abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 6 augustus 2017 @ 20:23:22 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172954886
registreer om deze reclame te verbergen
forum_voor_democratie_logo_final_1800px1.png

forumvd.png


Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groetjes van het polderfascisme.

ufP1IUT.gif
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 6 augustus 2017 @ 20:41:13 #2
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172955463
quote:
7s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:11 schreef Xa1pt het volgende:
En verder wordt er wel degelijk wat gedaan bij binnenkomst en zie je langzamerhand juist dat culturen van buitenaf langzaam opgaan en meegenomen worden door de cultuur hier.
Ik wil absoluut niet ontkennen dat culturen de deugden van onze cultuur niet kunnen inzien, maar aangezien de islam daar vaak een blokkade in vormt, blijft het helaas beperkt tot een beperkt deel

quote:
11s.gif Op zondag 6 augustus 2017 13:05 schreef Ryon het volgende:

[..]

Oh? Ik dacht dat ik aardig wat verstand had van immigratie en de regelingen binnen het vreemdelingenrecht. Maar deze uitspraken zijn nieuw voor mij. Ben je bekend met de participatieverklaring, het inburgeringsexamen en de voorwaarden waar een immigrant aan moet voldoen om Nederlands staatsburger te worden?
Je kunt toch niet menen - ondanks de logische hobbels op de weg richting het staatsburgerschap - dat moslims hier opeens een westerse cultuur aanhangen (zie mijn post van gister om 23:02)? Ik zie niet in hoe het leren over onze cultuur en een blaadje daarover ondertekenen opeens ervoor kan zorgen dat rechten van homo's worden gerespecteerd. Idealiter zou je vooraf jezelf moeten bedenken dat zulke culturen hier niet welkom zijn (iig niet in grote getale).
quote:
[..]

Hoe "verzwakt" een cultuur zich? Is het niet juist een kenmerk van een ontwikkelde en sterke cultuur dat deze negatieve invloeden van buiten kan weerstaan? Anders zou het internet een grotere bedreiging vormen voor de westerse cultuur dan welk ander verschijnsel ook.
Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.

[ Bericht 0% gewijzigd door partijkartelschaar op 06-08-2017 22:00:57 ]
En links.
pi_172957059
http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-15-5754_en.htm

quote:
Diversity is now in some parts of Europe seen as a threat. Diversity comes with challenges. But diversity is humanity's destiny. There is not going to be, even in the remotest places of this planet, a nation that will not see diversity in its future. That’s where humanity is heading. And those politicians trying to sell to their electorates a society that is exclusively composed of people from one culture, are trying to portray a future based on a past that never existed, therefore that future will never be.
Diversiteit is niet het probleem. Weinig mensen die moeite hebben met diversiteit an sich... waar mensen moeite mee hebben zijn de punten waar verschillende culturen tegenstrijdig zijn en botsen en dat het er dan op neer komt op de vraag welke cultuur leidend is. Opkomen voor de normen en waarden van de meerderheid of ze opgeven voor die van minderheden en nieuwelingen in geval van frictie en incompatibiliteit.

quote:
Europe will be diverse, like all other parts of the world will be diverse. The only question is, how do we deal with that diversity? And my answer to that is, by ensuring that our values determine how we deal with diversity and not giving up our values to refuse diversity. That will bring us down as a society.
Hij gaat hier maar door over diversiteit, dat het onafwendbaar is en dat we het niet moeten afwijzen. Doen we dat wel dan schetst hij het ineenstorten van de samenleving. Zijn diagnose van het probleem is compleet verkeerd, een belediging voor de intelligentie van de mensen waar hij het over heeft eigenlijk. Alsof die mensen slechts bang of intolerant zijn voor diversiteit of een ander kleurtje. Hij ziet compleet over het hoofd dat het probleem gaat om de frictie en tegenstrijdigheden die er tussen culturen kunnen zijn en hoe we daar mee om moeten gaan. Alsof die tegenstrijdigheden en frictie niet bestaan en alle culturen moeiteloos samengaan.

quote:
If we don’t get this right, I truly believe Europe will not remain the Europe we built. Europe will not remain a place of peace and freedom, for very long.
Hij schetst een doemscenario waarin vrede en vrijheid verdwenen is. Oftewel; (burger)oorlog en onderdrukking. Of hij dit doet uit oprechte bezorgdheid of als dreigement/bankmakerij valt over te twisten. Maar dat hij een doemscenario schetst is een feit... ik kan het niet anders interpreteren.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172962026
registreer om deze reclame te verbergen
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Make my day!
  maandag 7 augustus 2017 @ 00:41:38 #5
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172962050
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:39 schreef agter het volgende:
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Je ziet hier inderdaad ook heel vaak reacties als "Ja maar GroenLinks :'( :'( :'( ". Uitgaan van de eigen kracht zit er niet zo in geloof ik.
Ik kan tellen
pi_172962059
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:39 schreef agter het volgende:
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Het probleem is dat de hele discussie over timmermans wordt begraven onder een puilhoop aan "links anti geluid" (gewoon ordinair getroll voor 80%) (nee daar heb ik geen bron voor). Die discussie is gewoon gestopt doordat het ondergesneeuwd werd. Al die troep neemt namelijk gigantisch veel ruimte in.
pi_172962158
registreer om deze reclame te verbergen
Zullen we allemaal anders maar even een pauzetje inlassen tot morgen? Dit gaat nergens meer over. I'm out, tot morgen. Dan haal ik timmermans nog wel even aan, bedenk alvast maar argumenten

[ Bericht 17% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 00:55:31 ]
pi_172962206
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:49 schreef Mr.Major het volgende:
Zullen we allemaal anders maar even een pauzetje inlassen tot morgen? Dit gaat nergens meer over. I'm out, tot morgen
Zou ik ook doen als ik niets meer te zeggen had. Slaap lekker. Mss is er morgen meer inhoud.
Make my day!
pi_172962227
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:53 schreef agter het volgende:

Slaap lekker. Mss is er morgen meer inhoud.
Ik hoop het ook, welterusten
  maandag 7 augustus 2017 @ 01:12:24 #10
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962372
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:47 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je maakt geen punt. Eerst zeg je dat de cultuur bedreigd en onder druk staat en westerse waarden niet meer zo gehandhaafd worden en dat allerlei praktijken dat laten zien. Als ik vraag welke praktijken kun je geen goed voorbeeld aanhalen en zoek je van alles op terwijl het uitsluitend onzinnige voorbeelden betrof. Nu zeg je dat de islam de integratie beperkt en verwijs je naar wat koranverzen. Ik kan hier niet echt een concreet standpunt uithalen eigenlijk.
Ik moet je toegeven dat je me in eerste instantie aardig tuk had door naar voorbeelden te vragen. Echter, besefte ik me later, ik heb zelf ook nooit bronnen nodig gehad dus ben ik alle punten op een rij gaan zetten. En daar zijn eigenlijk amper bronnen voor nodig:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En hier geconcretiseerd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Niet dat 'de islam' de integratie niet tegen zal werken, voor een deel zal dat best opgaan alhoewel je je af kunt vragen of dat nu echt de islam is of meer de geslotenheid van bepaalde gemeenschappen. Zo doen Turken het qua integratie wat slechter door de boot genomen omdat ze nationalistischer zijn en veel meer op de eigen gemeenschap gericht zijn dan bijvoorbeeld Marokkanen. Dat heeft verder weinig met de islam te maken.

Maar het begon allemaal met de aantijgingen van zelfhaat en vooralsnog heb ik niet echt concrete en zinnige voorbeelden gezien.
Dat is niet helemaal waar. Het begon met iemand die naar mijn interpretatie vroeg van westerse of nederlandse zelfhaat. Ik heb nooit aantijgingen van zelfhaat gedaan, sterker nog, ik stelde dat ik het ietwat overdreven is maar dat wanneer je cultuur er van achteruit gaat, je hier met wat moeite zelfhaat in kan zien. Nogmaals het gaat hier om mijn eigen interpretatie van het hele o..fobie-verhaal en het heeft dan weinig zin om mij aantijgingen van zelfhaat in de schoenen te schuiven
quote:
Op een enkele kerstboom en een Zwarte Piet daargelaten, maar als dat nu het summum zou moeten zijn van onze cultuur die onder druk staat dan denk ik dat het allemaal wel meevalt en mensen dat vooral roepen om zielig te doen. Als dat echt de belangrijkste elementen zijn van onze cultuur die worden bedreigd dan kun je mijn portie wel aan Fikkie geven.


[ Bericht 11% gewijzigd door partijkartelschaar op 07-08-2017 01:24:01 ]
En links.
pi_172962481
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 01:12 schreef partijkartelschaar het volgende:

[..]

Ik moet je toegeven dat je me in eerste instantie aardig tuk had door naar voorbeelden te vragen. Echter, besefte ik me later, ik heb zelf ook nooit bronnen nodig gehad dus ben ik alle punten op een rij gaan zetten. En daar zijn eigenlijk amper bronnen voor nodig:
Natuurlijk wel. :')
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 02:19 schreef partijkartelschaar het volgende:
- moslims hebben op verschillende punten een cultuur waarvan wij zeggen dat dat achterhaald is (alleen hier dus bronnen voor; zie eerdere post)
Prima, dat kun je vinden en gaat voor een deel ook wel op, maar dat lijkt me op zichzelf geen argument.
quote:
- op het moment dat moslims dreigen over te steken wordt door de grote media (en de meeste progressieve politici en academici) vooral hun zieligheid benadrukt en vooral niet gezegd wat er allemaal voor gevaren op ons af komen, oa op het gebied van cultuur.
Hier heb je het dus wel over iets wat voorbeelden vraagt. Want welke gevaren dan? Zijn dat gevaren waar we bang voor zijn of is er ook daadwerkelijk een negatieve impact te zien t.a.v. ‘onze cultuur’? En zo ja, waar en hoe zie je dat dan?
quote:
Degenen die dat wel doen, ''spelen in op de angsten van de burger''. Door de menigte die deze media (politici en academici) volgen wordt deze houding grotendeels overgenomen en dus bij aankomst (het meest kritieke moment) wordt hen nauwelijks (buiten de al bestaande procedures) een strobreed in de weg gelegd.
Dit is zoals eerder ook al is gezegd onzin. Het is a) niet zo dat hen geen strobreed in de weg gelegd, daar is Ryon al op ingegaan, en b) is het niet zo dat dat komt door ‘de grote boze media’ die er voor zouden zorgen dat we hier maar naiëf mee omspringen. Je kunt ook niet veel meer doen dan de huidige situatie; er zijn veel mensen op de vlucht omdat ze ontheemd zijn geraakt. Eerste insteek van het asielbeleid is is om die mensen op te vangen. Dan is het ook een beetje raar om te verwachten dat ze er in grote lijnen dezelfde set denkbeelden en normen en waarden op nahouden als wij. Daarnaast zie je op de lange termijn dat ‘nieuwkomers’ zich langzamerhand aanpassen aan de cultuur van dit land, of in wat bredere zin ‘het westen’.
quote:
- op het moment het burgers zijn geworden en de betreffende culturele praktijken dus 'geïmporteerd' zijn, ben je de meeste macht om de cultuur te beschermen al kwijt .
Dit blijf ik maar een bijzonder fenomeen vinden, alsof je je eigen cultuur wantrouwt.
quote:
- als onze cultuur met 'achterhaalde' culturen in aanraking komt, kan het verzwakken, doordat het er vaak niet van afgesloten is, en zij hun cultuur niet opeens afleren. Ook al zou je het opsporingsapparaat uitbreiden, het is dus dweilen met de kraan open.
Huh, wat? Je wilt ‘cultureel afwijken’ ineens koppelen aan het strafrecht? :’) En hoe zou dat er precies uit moeten zien, een ‘verzwakte Nederlandse cultuur’? Wat zie je gebeuren, waar ben je bang voor?

quote:
Dat is niet helemaal waar. Het begon met iemand die naar mijn interpretatie vroeg van westerse of nederlandse zelfhaat. Ik heb nooit aantijgingen van zelfhaat gedaan, sterker nog, ik stelde dat ik het ietwat overdreven is maar dat wanneer je cultuur er van achteruit gaat, je hier met wat moeite zelfhaat in kan zien. Nogmaals het gaat hier om mijn eigen interpretatie van het hele o..fobie-verhaal en het heeft dan weinig zin om mij aantijgingen van zelfhaat in de schoenen te schuiven
Alright. :)
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172962665
Toch blijft het aan de ene kant mooi dat er zoveel tegenstand is tegen het FvD.
Blijkbaar raakt hij bij bepaalde mensen toch een gevoelige snaar, alles wat vanuit het FvD komt word op een negatieve manier beschreven en zoals Elian in zijn column vertelde is er niets geleerd van het demoniseren van Fortuijn.
Het mooie van dit tijdperk is dat het FvD de reguliere media helemaal niet meer nodig heeft en dat de macht van de reguliere media om het publieke debat te sturen tanende is.
Dit topic is toch een soort van micro kosmos van wat er werkelijk gaande is.
  maandag 7 augustus 2017 @ 02:26:12 #13
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962814
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 01:23 schreef Xa1pt het volgende:

Prima, dat kun je vinden en gaat voor een deel ook wel op, maar dat lijkt me op zichzelf geen argument.
In mijn ogen wel als hiermee je eigen culturele waarden in gevaar komen. (zie hieronder)
quote:
Hier heb je het dus wel over iets wat voorbeelden vraagt. Want welke gevaren dan? Zijn dat gevaren waar we bang voor zijn of is er ook daadwerkelijk een negatieve impact te zien t.a.v. ‘onze cultuur’? En zo ja, waar en hoe zie je dat dan?
dit punt volgt op mijn eerste punt. Komt neer op een botsing van de westerse (of iig NLse) cultuur met de islamitische, waarbij ook onze cultuur onder druk kan komen te staan (zie hieronder). Andere gevaren dan de culturele zou ik kunnen zien in sociaal economische zin (maar geen bron voor; maar je kunt jezelf bedenken dat het minder rooskleurig is dan de doktoren die ons beloofd werden)
quote:
[..]

Dit is zoals eerder ook al is gezegd onzin. Het is a) niet zo dat hen geen strobreed in de weg gelegd, daar is Ryon al op ingegaan,
Is een overdrijving om te zeggen geen strobreed. Maar wanneer je de mainstreammedia en de meeste politici en academici bekijkt, zie je dat een - in mijn ogen - te onkritische houding aangenomen wordt tav de genoemde gevaren. Ik zou dan wel erg opportunistisch zijn om te denken dat het gros van hun volgers tóch kritisch staan tegenover de islam.
quote:
en b) is het niet zo dat dat komt door ‘de grote boze media’ die er voor zouden zorgen dat we hier maar naiëf mee omspringen. Je kunt ook niet veel meer doen dan de huidige situatie; er zijn veel mensen op de vlucht omdat ze ontheemd zijn geraakt. Eerste insteek van het asielbeleid is is om die mensen op te vangen.
als het slechts om de ontheemde mensen zou gaan dan zou het een heel ander debat zijn denk ik. Al ben ik van mening dat je ook dan rekening dient te houden met welke culturen je dan naar binnen wilt laten en hoeveel mogelijk is.
quote:
Dan is het ook een beetje raar om te verwachten dat ze er in grote lijnen dezelfde set denkbeelden en normen en waarden op nahouden als wij. Daarnaast zie je op de lange termijn dat ‘nieuwkomers’ zich langzamerhand aanpassen aan de cultuur van dit land, of in wat bredere zin ‘het westen’.
Dat klopt, maar dat hoeft niet, omdat de bron van hun denkbeelden onveranderd blijft. De koran heeft nog steeds dezelfde verzen bij de volgende generatie, dus wanneer we nu opeens een tolerante cohort moslims hebben, wil dat niet gelijk zeggen dat de volgende generatie dat ook is.
quote:
[..]

Dit blijf ik maar een bijzonder fenomeen vinden, alsof je je eigen cultuur wantrouwt.

[..]

Huh, wat? Je wilt ‘cultureel afwijken’ ineens koppelen aan het strafrecht? :’)
Strafrecht zoals altijd toepassen op homohaat enz (ging in op dit eerdere bericht:)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
En hoe zou dat er precies uit moeten zien, een ‘verzwakte Nederlandse cultuur’? Wat zie je gebeuren, waar ben je bang voor?
Dit heb ik hierover eerder gezegd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
[..]

Alright. :)
En links.
pi_172962838
Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is. Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.

Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.

Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.

[ Bericht 26% gewijzigd door Lyrebird op 07-08-2017 04:45:18 ]
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_172962868
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:26 schreef partijkartelschaar het volgende:

[..]

In mijn ogen wel als hiermee je eigen culturele waarden in gevaar komen. (zie hieronder)

dit punt volgt op mijn eerste punt. Komt neer op een botsing van de westerse (of iig NLse) cultuur met de islamitische, waarbij ook onze cultuur onder druk kan komen te staan (zie hieronder). Andere gevaren dan de culturele zou ik kunnen zien in sociaal economische zin (maar geen bron voor; maar je kunt jezelf bedenken dat het minder rooskleurig is dan de doktoren die ons beloofd werden)
Je bent opnieuw in allerlei vaagheden aan het praten terwijl ik juist benieuwd was naar welke gevaren je dan zoal concreet ziet...

quote:
Is een overdrijving om te zeggen geen strobreed. Maar wanneer je de mainstreammedia en de meeste politici en academici bekijkt, zie je dat een - in mijn ogen - te onkritische houding aangenomen wordt tav de genoemde gevaren. Ik zou dan wel erg opportunistisch zijn om te denken dat het gros van hun volgers tóch kritisch staan tegenover de islam.
Het gaat opnieuw over gevaren, maar welke gevaren bedoel je dan? :D

quote:
als het slechts om de ontheemde mensen zou gaan dan zou het een heel ander debat zijn denk ik. Al ben ik van mening dat je ook dan rekening dient te houden met welke culturen je dan naar binnen wilt laten en hoeveel mogelijk is.
Dat rijmt niet met elkaar. Als je besluit om mensen op te vangen die in nood verkeren (dat is tenslotte het uitgangspunt van het asielbeleid, los van wat je van de bijvangst vindt), dan is het een beetje raar om alsnog een selectie aan de poort te houden. "Ja, beetje kut wonen nu in je land hè, maar je bent moslim dus we hebben liever dat je je heil elders gaat zoeken".

quote:
Dat klopt, maar dat hoeft niet, omdat de bron van hun denkbeelden onveranderd blijft. De koran heeft nog steeds dezelfde verzen bij de volgende generatie, dus wanneer we nu opeens een tolerante cohort moslims hebben, wil dat niet gelijk zeggen dat de volgende generatie dat ook is.
Dit is een drogreden, want je doet alsof - omdat de koran onveranderd blijft - de opvattingen van moslims ook niet echt veranderen. Dat laatste is onzinnig, die veranderen wel, vergelijk de opvattingen van moslims uit een land als Thailand eens met die van moslims uit Marokko bijvoorbeeld. Dus dat eerste klopt ook niet.

quote:
Strafrecht zoals altijd toepassen op homohaat enz (ging in op dit eerdere bericht:)
Dat is allang aan de orde. Maar dat is vooralsnog dus het enige gevaar wat je kunt noemen, dat de tolerantie t.a.v. homo's op de tocht staat? Of zijn er meer?

quote:
Dit heb ik hierover eerder gezegd: Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
[/spoiler]
Het is niet aan kranten om politiek te bedrijven en 'dat het niet gezegd mag worden' is tamelijk passé, blaadjes als de Elsevier staan vol met kritische geluiden t.a.v. moslims en de islam.

Maar oké, voordat je weer gaat draaien: concreet hebben we nu dus het sissen en de tolerantie van homo's? Of kun je meer zaken noemen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Xa1pt op 07-08-2017 02:46:06 ]
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172962886
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:31 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is.
Neuh, ik vind dat ook een behoorlijk overdreven en veel te makkelijke benaming.

quote:
Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.
Qua persoonlijkheden zijn ze wellicht opvallend, zeker Hiddema, maar wat inhoud betreft is het veelal oude wijn in nieuwe, intellectueel ogende zakken en ze zijn ook tamelijk populistisch.

quote:
Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.
Welke leden vind je interessant dan? En ik gok inderdaad dat ze wel wat toekomst hebben, gezien de snelle opkomst en groei.

quote:
Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.
Mja, ik begrijp op zich wel dat ze de democratie wat dichter bij 'de burger' willen brengen en referenda zoals in Zwitserland is in de basis ook nog niet eens zo'n gek idee, alhoewel ik dat zou willen beperken tot een aantal zaken, niet voor vrijwel alles conform hun idee, maar dat is ook het enige waar ik wel wat voor voel. Maar goed, ik ben dan ook een behoorlijk links naar mannetje.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 03:40:58 #17
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962952
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:39 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je bent opnieuw in allerlei vaagheden aan het praten terwijl ik juist benieuwd was naar welke gevaren je dan zoal concreet ziet...
Oh ja, was vergeten erbij te zetten dat deze gevaren ook betrekking hadden op dat bronnenlijstje, dus jodenhaat, homoacceptatie en vrouwonderdrukking. Vooral voortkomend uit de islam.
quote:
[..]

Het gaat opnieuw over gevaren, maar welke gevaren bedoel je dan? :D
Koranwijsheden die wanneer in de praktijk gebracht, strijdig zijn met fundamentele waarden van onze cultuur :D
quote:
[..]

Dat rijmt niet met elkaar. Als je besluit om mensen op te vangen die in nood verkeren (dat is tenslotte het uitgangspunt van het asielbeleid, los van wat je van de bijvangst vindt), dan is het een beetje raar om alsnog een selectie aan de poort te houden. "Ja, beetje kut wonen nu in je land hè, maar je bent moslim dus we hebben liever dat je je heil elders gaat zoeken".
Mijn punt is vooral dat er een maximum zit aan wat je kunt opvangen, en dat in mijn ogen, met oog op de sociale cohesie, dit maximum eerder is bereikt bij moslims dan bij een willekeuig westers land. Of meen je dat er geen maximum bestaat, in praktische, culturele of sociaal economische zin?
quote:
[..]

Dit is een drogreden, want je doet alsof - omdat de koran onveranderd blijft - de opvattingen van moslims ook niet echt veranderen. Dat laatste is onzinnig, die veranderen wel, vergelijk de opvattingen van moslims uit een land als Thailand eens met die van moslims uit Marokko bijvoorbeeld. Dus dat eerste klopt ook niet.
Je hebt een punt dat men verwesterd, al was het enige wat ik stelde dat dit niet noodzakelijk zo hoeft te zijn. Maw succes is geen garantie voor de toekomst. Wss is het wel. Het hangt helemaal van de interpretatie vd islam af. Zo is mijn gok dat een gemiddelde Turkse NLer tegenwoordig er een meer orthodoxe interpretatie op nahoudt dan tot voor kort, gezien de opkomst van Erdogan en zijn populariteit onder de Turken
quote:
[..]

Dat is allang aan de orde. Maar dat is vooralsnog dus het enige gevaar wat je kunt noemen, dat de tolerantie t.a.v. homo's op de tocht staat? Of zijn er meer?
Ik weet niet wat je wilt horen. Zijn homo- vrouwen- en jodenhaat niet voldoende voor je?
quote:
[quote]Dit heb ik hierover eerder gezegd: Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
[/spoiler]
Het is niet aan kranten om politiek te bedrijven en 'dat het niet gezegd mag worden' is tamelijk passé, blaadjes als de Elsevier staan vol met kritische geluiden t.a.v. moslims en de islam.
Dit gaat verder dan dat. Dit is de vvmu waar juist de kranten erg zuinig op zouden moeten zijn. En wanneer je precedent schept dat je je als mediagemeenschap het zwijgen op laat leggen, dan lijkt me dat niet wenselijk. Ik ben namelijk van mening dat je rechten als de vvmu actief dient aan te wenden om het 'in leven te houden'. En vvmu lijkt me het meest fundamentele recht dat er is, en of het beschermen daarvan als politiek bedrijven is te zien dat weet ik niet
quote:
Maar oké, voordat je weer gaat draaien: concreet hebben we nu dus het sissen en de tolerantie van homo's? Of kun je meer zaken noemen?
Vooruit nog eentje voor de joden: het feit dat joden onder bewaking hun synagoge in moeten. En ik vind het nogal wat en het zijn ook slechts uitwerkingen in de praktijk, dus er zullen echt wel ernstigere uitwerkingen zijn van de minderwaardige houding jegens vrouwen dan sissen, alleen ik vind het aantal voorbeelden nu wel weer voldoende
En links.
pi_172962995
Topic weer opgeschoond.

Bij trollende users: plaats een TR (dat doe je met het knopje rapporteer) and don't feed the trolls.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  maandag 7 augustus 2017 @ 08:53:47 #19
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172963827
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:31 schreef skysherrif het volgende:
Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is. Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.

Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.

Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.
Dus je staat ook redelijk op 1 lijn met de PVV waar het gaat om immigratie? Immers volgens Hiddema staat de FvD daarin redelijk op 1 lijn met de PVV...
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:26:23 #20
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172964242
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 20:41 schreef partijkartelschaar het volgende:
[..]

Je kunt toch niet menen - ondanks de logische hobbels op de weg richting het staatsburgerschap - dat moslims hier opeens een westerse cultuur aanhangen (zie mijn post van gister om 23:02)? Ik zie niet in hoe het leren over onze cultuur en een blaadje daarover ondertekenen opeens ervoor kan zorgen dat rechten van homo's worden gerespecteerd. Idealiter zou je vooraf jezelf moeten bedenken dat zulke culturen hier niet welkom zijn (iig niet in grote getale).
Dat we kansarme immigranten die geestelijk nog in de middeleeuwen leven moeten weren ben ik het met je eens. Maar we hebben in ons migratierecht juist allemaal hobbels en barrières ingebouwd om te zorgen dat die lui hier niet naar toe immigreren. Weinig mensen weten het: maar een PVV'er uit Helmond met een hbo diploma die in de logistiek werkt zou Nederland niet eens binnenkomen. Voldoet niet aan de hoge kwalificatie eisen voor nieuwe instroom.

In Nederland werken veel Indiërs, Chinezen, Russen en Amerikanen. Kenniswerkers afkomstig uit uitgesproken - veelal dominante - culturen die ook niet alle Nederlandse waarden onderschrijven. Bitterballen niet lekker vinden, geen melk kunnen drinken (want lactose intolerant) en geen woord Nederlands spreken. Op basis van hun geloof, hun achtergrond kijken zij met verbazing naar de Nederlandse cultuur of omdat zij denken - hebben ze in de WSJ gelezen - dat hier kinderen vermoord worden door artsen.

Is dat erg? Moet er een wet komen die de Nederlandse cultuur beschermt tegen Amerikaanse of Chinese invloed?

quote:
Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
Dat homo's hand in hand over straat zouden moeten kunnen gaan is iedereen het eens. Maar is dat geen kwestie van veiligheid? Is het echt onderdeel van de Nederlandse cultuur dat homoseksualiteit publiekelijk erkend en beschermd wordt? Waarom kunnen homo's anno 2017 dan nog steeds niet openlijk voor hun geaardheid uitkomen in de bible belt? En worden ze zelfs ontslagen (of geweigerd) bij scholen na hun coming out?

Amsterdam is uber liberaal en progressief. De tegenstellingen in die stad vallen op (arme immigranten versus vermogende, progressieve grachtengordelbewoners). Zijn de Amsterdamse waarden ook de Nederlandse waarden? Moeten die met hand en tand verdedigd worden?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172964518
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 08:53 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dus je staat ook redelijk op 1 lijn met de PVV waar het gaat om immigratie? Immers volgens Hiddema staat de FvD daarin redelijk op 1 lijn met de PVV...
Nouja, volgens mij wil PVV, maar dat kan ook FvD specifiek een stop op alle moslimimmigratie, daar ben ik niet voor.

Maar immigratie naar voorbeeld Australië lijkt me, voor onbepaalde tijd, best wenselijk.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:57:35 #22
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172964740
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:45 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Nouja, volgens mij wil PVV, maar dat kan ook FvD specifiek een stop op alle moslimimmigratie, daar ben ik niet voor.

Maar immigratie naar voorbeeld Australië lijkt me, voor onbepaalde tijd, best wenselijk.
Hiddema gaf aan dat ze ongeveer gelijk zijn aan de PVV waar het aankomst op het onderwerp immigratie. Vandaar mijn reactie. En leuk dat Australische model maar ook dat kent zo haar beperkingen en is sowieso niet zomaar op Nederland of de EU toe te passen.

Dat is sowieso wel een nadeel van het systeem van een bepaald land op een voetstuk zetten, de FvD doet dat met onderwijs naar Fins model, referenda zoals in Zwitserland en immigratie zoals Australië. Daarmee ga je toch wel erg voorbij aan de delen die toch wel heel specifiek voor een land zijn en niet zomaar zijn te kopieëren. Maar ook aan het feit dat in die landen op die onderwerpen best veel mis gaat wat hier vaak beter is geregeld. Geeft het risico van het kind met het badwater weggooien...
Ik kan tellen
pi_172966447
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:57 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Hiddema gaf aan dat ze ongeveer gelijk zijn aan de PVV waar het aankomst op het onderwerp immigratie. Vandaar mijn reactie.
Je neemt alles wel heel letterlijk hè? Ongeveer gelijk of redelijk op één lijn betekent niet "helemaal hetzelfde". Ik zou zeggen kijk wat FVD er zelf over zegt: link en wat de PVV er zelf over zegt: link. Door even snel te kijken zie je al meteen verschillen met de PVV. PVV wil dubbele nationaliteiten bij voorbaat afschaffen, FVD bij (ernstige) misdrijven. PVV wil alle immigranten uit moslimlanden weigeren en nul asielzoekers erbij, FVD wil dat niet maar wil daarin wel veel strenger zijn.

quote:
Dat is sowieso wel een nadeel van het systeem van een bepaald land op een voetstuk zetten, de FvD doet dat met onderwijs naar Fins model, referenda zoals in Zwitserland en immigratie zoals Australië. Daarmee ga je toch wel erg voorbij aan de delen die toch wel heel specifiek voor een land zijn en niet zomaar zijn te kopieëren. Maar ook aan het feit dat in die landen op die onderwerpen best veel mis gaat wat hier vaak beter is geregeld. Geeft het risico van het kind met het badwater weggooien...
Je neemt het weer te letterlijk. Het Australisch model dient als uitgangpunt, wat je natuurlijk hier en daar kan aanpassen naar eigen wens. Zelfde geldt voor het Amerikaanse Greencard-systeem. Wat betreft het kind met het badwater weggooien... je moet je afvragen of deze nieuwe voordelen opwegen tegen de nieuwe nadelen. Door het model naar eigen wens aan te passen kun je ook op die nieuwe nadelen anticiperen en daardoor wellicht voorkomen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:21:33 #24
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172966505
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:19 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Je neemt alles wel heel letterlijk hè? Ongeveer gelijk of redelijk op één lijn betekent niet "helemaal hetzelfde". Ik zou zeggen kijk wat FVD er zelf over zegt: link en wat de PVV er zelf over zegt: link. Door even snel te kijken zie je al meteen verschillen met de PVV. PVV wil dubbele nationaliteiten bij voorbaat afschaffen, FVD bij (ernstige) misdrijven. PVV wil alle immigranten uit moslimlanden weigeren en nul asielzoekers erbij, FVD wil dat niet maar wil daarin wel veel strenger zijn.

[..]

Je neemt het weer te letterlijk. Het Australisch model dient als uitgangpunt, wat je natuurlijk hier en daar kan aanpassen naar eigen wens. Zelfde geldt voor het Amerikaanse Greencard-systeem. Wat betreft het kind met het badwater weggooien... je moet je afvragen of deze nieuwe voordelen opwegen tegen de nieuwe nadelen. Door het model naar eigen wens aan te passen kun je ook op die nieuwe nadelen anticiperen en daardoor wellicht voorkomen.
In hoeverre hebben we nu dan niet al het Australische systeem en het Amerikaanse Greencard-systeem?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172966607
quote:
11s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:21 schreef Ryon het volgende:

[..]

In hoeverre hebben we nu dan niet al het Australische systeem en het Amerikaanse Greencard-systeem?
In de verste verte niet.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')