abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_167791780
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 45 Whieep whieep!

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia's 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia' staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167836756
quote:
4s.gif Op zaterdag 31 december 2016 17:59 schreef donald_dick het volgende:
gelukkig nieuwjaar!

[ afbeelding ]
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167837874
56AE594B-1F7A-4F91-A016-D14EA9C6174A_zpsqocv0xwg.jpg

/caviababyspam :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 januari 2017 @ 20:31:06 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167838088
registreer om deze reclame te verbergen
O+

Hier zijn beide dames weer circa 40 gram aangekomen. *O*
Niet zo gek ook, ze bunkeren zich een slag in de rondte. _O-
pi_167838121
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

/caviababyspam :@
Moarrrr
NARF
pi_167838248
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:31 schreef NijntjesUk het volgende:
O+

Hier zijn beide dames weer circa 40 gram aangekomen. *O*
Niet zo gek ook, ze bunkeren zich een slag in de rondte. _O-
Yeay!!

Welke medicatie heb jij gekregen voor de blaasonsteking?

Ik heb het idee dat het weer slechter gaat :|W

Maar toch ga ik echt de cavia's geen spa Blauw geven :{ Ik vind het wel een keer goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167838630
registreer om deze reclame te verbergen
AED42E2C-E537-4B39-94DB-5C1E2F39AC29_zpsodfbaepe.jpg

Ze leven hier op grote voet. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:11:34 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167839831
_O-

Saar heeft Sulfatrim gekregen. Ik geef er zelf probiotica en cranberry bij.

Die van mij drinken überhaupt geen water. Ze hebben het altijd staan, maar halen hun vocht uit hun groente.
pi_167840571
Mijn sulfatrim is op :{

Ik heb nu sowieso Eurologist besteld en ik ga dan maar mogen naar de dierenarts, dan kan ik de Eurologist als een soort onderhoud blijven geven. Even kijken of dat dan bevalt.

Oh, ik heb net ontdekt dat ik nog cranberrycapsules heb.. even kijken of ze daar ook van opknapt.

Noir drinkt nu ook heel weinig ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:47:41 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167841477
Ik moest t 10 dagen geven, maar maak t flesje maar zoveel mogelijk op (is max 14 dagen houdbaar zag ik na opening).
  dinsdag 3 januari 2017 @ 00:06:47 #11
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_167847595
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

Ze leven hier op grote voet. :{
_O_

Geslacht al bekend? En wil je ze houden?
pi_167858065
15747640_667213760131912_1945263021890421395_n.jpg?oh=aa6300c994eea1cb0727ebb187eae87f&oe=58D8A4C8

Tegenwoordig haal ik hooi bij een andere boer, zitten minder takken en dergelijke in, ze zijn er dol op. Heb nu ook een adres voor goedkope winterwortelen, de afgelopen anderhalf week hebben ze met z'n allen al 40 kilo weggestampt, ze lopen hier nu chronisch met een oranje bekkie
pi_167858884
Die van mij hebben soms fasen waarin ze gek zijn op wortel. En dan ineens niet meer. Zit ik daar met twee kilo winterpeen.

Ik loop de caafs al twee dagen uit te schelden voor stinkerds, blijkt het de prullenbak te zijn waarin iets ligt te ontbinden :')
Niet dat ze naar roosjes ruiken, moet ze zo wel schoonmaken, maar toch.
NARF
pi_167859246
Nee hier vreten ze alles, laatst vroeg mijn dochter of ze de bananenschil erbij in mocht gooien, ik zeg ja hoor, ik kijk twee tellen later erin zit er een gewoon het bananenstickertje op te vreten en niet los laten.
pi_167859680
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 00:06 schreef Mubassie het volgende:

[..]

_O_

Geslacht al bekend? En wil je ze houden?
Ik heb ze de eerste dag omgedraaid, maar ik kon het nog niet goed zien :@

Ze mogen hier allemaal blijven O+

Zit ik dan .. Met 7 cavia's :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167859867
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb ze de eerste dag omgedraaid, maar ik kon het nog niet goed zien :@

Ze mogen hier allemaal blijven O+

Zit ik dan .. Met 7 cavia's :D
En daarom wil ik geen nestjes :P
Als ik het zou doen, wil ik een nestje lunkjes of coronetjes O+
NARF
pi_167859890
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik moest t 10 dagen geven, maar maak t flesje maar zoveel mogelijk op (is max 14 dagen houdbaar zag ik na opening).
Vanavond even naar de dierenarts en dan ben ik benieuwd wat ik mee krijg. Het is geen gespecialiseerde dierenarts, dus ik ben benieuwd

Ik heb ook verse cranberry's gekocht
Ze zijn gematigd enthousiast :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167864569
15301180_655761267943828_1208688157_n.jpg?oh=56fa4d165fedec88777c93ac8749db16&oe=586EB30B

Coronetjes zijn ook erg schattig
pi_167865689
Met roze snoetjes O+
NARF
  dinsdag 3 januari 2017 @ 21:27:52 #20
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167865970
En zo wit :D

Dat is Lexie welgeteld 2 weken geweest hier _O-

Hoezo, ze is dol op paprika? :@

15znrd4.jpg
pi_167866069
Ik heb de da ook even naar de beebs laten kijken en het zijn drie zeugjes en een beertje *O*

Noirtje heeft ook sulfatrim meegekregen en als bonus de da ondergeplast :{

Ook 10 dagen, terwijl 14 aanbevolen schijnt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167866090
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 21:27 schreef NijntjesUk het volgende:
En zo wit :D

Dat is Lexie welgeteld 2 weken geweest hier _O-

Hoezo, ze is dol op paprika? :@

[ afbeelding ]
_O-
Net een paprika vermoord
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 21:32:10 #23
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167866107
Die van mij plassen altijd op het randje van de behandeltafel (dus ook op de grond :@ ). Ik hou t lekker op 14 dagen hier.

@4EverBlackEyed, ja die worden afgeslacht hier. ;) En t steeltje is een delicatesse. :?
pi_167866678
15822570_667227993463822_866224925256431883_n.jpg?oh=c6310f5c261e7ea500c06b93411a96e7&oe=591D76DA

Dat witte is vaak iets tijdelijks, meestal lopen ze met een oranje bekkie, deze is ook gek op paardesnoepjes
pi_167867920
Die van mij houdt z'n bekkie nog netjes wit :@
NARF
pi_167868591
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 21:32 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij plassen altijd op het randje van de behandeltafel (dus ook op de grond :@ ). Ik hou t lekker op 14 dagen hier.

@4EverBlackEyed, ja die worden afgeslacht hier. ;) En t steeltje is een delicatesse. :?
Hier idd ook het steeltje en de zaadjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 4 januari 2017 @ 00:04:25 #27
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167870077
@LittleLady, dat lijkt er meer op ;)

@CherryLips, zowel Lexie als Saartje gaan het liefst met hun hele kop in die paprika wroeten. ;) Oh en ze zijn hier ook fan van ergens "overheen" eten, dus half op de paprika gaan zitten en dan er dan in wroeten = vies bekkie. 8)7
  woensdag 4 januari 2017 @ 22:21:51 #28
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_167890319
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 21:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb de da ook even naar de beebs laten kijken en het zijn drie zeugjes en een beertje *O*

Noirtje heeft ook sulfatrim meegekregen en als bonus de da ondergeplast :{

Ook 10 dagen, terwijl 14 aanbevolen schijnt
Gefeliciteerd ☺
Wij hebben altijd zeugjes.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_167891045
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2017 22:21 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Gefeliciteerd ☺
Wij hebben altijd zeugjes.
Dank u, dat is boffen als je altijd zeugjes hebt !

Heb je verder nog een nestje in de planning ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 5 januari 2017 @ 12:00:46 #30
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_167898191
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2017 22:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dank u, dat is boffen als je altijd zeugjes hebt !

Heb je verder nog een nestje in de planning ?
Sorry, ik heb nog nooit nestjes gehad.
Bedoelde eigenlijk dat we altijd dames hebben, nemen ;)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_167905663
15823187_668034190049869_3040088404466882490_n.jpg?oh=1a8005fbc7438e87e161d9f6e06762f3&oe=5917FE96
pi_167918598
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2017 12:00 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Sorry, ik heb nog nooit nestjes gehad.
Bedoelde eigenlijk dat we altijd dames hebben, nemen ;)
Ja, ik voorheen ook :P

Zeugjes hebben toch de voorkeur.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167918759
quote:
Ik moet alleen maar aan de teringbende denken :')
NARF
pi_167918845
Cosi in het hooiruifje15894649_670225643164057_4457616269280783230_n.jpg?oh=aaea1d1e2c0ceb6f9002d8644aed8503&oe=58E7CEFE
pi_167919021
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 09:33 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik moet alleen maar aan de teringbende denken :')
#Caviastruggles

en heel veel plas ..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167919149
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 09:40 schreef LittleLady het volgende:
Cosi in het hooiruifje[ afbeelding ]
Ik snap niet hoe ie dat voor elkaar krijgt. Die van mij zetten nog geen voorpoot op de voerbak.
NARF
pi_167919421
De caven durven het trappetje niet op en af ;(

Dit had ik wel verwacht tho.. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167919657
CD5EA984-9C35-467F-B0F6-3EDC6FA48B08_zpspoccaykr.jpg

Spammerdespam
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167919674
quote:
17s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 10:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

Spammerdespam
O+ O+ O+
NARF
pi_167919706
Och wat schattig, altijd leuk jongen. Ik verwacht over 10 week weer jongen, hopelijk zit er 1 tussen die weer show geschikt is.

Oh hier racen ze overal op en over, klimmen ze overal in, behalve Grumpy, die blijft gewoon zitten, als ik het hok verschoon, staat ze ook gewoon op tafel en blijft daar gewoon zitten tot ik haar weer oppak en in het hok zet.
pi_167919723
Grumpy _O-

Heet ze ook Grumpy ? :S
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167919788
Ja zo heet ze, ze was nogal een stuk chargerijn toen ze hier kwam, ze wou destijds ook absoluut niet bij de andere zeugjes. Na haar laatste nest wat helaas een miskraam is geworden is ze met pensioen, toen ze zich zo ellendig voelde heb ik haar bij moeders met jongen gezet en begon ze daar mee te tutten. De naam is gebleven, maar ze is nu een heel stuk vrolijker.
pi_167919819
Ollie blijft ook altijd gewoon zitten, dat is zo'n makkelijke goedzak. Het tegenovergestelde van dat andere tuig. Toen hij ziek was en dwangvoer kreeg, bleef hij ook altijd netjes op de handdoek zitten. Terwijl hij het dwangvoer zat weg te werken, liep ik in huis te rommelen terwijl hij gewoon op het aanrecht zat :') Hij zette toch geen stap. Ging nog net niet liggen :')

Nu was Knofje ook een beetje mutstig van de week, ze zat in de nieuwe iglo en ze kwam er maar niet uit, voor niks. Heb de halve groentekraam voor haar neergelegd en Moos geprobeerd uit de buurt te houden, maar nee, ze had geen interesse. Fuckfuckfuck. Ik had nog bodybuild liggen om een papje van te maken, dat gisteren geprobeerd te geven. Nee, rot op, wilde ze niet. En zij gaat dus wel aan de wandel. Keihard fluiten, Moos gaf antwoord vanuit de kooi. Maar toen ik vanmorgen in de kamer kwam, zat ze zooi te eten en ze pakte ook wat witlof en spinazie aan, en boerenkool. Dus misschien was ik weer in paniek om niks :') Ik hoop het maar, want er is kloteweer voorspeld en het is al glad en ik heb geen winterbanden :{

En ik had dweilen in de onderste kooi gelegd zodat ze erop konden liggen. Knofje heeft er een paar keer onder gelegen ( :') ) maar niet erop, de dweilen waren na drie weken nog helemaal schoon. Dus heb ik ze in de bovenste kooi gelegd. Ik had een filmpje moeten maken, Ollie begon te popcornen en te brommen en heeft er de hele middag op gelegen en vanmorgen lag hij er ook op toen ik in de kamer kwam. Ollie O+
NARF
pi_167919837
15541419_665911030262185_2980157421577384397_n.jpg?oh=6838c782dd2f71826445824c4cecbcc3&oe=591E32AF

Beetje vage foto maar van links naar rechts is Grumpy, Mara en Cruffy
pi_167919909
Foto van een paar weken geleden toen ik er voor het eerst een dweil in legde. Ik heb er nu twee naast elkaar in een kittenbak liggen.

14317323_10209734534780709_4726723589963426442_n_zpsiu6c5lpo.jpg

Knof en Moos:
03519ECD-971C-431D-B0AD-472F1281B9FA_zps9cpj2vzy.jpg
NARF
pi_167921173
Weet niet meer of ik dat al eens heb gevraagd ( heerlijk die vergeetachtigheid ), maar zijn hier ook mensen die ervaring hebben met cavia's op fleece?
  vrijdag 6 januari 2017 @ 11:53:15 #47
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_167921442
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 11:37 schreef LittleLady het volgende:
Weet niet meer of ik dat al eens heb gevraagd ( heerlijk die vergeetachtigheid ), maar zijn hier ook mensen die ervaring hebben met cavia's op fleece?
Volgens mij wel, maar hoe doen jullie dat dan? Voor elke dag een nieuw kleedje neem ik aan?
pi_167921588
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 11:37 schreef LittleLady het volgende:
Weet niet meer of ik dat al eens heb gevraagd ( heerlijk die vergeetachtigheid ), maar zijn hier ook mensen die ervaring hebben met cavia's op fleece?
Ik heb het één dag gedaan toen Ollie net bumblefoot had. Nooit meer. Wat een gore stinkende bende. Je moet drie keer per dag de keutels weghalen en minstens één keer per dag dat fleece vervangen, en dan al die haren die erop zitten :r
NARF
pi_167922229
Okee nou heb het net in de kleine flat gedaan, kan ik eens testen of het wat is, moet zeggen een van de kleine meisjes was druk over het dikke fleece aan het popcornen. Zelfs Marshmellow leek het leuk te vinden en maakte zelfs een vreugde sprongetje.
pi_167922249
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:30 schreef LittleLady het volgende:
Okee nou heb het net in de kleine flat gedaan, kan ik eens testen of het wat is, moet zeggen een van de kleine meisjes was druk over het dikke fleece aan het popcornen. Zelfs Marshmellow leek het leuk te vinden en maakte zelfs een vreugde sprongetje.
Ze vinden het wel leuk, maar qua onderhoud was ik er niet blij mee :P Je moet er ook iets onder leggen om de urine op te vangen, zoals puppypads. Ik had er een laag aubiose onder liggen dus dat werd helemaal een bende. En ze kropen ook onder de dekens, vandaar dat ik de puppypads niet aandurfde.
NARF
pi_167922382
Ik heb er nu oude handdoeken onder, had ze nog van de hond en gezien die overleden is, denk die kan ik er dan wel even onder leggen. Ben benieuwd, misschien dat ik vanavond wel weer snippers erin gooi als het teveel troep geeft
pi_167922419
Succes, sommige mensen zweren erbij :P
NARF
  vrijdag 6 januari 2017 @ 19:40:58 #53
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167931745
Ik heb het gedaan toen Lexie apart zat van Saartje omdat ze ziek was. Ik vond het geen succes. Had er handdoeken onder en schudde die dagelijks uit. Handdoeken dan roteren en na 1,5 tot 2 dagen verschonen. Doe mij maar hennep. ;)

Oh en die foto's allemaal O+
  vrijdag 6 januari 2017 @ 19:48:53 #54
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167931975
zlqn8m.jpg


2ebzhop.jpg
  vrijdag 6 januari 2017 @ 21:31:08 #55
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_167935930
Ik heb vanmiddag ook een foto gemaakt van mijn beren toen ik de hokken uit deed.

Vacht van de linker beer lijkt steeds langer te worden aan de achterkant.
Hij is nu 7 maanden oud.
Zou er toch een vleugje langharig ras in zitten?

OO1Pk59.jpg
  vrijdag 6 januari 2017 @ 21:37:44 #56
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167936192
O+
pi_167937299
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:31 schreef Mubassie het volgende:
Ik heb vanmiddag ook een foto gemaakt van mijn beren toen ik de hokken uit deed.

Vacht van de linker beer lijkt steeds langer te worden aan de achterkant.
Hij is nu 7 maanden oud.
Zou er toch een vleugje langharig ras in zitten?

[ afbeelding ]
Coronet denk ik O+
NARF
  vrijdag 6 januari 2017 @ 22:09:40 #58
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_167937360
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 22:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Coronet denk ik O+
Ja nu je het zegt inderdaad, heeft er wel wat van weg 8-)

Heb deze overigens zelf gefokt met een borstelzeug en gladhaarbeer.
Las dat bepaalde genen (die het uiterlijk bepalen) ook 'verborgen' kunnen zitten..
pi_167937554
Ik heb echt de ballen verstand van genetica. Knofje is een soort ruwharige sheltie terwijl de ouders peruuf en lunk zijn.
NARF
pi_167946197
Zo dan, nou we gaan hier gewoon weer op snippers, wat een smeerbende dat fleece, ze zaten ook helemaal ongelukkig in een hoekje te kijken van, Kijk nou, wat een shitbende!

Ik heb hier een twee peruvians gedaan en kreeg een sheltie eruit, het vervelende is, de peruvian met papieren heeft dus papieren die niet kloppen, het is voor mij dan heel gemakkelijk te achterhalen of een lijn zuiver is.
Je halfje lijkt op een halve coronet, halve engelse kruin cavia, wel grappig, doet een beetje denken aan het haar van die gasten van New Kids.
pi_167948170
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:31 schreef Mubassie het volgende:
Ik heb vanmiddag ook een foto gemaakt van mijn beren toen ik de hokken uit deed.

Vacht van de linker beer lijkt steeds langer te worden aan de achterkant.
Hij is nu 7 maanden oud.
Zou er toch een vleugje langharig ras in zitten?

[ afbeelding ]
Hee Beertje O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167948199
Ik had een Periuvian x Tessel

Maar ze zag eruit als een Peruuf

Noir is eigenlijk een borstel x peruvian
Maar die ziet er gewoon uit als een borstel met iets langere haren dan Oreo :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167948416
Ik heb ook zo'n dweil gekocht bij de Action en de caven zijn er niet af te slaan :D lekker zacht
Ze hebben niet eens dure mandjes nodig .. gewoon een dweil is voldoende
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 januari 2017 @ 13:53:48 #64
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167949113
Die van mij moeten er niks van hebben. :')
Die slapen liever op hooi, dan kun je al liggende nog eten ook. _O-
pi_167949408
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 13:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij moeten er niks van hebben. :')
Die slapen liever op hooi, dan kun je al liggende nog eten ook. _O-
Alleen Ollie ligt erop :') koning Olivier ;(
NARF
pi_167959297
Ongelooflijk .. Ik ben aan het schoonmaken .. De paprikaspetters zitten tot aan het plafond :{
Volgende keer geef ik er servetjes bij.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 januari 2017 @ 21:32:09 #67
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167961907
_O-
Die zouden hier versnipperd worden. Of opgegeten. :')
pi_167963692
Ja, dan heb ik wel extra bodembedekking
Om diezelfde reden heb ik geen kranten meer onder de bodembedekking
Die eten ze met hele bijlagen op :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 januari 2017 @ 23:34:28 #69
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167965474
Die blieven ze hier niet. Dat is te min. :')
  zondag 8 januari 2017 @ 01:32:00 #70
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_167968449
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 22:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja, dan heb ik wel extra bodembedekking
Om diezelfde reden heb ik geen kranten meer onder de bodembedekking
Die eten ze met hele bijlagen op :{
Ik neem eens in de zoveel tijd een proefabonnement op een krant.
Laatst had ik een keer het AD.
Per ongeluk had ik mijn correcte 06 nummer opgegeven, toen belde ze me ik de lezer van de krant was.
Ik: "nee, dat ben ik niet"
AD: "Mag ik de lezer(s) dan even aan de telefoon"
Ik: "ja hoor, geen probleem :+ "
Affijn ik loop met de telefoon naar de cavia's. Doe even de koelkast open en de dames schreeuwen in koor. Ik houd de telefoon er even rustig bij en wacht af ....
AD: "meneer, hallo meneeeer"
Ik: "Ja?"
AD: "Wat hoor ik toch?"
Ik: "Dat zijn uw lezers :D "
AD: "U maakt een grapje?"
Ik: "Nee, ik gebruik het als bak vulling"
AD: " }:| en verbreekt de verbinding"

Nadeel is nu wel dat ik geen proefabonnementen meer kan afsluiten voor het AD :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 8 januari 2017 @ 09:51:03 #71
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_167971217
_O-
pi_167981432
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 01:32 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ik neem eens in de zoveel tijd een proefabonnement op een krant.
Laatst had ik een keer het AD.
Per ongeluk had ik mijn correcte 06 nummer opgegeven, toen belde ze me ik de lezer van de krant was.
Ik: "nee, dat ben ik niet"
AD: "Mag ik de lezer(s) dan even aan de telefoon"
Ik: "ja hoor, geen probleem :+ "
Affijn ik loop met de telefoon naar de cavia's. Doe even de koelkast open en de dames schreeuwen in koor. Ik houd de telefoon er even rustig bij en wacht af ....
AD: "meneer, hallo meneeeer"
Ik: "Ja?"
AD: "Wat hoor ik toch?"
Ik: "Dat zijn uw lezers :D "
AD: "U maakt een grapje?"
Ik: "Nee, ik gebruik het als bak vulling"
AD: " }:| en verbreekt de verbinding"

Nadeel is nu wel dat ik geen proefabonnementen meer kan afsluiten voor het AD :')
Hahaha _O-

Je moet er maar opkomen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_167981476
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 23:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Die blieven ze hier niet. Dat is te min. :')
En eigenlijk ook omdat heel de boel ondergepist wordt en ik al die natte drap moet verwijderen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168107467
16114421_674229482763673_4805924345655124358_n.jpg?oh=d5e38b7d050b3a5e63135836dca452ff&oe=58D7282D
Bernardette
15965841_674229492763672_37005563579613706_n.jpg?oh=75845e7171469995351e5a54ab8abac2&oe=58D77AC5
Lagertha
15941368_674229519430336_6691381436038545931_n.jpg?oh=4958f5d8104782aeb6470cefa0820ecb&oe=58DA034D
Daisy
16003268_674229509430337_3193175749493251819_n.jpg?oh=901ec5b1264b0f2b764013fad4fa63f2&oe=590BAF14
Jules

Effe spammen met de mooie dametjes
pi_168115435
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 13:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb ook zo'n dweil gekocht bij de Action
ik dacht ff dat je het over een caaf had :')
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  vrijdag 13 januari 2017 @ 22:11:14 #76
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168115592
Wat een knapperds, LittleLady. :)
pi_168115717
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 22:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja, dan heb ik wel extra bodembedekking
Om diezelfde reden heb ik geen kranten meer onder de bodembedekking
Die eten ze met hele bijlagen op :{
Hier knagen ze ook aan de plastic kratten waar ze soms in zitten.
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_168115978
Goed, ik heb een groot stuk tafelzeil gekocht dat bijna het hele oppervlak van mn keuken beslaat, daar handdoeken op gelegd, huisjes, vreten, bak met hooi neergezet. Hopelijk vinden ze het leuk om de beentjes te strekken.

Eerst Moos en Knofje. Moos zit te potten onder een huisje, Knofje kuiert een beetje nieuwsgierig rond en maakt zich helemaal plat als ze loopt. Geen succes. Na een half uur zitten ze allebei in een huisje.

Dan Ollie en Schaap. Je weet wel, Schaap de asperger die andere zeugjes het hok uit timmert en ook de baas was over veel castraten. Die hebben een feestje :D zo nu en dan beginnen ze te popcornen, ze knagen, ze vreten en ze slopen O+ schrikken zich lam van de vaatwasser en laten mij gewoon naar de waterkoker lopen. Voor hen is het een succes ;)
NARF
pi_168125202
quote:
4s.gif Op vrijdag 13 januari 2017 22:08 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik dacht ff dat je het over een caaf had :')
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168125217
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2017 22:17 schreef CherryLips het volgende:
Goed, ik heb een groot stuk tafelzeil gekocht dat bijna het hele oppervlak van mn keuken beslaat, daar handdoeken op gelegd, huisjes, vreten, bak met hooi neergezet. Hopelijk vinden ze het leuk om de beentjes te strekken.

Eerst Moos en Knofje. Moos zit te potten onder een huisje, Knofje kuiert een beetje nieuwsgierig rond en maakt zich helemaal plat als ze loopt. Geen succes. Na een half uur zitten ze allebei in een huisje.

Dan Ollie en Schaap. Je weet wel, Schaap de asperger die andere zeugjes het hok uit timmert en ook de baas was over veel castraten. Die hebben een feestje :D zo nu en dan beginnen ze te popcornen, ze knagen, ze vreten en ze slopen O+ schrikken zich lam van de vaatwasser en laten mij gewoon naar de waterkoker lopen. Voor hen is het een succes ;)
Leuk!

Heb je een foto? :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168125242
F22B16B8-86D8-49CE-9B42-DD1B0FA5A6A2_zpstve6ox3f.jpg

"De dweil" van de action wordt gebruikt.

D5AC5A95-E9CB-434D-821B-4E36D3157DF3_zpsr7p06wdz.jpg

Oreo.. Pannenkoek van de dag. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168138885
15977520_674714999381788_7671494642659136879_n.jpg?oh=eb70e66d884c84159a4e0554e3058115&oe=591C0DAF

Vandaag heeft deze mooie jongen een nieuw thuisje gevonden, volgende week gaat hij verhuizen. Blijft altijd beetje moeilijk als dieren weggaan.
pi_168139033
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 11:25 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuk!

Heb je een foto? :P
Ollie en Schaap op ontdekkingstocht.

623D84A6-75AE-44E3-8F08-47209586074B_zpsfdvxalbe.jpg

Foto is van woensdag ofzo.
Gisteren waren ze aan het popcornen en rennen O+
NARF
pi_168152820
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 20:49 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ollie en Schaap op ontdekkingstocht.

[ link | afbeelding ]

Foto is van woensdag ofzo.
Gisteren waren ze aan het popcornen en rennen O+
Caviaspeeltuin O+

En de hele bubs bij elkaar is geen optie? :@ Soms durven cavia's met meer, meer .. :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168152847
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 20:49 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ollie en Schaap op ontdekkingstocht.

[ link | afbeelding ]

Foto is van woensdag ofzo.
Gisteren waren ze aan het popcornen en rennen O+
Wat leuk O+. Blijven ze op het kleed?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_168152944
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 10:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Caviaspeeltuin O+

En de hele bubs bij elkaar is geen optie? :@ Soms durven cavia's met meer, meer .. :P
Ik heb twee castraten, ik ben bang dat dat knokken wordt :P anders hadden ze ook in de kooi samen gezeten, maar nee, Schaap terroriseert andere zeugjes. En sommige castraten. Al begint ze nu naar mij toe wel een beetje een softie te worden op haar oude dag O+ ze laat zich op schoot aaien O+
NARF
pi_168153012
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 10:11 schreef Samzz het volgende:

[..]

Wat leuk O+. Blijven ze op het kleed?
Ja, heel stom is dat, ze gaan bijna nooit van het kleed af. Ik hou aan de rechterkant net een randje over maar daar komen ze niet. Ik had er vrijdag allemaal kratten neergezet zodat ze alle vier konden loslopen terwijl ik de kooien schoonmaakte, en ze konden in principe wel bij elkaar komen via dat randje rechts, maar zo slim zijn ze niet.
NARF
pi_168153712
Mijn oudjes bleven ook netjes op de tapijttegels, totdat Orka(an) er was.
Die loopt gewoon over het laminaat, uiteraard onder kasten etc.
De anderen vonden dat reuze interessant, want er ging een wereld voor ze open.

:|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168154912
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 10:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn oudjes bleven ook netjes op de tapijttegels, totdat Orka(an) er was.
Die loopt gewoon over het laminaat, uiteraard onder kasten etc.
De anderen vonden dat reuze interessant, want er ging een wereld voor ze open.

:|W
Moos vertrouw ik ook niet zo :') Maar dat is gelukkig een lafbek want die komt tijdens het loslopen het huisje amper uit.
Maar toen ze allemaal tegelijk losliepen en Ollie en Schaap aan het popcornen kwamen, stond Moos aan de andere kant van de kratten met de neus in de lucht :')
NARF
  zondag 15 januari 2017 @ 12:22:17 #90
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168156129
Hier lopen ze gewoon door de woonkamer.
De ene rent rond als een gek en de andere loopt recht naar haar hok toe.
Als het te lang duurt, dan roepen ze elkaar en gaat de eerste ook naar haar hok.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_168156603
Ja, handig is dat !

Had ik bij mijn twee konijnen, die liepen in de tuin los.
Als ik ze dan naar binnen wilde hebben dan ging ik ze voeren.
Even rammelen met het bakje en dan kwamen ze aangerend. O+

Ik heb nu geen tuin, maar als ik er ooit eentje heb dan zal ik wel twee nijntjes willen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168156974
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:22 schreef Sjechov het volgende:
Hier lopen ze gewoon door de woonkamer.
De ene rent rond als een gek en de andere loopt recht naar haar hok toe.
Als het te lang duurt, dan roepen ze elkaar en gaat de eerste ook naar haar hok.
Als ik dat doe schijten en piesen ze alles onder ;(

Vroeger heb ik het weleens gedaan (daarom doe ik het nu ook niet meer...), en toen de kooi nog op de grond stond sprongen ze er gewoon vanzelf in. Hoefde ze niet eens te roepen, ze wilden gewoon niet loslopen.
NARF
  zondag 15 januari 2017 @ 15:17:04 #93
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168161626
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als ik dat doe schijten en piesen ze alles onder ;(

Vroeger heb ik het weleens gedaan (daarom doe ik het nu ook niet meer...), en toen de kooi nog op de grond stond sprongen ze er gewoon vanzelf in. Hoefde ze niet eens te roepen, ze wilden gewoon niet loslopen.
Hier hetzelfde.
Ze gaan er wel vanzelf in, maar nooit uit. De kooi staat gewoon open, maar het interesseert ze schijnbaar gewoon niet.
Ze maken wel dankbaar gebruik van de rand om wat verder uit te kunnen hangen om te bedelen. Natuurlijk trap ik daar elke keer weer in.

Wel heb ik ze verteld dat ze deze winter wel heel duur zijn geworden. 1 euro voor een komkommer. 1 euro voor een krop sla. Jullie snappen .... ze waren niet onder de indruk :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 15 januari 2017 @ 15:35:37 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168162237
_O-

Hier komt er gelukkig weer wat spek op de dames. Toen ze ziek waren zijn ze ongeveer 10% afgevallen. Daarvan zit er nu weer ongeveer de helft aan. *O*
pi_168167016
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als ik dat doe schijten en piesen ze alles onder ;(

Vroeger heb ik het weleens gedaan (daarom doe ik het nu ook niet meer...), en toen de kooi nog op de grond stond sprongen ze er gewoon vanzelf in. Hoefde ze niet eens te roepen, ze wilden gewoon niet loslopen.
Toen ik nog cavia's had, stond de kooi altijd open :D zelfs als we niet thuis waren
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_168167152
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 17:57 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Toen ik nog cavia's had, stond de kooi altijd open :D zelfs als we niet thuis waren
Mijn traliekooi stond ook altijd open :) ik had expres zo'n kooi gekocht waarvan de voorkant open kon, en die stond dus altijd open.
Nu heb ik een flat met plexiglas en daar hangen ze soms op, maar niet zo enthousiast zoals ik dat soms bij anderen zie.
NARF
pi_168167239
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 18:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mijn traliekooi stond ook altijd open :) ik had expres zo'n kooi gekocht waarvan de voorkant open kon, en die stond dus altijd open.
Nu heb ik een flat met plexiglas en daar hangen ze soms op, maar niet zo enthousiast zoals ik dat soms bij anderen zie.
Ja, zo een hadden wij er ook, de hele voorkant open. Molly, ons konijn, heeft dezelfde kooi en die kan niet wachten tot ze eruit mag :D maar ja, zij moet toch echt in d'r hok als we niet thuis zijn
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_168175937
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 18:00 schreef CherryLips het volgende:

Nu heb ik een flat met plexiglas en daar hangen ze soms op, maar niet zo enthousiast zoals ik dat soms bij anderen zie.
Ik ben eigenlijk wel bang dat Orka het plexiglas doormidden breekt.
Echt een lomperd :') En ze doet net alsof ze nooit eten krijgt.

Noir hangt ook enthousiast als een soort uithangbord over het plexiglas en Oreo heeft echt problemen met de fijne motoriek en die staat er soms op :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168176947
Die van mij vinden de rand van de voerbak al hoog genoeg. Alleen Moos hangt eroverheen.
NARF
pi_168177433
Voerbakje gaat hier regelmatig omver :|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168177725
Hier nooit :{ die grijze voerbakken van ferplast, die bij de kooien zaten, gingen wel omver. Maar de bakken van de action niet. In het begin misschien. Maar toen had ik Otje de hooligan nog ;(
NARF
pi_168178016
Ik moet sowieso wat nieuwe voerbakjes en flesjes hebben, aankomend weekend wordt het jonge grut gespeend en heeft Orka even rust :P

Sinds ik Orka heb, gaat alles omver :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168178219
Wie noemt zn cavia dan ook killer whale :P
NARF
pi_168178293
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 22:33 schreef CherryLips het volgende:
Wie noemt zn cavia dan ook killer whale :P
_O-

Nou ja, ze is zwart met wit en vrij onstuimig (lees; lomp).
Achteraf gezien past haar naam heel goed bij haar :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168207780
Mn cavia's zijn zindelijk als ze loslopen -O- ze lopen nu weer ruim een uur los en hebben alleen in de hooiruif gepiest. Als ze dat nou eens in de kooi deden, maar nee, dat is gewoon een grote openbare plee.
NARF
pi_168219677
il_fullxfull.482488276_npln.jpg

Samenvatting
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168244276
M'n ecobed is binnen, ben benieuwd :) Bedrijf gevonden waar het goedkoper was en dat gratis thuisbezorgde, heb nu (als het goed is) 50 kilo voor 30 euro: bij het vorige bedrijf was ik voor BedXcel (komt toch op hetzelfde neer?) 40 euro kwijt voor 40 kilo.
NARF
pi_168245748
Heb bijna nu alle cavia's binnen, ze hadden het zo koud, dat sommigen er niet meer tegen konden eten, de dikke langharige beren die twee aan twee zitten zitten nu in de schuur, dus bijna allemaal lekker naar binnen, het is wel heel druk in de kamer nu ( telt even snel ) 40 cavia's in de kamer.
De koelkast opentrekken is nu ook op eigen risico, het advies is niet met plastic te rammelen en als ik thuis kom met mijn boodschappen fluit iedereen. Op zolder zit de rest van de cavia gang, gelukkig vinden de kleintjes nu allemaal een huis, komend weekend gaat weer een naar een nieuw thuis en eergister zijn 4 beertjes verhuisd.
pi_168318732
Oreo zit mij heel creepy aan te staren vanuit het hok :')
Hou er eens mee op...

Ik ga vandaag maar weer eens een baal hooi en aubiose halen
Mijn bedexcel is bijna op, maar was niet zo enthousiast dat ik het opnieuw ga bestellen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168327602
16195387_678307665689188_8842505816069270060_n.jpg?oh=ab8df8edb5fe49a1b4018d544e6fb5e8&oe=5913C987
  zaterdag 21 januari 2017 @ 20:38:34 #111
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_168327686
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 15:55 schreef LittleLady het volgende:
Heb bijna nu alle cavia's binnen, ze hadden het zo koud, dat sommigen er niet meer tegen konden eten, de dikke langharige beren die twee aan twee zitten zitten nu in de schuur, dus bijna allemaal lekker naar binnen, het is wel heel druk in de kamer nu ( telt even snel ) 40 cavia's in de kamer.
De koelkast opentrekken is nu ook op eigen risico, het advies is niet met plastic te rammelen en als ik thuis kom met mijn boodschappen fluit iedereen. Op zolder zit de rest van de cavia gang, gelukkig vinden de kleintjes nu allemaal een huis, komend weekend gaat weer een naar een nieuw thuis en eergister zijn 4 beertjes verhuisd.
Hoe merk je dat?

Mijne zitten ook buiten maar dat gaat goed, hang voor de nacht wel 2 dikke dekens voor de flat.
pi_168327716
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 20:38 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Hoe merk je dat?

Mijne zitten ook buiten maar dat gaat goed, hang voor de nacht wel 2 dikke dekens voor de flat.
Ze werden ielig en ze zitten dan echt de hele dag op een bult in een hoek om zelf en elkaar warm te houden, nu ze binnen zitten springen ze weer vrolijk in het rond, zijn ze veel vrolijker en zie je ook dat het gewicht weer omhoog gaat.
pi_168327783
16142704_678492722337349_5817132421503764820_n.jpg?oh=4afe824ea47b4190362ac20b9a321ae0&oe=5907F784
  zaterdag 21 januari 2017 @ 23:39:13 #114
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_168332812
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 20:40 schreef LittleLady het volgende:

[..]

Ze werden ielig en ze zitten dan echt de hele dag op een bult in een hoek om zelf en elkaar warm te houden, nu ze binnen zitten springen ze weer vrolijk in het rond, zijn ze veel vrolijker en zie je ook dat het gewicht weer omhoog gaat.
Kan het temperatuurverschil geen kwaad? Of is dat alleen andersom?
pi_168335952
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 23:39 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Kan het temperatuurverschil geen kwaad? Of is dat alleen andersom?
Nee ze kunnen nu dus niet meer naar buiten, dan krijgen ze er last van, nu genieten ze van de warmte, lekker met de poepert bij de kachel
pi_168404059
Dit is alweer de laatste week voor de kleintjes dat ze bij mama zitten.
Gaat snel.. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168438182
16194940_681126848740603_7614503415826550648_n.jpg?oh=4777d6ddaa0505c0fefe5027b120545d&oe=5903E5D3

Mijn nieuwe projectje voor zondag, gaat een flat worden voor de wheeperds, mijn vriend had hem heel lief in de kamer gezet zodat ik warm kon klussen, heel lief natuurlijk, maar de kast was volgens mij van een actieve rokers familie, pffff mijn hele huis ruikt nu naar sigarettenrook
pi_168496938
16299427_682360458617242_6711046742404332399_n.jpg?oh=bb2f4ed85a4d8acd83b0c15c6f997407&oe=5901388A

Tadaa en weer klaar, cavia's helemaal blij
pi_168499302
Nice !

Hoeveel caviaflats heb je nu?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168508082
Ik heb 6 flats, maar dit is dan 1 hok, omdat de verdiepingen verbonden zijn met trappetje, ze vinden het wel erg leuk, heb nu 3 groepen zeugjes in de kamer, heel gezellig als je thuis komt met boodschappen. Buiten zitten nu alleen nog een par beren met een onwijs dikke vacht en staan twee flats helemaal leeg
pi_168508205
Hoi allen :) ik heb een vraagje, vooral voor LittleLady en Mubassie denk ik. Hoe houden jullie meerdere beren terwijl je ook zeugen hebt? Beren in een groep of allemaal apart? En zitten ze dan bij de zeugen in de buurt of kunnen.ze elkaar niet zien/horen/ruiken?

Ik heb zelf momenteel drie volwassen zeugjes, een jonge volwassen beer, een baby (ben er 99% zeker van dat dat ook een zeugje is) en een van de zeugen is nog drachtig. Naar verwachting is ze over een week of twee wel uitgeteld (wanneer precies weet ik niet, want ze heeft vrij lang bij de beer gezeten. Ze is nu wel duidelijk Heel Erg Drachtig, compleet met krioelende baby's in haar buik toen ik haar laatst optilde dus heel lang zal het niet meer duren hoop ik).

Ik ben me een beetje aan het oriënteren hoe ik de beer straks eventueel zou kunnen houden als ik hem intact zou willen laten. Een optie is om een zoontje er bij te houden, want helemaal alleen vind ik zo sneu. Hij heeft nu een knuffelbeest en zit naast de dames, hij kan ze dus wel zien en ruiken en er aan snuffelen. Ik ben er alleen nog niet helemaal zeker van of dat nou zijn welzijn bevordert (omdat hij wel enig contact kan hebben) of dat het hem frustratie bezorgt (omdat hij er natuurlijk niet bij kan). Vandaar dat ik me afvroeg hoe anderen met meerdere beren dat doen, en wat de ervaringen zijn (of ze bv geen ruzie gaan maken als ze met twee of meer binnen geurafstand van zeugjes zitten).

Voor de leuk, plaatje van baby vlak na de geboorte, ze woog toen ongeveer 130 gram: IMG-20170120-WA0019_zpsvjch6eza.jpeg

En gisteravond (met hondenneus van een zeer geïnteresseerde jongste hond), toen was ze een week oud en woog 209 gram:
IMG-20170127-WA0004_zpsyxpfdqns.jpg

[ Bericht 21% gewijzigd door Miss_Isis op 29-01-2017 09:45:42 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168509953
Ik heb hier een berengroep van 6 beren lopen, ze ruiken wel de zeugjes, maar er is geen strijd, ze zitten wel in een groot hok dat ze elkaar de ruimte kunnen geven. Dekberen plaats ik meestal bij een zoon of ander jong beertje wat nog niet verkocht is, zo hebben ze gezeldschap en geen kans op dikke ruzie.

Moet wel zeggen heb 3 losse zeugjes die andere zeugen ook geen bal aan vinden en een tweeling die samen graag andere zeugjes terroriseren, dus ook zeugjes kunnen kleine terroristjes zijn.
pi_168510098
Omg dat zeugje O+


Weet je, best erg, maar het is deze week een jaar geleden dat Otje is doodgegaan en ik mis haar nog steeds verschrikkelijk ;( ;( het was zo'n leuk guitig beestje en het ging ineens zo snel. Ik was zo ontzettend verdrietig. Het was echt mijn maatje. En ik heb nog vier caafs maar daar heb ik toch niet zo'n band mee als met Otje. Soms zie ik nog ergens een caafje dat op haar lijkt en die wil ik dan nemen, maar ik weet dat het Otje niet is. En dat ik nu eindelijk rust in de tent heb.
NARF
pi_168510393
Dan merk je echt wel, dat iedere cavia zijn eigen persoonlijkheid heeft, hier is ook geen een hetzelfde, zo heb ik echt een groep wat heel rustig is, is net een hippie groepje vol peace en love, als ik daar een cavia bij zet ontvangen ze haar vol liefde, maar heb hier ook een groep, als je daar een aan wil koppelen is het als een winkel met uitverkoop, ze worden helemaal dol.
  zondag 29 januari 2017 @ 11:33:27 #125
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168510412
Mooie vergelijking! _O-
pi_168510457
Schaap heeft asperger, Knofje is een oud besje, Ollie is een beetje een lul en Moos is contactgestoord O+
NARF
pi_168510615
Heb hier wel een paar autistische cavia's, ze komen bij een fokker weg die 300 dieren heeft, dan merk je wel dat ze zich heel anders gedragen, als ik Jules op de arm heb die gilt alleen maar is net een luchtalarm die af gaat, niet leuk keuvelen, maar echt dat doorgehaalde gegil. Heb Jules ook in het hippie groepje gezet in de hoop dat ze rustiger zou worden.

Heb hier ook een grapjas, als iedereen om de groente kont aan kont zit zit te eten, dan gaan we popcornen door de groente whoehoe en dan reageren de anderen wel wat gepikeerd.
pi_168510820
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 11:14 schreef LittleLady het volgende:
Ik heb hier een berengroep van 6 beren lopen, ze ruiken wel de zeugjes, maar er is geen strijd, ze zitten wel in een groot hok dat ze elkaar de ruimte kunnen geven. Dekberen plaats ik meestal bij een zoon of ander jong beertje wat nog niet verkocht is, zo hebben ze gezeldschap en geen kans op dikke ruzie.
Gebruik je de beren in de berengroep dan dus niet voor het dekken? En dekberen hou je apart met een jong beertje er bij? Want ik vroeg me inderdaad ook af als je een berengroep hebt, wat als je één beer tijdelijk uit de groep haalt om een zeugje te dekken en hem later weer terug wil zetten, maken ze dan geen ruzie door eventueel verstoorde verhoudingen?

Ik ben er sowieso nog niet 100% zeker van dat ik dit beertje wil houden, ik heb hem gekregen van een kennis puur om even te gebruiken voor een dekking. Maar ja, nu heb ik hem en dan moet ik er toch iets mee... Misschien dat ik kijk of ik hem ergens voor een goed huis kan plaatsen met een zoon er bij. Maar op zich als hij bij de zeugjes in de buurt kan blijven met een zoon zonder dat ze elkaar in de haren vliegen als een van beiden nog eens zou dekken dan is gewoon houden ook nog een optie.

Maar als ik eventuele jonge zeugjes aan wil houden kan ik deze beer natuurlijk nog maar heel beperkt gebruiken (uiteraard niet op zijn dochters, alleen op de moeder van het babyzeugje dat ik nu al heb, want de andere drachtige zeug is al wat ouder en lijkt het nu vrij zwaar te hebben dus die mag met pensioen). Dus dan zou het wellicht handiger zijn om een (ruwharige) beer ergens vandaan te halen om mee verder te fokken en deze als pensionado te houden. Of toch te plaatsen/ruilen/weg geven. Meh, nog maar even over nadenken.

quote:
Moet wel zeggen heb 3 losse zeugjes die andere zeugen ook geen bal aan vinden en een tweeling die samen graag andere zeugjes terroriseren, dus ook zeugjes kunnen kleine terroristjes zijn.
Met zeugjes onderling heb ik nog nooit problemen gehad. Heb al een jaar of 12 een groep caafs, bestaande uit een stuk of 3-4-5 verschillende zeugjes. Vaak met een ex-beer er bij uit de opvang, maar mijn laatste ex-beer is al een tijdje geleden overleden. Ik heb ook wel eens een hele 'lastige' zeug uit de opvang gehaald die -na even wennen- in de groep uiteindelijk prima mee deed. Ze hebben hier ook vrij veel ruimte, en in het voorjaar en de zomer zitten ze buiten in een grote ren of in hun eigen weilandje. Dat scheelt een hoop. Maar nu wou ik voor het eerst in 20 jaar of zo weer eens een paar caafjes fokken, vandaar nu een intacte beer. En een groep beren heb ik nog nooit gehad, dus of ik dat wil en zo ja hoe, daar ben ik me even op aan het oriënteren nu :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168510926
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 11:20 schreef CherryLips het volgende:
Omg dat zeugje O+

Ja schattig he :D en met een kruintje, dat was redelijk onverwacht want pa is gladharig en ma is een beetje ruw-achtig maar niet echt gekruind.

quote:
Weet je, best erg, maar het is deze week een jaar geleden dat Otje is doodgegaan en ik mis haar nog steeds verschrikkelijk ;( ;( het was zo'n leuk guitig beestje en het ging ineens zo snel. Ik was zo ontzettend verdrietig. Het was echt mijn maatje. En ik heb nog vier caafs maar daar heb ik toch niet zo'n band mee als met Otje. Soms zie ik nog ergens een caafje dat op haar lijkt en die wil ik dan nemen, maar ik weet dat het Otje niet is. En dat ik nu eindelijk rust in de tent heb.
Sneu, is altijd verdrietig als je afscheid moet nemen. Zeker als het een speciaal diertje is waar je extra aan gehecht was ;(
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168511010
Er zijn fokkers die wel weer twee fokberen bij elkaar zetten, dit gaat soms moeizaam, ik heb hier ook twee fokberen bij elkaar, maar die hebben beiden het doetjes karakter, maar de andere beren komen gewoon weer met een jong beertje tot deze weer verkocht is of totdat ik weer van hun diensten gebruik wil maken.
Maar heb ook hokken dat er deels gas tussen zit, dan zien ze elkaar wel, maar ze kunnen niet bij elkaar komen.
pi_168511253
16298563_682682405251714_3176919814031444606_n.jpg?oh=7b4558bc471bf9afaf79936df9b8f2e5&oe=5905D7CA

Mijn mooie pluisje Creamie
pi_168512939
Ik heb alleen maar gehannes gehad met zeugjes. Ik had drie zeugjes en die liepen vanaf dag 1 alleen maar te kloten. Daarom heb ik nu ook twee kooien. Ik wilde eigenlijk 1 grote groep maar dat ging dus niet.
NARF
pi_168512968
Ik heb net de kooien schoongemaakt en ecobed gebruikt ipv aubiose. Is al een paar jaar geleden dat ik karton heb gebruikt dus ik ben benieuwd. Het scheelt een hoop stof en stofzuigen.
NARF
  zondag 29 januari 2017 @ 16:45:14 #134
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168520295
Hoeveel ruimte geven jullie aan een cavia in de hokken?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_168520362
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 16:45 schreef Sjechov het volgende:
Hoeveel ruimte geven jullie aan een cavia in de hokken?
Hoe groot onze hokken zijn, bedoel je?
Die van mij zijn 1.40x0.50 en 1.40x0.70
NARF
  zondag 29 januari 2017 @ 16:49:25 #136
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168520428
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2017 16:47 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Hoe groot onze hokken zijn, bedoel je?
Die van mij zijn 1.40x0.50 en 1.40x0.70
Ja.
Wij hebben hier 2 dames zitten op 1,00 x 0,50 m
Ondanks het feit dat ze er veel uitgehaald worden en ze in hun hok lekker rondrennen of het niet te krap zou zijn?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_168521497
Ik ben nu groter gewend, als ze gaan logeren zitten ze in een meterkooi en dan vind ik dat wel vrij krap ja :@
NARF
pi_168521952
Ik heb nu een beertje in een kooi van ongeveer 1x0.45 met een uitloop die ongeveer nog eens zo groot is, en 3 zeugjes en een baby (met straks hopelijk nog wat meer baby's) in een hok van ongeveer 1x45 met een verdieping, dat hok staat in een rennetje waardoor ze ook nog een extra uitloop er om heen hebben van ik gok ongeveer 1,5m2.

Twee caafs op 1x0,50 vind ik ook wel wat krapjes, maar als ze elke dag er uit gaan kunnen ze er best tevreden in zijn. Vorige winter hebben die van mij het ook twee aan twee in kooien van dat formaat moeten doen en dat overleefden ze wel ;) Maar mocht je het te weinig vinden, ben je niet in de gelegenheid er een rennetje omheen te zetten en de kooi open te laten (eventueel met op/afstapje zodat ze makkelijker in en uit kunnen)? Dan hebben ze wat extra ruimte. Zo heb ik het nu ook gedaan.

Edit, bij mij ziet het er nu zo uit, dit is in onze bijkeuken: DSC_9467_zpsgkcg0nuf.jpg

Van het voorjaar gaan ze weer naar buiten tot en met de herfst. Dan hebben ze nog wat meer ruimte dan dit.

[ Bericht 19% gewijzigd door Miss_Isis op 29-01-2017 18:13:49 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zondag 29 januari 2017 @ 19:40:34 #139
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168525683
De dames zijn hier heel blij.
Roepen de hele dag.
In de zomer zitten ze ook veel buiten, ben er ook niet bang voor dat ze ontevreden zijn.
We zijn gek met onze dames (kosten ons een boel aan groente ed. zo buiten het seizoen :') )
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 29 januari 2017 @ 20:24:04 #140
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168527316
Al hebben die van mij een enorme ruimte tot hun beschikking als ze loslopen, ze zitten dan liever bij mij of tegen de verwarming aangeplakt.

Ben benieuwd of de sla/spinazie veel duurder wordt de komende weken. |:(

Overigens zijn bij Lexie weer haar boventandjes afgebroken. :?
Gelukkig wel recht en ze eet gewoon alles (zelfs maïs). En zag net dat ook bij Saartje een stukje tand is afgebroken. Wtf? Ik begrijp er helemaal niks van.
Iemand ideeën en/of tips?

[ Bericht 36% gewijzigd door NijntjesUk op 29-01-2017 20:32:20 ]
pi_168528698
Komt veelal door een vitamine d gebrek, in de winter zien de beestjes niet veel zon natuurlijk en het gebit kan dan wat zwakker worden. Vitamine d druppels kunnen dit verhelpen
  zondag 29 januari 2017 @ 21:01:55 #142
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168528890
Dat krijgen ze al sinds september dagelijks. :s)
pi_168529244
Misschien dan calcium
  zondag 29 januari 2017 @ 21:12:43 #144
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168529421
Waar zit dat voornamelijk in? (Binnen hun voedingspatroon dan)
pi_168529786
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 16:45 schreef Sjechov het volgende:
Hoeveel ruimte geven jullie aan een cavia in de hokken?
1.20 x 50 voor max 3 cavia's.

Er komen 2x 2 en 1x 3 cavia's, verdeeld over 3 etages.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168533095
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 21:12 schreef NijntjesUk het volgende:
Waar zit dat voornamelijk in? (Binnen hun voedingspatroon dan)
Ik geloof dat wbt groente broccoli relatief veel calcium bevat.

Edit: en spinazie bevat oxaalzuur en dat hindert juist de opname van calcium, lees ik net.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168533578
O. Gooi er net een halve zak in.
Maar die van mij hebben nooit afgebroken tanden gehad. Even afkloppen :')
NARF
pi_168536134
Ik heb even voor je gekeken, broccoli wist ik zeker omdat destijds iemand vertelde dat in broccoli meer calcium zit dan in een glas melk, maar bloemkool en radijsjes zijn ook calciumrijk en groene bladgroente.
  maandag 30 januari 2017 @ 09:37:29 #149
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168537159
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2017 07:30 schreef LittleLady het volgende:
Ik heb even voor je gekeken, broccoli wist ik zeker omdat destijds iemand vertelde dat in broccoli meer calcium zit dan in een glas melk, maar bloemkool en radijsjes zijn ook calciumrijk en groene bladgroente.
Thanks!
Naar mijn idee zit dat wel goed, ze krijgen bijna iedere dag een klein beetje spinazie, geregeld bietenblad e.d., sowieso elke dag andijvie en geregeld kruiden zoals munt en dille. Radijs vinden ze niks aan. Broccoli is ook maar zozo. Tzijn gewoon een stel kneusjes. |:(
pi_168539343
Buh, ergens afgelopen nacht is mijn drachtige zeugje bevallen, ik vond vanochtend drie dode jongen onder het hooi ;(

Baal er best van, en heb geen idee waar het door gekomen is. De jongen zagen er prima uit, eentje iets kleiner maar twee flinke. Geen verwondingen gezien ook, en allemaal op/naast elkaar op dezelfde plek. Ik denk dat ze al voor of tijdens de geboorte overleden zijn. Bah ;(

Moeders leek er niet onder te lijden gelukkig, ze kwam vol enthousiasme op de andijvie af vanochtend. Ik hoop dat ze snel herstelt, dan gaat ze met pensioen. Ze is gelukkig ook heel lief met het al geboren kleintje, misschien dat het helpt dat ze eventuele moederinsticten daar op af kan reageren.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 30 januari 2017 @ 12:34:03 #151
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168540416
Aww das balen, Miss_Isis. ;(
pi_168540478
Och dat is heel spijtig, is nooit leuk dooie baby's vinden.
pi_168540512
D'awww ;(
NARF
pi_168545760
Jammer ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168555305
Fotoshoot
170130_19054_2017_01_22_4654_1600_1067.JPG
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_168555318
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2017 12:37 schreef LittleLady het volgende:
Och dat is heel spijtig, is nooit leuk dooie baby's vinden.
Daar waren mijn hamsters wel beter in, die aten gewoon de overleden kindertjes op.
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_168560095
quote:
4s.gif Op maandag 30 januari 2017 22:14 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Daar waren mijn hamsters wel beter in, die aten gewoon de overleden kindertjes op.
Gatver, nou weet dat cavia's het ook wel eens doen. Hoop dat over 8 week hier alles normaal gaat.
pi_168560114
quote:
4s.gif Op maandag 30 januari 2017 22:14 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Daar waren mijn hamsters wel beter in, die aten gewoon de overleden kindertjes op.
Zo had ik eens een hamstertje zonder achterpoten, waarschijnlijk door een overijverige moederhamster ;(
NARF
pi_168560178
16425869_683498488503439_3061297537306534112_n.jpg?oh=7916c7c3cbc56435060872a6aa6b2cb8&oe=5943E251
Mijn mooie meisje Sakura, heb haar een half jaar gekocht bij CS De kleine vrienden, zij is echt een knuffelbeestje, volgende maand mag zij bij een beertje en ben dan heel benieuwd wat voor mooie baby's er komen, ze heeft in elk geval mooie grote oortjes en een hele mooie kop
pi_168560198
Weet je al bij welk beertje?
NARF
pi_168560240
Ik heb twee beertjes die ik geschikt vind, een choco creme, of de witte moet even kijken wat er in die lijn zit dat ik niet straks weer allemaal witte jongen heb, in elk geval wel een coronet beer, ik vind die kruintjes erg leuk.
pi_168560451
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:13 schreef LittleLady het volgende:
Ik heb twee beertjes die ik geschikt vind, een choco creme, of de witte moet even kijken wat er in die lijn zit dat ik niet straks weer allemaal witte jongen heb, in elk geval wel een coronet beer, ik vind die kruintjes erg leuk.
Ik ben gek op coronetjes :P Vandaar dat ik het vroeg :D
NARF
pi_168560515
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:34 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ben gek op coronetjes :P Vandaar dat ik het vroeg :D
Als goed is krijg ik 4 nestjes met coronetjes, ben wel benieuwd, hoop dat er wat dieren bij zitten die weer mee kunnen naar de jongdieren show aan het eind van de zomer.
pi_168560538
304C7404-793B-4A16-B373-8C24683CBDA2_zps8i2h2a5t.jpg

Moos O+
NARF
pi_168560713
Wat een snoepie,

Kijk dit is Uiltje

16142618_676141039239184_6549146020546031669_n.jpg?oh=5ab47747ede32b8c5adbc72128259c40&oe=5914BDA7
pi_168560746
Geweldige naam :D
NARF
pi_168560797
Toen Uiltje hier kwam, was het ook net een kleine baby uil, leek zo lief, nog steeds hoor, helemaal als hij wat opgepropt zit lijkt het net weer een uiltje
pi_168561115
quote:
4s.gif Op maandag 30 januari 2017 22:14 schreef Oscar. het volgende:
Fotoshoot
[ afbeelding ]
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168567030
Gatver van de week weer naar de action had led-strips opgehaald, kom ik er 1 tekort en ik was nog wel in de veronderstelling dat ik 1 teveel had. Zucht de volgende keer maar heel vroeg naar de action al die drukte daar heeft mij helemaal in de war gebracht.

Maar de cavia's keken wel heel nieuwsgierig naar de led die ik al wel heb opgeplakt echt heel grappig om te zien.
pi_168567213
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:59 schreef LittleLady het volgende:
Wat een snoepie,

Kijk dit is Uiltje

[ afbeelding ]
Die naam past ook gewoon helemaal _O-.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_168569442
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 14:57 schreef LittleLady het volgende:
Gatver van de week weer naar de action had led-strips opgehaald, kom ik er 1 tekort en ik was nog wel in de veronderstelling dat ik 1 teveel had. Zucht de volgende keer maar heel vroeg naar de action al die drukte daar heeft mij helemaal in de war gebracht.

Maar de cavia's keken wel heel nieuwsgierig naar de led die ik al wel heb opgeplakt echt heel grappig om te zien.
Ik wil ook nog eens verlichting in de kooi, ik weet niet of de caafs dat ook willen :') Maar zijn die led-strips niet fel?
NARF
pi_168570787
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 16:49 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik wil ook nog eens verlichting in de kooi, ik weet niet of de caafs dat ook willen :') Maar zijn die led-strips niet fel?
Waarom zou je verlichting IN de kooi willen. Het zijn geen pronkdieren. Daarbij heb ik altijd het gevoel dat het hun hele ritme in de war gooit.
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_168570845
Ik heb ook (led)verlichting in het caviapaleis.
Merk niet echt dat ze in de war of meer angstiger zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168572461
Nee moet ook zeggen, ze keken er nu alleen nieuwsgierig naar, maar voor de rest niet. Hier zijn het wel pronkdiertjes, ben zo trots en blij met mijn diertjes, maar moet zeggen, heb dat nu niet eens aan staan, Maar voor af en toe is het best leuk.
pi_168634641
16427786_684996085020346_5828519882834315475_n.jpg?oh=1026af58adf19eb7bb9e0e45971cde45&oe=59428523

Mijn mooie meisje
pi_168634862
O+ O+
NARF
pi_168634871
quote:
4s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 17:54 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Waarom zou je verlichting IN de kooi willen. Het zijn geen pronkdieren. Daarbij heb ik altijd het gevoel dat het hun hele ritme in de war gooit.
Omdat het nu zo'n donker hol is vanaf een uur of vijf :D
NARF
pi_168634938
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 09:38 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Omdat het nu zo'n donker hol is vanaf een uur of vijf :D
net zoals in het eggie, dan schemert het ook :P en het maakt voor die beesten niet uit, die zien juist beter met weinig licht, omdat het schemerdieren zijn :P
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_168635005
quote:
4s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 09:41 schreef Oscar. het volgende:

[..]

net zoals in het eggie, dan schemert het ook :P en het maakt voor die beesten niet uit, die zien juist beter met weinig licht, omdat het schemerdieren zijn :P
Maar ik vind het zelf zo jammer, ik zie dan alleen Moos omdat ie wit is :') LED vind ik ook te fel hoor, maar ik zou ze wat liever zien rondscharrelen want nu zie ik alleen wat spoken.
NARF
pi_168635297
Je kan natuurlijk ook spotjes maken, die kun je dimmen, mijn vader heeft zo'n systeem gemaakt voor mijn toog boven de bar, zoiets zou je ook in een cavia flat kunnen bouwen.
Ik vind het wel leuk, vind het ook wel makkelijk, even verlichting aan met schoonmaken.

Zo de kont van Tiramishu ook weer vrij van de klitten, ziet ze er weer puik uit
16473908_684995781687043_7842289520760460696_n.jpg?oh=8179084bb7b53f4ae59194c81b31040a&oe=59009EA8
pi_168691879
CD5EA984-9C35-467F-B0F6-3EDC6FA48B08_zpspoccaykr.jpg

Fotootje toen de beebs nog mini waren, nu zijn ze alweer flink gegroeid.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168693782
quote:
17s.gif Op zondag 5 februari 2017 19:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

Fotootje toen de beebs nog mini waren, nu zijn ze alweer flink gegroeid.
Zijn zo leuk, blijft altijd lief om te zien
pi_168693810
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2017 20:06 schreef LittleLady het volgende:

[..]

Zijn zo leuk, blijft altijd lief om te zien
En echt zulke verschillende karakters, sinds dat ze geboren waren al.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168696229
quote:
10s.gif Op zondag 5 februari 2017 20:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

En echt zulke verschillende karakters, sinds dat ze geboren waren al.
Zie dat hier ook altijd, zo leuk, heb hier een die is een enorme kletskous en een ander is meer verlegen
pi_168696318
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2017 21:07 schreef LittleLady het volgende:

[..]

Zie dat hier ook altijd, zo leuk, heb hier een die is een enorme kletskous en een ander is meer verlegen
Herkenbaar. Hier is Valencia echt een exacte kopie van d'r moeder, staat ook gezellig naast haar moeder met haar voorpootjes op het plexiglas te kwetteren. Terwijl Cloud en Marshmellow meer verlegen zijn en als je er al naar wijst, rennen ze weg :') gaat nu wel steeds beter.
Yoshi zit nu alleen en daar kan ik zo'n beetje alles mee doen, heerlijk mannetje :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168705182
Caafjes O+ O+ O+

Hier ook een nestje momenteel. Ze zijn woensdag 3 weken oud en waarschijnlijk blijven ze alle 3 hier..

b97yu9.jpg
pi_168705508
Oh en het enige beertje van het stel gaat vandaag mams verlaten. Hij is al 300 gram en loopt al brommend en kontwiegend achter z'n moeder aan ;)
pi_168709489
Zijn hier meer mensen met skinny's? Ik heb er nog niet een voorbij zien komen hier? Ik heb er nu 4.
pi_168722054
16473721_686723868180901_2582925554486488777_n.jpg?oh=675389d0b827fa542bd8d2edfc05b23e&oe=59111070

Mooie Bernadette
  maandag 6 februari 2017 @ 23:44:34 #190
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168725877
O+
Lexie en Saartje zijn weer wat aangekomen deze week. *O*
pi_168770314
Dit is mijn skinny cavia Meaghan ;)

2qjkuv6.jpg
pi_168785667
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2017 23:51 schreef Meaghan het volgende:
Dit is mijn skinny cavia Meaghan ;)

[ afbeelding ]
Aahw een klein nudistje, ik heb voornamelijk langharigen als ze geen kappertje spelen.
  donderdag 9 februari 2017 @ 20:39:38 #193
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168787011
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2017 23:51 schreef Meaghan het volgende:
Dit is mijn skinny cavia Meaghan ;)

[ afbeelding ]
Wat n beauty! O+
Ik vind die skinny's met een roze huidje altijd n beetje engig.
Klopt t dat skinny's nog meer eten dan "gewone" cavia's?
pi_168789014
Dat heb ik ook gehoord, om op temperatuur te blijven eten ze meer en poepen ze dus ook meer. Nog meer. Dus ik begin er maar niet aan.
NARF
pi_168790417
Nog meer eten en nog meer poepen .. is dat mogelijk ? :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168790982
Ja skinny's eten meer en poepen dus ook nóg meer :o

Ze zijn wel heel apart, anders dan mijn harige caafjes. Qua uiterlijk natuurlijk, maar ook qua karakter zijn ze heel bijzonder.

Dit is Draak, de skinny beer O+

2ni15yw.jpg
  donderdag 9 februari 2017 @ 23:18:57 #197
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168792730
Nog meer? Dan zou ik er een bijbaan naast moeten nemen. :P
pi_168793864
16640898_687957861390835_2134039591303139007_n.jpg?oh=3badf1b332687ecfd367560078b9659f&oe=59071FDA

Vandaag stro erbij gedaan, hebben ze wat meer te versnipperen dan kappertje met elkaar spelen, ze waren al helemaal door het dolle.
pi_168793906
Een kennis van mij fokt skinny's ziijn wel heeeeellll apart, voelen ook heel apart en warm aan, zij heeft dat kamertje ook op 21 graden zodat de beestjes het niet koud krijgen.
pi_168795927
Het zijn net kleine kacheltjes ja. Ze liggen ook graag in je nek, lekker warm O+
pi_168812236
16651651_688334284686526_228572382_n.jpg?oh=a3e402bee0971d73f899a1914d998ab0&oe=589FB07E
pi_168813561
Ik had m'n cavia's rucola gegeven. Geen succes. Nooit geweten dat ze je zo vernietigend en teleurgesteld konden aankijken.
NARF
  vrijdag 10 februari 2017 @ 22:45:38 #203
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168814802
Haha vinden ze hier ook niet lekker!
pi_168827009
Rucola vinden ze hier wel lekker :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 12 februari 2017 @ 10:14:35 #205
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168846142
Hier vallen nu spinazie aan 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_168848279
Ik heb ze nu wortel gegeven, hier zijn ze niet echt heel dol op, maar ze moeten het er maar mee doen :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 12 februari 2017 @ 12:19:21 #207
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168848389
Hier is net de bak verschoond, dus tis een vreetfestijn. ;) (andijvie, witlof, paprika, maïs en natuurlijk vers voer en hooi).
En moe dat ze dan altijd zijn. :O
pi_168848640
Jouw caafjes worden echt wel verwend, NijntjesUk :o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 12 februari 2017 @ 13:43:20 #209
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168850380
Als je ze zou zien vreten, zou je echter denken dat ze al dagen niks gekregen hadden. :N
pi_168853728
Het is hier ook net Ethiopië :{

Terwijl ze gewoon onbeperkt hooi en brokjes hebben.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 12 februari 2017 @ 16:06:04 #211
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168854310
_O-

Hier ging om drie uur het dagelijks "andijvie-alarm". En dan toch zwichten hè. :')
pi_168856770
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 15:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het is hier ook net Ethiopië :{

Terwijl ze gewoon onbeperkt hooi en brokjes hebben.
Ze laten hier steeds de wortel en witlof liggen :{ Kieskeurige krengen. Ik maak me steeds zorgen want OMFG ZE ETEN NIET BBQ!1~! En dan hou je peterselie voor en dan kost het je zowat je vingers. Ze zijn ook geobsedeerd door spinazie maar volgens mij is het helemaal niet goed als ze alleen maar dat eten. Zachte kak enzo.

Heb gisteren geleerd dat je hier bij de supermarkt gratis bladeren van de bloemkool mag meenemen. Gisteren zo brutaal geweest om er even naar te vragen, want eigenlijk wilde ik ze afwegen maar de bloemkool stond niet op de weegschaal :') Ernaar gevraagd en toen zei ze dat dit blad zo gratis mee gaf. Ze hadden een hele bak vol maar mijn beesten zijn er niet aan gewend maar ze worden echt gek als je het geeft.
NARF
pi_168860172
Hier zitten ze nu aan de radijsjes, nog extra opgezocht of ze het wel mochten hebben. Het mocht sowieso maar waarschijnlijk zouden ze alleen het blad eten en de radijsjes niet lekker vinden....

post-52711-south-park-and-its-gone-meme-I-jOP9.jpeg
pi_168861854
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 17:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze laten hier steeds de wortel en witlof liggen :{ Kieskeurige krengen. Ik maak me steeds zorgen want OMFG ZE ETEN NIET BBQ!1~! En dan hou je peterselie voor en dan kost het je zowat je vingers. Ze zijn ook geobsedeerd door spinazie maar volgens mij is het helemaal niet goed als ze alleen maar dat eten. Zachte kak enzo.

Heb gisteren geleerd dat je hier bij de supermarkt gratis bladeren van de bloemkool mag meenemen. Gisteren zo brutaal geweest om er even naar te vragen, want eigenlijk wilde ik ze afwegen maar de bloemkool stond niet op de weegschaal :') Ernaar gevraagd en toen zei ze dat dit blad zo gratis mee gaf. Ze hadden een hele bak vol maar mijn beesten zijn er niet aan gewend maar ze worden echt gek als je het geeft.
Herkenbaar.. ik dacht laatst OMG NOIRTJE EET NIET.. meteen dwangvoeding aangemaakt met cranberrysap (ongezoet) en gestampte vitamine C pilletjes, dus ik loop naar het hok. Zie ik mevrouw gewoon brokjes eten :{ Nou wel blij natuurlijk dat ze gewoon eet..

Als ik in de supermarkt kwam en ik zag zo'n bak met bloemkoolbladeren liggen dan nam ik dat gewoon mee en zei ik tegen de kassamevrouw dat het niet eetbaar was en dat ik cavia's had. Ze zaten met dan wel een beetje vreemd aan te kijken, maar boeien, gratiess groenvoer.

;(

"Kijk daar heb je die cavia-mevrouw."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168862001
Ik ben op de markt ook al het caviavrouwtje :') Ik kwam er gisteren twee kilo witlof halen zoals elke week en na het wegen gooide hij er nog wat witlof bij geloof ik :') Grootste afnemer daar.
NARF
  zondag 12 februari 2017 @ 23:08:18 #216
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168865991
Ik sta ook al zo bekend op de markt. :D
Tzal me een zorg zijn, t levert nog wel eens gratis andijvie op die net te ver heen is voor de verkoop. ;)
Vinden Saartje en Lexie niet erg. :Y)
pi_168866021
En gratis wortelloof :D maar dan kan ik het beste 's middags gaan en niet als ze net opgebouwd zijn.
NARF
  zondag 12 februari 2017 @ 23:17:01 #218
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_168866284
Dat blieven ze niet hier. :{
  maandag 13 februari 2017 @ 09:52:52 #219
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_168869324
Iemand nog Selective nodig?
Voordelig aan te schaffen nu:

https://www.medicanimal.n(...)uinea-Pig/p/I0045768
pi_168870145
53 euro voor tien kilo :o eerst was het nog 35 euro
NARF
  maandag 13 februari 2017 @ 12:08:19 #221
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_168871608
En de zakken van 3 Kg dan. ;)
2,89 per kilo lijkt mij geen verkeerde prijs, toch? ^O^
pi_168871679
Volgens mij heb ik er daar de vorige keer gewoon drie van besteld :D
NARF
pi_168879443
Ik bestel het voortaan op Top Dierenshop ( :') )

http://www.topdierenshop.(...)uinea-pig-cavia-10kg
10 kg voor 43,85 en 2x 10 kg voor 40,95

De kg prijs is dan wel weer duurder: 4.39 per kg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168879483
Anders heb je deze toko ook nog:
https://degooisediersuper(...)=science%20selective
NARF
pi_168879508
quote:
Jeetje !

Dat zijn de prijzen die we van Medical Animal gewend waren.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168887457
Er bestaan verzekeringen voor de kad en hont, maar niet voor cavia's heb ik begrepen van mijn dierenarts :?
pi_168887461
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 07:43 schreef corehype het volgende:
Er bestaan verzekeringen voor de kad en hont, maar niet voor cavia's heb ik begrepen van mijn dierenarts :?
Nee, heeft blijkbaar geen zin.
NARF
pi_168897278
quote:
Deze had ik ook al gevonden.. scheelt enorm. Ik geef nu Versele Laga crispy pellets en daar doen ze het ook super op en is toch net wat voordeliger.
pi_168897644
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 17:17 schreef Meaghan het volgende:

[..]

Deze had ik ook al gevonden.. scheelt enorm. Ik geef nu Versele Laga crispy pellets en daar doen ze het ook super op en is toch net wat voordeliger.
Die hebben ze hier niet, alleen de cruesli-versie -O-
NARF
pi_168897815
Ik bestel die bij Petsplace. Daar hebben ze ook grote 25 kg zakken.
pi_168897840
Mams met haar dochter van 4 weken oud O+

205709s.jpg
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:46:15 #232
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_168902539
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 17:51 schreef Meaghan het volgende:
Mams met haar dochter van 4 weken oud O+

[ afbeelding ]
Prachtig!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_168902792
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 07:43 schreef corehype het volgende:
Er bestaan verzekeringen voor de kad en hont, maar niet voor cavia's heb ik begrepen van mijn dierenarts :?
Klopt, zelfs je konijn kan je verzekeren, maar een cavia niet ..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168902837
Discriminatie ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168906838
Mooie caafjes, Meaghan O+

Ik ben er wel weer even klaar mee, na de dode jonkies pas geleden vond ik gisterochtend hun moeder dood :( ze at nog goed, piepte voor 10 en stond vooraan als ze de andijvie hoorde, was wel wat dunner (want duh, drie jongen gekregen) maar niets geks. En toch ineens dood... Misschien had ze wat onder de leden waar de jongen ook door zijn overleden? De andere twee dames en baby en beer lijken nergens last van te hebben. Ik hoop maar dat het nu weer even klaar is met de dode beestjes ;(
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168921705
Wat verdrietig, Miss_Isis ;( Eerst de jonkies en nu ook de moeder.. Zou het nog een zwangerschapsvergiftiging kunnen zijn geweest?
pi_168924877
Geen idee, maar het was al twee weken na de bevalling. Dan lijkt me dat niet zo'n grote kans, toch..? En het meest voor de hand liggende symptoom van ziek zijn vind ik als ze niet eten, maar dat deed ze juist wel goed. Ik had dus ook niet door dat er iets met haar aan de hand was ;(
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168937875
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:29 schreef Miss_Isis het volgende:
Mooie caafjes, Meaghan O+

Ik ben er wel weer even klaar mee, na de dode jonkies pas geleden vond ik gisterochtend hun moeder dood :( ze at nog goed, piepte voor 10 en stond vooraan als ze de andijvie hoorde, was wel wat dunner (want duh, drie jongen gekregen) maar niets geks. En toch ineens dood... Misschien had ze wat onder de leden waar de jongen ook door zijn overleden? De andere twee dames en baby en beer lijken nergens last van te hebben. Ik hoop maar dat het nu weer even klaar is met de dode beestjes ;(
Heb jij konijnen bij je caafjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168951978
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 13:32 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb jij konijnen bij je caafjes?
Nee, dat is geen goede combinatie. Konijnen zijn echt pluizige oorlogszuchtige monstertjes vergeleken met caafs, dat is vragen om problemen. Ik heb alleen maar cavia's bij mijn cavia's :) (en heel af en toe een poes, maar niet sinds de babycaaf, er zit nu een net overheen om de poezen er uit te houden).
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168955374
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2017 23:04 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Nee, dat is geen goede combinatie. Konijnen zijn echt pluizige oorlogszuchtige monstertjes vergeleken met caafs, dat is vragen om problemen. Ik heb alleen maar cavia's bij mijn cavia's :) (en heel af en toe een poes, maar niet sinds de babycaaf, er zit nu een net overheen om de poezen er uit te houden).
Heb je wel konijnen dichtbij de cavia's gehuisvest? :P

Konijnen dragen namelijk ziekteverwerkers mee, die dodelijk kunnen zijn voor cavia's.

http://www.caviadokter.com/Ademhaling/ah-infecties.shtml
Het gaat om die eerste; Bordertella BRONCHISEPTICA

http://www.alticure.nl/bordetella-bronchiseptica
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168955520
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 09:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je wel konijnen dichtbij de cavia's gehuisvest? :P

Konijnen dragen namelijk ziekteverwerkers mee, die dodelijk kunnen zijn voor cavia's.

http://www.caviadokter.com/Ademhaling/ah-infecties.shtml
Het gaat om die eerste; Bordertella BRONCHISEPTICA

http://www.alticure.nl/bordetella-bronchiseptica
Nee ook niet, we hebben al een poosje geen konijnen meer...

En wilde konijnen of muizen/ratten of zelfs vogels kunnen er ook niet bij komen, want ze staan na de hele zomer buiten nu al een poosje (paar maanden) in de bijkeuken om te overwinteren. De enige andere dieren waar ze contact mee kunnen hebben zijn de poezen en de honden, en dat is hooguit snuffel-contact. De kans dat ze zo iets op heeft gelopen lijkt me ook klein...
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_168955528
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 09:14 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Nee ook niet, we hebben al een poosje geen konijnen meer...

En wilde konijnen of muizen/ratten of zelfs vogels kunnen er ook niet bij komen, want ze staan na de hele zomer buiten nu al een poosje (paar maanden) in de bijkeuken om te overwinteren. De enige andere dieren waar ze contact mee kunnen hebben zijn de poezen en de honden, en dat is hooguit snuffel-contact. De kans dat ze zo iets op heeft gelopen lijkt me ook klein...
Lijkt mij ook niet, vervelend !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168974586
Kennelhoest bij een hond is wel dodelijk voor cavia's. En salmonella is ook dodelijk. Caafjes zijn sowieso erg kwetsbaar, jammer genoeg.
pi_168991733
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:28 schreef Meaghan het volgende:
Kennelhoest bij een hond is wel dodelijk voor cavia's. En salmonella is ook dodelijk. Caafjes zijn sowieso erg kwetsbaar, jammer genoeg.
Mijn honden hebben gelukkig nog nooit kennelhoest gehad (even afkloppen...). Salmonella, dat weet ik niet want dat kun je niet aan de buitenkant zien natuurlijk. Ik heb in ieder geval bij de honden en katten geen symptomen daarvan gezien (ook niet bij ons zelf). En bij de andere caafs ook niets.

Ik denk niet dat ik er achter ga komen wat het was, ze zijn inderdaad kwetsbaar en laten het vaak zo slecht zien als ze in een vroeg stadium van iets zijn. Je merkt vaak pas dat er iets mis is als ze al echt ziek zijn ;(

De andere 4 doen het gelukkig goed, morgenmiddag is het weer tijd voor de wekelijkse grote-schoonmaak-en-knuffel-sessie met aansluitend een groots vreetfestijn van wortel, andijvie en natuurlijk onbeperkt vers hooi. Er zijn ergere dingen als je een caafje bent :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_169024651
Er gaat nu ook weer veel de ronde over chlamydia onder cavia's. Fokkers die bijna al hun dieren zijn verloren ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door Meaghan op 20-02-2017 15:13:46 ]
pi_169133580
Ik las daar inderdaad ook iets over op FB, lijkt me echt heel erg ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169148596
Ziekenboeg meldt, Moos wilde gisteravond niet eten en liet zich zo aaien en oppakken, dat is niks voor hem. Terwijl hij om een uur of zeven nog een stuk paprika uit mijn handen heeft gegrist.
Vannacht eruitgegaan, nog steeds geen honger. Begonnen met dwangvoeren en toen heeft ie zich verslikt ofzo want nu hoor je dat hij benauwd is. Godverdomme. Zit nu echt te janken. Heb ook geen oog dicht gedaan. Heb ik zo mijn eigen caaf vermoord? Ga zo de dierenarts bellen op een christelijk tijdstip, als het dan nog niet beter is. Hopelijk heeft er eentje dienst die er een beetje verstand van heeft.
Kut kut kut. Heb hem nog geen jaar. Hij vrat vanmorgen nog als een bootwerker en dacht: nou, daar hoef ik me in ieder geval geen zorgen om te maken. En twaalf uur later...
Kut. Had ik hem nou maar niks gegeven. Kutkutkut.
NARF
pi_169148612
Ik voel me ook schuldig tegenover Knofje. Al haar maatjes gaan dood. En ze is zo'n leuk setje met Moos. Elkaars oren leeg lebberen, netjes samen uit de voerbak eten enzo ;(
NARF
pi_169148668
Moos lag net dood in het hok.
Ik probeer echt niet over te geven. Heb ik hem nu vermoord met dat dwangvoer of was het toch gas.
Ik blijf gewoon janken,
NARF
pi_169148769
En toen waren er nog drie.
Het zou toch wat zijn als ik uiteindelijk overblijf met de eerste twee cavia's, Jut en Jul? Terug bij af, zeg maar :')
NARF
  zondag 26 februari 2017 @ 09:22:26 #251
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_169149059
Ah wat kut!
Ik zou me ook schuldig voelen, ook al weet je helemaal niet wat de oorzaak is. Kan ook zijn dat ie sowieso zou zijn overleden hè.
pi_169149182
Ahhw Cherrylips, wat verdrietig ;( ik kan me je gevoel voorstellen, maar je hebt heel hard je best gedaan om hem te helpen. Waarschijnlijk was hij al ziek/zwak anders had hij zich niet zo makkelijk verslikt. En hij zal vast niet zo snel zijn overleden enkel omdat hij zich heeft verslikt, toch? Sterkte in ieder geval... ;(
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_169149454
Niet leuk om te horen, maar wellicht had hij al wat onder de leden..

Je hebt je best in ieder geval gedaan

Sterkte met het verlies ;(

Ga je nu alle caven bij elkaar houden ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169149593
Ja ik zal in de loop van de dag proberen de bups bij elkaar te zetten. En het was eindelijk lekker rustig in de tent.
NARF
pi_169149599
Zegt m'n zus: misschien had je hem niet moeten dwangvoeren.

;( :'(
NARF
pi_169149622
Sterkte CherryLips!
  zondag 26 februari 2017 @ 21:10:54 #257
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_169164319
Sterkte Cherry!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_169165847
Wat is Schaap een kutbeest naar andere zeugjes toe :') Ben bang dat er of eentje alleen blijft zitten of dat ik weer op zoek kan naar een castraat. terwijl ik alles graag liever bij elkaar heb omdat ik er wel klaar mee ben.
NARF
pi_169165906
En dank jullie wel :* ben er de hele dag van slag van geweest. Heb ook amper geslapen vannacht, dat helpt ook niet zo in m'n beoordelingsvermogen.
NARF
pi_169202263
Gever, Noir heeft diarree :') Wat kan dat stinken zeg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 22:14:04 #261
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_169209123
Een vraagje aan de kenners.
Wij hebben hier 2 dames.
De een is 5+ en de andere 3+.
Ze zitten nu al bijna 3 jaar bij elkaar. Nu viel ons de afgelopen dagen op dat de jongste veel bij de kont van de oudste zit. Nu heb ik gekeken (en opgelet) of ze goed plast en poept) dat is zo.

Hebben jullie enig idee waarom ze dit doet?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 28 februari 2017 @ 22:37:29 #262
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_169209738
Bij die van mij was dat een teken dat Lexie ziek was. Ze wilde de ontlasting van Saartje opeten. Pas een paar dagen later stopte ze echt zelf met eten.

Kan misschien ook een andere reden hebben, maar zo ging het hier.
pi_169210479
Ollie at ook de ontlasting van Schaap op toen hij ziek was, maar dat was juist een goed teken. Toen was hij al aan de medicijnen en was z'n diarree al grotendeels voorbij.
NARF
  woensdag 1 maart 2017 @ 07:16:36 #264
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_169213545
Ik houd ze goed in de gaten.
Ze eten en drinken beide goed en plassen en poepen normaal.
Wordt vervolgd, bedankt voor het meedenken 👍
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_169224774
Ach wat sneu CherryLips, mijn leraar zei altijd heel direct, een zieke cavia is een dooie cavia.
Zodra een cavia zijn zwakte laat zien is het vaak al te ver heen om nog iets te doen,

Hier is een nieuwe cavia bij gekomen ze heet Isabel en is een choco witte coronet, had haar geplaatst bij mijn 'hippie' groepje die haar heel relaxt verwelkomden, ze hoort er helemaal bij.
pi_169226058
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:16 schreef LittleLady het volgende:
Ach wat sneu CherryLips, mijn leraar zei altijd heel direct, een zieke cavia is een dooie cavia.
Zodra een cavia zijn zwakte laat zien is het vaak al te ver heen om nog iets te doen,

Hier is een nieuwe cavia bij gekomen ze heet Isabel en is een choco witte coronet, had haar geplaatst bij mijn 'hippie' groepje die haar heel relaxt verwelkomden, ze hoort er helemaal bij.
Aaaah chocowitte coronet ;( dat was Moos ook ;( ;(
Wel weer de gangmaker die is overleden, die andere drie hoor en zie je niet.
NARF
pi_169235838
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:22 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Aaaah chocowitte coronet ;( dat was Moos ook ;( ;(
Wel weer de gangmaker die is overleden, die andere drie hoor en zie je niet.
Ik hoop dat Grumpy hier nog wel een paar jaar mee gaat, dat is zo'n grappig ding als je haar roept kijkt ze naar het plafon van het hok alsof ze denkt, God? Roept U mij?
Als ik thuis kom is het hier ook dolle pret, als ik mijn dochter een preek geef dan staan ze als een stel relschoppers mee te fluiten, moet zeggen hier zijn ze allemaal wel heel levendig en buiten is helemaal erg.
Van de week stond de buurjongen om half 4 's nachts buiten en dan hoor je al mijn cavia's fluiten, heb gewoon geen waakhond meer nodig hahaha
pi_169249662
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:14 schreef Sjechov het volgende:
Een vraagje aan de kenners.
Wij hebben hier 2 dames.
De een is 5+ en de andere 3+.
Ze zitten nu al bijna 3 jaar bij elkaar. Nu viel ons de afgelopen dagen op dat de jongste veel bij de kont van de oudste zit. Nu heb ik gekeken (en opgelet) of ze goed plast en poept) dat is zo.

Hebben jullie enig idee waarom ze dit doet?
Ze wil de keutels van de andere caaf opeten, dat komt ten goede aan de darmflora.
Noir deed dat enkele dagen terug ook, maar nu eet ze weer normaal, gelukkig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169250690
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:46 schreef LittleLady het volgende:

[..]

Ik hoop dat Grumpy hier nog wel een paar jaar mee gaat, dat is zo'n grappig ding als je haar roept kijkt ze naar het plafon van het hok alsof ze denkt, God? Roept U mij?
Als ik thuis kom is het hier ook dolle pret, als ik mijn dochter een preek geef dan staan ze als een stel relschoppers mee te fluiten, moet zeggen hier zijn ze allemaal wel heel levendig en buiten is helemaal erg.
Van de week stond de buurjongen om half 4 's nachts buiten en dan hoor je al mijn cavia's fluiten, heb gewoon geen waakhond meer nodig hahaha
Mijn caafs hoor ik nooit. Alleen Schaap slaat 's avonds soms aan als ik ergens mee ritsel. Nu ook, het is donker en doodstil in de kooien, allemaal in hun eigen huisje weggedoken
NARF
pi_169257963
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 21:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mijn caafs hoor ik nooit. Alleen Schaap slaat 's avonds soms aan als ik ergens mee ritsel. Nu ook, het is donker en doodstil in de kooien, allemaal in hun eigen huisje weggedoken
Dat is apart, hier is het soms bij het irritante af, dan ben ik aan het bellen en staan ze er allemaal doorheen te tetteren, of hangen ze helemaal over de randjes heen, echt als ze zouden willen konden ze zo uit hun verblijf springen. Je hoort ze hier ook wel eens klagen, dan zitten ze onder een brug en besluit een heel hard te gaan popcornen waardoor de anderen door elkaar worden geklutst en beginnen te miepen dat die moet ophouden.
Heb ook een paar wakertjes en die hoor je soms ook langzaam op gang komen en dat loopt op tot je denkt hey een vogeltje.
pi_169258290
Bij mij fluiten/whiepen ze ook wat af. Als er iemand de bijkeuken in komt hoor je het meteen, ze zijn bijna nog waakser dan de honden. En in tegenstelling tot de honden hebben de caafs zelden vals alarm; die reageren alleen op een echt mens dat daadwerkelijk binnen komt. Want hij/zij zal maar eens per ongeluk een krop andijvie bij zich hebben, je weet maar nooit!
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_169258438
Bij mij alleen Schaap dus. Gisteravond had ik ze eten gegeven en toen ging ik even wat plastic opruimen en toen stond ze met volle bek te fluiten :')
Knofje is heel verlegen. Nu zonder Moos komt ze ook amper eten halen en zit ze vooral achter in de kooi. Ollie komt wel maar hoor je niet, terwijl de opvang me destijds had gewaarschuwd dat hij een waker was.
Moos was ook de enige die steeds op de rand plexiglas hing en Knofje deed hem dan na.
NARF
pi_169262485
Dat is jammer want het klinkt altijd wel leuk, nou ja in de meeste gevallen dan
  zaterdag 4 maart 2017 @ 20:02:26 #274
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_169289150
Hier fluiten ze wel vaker.
We hebben net de keuken verbouwd (nieuwe erin), toen waren ze duidelijk in de war.
Andere plek, andere geluiden.
Binnen 24 uur kennen ze het nieuwe geluid van de koelkast. :')
Mijn toppers :D
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_169299028
Ik vraag me soms af of de buren dat gewieep horen :')

Hier fluit iedereen van jong tot oud, uit alle borst mee.. 7 caaf sterk.

Soms is het zo erg dat ik precies weet wie fluit van de oude garde, aangezien ze allemaal anders klinken.
Orka moet op zangles .. :{ dat klinkt echt niet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 13:33:35 #276
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169302591
Koppelpoging.
Knofje zit in een hoekje te gillen en te huilen.
Ollie probeert in een andere hoek te eten maar krijgt de kans niet.
Schaap zit tussen de groenten lekker te snaaien en af en toe uit te halen naar Knofje, waarop Ollie met een volle bek tussenbeide komt.
Supergezellig.
Ze hebben al een kwartier niet over de grond gerold.
NARF
pi_169304619
Geef het nog wat tijd ..

Iets heel anders, maar toen ik mijn konijnen ging koppelen was dat ook een week elkaar de tent uit vechten. Ik heb toen doorgezet en daarna was het naast elkaar slapen, elkaar wassen en spelen met elkaar.

Moraal van dit verhaal: het kan nog goed komen.

Echter als ik Cloud en Valencia bij elkaar zet gaan ze direct in aanval- modus. Die twee kunnen elkaar niet luchten of zien. Dit terwijl ze nestgenoten zijn :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 15:09:13 #278
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169305498
Schaap hing net aan m'n hand toen ik ze uit elkaar probeerde te halen :{ echt haat en nijd.
NARF
pi_169310049
Vloeit er echt bloed?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:56:44 #280
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169310296
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Vloeit er echt bloed?
Bij mij ;(

Nee grapje. Nog geen bloed, wel plukken haar en non-stop jagen en gillen en klappertanden. Ik haal ze zo uit elkaar, ze lopen los in de keuken en ik heb de oven zo nodig.
NARF
  zondag 5 maart 2017 @ 18:51:13 #281
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_169311485
Ben je ze zo zat dat je ze gaat braden? :+
pi_169311950
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169311967
Ik had net de hele bubs bij elkaar i.v.m. het schoonmaken, ik dacht dat het een megagevecht ging worden, maar iedereen was erg braaf en lief tegen elkaar. 8)7
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 19:10:37 #284
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169311982
Ik noem Schaap tegenwoordig shoarmabroodje :@
NARF
  zondag 5 maart 2017 @ 19:11:01 #285
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169311992
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 19:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik had net de hele bubs bij elkaar i.v.m. het schoonmaken, ik dacht dat het een megagevecht ging worden, maar iedereen was erg braaf en lief tegen elkaar. 8)7
Kunnen die van jou Schaap even opvoeden?
NARF
pi_169312141
Ze komen nu richting jouw kant op, ik hoop dat ze met de tomtom overweg kunnen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 19:58:00 #287
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_169313230
_O-
pi_169313330
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 19:10 schreef CherryLips het volgende:
Ik noem Schaap tegenwoordig shoarmabroodje :@
Waarom ? :') :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 20:30:04 #289
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169314312
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Waarom ? :') :D
Ze hebben allemaal domme namen :') Knofje heet nu de zwarte weduwe.
Schaap benader ik nu met Psst, maisje.
NARF
pi_169314488
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze hebben allemaal domme namen :') Knofje heet nu de zwarte weduwe.
Schaap benader ik nu met Psst, maisje.
bij mij is het kutcaaf 1 en kutcaaf 2. Ze zitten de hele week te vechten en de oudste van 6 ownt de jongste die 600 gram meer weegt.

Achteraf bekeken, hij heet vanaf nu Badr
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_169314741
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze hebben allemaal domme namen :') Knofje heet nu de zwarte weduwe.
Schaap benader ik nu met Psst, maisje.
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169314797
quote:
4s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:34 schreef Oscar. het volgende:

[..]

bij mij is het kutcaaf 1 en kutcaaf 2. Ze zitten de hele week te vechten en de oudste van 6 ownt de jongste die 600 gram meer weegt.

Achteraf bekeken, hij heet vanaf nu Badr
Hopelijk heet de andere caaf dan niet Rico ? :S
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169314910
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hopelijk heet de andere caaf dan niet Rico ? :S
vetklep.
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_169314928
quote:
4s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:44 schreef Oscar. het volgende:

[..]

vetklep.
Zo kan ik ze hier allemaal wel noemen, behalve mijn bejaarde dame :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 20:55:40 #295
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169315349
Moos was mijn vetklep ;( merk het al meteen aan de kooi :') Hij was m'n grootste producent blijkbaar.
NARF
pi_169315421
Ik merk echt wel het verschil met 4 caven extra.. Ik ga echt onwijs snel door het hooi en de brokjes heen :')

Jeeej, nu kan ik gewoon twee zakken voer kopen, zonder dat het oud wordt. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 maart 2017 @ 20:58:28 #297
62419 CherryLips
chocoholic
pi_169315450
quote:
9s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik merk echt wel het verschil met 4 caven extra.. Ik ga echt onwijs snel door het hooi en de brokjes heen :')

Jeeej, nu kan ik gewoon twee zakken voer kopen, zonder dat het oud wordt. ;(
Ook een van de redenen dat ik het graag bij 3 wil houden :@ maar dat kan dus niet.
NARF
pi_169315473
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ook een van de redenen dat ik het graag bij 3 wil houden :@ maar dat kan dus niet.
Er komt er eentje bij? :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169315486
Hier komt er in ieder geval niets meer bij :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_169315515
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hier komt er in ieder geval niets meer bij :')
als het aan mijn vrouw ligt, kopen we morgen 4 jonkies :P
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_169315527
quote:
4s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:59 schreef Oscar. het volgende:

[..]

als het aan mijn vrouw ligt, kopen we morgen 4 jonkies :P
_O- Ik zeg: doen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')