abonnement Unibet Coolblue
  zondag 5 februari 2017 @ 22:29:23 #151
438851 Oldground
El Poderoso
pi_168699440
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Die van het Uiltje is ook erg goed!
Van alles is weer waardeloos.
  maandag 6 februari 2017 @ 00:47:13 #152
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_168702719


Superbowl line-up.
pi_168702736
Zuip je die alleen uit?
  maandag 6 februari 2017 @ 00:50:30 #154
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_168702752
Nee, met zijn tweeën.
pi_168703649
hahaha op facebook heeft er zo`n knakker een eisbock gemaakt van hertog jan prestige en een pepertje. ik heb gevraagd of het een grap was :')
pi_168703700
hahahaha en zon andere 'beergeek' heeft het over een mikkeller beer geek breakfast, wat een normale stout is, en dan gaat iedereen het vergelijken met imperial stouten.
pi_168703982
Alle Mikkeller's Beer Geeks die ik op heb staan op untappd als imperials (imperial oatmeal, en die ik op heb zijn Breakfast, Brunch Weasel, en Vanilla Shake).
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_168705075
Ze zijn die website van www.hopt.nl wel steeds aan het verbeteren btw, site ziet er wat beter uit.

Toch liep ik dit weekend weer in een fysieke bierwinkel en dat is toch veeeeul fijner shoppen. Soort snoepwinkeltje.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_168708489
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 03:35 schreef mckroket het volgende:
hahaha op facebook heeft er zo`n knakker een eisbock gemaakt van hertog jan prestige en een pepertje. ik heb gevraagd of het een grap was :')
Hoezo precies? :P
Van alles is weer waardeloos.
pi_168708642
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:

[..]

Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment) :)
pi_168708710
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:42 schreef Freire het volgende:

[..]

In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment) :)
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2017 12:48:21 ]
pi_168708790
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs :P
pi_168708912
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:47 schreef MCH het volgende:

[..]

Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.
Ah ja, toffe zaak he!

Zitten ook in Utrecht in een veel grotere vertelde hij me. Wel redelijk uit 't centrum.
Van alles is weer waardeloos.
pi_168708921
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs :P
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist. ;)
Van alles is weer waardeloos.
pi_168708956
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:

[..]

Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist. ;)
Ben ik inderdaad een keer geweest. Prima zaak, kon toen helaas niet al te veel meenemen :'(
pi_168709605
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs :P
:W Aardige kerel ook die er in staat.

www.alsem.nl aan de loosduinsekade haal ik redelijk vaak wat.
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
pi_168710202
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 04:36 schreef OMG het volgende:
Alle Mikkeller's Beer Geeks die ik op heb staan op untappd als imperials (imperial oatmeal, en die ik op heb zijn Breakfast, Brunch Weasel, en Vanilla Shake).
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.
pi_168710365
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:34 schreef Oldground het volgende:

[..]

Hoezo precies? :P
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
pi_168710460
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:

[..]

Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Ja ik ken het principe, wil het zelf ook eens proberen. Maar ik dacht dat het je om de keuze voor HJ Grand Prestige ging. Ik dacht namelijk ook in die richting, aangezien ik het ook niet zie zitten om een Black Albert oid te verpesten bij de eerste keer.
Van alles is weer waardeloos.
pi_168710906
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:

[..]

Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Ik vond de berekening van het nieuwe alcoholpercentage behoorlijk knullig :')
pi_168710940
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:

[..]

Ah ja, toffe zaak he!

Zitten ook in Utrecht in een veel grotere vertelde hij me. Wel redelijk uit 't centrum.
Waar dan in Utrecht?
pi_168710976
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2017 14:34 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Waar dan in Utrecht?
Ergens in het noorden in een winkelcentrum. Ben er verder niet bekend, maar scheen dichtbij een treinstation te zijn.
Van alles is weer waardeloos.
pi_168711424
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2017 13:59 schreef mckroket het volgende:

[..]

het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.

Het zou ergens handig zijn als je een overzicht van veranderingen op untappd zou kunnen zien, als soort van log. Iedereen met een account kan nu zo maar wijzigingen invullen. Zelf ook wel eens gedaan wat betreft omschrijvingen van een label, aanvullen van ABV, etc.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_168716787
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2017 14:57 schreef OMG het volgende:

[..]

ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.

Het zou ergens handig zijn als je een overzicht van veranderingen op untappd zou kunnen zien, als soort van log. Iedereen met een account kan nu zo maar wijzigingen invullen. Zelf ook wel eens gedaan wat betreft omschrijvingen van een label, aanvullen van ABV, etc.
ach ik verwacht dat zulke beer nerds gewoon opletten wat ze drinken :P

over stouts gesproken :P 3 flessen 75cc speedway stout gekocht. kost maar 13 euro per stuk. daar ga je niet voor sukkelen voor de nummer 8 imperial stout van de wereld.
pi_168726166
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
pi_168727058
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.
pi_168727220
ik drink nu zon nieuwe rio reserva. heb het idee dat ie wat zoeter is en dat ik iets minder proef van de vaten dan vorig jaar.
pi_168727281
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker :)
pi_168734663
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker :)
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.
pi_168734826
"Smaakevolutie in de fles" :)
pi_168737777
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_168737943
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...

pi_168738537
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.

Flesjes van St. Bernardus hebben ook een soort transitie doorgemaakt, waarvan de link met Westvleteren steeds zwakker werd als ik me goed herinner.
Van alles is weer waardeloos.
pi_168739278
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken. :')
pi_168739289
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...

[ afbeelding ]
Iwaniusachtige commentaren dit :P
pi_168739557
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
pi_168739620
Bedankt voor de reacties.

Lijkt me veel te doen om niks als ik het zo lees.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_168740423
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Bedankt Joris
pi_168740438
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
  Moderator dinsdag 7 februari 2017 @ 20:44:07 #190
45833 crew  Fogel
pi_168742572
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Edit de OP dan ^O^


Ik ga zo deze testen:
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_168742884
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:

[..]

Edit de OP dan ^O^


Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
  Moderator dinsdag 7 februari 2017 @ 20:55:50 #192
45833 crew  Fogel
pi_168742992
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:

[..]

Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Nee.

Deze is pas net op de markt (op Spitsbergen was het wel al iets langer verkrijgbaar), dus dan is het niet zo raar dat mensen het willen testen op zich. Benieuwd of het de 6-7 euro waard is.

Edit: Ja, prima stout dit, ga ik vast nog wel vaker kopen :)

[ Bericht 10% gewijzigd door Fogel op 07-02-2017 21:40:47 ]
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_168744457
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.

De Westvleteren 12 die ik nog heb staan zijn van 2010 en 2011 :)
pi_168746050
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:

[..]

Bedankt Joris
busted!

sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.

[ Bericht 6% gewijzigd door mckroket op 07-02-2017 22:22:50 ]
pi_168748007
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
pi_168748198
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
kan ook niet anders na 20 jaar he.
pi_168749530
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:

[..]

kan ook niet anders na 20 jaar he.
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meer
pi_168750616
ik moet zeggen, heb nog anderhalf krat staat hier, net over de datum dus 3,5 jaar oud, maar drink het echt nooit. vind het ook niet meer zo lekker. ik heb zo veel liever een goede ipa of iipa of een imperial stout. en daar is ook geen gebrek aan tegenwoordig en makkelijk aan te komen. ik drink alleen nog belgische stijlen bier als ik ergens ben en ze hebben niks anders.
(de kratten staan er letterlijk voor de sier, in de computerkamer, mooi contrast tegen het moderne burea en computer)
ook ben ik geen afzetter, ik ga geen krat voor 200 euro verkopen. wie een keer zin heeft om er 1 te drinken kom maar langs, ik woon in steenbergen. maandag en dinsdag ben ik normaal vrij :D
  woensdag 8 februari 2017 @ 03:19:39 #199
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_168750838
Ik heb nu af en toe juist het tegenovergestelde; zoveel lokale, soms best matige IPA's en stouts gedronken dat een goeie Belgische stijl er wel in gaat. Maar ik merk wel ineens dat wat ik in Nederland vaak in de supermarkt kocht en toen prima vond, best wel suboptimaal is (Leffe etc.). Je smaak verandert toch best wel.

Mijn ervaring met WV12 vs Abt12 is dat ze best veel op elkaar lijken, en dat het verschil tussen een verse en eentje van 1,5 jaar oud groter is dan tussen de twee. Tot nu toe vind ik Abt eigenlijk altijd lekkerder, maar dat komt misschien ook omdat die meer gecontroleerd hier naar toe vervoerd worden en vaak in 75cl flessen zitten wat de rijping toch wel ten goede komt.
  woensdag 8 februari 2017 @ 06:57:52 #200
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_168751150
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:

[..]

busted!

sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren. :D _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door PrideoftheSouth op 08-02-2017 07:05:13 ]
NAC Breda
Rèsbaarge
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')