Zelfscanner | zondag 12 maart 2017 @ 22:09 |
Hallo Fokkers Misschien niet iets wat je van zelfscanner zou verwachten, maar met een aantal mensen om mij heen kwamen we op het idee om een eigen zaak te willen beginnen. Samen willen we een broodjeszaak/Theeroom beginnen ergens in Nederland. Natuurlijk is daar een onderzoekje voor nodig. Hopelijk zijn er wat culinaire fokkers die mij hierbij willen helpen. Ik ben nu bezig met het maken van een enquête/vragenlijst zodat ik die kan delen met de rest van Nederland. Alleen, wat voor vragen zal ik hierin zetten? Vragen zoals 'wilt u gratis wifi' of 'aan wat voor gebak denkt u?' (Deze staan er al in) Denk groot en gooi elk idee eruit. Natuurlijk google ik ook, maar wie weet komen er wel leuke vragen en ideeën hier langs. Vragen, heel graag stellen hier. | |
#ANONIEM | zondag 12 maart 2017 @ 22:10 |
Zijn er ook opties om ingrediënten weg te laten bij een broodje? (denk aan allergieën en dergelijke, dus ook niet bereiden met mes Y wat product X heeft aangeraakt) Zijn huisdieren toegestaan in de zaak? | |
Joene | zondag 12 maart 2017 @ 22:11 |
Verrassend Concept. Zijn maar weinig broodjeszaken en theerooms in nederland. Wat gaat jou zaak zo bijzonder maken dat ik mijn broodje bij jou kom lunchen ipv bij je buurman ? | |
edraket31 | zondag 12 maart 2017 @ 22:11 |
Wat is je startkapitaal? | |
halfway | zondag 12 maart 2017 @ 22:13 |
HACCP. | |
Hyaenidae | zondag 12 maart 2017 @ 22:14 |
Als er al zo weinig zijn dan lijkt het me erg sterk dat de buurman ook zo'n zaak heeft. | |
RobinOok | zondag 12 maart 2017 @ 22:15 |
Een soort Geen Peil broodjeszaak? Je hebt zelf geen idee, maar iedere klant moet zelf maar verzinnen wat hij wil? | |
Mr.Ping | zondag 12 maart 2017 @ 22:20 |
Ik vind service erg belangrijk! | |
Geerd | zondag 12 maart 2017 @ 22:23 |
Topless !! | |
Joene | zondag 12 maart 2017 @ 22:23 |
+1 scherp | |
Karina | zondag 12 maart 2017 @ 22:27 |
Ik zou ook denken aan ontbijt. Volgens mij zijn er niet heel veel zaken waar je lekker kunt ontbijten. Gewoon lekkere broodjes met goed beleg (in Duitsland paar keer gedaan, lekker hoor). Oh je wil vragen: - zou u ontbijt willen en wat wilt u dan als ontbijt? | |
Vliegbaard | zondag 12 maart 2017 @ 22:27 |
Een bezorgdienst! Wat ik hier in de buurt zie is dat de meeste zaken een broodjeszaak runnen maar tevens ook hun activiteiten ontplooien. Enerzijds kun je denken aan een soort van catering anderzijds een vorm van thuisbezorgd.nl. Enkel een broodjeszaak/thearoom lijkt me wat marginaal en weinig rendabel om een goede omzet/winst te scoren. | |
Lunatiek | zondag 12 maart 2017 @ 22:34 |
Wilt u in uw eentje van een high tea/afternoon tea kunnen genieten? Wilt u werken tijdens het eten? Zou u de broodjes op uw werkplek bezorgd willen krijgen? | |
Zelfscanner | zondag 12 maart 2017 @ 22:37 |
Is voor geleerd. Ja, dit staat in het concept. Dus letterlijk de gast komt binnen kiest voor wit of bruin brood en kiest wat ze erop willen. (Natuurlijk wel een max aan) alleen lijkt het niet op de subway Verrassend genoeg had ik deze vraag al bedacht | |
#ANONIEM | zondag 12 maart 2017 @ 22:39 |
En je gebruikt elke keer dus ander bestek om het brood klaar te maken? Dat is wel redelijk uniek dan. Of gebruik je ander bestek per bestanddeel? (iemand met een extreem lactose-probleem kan nog wel eens moeite hebben als een mes daarna wél mayonnaise heeft aangeraakt, bijvoorbeeld) En wat betreft huisdieren? | |
Mr.Ping | zondag 12 maart 2017 @ 22:39 |
Wanneer ga je open? En wat doe je met de broodjes die overblijven elke dag? | |
Zelfscanner | zondag 12 maart 2017 @ 22:39 |
Ik snap je punt. Het is de flexibiliteit, de prijs en dat alles vers is. Dus we gaan geen afbakprul inkopen. Wij ook. | |
Zelfscanner | zondag 12 maart 2017 @ 22:47 |
