Goed bezig! Wel grappig zo eigenlijk en nog vrij snel ook.quote:Op zondag 10 december 2017 23:32 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo ik vond het tijd worden om de sugar wash te proeven![]()
De tasting (voorlopige) notes
Goed eerst het alcoholpercentage gemeten en dat is nu 15 %![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
En vervolgens wat gaan ruiken eraan en het is duidelijk zoet en zowel de dadels als het kleine beetje sappen die ik had toegevoegd zijn aanwezig niet verkeerd als ik het zelf zeg.
Vervolgens hoe het eruit ziet, iets troebel nog en door de sappen is het kleurvoller dan als het zonder was gegaan natuurlijk nu lijkt het erg op grapefruitsap wat iets troebel is.
En dan nu de smaak![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yes![]()
![]()
![]()
lekker
![]()
![]()
maar wat proef ik dan duidelijk zoet (gek hè met ene suikerwash..) en zowel de dadels als het sap zijn licht aanwezig het heeft wel iets weg van boerenjongens maar dan minder intens rozijnerig.
Maar nu denk ik dus dat of er nog meer vergist zou moeten worden of dat ik er in verhouding teveel suiker in gedaan had.
Dus dat ik suiker verspild heb als het ware waardoor het niet omgezet kan/kon worden door het gist omdat het gist misschien aan zijn maximale alcoholpercentage zit.
* Al dacht ik dat de gistsoort die ik heb gebruikt tot over de 18 % (in theorie) zou moeten kunnen komen.
Goed ik heb de gistfles nog wat geschud en weer het waterslot erop om te zien of er nog 1 % bij komt of dat het echt gestopt is.
* en zeer belangrijk! ik heb geen schimmelgeur of smaak kunnen waarnemen !
Ik was daar wel een beetje bang voor vanwege de schimmelvorming maar blijkbaar heeft de gist dus deze ongewenste schimmel weggewerkt.
Ik denk dat ik deze sugar wash ga gebruiken als mix voor door de jus of cola/7up
Tot laters![]()
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op zaterdag 16 december 2017 17:14 schreef realAIVD het volgende:
dit is misschien wel een leuk weetje ;-)
https://www.cdc.gov/mmwr/(...)htm?s_cid=mm6552a8_w
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op vrijdag 22 december 2017 21:38 schreef Stratotanker het volgende:
Tijd voor een destillatieketeltje dus.Leuk dit, tvp.
			
			
			
			
			
			
			
			Ja maar mede was eerder! *quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, wijn wordt niet voor niet uit druiven gemaakt
			
			
			
			Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:22 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Ja maar mede was eerder! *
* Puur toeval dat een honingraad die wat water in zich had en lekker bleek te smaken populair werd.
Niemand weet precies wanneer voor het eerst alcohol gemaakt werd en hoe dat ging.
			
			
			
			Het is niet duidelijk want er was nog geen jaartelling en ook geen schrift om het vast te leggen.quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.
En ik dacht dat bier ( mislukt brood) het eerste was
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Weinig veranderd een klein beetje koolzuur maar nog te fris voor mij misschien had meer suiker geholpen of eerst bevriezen en dan pas suiker toevoegen.quote:Op woensdag 29 november 2017 00:56 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Nu de TWEEDE tasting notes van de appel/perensap Hooch aka Prison Wine aka Pruno aka Toilet Merlot![]()
Ten eerste is het alcoholpercentage 6,5 % bier sterkte dus zelf vind ik dat wat tegenvallen ik had iets meer richting de 10 % gehoopt. (nog steeds 6,5 % net gemeten)
De smaak is fruitig licht fris iets frisser nog als de Tropische fruitsap ik ben een zoetekauw en voor mij te fris.
De geur is ook licht fruitig appel is herkenbaar erin en een beetje frisheid is ook te ruiken.
Een beetje zoals een goedkope Sangria maar dan troebeler. (iets opgeklaard)
Wat ik dus heb gedaan bij het bottelen is per beugelfles 1 grote theelepel suiker toegevoegd voor het overhevelen.
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op maandag 1 januari 2018 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind het zo'n leuk topic. Keep up the good work
| 
 | 
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |