholpercentage gemeten en dat is nu 15 %
En vervolgens wat gaan ruiken eraan en het is duidelijk zoet en zowel de dadels als het kleine beetje sappen die ik had toegevoegd zijn aanwezig niet verkeerd als ik het zelf zeg.
Vervolgens hoe het eruit ziet, iets troebel nog en door de sappen is het kleurvoller dan als het zonder was gegaan natuurlijk nu lijkt het erg op grapefruitsap wat iets troebel is.
En dan nu de smaak
Yes lekker maar wat proef ik dan duidelijk zoet (gek hè met ene suikerwash..) en zowel de dadels als het sap zijn licht aanwezig het heeft wel iets weg van boerenjongens maar dan minder intens rozijnerig.
Maar nu denk ik dus dat of er nog meer vergist zou moeten worden of dat ik er in verhouding teveel suiker in gedaan had.
Dus dat ik suiker verspild heb als het ware waardoor het niet omgezet kan/kon worden door het gist omdat het gist misschien aan zijn maximale alcoholpercentage zit.
* Al dacht ik dat de gistsoort die ik heb gebruikt tot over de 18 % (in theorie) zou moeten kunnen komen.
Goed ik heb de gistfles nog wat geschud en weer het waterslot erop om te zien of er nog 1 % bij komt of dat het echt gestopt is.
* en zeer belangrijk! ik heb geen schimmelgeur of smaak kunnen waarnemen !
Ik was daar wel een beetje bang voor vanwege de schimmelvorming maar blijkbaar heeft de gist dus deze ongewenste schimmel weggewerkt.
Ik denk dat ik deze sugar wash ga gebruiken als mix voor door de jus of cola/7up
Tot laters
quote:Op zaterdag 16 december 2017 17:14 schreef realAIVD het volgende:
dit is misschien wel een leuk weetje ;-)
https://www.cdc.gov/mmwr/(...)htm?s_cid=mm6552a8_w
quote:Op vrijdag 22 december 2017 21:38 schreef Stratotanker het volgende:
Tijd voor een destillatieketeltje dus. Leuk dit, tvp.
Ja maar mede was eerder! *quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, wijn wordt niet voor niet uit druiven gemaakt
Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:22 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Ja maar mede was eerder! *
* Puur toeval dat een honingraad die wat water in zich had en lekker bleek te smaken populair werd.
Niemand weet precies wanneer voor het eerst alcohol gemaakt werd en hoe dat ging.
Het is niet duidelijk want er was nog geen jaartelling en ook geen schrift om het vast te leggen.quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.
En ik dacht dat bier ( mislukt brood) het eerste was
Weinig veranderd een klein beetje koolzuur maar nog te fris voor mij misschien had meer suiker geholpen of eerst bevriezen en dan pas suiker toevoegen.quote:Op woensdag 29 november 2017 00:56 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Nu de TWEEDE tasting notes van de appel/perensap Hooch aka Prison Wine aka Pruno aka Toilet Merlot
Ten eerste is het alcoholpercentage 6,5 % bier sterkte dus zelf vind ik dat wat tegenvallen ik had iets meer richting de 10 % gehoopt. (nog steeds 6,5 % net gemeten)
De smaak is fruitig licht fris iets frisser nog als de Tropische fruitsap ik ben een zoetekauw en voor mij te fris.
De geur is ook licht fruitig appel is herkenbaar erin en een beetje frisheid is ook te ruiken.
Een beetje zoals een goedkope Sangria maar dan troebeler. (iets opgeklaard)
Wat ik dus heb gedaan bij het bottelen is per beugelfles 1 grote theelepel suiker toegevoegd voor het overhevelen.
quote:Op maandag 1 januari 2018 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind het zo'n leuk topic. Keep up the good work
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |