Die van het Uiltje is ook erg goed!quote:Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Hoezo precies?quote:Op maandag 6 februari 2017 03:35 schreef mckroket het volgende:
hahaha op facebook heeft er zo`n knakker een eisbock gemaakt van hertog jan prestige en een pepertje. ik heb gevraagd of het een grap was
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:42 schreef Freire het volgende:
[..]
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)
Ah ja, toffe zaak he!quote:Op maandag 6 februari 2017 12:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
Ben ik inderdaad een keer geweest. Prima zaak, kon toen helaas niet al te veel meenemenquote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.
Aardige kerel ook die er in staat.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.quote:Op maandag 6 februari 2017 04:36 schreef OMG het volgende:
Alle Mikkeller's Beer Geeks die ik op heb staan op untappd als imperials (imperial oatmeal, en die ik op heb zijn Breakfast, Brunch Weasel, en Vanilla Shake).
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.quote:
Ja ik ken het principe, wil het zelf ook eens proberen. Maar ik dacht dat het je om de keuze voor HJ Grand Prestige ging. Ik dacht namelijk ook in die richting, aangezien ik het ook niet zie zitten om een Black Albert oid te verpesten bij de eerste keer.quote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Ik vond de berekening van het nieuwe alcoholpercentage behoorlijk knulligquote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Waar dan in Utrecht?quote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Ah ja, toffe zaak he!
Zitten ook in Utrecht in een veel grotere vertelde hij me. Wel redelijk uit 't centrum.
Ergens in het noorden in een winkelcentrum. Ben er verder niet bekend, maar scheen dichtbij een treinstation te zijn.quote:
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.quote:Op maandag 6 februari 2017 13:59 schreef mckroket het volgende:
[..]
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.
ach ik verwacht dat zulke beer nerds gewoon opletten wat ze drinkenquote:Op maandag 6 februari 2017 14:57 schreef OMG het volgende:
[..]
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.
Het zou ergens handig zijn als je een overzicht van veranderingen op untappd zou kunnen zien, als soort van log. Iedereen met een account kan nu zo maar wijzigingen invullen. Zelf ook wel eens gedaan wat betreft omschrijvingen van een label, aanvullen van ABV, etc.
Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.quote:Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
Iwaniusachtige commentaren ditquote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...
[ afbeelding ]
Bedankt Jorisquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Edit de OP danquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Edit de OP dan
Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Nee.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
busted!quote:
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
kan ook niet anders na 20 jaar he.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meerquote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
kan ook niet anders na 20 jaar he.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:
[..]
busted!
sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |