abonnementen ibood.com bol.com
pi_170377144
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:

[..]

eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was blijkbaar te laat om te typen :') |:( :') :@

Eerst c_/ veel sterke c_/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170394568
Vanavond met nieuwe aardappelen en wortels gegeten heerlijk _O_ :Y) *O* :D :P :9

Ik ga het recept opslaan :D *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170406888
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
pi_170408004
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170411471
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Die heb ik ook :) bevalt ie?
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:35:51 #31
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170416927
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
pi_170416977
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 20:35 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die heb ik ook :) bevalt ie?
Ja tot nu toe wel ja :)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170416987
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
:s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:41:16 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170417036
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170419858
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen 8)7 dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasser _O-
  donderdag 27 april 2017 @ 15:04:29 #36
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_170521608
Vietnamees Stoofvlees (Thịt b kho)

Een beroemd runderstoofpotje uit Vietnam, eerder kruidig & warm dan pittig. Bijzonder door het gebruik van steranijs en Thaise basilicum, al is het met normale basilicum of zelfs helemaal zonder basilicum ook al lekker. Het is gewoon weer eens wat anders dan een buf bourguignon of oma’s sudderlapjes, maar niet eens zo heel anders. Gewoon een lekker runderstoofpotje. In Vietnam, met zijn Franse invloeden eten ze het vaak met baguette, lekker soppend in de saus. Als ontbijt.

RECEPT
500g runderstoofvlees (bv magere runder-, rib-, of sucadelappen)
2 tl kurkuma (koenjit)
2 el (arachide) olie
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode chilipepers, fijngehakt
1 stengels citroengras, superfijngehakt
1 el kerriepoeder
1 el gemalen steranijs (of 3 hele, geroosterd en tot poeder gemalen)
2 dl hete runder- of kippenbouillon. (tip: bouillon + sojasaus + vissaus kan voor sommigen te zout uitpakken, gebruik dan water ipv bouillon)
2-3 el Vietnamese vissaus
2 el lichte sojasaus
1 el (ruwe riet)suiker
zout en zwarte peper
½ bosje verse thaise basilicum, zonder stelen of gewone basilicum
1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering

Snijd het vlees in blokjes, meng het met de kurkuma en zet het apart.
Bak sjalotjes, knoflook, chilipeper en citroengras in wat olie tot het geurig is.
Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 sec mee.
Voeg het vlees toe en bak het vlees een beetje bruin.
Voeg warme bouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe.
Breng aan de kook, voeg extra warm water toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen tot het gaar is. Ik zou zeggen minstens 4 uur, maar het veiligste is om stoofpotjes altijd een dag van tevoren te maken. Dan kun je het zonder stress laten pruttelen zolang als nodig is en bovendien is stoofvlees de volgende dag nog lekkerder ook. Meer maken om in te vriezen is altijd een goed idee.

Voor serveren proeven en op smaak brengen met peper, zout en de rest van het steranijspoeder. Eventueel de saus binden met een maizenapapje (2 tl mazena + 1 el koud water).
Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes. Of met baguette dus!

Ik heb de kruiden en vlees gebakken toen de rest erbij en overgedaan in de slowcooker, die op 11 uur gezet, de geur die eruit komt is heerlijk : morgen eten.
Ik ben alleen geen fan van de citroengras stengel die blijft volgens mij toch houterig want ik kreeg hem niet superfijn (nog 9 uur te gaan misschien wordt het nog zacht), maar misschien meer een idee om te pletten, erbij te gooien en later eruit te halen.

Va internet afgeplukt maar weet niet meer van welke site, sry
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  donderdag 27 april 2017 @ 15:07:24 #37
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170521667
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 27 april 2017 @ 15:41:20 #38
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_170522062
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken ;( In ieder geval goede les voor de volgende keer.
Heb jij hem ook gemaakt oh-oh ?

Bij Robin vandaan dus, Robin het ruikt verrukkelijk hier in huis :)
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  vrijdag 28 april 2017 @ 02:00:12 #39
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170536113
Vorige week nog ja, maar ik maak hem wel vaker O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')