Ik heb toevallig gisteren een curry gemaakt, hij zat tot het randje vol en is zelfs flink overgekookt, maar ik merkte helemaal geen nadelige effecten.quote:Op zondag 22 mei 2016 19:27 schreef THEFXR het volgende:
Hoe vol kun je eigenlijk je slowcooker doen, zodat hij nog 100% werkt?
ik had die van mij 3.5 Ltr vol gedaan, maar de temp kwam er niet in, het was gewoon teveel om het goed te verwarmen
[ afbeelding ]
mm, zou die van mij niet goed zijn?quote:Op zondag 22 mei 2016 19:27 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik heb toevallig gisteren een curry gemaakt, hij zat tot het randje vol en is zelfs flink overgekookt, maar ik merkte helemaal geen nadelige effecten.
Ik heb ook een 3,5 liter.
vorige week, kip zoetzuur groenten,maar ben er maar mee gestoptquote:Op zondag 22 mei 2016 19:29 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Dat durf ik je natuurlijk niet te zeggen.
Wat wilde je klaarmaken?
Hoe lang zat het er al in dan?quote:Op zondag 22 mei 2016 19:34 schreef THEFXR het volgende:
[..]
vorige week, kip zoetzuur groenten,maar ben er maar mee gestopt
het zat er idd koud inquote:Op zondag 22 mei 2016 19:42 schreef Lienekien het volgende:
Officieel helft tot driekwart vol.
Ik weet dat er mensen zijn die alles er koud in doen. Dat doe ik eigenlijk nooit.
dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwwwquote:
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?quote:Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Molo het volgende:
[..]
dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwww
het apparaat zelf is denk ik in een kwartiertje wel warm, alleen de warmteoverdracht op het vocht in het apparaat gaat gewoon heel langzaam (denk er maar aan hoe lang het al duurt voor een pan koud water kookt als je het gas vol open draait).quote:Op zondag 22 mei 2016 19:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?quote:
de pot van keramiek is echt snel warm, zoals gezegd wordt max 15 min.quote:Op zondag 22 mei 2016 20:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?
Ik doelde dan ook op de temperatuur van het voedsel erin eh. Niet zozeer op de buitentemperatuur van de pan. Dat komt pas na zo'n 3 tot 4 uur boven de 50 graden (vanaf koelkast temperatuur)quote:Op zondag 22 mei 2016 20:17 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor
Ga ik snel eens proberen!quote:Op donderdag 2 juni 2016 21:29 schreef Sorella het volgende:
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus)
600 gr varkenslappen
2 tenen knoflook
1,5 cm djahe (gemberwortel)
1,5 tl zout
1 tl peper
1 tl chinese 5 kruiden poeder
1,5 el olie
0,5 kop water
1 kop ketjap manis
1 tl vetsin
0,5 tl goela djawa
azijn
Maizena of aardappel zetmeel
Bereidings wijze
Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Doe in de cooker.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken
Wel af en toe het geheel goed door scheppen.
Lekker met nasi en zoet/zure komkommer.
Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad.
Als je geen gula djawa hebt kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken.quote:
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |