Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.quote:Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
Iwaniusachtige commentaren ditquote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...
[ afbeelding ]
Bedankt Jorisquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Edit de OP danquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Edit de OP dan![]()
Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Nee.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
busted!quote:
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
kan ook niet anders na 20 jaar he.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meerquote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
kan ook niet anders na 20 jaar he.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:
[..]
busted!
sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |