#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 17:58 |
Het topic waar je van wist dat 'ie zou komen! Het spreekt voor zich, maak pics van je gehaktballen, of hoe je ze me maakt, nog veel leuker. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 17:59 |
De benodigdheden voor een heerlijke bal. U ziet (van links naar rechts): Zout, knoflookkoriander-woksaus, witte bolletjes, grove pittige Groningse mosterd, volkoren beschuit, 2 rode uien, 2 eieren, vleesfond, paneermeel, witte peper, 500 gram rundergehakt en ketjap manis. Allereerst leggen we het gehakt in een grote schaal om zo alle ingrediënten te kunnen kneden door het boterzachte gehakt. Liever iets te groot dan iets te klein, zo knoei je minder (#Monopolys_tip_van_de_dag). Naast dat de gehaktbal de hoeksteen van elk gezin en huishouden zou moeten zijn, is het ook belangrijk om de huisdieren te betrekken bij de fraaie wereld van de gehaktbal. Smurf (kutnaam ) is het hier roerend mee eens en wacht af tot ze ook een stuk gehakt mag proeven. Wat een goede poes. Goed, terug naar onze ballen. Snijdt de 2 rode uien in kleine blokjes. Gooi 75-80% van de uienblokjes bij het gehakt. Bewaar de rest voor over de mayonaise als ze klaar zijn. Erg lekker (#Monopolys_tip_van_de_dag). Vervolgens gooien we alles (met uitzondering van de boter en het vleesfond) alles bij elkaar. Bij de peper mag je best een beetje uitschieten, doe dat op gevoel. Een pittig balletje is heul niet zo verkeerd. Ook met de mosterd. Mijn oma gaf mij dit recept en zei altijd,"van een beetje extra mosterd is nooit iemand dood gegaan". Ze was op dat moment al dement en wist niets van de loopgraven in de 1e wereldoorlog meer af. Ach, ouderdom zullen we maar zeggen. De knoflook-koriander woksaus is een extra'tje. Geeft net wat meer smaak aan de bal. In de wat kleinere Jumbo's zit deze niet in het assortiment. Ik meen dat de Plus supermarkt deze nog wel heeft. Dan lekker kneden. Neem hier de tijd voor. De kruiden en eiwitten moeten overal terecht komen. De kunst van de lekkere bal is dan ook de verspreiding van kruiden. Laat het gehakt lekker rusten. De kruiden trekken wat makkelijker in het vlees. Geef het even de tijd om in te trekken. Dit kan met een uurtje, maar ook de hele dag (zet het vlees dan wel in de koelkast). Over het algemeen heeft 3-4 uur de voorkeur bij mij. Vandaag ben ik wat later begonnen omdat ik 20 contracten moest tekenen bij Yvonne thuis om moderator te worden, dus ik was wat later thuis. Hydratatie is van levensbelang. Blijf verstandig en drink vocht. Hertog Jan heeft de voorkeur. Het dient vandaag ook om de zenuwen en excitement te bedwingen. Ik vind het reuze spannend om voor de hele wereld te laten zien hoe ik ballen maak. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2017 17:59:58 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 17:59 |
Ik ga zo weer verder. Het uiteindelijke resultaat komt er straks aan. Zie dit als een liveblog. | |
Moira | zaterdag 8 juli 2017 @ 18:10 |
Moira | zaterdag 8 juli 2017 @ 18:12 |
De vuige stinkslet. | |
H0D3NPYL | zaterdag 8 juli 2017 @ 18:14 |
Top dit!! Duidelijk en als en kenner uitgelegd, tvp! | |
markdeajaxfan | zaterdag 8 juli 2017 @ 18:16 |
Goed topic ik haal altijd 500 gram hoh gehakt 1 ei en een zakje silvo kruiden | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 19:57 |
Vervolgens draaien we de ballen. Hier komt de techniek kijken. Het draaien met de linkerhand naar links, en de rechterhand naar rechts is essentieel. Gebruik daarbij beide duimen om het gehakt wat steviger te maken. Dit vergt oefening, maar is van het grootste belang voor een stevige bal. De ballen liggen er klaar voor. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de kleinste ballen uiteindelijk samen heb gedrukt tot een wat grotere bal. Mijn ruimtelijk inzicht is lichtelijk beperkt. FOK! krijgt dan ook subsidie voor het aannemen van een kwijlende Mono als personeel. Kijk ze eens gaan. Wat een mooie ballen. Hier beginnen de geuren zich door de keuken te spreiden. De ballen bakken we aan alle kanten op hoog vuur. Dichtschroeien van de ballen. Wat een beauty's. Net als bij het maken van pannenkoeken heb je ook bij het bereiden van gehaktballen, een bal die niet doet wat 'ie moet doen. Er zit altijd een bal tussen die toch uit elkaar valt. Laat je hier alstublieft niet door ontmoedigen. De meeste ballen worden gewoon perfect, wanneer je de goede bereiding handhaaft en er een hoop liefde in stopt. Onmisbaar voor een stevige jus. Giet de fond in de pan, zet het vuur wat lager. Druppel er een paar scheuten ketjap manis bij, wat ketchup, juspoeder en knoflookkruiden. Deksel schuin op de braadpan, en 30 minuten op zacht vuur laten sudderen. Vervolgens om de 10 minuten de ballen omdraaien zodat alle kanten sappig en zacht blijven. De bal die ik de minste hoop gaf op een doorslaand succes, was uiteindelijk de allerlekkerste. Een beetje misvormd maar wat een smaak Het eindproduct. De rauwe uitjes van het begin zitten over een streep mayo heen. Dit geeft een lekkere bite. Nu heb ik qua brood gekozen voor witte bolletjes, maar muesli bollen zijn ook prima. Wanneer je wat grotere ballen draait is het een verstandig idee om ipv simpele bolletjes, te kiezen voor een vers afgebakken (warme!) italiaanse bol. Elke supermarkt verkoopt ze op de broodafdeling. Die hebben een mediterraans smaakje. Dat past prima bij een wat grotere bal. Hoe je de ballen ook maakt, stop er liefde in en heb geduld. Elke bal is anders. Elke bal is uniek. Elke bal is leven | |
Moira | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:00 |
Ze waren godskanonne lekker 10/10 zou nogmaals eten | |
pfefferkatze | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:02 |
je bal is gescheurd je had steviger moeten kneden of nog een (half) ei er bij hebben gedaan. ik ga van de week wel iets met gehaktballetjes maken en pogen verslag uit te brengen hier. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:08 |
Ja. Uiteindelijk die ene die scheurde. Had er ook wat meer beschuit of paneermeel bij moeten doen. Maar alsnog was 'ie sappig. Ik verwachtte een droog korsterig balletje, maar hij was goed. | |
pfefferkatze | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:09 |
beter | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:15 |
Oh en voor de goede orde, die gehaktbal met scheuren in de korst is de nieuwe Drizztbal. Ik had beloofd de bal naar hem te vernoemen. Daarbij is het dan ook de verantwoording van Drizzt om morgen ook een paar verse ballen te draaien en hier verslag van te doen.
| |
Anne | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:37 |
Maar wat doe je nu met de jus? Helemaal niks ? | |
ikbennieuwopfok | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:38 |
En hoe heten de ballen die gelukt zijn? | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:41 |
Die bewaar ik. Ik denk dat ik morgen draadjesvlees ga maken. Daar kan het zo bij in. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 20:41 |
ikbennieuwopfok1 ikbennieuwopfok2 ikbennieuwopfok3 ikbennieuwopfok4 ikbennieuwopfok5 ikbennieuwopfok6 ikbennieuwopfok7 | |
Ahmad1nejad | zaterdag 8 juli 2017 @ 21:06 |
pohhh mooie ballen hoor TS. Chapeau | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 21:21 |
Peter | zaterdag 8 juli 2017 @ 21:28 |
Hoeveel beschuit heb je gebruikt? | |
SgtPorkbeans | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:01 |
| |
Moira | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:03 |
goffer | |
Sigaartje | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:06 |
Ik ga het zo lezen. Ziet er indrukwekkend uit. Maar ik wil niet zeuren Katten horen echt niet in de keuken. Bah. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:07 |
Tankstationballen zijn alleen goed als ze de hele dag in hun eigen jus en vet liggen 2 volkorenbeschuitjes verkruimeld | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:07 |
Ze komt ook alleen in de keuken als ik het toe laat. Ze weet dat ze wat krijgt, daarna moet ze ook weer weg. | |
FlippingCoin | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:13 |
Haha leuk beschreven, maar... zijn jouw handen zo groot of je ballen zo klein? | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:17 |
Pics van het resultaat. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:24 |
Ik heb grote handen. Ben 2 meter. | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:27 |
Ik zit te twijfelen of ik nu nog gehaktballen ga maken, of wacht tot morgen... | |
FlippingCoin | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:27 |
Ik was al bang dat meneer gehaktbal kleine ballen zou draaien. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 22:28 |
Ik had geen zin om hele grote te draaien. 4 kleine op brood is net goed te doen achter elkaar. Moira. had ook twee balletjes gehad. Nog 2 in de pan. Vanavond na de borrel nog 2 bolletjes bal | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:04 |
Mijn gehaktballen liggen te pruttelen Hoe lang moeten ze eigenlijk? | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:10 |
30 minuten zie ik. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:12 |
Half uur op laag vuur. Deksel op de braadpan (schuin, zodat er een klein beetje warme lucht kan ontsnappen). | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:20 |
Moet lukken zo | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:21 |
Dat ziet er goed uit. Glad gedraaide ballen. Zelf gedraaid of kant en klaar gekocht? | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:25 |
Net zelf gedraaid, naar aanleiding van dit topic/forum Ingrediënten: 500 gram rundergehakt 1 ei paneermeel gehaktkruiden tijm zwarte peper grove mosterd ketjap manis Helaas had ik geen ui in huis | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:26 |
Held!! Wat een mooie ballen. Zien er prima uit. Lekkere jus ook. Hoe ga je ze eten? | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:31 |
Straks 1 of 2 ballen naturel. Morgen 2 op een wit bolletje. Misschien maandag eentje koud op een wit bolletje mee naar het werk | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:33 |
Klasse. Je denkt in de toekomst. Een koud balletje mee naar werk, heerlijk. | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:36 |
Een dag zonder bal is een dag niet geleefd. Net eentje geproefd en die was echt goddelijk | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:36 |
Held. Nu nog meer FOK!kers die hun gehaktballen showen. | |
Geralt | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:42 |
De benodigdheden voor een heerlijke bal. U ziet (van links naar rechts): Zout, knoflookkoriander-woksaus, witte bolletjes, grove pittige Groningse mosterd, 1 ei, volkoren beschuit, 1 rode ui, runder fond, 1 rode ui, Remia bakken en braden, 1 ei, paneermeel, witte peper, 500 gram rundergehakt en ketjap manis. Fixed. Geen dank. Ik mis overigens de mayo in je overzichtsshot. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:42 |
Ja de bakboter was ik vergeten te melden. | |
Geralt | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:44 |
De volgorde klopte ook niet helemaal zo rondom die ei/uien. Die heb ik ook gefixed. Geen kritiek overigens, ik snap best dat als je bezig gaat met gehaktballen dat je soms iets te enthousiast kan geraken en zodoende even niet meer weet wat wat is precies. Dat is helemaal niet erg. | |
Hallojo | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:44 |
De mijne zijn gebakken in ca. 80 gram gezouten grasboter. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:46 |
Het was vooral de spanning. Ik heb yvonne vandaag de hand mogen schudden. Daarnaast mocht ik aan de oksels van Iteejer snuffelen. Toen tekende ik mijn contracten om mod te worden. Daarna ging ik ballen maken. | |
Geralt | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:46 |
Moira | zondag 9 juli 2017 @ 00:07 |
| |
Maringo | zondag 9 juli 2017 @ 09:18 |
Zien er goed uit! Maar waarom paneermeel als je al beschuit heb? | |
Hallojo | zondag 9 juli 2017 @ 12:39 |
Even ontbijten | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 14:30 |
Boh wat een bal Prima ontbijt. Ik heb iets minder paneermeel gebruikt zodat ik er wat beschuit bij kon doen. Wilde eens wat anders proberen. | |
DevilsWhore | zondag 9 juli 2017 @ 15:27 |
Tvp: vanavond foto's van mijn miniballen bij de pasta. | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 15:42 |
| |
DevilsWhore | zondag 9 juli 2017 @ 18:06 |
Miniballen. | |
Ahmad1nejad | zondag 9 juli 2017 @ 18:43 |
goede ballen. Goed formaat, subtiel en niet te veel saus. Chapeau. | |
Ahmad1nejad | zondag 9 juli 2017 @ 18:44 |
Mooie bal. Goed voorbeeld dat bij een sappige bal geen saus nodig is. | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 19:05 |
Prima balletjes ja. Zien er stevig uit. Wat Ahmad1nejad ook zet: Goede combo qua hoeveelheid saus en pasta. Klasse Hoe smaakte ze? | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 19:05 |
U heeft smaak en verstand van gehaktballen. Klasse | |
DevilsWhore | zondag 9 juli 2017 @ 19:14 |
Ze smaakten goed, want ik had ze gemaakt. | |
Maringo | zondag 9 juli 2017 @ 22:44 |
Beter alleen beschuit en geen paneermeel. Wel van Bolletje uiteraard! | |
MrBanaan1 | zondag 9 juli 2017 @ 23:45 |
Ziet er allemaal prima en lekker uit enzo. Maar, blik in bier? Thuis!? Waarom man | |
Simterklaas | maandag 10 juli 2017 @ 00:43 |
Katten zijn vieze klootzakken in een schattige vermomming. | |
#ANONIEM | maandag 10 juli 2017 @ 01:43 |
Ik had van de week in Duitsland wat lekkere soorten in fles opgehaald. Die smaakte mij enorm goed. Zo goed zelfs dat ik gisteren bij het boodschappen doet teleurgesteld was in het aanbod van Nederlands bier op fles. Heb toen maar gekozen voor ingeblikt Hertog. Iets dat ik nog wel weet te hachelen. | |
MrBanaan1 | maandag 10 juli 2017 @ 01:50 |
Dan kun je toch beter HJ in fles pakken | |
#ANONIEM | maandag 10 juli 2017 @ 02:00 |
Blik heeft z'n charme op z;n tijd. | |
#ANONIEM | dinsdag 11 juli 2017 @ 18:53 |
Moira | dinsdag 11 juli 2017 @ 19:11 |
Bohhh die zien er sappig uit | |
Hallojo | dinsdag 11 juli 2017 @ 19:13 |
Zijn dit speciale gehaktbalbroodjes ofzo? Ze zitten zo mooi om de bal heen! | |
#ANONIEM | dinsdag 11 juli 2017 @ 19:16 |
Gewone bolletjes, wel vrij grote.. of nouja, iig niet mini. Gewoon goed insnijden en de vorm van de bal helpt natuurlijk ook wel mee. | |
#ANONIEM | dinsdag 11 juli 2017 @ 22:45 |
Wat een prachtige ballen! Mooie kleur, zien er sappig uit. Lekker op een broodje. | |
Rode_banaan | zaterdag 15 juli 2017 @ 12:00 |
3/10. Aan de ene kant veel te gaar, en aan de andere kant niet gaar. n00b. | |
Sigaartje | zaterdag 15 juli 2017 @ 12:03 |
Dat zijn een paar droomballen! | |
Sigaartje | zaterdag 15 juli 2017 @ 12:04 |
Mijn spaghetti eet ik ook altijd met zelfgemaakte balletjes. Maar wat ligt daar boven op??? | |
Fatoeman | zaterdag 15 juli 2017 @ 13:11 |
Echt waar joh, een gehaktballen sub? | |
DevilsWhore | zaterdag 15 juli 2017 @ 13:26 |
Parmezaanse kaas. | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 15 juli 2017 @ 17:23 |
Uiterst genot, meteen in m'n sig gezet Ik maak nooit gehaktballen, mede omdat er in de helft van de ingrediënten gluten zitten, dus helaas [ Bericht 0% gewijzigd door Drizzt_DoUrden op 15-07-2017 17:29:32 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juli 2017 @ 17:28 |
Bliksems. Draai dan glutenvrije vegaballen voor de Vega's onder ons. Of wel met vlees maar dan zonder de gluten. Je kan een hoop bedenken om glutenvrije ballen te maken toch? | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 15 juli 2017 @ 17:31 |
Vega's _! Glutenvrij spul is knoepersduur vergeleken met gewoon spul en haal alleen het noodzakelijke in huis, wat er op neerkomt dat ik behalve peper, zout en nootmuskaat niks in huis heb qua kruiden | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juli 2017 @ 21:01 |
Kut, vergeten een foto te maken Maar rundergehakt met komijn en koriander is lekker | |
FlippingCoin | dinsdag 18 juli 2017 @ 21:18 |
Oh, doe je dan nooit kruiden door je eten? | |
#ANONIEM | woensdag 19 juli 2017 @ 19:23 |
Door dit topic heb ik zoveel zin in gehaktballen, dat ik mn fitness dieet ga verbreken en dit weekend iets lekkers ga maken. Wellicht.. maak ik wel een verslagje hiervan ;-) | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 19 juli 2017 @ 19:54 |
Neuh, alleen bij nasi en spaghetti/macaroni, en dan nog uit zo'n pakje edit: komt dus ook wederom door gluten, die meuk zit zowat overal in. [ Bericht 5% gewijzigd door Drizzt_DoUrden op 19-07-2017 20:01:13 ] | |
Kaneelstokje | vrijdag 21 juli 2017 @ 15:17 |
Door het topic geïnspireerd heb ik zojuist voorbereidingen getroffen voor het eten van een goede bal vanavond. Ze staan nu in de koelkast hard te worden. Foto's zijn al gemaakt? Hoop alles snel hier te posten. | |
FlippingCoin | vrijdag 21 juli 2017 @ 15:24 |
Maar pure kruiden zijn toch glutenvrij? Die halen wij meestal, hele collectie ondertussen, ook een stuk goedkoper en meestal lekkerder dan die kruidenmixen van de supermarkt. | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:19 |
Naast de angst voor gluten ben ik nooit echt een keukenprins geweest, dus ik weet niet beter | |
Moira | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:21 |
Hoezo gluten-angst? Ben je allergisch? | |
Hallojo | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:25 |
Wanneer ga je jouw ballen eens een keertje tonen? | |
shizupanda | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:34 |
Omg Bedankt voor dit recept, ga ik ook een keer proberen! | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:54 |
Heb neuro-coeliakie, dus ja | |
Hallojo | vrijdag 21 juli 2017 @ 16:55 |
Pics van je neuro-coeliakieballen. Klinkt lekker | |
Gibson88 | zaterdag 22 juli 2017 @ 15:35 |
Godverdomme. Dit ziet er kaulo goed uit *fapjedoetfapje | |
derLudolf | dinsdag 25 juli 2017 @ 11:27 |
Werk in uitvoering. Ik had wel weer eens zin in lekkere gehaktballen. Goed vlees is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt. In het kader van "weet wat je eet", wat meer info hierover. Zie hier Geert - vernoemd naar mijn favoriete HC - een Simmentaler van ongeveer anderhalf jaar. Hij lijkt wat magertjes, dat komt omdat hij net twee maand bij de buurman op neukvakantie was geweest. Voordat hij op vakantie ging heeft die smeerlap overigens zijn eigen halfzuster bevrucht, vorige week is ze bevallen van een gezond stierkalf. De laatste cijfers van zijn oornummer waren overigens 038. Anyhow, na ruim twee maand maïs, aardappel en hooi was Geert mooi aangekomen en was het tijd voor Rodeo. Want zin om z'n dames te verlaten had hij natuurlijk niet. Twee weken later, kregen we Geert in een vijftal speciekuipen terug. Eén zo'n portie zie je hier, samen met wat zout, cayennepeper, ketjap, Groninger mosterd, een eitje, paneermeel. Gehaktballen naar Zwols recept (Johnny Boer) dus, om in thema te blijven Na wat mixen, kneden en draaien had ik dit resultaat. Nu staan ze in de koelkast, op te stijven totdat ze de pan in gaan. Wordt vervolgd... | |
Gummiebeer | dinsdag 25 juli 2017 @ 17:05 |
Idem aan bovenstaande. Staan nu lekker een paar uur in de koelkast en is het bijna tijd om ze in roomboter aan te braden om vervolgens te badderen in een rundvlees fond. | |
Hallojo | dinsdag 25 juli 2017 @ 18:28 |
Pics | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:19 |
