Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doenquote:Op donderdag 14 januari 2016 10:52 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Genius heeft ook weer 3 varianten. Wit, bruin en fruit brood. Vond jij ze alle drie niet te eten?
Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?quote:Op donderdag 14 januari 2016 11:39 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doen
Qua smaak vond ik wel; maar ze zijn net als de meeste glutenvrije broden wel vrij droog en brokkelig dus je kan ze het beste eten met iets als een salade of jam ofzo; geen beleg dat ook droog isquote:Op donderdag 14 januari 2016 11:40 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?
Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...quote:Op donderdag 14 januari 2016 10:53 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Wat is er niet goed aan een breaker? Dat is gewoon yoghurt...
Zijn breakers serieus niet glutenvrij?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:19 schreef StefBros het volgende:
[..]
Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...
Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:21 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Zijn breakers serieus niet glutenvrij?
Dan zouden ze dat op de verpakking moeten vermelden, het is immers bij wet verplicht om allergenen te vermelden.
Ik heb toevallig een breaker aardbij voor mn neus: Yoghurt, suiker 9%, Aardbei, gemodificeerd maïszetmeel, glucose-fructosestroop, kleurend vruchten- en plantenextract, aroma.
Allergie-informatie:
Bevat koemelkeiwit en lactose.
Dit is gewoon gluten vrij.
Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:22 schreef StefBros het volgende:
[..]
Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.
Je leest verkeerd.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:24 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.
AH!quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Welk ingrediënt bevat dan gluten?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Leg uit.quote:Op maandag 20 juni 2016 10:35 schreef raulbouli het volgende:
Jammer dat het niet 100% glutenvrij is....
Als ik dat topic en het voorafgaande teruglees zijn mensen niet alleen " allergies" voor bep levensmiddelen, maar vooral voor de waarheid, kritiek en gezond verstandquote:Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
"glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.
Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.
Tere zieltjes...
Dus alle breakers zijn glutenvrij, behalve de glutenvrije?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Non-discussie. Als mensen zich beter voelen als ze geen gluten eten moeten ze dat lekker doen. Zolang ze daar maar gewoon zelf de lasten van dragen, en niet tegen iedereen gaan lopen preken dat ze ook glutenvrij moeten eten, of van hun omgeving eisen dat ze onbegrensd rekening met ze houden.quote:Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
"glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.
Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.
Tere zieltjes...
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...quote:
De keuken is niet glutenvrij, dus het is inderdaad glutenarm. Maar als je vriendin er echt flink ziek van wordt dan volgen de mensen in de keuken de protocollen niet en is dat echt wel een reden om verhaal te gaan halen.quote:Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...
Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwenquote:Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...
Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Recept voor ongeveer 350mlquote:Op woensdag 16 december 2015 17:39 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep
Ik geloof dat ik bij een allergie met kans op anafylactische shock sowieso maar nooit uit eten zou gaan. Ik zou er echt niet op vertrouwen dat het wel goed komt in zo'n keuken. Zeker niet met allergie als modeverschijnsel en chefs die eventueel denken 'jaja, weer zo'n zeur'. Is volgens mij daardoor ook al eens mis gegaan.quote:Op maandag 20 juni 2016 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwen
quote:I still to this day feel a certain sense of sickness when I remember this memory. I was a fucking idiot in college and so were my coworkers.
I worked in this burger joint near the university and we had this girl who always came in and ordered the same thing at least three times a week: cheeseburger, fries, and a coke. But every time she would remind us not to put tomatoes anywhere near her food. We always made fun of her because we thought being allergic to tomatoes is like saying you’re allergic to gluten: it’s an excuse to be a dick.
She would watch us like a fucking hawk to make sure we didn’t put any tomatoes even near her damn food. She even made us remake her burger if it so much as touched a place where a tomato could have been.
We would occasionally fuck with her by putting ketchup packets in her bag, just to see how she reacted. I don’t even remember why we were such big dicks to her, since she wasn’t a bad person...just fucking anal.
Then came the day when someone in the kitchen had enough with her being crazy, and slathered her burger with tomato juice before wrapping it up. I don’t even know why we thought it was a good idea, I think it was just a long night and we had been dealing with her being a tomato psycho for several months and just couldn’t take it anymore.
So we served her the burger and watched her sit down to eat. Nothing happened. She sat there and happily chowed down on her fucking cheeseburger. We all had a good laugh at her expense, because JFC, we had spent so long dealing with her bullshit food allergy.
And then ten minutes later the chick started convulsing. Apparently, tomato allergies are real and she was the tomato unicorn. The restaurant chalked it up to an accidental cross contamination, and she was fine, and thankfully we didn’t get our asses sued. After that, you better fucking believe we took every single allergy seriously, even if it sounded stupid.
So that kids is how I learned not to fuck with people’s food. I still can’t believe I almost fucking killed someone. Tomato girl, I am really sorry.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |