abonnement Unibet Coolblue
pi_162709892

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 07:20 schreef nostra het volgende:
En we gaan doorrr....

Fifa-Präsident Gianni Infantino droht Suspendierung Wieder Ärger bei der Fifa: Dem neuen Präsidenten Infantino droht eine provisorische Sperre von 90 Tagen durch die Ethikkommission. Besonders brisant ist ein bislang geheimer interner Schriftverkehr.

Gianni Infantino, Präsident des Fußball-Weltverbandes Fifa, droht eine Suspendierung durch die verbandseigene Ethikkommission. Wie die "Welt am Sonntag" von verschiedenen für die Fifa tätigen Personen erfuhr, rückt eine provisorische Sperre von 90 Tagen wegen Verdunkelungsgefahr für den 46 Jahre alten Schweizer immer näher. Innerhalb dieses Zeitraums würde die Kommission die Ermittlungen fortführen und schließlich ein endgültiges Urteil fällen.

Obwohl offiziell bislang nicht bestätigt, beschäftigen sich die Fifa-Ethiker bereits intensiv mit angeblichem Fehlverhalten des erst vor rund drei Monaten gewählten 46-Jährigen. Hintergrund sind mehrere Anzeigen gegen Infantino bei der Ethikkommission.

Besonders brisant ist ein bislang geheimer interner Schriftverkehr, den die "Welt am Sonntag" einsehen konnte. So tauchten in dieser Woche E-Mails auf, aus denen hervorgeht, dass offenbar Tonaufnahmen einer Sitzung des Fifa-Council Mitte Mai in Mexico City vernichtet wurden. In einem dieser Schreiben, datiert auf den 23. Mai, bestätigt Marco Villiger, Chef der Fifa-Rechtsabteilung, dass Präsident Infantino diese Forderung gestellt habe und die Vernichtung zurecht erfolgt sei.

In der betreffenden Sitzung in Mexiko, die wie üblich aufgezeichnet worden war, war laut "FAZ" ein Komplott zur Absetzung von Domenico Scala, dem bisherigen Vorsitzenden der Audit- und Compliance- sowie der Entschädigungskommission, vereinbart worden. Scala trat zurück, nachdem der Kongress auf Anraten des Council die Unabhängigkeit von Scalas Gremium und anderen Kommissionen aufgehoben hatte. Die Komplott-Vorwürfe werden von der Ethikkommission ohnehin untersucht, der E-Mail-Verkehr liegt dem Gremium nun ebenfalls vor und wird auf seine Echtheit überprüft.

Insider: "Gibt viele Verdachtsmomente gegen den Präsidenten"

Zu der Vernichtung von Tonbändern äußerte sich die Fifa auf Anfrage bislang ebenso nicht wie zu weiteren Vorwürfen gegen Infantino. So wird dem Präsidenten nach Informationen der "Welt am Sonntag" Verschwendung von Verbandsgeldern durch die Nutzung von Privatjets bei Reisen in offizieller Mission in die WM-Ausrichterländer Russland (2018) und Katar (2022) vorgeworfen. Außerdem, so der Vorwurf, soll die neue Generalsekretärin Fatma Samoura von Infantino installiert worden sein, ohne dass sie den vorgeschriebenen Integritätscheck durch die Audit- und Compliance-Kommission passierte.

Darüber hinaus gibt es Erklärungsbedarf hinsichtlich des Kaufs eines Fracks, der rund 1000 Schweizer Franken kostete, und Geschenken von Sportartikelhersteller Adidas. "Es gibt so viele Verdachtsmomente gegen den Präsidenten, man sieht den Wald vor lauter Bäumen nicht mehr", sagte ein Insider.

Pikant ist vor dem Hintergrund der jüngsten Entwicklung die Entlassung von Markus Kattner am 23. Mai. Der Interims-Generalsekretär musste wegen "Verletzung der treuhänderischen Verantwortung" gehen, wie die Fifa mitteilte. Weitere Details wurden trotz mehrfache Nachfrage nicht genannt. Die "Welt am Sonntag" erfuhr nun, dass es der Deutsche war, der Scala Anfang Mai über diverse angebliche Ethik-Verstöße Infantinos informiert hatte. Scala leitete die Nachricht an die Ethikkommission weiter. Kurz darauf trat Scala unter Protest ab, und Kattner wurde entlassen.

http://www.welt.de/sport/(...)t-Suspendierung.html
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 08:43 schreef nostra het volgende:

[..]

De notulen van de vergadering waarin het voormalig hoofd van het auditcomité werd vervangen zouden op last van Infantino persoonlijk zijn vernietigd. Daar dreigt hem nu een schorsing van 90 dagen voor.

Daarnaast zijn er verdachtmakingen richting hem op het gebied van snoepreisjes met privéjets, het passeren van de integriteitschecks voor vriendjes van hem, declaratiegedrag en het wegmoffelen van sponsorgelden.

De mensen die dit bij de FIFA intern hebben aangedragen zijn inmiddels ontslagen of zelf opgestapt.
  Forum Admin / PR vrijdag 3 juni 2016 @ 10:29:45 #2
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_162710498
Wanneer zijn de nieuwe verkiezingen?
  Spellchecker vrijdag 3 juni 2016 @ 16:14:03 #3
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_162718798
quote:
Sepp Blatter en twee andere voormalig bobo's van de FIFA hebben zich verrijkt met 71 miljoen euro. Het gaat om Jerome Valcke en Markus Kattner, meldt Sky Sports. Valcke is de voormalig voormalig secretaris-generaal van de FIFA, terwijl Markus Kattner financieel directeur was van de wereldvoetbalbond.

De drie voormalige topbestuurders van de FIFA zouden zichzelf en elkaar jaarlijks forse salarisverhogingen hebben gegeven, WK-premies hebben toebedeeld en andere bonussen onder elkaar hebben verdeeld. Volgens de FIFA was er sprake van een gecoördineerde werkwijze bij het drietal, dat vanwege het omkopings- en corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond eerder al moest opstappen. Al deze financiële toeslagen voor het trio kwamen niet overeen met de cijfers in de officiële stukken.

De FIFA heeft de resultaten van het interne onderzoek aan het Openbaar Ministerie in Zwitserland overhandigd. Ook zal de wereldvoetbalbond de Amerikaanse justitie op de hoogte stellen. Beide instanties doen onderzoek naar de malversaties bij de FIFA.

De 80-jarige Blatter werd eind 2015 voor zes jaar geschorst door de etische commissie FIFA. De bejaarde Zwitser vecht zijn straf aan bij sporttribunaal CAS.
bron
  vrijdag 3 juni 2016 @ 18:33:38 #4
375452 AFCNiels
#STAYSTRONGKNUT
pi_162721321
Op woensdag 8 augustus 2012 08:47 schreef onlogisch het volgende:
Over 2 jaar stopt Xavi bij Barça, dan kan ie mooi voor 25 of 30 miljoen daar naar toe 8-)
Mag hij Messi bedienen :D
  woensdag 8 juni 2016 @ 21:29:23 #5
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_162851803
Die Infantino is echt geen haar beter :D

http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)-over-infantino.html

quote:
Voormalig FIFA-hervormer luidt noodklok over Infantino

Massaal applaudisseerden Europese voetbalbestuurders eind februari omdat niet de besmette Sjeik Salman uit Bahrein, maar 'hun' Gianni Infantino de baas van het voetbal was geworden, na jaren vol schandalen. Er werden grote woorden gesproken. "Het voetbal is gered", meende een prominent lid van het UEFA-bestuur.

KNVB-voorzitter Michael van Praag zei destijds: "Infantino komt er brandschoon in. Die kan helemaal zonder last van het verleden de FIFA veranderen op de manier die we allemaal willen." Ook de Belgische FIFA-bestuurder Michel D'Hooghe was vol lof: "Ik denk dat hij uiteindelijk wel de juiste man op de juiste plaats is voor de toekomst van FIFA."

Terug naar donkerste dagen onder Blatter

Maar ruim honderd dagen later ligt de kersverse president zwaar onder vuur. Steeds meer bewijzen duiken op. "We gaan feitelijk terug naar de donkerste dagen van Blatter, voor 2011", zegt Mark Pieth, hoogleraar strafrecht aan de universiteit van Basel. Hij is een van de weinige onomstreden juristen die voor FIFA werkten. Sterker nog, hij is de architect van de structuur met controle door onafhankelijke commissies bij FIFA.

Zijn hervormingen in 2013 leidden uiteindelijk tot de val van oud-voorzitter Sepp Blatter. Maar nu luidt Pieth de noodklok over de nieuwe FIFA-president Gianni Infantino. "De cultuur is nog niet veranderd. Infantino is een kopie van Blatter. Hij is te veel opgegroeid in het oude systeem."

Hervormingen kapot

Pieth is bijzonder kritisch op de handelswijze van Infantino. "Ik vind dit erger dan de twee miljoen die Michel Platini ontving van Blatter. Om je eerst als redder te laten huldigen en dan in een adem de hervormingen kapot te maken. Dat gaat niet samen."

Hij doelt op het recente FIFA-congres in Mexico waar Infantino een cruciale statutenwijziging in stemming bracht, zonder dit vooraf duidelijk aan te kondigen. Hiermee werd in een klap de onafhankelijkheid van alle controlecommissies van FIFA teniet gedaan, zegt Pieth. "Het is een overtreding van de Zwitserse verenigingswet. Of om het simpel te zeggen: boerenbedrog. Men wordt voor de gek gehouden. Het cruciale punt is verstopt en men moet meteen stemmen."

Direct na het congres stapte Domenico Scala op, het geweten van de FIFA en tevens voorzitter van de audit- en controle-commissie. Scala waarschuwde de voetbalwereld en sprak van een wake-up call. De aanleiding van het conflict, althans voor Infantino, blijkt nu een ordinaire discussie over zijn loon. Als lid van de salariscommissie vertelde Scala aan Infantino dat zijn salaris 2 miljoen Zwitserse frank zou zijn.

Hoogleraar Pieth bevestigt dat Infantino woedend reageerde. "Hij was geshockeerd en heeft geprobeerd dat te veranderen. Maar Scala bleef standvastig. Dan is het belangrijk om te kijken hoe een nieuwe voorzitter op zoiets reageert. De reflex van Infantino was: Scala stoort me, dus hij moet weg."

Bewijzen in Duitstalige kranten

Het bewijs dat er een vooropgezet plan is tegen Scala wordt sterker als de Duitse krant Frankfurther Allgemeine Zeitung (FAZ) op 27 mei citeert uit de notulen van de laatste bestuursvergadering voor het congres in Mexico. Overduidelijk wordt dat het FIFA-bestuur van Scala af wil. Een paar dagen later, op 3 juni, volgt de volgende onthulling. Twee kranten, waaronder weer FAZ, publiceren e-mails waaruit blijkt dat Infantino opdracht heeft gegeven om geluidsopnames van de vergadering te wissen.

Pieth: "Dit is zeer ernstig, omdat het laat zien dat zijn persoonlijk gewin het kernstuk van de hervormingen in gevaar heeft gebracht. Dit is een grote schending van de loyaliteit." Hij gaat nog een stap verder: "We denken hier toch allemaal aan Watergate. Het wissen van een geluidsband is gif. Dat is bijna politieke zelfmoord, onder normale omstandigheden. Dit vraagt om een verklaring. Maar tot nu toe hebben we geen bevredigende verklaring gekregen."

Daarnaast overtreedt Infantino hiermee mogelijk de Zwitserse wet. "Als je eerst een opname maakt en deze daarna vernietigt, dan overtreed je de verenigingsregels. En je doet ook nog iets heel anders. Je laat zien dat je grote angst hebt", zegt Pieth.

Maar hij denkt dat, los van de Zwitserse wet, de FIFA zelf ook in actie moet komen. "Ik vind dat de ethische commissie onderzoek zou moeten doen naar het gedrag van Infantino. Dit is iets belangrijks. De nieuwe president beëindigt het kernpunt van de hervorming, de machtsdeling, om zeer private motieven. Ze zouden de geluidsband zeker onderzoeken en beluisteren, en dan afwegen of de argumenten voor het wissen plausibel zijn."

'Denk aan Watergate, aan Nixon'

Pieth kan nog niet zeggen of Infantino geschorst moet worden. "Dan zou ik alle antwoorden moeten hebben. Maar ik denk dat hij de controleur Scala wilde verwijderen omdat deze niet bereid was hem een passend loon te betalen. Dat is in mijn ogen een zwak motief, en een zware ethische overtreding."

De hoogleraar noemt het een valse start voor Infantino en vreest dat ook de Amerikaanse justitie dit niet onopgemerkt voorbij zal laten gaan. "De vraag is hoe de Amerikanen reageren op de recente ontwikkelingen. Ik weet dat de Amerikaanse justitie gevoelig is voor het vernietiging van geluidsopnamen. Denk aan Watergate. Denk aan Nixon."

Reactie FIFA

De FIFA heeft in een e-mail aan Nieuwsuur gereageerd op de beschuldigingen aan het adres van Infantino: "Het bestuur respecteert volledig de onafhankelijkheid van de audit- en controle-commissie en de ethische commissies. Alle suggesties van het tegendeel missen elke grond."

"Alleen in zeer specifieke gevallen zal het bestuur gebruikmaken van haar bevoegdheid om een persoon die zijn verplichtingen niet nakomt te verwijderen. En natuurlijk zal elk geval worden behandeld in een eerlijk proces op basis van een verzoek van de betreffende onafhankelijke organen of de audit- en controle-commissie."

De FIFA ontkent dat het originele audiobestand van de bestuursvergadering in Mexico is verwijderd. "De e-mailwisseling waarin gesproken wordt over het verwijderen van audiobestanden verwijst naar een kopie van het originele audiobestand van de vergadering, dat incorrect was opgeslagen op een lokale schijf. Er wordt niet verwezen naar het officiële archiefbestand. Dat bestand bestaat en is goed opgeslagen bij de FIFA."

In Nieuwsuur vanavond een uitgebreide reportage over de rol van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Nieuwsuur begint om 22.00 uur.
pi_162860493
Niet echt onverwacht dit.
  donderdag 9 juni 2016 @ 09:59:59 #7
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_162860505
Begin gewoon een nieuwe bond met goedwillende landen en laat de rest lekker in de stront zakken.
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 juni 2016 @ 10:56:44 #8
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_162861548
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 09:59 schreef MPC60 het volgende:
Begin gewoon een nieuwe bond met goedwillende landen en laat de rest lekker in de stront zakken.
1. Welke landen zijn goedwillend?
2. En wat doe je dan over vijf jaar, als die nieuwe bond toch ook wel erg schimmig blijkt?

Het gaat om voetbal, een miljardenbusiness. Dat wordt nooit 'schoon'.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 juni 2016 @ 10:59:19 #9
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_162861594
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juni 2016 10:56 schreef heywoodu het volgende:

[..]

1. Welke landen zijn goedwillend?
2. En wat doe je dan over vijf jaar, als die nieuwe bond toch ook wel erg schimmig blijkt?

Het gaat om voetbal, een miljardenbusiness. Dat wordt nooit 'schoon'.
Als als als, met dit denken verander je nooit iets.
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_162967183
Het salarisaanbod van de FIFA aan Infantino - iets meer dan ¤ 1,5 miljoen - is woedend door hem weggewuifd. 'I did not accept this proposal. It was a proposal which I found insulting. It was less than half of what the previous president was earning'. Dit blijkt uit een gelekte geluidsopname van een vergadering van het FIFA bestuur, in handen gekomen van het Zwitserse dagblad Tagesanzeiger.

In de vergadering van 13 mei jongstleden wordt ook besproken dat men het toenmalig hoofd van het auditcomité, Domenico Scala, zo snel mogelijk wilde lozen, omdat hij allerlei nare dingen over Infantino bij het ethisch comité dropte. Zo vroeg hij zich af hoe Infantino op zoek kon zijn naar de meest dure huizen in Zürich, terwijl hij op dat moment nog helemaal geen salaris van de FIFA kreeg. Ook diende hij een klacht tegen Infantino in, omdat hij allerlei kosten bij de FIFA declareerde, zoals de kosten van de wasserij voor zijn vieze sokken en onderbroeken. Dat terwijl hij een vaste onkostenvergoeding van de FIFA had toebedeeld gekregen (maar het contract dus nog niet had geaccepteerd, zie eerste alinea) en dus niet ook nog eens zijn onkosten mocht declareren.

Nadat Infantino zijn onvrede hierover had geuit, scharen de vice-voorzitters zich bijna zonder uitzondering achter hem. 'We moeten een oplossing voor dit probleem zoeken, het mag niet zo zijn dat iedereen maar overal vallen voor ons zet.', zegt er één. Een ander vervolgt: 'Zoiets kunnen wij niet toestaan! Als die Scala hiervoor verantwoordelijk is, dan moet u hem een halt toeroepen!'. Sjeik Salman uit Bahrein besluit tenslotte: 'Zes confederaties hebben een brief opgesteld waarin wij het vertrek van Scala eisen. Wat we de afgelopen dagen van u allemaal over hem gehoord hebben, voorzitter Infantino, is niet in het belang van deze organisatie. Als hij dit in de laatste twee maanden allemaal al doet, wat kunnen we het komend jaar dan niet allemaal verwachten?! Hij moet weg, en als dat niet goedschiks kan, dan hebben we geen andere keus dan het kwaadschiks te laten gebeuren.'.

Op 14 mei trad Scala zelf terug als hoofd van het auditcomité.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  maandag 13 juni 2016 @ 23:04:14 #11
62913 Blik
The one and Only!
pi_162993846
Nu komt Blatter weer, er is gesjoemeld tijdens lotingen van de UEFA. Blatter wist er van maar is zelf brandschoon :')
pi_163377673
een glas een plas en alles bleef zoals het was
Gino ♥
pi_163385055
Er waren toch niet echt mensen die dachten dat Infantino alles wel even heel anders aan zou pakken dan Blatter, toch?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')