abonnement Unibet Coolblue
pi_163397997
Nog dit jaar zullen de Britten waarschijnlijk gaan stemmen of het land in de EU dient te blijven. De datum staat nog niet vast en in principe kan deze tot eind 2017 worden gerekt. De verwachting is dat een Referendum gehouden gaat worden in de tweede helft van 2016.



Een korte introductie en bijna alles wat je moet weten:
http://www.bbc.com/news/uk-politics-32810887

Overzicht peilingen:
https://en.wikipedia.org/(...)embership_referendum

Een groot deel van de peilingen zijn zeer verdeeld maar voorspellen een nek- aan nekrace tussen beide kampen. Veel media houden het erop dat het Eurosceptische kamp op dit moment een lichte voorsprong heeft.

Politico, sinds kort de Brusselse spreekbuis voor al het Europa-nieuws, heeft 10 redenen genoemd waarom dit Referendum in niets is te vergelijken met het Brexit Referendum van 1975:
http://www.politico.eu/ar(...)it-cameron-1975-eec/

Enkele punten die interessant zijn of kunnen worden voor de komende campagne zijn:

quote:
2) The press was overwhelmingly in favor. Only the communist Morning Star was Euroskeptic. The Sun, Mail, Telegraph and other papers which have been critical of the EU in the past 25 years were all strongly pro-European in 1975.
http://www.telegraph.co.u(...)e-EU-referendum.html
http://www.thesun.co.uk/s(...)he-door-over-EU.html
http://www.dailymail.co.u(...)campaign-Brexit.html

quote:
3) The Confederation of British Industry, the British Chambers of Commerce and other business outfits had not produced the kind of negative critical reports on EU regulations and red tape which have been a staple output of business confederations in recent years. In 1975 413 out of 416 top FTSE CEOs said they supported the In campaign. A survey of top firms conducted in December 2015 found that only 4 percent would campaign to avoid Brexit.
Enkele grote (Amerikaanse) Banken en ondernemingen, waaronder Goldman Sachs, hebben recent, en na het World Economic Forum in Davos (mede als gevolg van druk door David Cameron die stelt alleen iets te kunnen doen tegen Brexit als er meer investeringen komen) geld gestopt in de campagne tegen een Brexit. Andere bedrijven dreigen Groot-Brittannië te verlaten als het voor een Brexit stemt. Maar aan de andere kant heeft Toyota gezegd sowieso te blijven wat de Britten ook kiezen. Verder zijn er veel Hedge Fund Managers die het Brexit-kamp financieel ondersteunen. De reden waarom:

http://www.theguardian.co(...)ds-supporting-brexit

quote:
5) In 1975 the Tory leadership, including Margaret Thatcher, was strongly supportive. There were cross-party platforms. All the big beasts of Labour — Jim Callaghan, Roy Jenkins, Denis Healey and Edward Short were in favor. The younger Labour generation of John Smith, Shirley Williams and David Owen were pro-Europe. Today the stars of the Tory Party like London Mayor Boris Johnson, or the ambitious Business Secretary Sajid Javid are openly Euroskeptic and could tip the balance if they lead the Brexit campaign. No one will listen to Labour as the party is lost in its inner-party turmoil over its hard-left new leader, Jeremy Corbyn.
Een interessant gegeven is dat de stoelendans is begonnen. Cameron zou overwegen de post van Minister van Buitenlandse Zaken aan Boris Johnson te geven om zo een Euroskeptische campagne van zijn kant te voorkomen. De huidige Minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, is al openlijk Euroskeptisch. Minister van Buitenlandse Zaken Theresa May is ook zeer kritisch geweest in het verleden en weigert nog steeds uit te sluiten dat ze het Brexit-kamp zal gaan leiden. Bovendien is zij een van de gegadigden om David Cameron op te volgen als partijleider (zie hieronder). De keuze voor ministerposten en de positie van de regering zal afhangen van David Cameron. In Brussel komen zijn eisen om Groot-Brittannië niet aan en werd in Davos recent nog gewaarschuwd door Premier Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland (tweede link). Cameron richt zich daarom op een second best resultaat en dat is zoveel mogelijk steun van buitenlandse investeerders zien te krijgen. Met hun geld denk hij de steun tegen een Brexit te kunnen Rechtvaardigen.

http://www.volkskrant.nl/(...)-voorkomen~a4211058/
http://www.ft.com/cms/s/0(...)90-291e94b77c8f.html

quote:
7) Although Harold Wilson had to allow Labour ministers and MPs to speak against Europe, the only minister with status who did so was Tony Benn who already by then was seen as eccentric and drifting out to the far left. Now Cameron has given carte blanche to any cabinet minister to play to the Tory Eurosceptic gallery. The referendum vote fuses with the vote in the next 24 months for a successor to David Cameron who has announced he is standing down as leader and prime minister before the next election due to take place in 2020.

Wannabe Cameron successors like Boris Johnson, Theresa May, Sajid Javid or Michael Gove are natural Euroskeptics. No. 10 officials reckon two-thirds of Tory MP are Euroskeptic, as is the large majority of party members. They will chose the next leader. So the temptation for top Tories is to go for Brexit, win, and enter No. 10 as champions of the Tories who want out of Europe. Alternatively do they muzzle themselves in the campaign and tell MPs and the party activists who will vote for Cameron’s successor that they must now be pro-European? None of these high stakes were in play in 1975.
De verkiezing van een nieuwe Tory-leider zal naar verwachting nauw samenhangen met het Brexit-Referendum. Een succesvol resultaat en leiderschap in de campagne voor de ene positie kan zomaar leiden tot de opvolging van David Cameron.



De weg naar een Brexit is nog zeer lang. De exacte datum is nog niet eens bekend maar het belooft hoe dan ook spannend te worden. Groot-Brittannië is uiterst verdeeld en de gebeurtenissen in Parijs en Keulen lijken de voorstanders van een Brexit geen windeieren te leggen.

http://www.dailymail.co.u(...)-migrant-crisis.html

David Cameron is momenteel hard bezig met campagne voeren in Brussel om vooral aan zijn eisen tegemoet te komen; dat wil zeggen minder gedwongen immigranten (van binnen en buiten Europa), een aangepast welvaartsbeleid jegens nieuwkomers van landen binnen de EU (vooral Oostblok), en andere speciale beschermingsmaatregelen voor niet-Eurolanden in de EU. Verder heeft 'Chancelor of the Exchequer', George Osborne, de Britse financiële en principiele eisen voor de EU nog eens specifiek benoemd. Het komt er vooral op neer dat Groot-Brittannië een garantie wil dat het niet gestraft wordt als het buiten de Eurozone blijft. Voor de Britten gaat het om een 'Single Markt' en het wil daarin niet benadeeld worden als het blijft vasthouden aan een eigen munt.

http://www.euractiv.com/s(...)nds-eu-reform-315302

Juncker heeft er een erezaak van gemaakt om Cameron in vrijwel niets tegemoet te komen, overtuigd dat hij door interne druk van andere politici en de zakenwereld toch overstag zal gaan, ook Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland heeft hem verteld zijn toon te matigen en een Brexit niet serieus te overwegen al dan niet te steunen. Cameron heeft in ieder geval wel de steun gekregen van enkele grote buitenlandse investeerders. Of dit genoeg zal zijn om een campagne tegen Brexit te rechtvaardigen, wat Cameron naar verwachting zal doen, valt nog te bezien.

Hoofdrolspelers

David Cameron



Premier en leider van de Conservative Party

Standpunt: Onbekend, zegt in principe in de EU te willen blijven maar zal zijn stem laten afhangen van onderhandelingen met de EU of steun van buitenlandse investeerders, verwachting is dat hij tegen een Brexit zal stemmen.

Jeremy Corbyn



Leider Labour

Standpunt: In het verleden zeer Euroskeptisch, sinds hij leider is van Labour heeft hij zijn toon moeten matigen en heeft aangekondigd tegen een Brexit te stemmen, dit verhindert niet dat veel van zijn aanhangers zeer Euroskeptisch zijn en de keuze voor Corbyn als partijleider ook een voorbode kan zijn wat veel Labour-leden zullen gaan stemmen tijdens het Referendum.

Niger Farage



Leider UKIP en lid van het Europees Parlement

Standpunt: Hét gezicht van Euroskeptisch Groot-Brittannië, pleit al zo lang men zich kan heugen voor een Brexit, werkt momenteel al samen met vertegenwoordigers van verschillende partijen om dit standpunt realiteit te maken.

Boris Johnson



Voormalig Burgemeest Londen, genoemd als opvolger van Cameron en mogelijk Minister van Buitenlandse Zaken, Conservative Party

Standpunt: Wordt steevast in het Euroskeptische kamp genoemd, in werkelijkheid heeft hij zich nog niet uitgesproken lijkt een keuze af te laten hangen van zijn eigen politieke toekomst, kan het uitstekend vinden met David Cameron dus ook in deze campagne zullen ze ongetwijfeld twee handen op één buik vormen.

Theresa May



Minister van Binnenlandse Zaken, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Euroskeptisch, wordt genoemd als mogelijke leidster van het Brexit-kamp en heeft de steun van Farage, zelf weigert ze vooralsnog uitsluitsel te geven over welke richting ze op gaat.

Sajid Javid



Secretary of State for Business, Innovation and Skills, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Zeer Euroskeptisch, veel meer uitgesproken dan Theresa May en zeer populair binnen de Conservative Party, lijkt minder geneigd zijn voorkeur af te laten hangen van wat de regering kiest in tegenstelling tot bijvoorbeeld Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond die ook uitgesproken Euroskeptisch is

Tony Blair



Oud-premier en partijleider van Labour

Standpunt: Tegen een Brexit, Blair is vriendjes en generatiegenoot van de Europese politici die de recent EU-crisis hebben ingeleid (Schroder, Balkenende, Chirac, Sarkozy, maar ook Schultz en Juncker dienen genoemd te worden), tegenwoordig is Blair in te huren en verkondigt datgene waar hij betaald voor krijgt, of hij betaald wilt worden voor een eventuele campagne tegen een Brexit is onbekend, de oud-premier die Labour flink heeft verrechtst heeft nog altijd een zeer omstreden reputatie bij veel van zijn partijgenoten en stemmers.

Belangrijke Data:

Februari: Top van de EU-leiders, David Cameron zou deze top als deadline hebben gegeven om tot een akkoord te kunnen komen met de rest van Europa.
pi_163398073
Brexit :') slechtste keuze voor de Britten ooit
pi_163398537
quote:
Wat merken bedrijven van het Britse referendum?

Bedrijven zitten met de handen in het haar nu de Britten besloten hebben uit de Europese Unie te stappen. Hoewel sommige profiteren van het voorgenomen vertrek, zijn er vooral veel zorgen. De effecten zijn nu al te merken.

Er staan een hoop belangen op het spel en er zijn veel afspraken die kunnen komen te vervallen. Enkele onzekerheden op een rij.

Waarde van het pond

Het Britse pond verloor meteen veel waarde na het referendum. Voor Nederlandse bedrijven die importeren uit het Verenigd Koninkrijk is dat een voordeel, zoals voor de Nederlandse whisky-importeur Maurice van Wees. "Wij importeren veel single malts uit Schotland en profiteren van het lage pond." Over mogelijk stijgende handelskosten maakt hij zich nog geen zorgen. "Dat is nog vooral gelul in de ruimte."

Als Britse producten goedkoper worden, kan dat een voordeel zijn voor exporteurs en de toerisme-industrie in Groot-Brittannië. Maar het kan het ook een nadeel zijn. Nu al zijn er internationale bedrijven die hun facturen voorlopig waar mogelijk omleggen van hun Engelse naar hun Europese takken. Zij vrezen dat ze anders te weinig verdienen in verhouding tot wat ze hun toeleveranciers betalen.

Voor toeleveranciers die bijvoorbeeld vanuit Nederland leveren aan Britse bedrijven betekent het dat hun producten mogelijk onbetaalbaar worden. Vorig jaar exporteerden we 38 miljard euro aan goederen vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, en haalden we voor 21 miljard ons land in.

Stijgende handelskosten

Op de lange termijn zouden bij een brexit de kosten om producten in en uit te voeren waarschijnlijk omhoog gaan, omdat er bijvoorbeeld betaald moet worden om producten te mogen invoeren en procedures bij de douane ingewikkelder worden. Nu is er nog vrij verkeer van goederen tussen de EU-lidstaten. Hoeveel de kosten stijgen als Groot-Brittannië geen onderdeel meer is van de EU, hangt af van welke afspraken ervoor in de plaats komen.

Het Britse accountants- en belastingadviseursbedrijf PwC acht de kans het grootst dat er voorlopig geen nieuw verdrag komt. Dat betekent dat de handel terugvalt op de handelsvoorwaarden van de Wereldhandelsorganisatie. In dat geval zullen de handelskosten met zo'n 13 procent stijgen, denkt het CPB.

Volgens eerdere beramingen van het Centraal Planbureau (CPB) zou het voor Nederland echter economisch gezien het meest gunstig zijn als er een nieuw vrijhandelsverdrag wordt gesloten tussen Groot-Brittannië en de EU. Dat is dan vooral omdat de handelskosten relatief weinig stijgen, zo’n 6 procent.

Leave-stemmers hopen dat daar lagere kosten tegenover staan voor Britse bedrijven die niet langer aan EU-regels hoeven te voldoen. Hoe dat uitpakt hangt er natuurlijk vanaf welke wetten geschrapt worden.

Voor de Britse economie is financiële dienstverlening een belangrijke bron van inkomsten. Binnen de Europese Unie is de Londense City een belangrijke schakel voor zakelijke dienstverleners, zoals banken, advocatenkantoren en accountantsbureaus.

Een groot deel van het personeel dat bij deze bedrijven werkt is niet-Brits. Zij kunnen na de brexit straks met hun buitenlandse paspoort mogelijk minder makkelijk aan het werk in de City. Analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux denkt dat het mee kan vallen met de beperking van dit vrije verkeer van mensen. "Een bedrijf als Unilever, dat deels in Nederland en deels in Engeland zit, kan daar denk ik wel een creatieve oplossing voor vinden."

De Britten exporteren hun financiële diensten ook graag naar het buitenland. Om in heel de EU makkelijk zulke diensten te mogen verlenen, hebben banken een bankvergunning van een EU-land nodig. Het is nog maar de vraag of Britse banken zo'n vergunning straks nog kunnen krijgen.

Financiële instellingen hebben ook op de beurzen voorlopig het meeste last van het referendum.

Europese subsidies op losse schroeven

Hoewel Groot-Brittannië netto meer betaalt aan de EU dan geld ontvangt, en dus miljarden kan besparen door eruit te stappen, komen er ook miljarden aan subsidiegeld ten goede aan het Engelse bedrijfsleven.

Britse bedrijven die nu in een Europees subsidie aanvraagtraject zitten, weten niet of die subsidies straks zullen vervallen als Groot-Brittannië uit de EU treedt.

Het Duitse technologiebedrijf Siemens laat weten voorlopig geen investeringen te zullen doen in nieuwe Britse windenergieprojecten. Een woordvoerder benadrukt dat het bedrijf eerst moet weten hoe geld uit Europese fondsen voor onderzoek en ontwikkeling verdeeld zal worden tussen de EU en Groot-Brittannië, voordat het nieuwe handelsplannen voor de lange termijn kan maken.

Uitstel van investeringen

Vanwege de onvoorspelbare situatie waarin bedrijven nu verkeren, zullen ze ook investeringen uitstellen en wachten met het aannemen van nieuw personeel, denkt kredietbeoordelaar Fitch. Investeringen zullen volgend jaar 5 procent minder zijn dan verwacht en in 2018 zelfs 15 procent minder.

Volgens adviesbureau IHS geldt dat zeker ook voor autofabrikanten, een belangrijke industrie in Groot-Brittannië die om veel langetermijninvesteringen vraagt. Ook zullen consumenten grote aankopen zoals een nieuwe auto uitstellen.

Gisteren liet de Britse zakenman Richard Branson in het Britse televisieprogramma ITV weten dat zijn bedrijvengroep Virgin vanwege de brexit een deal heeft moeten uitstellen. Die deal zou goed zijn geweest voor 3000 banen.
http://nos.nl/artikel/211(...)itse-referendum.html
pi_163398976
Ik heb altijd "de pond" gezegd en kan maar lastig wennen aan "het pond".
pi_163399175
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:05 schreef Kaas- het volgende:
Ik heb altijd "de pond" gezegd en kan maar lastig wennen aan "het pond".
Wel een mooie munt overigens, het wapen van 1 pond loopt door over de verschillende penny munten:
pi_163402816
Is het nog zinvol om dit topic door te laten lopen?
Kan toch nu gewoon verder in POL / Gevolgen Brexit #4 - afscheiding Schotland?
Het referendum is geweest, het gaat nu om de gevolgen ervan.
in a crowd you lose humanity
pi_163402840
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 23:05 schreef Wombcat het volgende:
Is het nog zinvol om dit topic door te laten lopen?
Kan toch nu gewoon verder in POL / Gevolgen Brexit #4 - afscheiding Schotland?
Het referendum is geweest, het gaat nu om de gevolgen ervan.
Eens
Hoe minder topics hoe beter.
Make my day!
pi_163405132
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:05 schreef Kaas- het volgende:
Ik heb altijd "de pond" gezegd en kan maar lastig wennen aan "het pond".
Sinds wanneer is dat nou weer? Ik doe nooit mee aan die modeverschijnsels. :r Hetzelfde met het WK, vroeger was het altijd "het WK" en nu "de WK". Of "normen en waarden", opeens zei iedereen "waarden en normen". Zo irritant vind ik dat.
  donderdag 30 juni 2016 @ 09:21:41 #10
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_163406103
waar Eurofielen al bang voor waren gevolgen Brexit valt mee. Kans dat meer landen volgen word dus groter.
  donderdag 30 juni 2016 @ 09:23:31 #11
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_163406116
het ziet er dan toch naar uit dat Wilders gelijk krijgt dat landen beter af zijn zonder EU
  donderdag 30 juni 2016 @ 09:35:59 #12
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163406229
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:23 schreef KingRadler het volgende:
het ziet er dan toch naar uit dat Wilders gelijk krijgt dat landen beter af zijn zonder EU
Hoezo? Dit kun je toch pas concluderen na een periode van 2 jaar als diverse economische macrocijfers zijn gecommuniceerd?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_163406382
quote:
_O_

quote:
2s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:35 schreef Falco het volgende:

[..]

Hoezo? Dit kun je toch pas concluderen na een periode van 2 jaar als diverse economische macrocijfers zijn gecommuniceerd?
Riep je dat ook toen de economie 'instortte' of is dat anders?
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:22:03 #14
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163406896
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:49 schreef Cracka-ass het volgende:

[..]

_O_

[..]

Riep je dat ook toen de economie 'instortte' of is dat anders?
De economie is nu nog niet ingestort. De fabrieken draaien in het noorden, de banken doen business in The City en de veerponten varen nog steeds tussen Harwich en Hoek van Holland.
Het is alleen dat de vooruitzichten voor de komende tijd rot zijn.

Over een paar weken zal de groenten wat duurder zijn aangezien je voor de pond minder spul kunt importeren. Nou hoor ik dan meteen sommigen zeggen "Maar hee, een lagere pond is gunstig voor de export!" Dat is ook zo, maar het vervelende is dat het VK een handelstekort heeft. Hun economie is momenteel zodanig ingericht dat er meer spul geïmporteerd wordt dan geëxporteerd moet worden om de huidige levensstandaard te behalen. Een zwakke pond is hierbij dus alleen maar ongunstig, echter blijft het daar niet bij. Ik voorzie grote problemen wat betreft het doen van investeringen in het VK. De wereldeconomie blijft fragiel en elk dubbeltje wordt omgedraaid. Het VK heeft zich met dit referendum een stuk onaantrekkelijker gemaakt.

Het VK heeft nu een relatief grote diensteneconomie (incl. een financieel waterhoofd), wat oneerbiedig gedefinieerd niet meer is als dozen heen en weer sjouwen zonder veel waarde toe te voegen. Bij een maak-industrie (zie Duitsland) en landbouw-economie (zie NL) worden er echt dingen daadwerkelijk geproduceerd, die in de regel waardevoller zijn. Ik ben persoonlijk een groot pleitbezorger van maak-industrieën.

Lees dit artikel maar: https://en.wikipedia.org/wiki/Manufacturing_in_the_United_Kingdom en kijk ook naar deze schokkende tabel (het VK komt in de top er maar sporadisch in voor): https://en.wikipedia.org/(...)companies_by_revenue

Nu zitten multinationals (Siemens, Airbus, etc.) met hun productiefaciliteiten ook in de VK natuurlijk, maar hun hoofdkantoor niet. Bij grote investeringen in het opzetten van nieuwe productie-eenheden wordt vanuit een Frans hoofdkantoor of Duits hoofdkantoor gekeken naar de business case en plussen en minnen tegen elkaar afgezet. Neem daarbij toch een portie nationaal sentiment mee en het VK wordt dan een stuk onaantrekkelijker om iets nieuws daar te bouwen om zodoende de economie aldaar te moderniseren. Met investeringen kun je immers de productiviteit verhogen en zodoende trachten het handelstekort te verminderen.

Ze zijn echt fucked up nu en met de huidige politieke chaos wordt het uiteraard niet beter.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_163407605
quote:
Neem daarbij toch een portie nationaal sentiment mee en het VK wordt dan een stuk onaantrekkelijker om iets nieuws daar te bouwen om zodoende de economie aldaar te moderniseren.
Op basis van een zeer specifieke aanname die afhankelijk is van gruwelijk veel factoren voorspel je dat het VK fucked is, terwijl voorstanders van de brexit pas over twee jaar conclusies mogen trekken.

Dat is niet echt consequent.
  donderdag 30 juni 2016 @ 11:19:12 #16
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163407849
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 11:03 schreef Cracka-ass het volgende:

[..]

Op basis van een zeer specifieke aanname die afhankelijk is van gruwelijk veel factoren voorspel je dat het VK fucked is, terwijl voorstanders van de brexit pas over twee jaar conclusies mogen trekken.

Dat is niet echt consequent.
Jij mag ook conclusies trekken over hoe jij denkt dat het gaat de komende twee jaar :Y.

Ik vind alleen de bewering dat Wilders nu al gelijk heeft wat kort door de bocht en zie ook geen enkele onderbouwing daarvan. De gevolgen moeten zich nog gaan manifesteren namelijk. Hierboven geef ik een analyse hoe ik er tegenaan kijk, maar wellicht dat jij andere onderbouwde opvattingen hebt. Ik hoor ze graag ^O^.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_163408472
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 04:01 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Sinds wanneer is dat nou weer? Ik doe nooit mee aan die modeverschijnsels. :r Hetzelfde met het WK, vroeger was het altijd "het WK" en nu "de WK". Of "normen en waarden", opeens zei iedereen "waarden en normen". Zo irritant vind ik dat.
Geen idee, maar nu het veel over sterling (zo ontwijk ik het lidwoord :P ) gaat valt het me plotseling op in de berichtgeving.
pi_163410125
Wat een figuur, die Boris Johnson. _O- Beetje een leugenachtige campagne voeren voor een Brexit en wanneer het onverhoopt lukt zich gauw terugtrekken omdat hij ook wel doorheeft dat de premier die dat gaat doen negatief de geschiedenisboeken ingaat.

Had het aan moeten zien komen, zoals hij voor de camera's stond te zweten sinds het referendum en de keutel al begon in te trekken. Wat een intense idioot. Je zou je maar in de luren hebben laten leggen door hem. _O-
  donderdag 30 juni 2016 @ 13:14:14 #19
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163410190
quote:
10s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:11 schreef Kaas- het volgende:
Wat een figuur, die Boris Johnson. _O- Beetje een leugenachtige campagne voeren voor een Brexit en wanneer het onverhoopt lukt zich gauw terugtrekken omdat hij ook wel doorheeft dat de premier die dat gaat doen negatief de geschiedenisboeken ingaat.

Had het aan moeten zien komen, zoals hij voor de camera's stond te zweten sinds het referendum en de keutel al begon in te trekken. Wat een intense idioot. Je zou je maar in de luren hebben laten leggen door hem. _O-
Met zulke slappe-knieën-politici kunnen de Britten zich idd maar beter aan de EU overleveren, manman.. :N
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_163410196
quote:
10s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:11 schreef Kaas- het volgende:
Wat een figuur, die Boris Johnson. _O- Beetje een leugenachtige campagne voeren voor een Brexit en wanneer het onverhoopt lukt zich gauw terugtrekken omdat hij ook wel doorheeft dat de premier die dat gaat doen negatief de geschiedenisboeken ingaat.

Had het aan moeten zien komen, zoals hij voor de camera's stond te zweten sinds het referendum en de keutel al begon in te trekken. Wat een intense idioot. Je zou je maar in de luren hebben laten leggen door hem. _O-
Dat is de reden niet natuurlijk, hij wilde het dolgraag doen, maar Gove heeft hem heel slim schaakmat gezet.
pi_163410251
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:14 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Dat is de reden niet natuurlijk, hij wilde het dolgraag doen, maar Gove heeft hem heel slim schaakmat gezet.
Hoezo schaakmat? Omdat hij zich negatief heeft uitgelaten over hem? Waarom zouden ze niet allebei kunnen meedoen aan de leadership contest?
pi_163410267
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:17 schreef Monopoly_Man het volgende:

[..]

Hoezo schaakmat? Omdat hij zich negatief heeft uitgelaten over hem? Waarom zouden ze niet allebei kunnen meedoen aan de leadership contest?
Omdat Teresa May dan zou winnen natuurlijk.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 30 juni 2016 @ 13:18:24 #23
426493 crew  PippenScottie
pi_163410293
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:21 schreef KingRadler het volgende:
waar Eurofielen al bang voor waren gevolgen Brexit valt mee. Kans dat meer landen volgen word dus groter.
Vooralsnog valt vooral op dat er niemand staat te springen om artikel 50 in werking te laten treden.

Misschien moeten we voorlopig eerst maar spreken over een brimpasse in plaats van een Brexit.
pi_163410457
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:14 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Dat is de reden niet natuurlijk, hij wilde het dolgraag doen, maar Gove heeft hem heel slim schaakmat gezet.
:')

Schei toch uit.
pi_163410534
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:24 schreef Kaas- het volgende:

[..]

:')

Schei toch uit.
Goed argument.

Boris wilde zijn kandidatuur aankondigen vanmiddag, zijn supporters vloeken Gove uit en MP's die hem steunden waren allemaal opgetrommeld, en die zitten nu te huilen omdat Boris geen keus had. Of Gove steunen, of May wordt het.
pi_163410678
Dit is wel een goede analyse van de BBC, over waarom Gove het gedaan heeft.

https://twitter.com/BBCPo(...)?ref_src=twsrc%5Etfw
pi_163410847
_O- _O- Boris Johnson _O- _O-

:+ :+ Wat een grap dit :+ :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163412895
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 13:17 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Omdat Teresa May dan zou winnen natuurlijk.
waarom zou may dan winnen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163412921
quote:
99s.gif Op donderdag 30 juni 2016 15:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom zou may dan winnen?
Een gedeelte van de MP's wil geen Leave supporter als PM. May heeft een degelijke aanhang. Als de stem van de anderen ongeveer gelijk gesplitst zou worden tussen Gove en Johnson (erg aannemelijk), zou het dus zeker May worden.
pi_163413259
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 15:41 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Een gedeelte van de MP's wil geen Leave supporter als PM. May heeft een degelijke aanhang. Als de stem van de anderen ongeveer gelijk gesplitst zou worden tussen Gove en Johnson (erg aannemelijk), zou het dus zeker May worden.
zijn gove en may wel leave supporters?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163413356
Gove wel, May niet.
Ja doei.
pi_163413422
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:04 schreef motorbloempje het volgende:
Gove wel, May niet.
dus als May gekozen zou worden, zou ze iets moeten doen wat ze helemaal niet wilt doen. pijnlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163413707
quote:
99s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus als May gekozen zou worden, zou ze iets moeten doen wat ze helemaal niet wilt doen. pijnlijk.
Ja, dat is dus geen goede keuze want zij zou niet overtuigend de onderhandelingen kunnen leiden.
pi_163413856
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:23 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Ja, dat is dus geen goede keuze want zij zou niet overtuigend de onderhandelingen kunnen leiden.
dan kunnen we gove alvast feliciteren :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163413915
quote:
99s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan kunnen we gove alvast feliciteren :P
Als alle conservatieve MP's in het landsbelang denken wel ja. Ik neem ook aan dat het Gove wordt, maar zeker weet je het nooit.
pi_163413977
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:38 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Als alle conservatieve MP's in het landsbelang denken wel ja. Ik neem ook aan dat het Gove wordt, maar zeker weet je het nooit.
wanneer is die verkiezing?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163413981
quote:
99s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

wanneer is die verkiezing?
Volgende week dacht ik.
pi_163414032
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:42 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Volgende week dacht ik.
daar zit dus wel schot in iig. artikel 50 zal wel op zich laten wachten :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163414061
quote:
Goed verhaal wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_163414228
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:05 schreef Kaas- het volgende:
Ik heb altijd "de pond" gezegd en kan maar lastig wennen aan "het pond".
Hoezo is het opeens het pond eigenlijk?
pi_163414444
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 17:01 schreef Operc het volgende:

[..]

Hoezo is het opeens het pond eigenlijk?
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/de-het-britse-pond

Altijd al zo geweest blijkbaar.
pi_163414564
quote:
7s.gif Op donderdag 30 juni 2016 17:14 schreef Sloggi het volgende:

[..]

https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/de-het-britse-pond

Altijd al zo geweest blijkbaar.
Ah helder. Mja, dat blijf ik dan recalcitrant fout doen. :P De pond klinkt prima. :D
  † In Memoriam † donderdag 30 juni 2016 @ 17:50:40 #43
230491 Zith
pls tip
pi_163415121
De markten gaan er helemaal van uit dat er geen Brexit komt _O-
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_163415204
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 17:50 schreef Zith het volgende:
De markten gaan er helemaal van uit dat er geen Brexit komt _O-
Zolang het het Brexitkamp ontbreekt aan een serieus plan is dat niet zo gek. Maar die zullen zich nog wel herpakken lijkt me.
pi_163415281
Pond gaat weer lekker de afgelopen uren :D
pi_163415465
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 17:56 schreef J.B. het volgende:
Pond gaat weer lekker de afgelopen uren :D
Mijn geëmigreerde collega ziet zijn inkomen met de minuut stijgen. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_163421570
na de Brexit gaan ze dus ook meteen uit de interne markt van de EU

EU Trade Commissioner: No trade talks until full Brexit

[ Bericht 19% gewijzigd door zakjapannertje op 30-06-2016 22:17:44 ]
pi_163421781
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 22:10 schreef zakjapannertje het volgende:
na de Brexit gaan ze dus ook meteen uit de interne markt van de EU

EU Trade Commissioner: No trade talks until full Brexit
Ik krijg een 404.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_163422678
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 22:16 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik krijg een 404.
Ik niet.
Uit dat artikel:
quote:
Under EU law, the bloc cannot negotiate a separate trade deal with one of its own members, hence the commissioner's insistence that the UK must first leave.

It is also against EU law for a member to negotiate its own trade deals with outsiders, which means the UK cannot start doing this until after it has left the EU.

Taken at face value, these rules mean the UK cannot conduct its own trade talks for up to two years - a fearsome challenge to any prime minister trying to deliver Brexit.

EU officials say the UK's options will soon refine themselves into a Norway-style package that keeps Britain within the single market - subject to EU rules and regulations - or a bespoke "third country" deal on the pattern of Canada's.

They agree that because British businesses are already compliant with EU rules and regulations, choosing to remain within the single market would be "a little quicker", than negotiating a deal like Canada's.

But even a Norway-style single market access deal, they caution, could take years to negotiate, leaving the UK trading on WTO terms in the meantime.
Dus: eerst moeten ze uit de EU, pas daarna kan er een nieuwe handelsovereenkomst gesloten worden.
Dat zijn dus van die details die je moet bedenken voordat je eruitstapt en niet nu pas.
in a crowd you lose humanity
pi_163423090
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 22:42 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik niet.
Uit dat artikel:

[..]

Dus: eerst moeten ze uit de EU, pas daarna kan er een nieuwe handelsovereenkomst gesloten worden.
Dat zijn dus van die details die je moet bedenken voordat je eruitstapt en niet nu pas.
Ik wist niet dat ze er al uit gestapt waren. :P

Verder vraag ik me wel een beetje af in hoeverre dit 'harde wetten' zijn. Gaat men het VK aanklagen of boetes op proberen te leggen als zij toch al met andere landen over handelsverdragen gaan praten bijvoorbeeld?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')