abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_168727058
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.
pi_168727220
ik drink nu zon nieuwe rio reserva. heb het idee dat ie wat zoeter is en dat ik iets minder proef van de vaten dan vorig jaar.
pi_168727281
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker :)
pi_168734663
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker :)
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.
pi_168734826
"Smaakevolutie in de fles" :)
pi_168737777
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_168737943
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...

pi_168738537
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.

Flesjes van St. Bernardus hebben ook een soort transitie doorgemaakt, waarvan de link met Westvleteren steeds zwakker werd als ik me goed herinner.
Van alles is weer waardeloos.
pi_168739278
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.

Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken. :')
pi_168739289
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...

[ afbeelding ]
Iwaniusachtige commentaren dit :P
pi_168739557
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
pi_168739620
Bedankt voor de reacties.

Lijkt me veel te doen om niks als ik het zo lees.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_168740423
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Bedankt Joris
pi_168740438
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
  Moderator dinsdag 7 februari 2017 @ 20:44:07 #190
45833 crew  Fogel
pi_168742572
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Edit de OP dan ^O^


Ik ga zo deze testen:
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
pi_168742884
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:

[..]

Edit de OP dan ^O^


Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
  Moderator dinsdag 7 februari 2017 @ 20:55:50 #192
45833 crew  Fogel
pi_168742992
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:

[..]

Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Nee.

Deze is pas net op de markt (op Spitsbergen was het wel al iets langer verkrijgbaar), dus dan is het niet zo raar dat mensen het willen testen op zich. Benieuwd of het de 6-7 euro waard is.

Edit: Ja, prima stout dit, ga ik vast nog wel vaker kopen :)

[ Bericht 10% gewijzigd door Fogel op 07-02-2017 21:40:47 ]
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
pi_168744457
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.

De Westvleteren 12 die ik nog heb staan zijn van 2010 en 2011 :)
pi_168746050
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:

[..]

Bedankt Joris
busted!

sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.

[ Bericht 6% gewijzigd door mckroket op 07-02-2017 22:22:50 ]
pi_168748007
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl

overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.

ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
pi_168748198
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
kan ook niet anders na 20 jaar he.
pi_168749530
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:

[..]

kan ook niet anders na 20 jaar he.
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meer
pi_168750616
ik moet zeggen, heb nog anderhalf krat staat hier, net over de datum dus 3,5 jaar oud, maar drink het echt nooit. vind het ook niet meer zo lekker. ik heb zo veel liever een goede ipa of iipa of een imperial stout. en daar is ook geen gebrek aan tegenwoordig en makkelijk aan te komen. ik drink alleen nog belgische stijlen bier als ik ergens ben en ze hebben niks anders.
(de kratten staan er letterlijk voor de sier, in de computerkamer, mooi contrast tegen het moderne burea en computer)
ook ben ik geen afzetter, ik ga geen krat voor 200 euro verkopen. wie een keer zin heeft om er 1 te drinken kom maar langs, ik woon in steenbergen. maandag en dinsdag ben ik normaal vrij :D
  woensdag 8 februari 2017 @ 03:19:39 #199
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_168750838
Ik heb nu af en toe juist het tegenovergestelde; zoveel lokale, soms best matige IPA's en stouts gedronken dat een goeie Belgische stijl er wel in gaat. Maar ik merk wel ineens dat wat ik in Nederland vaak in de supermarkt kocht en toen prima vond, best wel suboptimaal is (Leffe etc.). Je smaak verandert toch best wel.

Mijn ervaring met WV12 vs Abt12 is dat ze best veel op elkaar lijken, en dat het verschil tussen een verse en eentje van 1,5 jaar oud groter is dan tussen de twee. Tot nu toe vind ik Abt eigenlijk altijd lekkerder, maar dat komt misschien ook omdat die meer gecontroleerd hier naar toe vervoerd worden en vaak in 75cl flessen zitten wat de rijping toch wel ten goede komt.
  woensdag 8 februari 2017 @ 06:57:52 #200
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_168751150
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:

[..]

busted!

sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren. :D _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door PrideoftheSouth op 08-02-2017 07:05:13 ]
NAC Breda
Rèsbaarge
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')