Nou, ik wil dus ook eens een gehaktballetje eten. Dus gisteravond 500 gram rundergehakt uit gelegd. Kom ik zonet dus thuis en wil ik gehaktballen maken. Geen ei, geen ui, geen paneermeel. Pff en het gehakt is al ontdooit en geen zin om naar de winkel te gaan Dan maar eens wat proberen. Eerst het gehakt 2x flink doorprakken met een vork. Gesnipperde ui, dit is over van een vol potje dat ik had. Dat was een van de dingen wat in de buurt van ui kwam. Dat er dus maar bij in. Lekker doorprakken. ik had ook nog een ander soort ui: dat maar eens fijn gesneden en gehakt Dat er bij door geprakt tot ik ineens een ingeving had. Ik heb nog worcestershire saus Dat was 1 en na een potje kneden nummer 2: Toen had ik het idee dat er genoeg in zat en ben ik maar gaan draaien: nu zo de pan maar eens in. | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:24 |
en nu heb ik geen aardappels | |
DevilsWhore | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:25 |
| |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:33 |
Ik heb nog aardappelkroketjes kunnen vinden in de pan | |
#ANONIEM | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:38 |
Bohhh lekkere ballen | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:41 |
geen idee, ik ben benieuwd | |
#ANONIEM | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:45 |
Wij hebben ook ballen in de pan/fond/jus liggen nu. Helaas heb ik er een eitje teveel bij gedaan en is het was zompig. Hoop dat ze het volhouden de komende 30 minuten op de stoofstand. | |
derLudolf | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:48 |
Oh het resultaat van mijn culinair avontuur Samen met wat opgebakken nieuwe aardappels | |
#ANONIEM | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:52 |
Mooi balletje. Ziet er smaakvol uit. Fijn recept he | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:54 |
even lekker sudderen, et voila: mijn avondeten: ik vind ze een klein beetje aan de droge kant, maar de zilveruitjes geven er toch wel een goede smaak aan. edit: 2e helft met klein beetje mayo opgegeten. daar wordt ie wel iets fijner van ik neem er nog een [ Bericht 26% gewijzigd door rulerofdeath op 25-07-2017 20:02:13 ] | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 19:55 |
ziet er goed uit. eet smakelijk | |
#ANONIEM | dinsdag 25 juli 2017 @ 20:13 |
De ballen van ruler Volgende keer een vleesfond pot of juspoeder bij doen. Dan heb je een bak jus waar je balletjes nog lekker in sudderen. Dan worden ze net zo zachtjes van als de tietjes van yvonne | |
rulerofdeath | dinsdag 25 juli 2017 @ 20:22 |
dan ga ik dat de volgende keer eens proberen | |
derLudolf | dinsdag 25 juli 2017 @ 22:20 |
Ja ik gebruik dat fond en juspoeder dus nooit. Dan proef je niets meer van de de kruiden die je hebt gebruikt en proef je vooral jus. | |
PierreTT | dinsdag 25 juli 2017 @ 22:30 |
Mooie ballen | |
#ANONIEM | dinsdag 25 juli 2017 @ 22:55 |
Ze waren vandaag ook weer prima gelukt | |
Ingolstadt | woensdag 26 juli 2017 @ 18:06 |
Woensdag. Gehaktdag. | |
appartementencomplex | maandag 7 augustus 2017 @ 18:34 |
Zojuist ballen gemaakt van h.o.h. gehakt. Toegevoegd; ei, geroosterd brood, olijfolie, ketchup, peper, zout, sjalot, knoflook, koriander, basilicum, tijm, chilipeper, citroengras, rozemarijn, komijn, gember, kaneel, kurkuma, oregano, marjolein, venkel, salie, kaneel, kruidnagel en bonenkruid. Gebakken in roomboter en dadelolie. Helaas geen foto, zien er fantastisch uit. Ik eet er nu 1 op..... Lekker^3! | |
Elan | donderdag 10 augustus 2017 @ 18:30 |
Zien er heerlijk uit | |
Ingolstadt | donderdag 10 augustus 2017 @ 18:53 |
En dat waren ze | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:56 |
kick | |
Hallojo | donderdag 27 september 2018 @ 08:49 |
Mijn ballen | |
Metalfrost | donderdag 27 september 2018 @ 19:48 |
Wie noemt de huiskat nou Smurf. Hij is nieteens blauw. | |
itchycoo | donderdag 27 september 2018 @ 20:21 |
Nou krijg ik ook zin om gehaktballen te maken. Dit weekend maar weer eens een lading maken. | |
noodgang | donderdag 27 september 2018 @ 20:25 |
Ik ben benieuwd naar de foto's van je gehaktballen | |
itchycoo | zaterdag 29 september 2018 @ 20:06 |
Voila, vlak voordat ze klaar waren. Ze zijn goed gelukt, heel erg sappig maar nog stevig genoeg. Volgende keer mogen er wel wat sterkere smaken in, maar prima balletjes voor de eerste keer in jaren dat ik ze zelf maak. Nog één bal over voor op brood morgen trouwens. Edit: ‘lading’ is overigens een relatief begrip in een tweepersoonshuishouden | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2018 @ 20:28 |
Goede structuur, mooi contrast, zeer hanteerbaar. Geen pindasaus! | |
derLudolf | zaterdag 29 september 2018 @ 21:52 |
Een goede bal heeft geen saus nodig. | |
Sigaartje | zondag 30 september 2018 @ 16:34 |
Ziet er lekker uit! Woensdag is er weer een woensdag! | |
Sigaartje | zondag 30 september 2018 @ 22:20 |
Harrievo | dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:26 |
noodgang | dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:29 |
Lekker prakken | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:29 |
Zit je nou gewoon terloops mijn bal te bekritiseren? | |
liquid-orange | dinsdag 2 oktober 2018 @ 14:02 |
Bij een goede bal hoort goede mayo: | |
Hallojo | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:45 |
Een goede bal behoeft geen saus | |
fathank | dinsdag 2 oktober 2018 @ 16:28 |
Die hoef je niet terug te brengen naar de winkel Blikbier beste bier (Klok halve liters bij voorkeur) | |
Sigaartje | dinsdag 2 oktober 2018 @ 19:15 |
Leuk, maar nergens te krijgen. | |
Friday12 | woensdag 3 oktober 2018 @ 21:14 |
Door dit topic kreeg ik gister zo'n trek in een broodje bal | |
derLudolf | woensdag 3 oktober 2018 @ 21:33 |
Die wil ik nog steeds een keer proberen | |
derLudolf | woensdag 3 oktober 2018 @ 21:34 |
On-topic: we hadden vandaag gehaktballen in de kantine | |
Hallojo | woensdag 3 oktober 2018 @ 21:49 |
Pics. | |
derLudolf | woensdag 3 oktober 2018 @ 21:52 |
Ja niet gemaakt dus Volgende week woensdag hoop ik weer. | |
mtchel112 | woensdag 3 oktober 2018 @ 22:04 |
Is dat jus? Ziet er heerlijk uit. Welk recept? | |
liquid-orange | vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:49 |
http://www.oliehoorn.nl/nl/verkooppunten-kaart | |
Sigaartje | vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:54 |
Nee dat is satesaus, gemaakt door de slager hier. Gewoon een pot bij hem besteld. Was ook heerlijk. Maar zo’n balletje is zo op. | |
Sigaartje | vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:56 |
Mijn provincie is hier een groot blanco gebied | |
Goitske | vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:17 |
in Apeldoorn staat ook maar 1 verkooppunt maar ik weet sowieso een 2de echt op 1a2 minuten fietsen vanaf mijn huis en kokkie kweekweg weet ik voor 99% zeker dus het klopt niet helemaal | |
Sigaartje | vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:23 |
Uit mijn jongere jaren herinner ik me nog een café waar ik wel eens een gehaktbal satesaus nuttigde. Dat café was beroemd om zijn ballen en die waren enorm. Die heb ik hier geprobeerd na te maken. Maar ik ben al wat ouder en moet denken aan mijn gezondheid. Dus ik draai ballen van 100 gram. Die van het café waren twee keer zo groot. Maar dit balletje was zo op. | |
mtchel112 | vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:59 |
En welk recept voor de bal, die van het forum? Ziet er heerlijk uit zeg. | |
Sigaartje | vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:15 |
Dat is deze GBF / Gehaktballen met Aromat gaan proberen Dank je wel voor het compliment! Vandaag ga ik ballen met nasikruiden maken. Moet toch weer bij de slager langs voor een emmertje erwtensoep. | |
mtchel112 | vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:18 |
Aromat | |
Sigaartje | vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:26 |
Niet teveel gebruiken. Ik had een kwart zakje voor een pond. Verder had ik van de week tartaarschijfjes gemaakt met nasikruiden en piment, knoflook en wat cayennepeper. Die waren na een nachtje koelkast een stuk beter dan vers uit de oven. Ik had er wel een eitje bij moeten doen, vergeten. Vanavond ga ik dat weer doen maar dan met gehakt. HOH. |