abonnement Unibet Coolblue
pi_175374238
Nu de tasting notes van de appel/perensap Hooch aka Prison Wine aka Pruno aka Toilet Merlot :9

Ten eerste is het alcoholpercentage 6,5 % bier sterkte dus zelf vind ik dat wat tegenvallen ik had iets meer richting de 10 % gehoopt.

De smaak is fruitig licht fris iets frisser nog als de Tropische fruitsap ik ben een zoetekauw en voor mij te fris.
De geur is ook licht fruitig appel is herkenbaar erin en een beetje frisheid is ook te ruiken.

Een beetje zoals een goedkope Sangria maar dan troebeler.

Nadat ik in het proefglas wat kristalsuiker had opgelost was het stukken beter te drinken :s)

Wat ik dus heb gedaan bij het bottelen is per beugelfles 1 grote theelepel suiker toegevoegd voor het overhevelen.
pi_175374264
Extra Extra !!

Zorg dat je dit niet boven tapijt o.i.d. doet overhevelen gaat bij mij samen met geknoei :@ :')

Ik moet nog een betere droesemslang kopen maar goed het is prison style dus geknoei is wel zo realistisch (8> :P

Maar al met al 4 liter sap en je haalt er 6 flessen a 45CL plus twee proefglazen en nog twee glazen in de emmer die ik op de grond had staan tijdens het bottelen

De tip in deze is om je flessen klem te zetten in de emmer zodat ze niet kunnen omvallen ondanks je gestuntel en onervarenheid ^O^ :B

Nu ga ik ze straks labelen en eens een paar weken in de kast zetten om dan eens te proeven of er smaakverbetering heeft plaatsgevonden.

Dank voor het volgen van dit topic B:)B *O* O+

[ Bericht 0% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 29-11-2017 01:20:03 ]
  woensdag 29 november 2017 @ 01:23:14 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175374391
Totale mislukking dus nu al?
Niet te hachelen drankje?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_175374419
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 01:23 schreef golfer het volgende:
Totale mislukking dus nu al?
Niet te hachelen drankje?
Er is ruimte voor verbetering het is een experiment zoals te lezen is ;)

En het val mij zeker niet tegen op de zuurtegraad na is het goed gelukt.
Maar ik heb al gezegd dat ik ene zoetekauw ben en vele wijnen lust ik niet omdat ze te zuur zijn.

Ik ga zeker nog meer experimenteren omdat het beter kan.

Andere gist zal zeker het alcoholpercentage verhogen maar dan is het geen echte Hooch meer.
Hoeveelheid suiker voor en na het gisten kan beter in balans gebracht worden.

Al met al erg leuk om te doen :D *O* B:)B :B *O*
  woensdag 29 november 2017 @ 01:58:15 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175374511
Beterschap! :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_175374532
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 01:58 schreef golfer het volgende:
Beterschap! :D
Ik ben niet ziek dus is uw boodschap onder te brengen bij de afdeling triviale zaken :6
pi_175374537
Leuk topic, met veel plezier gevolgd.
pi_175374585
quote:
19s.gif Op woensdag 29 november 2017 02:11 schreef kiffer het volgende:
Leuk topic, met veel plezier gevolgd.
^O^
pi_175377491
Mogge',

Ik ben wakker en leef dus nog (of ik ben een zombie of zo).
Geen kater goed geslapen *O*

Misschien heb ik wel een gezondheidselixer gemaakt *)
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 november 2017 @ 11:35:10 #60
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_175378611
Leuk topic. Dank! ^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_175400254
De sugar wash is nog aan het borrelen.

Deze is wel helderder zoals het nu eruit ziet en er is minder sediment in de fles.
Waarschijnlijk doordat er minder fruit in zit/zat en er een andere gistsoort is gebruikt.

omdat er dus minder sediment in zit zal het gedeelte wat weggegooid moet worden kleiner zijn en dus blijft er meer booz over B:)B

Vanwege de gistsoort kan het alcoholpercentage oplopen tot een 18 % of dit ook daadwerkelijk gaat lukken zal ik later melden ;)


PS

Ik heb de 6 flessen hooch in de berging gezet ik zal er een thermometer bij leggen het is er iets kouder ik denk een graad of 10 en misschien 5 indien het buiten -5 is.

[ Bericht 6% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 30-11-2017 11:57:44 ]
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 30 november 2017 @ 22:41:10 #62
39237 crew  H_T
2733
pi_175414194
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 11:52 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
De sugar wash is nog aan het borrelen.

Deze is wel helderder zoals het nu eruit ziet en er is minder sediment in de fles.
Waarschijnlijk doordat er minder fruit in zit/zat en er een andere gistsoort is gebruikt.

omdat er dus minder sediment in zit zal het gedeelte wat weggegooid moet worden kleiner zijn en dus blijft er meer booz over B:)B

Vanwege de gistsoort kan het alcoholpercentage oplopen tot een 18 % of dit ook daadwerkelijk gaat lukken zal ik later melden ;)

PS

Ik heb de 6 flessen hooch in de berging gezet ik zal er een thermometer bij leggen het is er iets kouder ik denk een graad of 10 en misschien 5 indien het buiten -5 is.

Ik vroeg me al af hoe het met de sugar wash ging :) Bedankt voor de update!
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_175415169
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Ik vroeg me al af hoe het met de sugar wash ging :) Bedankt voor de update!
;)
pi_175438684
De 6 flessen hooch in de berging heb ik net even bekeken en ze zijn aan het nagisten op de fles.
Er is wat sediment al gevormd.

De temperatuur is 10 graden Celsius buiten is het nu +/- 0 graden Celsius.

Bij - 5 buiten controleer ik weer de temperatuur want ik wil niet dat er vorst overheen komt.

Grappig wel dat de gist blijkbaar bij 10 Graden Celsius nog vrolijk doorgaat :D

* Nu hopen dat de flessen niet knallen door de druk van het koolzuurgas.
pi_175477706
Even de 6 flesjes bekeken en beide soorten hebben 1 van de drie flessen met een sedimentlaag van een halve centimeter terwijl dit bij de overige flessen in het geheel niet zichtbaar is.

Ik denk dat dit te maken heeft met meeezuigen van sediment uit de vergistingsflessen tijdens het bottelen.

Nu nog de vraag hoe dat van invloed gaat zijn op de smaak koolzuurpop en alcoholpercentage.

De sugar wash gaat al wat langzamer bubbelen ik hou die ook nog in de smiezen ;)
  maandag 4 december 2017 @ 00:09:44 #66
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_175481177
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:19 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

* Nu hopen dat de flessen niet knallen door de druk van het koolzuurgas.
Ja, dit lijkt me idd moeilijk te controleren met van die glazen beugelflessen. Heb je daar al een oplossing voor?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_175519422
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 00:09 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ja, dit lijkt me idd moeilijk te controleren met van die glazen beugelflessen. Heb je daar al een oplossing voor?
Nee nog niet dus hopen dat het goed gaat.

Er is vast wel een formule te bedenken waarmee je de koolzuurgasdruk kunt berekenen door vergisting van suikers in alcohol en dit dan vergelijken met een formule waarmee je de maximale druk van een glazen fles kunt berekenen voordat deze stuk gaat.

Maar daar heb ik nu even geen zin :+
  woensdag 6 december 2017 @ 18:49:15 #68
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_175533089
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:57 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Nee nog niet dus hopen dat het goed gaat.

Er is vast wel een formule te bedenken waarmee je de koolzuurgasdruk kunt berekenen door vergisting van suikers in alcohol en dit dan vergelijken met een formule waarmee je de maximale druk van een glazen fles kunt berekenen voordat deze stuk gaat.

Maar daar heb ik nu even geen zin :+
Hahaha, ja idd, te veel gedoe! Maar als je het toch niet veel koolzuur erin wilt hebben is het misschien een optie om de flessen om de X aantal dagen te openen?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_175535744
Beter gebruik je altijd plastic flessen. Die kunnen beduidend meer druk aan en als ze toch barsten zal de fles eerder scheuren dan ontploffen, en heb je sowieso geen rondvliegende glassplinters.
pi_175536154
Net nog even gekeken temperatuur is 10 graden Celsius redelijk stabiel dus blijkt.

En ook lijkt het erop (op het timmermanshoochmakersoog) dat de vergisting niet verder gaat omdat de laag sediment niet dikker is geworden.

En alle flessen zijn gelukkig nog heel :s)

quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 18:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Hahaha, ja idd, te veel gedoe! Maar als je het toch niet veel koolzuur erin wilt hebben is het misschien een optie om de flessen om de X aantal dagen te openen?
Nou je hebt dan kans dat er zuurstof bijkomt wat weer voor verzuring kan zorgen dat risico wil ik niet lopen.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:42 schreef Farenji het volgende:
Beter gebruik je altijd plastic flessen. Die kunnen beduidend meer druk aan en als ze toch barsten zal de fles eerder scheuren dan ontploffen, en heb je sowieso geen rondvliegende glassplinters.
Ja dat zou kunnen maar dan moet ik die eerst kopen.
En ik heb zo mijn twijfels over de herbruikbaarheid van plastic flessen i.v.m. krassen ontstaan door reinigen en gebruik.
  donderdag 7 december 2017 @ 14:31:12 #71
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_175550678
Altijd leuk om zelf wijn te maken! Als je het gaat proeven en het is niet wat je ervan verwacht, laat het dan gerust 6 maanden liggen. Vaak komt het dan helemaal goed.
Siesta & Fiesta!
pi_175564019
PS mocht iemand een idee hebben voor een logo voor op de fles

CRE / Logo ontwerpen voor Toilet Merlot

;) B:)B
pi_175565263
quote:
2s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:55 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:


[..]

Ja dat zou kunnen maar dan moet ik die eerst kopen.
En ik heb zo mijn twijfels over de herbruikbaarheid van plastic flessen i.v.m. krassen ontstaan door reinigen en gebruik.
Ik hergebruik voor mijn ginger ale altijd gewoon PET-flessen van mineraalwater, daar zit ook geen bijsmaak aan. Gaat prima. Denk je echt dat ze in de gevangenis allemaal nieuwe krasloze flessen gebruiken? ;)
pi_175591136
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 23:36 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik hergebruik voor mijn ginger ale altijd gewoon PET-flessen van mineraalwater, daar zit ook geen bijsmaak aan. Gaat prima. Denk je echt dat ze in de gevangenis allemaal nieuwe krasloze flessen gebruiken? ;)
Ja :P ;) :+
pi_175610010
Net weer gekeken naar de Pruno's en ze staan er lief bij O+ :@

temperatuur is iets gezakt tot 9 graden Celsius en ze zien er iets minder troebel uit.

Misschien klaren ze mooi op na een aantal weken ik ben ook zeer benieuwd of de smaak beter gaat worden met de tijd en of er nog een half procentje alcohol bij komt.

De sugar wash is nog aan het bubbelen al is het nog maar heel langzaam.

Misschien ga ik een dezer dagen proeven of het wat is en zo ja ze op de fles zetten.

B:)B
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')