abonnement Unibet Coolblue
pi_166591949
Zuurdesembollen
pi_166600376
Bak sinds enige tijd ook mijn broden in een gietijzeren pan icm een rijsmandje. Lodge combo cooker is ideaal voor brood, zie ook dit filmpje. Gaat een deeg van +- 800gr in. Heb er paar tientjes voor betaald 2e hands via amazon.de. Laat de pan altijd een uur voorverwarmen in de oven, maar is niet nodig om er bakpapier in te leggen.




pi_166601933
Ik zie geen verschil met de foto in #3, post je hier steeds hetzelfde of zijn al je broden identiek?
pi_166602207
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 11:40 schreef computergirl het volgende:
Ik zie geen verschil met de foto in #3, post je hier steeds hetzelfde of zijn al je broden identiek?
Nee, post hier niet steeds hetzelfde. Broden zijn natuurlijk ook niet identiek. Bakte in het verleden eens in de zoveel tijd brood, sinds enkele maanden op meer regelmatige basis. Zie je bijv. ook in vorige reeks. Dit is idd hetzelfde brood als de laatste keer om voor- en eindresultaat in deze pan te laten zien.

Ben blij met deze pan, multifunctioneel. En als mensen een gietijzeren pan zoeken, om oa brood in te bakken, raad ik ze deze aan. thats all.
pi_166606277
Vandaag bij de molen in Santpoort (dankzij Computergirl) meel gehaald, morgen poging 1 *O*
pi_166606306
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 15:30 schreef Negentiendertig het volgende:
Vandaag bij de molen in Santpoort (dankzij Computergirl) meel gehaald, morgen poging 1 *O*
^O^ Vroeg me al af of je inmiddels geweest was, wat heb je allemaal gekocht?
pi_166612775
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 15:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

^O^ Vroeg me al af of je inmiddels geweest was, wat heb je allemaal gekocht?
Uhm, volkorentarwemeel, iets van tarwebloem (?), lemaire(?)iets, suikernibs om suikerbrood mee te maken, en een kant-en-klare waldkorndesemmix. Had geen ideeee wat ik moest hebben, dus ik nam maar wat mee :')

Oh, en instant gist. Al heb ik vorige week ook verse gehaald in Duitsland, dus die moet eerst op.

Leuk winkeltje wel. Kneuterig de bedragen optellen op een papiertje O+
pi_166613006
Bij mij gebruikt ze een rekenmachientje :+
Lemaire meel is een favoriet van mij, zit tussen bloem en volkoren in
pi_166643259
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:29 schreef Bleie het volgende:

[..]

Bij elkaar sparen bij de Appie? Een gietijzeren pan is sowieso heel fijn om te hebben.
Ben ik inderdaad mee bezig! ;)
pi_166643719
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 09:58 schreef Martijn1P het volgende:
Lodge combo cooker
Thanks voor de tip, ga ook maar eens op zoek naar zo'n pan.
pi_166671246
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 21:25 schreef computergirl het volgende:
Bij mij gebruikt ze een rekenmachientje :+
Lemaire meel is een favoriet van mij, zit tussen bloem en volkoren in
Haha, dat zal een stuk sneller gaan :P

Ah, duidelijk. Zal er van de week iets mee proberen te fabriceren. Heb nu een deeg voor de waldkorndesem staan, eerste rijs. Geen idee hoe ik dat ding verder moet afbakken verder, staat ook niet bij de instructies, maar denk dat ik hem (op bakpapier) in m'n Le Creuset gietijzeren pan in de oven gooi.
pi_166676925
Uhg, niks voor mij dat brood bakken :')
pi_166677265
Heb afgelopen tijd ook weer een paar broden gebakken. Sinds een maand ben ik in het bezit van een standmixer (goedkoop exemplaar van de Blokker, maar goed genoeg voor af en toe wat brood *O* )
Brood 1: Brood met honing, havervlokken en lijnzaad (recept Levine)



Brood 2: Muesli-brood met appel (recept van RutgerBakt)



Brood 1 was wel prima, maar niet heel bijzonder. Brood 2 daarentegen... :Y) Eén plak is al een heel ontbijt met al die noten en muesli, deze ga ik vaker maken :9~
Somebody that I used to know
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 15 november 2016 @ 19:54:34 #64
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166677478
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 november 2016 19:45 schreef Postbus100 het volgende:
Brood 2 daarentegen... :Y) Eén plak is al een heel ontbijt met al die noten en muesli, deze ga ik vaker maken :9~
Oeh, die ga ik ook maken. Ik heb pas muesli-brood van Albert Heijn gegeten en dat was al prima te doen. Dat recept ziet er goed uit.
pi_166678107
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 19:27 schreef Negentiendertig het volgende:
Uhg, niks voor mij dat brood bakken :')
Hoe dat zo? Gaat er iets mis? Wat precies, welke methode en verhouding gebruik je?
mag het weten
pi_166678155
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 19:27 schreef Negentiendertig het volgende:
Uhg, niks voor mij dat brood bakken :')
huh wat? Doe je toch vaker? Wil je erover praten? :D
pi_166678316
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 19:54 schreef qltel het volgende:

[..]

Oeh, die ga ik ook maken. Ik heb pas muesli-brood van Albert Heijn gegeten en dat was al prima te doen. Dat recept ziet er goed uit.
jij hebt ook al een 'ik kies bewust' vinkje :D
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 15 november 2016 @ 20:38:27 #68
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166678419
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:34 schreef computergirl het volgende:

[..]

jij hebt ook al een 'ik kies bewust' vinkje :D
Die had ik nog niet gehoord.. _O-

Maar, ik ben crew en heb dus een vinkje.. :P
pi_166678540
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:38 schreef qltel het volgende:

[..]

Die had ik nog niet gehoord.. _O-

Maar, ik ben crew en heb dus een vinkje.. :P
aaaah dat is de verklaring :D
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 15 november 2016 @ 20:53:17 #70
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166678892
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

aaaah dat is de verklaring :D
Crew heeft een ID-plicht (we moeten een kopie van onze ID mailen) en daardoor zijn we sinds vandaag ineens geverifieerd gebruiker. Maar kies gerust bewust voor mij, hoor :P
pi_166679215
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:24 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Hoe dat zo? Gaat er iets mis? Wat precies, welke methode en verhouding gebruik je?
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:26 schreef computergirl het volgende:

[..]

huh wat? Doe je toch vaker? Wil je erover praten? :D
Nee, ik bak altijd zoetigheid: koekjes, cakes, taarten, dat soort dingen. Nog nooit een "normaal" brood gebakken.

Dit was dus (een poging tot) een waldkorndesembrood. De eerste keer een echt brood bakken, dus ik gebruike een mix van de molen waaraan alleen water toegevoegd moest worden. Prima. 310 ml water erbij (bij het bakken van bijv. cakes heb ik de ervaring dat iets meer of minder vocht weinig verschil maakt, maar ik las dat het bij brood heel nauw luistert). Na 10 minuten druppels water toevoegen aan m'n maatbeker was ik eindelijk zover om het water aan de mix toe te voegen. Na zeker 1,5 minuut flink kleden (met de hand) was het een samenhangend papje en besloot ik de kom weg te zetten voor de eerste rijs. Let wel: ik bak dus voornamelijk koekjes, en daarbij is het vaak van belang dat je niet overmixt. Afijn, volgens de verpakking van de mix moest ik het brood "behandelen" als een volkorenbrood, en Levine ("broodgodin") liet haar volkorenbrood een uur rijzen.

Na een uur was het nog net zo'n nietszeggend papje als het uur ervoor, dus heb ik de kom op de verwarming gezet (stond niet superhoog verder). Toen besloot het een beetje te rijzen. Doubled in size? Don't think so. Maar goed, het was iets.

Het plan was dus om dat brood in een pan te bakken, maar omdat ik tijdens de eerste rijs bedacht hachee te maken (en dus de gietijzeren pan nodig had), had ik geen pan meer. Dus de boel moest in een cakeblik. Maar voordat de massa het cakeblik in kon, moest ik het volgens Levine storten op m'n aanrecht en daarna vormen. De vreselijk plakkerige massa dus uitgestort, poging gedaan tot vouwen/rollen, en daarna in het ingevette cakeblik gedaan. Althans, poging tot.

Tweede rijs. In het blik. Afgedekt met een ingevet stuk plasticfolie. Dit keer het blik in de magnetron gezet (niet ingeschakeld, duh), want volgens een 1 of andere Amerikaanse kookheldin is dat een goede plek om shit te laten rijzen. Iets met tochtvrij enzo. Afijn, een half uurtje later even spieken, zie ik dat het deeg al supermooi omhoog is gekomen. Nog een half uurtje gewacht alvorens ik de boel in zou snijden met een broodmes. Het moment dat ik het mes in het deeg zette zakte de boel in en was het niks meer van de luchtige massa die het eerder was. Toch maar in de oven, eerst op hoge temperatuur gebakken, daarna iets lager gaarbakken. Het rook lekker, dus dat was tenminste iets.

Na het bakken moest volgens de broodgodin het brood meteen uit het blik. Bij een cake is dat vaak een kwestie van de vorm op z'n kop houden, maar dit brood gaf zich niet zomaar over. Na letterlijk een kwartier wrikken (een gevecht met een blik van 200 graden) en twee keukentools later (rip spatels) kreeg ik het brood eindelijk soort-van uit het blik.

Het brood is zo compact als roggebrood, en ik constateerde dat de anti-aanbaklaag van m'n in Amerika bij Williams and Sonoma gekochte blik naar de tyfus was. Rip blik.

De smaak is niet eens zo heel slecht. En het brood is gaar, dat is al heel wat natuurlijk. Maar vrij compact. Morgenochtend doe ik een paar plakjes voor ontbijt, de rest snij ik op voor croutons.

Ik geef me niet gewonnen, de bestelling voor ekte ekte rijsmandjes en een broodbakblik is inmiddels geplaatst. :7 Donderdag poging twee.

[ Bericht 0% gewijzigd door Negentiendertig op 15-11-2016 21:14:36 ]
pi_166679297
De broodgodin kneed 10 minuten met dure kneedmachine, of minstens 20 minuten met de hand.
Je hebt nu een no-knead gemaakt in te weinig tijd :D
En echte desem heeft uren de tijd nodig, gist laat je uurtje rijzen.

Edit: je hebt ook volkorenmeel dus probeer deze eens - was mijn eerste zelf gebakken brood :)
https://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/volkorenbrood/

[ Bericht 15% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 15-11-2016 21:13:26 ]
pi_166679406
Ja, dat las ik later ook. Maar ik ga dus echt niet elke keer 20 minuten met de hand kneden :D Ik kijk nu uit naar een goede aanbieding voor een KitchenAid (die wilde ik sowieso al graag hebben).

Maar donderdag zal ik braaf 20 minuten kneden, en dan stort ik de massa gewoon zo in de oven, niet in een vorm verder.
pi_166679493
Deze moet je ook eens proberen want super makkelijk: http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
En niet kneden :)
pi_166680010
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:07 schreef computergirl het volgende:
De broodgodin kneed 10 minuten met dure kneedmachine, of minstens 20 minuten met de hand.
Je hebt nu een no-knead gemaakt in te weinig tijd :D
En echte desem heeft uren de tijd nodig, gist laat je uurtje rijzen.

Edit: je hebt ook volkorenmeel dus probeer deze eens - was mijn eerste zelf gebakken brood :)
https://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/volkorenbrood/
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:15 schreef computergirl het volgende:
Deze moet je ook eens proberen want super makkelijk: http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
En niet kneden :)
Thanks, die eerste kwam ik idd ook tegen, die ga ik proberen als ik een nieuw blik heb. Die foolproof rolls kan ik voor donderdagochtend wel even proberen. Thanks! *O*

Met kerst ben ik/zijn we niet in Nederland, en hebben we dus geen kerststol. Kwam ik deze tegen. Ambitieus wel, maar van het weekend ga ik hem proberen.
pi_166736632
De walnoot-boekweit uit boek 2 van Levine, vers uit de oven
Die scheur langs rand van blik heb ik altijd last van
pi_166739655
Ik ben wel benieuwd wat mogelijke oorzaken kunnen zijn dat brood "scheurt". Enige wat ik kan bedenken is een te korte narijs. Klopt dit? Zijn er ook nog andere zaken die hier invloed op hebben?
pi_166739745
Te korte tweede rijs zou nu niet kunnen want ik was in slaap gevallen en had niet op tijd de oven op temperatuur :7
Ik denk dat deeg dat in contact staat met de vorm sneller een korst vormt en dat de ovenspring erna gaat scheuren op zwakste plek. Ik had het brood ook kunnen/moeten insnijden maar durfde dat vandaag niet aan want als hij echt overrezen was zou brood dan in elkaar zakken
pi_166739861
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:04 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]


[..]

Nee, ik bak altijd zoetigheid: koekjes, cakes, taarten, dat soort dingen. Nog nooit een "normaal" brood gebakken.

Dit was dus (een poging tot) een waldkorndesembrood. De eerste keer een echt brood bakken.
Been there, done that :D Brood kost tijd. Of in kneden met de hand dan wel kneden met een keukenmachine. Ofwel gewoon niet :D Zie het filmpje van Vincent in de OP. Dat mix je tot een consistent deeg en laat je dan gewoon overnight rijzen. Om te vormen en voor de tweede rijs te laten verdubbelen. Daarna insnijden en afbakken.

Als je het hebt over een slap nietszeggend papje denk ik dat de verhouding meel/water verkeerd was en er naar verhouding teveel water in zit. Dat is een must voor ciabatta bijv, maar niet voor normaal busbrood. Hoe ging je tweede poging gisteren? Zelf zweer ik bij niet kneden, enkel mixen.

En dat terwijl ik de concurrent van de Kitchen Artisan heb.. Een Kenwood Patissier. Dat ding gebruik ik vor koekjes, cake, taarten, slagroom, pannekoekenbeslag, Franse/Italiaanse merengue. En er zit wel een deeghaak bij maar ik mix op een van de laagste standen bloem of meel met water, gist en zout. Net zolang tot er zich een bol rondom de deeghaak heeft gevormd die los komt van de kom.
mag het weten
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 18 november 2016 @ 18:54:40 #80
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166739959
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 18:38 schreef computergirl het volgende:
Ik denk dat deeg dat in contact staat met de vorm sneller een korst vormt en dat de ovenspring erna gaat scheuren op zwakste plek.
Bij mij is dat juist andersom. Wat in de vorm zit is altijd heel dun en wit terwijl wat boven de vorm uitsteekt al korst heeft. Nu gebruik ik wel zware dikke stalen blikken en wellicht kan de oven daarin ook nog uitmaken. Ik bak altijd 25 minuten in het blik en dan nog zo'n 15 a 20 minuten zonder blik.
pi_166739990
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 18:54 schreef qltel het volgende:

[..]

Bij mij is dat juist andersom. Wat in de vorm zit is altijd heel dun en wit terwijl wat boven de vorm uitsteekt al korst heeft.
ja kan ook idd
pi_166741659
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 18:47 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

.. Een Kenwood Patissier. Dat ding gebruik ik vor koekjes, cake, taarten, slagroom, pannekoekenbeslag, Franse/Italiaanse merengue. En er zit wel een deeghaak bij maar ik mix op een van de laagste standen bloem of meel met water, gist en zout. Net zolang tot er zich een bol rondom de deeghaak heeft gevormd die los komt van de kom.
Hier de Kmix, maar wel met een andere deeghaak. Belachelijk dat ze deze niet als standaard meeleveren:

pi_166742019
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 20:06 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Hier de Kmix, maar wel met een andere deeghaak. Belachelijk dat ze deze niet als standaard meeleveren:

Wat is belachelijk? De deeghaak van de Kmix en dat je liever die van de Patissier had? Of de deeghaak van de patissier is belachelijk en ik zou die van de Kmix moeten hebben? :D
mag het weten
pi_166742238
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 20:21 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Wat is belachelijk? De deeghaak van de Kmix en dat je liever die van de Patissier had? Of de deeghaak van de patissier is belachelijk en ik zou die van de Kmix moeten hebben? :D
dat de Kmix niet standaard met een goede spiraalhaak wordt geleverd denk ik, en de patissier ook niet
pi_166742492
Haha, wat computergirl zegt!
pi_166757257
Het insnijden gaat steeds beter! Gebruik voortaan een DIY lame (scheermesjes van de Hema op een koffiestokje) haha! Aan beiden uiteinden wil het regelmatig 'scheuren'. Volgende keren is naar verschillende technieken van vormen kijken of het daar aan ligt..

pi_166757272
Bak jij nou kleine broodjes of is dit optisch bedrog?
pi_166758105
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2016 15:41 schreef computergirl het volgende:
Bak jij nou kleine broodjes of is dit optisch bedrog?
830gr deeg
pi_166758280
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 18:47 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Been there, done that :D Brood kost tijd. Of in kneden met de hand dan wel kneden met een keukenmachine. Ofwel gewoon niet :D Zie het filmpje van Vincent in de OP. Dat mix je tot een consistent deeg en laat je dan gewoon overnight rijzen. Om te vormen en voor de tweede rijs te laten verdubbelen. Daarna insnijden en afbakken.

Als je het hebt over een slap nietszeggend papje denk ik dat de verhouding meel/water verkeerd was en er naar verhouding teveel water in zit. Dat is een must voor ciabatta bijv, maar niet voor normaal busbrood. Hoe ging je tweede poging gisteren? Zelf zweer ik bij niet kneden, enkel mixen.

En dat terwijl ik de concurrent van de Kitchen Artisan heb.. Een Kenwood Patissier. Dat ding gebruik ik vor koekjes, cake, taarten, slagroom, pannekoekenbeslag, Franse/Italiaanse merengue. En er zit wel een deeghaak bij maar ik mix op een van de laagste standen bloem of meel met water, gist en zout. Net zolang tot er zich een bol rondom de deeghaak heeft gevormd die los komt van de kom.
Poging twee was een stuk geslaagder. Netjes (ruim) 20 minuten met de hand staan kneden, en na die 20 minuten was het geen papperige bende meer, maar een fatsoenlijk deeg.

De hoeveelheid water die ik toevoegde bij poging 1 was goed, 310 ml (stond op het pak). Donderdag weer gedaan, en dat was uiteindelijkd us prima.
pi_166758318
Goed zo 1930 ^O^
pi_166758564
:7

Het rees (?) alleen niet zo lekker als dat ik had gedacht dat het zou doen. Zou dat kunnen komen doordat er geen gist in zat, maar alleen desem?

Morgen probeer ik die hele simpele no-knead/no-shape broodjes, heel benieuwd :9
pi_166758723
Je hebt al je eigen zuurdesem cultuur opgestart? Dat deed ik pas na maanden met gist bakken :D
Bakken met desem duurt veel langer want heeft gemiddeld drie keer zoveel tijd nodig om te rijzen.
Zijn vaak ook wat nattere degen (relatief iets meer vocht) wat bij mij al snel tot pannenkoek gedrag leidt.
pi_166762939


Knoflookbroodjes gebakken voor bij het eten. Heerlijk!
pi_166774787
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 18:38 schreef computergirl het volgende:
Te korte tweede rijs zou nu niet kunnen want ik was in slaap gevallen en had niet op tijd de oven op temperatuur :7
Ik denk dat deeg dat in contact staat met de vorm sneller een korst vormt en dat de ovenspring erna gaat scheuren op zwakste plek. Ik had het brood ook kunnen/moeten insnijden maar durfde dat vandaag niet aan want als hij echt overrezen was zou brood dan in elkaar zakken
mmm, misschien breng je het deeg te veel op spanning tijdens het vormen? Maar dat is iets waar ik ook nog vraagtekens bij heb en nog t nodige moet oefenen.
pi_166775046
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 12:59 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

mmm, misschien breng je het deeg te veel op spanning tijdens het vormen? Maar dat is iets waar ik ook nog vraagtekens bij heb en nog t nodige moet oefenen.
nee dat zeker niet, het was lastig deeg en heb het alleen beetje opgerold
pi_166776893
quote:
1s.gif Op zondag 20 november 2016 13:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

nee dat zeker niet, het was lastig deeg en heb het alleen beetje opgerold
Oke, probeer alleen met je mee te denken. Ben benieuwd wat mogelijke oorzaken kunnen zijn. Heb zo nu en dan ook last dat het brood scheurt, ook al is het ingesneden. Maar het zal ongetwijfeld smaken..

Kruim: Speltmeel/ bloem (48/52 procent)
pi_166778318
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2016 17:21 schreef computergirl het volgende:
Je hebt al je eigen zuurdesem cultuur opgestart? Dat deed ik pas na maanden met gist bakken :D
Bakken met desem duurt veel langer want heeft gemiddeld drie keer zoveel tijd nodig om te rijzen.
Zijn vaak ook wat nattere degen (relatief iets meer vocht) wat bij mij al snel tot pannenkoek gedrag leidt.
Oh nee joh, dit was een kant-en-klare mix van de molen :P
pi_166778877
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 15:08 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Oh nee joh, dit was een kant-en-klare mix van de molen :P
oh maar dan is het gedroogde desem, volgens mij is het dan ook niet zo raar dat er weinig leven in zat. Ik mix liever zelf.
Hoe waren de no-knead?

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-11-2016 15:31:06 ]
pi_166779570
quote:
1s.gif Op zondag 20 november 2016 15:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

oh maar dan is het gedroogde desem, volgens mij is het dan ook niet zo raar dat er weinig leven in zat. Ik mix liever zelf.
Hoe waren de no-knead?
Ik denk ik ook, nu ik dit geprobeerd heb.

De no-kneads waren echt heerlijk! het is dat we beiden doordeweeks elke dag vroeg weg zijn, anders had ik ze elke dag gebakken :9

Ben nu aan het kijken naar een volgend projectje, wellicht iets met een poolish.
pi_166779639
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 20:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat de Kmix niet standaard met een goede spiraalhaak wordt geleverd denk ik, en de patissier ook niet
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 20:40 schreef Martijn1P het volgende:
Haha, wat computergirl zegt!
Oh, naja zoals ik al zeg: die deeghaak gebruik ik enkel om het snel te mixen. Eenmaal gemixt ga ik echt geen minuten lang mijn Kenwood laten draaien. No-knead ftw. Heel vaak gebruik ik de Patissier er ook niet voor. Pollepel en willekeurig welke kom volstaat :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2016 16:53 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Poging twee was een stuk geslaagder. Netjes (ruim) 20 minuten met de hand staan kneden, en na die 20 minuten was het geen papperige bende meer, maar een fatsoenlijk deeg.

De hoeveelheid water die ik toevoegde bij poging 1 was goed, 310 ml (stond op het pak). Donderdag weer gedaan, en dat was uiteindelijkd us prima.
Oké, fijn dat met take twee het wel goed ging ^O^
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')