Het is niet spectacular gerezen, maar heeft wel wat gedaan. Het voelde wel mooi soepel aan. In de oven is het toch nog een mooi broodje geworden, maar toch niet helemaal wat ik gehoopt had. Het kruim was iets te vast.quote:
Ik ben bij 2 verschillende AH's geweest vandaag en gisteren, maar helaas zit het hier niet in het assortiment.quote:Op vrijdag 6 november 2015 14:03 schreef Myraela het volgende:
Bij Albert Heijn hebben ze ook roggemeel.
Grotere AH's wel, kleintjes hebben het niet neequote:Op zaterdag 7 november 2015 22:22 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Ik ben bij 2 verschillende AH's geweest vandaag en gisteren, maar helaas zit het hier niet in het assortiment.
Dat worden iets minder fluffy broodjes maar vast wel lekker!quote:Op zondag 8 november 2015 08:41 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen met mijn slaperige zondagochtendhoofd per ongeluk speltmeel in plaats van speltbloem gepakt bij het maken van dit recept:
http://food52.com/recipes/39089-seedy-spelt-parker-house-rolls
En ik maar denken: "stom recept, klopt niet, deeg veel te droog, grmbl. "
Ahem. Speltmeel heeft een ietwat andere vochtopname dan speltbloem.
Naja, extra melk, boter en water toegevoegd, fanatiek doorgekneed en nu maar duimen dat het straks goedkomt..
bij ene recept in cups heb je sowieso grotere kans op afwijkingen.quote:Op zondag 8 november 2015 08:41 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen met mijn slaperige zondagochtendhoofd per ongeluk speltmeel in plaats van speltbloem gepakt bij het maken van dit recept:
http://food52.com/recipes/39089-seedy-spelt-parker-house-rolls
En ik maar denken: "stom recept, klopt niet, deeg veel te droog, grmbl. "
Ahem. Speltmeel heeft een ietwat andere vochtopname dan speltbloem.
Naja, extra melk, boter en water toegevoegd, fanatiek doorgekneed en nu maar duimen dat het straks goedkomt..
Uiteraard, maar als je vaak genoeg brood hebt gebakken, dan weet je op de duur wel hoe je deeg aan hoort te voelen (ik kneed altijd met de hand) bij verschillende broodsoorten en dan is wat vocht of juist bloem toevoegen meestal een makkelijke manier om deeg goed te krijgen.quote:Op zondag 8 november 2015 09:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
bij ene recept in cups heb je sowieso grotere kans op afwijkingen.
Iets niet helemaal goed gegaan rechtsquote:Op zondag 8 november 2015 09:32 schreef computergirl het volgende:
Bij mij staat een brood met half lemaire meel en half volkoren nu voor 2e rijs, heeft voor eerste rijs een nacht in de koelkast gestaan
Ze werden tot mijn verrassing zo fluffy als wat. En bouncy als een springkussen. Erg lekker!quote:Op zondag 8 november 2015 09:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dat worden iets minder fluffy broodjes maar vast wel lekker!
Ha, oeps! Ondanks mooi ingesneden. Deeg: altijd een willetje van zichzelf.quote:Op zondag 8 november 2015 11:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
Iets niet helemaal goed gegaan rechts
[ link | afbeelding ]
staat nog af te koelenquote:Op zondag 8 november 2015 11:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, oeps! Ondanks mooi ingesneden. Deeg: altijd een willetje van zichzelf.
Wel lekker? Of staat -ie nog af te koelen?
Ah tof! Dat valt weer mee dan!quote:Op zondag 8 november 2015 11:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ze werden tot mijn verrassing zo fluffy als wat. En bouncy als een springkussen. Erg lekker!
Alleen vielen alle pitten eraf toen ik de broodjes direct na het bakken nog besmeerde met gesmolten boter.. Normaal gesproken maak ik broodbolletjes vóór het bakken nat met water en dan rol ik ze door pitten/zaden/whatever, en dan zit het na het bakken muurvast op de korst. Maar bij dit recept rol je de broodjes voor het bakken in boter en daaraan hechten de pitten niet bepaald fantastisch.
Naja, wel heel smakelijk verder. Zeer fraaie textuur ook.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
met kaasquote:Op zondag 8 november 2015 16:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Rogge desem noten broodjes [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit zeg!!quote:Op zondag 8 november 2015 11:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ze werden tot mijn verrassing zo fluffy als wat. En bouncy als een springkussen. Erg lekker!
Alleen vielen alle pitten eraf toen ik de broodjes direct na het bakken nog besmeerde met gesmolten boter.. Normaal gesproken maak ik broodbolletjes vóór het bakken nat met water en dan rol ik ze door pitten/zaden/whatever, en dan zit het na het bakken muurvast op de korst. Maar bij dit recept rol je de broodjes voor het bakken in boter en daaraan hechten de pitten niet bepaald fantastisch.
Naja, wel heel smakelijk verder. Zeer fraaie textuur ook.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat een leuk ruitje!quote:Op vrijdag 13 november 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:
100% rogge, 80% hydratatie. Niet bepaald mijn soort brood om te eten, maar er gaan morgen ongetwijfeld Duitsers en andere oosterlingen voor in katzwijm vallen. En ja, vandaag al gebakken voor morgen; dat schijnt de smaak van zwaar roggebrood ten goede te komen.
[ afbeelding ]
Beetje late reactie, maar dat valt erg mee hoor.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:46 schreef benkruk het volgende:
Dat is zeker een optie. Maar krijg je dan geen droge hap?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |