Grappig eigenlijk, benieuwd wat mensen die NLse skyr eten en dan opeens naar IJsland gaan vinden van de echte Skyrquote:Op woensdag 26 april 2017 07:59 schreef Leipo666 het volgende:
ijslandse skyr
tegenwoordig is de naam wel te vinden in de supermarktschappen, maar de smaak en consistentie lijkt er totaal niet op
Komt ook deels omdat je niet in dezelfde mood en setting bent, lijkt mij. Een zonovergoten ontspannen vakantie verschilt toch van een dag binnenblijven door het weer tussen je werk door met een jengelend kind erbij.quote:Op woensdag 26 april 2017 08:32 schreef agter het volgende:
Leuk topic!
Ayran (Istanbul)
Burrata (Italië)
En een bepaalde Merlot uit Frankrijk.
Maar thuis gekomen, en dezelfde producten gehaald, smaakt het toch minder als daar.
Ja. Dat klopt! Helaas.quote:Op woensdag 26 april 2017 08:44 schreef Jinkx het volgende:
[..]
Komt ook deels omdat je niet in dezelfde mood en setting bent, lijkt mij. Een zonovergoten ontspannen vakantie verschilt toch van een dag binnenblijven door het weer tussen je werk door met een jengelend kind erbij.
Nu heb ik hier ook zin in.quote:
Graag gedaanquote:Op woensdag 26 april 2017 09:40 schreef ITrade het volgende:
[..]
Nu heb ik hier ook zin in.
Bedankt
Edit: *Boekt een vliegticket*
Probeer het eens bij Tres Hombres in Den Helder. Volgens mij importeren ze dat met het schip.quote:Op woensdag 26 april 2017 12:05 schreef MsMessy het volgende:
Even een paar dingen die ik zo weet te verzinnen.
Indian Tonic Zero
Krüger Chai Latte
M&M's Amandel
Sturm/Federweißer
Ron de Miel (de echt goede/zachte smaak is hier praktisch niet te krijgen)
Poncha de Maracujá
Denoix Rhum-Noix Vanille
Espada com banana
Maracujás in vele soorten
[ afbeelding ]
Ach in juni kan ik er weer van genieten. Flesje mee voor thuis. Maar dank je.quote:Op woensdag 26 april 2017 12:22 schreef knokkels het volgende:
[..]
Probeer het eens bij Tres Hombres in Den Helder. Volgens mij importeren ze dat met het schip.
Ik ben geen rumliefhebber, maar voor die maak ik wel een uitzondering
Italianen eten verse tomaten dan ook alleen maar in het seizoen. Niet in de winter of zo.quote:Op woensdag 26 april 2017 13:05 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Lekkere verse tomatensaus zoals ze die in Italië maken, maar helaas is de smaak van de tomaten en basilicum hier verre van zo sterk als daar en is het dus niet echt vergelijkbaar. Ook de mozzarella uit Italië is meer smaakvoller dan hier, helaas.
Ik moet gewoon regelmatig even teruggaan.
Dát!! Op gran canaria, Fanta Naranja <3 Hier is het geel inderdaad..quote:
Neem dan een goeie kaas voor ze mee, oude rauwmelkse boerenkaas van Stolwijk bijvoorbeeld.quote:
Als je een Turkse groentenboer of supermarkt in de buurt hebt, dan kan je daar uit allerhande soorten en maten ayvar kiezen.quote:
Dank voor deze post!!quote:Op woensdag 26 april 2017 07:39 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Kottu
Nooit meer gehad na mijn vakantie. Maar dat is echt goddelijk
Foto's posten straks!!!quote:Op woensdag 26 april 2017 16:11 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dank voor deze post!!
Ik had er nog nooit van gehoord, maar intussen al heel wat recepten ingezien en een tripje naar de toko gemaakt. Dit ga ik volgende week eens uitproberen!
nu al zin in
Sorry, Ze kennen genoeg NLse kazen en kiezen altijd deze.quote:Op woensdag 26 april 2017 14:16 schreef Chewie het volgende:
[..]
Neem dan een goeie kaas voor ze mee, oude rauwmelkse boerenkaas van Stolwijk bijvoorbeeld.
Old Amsterdam is net niks.
En zuurder ofzo.quote:Op woensdag 26 april 2017 13:42 schreef CountingStars het volgende:
[..]
Dát!! Op gran canaria, Fanta Naranja <3 Hier is het geel inderdaad..
Bah, dat is met kleurstof en smaakstof. 'Onze' fanta is zonder en met sinaasappelsap, vandaar de natuurlijkere kleur. En betere smaak.quote:
Nog niemand heeft het gegoogeldquote:Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Bosintang
Hier niet te koop helaas
oke, ik kon uiteindelijk toch niet wachten tot volgende week en heb kottu gemaakt, met foto's on demandquote:
Bij elke turk wel te vindenquote:
Volgens mij at ik dit in Sri Lankaquote:Op donderdag 27 april 2017 19:43 schreef realAIVD het volgende:
[..]
oke, ik kon uiteindelijk toch niet wachten tot volgende week en heb kottu gemaakt, met foto's on demand
Als roti heb ik roti paratha uit de diepvriezer van de toko gekozen, deze bleken nog "rauw", dus die heb ik eerst gebakken en toen af laten koelen.
Hier is zo'n beetje wat er in de kottu is gegaan
[ afbeelding ]
En hier is het uiteindelijke resultaat
[ afbeelding ]
oranje genoeg voor een dag als vandaag lijkt me
Ziet er super uit! Hoe was de smaak?quote:Op donderdag 27 april 2017 19:43 schreef realAIVD het volgende:
[..]
oke, ik kon uiteindelijk toch niet wachten tot volgende week en heb kottu gemaakt, met foto's on demand
Als roti heb ik roti paratha uit de diepvriezer van de toko gekozen, deze bleken nog "rauw", dus die heb ik eerst gebakken en toen af laten koelen.
Hier is zo'n beetje wat er in de kottu is gegaan
[ afbeelding ]
En hier is het uiteindelijke resultaat
[ afbeelding ]
oranje genoeg voor een dag als vandaag lijkt me
Heerlijk, in Braziliè hebben we heel grote maracujás, van die dikke gele. Heerlijk om sap van te maken.quote:Op woensdag 26 april 2017 12:05 schreef MsMessy het volgende:
Maracujás in vele soorten
[ afbeelding ]
ja is koreaanse stoofpot hond, hihi. ok doeiquote:Op donderdag 27 april 2017 15:37 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Nog niemand heeft het gegoogeld
Spatzle kan je prima zelf maken :-) maak het met regelmaatquote:
Iskender en beyti. En Adana kebab in Adana.quote:Op woensdag 3 mei 2017 16:38 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Iskender in Ankara
Heb het maar 1x in NL gezien, en dat was niet hetzelfde.
Ohja en Beyti kebab heette dat geloof ik. Nooit gezien hier
Tevens een soort van kalfsvleeslapjes in Italië, geen idee wat het precies was
Oja in Portugal geleerd hoe ik een bepaald garnalengerecht moet maken dat eet ik wel nog regelmatig, de rest niet helaas.
Jaaaaquote:Op woensdag 3 mei 2017 17:08 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Iskender en beyti. En Adana kebab in Adana.
Je zou kağıt kebabı (Arabisch: Lahmi le varka) moeten eten in Hatay.
De m&m almond kun je wel krijgen hier via :http://www.usfoodz.nl is alleen pokke duur ook andere lekkere dingen zoals de breakfast cereal en poptarts enz enz allemaal lekkere dingen uit de VSquote:Op woensdag 26 april 2017 12:05 schreef MsMessy het volgende:
Even een paar dingen die ik zo weet te verzinnen.
Indian Tonic Zero
Kas Bitter
Krüger Chai Latte
M&M's Amandel
Sturm/Federweißer
Ron de Miel (de echt goede/zachte smaak is hier praktisch niet te krijgen)
Poncha de Maracujá
Denoix Rhum-Noix Vanille
Espada com banana
Maracujás in vele soorten
[ afbeelding ]
???quote:Op donderdag 4 mei 2017 08:05 schreef sirdanilot het volgende:
ik snap niet waarom iedereen die zoete vette Amerikaanse meuk wil ?
Bijna vergeten ja! Pita gyros op het strand!quote:Op donderdag 4 mei 2017 11:36 schreef Bumbabaloo het volgende:
De gyros uit Griekenland in een klein restaurantje daar waar ik 3 keer gegeten heb in 8 dagen.
Nooit meer zo lekker gegeten!
Wat is het?quote:Op donderdag 4 mei 2017 18:27 schreef CrashO het volgende:
Cockta
Al is dat intussen ook prima te krijgen hier vlak over de grens in Duitsland.
Frisdrank op basis van Rozenbottel. De Joegoslavische versie van Cola. Heel eigen smaak heeft het.quote:
Hmmm, ben benieuwd.quote:Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef CrashO het volgende:
[..]
Frisdrank op basis van Rozenbottel. De Joegoslavische versie van Cola. Heel eigen smaak heeft het.
Jugoslavie, wow, dat is ook meer dan 15 jaar verdwenenquote:Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef CrashO het volgende:
[..]
Frisdrank op basis van Rozenbottel. De Joegoslavische versie van Cola. Heel eigen smaak heeft het.
Sterker nog, Jugoslavie heeft nooit bestaanquote:Op donderdag 4 mei 2017 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jugoslavie, wow, dat is ook meer dan 15 jaar verdwenen
Sloveens. En bestaat sinds 1953. Dus -> Joegoslaviëquote:Op donderdag 4 mei 2017 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jugoslavie, wow, dat is ook meer dan 15 jaar verdwenen
Cocta is Pools trouwens
Ziet er goed uit! Net als in Sri Lanka. Ik hoor gelijk weer het getok. Of gekottu.quote:Op donderdag 27 april 2017 19:43 schreef realAIVD het volgende:
oke, ik kon uiteindelijk toch niet wachten tot volgende week en heb kottu gemaakt, met foto's on demand
Als roti heb ik roti paratha uit de diepvriezer van de toko gekozen, deze bleken nog "rauw", dus die heb ik eerst gebakken en toen af laten koelen.
Hier is zo'n beetje wat er in de kottu is gegaan
[ afbeelding ]
En hier is het uiteindelijke resultaat
[ afbeelding ]
oranje genoeg voor een dag als vandaag lijkt me
Nee, de naam kottu komt volgens mij van het geluid van het gehak.quote:
O grappig, toch nog wat geleerd vandaag.quote:Op donderdag 4 mei 2017 18:51 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Nee, de naam kottu komt volgens mij van het geluid van het gehak.
Correctquote:Op donderdag 4 mei 2017 18:43 schreef CrashO het volgende:
[..]
Sloveens. En bestaat sinds 1953. Dus -> Joegoslavië
Dat is toch megasmerig?quote:Op zaterdag 6 mei 2017 18:52 schreef Rorsach het volgende:
Na gebruik wel even het glas omspoelen en weer terugzetten.
1979, hallo.quote:
Geen idee, toen was ik nog niet geboren.quote:
Lekker ja Kwam ze pas tegen bij de Makro.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |