abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173236655
registreer om deze reclame te verbergen
Dubbel

[ Bericht 98% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2017 16:53:56 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173236676
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:07 schreef Chicolade het volgende:
Helaas ook een negatieve noot; wonen in een bouwproject is moordend voor je relatie. We waren al een paar jaar samen, maar de combinatie van kamperen in 1 slaapkamer en geen tijd meer hebben voor ontspanning heeft ons ook bijna de kop gekost.
Wij hebben het ook erg moeilijk gehad en we waren nog geen jaar bezig. Je leert elkaar toch weer op een heel andere manier kennen en dat is niet altijd positief. Uiteindelijk kwam het allemaal goed maar er zonder meer vanuit gaan dat het wel lukt omdat je zo veel van elkaar houdt is erg naef.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173236785
Gewoon stapje voor stapje doen. Het huis wat wij hebben gekocht was geen bouwval, maar wel een huis waar vanalles aan moet gebeuren. Gewoon zorgen dat het leefbaar is en alles stapje voor stapje aanpakken, zodra je weer wat gespaard hebt. Binnen vijf jaar heb je zo je het gewenste resultaat.
pi_173236895
registreer om deze reclame te verbergen
Als je een kluswoning koopt, heb je aan een bouwkundige keuring niet genoeg. Tenzij je zelf goed inzicht hebt in technische mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Zet al je (verbouwing)wensen op een rijtje en ga langs met een deskundige om een bouwtechnisch onderzoek uit te voeren. Die kijkt verder dan alleen wat zichtbaar is, en neemt de haalbaarheid van je wensen mee.

Zelf heb ik ook een kluswoning. 2,5 jaar geleden gekocht en heel enthousiast begonnen. Elke keer dat je weer zichtbaar resultaat hebt geboekt, of een klusje hebt afgerond wat ontzettend tegen zat geeft enorm veel voldoening. Daar tegenover staat echter dat je maanden- of jarenlang in je eigen huis aan het 'kamperen' bent en soms zelfs periodes letterlijk in de tuin moet kamperen. Simpelweg omdat er binnen nergens meer een plekje bewoonbaar is.

Na anderhalf jaar verbouwen ben ik nu zo ver dat de bovenverdieping gestuct kan worden. Daarvoor huur ik iemand in. Daarna moet nog al het houtwerk geschilderd worden, vloeren leggen, deuren afhangen, badkamer afbouwen, cv connectoren aansluiten, plinten monteren.. Kortom: nog tientallen avonden en vele weekenden werk. Misschien rond kerst 2018 is het boven klaar. Dan moet de hele benedenverdieping nog van begin af aan gedaan worden.

Hulp van familie en vrienden. Heel leuk, maar na 2 of 3 dagen helpen, hebben die het ook wel gezien. En terecht. Wees daarom zeer terughoudend met het vragen van hulp, zodat je het kunt gebruiken wanneer je echt extra handen nodig hebt.

Wat betreft het budget: maak een schatting van de kosten en doe dat bedrag minimaal keer 2.

Voor mijn simpele kleine hoekhuisje ga ik het niet redden met 40.000 euro totaal. En daarvan is dan het overgrote deel besteed aan materiaal. Als je veelvuldig manuren moet inhuren ga je zo richting een totaalprijs van 75k tot 100k. En dan hou je het nog redelijk eenvoudig kwa afwerking.

Voor isolatie en energiezuinige installaties zijn tegenwoordig wel wat subsidies en gesubsidieerde leningen beschikbaar. Als je toch bezig bent, kun je daarmee op betaalbare wijze je woning zeer energiezuinig maken. Denk aan een gasloze woning! Goede isolatie, vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen, HR+++ glas. Als je zo'n project aan gaat, is het zeker de moeite waard om je hier eerst goed in te verdiepen en/of laten adviseren. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd scheelt dat immers makkelijk 100 tot 150 euro per maand aan energiekosten. Voor zo'n besparing kun je wel een extra lening nemen tegen 1,6 procent rente.
pi_173236949
Ik heb in dat kleine huis van mij ook 12000 ingestoken, geld is zo op. En dan hoefde ik niet eens te breken ofzo.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 17:02:43 #131
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173237368
Nu op RTL4 Bouwval Gezocht. Aanrader.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173238939
registreer om deze reclame te verbergen
Je kunt veel zelf doen met de nodige motivatie en vooral voldoende tijd. Maar dat budget... Ook als je veel zelf doet, gaat het er snel door hoor. Oppervlakkige zaken (verven, een nieuwe vloer, een nieuw gyproc wandje...) kan je nog wel goedkoop realiseren maar van zodra je wat verder gaat, vliegt het de deur uit. Ik bedoel maar: nieuwe ramen met ergens een grote schuifpui en die 15.000 is er door hoor. Een nieuwe CV installatie (toch iets heel gebruikelijk) tikt bijvoorbeeld ook direct aardig aan.

Mijn renovatie (van n verdieping) is gebudgetteerd op het vijfvoudige, en ik doe het overgrote deel zelf. ;-) Is weliswaar een zeer grondige renovatie waarbij we zo weinig mogelijk technische compromissen doen (maar zeker wel qua afwerking), maar toch.

Als je weinig ervaring hebt, lijkt het me vooral ook cruciaal dat er niet te veel tijdsdruk achter zit. Een huis dat je in verschillende fases kunt aanpakken en waar je ondertussen zonder al te veel gedoe in kunt blijven wonen, is ideaal.
pi_173239241
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 18:30 schreef NealMoonshine het volgende:
Als je weinig ervaring hebt, lijkt het me vooral ook cruciaal dat er niet te veel tijdsdruk achter zit. Een huis dat je in verschillende fases kunt aanpakken en waar je ondertussen zonder al te veel gedoe in kunt blijven wonen, is ideaal.
Daarom dus prioriteiten stellen wat klaar moet zijn als je erin trekt en wat onontbeerlijk is om te wonen en te werken. Want een gewone baan is tegenwoordig ook al een tijd- en energieslurper; die extra verbouwingsinspanningen in je "vrije" tijd, tellen dubbel op.

Nog iets aan mijn eerdere prioriteitenlijstje toe te voegen: ruim op, ruim op, en verwijder zoveel mogelijk rommel en stof. Sorteer bouwmaterialen overzichtelijk en houd je gereedschap ik goede staat.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 18:57:54 #134
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173239419
OK, hier komt mijn reactie. Ik ben benieuwd hoe naef mensen dit gaan vinden.

Wij hebben een 2-onder-1 kapper net buiten de genoemde regio, 10 minuten van de A1 gekocht. Voldoet eigenlijk aan je wensen. 250+ m2 aan perceel en een oppervlakte van 150m2 aan de woning zelf. Voor een redelijke appel en een ei gekocht en er gaat belachelijk veel geld in. Wij hadden 3000 euro over bij verhuizing en hebben kort daarna een energiebespaarlening afgesloten 15-20k om de kozijnen te vervangen en te isoleren. Daarnaast nog een kleine bouwdepot van 5k om de keuken te vervangen. Wat betreft de geluktreffers bij standaardverbouwingen: we gaan volgende week de riolering vervangen en gelukkig weinig asbest op 2 vensterbanken na. Alle andere zaken rondom het huis zijn overigens ook verouderd. Er zit meteen een nieuwe cv installatie in en we willen voor het einde van het jaar vloerverwarming beneden. Voor de rest wonen we in een light versie van bouwval gezocht. :')

We zijn nog steeds enthousiast hoor, maar relatisich gezien gaan we nog wel 2 jaar doorverbouwen en gaan al onze spaarcenten eraan op. Daarnaast vereist het de nodige discipline (wij zijn weekendklussers) en is dit een ultieme test voor je relatie. Ik had hier minder goed over nagedacht bij aankoop.. uiteindelijk zijn we gewoon flinke doorzetters en beschik ik over een pittige portie eigenwijsheid. :+. Mijn vader klust wekelijks met ons mee en brengt de benodigde ervaring in..

Als je een woning wilt van 2 ton en dat alleen gaat betalen dan heb je ook redelijke maandlasten. Mijn vraag is wat je bij die lasten nog denkt te kunnen sparen, want om een redelijke opknapbeurt te financieren heb je minimaal 500 euro maandelijks ruimte over. :') mijn advies is dan om een goedkoper huis te zoeken en wellicht een van je wensen bij te stellen. Voor ons betekende dat we genoegen namen met een dorp en net een smallere oprit en garage hebben dan we eigenlijk wilden.

Wat betreft de pluspunten: je kunt lekker alles kiezen voor je woning, zeker als je voor een nieuwe keuken en
Nieuwe badkamer gaat. Ik zou in jou geval wel voorzichtig zijn met dingen als nieuwe elektra en stucwerk. Dat is redelijk specialistisch werk, waar je als onervaren klusser hulp nodig hebt of zelfs zou moeten uitbesteden.

Overigens als je wilt weten waar ik specifiek woon, stuur mij even een dm: dan laat ik je wat meer weten. :)
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_173242754
Prioriteit 1 tot en met 5 zijn een werkend toilet en een goede douche in een schone ruimte. Prioriteit 6 is een schone en stofvrije plek waar je kunt slapen, eten en relaxen.

Dus daarom als toch al het leidingwerk vernieuwd moet worden, overwegen om de nieuwe badkamer op een andere plek dan de oude badkamer te maken. Of een tweede badkamer te realiseren in het huis. Je kan dan de oude badkamer intact laten, totdat de nieuwe helemaal afgewerkt is.

Natuurlijk leent niet elke plattegrond zich voor het verplaatsen van de badkamer of realiseren van een tweede badkamer.
pi_173242825
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:00 schreef Seven. het volgende:
Binnen 2 uur tot de conclusie komen dat dat eigenlijk geen optie is, is helemaal niet slecht.
Nee dat is niet slecht. Het enige wat dat is is 2 uur tijd weggegooid. Stucen is echt een vak apart en doe je niet zomaar eventjes met een beetje wat proberen. Het ziet er simpel uit, maar als je het echt netjes wil hebben dan is dat heel zo makkelijk nog niet. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173243867
Zie het renoveren van een oud huis zoals dat vrijstaande hok met het puntdak wat eerder is genoemd maar als een fulltime baan. En dat is geen grapje. 5 jaar geleden hebben we onze 2 kapper grondig gerenoveerd in 2 maanden en je komt bijna altijd wel een keer in de shit met de planning.

We zijn nu een vrijstaand huis aan het opknappen, er zit niks constructie technisch bij (hoewel, 1 opening gemaakt in een semi dragende muur) maar toch valt het werk altijd tegen. En....als de stucadoor bezig is kan je zelf eigenlijk niks (omdat ze er een rotzooi van maken), En als de schilders bezig zijn (of als je zelf wilt schilderen) kan er niet worden gestucd want je wil geen stof op je schilderwerk....En zo kan ik er nog wel wat verzinnen, tegenslagen heb je altijd. Wij zitten inmiddels aan de 5e stucadoor...Waarvan pas de 5e aan het werk is gegaan....Toch geen tijd, schouder gebroken, been gebroken, 'ineens' 50 euro (!) per m2 vragen, enzovoorts enzovoorts.

Maar....als je zelf veel doet (ook al is het maar slopen en schilderen) is de voldoening als je er eenmaal in zit en weet dat je alles zelf hebt bedacht en sommige dingen hebt gemaakt supergroot!
Hoor ik die Griekse melodie...
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:07:30 #138
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_173243936
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 21:29 schreef Geralt het volgende:

[..]

Nee dat is niet slecht. Het enige wat dat is is 2 uur tijd weggegooid. Stucen is echt een vak apart en doe je niet zomaar eventjes met een beetje wat proberen. Het ziet er simpel uit, maar als je het echt netjes wil hebben dan is dat heel zo makkelijk nog niet. :)
Daar kan ik inderdaad over meepraten. Werd na het tegelwerk in de badkamer ietwat overmoedig (als leek op klusgebied) en dacht dat ik dat ook wel even kon. Viel tegen. _O-

En verder ligt het natuurlijk ook gewoon aan je karakter. Want je moet het nodige geduld hebben, tegenslagen komen er sowieso (ook financieel) en dan moet je daar ook maar tegen kunnen, de chaos waar je lange tijd in leeft etc.
Vind je budget ook wat optimistisch voor de verbouwing zelf trouwens.
pi_173244715
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:
iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd?
Ik kan het niet en heb het nooit geleerd. Over 2 weken verhuizen. Bewust naar een instapklaar huis. Omdat ik niet kan klussen. Ik wilde eigenlijk al een zitmaaier kopen voor de achtertuin, want makkelijk, maar dat mocht niet van Brennie en eigenlijk is dat ook wel een beetje overdreven voor een tuin van 8x16 meter met 2 stroken gras erin :@ :')
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:47:37 #140
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173244906
Niet bijgelezen maar dus wel de langsgereden bij die opknapper. Problemen met het dak, pannen bovenin sluiten niet netjes aan.
Resistance is futile.
pi_173245142
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 22:47 schreef Seven. het volgende:
Niet bijgelezen maar dus wel de langsgereden bij die opknapper. Problemen met het dak, pannen bovenin sluiten niet netjes aan.
Serieus Seven., begin niet aan zo een klushuis. Het kan allemaal fantastisch worden, maar dan moet je en geld hebben en zelf veel kunnen.

Wij hebben doelbewust voor instapklaar gekozen. Ik moet er echt niet aan denken om wekenlang elke avond te klussen. Ik denk serieus dat je je erop verkijkt.

Vriend van mij kocht een vergelijkbaar huis als huis 1 wat je liet zien, alleen dan niet vrijstaand. Die vent maakt alles met zn handen. En hij is er ruim een jaar mee bezig geweest. Toegegeven, het ziet er prima uit nu, maar mij was dat niet gelukt met mn linkerhanden. Ook niet met trial and error. Onderschat het niet zou ik zeggen :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173249966
Wekenlang klussen? Met de huizen die hier geplaatst zijn heb je het over jarenlang klussen als je het grondig wil aanpakken, alles zelf doet en daarnaast ook nog een beetje normaal wil leven.

Goed, misschien ben ik lui. Ik heb mezelf verplicht 1 dag per week 'vrij' gegeven. Daarnaast hoef ik van mezelf na een werkdag niet 's avonds te gaan klussen. Als ik er zin in heb doe ik dat overigens wel regelmatig, maar het hoeft niet. Dus dat maakt het tempo natuurlijk wat trager dan wanneer je alles zo snel mogelijk klaar 'moet' hebben en elk vrij moment gebruikt om te klussen.

Maar zelfs als je elke vrije seconde naast je fulltime baan gebruikt om te klussen, ben je met een grondige renovatie maandenlang bezig.

Niet iedereen kan daar tegen en niet elk huis is geschikt om er in die periode ook te wonen.

Als je kiest om er intussen te wonen, ben je ook nog tijd en geld kwijt aan aanleggen en/of verplaatsen van tijdelijke voorzieningen. Als je bijvoorbeeld de keuken hebt gesloopt en daar alles gaat isoleren, stuken, leidingen vernieuwen etc, moet je toch nog ergens kunnen koken en afwassen. Elke avond bij je ouders eten kost teveel tijd als je ook nog wil klussen. En wekenlang 'thuisbezorgd' komt ook wel je neus uit. Buiten dat het een erg dure optie is.

Idem met de douche. Als je onder het stof zit wil je niet elke keer in de auto stappen om te douchen voordat je kan gaan eten of slapen.

Een heel goed stappenplan rekening houdend met tijdelijke voorzieningen is daarom belangrijk. Als er een bijkeuken is, kun je daar bijvoorbeeld relatief eenvoudig een provisorisch keukentje en/of sanitair in knutselen. Maar dan moet je wel rekening houden met leidingwerk voor de andere ruimtes.
pi_173250962
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:20 schreef Ivo1985 het volgende:
Een heel goed stappenplan rekening houdend met tijdelijke voorzieningen is daarom belangrijk. Als er een bijkeuken is, kun je daar bijvoorbeeld relatief eenvoudig een provisorisch keukentje en/of sanitair in knutselen. Maar dan moet je wel rekening houden met leidingwerk voor de andere ruimtes.
Dat dus. Je kan tijdelijk wel op een campingset koken, maar je hebt wel een koelkast e.d. nodig. Douchen wordt al lastiger bij een verbouwing.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173251325
Leuk om je zoektocht te lezen en ieder zijn ervaringen met een klushuis. Ieder project is toch weer anders en iedereen pak het op zijn eigen manier aan.

Wij wonen nu 2 jaar in ons huis en zijn begonnen met de 1e verdieping. Badkamer, plafonds, electra, etc. Belangrijk is idd dat je een plek heb om te leven, dus de benedenverdieping was gewoon leefbaar. (toilet was wel uitgebroken met enkel het nieuwe inbouw reservoir met een pot, maar doeable) Een paar weken een nood douche in de keuken gehad..

Alles stap voor stap en steeds een stukje. Na de douche hebben we de kamers afgemaakt, toen naar beneden, de hal, toilet en woonkamer. daarna dak van de garage, voortuin en nu in de achtertuin bezig.

Naast wat er al gezegd is zou mijn tip zijn om in de 1e weken een container voor de deur te laten zetten. Wat Blompke al zij, Puin in de tuin is drama en kost echt veel te veel tijd. zonde van de zaterdagen die je daar aan besteed, zeker in het begin.

Daarnaast is het van belang dat je wat financile ruimte heb om te klussen. Reserveer iedere maand +/-500 aan materiaal kosten. In de eerste 1 tot 3 maanden zal het natuurlijk veel meer zijn maar daar kan je je spaargeld op inzetten. Daarna zal je het uit lopende middelen moeten doen, je kan niet blijven interen.
pi_173251338
Ik las je OP.
Je weet niets over Eerbeek, maar is een aanrader _O_ Erg leuk daar.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_173251409
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 09:56 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat dus. Je kan tijdelijk wel op een campingset koken, maar je hebt wel een koelkast e.d. nodig. Douchen wordt al lastiger bij een verbouwing.
Er bestaan mobiele douches, heb er vorig jaar nog een gehuurd toen ik een nieuwe badkamer heb laten plaatsen.
pi_173253254
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 10:28 schreef 8777 het volgende:
Er bestaan mobiele douches, heb er vorig jaar nog een gehuurd toen ik een nieuwe badkamer heb laten plaatsen.
Gaaf!!! Had ik dat maar eerder geweten! Binnen of buiten gealloceerd? Linkje?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173253313
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 12:16 schreef blomke het volgende:

[..]

Gaaf!!! Had ik dat maar eerder geweten! Binnen of buiten gealloceerd? Linkje?
https://www.showerrent.nl
Ik had hem hier gehuurd, was die 250 helemaal waard.
pi_173254207
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 12:19 schreef 8777 het volgende:

[..]

https://www.showerrent.nl
Ik had hem hier gehuurd, was die 250 helemaal waard.
Gaaf! Die gaat het dossier in. Had ik eigenlijk moeten weten; bij veel saneringen, staan die dingen ook. Mannen met overall aan de een kant erin, schoon eruit aan de andere kant.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173254620
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 13:17 schreef blomke het volgende:

[..]

Gaaf! Die gaat het dossier in. Had ik eigenlijk moeten weten; bij veel saneringen, staan die dingen ook. Mannen met overall aan de een kant erin, schoon eruit aan de andere kant.
Ik vond het ideaal, geen gedoe met verplicht bij ouders of vrienden te gaan douchen.
Maar ook hier geldt dus weer extra kosten die niet in het huis gepompt kunnen worden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')