abonnement Unibet Coolblue
pi_160780060
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:18 schreef Joosie200 het volgende:
Omdat Anouk O+ leuker is dan Menno :Y en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. :Y) Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit :P Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. :{w Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben _O-
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo

Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
  zaterdag 19 maart 2016 @ 08:02:43 #27
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160780068
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 07:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen :P
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij ;).
KuikenGuppy
pi_160780090
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160780128


appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
pi_160780267
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo

Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet :+
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé :P Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.

quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:08 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.

Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. :Y Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?

[ Bericht 21% gewijzigd door Joosie200 op 19-03-2016 08:32:07 ]
mag het weten
  zaterdag 19 maart 2016 @ 08:34:22 #31
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160780312
Mmmmm appeltaart :9.
KuikenGuppy
pi_160780405
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/

[..]

Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee

[..]

Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé :P Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.

[..]

Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.

Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. :Y Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen _O-

Ik zal spelt bijv sneller in brood gebruiken vind ik wel lekkerder dan normaal brood, misschien een x koekjes

[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 19-03-2016 09:13:00 ]
pi_160780465
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:47 schreef Goitske het volgende:

[..]

De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen _O-
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen :D Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt? *O*
mag het weten
pi_160780551
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:56 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen :D Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt? *O*
Huis was binnen 2 dagen verkocht ;)
pi_160807020
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen


En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt _O-
  Moderator zondag 20 maart 2016 @ 13:18:22 #36
382129 crew  Donna
pi_160807204
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
pi_160835558
Spritsen O+ bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.

Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap O+

Ik vond ze vies ;( Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt -O- van.

Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis :Y)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_160839780
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:18 schreef DonnaRush het volgende:
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
Thanks waren ook erg lekker!
pi_160839805
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 15:55 schreef Syrena het volgende:
Spritsen O+ bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.

Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap O+

Ik vond ze vies ;( Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt -O- van.

Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis :Y)
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek.
De bakbijbel O+ O+ O+ O+
Heb er diverse dingen uit gemaakt oa de spritsen

[ Bericht 1% gewijzigd door Goitske op 21-03-2016 19:06:52 ]
pi_160840225
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:08 schreef Goitske het volgende:
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen
[ afbeelding ]

En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt _O-
[ afbeelding ]
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160840483
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 19:10 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen :)
pi_160842408
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 19:20 schreef Goitske het volgende:

[..]

Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen :)
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist :D
pi_160842768
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:22 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist :D
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.

Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest _O-
pi_160843143
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.

Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest _O-
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen _O-
pi_160843340
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen _O-
Same here! _O-
pi_160843385
Ik vind het bakken en delen ook veel leuker dan het zelf opeten... :@
  donderdag 24 maart 2016 @ 23:55:15 #47
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_160925207
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken :P



Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.



[ Bericht 23% gewijzigd door Woelwater op 25-03-2016 00:05:52 ]
  vrijdag 25 maart 2016 @ 05:50:45 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160926508
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160926579
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
Antiglutenhype -O-
Daarnaast beseffen die mensen sowieso niet dat gluten gewoon goed voor je zijn mits je overgevoeligheid hebt en dat gluten in veel meer dingen zit dan brood en koekjes maar bijv zelfs in sojasaus boulionnetjes etc -O-
  vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04:23 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160926586
Tenzij ipv mits :P

Ik vind stevig speltbrood van de AH het lekkerste supermarktbrood, maar dat heeft niks met gebruik van specifiek spelt daarvoor te maken, het is voor mij gewoon het lekkerste brood :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')