abonnement Unibet Coolblue
pi_172896873
quote:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de eieren van tientallen pluimveebedrijven. Bij de eieren van één van die bedrijven is zelfs sprake van een direct gevaar voor de volksgezondheid, stelt de NVWA. In de eieren zit fipronil, een anti-luizenmiddel dat verboden is in de voedselketen.

Vorige week werd bij zeven bedrijven fipronil in eieren aangetroffen. Het ging om pluimveehouders die allemaal een behandeling tegen bloedluis hadden laten uitvoeren door Chickfriend, een bedrijf uit Barneveld. De NVWA sloot vervolgens uit voorzorg zo'n 180 pluimveebedrijven die voorkwamen in de administratie van Chickfriend. Van direct gevaar voor de volksgezondheid was geen sprake, zei de NVWA toen.

Onderzoek van de eieren van honderd van die bedrijven heeft nu een voorlopige lijst van dertig pluimveehouders opgeleverd waarvan de eieren besmet bleken te zijn. Bij één daarvan is de overschrijding van de norm zo groot dat iedereen wordt afgeraden om de eieren te eten, bij de andere bedrijven wordt consumptie alleen afgeraden voor kinderen.

Eicode

De NVWA haalt de besmette eieren zo veel mogelijk terug. Mensen kunnen de eieren die ze thuis hebben liggen online controleren aan de hand van de code die op het ei staat.

Fipronil is een insecticide dat door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt beschouwd als licht giftig. Het wordt veel gebruikt om luizen te bestrijden bij bijvoorbeeld honden en katten. Bij dieren die bestemd zijn voor de voedselketen is het verboden omdat het bij consumptie in grote hoeveelheden schade kan toebrengen aan bijvoorbeeld de lever, de schildklier en de nieren.
http://nos.nl/artikel/218(...)besmette-eieren.html

Chickfriend :D

Update 3 augustus:

Kabinet: Grondig onderzoek naar eierschandaal

Er komt een grondig onderzoek naar het eierschandaal, naast het strafrechtelijk onderzoek dat momenteel al loopt. Dat schrijft het kabinet vanavond in een brief aan de Tweede Kamer over de eiercrisis. Doel is te ontdekken 'hoe dit incident heeft kunnen gebeuren' en vergelijkbare crises in de toekomst te voorkomen.

Het kabinet stelt: ,,Afgelopen dagen is er onrust ontstaan over de aanwezigheid van de stof fipronil in eieren. Deze onrust is meer dan begrijpelijk. Het nieuws dat er een stof in een levensmiddel zit die daar niet hoort tast het vertrouwen in de voedselveiligheid aan."

De NVWA is daarom in samenwerking met het het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) op dit moment druk bezig met het nemen van maatregelen zodat de laatste van alle besmette eieren van de markt af zijn.

Het is de eerste officiële reactie namens het kabinet door de staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, en de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. Zij zijn allebei betrokken bij de eiercrisis. Tot nu toe lieten ze de berichtgeving over de crisis over aan waakhond NVWA. Er was de afgelopen dagen veel kritiek op de verwarrende communicatie door deze instantie.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de affaire met het gif fipronil dat in eieren terecht is gekomen, is volgens justitie ,,in volle gang''. Zo zijn onder meer monsters genomen bij het bedrijf dat er verantwoordelijk voor zou zijn dat het verboden middel in eieren is beland. Ook is daar administratie in beslag genomen.

Ondertussen wordt de economische schade steeds groter; die zou nu al in de miljoenen lopen. Een toonaangevend detailhandelsconcern in Duitsland heeft inmiddels onze eieren uit de schappen verbannen. De supermarktketens Aldi en Lidl doen Nederlandse eieren deels in de ban. Albert Heijn haalt bij al zijn supermarkten veertien soorten eieren uit de schappen, naar aanleiding van het fipronil-schandaal.

Ook consumenten zijn zwaar bezorgd. Het eten van eieren die de giftige stof bevatten, levert echter geen acute gezondheidseffecten op, is de inschatting van twee toxicologen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Over mogelijke gevolgen die op langere termijn optreden door het eten van de besmette eieren is volgens hen nu nog niets met zekerheid te zeggen.

De NVWA houdt 138 van de ongeveer 180 onderzochte pluimveebedrijven gesloten. De eieren in deze bedrijven bevatten een te hoog gehalte fipronil, een middel dat verboden is in de voedselindustrie. Naast de blokkering van de bedrijven die door het servicebedrijf zijn behandeld heeft de waakhond vorige week monsters van eieren uit supermarkten genomen.

Uit de resultaten van deze monsters blijkt dat in 26% van de eieren meer dan Europese norm wordt aangetroffen. De NVWA zal de komende tijd monsters blijven nemen in de supermarkten, laat het kabinet weten.

Tweede Kamerleden zijn in ieder geval niet te spreken over de gang van zaken. Zo blijkt nu ook dat op 19 juni de Belgische toezichthouder voor het eerst contact heeft gezocht over gifeieren met het NVWA. Op 28 juni is er vervolgens een onderzoeksverzoek door de Belgen gedaan naar het bedrijf dat behandelingen aanbiedt met het giftige middel. Nadat de administratie was uitgeplozen, zijn op 19 juli (een maand later) pas de eerste monsters genomen bij acht recent behandelde boerenbedrijven. Toen het daar mis bleek, stelde de NVWA blokkades in en volgde onderzoek naar alle behandelde bedrijven sinds 1 januari.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts zegt in een reactie op de kabinetsbrief: ,,Ik ben woedend. Er wordt gesold met onze voedselveiligheid en de Nederlandse pluimveesector is de dupe. Hoe kan het dat de Belgen al begin juni wisten van fipronil in de eieren? Op 19 juni is Nederland geïnformeerd en de eerste monsters zijn één maand later pas op 19 juli door de NVWA genomen? Ongehoord en onacceptabel. De onderste steen moet zo snel mogelijk boven."

Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, zei vanmorgen in het AD nog dat de NVWA in de praktijk geen voedselwaakhond is, maar een verlengstuk van het economisch beleid.

Het kabinet meldt over de kritiek op de waakhond: ,,In de media horen we op dit moment verschillende vormen van kritiek op het handelen van de NVWA. Er is zorgvuldig beoordeeld of lage concentraties in levensmiddelen van deze stoffen gevaar kunnen vormen voor consumenten. Hierbij is uitgangspunt dat de meest kwetsbare consumenten beschermd worden. Essentieel voor de werking van ons voedselveiligheidssysteem is echter dat de NVWA strikt handhaaft."

http://www.ad.nl/politiek(...)rschandaal~a3646cc3/

[ Bericht 25% gewijzigd door Loekie1 op 04-08-2017 08:41:38 ]
pi_172896875
Uiteindelijk draait alles om goed en kwaad.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 07:57:14 #3
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_172896885
quote:
Onder welke steen heb jij gelegen...?
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
pi_172896905
Dit draadje is een vervolg van gisteren. Ik zal de beginpost even updaten.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 08:02:43 #5
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_172896916
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:00 schreef Loekie1 het volgende:
Dit draadje is een vervolg van gisteren. Ik zal de beginpost even updaten.
Ah, dat lijkt me beter inderdaad. Er zit een apart knopje om een nieuw topic binnen een reeks te maken. Doet FOK! de rest automagisch.
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
pi_172896938
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:02 schreef goed_volk het volgende:

[..]

Ah, dat lijkt me beter inderdaad. Er zit een apart knopje om een nieuw topic binnen een reeks te maken. Doet FOK! de rest automagisch.
Heb ik gedaan maar de beginpost past Fok niet aan.
De rust lijkt een beetje wedergekeerd nu de consument niet meer hoeft te twijfelen of er nog twijfelgevallen in de supermarkt liggen.
Maar dit middel zal weer gebruikt worden als er geen controle komt, dus eerst moet daarover iets publiekelijk bekend worden voordat de consument alle vertrouwen weer heeft. Of je moet zeggen, zoals de kippenboeren eigenlijk willen, accepteer nu maar dat er een bepaald promille in zit, je moet er 80.000 van eten wil je er last van krijgen. Maar ik denk dat dat niet gaat werken. Ik zal dan in elk geval overstappen op een ander systeem, bijv. alleen bij een specifieke boer in de buurt eieren afnemen.
Die bloedluis is natuurlijk een verschrikkelijk probleem maar dit spul doodt alle bijen in de omgeving, dat wil je toch ook niet. En wat het uiteindelijk doet in je lijf weet je ook niet.
En bedrijven die deze spullen leveren moeten ook gecontroleerd worden. Boeren moeten verplicht worden na te gaan of een bedrijf gecertificeerd is.

[ Bericht 9% gewijzigd door Loekie1 op 04-08-2017 08:12:01 ]
pi_172897432
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:06 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Boeren moeten verplicht worden na te gaan of een bedrijf gecertificeerd is.
Chickfriends was blijkbaar gecertificeerd.

quote:
Grote ontreddering in eiercentrum Barneveld
Ze leken een fantastisch middel te hebben", zegt Van Dijk. Hij vindt dat boeren ervan uit mochten gaan dat het bedrijf betrouwbaar was. "Het bedrijf was gecertificeerd."
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172897453
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 09:07 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Chickfriends was blijkbaar gecertificeerd.

[..]

Het bedrijf was gecertificeerd voor schoonmaken, niet voor bloedluisbestrijding. Dit hoor je niet in de media.
Het schijnt wel zo te zijn dat ze kwamen voorrijden met een busje waar een certificaat op stond, maar je gaat toch ook op de website kijken lijkt mij.
Het bedrijf had ook zijn administratie niet op orde waardoor er bedrijven kunnen zijn behandeld waar geen informatie over is.

ChickFriend is IKB-gecertificeerd voor schoonmaken, reinigen en ontsmetten, niet voor ongediertebestrijding. 'Op hun bedrijfsbusjes staat wel met grote letters IKB', zegt Bens. 'Dat is dus niet het hele verhaal.'

https://www.nieuweoogst.n(...)rs-zijn-erin-geluisd

Elsevier had het in zijn artikel staan, maar heeft het er weer uit gehaald vreemdgenoeg.

[ Bericht 4% gewijzigd door Loekie1 op 04-08-2017 09:15:48 ]
pi_172897901
quote:
Mensen kunnen de eieren die ze thuis hebben liggen online controleren aan de hand van de code die op het ei staat.
check, mijn eieren zijn de test doorgekomen ^O^
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 09:43:06 #10
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_172897986
Valt op dat er nog niemand een "eier-check" app heeft gemaakt, waarmee je je eitje kan scannen voor consumptie.
So we just called him Fred
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 10:07:13 #11
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_172898494
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:06 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Heb ik gedaan maar de beginpost past Fok niet aan.
De rust lijkt een beetje wedergekeerd nu de consument niet meer hoeft te twijfelen of er nog twijfelgevallen in de supermarkt liggen.
Maar dit middel zal weer gebruikt worden als er geen controle komt, dus eerst moet daarover iets publiekelijk bekend worden voordat de consument alle vertrouwen weer heeft. Of je moet zeggen, zoals de kippenboeren eigenlijk willen, accepteer nu maar dat er een bepaald promille in zit, je moet er 80.000 van eten wil je er last van krijgen. Maar ik denk dat dat niet gaat werken. Ik zal dan in elk geval overstappen op een ander systeem, bijv. alleen bij een specifieke boer in de buurt eieren afnemen.
Die bloedluis is natuurlijk een verschrikkelijk probleem maar dit spul doodt alle bijen in de omgeving, dat wil je toch ook niet. En wat het uiteindelijk doet in je lijf weet je ook niet.
En bedrijven die deze spullen leveren moeten ook gecontroleerd worden. Boeren moeten verplicht worden na te gaan of een bedrijf gecertificeerd is.
Lijkt me juist meer risico zo'n boertje uit de buurt waar helemaal geen controle is.
pi_172899776
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 10:07 schreef the-eye het volgende:

[..]

Lijkt me juist meer risico zo'n boertje uit de buurt waar helemaal geen controle is.
Inderdaad, je schrikt er soms van wat daar in en op de kippen of eieren komt. Een kennis behandelt haar kippen regelmatig met Frontline druppels bv tegen bloedluis. Die druppels bevatten ook fipronil en het kan dus niet anders dan dat dat via de bloedbaan van de kip in de eieren komt. Dus dan denk je misschien dat je reuze gezonde vrijeuitloop eitjes hebt, maar krijg je mogelijk wel meer gif binnen dan uit een ei wat nu afgekeurd wordt.

De enige manier om het zeker te weten is of zelf kippen nemen, of eieren afnemen van iemand die je kent en waarvan je precies weet wat er wel en niet in en op die kippen komt. Wij hebben gelukkig onze eigen kippen en die krijgen nooit medicatie of gif, omdat ik dat geen prettig idee vind ivm de eieren die we opeten.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_172900068
https://www.nrc.nl/nieuws(...)el-12363695-a1568877
quote:
Boeren waren blij met ‘wondermiddel’ tegen bloedluis bij kippen

Klanten en concurrenten van Chickfriend vermoedden al dat er iets met het ‘wondermiddel’ was, waarmee bloedluis werd bestreden. Niemand zei iets.

3 augustus 2017 om 22:40
Bij een pluimveehouder in Onstwedde worden woensdag eieren vernietigd op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, omdat ze mogelijk het giftige fipronil bevatten. Nog 138 kippenbedrijven blijven vooralsnog gesloten. Foto Patrick Huisman/ANP

Iedereen wist dat het middel waarmee de twee jonge ondernemers van Chickfriend bloedluis bij kippen bestreden, goed was. Wonderlijk goed zelfs. De kippenboeren waren verrukt. Eindelijk bleef de bloedluis goed weg. Maar over het succes van hun bestrijdingsmiddel wilden de ondernemers niets kwijt. Nu is bekend wat er in zat: het verboden, giftige fipronil.

Mathijs IJzerman (nu 24) en Martin van de Braak (nu 31) richten in 2014 een bedrijf op in het rijtjeshuis van de laatste, in Barneveld. Ze noemen hun bedrijf Chickfriend en later komt daar Chickclean bij, dat kippenstallen ontsmet.

Jos Veugen ziet ze nog staan in hun loods ergens in het midden van het land. De ervaren deskundige in het reinigen van boerenstallen helpt de ondernemers in het begin wat op weg. „Het waren jongens die hard aan de weg timmerden. Wij leverden schoonmaakmachines aan hen.”

In de jaren daarna ziet hij, en met hem de hele Nederlandse pluimveesector, hoe Chickfriend de ene kippenboer na de andere verlost van bloedluizen. De mijten, amper een millimeter groot, zijn de hardnekkige vijand van elke kippenboer. Ze verstoppen zich overal in de stallen. In kieren, raamkozijnen, voerbakken, maar vooral: op de kippen. Die kunnen daar ernstig ziek van worden en in het ergste geval zelfs vogelgriep krijgen.

Om moedeloos van te worden

Het bestrijden van bloedluizen is lastig. Soms lukt het helemaal niet. In het beste geval krijgen de ongeveer dertig gecertificeerde ongediertebestrijders in Nederland ze een week of acht weg. Dat doen ze met het middel Dega-16. Daarna komen de luizen weer terug en begint het reinigen opnieuw. Freek van Essen, al jaren werkzaam als reiniger van stallen, wordt er soms moedeloos van. Niks werkt écht. Uiteindelijk stopt zijn bedrijf daarom bijna volledig met de bestrijding van bloedluizen.

Chickfriend gebruikt volgens betrokkenen hetzelfde product als iedereen: Dega-16. Een natuurlijk middel met onder meer eucalyptus en menthol erin. In gele overalls en met bescherming op hun hoofd spuiten ze het spul door de stallen.

Maar zie: als de mannen van Chickfriend het gebruiken, blijven de bloedluizen veel langer weg. Soms wel acht maanden in plaats van acht weken. Veugen: „In de sector werd al jaren gezocht naar een goed middel, en ineens hadden zij het. Achteraf hadden alle alarmbellen moeten gaan rinkelen.”

In een paar jaar tijd weet het bedrijf ongeveer een op de vijf kippenboeren in Nederland aan zich te binden. Wat het eraan verdient, is niet zomaar na te gaan. Het maakt geen jaarrekeningen openbaar, wat het wel zou moeten doen.

Daar komt bij dat Chickfriend eigenlijk niet eens aan ongediertebestrijding zou mogen doen. Het is alleen gecertificeerd voor het ontsmetten van stallen. Maar toezicht op de certificaten is er nauwelijks, zeggen betrokkenen: kippenboeren moeten in eerste instantie zelf controleren wie zij in hun stallen laten werken. „Misschien hebben de boeren een oogje toegeknepen”, zegt Van Essen.

Iedereen heeft door dat iets aan de Dega-16 toegevoegd moet zijn. „Er was veel verbazing, binnen de sector werd er veel over gesproken”, zegt hij. „Iedereen wilde weten wat zij toevoegden aan het middel waardoor het zo goed werkte.”

Maar als klanten en concurrenten ernaar vragen, zouden IJzerman en Van de Braak steeds zeggen: ‘geheim van de smid’.

Ondernemers zijn ondergedoken

Niemand die doorvraagt. Boeren zeggen niks, want het werkt. Concurrenten doen navraag bij hun eigen leveranciers, maar die weten het ook niet. Ze weten wel wie de leverancier is van het bestrijdingsmiddel waarmee Chickfriend werkt: het Belgische bedrijf Poultry-Vision. „Het was allemaal een beetje schimmig”, zegt Veugen. „Niemand anders kon daar bestellen. Chickfriend had het alleenrecht.”

Nu blijkt wat het wondermiddel was: fipronil. Dat mag helemaal niet gebruikt worden in de stallen. Via de eieren van de kippen kwam het chemische middel in de voedselketen terecht, wat schadelijk kan zijn voor mensen. Nog altijd zijn 138 pluimveebedrijven dicht.

Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld: Hoe kwam de fipronil in de stallen en dus in de eieren terecht? En kan dit Chickfriend en „de mogelijke toeleveranciers” worden verweten? De administratie van Chickfriend is in beslag genomen.

Onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek is ook een inval vorige week maandag in de woning en de opslagplaats van een Nederlandse handelaar in bestrijdingsmiddelen. De man had een zakelijke relatie met de eigenaar van Poultry-Vision, Patrick R.

Eerder deze week trof de Belgische justitie 6.000 liter fipronil aan in een loods in Baarle-Hertog die aan R. toebehoort. R. is voor verhoor opgepakt.

Dat Chickfriend niet wist dat fipronil in hun bestrijdingsmiddel zat is niet waarschijnlijk, blijkt uit gesprekken met bronnen. Tegen EenVandaag zegt ook de advocaat van de eigenaar van het Belgische Poultry-Vision: „Mijn cliënt heeft Chickfriend naar mijn weten correct geïnformeerd”.

Van de Braak en IJzerman zijn ondergedoken. Ze antwoorden hun telefoons niet. Familie en vrienden willen niet vertellen hoe de twee bereikt kunnen worden. Van de Braak heeft dinsdag zijn woning - waarin Chickfriend gevestigd is – verkocht.
Min of meer wat ik maandag al postte... Chickfriend wist dondersgoed wat ze deden en veel boeren hadden ook genoeg vermoedens maar het was makkelijker om gewoon te horen, zien en zwijgen.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 11:48:31 #14
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172900579
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:23 schreef Farenji het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)el-12363695-a1568877

[..]

Min of meer wat ik maandag al postte... Chickfriend wist dondersgoed wat ze deden en veel boeren hadden ook genoeg vermoedens maar het was makkelijker om gewoon te horen, zien en zwijgen.
Precies wat ik al dacht. Men had prima kunnen weten en vermoedde het waarschijnlijk al dat er iets niet in de haak was met de bestrijdingsmiddelen van Chickfriend. Oh oh wat werkte het goed.

Die boeren die verdienen wat mij betreft nog dikke, dikke boetes.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 11:59:47 #15
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172900857
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:07 schreef Miss_Isis het volgende:

De enige manier om het zeker te weten is of zelf kippen nemen, of eieren afnemen van iemand die je kent en waarvan je precies weet wat er wel en niet in en op die kippen komt. Wij hebben gelukkig onze eigen kippen en die krijgen nooit medicatie of gif, omdat ik dat geen prettig idee vind ivm de eieren die we opeten.
Klinkklare onzin.. Heb jij bodemmonsters laten nemen? En doe je dat ook met het voedsel wat ze krijgen? Je hebt geen idee wat je aan het eten bent..

Weet je wat mensen vroeger (geheel legaal) voor troep in de grond stopten?

Prima dat jouw gevoel er baat bij heeft.. maar je weet helemaal niets "precies"
pi_172900967
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je hebt geen idee wat je aan het eten bent..

Is deze illusie na zoveel incidenten ook weer doorgeprikt.

Vanmorgen een heerlijke omelet gemaakt van maar liefst 3 eieren. :Y)
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:10:32 #17
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_172901050
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Klinkklare onzin.. Heb jij bodemmonsters laten nemen? En doe je dat ook met het voedsel wat ze krijgen? Je hebt geen idee wat je aan het eten bent..

Weet je wat mensen vroeger (geheel legaal) voor troep in de grond stopten?

Prima dat jouw gevoel er baat bij heeft.. maar je weet helemaal niets "precies"
Je zegt het zelf al en dit was dus niet legaal.
Sommige boeren namen een gok, wat oneerlijk was tegenover hun collega's in de gehele EU die zich wel aan de regels hielden, maar ze verloren.
Misschien is de regel te streng alleen is dit niet de manier om daar dan mee om te gaan.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:11:35 #18
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172901067
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:10 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al en dit was dus niet legaal.
Sommige boeren namen een gok, wat oneerlijk was tegenover hun collega's in de gehele EU die zich wel aan de regels hielden, maar ze verloren.
Uiteindelijk verloor de hele sector.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:12:41 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172901078
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:10 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al en dit was dus niet legaal.
Sommige boeren namen een gok, wat oneerlijk was tegenover hun collega's in de gehele EU die zich wel aan de regels hielden, maar ze verloren.
Waar hebben boeren zich niet aan de regels gehouden dan?
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:13:48 #20
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172901093
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:12 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waar hebben boeren zich niet aan de regels gehouden dan?
Niet doorvragen als een bestrijdingsmiddel van een mysterieus bedrijf ineens verdacht goed werkt. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!

Als die instelling blijkbaar zo wijdverbreid is in de sector, dan hoop ik dat ze eens goed onder handen worden genomen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:14:17 #21
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172901100
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet doorvragen als een bestrijdingsmiddel van een mysterieus bedrijf ineens verdacht goed werkt. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!
En in welke regel staat dat ?
En waarom doe je dat als consument niet?
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:15:05 #22
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172901110
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En in welke regel staat dat ?
In de regel dat je je bedrijf behoorlijk moet besturen en niet als een maffiabaas.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:15:50 #23
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172901126
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:15 schreef Perrin het volgende:

[..]

In de regel dat je je bedrijf behoorlijk moet besturen en niet als een maffiabaas.
Ah oke..
Gewoon klinkklaar gelul dus.. :')
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:18:12 #24
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172901158
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:15 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ah oke..
Gewoon klinkklaar gelul dus.. :')
Dat jij dit gedrag goedpraat zegt genoeg over jou :W
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:18:49 #25
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172901165
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 12:18 schreef Perrin het volgende:

[..]

Dat jij dit gedrag goedpraat zegt genoeg over jou :W
_O- Mooi man.. en nu?
Ga je de rolls royce van kippenboeren maffiabazen in beslag nemen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')