Dat is zo weinig, daar zou ik niet apart zoutloos brood voor bakken...quote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij krijgt een korstje om op te sabbelen wat ie dan binnen krijgt is mooi mee genomen
Ik wel! Heel erg leuk om zijn eerste brood zelf te bakken Het zit in sneetjes in de vriezer dus we kunnen nog even voorruitquote:Op zaterdag 17 februari 2018 20:31 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dat is zo weinig, daar zou ik niet apart zoutloos brood voor bakken...
ziet er goed uit!quote:Op zondag 18 februari 2018 14:50 schreef pmponer het volgende:
Zo dat is een heerlijk brood geworden!
in de oven
[ afbeelding ]
Uit de oven
[ afbeelding ]
aangesneden
[ afbeelding ]
Voor je verjaardag vragenquote:Op zondag 18 februari 2018 19:21 schreef pmponer het volgende:
Oeh dat ziet er ook lekker uit. Helaas ligt dat boek hier niet in de bibliotheek, dus ik doe het met recepten die ik op internet zie.
Ik zoek intussen overal naar broodbakboeken. Ik heb intussen al een aardige collectie opgebouwd en vrijwel allemaal heb ik ze gevonden in kringloopwinkels. Kook/recepten/bakboeken zijn kennelijk niet populair, want die winkels staan er vol mee.. Zijn misschien niet zo fancy als de bekende broodboeken, maar staan toch vaak leuke dingen in en kosten vrijwel niets.quote:Op zondag 18 februari 2018 19:59 schreef pmponer het volgende:
Ja dat kan maar ik twijfel dan altijd over welk boek hahaha (ik heb meesterlijk brood ook eens kort mogen lenen). Mijn verjaardag duurt nog lang, en ik kies dan vaak eerder voor praktische dingen.
Ik vier het eigenlijk nooit. Dit jaar wel icm met housewarmingparty en ga gewoon iris-cheques vragen.quote:Op zondag 18 februari 2018 19:59 schreef pmponer het volgende:
Ja dat kan maar ik twijfel dan altijd over welk boek hahaha (ik heb meesterlijk brood ook eens kort mogen lenen). Mijn verjaardag duurt nog lang, en ik kies dan vaak eerder voor praktische dingen.
Of een goedkopere machine én het boek van Levine.quote:Op zondag 18 februari 2018 21:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik vier het eigenlijk nooit. Dit jaar wel icm met housewarmingparty en ga gewoon iris-cheques vragen.
Dan sowieso 1 boek van Levine scoren of toch alles voor een KitchenAid gebruiken zodat ik daar niet zo veel meer voor bij hoef te leggen.
Keuzes, keuzes, keuzes
Mwah ligt eraan he, als ze dezelfde kitchenaid wilt als die ik heb snap ik het wel De heavy duty is wel een iets andere machine dan een artisan.quote:Op maandag 19 februari 2018 07:32 schreef Bleie het volgende:
[..]
Of een goedkopere machine én het boek van Levine.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/recepten-index.htmlquote:Op zondag 18 februari 2018 19:21 schreef pmponer het volgende:
Oeh dat ziet er ook lekker uit. Helaas ligt dat boek hier niet in de bibliotheek, dus ik doe het met recepten die ik op internet zie.
De keuze is reuze Ik ben heel blij met mijn KA, maar ook nogsteeds blij met mijn keuze voor de heavy duty. Hij heeft geen moeite met brooddeeg, over de artisan hoorde ik andere verhalen.quote:Op maandag 19 februari 2018 10:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ga geloof ik toch echt voor een KA.
Ik had een Kenwood Patissier maar die heb ik aan een vriendin gegeven en dat model is dus niet meer te koop anders had ik die weer genomen.
Kenwood Kmix is evt ooknog een optie maar volgens mij ook net zo in de prijsklasse vd KA.
Zie het over een maand of 4 wel
Zie editquote:Op maandag 19 februari 2018 10:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
De keuze is reuze Ik ben heel blij met mijn KA, maar ook nogsteeds blij met mijn keuze voor de heavy duty. Hij heeft geen moeite met brooddeeg, over de artisan hoorde ik andere verhalen.
Ah kijk. Iets met never change a winning teamquote:Op maandag 19 februari 2018 10:31 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zie edit
Heb zelf zeker zonder problemen 2 jaar de Patissier gehad. Enige reden waarom ik ‘m weg heb gegeven was omdat ik niks meer wilde wat ik van mijn ex gekregen had
En deze vriendin verdiende ook gewoon een mooi apparaat
oh, die kaasdingen heb ik ook eens gemaakt maar stuk minder mooi gelukt.quote:Op maandag 19 februari 2018 18:23 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
2x levientjes (waarvan er 1 niet echt lekker wou rijzen in de oven ) en 12 kaasbroodjes
La Rousse heb ik hier ook liggen, moet ik nog aan beginnen. Heb wel al een desem staan, maar niet altijd de tijd en het geduld om ermee te bakken. Gist gaat dan zoveel snellerquote:Op maandag 19 februari 2018 18:30 schreef pmponer het volgende:
Net uit de bieb de La Rousse Brood gehaald, dat ziet eruit als een leuk en bruikbaar boek
Het receptenblok van Levine had ik inderdaad gevonden, en ook gebruikt voor het zonnebloempitten brood.
Als kneder gebruik ik de pas aangeschafte famag grilletta 5 kg. Nu een aantal keer gebruikt, en er erg blij mee. Het schoonmaken is wel wat lastig maar wel te doen, maar als kneder beter dan mijn bosch mum, maar die heb ik nog gebruikt voor deegjes van 500 gram meel. Dat zou de Famag wel moeten kunnen maar het lijkt mij wat weinig.
Alleen de mooie staan op de foto Het duurde een broodje of 3 voordat ik door had hoe ik ze het beste kon rollen.quote:Op maandag 19 februari 2018 18:42 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
oh, die kaasdingen heb ik ook eens gemaakt maar stuk minder mooi gelukt.
De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebtquote:Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.
Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
Dit is inderdaad exact zoals ik het doe. Alleen geen uur, maar zolang als de oven nodig heeft om op te warmen. Daarna bakblik op de steen en water op de onderste bakplaat en deur van de oven voorzichtig dicht.quote:Op maandag 19 februari 2018 20:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebt
Die steen wordt 250 graden, ik zou die niet graag oppakken.. Of begrijp ik je niet goed? Ik gebruik trouwens boven en onderwarmte.quote:Op maandag 19 februari 2018 20:19 schreef pmponer het volgende:
Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
ik heb geen steen maar een pizzasteel (https://pizzasteel.nl) dat is zware stalen rechthoekige plaat.quote:Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.
Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
Als dat kan zou ik dat gewoon doen. Het idee is dat die steen heet is en hoe je dat doet, maakt verder niet uit.quote:Op maandag 19 februari 2018 21:05 schreef pmponer het volgende:
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.
mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.
Hoezo jammer? Mooi broodje toch? Goede ovenrijs ook. Te goedquote:Op vrijdag 23 februari 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Misschien bestel/vraag ik ze later wel allebei, heb nu de beide boeken van meesterlijk brood via de bieb gereserveerd.
Verder op dit moment 2 busbroden aan het bakken, volkoren (fijn) 1 door de zonnebloempitten gerold,.
Ben benieuwd wat het wordt.(hmm worden broden met problemen.)
Hij scheurt bij de korst zijkant, iemand weet hoe dat kan? Wat ik niet goed heb gedaan?
ah het volgende gevonden https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=4307
jammer
https://www.rutgerbakt.nl(...)n-notenbrood-recept/quote:Op zaterdag 24 februari 2018 19:47 schreef pmponer het volgende:
ach ja, het is geen showroom model hahaha
Maar de smaak is erg goed! Dus wij kunnen er weer een paar dagen tegen.
Verder net met mijn oudste dochter deze gebakken:
[ afbeelding ]
Wilde alleen lastig uit de vorm vandaar dat hij wat "aangepakt" is.
De jongste wil graag een rozijnenbrood iemand daar nog het beste recept voor?
Deze heb ik volgens mij ooit eens gebakken https://uitdekeukenvanard(...)t-kaneelspiraal.html
ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekkerquote:Op zondag 25 februari 2018 08:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
https://www.rutgerbakt.nl(...)n-notenbrood-recept/
Deze is geniaal.
Klopt. Levientjesquote:Op zondag 25 februari 2018 09:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekker
Dit is gewoon een broodmix waar je in plaats van water bier doorheen mengt. Ach, ik kreeg 'm en het is weer eens een nieuwe ervaring.quote:Op zondag 25 februari 2018 18:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ken wel bierbostelbrood van horen zeggen, dan gebruik je een ‘afval’ produkt van thuisbrouwers.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |