abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 16 april 2016 @ 09:47:49 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161463858


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 58 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 april 2016 @ 09:48:34 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161463867
Darn, ging mis met TT
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 april 2016 @ 15:35:08 #3
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_161469139
Over asperges gesproken. Mooi filmpje over hoe je ze klaar maakt:

pi_162340823
Piet,

Heb jij toevallig wellicht suggesties voor een lekker sausje bij een T-bone steak?

(of zeg je 'och, als je een goed stuk hebt zit daar al zo veel smaak aan waardoor een sausje een beetje te veel van het goede wordt .. houd het bij wat champignons/paddenstoelen'?)

En misschien ook een groenten-bijgerecht wat daar goed bij past? (eventueel naast een gepofte aardappel?)
"Pools are perfect for holding water"
  Moderator vrijdag 20 mei 2016 @ 00:07:16 #5
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162341055
Zeker een uur van te voren uit de koelkast halen, droog deppen en zouten. Eerst trekt het zout vocht uit het vlees, maar dat wordt later weer opgenomen inclusief zout.

Veel meer vind ik nodig qua smaak :) Ja na het bakken misschien nog een beetje peper maar met niet.

En laten rusten na het bakken :Y dan is het heerlijk en ben je geen saus nodig.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 20 mei 2016 @ 00:08:09 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162341075
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 23:55 schreef probeer het volgende:
Piet,

Heb jij toevallig wellicht suggesties voor een lekker sausje bij een T-bone steak?

(of zeg je 'och, als je een goed stuk hebt zit daar al zo veel smaak aan waardoor een sausje een beetje te veel van het goede wordt .. houd het bij wat champignons/paddenstoelen'?)

En misschien ook een groenten-bijgerecht wat daar goed bij past? (eventueel naast een gepofte aardappel?)
Geen saus!

Alleen peper en zout :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162341541
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 00:07 schreef derLudolf het volgende:
Zeker een uur van te voren uit de koelkast halen, droog deppen en zouten. Eerst trekt het zout vocht uit het vlees, maar dat wordt later weer opgenomen inclusief zout.

Veel meer vind ik nodig qua smaak :) Ja na het bakken misschien nog een beetje peper maar met niet.

En laten rusten na het bakken :Y dan is het heerlijk en ben je geen saus nodig.
Dank voor de tips. Ze liggen momenteel in de koelkast te wachten tot morgen. Ze zijn echter met 2,5 cm dikte een beetje aan de dunne kant, en dat samen met mijn idee dat het kleinere stukje (ben ff de naam kwijt en haal ze sowieso door elkaar) wat sneller gaart, maakt dat ik er naar neig om ze een uurtje op 57 graden in de oven te leggen (ik heb een prima oven en een goede vleesthermometer, dat moet wel op 1-2 graden nauwkeurig lukken) en daarna aanbakken in een hete pan. Dan lijkt me de kans het kleinst dat ik de kerntemperatuur te heet laat worden en met een doorbakken steak zit, wat helemaal doodzonde is. Heb helaas geen goede bbq. Vind baktijd altijd maar onnauwkeurig (zeker bij afwijkende dikte) en dat voelen helemaal onzin.

Mening?

Edit: Al moet een goede kerntemperatuur in een pan ook wel lukken, met thermometer ..

quote:
1s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 00:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Geen saus!

Alleen peper en zout :9~
Dat was inderdaad ook mijn idee, maar was bang dat het een beetje te saai is. Wat eigenlijk onzin is, want heerlijk vlees.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 20 mei 2016 @ 08:19:30 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162343703
Saus voor over de T Bone, wat ik lekker vind is wat port en fond inkoken, daar een stuk blauwschimmelkaas in smelten en wat gehakte walnoten erdoorheen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162357909
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Saus voor over de T Bone, wat ik lekker vind is wat port en fond inkoken, daar een stuk blauwschimmelkaas in smelten en wat gehakte walnoten erdoorheen.
Ik ga het proberen, dank!
"Pools are perfect for holding water"
pi_162358491
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 00:34 schreef probeer het volgende:

[..]

Dank voor de tips. Ze liggen momenteel in de koelkast te wachten tot morgen. Ze zijn echter met 2,5 cm dikte een beetje aan de dunne kant, en dat samen met mijn idee dat het kleinere stukje (ben ff de naam kwijt en haal ze sowieso door elkaar) wat sneller gaart,
Dat is de ossenhaas. Daarom ben ik ook niet zo dol op T-bone, als de entrecote perfect is, is de haas te ver door.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_162359867
Nja, ik zou de kern op iets van 50 laten komen en dan afgrillen in gloeiend hete pan... Liefst in geklaarde boter...kort.

Dan is de kern waarschijnlijk nog niet te warm. Sous vide op 57 is al dik rose en met afgrillen is hij dan ineens doorbakken.

Overigens is dit wat mij betreft een stuk dat je wat.rauwer kunt eten juist vanwege dat stukje haas.

Ook lekker op de bbq trouwens.
Whatever...
  vrijdag 20 mei 2016 @ 23:16:45 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162368362
Lekker op kamertemp laten komen en dan heet en kort grillen. Maar goed, ik wil mijn steaks rood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162446278
Hey piet, wat is dat zwarte spul dat uit drumsticks komt wanneer die poten in water of zijn eigen vocht worden gekookt.

[ Bericht 1% gewijzigd door wiskundenoob op 23-05-2016 21:47:35 ]
  maandag 23 mei 2016 @ 21:41:28 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162446634
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 21:29 schreef wiskundenoob het volgende:
Hey piet, wat is dat zwart spul dat uit drumsticks komt wanneer die poten in water of zijn eigen vocht wordt gekookt.
Wellicht dat er wat bloed uitkomt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162446950
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht dat er wat bloed uitkomt
Bloed stolt en wordt zwart als het wordt gekookt?
  maandag 23 mei 2016 @ 21:53:08 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162447106
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 21:48 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Bloed stolt en wordt zwart als het wordt gekookt?
Als je hele kippenpoten neemt zie je aan de kant waar ze uit het karkas zitten bot met doorbloed merg, dat is, als het een tijdje geen zuurstof heeft gehad donkerroodbruin, verhit je dat wordt het aardig richting zwart, niet zoals koolstof.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162526247
Vraagje: ik ga morgen sorbet ijs maken van aardbeien
1. Zou ik beter diepvries aardbeien nemen of zouden ze al zoet genoeg zijn?
2. Kan ik glucose siroop evt vervangen door golden syrup? Dat heb ik namelijk al staan :)
3. Of moet ik wachten tot de zomer om sorbet ijs van aardbeien te willen maken? O-)
  donderdag 26 mei 2016 @ 21:38:12 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162526634
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2016 21:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik ga morgen sorbet ijs maken van aardbeien
1. Zou ik beter diepvries aardbeien nemen of zouden ze al zoet genoeg zijn?
2. Kan ik glucose siroop evt vervangen door golden syrup? Dat heb ik namelijk al staan :)
3. Of moet ik wachten tot de zomer om sorbet ijs van aardbeien te willen maken? O-)
1. Beter goede rijpe diepvriesaardbeien dan waterig zure verse
2. Ik gebruik gewoon kristalsuiker, heb nog nooit golden syrup gebruikt, vind suiker beter smaken dan glucose
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162527049
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2016 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Beter goede rijpe diepvriesaardbeien dan waterig zure verse
2. Ik gebruik gewoon kristalsuiker, heb nog nooit golden syrup gebruikt, vind suiker beter smaken dan glucose
Dank! Wat is jou recept voor aardbeien sorbet dan? :)
pi_162528707
Hey Piet, kun je Duitse curry saus zelfs maken en waar vind je in Nederland een goede Duitse worst?
.
pi_162530788
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 15:35 schreef Knuck-les het volgende:
Over asperges gesproken. Mooi filmpje over hoe je ze klaar maakt:

:9

En soep draaien v/d schillen, wat' n maal. :Y)
  dinsdag 31 mei 2016 @ 16:42:37 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162647363
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2016 21:52 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dank! Wat is jou recept voor aardbeien sorbet dan? :)
200 gram kristalsuiker, 500 gram rijpe lambada aardbeien, staafmixer erin en de suiker goed oplossen, koelen en dan in de ijsmachine. Mijn ervaring is dat het dan zo romig wordt alsof er room in zit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 16:43:27 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162647379
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2016 22:50 schreef Fer het volgende:
Hey Piet, kun je Duitse curry saus zelfs maken en waar vind je in Nederland een goede Duitse worst?
Ja, dat kan, en ik heb geen idee waar je in NL een goede worst vind voor een currywurst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 16:48:14 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162647483
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 15:35 schreef Knuck-les het volgende:
Over asperges gesproken. Mooi filmpje over hoe je ze klaar maakt:

Ik kook de schillen eerst in water, haal het door een zeef en kook in dat schillenwater de asperges. Dan vries ik het water in en gebruik het de volgende keer weer om schillen in te koken, zeef het en daarna de asperges weer. Zo maak je een zeer geconcentreerde aspergefond, die een goddelijk lekkere soep geeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162691080
Piet, ik heb een Wüsthof koksmes welke bot begint te worden, wat is de beste manier om hem weer scherp te krijgen? Aanzetstaal of een messenslijper?
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
  Moderator donderdag 2 juni 2016 @ 14:17:48 #26
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162691841
quote:
5s.gif Op donderdag 2 juni 2016 13:48 schreef Quir het volgende:
Piet, ik heb een Wüsthof koksmes welke bot begint te worden, wat is de beste manier om hem weer scherp te krijgen? Aanzetstaal of een messenslijper?
Wetsteen. Een aanzetstaal is om hem scherp te houden niet om scherp te maken
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 2 juni 2016 @ 15:37:17 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162693903
quote:
5s.gif Op donderdag 2 juni 2016 13:48 schreef Quir het volgende:
Piet, ik heb een Wüsthof koksmes welke bot begint te worden, wat is de beste manier om hem weer scherp te krijgen? Aanzetstaal of een messenslijper?
Een keer goed laten slijpen door iemand die weet wat ie doet, daarna bijhouden met aanzetstaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162694359
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juni 2016 14:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wetsteen. Een aanzetstaal is om hem scherp te houden niet om scherp te maken
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juni 2016 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een keer goed laten slijpen door iemand die weet wat ie doet, daarna bijhouden met aanzetstaal
En als ik me avontuurlijk voel, kan ik hem zelf slijpen met een wetsteen? Zoja, met welke grit? En kan ik gewoon een aanzetstaal van het internet plukken of moet ik nog specifiek ergens op letten?
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
  donderdag 2 juni 2016 @ 21:24:32 #29
63722 z80
I fink you freaky
pi_162702367
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juni 2016 15:54 schreef Quir het volgende:

[..]

[..]

En als ik me avontuurlijk voel, kan ik hem zelf slijpen met een wetsteen? Zoja, met welke grit? En kan ik gewoon een aanzetstaal van het internet plukken of moet ik nog specifiek ergens op letten?
Zelf een mes wetten is een kunst. Als je het goed doet kun je er zonder problemen mee scheren. Maar een mes compleet vernaggelen is makkelijker.
Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_162702694
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 15:35 schreef Knuck-les het volgende:
Over asperges gesproken. Mooi filmpje over hoe je ze klaar maakt:

:9~ :9~ :9~
Somebody that I used to know
  donderdag 2 juni 2016 @ 21:40:23 #31
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_162702826
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 21:24 schreef z80 het volgende:

[..]

Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Dat is wel een goede. Heb zelf wat molenmesjes liggen, waarvan eentje al heel oud die nog best scherp is, maar die veel scherper kan. Misschien eens die oude gebruiken om te oefenen. Mocht ik het verkloten is er geen man over boord.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_162704735
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 21:24 schreef z80 het volgende:

[..]

Zelf een mes wetten is een kunst. Als je het goed doet kun je er zonder problemen mee scheren. Maar een mes compleet vernaggelen is makkelijker.
Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Dan doe ik dat een keer, laat ik hem voor nu door iemand slijpen. Als iemand nog iets te zeggen heeft over het aanzetstaal lees ik dat vanzelf wel. Bedankt voor de reacties!
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
pi_162898232
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
  Moderator vrijdag 10 juni 2016 @ 20:07:37 #34
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162898384
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
De snackbar bij mijn ouders in het dorp maakt ze met alleen paddenstoelen en room.

Ik zou denken, vervang een deel van de room door bier? En neem extra vet rundvlees, zodat dat het binden van de Room overneemt? :?

Verder geen idee, nog nooit zelf gemaakt. Ben er niet zo dol op en een snackbar die ze zelf maakt :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_162898468
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:07 schreef derLudolf het volgende:

[..]

De snackbar bij mijn ouders in het dorp maakt ze met alleen paddenstoelen en room.

Ik zou denken, vervang een deel van de room door bier? En neem extra vet rundvlees, zodat dat het binden van de Room overneemt? :?

Verder geen idee, nog nooit zelf gemaakt. Ben er niet zo dol op en een snackbar die ze zelf maakt :+
Ja zoiets dacht ik idd ook aan. Wist alleen niet of ik echt een salpicon zou willen maken of gewoon het heel stevig maken en die in vormpjes invriezen ofzo :P
  vrijdag 10 juni 2016 @ 20:58:17 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162900331
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Ik denk dat dat prima kan. Zo maak ik kroketten van Sichuan stoofvlees. Dat lijkt me best vergelijkbaar. Recept hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/bitterballen/
pi_162900425
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk dat dat prima kan. Zo maak ik kroketten van Sichuan stoofvlees. Dat lijkt me best vergelijkbaar. Recept hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/bitterballen/
Dat is inderdaad een van de inspiraties geweest! Thanks :)
  vrijdag 10 juni 2016 @ 21:01:33 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162900499
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Ja, gaat prima, vergeet de gelatine niet, dan is het stevig als je het koud verwerkt, maar dikvloeibaar als je het eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162900550
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Dat kan zeker, is erg lekker. Let wel op dat vanwege de wat steviger textuur je misschien iets steviger smaak wilt hebben aan je vulling. Vooral omdat je met een deel zetmeel bindt kan dat de smaak wat dempen.
Whatever...
pi_162900552
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, gaat prima, vergeet de gelatine niet, dan is het stevig als je het koud verwerkt, maar dikvloeibaar als je het eet.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat kan zeker, is erg lekker. Let wel op dat vanwege de wat steviger textuur je misschien iets steviger smaak wilt hebben aan je vulling. Zeker als je met zetmeel bindt kan dat de smaak wat dempen.
Top, ga het binnenkort maar eens proberen dan :)
pi_162900651
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:02 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

[..]

Top, ga het binnenkort maar eens proberen dan :)
Ik heb geloof ik eens een boeuf bourguinonnekroket gegeten als amuse ergens... Was best lekker.

Zelf kroketten maken is dankbaar en ze worden bijna altijd heel lekker. Ook lekker met restjes kaas of rauwe ham etcetc.
Whatever...
pi_162900714
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik heb geloof ik eens een boeuf bourguinonnekroket gegeten als amuse ergens... Was best lekker.
Als dit lukt ga ik denk ik lekker veel experimenteren met het idee :9
  vrijdag 10 juni 2016 @ 21:18:27 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162901248
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
pi_162902329
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:18 schreef RobinOok het volgende:
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
Heb toch zomervakantie
pi_162902829
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:18 schreef RobinOok het volgende:
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
Wat vind je er dan zo veel werk aan?

Je maakt een ragout (salpicon als je een snob bent), je spreidt het uit op wat folie en laat afkoelen. Oprollen tot worst en laten opstijven, dan bloem, ei paneer... Ik vind het echt best meevallen? 1 pan, alleen het paneren is een beetje een trucje met de juist hand werken enzo :)

Als je veel maakt heb je er nog een paar keer plezier van ook!
Whatever...
pi_162903597
Panko of gewone kruim? :9
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:22:20 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162903724
Dubbel paneren. Eerst met fijngestampte paneer, dan nog een keer door het eimengsel en dan door de grove paneer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:22:37 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162903736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat vind je er dan zo veel werk aan?

Je maakt een ragout (salpicon als je een snob bent), je spreidt het uit op wat folie en laat afkoelen. Oprollen tot worst en laten opstijven, dan bloem, ei paneer... Ik vind het echt best meevallen? 1 pan, alleen het paneren is een beetje een trucje met de juist hand werken enzo :)

Als je veel maakt heb je er nog een paar keer plezier van ook!
De salpicon in een spuitzak en een lange worst spuiten op het werkblad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162903765
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:19 schreef emmyemmy het volgende:
Panko of gewone kruim? :9
Wat je lekker vindt, panko is wat knapperiger.
Whatever...
pi_162903959
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De salpicon in een spuitzak en een lange worst spuiten op het werkblad
Dat kan ook, ik draai de boel graag in vershoudfolie, kan ik ze mooi portioneren zoals worstjes en de avond vooraf bijna kant en klaar hebben :). Ook mooi in te vriezen zonder frostbite.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')