poosje geleden eerste bestelling bij de Zuidmolen gedaan, wat verschillende soorten om uit te proberen. Meeste soorten bij hen zitten toevoegingen in helaas, ik moet geen gerstemout en enzymenquote:Op zaterdag 5 maart 2016 14:04 schreef qltel het volgende:
[..]
Zien er zeker mooi uit. En ik begrijp dat we dezelfde leverancier hebben..
Extra. Dus bij 500 gram bloem doe ik 250 gram walnoot.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 14:08 schreef roos85 het volgende:
[..]
Hoe bedoel je die 50% walnoot?
Als extra of als vervanging van..?
Ik woon er in de buurt, dus rijd er wel eens langs. Meel heb ik er tot nu toe niet gekocht, maar als mijn huidige voorraad op is ga ik het daar ook halen, denk ik. Dus op die toevoegingen ga ik zeker letten!quote:Op zaterdag 5 maart 2016 14:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
poosje geleden eerste bestelling bij de Zuidmolen gedaan, wat verschillende soorten om uit te proberen. Meeste soorten bij hen zitten toevoegingen in helaas, ik moet geen gerstemout en enzymen
Bladerdeeg is best leuk om zelf te doen. Ik heb het met oud en nieuw gemaakt om appelflappen mee te maken.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:53 schreef Helsinki het volgende:
(en bladerdeeg maken staat ook nog op de planning!)
Drie weken moet geen probleem zijn hoor.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:53 schreef Helsinki het volgende:
Mooie broodjes komen hier weer langs .
Ik heb nu al drie weken niets meer met m'n desem gedaan. Hoop dat ik het nu niet gigantisch heb verpest . Komende week ben ik best veel vrij en dan wil ik in ieder geval weer iets gaan bakken (en bladerdeeg maken staat ook nog op de planning!)
Zijn het een soort rimpeltjes? Waarschijnlijk geen schimmel, maar kolonies melkzuurbacteriën. Kan geen kwaad. Foto?quote:Op zondag 6 maart 2016 17:56 schreef isax het volgende:
Ik ben bezig met een starter te maken en de eerste keer leek het goed te lukken maar toen at de hond het op
De laatste twee keer kwam er een korstje met witte schimmel erop. Dat korste is niet erg weet ik maar die schimmel, is dat erg?
heb je een weeshuis thuis?quote:Op maandag 7 maart 2016 08:32 schreef Audreyoot het volgende:
Heb gemerkt dat het best verslavend is
Heb nu een volkorenbrood met zongedroogde tomaten geprobeerd en een witbrood met pompoenpitten. Helaas geen foto gemaakt van de binnenkant.
hahah nee een bouwvakker die veel boterhammen eetquote:
dat is wel handig, ik moet het allemaal in mijn eentje opvreten dus ik bak 1x per week gemiddeld.quote:Op maandag 7 maart 2016 09:06 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
hahah nee een bouwvakker die veel boterhammen eet
Moest weer even nieuwe maken omdat ik al had weggegooid.quote:Op zondag 6 maart 2016 18:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zijn het een soort rimpeltjes? Waarschijnlijk geen schimmel, maar kolonies melkzuurbacteriën. Kan geen kwaad. Foto?
45% is wel erg weinig. Lijkt me lastig kneden.quote:Op donderdag 10 maart 2016 17:56 schreef computergirl het volgende:
Ik wil dus duivekater maken, een paasbrood uit Zaanstreek.
De site van bakkerijmuseum geeft volgende percentages, 10% gist en maar 45% vocht, dat is toch raar ?
Als laatste kreeg ik nog de tip om het met de hand te kneden en niet met een mixer of kitchenaid o.i.d. want die trekken dat waarschijnlijk niet..quote:Op donderdag 10 maart 2016 18:52 schreef computergirl het volgende:
Ah, ik dacht dat verse gist altijd 50% meer was. Ik ga het gewoon proberen, kan er altijd meer vocht bijgooien
Net zoals de boter in dit recept, zeker als je die eerst even opwarmt waardoor het zacht wordt. En behalve citroenrasp kun je er ook wat citroensap indoen. Is lekker voor de smaak en is weer wat vocht.quote:Op donderdag 10 maart 2016 19:39 schreef computergirl het volgende:
Ik bedacht mij net wel dat in brioche ook eieren in het deeg zitten, die doen mee met vochtpercentage
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |