Scheisse mag dan letterlijk poep betekenen, het is een vloek woord als in kut en klote, maarja dat vind je ook vies natuurijk.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 12:21 schreef MCH het volgende:
[..]
Snap ik pannenkoek maar je product stront noemen vind ik niet grappig of vind jij het leuk om Berlijnse Stront te drinken?
Het wordt ook uit Frankrijk verzonden dacht ik.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 15:37 schreef MrSalazar het volgende:
Ik probeer die hopt site te bellen. Krijg ik een Franse voicemail. Wtf?
Prima dat dat soort pareltjes een beetje onder de radar blijvenquote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Klopt, bijvoorbeeld dat de Caigny niet bij de beste bierwinkels staat.
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:09 schreef Oldground het volgende:
Gisteren was ik bij Mad About Malt in de Hofbogen (Rotterdam). Wat een mooie zaak is dat zeg, erg mooie selectie ook. Veel brouwerijen (Bakunin, Tempest, Evil Twin) die ik nog niet kende/ergens anders te koop had gezien.
Kon logistiek gezien helaas niks meenemen, maar ga daar binnenkort zeker weer langs en nu goed.
Zeker aan te raden!quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
Ananas staat er alleen maar op omdat dat een andere whale is, veruit de grootste ananas die ik ooit gekocht hebquote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:34 schreef OMG het volgende:
Is dat een beetje te doen, een stout en ananas?
Anders eens zien wat hier de top vijf brouwers zou zijn. Ieder levert zijn top 5, de nummer 1 krijgt 5 punten, 2 krijgt vier punten etc.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:15 schreef mckroket het volgende:
Hoe komt emelisse eigenlijk bij de beste brouwerijen in de wereld terecht?
Met alle respect, die paar goede (ook niet allemaal) whitelabels zijn daar verantwoordelijk voor?
Ik ben fan hoor maar behalve een goed barrel aged bier hebben ze toch vrij weinig echt goeds te bieden om bij de top van de wereld te horen?
De molen op 6 is ook misschien wat overdreven maar zij komen iig wel altijd met fantasierijke recepten en collabs alsmede de organisatie van een geweldig bierfestival, wat natuurlijk fans oplevert. Maar nu zijn zegmaar mikkeller en emelisse gelijk wat bier betreft?
Niet zeker hoor maar dacht gelezen te hebben dat ze het gemiddelde van de ratings van afgelopen jaar gepakt hebben. Als er van de standaard lijn amper ingecheckt is en de white labels volop met goede punten zou dit het resultaat kunnen zijn.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:15 schreef mckroket het volgende:
Hoe komt emelisse eigenlijk bij de beste brouwerijen in de wereld terecht?
Met alle respect, die paar goede (ook niet allemaal) whitelabels zijn daar verantwoordelijk voor?
Ik ben fan hoor maar behalve een goed barrel aged bier hebben ze toch vrij weinig echt goeds te bieden om bij de top van de wereld te horen?
De molen op 6 is ook misschien wat overdreven maar zij komen iig wel altijd met fantasierijke recepten en collabs alsmede de organisatie van een geweldig bierfestival, wat natuurlijk fans oplevert. Maar nu zijn zegmaar mikkeller en emelisse gelijk wat bier betreft?
Ga jij ook tellen?quote:Op zaterdag 4 februari 2017 10:59 schreef pipster het volgende:
Hmm ik heb wel een Omnipollo Pineapple Gose nog liggen.
[..]
Anders eens zien wat hier de top vijf brouwers zou zijn. Ieder levert zijn top 5, de nummer 1 krijgt 5 punten, 2 krijgt vier punten etc.
Geen probleem, ik wil best tellen.quote:
Ik stel voor dat ze dit festival ook meteen in Nederland doen een week later of zo:)quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Nee, maar meestal geef ik ook bij lange niet zoveel uit (zonder eten).quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Ik ga daar hopelijk heenquote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Ik neem aan dat all-in in de VS een heel gebruikelijk concept is?quote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:17 schreef OMG het volgende:
Vandaag weer een festival waar bier all-in is. 100+ brouwerijen uit Indiana. Ongetwijfeld veel troep, maar ik verwacht wel een aantal goede biertjes.
Ik ben nog maar op een paar festivals geweest, waar het bier proeven allemaal ongelimiteerd was. Maar ik heb wel gehoord van festivals die met muntjes of zo werken, zeker als het om een hoop gelimiteerd spul gaat.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:20 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Ik neem aan dat all-in in de VS een heel gebruikelijk concept is?
Die's best leuk, maar helemaal niet representatief voor de kwaliteit die HF biedt...quote:Op zaterdag 4 februari 2017 13:35 schreef Nighthawk88 het volgende:
Die met Blaugies samen kom je wel aan, verder word het al lastig inderdaad.
Nou ja broerlief gaat volgende week naar New York en San Fransisco.quote:
Briljant. Maar wel een prijzige exercitie als je er ook nog naartoe moet reizen, hotel etc.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Dan zou het kunnen inderdaad. Maar zijn niet zoveel releases als bij bij voorbeeld mikkeller, dus dan zijn ze al in bet voordeel.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:06 schreef Nighthawk88 het volgende:
[..]
Niet zeker hoor maar dacht gelezen te hebben dat ze het gemiddelde van de ratings van afgelopen jaar gepakt hebben. Als er van de standaard lijn amper ingecheckt is en de white labels volop met goede punten zou dit het resultaat kunnen zijn.
In Belgie/Nederland is de entree vaak 20/25 euro, daarvoor krijg je 8 munten en een glas. Rest is bijkopen tegen prijzen van 1.5/2 euro. Als je dan nog wat bijkoopt zit je ook zo op dat bedrag.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 13:39 schreef Oldground het volgende:
[..]
Nee, maar meestal geef ik ook bij lange niet zoveel uit (zonder eten).
Misschien de helft maar.
Dat klopt wel ongeveer (of goedkoper met minder munten).quote:Op zaterdag 4 februari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
[..]
In Belgie/Nederland is de entree vaak 20/25 euro, daarvoor krijg je 8 munten en een glas. Rest is bijkopen tegen prijzen van 1.5/2 euro. Als je dan nog wat bijkoopt zit je ook zo op dat bedrag.
Nou, bij mij gaan dat soort festivals toch al snel die kant op. 45-50 euro sowieso, de laatste keren.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 22:26 schreef Oldground het volgende:
[..]
Dat klopt wel ongeveer (of goedkoper met minder munten).
Maar dan nog kom ik niet aan 60 euro.
Toevallig vandaag na de suffe vraag een barrel aged ananas en kokosnoot stout op.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 06:37 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ananas staat er alleen maar op omdat dat een andere whale is, veruit de grootste ananas die ik ooit gekocht heb
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 23:08 schreef OMG het volgende:
[..]
Toevallig vandaag na de suffe vraag een barrel aged ananas en kokosnoot stout op.. Goeie stout, al proefde ik weinig van beide.
Zeker. Heb de Imperial Coconut Porter van Maui op, was goed te doen. Death by Coconut van Oskar Blues vind ik ook lekker. Maar die stout die ik gister had was qua kokos en ananas heel erg subtiel, terwijl bij de vanilla en Cherry varianten die smaken er juist uit sprongen.quote:Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Die van het Uiltje is ook erg goed!quote:Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Hoezo precies?quote:Op maandag 6 februari 2017 03:35 schreef mckroket het volgende:
hahaha op facebook heeft er zo`n knakker een eisbock gemaakt van hertog jan prestige en een pepertje. ik heb gevraagd of het een grap was
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:42 schreef Freire het volgende:
[..]
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)
Ah ja, toffe zaak he!quote:Op maandag 6 februari 2017 12:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
Ben ik inderdaad een keer geweest. Prima zaak, kon toen helaas niet al te veel meenemenquote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.
quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.quote:Op maandag 6 februari 2017 04:36 schreef OMG het volgende:
Alle Mikkeller's Beer Geeks die ik op heb staan op untappd als imperials (imperial oatmeal, en die ik op heb zijn Breakfast, Brunch Weasel, en Vanilla Shake).
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.quote:
Ja ik ken het principe, wil het zelf ook eens proberen. Maar ik dacht dat het je om de keuze voor HJ Grand Prestige ging. Ik dacht namelijk ook in die richting, aangezien ik het ook niet zie zitten om een Black Albert oid te verpesten bij de eerste keer.quote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Ik vond de berekening van het nieuwe alcoholpercentage behoorlijk knulligquote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Waar dan in Utrecht?quote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Ah ja, toffe zaak he!
Zitten ook in Utrecht in een veel grotere vertelde hij me. Wel redelijk uit 't centrum.
Ergens in het noorden in een winkelcentrum. Ben er verder niet bekend, maar scheen dichtbij een treinstation te zijn.quote:
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.quote:Op maandag 6 februari 2017 13:59 schreef mckroket het volgende:
[..]
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.
ach ik verwacht dat zulke beer nerds gewoon opletten wat ze drinkenquote:Op maandag 6 februari 2017 14:57 schreef OMG het volgende:
[..]
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.
Het zou ergens handig zijn als je een overzicht van veranderingen op untappd zou kunnen zien, als soort van log. Iedereen met een account kan nu zo maar wijzigingen invullen. Zelf ook wel eens gedaan wat betreft omschrijvingen van een label, aanvullen van ABV, etc.
Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.quote:Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
Iwaniusachtige commentaren ditquote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...
[ afbeelding ]
Bedankt Jorisquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Edit de OP danquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Edit de OP dan![]()
Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Nee.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
busted!quote:
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
kan ook niet anders na 20 jaar he.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meerquote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
kan ook niet anders na 20 jaar he.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:
[..]
busted!
sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |