abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 24 maart 2017 @ 18:31:35 #126
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169749004
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 18:22 schreef Weltschmerz het volgende:
Vond je het geen interessant stuk?
Ik wel in ieder geval. Dank ervoor.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_169751221
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet het punt, een linkdump is gewoon kut.
Daarom dump ik ook het hele artikel.

quote:
Zeg wat je wil zeggen, vertel waarom het stuk intressant is en zet dan een linkje, maar het klopkoekkiaanse linksdumpje na het ander is gewoon kut.
Dat had je al gezegd.

quote:
Het is een discussieforum.
Nou, gooi er eens een oneliner in dan.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  vrijdag 24 maart 2017 @ 20:13:57 #128
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169751545
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 20:02 schreef Weltschmerz het volgende:
Nou, gooi er eens een oneliner in dan.
_O-
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 24 maart 2017 @ 23:28:49 #129
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_169758026
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet het punt, een linkdump is gewoon kut. Zeg wat je wil zeggen, vertel waarom het stuk intressant is en zet dan een linkje, maar het klopkoekkiaanse linksdumpje na het ander is gewoon kut. Het is een discussieforum.
Het is natuurlijk de bedoeling dat mensen die willen deelnemen aan de discussie het artikel lezen zodat mensen dezelfde feitjes kennen en er beter gediscussiëerd kan worden. ;)
Natuurlijk is het leuk als er later nog eens gediscussiëerd kan worden op basis van een stukje uit zo'n artikel maar laat eerst iedereen het lezen en het even laten bezinken als het nodig is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zaterdag 25 maart 2017 @ 11:23:35 #130
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169763291
quote:
Opvolger van het belastingsparadijs: rechtbank voor de betere bedrijven

Wordt Nederland het Delaware van Europa?

Nu onder grote druk het Nederlandse fiscale sprookjespaleis steen voor steen wordt afgebroken, staat een nieuw verdienmodel in de steigers: de Commercial Court in Amsterdam, rechtbank voor internationale bedrijven.

De Fiat-familie deed het. Net als farmaceut Mylan, kabelmultinational Altice en tal van andere bedrijven. Allemaal trokken zij de afgelopen jaren richting Noordzee. Naar het beloofde juridische land.

De nieuwste trekpleister moet dit jaar in Amsterdam de deuren openen. Nog één wetswijziging en de Netherlands Commercial Court (NCC) kan van start. Het wordt de eerste Engelstalige rechtbank van Nederland. Speciaal voor internationale bedrijven die grote, complexe geschillen moeten uitvechten. Daarbij hebben zij behoefte aan een vlotte, gespecialiseerde rechtsgang.

Het idee ontstond in de crisis, vertelt voorzitter Frits Bakker van de Raad voor de rechtspraak. 'De politiek wilde bezuinigen, ook op de rechtspraak. Ik had daarbij het gevoel dat de samenleving amper een beeld heeft van wat goede rechtspraak op kan leveren. We zijn een open economie. Nederland heeft het altijd moeten hebben van handel, van onderwijs en een goed vestigingsklimaat. Hard economisch onderzoek toont aan dat goede rechtspraak daar een cruciaal onderdeel van is.'

Geïnspireerd door soortgelijke, maar veel duurdere rechtbanken in steden als Londen en Singapore stelde de Raad voor de rechtspraak een Nederlandse commercial court voor.

Die staat nu in de startblokken. De interesse in zo'n Engelstalige, gespecialiseerde rechtsgang onder bedrijven is groot, denkt Bakker. 'Neem Amerikaanse ondernemingen. Die hebben een hekel aan twee dingen. Ten eerste dat zo'n juridische procedure nu nog helemaal vanuit het Nederlands in het Engels vertaald moet worden. Dat kost klauwen met geld. Ten tweede: als ze in de rechtszaal zitten, kunnen ze niet volgen wat er gebeurt. Dat is jammer, want voor de rest doet Nederland het ontzettend goed.'

Wat heet: Nederland staat nummer 5 in de mondiale 'rule of law index'. Op de ranglijst van het World Economic Forum neemt het als het om civiele procedures gaat zelfs een tweede plaats in.

Fiscaal paradise lost

De komst van de NCC lijkt onderdeel van een bredere trend, waarbij Nederland zichzelf internationaal op de kaart zet als juridisch vestigingsland. Dat is geen overbodige luxe. De dagen van de oude bedrijvenmagneet, het Hollandse belastingparadijs, lijken geteld. Eerder dit jaar kondigde de Europese Commissie opnieuw maatregelen aan tegen belastingontwijking. Nederland doet verwoede pogingen om tijd te rekken, maar zoveel is duidelijk: eerder vroeg dan laat is een alternatief nodig. En graag iets wat ethisch minder omstreden is.

Van een gecoördineerde strategie om Nederland om te bouwen tot juridisch walhalla is geen sprake, benadrukken betrokkenen. Diverse puzzelstukjes vallen min of meer toevallig in elkaar. Maar feit is dat de Nederlandse rechtsstaat steeds populairder wordt onder internationale bedrijven. Dat ziet het kabinet ook. De afgelopen jaren is vol ingezet op Nederland als juridische topbestemming. De regering streeft 'naar een concurrerend ondernemingsrecht', schreef toenmalig minister Van der Steur van Justitie in december aan de Tweede Kamer, want dat 'draagt bij aan een goed vestigingsklimaat.'

Het NCC is daarbij zeker niet de enige troef. Het Nederlandse juridische succes steunt op nog minstens drie andere pijlers. De eerste is een overblijfsel van het langzaam verdwijnende belastingparadijs: internationale bedrijven kiezen graag voor een Nederlandse vennootschap vanwege de mogelijkheden die dit biedt om de fiscus te omzeilen. Ook coöperaties genieten populariteit; die zijn vrijgesteld van dividendbelasting. Het aantal coöperaties steeg tussen 2010 en 2016 dan ook met twee derde, naar 8328.

Het tweede rechtskundige unicum is van recenter datum. Nederland wordt steeds populairder als locatie om massaclaims in te dienen. Zo begon in januari in Rotterdam een zaak van internationale beleggers tegen de Braziliaanse oliemultinational Petrobras. Speciale wetgeving maakt zo'n proces hier relatief eenvoudig en efficiënt. Dat is fijn voor gedupeerden, maar kan ook voordelig uitpakken voor ondernemingen. 'Vaak is zo'n zaak een kanalisering van een probleem dat er toch al is', legt Christiaan de Brauw, partner van het gerenommeerde internationale advocatenkantoor Allen & Overy uit. 'Dan kun je beter hier in Nederland zitten en snel en efficiënt schoon schip maken.'

De Brauws specialisme is de derde pijler onder het juridische vestigingsklimaat. Governance, noemt hij het. In simpel Nederlands: de manier waarop bedrijven bestuurd worden. De Nederlandse wet biedt concerns veel speelruimte. Vooral constructies tegen vijandige overnames, die bedrijven de mogelijkheid bieden zich op de langere termijn te richten, zijn populair. Als advocaat heeft De Brauw al een reeks grote, beursgenoteerde vennootschappen begeleid die zich om die reden statutair in Nederland vestigden. Daaronder Mylan. De Amerikaanse farmaceut kwam hier in 2015 om aan een vijandige overname te ontsnappen. Dat deed zij met behulp van een typisch Nederlandse stichting preferente aandelen. 'It's Stichting Time', kopte de Wall Street Journal toen.

Een ander voorbeeld is de Italiaanse familie Agnelli. De eigenaren van Fiat wisten hun stemrecht in het concern op te vijzelen van 30 naar 45 procent, zonder ook maar één extra aandeel te hoeven kopen. Met dank aan de Nederlandse wet. De Brauw ziet grootse kansen. 'De problematiek van short-termism, korte termijn denken dus, wordt wereldwijd alleen maar groter. Door zich op dit vlak te onderscheiden, kan Nederland het Delaware van Europa worden.' Delaware is de Amerikaanse staat waar duizenden ondernemingen zich statutair vestigen - puur vanwege de gunstige juridische en fiscale voorwaarden.

Hoogwaardige banen
De voordelen van zo'n strategie liggen voor de hand. Meer internationale bedrijvigheid levert hoogwaardige banen op voor Nederland. Al is het alleen maar door het extra werk dat de Nederlandse zakelijke dienstverlening, waaronder advocaten als De Brauw, krijgt. Wie weet, betogen de voorstanders, volgen vroeg of laat ook hoofdkantoren of onderzoeksafdelingen.

En de nadelen? Die zijn in elk geval stukken kleiner dan bij het belastingparadijs. Kritiek klinkt wel uit de hoek van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. 'Constructies zoals bij Fiat gaan ten koste van minderheidsaandeelhouders', zegt directeur Rients Abma van belangenbehartiger Eumedion. 'Dan komt de reputatie van Nederland als beleggingsland onder druk te staan.' Hij waarschuwt voor de terugkeer van de beruchte Dutch discount. Het woud aan beschermingsconstructies zou de beurskoers van Nederlandse bedrijven drukken.

Het meest serieuze bezwaar komt echter van de rechters zelf. Vorige maand liet de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) in een uiterst bezorgde brief aan de minister weten 'principiële' problemen te hebben met de oprichting van het NCC. De hogere griffiekosten zorgen volgens het bestuur van de organisatie voor een tweedeling. Er zou mogelijk sprake zijn 'van een voorkeursbehandeling in onze rechtspraak, voor partijen die dat kunnen betalen'.

Tekort aan rechters

Minstens zo bezorgd toont de beroepsorganisatie zich over de gevolgen voor het volgens de NVvR reeds bestaande tekort aan rechters. Leidt de komst van het NCC, dat immers ook gespecialiseerde rechters nodig heeft, straks niet tot nog meer ondercapaciteit? En wat zijn dan de gevolgen voor gewone burgers die binnen een schappelijke termijn hun recht willen halen?

Voorzitter Frits Bakker van de Raad voor de Rechtspraak is het daar niet mee eens. Van klassenjustitie is geen sprake, vindt hij. Jawel, bedrijven bij de NCC betalen extra griffiekosten. Maar het is niet zo dat zij vervolgens een voorkeursbehandeling krijgen. Het is om te voorkomen dat de Nederlandse belastingbetaler opdraait voor internationale rechtszaken. 'We willen juist de grote bedrijven bedienen met een specialistische procedure', zegt Bakker, 'maar de burger die bijvoorbeeld een zaak heeft lopen rond een verkeerd gebouwd huis mag er geen last van hebben.'

En het personeelstekort? Bakker ontkent dat dit er is. 'Wel zijn er de komende tijd extra vacatures. Maar dat is omdat we het aantal rechters uitbreiden om de burger beter te kunnen bedienen en de druk op de rechter wat te verlichten.'

Bovendien, voegt hij daaraan toe: 'De NCC zal geleidelijk groeien richting 125 procedures per jaar. Ervan uitgaande dat een civiele rechter jaarlijks zo'n 40 zaken kan doen, verwacht ik dat er in 2021 misschien 4 of 5 extra rechters nodig zijn. Dat valt te overzien, lijkt me. Door de hogere griffiekosten kunnen deze mensen worden aangetrokken zonder dat de rest van de rechterlijke organisatie hinder ondervindt.'

Voor een nieuw kabinet heeft hij nog wel een wens. 'De rule of law is geen hobby van ons juristen, die alleen maar geld kost. Het brengt ook euro's in de portemonnee. Zo bezien mag de rechtspraak wel eens iets minder bij het ministerie van Veiligheid en Justitie komen te liggen en wat meer bij Economische Zaken.'
http://s.vk.nl/sc481-a447(...)399999.1490437350544

ewaldeng twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 08:31:59 Credit Suisse increases bonusses despite posting big anual losses: zo ken ik mijn pappenheimers weer#nothinglearnednothingforgotten reageer retweet
ewaldeng twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 08:18:26 kapitaal weet over de rug van werkenden steeds beter voor zichzelf te zorgen ... https://t.co/kUVrWXXfme reageer retweet
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 13:25:27 #131
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169765065
Fortuyn was de populaire tak van het neoliberalisme wordt hier gezegd.

https://mobile.twitter.com/dewaremerijn/status/845407997593571328

Ik weet niet of dat juist is maar de flirt van Marijnissen is idd vreemd.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 17:51:14 #132
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169769822
quote:
Free exchange
Economic shocks are more likely to be lethal in America

New research shows the mortality of middle-aged whites continues to rise

AMERICAN workers without college degrees have suffered financially for decades—as has been known for decades. More recent is the discovery that their woes might be deadly. In 2015 Anne Case and Angus Deaton, two (married) scholars, reported that in the 20 years to 1998, the mortality rate of middle-aged white Americans fell by about 2% a year. But between 1999 and 2013, deaths rose. The reversal was all the more striking because, in Europe, overall middle-age mortality continued to fall at the same 2% pace. By 2013 middle-aged white Americans were dying at twice the rate of similarly aged Swedes of all races (see chart). Suicide, drug overdoses and alcohol abuse were to blame.
[....]
http://www.economist.com/(...)tinues-rise-economic

20170325_FNC245.png

Zweden scoort uiteraard weer beter.

Neoliberalisme: net als communisme verantwoordelijk voor honderden miljoenen doden.


Andere relevante linkjes wat dit betreft:
https://thepanoptic.co.uk(...)lame-health-anxiety/
https://www.jacobinmag.co(...)nyder-privatization/
http://www.truth-out.org/(...)ew-with-noam-chomsky
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 17:55:38 #133
415174 spiritusbus
licht ontvlambaar
pi_169769914
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 17:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

http://www.economist.com/(...)tinues-rise-economic

[ afbeelding ]

Zweden scoort uiteraard weer beter.

Neoliberalisme: net als communisme verantwoordelijk voor honderden miljoenen doden.
Goeie conclusie hoor, je kan zo voor de speld gaan werken.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 17:57:41 #134
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169769944
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 17:55 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Goeie conclusie hoor, je kan zo voor de speld gaan werken.
http://theconversation.co(...)erity-measures-72984

Nog zo'n Speld artikel.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:01:21 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169770021
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 17:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

http://www.economist.com/(...)tinues-rise-economic

[ afbeelding ]

Zweden scoort uiteraard weer beter.

Neoliberalisme: net als communisme verantwoordelijk voor honderden miljoenen doden.


Andere relevante linkjes wat dit betreft:
https://thepanoptic.co.uk(...)lame-health-anxiety/
https://www.jacobinmag.co(...)nyder-privatization/
http://www.truth-out.org/(...)ew-with-noam-chomsky
Maar klopkoek, jij roep toch altijd dat neoliberalisme overal het beleid bepaald? En in de UK dalen de cijfers net zo hard als in Zweden. Je conclusie kan dus niet kloppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:17:35 #136
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169770417
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar klopkoek, jij roep toch altijd dat neoliberalisme overal het beleid bepaald? En in de UK dalen de cijfers net zo hard als in Zweden. Je conclusie kan dus niet kloppen.
Doden door geweld zijn sinds 30 jaar ook weer stijgende (na eeuwenlange daling).

POL / Zo ziet de ontwikkeling van beschaving (en welvaart) eruit

Zie o.a. Steven Pinker.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:18:44 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169770443
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Doden door geweld zijn sinds 30 jaar ook weer stijgende (na eeuwenlange daling).

POL / Zo ziet de ontwikkeling van beschaving (en welvaart) eruit

Zie o.a. Steven Pinker.
Dat is geen antwoord op mijn kritiek, zoals gewoonlijk begin je over wat anders
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:38:09 #138
415174 spiritusbus
licht ontvlambaar
pi_169770803
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is geen antwoord op mijn kritiek, zoals gewoonlijk begin je over wat anders
Zo rolt klopkoek, gewoon random onzin schreeuwen vanaf zn plastic tuinstoel.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:42:06 #139
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169770861
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is geen antwoord op mijn kritiek, zoals gewoonlijk begin je over wat anders
Ik reageer niet op saboteurs, maar vooruit.

infant-mortality-is-higher-in-more-unequal-countries.png?4c9b33

infant%20mortality.jpg?itok=8zV2vlI1

Een serieus antwoord zul je van mij niet (meer) krijgen, want die paar keer dat ik dat daadwerkelijk deed, kreeg ik een oneliner of een persoonlijke aanval terug. Ik vertik het gewoon. Je intenties zijn geen geheim.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 19:31:01 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169771765
Nu is het ineens kindersterfte...
Sorry klopkoek, maar dit is niet serieus te nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 19:40:32 #141
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169771972
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu is het ineens kindersterfte...
Sorry klopkoek, maar dit is niet serieus te nemen.
Hier is één van de meest geciteerde onderzoeken in het veld.

quote:
National mortality rates: the impact of inequality?

Although health is closely associated with income differences within each country there is, at best, only a weak link between national mortality rates and average income among the developed countries. On the other hand, there is evidence of a strong relationship between national mortality rates and the scale of income differences within each society. These three elements are coherent if health is affected less by changes in absolute material standards across affluent populations than it is by relative income or the scale of income differences and the resulting sense of disadvantage within each society. Rather than socioeconomic mortality differentials representing a distribution around given national average mortality rates, it is likely that the degree of income inequality indicates the burden of relative deprivation on national mortality rates.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1695749/

Nu tevreden? Dat verband is echt geen nieuws en al ~25 jaar lang met voldoende zekerheid aangetoond.

Voor wat betreft het vertrouwensprobleem:

8.gif
the-spirit-level-why-greater-equality-makes-societies-stronger-14-728.jpg?cb=1264136288

https://thesocietypages.o(...)-is-bad-for-society/

[ Bericht 16% gewijzigd door Klopkoek op 25-03-2017 19:47:05 ]
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 20:15:30 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169772786
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:40 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hier is één van de meest geciteerde onderzoeken in het veld.

[..]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1695749/

Nu tevreden? Dat verband is echt geen nieuws en al ~25 jaar lang met voldoende zekerheid aangetoond.

Voor wat betreft het vertrouwensprobleem:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

https://thesocietypages.o(...)-is-bad-for-society/
Wat wil je eigenlijk hiermee zeggen? In de post waar ik initieel op reageerde dalen de sterftecijfers voor een bepaalde groep amerikaanse mannen niet, en die van mannen uit andere landen wel. Jij geeft daar neoliberalisme de schuld van.
Nu geef jij neoliberalisme zon beetje overal en altijd de schuld van en ben je van mening dat neoliberalisme ook in Europa het beleid bepaald. Maar uit je stats blijkt dat de daling in Zweden net zo hard gaat als in de UK. Dat is de discripantie waar ik je op wijs.
Vervolgens kom je met kindersterfte en met sociale ongelijkheid.
Maar wat heeft dat met je stelling over de post waar het in eerste instantie om ging te maken? Stick to the point.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 13:06:53 #143
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_169788868
The view from nowhere.
  zondag 26 maart 2017 @ 17:22:54 #144
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169793807
http://www.volkskrant.nl/(...)ent&utm_content=free

Ook relevant voor dit topic.

Past ook binnen dit eerder geposte artikel.
POL / Status belastingparadijs kost Nederland banen en geld 2#

"In werkelijkheid worden de grote bedrijven steeds groter - en machtiger. In de Verenigde Staten, waar het meeste onderzoek hiernaar is gedaan, zagen de honderd grootste bedrijven hun werknemersbestand tussen 1986 en 2010 groeien met 53 procent. Ook hun omzet explodeerde. Het aandeel van de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven in de economie is de afgelopen decennia almaar toegenomen, meldt zakenblad Fortune. In 1955 bedroeg hun omzet nog 35 procent van het Amerikaanse bbp. In 1995 was dat opgelopen naar ruim 58 procent, en vorig jaar zelfs bijna 72 procent."
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zondag 26 maart 2017 @ 18:55:33 #145
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_169795899
quote:
Goed artikel, alleen stoor ik mij aan al die cursief gedrukte anglicismen. Ik weet niet wat ik ervan moet denken: probeert de schrijver nu het gebruik van anglicismen aan de kaak te stellen, probeert hij de kretologie van millenials te imiteren, of is hij zelf helemaal gegrepen door het anglicismevirus?
  zondag 26 maart 2017 @ 23:05:05 #146
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_169803838
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:55 schreef Terecht het volgende:

[..]

Goed artikel, alleen stoor ik mij aan al die cursief gedrukte anglicismen. Ik weet niet wat ik ervan moet denken: probeert de schrijver nu het gebruik van anglicismen aan de kaak te stellen, probeert hij de kretologie van millenials te imiteren, of is hij zelf helemaal gegrepen door het anglicismevirus?
Het politieke beleid in de westerse wereld zat op dezelfde economische koers en ging gepaard met een hoop Engelstalig jargon.
The view from nowhere.
  maandag 27 maart 2017 @ 12:59:41 #147
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169811532
Nederland is afgezakt van de top naar de middenmoot.

https://mobile.twitter.com/ewaldeng/status/846249137557385216

Zou me niet verbazen als er een (zijdelings) verband bestaat met de voetbalprestaties en atletische prestaties (in A sporten, dus niet schaatsen).

Die Michael Hudson van Weltschmerz heeft wel aardige dingen geschreven.

http://www.informationclearinghouse.info/article42773.htm

http://www.globalresearch(...)-u-s-economy/5473118
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 27 maart 2017 @ 14:02:25 #148
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169812828
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 27 maart 2017 @ 14:40:30 #149
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169813720
Tayelrand twitterde op woensdag 30-11-2016 om 08:51:57 Het minimumloon in VS zou nu eigenlijk $40 moeten zijn om dezelfde koopkracht als in 1970 te hebben https://t.co/Ttii1fSA0H via @NOS reageer retweet
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 27 maart 2017 @ 15:42:26 #150
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169814849
Authoritarian neoliberalism and the myth of the free markets

http://ppesydney.net/auth(...)m-myth-free-markets/
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')