Er is vanaf nu een half jaar uitgetrokken. Dus om alles te leren, deals te maken, pand vinden en huren, financieren, opbouw e.c.t. We proberen zo min mogelijk over te houden. Wat toch overblijft willen we wegdoen aan de wat armere mensen of aan bijvoorbeeld de plaatselijke kinderboerderij. Al moet ik het aan de eenden voeren. Zo min mogelijk de prullenbak vullen is ons doel. (En ja, ik heb ergens gewerkt waar prullenbakken vullen de ode van de dag was) Het is wel de bedoeling ja. Voor elke klant willen we er zijn. En vooral mensen met allergieën en dat soort zijn er nu wel erg weinig zaken. Bij de Hema bijvoorbeeld heb je hier een probleem mee. Huisdieren mogen niet, maar een blindengeleidehond is natuurlijk altijd welkom. | |
FlippingCoin | zondag 12 maart 2017 @ 22:47 |
En heb je al onderzocht of die combinatie überhaupt haalbaar is? Kwaliteit en flexibel maar toch goedkoop. | |
#ANONIEM | zondag 12 maart 2017 @ 22:49 |
(voor beide punten, zie het vaak helaas anders) Wat onderscheidt je van andere broodjeszaken/lunchrooms/theezaken? Misschien ook al eens gedacht om verschillende koffiesoorten aan te bieden? High Tea's zijn natuurlijk populair, maar er zijn in Nederland ook zat koffieliefhebbers. Bij uitstek zijn de koffiezaken hier niet bezig met het serveren van eten, maar lijkt me wel interessant eigenlijk Schoot even zomaar door me heen [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2017 22:50:07 ] | |
edraket31 | zondag 12 maart 2017 @ 22:52 |
| |
Zelfscanner | zondag 12 maart 2017 @ 23:04 |
Ja, maar het is nog afhankelijk van de huur en de mensenloop naar de zaak toe. Het zal in het begin altijd even nagelbijten zijn natuurlijk. De koffie en de thee zijn het hoofd idee. (De rest is er omheen bij bedacht) Dus we gaan niet met DE koffie aankomen en zakjes thee van de pickwick. Doen we dus nog goed onderzoek naar. Voordeel is we hebben een banketbakker en iemand die de horeca opleiding heeft gedaan. Afgerond ¤20.000 Crowdfunding zit ook in gedachten. | |
FlippingCoin | zondag 12 maart 2017 @ 23:23 |
Zijn wel dingen waar je goed over na moet denken natuurlijk, als de combinatie niet mogelijk is zal er toch een keuze gemaakt moeten worden wat veel impact kan hebben. | |
Ferdii | zondag 12 maart 2017 @ 23:49 |
Ik wil een zaak waar je een goede uitsmijter kan krijgen en waar met de koffiekan wordt rondgegaan Geen hip geneuzel, maar authentieke gezelligheid. Beetjezos de Amerikaanse coffee shops, maar dan zonder voedsel vergiftiging | |
golfer | zondag 12 maart 2017 @ 23:49 |
Dus via een soort GeenPeil-vragenlijst moeten wij voor jou een businessplan gaan bedenken? | |
Ferdii | maandag 13 maart 2017 @ 00:06 |
Nog altijd beter dan met een dom plan een zaak starten en er na 2 manden achter komen dat je geen klanten trekt | |
golfer | maandag 13 maart 2017 @ 00:52 |
Misschien is het toch nog slimmer om zelf je enquête en businessplan te bedenken en te schrijven? | |
tombolafan | maandag 13 maart 2017 @ 07:17 |
Pas op dat je geen wurgcontract tekent bij de koffie leverancier (zie wgr) | |
halfway | maandag 13 maart 2017 @ 07:59 |
Die bestaan al, truckerscafe's. Ik denk dat het probleem van TS is dat Nederlanders niet bereid zijn om geld uit te geven voor ontbijt/lunch/diner het zit (nog) niet in onze cultuur. Zag vorige week een docu over de eetcultuur in de VS waar een gezin dagelijks voor 50 dollar avondeten bestelde, dat is hier ondenkbaar. | |
Molleman | maandag 13 maart 2017 @ 11:03 |
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief. Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben. Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt. | |
Ferdii | maandag 13 maart 2017 @ 11:15 |
Herkenbaar ja, 12 in een dozijn broodjes zaken met allemaal hetzelfde toeristen menu | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 15:37 |
Heb je horeca ervaring? Een opleiding in die richting? | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 17:59 |
Yes, ervaring. Ik volg de brood/banket opleiding. De andere persoon doet horeca. | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:16 |
Ik snap niet zo goed wat je met een vragenlijst wil, de mensen die je vragen gaan beantwoorden, is dat je doelgroep? Zorg gewoon dat je op een druk punt zit, betere spullen verkoopt en wat anders hebt dan de ketengastronomie. Zorg voor uitstekende koffie, volg een barista cursus, gros van de koffie in de horeca is kut met peren en de marges op koffie zijn geweldig. Je kan beter 500 koffie verkopen dan 2000 broodjes. | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 19:20 |
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?) Doelgroep ligt voornamelijk nog op de consumenten. Bezorgen is een toekomst idee. Maar op bestelling iets maken hebben we geen probleem mee. | |
Weltschmerz | maandag 13 maart 2017 @ 19:26 |
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame. Je hoeft ook niet per se te doen wat de klant wil want de klant weet dat niet zo goed. Mijn favoriete broodjeszaak is bijvoorbeeld een Italiaanse specialiteitenwinkel met Italiaanse bollen, maar dan van goed deeg en niet dat schuimbrood, en met van alles erop waarvan ik slechts een ingredient gekozen heb. Die vragen dan 'was het lekker' en dan zeg ik 'ja', en dan zeggen zij 'dan krijg je de volgende keer een ander broodje'. De klant alles aanbieden wat die denkt te willen zal vaak duur zijn omdat je dan heel veel ingredienten op voorraad moet hebben. Als je dat goed doet en er een goede smaak in hebt, kun je de klant heel weinig te kiezen geven. | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:28 |
Wil je geld verdienen of wil je af een toe een broodje smeren? | |
LastRequest | maandag 13 maart 2017 @ 19:30 |
Misschien slim om eens te kijken naar broodjeszaken die populair zijn, bijvoorbeeld op Tripadvisor. Ik ben in Dublin bv. meerdere keren gaan ontbijten bij 147 Deli. Ze hebben helaas geen site zo te zien, maar lees hier bv. een recensie: http://www.irishtimes.com(...)sandwiches-1.1823151. Speciale broodjes en mensen komen er echt heen omdat het gewoon goed en lekker is. | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:30 |
Liever een dubbele boterham met boter en goed beleg van echt goed brood dan zo een bakeoff pistoletje met margarine en hotelblok kaas die je overal krijgt, denk aan delifrance | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 19:39 |
En het is altijd druk bij dat delifrance Zag laatst nog hoe hun een smoothie maken.. Met goedkope jus de orange uit pak. Iedereen wilt geld verdienen Wij ook. Broodjes smeren willen we volop doen. | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:42 |
Je kan ook een delifrance franchise nemer worden, of wil je je onderscheiden? | |
jcdragon | maandag 13 maart 2017 @ 19:42 |
Ga je ook kortingsbonnen uitdelen? | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 19:43 |
Onderscheiden natuurlijk En het scheelt je waarschijnlijk ook nog een bak geld. Hier kon ik op wachten. Er zullen wel aanbiedingen en combideals komen. Een kortingsbon, heel misschien. Want waarom papier verspillen als je het voordeel ook meteen aan de klant kan geven? Net als een bonuskaart. Slaat eigenlijk nergens op | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:44 |
Ga eens kijken bij slagerij meester in de amsterdamse poort, dat is een slager die zijn vleeswaren en kaas op broodjes is gaan verkopen. Stond toen ik nog daar in de buurt werkte altijd een enorme rij buiten voor de broodjes | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 19:45 |
Ga ik doen. Daar ben ik nog niet zo gek ver vandaan. Uiteraard hebben we al heel wat zaken bezocht en zullen er nog vele volgen. | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:48 |
Leer vooral heel goed rekenen. Zal je zien waar je op verdient. Levensmiddelen als vleeswaren moet je altijd vers hebben, maar ze bederven, sla loopt weg waar je bij staat als het warm is. Eten verkopen heeft kleine marges, je waren zijn kort houdbaar en de concurentie is groot, de warenwet streng. Je overhead is relatief groot en het is niet voor niets dat in geen andere bedrijfstak zoveel ondernemers failliet gaan. | |
gargamelnl | maandag 13 maart 2017 @ 19:59 |
Ga eens naar een starters bijeenkomst van de kvk. Schrijf een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan waaruit blijkt dat je concept niet haalbaar is, hoeft niet perse een slecht ondernemingsplan te zijn! bijv. https://www.kvk.nl/evenementen/ondernemingsplan-schrijven/ | |
Sigaartje | maandag 13 maart 2017 @ 20:06 |
Begin een goede hamburgerzaak om af te halen, daar zit volgens mij een gat in de markt. Zoiets als deze http://www.fiveguys.com/ Dat missen we echt in Nederland. Gewoon een kwaliteitshamburger die je heel gemakkelijk ophaalt. | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 20:07 |
Kwam dat niet ergens dit jaar naar NL? Ik moet wel eerlijk zijn dat ik afgelopen week zelf een testje heb gedaan met kleine hamburgerbroodjes te maken. En dat ging echt goed en ook onderscheidend. Maar we denken even groot natuurlijk op dit moment. Je kan nu eenmaal niet alles (in 1x) doen. | |
Sigaartje | maandag 13 maart 2017 @ 20:12 |
eh jaa.. Amerikaanse ketens in Nederland 1971 McDonald’s 1972 KFC 1973 Pizza Hut 1981 Burger King 1997 Dunkin' Donuts 1997 TGI Friday's 2000 Subway 2009 Starbucks 2016 Papa John's 2017 Dunkin’ Donuts (keert terug) 2017 TGI Friday's (keert terug) 2017 Five Guys 2017 Taco Bell 2017 Pizza Hut (keert terug) | |
uniekhoorn | maandag 13 maart 2017 @ 20:20 |
Mini kaasfondue met voornamelijk wat verschillende broodsoorten en wat groente die je voor andere broodbeleg ook gaat gebruiken (champignons, ui, paprika e.d. niet al te moeilijk het is mini kaasfondue) | |
edraket31 | maandag 13 maart 2017 @ 20:43 |
Lijkt mij erg weinig als startkapitaal, ga je ook geen crowdfunding voor krijgen als dat je enige zekerheidsstelling gaat zijn. Die 20k is er zo door gejast. Überhaupt al eens doorgerekend wat je kwijt bent aan interieur, 1e maand huur zonder inkomsten (ivm inrichten), borgsom huur, koeling, voorraad aanschaffen etc etc Crowdfunding lijkt heel leuk, maar hou je ook even rekening met een fors rentepercentage van al snel 7-8%? Zou je al een funding kunnen krijgen, dan nog moet je heel wat broodjes smeren om de rente op te brengen. | |
Nitzer | maandag 13 maart 2017 @ 20:53 |
Ik mis vaak andere lekkere warme dranken i.p.v. thee en koffie, zoals chai tea varianten en witte chocolade melk. En wat doe je met kinderen in je toko? | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 20:59 |
We moeten ergens beginnen natuurlijk. Ik snap dat 20.000 misschien wat weinig is, echter hebben we een groot bereik achter ons staan die heel graag een handje helpen. Zo hoeven er geen werklui aan de slag en kunnen we goedkoper aan materialen komen. Het interieur is er al voor een deel. Dat is ooit uit een veiling al nieuw op de kop getikt. Dat scheelt ook al zo een euro of 3000. De 1e voorraad zal natuurlijk een grote kostenpost zijn en we moeten maar zien hoeveel we elke dag nodig hebben. Daarom doe ik nu ook wat marktonderzoek. Misschien zit men wel helemaal niet op ons te wachten. Witte chocolade melk staat op de lijst. Ben ik ook gek op namelijk. Kinderen? Als ze maar stil zijn Nee, gewoon welkom hoor. Iedereen is kind geweest. | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 21:04 |
Ik dacht dat jij machinist wilde worden? | |
realAIVD | maandag 13 maart 2017 @ 21:06 |
Ik ben nogal van het lunchen....voor mij is belangrijk dat er een stel klassiekers op de kaart staan (wat je overal kan krijgen en niet zonder reden) en een stel bijzondere items (waar je voor terugkomt omdat het nergens anders te krijgen is). Ook belangrijk: ik wil een wijntje of een lokaal (en lekker) biertje kunnen bestellen bij de lunch! | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 21:08 |
Ja ssst. Dat wil ik ook nog steeds. Zowel dit als machinist kan de soep invallen he | |
Droopie | maandag 13 maart 2017 @ 21:09 |
Dat eerste, kost 50 euro en je hebt een leerzame ochtend. | |
Zelfscanner | maandag 13 maart 2017 @ 21:11 |
Ik zie 300 euro staan? | |
Droopie | maandag 13 maart 2017 @ 21:15 |
https://www.kvk.nl/evenementen/een-eigen-bedrijf-starten/ Ben in januari geweest en toen was het 50 euro. En in een zaal met 50 man, waarvan 10 vrouwen iets met baby's en internet wilden doen.. 10 vrouwen iets creatiefs. | |
Isabeau | dinsdag 14 maart 2017 @ 00:20 |
In Manchester op zondagochtend naar een restaurant geweest waar ze heel veel soorten ontbijt serveerden vanaf 7 uur 's morgens en het was er stampvol. Zoiets weet ik verder nergens in Nederland! Deze was het: Pokusevski's op tripadvisor. | |
Lunatiek | dinsdag 14 maart 2017 @ 05:51 |
Als ze echt welkom zijn, doe je er iets mee: kinderstoelen, kleurplaten, speelhoek, aangepast menu, mogelijkheid om babyhapjes op te warmen, speciaal toilet/verluierruimte. Als mams met vriendinnen uren wil theeleuten is zoiets wel belangrijk. | |
mrPanerai | dinsdag 14 maart 2017 @ 06:03 |
Ik vind de broodjeszaken hier in België zoveel lekkerder dan in Nederland...er heerst hier ook een andere cultuur, ga daar je licht eens opsteken. | |
Lunatiek | dinsdag 14 maart 2017 @ 06:21 |
Voor de lunch geldt dat de dichtstbij zijnde lunchroom altijd het beste is. Gewoon omdat de meeste mensen beperkt tijd hebben in de lunchpauze en dus niet te veraf willen eten, gedoe met auto parkeren willen ze ook niet. Locatie is alles, wat dat betreft. Zit je te veraf, dan komen ze niet, hoe onderscheidend je ook bent. Zit je dichtbij en is er geen concurrentie, dan is onderscheidend zijn ook niet interessant. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 maart 2017 @ 07:07 |
Je moet je wel afvragen of dat zakelijk een verstandige keuze is. | |
Molleman | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:00 |
Er zijn zoveel goede kleine ondernemers in Nederland te vinden die geweldige producten maken. Maak gebruik van kaas van de lokale boer. Gebruik de varkens van lokale boeren om eigen bacon of worst te maken. Haal eieren en groente bij boer om de hoek. Haal je mayonaise niet in de winkel maar maak hem zelf en geef er een eigen twist aan. Maak je eigen bacon 13 in een dozijn broodjeszaken zijn er genoeg. Probeer jezelf te onderscheiden. Als je product goed genoeg is komen ze echt wel jouw kant op. Bij een vriend van mij op het werk rijden ze elke week 2 dorpen verder om broodjes te halen voor al het personeel, zo gek is iedereen op die broodjes. Met betrekking tot bezorgen, vandaag voor een vergadering broodjes besteld. Toch even voor zo'n 80-90 euro in 1 bestelling. Tikt snel aan. Helaas geen hele bijzondere dingen aangezien er geen zaken in de buurt zitten die bijzondere broodjes maken met leuke producten. | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:04 |
Goed punt! En vraag dan of men een beschaafd of een Engels ontbijt wil nuttigen. | |
Lunatiek | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:35 |
Daarom. Kinderen welkom is niet heel eenvoudig. Als ze zich gaan vervelen, kunnen andere klanten er last van krijgen. Die zie je dan niet meer zo snel terug. | |
Isabeau | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:47 |
Ik heb echt nog nooit een restaurant de schuld gegeven van vervelende kinderen... | |
Lunatiek | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:54 |
Nee, dat doe je niet. Maar als je elke keer dat je er komt eten tussen dreinende kinderen zit, is een alternatief snel gevonden. "De sfeer is minder" zeg je dan. Zoals mensen ook wegblijven als je de verkeerde muziek hebt. | |
Vliegbaard | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:55 |
Als ouder van 2 kinderen vind ik het toch altijd wel een pluspunt als een zaak iets voor kinderen te doen heeft anders worden ze vervelend, daar heeft iedereen last van. Het hoeft maar een kleurplaat te zijn. Maar je moet je afvragen of je doelgroep mensen met kinderen is. | |
Molleman | dinsdag 14 maart 2017 @ 10:41 |
Inderdaad zeker niet met standaard Delifrance broodjes bakken. Leer zelf goed brood te bakken. Zo heb ik een boek van Tartine thuis, die gasten maken geweldig zuurdesembrood. 's Morgens staan mensen daar in de rij om een brood te kunnen bemachtigen. Liever een kleiner en zeer goed assortiment dan een heleboel met matige kwaliteit. Die tenten hebben we al genoeg in Nederland. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 maart 2017 @ 16:11 |
Een zaak waar kinderen rond rennen? Dan vertrek ik direct. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:41 |
1. Denk aan een goede locatie waar veel mensen werken, die tussen de middag een heerlijk broodje willen. Zo zou je b.v. dicht bij een universiteit kunnen gaan zitten. Er zit een bakkertje dicht bij onze uni die ook heerlijke belegde broodjes heeft en er wordt regelmatig in bulk afgehaald door de uni daar, zaakje draait als een tierelier. 2. Denk aan hoe groot je pand is, en of je uitsluitend wil laten afhalen of ook mensen daar wil gaan laten zitten. Als er bankjes of een parkje in de buurt is waar mensen kunnen zitten, is uitsluitend afhalen al haalbaarder dan als mensen ver terug moeten lopen om hun broodje op te eten. Je wil ook goede koffie gaan doen dus wellicht zul je dan toch zitplaatsen moeten gaan aanbieden. 3. Denk aan je inkoop. Lokale versinkoop (vis, kaas, eieren, vleesproducten etc.) is helemaal hip en hoeft niet per se onbetaalbaar te zijn, en je kunt er mee marketen. En wat ga je doen met je brood, zelf bakken, of inkopen bij een lokale bakkerij? Denk aan wat je zelf maakt en wat niet (liefst zo veel mogelijk wél zelf maken, uiteraard). 4. Denk aan je marges en prijzen in verhouding tot het publiek wat er rondloopt. Hoe heerlijk je broodje zalm à 4,80 euro ook is, een arme student kan dat simpelweg niet betalen. 5. Denk aan je marketing op social media, lokale marketing etc. 6. Schoenmaker. houd je bij je leest. Je wil broodjes en goede koffie gaan doen. Ga dan niet in de valkuil trappen van ook nog ijsjes, hamburgers, cocktails, smoothies, frituur etc. te gaan willen doen. Liever gewoon heel erg goed in één bepaald product, en zeker broodjes zijn dusdanig breed dat er voor iedereen wel wat tussen zit. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:59 |
Deze man heeft de wijsheid in pacht, wat een god. | |
Ferdii | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:00 |
Kan de rest ook weer rustig eten | |
Meike26 | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:18 |
Wat ik in Nederland mis zijn goeie milkshakes in de zomer. Tot een aantal jaar (10-15) geleden waren de shakes van de Mac nog wel oké, dik maar vloeibaar, goede smaak en niet van die shakes zoals nu wat gewoon verdunde vla is door een smal rietje. Goede shakes dus in voorjaar tot najaar waar je mogelijk een goede klantenbinding mee kan krijgen. In de VS is het heel normaal om te vragen om een double shake, 2 smaken naar keuze. Vraag je hier in NL of dat kan, is het 70% kans dat ze nee zeggen omdat de apparaten staan geprogrammeerd op een hele beker. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:27 |
Ik weet zelf wel een hele leuke locatie voor een broodjeszaak. Saampjes eentje beginnen? | |
Thezappa | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:28 |
Zorg dat je broodjes maakt ..die je niets zo even kan maken.. Mooie pastrami , goede vleeswaren En fatsoenlijke prijs | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:28 |
Leuk maar dan zou ik het wel combineren met wat andere dingen, want van alleen milkshakes ga je denk ik niet je brood verdienen. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:29 |
Maar ik wacht nog op foto's in mn dm | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:30 |
Alleen als je startkapitaal hebt, want ik ben een blutte student met studieschuld. | |
Meike26 | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:37 |
Mee eens, maar verse broodjes met vlees, vis of kaas gaan denk ik goed samen met milkshakes. Een kalfs of lamsburger-menu (van lokale boer) met een medium milkshake naar keuze kan ook een goede trigger zijn. Zelf zou ik qua locatie gaan voor iets wat dicht bij industrie terrein zit én langs een populaire fiets of wandelroute zit. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:39 |
Industrieterrein? Ik zou juist gaan voor iets dicht bij b.v. een hogeschool of universiteit, iets meer in de stad dus. Maar goed je locatie bepaalt dus ook je product. Als je in de stad zit zul je wat meer hipperdepippe achtige dingen moeten hebben. | |
Meike26 | dinsdag 14 maart 2017 @ 19:51 |
Als ik zie hoeveel kantoor mensen elke dag tijdens lunchtijd over het industrie/business terrein lopen, ja, dan kan je daar een vaste klantenkring mee opbouwen + je toekomstige bezorgservice rijdt hoofdzakelijk kleine afstanden voor een goed tarief. Een electrisch bestelkarretje kan dan ook weer bijdragen aan het groene hippe karakter. | |
RobinOok | dinsdag 14 maart 2017 @ 20:00 |
De mensen die bij ons kantoor een rondje lopen zijn nu juist de mensen die hun eigen bammetje meenemen. | |
Meike26 | dinsdag 14 maart 2017 @ 20:36 |
Die zitten er altijd tussen ja, maar nog niet zo lang geleden even moeten wachten bij de Mac in Rotterdam Alexander, rond lunchtijd. Niet normaal hoeveel stropdasjes en mantelpakjes je daar kan tellen. Op 1 middag. En elke stropdas en elk mantelpakje heeft weer familie en vrienden. Heb je een goede zaak, goede prijs kwaliteit verhouding, dan heb je in het voorjaar zowel doordeweeks als in het weekend gewoon een zaak met top omzet. En plaatsen in het midden van het land, Betuwe en Groene Hart bijvoorbeeld, hebben beide te bieden. | |
Zelfscanner | vrijdag 17 maart 2017 @ 22:47 |
Bedankt allemaal Zijn er druk mee bezig en nemen alle ideeën en tips mee. We gaan naar de KVK toe en zijn wat pandjes aan het gluren. Ondertussen alvast wat spullen inslaan die goedkoop op de kop getikt kunnen worden. Meer berichtjes zijn altijd welkom natuurlijk. | |
dave7070 | maandag 20 maart 2017 @ 22:05 |
Ga voor kwaliteit en fuck de allergiemaffia, aan die uitzonderingen verdien je niks. Maak ook retegoede hamburgers. Met een goed stuk vlees. Tegen goede prijzen. Niet teveel keuze, alleen wat echt goed is. En pastrami sandwiches. En goede kleine salades. Goede soep elke dag twee andere. Coca cola. | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 21 maart 2017 @ 12:24 |
Dit ja | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 21 maart 2017 @ 12:40 |
Dat zie je veel ja, de kunst is dus om ze te verleiden om toch iets bij je te kopen. En vaak lukt dat met een visje of een snack oid en bij baardknotlocaties groenvoer wat je veel te duur moet verkopen anders is het niet hipster genoeg Echt waar een smoothy van 6 ¤ koopt men graag precies dezelfde maar dan van 2 ¤ loopt men langs dat kan immers niet hipster zijn [ Bericht 0% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 21-03-2017 12:55:12 ] | |
edraket31 | dinsdag 21 maart 2017 @ 12:57 |
Ik zie opmerkingen over de "pauzewandelaars"....in het verlengde daarvan zou je kunnen denken aan een bedrijven-bezorgservice. Zorg dat die wandelaars een flyer krijgen, zodat ze bij je kunnen bestellen voor een lunchmeeting, vaak zie je bij bedrijven ook dat ze 1 dag p/week met z'n allen wat bestellen. Vaak een guilty pleasure als een vette hap maar zorg dat je zo'n serivce kunt aanbieden. Je ziet natuurlijk nog in de opstartfase en elke euro is belangrijk, maar ik zou een kekke bezorgauto op kop tikken. Zo'n Piaggo driewieler of zo |