FOK!forum / Ouder(s) / Het peutertopic (2-4 jaar) deel 169
Omentielvomaandag 17 augustus 2015 @ 09:47
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

OqX0Jt9.jpg
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 11:28
Ik werd rond 10.00 al gebeld door het bedrijf. Ze hadden er al weet ik het hoeveel verkocht en dit was het enige type badpakje dat alle Europese keurmerken had. Ze hadden ook nooit eerder klachten gehad. Maar omdat ze gaan voor 100% tevreden klanten, mocht ik het terugsturen, alle kosten werden vergoed.
Al heel netjes natuurlijk.
Dus we raakten verder aan de praat en wat blijkt, wij verwachten wat anders van het pakje dan dat de bedoeling is. Ik heb Rosalie op haar buik gelegd om te kijken of ze bleef drijven tijdens het zwemmen. Maar het pakje is ervoor gemaakt om rechtop te blijven in het water, als een dobber. Dus als je dan op je buik terecht komt, dan ga je op z'n kop.
Maar als dobber kun je nou niet echt lekker zwemmen lijkt me....
Ik heb het voorgelegd aan mijn vriend om na te denken wat hij wil met het pakje. Terugsturen of toch gebruiken nu we dit weten...

Voor mij hoeft het niet meer, maar ik ben hier niet alleen in natuurlijk.

Het is trouwens niet echt een zwemvestje. Het gaat om een pakje van Beverly Kids.
Deze:
20007.jpg
Susiemaandag 17 augustus 2015 @ 12:13
Mja, als ze dan dus wel voorover duikelt, is ze gelijk onder water. Lijkt mij geen fijn idee.
Deepfreezemaandag 17 augustus 2015 @ 12:20
Als je alleen kunt dobberen, zou Daan er niks aan vinden. Dus dan maar gewoon bandjes. En vanaf komend weekend weer zwemles :)
.Sparkling.maandag 17 augustus 2015 @ 12:21
Jezus Danic, wat eng :o ik zou er helemaal geen veilig gevoel meer bij hebben. Wat nou als ze tijdens het zwemmen toch per ongeluk voorover duikelt?
Omentielvomaandag 17 augustus 2015 @ 12:23
Dit zou ook niks voor Riley zijn. Alleen dobberen doet ze niet aan.
Wel netjes dat je zo snel teruggebeld bent :*
Kyaramaandag 17 augustus 2015 @ 12:30
Brrr, wat eng. Ik zou hem terugsturen.
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 12:30
Ik sta er dus hetzelfde in als jullie. Je wilt gewoon onbezorgd in het water kunnen zijn. En Rosalie was er juist zo trots op dat ze met haar vleugeltjes en gewone badpakje zo goed op haar buik kon drijven als ze haar armpjes wat wijd neerlegde op het water.
Dat gevoel wil ik weer bij haar terug.

Wat mij betreft gaat het pakje terug!
Kyaramaandag 17 augustus 2015 @ 12:31
Kan ik me heel goed voorstellen Danic!
Cwenmaandag 17 augustus 2015 @ 13:35
Heel logisch, Danic!

Ik zit daar ook mee, want Ellie is dol op zwemmen maar ze HAAT zwemvleugels. Gillen, krijsen, hysterie en dan doet ze niets meer. Dus de lol is er dan ook af. Maar ja, zo'n pakje is dus ook niks... Is er nog meer?
Sylver_maandag 17 augustus 2015 @ 13:51
Wil Rosalie uberhaupt nog wel zwemmen met dat drijfpakje?

Misschien is zo'n drijfpakje met een kraag een idee, Cwen?
shop2148500.pictures.Swimsafe-drijfpakje-drijfpak-kind-floatsuit-zwempak-met-drijvers-Surfit-roze-1.jpg

Of van die kurkjes, die we vroeger met zwemles hadden :)
Estrysmaandag 17 augustus 2015 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 12:30 schreef danic het volgende:
Ik sta er dus hetzelfde in als jullie. Je wilt gewoon onbezorgd in het water kunnen zijn. En Rosalie was er juist zo trots op dat ze met haar vleugeltjes en gewone badpakje zo goed op haar buik kon drijven als ze haar armpjes wat wijd neerlegde op het water.
Dat gevoel wil ik weer bij haar terug.

Wat mij betreft gaat het pakje terug!
Als een dobber, ja dat willen kinderen. :{w

Ik zou het ook terugsturen. Onze dochter moest deze zomer even vertrouwen krijgen met bandjes maar toen ze eenmaal doorhad dat ze boven water bleef was er geen houden aan en vond ze het heerlijk. Maar met zo'n ervaring zou ze ook never nooit meer dat pakje aan willen.
Ik zag in het water verschillende soorten drijfmiddelen, van pakjes tot vestjes tot bandjes. Ik vond de bandjes tot nu toe het beste uit de bus komen als ik het zo even aankeek. En erbij blijven moet je toch altijd.
Franny_Gmaandag 17 augustus 2015 @ 14:08
Dat is niet bepaald een bevredigende uitleg die je daar kreeg, Danic. Het is gewoon levensgevaarlijk. En dat jullie iets anders verwachten dan de bedoeling is.... het is de bedoeling dat je kind niet verzuipt volgens mij en als je dus even niet oplet dan is dat precies wat er wel gebeurt. Volgens mij moeten ze het gewoon uit de handel halen. Kun je dit niet bij een consumentenbond of zo aangeven?
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 14:15
Nee want het heeft allerlei Europese keurmerken......
Misschien eens iets voor Kassa ofzo. Bij de consumentenbond moet je lid zijn toch? Voordat je iets kan aankaarten?
L-Emaandag 17 augustus 2015 @ 14:17
Hebben ze een fb-pagina?
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 17:02
Nja, ik kijk wel even.
Ik vind dat ik vandaag heel netjes te woord ben gestaan, dus ik wil ze nu niet gelijk zwart gaan maken op een site ofzo.

SPOILER
Heel eerlijk gezegd heb ik ook wel ff wat anders aan mijn hoofd.
Eind van de maand krijgen we op het werk te horen wie er boventallig wordt en wie niet. En hoewel het eigenlijk al uitgemaakte zaak is, spelen de zenuwen me echt parten. Ik heb zojuist te horen gekregen dat ik wederom bij een collega-bank niet ben aangenomen -O-
Ik zit er ff een klein beetje doorheen.
Ze moeten hier dus eind augustus uitsluitsel geven, maar 27 augustus stap ik in het vliegtuig. Deze week is mijn laatste werkweek. Ik heb gevraagd of ze hier rekening mee willen houden. Maar ze zeggen niks. Er wordt ook nog geen gesprek ingepland.
ik wordt er echt gek van. Ik heb duidelijkheid nodig!!
Spirit82maandag 17 augustus 2015 @ 17:25
Ik kan me de schrik heel goed voorstellen, maar als de zwempakjes aan alle regels voldoen en jij gebruikt ze "verkeerd", dan vindt ik het heel netjes dat ze je je geld terug willen geven omdat het niet het product is wat je verwacht. Als je met een peuter zwemt, vind ik dat je die sowieso niet zonder direct toezicht mag laten waarbij je dus in dit geval direct kon ingrijpen. Ik zou niet weten waarom je dan over het product wilt klagen, of je er zelfs heel negatief over wilt uitlaten via social media. Maar misschien begrijp ik het verkeerd?

Ik heb trouwens nog een vraag. Het stukje vel onder Isa's bovenlip is gescheurd toen ze bij het kdv op haar mond is gevallen. Dat is nu al een maand geleden minstens, maar ze heeft er nog steeds pijn van. Heeft iemand hier ervaring mee?
Kyaramaandag 17 augustus 2015 @ 17:46
Tuurlijk moet je er altijd bij blijven. Maar als je er vanuit gaat dat je iets koopt wat je peuter net wat meer vrijheid geeft in het water en het blijkt dat het alleen maar een onveiligere situatie creeert in plaats van een veiligere situatie dan zou ik daar ook niet blij mee zijn. Daarnaast is er geen sprake van verkeerd gebruik maar van een andere verwachting. Want het badpakje is gewoon goed gebruikt (het blijft natuurlijk wel een badpak he, dat is niet zo moeilijk in gebruik neem ik aan ;) ). Alleen blijkt dus dat je er niet head first mee het water in moet vallen want dan kom je helemaal niet meer boven.

Aan de schandpaal nagelen op social media vind ik weer een ander verhaal inderdaad. Zeker als je gewoon netjes bent geholpen.
L-Emaandag 17 augustus 2015 @ 17:56
Bijzonder dat mijn vraag of ze fb hebben binnen twee Posts gaat naar aan de schandpaal nagelen :D Voor de duidelijkheid: dat was niet mijn idee achter die vraag.
Omentielvomaandag 17 augustus 2015 @ 19:42
Danic, rotsituatie is dat inderdaad. :*

Spirit, geen ervaring mee. Ben je al naar een huisarts gegaan ermee :*
LadyPaytonmaandag 17 augustus 2015 @ 19:51
@spirit. . Bedoel je het lip bandje? Dat zou echt wel al dicht moeten zijn. Mijn zoontje heeft het ook afgescheurd toen hij als 6 maanden van ons bed af kroop. Was met een weekje mooi dicht.
Mss even langs de huisarts.
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 17:56 schreef L-E het volgende:
Bijzonder dat mijn vraag of ze fb hebben binnen twee Posts gaat naar aan de schandpaal nagelen :D Voor de duidelijkheid: dat was niet mijn idee achter die vraag.
Maar wat dan wel? Kijken of er meer dezelfde ervaringen zijn als de mijne?

Geen ervaring helaas Spirit.
L-Emaandag 17 augustus 2015 @ 19:54
Ohja Spirit, oudste heeft dat lipbandje ook zelf gekliefd toen hij een peuter was door op zijn gezicht te vallen, ik kan me niet eens meer herinneren dat hij er na wat bloed in de mond nog last van had. Geeft ze alleen pijn aan, of is er ook iets te zien?
L-Emaandag 17 augustus 2015 @ 20:02
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 19:53 schreef danic het volgende:

[..]

Maar wat dan wel? Kijken of er meer dezelfde ervaringen zijn als de mijne?

Geen ervaring helaas Spirit.
Om aan te geven dat het een nadeel heeft: dat als je kind dus valt er onmiddellijk het gevaar is dat ze met het hoofd onder water komen. Op zo'n fb-pagina heb je kans dat andere ouders het lezen, itt tot een mail die kant op, en dit lijkt me wel iets waarvan je wil dat anderen het ook weten. Gewoon om ongelukken te voorkomen, in de verste verte niet om het bedrijf op een nare manier neer te zetten. En wellicht kunnen zij zelf dit ook aangeven in de gebruiksaanwijzing, er vanuit gaande dat het er niet al staat. Ik schrik er een beetje van dat men denkt dat ik adviseer om via social media anderen te gaan afbranden eigenlijk. Vind dat zo niet bij mij passen.. :@
danicmaandag 17 augustus 2015 @ 20:17
Ik ook niet ;)
En ik heb er wel aan gedacht om dit ergens te delen, maar ik kon niet goed bedenken waar. Ik ga je tip even meenemen. Thanks
vencodarkmaandag 17 augustus 2015 @ 21:26
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:02 schreef L-E het volgende:

[..]

Om aan te geven dat het een nadeel heeft: dat als je kind dus valt er onmiddellijk het gevaar is dat ze met het hoofd onder water komen. Op zo'n fb-pagina heb je kans dat andere ouders het lezen, itt tot een mail die kant op, en dit lijkt me wel iets waarvan je wil dat anderen het ook weten. Gewoon om ongelukken te voorkomen, in de verste verte niet om het bedrijf op een nare manier neer te zetten. En wellicht kunnen zij zelf dit ook aangeven in de gebruiksaanwijzing, er vanuit gaande dat het er niet al staat. Ik schrik er een beetje van dat men denkt dat ik adviseer om via social media anderen te gaan afbranden eigenlijk. Vind dat zo niet bij mij passen.. :@
Dat vind ik ook niet en is ook onterecht. Dan ga je uit van het negatieve. :)
(Ik lees en post dan niet gek veel hier maar dit wilde ik toch even zeggen).
Kyaramaandag 17 augustus 2015 @ 21:49
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 17:56 schreef L-E het volgende:
Bijzonder dat mijn vraag of ze fb hebben binnen twee Posts gaat naar aan de schandpaal nagelen :D Voor de duidelijkheid: dat was niet mijn idee achter die vraag.
Zo bedoelde ik het in elk geval niet hoor!

En eens wat betreft de waarschuwing.
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 07:55
Vervelend dat dit met dat zwempakje is gebeurt! Ik heb het met die van splash gehad met Jan, gelijk meer drijvers er uit gehaald. Nu gebruikt teun de splash en jan zwembandjes bevalt hem goed
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 07:57
Gisteren op het werk had ik het over de loco Bambino zegt mijn collega ik heb nog een stapel boekjes en een loco mini liggen weet niet wat ik er nog mee moet dus ze gaat het op zoeken en ik krijg het alvast voor de jongens! *O*
Deepfreezedinsdag 18 augustus 2015 @ 08:59
Bambino loco is ook snel makkelijk merk ik hier. Daan maakt ze inmiddels zo.

Spirit, is het gaan ontsteken ofzo? Je zou zeggen dat zoiets met een weekje wel over is. Of zou ze er steeds aan zitten met haar tong dat het weer gaat irriteren?
hilliebilliedinsdag 18 augustus 2015 @ 11:08
Wil ng even reageren op drijfmiddelen. Waar ik erg tevreden over ben is een puddle jumper. Deze hebben m'n kinderen gedragen tot ze goed op vleugeltjes bleven dragen (en daarna ook nog soms). Als je voor iets anders kiest als deze, kies dan bijvoorbeeld voor een zwemvestje, maar wel een die precies past. Wat ik vaak zie is zwemvestjes die te groot zijn en dan schiet eigenlijk het vestje omhoog. En dat is niet comfortabel voor het kind (en niet heel veilig). En koop nooit een opblaasbaar vestje, die passen namelijk nooit.. (Werk in en zwembad en heb er al veel gezien).
Als je een zwemvestje kiest, het beste een met de rits op de rug of met een ander systeem dat het kind hem niet zelf kan open maken.

Kurkjes zou ik pas doen als het kind op zwemles zit en al een beetje kan zwemmen. Anders is dat onvoldoende als drijfmiddel. Het kan wel in combinatie met vleugeltjes.

Een bandje om de middel kan ook als deze precies aan sluit (en dus niet af valt als een kind er mee loopt zonder vast te houden, want anders kan het in het water ook te makkelijk uit schieten namelijk). Persoonlijk zou ik dit in combinatie met vleugeltjes doen en niet los. Als je alleen met een band met het hoofd eerst in het water komt, kan een kind trouwens vaak ook niet gemakkelijk terug draaien

En zo zijn er (met name in Duitsland) ook nog een gordel voor om de middel met twee luchtzakjes er aan, deze zijn ook tüv goedgekeurd maar dat vind ik het helemaal niks om als drijfmiddel te gebruiken. Kan evt wel ter ondersteuning als een kind leert zwemmen (idee van kurkjes).

En nog een extra tip, als een kind last heeft dat vleugeltjes snijden, koop een zwemshirtje voor er onder aan en het zit veel comfortabeler.


Verder al een tijdje niets meer van me laten horen (druk met andere dingen en zo, lees zo af en toe nog mee). Maar hier gaat het prima. Jelle wordt volgende week 4 en gaat dan naar de basisschool. Spannend voor hem en ook voor mij wel een beetje. Hij heeft qua zindelijkheid namelijk een behoorlijke terugval. Hij is sinds januari zindelijk, maar sinds juni poept hij regelmatig weer in z'n broek (bijna dagelijks). Soms gaat het goed, soms alleen een klein drolletje maar soms ook z'n hele broek vol. Hij weet zelf niet hoe het komt (te druk bezig of niet voelen?). Dus zit qua dat betreft wel een beetje met m'n handen in het haar. Soms gaat het ook een paar dagen goed, of kan ik hem sturen in het naar het toilet gaan). Zo vreemd ook omdat hij gewoon een jaar helemaal zindelijk is geweest.. En helaas vind hij het zelf niet vies of vervelend. Verder is ie helemaal klaar voor en heeft ie er zin in.

Eline volgende week twee en daar gaat het ook goed mee. Denk dat het voor haar wel goed is dat Jelle naar school gaat. Kan ze wat meer dingen zelf doen ipv in de schaduw van Jelle te staan. Zal wel even wennen zijn voor haar in het beging, want ze doet vooral wat hij ook doet..
Omentielvodinsdag 18 augustus 2015 @ 19:20
Hillie :W
Jeetje. Al bijna een kleuter en peuter in huis. O+

Even een vraagje hoe jullie hiermee omgaan. Riley lijkt soms (steeds vaker) ruzie te maken om het ruzie maken.
Net toen ik haar flesje ging maken riep ze meteen boos dat ze geen flesje wilde. Dus ik zeg rustig tegen haar dat ze geen flesje hoeft en dat we dan een boekje gaan lezen. Toen riep ze boos dat ze wel een flesje wilde. Vond ik ook goed. Maar dan is het weer dat ze geen flesje wil. Na deze keer vertelde ik haar wederom rustig dat ik wel een flesje ga maken voor haar, maar dat ze deze niet hoeft te drinken.
Uiteindeljk heeft ze hem dicht tegen me aan zittend opgedronken en was het allemaal weer helemaal O+
Maar ik merk dat ik soms wat kriegelig wordt van dat constante ruzie om het ruzie maken :@
Het kan werkelijk om alles zijn dat ze deze strijd gaat leveren, waar voor mij beide keuzes acceptabel zijn.
Hoe pakken jullie dit aan?
#ANONIEMdinsdag 18 augustus 2015 @ 19:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:20 schreef Omentielvo het volgende:
Hillie :W
Jeetje. Al bijna een kleuter en peuter in huis. O+

Even een vraagje hoe jullie hiermee omgaan. Riley lijkt soms (steeds vaker) ruzie te maken om het ruzie maken.
Net toen ik haar flesje ging maken riep ze meteen boos dat ze geen flesje wilde. Dus ik zeg rustig tegen haar dat ze geen flesje hoeft en dat we dan een boekje gaan lezen. Toen riep ze boos dat ze wel een flesje wilde. Vond ik ook goed. Maar dan is het weer dat ze geen flesje wil. Na deze keer vertelde ik haar wederom rustig dat ik wel een flesje ga maken voor haar, maar dat ze deze niet hoeft te drinken.
Uiteindeljk heeft ze hem dicht tegen me aan zittend opgedronken en was het allemaal weer helemaal O+
Maar ik merk dat ik soms wat kriegelig wordt van dat constante ruzie om het ruzie maken :@
Het kan werkelijk om alles zijn dat ze deze strijd gaat leveren, waar voor mij beide keuzes acceptabel zijn.
Hoe pakken jullie dit aan?
Oh ja herkenbaar.. Hier ook ''Nee! Ja! Nee! Ja!'' en na de derde keer is het ''jammer dan, je hebt je kans gehad.''
LadyPaytondinsdag 18 augustus 2015 @ 20:23
Heel herkenbaar. Ik vind het ook moeilijk hier mee om te gaan.

Ik probeer er geen vraag van te maken. Dat helpt hier. Dus niet wil je een beker sap. Maar ik zet hier je sap neer.

Maar je ontkomt er niet aan af en toe.
Sylver_dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:32
Herkenbaar Omen, maar hier is het meestal als ze moe is of even niet lekker in haar vel zit. Dan helpt het ook het beste om het op jouw manier te doen en uiteindelijk even een knus momentje te creëren (zoals dat flesje op schoot idd).
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:18
Hier ook herkenbaar. En dan ook boos weglopen of met haar rug naar me toe gaan zitten ofzo. Echt mokken.
Ik blijf dan in de buurt zitten en zeg dat ze bij me mag komen als ze dat wil. Voor een kroel ofzo. Meestal komt ze binnen een minuutje. Als we dan gekroeld hebben is ze weer zen en stel ik de vraag nog een keer.
Dan gaan we het samen pakken ofzo
Maar ik betrek haar er nog iets meer bij en dat vindt ze fijn.
Kyaradinsdag 18 augustus 2015 @ 21:22
Herkenbaar Omen.Ik ga er eigenlijk op dezelfde manier mee om als jij. n mokken gebeurt hier ook regelmatig. Maar dat wordt dan wel aangekondigd en dan gaan ze op de mokplek liggen (onder de tafel) en meestal komt zus dan nog even bij mij vertellen waarom er precies gemokt wordt.

M vandaag tegen oma "mama heeft een baby in de buik!"
Oma :o :o :o
mama :? :N

:')
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:24
Grappenmaker :D

Vanavond pasten mijn schoonouders op omdat ik moest werken. Kindjes liggen al op bed, schoonouders beneden en Eva roept. Schoonmoeder naar boven, komt er heel droog uit Rosalie dr kamer: 'wat nu weer?' :o _O-
F_rdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:26
Haha die M.

Ean riep dat deze week ook maar die is sowieso niet zo complimenteus over mijn lichaam.
LadyBlackdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:29
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:22 schreef Kyara het volgende:
Herkenbaar Omen.Ik ga er eigenlijk op dezelfde manier mee om als jij. n mokken gebeurt hier ook regelmatig. Maar dat wordt dan wel aangekondigd en dan gaan ze op de mokplek liggen (onder de tafel) en meestal komt zus dan nog even bij mij vertellen waarom er precies gemokt wordt.

:D! O+

En bedankt he, M..... :X _O-
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 21:31
Hier een ik trek mn luier uit of ik ben nat! joh! alleen dat vannacht om 5 uur en daarna niet echt meer willen slapen... niet heel grappig
LadyBlackdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:32
OMG, ik ben een lijstje aan het maken van wat er allemaal mee moet op vakantie volgende week.

En waar ik echt van het "alleen je paspoort is écht belangrijk, de rest kun je ter plaatse kopen" ben, vind ik t nu toch wel spannend en staat er al vanalles op :')
Sylver_dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:34
Haha, M en Rosalie :D

Nora zei heel vaak 'dikke buik' wanneer ze 'blote buik' bedoelde. Ik heb ook aardig wat boze blikken onze kant op gezien op het strand :P
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:35
Gaan jullie vliegen of met de auto?
Wij gaan vliegen maar ik ga ervan uit dat ik spullen van beide meiden in 1 koffer krijg.
Sterker nog, ik zal wel moeten. Heb maar 3 koffers geboekt.
Maar ze lopen heel de dag bij en in het zwembad. Dus veel heb ik niet nodig toch? Paar luiers voor onderweg en dan koop ik daar wel een pak.
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:34 schreef Sylver_ het volgende:
Haha, M en Rosalie :D

Nora zei heel vaak 'dikke buik' wanneer ze 'blote buik' bedoelde. Ik heb ook aardig wat boze blikken onze kant op gezien op het strand :P
Dat deed eva zondag in het zwembad.
Ik: eva, na die mevrouw met het roze badpak mag jij er via het ttrappetje uit
Eva: 'die mevrouw heeft echt dikke benen hè'
:@
Spirit82dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:38
Dank mbt de reacties van dat lip riempje, of hoe je het ook noemt :') Het is echt al een poos geleden en als ik kijk is het ook niet heel meer, maar duidelijk gespleten geheeld. Ze geeft vaak pijn aan, maar er is geen bloed. Een huisarts kan niet zoveel doen, lijkt me, maar ik was wel benieuwd of het snel heelde of dat kinderen er vaker last van zouden hebben. Dus dank voor de feedback :)

Wat betreft het schandpaal nagelen, LE, ik koppelde dat helemaal niet aan jou, maar aan de grote hoeveelheid negatieve reacties gekoppeld aan Facebook. Ik heb het snel doorgelezen en helemaal niet aan de persoon gekoppeld. De link tussen negatief en Facebook is echter snel gelegd als in dat mensen klagen via facebookpagina's van bedrijven, is all ;)
Sylver_dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:36 schreef danic het volgende:

[..]

Dat deed eva zondag in het zwembad.
Ik: eva, na die mevrouw met het roze badpak mag jij er via het ttrappetje uit
Eva: 'die mevrouw heeft echt dikke benen hè'
:@
:D
Wat zeg je dan eigenlijk? :)
Spirit82dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:40
Buurman liep laatst ook met blote borst. Isa: Buurman dikke buik!! Buurman: wat zegt ze nou? Manlief: oh eh dat je zo mooi bruin bent! Isa: BUURMAN DIKKE BUIK!!!!

:')
Sylver_dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:40
Ik heb dat al als we alleen maar een weekendje weg gaan binnen Nederland, LB. Laat staan als je echt op vakantie gaat :) Waar gaan jullie heen?
Sylver_dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:40 schreef Spirit82 het volgende:
Buurman liep laatst ook met blote borst. Isa: Buurman dikke buik!! Buurman: wat zegt ze nou? Manlief: oh eh dat je zo mooi bruin bent! Isa: BUURMAN DIKKE BUIK!!!!

:')
_O-

Hoorde hij het toen wel?
Spirit82dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:41 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

_O-

Hoorde hij het toen wel?
Ja toen wel, je kon me echt opdweilen :D Hij is zelf opa dus hij weet hoe kinderen zijn. Ik vond vooral mijn man's oprechte gene geweldig :P Maar kinderen zijn gewoon heel eerlijk en dat is soms lastig.
Kyaradinsdag 18 augustus 2015 @ 21:49
_O- _O-

heerlijk die kinderuitspraken O+
Lojdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:00
Heerlijk toch, die eerlijke kinderen!

Ow vroeg vandaag uitleg over het woord "twijfelen". En hij snapte het! Daarna zat hij de hele tijd het woord te gebruiken. "Mama, twijfel! Waarover schat. Twijfel of eten vies is :') of mama, twijfel of auto rood of roze is. :D O+

Echt, dit is zo'n leuke leeftijd!

Al vind ik het soms ook lastig hoor, hij heeft zoveel door.
SPOILER
vandaag is een oom van mij, soort van onverwacht overleden. Ik was dus best verdrietig vandaag. Hij vroeg waarom ik moest huilen. Tijdens het slapen vroeg hij of die oom nu ook een ster was.... Slik....
Verder ben ik op zoek naar een ander kdv. Gewoon een groep waar hij zich fijner voelt. Ik zat ook te denken aan een go, maar ik weet gewoon niet, waar ik moet beginnen. Zelfs in ons kleine dorpje zijn er al zoveel!

[ Bericht 0% gewijzigd door Loj op 18-08-2015 22:09:09 ]
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:06
Tja wat zeg je dan?
ik heb gezegd dat het niet zo netjes is om dat te zeggen.

De dame in kwestie hoorde het ook niet gelukkig.
Maar goed, eva is ruim 4, geen 2.
Tallydinsdag 18 augustus 2015 @ 22:08
Mijn jongste zei vanmiddag (toen ik met de oudste aan het kibbelen was over het avondeten) tegen haar zus: jij altijd wat }:|
Omentielvodinsdag 18 augustus 2015 @ 22:09
Ik houd van kinderuitspraken :D

Loj, :*
En leuk dat hij het woord twijfelen snapt O+
LadyPaytondinsdag 18 augustus 2015 @ 22:11
Brent is ook heel erg van de dikke buik.. het liefst zou hij bij iedereen eens naar de buik kijken.. om dan te constateren dat ze een Dikke Snavel hebben.

We vonden het heel schattig om "tik em aan ouwe" te zeggen tegen hem, en dan handjeklap.. Blijkt toch niet zo grappig als hij in de supermarkt naar een bejaarde loopt en dat zegt..
Niet iedereen kan het waarderen zeg maar.
Omentielvodinsdag 18 augustus 2015 @ 22:26
Riley vindt buiken trouwens mooi. Als ze een blote buik ziet loopt ze er op af en roept ze ook: "Mooie buik" :D

Hihi LadyPayton. Soms denk je even niet na over de gevolgen en krijg je zulke dingen :D
Kyaradinsdag 18 augustus 2015 @ 22:26
Loj :*

ik dacht dat hij het wel naar zijn zin had op het kdv maar blijkbaar toch niet?
aapieanniedinsdag 18 augustus 2015 @ 22:29
Omen lastig wel. Hier komt het nog niet echt voor dus helaas geen tips voor je...

En de uitspraken over dikke lichaamsdelen _O- iets met kinderen spreken altijd de waarheid toch :+

Hier vandaag een rot dag. Vanmiddag te horen gekregen dat ik morgen mn spullen in mag leveren. Ik word te duur... (ben verdorie 22...)

En als ultime ik wil nog niet naar bed actie deed kaylee alsof ze erge pijn had aan haar arm... tijdens het spelen zei ik na dit puzzeltje gaan we naar bed. Vriend tilde haar op en ineens begon ze te huilen en hield haar arm stijf.
Toch maar gewoon avond ding gedaan en op bed gelegd maar dat hebben ze 6 straten verder nog gehoord dus de hap gebeld. Afspraak voor 10 over half 9 want het was niet erg genoeg om gelijk te hoeven komen. 10 minuten nadat we hadden gebeld kon ze ineens alles weer en liet zich na afzeggen van de afspraak liefjes in bed leggen :?

Om gelijk hier maar even te vragen, hoelaat gaan jullie kinderen naar bed? Is kwart over 7 te vroeg?? Ze treuzeld de laatste tijd wel vaker maar dit vond ik net iets te extreem om te rekken dat.je niet naar bed hoeft
Tallydinsdag 18 augustus 2015 @ 22:32
De mijn doet overdag geen dutje dus om 19:00 gaat ze plat zonder morren.
Als ze wel een dutje doet hoef ik dr echt niet voor 21:30 op bed te leggen want dat word keten en dr zus wakker maken.
LadyPaytondinsdag 18 augustus 2015 @ 22:33
Brent (net 2) gaat ook om kwart over zeven naar bed. Dan nog even een verhaaltje en een paar liedjes.. denk dat hij rond kwart voor acht echt slaapt.

@aapieannie.. doet ze nog een middagslaapje.. want dat maakt ook nogal uit.
Balen van je baan. Kwalitatief uitermate teleurstellend.
Shandalydinsdag 18 augustus 2015 @ 22:34
Gecondoleerd Loj :*

Kinderuitspraken blijven geweldig... en ik zou ze echt beter bij moeten houden :@ Ben er al zoveel van Lars weer vergeten...

Aapie :* Vandaag te horen krijgen dat morgen je laatste dag is? Kan dat zomaar? Heb je niet sowieso een wettelijke opzegtermijn enzo?
Bedtijd... Dat varieert hier voor Femke tussen zeven en acht.... en tegenwoordig - vakantietijd - wordt het vaker tegen achten dan net na zevenen :@ Ook voor Lars wordt het stiekem steeds later, officieel was het 20:00u = bedtijd voor hem, maar inmiddels is het vrij standaard half negen, en soms nog later...
Lojdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:37
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:26 schreef Kyara het volgende:
Loj :*

ik dacht dat hij het wel naar zijn zin had op het kdv maar blijkbaar toch niet?
Tot een maand geleden wel. Hij is nu van dag gewisseld en zit in een groep met 9 kinderen onder de anderhalf. Verder zit er een kindje van bijna 4 en een van net twee, hij mist dus aansluiting en de juffen hebben geen tijd voor hem (wat ik met deze groepsindeling ook echt wel snap).
Ow is ook echt verdrietig omdat hij naar "schooltje" moet.. "Weet niet wat ik moet spelen mama"

Ik hoop trouwens dat hij altijd zo eerlijk en duidelijk blijft met wat hem dwars zit :)

Hoe is t met jouw meiden en heer Kyara?
aapieanniedinsdag 18 augustus 2015 @ 22:37
Ik had helaas een 0 uren contract dus dan mogen zij (en ik) elk moment opzeggen. Maargoed waar een deur dicht gaat gaat er ergens anders wel weer eentje open ;)

En ja kaylee slaapt nog wel smiddags. Daar komt ze zelf om vragen als we thuis zijn. (Op het kdv gaat ze gewoon na het middag eten)
Als ik haar niet wegleg dan loopt ze om 11 uur nog rond. Morgen maar eens met het middag slaapje rommelen
danicdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:38
Misschien vrijgesteld van werkzaamheden.
Hoe dan ook, Tis kut :*

Rosalie slaapt tussen de middag nog zo'n 3 uur. Om 18.45 gaan we dan naar boven. Samen in bad, rond 19.00 eruit en dan het hele ritueel. Afhankelijk of ik alleen ben of dat we samen zijn gaat het de ene keer wat sneller dan de andere keer. Maar ze liggen voor 19.30.
Allebei
Shandalydinsdag 18 augustus 2015 @ 22:38
Ow, en ze doet thuis geen middagdutjes, maar op het kdv nog wel. Vandaag vertelden ze dat Femke vanmiddag maar liefst 3 uur geslapen had! :o En ze ging om half acht zonder mokken slapen O+

Ze vierden vandaag een verjaardag van een groepsgenootje van haar. Meiske werd 1, en ze trakteerde op ballen! Een Nijntjekoekje leuk verpakt met 3 plastic ballen (ballenbakballen). Zo leuk! Femke heeft vanavond toen we thuis waren al zoveel lol van die 3 ballen gehad... zou er bijna zelf zo'n ballenbak voor aanschaffen O+

Arme Ow... :*
Phaidradinsdag 18 augustus 2015 @ 22:44
Gecondoleerd Loj :*. Sneu is dat, als ze zo duidelijk door hebben dat er ook verdrietige zaken op de wereld zijn. Je zou ze zo graag altijd puur, onschuldig en naief willen houden.
Lojdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:44 schreef Phaidra het volgende:
Gecondoleerd Loj :*. Sneu is dat, als ze zo duidelijk door hebben dat er ook verdrietige zaken op de wereld zijn. Je zou ze zo graag altijd puur, onschuldig en naief willen houden.
Nou dat vooral. Maar mijn emoties verborgen voor m'n jongens houden, voelt ook niet goed.

En tnx allemaal
Kyaradinsdag 18 augustus 2015 @ 22:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:37 schreef Loj het volgende:

[..]

Tot een maand geleden wel. Hij is nu van dag gewisseld en zit in een groep met 9 kinderen onder de anderhalf. Verder zit er een kindje van bijna 4 en een van net twee, hij mist dus aansluiting en de juffen hebben geen tijd voor hem (wat ik met deze groepsindeling ook echt wel snap).
Ow is ook echt verdrietig omdat hij naar "schooltje" moet.. "Weet niet wat ik moet spelen mama"

Ik hoop trouwens dat hij altijd zo eerlijk en duidelijk blijft met wat hem dwars zit :)

Hoe is t met jouw meiden en heer Kyara?
Aaah, dat schiet dan inderdaad niet zo op. Maar wel heel fijn en knap dat hij dat zo goed kan aangeven inderdaad. En er is geen mogelijkheid om van groep te wisselen?

Op zich zal het vinden van een andere opvang niet heel lastig moeten zijn. Je weet precies wat je zoekt en je kent je kinderen ook (itt wanneer je zwanger een opvang gaat zoeken).

Komt vast goed :*

Hier gaat het wel goed hoor.

M zit een beetje in een "ik ben toe aan school maar ik mag nog niet dus ga ik grenzen opzoeken en er keihard overheen-fase". Soms best irritant, vaak ook heel grappig en aandoenlijk. Meiden kunnen elkaar soms ook lekker in de haren zitten en zeker met dit weer zit iedereen elkaar dan een beetje in de weg.

Hier beginnen we om 18.30 met het bedritueel en met een beetje mazzel ligt iedereen om 20.00 uur in zijn/haar bed. En dat is dan zonder bad maar wel met springen/drinken/stoeien/tent bouwen/lezen op het grote bed en een heleboel getreuzel :D
Omentielvodinsdag 18 augustus 2015 @ 23:05
Hier ligt ze tussen half 7 en 7 uur in bed. Meestal meer in de buurt van half 7. En middagslaapje wisselt hier gewoon heel erg. Soms slaapt ze makkelijk twee uur. De andere keer is ze er binnen een half uur weer uit.
Op de camping ging ik overigens een keer uit eten en dat etentje begon om 6 uur pas. En dat redde ze ook heel erg goed. Maar daarbij moet ik eerlijk erbij vertellen, dat ik haar om kwart over twee op bed heb gegooid (niet letterlijk uiteraard) omdat ze echt geen vrolijke bui had (want moe) en ze toen tot ruim 2 uur geslapen heeft.

Kyara, lastig is dat. Je hoort dat meer dat ze rond die leeftijd toe zijn aan school en zich daardoor iets minder goed gedragen :*

Loj, zielig voor Ow zeg. Arm mannetje :*
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 23:08
Sterkte loj
Wel goed dat je ook je verdriet laat zien, zo leren de kinderen ook dat verdriet ook iets is wat je mag laten zien
kaatjejanniedinsdag 18 augustus 2015 @ 23:52
Gecondoleerd loj.

Luuk liep vandaag een beetje met z'n ziel onder z'n arm.
Riep hij vorige week nog dat Sofie niet naar de opvang mocht, maar naar school moest. Nu was het eindelijk zover en hij mistte dr O+ O+
Hij was helemaal gelukkig toen hij haar weer zag.
We starten t bed ritueel tussen 18.15 en 18.30. Ze zijn beide moe en slapen voor 19 uur.
Sylver_woensdag 19 augustus 2015 @ 07:22
Gecondoleerd, Loj.
Ik vind het altijd zo knap on te lezen hoe goed Ow zich al kan uitdrukken. Dat is echt heel veel waard. Ik ben zelf erg slecht in het uiten en verwoorden van mijn emoties, dat is echt iets dat Nora wel wil leren.

Balen van je baan, aapie :( Hopelijk vind je snel weer iets nieuws.

Hier start het avondritueel rond 18.15 als we in bad gaan. Ze ligt er meestal rond 19.15 in. Soms iets eerder en het was ook een tijdje 19.30/20.00, toen ze in een 'ik-heb-niet-zoveel-slaap-nodig'-periode zat ;)
Twinkle20woensdag 19 augustus 2015 @ 07:29
Loj gecondoleerd. Het is niet fijn als je kleintje het niet naar zijn zin heeft op de opvang.

Die uitspraken _O-

Hier gaat ook alles om 19 uur naar bed. En Djenna slaapt 's middags ook nog. Doen we dat niet .. dan breekt ze rond 16 uur en gaat ze slaan .. met spullen gooien en zulks.
Cwenwoensdag 19 augustus 2015 @ 08:22
Loj :*

Hier gaan we om 21.00-21.30 naar boven en slaapt ze tussen 21.30 en 22.00, met uitschieters naar 22.30 uiteraard. Ze is wel steeds vroeger wakker nu 's ochtens (rond 7.00 uur) en daar baal ik van, want ze is dan nog wel moe. Maar ja, ik morrel liever niet aan haar middagslaapje, want dat heeft ze echt nog wel nodig... Of moet ik dat er toch afhalen? Want zo is het voor ML en mij best pittig.
As1981woensdag 19 augustus 2015 @ 08:41
Loj gecondoleerd

Cwen is zou het toch proberen kijken wat het doet. Hier vond ik het fijner om het lastige moment om 5 uur te hebben dan de strijd in de avond.

Maar ik heb misschien makkelijk praten met kinderen die beide bij 18 maanden stopte met hun middagslaapje.
Kyarawoensdag 19 augustus 2015 @ 08:57
Cwen, misschien een tussenweg? M sliep s middags op een gegeven moment heel diep en vast. Toen we hem max 2 uur lieten slapen ging dat een stuk beter. De meiden slapen niet elke dag s middags. Als we weg zijn kunnen ze prima zonder maar thuis is het toch wel fijn.

Ik zou het gewoon proberen.
NotTheSamewoensdag 19 augustus 2015 @ 09:07
Ik zou inderdaad ook gaan spelen met het middagslaapje. Als je niks probeert, weet je ook niet of het werkt.

Hier begint het avondritueel rond 18.15uur voor beide. Uiterlijk 20.00uur zijn ze allebei boven. Slapen (met name Piranha) is een ander verhaal :').
Deepfreezewoensdag 19 augustus 2015 @ 09:08
Loj, gecondoleerd.

Die groepsverdeling op het kdv is niet helemaal lekker dan. Ik zou eens kijken of hij van groep kan wisselen. En anders richting gastouder. Misschien kun je eentje vinden die hem ook naar een psz kan brengen? (voor het grotere groep gevoel van de basissschool)

Daan gaat rond half 8 naar boven. Dus hij ligt rond kwart voor 8/10 voor 8 alleen onder de wol. Meestal slaapt hij 10 minuten later wel. En dan is hij iets na 7 uur wakker.
In de vakantie was het van 9 tot half 9 slapen zo'n beetje. ook wel lekker. Middagslaapjes zijn er hier uit sinds hij anderhalf is.

Cwen, ik weet van mijn oudste dat hij ook 's avonds laat naar bed ging en overdag nog sliep. Hij kon echt niet zonder dat middagslaapje tot 3,5. Dan at hij 's avonds niks, en was te moe om gezellig in bed te komen 's avonds. Inkorten van het slaapje maakte het ook erger. Na een week proberen zonder middagslaapje maar geaccepteerd dat hij er laat in lag. Al was dat niet na half 10 dacht ik..

Daan is echt op dreef deze week. Maandagochtend bij een spelletje monopoly; hij moest 5 euro betalen aan mij. Maar hij had geen 5 euro. Dus ik zeg pak maar eentje van 3. En hij pakt er zo eentje van 2 bij om aan mij te geven. Zelfde ook met andere sommetjes.
En hij schreef maandagavond op het cadeautje voor mijn man uit zichzelf een "p" van papa.
Gisteren stond hij in de woonkamer en zei "mama, chris is op school, hij is niet op zijn kamer daar" en wijst met zijn vingertje naar het plafond waar chris zijn kamer boven is. Zelfde kon hij met de andere kamers en papa op zolder.
Ook nog samen naar de supermarkt gefietst, hij op zijn fietsje zonder zijwieltjes. En hij deed alle linksen en rechtsen goed.
Mijn peuter heeft haast :o
Susiewoensdag 19 augustus 2015 @ 09:25
Wat goed die rekensommetjes! Anouk is niet van het tellen, als ze 2 bedoelt zegt ze 4, maar steekt wel 2 vingers op :D vanaf 4 telt ze wel zo tot pak hem beet 20?
Daar staat tegenover dat ze wel goed is in letters en vandaag 6 x een A heeft geschreven....op de muur :( :D
Deepfreezewoensdag 19 augustus 2015 @ 09:33
Daan telt tot 14 goed, daarna doet hij maar wat ;)

Wat goed, A's schrijven !!!
(kreeg je het eraf?)
Susiewoensdag 19 augustus 2015 @ 09:47
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 09:33 schreef Deepfreeze het volgende:
Daan telt tot 14 goed, daarna doet hij maar wat ;)

Wat goed, A's schrijven !!!
(kreeg je het eraf?)
Zo goed als alles! Power sponsjes van Action! Maakt alles blinkend schoon ^O^
PureEvilwoensdag 19 augustus 2015 @ 09:55
Gecondoleerd en.sterkte loj.

Helaas iets wat we allemaal meemaken....

Wij zeggen.hier ook dat als iemans is overleden ze dan.een sterretje zijn.

Al.was ze er ook bij, bij de begrafenis van onze kat, in de tuin. Maar dat geeft niet. Zr weet nu tenminste waar die is


Cristel heeft ook weleens van die leuke uitspraken , en ze is zo bijdehand ❤
Deepfreezewoensdag 19 augustus 2015 @ 10:05
Tot nu toe heeft Daan het niet meegekregen dat er iemand is overleden (laatste was hij nog geen jaar). Bij de oudste hebben we niet verteld dat de overledene ergens heen ging. Hij heeft het wel eens gevraagd waar iemand dan was. Toen heb ik geantwoord dat ik het niet wist, wel dat zijn lichaam op het kerkhof was. Dat oma en vriendjes moeder geloven dat iemands ziel (in kinderwoorden uitgelegd) in de hemel komt, maar dat ik niet denk dat zoiets bestaat. Dus dat ik denk dat het over is hierna. En daar was hij tevreden mee.
Ik probeer zo weinig mogelijk "praatjes" op te hangen tegen de kinderen. De keren dat ik het gedaan heb kreeg ik ze soms een jaar later om mijn oren omdat hij toen wel groot genoeg was om iets uit te leggen. Dan vertel ik liever dat ik het niet weet, of zo goed mogelijk wat ik wel weet.
Maar dat is ook omdat ik eens een kindje in paniek heb gezien om alle sterren in de avond. Arme ding was helemaal verdrietig dat er zoveel mensen dood waren ;(
Phaidrawoensdag 19 augustus 2015 @ 10:54
Cwen, I. sliep vorig jaar zomer ook met middagslaapje pas rond 22 uur. Toen het zo lang licht was vond ik dat ook geen probleem, gingen we er na het eten nog lekker op uit. Stukje fietsen of wandelen of nog even spelen in de tuin O+. Maar toen het herfst/winter werd, vonden we het vervelender worden. Ook omdat ik toen best wel zwanger was en doodmoe na een dag werken. En naar bed brengen ging ook heel moeilijk, daar was ik (want hij dronk nog aan de borst en vriend kon hem niet in slaap krijgen) zo een uur mee in de weer. Dus toen eerst het middagslaapje teruggebracht naar maximaal 1 of 1,5 uur (beetje opletten wanneer hij in lichte slaap was). Dat werkte een tijdje, maar sinds ik geloof december is het middagslaapje er helemaal af (met een enkele uitzondering als we een heel drukke dag/ avond hebben of als hij echt te vroeg wakker is). En nu gaan we rond 18.45 naar boven en slaapt hij eigenlijk altijd tussen 19 en 19.30 uur. De eerste weken was de koek rond 17 uur wel op, maar dat is iets waar we even doorheen moesten. Was ook zo toen we van 2 naar 1 slaapje gingen overdag. Nu mag hij, als wij gaan koken, altijd een half uurtje filmpjes kijken op de tv. Dat is net genoeg rust om ook de maaltijd nog gezellig door te komen. Meestal dan ;).

Dood vind ik ook een lastig onderwerp. Het hoort erbij, en ik merk dat hij er steeds vaker vragen over heeft (het helpt niet dat onze kat opeens, na 12 jaar, besloten heeft dat hij muisjes wil/kan vangen). En ik wil ook niet blijven zeggen dat je altijd beter wordt als je ziek bent, want dat is gewoon niet altijd zo. Maar ook niet onnodig angstig maken. Lastig om de balans te vinden bij wat je wel en niet vertelt.
Kyarawoensdag 19 augustus 2015 @ 11:07
Ik vind het ook lastig. De hond van mijn schoonouders is van het voorjaar overleden en M heeft het daar nog best vaak over gehad. Ik heb zijn vragen naar waarheid beantwoord. Als hij meer wilde weten vroeg hij door. Kinderen weten zelf goed wat ze aankunnen volgens mij.

Maar dit ging om een hond, en dan niet eens van onszelf dus de emoties waren er ook niet echt.

Wat dat betreft was ik "blij" dat we het begrip dood op deze manier konden introduceren en niet met het verlies van een dierbare.

Staat er een beetje vreemd maar jullie begrijpen denk ik wel wat ik bedoel.
PureEvilwoensdag 19 augustus 2015 @ 11:30
Cristel heeft hier alles grzien.van onze kat. Dat ie in een doosje lag en dood was (niet slapen...nee) ze heEft een tekening gemaakt . Rn zr was erbij toen er een gat werd gegraven en de doos in de grond ging. Ook toen er aarde op werd gegooit.

Later hebben ze steentjes gezocht voor op t grafje en er staat nu ook een kruis bij met naam en datum.

Ze heeft het wel vaker over de dood. Als jij dood bent mama dan ga jr ook in een doos. Ja klopt. Vind het goed dat ze dit begrijpt. Niks raars aan
kaatjejanniewoensdag 19 augustus 2015 @ 11:43
Sofie heeft alles mee gekregen bij mijn schoonvader 2 jaar geleden. Ze was toen 2,5 ze weet nu alles nog. Ze kan zo alles weer vertellen. Een tante zei toen nog tegen dr dat opa lag te slapen. Sofie dr antwoord :" Nee hoor, opa slaapt niet. Hij is dood. Dan doe je het niet meer "
Tien we vlak na de begrafenis op de begraafplaats waren zat er op opa's graf een witte vlinder, die noemt ze nu opa vlinders.
Mevr_Muswoensdag 19 augustus 2015 @ 11:51
Nadat de (jaren geleden overleden) opa van vriend een tijd geleden ter sprake kwam is de dood hier ook een veelbesproken onderwerp. Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn en er vertrouwen in de hebben dat hij niet meer informatie vraagt dan hij aan kan. En ik vind het heel mooi en verrassend met wat voor vragen en opmerkingen hij komt. Het zijn vooral de praktische dingen die hij zich afvraagt: hoe oude opa er nu uitziet (of we een keer kunnen gaan kijken en hem op kunnen graven :') ), wanneer oma dood gaat en wie er dan in haar huis gaat wonen, maar ook wanneer hij zelf dood gaat ("kan je een kalender maken mama, tot ik dood ga?" :X )
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 12:08
Wat goed van die rekensommetjes Deep. Hier telt ze van: "1, 3, 5" :D

En dood heeft Riley nog niet bewust meegemaakt. Vind ik wel een moeilijk onderwerp, waar ik zelf ook nooit te lang aan durft te denken
Phaidrawoensdag 19 augustus 2015 @ 12:16
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 11:51 schreef Mevr_Mus het volgende:
Nadat de (jaren geleden overleden) opa van vriend een tijd geleden ter sprake kwam is de dood hier ook een veelbesproken onderwerp. Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn en er vertrouwen in de hebben dat hij niet meer informatie vraagt dan hij aan kan. En ik vind het heel mooi en verrassend met wat voor vragen en opmerkingen hij komt. Het zijn vooral de praktische dingen die hij zich afvraagt: hoe oude opa er nu uitziet (of we een keer kunnen gaan kijken en hem op kunnen graven :') ), wanneer oma dood gaat en wie er dan in haar huis gaat wonen, maar ook wanneer hij zelf dood gaat ("kan je een kalender maken mama, tot ik dood ga?" :X )
Opa opgraven :9 :X en ik zie die kalender helemaal voor me, luguber! Doe eens niet, S!
Kyarawoensdag 19 augustus 2015 @ 12:18
Musje :X :o O+

M vond het ook heel bijzonder dat er nog wel een foto van de hond bij opa en oma stond. "dat is fijn, nu kan ik toch nog even naar hem kijken"
Hilzillahwoensdag 19 augustus 2015 @ 14:37
Meld! Hoi! Eens kijken of ik hier kan blijven zonder steeds te Heintje Davits-en zoals in het andere topic :')

MIJN BEEBIE IS 2 GEWORDEN VANDAAG!!!
Spirit82woensdag 19 augustus 2015 @ 14:43
Gefeliciteerd met je baby dreumes Hilz!

Dood komt hier ook regelmatig ter sprake. Ik probeerde het eerst te vermijden. Isa plet nogal graag mieren en ik vertel haar steeds dat ze dat niet moet doen, want dan gaan ze stuk. Laatst zei ze ineens uit zichzelf: "Nee, niet stuk. Dood!". Geen idee hoe ze daar dan bij komt... Verder ging ze er niet op in, dus ik ook niet. Ik zou haar voor dat begrip liefst zo lang mogelijk beschermen :@

KJ, opa vlinders O+ Wat mooi.
Phaidrawoensdag 19 augustus 2015 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:37 schreef Hilzillah het volgende:
Meld! Hoi! Eens kijken of ik hier kan blijven zonder steeds te Heintje Davits-en zoals in het andere topic :')

MIJN BEEBIE IS 2 GEWORDEN VANDAAG!!!
Gefeliciteeeerrd *O* *O* *O*
Skoapwoensdag 19 augustus 2015 @ 14:47
Gefeliciteerd Hillz!
Shandalywoensdag 19 augustus 2015 @ 14:47
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:43 schreef Spirit82 het volgende:
Gefeliciteerd met je baby dreumes Hilz!
Peuter! Gefeliciteerd! *G*
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 14:53
Gefeliciteerd Hilz *O*
#ANONIEMwoensdag 19 augustus 2015 @ 15:22
Sterkte Loj..

Gefeliciteerd Hilz!

Hier ook ''sterretjes'', Billy wil ook regelmatig even door z'n dakraam kijken of hij de poesjes ergens kan zien.
danicwoensdag 19 augustus 2015 @ 15:29
Ik had afgelopen zaterdag de uitvaart van een oud-tante. Ik heb de kinderen daar niet over ingelicht. Ik ben er alleen naar toe gegaan.

Net daarvoor waren we in Blijdorp. Daar staan geregeld medewerkers langs de paden met karren. Daarop liggen dan huiden, skeletten enzo. Dus we gingen erbij kijken, hebben een tijgervel geaaid o.a. Net daarvoor had ik ze in de vlindertuin een slangenhuid laten zien. Verteld dat als de slang gaat groeien, zijn vel te klein wordt en hij eruit kruipt en dan een nieuw vel heeft.
Eva dacht dat dit met tijgers ook zo ging. Uitgelegd dat dit bij tijgers niet kon, en dat ze pas het vel eraf konden halen als de tijger dood was.
Ik dacht dat het daarmee klaar was.
Kwartiertje later kwam ze erop terug. Het begrip 'dood' was toch wel lastig. Ik merkte dat ik goed uit moest leggen dat het geen 'slapen' was.
En of dat dan zeer had gedaan bij die tijger, dat vel eraf halen. Uitgelegd dat je niks meer voelt als je dood bent.
Of wij dan later bij haar ook haar vel eraf gingen halen als ze dood ging :X
Verteld dat we dat niet gaan doen, maar dat we haar in een kistje bewaren, net als Sneeuwwitje....

Ik vond het toch best lastig. Want Eva lijkt niet te stoppen met vragen en gaat het dan reflecteren naar zichzelf. Kan geen onderscheid maken tussen de dood van een dier en van een mens.
Gelukkig was ze tevreden met de uitleg over het kistje.
danicwoensdag 19 augustus 2015 @ 15:29
Hilz *O* feli!
Kyarawoensdag 19 augustus 2015 @ 15:36
Hilz, gefeliciteerd met de Senn! *G*
kaatjejanniewoensdag 19 augustus 2015 @ 15:39
Gefeliciteerd hilz!

Luuk heeft een nieuw woord: krokohapt

Hij had t net effe lastig. Zus had een vriendinnetje te spelen en hij mocht eigenlijk niet mee doen. Wat ik dan van de meiden best snap.
Ik ben maar met m gaan kleien. Dat vond ie geweldig. Ik moest allemaal slangen maken. .. <3
Susiewoensdag 19 augustus 2015 @ 18:06
Hilzz gefeliciteerd met je peuter! *O*
Sylver_woensdag 19 augustus 2015 @ 18:28
Gefeliciteerd Hillz! *O*
Sylver_woensdag 19 augustus 2015 @ 18:37
Wat een lastig concept he, de dood. Ik heb het er nog niet over hoeven hebben, maar denk er wel eens overna hoe zoiets uit te leggen is aan een peuter.
Ik wil iig geen 'verhaaltjes ophangen', geen dingen vertellen die ik zelf ook niet geloof, maar ik vind het maar een lastig onderwerp.

Wel een goeie om te horen van dat kindje dat overstuur was bij het zien van zoveel sterretjes, daar had ik nog niet aan gedacht.
Wel gehoord van een vriendin waarvan haar dochter bang was om te gaan slapen en niet meer wakker te worden omdat een tante vertelde dat 'opa nu slaapt en niet meer wakker wordt'.
Daar had ik nog nooit bij stilgestaan.


In dat kader; ik was gisteren bij de kinderboerderij en hoorde opa tegen zijn 4-jarige kleindochter zeggen dat het varkentje er niet meer is: 'nee, die was ziek he, die hebben ze afgemaakt'. Tja, zo kan het natuurlijk ook :X
#ANONIEMwoensdag 19 augustus 2015 @ 18:40
Dat van het slapen gaan is ook echt een no-go, dan durft het kind nooit weer te gaan slapen :o
Sterretjes voldoen hier nog, verder is hij heel erg bezig met de beestjes buiten (slakken, torretjes, vliegen). Die zijn dan gewoon dood volgens hem.

Wij hebben vandaag poppertjes met beibeis gegeten :Y)
Ticootjewoensdag 19 augustus 2015 @ 18:42
Oh maar hier hebben we het ook niet mooier gemaakt dan het is. Dood is dood.
#ANONIEMwoensdag 19 augustus 2015 @ 18:54
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 18:42 schreef Ticootje het volgende:
Oh maar hier hebben we het ook niet mooier gemaakt dan het is. Dood is dood.
Maar hoe leg je dat uit als je zélf niet weet wat ''de dood'' is? :?

Ik geloof niet in goden, de hemel en de hel. Ik kan dus geen verklaring geven dat het lichaam dood is en de ziel naar boven is vertrokken.

Nu is het heel simpel; ''Hij doet het niet meer, stuk, hij is dood.''
Ticootjewoensdag 19 augustus 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 18:54 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Maar hoe leg je dat uit als je zélf niet weet wat ''de dood'' is? :?

Ik geloof niet in goden, de hemel en de hel. Ik kan dus geen verklaring geven dat het lichaam dood is en de ziel naar boven is vertrokken.

Nu is het heel simpel; ''Hij doet het niet meer, stuk, hij is dood.''
Dat ja. Dood is dood.

Van nijntje heb je een boekje over oma pluis.
aapieanniewoensdag 19 augustus 2015 @ 19:07
Hilz gefeliciteerd!

Over de dood, nog geen idee hoe we dat ooit eens gaan uitleggen.

Nog een vraagje, kaylee is nu net 2, wanneer moeten we ongeveer weer naar het cb?
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 19:07
En je kan dat eventueel later aanvullen dat sommige mensen geloven dat er een hemel is en anderen in sterretjes.
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 19:09
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:07 schreef aapieannie het volgende:


Nog een vraagje, kaylee is nu net 2, wanneer moeten we ongeveer weer naar het cb?
Riley ging bij twee jaar en twee weken. Maar ik heb toen zelf gebeld naar het cb, omdat ik nog geen oproep had gekregen
Cwenwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:55
Hier is CB weer net 2 jaar en 3 maanden.

Hilz, gefeliciteerd!!
Sylver_woensdag 19 augustus 2015 @ 19:55
Hier zeiden ze dat ik met 2 jaar oproep zou krijgen, aapie. Ze is nu bijna 25 maanden, maar nog geen oproep gezien. Binnenkort eens bellen, ben wel benieuwd hoe lang ze nu is.
Kyarawoensdag 19 augustus 2015 @ 21:31
Ja, dan zou ik even bellen :Y
Cwendonderdag 20 augustus 2015 @ 08:41
Dromen... We hebben zonder gein vanaf 3 uur de hele nacht opgezeten met een hysterische Ellie. Ze wilde niet meer slapen. De reden: een droom (zei ze). Uiteraard viel ze om 6.00 toch in slaap, maar ze ligt te kreunen, te huilen en te piepen tussendoor. Geen koorts, geen poep, geen idee wat het wel kan zijn...
Kan ze echt zo heftig dromen? Herkent iemand dit?
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 08:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 08:41 schreef Cwen het volgende:
Dromen... We hebben zonder gein vanaf 3 uur de hele nacht opgezeten met een hysterische Ellie. Ze wilde niet meer slapen. De reden: een droom (zei ze). Uiteraard viel ze om 6.00 toch in slaap, maar ze ligt te kreunen, te huilen en te piepen tussendoor. Geen koorts, geen poep, geen idee wat het wel kan zijn...
Kan ze echt zo heftig dromen? Herkent iemand dit?
Dat kan zeker heftig zijn. Zij maken het echt mee. Althans denken het echt mee te maken en kunnen moeilijk nog realiteit onderscheiden.
De oudste heeft veel last van dromen. Gisteravond ook weer. En toen ze kleiner was heb ik een nacht met haar op schoot gezeten omdat ze me niet los wilde laten. Want in haar droom liep ik weg en kwam ik niet meer terug.
Gelukkig kunnen we nu duidelijk maken dat het maar een droom was. Praten we er over en kan ze weer slapen (maar niet zo vast meer als daar voor).
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 09:10
Hier ook wel eens nachtmerries. Maar zo heftig dat ze niet meer durfde te slapen
Zielig voor Ellie Cwen :*
PureEvildonderdag 20 augustus 2015 @ 09:29
Pas als je zelf een keer een zeer realistische droom hebt meegemaakt weet je dat t mogelijk is. (Hier aantal keer gehad dat ik niet wist of ik wakker was of droomde. Heel eng)
Cwendonderdag 20 augustus 2015 @ 09:41
Toch koorts... Haal haar net met 39.5 uit bed. We gaan naar de ha, want dit is de derde keer in een paar weken.
Deepfreezedonderdag 20 augustus 2015 @ 09:45
Koortsdromen kunnen echt naar zijn. Beterschap!

Hier is dood ook gewoon dood. Niks meer en niks minder. Nu chris ouder wordt kan ik meer uitleggen over hoe het lichaam werkt, en waarom het niet meer werkt. Ook al is het moeilijk uit te leggen, ook dat is uitleggen. Sommige dingen weten papa's en mama's ook niet. En dan geef ik mijn best mogelijk uitleg, of de uitleg van anderen (zoals optie hemel), en dat is het. Daar is Chris ook altijd wel tevreden mee geweest.
Skoapdonderdag 20 augustus 2015 @ 09:57
Hier ook hoge koorts vannacht & heftige dromen. Maandag & dinsdag ook al maar toen geen koorts. Nu ligt er een jongetje naast me te rillen met bijna 40 graden koorts. Paracetamol doet helaas niks...

Beterschap voor je meisje Cwen en groot gelijk dat je naar de huisarts gaat.
aapieanniedonderdag 20 augustus 2015 @ 09:57
Beterschap voor Ellie!
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 10:10
Beterschap voor jullie peuters Cwen en Skoap :*
Hilzillahdonderdag 20 augustus 2015 @ 10:37
Beterschap voor de mini's Cwen & Skoap
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 10:54
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 08:45 schreef Tally het volgende:

[..]

Dat kan zeker heftig zijn. Zij maken het echt mee. Althans denken het echt mee te maken en kunnen moeilijk nog realiteit onderscheiden.
De oudste heeft veel last van dromen. Gisteravond ook weer. En toen ze kleiner was heb ik een nacht met haar op schoot gezeten omdat ze me niet los wilde laten. Want in haar droom liep ik weg en kwam ik niet meer terug.
Gelukkig kunnen we nu duidelijk maken dat het maar een droom was. Praten we er over en kan ze weer slapen (maar niet zo vast meer als daar voor).
Bij ons gaat het sinds korte tijd wat beter. Snapt hij dat een droom niet echt is. Hij is nog wel bang en verdrietig, maar is makkelijker te troosten en dan zet hij het van zich af.

I. heeft ook een periode gehad dat hij zijn kamertje niet meer herkende 's nachts omdat de kleuren niet klopten en sommige dingen er anders uitzagen. Helemaal hysterisch was hij en ik snapte maar niet wat hij bedoelde. Hij was echt doodsbang, en daarnaast voelde hij zich niet begrepen. Ik vond het zo ontzettend zielig. Maar dat duurde gelukkig maar een paar dagen, toen viel het kwartje en was het goed.

Beterschap voor Ellie, en Skoap ook voor L! :*
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 11:21
Ach gossie Cwen.. Wat zielig. Beterschap! Wat naar dat ze zoveel ziek is :*

Voor jullie ook beterschap skoap!

Gefeliciteerd hillz! Wat ongelooflijk dat de Senn gewoon een peuter is joh :o

Eva slaapt nog steeds zo verschrikkelijk slecht -O- we hebben geprobeerd of het middagslaapje overslaan zou helpen en dat was zo, 1 nacht. Daarna raakte ze steeds vermoeider en was er zowel overdag als 's nachts niets meer mee te beginnen. Een keer of zes wakker worden per nacht is geen uitzondering :Z
Ze aait me tegenwoordig heel vaak over mijn wang terwijl ze roept hoe lief ik ben O+ En voor ze gaat slapen gaan we neusje neusje doen terwijl we tegen elkaar 'ik hou van jou' zeggen. Man, dan smelt ik hoor :D
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 11:22
De mijne pakt tegenwoordig je hoofd beet met beide handjes om je een zoen te geven op je mond (of kin). O+
En ze slaapt overdag niet meer maar heeft zo nu en dan nog wel eens een dag dat ze wat slaap moet inhalen :P Dat merken we 's avonds dan weer :')
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 11:24
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 11:22 schreef Tally het volgende:
De mijne pakt tegenwoordig je hoofd beet met beide handjes om je een zoen te geven op je mond (of kin). O+
En ze slaapt overdag niet meer maar heeft zo nu en dan nog wel eens een dag dat ze wat slaap moet inhalen :P Dat merken we 's avonds dan weer :')
Wij kijken nu maar gewoon naar de ochtend, hoe Eva dan is. Soms zijn er dagen dat ze alleen maar op de bank ligt, dan gaat ze slapen. Soms speelt ze nog heel actief en dan laten we haar lekker spelen. Het is wel makkelijk met een dagje uit, ze kan prima een slaapje overslaan.
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 11:25
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 11:24 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Wij kijken nu maar gewoon naar de ochtend, hoe Eva dan is. Soms zijn er dagen dat ze alleen maar op de bank ligt, dan gaat ze slapen. Soms speelt ze nog heel actief en dan laten we haar lekker spelen. Het is wel makkelijk met een dagje uit, ze kan prima een slaapje overslaan.
Daar hebben we gelukkig geen last van. En als dat ik dat lees van jou moet ik blij zijn met die 5 keer per nacht dat ze wakker word maar redelijk snel weer in slaap is.

Al dan niet met haar arm om mijn nek :')
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 11:31
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 11:25 schreef Tally het volgende:

[..]

Daar hebben we gelukkig geen last van. En als dat ik dat lees van jou moet ik blij zijn met die 5 keer per nacht dat ze wakker word maar redelijk snel weer in slaap is.

Al dan niet met haar arm om mijn nek :')
Vind ik niet hoor, ik vind vijf keer per nacht behoorlijk wat. Je slaap wordt toch onderbroken, hoe kort ook. Eva slaapt ook veel tussen ons in, het liefste dwars in bed en dan steeds een schop tegen je oor krijgen :D
#ANONIEMdonderdag 20 augustus 2015 @ 11:34
Cwen en Skoap :* Beterschap!

Voor zover ik weet hier geen enge dromen. Ben er wel wat huiverig voor, omdat ik zelf een slaapstoornis heb en dus élke nacht levendige nachtmerries heb. :@
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 11:36
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 11:31 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Vind ik niet hoor, ik vind vijf keer per nacht behoorlijk wat. Je slaap wordt toch onderbroken, hoe kort ook. Eva slaapt ook veel tussen ons in, het liefste dwars in bed en dan steeds een schop tegen je oor krijgen :D
Ik krijg meteen een klap (met vlakke hand) op mijn wang :')
En ik ben er nu aan gewend dat ze zo vaak wakker word dus heb ik er geen tot minder last van.
Enige wat ik vervelend vind (maar dat is iets van mijzelf) is dat ik de ene keer dus ook snel slaapt maar vaker gewoon wakker lig. Vanmorgen vanaf 5 uur al bijvoorbeeld. En dan ben ik blij dat ik er om 7 uur uit kan :')

En mijn man maar gek vinden dat ik 's avonds vaak vroeg moe ben of in slaap val :')
Die word nog niet wakker als er een bom afgaat :')
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 12:36
Wat ik lastig vind als Riley bij me slaapt, is dat ik mijn ene arm niet goed kwijt kan. Heel moeilijk uit te leggen.
Wakker worden als je peuter nog slaapt is O+
Laatst lag ze met haar hoofdje op Ollie heel dicht tegen me aan O+
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 12:51
Tnx voor de reacties op mijn fb-zwembandjesbedrijf-post-dinges. Ik zit niet zo lekker in mijn vel, dan ga ik overal spoken zien :@

Loj, gecondoleerd :*

Wat betreft de dood, het is hier natuurlijk een hot topic en echt, kinderen gaan daar zo normaal mee om. De dood hoeft niet vermeden te worden, het is onderdeel van het leven. Leer je kind alsjeblieft dat het er mag zijn, en wees daarin het voorbeeld: benoem het zoals het is. Sinds Elva dood is zijn wij op sommige plekken echt een paria, omdat er mensen zijn die alles rondom dood niet kunnen handelen, dat is zooo verdrietig. Ik wil er echt voor waken dat mijn kinderen zo worden, dat ze er niet eens over durven praten. Ik zelf kan echt niets met termen als sterretjes etc (no offence!), onze dochter ging dood en toen werd ze verbrand en nu staat haar as in een potje hier. Dat is ook exact wat we tegen de jongens zeggen. Vast iets minder mooi dan een sterretje worden, maar ook een stuk dichter bij de werkelijkheid, dat vinden wij fijner. Dieren gaan dood, mensen gaan dood, soms zelfs mensen die je heel erg lief hebt. Dat is helaas onvermijdelijk, en daar kun je je kind niet voor beschermen ( ;( ) maar je kunt wel je kind leren hiermee te dealen, er doorheen te worstelen, steun te vragen en te ontvangen, erover te praten. Dat helpt echt :)

Het boek 'Doodgewoon' van Bette Westera (http://www.gottmer.nl/kinderboeken/doodgewoon.html) is trouwens een aanrader O+ het is een gedichtenbundel voor kinderen en voor zowel ouder als kind heel mooi en indrukwekkend. Heel erg op kinderniveau geschreven (ik ben niet zo van de elitaire poezie).
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:51 schreef L-E het volgende:
Tnx voor de reacties op mijn fb-zwembandjesbedrijf-post-dinges. Ik zit niet zo lekker in mijn vel, dan ga ik overal spoken zien :@

Loj, gecondoleerd :*

Wat betreft de dood, het is hier natuurlijk een hot topic en echt, kinderen gaan daar zo normaal mee om. De dood hoeft niet vermeden te worden, het is onderdeel van het leven. Leer je kind alsjeblieft dat het er mag zijn, en wees daarin het voorbeeld: benoem het zoals het is. Sinds Elva dood is zijn wij op sommige plekken echt een paria, omdat er mensen zijn die alles rondom dood niet kunnen handelen, dat is zooo verdrietig. Ik wil er echt voor waken dat mijn kinderen zo worden, dat ze er niet eens over durven praten. Ik zelf kan echt niets met termen als sterretjes etc (no offence!), onze dochter ging dood en toen werd ze verbrand en nu staat haar as in een potje hier. Dat is ook exact wat we tegen de jongens zeggen. Vast iets minder mooi dan een sterretje worden, maar ook een stuk dichter bij de werkelijkheid, dat vinden wij fijner. Dieren gaan dood, mensen gaan dood, soms zelfs mensen die je heel erg lief hebt. Dat is helaas onvermijdelijk, en daar kun je je kind niet voor beschermen ( ;( ) maar je kunt wel je kind leren hiermee te dealen, er doorheen te worstelen, steun te vragen en te ontvangen, erover te praten. Dat helpt echt :)

Het boek 'Doodgewoon' van Bette Westera (http://www.gottmer.nl/kinderboeken/doodgewoon.html) is trouwens een aanrader O+ het is een gedichtenbundel voor kinderen en voor zowel ouder als kind heel mooi en indrukwekkend. Heel erg op kinderniveau geschreven (ik ben niet zo van de elitaire poezie).
Ja LE, daar heb je helemaal gelijk ik. Zo *is* het ook gewoon. Maar waar ik dan meer mee worstel, bij een gelukkig gebrek aan overleden vrienden/familie/kennisen/huisdieren, dat mijn oudste vooral vragen stelt over iets/iemand dood maken. Dan ziet hij bijvoorbeeld een foto in de krant over oorlog of simpelweg de poes die met een muis aan komt lopen. Dan zeg ik hem dat ik het zielig vind als hij een miertje plet, maar dat de kat een muis doodmaakt, dat is dan weer prima. En: "mama, waarom is die meneer dood?" (foto in de krant) "Tja jongen, sommige mensen vinden elkaar niet zo aardig, hebben ruzie en dan maken ze elkaar dood." Het is wat het is, maar ik vind het echt moeilijk om het uit te leggen. Ik vertel dan ook dat ik dat heel zielig vind, dat ik ook niet weet waarom ze dat doen en dat het beter is om een ruzie uit te praten (oh en vaker probeer ik zo'n uitleg te voorkomen door gewoon te zeggen dat die meneer dood is omdat mensen altijd een keer dood gaan en dan begraven worden. maar dat is niet altijd afdoende).

Ik zou willen dat de wereld anders was. Altijd al, maar met kinderen nog heel veel meer.
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:20
Phaidra, is jouw oudste dan niet nog wat te jong om foto's van oorlog te bekijken? :)

Hier ook zulke gesprekken met de oudste, maar die is 7. Hij mag sinds dit jaar soms het jeugdjournaal zien. Dieren die elkaar dood maken is hier ook prima, 'dat is de natuur'. Dat vinden ze allebei heel simpel en duidelijk.
Spees_Eenddonderdag 20 augustus 2015 @ 13:29
Poeh dat van die oorlogsfoto vind ik wel tricky.

Kinderen halen zich zoveel in hun hoofd.... als ik zou zeggen " sommige mensen maken ruzie, en dan maken ze elkaar wel eens dood" dan zou ik heel bang zijn dat mijn zoon in zijn hoofd heeft dat hij (of ik of papa of wie dan ook) gewoon dood gemaakt kan worden als er een keer ruzie is.
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 13:33
Laatst zat ik een natuurprogramma te kijken en daar had een inktvis een visje gevangen. Riley had helemaal niet door dat die dood was, maar zag de vis wel. Ik heb toen gezegd dat die inktvis dat visje gepakt had. Verder niks over de dood en de natuur uitgelegd.
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:33 schreef Omentielvo het volgende:
Laatst zat ik een natuurprogramma te kijken en daar had een inktvis een visje gevangen. Riley had helemaal niet door dat die dood was, maar zag de vis wel. Ik heb toen gezegd dat die inktvis dat visje gepakt had. Verder niks over de dood en de natuur uitgelegd.
Bewust niet? :)
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:20 schreef L-E het volgende:
Phaidra, is jouw oudste dan niet nog wat te jong om foto's van oorlog te bekijken? :)

Hier ook zulke gesprekken met de oudste, maar die is 7. Hij mag sinds dit jaar soms het jeugdjournaal zien. Dieren die elkaar dood maken is hier ook prima, 'dat is de natuur'. Dat vinden ze allebei heel simpel en duidelijk.
Nou ja, de krant ligt vaak op tafel en dan ziet hij iets. Niet altijd opzettelijk. Hij vindt het ook interessant om mee te kijken. Er staan namelijk ook wel eens vliegtuigen op de foto of grote auto's! En leuke mensen! Maar ja, niet alles is pais en vree.
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 13:37
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:35 schreef L-E het volgende:

[..]

Bewust niet? :)
Ja, bewust vermeden. Soort van bescherming met het idee dat ze zo jong dat nog niet hoeft te weten, zolang ze het niet echt doorheeft :@
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:39
Ik moest laatst mijn Oudste vertellen over de Tweede Wereldoorlog ;(
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:35 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Nou ja, de krant ligt vaak op tafel en dan ziet hij iets. Niet altijd opzettelijk. Hij vindt het ook interessant om mee te kijken. Er staan namelijk ook wel eens vliegtuigen op de foto of grote auto's! En leuke mensen! Maar ja, niet alles is pais en vree.
Ja, nadat Oudste in een onbewaakt ogenblik een foto van een lijk onder ogen kreeg toen hij jong was :@ scannen wij nu eerst de krant voordat zij mogen kijken.
Spees_Eenddonderdag 20 augustus 2015 @ 13:40
Ik hou dat nog wel bewust weg van Silvijn. Ik was onlangs nog een beetje boos geworden op een familielid dat een krant had laten slingeren waar doodgeschoten mensen op een strand in Tunesië meer dan goed te zien waren terwijl S en andere kleine kindjes ernaast speelden. Ik vind hem te jong om zich al om dat soort dingen druk te moeten maken. Hij maakt zich al snel druk. Als ik auto rijd en hij ziet een vrachtwagen dan zegt hij "niet tegen de vrachtwagen aan botsen he mama" of zomaar op de snelweg "niet met de auto in het water vallen he mama". Daar ga ik natuurlijk wel op in, maar ik vind het ook sneu dat hij zo jong blijkbaar wel al zorgen heeft.
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:39 schreef L-E het volgende:

[..]

Ja, nadat Oudste in een onbewaakt ogenblik een foto van een lijk onder ogen kreeg toen hij jong was :@ scannen wij nu eerst de krant voordat zij mogen kijken.
Dat is wel slim inderdaad. Waarom kom ik daar niet op? :@ :').
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:47
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:37 schreef Omentielvo het volgende:

[..]

Ja, bewust vermeden. Soort van bescherming met het idee dat ze zo jong dat nog niet hoeft te weten, zolang ze het niet echt doorheeft :@
Oh, dood in de natuur vind ik nooit naar. Niet perse heel leuk, maar daar hou ik mijn kind niet van weg eigenlijk. En zoals gezegd vinden ze het beide ook heel gewoon :)
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 13:48
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:40 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik hou dat nog wel bewust weg van Silvijn. Ik was onlangs nog een beetje boos geworden op een familielid dat een krant had laten slingeren waar doodgeschoten mensen op een strand in Tunesië meer dan goed te zien waren terwijl S en andere kleine kindjes ernaast speelden. Ik vind hem te jong om zich al om dat soort dingen druk te moeten maken. Hij maakt zich al snel druk. Als ik auto rijd en hij ziet een vrachtwagen dan zegt hij "niet tegen de vrachtwagen aan botsen he mama" of zomaar op de snelweg "niet met de auto in het water vallen he mama". Daar ga ik natuurlijk wel op in, maar ik vind het ook sneu dat hij zo jong blijkbaar wel al zorgen heeft.
Oh dat hoor ik ook geregeld. En als ik dan zeg dat ik dat zeker niet zal doen, volgt standaard: Waarom? :?
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:49
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:48 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Oh dat hoor ik ook geregeld. En als ik dan zeg dat ik dat zeker niet zal doen, volgt standaard: Waarom? :?
:D!
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 13:49
Lastig onderwerp, de dood.. Ik houd Eva ook nog een beetje weg van alle narigheid in de wereld, ze heeft nog tijd genoeg om zich daar zorgen over te maken vind ik. Ze mag nu vooral nog even genieten van het onbezorgde leven dat een kind mag hebben.
Als ze over een tijdje met vragen komt zou ik daar wel eerlijk op antwoorden, waarschijnlijk wel met her en der wat aanpassingen voor haar leeftijd.
LadyBlackdonderdag 20 augustus 2015 @ 13:51
Agos, wat een doordachte peutertjes :o E is daar (gelukkig) helemaal niet mee bezig.

Verder sluit ik me helemaal aan bij 'dood is dood'. En zal ik haar later wel uitleggen want andere mensen met alle eufemismen bedoelen, en waarom ze die gebruiken.

Wij hebben een kat van bijna 20 jaar, dus ik verwacht eigenlijk dat we in de nabije toekomst wel een keertje wat uitleg moeten gaan geven.
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 13:52
Ik vind het wel heel heftig dat zoveel mensen zeggen dat ze hun kind liever weg houden van de dood, omdat ze nog onbezorgd mogen zijn. Ik denk niet dat een kind dat wel met de dood te maken krijgt perse niet meer onbezorgd is. Of dat vertel ik mezelf heel graag :')
Franny_Gdonderdag 20 augustus 2015 @ 13:55
Nee, en bovendien onderschat je kinderen dan. Die kunnen uit zichzelf al met grote onderwerpen bezig zijn. Als ik les geef aan dertienjarige brugklassertjes vraag ik het ook wel aan ze, wie van hen wel eens zich heeft afgevraagd waarom mensen geweld gebruiken, oorlog voeren, en in wat wereld ze eigenlijk terecht zijn gekomen. Dan zie je veel vingertjes omhoog gaan, en sommige kinderen zijn dan heel blij dat ze even hun hart daarover kunnen luchten in de klas. Je moet kinderen daarin gewoon serieus nemen.
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:47 schreef L-E het volgende:

[..]

Oh, dood in de natuur vind ik nooit naar. Niet perse heel leuk, maar daar hou ik mijn kind niet van weg eigenlijk. En zoals gezegd vinden ze het beide ook heel gewoon :)
Klopt eigenlijk. Heel naar was het niet om te zien. :)
Thanks voor je inzichten :*
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:52 schreef L-E het volgende:
Ik vind het wel heel heftig dat zoveel mensen zeggen dat ze hun kind liever weg houden van de dood, omdat ze nog onbezorgd mogen zijn. Ik denk niet dat een kind dat wel met de dood te maken krijgt perse niet meer onbezorgd is. Of dat vertel ik mezelf heel graag :')
Nou, voor jouw geruststelling:
SPOILER
mijn oma van vaderskant overleed toen ik 3 was. Destijds was het nog niet echt gebruikelijk om kinderen mee te nemen naar een begrafenis, dus ik ging een middag bij de buurvrouw spelen. Ik weet dat nog zó goed. Ik vond het echt superduperstom dat ik niet mee mocht en voelde me echt erbuiten vallen. Ik denk dat het in mijn beleving veel normaler geweest was als ik wel meegegaan was (wie weet zou ik het me dan niet eens zo levendig herinneren).

Het was voor mijn oudste zus later wel dé reden om haar dochter van toen bijna 3 wél mee te nemen toen mijn eigen vader overleed. Ze is altijd mee geweest naar het ziekenuis, ook op de IC toen hij aan slangen en beademing lag (daar heeft hij maanden gelegen dus helemaal weghouden zou ook gek zijn en hij leefde zo op van haar aanwezigheid) en dat afscheid hoorde daar ook bij. Zij is inmiddels 19 en heeft er ook wel wat herinneringen aan en heeft altijd gezegd dat ze het heel prettig vond om overal bij te mogen zijn.
:*
Spees_Eenddonderdag 20 augustus 2015 @ 13:59
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:52 schreef L-E het volgende:
Ik vind het wel heel heftig dat zoveel mensen zeggen dat ze hun kind liever weg houden van de dood, omdat ze nog onbezorgd mogen zijn. Ik denk niet dat een kind dat wel met de dood te maken krijgt perse niet meer onbezorgd is. Of dat vertel ik mezelf heel graag :')
Als hij er vragen over heeft dan houd ik hem niet weg hoor :) Ik bedoelde beelden van doodgeschoten mensen, die in rare hoeken liggen en met bloed uit hun hoofd in de krant staan (Belgische kwaliteitskrant was dat :') )

ik heb gisteren nog een gesprek gehad met Sil toen we een puzzel met letters aan het maken waren, we waren bij de V. We hadden een poes die Valentijn heette:

Ik: dit is de V van Valentijn
S: waar is Valentijn?
Ik: die is dood
S: Waarom?
Ik: Die was al heeeeel oud en dan gebeurt dat wel eens
S: Opa pet (mijn vader) is ook oud
Ik: Dat klopt, maar nog niet zo oud als Valentijn hoor, die was nog veel ouder!
S: Opa Pet heeft Valentijn doodgestampt

That escalated quickly
:D O+ Peuters O+
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 14:02
Ik bedoel inderdaad hetzelfde als Spees. Ik zou vragen altijd eerlijk beantwoorden maar ze is er nog helemaal niet mee bezig en (gelukkig) hebben we ook nog niets meegemaakt waarom ik het moet uitleggen.
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 14:02
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:52 schreef L-E het volgende:
Ik vind het wel heel heftig dat zoveel mensen zeggen dat ze hun kind liever weg houden van de dood, omdat ze nog onbezorgd mogen zijn. Ik denk niet dat een kind dat wel met de dood te maken krijgt perse niet meer onbezorgd is. Of dat vertel ik mezelf heel graag :')
Maar Riley heeft op deze manier de dood nog niet meegemaakt.
Tijdens haar leven zijn vier mensen overleden. Drie toen zij nog een baby was en eentje vorig jaar december. Maar die kende ze niet.
Ik geloof ook zeker dat een kind echt nog onbezorgd kan zijn als ze het van zo dichtbij meemaken. Ook vind ik dat kinderen meestal heel mooi uit zichzelf al omgaan met de dood.

Wat betreft het nieuws. Nieuws kijk ik bijna nooit, dus dat krijgt ze niet mee. Kranten heb ik niet in huis. En de tv staat hier of uit. Of op Netflix (zo mooi bij laatsgekeken programma's staan Orange is the New Black en Pieter Konijn :+ )
Shandalydonderdag 20 augustus 2015 @ 14:07
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 14:02 schreef .Sparkling. het volgende:
Ik bedoel inderdaad hetzelfde als Spees. Ik zou vragen altijd eerlijk beantwoorden maar ze is er nog helemaal niet mee bezig en (gelukkig) hebben we ook nog niets meegemaakt waarom ik het moet uitleggen.
+1
Wij hadden een crematie toen Lars 6 dagen oud was... toen hebben we hem maar niet meegenomen ;)
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 14:07
Films kijken :')
Van de week mocht de oudste op blijven en die zat zo lekker in een hoekje te spelen met haar boekje en iPad dat we haar zo'n beetje vergaten. Gek genoeg hebben we natuurlijk wel gevraagd of ze wat te drinken wilde of wat te snoepen want Papa pakte ook iets te snoepen. Maar we gingen samen een film kijken. Mijn man en ik. Een Nederlandse film hadden we opgenomen. Dan weet je van tevoren dat er veel in gescholden (en gesekst) word. Opeens klinkt er uit het hoekje: HAHAHA PAPA hoor je dat? Huh? Wat? Hij zei Ouwe Kootslak!! (Klootzak). Toen hadden we zoiets van oeps. Vergeten dat ze er ook nog bij zat :D
.Sparkling.donderdag 20 augustus 2015 @ 14:08
En LE, wat omen zegt inderdaad. Een kind hoeft niet ineens met zorgen te leven als ze wel met de dood te maken krijgen. Ik denk dat een kind, hoe klein ook, juist wel betrekken bij de dood heel erg goed is.
Ik was drie toen mijn oma overleed en ik mocht nergens bij, werd ervoor beschermd. In mijn hoofd heb ik toen allemaal erge verhalen gemaakt want ineens was oma er niet meer. Ik ben heel lang heel bang geweest dat mijn moeder ook zomaar weg ging.
Als ik in jullie situatie had gezeten had ik ook niet gedaan alsof de wereld alleen maar mooi is, want dat is niet zo.
Maar ik ga het voor eva niet opzoeken, er komt wel een tijd dat we ermee te maken krijgen of ze iets op tv voorbij ziet komen.
Shandalydonderdag 20 augustus 2015 @ 14:24
Haha Tally _O-

Ach, zo wil Lars heel graag durex voor z'n verjaardag, want hij zag in de reclameblokken op Fox (hij is gek op the Simpsons) altijd durexreclame voorbij komen. "Huid op huid, dat is lekker he?" :') :X :@
Tante_Soesadonderdag 20 augustus 2015 @ 14:25
Ik heb E. & S. (oke, die was toen pas 8 weken ;)) ook gewoon meegenomen naar de uitvaart van mijn oma. Ik weet zéker dat oma dat had gewild en de meisjes horen ook gewoon bij de familie. S. zat lekker in de draagdoek te slapen en heeft tijdens de dienst bij mij gedronken, E. was aan het spelen met haar verrekoker (verrekijker O+ ) en heeft zich heeeeel goed gedragen. Na de dienst mocht ze even rennen buiten en daarna gingen we wat drinken en eten met de familie. Ik heb ook gewoon verteld dat oma Lies ziek was en nu is overleden, dat ze niet meer terugkomt. E. haalde nog net haar schouders niet op en riep: 'oke mam!'... Ze heeft ook nooit verder doorgevraagd eigenlijk.
kaatjejanniedonderdag 20 augustus 2015 @ 14:29
We hebben de kinderen (toen 2,5 en 5 maanden) niet meegenomen naar de begrafenis kerkdienst maar wel naar de begraafplaats. De dienst was heel langdradig en dat wisten we van te voren.
Sofie weet dus nog echt precies te vertellen hoe t allemaal ging. Ze was er voor de begrafenis ook bij. Schoonvader lag thuis opgebaard en ze zat dr naast lekker te spelen. Toen hij de kist in ging stond ze dr met dr neus boven op. Ze vond t machtig interessant.
We hebben toen veel t boekje van nijntje gelezen.
Ze is dr nog veel mee bezig, Luuk niet. Die heeft t toen allemaal niet zo meegemaakt. Hij weet bij de foto van opa wel wie t is.
NotTheSamedonderdag 20 augustus 2015 @ 14:53
Wij hebben Draak vertelt dat, als mensen niet meer ademen, niet praten, niet meer bewegen en in een kist liggen, dood zijn. En dat die mensen, zodra de kist weg is, naar de wolken gaan.
En als we het nu over B. (Mijn stiefopa) hebben, zegt ze altijd: B., van superoma die in de wolken is.

Ze was bijna 3 toen ze meegeweest is naar de crematie van mijn oma. De dienst was niet zo lang en we hadden een kleurboek meegenomen, daar heeft ze de hele dienst in gekleurd. Ieder vond het knap dat ze 45 minuten geen kik gegeven heeft. We hadden ook afgesproken met de begeleidster dat, mocht Draak het toch te overweldigend vinden, we ten alle tijden naar een andere ruimte mochten. Na de dienst mochten we zelf afscheid nemen en toen heeft ze een hele tijd rondom de kist gelopen en d'r roosje en vlinder erop gelegd. We mochten ook nog kijken hoe de kist naar de oven ging. Draak zei, toen ze kist meenamen: Daar gaat superoma, nou gaat ze naar de wolken hè mama?
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 15:05
Met 15 maanden hebben we I. overigens niet meegenomen naar de begrafenis van mijn moeder. Dat vond ik echt nog wel erg klein om iets aan het afscheid te hebben. Het was toevallig ook op een reguliere kdv-dag. We zijn wel samen met I. naar het crematorium geweest om met z'n drieën toen afscheid te nemen. Hij had een tekening gemaakt en die hebben we samen in de kist gelegd. Dat vond ik toen voldoende. Na afloop zijn we wel met de hele familie pannenkoeken gaan eten, daar was hij uiteraard gewoon bij :Y) O+.
Spees_Eenddonderdag 20 augustus 2015 @ 15:08
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:05 schreef Phaidra het volgende:
Met 15 maanden hebben we I. overigens niet meegenomen naar de begrafenis van mijn moeder. Dat vond ik echt nog wel erg klein om iets aan het afscheid te hebben. Het was toevallig ook op een reguliere kdv-dag. We zijn wel samen met I. naar het crematorium geweest om met z'n drieën toen afscheid te nemen. Hij had een tekening gemaakt en die hebben we samen in de kist gelegd. Dat vond ik toen voldoende. Na afloop zijn we wel met de hele familie pannenkoeken gaan eten, daar was hij uiteraard gewoon bij :Y) O+.
Mijn moeder is ook overleden toen Sil een maand of 16 a 17 was. Mijn schoonvader is tijdens de dienst met hem buiten gaan wandelen en bij het afscheid met ons gezin bij de kist was hij er wel bij. Niet dat hij het echt mee kreeg maar hij hoorde er wel gewoon bij.
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 15:26
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:08 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Mijn moeder is ook overleden toen Sil een maand of 16 a 17 was. Mijn schoonvader is tijdens de dienst met hem buiten gaan wandelen en bij het afscheid met ons gezin bij de kist was hij er wel bij. Niet dat hij het echt mee kreeg maar hij hoorde er wel gewoon bij.
Ook een fijne oplossing O+.
SPOILER
I. was toen niet zo op zijn gemak in grotere groepen, zat niet lekker in zijn vel en ik durfde het daarom niet aan. Het intieme afscheid was voor ons op dat moment de prettigste keuze. En ook wat egoïstisch, ik voelde dat ik dit afscheid heel erg nodig had ofzo, dat ik met de volle 100% met mijn aandacht bij de uitvaart wilde zijn.
Het zal niet zo bedoeld zijn, maar door je laatste zin heb ik het gevoel dat ik me moet/wil verdedigen. Uiteraard hoorde hij er ook bij. En als ik het idee had gehad dat hij er voordeel bij had gehad om ook bij de uitvaart zelf te zijn, had ik hem meegenomen. Maar in onze situatie voelde het juist niet goed. Zou mijn rouwproces in de weg hebben gestaan denk ik, terwijl hij er niks aan gehad zou hebben. Nog 3 weken, dan is het alweer 2 jaar geleden ;(.
Spees_Eenddonderdag 20 augustus 2015 @ 15:31
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:26 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ook een fijne oplossing O+.
SPOILER
I. was toen niet zo op zijn gemak in grotere groepen, zat niet lekker in zijn vel en ik durfde het daarom niet aan. Het intieme afscheid was voor ons op dat moment de prettigste keuze. En ook wat egoïstisch, ik voelde dat ik dit afscheid heel erg nodig had ofzo, dat ik met de volle 100% met mijn aandacht bij de uitvaart wilde zijn.
Het zal niet zo bedoeld zijn, maar door je laatste zin heb ik het gevoel dat ik me moet/wil verdedigen. Uiteraard hoorde hij er ook bij. En als ik het idee had gehad dat hij er voordeel bij had gehad om ook bij de uitvaart zelf te zijn, had ik hem meegenomen. Maar in onze situatie voelde het juist niet goed. Zou mijn rouwproces in de weg hebben gestaan denk ik, terwijl hij er niks aan gehad zou hebben. Nog 3 weken, dan is het alweer 2 jaar geleden ;(.
Oh nee helemaal niet! Ik bedoel dat wij net zoals jullie wel een momentje hebben gehad waar hij wel bij was, ook al was hij niet bij de dienst. Alleen bij jullie was dat het pannenkoekenhuis, bij ons een kort momentje achteraf :)
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 15:55
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:31 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Oh nee helemaal niet! Ik bedoel dat wij net zoals jullie wel een momentje hebben gehad waar hij wel bij was, ook al was hij niet bij de dienst. Alleen bij jullie was dat het pannenkoekenhuis, bij ons een kort momentje achteraf :)
Ah zo! Sorry zo las ik het niet helemaal ;).
#ANONIEMdonderdag 20 augustus 2015 @ 16:38
Even luchtig tussendoor;

Billy is helemaal wc-zindelijk! *O*
Maandag de pot opgeruimd, en dat accepteerde hij gelukkig gelijk. Sindsdien alles netjes op de wc.
Vanmiddag een uur weggeweest, toen heeft hij het ook netjes opgehouden.

Op de opvang gisteren poepte hij in z'n broek :@ Dus daar nog even aan de luiers.
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 16:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:38 schreef Poesopstokje het volgende:
Even luchtig tussendoor;

Billy is helemaal wc-zindelijk! *O*
Maandag de pot opgeruimd, en dat accepteerde hij gelukkig gelijk. Sindsdien alles netjes op de wc.
Vanmiddag een uur weggeweest, toen heeft hij het ook netjes opgehouden.

Op de opvang gisteren poepte hij in z'n broek :@ Dus daar nog even aan de luiers.
Oh wat goed *O* *O*

Ik ving vanochtend toevallig op dat een meisje op het kdv elk half uur op de wc gezet moest worden op verzoek van de moeder. Dan schiet je mijns inziens het doel toch een beetje voorbij...
#ANONIEMdonderdag 20 augustus 2015 @ 16:43
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:42 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Oh wat goed *O* *O*

Ik ving vanochtend toevallig op dat een meisje op het kdv elk half uur op de wc gezet moest worden op verzoek van de moeder. Dan schiet je mijns inziens het doel toch een beetje voorbij...
Ja dat werkt niet.. Billy geeft het zelf aan als hij moet, dan help ik even met z'n onderbroek en broek omlaag doen.
Op het kdv hebben ze standaard tijden, doen ze even een rondje wc en luiers verschonen.
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:42 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Oh wat goed *O* *O*

Ik ving vanochtend toevallig op dat een meisje op het kdv elk half uur op de wc gezet moest worden op verzoek van de moeder. Dan schiet je mijns inziens het doel toch een beetje voorbij...
Ik vraag dat soms ook wel eens aan de juf. Maar niet op de wc zetten hoor maar vragen of ze moet.
Maar dan heeft ze blaasontsteking ;)
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 16:49
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:44 schreef Tally het volgende:

[..]

Ik vraag dat soms ook wel eens aan de juf. Maar niet op de wc zetten hoor maar vragen of ze moet.
Maar dan heeft ze blaasontsteking ;)
Dat vind ik beide iets heel anders. Blaasontsteking is een uitzondering en dan moet je ook echt vaak. En vragen of je moet doe ik inderdaad ook geregeld (al ben ik er achter gekomen dat dat juist averechts werkt want dan zeg je toch nee en hoe nodig je ook moet dan houd je het als rechtgeaarde peuter toch nog iets langer op -> het recept voor tóch een ongelukje).

Dit was op de groep met kindjes van ca. 1,5 - 2,5 en ging voor zover ik in het voorbijgaan hoorde echt over zindelijk worden. Twee leidsters onder elkaar die het hadden over 'X heeft een onderbroekje aan en haar moeder vroeg of ze elk half uur even op de wc gezet kan worden'. Dan vraag ik me af of ze wel aan zindelijkheid toe is. En het zou bij mijn peuter op weerstand stuiten want dan moet je elke keer uit je spel gehaald worden, lijkt me niet heel prettig.
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 16:51
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:49 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Dat vind ik beide iets heel anders. Blaasontsteking is een uitzondering en dan moet je ook echt vaak. En vragen of je moet doe ik inderdaad ook geregeld (al ben ik er achter gekomen dat dat juist averechts werkt want dan zeg je toch nee en hoe nodig je ook moet dan houd je het als rechtgeaarde peuter toch nog iets langer op -> het recept voor tóch een ongelukje).

Dit was op de groep met kindjes van ca. 1,5 - 2,5 en ging voor zover ik in het voorbijgaan hoorde echt over zindelijk worden. Twee leidsters onder elkaar die het hadden over 'X heeft een onderbroekje aan en haar moeder vroeg of ze elk half uur even op de wc gezet kan worden'. Dan vraag ik me af of ze wel aan zindelijkheid toe is. En het zou bij mijn peuter op weerstand stuiten want dan moet je elke keer uit je spel gehaald worden, lijkt me niet heel prettig.
Mijn 2,5 jarige heb ik wel eens op de wc gezet en dat werd krijsen.
Als ik het aan haar vraag dan zegt ze: zeker niet.
Nu geeft ze wel aan dat ze moet plassen of poepen maar doet alles nog in haar luier.
Alles in haar eigen tijd hoor.

En ik vind het zo dom om ze te pushen. Als het makkelijker word als ze geen luiers meer dragen :')
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:51 schreef Tally het volgende:

[..]

Mijn 2,5 jarige heb ik wel eens op de wc gezet en dat werd krijsen.
Als ik het aan haar vraag dan zegt ze: zeker niet.
Nu geeft ze wel aan dat ze moet plassen of poepen maar doet alles nog in haar luier.
Alles in haar eigen tijd hoor.

En ik vind het zo dom om ze te pushen. Als het makkelijker word als ze geen luiers meer dragen :')
Precies. Als ze nou 3 jaar en 10 maanden zijn, dan snap ik dat je op die manier toch probeert het een handje te helpen. Maar nog voor de 2,5 jaar... :N.
Tallydonderdag 20 augustus 2015 @ 16:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:52 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Precies. Als ze nou 3 jaar en 10 maanden zijn, dan snap ik dat je op die manier toch probeert het een handje te helpen. Maar nog voor de 2,5 jaar... :N.
Ze wil heel graag alle wc's in de stad zien. Vooral tijdens het boodschappen denk ik :')
#ANONIEMdonderdag 20 augustus 2015 @ 17:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:51 schreef Tally het volgende:

[..]

Als het makkelijker word als ze geen luiers meer dragen :')
Vooral goedkoper :@
Ik merkte het gelijk in m'n pamper en doekjes voorraad.
L-Edonderdag 20 augustus 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:59 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Als hij er vragen over heeft dan houd ik hem niet weg hoor :) Ik bedoelde beelden van doodgeschoten mensen, die in rare hoeken liggen en met bloed uit hun hoofd in de krant staan (Belgische kwaliteitskrant was dat :') )

ik heb gisteren nog een gesprek gehad met Sil toen we een puzzel met letters aan het maken waren, we waren bij de V. We hadden een poes die Valentijn heette:

Ik: dit is de V van Valentijn
S: waar is Valentijn?
Ik: die is dood
S: Waarom?
Ik: Die was al heeeeel oud en dan gebeurt dat wel eens
S: Opa pet (mijn vader) is ook oud
Ik: Dat klopt, maar nog niet zo oud als Valentijn hoor, die was nog veel ouder!
S: Opa Pet heeft Valentijn doodgestampt

That escalated quickly
:D O+ Peuters O+
Nee, dat kan ik wel begrijpen hoor, zo staan wij er ook in. Ik drukte me wat onhandig uit, vergeef me, ik ben niet zo goed met taal :') maar ik bedoelde dat ik het heftig vind dat anderen ervoor kunnen kiezen om de dood nog weg te houden. Dat is ons niet gelukt, en ik vind het best enorm verdrietig dat mijn kindjes van 7 en 2 al weten hoe een dode baby er irl uit ziet. En dan niet zomaar een vreemde baby, maar hun zusje.

Dat gesprek met Sillie :D O+ Was Valentijn de puss van de zwangerschapspics?

Phaidra, dank je voor je ervaring! Ik heb als kind ook vervelende herinneringen aan weggehouden worden, dus wij proberen heel open te zijn in alles.

Even terug naar de peuterorde van de dag: mijnes zegt sinds gisteren houfanjou O+!
Omentielvodonderdag 20 augustus 2015 @ 21:26
L-E, dat is gewoon enorm verdrietig :*
En bij zulke dingen, zou ik mijn dochter ook niet weghouden. :*

En je peuter die houfanjou zegt. Hoe lief O+
#ANONIEMdonderdag 20 augustus 2015 @ 21:33
L-E; :*

Houfanjou O+


Ik word in 4 talen geliefd O+ Elke avond het riedeltje; Ik hou van jou, I love you, Ich liebe dich en Ik hâld fan dei O+

[ Bericht 42% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2015 21:54:41 ]
Skoapdonderdag 20 augustus 2015 @ 22:02
Luc zei vanavond: mama jij bent mijn beste vriendin *smelt* daarna zei hij "en de baby ook" en gaf een kusje op mijn buik. O+
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 07:39
Zo lief de houfanjou en zelfs in 4 talen bij Poes O+ En Luc O+

Ik vind het ook zo schattig als ze over mijn vale, compleet afgedragen maar-hij-zit-zo-lekker-pyjamabroek wrijft en zonder sarcasme zegt 'mooie broek mama, heel mooi :Y '

Wij hadden ons vanochtend verslapen. Nora was gisteren uitgegleden en met haar achterhoofd op een stenen trap gevallen ;( Direct een grote paarse bult op haar hoofd.
Gelukkig daarna geen tekenen van een hersenschudding, maar ze klaagde wel over hoofdpijn als ze liep.
Ik vroeg me af of ik een wekadvies moest aanhouden voor 's nachts, maar dat heeft ze zelf al geregeld - elke 2 uur wakker, want ze draaide af en toe op de pijnlijke plek 's nachts waardoor ze huilend wakker werd elke keer. En elke keer als ze wakker was had ze het over de val.

Maar doordat ze zoveel wakker was en elke keer wat water te drinken kreeg, zei ze om half 6 dat haar slaapzak en bedje nat waren. Dus ik voor dat half uurtje nog snel een droge slaapzak en bed geregeld, maar ik had niet verwacht dat ze nog ging slapen.
Kwam mijn man ons wakker maken om 6.45 u - ik moest om 7u de deur uit :o
Shandalyvrijdag 21 augustus 2015 @ 07:45
Gut Sylver, hopelijk slinkt de bult vandaag wat. Sterkte vandaag, na z'n nacht... c_/

Pratende peutertjes...
houfanjullie :*
#ANONIEMvrijdag 21 augustus 2015 @ 08:15
Och Nora, sneu toch.. Gauw opknappen!
Omentielvovrijdag 21 augustus 2015 @ 08:26
Syler, wat zielig. Hopelijk gaat het vandaag beter :*
Cwenvrijdag 21 augustus 2015 @ 09:19
Awww Sylver :*

De dood is hier gelukkig ook nog niet aan de orde. Maar we zijn erg nuchter dus ik zal ook niet beginnen over sterretjes. Dood is dood - hoewel ik zelf in reïncarnatie geloof en dat nog wel iets extra's is om uit te leggen. Dood in de natuur vind ik ook niet moeilijk, zo gaat dat nu eenmaal, maar foto's van lijken enzo houd ik haar wel weg van. ML mag van mij ook geen gewelddadige films kijken met haar erbij, dat vind ik gewoon totaal niet nodig.

Ellie heeft trouwens een dubbele oorontsteking en ik ben ook ziek, dus we hebben een topdag hier... :N.
elamanilovrijdag 21 augustus 2015 @ 09:34
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 13:59 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Als hij er vragen over heeft dan houd ik hem niet weg hoor :) Ik bedoelde beelden van doodgeschoten mensen, die in rare hoeken liggen en met bloed uit hun hoofd in de krant staan (Belgische kwaliteitskrant was dat :') )

ik heb gisteren nog een gesprek gehad met Sil toen we een puzzel met letters aan het maken waren, we waren bij de V. We hadden een poes die Valentijn heette:

Ik: dit is de V van Valentijn
S: waar is Valentijn?
Ik: die is dood
S: Waarom?
Ik: Die was al heeeeel oud en dan gebeurt dat wel eens
S: Opa pet (mijn vader) is ook oud
Ik: Dat klopt, maar nog niet zo oud als Valentijn hoor, die was nog veel ouder!
S: Opa Pet heeft Valentijn doodgestampt

That escalated quickly
:D O+ Peuters O+
Dit vind ik grappig om te lezen, want hebben wij ook zo'n opa (ik had die vroeger zelf ook, die is overleden, maar nu heeft mijn papa die plek ingenomen voor N. :D )
#ANONIEMvrijdag 21 augustus 2015 @ 10:54
Beterschap Cwen en Ellie! :*

Ik had vroeger maar 1 pake, maar mijn neefje had er 2. Onze pake was ''pake noenoenoe'' :') Hij had vroeger vlaamse reuzen, en die maakten volgens neefje dat geluid.
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 12:15
Ouch, een dubbele oorontsteking ;( Beterschap voor Ellie en jou Cwen!
Deepfreezevrijdag 21 augustus 2015 @ 12:23
Beterschap Ellie. Oorstekingen zijn echt pijnlijk..

En een varkentje heeft lekkere speklapjes en een koe lekkere biefstukjes.. Ook altijd open in geweest tegen de kinderen. Dat ze weten wat ze eten..
Foto's/video's van lijken hoeft ook nog niet zo. Had ik laatst bij die foto's van de kernbom op hiroshima, net op die bladzij toen Chris voorbij liep. Maar bij Chris is het al anders, die kun je ook meer uitleggen.
Skoapvrijdag 21 augustus 2015 @ 12:40
Beterschap Ellie, oorontstekingen zijn zo naar :X
Cwen hopelijk knap jij ook snel op.

Sylver wat sneu zo'n bult. Hopelijk trekt die snel weer weg.
Ereshkigalvrijdag 21 augustus 2015 @ 13:33
Hier is het doodstil in huis...
Ons mannetje is gisteren gaan logeren bij mijn ouders omdat vriendlief en ik vanmiddag naar muziek festival hier in de buurt gaan! Wat gek zo zonder peuter in huis... Samen uitslapen, rustig boodschappen doen. Maar man man wat mis ik hem nu al weer! weet dat hij zich prima vermaakt bij mijn ouders want die verwennen hem vreselijk ( ze wonen een uur van ons vandaan dus zien ze hem niet zo heel vaak) morgen zodra we wakker zijn meteen weer ophalen! Maar eerst vandaag lekker samen op stap!
Cwenvrijdag 21 augustus 2015 @ 13:42
Zijn er hier meer kindjes trouwens die niet op paracetamol reageren? Ik heb geen idee wat ik haar wel kan geven nu...
Kyaravrijdag 21 augustus 2015 @ 13:42
Hier ook open mbt de natuur. Laatst met m in de dierrntuin gekeken hoe een slang een cavia verorberde. Nasty maar eigenlijk ook wel interessant :@
Deepfreezevrijdag 21 augustus 2015 @ 13:47
Cwen, heb je de goede dosering? Anders nog even bellen met de huisarts misschien? Of de apotheek bellen om advies?
Oorontsteking kan ook gewoon te heftig zijn om de pijn op te lossen met PCM.
Kyaravrijdag 21 augustus 2015 @ 13:52
Sterkte en beterschap Cwen :*
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:23
Oei Cwen, das wel heel rot als paracetamol niet helpt. Ik geloof dat er ook kinder-ibuprofen is, maar mss goed om dat even te overleggen.
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:24
Geniet ervan Erish! :)
Skoapvrijdag 21 augustus 2015 @ 14:24
Ik had oorontsteking tijdens mijn zwangerschap, ik mocht alleen paracetamol en dat hielp helaas echt helemaal niet tegen de pijn...
Oorontsteking is zo verschrikkelijk pijnlijk ik hoop voor haar dat snel minder wordt.
Omentielvovrijdag 21 augustus 2015 @ 16:10
Beterschap voor E Cwen :*

Geniet ervan Erish
Cwenvrijdag 21 augustus 2015 @ 16:36
Ja, pcm haalt dus niks uit, de uitjes op haar oren helpen beter... Zal ML vragen even de kinderibuprofen te vragen bij de apotheek. Ik ben er geen voorstander van, maar dit gaat ook niet. Ze blijft maar huilen :'(.
Heb ook ab gekregen maar het is een virus. Dan helpt dat toch niet?
Spees_Eendvrijdag 21 augustus 2015 @ 17:01
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 20:57 schreef L-E het volgende:

[..]

Nee, dat kan ik wel begrijpen hoor, zo staan wij er ook in. Ik drukte me wat onhandig uit, vergeef me, ik ben niet zo goed met taal :') maar ik bedoelde dat ik het heftig vind dat anderen ervoor kunnen kiezen om de dood nog weg te houden. Dat is ons niet gelukt, en ik vind het best enorm verdrietig dat mijn kindjes van 7 en 2 al weten hoe een dode baby er irl uit ziet. En dan niet zomaar een vreemde baby, maar hun zusje.

Dat gesprek met Sillie :D O+ Was Valentijn de puss van de zwangerschapspics?

Phaidra, dank je voor je ervaring! Ik heb als kind ook vervelende herinneringen aan weggehouden worden, dus wij proberen heel open te zijn in alles.

Even terug naar de peuterorde van de dag: mijnes zegt sinds gisteren houfanjou O+!
Wat lief van sticker O+ en het is inderdaad heel verdrietig dat je jochies dit al mee hebben moeten maken ;(

Poes was van ons ouderlijk huis, van de opapet in kwestie dus, de hoofdverdachte :+
Spees_Eendvrijdag 21 augustus 2015 @ 17:07
Wat zielig cwen, beterschap!
LadyBlackvrijdag 21 augustus 2015 @ 17:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:36 schreef Cwen het volgende:
Ja, pcm haalt dus niks uit, de uitjes op haar oren helpen beter... Zal ML vragen even de kinderibuprofen te vragen bij de apotheek. Ik ben er geen voorstander van, maar dit gaat ook niet. Ze blijft maar huilen :'(.
Heb ook ab gekregen maar het is een virus. Dan helpt dat toch niet?
Misschien om nog meer infectie te voorkomen?

Wij kregen voor E om die reden ab bij waterpokken.

Hopelijk is ze hier snel vanaf, wat een ellende ;(
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 18:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:36 schreef Cwen het volgende:
Ja, pcm haalt dus niks uit, de uitjes op haar oren helpen beter... Zal ML vragen even de kinderibuprofen te vragen bij de apotheek. Ik ben er geen voorstander van, maar dit gaat ook niet. Ze blijft maar huilen :'(.
Heb ook ab gekregen maar het is een virus. Dan helpt dat toch niet?
Volgens mij doen ze vaak een ab-kuur bij een dubbele oorontsteking. Geloof ook dat het niet ongewoon is om bij een acute middenoorontsteking een bacteriele infectie te krijgen bovenop een virus. Zo'n verstopt oor is een heerlijke broedplaats voor bacterieen.

Hopelijk helpt ibuprofen beter :*
.Sparkling.vrijdag 21 augustus 2015 @ 18:49
Wat zielig Cwen.. Toen Eva hier laatst dubbele oorontsteking had kregen we ook AB en dat hielp wel, na een dag of twee was het al minder aan het worden. Het is zo ongelooflijk zielig ;(
Deepfreezevrijdag 21 augustus 2015 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:36 schreef Cwen het volgende:
Ja, pcm haalt dus niks uit, de uitjes op haar oren helpen beter... Zal ML vragen even de kinderibuprofen te vragen bij de apotheek. Ik ben er geen voorstander van, maar dit gaat ook niet. Ze blijft maar huilen :'(.
Heb ook ab gekregen maar het is een virus. Dan helpt dat toch niet?
Als het langer aanhoudt kan het wel bacterieel worden. Mijn huisarts gaf na een dag of 5 koorts wel een kuur, daarvoor niet omdat het dan vaak viraal is, en de AB niks doet. Gelukkig kon ik het na de eerste keer sneller herkennen en oplossen met alleen neusspray en PCM. Maar de eerste keer was echt heftig, te lang niks aan gedaan behalve PCM, en dus kon de ontsteking doorzetten. het ging zo'n 36 uur na de eerste pil snel beter.
Spirit82vrijdag 21 augustus 2015 @ 20:00
We hebben het hier even heel moeilijk. Isa wil namelijk niet meer naar bed savonds. Normaal hebben we hier eigenlijk geen problem meer, maar sinds een paar dagen gaat ze echt volledig door het lint. Erger dan ik ooit heb meegemaakt. Als we aankondigen dat ze zo naar bed gaat, gaat ze al protesteren. We hebben een vast ritueel, leggen uit wat er komen gaat, wat de stappen zijn, we vertellen haar zelfs dat ze echt niet meteen hoeft te slapen als we haar in bed leggen, maar dat ze wel naar bed moet, want het is bedtijd. Ze mag best nog met haar knuffeltjes spelen, etc. Zodra we haar in bed leggen ontploft ze, volledig, de dreumesbuien die we gehad hebben zijn er niks bij en ze krijst de hele tijd wanhopig huilend om "mama". Het breekt mijn hart en ik weet niet wat ik er mee moet. We blijven rustig, we gaan naar haar toe, we vertellen weer dat het bedtijd is, etc, maar zodra we dan de kamer uit gaan is het krijsen. Gisteren zijn we tot 11 uur bezig geweest (vanaf 7 uur) en hebben we haar uiteindelijk bij ons in bed genomen want ook wij hebben slap nodig. Om middernacht kon ik haar uiteindelijk slapend over leggen. Ik ben heel erg tegen laten huilen, maar we weten het echt even niet meer. Iemand nog tips?
Sylver_vrijdag 21 augustus 2015 @ 20:58
He bah, Spirit -O-
Wel heel erg herkenbaar, 1,5 jaar lang geen problemen met het naar bed brengen gehad en van de ene op de andere dag werd ze hysterisch zodra ik de deur uitliep. Er was niks veranderd aan het bedritueel. Na 2 weken lang haar op mijn schoot te hebben gehad tot ze wat was gekalmeerd en (half slapend) terug te leggen was in bed, hebben we een matras naast haar bed gelegd en zijn er naast gaan liggen tot ze sliep. In het begin duurde het lang, maar na een paar dagen groeide het vertrouwen dat we niet weg gaan, denk ik. We (afhankelijk wie haar naar bed brengt), blijven er nog steeds bij, maar nu duurt het meestal maar 10 min.

Is het een optie om er bij te blijven tot ze slaapt?

[ Bericht 0% gewijzigd door Sylver_ op 21-08-2015 21:40:22 ]
Cwenvrijdag 21 augustus 2015 @ 21:05
Ik zou er ook bijblijven tot ze slaapt. Het kost je je avond en dat is ruk. Maar het klinkt voor mij toch echt als geen vertrouwen in haar kamer/bed/slaap. Heeft ze een nachtmerrie gehad of kan ze uitleggen wat er is?
Kyaravrijdag 21 augustus 2015 @ 21:11
Wij hebben een soortgelijk iets met M gehad. Bij hem blijven hielp toen ook niet, hij bleef dan overstuur. Wij namen hem altijd mee naar beneden. Even wat water drinken, beetje tv kijken en dan weer opnieuw proberen. Ging uiteindelijk ook weer vanzelf over.
As1981vrijdag 21 augustus 2015 @ 21:23
Wat voor AB heb je gekregen Cwen? Wij hadden er namelijk gister 1 gekregen voor Kyan en daar ging hij dus echt van over zijn nek, zo zielig. Dus vanmorgen belde ik met de assistent dat er wat anders moest komen, zei zij, oh ja die is echt HEEL veel. En bedankt arts in opleiding.

Nu hebben we toch maar een zalf voor zijn teen gekregen in de hoop dat het voldoende werkt anders moeten we weer terug (afgelopen zaterdag trok hij de wc deur over zijn grote teen heen en die is nu dus ontstoken).

Spirit hier konden we bij beide kinderen weg als ze naar bed gingen tot ongeveer 1,5 jaar. Vanaf dat moment moeten we bij ze blijven tot ze slapen. Bij Kyan gewoon in zijn kamer aanwezig zijn. Yaro moet ons echt voelen, dus een hand op zijn rug leggen bijvoorbeeld (buikslaper). Hier duurt het inderdaad nu vaak maar 5-10 min. Blijkbaar hebben onze kinderen dat nodig dus gaan wij er wel in mee.

Met Yaro wil ik straks als hij weer in zijn structuur zit op school wel gaat opbouwen naar zelf slapen, door bijvoorbeeld te zeggen dat hij dan nog wat mag lezen ofzo.
Cwenvrijdag 21 augustus 2015 @ 22:17
We hebben amoxiciline 250 mg/ 5ml. Nog niet gegeven, wil dat wakker als ik het geef. Volgens mij had ze dat vorig jaar ook en toen ging het goed.
As1981vrijdag 21 augustus 2015 @ 23:03
Die had Kyan geloof ik ook met 4 maanden en ging hier ook goed. Wij hadden nu claritroycine zelfde dosering. Maar dat was dus geen succes.
Ik vond het prima om naar de arts in opleiding te gaan, ook geen probleem toen ze zei even opzoeken welke vloeibaar is. Maar wel dat ze dan iets voorschrijft wat echt heel vies is. Iets waarvan de assistente dat wel weet en waar blijkbaar dus ook andere oplossingen voor zijn.

Maar goed, nu zalf want ik denk niet dat ik er nu opnieuw een drankje in had gekregen. Hopelijk werkt dit voldoende.

Denk dat het bij E dan wel mee zal vallen morgen.
Goitskezaterdag 22 augustus 2015 @ 07:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 23:03 schreef As1981 het volgende:
Die had Kyan geloof ik ook met 4 maanden en ging hier ook goed. Wij hadden nu claritroycine zelfde dosering. Maar dat was dus geen succes.
Ik vond het prima om naar de arts in opleiding te gaan, ook geen probleem toen ze zei even opzoeken welke vloeibaar is. Maar wel dat ze dan iets voorschrijft wat echt heel vies is. Iets waarvan de assistente dat wel weet en waar blijkbaar dus ook andere oplossingen voor zijn.

Maar goed, nu zalf want ik denk niet dat ik er nu opnieuw een drankje in had gekregen. Hopelijk werkt dit voldoende.

Denk dat het bij E dan wel mee zal vallen morgen.
Soms is het vieze middel de beste en dan kiezen ze daar voor en niet voor bijv de zalf die misschien minder effectief is of langer duurt voordat het aan slaat etc... Dat ze nog nooit wat hebben gevonden op de smaak van medicijnen
Goitskezaterdag 22 augustus 2015 @ 07:48
Hier om half 6 mama ik ben wakker, nog even bij ons in bed wilde hij na 10 min ook niet meer terug naar eigen kamer boekjes lezen enzo, 6 uur mama heb gepoept luier uit en -O- schoongepoetst nog evem laten spelen 6.10 mama luier uit :(
As1981zaterdag 22 augustus 2015 @ 07:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 07:46 schreef Goitske het volgende:

[..]

Soms is het vieze middel de beste en dan kiezen ze daar voor en niet voor bijv de zalf die misschien minder effectief is of langer duurt voordat het aan slaat etc... Dat ze nog nooit wat hebben gevonden op de smaak van medicijnen
Dat snap ik maar dat was in dit geval niet zo.

Ja ze twijfelde of de zalf het zou redden dus samen besloten voor het drankje. Maar daar had er ook een andere keus in geweest. Maar goed laten we hopen dat de zalf aan gaat slaan.
Sonnetje85zaterdag 22 augustus 2015 @ 08:23
Oh vervelend is dat As!
Ik heb dat vorig jaar ook gehad bij de oudste volgens mij. Dat de jongste een AB had die goed werkte en niet zo heeeeel vies was. En dat F (toevallig ook bij een ha in opleiding) ook die claritromycine (dacht ik) kreeg. Ging best moeizaam :')
Ik heb ook wel eens voor de vieze ab gekozen, omdat dat die in 3 giften klaar was en de andere moest een week, 3x per dag.
Amoxiciline gaat eigenlijk altijd wel goed bij ze.
Zo klinkt het ook of ze heel vaak ab krijgen he :') Maar vorig jaar had de jongste een hele erge uitbraak van hand, voet, mondziekte waar ook iets van krentenbaard bij zat en daar is best wat ab voor nodig geweest tot dat over was (ze zaten met 3 huisartsen te kijken naar de blaren die ze had op dr voetje, was echt super zielig).
Verder wat oorontstekingen en keelontstekingen enzo

Wij zijn gisteren teruggekomen van vakantie. 2 weken naar Duitsland geweest en het was zo ontzettend fijn :D We hadden een huisje aan de speeltuin geboekt, dus ze konden lekker zelf naar de speeltuin toegaan. We hebben ook heel veel geluk gehad qua weer, 3 dagen was het wat slechter, rest van de tijd gewoon korte broeken weer.
We vonden het allemaal jammer dat het weer voorbij was :D
IMG_20150809_105944_zps6zigoltq.jpg
IMG_20150813_105541_zpsana9wkg0.jpg
LadyBlackzaterdag 22 augustus 2015 @ 08:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 20:00 schreef Spirit82 het volgende:
We hebben het hier even heel moeilijk. Isa wil namelijk niet meer naar bed savonds. Normaal hebben we hier eigenlijk geen problem meer, maar sinds een paar dagen gaat ze echt volledig door het lint. Erger dan ik ooit heb meegemaakt. Als we aankondigen dat ze zo naar bed gaat, gaat ze al protesteren. We hebben een vast ritueel, leggen uit wat er komen gaat, wat de stappen zijn, we vertellen haar zelfs dat ze echt niet meteen hoeft te slapen als we haar in bed leggen, maar dat ze wel naar bed moet, want het is bedtijd. Ze mag best nog met haar knuffeltjes spelen, etc. Zodra we haar in bed leggen ontploft ze, volledig, de dreumesbuien die we gehad hebben zijn er niks bij en ze krijst de hele tijd wanhopig huilend om "mama". Het breekt mijn hart en ik weet niet wat ik er mee moet. We blijven rustig, we gaan naar haar toe, we vertellen weer dat het bedtijd is, etc, maar zodra we dan de kamer uit gaan is het krijsen. Gisteren zijn we tot 11 uur bezig geweest (vanaf 7 uur) en hebben we haar uiteindelijk bij ons in bed genomen want ook wij hebben slap nodig. Om middernacht kon ik haar uiteindelijk slapend over leggen. Ik ben heel erg tegen laten huilen, maar we weten het echt even niet meer. Iemand nog tips?
Spirit, slaapt ze 's middags nog?

E stribbelt ook enorm tegen als ze 's middags heeft geslapen, en rekt alles dan zo dat ik een uur later pas weer beneden ben, om vervolgens zichzelf nog minstens een uur wakker te houden met verhaaltjes en liedjes.

Als ze niet slaapt, eten we supervroeg, en gaat ze daarna zonder morren naar bed, en is stil zodra ik liedjes heb gezongen en de kamer uitloop.

Long story short: is Isa misschien gewoon nog niet moe genoeg?
LadyBlackzaterdag 22 augustus 2015 @ 08:48
Sonnetje, wat een ideale locatie van dat huisje! _O_
L-Ezaterdag 22 augustus 2015 @ 08:54
Spirit hier hebben ze beide soms wat meer behoefte aan mama en papa bij het naar bed gaan. Bang, alleen, verdrietig, van alles kan er mis zijn. In mijn ervaring gaat dat het snelste over als je mee veert en haar je nabijheid gunt :)
Sonnetje85zaterdag 22 augustus 2015 @ 08:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 08:48 schreef LadyBlack het volgende:
Sonnetje, wat een ideale locatie van dat huisje! _O_
Ja was beter dan we verwacht hadden :D

Die met dat springkussen was trouwens niet 'onze' speeltuin.
Dit was de onze, vanaf het balkon :D

IMG-20150807-WA0023_zpswfozgooq.jpg
Sonnetje85zaterdag 22 augustus 2015 @ 08:58
Editten is lastig :')
#ANONIEMzaterdag 22 augustus 2015 @ 10:28
Son; ziet er mooi uit! Duitsland is O+__!

Gevalletje FOK!wet hier; zou gisteren nog plaatsen dat we hier geen dramanachten hebben, en verrek hij wordt om 23.00 hysterisch wakker :o Helemaal over z'n toeren, roepen dat hij bang was etc.
Gauw mee naar beneden, even wat drinken en bij mij in bed. Heb hem daar nog een half uur moeten kalmeren voordat hij lief tegen me aan kroop en ging slapen.

Vanmorgen zelf van bed gegaan en de tv aan gezet (Oh en de speelgoedkast overhoop gehaald :') )
LadyPaytonzaterdag 22 augustus 2015 @ 12:01
@sonnetje.. daar zijn wij ook geweest.. vond het een heel mooi park en ook een leuke omgeving.
Prachtig appartement hadden wij ook, helemaal boven.

Onze kleine peuter slaapt de afgelopen week makkelijk tot half 10 smorgens.. met als gevolg dat we ons al een paar keer verslapen hebben, hij is normaal altijd onze wekker blijkbaar.

En dan doet hij dus ook nog een een middagslaapje van een uurtje..

@ spirit.. dat is hier met vlagen ook zo geweest.. Ik blijf dan op zijn kamertje zitten tot hij slaapt, maar ik hou de interactie dan wel tot een minimum.. Ben gewoon aanwezig, maar we spelen niet meer samen.
Heeft goed gewerkt.. na een paar dagen gaat hij gewoon weer lekker zelf slapen.
Spirit82zaterdag 22 augustus 2015 @ 22:03
Dank voor jullie reacties!! Ik heb zelf ook het idee dat ze "iets" eng vindt, en of dat haar kamer is of het idee dat mama weg is. Ik heb nu een nachtlampje aangezet en haar deur open laten staan en met wat tegenzin mag ik dan nu haar kamer af, mits ik zichtbaar voor haar op de bovenverdieping aanwezig blijf. Ik ben gesloopt en bij haar op de kamer blijven heb ik eerst gedaan, maar dat trek ik niet avond aan avond. Na een lange dag heb ik echt even rust nodig en tijd voor mezelf. Met de iPad in bed is dus een mooie tussenoplossing. Ze lag er nu laat in wegens bbq en zonder noemenswaardige middagslaap, maar volgens mij is ze met middagslaap ook wel moe genoeg... Even afwachten en uitproberen dus.
LadyBlackzaterdag 22 augustus 2015 @ 22:10
Mijn tante heeft ook best lang op de bovenverdieping rondgescharreld, was opvouwen oid, toen haar dochters klein waren. Inderdaad het veilige idee dat mama wel in de buurt is.

Hopelijk is het van voorbijgaande aard, krijgt ze zo het vertrouwen weer terug.

En waarschijnlijk ten overvloede, maar gewoon uitspreken he; dat je naar je slaapkamer / beneden gaat, en dat je haar komt troosten als ze bang of verdrietig is. Wie weet hoeveel er van blijft hangen.
Omentielvozaterdag 22 augustus 2015 @ 22:17
Spirit, hopelijk is het een korte fase. :*

Sonnetje, leuke foto's O+
aapieanniezondag 23 augustus 2015 @ 09:26
Cwen hoe is het daar? Al iets verbetering?

Slaapangsten herken ik hier niet. Ze word wel eens snachts wakker maar dat is dan 9 vd 10 keer omdat haar luier bijna overstroomt.
Dus helaas geen tips!

Ik zit me al een uur rot te denken wat ik vandaag kan gaan doen met kaylee. Ik ben alleen met haar en geen auto tot mn beschikking. En op de eendjes in het dorp is ze wel aardig uitgekeken. (Btw de eensjes vinden ons niet eens leuk meer want die zwemmen dood leuk naar de overkant als we komen kijken haha)
We zijn woonachtig in t gooi dus als iemand nog tips heeft!
Kyarazondag 23 augustus 2015 @ 10:09
Samen fietsen? Naar speeltuintjes in de buurt of samen een ijsje eten of zo? Naar water om daar steentjes te gooien, met takjes en zand spelen etc. Bij iemand op visite in de buurt?

Son, leuke foto's!
LadyBlackzondag 23 augustus 2015 @ 10:15
Stukkie fietsen en ergens een ijsje gaan eten :Y :9
L-Ezondag 23 augustus 2015 @ 11:22
Fietsen blijft hier echt een hit met dit weer O+
aapieanniezondag 23 augustus 2015 @ 11:45
As we speak zitten we bij het theehuis te genieten van de drukte onder het genot van een koud drankje en een dennenkoek!
Spirit82zondag 23 augustus 2015 @ 12:05
Ik heb nog een vraag :@ Meer voor de ouders met kindjes die naar kdv / gastouder gaan. Komende jullie kindjes wel eens met "vervelende" verhalen? Isa komt net naar me toe met de melding dat XXX boos is. Toen ik vroeg waarom ze boos was, zei ze "Isa slapen nu!!". Nou slaapt ze dus slecht afgelopen week, op het kdv, dus ik kan me er iets bij voorstellen dat dit irritatie wekt. Wat ik niet vind kunnen, is dat die persoon daar boos om wordt. Ik bedoel, het is je werk, we betalen je ervoor, pluk haar desnoods uit bed als ze echt niet wil slapen. Aan de andere kant vraag ik me af hoeveel waarde ik moet hechten aan wat Isa zegt, want laatst had ze het erover dat papa haar had geslagen :@
NotTheSamezondag 23 augustus 2015 @ 12:42
Spirit, ik ben met zulke dingen vaak wel heel direct, en vraag het gewoon na op de psz, en het liefste waar Draak bij is. Vaak zie je dan wel aan de reactie van de leidster en aan je kind in hoeverre het verhaal waarheid is. Van daar uit beslis ik dan of ik er op doorga.
Omentielvozondag 23 augustus 2015 @ 12:45
Lastig Spirit. Ik zou het even aan de juf vragen wat er gebeurd is.
Hier gebeurt het vaak met de overdragen dat Riley meteen alles vertelt (niet geslapen, gevallen)

Aapie, gezellig O+
Phaidrazondag 23 augustus 2015 @ 12:51
Precies, wat nts zegt. Gewoon even navragen. En misschien expliciet zeggen dat ze niet hoeft te slapen als het niet gaat? Ik merk dat het helpt om daar duidelijkheid in te scheppen. Dan stoppen ze eerder met proberen.
Spirit82zondag 23 augustus 2015 @ 13:49
Phaidra, dat ga ik ook zeker doen!! Bespreken en aangeven dat ze niet MOET slapen. Dat ik liever geen slaapje heb, dan dat ze haar 10 min met groot verdriet in bed laten liggen tot ze in slaap valt (wat man vorige week vertelde). Daarnaast kwam man ook met de info dat hij het gevoel kreeg dat XXX Isa niet zo leuk vindt en zich vaak negatief over haar uit laat. Hij brengt en haalt haar meestal, maar deze info zit mij echt niet lekker en dat ga ik zeker uitspreken. Ik ben gewoon heel benieuwd of mensen dit al eerder aan de hand hebben gehad, want voor ons is het een heel nieuwe situatie.
Omentielvozondag 23 augustus 2015 @ 16:08
Deze situatie ken ik niet. Maar snap dat het je niet lekker zit. Goed dat je het gaat uitspreken :*
Shandalyzondag 23 augustus 2015 @ 16:48
Bah Spirit... wat naar dat het kdv niet de veilige plek lijkt te bieden die het eigenlijk zou moeten zijn. Ik hoop dat je het uitgesproken en opgelost krijgt :*

Hoe is het met de zieken? Cwen, al wat opgeknapt?

Het is zo stil hier in huis! :o Ben het echt niet meer gewend, kindloos huis, in het weekend, heel de dag door. Maar ze hebben het vast ontzettend naar hun zin bij oma en opa... morgenmiddag weer knuffelen!
Deepfreezezondag 23 augustus 2015 @ 18:51
Hoe gaat het cwen?

Spirit, ik zou het gewoon bespreken. Of er iets bijzonders gebeurd is bij het slapen gaan. Dan isa gezegd heeft dat het vervelend was. En dat ze haar best uit bed mogen halen als ze niet snel gaat slapen.
Er kan vanalles zijn. Of het nou iets van de leidster is, of van je dochter, of een wisselwerking tussen beide: gewoon bespreken om het duidelijk te krijgen.
Ik had het zelfde met zijn 7 jarige nog vorig jaar. Juf heeft hem/mij toen uit kunnen leggen wat de situatie was, en dat er eigenlijk weinig aan de hand was, maar wel met veel impact.
Daan had vrijdag ook een incident op de PSZ. Hij wilde het laatste stukje banaan. Hij ging alleen voor zijn beurt en juf verwachte op dat plekje geen kindje. Ze was dus iets geschrokken. Ze reageerde nogal direct door meteen te zeggen dat het niet mocht. Een moe kind + een kind met bananen focus + directe reactie was genoeg voor een flinke huilbui. Als Daan niet moe was geweest, of als hij niet perse die banaan wilde of de juf iets milder had gereageerd. Dan was het anders gelopen. Nu dus brullen en geschrokken. Dat gebeurd gewoon. Als je er niet over kunt praten, dan is er wel iets mis ;)
Omentielvozondag 23 augustus 2015 @ 19:34
Shandaly, morgen weer lekker knuffelen. O+
Heb je vandaag leuke dingen gedaan.

Bij ons in het park hing een spandoek dat er deze zondag 'Cultuur borrelt' dag was. Met kinderactiviteiten. Wij daarheen. Was er maar 1 springkussen en een schminkkraampje :D En een bandje speelde muziek.
Maar Riley vond de springkussen geweldig. En elke keer als het muziek stopte, ging zij keihard klappen voor ze O+
Shandalyzondag 23 augustus 2015 @ 19:59
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 19:34 schreef Omentielvo het volgende:
Shandaly, morgen weer lekker knuffelen. O+
Heb je vandaag leuke dingen gedaan.
Uitslapen, luieren, bank hangen, film kijken... Niets dus.
En nu ga ik lekker borduren O+
Skoapzondag 23 augustus 2015 @ 20:32
Luc klaagt al 3 dagen over pijn in zijn mond. De eerste 2 dagen had hij ook vrij hoge koorts en we probeerden wel in zijn mond te kijken maar dit stond hij niet toe. Eten deed hij weinig maar hij dronk wel goed dus ik dacht dat het niet eten meer aan de koorts etc lag.

Nu is de koorts sinds vandaag eindelijk weg, maar hij blijft klagen over pijn in zijn mond en hij eet amper. Ik mocht vandaag even in zijn mond kijken (5 seconden zo ongeveer :') ) en achterop zijn tong is het helemaal wit. Zodra hij gaat eten wordt het huilen en spuugt hij het uit. Mijn man dacht aften te zien maar weer dit ook niet zeker...
Iemand nog een tip hoe we zonder al te veel drama in zijn mond kunnen kijken of wat dit zou kunnen zijn? Morgen maar even met de huisarts bellen maar ik vrees dat Luc ook daar weigert zijn mond open te doen....

[ Bericht 5% gewijzigd door Skoap op 23-08-2015 20:40:59 ]
Sylver_zondag 23 augustus 2015 @ 21:13
Lekkere luie dag Shandaly :)

Flink borrelende cultuur bij jullie, Omen :D Wat schattig dat Riley ging klappen als de muziek stopte O+

Oei Skoap dat klinkt niet fijn :{ Hier hielp het om samen in de spiegel te kijken en dan met een lampje in haar mond te schijnen, dat vond ze dusdanig interessant dat ze dan wel meewerkte. Alleen had Nora toen niet zoveel pijn.
Heb je niet toevallig ook blaasjes gezien op zijn handen of voeten?
LadyBlackzondag 23 augustus 2015 @ 21:26
Agos Skoap wat sneu -O-

En Spirit, dat zou mij ook niet zo lekker zitten hoor, gewoon een keer luchtig aansnijden.
En t geeft verder ook wel wat inzicht in jullie slaaptroubles denk ik..... Als ze 's middags niet wil slapen zou ik proberen haar wakker te houden.

Mijn peuter zat vanavond om 17:45 in slaap te vallen aan tafel, dus ben met haar naar boven gegaan. Daar leefde ze weer wat op, maar uiteindelijk was ze toch om 19:00 stil. Ongelooflijk dit :D

Morgenochtend moeten we in alle vroegte op, dus dat wordt grappig :O
Trein van 7:45, naar Schiphol, en dan op het vliegtuig naar Portugal! *O*
Skoapzondag 23 augustus 2015 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 21:13 schreef Sylver_ het volgende:
Oei Skoap dat klinkt niet fijn Hier hielp het om samen in de spiegel te kijken en dan met een lampje in haar mond te schijnen, dat vond ze dusdanig interessant dat ze dan wel meewerkte. Alleen had Nora toen niet zoveel pijn.
Heb je niet toevallig ook blaasjes gezien op zijn handen of voeten?
Die blaasjes ben ik vanavond naar opzoek gegaan na het raadplegen van google.
Maar ik kon niks vinden...

De tip van de spiegel is een goeie die ga ik proberen!

Hij kon niet slapen, dus hij mag nu even op de bank liggen en we mochten eindelijk zowaar even in zijn mond kijken. Ik zie vooral veel witte vlekken op zijn gehemelte en tong... Naja morgen de huisarts maar even bellen. Of nog beter, hopen dat het morgen opeens over is :D
Omentielvozondag 23 augustus 2015 @ 21:39
LB, hele fijne vakantie *O*

Skoap, beterschap voor je mannetje. Ik ga duimen dat het morgen over is :*
aapieanniezondag 23 augustus 2015 @ 21:48
He skoap dat is naar!
Misschien kan je hem proberen uit te leggen dat als je in zn mond mag kijken dat je dan misschien kan zien waarom hij er pijn aan heeft?
Succes bij de dokter morgen!

Hele fijne vakantie lb!

Hier een fijne dag gehad. Toen kaylee net op bed lag (te vertellen aan nijm dat we op de fies koekiee waren wezem halen O+ ) kwam vriend ineens thuis van zn werk! Ik dacht eerst dat er werd ingebroken want ik had hem nog helemaal niet thuis verwacht. Na kaylee haar slaapje lekker met zn 3e een stuk wezel wandelen.
Sylver_zondag 23 augustus 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 21:36 schreef Skoap het volgende:

[..]

Die blaasjes ben ik vanavond naar opzoek gegaan na het raadplegen van google.
Maar ik kon niks vinden...

De tip van de spiegel is een goeie die ga ik proberen!

Hij kon niet slapen, dus hij mag nu even op de bank liggen en we mochten eindelijk zowaar even in zijn mond kijken. Ik zie vooral veel witte vlekken op zijn gehemelte en tong... Naja morgen de huisarts maar even bellen. Of nog beter, hopen dat het morgen opeens over is :D
Hmmm, spruw? Beterschap iig! Hopelijk is het morgen gewoon over :Y


Klinkt goed aapie! Zo schattig als ze verhalen vertellen tegen knuffels/doekjes/poppen, he O+
kaatjejanniezondag 23 augustus 2015 @ 22:14
Als ik jou was spirit, zou ik morgen bij de opvang vragen wat dr gebeurd is. Sofie kwam een paar maanden uit school met t verhaal dat ze nooooit meer mocht knutselen van juf en dar juf boos was geweest. Ik bij juf eens gepolst. Blijkt dat ze die dag niet mocht knutselen en dat juf tegen een ander kindje wat stem verheffing gebruikt had. Een situatie kam soms zo anders geïnterpreteerd worden door die kleintjes.
Ik zou het als juf jammer vinden als een ouder verhaal zou komen halen als een kind iets gezegd heeft thuis.
Skoapzondag 23 augustus 2015 @ 22:15
Fijne vakantie LB O+

Ja we hebben alles al 10x uitgelegd maar meneer is nogal weird met dit soort dingen helaas. Hij wil altijd zelf de controle houden met alles.
Sonnetje85zondag 23 augustus 2015 @ 22:26
Fijne vakantie LB! Heerlijk naar Portugal *O*
Ik ben jaloers :D Hier begint morgen het "normale" leven weer na de vakantie.

Lady Payton, ik vond het ook een mooi park idd, niet te massaal. Appartement wilden we niet vanwege de kinderen, maar vanuit daar heb je denk ik wel een mooi uitzicht :D
Op internet lazen we dat er in de omgeving niet veel te doen was, maar dat viel uiteindelijk best wel mee. Althans goed genoeg met de kinderen :D
Poes, ik vind Duitsland ook een fijn vakantieland :D We wilden niet te ver gaan met de auto, aangezien niet zo dol zijn op autorijden (en ze allebei dus ook wagenziek blijken te zijn :')) Dus de afstand was wel fijn.

Spirit, ik zou het inderdaad gewoon even melden aan de leidsters.
Floris werd op de opvang steeds naar bed gebracht. Hij sliep dan wel, maar hij zei toen thuis opgegeven moment dat hij zijn beer niet meer mee wilde nemen, want dan moest hij slapen. Dat vond ik toen ook wel heel sneu. Bij de opvang toen aangegeven dat hij niet naar bed hoefde daar.
Maar is wel naar als je kind met dat soort verhalen thuis komt, is toch geen fijn gevoel! Ik had dat met school een keer bij Floris, dat hij aangaf dat andere kinderen niet met hem wilden spelen. Op school aan de juf verteld, die dat dus helemaal niet herkende. Ze heeft het toen wel even in de gaten gehouden, maar even om aan te geven dat een kind soms dingen toch anders ervaart :D

Shandaly, ook wel fijn even geen kinderen. Tijd voor jezelf, heerlijk :D (en des te fijner is het als ze er weer zijn)
danicmaandag 24 augustus 2015 @ 07:14
Spirit, kunnen de 2 gebeurtenissen niet met elkaar te maken hebben? Dat de go/juf als ze daar is een negatieve sfeer creëert ivm het slapen (dat ze dus moet en streng wordt toegesproken) en dat dat dus zijn weerslag heeft op het slapen thuis?
aapieanniemaandag 24 augustus 2015 @ 08:12
Gister zei ik nof dat nachtangsten hier niet voorkwamen. Kon ik er vanacht mooi 3 keer uit omdat kaylee helemaal over de flos ging. Elke keer als haar kleine lampje weer uitging was het weer gillen, dus straks maar eens even op jacht naar zon lampje wat je in het stopcontact doet...
#ANONIEMmaandag 24 augustus 2015 @ 08:24
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 08:12 schreef aapieannie het volgende:
Gister zei ik nof dat nachtangsten hier niet voorkwamen. Kon ik er vanacht mooi 3 keer uit omdat kaylee helemaal over de flos ging. Elke keer als haar kleine lampje weer uitging was het weer gillen, dus straks maar eens even op jacht naar zon lampje wat je in het stopcontact doet...
FOK!wet >:)

Hier een Ikea spookje, kan eventueel ook (opgeladen) van het stroom af en mee in bed. In zo'n zacht beestje.
Shandalymaandag 24 augustus 2015 @ 08:33
Wij hebben ook IKEA spookjes, voor allebei één. En deze zijn ook mee logeren bij opa en oma, want veilige baken van thuis. Geniaal (al maakt die rood/roze van Femke's kamer soms een beetje een bordeel, en ziet Lars er bij dat groen/blauwe licht zelf soms uit als een spook, maar goed... )

Nog een uur of zeven en dan zijn ze weer thuis! *O*
Cwenmaandag 24 augustus 2015 @ 08:52
Fijn, Shandaly, dat ze snel weer thuis zijn! Nog geen school vandaag?

Skoap, klinkt heel precies als spruw! Even naar de ha.

LB, veel plezier in Portugal, ondanks je zorgen :*

Spirit, wat de anderen ook al zeiden: zou het met elkaar te maken hebben? Hoe slaapt ze nu?

AA, wat sneu! Kon ze zeggen wat er was?

Hier zijn we nog steeds ziek, wat een rotvirus! Ab hoefden we toch niet te geven maar het herstel gaat wel heeeeeel langzaam... Bah.
Shandalymaandag 24 augustus 2015 @ 09:29
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 08:52 schreef Cwen het volgende:
Fijn, Shandaly, dat ze snel weer thuis zijn! Nog geen school vandaag?
Nope, volgende week pas. En dan gaan we ook meteen weer voluit met zwemlessen en alles erbij... :) (Maar morgen is Lars' vriendinnetje weer terug van vakantie en op de bso, dus hij kijkt meer uit naar morgen dan volgende week ;) O+)

Beterschap! :* Gaat het al wel iets beter?
Omentielvomaandag 24 augustus 2015 @ 09:33
Aapie, domme Fokwet ook altijd :*

Shandaly, fijn dat ze al bijna weer komen *O*
En wat leuk dat hij uitkijkt naar morgen, omdat zijn vriendinnetje er dan weer is O+

Cwen, wat zielig :*
kaatjejanniemaandag 24 augustus 2015 @ 10:02
Bijna thuis shandaly..... *O*

Wat vervelend zeg Cwen :* hopelijk knappen jullie snel op.

Hopelijk was t een eenmalige drama nacht aapie.

Hier hebben beide kinderen een zeepaard met zachte muziek en licht. Al heeft Luuk m amper aan. Hij had vannacht ook paniek. Hij gilde rond 1.30 dat hij ook mee wilde naar opa en oma. Hij was helemaal in paniek. Bang dat we thuis achter lieten. Na een slokje water was hij weer rustig gelukkig.

Hij is nu bij de opvang. Ze zijn net verhuisd met de opvang. Het is dr zo mooi geworden. Hij moet nog wel wennen, maar dat is logisch.

Toen ik vrijdag ophaalde zat ie te spelen met z'n harem O+ O+

20150824_100416.png.jpeg
TimeJumpermaandag 24 augustus 2015 @ 10:52
Hallo even een vraagje over zindelijkheid, mijn 3 en een half jarige is een soort of zindelijk ;( :P
Hij kan het de hele dag ophouden maar op de wc wil hij niet. Als hij dan 's avonds een luier aankrijgt dan gaat hij pas plassen.
Hij is ook een beetje apart :9 want krijgt kotsneigingen als hij op zijn potje eens plast.

Afijn nu probeert hij het steeds op te houden omdat hij niet naar de wc wil (of potje). Is het nou het beste om gewoon door te zetten. Eens moet hij toch eens.
En in zijn broek plassen vind hij ook een drama dus uiteindelijk kiest hij wel voor de wc denk ik zo.
Wat is wijsheid?
Dat heen en weer geren om zijn plas op te houden is vervelend voor hem en voor mij.
Maar in november moet hij toch zindelijk zijn want dan gaat hij naar groep 1
Tallymaandag 24 augustus 2015 @ 11:02
Hier ging de oudste ook naar school vandaag. Ze had er onwijs veel zin in. Eerder ging ze 3 dagen in de week en nu gaat ze dus de hele week. Ben benieuwd of dat nu beter gaat (we hebben het al eens geprobeerd). Ze heeft een ander plekje gekregen naast een nieuw meisje en tegenover een jongetje waar ze voorheen al vaak mee speelde. Ze was helemaal gelukkig vertelde mijn man O+
#ANONIEMmaandag 24 augustus 2015 @ 11:29
Kaatje _O- Kleine charmeur heb je ;)

TJ; Kotsneigingen?? Vindt hij het zo vies? :@ Misschien vertellen dat als je op de wc poept/plast dat het minder vies is, omdat je het gauw kunt doorspoelen.
Verder; omkopen! Hier in het begin met smarties, later kreeg hij een treinspoorset als hij op de wc zou poepen. Heeft 2 weken geduurd, toen was de trein verdiend.

Tally; Wat fijn dat ze het naar dr zin heeft! Mooi houden zo :Y

Spirit; wat naar dat je dochter met zulke verhalen thuiskomt! Goed om dit bespreekbaar te maken met de juf, hopelijk valt het mee..

LadyBlack; Fijne vakantie! Hopelijk kun je je zinnen even verzetten :*

Verder niet goed bijgelezen, sorry :@
Cwenmaandag 24 augustus 2015 @ 11:35
Omkopen voor zindelijkheid??? Sorry, maar nee. Ik zou het hem uitleggen wat er gebeurt als je plast en dat het in de wc zo weg is, mocht hij het vies vinden?

Weet je waarom hij kokhalst, TJ? En wat gebeurt er als je 'm op de wc zet?
Skoapmaandag 24 augustus 2015 @ 11:39
Omkopen, lekker opvoedkundigverantwoord :D werkte hier ook goed. Luc wilde niet poepen op de wc, plassen dan weer wel. Beloofd dat als hij zou poepen op de wc een cadeautje gingen uitzoeken samen. Dezelfde dag lukte het nog :')
Hij is nu al weer een paar weken zindelijk, wat een genot! En gelukkig voordat baby2 er is.

Cwen en ik maar denken dat spruw enkel iets was voor pasgeboren babies. We hebben vanmiddag om 14h een afspraak bij de dokter.
Beterschap ook voor jouw meisje.

Hier een drama nacht achter de rug, Luc sliep pas om half 2 :? Om daarna om half 5 van die night terrors te hebben tot ongeveer half 8. Hij was echt onbereikbaar en echt keihard huilen en wild doen en slaan. Gezelligheid :') Hij viel om half 8 weer in slaap. En slaapt nu nog. (Gelukkig kan ik thuiswerken)
Tallymaandag 24 augustus 2015 @ 11:42
Ik heb trouwens een heerlijke nacht achter de rug! Ze is niet 1 keer wakker geworden *O*
Ikzelf uiteraard wel. Huh? Slaapt ze nog? Ja ze slaapt nog steeds. Is het al zo laat? Ze heeft me nog niet wakker gemaakt :')

En vannacht is het natuurlijk bal omdat ik hier heb zitten juichen dat het afgelopen nacht zo goed gegaan was :P
TimeJumpermaandag 24 augustus 2015 @ 11:44
PoesopStokje, ja hij vind de geur vies. Gelukkig blijft het nu bij kotsneigingen, hij heeft zelfs al een keer overgegeven toen hij in zijn broek plaste :o
Cwen, hij vindt plas en poep vies ruiken zegt hij. Al gezegd dat het in de wc minder is omdat je het gelijk door kan spoelen.
En als je hem op de wc zet wil hij er gelijk af. en word het een strijd om hem daar vast te houden.

Hij is nogal vasthoudend of volhoudend, eerste kadootjes (kleinigheden) voor op het potje plassen heeft hij al ontvangen maar is niet genoeg stimulans.
Nu ben ik per ongeluk 2 dagen geleden op zijn potje gaan staan :+ dus die is nu kapot.
Kadootje beloofd en laten zien als hij een plasje op de wc doet maar vooralsnog werkt het niet.

En dat te weten dat hij toen wij op de vakantie waren, hij een volle week op de wc ook heeft gepoept. Maar toen we eenmaal thuis waren wilde hij hier niet meer op de wc en liever in zijn luier poepen in de keuken ;)

Maar we wisselden soms af met pogingen hem zindelijk te krijgen tussen luier en onderbroek. Maar vandaag heb ik gezegd we doen overdag geen luier meer aan.
Nu hoor je overal je moet er geen drama van maken, maar hij is slim genoeg om het op te houden (tot op een zeker moment natuurlijk) en volhardend genoeg om de wc te weigeren :P

En er zijn nu nog maar 2 maanden over om "te oefenen" natuurlijk.
L-Emaandag 24 augustus 2015 @ 11:49
Hij is met 4 nog niet leerplichtig hoor :)
TimeJumpermaandag 24 augustus 2015 @ 12:01
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:49 schreef L-E het volgende:
Hij is met 4 nog niet leerplichtig hoor :)
Ja weet ik ;)
Maar toch, met 4 vind ik het toch wel tijd worden om overdag zindelijk te zijn
L-Emaandag 24 augustus 2015 @ 12:08
Blijkbaar kan hij het ook wel, maar vindt hij het op de wc heel naar/vies/eng? Daar zou ik iets mee doen, kijken hoe je hem daarin kan ondersteunen. Misschien kan hij zelf mee denken? Ik denk dat je daar verder mee komt dan met kadootjes.
#ANONIEMmaandag 24 augustus 2015 @ 12:35
Omkopen werkt uiteraard alleen als het kind er klaar voor is. Voelen ze het niet, dan heeft het geen nut. Hier was hij in no time zindelijk omdat hij er wat voor terug kreeg, nu is het normaal geworden. Geen omkoperij meer dus.

Is het een idee TJ om iets van luchtverfrisser te halen? Zodat zoon zelf even kan sprayen voor/na het wcbezoek?
Cwenmaandag 24 augustus 2015 @ 12:37
Laat hem anders tijdens het plassen of poepen een doekje met bijv lavendelolie ruiken? Dan ruikt hij de 'viezigheid' niet meer?
Skoapmaandag 24 augustus 2015 @ 14:33
Het is inderdaad spruw bij Luc. Medicijnen gekregen, een of andere gel. Hopelijk gaat het nu snel beter.
kaatjejanniemaandag 24 augustus 2015 @ 14:35
Arme Luc, hopelijk helpen de medicijnen snel!
Spirit82maandag 24 augustus 2015 @ 14:46
Als hij het zo vies vindt, kun je dan iets met luchtverfrisser? Om de geur voor hem aangenamer te maken en hem "in control" te brengen over de geur. Plus, met zo'n spuitbus spuiten lijkt me helemaal tof voor een peuter :P

Ik heb net het kdv gebeld, want morgen met een leidster bespreken leek me niet zo handig. Heb dus een manager te pakken gekregen (toevallig mijn favoriete leidster) en duidelijk weten te maken dat we het die ene leidster niet persoonlijk aanrekenen, maar dat haar aanpak wel een grote, negatieve indruk bij Isa heeft achtergelaten. De betreffende leidster belde direct terug om het uit te spreken, heel netjes, en het bleek bij de dag te passen dat ze haar 10 min helemaal over de zeik hebben laten huilen, dus nu snap ik het. Isa sliep toen al een dag slecht en zij wilden uitproberen of het hielp om streng te zijn en haar te laten huilen. "Isa trok daarna ineens veel meer naar me toe ook" zegt ze. Ja doos, omdat ze denkt dat je boos op haar bent en ze het goed wil maken... Nouja, heb aangegeven dat ik het begrijp, maar dat ze daarmee wel grote indruk hebben gemaakt op dat meisje, in negatieve zin, en dat ik liever niet meer heb dat ze het op die manier aanpakken. Ze gaan het noteren in haar schrift. Ben benieuwd.
TimeJumpermaandag 24 augustus 2015 @ 14:49
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 12:35 schreef Poesopstokje het volgende:
Omkopen werkt uiteraard alleen als het kind er klaar voor is. Voelen ze het niet, dan heeft het geen nut. Hier was hij in no time zindelijk omdat hij er wat voor terug kreeg, nu is het normaal geworden. Geen omkoperij meer dus.

Is het een idee TJ om iets van luchtverfrisser te halen? Zodat zoon zelf even kan sprayen voor/na het wcbezoek?
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 12:37 schreef Cwen het volgende:
Laat hem anders tijdens het plassen of poepen een doekje met bijv lavendelolie ruiken? Dan ruikt hij de 'viezigheid' niet meer?
Ah goeie ideeen, ik ga dat eens proberen kijken of het helpt.

Kan al wel melden dat na veel drama van heen en weer lopen hij uiteindelijk op de wc heeft geplast.
En daarna 7x roepend, "dat is toch niet moeilijk of eng en dan kan je je broek optrekken en dan ben je klaar" :Y
Haha kijken of het de volgende keren ook zo of makkelijker gaat.
Tallymaandag 24 augustus 2015 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 14:46 schreef Spirit82 het volgende:
Als hij het zo vies vindt, kun je dan iets met luchtverfrisser? Om de geur voor hem aangenamer te maken en hem "in control" te brengen over de geur. Plus, met zo'n spuitbus spuiten lijkt me helemaal tof voor een peuter :P

Ik heb net het kdv gebeld, want morgen met een leidster bespreken leek me niet zo handig. Heb dus een manager te pakken gekregen (toevallig mijn favoriete leidster) en duidelijk weten te maken dat we het die ene leidster niet persoonlijk aanrekenen, maar dat haar aanpak wel een grote, negatieve indruk bij Isa heeft achtergelaten. De betreffende leidster belde direct terug om het uit te spreken, heel netjes, en het bleek bij de dag te passen dat ze haar 10 min helemaal over de zeik hebben laten huilen, dus nu snap ik het. Isa sliep toen al een dag slecht en zij wilden uitproberen of het hielp om streng te zijn en haar te laten huilen. "Isa trok daarna ineens veel meer naar me toe ook" zegt ze. Ja doos, omdat ze denkt dat je boos op haar bent en ze het goed wil maken... Nouja, heb aangegeven dat ik het begrijp, maar dat ze daarmee wel grote indruk hebben gemaakt op dat meisje, in negatieve zin, en dat ik liever niet meer heb dat ze het op die manier aanpakken. Ze gaan het noteren in haar schrift. Ben benieuwd.
Mooi dat het is uitgesproken. Alleen had ze dat misschien beter eerst aan de ouders kunnen vragen of dat zou hebben in plaats van zelf experimenteren.
Skoapmaandag 24 augustus 2015 @ 14:52
Fijn spirit dat het uitgesproken is. Hopelijk gebeurt het nu niet nog een keer en heel netjes dat de leidster gelijk terug belde!

TJ fijn dat het plassen nu i.i.g. gelukt is! Elke stap is er toch weer 1!
Sylver_maandag 24 augustus 2015 @ 14:57
Beterschap voor Luc! Ik heb zelf spruw gehad toen ik 13 was en weet nog goed hoe belachelijk veel pijn het deed ;(

Ai Spirit, ik zou echt not amused zijn als ze Nora 10 min zouden laten huilen :( Arme Isa. Goed dat je het hebt besproken.

Jeetje TimeJumper, die is wel lastig hoor. Ging hij op vakantie wel ook op de wc plassen? Wel knap trouwens dat hij het zo lang kan ophouden. En goed dat het nu gelukt was! Krijgt hij er nu ook zelf een beetje vertrouwen in?
kaatjejanniemaandag 24 augustus 2015 @ 15:06
Goed dat t uitgesproken is spirit.
Cwenmaandag 24 augustus 2015 @ 15:41
Lieve hemel Spirit, ik schrik van je verhaal! Je laat een 2-jarige toch geen 10 minuten krijsen omdat ze wil slapen? Dat soort 'experimenten' zouden bij mij érg slecht vallen... Je betaalt ze verdorie om voor je kind te zórgen!
Spirit82maandag 24 augustus 2015 @ 15:52
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 15:41 schreef Cwen het volgende:
Lieve hemel Spirit, ik schrik van je verhaal! Je laat een 2-jarige toch geen 10 minuten krijsen omdat ze wil slapen? Dat soort 'experimenten' zouden bij mij érg slecht vallen... Je betaalt ze verdorie om voor je kind te zórgen!
Ik snap wat je bedoelt, maar over het algemeen genomen is een kind even laten huilen prima geaccepteerd. Daarnaast zijn ze tussendoor wel gaan kijken of alles nog goed ging. We hebben eerder niet specifiek aangegeven dit niet te willen, nu wel dus. Ik kan het ze niet kwalijk nemen en begrijp het ook, maar gegeven de indruk die dit op Isa maakte, wil ik het nu niet meer hebben en hopelijk gaan ze zich daaraan houden.
Susiemaandag 24 augustus 2015 @ 16:15
/trotse modus aan
Mijne moest vandaag een rondje natekenen op het cb (stomme dingen doen ze daar toch, ook die blokjes kwamen weer tevoorschijn), dus ik zeg tegen de verpleegster dat ze ook een A kan schrijven, want thuis heeft ze er 6 op de muur gemaakt. Tekent/schrijft ze zomaar weer die A :)
En dan ook nog even die prik erin, van de verpleegster moest ik haar in een of andere houding vast houden ivm tegen stribbelen en zei tegen Anouk dat ze maar de andere kant op moest kijken. Anouk kijkt gewoon naar waar die prik erin ging en gaf geen kick :D Totdat er bloed kwam :P Dat vond ze niet zo...maar ook weer geen dikke tranen of iets.
/trotse modus uit en einde dagboek ;)
elamanilomaandag 24 augustus 2015 @ 17:41
Oke, nu zeg ik wellicht iets extreem raars, maar ik kan zelf mijn 'neusklepjes' heel goed bedienen (die klepjes binnen in je neus die je neus kunnen afsluiten, ook voor geuren). Ik heb eens ontdekt dat als ik bij iemand door zijn neus blaas (je mond om z'n neus zetten en dan voorzichtig blazen) dat die persoon dan min of meer automatisch die klepjes dichtdoet en dus voelt waar ze zitten. Met een klein beetje oefenen kun je die klepjes zo vrij makkelijk zelf onder controle krijgen. Dan kun je ten alle tijden die klepjes zelf dichtdoen en hoef je niets te ruiken wanneer je dat niet wilt. Misschien is dat nog iets om te oefenen met je zoontje, dan kan ie zelf kiezen om die geuren niet te ruiken?
#ANONIEMmaandag 24 augustus 2015 @ 17:46
Susie, wat een stoere meid heb jij! :D En een hele slimme ook.

Spirit; mooi dat het is uitgepraat. Vind het jammer dat de leidster dit zelf besloten heeft, het heeft nogal wat indruk achtergelaten. Goed dat is afgesproken dat het niet weer gebeurd.

TJ; *O* Stapje voor stapje komen jullie er wel.

Mijn peutert kwam vanmorgen met een zelfgeplukt bosje bloemen aanzetten. O+ x 200
SPOILER
11948096_525582254257869_464704916_n.jpg?oh=84858abddc4150bcf9a3870a2d224c6c&oe=55DD53AE
Sylver_maandag 24 augustus 2015 @ 18:36
Wat goed, Susie! Ik snap dat je trots bent :Y

Wauw Poes, nog een mooi bosje bloemen ook O+

Haha Ela, ik ben wel benieuwd hoe je dat hebt ontdekt bij iemand :D Zou wel handig zijn voor een vriendin van mij, die is erg gevoelig voor geuren :)
NotTheSamemaandag 24 augustus 2015 @ 18:42
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:41 schreef elamanilo het volgende:
Oke, nu zeg ik wellicht iets extreem raars, maar ik kan zelf mijn 'neusklepjes' heel goed bedienen (die klepjes binnen in je neus die je neus kunnen afsluiten, ook voor geuren). Ik heb eens ontdekt dat als ik bij iemand door zijn neus blaas (je mond om z'n neus zetten en dan voorzichtig blazen) dat die persoon dan min of meer automatisch die klepjes dichtdoet en dus voelt waar ze zitten. Met een klein beetje oefenen kun je die klepjes zo vrij makkelijk zelf onder controle krijgen. Dan kun je ten alle tijden die klepjes zelf dichtdoen en hoef je niets te ruiken wanneer je dat niet wilt. Misschien is dat nog iets om te oefenen met je zoontje, dan kan ie zelf kiezen om die geuren niet te ruiken?
Als je die klepjes sluit, praat je dan ook nasaal, zo als je verkouden bent?
Hilzillahmaandag 24 augustus 2015 @ 18:48
Hoi! Ik las het consternazi bureau... Met 2 jaar ook prikjes? Ik moet morgen.

En wie heeft er nog meer zo'n schitterende 'BITSEA-Oudervragenlijst' gekregen? En wat hebben jullie daarmee gedaan?
elamanilomaandag 24 augustus 2015 @ 18:49
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:36 schreef Sylver_ het volgende:
Wat goed, Susie! Ik snap dat je trots bent :Y

Wauw Poes, nog een mooi bosje bloemen ook O+

Haha Ela, ik ben wel benieuwd hoe je dat hebt ontdekt bij iemand :D Zou wel handig zijn voor een vriendin van mij, die is erg gevoelig voor geuren :)
Whehe, dat via iemands neus blazen dat komt denk ik nog uit de tijd van shotjes met een joint :') En later toen mijn vriend eens wilde weten hoe ik dat deed met die klepjes (ik heb nooit last van vieze geuren, want ik kan me neus instand dichtdoen), herinnerde ik me een keer dat iemand dus z'n klepjes spontaan sealde bij zo'n door-je-neus-blaas actie :') Toen heb ik het hem zo laten voelen, waar die klepjes zaten en hoe die ze kan voelen en dus ook kan bedienen :D En hij kon het eigenlijk meteen daarna ook zelf.

NotTheSame, het klinkt dan zo ongeveer ja, iets minder slijmerig, iets droger, maar wel dat nasale inderdaad.

Ik gebruik die klepjes zelf echt vaak, ik ben ook vrij gevoelig voor geuren en op veel plekken doe ik bij voorbaat m'n neus alvast dicht. Ik kan ook heel voorzichtig een heel klein beetje ruiken en dan snel het klepje weer dichtdoen bijvoorbeeld, als ik niet zeker weet of het te doen is qua geur :D

Ik ken trouwens ook mensen die hun oorklepjes zo kunnen bedienen. Als je 's ochtends wakker wordt, soms voel/hoor je ze dan nog open gaan, 's nachts in je diepe slaap zitten die klepjes vaak dicht. Ik wil die bij mezelf ook nog gaan oefenen, die kan ik nu nog niet :') Maar ik moet nog even een goede manier vinden om ze te voelen bij mezelf. Want dat moment 's ochtends is er maar soms, weet niet hoe ik dat op moet wekken nog ;)
NotTheSamemaandag 24 augustus 2015 @ 18:51
Aha, dan kan ik het nu ook :+ (zit driftig te oefenen haha).
elamanilomaandag 24 augustus 2015 @ 18:53
^O^ :D O+
AwayTLmaandag 24 augustus 2015 @ 19:00
Wat gaaf! Dat wil ik ook gaan oefenen 8-) :D O+
Sylver_maandag 24 augustus 2015 @ 20:25
Ik ben al een uur aan het oefenen, maar het lukt niet. Toch even vragen of mijn man even wil blazen :+
L-Emaandag 24 augustus 2015 @ 20:32
Dat wordt weer een wilde avond :D

Fijn dat het is uitgesproken Spirit :)
Spirit82maandag 24 augustus 2015 @ 21:12
Sylver maak even een foto van het hoofd van je man wanneer je dat vraagt :P

Net weer een Isa over de flos omdat ze niet alleen gelaten wilde worden. Gisteren kegde man haar in bed en dat ging goed. Hij is nu sporten, maar morgen mag hij het weer doen, en ze is echt wel moe! Ben samen met haar in ons bed gaan liggen en ik lig netflix te kijken op de iPad. Na 1x himym draait ze zich om, zucht, en is vertrokken :?
Omentielvomaandag 24 augustus 2015 @ 21:19
Ze heeft het einde gezien van himym en kan die niet nogmaals aanzien :D

Spirit fijn dat het uitgesproken is. Goed dat je ook aangegeven hebt dat dit niet werkt bij haar.
En :* voor het lastige slapen.

Mijn neusklepkjes kan ik nog steeds niet bedienen -O-

Skoap, beterschap :*