abonnement Unibet Coolblue
pi_154502681
quote:
1s.gif Op maandag 20 juli 2015 20:41 schreef laziness het volgende:

[..]

Glas melk en een krentenbol per dag is voldoende.
Gaat er 2 maal per week nog groente en fruit naar binnen komen ze helemaal niks tekort vitaminenwijs ook nog.
Ik dacht al, waar blijf je :+

Rosalie eet:
ochtend: 2 boterhammen zonder korstjes met een grote beker halfvolle melk

tussendoor: koek (halve snelle jelle, liga, biscuit oid)

lunch: 2 boterhammen zonder korstjes met een beker sap (bij ons geld de afspraak dat je één boterham met hartig eet en de andere boterham mag je zelf kiezen)

tussendoor: fruit rond 14.00 en rond 16.00 nog iets lekkers á la doosje rozijntjes ofzo. Op 1 tussendoortje in de middag werden ze heel sacherijnig. Hoewel dat voor Rosalie niet echt opgaat, omdat zij nog slaapt. Eva heeft wel 2 tussendoortjes. Maar die eet ook maar 1 boterham per keer.

avondeten: bordje. afhankelijk van wat we eten en hoeveel zin ze erin heeft. Maar er speels mee omgaan helpt wel. Spinazie vindt ze echt niet lekker, terwijl haar zus vaak dan haar bord al leeg heeft voordat iedereen heeft opgeschept :D Die vindt dat echt heel lekker. Rosalie houdt meer van losse onderdelen zeg maar. Die vroeg afgelopen week 3x om een extra roosje bloemkool :o terwijl we juist zulk lekker 'paaskonijn' hadden. Maar dat vonden ze beiden niet geweldig. Doe de meiden maar een gordon bleu of valesse met kaas ofzo.

toetje: een klein danoontje of een ijsje.

Ik word nu wat makkelijker met snoep. Alles met mate, en af en toe mag chocola ook, maar dat is echt een uitzondering. Het mag best in een ijsje zitten als ze die een keer krijgen (zo'n schatkistje bijvoorbeeld) en afgelopen week in blijdorp vond ik het ook niet erg als ze een keer hagelslag op een broodje hebben. Dat heb ik dan liever dan patat ofzo. En een krentenbol durf ik niet zo goed meer bij Rosalie, zeker niet als ik daarna moet gaan autorijden met ze. Ze is best regelmatig wagenziek en de keren dat ze in de auto overgaf, was 10 minuten nadat ze een krentenbol op had. Daarbij; ze peutert toch alleen maar de krentjes eruit :')

Ze hebben thuis inmiddels allebei een snoeppot. Ze krijgen zo vaak een traktatie op school, en dat hoeft echt niet allemaal dezelfde dag op. Vaak zijn het van die zakjes met meerdere dingen. Ze mogen er dan van mij één ding uit zoeken en de rest gaat hun pot in voor een andere dag.
Ik ben zelf van mening dat het moet kunnen, als het met mate is. Volledig verbieden wil ik niet. Voor mij als kind was het altijd zo'n speciaal iets als ik eens mocht snoepen, dat ik volledig los ging toen ik als puber mijn eigen geld te besteden had. Ik heb nog steeds 'bodemdrang'. Ik heb gewoon nooit geleerd maat te houden en ben slecht in het delen van mijn 'schatten' (m&m's, schoolkrijtjes en apenkoppen zijn toch wel favoriet). Dus snel alles opeten was beter, want dan kwam niemand mee snoepen.
Daar betaal ik nu de prijs voor. En ik heb geen mega overgewicht, maar er mag best wat af. En dat lukt maar moeilijk.
Dat wil ik mijn meiden besparen. Maar als ik ze nu zie, kan ik me niet voorstellen dat ze daar ooit problemen mee gaan krijgen (maar vriend en ik waren ook krieltjes en das wel over zeg maar).

Eva is in mei 4 geworden en weegt 14,6 kg bij 102,5 cm (pas bij de ka geweest)
Rosalie is eind maart 2 geworden en weegt zo'n 11,5 kg bij ong 92 cm denk ik

Eva heeft een tijdje op een eigen gecreëerde -3 lijn gezeten. Daar werden ze ook niet vrolijk van op het cb. Maar je kan het er niet infrotten, dus tja....en ze lustte niks.
Dat gaat inmiddels een stuk beter en ze zit nu op een -1 lijn. Helemaal prima dus want daar zit ze qua lengte ook.

Rosalie zit qua lengte tussen de 0 en de +1 en qua gewicht gaat ze richting de -2. Maar dat zou je niet zeggen. Want in tegenstelling tot Eva, heeft Rosalie wel een lekkere kont en heupen. Dus dat geeft gelijk een ander beeld. En die trekt ook wel weer op. Daar vindt ze eten veel te lekker voor :9
Alleen is ze momenteel heel vatbaar voor wat haar zus zegt: dus als Eva zegt dat het vies is, dan vindt Rosalie dat op voorhand ook al.

Tally.....herkenbaar :P

En get, wat een schrik moeten jullie gehad hebben toen de arts het vermoeden van leukemie uitsprak. Brrrr ik moet er niet aan denken. Ik zou in die 5 dagen 10 jaar ouder zijn geworden denk ik. Wat een supergoed nieuws dat dat het niet blijkt te zijn.
pi_154502692
goh valt het op dat ik weer eens achter een pc zit :+
  maandag 20 juli 2015 @ 23:36:59 #53
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_154503092
Ah ja bij ebho ga je ook op herhaling :7

Ik vind het altijd in perspectief zetten dat je kind wel echt 24/7 zijn kaken op elkaar moet houden om zichzelf uit te hongeren.
En dan is het weer wat makkelijker los laten als het de 3e avond op rij is dat je het bord zo de vuilnisbak in schuift.

Overigens werkt het hier goed om wat geraspte kaas over bloemkool en broccoli te strooien.
En pasta het liefst kaal of alleen een beetje kaas. Vergaat wel mooi de mogelijkheid om groente in de saus te stoppen :P en uit de bami wordt elk groen fliebertje gevist. Niks daar groente doorheen stoppen.
Maar ja hij is er inmiddels 19 kilo mee geworden dus die lucht is nog behoorlijk voedzaam ;)
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_154503124
Sticker ontbijt met een bak volle yoghurt met muesli/fruit, soms maak ik pannenkoeken, daar eet hij er zo vier grote van op, is hij echt dol op. Voor de lunch eet hij het liefst zelfgemaakte soep, stokbroodje erbij met hummus of baba ganoush. Als we gewoon saaie boterhammen eten gaat er een halve boterham in en dan is hij wel weer klaar. We eten dus ook vaak pasta voor de lunch, penne met ricotta en aardbeien/munt/pistachenoten of pastasalade met avocado en geitenkaas etc, hij eet rustig twee borden leeg (zijn bord is wel kleiner dan dat van ons ;) ). Tussendoor eet hij noten/pitjes, of ik maak een monkeyplatter met verschillende kaasjes en fruit, als we zelfgemaakte (en dus gezonde) ijsjes in huis hebben doen we dat ook wel tussendoor. Warm eten is zijn lievelings, dus 's avonds gaat ook alles er goed in. Hij helpt tegenwoordig ook met koken (zo lief, twee van die jongetjes in de keuken om mij te assisteren O+ ) en we kijken samen kookprogramma's en we doen samen boodschappen, ze zijn hier wel betrokken bij het hele proces rondom eten, dat lijken ze fijn te vinden en ze zijn beide ook wel erg dol op eten, is wel heel leuk :)

Oh, ze weigeren ook vaak genoeg iets hoor. Met name mijn grote heeft sinds een tijdje dat hij van alles 'niet lust' wat hij al jarenlang lekker vindt, maar misschien klopt dat wel omdat je smaak elke 7 jaar verandert (en hij is nu 7,5)? Dat is wel omschakelen voor ons, zit je dan met zijn favoriete eten klaar en dan is het plotseling 'Jemig HOEZO LIGT DIT OP MIJN BORD, dat eet ik echt niet hoor :{w ' ;(

Qua drinken: water, sapjes, ranja, thee.

[ Bericht 1% gewijzigd door L-E op 20-07-2015 23:47:10 ]
  maandag 20 juli 2015 @ 23:47:26 #55
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_154503333
Ontbijt 1 of 2 boterhammen hagelslag of pasta of jam

Lunch hetzelfde. Of gekookte eieren.... (Kwam ze een keer naar me toe met een theedoek... "mam, ei heeft het koud" had ze een ei in de theedoek gedaan. Moest ik ff koken 😂)

Tussendoor net wat er in huis is.kan dus biscuitje of pennywafel oid zijn. Of een paar tum tums. Vorige week hadden we aardbeien en kersen.
Bananen eet ze soms. Of augurken.

Savonds eet ze meestal wel goed.favoriet is tomaten soep en bloemkool en broccoli.
Zuurkool lust ze niet

Drinken is meestal aanmaak. Maar ook yogy is favoriet. En sapjes..

Oh, en vrijdagavond hebben we "koffiedag" dan mag iedereen een bakkie koffie met een lekkere koek
pi_154506074
Koffie ja? Ook de kinderen?

Dat begrijp ik dus echt niet. Hoezo wil je dat? Caffeine in je kind? Ik zie echt de meerwaarde niet. En dan ook nog 's avonds. Slaapt ze dan wel op tijd?
pi_154506191
Eetschema's O+

L eet:
's Ochtends een geroosterde boterham met jam of kaas
Tussendoor fruit/ yoghurt/ smoothie
's Middags weer een geroosterde boterham, soms nog een cracker, losse plakjes worst
Tussendoor koekjesachtig iets
's Avonds eet hij krieltjes en pasta met olijven goed, verder meestal niks... Soms een toetje

Tegenwoordig gaan de smoothies er goed in hier O+ krijgt hij meteen zuivel binnen want dat weigert hij normaal. Kwak spinazie erdoor en ik ben gerust :D

Zindelijkheid is hier nog ver weg denk ik. Hij heeft deze week voor het eerst op het potje gezeten, dat weigerde hij altijd. Ik heb er stickers van zn held op geplakt en er zelf op gezeten :') en nu gaat hij er af en toe met broek aan op 'plassen'. Daarna moet het in de wc en doorgespoeld want knopjes indrukken is O+ Ik laat het potje staan en zie het verder wel.
pi_154506568
Eten! Ze eet graag, maar bescheiden. Altijd al gedaan, maar ze lust wel echt álles - behalve chocolade, ijs en olijven.

's Ochtends krijgt ze havermout/boterham/volkorencracker. Dat gaat meestal voor de helft op, soms helemaal.

Tussendoor een Goodies koekje/ fruit/ zelfgemaakte smoothie.

Bij de lunch een boterham met tomatenpasta of pindakaas/ zelfgemaakte soep/ ei/ pasta met pesto, hoe m'n pet staat of bij speciale verzoeken.

Tussendoor wederom fruit/ smoothie of groentechips

's Avonds eet ze met de pot mee, variërend van 3 happen tot 1 bord - al is dat geen groot bord. Ze eet alles, maar houdt niet zo van vlees dus dat blijft vaak liggen. Tomaten zijn altijd goed. Daarna ongeveer 1 eetlepel yoghurt.

Rond 20.00 uur vaak nog een banaan of cracker.

Daarnaast drinkt ze nog 6-8 keer per dag/ nacht bij mij. Verder drinkt ze water, versgemaakt groenten/fruitsap en bio appelsap bij uitzondering. Ze lust melk maar dat drink ik niet vaak.

Snoep komt er niet in - tenminte, geen gewoon snoep. Vind ik niet nodig. Daarbij houdt ze niet van heel zoet, dus er is ook geen interesse. Ik maak of haal wel dadelballetjes bijvoorbeeld, en bio koeken zonder toevoegingen. IJs e.d. lust ze ook zelfgemaakt niet.

Ik gok dat ze nu zo'n 90 cm is, bij 12,5 kg. En eind augustus wordt ze dus twee ;).
Home is where the O+ is...
pi_154506619
quote:
1s.gif Op maandag 20 juli 2015 22:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Waarom hebben movicolon voorgeschreven? Bij mij op het werk 99% van dat kleine grut dat laxeermiddel nodig heeft wordt macrogol 4000 voorgeschreven dat is namelijk smaakloos aangezien het een grondstof is ipv forlax, movicolon ed. Ik heb het getest je proeft het echt niet
Geen idee! Maar het gaat er probleemloos in hoor :D
E.
pi_154506658
Wauw Cwen, wat is ze dan al groot voor haar leeftijd!

Ik vind het fijn om te zien wat andere kindjes eten. Grappig wat een verschillen daarin zitten :D
E.
  dinsdag 21 juli 2015 @ 08:51:29 #61
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_154506777
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 08:20 schreef Cwen het volgende:
Eten! Ze eet graag, maar bescheiden. Altijd al gedaan, maar ze lust wel echt álles - behalve chocolade, ijs en olijven.

's Ochtends krijgt ze havermout/boterham/volkorencracker. Dat gaat meestal voor de helft op, soms helemaal.

Tussendoor een Goodies koekje/ fruit/ zelfgemaakte smoothie.

Bij de lunch een boterham met tomatenpasta of pindakaas/ zelfgemaakte soep/ ei/ pasta met pesto, hoe m'n pet staat of bij speciale verzoeken.

Tussendoor wederom fruit/ smoothie of groentechips

's Avonds eet ze met de pot mee, variërend van 3 happen tot 1 bord - al is dat geen groot bord. Ze eet alles, maar houdt niet zo van vlees dus dat blijft vaak liggen. Tomaten zijn altijd goed. Daarna ongeveer 1 eetlepel yoghurt.

Rond 20.00 uur vaak nog een banaan of cracker.

Daarnaast drinkt ze nog 6-8 keer per dag/ nacht bij mij. Verder drinkt ze water, versgemaakt groenten/fruitsap en bio appelsap bij uitzondering. Ze lust melk maar dat drink ik niet vaak.

Snoep komt er niet in - tenminte, geen gewoon snoep. Vind ik niet nodig. Daarbij houdt ze niet van heel zoet, dus er is ook geen interesse. Ik maak of haal wel dadelballetjes bijvoorbeeld, en bio koeken zonder toevoegingen. IJs e.d. lust ze ook zelfgemaakt niet.

Ik gok dat ze nu zo'n 90 cm is, bij 12,5 kg. En eind augustus wordt ze dus twee ;).
Snoep als in echt snoep heeft S nog nooit gehad volgens mij. Wij hebben het nooit, ik lust het eigenlijk ook niet. En we liepen maanden geleden over de markt langs een snoepkraam en instinctief wist hij toch dat het vast Heel Erg Lekker moest zijn, hij was er bijna niet weg te slaan :+ zouden het de mooie kleurtjes zijn? De geur?
pi_154507003
Snoep ruikt ook heel zoet idd, en dat is volgens mij biologisch gezien aantrekkelijk omdat ze nog het meest zoet proeven als ze jong zijn (oid, toch?) dus zo'n snoepkraam is een en al heerlijkheid, dat snap ik wel. Stick heeft wel eens snoep gehad. Een keer, een snoepje, vijf maanden geleden. Hij heeft het er nog dagelijks over :')
pi_154507022
Oh, als 'snoep' geven wij gedroogd fruit van de bio markt. Bevat wel meer suiker dan gewoon fruit bijvoorbeeld, maar er zit geen andere meuk in en dat vind ik wel weer prettig.
  dinsdag 21 juli 2015 @ 09:18:25 #64
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154507043
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 23:38 schreef L-E het volgende:
Sticker ontbijt met een bak volle yoghurt met muesli/fruit, soms maak ik pannenkoeken, daar eet hij er zo vier grote van op, is hij echt dol op. Voor de lunch eet hij het liefst zelfgemaakte soep, stokbroodje erbij met hummus of baba ganoush. Als we gewoon saaie boterhammen eten gaat er een halve boterham in en dan is hij wel weer klaar. We eten dus ook vaak pasta voor de lunch, penne met ricotta en aardbeien/munt/pistachenoten of pastasalade met avocado en geitenkaas etc, hij eet rustig twee borden leeg (zijn bord is wel kleiner dan dat van ons ;) ). Tussendoor eet hij noten/pitjes, of ik maak een monkeyplatter met verschillende kaasjes en fruit, als we zelfgemaakte (en dus gezonde) ijsjes in huis hebben doen we dat ook wel tussendoor. Warm eten is zijn lievelings, dus 's avonds gaat ook alles er goed in. Hij helpt tegenwoordig ook met koken (zo lief, twee van die jongetjes in de keuken om mij te assisteren O+ ) en we kijken samen kookprogramma's en we doen samen boodschappen, ze zijn hier wel betrokken bij het hele proces rondom eten, dat lijken ze fijn te vinden en ze zijn beide ook wel erg dol op eten, is wel heel leuk :)

Oh, ze weigeren ook vaak genoeg iets hoor. Met name mijn grote heeft sinds een tijdje dat hij van alles 'niet lust' wat hij al jarenlang lekker vindt, maar misschien klopt dat wel omdat je smaak elke 7 jaar verandert (en hij is nu 7,5)? Dat is wel omschakelen voor ons, zit je dan met zijn favoriete eten klaar en dan is het plotseling 'Jemig HOEZO LIGT DIT OP MIJN BORD, dat eet ik echt niet hoor :{w ' ;(

Qua drinken: water, sapjes, ranja, thee.
Mag ik ook bij jullie eten of wil je misschien mijn lunch klaar gaan maken? *)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  dinsdag 21 juli 2015 @ 09:18:56 #65
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_154507049
Ja, je ruikt het op zich ook op de markt al wel van afstand :+

Als wij gebak eten of pepernoten of een wafel of wat dan ook waar hij bij is, dan krijgt Sil overigens wel altijd wat. Maar wij eten zelf dus ook wel eens meuk ;)
pi_154507077
Gebak is geen meuk, ik herhaal: gebak is geen meuk! }:| :( :{w
  dinsdag 21 juli 2015 @ 09:27:47 #67
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_154507141
:D


Gebak O+ cheesecake O+2
  dinsdag 21 juli 2015 @ 09:29:19 #68
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_154507152
Monchou :9 kwarktaart :9 schwarzwalder kirsch :9
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_154507158
OMG cheesecake O+__!

Maar mooie lijstjes allemaal, ik heb niet een kindje gezien die het van de krentenbol en glas melk moet hebben ^O^

En L-E, jaloersmakend hoe lekker jullie eten!
pi_154507277
Mijn jongste is nu 4,5 en eet nog steeds erg weinig. Maar goed hey ze groeit en zulks, op haar eigen manier dan.

ontbijt: yoghurt met gv cereal. Ze eet grofweg 4-5 lepels van het bakje.
tussendoor: niets.
lunch: hangt van haar bui af. Meestal alleen het beleg wat op haar brood zit. Brood laat ze staan. Indien yoghurt dan 2-3 lepels uit het bakje.
tussendoor: een halve appel of een mandarijntje.
avondeten: ze doet niet aan saus, alles waar saus overheen zit is ev0l. Rijst gaat er goed in. Een lepel of 4-5 zeker. Rauwkost eet ze redelijk, paar schijfjes komkommer ofzo :') en vlees, mits geen saus hangt een beetje van de bui af.

Drinken, water of als ik echt vind dat er vocht in moet dan limonade.

Ze doet het nog *O*
-edit- ik bedoel dus vooral te zeggen wat lazi zegt, ze moeten er echt heel veel voor laten om zichzelf uit te hongeren. Mijn jongste wordt regelmatig geprikt op vitamines en dat is allemaal prima. De tekorten die ze heeft (ijzer, vit A en D) komen vooral door de coeliakie en worden aangevuld met medicatie/supplementen. De rest van de vitaminen en zulks zijn prima in orde.

[ Bericht 8% gewijzigd door mignonne op 21-07-2015 09:47:23 ]
:)
pi_154507333
Leuk om te lezen, die lijstjes!

Mijne eet eigenlijk best aardig als ik het zo zie, terwijl ik hem geen goede eter vind. Goed om dat even in perspectief te zien!

Ontbijt: 1 boterham met hagelslag/appelstroop/vlees/kaas, plakje ontbijtkoek. Met thee/melk/water, in het weekend wat verse jus.
Tussendoor: fruit, hoe meer hoe beter. Minstens 1 stuk wel, hij is dol op fruit.
Lunch: 1 soms 2 boterhammen met hagelslag/appelstroop/vlees/kaas (iets wat hij niet die ochtend al gehad heeft). Op het kdv 3 boterhammen :+ Met melk.
Tussendoor: rietjesbeker diksap met soepstengel/gedroogd fruit/rozijntjes/hap van mijn koekje/niks
Rond vijf uur: bakje met rauwkost (wortel, komkommer, paprika, tomaatjes)
Avondeten: 3 happen tot een klein bordje (12 happen :D) van wat wij eten. Meestal zijn het hooguit vijf happen. Groente behalve rauwkost en saus zijn evil, brood (naan, stokbrood, etc), kaas, kip en zalm zijn lekker. Als hij echt niks eet krijgt hij bruine bonen, die vindt hij zalig.
Erna yoghurt (vol bakje) en meestal een danoontje. Heel soms een zelfgemaakt ijsje als we dat hebben of een paar happen vla. Met water, bij voorkeur spa rood of met citroen erin.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mineola op 21-07-2015 10:02:33 ]
pi_154507344
quote:
1s.gif Op maandag 20 juli 2015 22:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Waarom hebben movicolon voorgeschreven? Bij mij op het werk 99% van dat kleine grut dat laxeermiddel nodig heeft wordt macrogol 4000 voorgeschreven dat is namelijk smaakloos aangezien het een grondstof is ipv forlax, movicolon ed. Ik heb het getest je proeft het echt niet
mijn duo krijgt forlax 20 gram en 10 gram. Vinden ze juist lekker, smaakt naar sinaasappel vermengt met water. Het zal wel :D
:)
  dinsdag 21 juli 2015 @ 09:53:45 #73
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_154507425
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 06:42 schreef danic het volgende:
Koffie ja? Ook de kinderen?

Dat begrijp ik dus echt niet. Hoezo wil je dat? Caffeine in je kind? Ik zie echt de meerwaarde niet. En dan ook nog 's avonds. Slaapt ze dan wel op tijd?
Silvijn drinkt al vanaf dat ie ruim een jaar was ofzo heel graag koffie. Hij kreeg wel eens een theelepeltje van ons en toen ie tegen de 2 was heb ik voor het eerst een buisje cafeïnevrije koffiecupjes besteld voor hem. O+ als we met zn tweetjes naar een cafeetje gaan dan vraag ik of ze ook cafeïnevrije cappuccino of koffie hebben en dan drinken mijn zoon en ik samen een bakje koffie O+ mijn eigen kleine Manny Delgado O+
  dinsdag 21 juli 2015 @ 10:21:23 #74
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_154507859
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 06:42 schreef danic het volgende:
Koffie ja? Ook de kinderen?

Dat begrijp ik dus echt niet. Hoezo wil je dat? Caffeine in je kind? Ik zie echt de meerwaarde niet. En dan ook nog 's avonds. Slaapt ze dan wel op tijd?
Tsja koffie... Hier moeten we oppassen dat Siméon niet ineens met je koffie aan de haal gaat... Hij is er ook gek op, maar inderdaad vanwege de cafeïne krijgt hij het eigenlijk niet. We drinken hier ook nog eens espresso, dus de koffie is extra sterk. Verder heeft hij een periode gehad dat hij koffiebonen uit het apparaat haalde en op at...
pi_154507939
M (in april 2 geworden) eet best gewoon als ik hier zo lees. Fijn, want vergeleken met wat R (ruim 4,5) op die leeftijd at, is het echt minder (vooral ontbijt/lunch)

ontbijt: 0,5 snee volkorenbrood (zelfgebakken 8-) ) met hartig beleg, meestal pindakaas en een klein glas rauwe melk
tussendoor: 1 stuk fruit en een halve beker water/diksap
lunch: thuis 1 snee volkorenbrood met half hartig, half zoet beleg (zelfgemaakte jam, honing, maar ook meukspul zoals pasta, hagelslag of vlokken). En een glas rauwe melk
Op het kdv eet hij 2 sneetjes volkorenbrood
tussendoor: thuis koekje/rozijntjes, op het kdv cracker (geloof ik) en water/diksap
avondeten: wat de pot schaft, met soms een kleine aanpassing als we bijv pittige saus eten. Vlees alleen als het ergens goed doorheen zit, zoals gehakt door de pastasaus, of als het bewerkt is (hamburger, slavink, worstje), vis gaat wel vaak goed. Groente afhankelijk van wat het is, 'losse' groente (geen saus) gaat er goed in, saus een paar hapjes. Pasta heeft hij nooit te veel, rijst en couscous zijn ook goed te doen (incl ikke doen, dus korrels all over the place), aardappels, frietjes, krieltjes zijn niet favoriet.

Rauwkost gaat heel wisselend, paprika lukt hij vaak wel, net als komkommer, maar soms ook niet. Tomaatjes zijn vies!!!

We wisselen vaak af, de ene dag eten we iets wat de jongens heel goed eten, de andere dag iets wat wij erg lekker vinden, maar zij niet zo.
R 09-10-2010
M 20-04-2013
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')