Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!quote:Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordtquote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grillquote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ah, thanks.quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:
[..]
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Welk recept ga je gebruiken?quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.quote:
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodigquote:Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?
Ik doe het nooit.
Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Vraag Fietsie.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Nee, volgens mij niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassenquote:
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Ligt er ook aan hoe dik het vlees is. Maar vaak wel zo'n 12 uur soms nog langer.quote:Op donderdag 11 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk.
Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo.
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets vanquote:Op donderdag 11 mei 2017 20:27 schreef Lienekien het volgende:
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend.
Uien voor uiensoep heb ik wel 16 uur gedaan (waren er ook veel)quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik doe het nooit zo lang, in ieder geval.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Kousenband 3 uur? Waarom?quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Je bakt niks? De specerijen ook niet?quote:Op donderdag 11 mei 2017 11:34 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Het ging er bevroren in. Had korter gekund maar het was hartstikke goed eetbaar. Het viel me alles mee want mijn hele dag liep anders dan gepland en het eten bereiden dus ook.quote:
Dat had ik vandaag ook niet gedaan en ik gooi de kerrie masala volgende keer wel even in de koekenpan.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Nee doe ik echt nooit.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel.quote:
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen.quote:
quote:Op vrijdag 19 mei 2017 17:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.
Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:01 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
SPOILER: Caribbean chicken, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ]Spoilers!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |