abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 november 2017 @ 15:33:40 #203
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174864390
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:33 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
ah oke
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174893456
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!

Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren

Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
  zondag 5 november 2017 @ 22:03:03 #205
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174893697
Lekker!

En tof blik ook O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174987590
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?

Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
  vrijdag 10 november 2017 @ 20:41:00 #207
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174987653
Dammit wat maak jij toch mooie en lekkere dingen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174987933
Thanks! De tip uit het boek leg 2 dunne latjes neer en laat je deegroller daar overheen lopen zodat je die dikte krijgt. Ik heb 2 verf roer houtjes gebruikt. Daardoor de koekjes allemaal even dik
  vrijdag 10 november 2017 @ 21:25:33 #209
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174988728
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 20:37 schreef Goitske het volgende:
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?

Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
[ afbeelding ]
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word.

Wij gaan altijd 2 weken voor kerst starten met tsjechische kerstkoekjes maken, ik heb er nu zin in gekregen :D
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174993575
Heb je een recept voor mij van die kerstkoekjes? Ik ben wel benieuwd er naar

Ik heb speciale fineliner zakjes gekocht dus met wegwerp tipjes er aan die ook afsluitbaar zijn (leek mij wel zo veilig met 2 kleine kinderen om mij heen)
pi_174997343


En de vanille koekjes zijn ook klaar
pi_174997948
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 12:55 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

En de vanille koekjes zijn ook klaar
is dat links een enorme cookiecutter ?
pi_174998706
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 13:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

is dat links een enorme cookiecutter ?
jep!
pi_175023870


Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
pi_175024503
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
Gaaf!
Somebody that I used to know
pi_175024741
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
O+
Go hard or go home
pi_175024926
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
die rode wantjes ^O^
pi_175025446
Thnx :@
pi_175026609
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:

http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0

Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben :P

(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
Somebody that I used to know
pi_175027851
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:

http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0

Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben :P

(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
haha
Ik gebruik mijn boeken wel, en heb geen keuken met snufjes moet het met een normale oven doen _O-
pi_175139459
Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten


Het recept snel uitgeschreven aangezien ik hem zelf heb bedacht en een beetje uit diverse bakboeken heb

Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten

Ik heb 2 van die 18 cm springvormen van de Lidl gebruikt

Biscuit
Au bain Marie verwarmen tot 40 graden: 5 eieren, 150 gram suiker, 1/4 theelepel zout, 1/2 citroen, rasp
Daarna in de keukenmachine mixen en terug kloppen tot hij afgekoeld is. Hier mee krijg je lucht er in dus stevig kloppen.
150 gram bloem er door heen spatelen
160 graden voorverwarmde oven, afbakken tijdsduur uhmmm tot hij licht bruin en gaar is (evt testen door zachtjes er op te drukken bij terug veren is hij klaar of prikken met een saté prikker)

Laat goed afkoelen! Evt invriezen zodat het makkelijker snijd!

Botercreme
250 gram boter en 60 gram poedersuiker 10 minuten mixen.
Ondertussen banketbakkersroom maken:
450 ml melk met 1 vanille peul doormidden gesneden en leeg gehaald alles (incl peul) verwarmen in een pannetje.
In ander bakje 2 eierdooiers, 50 ml melk, 100 gram suiker mengen en 45 gram maizena erbij.
Als de melk kookt peul er uit halen. Deel van de melk mengen met het ei mengsel en daarna alles in het pannetje doen en 1-2 al roerend koken tot hij stevig is. Af laten koelen in de koelkast met een plasticfolie er over ivm een velletje wat er anders op komt.

Als alles klaar is boter/suiker en banketbakkersroom mengen. Naar smaak gemalen pepernoten er door ( ik heb 1 bakje van de staafmixer er door heen gedaan)

Snijd de 2 biscuits door midden zodat je 4 lagen hebt.
Smeer op elke laag een laagje botercrčme en leg de volgende er op.
Smeer het geheel goed af met botercrčme maar geen mega dikke laag dat is niet lekker

Zet in de koelkast zodat hij goed koud wordt.
Gooi je botercrčme restant niet weg!

Maak de ganache:

Ganache voor de bovenkant en druppels
150 ml slagroom en 150 gram pure chocolade au bain Marie smelten. In een spuitzak even in de koelkast laten koelen. Niet te lang dat hij te stevig wordt!

Pak de taart en maak druppels smeer de bovenkant dun af.

Versier naar wens in mijn geval kleine chocolade letters van de Lidl, chocolatier, choco pepernoten. Plak evt aan de zijkant ook dingen vast met wat over gehouden botercreme

[ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 17-11-2017 21:06:24 ]
pi_175213320
Ziet er prachtig en lekker uit! <O)
  dinsdag 21 november 2017 @ 10:33:23 #223
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_175213479
Wat een toffe, Goitske!
With the stars as her umbrella
pi_175217516
Oh wow, wat geweldig!
pi_175223944
Thanks!
Heb ook een kerst versie nog te maken. Zoon van mijn collega zat wat te ouwehoeren dus heb gezegd weet je wat? Ik maak er wel eentje voor jullie _O-
  dinsdag 21 november 2017 @ 20:26:56 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175224951
Wow, tof weer!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175307173
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 21:54 schreef Goitske het volgende:
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!

Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren

Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
[ afbeelding ]

Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.

Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_175307669
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?

Aantal allergische eters.
pi_175310504
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Somebody that I used to know
pi_175312206
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 00:44 schreef Postbus100 het volgende:
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelk
pi_175312253
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrčme kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk

Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo
En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis
pi_175312265
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 21:44 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.

Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.

Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes?

Ik heb net amandelmeel uit Duitsland iets grovere dan uit Nederland maar wel een stuk goedkoper! Ik bijna 5 euro per 200 gram 1.89 per 100 gram. Dus ben benieuwd hoe dat verwerkt
Ik heb het ook in macarons een keer gebruikt. Structuur was iets grover maar smaakt prima
  zondag 26 november 2017 @ 08:55:31 #233
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175312310
Het harde vet uit een blik kokosmelk (let op vetgehalte) kun je opkloppen tot romig en gebruiken als botercrčme. Smaakt natuurlijk wel licht naar kokos, moet je van houden, maar is qua textuur enzo heerlijk.

Ik heb weleens sojaroom gegeten verwerkt tot botercreme die heel prima was, en neutrale smaak.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175313784
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 22:09 schreef Tegan het volgende:
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?

Aantal allergische eters.
er is ook lactosevrije slagroom?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_175314271
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortiment
pi_175315448
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL?
pi_175315705
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.

Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.

In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.

In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
pi_175315812
Aardbeien- of kersenjam + eiwitschuimvulling klinkt wel enorm lekker moet ik zeggen i.c.m. pure chocolade voor het afsmeren. Ga denk ik van de week een mini proefbakken dan laat ik het wel weten. Andere suggesties zijn ook welkom!

Bedankt nog voor alle tips trouwens. Ga denk ik ook kokosmelkvet proberen op te kloppen.
pi_175315880
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:

[..]

In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.

Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.

In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.

In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Ik dacht dat t andersom was :D

Maar ik bedoelde eigenlijk die van Alpro (Alpro om op te kloppen), dat is 100% plantaardig ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_175316021
Mijn familie zit vol met lastige eters en dat terwijl ik zelf alles mag :P.

Een mag geen kiwi, een geen steenvruchten, een is dus extreem lactose-intolerant en een met koemelkeiwitallergie. Pfff. Maar bakken is toch leuker voor anderen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Tegan op 26-11-2017 15:06:36 ]
pi_175316111
Ik noteer trouwens al jullie tips op de boodschappenlijst en dan van de week vullingproeven. Is geen straf!
pi_175317397
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:

[..]

In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.

Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.

In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.

In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Beide kan
Volgens mij is het lactose zit ook in koemelk vrije producten aangezien lactose een melksuiker is die dus ook in andere dierlijke melk soorten zit. Maar lactose zit in veel meer producten zelfs waar je het niet in verwacht
pi_175319100
Volgens mij is dat inderdaad zoals jij zegt. Ik bedoelde dat lactosevrije producten niet perse de oplossing waren want koemelkeiwit. Ik ben verder geen kenner. Maar diegene met koemelkeiwitallergie mag inderdaad wel mozzarella en melkproducten van andere dieren. Dat i.c.m. iemand met lactose-intolerantie maakt het een extra uitdaging.

Koemelkeiwitvrije producten worden denk ik nooit zo gelabeld want geit* o.i.d. ervoor is voldoende. Ik heb dat nog nooit gezien namelijk.
pi_175319185
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 15:11 schreef Tegan het volgende:
Volgens mij is dat inderdaad zoals jij zegt. Ik bedoelde dat lactosevrije producten niet perse de oplossing waren want koemelkeiwit. Ik ben verder geen kenner. Maar diegene met koemelkeiwitallergie mag inderdaad wel mozzarella en melkproducten van andere dieren. Dat i.c.m. iemand met lactose-intolerantie maakt het een extra uitdaging.

Koemelkeiwitvrije producten worden denk ik nooit zo gelabeld want geit* o.i.d. ervoor is voldoende. Ik heb dat nog nooit gezien namelijk.
Toevallig zit ik wel in het lactose vrij. Werk voor een mdl arts en mijn zoon eet lactose beperkt. Kan de touwtjes iets meer laten vieren maar het danoontje wat ik als test of hij er overheen was heb gegeven is niet goed gegaan
pi_175319335
Pff vervelend zeg. Lactose is echt een vervelende allergie. Een kennis van me vertelde dat haar lactose-intolerante moeder maanden ziek was en dat toen pas duidelijk was dat dat kwam door een nieuw merk lactosevrije melk waar 0,00x% lactose in zat. Blijkbaar mag het dan al zo heten.
pi_175319794
Nou zo erg is het bij hem niet gelukkig. Hij kan wel tegen lage hoeveelheden. Dus kan wel gewone koekjes eten en taart waar melk in zit etc
Maar melk, toetjes en ijs enzo is geen optie
Dus hoef met bakken weinig rekening te houden met hem. En naar verjaardagen neem ik iets mee wat hij lekker vindt
pi_175320969
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 15:21 schreef Tegan het volgende:
Pff vervelend zeg. Lactose is echt een vervelende allergie.
het is geen allergie :+ je darm bacteriën kunnen de lactose niet verwerken
pi_175321347
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 08:39 schreef Goitske het volgende:
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrčme kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk

Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo
En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
pi_175322271
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...

Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.

pi_175325021
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 16:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactie

Je kunt als je lactose intollerant bent ook disolact nemen om de lactose af te breken in gevallen van verjaardagen enzo als je toch iets wilt nemen of als je niet 100% zeker bent of het wel lactose vrij is
pi_175325024
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 17:41 schreef Bleie het volgende:
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...

Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.

[ afbeelding ]
Oooh lekker *O*
pi_175326205
Pepernoten! Naar een recept van Rutger :)
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:02:38 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175326314
Kruidnoten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175326533
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 21:02 schreef Molo het volgende:
Kruidnoten :+
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:12:41 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175326564
quote:
2s.gif Op zondag 26 november 2017 21:11 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Wazig :D

Maar klopt ja, lekker die dingen :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175451875
Nog even over de allergie: lactosevrij wil niet automatisch zeggen koemelkeiwitvrij.

Ik heb gisteren een appelkruimeltaart met speculaas en amandelspijs gemaakt, naar dit recept. Smaakte erg goed! Helaas vergeten om een foto te maken, jammer, want hij zag er mooi uit.
pi_175451942
Hier een kapotte oven -O- dinsdag komt de monteur.

Verder zijn vandaag eindelijk de Sint en Piet koekstekers binnen gekomen. Zijn 3 weken onderweg geweest met postnl :( en nu kan ik niet bakken -O-
pi_175621973
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery

http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/

pi_175622106
Je oven doet het weer *O*
pi_175622249
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 15:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je oven doet het weer *O*
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt maken *O*
pi_175794899
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille


pi_175795421
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
pi_175802750
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 21:12 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vult
pi_175802752
Deze Nordic ware vormen lossen heel makkelijk. Zeker een kwartier laten rusten voordat je lost.
Als je gaat bakken kun je het beste bakspray gebruiken voor het invetten en evt bestuiven met bloem wat je even door de bakvorm heen rolt. Restant wat niet plakt gooi je dan weg
Rustig bakken op max 150/160 graden blijft hij mooi plat en scheurt hij niet.
Als je bovenop de cake drukt en hij veert terug is hij gaar
pi_175803718
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
pi_175821884
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 08:51 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
pi_175823038
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 21:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
Somebody that I used to know
pi_175829481
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 22:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwit
pi_175830202
Oke, kan het altijd proberen natuurlijk.
Dank je wel!
pi_175877318
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten




[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 20-12-2017 21:52:34 ]
pi_175877977
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
pi_175878162
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
aangepast thnx
pi_175879005
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... :Y)
  donderdag 21 december 2017 @ 09:31:07 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175886338
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
o lekker. En leuk idee die marshmallows
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 21 december 2017 @ 09:36:45 #276
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175886455
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 15:09 schreef Goitske het volgende:
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery

http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/

[ afbeelding ]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175897660
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
pi_175897697
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 22:13 schreef Hupje het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... :Y)
dat verbaast mij ook :@ tja keuze was vouwen of dit doen na een dag poetsen en serious request met de kinderen had ik even wat ontspanning nodig. En in de trommel voor kers + deel naar gastouder
pi_175899641
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
  † In Memoriam † donderdag 21 december 2017 @ 20:33:19 #280
43556 miss_dynastie
pi_175901937
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 20:55 schreef Goitske het volgende:
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille


[ afbeelding ]
Oh gaaf O+

Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan

Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
  donderdag 21 december 2017 @ 20:48:46 #281
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175902552
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 21 december 2017 @ 20:49:32 #282
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175902584
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:10 schreef Goitske het volgende:

[..]

mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175903098
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Oh gaaf O+

Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan

Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel

Die "gedraaide" is een grote bundt
pi_175903141
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
beide
pi_175903174
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:48 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
en je spuitwerk scherper doordat de kokos niet deels de vorm bepaald
  † In Memoriam † donderdag 21 december 2017 @ 21:18:50 #286
43556 miss_dynastie
pi_175903748
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 21:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel

Die "gedraaide" is een grote bundt
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
pi_175903857
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 21:18 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
het is echt dezelfde. Soms is hij scherper soms wat minder ligt aan het deeg.

Tip de tulband niet te hoog bakken want dan krijg je er een kam op. Ik doe meestal 150/169 graden

[ Bericht 7% gewijzigd door Goitske op 22-12-2017 07:41:09 ]
pi_175925577
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!

Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.



En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
pi_175927218
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 16:58 schreef Bleie het volgende:
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!

Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.

[ afbeelding ]

En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
Super leuk die cupcakes!

die taart van Rutger? Staat hier af te koelen Ik zou dan gewoon in 3x bakken en dan de grotere maar en als je meer hoogte wil dan nogmaals evt het recept doen.
Ik ga er een variant op maken mijn witte chocola is door nog onbekende (ahum) reden verdwenen... Dus dan maar bruine chocolade en framboos gebruiken
pi_175930265
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
pi_175933354
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 20:24 schreef Bleie het volgende:
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
pi_175933505
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
door die schaduw dacht ik even dat er een flinke deuk inzat :D
pi_175933917
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.

Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
speak only if it improves the silence.
pi_175940427
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:07 schreef TjjWester het volgende:
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.

Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
pi_175940974
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
dat laatste zou ik doen. Ik moet zeggen ben minder dan van Levine
pi_175941015
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁


pi_175944300
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
Ja die staan in het tweede boek. Ik heb ze laatst gemaakt. Niet wit, maar met een deel volkoren en wat zaden en pitten. Waren erg lekker. En ik vond het wel handig om er daarna nog van in de vriezer te hebben. Alleen even in de oven en je hebt lekker vers gebakken broodjes. Als je ze helemaal afbakt, loop je weer het risico dat ze te donker worden.

Mooi geworden Goitske!
  zaterdag 23 december 2017 @ 16:14:59 #298
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175948144
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:02 schreef Goitske het volgende:
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
kijk jou gaan dan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 23 december 2017 @ 16:22:52 #299
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175948410
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175950346
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 16:22 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflage _O-

Hij is vanmiddag opgehaald was zo leuk! Hij was voor de 16 jarige zoon van mijn collega alleen hij was het geintje al weer vergeten dus met een smoes ik moet even wat maar Goits brengen en dan gaan we naar oom ... Om een taart te halen.

Dus ik loop naar de schuur pak de taart en zeg of wil je deze mee? Want belofte maakt schuld. Hij was sprakeloos (is heel knap lukt mij normaal nooit) en begon te lachen en zegt ja belofte maakt schuld maar wauw O+
  zondag 24 december 2017 @ 05:09:46 #301
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175965112
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:26 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflage _O-

Hij is vanmiddag opgehaald was zo leuk! Hij was voor de 16 jarige zoon van mijn collega alleen hij was het geintje al weer vergeten dus met een smoes ik moet even wat maar Goits brengen en dan gaan we naar oom ... Om een taart te halen.

Dus ik loop naar de schuur pak de taart en zeg of wil je deze mee? Want belofte maakt schuld. Hij was sprakeloos (is heel knap lukt mij normaal nooit) en begon te lachen en zegt ja belofte maakt schuld maar wauw O+
leuk als je mensen blij maakt met een eigengemaakte taart :)

Oh, ja voor afsmeren is botercreme met eiwit mss wat lastiger omdat dat zachter is en daardoor minder camoufleert.

[ Bericht 0% gewijzigd door madeliefff op 24-12-2017 05:15:56 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')