Idd, of wat ik laatst tegenkwam: appelsap met 1% appelmoes om het troebel (en gezond) te laten lijken.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
quote:Op woensdag 8 november 2017 14:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Ongefilterde pils.
Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bier ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?
Daan gaat bier drinken in een café waar verschillende soorten bier wordt geschonken, ook ongefilterd. Maar dat bier komt van verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel niet gefilterd wordt. Dat bier heeft een kortere houdbaarheid vanwege de reststoffen die achterblijven. Het valt op dat het ongefilterde pils van Brand en Amstel wel langer houdbaar is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraanquote:Op woensdag 8 november 2017 15:44 schreef Palomar het volgende:
[..]
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.
Dat is inderdaad een techniek, weet je tenminste ook precies welke gist je in je bier gooit zonder mutaties etc. maar scheelt ook wel in smaak. Wat ik las van Amstel is dat het inderdaad direct uit de lagertank komt, dus geen verse gist toegevoegd.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberenquote:Op woensdag 8 november 2017 16:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ben toch al geen fan van pils en al helemaal niet van Amstel en zulks. Snap niet goed hoe heel veel mensen dat met alle soorten van genoegen drinken. Ik heb veel liever een weizen of iets speciaals, helemaal als het al een tijdje over de houdbaarheid heen is
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:40 schreef golfer het volgende:
Ze voegen extra koolzuur toe, maar dat verklaart nog niet die extra lange houdbaarheid ervan.
Over 2 weken trouwens een uitzending over 'gewoon' pils.
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?quote:Op woensdag 8 november 2017 16:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.
Jaren terug eens gedronken, maar kan me niet meer herinneren hoe die was.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:32 schreef Tchock het volgende:
[..]
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberen
Je zou wat eiwitaggregatie kunnen krijgen door pasteurisatie, maar ik bedoelde eigenlijk dat door pasteurisatie het bier langer houdbaar blijft jaquote:Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Tchock het volgende:
[..]
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:49 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraan
Een kloosterbrouwerij in Mallersdorf.quote:Op donderdag 9 november 2017 20:56 schreef Seß het volgende:
Welke Duitse brouwerij bezochten ze nou? Ik vind het nergens terug
Uuh, je kan toch gewoon rechtsaf gaan naar de bottelarij ipv rechtdoor naar de filtratiestap, of snap ik je nou niet?quote:Op donderdag 9 november 2017 10:24 schreef Palomar het volgende:
[..]
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.
(klinkt natuurlijk absurd, ik kijk te vaak dit programma om tot zulk soort gedachten te komen )
Napoleon 1, 2 of 3 bedoel je?quote:
Een Fransman met humor.quote:
Vergeet de ME-18 nietquote:Op woensdag 15 november 2017 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is margarine en hoe maak je dat zelf..
Je begint met puur natuur, plantaardige vetten en olien (of soms dierlijk vet, vroeger zelfs walvisvet, maar dat is passé)
We gaan maar eens uit van plantenzaden, die maal en pers je, en je hebt dan ruwe plantenolie waar nog harsen en goms in zitten. Je voegt cautische soda toe, en verwijderd de reststoffen als zeep. Je voegt nu volaarde toe om de olie te bleken. nu heb je gerafineerde olie. Je verhit nu de olie en voegt waterstof toe, en een nikkelcatalysator. Resultaat, gehydroliseerde vetten, die kunstmatig gehard is. Deze neutraliseer je, bleek je, en filter je om reststoffen te verwijderen. Deze rafineer je en je voegt geurstoffen toe. (eventueel voeg je nu visolie of dierlijke vetten toe).
Dit vermeng je met water, magere melk, zout, smaakstoffen, kleurstoffen, vitamine A en D.
Nu heb je ongeemulseerde margarine.
Je voegt Lecitine en Monoglyceride toe, en terwijl je dit mengt en kneed, koel je het.
Dit verpak je in plastic bakjes, en je doet er een dekseltje op
Margarine...
Eerst foto’squote:Op donderdag 23 november 2017 20:55 schreef Handleiding het volgende:
Zelf ben ik ook wel eens in de Heineken brouwerij geweest (nee geen fan). Zijn er wellicht users die me nu willen aanraken?
Ik kwam er wekelijks toen ze nog in Amsterdam zaten. Leverde er namelijk uitzendkrachten. Vieze stinkzooi daarbinnen.quote:Op donderdag 23 november 2017 20:55 schreef Handleiding het volgende:
Zelf ben ik ook wel eens in de Heineken brouwerij geweest (nee geen fan). Zijn er wellicht users die me nu willen aanraken?
Ditquote:Op donderdag 23 november 2017 20:49 schreef zeer het volgende:
'75% van alle gisten komen bij Heineken vandaag'
-Ik begrijp dus goed dat bijna alle gisten bij Heineken vandaan komen?
'Vroeger haalden we ijs uit de grachten of importeerde we het uit Noorwegen'
-Zeg ik het goed dat jullie vroeger óf het ijs uit de grachten haalden of helemaal over zee uit Noorwegen?
'Als je kijkt hier vullen we ongeveer 3 miljard flesjes per jaar'
-Oh dus hier worden wel 3 miljard flesjes gevuld?
'En we hebben ook nog meer fabrieken'
-Dus als ik het goed begrijp is dit niet de enige fabriek?
JA TEUN PLS STOP TEUN
Koppelbaas heette dat toen nog?quote:Op donderdag 23 november 2017 21:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik kwam er wekelijks toen ze nog in Amsterdam zaten. Leverde er namelijk uitzendkrachten. Vieze stinkzooi daarbinnen.
Is echt de huisstijl van NPO geworden lijkt het. Ook die Nederlandse docu's waar die kwasten van Keuringsdienst en Broodje Aap e.d. in zitten zijn in exact die stijl gemaakt. Stront irritant.quote:
Maar daar ging deze KvW niet over.quote:Op vrijdag 24 november 2017 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind de pilsconsumptie helemaal niet interessant, net als de industriebieren. Er is een enorme trend wereldwijd naar kleine artisinale brouwerijen en dat is veel leuker dan de Heineken promotie
Die trend is trouwens uit de USA afkomstig
Hij ging over Pils, industriebierquote:Op vrijdag 24 november 2017 13:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar daar ging deze KvW niet over.
Klopt.quote:Op vrijdag 24 november 2017 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij ging over Pils, industriebier
En zoals ik zei, volledig oninteressant imho, zou veel leuker zijn aandacht te besteden aan de trend naar de kleine brouwerijen ipv het eeuwige hijgerige gezuig van zequote:
Begrijp dat jij dit soort hijgerige rel TV graag ziet , dat is je achtergrond in de journalistiek waarschijnlijk, dat sensatie beluste zoeken naar soundbytes en schandaaltjes, maar ik geniet toch meer van het soort dat Wouter Klootwijk maakt.quote:Op vrijdag 24 november 2017 13:56 schreef golfer het volgende:
Binnenkort een uitzending die meer het culinaire hart van Piet zal aanspreken: de frikandel.
Allemaal verkeerde aannames.quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Begrijp dat jij dit soort hijgerige rel TV graag ziet , dat is je achtergrond in de journalistiek waarschijnlijk, dat sensatie beluste zoeken naar soundbytes en schandaaltjes, maar ik geniet toch meer van het soort dat Wouter Klootwijk maakt.
Wat ik me nu afvraag, dat zeiken van je, doet een bejaarde als jij dat nu ook in zijn broek?quote:
De enige die ik constant zie zeuren en zeiken in dit topic over dit TV-programma is een zich tot betweter benoemde user met de naam Pietverdriet, die als het weer inhoudelijk over het TV-programma dreigt te gaan aankomt met zijn stokpaardjes en persoonlijke aanvallen.quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik me nu afvraag, dat zeiken van je, doet een bejaarde als jij dat nu ook in zijn broek?
Goed plan. Maar dat is waarschijnlijk weer niet goed genoeg voor iemand...quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:14 schreef Nibb-it het volgende:
Volgens mij moeten jullie gewoon eens een pilsje gaan drinken.
Neuh, ik pareer gewoon jouw gezuig over frikandellenquote:Op vrijdag 24 november 2017 14:13 schreef golfer het volgende:
[..]
De enige die ik constant zie zeuren en zeiken in dit topic over dit TV-programma is een zich tot betweter benoemde user met de naam Pietverdriet, die als het weer inhoudelijk over het TV-programma dreigt te gaan aankomt met zijn stokpaardjes en persoonlijke aanvallen.
Dat was geen gezuig, maar gewoon een aankondiging van de uitzending van 7 december a.s.quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Neuh, ik pareer gewoon jouw gezuig over frikandellen
Suuuurequote:
Hm, Kingkorn en ander industriebrood en bij de bakker eenheidsworst als Tarvo had toch ook iets van 90% van de markt in de jaren zeventig. Ik kom dat niet meer tegen in ieder geval.quote:Ik zie niet hoe dit enorme marktaandeel kan worden afgebroken?
Vanavond dus!quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:53 schreef golfer het volgende:
de uitzending van 7 december a.s.
Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? En wat is er waar van de geruchten over slachtafval die in de frikandel belanden? De Keuringsdienst speurt de archieven na, en komt met een speciaal verhaal over de frikandel.
KvW: terug naar de basis: Frikandel, donderdag 7 december om 20.25 uur op NPO 3.
nomsquote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
man man manquote:Op donderdag 7 december 2017 20:31 schreef Oscar. het volgende:
teun is weer lekker alle zinnen aan het herhalen
Iets minder, de Belgen lusten onze frikandellen (ook wel curryworsten genoemd) ook graag.quote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
Ik eet er elke week wel één, of soms wel 5. Dus ik haal het gemiddelde omhoog.quote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
Je weet niet wat je mist.quote:Op donderdag 7 december 2017 23:30 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb ooit 1 stukje geproefd en vond het zo smerig, nooit meer daarna.
En dat was ergens eind jaren '90.
Ik eet geen kip, dus ook geen frikandellen. In die tijd had je ze nog wel eens zonder, maar ook dat vond ik niet te eten.quote:
Met welk land niet?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Kom je nu pas achter?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wow echt ja?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:17 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Wow echt ja?
Maakt gewoon deel uit van de wereldgeschiedenis.
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
Dat lijkt mij ook ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.
Leuke aflevering.quote:
Nee, nieuw seizoen.quote:
quote:Keuringsdienst van Waarde: Olijf
1 FEB 2018 om 20:25
Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.
Keuringsdienst van Waarde: Bijvangst
8 FEB 2018 om 20:25
Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.
Keuringsdienst van Waarde: Kwark
15 FEB 2018 om 20:25
Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar echte kwark.
Keuringsdienst van Waarde: Droge worst
22 FEB 2018 om 20:25
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine en witte droge worsten.
quote:
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.quote:Op donderdag 1 februari 2018 21:45 schreef Felagund het volgende:
Dat (Portugese?) vrouwtje. Lijkt mij veel liefde voor haar vak te hebben.
Toch even terugkijken vandaagquote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.quote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579quote:Op maandag 5 februari 2018 19:07 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
En Indonesië heeft na de 17e eeuw alleen maar geld gekost.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:29 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:38 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.
Yes. Kalamata zijn ook vrijwel altijd goed.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
I.p.v. zwarte of groene kleine olijven, koop de dikke grijsgroene of lilagrijze olijven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |