abonnement Unibet Coolblue
pi_168898047
President

Donald Trump - New York

Vice President

Mike Pence - Indiana

Rex Tillerson - Secretary of State
Mike Pompeo - CIA Director
Andrew Puzder - Secretary of Labor
Scott Pruitt - EPA Administrator
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Michael T. Flynn - National Security Adviser
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development
Betsy DeVos - Secretary of Education
Stephen Bannon - Chief Strategist
Wilbur Ross - Secretary of Commerce
Reince Priebus - Chief of Staff
Jeff Sessions - Attorney General

Cabinet of Donald Trump
Presidential transition of Donald Trump
Timeline of the presidency of Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:

20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. In zijn speech was zijn thema 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan 2009 Obama 2009 Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

5 Februari: Trump waarschuwt dat als er een aanslag plaats vindt het de schuld van de rechter en van de rechtspraak is. De United States Court of Appeals for the Ninth Circuit wijst het verzoek van de regering af om de blokkade van de immigratiestop per direct terug te draaien. Trump spreekt met de secretaris-generaal van de NAVO en de premier van Nieuw Zeeland.

6 Februari: Trump tweet weer, ditmaal wederom over Fake News. Negatieve peilingen zouden Fake News zijn, net als de verkiezingspeilingen op CNN, ABC en NBC. De Justice Department vraagt de The United States Court of Appeals for the Ninth Circuit om de immigratiestop toe te staan.

7 Februari: Controversiele kandidaat DeVos wordt na een stemming van 51-50 benoemd tot Minister van Onderwijs.

8 Februari: Controversiele kandidaat Sessions wordt na een stemming van 52-47 benoemd tot Minister van Justitie. De positie van hoofd van de Raad van Economisch Adviseurs wordt afgeschaft. Hoofd National Intelligence en hoofd CIA komen in het kabinet.

9 Februari: Trump tekent een aantal executive orders: "Task Force on Crime Reduction and Public Safety", "Preventing Violence Against Federal, State, Tribal, and Local Law Enforcement Officers" en "Enforcing Federal Law with Respect to Transnational Criminal Organizations and Preventing International Trafficking". National Security Advisor Flynn komt in opspraak nadat bleek dat hij de sancties tegen Rusland met de Russen besproken heeft voordat hij benoemd is, wat mogelijk een overtreding is van de Logan Act. Kellyanne Conway komt in opspraak nadat ze in haar functie adverteert voor spulletjes die de dochter van Trump verkoopt.

10 Februari: Tom Price benoemd als HHS Secretary. Op hem rust de taak iets aan de ACA (Obamacare) te gaan doen.

10 - 12 Februari: Japanse premier Abe op staatsbezoek. Met bizar lange handdruk van Trump, met de bedoeling te intimideren. Verder slechts lof van Trump over Abe.

12 Februari: Senior Advisor Stephen Miller spreekt namens Trump in verschillende tv-programma's over de "ban" en wat The White House daarmee van plan is na de laatste nederlaag in de rechtszaal.

13 Februari: Trudeau op staatsbezoek in de VS. Hij weerstaat de intimidatie-handdruk van Trump. Verder ontvangen Trump en Ivanka Amerikaanse en Canadese zakenvrouwen. Tenslotte tot op heden alleen redelijk nette tweets (zou die telefoon dan toch?).

14 Februari: Flynn had te vroeg en teveel met Rusland gesproken en en had daarom besloten dat het beter zou zijn als hij eieren voor zijn geld zou kiezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door xpompompomx op 14-02-2017 18:35:49 ]
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_168898065
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 17:57 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Precies, het zijn degenen die die voormalige Sovjet Republieken ophitsen (VS en EU) tegen Rusland, waardoor Rusland zich genoodzaakt ziet de Russische minderheden daar te beschermen, die verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van dat vliegtuig vol Nederlanders. Dan moet je maar niet als Van Baalen en Verhofstadt op dat Maidan plein de Oekrainers ophitsen in een staatsgreep. De Oekraine heeft het verlies van De Krim en de burgeroorlog daar aan zich zelf te wijten. Nederland was overigens verantwoordelijk voor het feit dat men een burger vliegtuig door oorlogsgebied liet vliegen.
Wat een schandalige schoonpraterij.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:05:23 #3
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168898088
Conway zag er best wel aardig kapot uit en leek ook wat minder strijdbaar dan normaal.
pi_168898094
Misschien moet WhiteBeard de nabestaanden even gaan vertellen dat ze verhaal moeten gaan halen bij de EU, die vuile moordenaars van hun ouders en kinderen.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:12:48 #5
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168898237
https://newrepublic.com/minutes/140628/knives-reince-priebus

Was al langsgekomen dat de jacht op Priebus nu geopend is, waardoor Bannon en Miller meer invloed en macht krijgen?
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:14:51 #6
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_168898277
quote:
Russian Cruise Missile, Deployed Secretly, Violates Treaty, Officials Say
WASHINGTON — Russia has secretly deployed a new cruise missile despite complaints from American officials that it violates a landmark arms control treaty that helped seal the end of the Cold War, administration officials say.
The move presents a major challenge for President Trump, who has vowed to improve relations with President Vladimir V. Putin of Russia and to pursue future arms accords. (New York Times).
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:15:07 #7
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_168898285
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 17:57 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Precies, het zijn degenen die die voormalige Sovjet Republieken ophitsen (VS en EU) tegen Rusland, waardoor Rusland zich genoodzaakt ziet de Russische minderheden daar te beschermen, die verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van dat vliegtuig vol Nederlanders. Dan moet je maar niet als Van Baalen en Verhofstadt op dat Maidan plein de Oekrainers ophitsen in een staatsgreep. De Oekraine heeft het verlies van De Krim en de burgeroorlog daar aan zich zelf te wijten. Nederland was overigens verantwoordelijk voor het feit dat men een burger vliegtuig door oorlogsgebied liet vliegen.
Landverrader gespot :D!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:15:21 #8
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168898289
Ja, ook leuk nieuws idd.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:19:28 #9
192592 SureD1
------------------------------
pi_168898370
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:12 schreef Dagonet het volgende:
https://newrepublic.com/minutes/140628/knives-reince-priebus

Was al langsgekomen dat de jacht op Priebus nu geopend is, waardoor Bannon en Miller meer invloed en macht krijgen?
Yes ik postte gisteren al een artikel uit de WaPo hierover, viel aardig dood :)

Zegt een hoop... Priebus vertegenwoordigt de partij... Als ze die buitenwerken dan kunnen Bannon en Miller :r helemaal rogue gaan...
pi_168898373
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:15 schreef Falco het volgende:

[..]

Landverrader gespot :D!
Je zou toch onderhand wel moeten weten dat de echte patriot tegenwoordig met de pootjes omhoog ligt, dan wel krom staat, voor Poetin? (/offtopique)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_168898392
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:19 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Yes ik postte gisteren al een artikel uit de WaPo hierover, viel aardig dood :)

Zegt een hoop... Priebus vertegenwoordigt de partij... Als ze die buitenwerken dan kunnen Bannon en Miller :r helemaal rogue gaan...
Je mag toch wel iets meer Republikeinse actie verwachten als ze hem er uit werken.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:20:53 #12
192592 SureD1
------------------------------
pi_168898399
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:05 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Conway zag er best wel aardig kapot uit en leek ook wat minder strijdbaar dan normaal.
Dat is een understatement... Ze zag eruit alsof de wereld voor haar ogen in elkaar stortte...
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:21:37 #13
192592 SureD1
------------------------------
pi_168898420
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:20 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Je mag toch wel iets meer Republikeinse actie verwachten als ze hem er uit werken.
Laatste keer dat ik Ryan zag, was hij op zoek naar zijn ruggegraat ;)
pi_168898437
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:21 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Laatste keer dat ik Ryan zag, was hij op zoek naar zijn ruggegraat ;)
Of naar de micropenis van Trump om hem even te plezieren.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:23:04 #15
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_168898444
Toch wel verfrissend hoor, op het terras van zo'n resort de Noord-Korea-problematiek aan te pakken met je gasten erbij _O_



:')

[ Bericht 35% gewijzigd door Falco op 14-02-2017 18:32:07 ]
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:24:36 #16
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168898467
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:19 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Je zou toch onderhand wel moeten weten dat de echte patriot tegenwoordig met de pootjes omhoog ligt, dan wel krom staat, voor Poetin? (/offtopique)
Zou je de OP willen bijwerken aub? Alvast bedankt!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Overall beste user 2022 dinsdag 14 februari 2017 @ 18:27:09 #17
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_168898520
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:23 schreef Falco het volgende:
Toch wel verfrissend hoor, op het terras van zo'n resort de Noord-Korea-problematiek aan te pakken met je gasten erbij _O_
Ja, een dag later is de broer van de geliefde leider dood. Wat een toeval.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:29:50 #18
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:30:16 #19
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_168898590
Hoe lang blijft deze idioterie nu voortduren trouwens? Ik had niet verwacht dat het zo'n shitzooi zou worden, maar na een tijdje zou je denken dat alles enigszins normaliseert... Maar er zijn echt geen redenen te bedenken waarom na pakweg nog eens drie, vier weken alles op zijn plek zit en er gewoon 'normaal' geregeerd kan worden.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Overall beste user 2022 dinsdag 14 februari 2017 @ 18:31:52 #20
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_168898621
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:20 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Dat is een understatement... Ze zag eruit alsof de wereld voor haar ogen in elkaar stortte...
Ineens realiseerde ze zich dat Trump ècht een domme klootviool is.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_168898668
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:34:18 #22
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168898682
Dank voor de aanvulling vd OP, Pom ^O^
De officiële versie is echter dat Flynn zelf is opgestapt ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:36:13 #23
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168898731
Weet door de berichtenstorm even niet zeker of deze hier al voorbij was gekomen.
mkraju twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 01:30:13 Rubio says Flynn contacts with the Russia ambassador will be part of the investigation the Senate Intel Committee has launched into Russia reageer retweet
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:36:33 #24
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168898737
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 18:05 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Conway zag er best wel aardig kapot uit en leek ook wat minder strijdbaar dan normaal.
Ze klonk behoorlijk uitgeblust (iig voor haar doen) ja.. Inderdaad veel minder strijdbaar en "overtuigend" dan normaal.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 14 februari 2017 @ 18:41:27 #25
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_168898842
Op de brandstapel met deze kermisartiest.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')