abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173228598
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi. Ik ben in december teruggekomen naar Nederland na 10 jaar buitenland. Ik woon momenteel bij mijn ouders thuis in de achterhoek en ik kan daar tot in de eeuwigheid blijven zitten als ik wil (huren). Maar ik wil niet huren, ik wil kopen. Ik wil een plekje dat ik helemaal eigen kan maken, waar ik zoveel muren weg kan breken als ik wil en waar ik de komende 10-20 jaar kan zitten want ik ben wel klaar met al die rondzwervingen.

Ik kan maar niet kiezen. Ik hink ontzettend op 2 gedachten. Of tenminste, ik weet wel wát ik wil. Maar ik weet ook dat ik dat niet alleen kan. Dus ik wil in dit topic eigenlijk alle perspectieven, de huizen waar ik voor val moet teveel aan gebeuren. Ik loop al ruim 10 jaar rond met een droom om zelf een verbouwing te doen. Mijn familie raadt mij aan alle kanten de opknappertjes af. Maar ik loop zelf dus niet warm voor niets dat geen opknappertje is.

Ik werk in Enschede maar ik weet 95% zeker dat aan het werken op deze locatie een einde komt. Ik werk sowieso al een week per maand op ons kantoor in Gothenburg en 1 dag per week thuis. Het is best denkbaar dat ik over een jaar (of misschien 2) nog maar 2 dagen per week op kantoor zal zijn en dan meer in het westen des lands.

Eisen/wensen:

In de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Voorkeur voor omgeving Apeldoorn want A1 en A50, centraal maar toch rust en de Veluwe. Deventer alleen A1 en veel tuig. Zutphen leuk maar ligt 20 minuten van de A1 en A50. En Zutphen is ook dicht bij mijn familie, wat wel weer een grote pré is. Ergens net buiten deze regio wil ik ook best overwegen trouwens. En Harderwijk zou ik voor het juiste huis ook doen want ook dat is centraal maar niet in de randstad. Dus randstad en oververhitte woningmarkt valt voor mij echt af.

Dorp of stad maakt me niet uit maar ik wil wel een grote en besloten tuin. Dus een rijtjeshuis valt eigenlijk al wel een beetje af. Daarom zit ik nu te azen op 2 onder 1 kap en hoekwoningen. Mijn grote droom is zwemvijver maar ik kan dat maar moeilijk verenigen met mijn kinderwens. Dus dan moet er volop ruimte zijn voor een trampoline.

Ik wil wonen in een gemeenschap waarin iedereen geaccepteerd wordt. Dus geen kleinzielige gemeentes met kleinzielige mensen die alles wat 'anders' is met de nek nog niet aan willen kijken.

Ik wil minstens 3 slaapkamers, liefst zelfs 4. En dat wil ik omdat ik toch wel een kleine wil op termijn. En ik heb baat bij een extra ruimte die dienst kan doen als thuiswerkplek.

Ik wil rustig wonen. Het huis moet wel heel mooi zijn wil ik dicht bij een spoorlijn of snelweg/doorgaande weg ga zitten, dat zou voor mij echt een compromis zijn.

Mijn vriend is wel heel handig en wil graag klussen. We gaan echter niet samenwonen omdat we elkaar pas een paar maanden kennen. Ik was ook niet van plan om mijn financiën te delen met een man en de hypotheek zal dan ook volledig op mijn naam staan. Wel mag hij er wat mij betreft op termijn best wel bij in. Dus het moet ergens ook nog een huis zijn waar hij zichzelf wel ziet wonen, anderzijds mag het nu mijn keuzes niet beďnvloeden. Ik heb hele goeie hoop voor de toekomst met hem maar als hem of ons als stel iets overkomt, zit ik met een huis waar ik niet mee verder kan. Betekent dus ook dat ik een kluswoning zelf af moet kunnen maken (door het nodige uit te besteden natuurlijk). En dát betekent dus weer dat ik het in etappes moet kunnen doen. Dus een totale afgeleefde keet gaat 'm niet worden omdat je er dan in 1 klap teveel geld tegenaan moet gooien.

Budget: ik kan net over 200k lenen. Maar liefst zou ik al voor 175k klaar zijn. Ik snap ook dat ik ergens concessies moet doen dus hier zit de ruimte. Dus een kluswoning zou ik 160k voor neerleggen en 15k verklussen (en ja, dat worden dus Ikea badkamers en keukens).

Mijn filter op funda: max 200k, meer dan 250m2 perceeloppervlakte. Dat is nogal breed natuurlijk. Dus ik heb serieus meningen nodig van mensen die al geklust hebben, die zelf ook heel wat hebben geleerd, die zelf ook lang in de troep gezeten hebben. En her en der zal ik ook woningen posten die ik ga bekijken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Seven. op 18-08-2017 10:06:07 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:38:18 #2
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_173228658
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
Respect to the man in the ice cream van
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:39:09 #3
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_173228675
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_173228817
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:39 schreef RingBewoner het volgende:
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:46:04 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228820
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:47:07 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228841
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
En dit ja :D
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228844
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ga volgende week bij deze 3 woningen kijken.

Opknapper in Eerbeek (vraagprijs 189k) met als doel er max 180k voor te betalen, maar dan nog is het klusbudget ontzettend krap en ontoereikend om alles in 1 keer te doen. Plus het staat naast een enorme fabriek. Dus goed onderzoeken hoeveel overlast.

https://www.funda.nl/koop/eerbeek/huis-85648922-ruijgenbosweg-63/

825_2160.jpg

Geweldige tuin
Huisje zelf echt fantastisch, voldoet aan al mijn eisen qua ruimte en tuin maar aan de prijzige kant.
Hoe zit het met overlast van die fabriek?
Het 'uitzicht' is natuurlijk minder maar het viel me op de foto's pas na 5 keer kijken op. Dus zo storend is het niet als je er een paar slim geplaatste dakplantanen of leilindes neerzet.
En geen idee wat het me zou kosten om de benedenverdieping in orde te krijgen.
Ik weet vrijwel niets over Eerbeek! Het is maar 20 minuten rijden van mijn ouders maar ik denk echt niet dat ik er ooit geweest ben.

Goedkope verbouw optie:
Gewoon over de vloer heen laminaat, voorzetramen, keuken en badkamer vol op inzetten. Mogelijk trouwens een slaapkamer beneden verliezen want de badkamer zit aan die grote slaapkamer. Ik neem aan dat er wel een apart toilet beneden zit, al staat die niet in de omschrijving. Muur tussen keuken en woonkamer eruit als het even kan. Ikea keuken erin (zo'n kookheld ben ik toch niet). En op termijn het grote raam aan de tuinkant vervangen door openslaande tuindeuren of schuifpui.

Dure optie:
Vloer eruit, vloerverwarming erin.

Instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar wat me tegenstaat is de tuin op het noorden en 'maar' 3 slaapkamers. Voor dat geld kun je ook 4 slaapkamers krijgen. Wel ontzettend leuke locatie, leuk huisje maar beetje hokkerig. Ik hou van open plan, dit voldoet daar dus niet aan. Ik ga wel kijken maar dit is eigenlijk je eigen spullen in andermans huis zetten. Maar goed, ik geef het een kans, wie weet voelt het wel als Seven.!

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49357130-ieplaan-9/

519_1080x720.jpg

Nog een instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar deze is wat minder mooi afgewerkt dan de woning hiervoor.

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49214741-hellenkamp-12/

837_2160.jpg
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:51:17 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228918
Dat eerste huis een 'opknapper'? 8)7 daar moet alles, maar dan ook alles aan gedaan worden. En jij hebt 15k ter beschikking. Echt hoor 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228944
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:38 schreef Molo het volgende:
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
Yes, we hebben het gered. Dat hij wel wil klussen kan ik niet meenemen in de overwegingen natuurlijk. Ik zeg nergens dat ik er geen verstand van heb en dat ik verder geen netwerk heb. Maar hoe minder ik uit zal besteden, hoe beter natuurlijk. Dus ik moet uitgaan van worst case scenario dat ik veel uit zal moeten besteden maar slopen lukt wel met vrienden en familie. En het simpeler werk kan ik wel degelijk zelf, ondanks het gebrek aan vertrouwen van mijn broer.
Resistance is futile.
pi_173228962
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:53:12 #11
304935 crew  -Miauw-
Prrr!
pi_173228963
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:46 schreef CoolGuy het volgende:
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Echt :D

Als je niet kunt klussen, begin er niet aan :{
pi_173228975
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?
verschil-zwembad-zwemvijver.jpg

in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:54:12 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228979
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:55:18 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228995
quote:
12s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef RM-rf het volgende:
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?
[ afbeelding ]

in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:56:27 #15
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_173229015
Denken dat anderen jouw verbouwing gaan doen voor je is gewoon echt niet realistisch, maar goed, realisme is ook niet en sterkste punt.
Respect to the man in the ice cream van
pi_173229022
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
in dat geval, doen!

quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:
Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_173229045
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:

[..]

Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:00:10 #18
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229093
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef LXIV het volgende:
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit écht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.

Edit: oud huis waarin geklust moest worden. Wel ooit nieuwbouwwoning gekocht met casco keuken en badkamer.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:01:45 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229129
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:56 schreef RM-rf het volgende:

[..]

in dat geval, doen!

[..]

en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Resistance is futile.
pi_173229144
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit écht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.
Dan zie ik het probleem niet zo. Kun je wel iets organiseren? Dan neem jij toch gewoon die rol op je en bestel je de puincontainer, zoek je uit waar het laminaat het goedkoopste is en coordineer je de aankomst van alle hulp? Dat kun je met 2 linkerhanden ook!
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:03:14 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229158
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:57 schreef 8777 het volgende:

[..]

Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:04:36 #22
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_173229192
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:01 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Misschien hebben ze gewoon geen zin en energie om de hele tyfusbende voor je op te knappen omdat jij iets wil wat je zelf niet kan?
Die mensen hebben ook een leven neem ik aan, dat kun je toch niet zo maar verwachten van anderen joh.
Respect to the man in the ice cream van
pi_173229209
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Ik zou voor hetzelfde geld eerder een klushuis kopen met een betere locatie en meer grond dan een huis dat 'af' is. Heb voor dezelfde keuze gestaan. Blij dat ik voor de grond (2800m2+) heb gekozen. Dat huis is nu af. Had ik voor het kleinere kavel (1200m) gekozen, zat ik nu vast!
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_173229240
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
pi_173229299
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:06 schreef Chicolade het volgende:
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:09:59 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229305
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:56 schreef Molo het volgende:
Denken dat anderen jouw verbouwing gaan doen voor je is gewoon echt niet realistisch, maar goed, realisme is ook niet en sterkste punt.
Dat klopt. Maar omdat het nu eenmaal mijn grote droom is, blijf ik me altijd afvragen hoever je kunt komen zonder ervaring.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:11:20 #27
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173229340
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Een man/een ander heeft het toch ook eens moeten leren? Waarom zou ze het niet gewoon zelf leren als ze er lol in heeft?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:11:38 #28
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229344
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:05 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zou voor hetzelfde geld eerder een klushuis kopen met een betere locatie en meer grond dan een huis dat 'af' is. Heb voor dezelfde keuze gestaan. Blij dat ik voor de grond (2800m2+) heb gekozen. Dat huis is nu af. Had ik voor het kleinere kavel (1200m) gekozen, zat ik nu vast!
Dit is best wel goede locatie vind ik zelf. Waar woon je dat je zoveel grond kunt kopen joh! En hoezo zou je dan nu vast zitten?
Resistance is futile.
pi_173229448
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:11 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Een man/een ander heeft het toch ook eens moeten leren? Waarom zou ze het niet gewoon zelf leren als ze er lol in heeft?
Dan wel natuurlijk.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_173229466
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Let vooral op de grote duurdere zaken als je bij dat klushuis gaat kijken. Het ziet er gedateerd uit.
pi_173229486
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:11 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dit is best wel goede locatie vind ik zelf. Waar woon je dat je zoveel grond kunt kopen joh! En hoezo zou je dan nu vast zitten?
Als ik op een kleiner kavel zat dan was het onmogelijk dit nog uit te breiden, dus zou ik 'vast' gezeten hebben. Het huis zelf kun je altijd verbouwen hoe je het maar wil. Het kavel blijft het kavel.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:18:18 #32
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229492
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:06 schreef Chicolade het volgende:
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dát is natuurlijk wel waar.
Resistance is futile.
pi_173229604
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dát is natuurlijk wel waar.
Dus je kunt alleen in de avonduren en in het weekend?
pi_173229697
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?

Je kan het ook leren, alleen moet je niet direct beginnen met de complexere dingen die meer schade kunnen veroorzaken dan een verkeerd geverfd muurtje.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:28:01 #35
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_173229748
Ik doe ook nog even een 'positieve' noot.

Mijn vriend en ik konden ook niet klussen. Toch hebben we een onbewoonbaar huis gekocht en zijn we er voor gegaan. We hebben een paar jaar over dit plan nagedacht, hebben/willen geen kinderen en waren 13 jaar bij elkaar. We wonen inmiddels bijna een jaar in eem stacaravan.

Het kán wel, een klushuis zonder ervaring. Maar het kost al je tijd, energie en doorzettingsvermogen. En geld, echt heel heel veel geld. Alles wat je hebt en dan nog veel meer.

Een badkamer verbouwen in een bestaande ruimte met de huidige leidingen is een compleet ander verhaal dan alles opnieuw laten plaatsen. Wij zijn alles bij elkaar misschien wel 20.000-25.000 kwijt geweest voor een basic badkamer. Nieuw raam, betonvloer, vloerverwarming, trap verplaatsen, wanden optrekken, kozijn plaatsen, alle leidingen, plafond isoleren, etc etc.

Oh en op vrienden en familie hoef je na de eerste maanden niet meer te rekenen. Ze hebben nog gelijk ook.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:28:59 #36
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229772
OK OK, ik heb veel om over na te denken.

Wat denk ik zelf te kunnen leren en doen?
En ook 'wat kost het nu écht' en dan zowel uitbesteden als zelf doen tegenover elkaar zetten.
En blijven kijken naar instapklaar, wie weet zit daar wel iets tussen waar ik helemaal verliefd op wordt.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:30:37 #37
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_173229807
Alles zelf doen kan natuurlijk. Maar in de periode dat jij jezelf elke avond een uurtje leert tegelen, kan je niet douchen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:30:53 #38
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229816
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:22 schreef 8777 het volgende:

[..]

Dus je kunt alleen in de avonduren en in het weekend?
Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:31:42 #39
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173229831
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
Of je spaart even door en laat het doen. Stap voor stap.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:34:44 #40
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_173229901
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:28 schreef Seven. het volgende:
OK OK, ik heb veel om over na te denken.

Wat denk ik zelf te kunnen leren en doen?
En ook 'wat kost het nu écht' en dan zowel uitbesteden als zelf doen tegenover elkaar zetten.
En blijven kijken naar instapklaar, wie weet zit daar wel iets tussen waar ik helemaal verliefd op wordt.
Voorbeeldje, zie de laatste posts in mijn topic (zie sig).

In onze slaapkamer moest veel geisoleerd worden en daarna gegipst. Mijn vriend is met het gipsen in totaal zo'n 10 volle dagen bezig geweest. Verspreid over 2 maanden. Gewoon door gebrek aan ervaring en het maken van fouten. Uiteindelijk is het gelukt. Maar niet zo mooi dat we het zelf kunnen afwerken. Nu moet er een stukadoor in ŕ 900 euro.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173229902
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
En wat wil je allemaal zelf gaan doen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:35:43 #42
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229930
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik doe ook nog even een 'positieve' noot.

Mijn vriend en ik konden ook niet klussen. Toch hebben we een onbewoonbaar huis gekocht en zijn we er voor gegaan. We hebben een paar jaar over dit plan nagedacht, hebben/willen geen kinderen en waren 13 jaar bij elkaar. We wonen inmiddels bijna een jaar in eem stacaravan.

Het kán wel, een klushuis zonder ervaring. Maar het kost al je tijd, energie en doorzettingsvermogen. En geld, echt heel heel veel geld. Alles wat je hebt en dan nog veel meer.

Een badkamer verbouwen in een bestaande ruimte met de huidige leidingen is een compleet ander verhaal dan alles opnieuw laten plaatsen. Wij zijn alles bij elkaar misschien wel 20.000-25.000 kwijt geweest voor een basic badkamer. Nieuw raam, betonvloer, vloerverwarming, trap verplaatsen, wanden optrekken, kozijn plaatsen, alle leidingen, plafond isoleren, etc etc.

Oh en op vrienden en familie hoef je na de eerste maanden niet meer te rekenen. Ze hebben nog gelijk ook.
^O^ ^O^ wat goed dat je doorgezet hebt! En dit klinkt wel fucking eng :P . Zoveel voor je badkamer joh...! Is het einde al in zicht?

Mijn zus heeft ook een opknapper, zij zegt 'je valt van het ene in het andere'.
Resistance is futile.
pi_173229963
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Mijn vent had net zo min ervaring als ik, dus we hebben het samen moeten leren :+.

quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dát is natuurlijk wel waar.
Na vijf maanden elke vrije avond en in het weekend was de rek er bij ons wel een beetje uit. En dan waren wij nog met zn twee, en hoefden we alleen maar een appartement te verbouwen. Er komt een moment dat het gewoon niet leuk meer is, en dan moet je toch verder. We wonen er nu al bijna twee jaar, en het is nog steeds niet af (betonvloer in de keuken, tot voor kort een plafond dat open lag). Dat is wel een risico.

Tip; hou een zak geld achter de hand voor klussen waar je geen energie meer voor hebt, of tijd. Ik heb onze woonkamer laten stucen. Dat kan ik best zelf, maar dat zou me twee weken gekost hebben en ik zag er ongelooflijk tegenop waardoor ik het wekenlang liet liggen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Alles zelf doen kan natuurlijk. Maar in de periode dat jij jezelf elke avond een uurtje leert tegelen, kan je niet douchen.
Zo zaten wij 8 weken zonder toilet :D.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:42:21 #44
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_173230060
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:35 schreef Seven. het volgende:

[..]

^O^ ^O^ wat goed dat je doorgezet hebt! En dit klinkt wel fucking eng :P . Zoveel voor je badkamer joh...! Is het einde al in zicht?

Mijn zus heeft ook een opknapper, zij zegt 'je valt van het ene in het andere'.
Je valt zeker van het ene in het andere. Om gek van te worden, alles heeft met elkaar te maken. Je kunt maar heel weinig klussen aanpakken zonder ook andere dingen te moeten doen.

Er was in dit huis helemaal niets qua cv dus het aanleggen van een badkamer is dan ook niet zo snel/goedkoop geregeld. Het voordeel is wel dat je helemaal leeg begint en alles kan doen zoals je wilt.

Inmiddels komt het voorlopig einde in zicht. We hebben een badkamer en toilet sinds een maand of 2.
Sinds 3 nachten slapen we in onze slaapkamer. Daar moeten we over een maand wel even uit want dan kan de stukadoor pas komen om slaapkamer, hal, trapgat en woonkamer te stuccen. Dan de vloeren er in, bank laten bezorgen en genieten O+
Maar goed, dan hebben we nog geen deuren, geen fatsoenlijke voordeur en raamkozijnen, geen gordijnen, geen geverfde muren. Oh en geen keuken :'(

Maar het komt dus allemaal goed. Ooit.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:42:34 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230064
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:34 schreef 8777 het volgende:

[..]

En wat wil je allemaal zelf gaan doen?
Slopen
Vloerverwarming leggen
Gietvloer afwerking bijvoorbeeld
Isoleren
Verven
Tegels zetten
Stucen mogelijk!
Voorzetramen

Wat ik eigenlijk uit wil besteden:
Leidingwerk
Electra
Installatie keuken en badkamer
Maarrrrrr hier wel weer een netwerk in, alleen voor gasleidingen ken ik geen mannetje.
Mijn vriend draait zijn hand niet om voor het plaatsen van trappen, keukens en badkamers maar nogmaals, ik wil niet afhankelijk zijn van zijn goodwill. Het is nu allemaal pais en vree maar dan 'moet' ik bij hem blijven om het huis en dat wil ik onder geen beding.
Resistance is futile.
pi_173230157
Zelf stucen kan ik afraden, je eerste muurtjes zijn zelfs met veel schuren waarschijnlijk niet presentabel te krijgen :+. Ik kan het 'goed genoeg', maar dat is ook na heel veel mislukte muren en frustratie, en leuk vind ik het nog steeds niet om te doen.

Als je zelf gaat tegelen, wat wil je dan nog laten installeren aan de badkamer? Een toilet of wastafel ophangen, kraan aansluiten, dat zijn nu juist de makkelijkere klussen :P. Maar een vloer de goede kant op afschot krijgen zodat het water naar het putje stroomt en niet naar de drempel, en de tegels vlak genoeg zetten om je tenen niet aan te stoten, dat kan een grotere uitdaging zijn.

Keuken plaatsen is ook typisch iets dat je waarschijnlijk wel zelf kunt; uiteindelijk is het niet veel meer dan kastjes in elkaar zetten, waterpas zetten, deurtjes monteren, een blad op maat zagen en apparaten in het goede gat duwen en de stekker erin. De voorbereiding (waar moeten de stopcontacten, is de muur recht) is lastiger.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:49:07 #47
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230192
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je valt zeker van het ene in het andere. Om gek van te worden, alles heeft met elkaar te maken. Je kunt maar heel weinig klussen aanpakken zonder ook andere dingen te moeten doen.

Er was in dit huis helemaal niets qua cv dus het aanleggen van een badkamer is dan ook niet zo snel/goedkoop geregeld. Het voordeel is wel dat je helemaal leeg begint en alles kan doen zoals je wilt.

Inmiddels komt het voorlopig einde in zicht. We hebben een badkamer en toilet sinds een maand of 2.
Sinds 3 nachten slapen we in onze slaapkamer. Daar moeten we over een maand wel even uit want dan kan de stukadoor pas komen om slaapkamer, hal, trapgat en woonkamer te stuccen. Dan de vloeren er in, bank laten bezorgen en genieten O+
Maar goed, dan hebben we nog geen deuren, geen fatsoenlijke voordeur en raamkozijnen, geen gordijnen, geen geverfde muren. Oh en geen keuken :'(

Maar het komt dus allemaal goed. Ooit.
_O_

Straks als de stukadoor geweest is O+ O+ O+ O+

Wat zul je dán immens trots en blij zijn! Zo even je topic doorspitten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:37 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Mijn vent had net zo min ervaring als ik, dus we hebben het samen moeten leren :+.

[..]

Na vijf maanden elke vrije avond en in het weekend was de rek er bij ons wel een beetje uit. En dan waren wij nog met zn twee, en hoefden we alleen maar een appartement te verbouwen. Er komt een moment dat het gewoon niet leuk meer is, en dan moet je toch verder. We wonen er nu al bijna twee jaar, en het is nog steeds niet af (betonvloer in de keuken, tot voor kort een plafond dat open lag). Dat is wel een risico.

Tip; hou een zak geld achter de hand voor klussen waar je geen energie meer voor hebt, of tijd. Ik heb onze woonkamer laten stucen. Dat kan ik best zelf, maar dat zou me twee weken gekost hebben en ik zag er ongelooflijk tegenop waardoor ik het wekenlang liet liggen.

[..]

Zo zaten wij 8 weken zonder toilet :D.
Goede tip. Ik spaar momenteel 1500 euro per maand maar daar moet ook kk van betaald worden straks dus zo gek veel blijft er dan niet over. Als ik straks hypotheek betaal, dan denk ik 500-800 euro over te houden wat dan weer rechtstreeks in het huis gaat maar ik kan natuurlijk ook nu kopen en aanvaarding in januari/februari. Dan zou ik nog een paar duizend euro achter de hand kunnen houden.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:50:21 #48
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_173230219
Elektra kan je wel zelf. Stucen en tegelzetten zou ik uitbesteden. Op de gietvloer kom je nog wel terug :P
Vloerverwarming gaan we in de rest van het huis ook zelf doen. Dat zag er echt te simpel uit.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:50:26 #49
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230221
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:47 schreef Chicolade het volgende:
Zelf stucen kan ik afraden, je eerste muurtjes zijn zelfs met veel schuren waarschijnlijk niet presentabel te krijgen :+. Ik kan het 'goed genoeg', maar dat is ook na heel veel mislukte muren en frustratie, en leuk vind ik het nog steeds niet om te doen.

Als je zelf gaat tegelen, wat wil je dan nog laten installeren aan de badkamer? Een toilet of wastafel ophangen, kraan aansluiten, dat zijn nu juist de makkelijkere klussen :P. Maar een vloer de goede kant op afschot krijgen zodat het water naar het putje stroomt en niet naar de drempel, en de tegels vlak genoeg zetten om je tenen niet aan te stoten, dat kan een grotere uitdaging zijn.

Keuken plaatsen is ook typisch iets dat je waarschijnlijk wel zelf kunt; uiteindelijk is het niet veel meer dan kastjes in elkaar zetten, waterpas zetten, deurtjes monteren, een blad op maat zagen en apparaten in het goede gat duwen en de stekker erin. De voorbereiding (waar moeten de stopcontacten, is de muur recht) is lastiger.
You make it sound easy :+ :+
Resistance is futile.
pi_173230262
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:50 schreef Seven. het volgende:

[..]

You make it sound easy :+ :+
In dat geval moet ik er wel bij zeggen dat we de keuken hebben laten installeren omdat onze muren scheef lopen, dat de installateur het blad heeft verzaagd (er moest een rechthoekige uitsparing uit) wat vervangen moest worden en het blad 'verkeerdom' waterpas staat tov het kozijn. Er kan dus ook genoeg misgaan, maar het zag er niet al te moeilijk uit :+.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')