Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten
Het recept snel uitgeschreven aangezien ik hem zelf heb bedacht en een beetje uit diverse bakboeken heb
Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten
Ik heb 2 van die 18 cm springvormen van de Lidl gebruikt
Biscuit
Au bain Marie verwarmen tot 40 graden: 5 eieren, 150 gram suiker, 1/4 theelepel zout, 1/2 citroen, rasp
Daarna in de keukenmachine mixen en terug kloppen tot hij afgekoeld is. Hier mee krijg je lucht er in dus stevig kloppen.
150 gram bloem er door heen spatelen
160 graden voorverwarmde oven, afbakken tijdsduur uhmmm tot hij licht bruin en gaar is (evt testen door zachtjes er op te drukken bij terug veren is hij klaar of prikken met een saté prikker)
Laat goed afkoelen! Evt invriezen zodat het makkelijker snijd!
Botercreme
250 gram boter en 60 gram poedersuiker 10 minuten mixen.
Ondertussen banketbakkersroom maken:
450 ml melk met 1 vanille peul doormidden gesneden en leeg gehaald alles (incl peul) verwarmen in een pannetje.
In ander bakje 2 eierdooiers, 50 ml melk, 100 gram suiker mengen en 45 gram maizena erbij.
Als de melk kookt peul er uit halen. Deel van de melk mengen met het ei mengsel en daarna alles in het pannetje doen en 1-2 al roerend koken tot hij stevig is. Af laten koelen in de koelkast met een plasticfolie er over ivm een velletje wat er anders op komt.
Als alles klaar is boter/suiker en banketbakkersroom mengen. Naar smaak gemalen pepernoten er door ( ik heb 1 bakje van de staafmixer er door heen gedaan)
Snijd de 2 biscuits door midden zodat je 4 lagen hebt.
Smeer op elke laag een laagje botercrčme en leg de volgende er op.
Smeer het geheel goed af met botercrčme maar geen mega dikke laag dat is niet lekker
Zet in de koelkast zodat hij goed koud wordt.
Gooi je botercrčme restant niet weg!
Maak de ganache:
Ganache voor de bovenkant en druppels
150 ml slagroom en 150 gram pure chocolade au bain Marie smelten. In een spuitzak even in de koelkast laten koelen. Niet te lang dat hij te stevig wordt!
Pak de taart en maak druppels smeer de bovenkant dun af.
Versier naar wens in mijn geval kleine chocolade letters van de Lidl, chocolatier, choco pepernoten. Plak evt aan de zijkant ook dingen vast met wat over gehouden botercreme
[ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 17-11-2017 21:06:24 ]