Nee, de Szechuan keuken is een keuken die niet voor iedereen in smaak is weggelegd.
En als ik dan even onderstaand beef gerecht neem:
Het ziet er allemaal erg olieachtig uit (wat ook zo hoort) gevuld met heel veel
o.a. verschillende soorten chili pepertjes. Daar hoort een bepaalde geur en
smaak bij die niet iedereen welgevallig is,zeker niet als je de aangepaste
zondag chinees bent gewend.. Het heeft een geur van een ziekenhuis (operatiekamer?)
en smaakte naar een of ander was/chloormiddel wat niet iedereen kan waarderen.
Dat bedoelde ik dus ermee. Als ik een vergelijking trek met de Thaise versie
hiervan
Dan smaakt deze heel anders maar evenaart hij qua pittigheid sowieso de Szechuan
versie (en gaat er zelfs overheen als het moet) maar is hij qua smaak geheel anders.
Daar proef je toch vind ik meer de aroma's/ sappen van het vlees zelf i.c.m. waarmee
het gerecht bereid is.