abonnement Unibet Coolblue
pi_168930115
President

Donald Trump - New York

Vice President

Mike Pence - Indiana

Rex Tillerson - Secretary of State
Mike Pompeo - CIA Director
Andrew Puzder - Secretary of Labor
Scott Pruitt - EPA Administrator
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Michael T. Flynn - National Security Adviser
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development
Betsy DeVos - Secretary of Education
Stephen Bannon - Chief Strategist
Wilbur Ross - Secretary of Commerce
Reince Priebus - Chief of Staff
Jeff Sessions - Attorney General

Cabinet of Donald Trump
Presidential transition of Donald Trump
Timeline of the presidency of Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:

20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. In zijn speech was zijn thema 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan 2009 Obama 2009 Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

5 Februari: Trump waarschuwt dat als er een aanslag plaats vindt het de schuld van de rechter en van de rechtspraak is. De United States Court of Appeals for the Ninth Circuit wijst het verzoek van de regering af om de blokkade van de immigratiestop per direct terug te draaien. Trump spreekt met de secretaris-generaal van de NAVO en de premier van Nieuw Zeeland.

6 Februari: Trump tweet weer, ditmaal wederom over Fake News. Negatieve peilingen zouden Fake News zijn, net als de verkiezingspeilingen op CNN, ABC en NBC. De Justice Department vraagt de The United States Court of Appeals for the Ninth Circuit om de immigratiestop toe te staan.

7 Februari: Controversiele kandidaat DeVos wordt na een stemming van 51-50 benoemd tot Minister van Onderwijs.

8 Februari: Controversiele kandidaat Sessions wordt na een stemming van 52-47 benoemd tot Minister van Justitie. De positie van hoofd van de Raad van Economisch Adviseurs wordt afgeschaft. Hoofd National Intelligence en hoofd CIA komen in het kabinet.

9 Februari: Trump tekent een aantal executive orders: "Task Force on Crime Reduction and Public Safety", "Preventing Violence Against Federal, State, Tribal, and Local Law Enforcement Officers" en "Enforcing Federal Law with Respect to Transnational Criminal Organizations and Preventing International Trafficking". National Security Advisor Flynn komt in opspraak nadat bleek dat hij de sancties tegen Rusland met de Russen besproken heeft voordat hij benoemd is, wat mogelijk een overtreding is van de Logan Act. Kellyanne Conway komt in opspraak nadat ze in haar functie adverteert voor spulletjes die de dochter van Trump verkoopt.

10 Februari: Tom Price benoemd als HHS Secretary. Op hem rust de taak iets aan de ACA (Obamacare) te gaan doen.

10 - 12 Februari: Japanse premier Abe op staatsbezoek. Met bizar lange handdruk van Trump, met de bedoeling te intimideren. Verder slechts lof van Trump over Abe.

12 Februari: Senior Advisor Stephen Miller spreekt namens Trump in verschillende tv-programma's over de "ban" en wat The White House daarmee van plan is na de laatste nederlaag in de rechtszaal.

13 Februari: Trudeau op staatsbezoek in de VS. Hij weerstaat de intimidatie-handdruk van Trump. Verder ontvangen Trump en Ivanka Amerikaanse en Canadese zakenvrouwen. Tenslotte tot op heden alleen redelijk nette tweets (zou die telefoon dan toch?).

14 Februari: Flynn had te vroeg en teveel met Rusland gesproken en en had daarom besloten dat het beter zou zijn als hij eieren voor zijn geld zou kiezen.

15 Februari: Trump heeft iets te lang op rechtse sites rondgehangen gisteravond en begint zijn dag met een rondje beschuldigingen aan Clinton, Obama, de pers en de veiligheidsdiensten.
pi_168930208
Terugtrekking van Puzder kan ook wel in de OP.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 15 februari 2017 @ 22:48:44 #3
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168930280
De rollercoaster gaat verder.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Redactie Games woensdag 15 februari 2017 @ 22:51:35 #4
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_168930330
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 22:48 schreef Perrin het volgende:
De rollercoaster gaat verder.
I want to get off Mr Trump's wild ride :'(
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  woensdag 15 februari 2017 @ 22:51:46 #5
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168930334
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 22:45 schreef Monolith het volgende:
Terugtrekking van Puzder kan ook wel in de OP.
En Flynn was een geweldige man die nodeloos werd aangevallen door de liegende media. Maar moest toch ontslag nemen.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_168930389
ik zou het niet eens gek vinden als eerdaags pence opstapt :P
  woensdag 15 februari 2017 @ 22:58:52 #7
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168930495
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 20:54 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Inderdaad speculatie, het was een alternatief voor wat de meesten blijkbaar als een vanzelfsprekendheid beschouwen, dat Trump en co samenwerken met de Russen. Het gebrek aan logica irriteert me, allerlei zaken die als bewijs aangedragen worden zou je bij een echte samenzwering net niet verwachten. Flynn die zichzelf verraadt in een afgeluisterd telefoongesprek? Als voormalig hoofd van de militaire inlichtingendienst wist hij dat het gesprek werd opgenomen en door een analyst zou beluisterd worden, waarom zou hij dat doen als hij dacht dat hij iets illegaals deed? Iemand betrokken in een illegale samenzwering zou op veilig spelen.

Er zijn inderdaad genoeg evidente redenen om tegen Trump te zijn, maar die krijgen momenteel minder aandacht dan speculaties en de twitter brainfarts van Donald. Misschien is dat wat me stoort, dat de topicreeks me niet meer boeit.
Dit wordt een vrij conspiratorial post; ik gebruik ook enkele links naar wikipedia als bron aangezien me dat enorm bespaart in tijd. Ik focus niet op Flynn, aangezien die al genoeg aandacht heeft gehad en de komende tijd ook gaat krijgen. Here goes:

The Foundations of Geopolitics: The Geopolitical Future of Russia is een Russisch militair handboek uit 1997. Hierin wordt een voornamelijk coverte strategie beschreven met als doel Rusland de dominante macht te maken in de wereld. Dat klinkt op zich onmogelijk op dit moment, maar goed, als we kijken wat er in staat, dan lijkt het verdacht veel op wat we de afgelopen jaren hebben gezien.

1. Europa moet 'gefinlandiseerd' worden, waarbij de individuele staten zich als cooperatief opstellen tegen Rusland. Een aantal zaken om dat doel te bereiken:
- Frankrijk en Duitsland laten samenwerken tegen de VS door in te spelen op de anti-Atlantische traditie;
- Oekraine wordt geannexeerd;
- het VK wordt afgesneden van Europa;
- in dit licht kun je ook de Russische support van Le Pen, AfD en mogelijk ook Wilders plaatsen.
2. In het Midden Oosten zijn dit enkele middelen:
- op zoek gaan naar een Russisch-Islamitische alliantie;
- Iran heeft een sleutelpositie (Trumps geagiteer tegen Iran zou hen in de armen van Rusland kunnen drijven);
- Armenie kan als strategische basis dienen - ze zijn in 2013 toegetreden tot de Eurasian Economic Union;
- Abchazië en een Verenigd Ossetië worden ingenomen door Rusland. Zie bv hier en hier
3. In Azië zijn dit enkele middelen:
- China moet ontmanteld worden voor zover mogelijk (zie bv. hoe Trump de 1 landpolitiek oorspronkelijk afhandelde)
- Rusland moet anti-Amerikanisme provoceren in Japan door de Kuril eilanden cadeau te doen (we zullen zien...)
4. In de VS moet instabiliteit en seperatisme gepromote worden. Geopolitieke instabiliteit, etnische, sociale en raciale conflicten worden ondersteund. Tegelijk streeft men naar een meer isolationistische houding in de VS.

===========

Dan zijn er van afgelopen jaar ook zorgwekkende berichten over inmenging in de Westerse politiek:

30 mei 2016 - Russische trolls pesten journaliste in Finland - Effort to Expose Russia’s ‘Troll Army’ Draws Vicious Retaliation

quote:
[...]

“There are so many layers of fakery you get lost,” said Ms. Aro, who was awarded the Finnish Grand Prize for Journalism in March.

As Ms. Aro’s experiences illustrate, Finland, a country at the center of Russia’s concerns about NATO’s expansion toward its borders, has emerged as a particularly active front in the information wars. A member of the European Union with an 830-mile-long border with Russia, Finland has stayed outside the United States-led military alliance but, unnerved by Russian military actions in Ukraine and its saber-rattling in the Baltic Sea, has expanded cooperation with NATO and debated whether to apply for full membership.

[...]
-----------

29 juli 2016 - Melding dat de FBI hacks DNC hacks onderzoekt, de Russen worden verdacht.

Exclusive: FBI probes hacking of Democratic congressional group - sources

Later wordt dit nog eens herhaald na onderzoek van verscheidene intelligence agencies. De Trump trolls geloven dit uiteraard niet, het hele gebeuren afdoende met "slechte verliezers", waar men kennelijk blind is voor het grotere patroon wat zichtbaar is(; ofschoon de vraag naar bewijs in mijn ogen wel altijd een terechte is). Een zogenaamde kinderporno-organisatie vanuit een pizzarestaurant is kennelijk plausibeler voor een aantal van hen.

-----------

28 augustus 2016 - Russen verspreiden propaganda en misinformatie rondom het NAVO debat in Zweden

A Powerful Russian Weapon: The Spread of False Stories

quote:
[...]

With a vigorous national debate underway on whether Sweden should enter a military partnership with NATO, officials in Stockholm suddenly encountered an unsettling problem: a flood of distorted and outright false information on social media, confusing public perceptions of the issue.

[...]
-----------

Het mag, gezien de hierboven beschreven strategie, duidelijk zijn dat Trump redelijk dicht bij de Russische droomkandidaat aan zou zitten. Nog nooit is het land meer verdeeld geweest op welke grond dan ook. Er zijn zelfs initiatieven opgestart voor een Calexit (waarvan een organisator nota bene Russische banden heeft) en een gezamelijke secessie van Californië, Oregon en Washington (zie bv. hier, hier en hier)

Enkele mensen dicht bij Trump & zijn campagne:
- Paul Manafort - Voorzitter van Trumps campagne & hoofd campagnestrategist - Artikel van the Atlantic gedateerd 15 augustus 2016 waarin verwezen wordt naar een artikel uit de NYTimes over zijn links met Rusland. Hij zou naar verluid $12.7 miljoen zwart geld hebben gekregen. Nam op 19 augustus ontslag en werd vervangen door Bannon en Conway.
- Carter Page - Oprichter van Global Energy Capital wat een investeringsfonds is wat zich richt op Russisch en Centraal Aziatisch olie en gas. Hij is genoemd in het gelekte dossier van Christopher Steele in januari. Eerder werd hij al genoemd als mogelijke secretary of State. Op 10 februari kwam CNN met het nieuws dat Amerikaanse rechercheurs een deel van het gelekte dossier bevestigd hebben en dat het bevestigde deel niet zijn golden showers waren.

Trump zegt hier in 2013 een goede relatie te hebben met Putin:

waar hij dat hier in 2016 ontkent:

Hiernaast is er bv ook een schimmige deal uit een wat verder verleden. Zoals het kopen van een huis in Palm Beach in 2004 voor $40 miljoen wat hij in 2008 verkocht heeft voor $95 miljoen (Bron, 27 juli 2016) aan een Russische oligarch die het tegen de vlakte wil gooien (of al gedaan heeft, is me niet helemaal duidelijk).

En 19.5% van Rosneft is verkocht, zonder dat duidelijk is wie de kopers zijn (Bron, 25 jan 2017). Naar verluid zou Page dat deel minus broker kosten (=19%) krijgen als de sanctie stegen Rusland opgeheven zou worden. (Bron, 27 jan 2017)

Nu zit hier een hoop gespeculeer bij, maar alles wat ik van Trump heb gezien wat anti-Russisch is, waren
- Haley die zei dat de sancties opgeheven zouden worden als de Krim teruggegeven zou worden
- en een lek waarmee naar buiten kwam dat Trump het nucleaire verdrag uit 2010 matig voor de VS vond en dat tegen Putin zei.

Oja, toen ik even op zoek ging naar een bron voor het feit dat de premier van Japan, Abe, had gezegd dat Trump had gezegd dat Japan goede relaties moest nastreven met Rusland, liep ik tegen dit artikel aan: Putin, Abe agree on joint Russia-Japan activities on Kuril Islands; wat de cirkel naar het begin van mijn post weer rond maakt.

Ik vergeet nog een aantal zaken, maar kan er nu niet op komen. Wordt misschien vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExtraWaskracht op 15-02-2017 23:15:08 ]
pi_168930586
@ExtraWaskracht. En filmpjes van Alex Jones en Paul Joseph Watson zijn hier verboten door censuur van de moderatoren vanwege hun bias inzake politieke kwesties? Je moet een Youtube kanaal oprichten.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:05:47 #9
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_168930618
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:04 schreef Schorpioen65 het volgende:
En filmpjes van Alex Jones en Paul Joseph Watson zijn hier verboten door de moderatoren vanwege hun bias inzake politieke kwesties?
SO UNFAIR.

Maar wat is er verboden dan precies? Heb ik iets gemist?
pi_168930688
Zelden in een paar weken zoveel shit over een president uitgestort zien worden, en terecht. Dit is by far de meest incapabele man voor dit ambt ooit _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_168930722
Trump heeft nog niet door dat de campagne voorbij is en gaat weer een (victory) rally houden hier in Orlando :`)

http://www.orlandosentine(...)-20170215-story.html
pi_168930742
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:11 schreef L3gend het volgende:
Trump heeft nog niet door dat de campagne voorbij is en gaat weer een (victory) rally houden hier in Orlando :`)

http://www.orlandosentine(...)-20170215-story.html
Ach ja, je ziet vooral het stereotype probleem van populisten. Schreeuwen en volksmennen ligt ze goed. Besturen een stuk minder.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:18:08 #13
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168930857
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:11 schreef L3gend het volgende:
Trump heeft nog niet door dat de campagne voorbij is en gaat weer een (victory) rally houden hier in Orlando :`)

http://www.orlandosentine(...)-20170215-story.html
Pas een paar keer vermeld hier.. :P
Ik ben me al een tijdje ah vermaken met de reacties op die tweet ook..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_168930889
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Pas een paar keer vermeld hier.. :P
Ik ben me al een tijdje ah vermaken met de reacties op die tweet ook..
sorry, heb vorig deel niet gelezen
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:23:58 #15
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168930959
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef L3gend het volgende:

[..]

sorry, heb vorig deel niet gelezen
Sorry is nou ook weer niet nodig ;)
Ben wel benieuwd naar wat jij er van denkt. Is het een afleidingsmanouvre voor de Rusland-ophef, een excuus om 3 weekenden op rij naar Mar-a-Lago te kunnen en te golfen, heeft hij gewoon TLC nodig? Iets anders? Of juist een combi?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_168930975
Ander nieuws (hopelijk nog niet besproken in vorige deel :P), pentagon overweegt grondtroepen te sturen naar Syrie

http://www.reuters.com/ar(...)ia-usa-idUSKBN15U2N4
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:26:31 #17
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_168931006
Hebben ze hem al viool zien spelen op Capitol Hill?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:26:33 #18
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168931007
En deze dan ook nog maar even, voor de volledigheid: https://mobile.twitter.com/realDonaldTrump
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:27:37 #19
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168931027
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:24 schreef L3gend het volgende:
Ander nieuws (hopelijk nog niet besproken in vorige deel :P), pentagon overweegt grondtroepen te sturen naar Syrie

http://www.reuters.com/ar(...)ia-usa-idUSKBN15U2N4
Ik zag het net voorbijkomen idd.

We komen inderdaad in de buurt van de 30 dagen die hij ze gegeven heeft om met een plan te komen.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:27:49 #20
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168931033
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:24 schreef L3gend het volgende:
Ander nieuws (hopelijk nog niet besproken in vorige deel :P), pentagon overweegt grondtroepen te sturen naar Syrie

http://www.reuters.com/ar(...)ia-usa-idUSKBN15U2N4
Die had ik nog niet gezien nee :D Thanks ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_168931057
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:23 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Sorry is nou ook weer niet nodig ;)
Ben wel benieuwd naar wat jij er van denkt. Is het een afleidingsmanouvre voor de Rusland-ophef, een excuus om 3 weekenden op rij naar Mar-a-Lago te kunnen en te golfen, heeft hij gewoon TLC nodig? Iets anders? Of juist een combi?
Beetje afleiding, Hij gaat zijn base energizen (als dat een woord is) en afgeven op de media en linksen etc. en hij is toch in Florida in het weekend. Maar echt regeren doet hij niet
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:30:35 #22
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168931089
quote:
2s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:27 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Ik zag het net voorbijkomen idd.

We komen inderdaad in de buurt van de 30 dagen die hij ze gegeven heeft om met een plan te komen.
Grondtroepen zou bizar zijn.
Nog afgezien vh feit dat de VS en wij mijns inziens aan de verkeerde kant staan. En nee, ik ben geen Assad-aanhanger. De alternatieven zijn m.i. echter nog beroerder...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_168931107
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:30 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Grondtroepen zou bizar zijn.
Nog afgezien vh feit dat de VS en wij mijns inziens aan de verkeerde kant staan. En nee, ik ben geen Assad-aanhanger. De alternatieven zijn m.i. echter nog beroerder...
Och, dan zijn ze alvast in de buurt voor de oorlog met Iran.
In the beginning there was nothing, which exploded.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:34:21 #24
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168931146
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:31 schreef Tijger_nootje het volgende:

[..]

Och, dan zijn ze alvast in de buurt voor de oorlog met Iran.
En dat Irangezeik slaat al helemaal nergens op. Zelfs Pakistan heeft kernwapens. En Iran heeft dan wel idiote enge religieus geinspireerde leiders, maar is al in geen 150 jaar ofzo een oorlog gestart. Kan de VS niet zeggen..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_168931158
Grondtroepen sturen lijkt me ook niet verstandig. Het is al zo'n chaos daar. En we al hebben geen goede herinneringen aan Irak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')