FOK!forum / General Chat / [Chinese Webshops] Topic #356 Waar Xiaomi ventilatoren ons koel houden
tokko1zaterdag 4 juli 2015 @ 11:03
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngLCaTFvl.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
MiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreTomtopSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in...

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Allbuy | 10% | Coupon | 'FOKNLAB' | (niet geldig op deals)
Gearbest | 10% | Coupon | 'GBCCN' (niet geldig op special offer, vip, gadget price)
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://www.cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuyEternal TeamGrace TeamGrace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Twee voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (¥), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beïnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 á 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geïncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wél geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: internationalparceltracking.com//Main.aspx#/track/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiële nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending. Let op! Bij 'invoerrechten' is de standaardwaarde ingesteld op ' 4,2 ', dit tarief gaat echter uit van het voorbeeld genoemd in de toelichting op de site. Het kan goed zijn dat je tarief ' 0,00 ' of weer iets anders is, zoek daarvoor dus het gebruikerstarief op dat op jouw zending van toepassing is

Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
1y?eurusd=x&lang=en-GB&region=GB

aywre.gif
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 á 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet één-op-één is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiële en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk één insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeën? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 5mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in Azië goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in Azië. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De frontpage heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chinese Smartphones #1 - Real smart
Topicreeks: Android tablet discussie topic
DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf ¤80!
Topicreeks: Android Sticks en Mediacenters #1 - Making ordinary tv's smart
DIG / [Het Grote Audio Gear Topic #1] Het begin!

User stats: http://www.thuisserver.net/fokdagcijfers (Top 100 (reeks) > Chinese Webshops)

apFpqZE.gif

Huisregels (ons anti-Sjonnie-beleid) - Respecteer ze, dan is deze topicreeks nog een lang leven beschoren

First google, then ask. We zijn hier in dit topic geen customer service die op jouw commando alles voor je doen. We gaan geen moeite voor je doen als je die moeite zelf al niet eens op kunt brengen. Wil je ergens ondanks je eigen pogingen toch niet uitkomen, dan kun je, onder vermelding van wat je zelf allemaal al geprobeerd hebt om aan het antwoord te geraken, het natuurlijk altijd vriendelijk vragen
Tip: vele zaken zijn al besproken; duik de archieven in! Voeg je zoekterm(en) toe aan deze search

• Lui die spullen willen importeren voor doorverkoop zijn hier niet welkom

• Het volgende dient niet te worden besproken: namaak (van merkkleding, schoenen, zonnebrillen, horloges, audio-producten (headphones/oordopjes), et cetera), wapens en andere verboden producten zoals >5mW lasers
Ook niet gaan bedelen om berichtjes van users om je buiten het topic (via DM/PM) hiermee te helpen

• Niet bitchen naar elkaar; houd het constructief

Heb je aanvullingen/aparte vragen?
PM (Personal message) of DM (Direct message) dan even de vaste gebruikers in dit topic:
shiznuts, Tokko1, RobertNL, Downstar, Monkeybrain e.a.
Onufrievzaterdag 4 juli 2015 @ 11:08
Ik heb die 10400 en 5000 powerbank, en eigenlijk is dat wel voldoende aangezien 1 thuis ligt en ik 1 in mijn tas heb.
Maar op een of andere manier word ik toch door jullie getriggerd om ook die 10000 te halen. Mensen die van elke 2 hebben hier bijvoorbeeld, of "voor dat geld eigenlijk niet te laten liggen"
Miniemzaterdag 4 juli 2015 @ 11:16
Ik zoek de gouden 10000 power bank van Xiaomi voor een redelijke prijs.
Bij Allbuy is hij 11 euro net als de zilvere versie maar uitverkocht.
Banggood is hij zelfs 5 dollar duurder dan de zilvere versie, (20 euro) maar dat heb ik er niet voorover.
Miniemzaterdag 4 juli 2015 @ 11:20
De Xiaomi fan voor $2,58 http://www.buyincoins.com/item/60690.html#.VZek_1L27Wl
Miniemzaterdag 4 juli 2015 @ 11:35
Kent iemand dit merk? http://www.banggood.com/R(...)lphone-p-984585.html
Ziet er ook wel goed uit.

Deze heb je ook nog daarvan http://www.banggood.com/R(...)lphone-p-984584.html
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 11:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 11:35 schreef Miniem het volgende:
Kent iemand dit merk? http://www.banggood.com/R(...)lphone-p-984585.html
Ziet er ook wel goed uit.

Deze heb je ook nog daarvan http://www.banggood.com/R(...)lphone-p-984584.html
Ken het niet, maar ik zoek eigenlijk een kabeltje van 30 cm o.i.d., ziet er verder wel goed uit dat REMAX.
P4tjezaterdag 4 juli 2015 @ 12:52
:D Gister mijn Xiaomi Yi action cam gehad. Vandaag bezorger voor de deur met eenzelfde pakje, heeft BG er twee verstuurd _O- . Beide keren geen import kosten hoeven te betalen *O* .
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 13:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 12:52 schreef P4tje het volgende:
:D Gister mijn Xiaomi Yi action cam gehad. Vandaag bezorger voor de deur met eenzelfde pakje, heeft BG er twee verstuurd _O- . Beide keren geen import kosten hoeven te betalen *O* .
Wel zo netjes om het te melden daar om te kijken wat ze willen lijkt me. Of althans, ik zou dat wel doen als het om zo'n product gaat.
Iemand91zaterdag 4 juli 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 10:33 schreef rene90 het volgende:
En waar we buyincoins weleens vergeten, hebben ze nu ook de Xiaomi Fan voor 2,58 online staan:
linkje
Had me toch weer (5 x ¤2.77 - ¤0.81) - (5 x ¤2.32) = ¤1.98 bespaard. :(
Dirkos1987zaterdag 4 juli 2015 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 12:52 schreef P4tje het volgende:
:D Gister mijn Xiaomi Yi action cam gehad. Vandaag bezorger voor de deur met eenzelfde pakje, heeft BG er twee verstuurd _O- . Beide keren geen import kosten hoeven te betalen *O* .
openingsbod: 40 euro ;)
Tosti-vreterzaterdag 4 juli 2015 @ 13:57
Iemand die ervaring heeft met het terugsturen van spullen naar China? Mijn Chinese telefoon is stuk :{ Hoe kan ik die het goedkoopst terugsturen?

- hulp wordt zeer gewaardeerd! -
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 14:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 13:45 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Had me toch weer (5 x ¤2.77 - ¤0.81) - (5 x ¤2.32) = ¤1.98 bespaard. :(
Dan drink je dit weekend 1 glaasje minder en is de balans weer okay :Y
Of bekijk 't zo : da's weer 1,98 die je niet aan andere useless crap uitgeeft :D
Shogozaterdag 4 juli 2015 @ 14:38
Xiaomi Ventilator _O_ Top ding! Bestel er gelijk nog 1 of meer. :P
RobertNLzaterdag 4 juli 2015 @ 15:35
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 14:02 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Dan drink je dit weekend 1 glaasje minder en is de balans weer okay :Y
Of bekijk 't zo : da's weer 1,98 die je niet aan andere useless crap uitgeeft :D
Hehe, of die 1.98 op de bank zetten met een procentje rente :+.

Heb je overigens die headset al in het engels?
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 16:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 15:35 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Hehe, of die 1.98 op de bank zetten met een procentje rente :+.

Heb je overigens die headset al in het engels?
Nope, Tinydeal support zou nog wat laten weten :D
Morgen maar eens een mailtje tegenaan gooien.
GuitarJJzaterdag 4 juli 2015 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 13:57 schreef Tosti-vreter het volgende:
Iemand die ervaring heeft met het terugsturen van spullen naar China? Mijn Chinese telefoon is stuk :{ Hoe kan ik die het goedkoopst terugsturen?

- hulp wordt zeer gewaardeerd! -
Ik zou er niet aan beginnen. Heb al vaak zat op forums gelezen dat de pakketjes 'niet aankomen'.

Mocht je het wel doen, verzend hem dan wel met track en trace.
Downstarzaterdag 4 juli 2015 @ 17:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 13:57 schreef Tosti-vreter het volgende:
Iemand die ervaring heeft met het terugsturen van spullen naar China? Mijn Chinese telefoon is stuk :{ Hoe kan ik die het goedkoopst terugsturen?

- hulp wordt zeer gewaardeerd! -
Toevallig een week of 2 geleden via postnl mijn Jiayu G4s naar Pandawill gestuurd,
was dood en viel nog een maandje binnen de garantie :P..

heb hem aangetekend laten verzenden (kost je +-26 euro tot 2 KG).
zonder aangetekend kost het 24,95 dacht ik en zonder tracking 18 euro.

Pakketje is paar dagen geleden bij Pandawill aangekomen ;)

Ik heb net ook een Xiaomi fan besteld, zie alleen nu wel dat die bij BIC goedkoper is :P..
Bij BG besteld.. ook nog maar ff 1tje bij BIC bestelllen dan!
Ben benieuwd!
Eric_Cantonazaterdag 4 juli 2015 @ 18:23
Fans ook besteld bij BIC, had ik dat maar 'n paar weken geleden gedaan toen ik ze in m'n winkelwagentje had gestopt maar uiteindelijk niet doorgezet heb (vanwege verhuizing) :{
doctor.starbuckszaterdag 4 juli 2015 @ 18:45
Xiaomi bagpack :)

1435602781503-P-2782748.jpg

1435602782534-P-2782749.jpg


Ik wil er een :)
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:45 schreef doctor.starbucks het volgende:
Xiaomi bagpack :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik wil er een :)
Vind je de tas ook echt mooi, of wil je hem omdat het 'Xiaomi' is? Ik vind hem nogal lelijk namelijk.
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:45 schreef doctor.starbucks het volgende:
Xiaomi bagpack :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik wil er een :)
Wederom geen USB of bluetooth! Kom op Xiaomi!
In de tusssentijd hou ik 't wel bij m'n ouwe trouwe 5.11 :)

En ook, ze hebben 't over
quote:
Exclusive logo embroidered on the bag, authentic guarantee.
zou ook leuk zijn als er dan ook een foto van was ofzo :D
doctor.starbuckszaterdag 4 juli 2015 @ 18:52
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:50 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Wederom geen USB of bluetooth! Kom op Xiaomi!
In de tusssentijd hou ik 't wel bij m'n ouwe trouwe 5.11 :)

En ook, ze hebben 't over

[..]

zou ook leuk zijn als er dan ook een foto van was ofzo :D
+180 euro voor een tas?
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:52 schreef doctor.starbucks het volgende:

[..]

+180 euro voor een tas?
230+ indertijd. Ding is die afgelopen 5 jaar overal met me mee naartoe geweest voor opdrachten, standard load-out is 7,4kg, zonder tablet of laptop.
O/T : voor ik "serieus" met Chinashoppen bezig was, was m'n "koophobby" EDC-stuff, maar omdat ik daar nu tot een goeie uitrusting ben gekomen werd het tijd voor wat anders :)

Dat zie ik dat rugzakje nog niet doen, eerlijk gezegd.

[ Bericht 5% gewijzigd door dodge_911 op 04-07-2015 19:02:09 ]
Onufrievzaterdag 4 juli 2015 @ 19:08
Wat een gezeik met BIC:
quote:
Shipping address is not completed, please confirm it.
Terwijl ik al 5x bevestigd heb, en de knop ook al uitgegrijsd is.

Edit:
Bevestiging was dus het probleem niet, het adres was 'incompleet' (state en telefoon :'))
zerokilzaterdag 4 juli 2015 @ 19:19
Ik werk nu via de Web Video Caster app om video's die niet op YouTube staan te streamen, dit werkt soms maar ook heel vaak niet.. Erg frustrerend.. Zit er aan te denken om gewoon een mini-pc achter mijn tv te zetten. Nu is mijn vraag of jullie daar toevallig ervaring mee hebben.
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 19:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 19:19 schreef zerokil het volgende:
Ik werk nu via de Web Video Caster app om video's die niet op YouTube staan te streamen, dit werkt soms maar ook heel vaak niet.. Erg frustrerend.. Zit er aan te denken om gewoon een mini-pc achter mijn tv te zetten. Nu is mijn vraag of jullie daar toevallig ervaring mee hebben.
Er staan 2 reviews online van de Pipo X7 en Pipo X7S, daar kan je een beetje inlezen hoe of wat:
http://frontpage.fok.nl/tag/chinaopfok
funky_fartzaterdag 4 juli 2015 @ 20:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 19:19 schreef zerokil het volgende:
Ik werk nu via de Web Video Caster app om video's die niet op YouTube staan te streamen, dit werkt soms maar ook heel vaak niet.. Erg frustrerend.. Zit er aan te denken om gewoon een mini-pc achter mijn tv te zetten. Nu is mijn vraag of jullie daar toevallig ervaring mee hebben.
Niks dan lof voor mijn Ainol Mini PC voor dat doeleinde.

Met als extra voordeel : géén extra warmteontwikkeling en een 7000mah accu ingebouwd, voor werken op elke locatie of om als Powerbank je foon oid op te laden.
_O_ _O_
Onufrievzaterdag 4 juli 2015 @ 20:25
Denk dat ik mn 10000 Powerbank maar haal bij Ali ipv. Allbuy, aangezien de vorige verzendingen daar 6 weken duurde.
Iemand nog slechte ervaringen met Xiaomi PBs van Ali?
shizzaterdag 4 juli 2015 @ 20:28
@ TT:
Laat die maar uit je Earson brullen.
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 20:51
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:25 schreef Onufriev het volgende:
Denk dat ik mn 10000 Powerbank maar haal bij Ali ipv. Allbuy, aangezien de vorige verzendingen daar 6 weken duurde.
Iemand nog slechte ervaringen met Xiaomi PBs van Ali?
Ik haal redelijk wat bij Ali, maar powerbanks zou ik daar echt niet snel kopen vanwege het hoge risico op fakes.
Het prijsverschil tussen de shops is soms maar een paar centen, koop 'm gewoon bij 'n vertrouwde shop.

Heeft BG atm niet een leuke deal?
Onufrievzaterdag 4 juli 2015 @ 21:16
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:51 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ik haal redelijk wat bij Ali, maar powerbanks zou ik daar echt niet snel kopen vanwege het hoge risico op fakes.
Het prijsverschil tussen de shops is soms maar een paar centen, koop 'm gewoon bij 'n vertrouwde shop.

Heeft BG atm niet een leuke deal?
Hmm nee, goedkoopste zijn dus Ali en Allbuy. Wel bedankt voor je waarschuwing (y)
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 21:31
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:16 schreef Onufriev het volgende:

[..]

Hmm nee, goedkoopste zijn dus Ali en Allbuy. Wel bedankt voor je waarschuwing (y)
Goedkoopste op Ali = waarschijnlijk nep. Lees sowieso de OP even met betrekking tot Ali ;)
dodge_911zaterdag 4 juli 2015 @ 21:44
Yay! Deelorder bij Gearbest eindelijk verzonden.
Wel het Ganzo-mes, niet de KCX-045.
Ff kijken of ik het niet geregeld krijg dat ze me de KCX refunden, en ik die dan ergens anders vandaan haal. Wil dat ding graag 's testen tegenover de KCX-017.

Verder wacht ik nog op een FastTech order van 'n ander Ganzo-mes dan volgens tracking op 4 juni HK verlaten zou hebben. Nu had ik al wel gehoord dat HK Post atm tra(a)gjes(/isch) was, maar toch maar 's polsen bij FastTech morgen.
Onufrievzaterdag 4 juli 2015 @ 21:47
Handig, die vergelijking op Allbuy:
RErLa7R.png

Dan maar Gearbest proberen :P
rene90zaterdag 4 juli 2015 @ 21:51
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:47 schreef Onufriev het volgende:
Handig, die vergelijking op Allbuy:
[ afbeelding ]

Dan maar Gearbest proberen :P
Ik had in het vorige topic een coupon gezet dat hij bij banggood voor 12.38 ofzo te halen is, moet je even terug zoeken. Mijn voorkeur zou zeker naar banggood gaan.
Onufrievzondag 5 juli 2015 @ 00:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:51 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik had in het vorige topic een coupon gezet dat hij bij banggood voor 12.38 ofzo te halen is, moet je even terug zoeken. Mijn voorkeur zou zeker naar banggood gaan.
Ik meende ook zoeits, en had al gezocht, maar kon niks vinden. Geen wonder aangezien jij 'm als banggoed had gepost. Hij is alleen alweer duurder (ook met code) dan wanneer jij m poste helaas.
Serpent207zondag 5 juli 2015 @ 10:01
En de pistons 3 van banggood zijn bij mij verzonden voor ¤5,79 met punten :)!!
Fipotjezondag 5 juli 2015 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 10:01 schreef Serpent207 het volgende:
En de pistons 3 van banggood zijn bij mij verzonden voor ¤5,79 met punten :)!!
Yes die van mij zijn ook verzonden ^O^
wootahHzondag 5 juli 2015 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 10:13 schreef Fipotje het volgende:

[..]

Yes die van mij zijn ook verzonden ^O^
mijn 2 orders ook :d 1 normaal verzonden 1 direct mail.
Catch22-zondag 5 juli 2015 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 10:01 schreef Serpent207 het volgende:
En de pistons 3 van banggood zijn bij mij verzonden voor ¤5,79 met punten :)!!
Mijn 2 ook :)
http://m.gearbest.com/ear(...)QGdtYWlsLmNvbXwyODQ0
Xiaomi Youth Edition Piston Earphone 3

Voor $7.99 op gearbest. Of zijn dat niet de normale piston 3?

Edit, ja zijn anders

[ Bericht 1% gewijzigd door Catch22- op 05-07-2015 11:38:35 ]
Drifter__zondag 5 juli 2015 @ 13:00
Ik zoek een mobieltje voor een bejaarde persoon.
Eisen: geen-touchscreen, dual-sim, grote knoppen, luidspreker.

Is dit iets? http://www.aliexpress.com(...).32010308.4.2.uzKpPU

Andere suggesties? :)
Tosti-vreterzondag 5 juli 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 17:23 schreef Downstar het volgende:

[..]

Toevallig een week of 2 geleden via postnl mijn Jiayu G4s naar Pandawill gestuurd,
was dood en viel nog een maandje binnen de garantie :P..

heb hem aangetekend laten verzenden (kost je +-26 euro tot 2 KG).
zonder aangetekend kost het 24,95 dacht ik en zonder tracking 18 euro.

Pakketje is paar dagen geleden bij Pandawill aangekomen ;)

Ik heb net ook een Xiaomi fan besteld, zie alleen nu wel dat die bij BIC goedkoper is :P..
Bij BG besteld.. ook nog maar ff 1tje bij BIC bestelllen dan!
Ben benieuwd!
Thanks! Is het trouwens niet handige om via brievenbuspost aangetekend te doen? Lijkt me goedkoper...
shizzondag 5 juli 2015 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 13:00 schreef Drifter__ het volgende:
Ik zoek een mobieltje voor een bejaarde persoon.
Eisen: geen-touchscreen, dual-sim, grote knoppen, luidspreker.

Is dit iets? http://www.aliexpress.com(...).32010308.4.2.uzKpPU

Andere suggesties? :)
Gewoon in NL een 'Emporia' halen?
quote:
Drifter__zondag 5 juli 2015 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 13:33 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Gewoon in NL een 'Emporia' halen?

[..]

Emporia heeft geen dual sim......?
rene90zondag 5 juli 2015 @ 13:46
Gearbest :')

Pakketje van 6 mei nog niet ontvangen, via ticket service getracht een oplossing te zoeken maar helaas. Sinds 23 juni geen reactie meer van ze ontvangen. Nu dus afgelopen vrijdag een Paypal geschil geopend en krijg net een reactie binnen via het ticket systeem van Gearbest:

Since it is so long time, maybe your package is delayed by the post office,custom or the weather. But we will solve the problem now. Do you want to resend or get refund?

As you didn't pay for the insurance, if you want to get refund, we will refund 6usd to your paypal account or 12usd to your GB wallet.

If you want to resend, you need pay half of the product price.


Rot op Gearbest, een verzekering kopen is niet nodig jullie moeten gewoon je verantwoordelijkheid nemen en een resend doen / refund. 12 dollar naar GB-wallet klinkt leuk maar ik heb toen nog 6 dollar uit dat ding gebruikt dus dan moet ik 18 dollar terug krijgen. Plus dat je maar 1/3 van je GB-wallet kan gebruiken op een order, dus iets van 3 dollar kan ik maar 1 dollar GB-wallet voor pakken.
shizzondag 5 juli 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 13:35 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

Emporia heeft geen dual sim......?
Uh. :P Kan zomaar inderdaad.

- ff een headsup, ff teruggelezen in het topic, maar die BIC fan is vóór Xiaomi, niet vàn Xiaomi.
5IVhMvt.jpg
Gewoon een fake dus (zie USB-logo, geen MI-logo). Waarschijnlijk niet met de aan/uit-knop van je powerbank te gebruiken. Dus een echte Xiaomi-fan, haalt een echte Xiaomi fan. :P

En over Xiaomi rugtassen gesproken, had zelf deze wel gewild. :o
wHJHyZT.jpg
Maar...
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 17:55 schreef shiznuts het volgende:
[..] Jammer dat incl. verzenden een rugtas niet zo heel attractief om te halen is. Prijs gelijk dubbel.


[ Bericht 13% gewijzigd door shiz op 05-07-2015 15:28:21 ]
mitchy112zondag 5 juli 2015 @ 15:15
ZIt nog te wachten op mijn xiaomi fan, damn kan dat ding echt wel gebruiken.
Waarom wilt iedereen toch alles van xiaomi xD?
.Neovo.zondag 5 juli 2015 @ 16:31
Ik heb zo'n earson ER-151 besteld. Ik lees er op internet goede verhalen over. Zijn er nog meer mensen hier die het geval ook hebben? Is de bass een beetje goed? Is namelijk voor een maat van me.
.Neovo.zondag 5 juli 2015 @ 16:32
En Xiaomi _O_
kikoooooozondag 5 juli 2015 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2015 16:31 schreef .Neovo. het volgende:
Ik heb zo'n earson ER-151 besteld. Ik lees er op internet goede verhalen over. Zijn er nog meer mensen hier die het geval ook hebben? Is de bass een beetje goed? Is namelijk voor een maat van me.
Nee echt een kut ding en niemand hier heeft ervaring.
dodge_911zondag 5 juli 2015 @ 17:11
Nice, YZXStudio heeft 'n TaoBao shop :)
Toch maar 's uitzoeken hoe dat TaoBao gedoe werkt :)

quote:
shiiiiiiizz! hoe doe ik TaoBao'n? :D
Downstarzondag 5 juli 2015 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 13:18 schreef Tosti-vreter het volgende:

[..]

Thanks! Is het trouwens niet handige om via brievenbuspost aangetekend te doen? Lijkt me goedkoper...
|
Hoe stuur jij een doosje via brievenbuspost. Dat wordt niet geaccepteerd door postnl omdat hij de limiet grote overschrijd. Daarnaast is verplicht bij de webshop (althans pandawill, maar volgens mij bij alle webshops wel) om hem in het originele doosje + Accessoires terug te sturen.
Jonmenzondag 5 juli 2015 @ 18:31
quote:
12s.gif Op zondag 5 juli 2015 17:11 schreef dodge_911 het volgende:
Nice, YZXStudio heeft 'n TaoBao shop :)
Toch maar 's uitzoeken hoe dat TaoBao gedoe werkt :)

[..]

-Product zoeken dat je wilt (in chrome kan je een hoop automatisch laten vertalen)
-link kopiëren van product dat je wilt
-site van een agent opendoen (Basetao gebruik ik zelf, cssbuy, of andere in de OP zijn nog mogelijkheden)
-order plaatsen (jij plaats order bij agent, zij kopen het product aan op Taobao)
-Eenmaal product aangekomen bij agent kan je het laten verzenden naar jou thuis. Verzendkosten zullen afhangen van welke shopping je kiest (een vijf a tiental mogelijkheden) + wat het gewicht is van het product.
monkeybrainzondag 5 juli 2015 @ 18:32
mp4nation heeft 15% off met 4th2015

Vsonic vsd5 gekocht. De 3-serie bevalt goed dus de collectie compleet maken :)

VSONIC-VSD5-Inner-Ear-Earphones.jpg

[ Bericht 12% gewijzigd door monkeybrain op 05-07-2015 21:53:04 ]
Dromerzondag 5 juli 2015 @ 18:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:51 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik had in het vorige topic een coupon gezet dat hij bij banggood voor 12.38 ofzo te halen is, moet je even terug zoeken. Mijn voorkeur zou zeker naar banggood gaan.
Nou... m'n powerbank van Gearbest kwam prima aan, maar mijn Xiaomi fan ga ik niet meer krijgen voor m'n vakantie komend weekend, vermoed ik zo... dus ja.. doe toch maar Banggood als het weinig scheelt. :)
roflcatzondag 5 juli 2015 @ 19:29
quote:
12s.gif Op zondag 5 juli 2015 17:11 schreef dodge_911 het volgende:
Nice, YZXStudio heeft 'n TaoBao shop :)
Toch maar 's uitzoeken hoe dat TaoBao gedoe werkt :)

[..]

Heb even rondgekeken, en zag deze: http://item.taobao.com/it(...)N1x8m&id=44324449964
Ze claimen dat het origineel is, zou mooi zijn. QC2.0 voor een schappelijke prijs.
Ga dit maar eens bestellen.
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 20:09
Mensen hier ervaring met de handling time van DX.com? Bij het bestelde product staat: Handling Time: 2-4 business days. Inmiddels is het al 8 dagen gelden dat het product besteld is maar er staat nu steeds "unshipped" bij de order.... Ben benieuwd of ik ik de bestelling binnen 13 dagen nog binnen ga krijgen. Daarna zijn we op vakantie.
.Neovo.zondag 5 juli 2015 @ 20:10
quote:
2s.gif Op zondag 5 juli 2015 16:45 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Nee echt een kut ding en niemand hier heeft ervaring.
Bedankt voor je bijdrage.

Overigens heb ik een 10400mah Xiaomi Powerbank bij banggood gekocht. Ding werkt uitstekend. Kan mijn HTC er makkelijk 4x mee opladen. En een bijpassende protective case ook besteld :P
rene90zondag 5 juli 2015 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:09 schreef Sunri5e het volgende:
Mensen hier ervaring met de handling time van DX.com? Bij het bestelde product staat: Handling Time: 2-4 business days. Inmiddels is het al 8 dagen gelden dat het product besteld is maar er staat nu steeds "unshipped" bij de order.... Ben benieuwd of ik ik de bestelling binnen 13 dagen nog binnen ga krijgen. Daarna zijn we op vakantie.
Als je voor gewone shipping hebt gekozen ga je het zeer waarschijnlijk niet meer krijgen binnen 13 dagen.
wootahHzondag 5 juli 2015 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:09 schreef Sunri5e het volgende:
Mensen hier ervaring met de handling time van DX.com? Bij het bestelde product staat: Handling Time: 2-4 business days. Inmiddels is het al 8 dagen gelden dat het product besteld is maar er staat nu steeds "unshipped" bij de order.... Ben benieuwd of ik ik de bestelling binnen 13 dagen nog binnen ga krijgen. Daarna zijn we op vakantie.
als het een sleutelhanger is misschien. Iets groters kun je wel vergeten.
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 20:13
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:11 schreef rene90 het volgende:

[..]

Als je voor gewone shipping hebt gekozen ga je het zeer waarschijnlijk niet meer krijgen binnen 13 dagen.
In de zin van? Het is wel besteld op de Europese site van DX
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 20:13
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:11 schreef wootahH het volgende:

[..]

als het een sleutelhanger is misschien. Iets groters kun je wel vergeten.
Hier gaat het om:

http://eud.dx.com/product(...)4381286#.VZlzz3jeNyY
Zspiritzondag 5 juli 2015 @ 20:20
Hmm had je toch beter hier wat meer rond kunnen kijken voor je die besteld had.
Die ga je niet ontvangen voor je op vakantie gaat ben ik bang.
DX belooft daar snelle levertijden maar het komt gewoon uit china en als hij nog niet geshipped is duurt het nog minimaal 10 werkdagen gok ik.
Ik raad je aan je order te annuleren en m te bestellen bij banggood, dan krijg je hem misschien nog op tijd. Je kunt ook een dure shipping methode kiezen maar dan ben je zo 20 euro verder.
Als je het perse wil voor je op vakantie gaat kun je het beter gewoon in Nederland kopen.
China shoppen met haast is meestal vooral frustrerend.

quote:
2s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:10 schreef .Neovo. het volgende:

[..]
Bedankt voor je bijdrage.
Als je even een beetje terugleest of de zoek functie gebruikt kun je terug vinden dat de meeste mensen hier de earson hebben en er zeer tevreden over zijn.

[ Bericht 24% gewijzigd door Zspirit op 05-07-2015 20:28:11 ]
Dromerzondag 5 juli 2015 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:13 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

In de zin van? Het is wel besteld op de Europese site van DX
Die schijnt net zo goed vanuit China te versturen.
edit: wat meneer hierboven net iets eerder en veel uitgebreider zegt.
kikoooooozondag 5 juli 2015 @ 20:26
quote:
2s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:10 schreef .Neovo. het volgende:

[..]

Bedankt voor je bijdrage.

Iedereen hier heeft de Earson, en het is echt een hele goede speaker.
Zspiritzondag 5 juli 2015 @ 20:38
Ik heb schoenen besteld via alibuy.
Ben benieuwd, heb ooit een blazer bij banggood besteld, die was van prima kwaliteit en echt maar 10 euro ofzo. Toch heb ik ook veel gehoord over slechte kwaliteit of beschadigde kleding dus het is even afwachten.
vind het mooie schoenen en voor 18 euro wil ik de gok wel wagen, de seller heeft ook aardig wat feedback.
http://www.aliexpress.com(...)oes/32237669794.html
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:20 schreef Zspirit het volgende:
Hmm had je toch beter hier wat meer rond kunnen kijken voor je die besteld had.
Die ga je niet ontvangen voor je op vakantie gaat ben ik bang.
DX belooft daar snelle levertijden maar het komt gewoon uit china en als hij nog niet geshipped is duurt het nog minimaal 10 werkdagen gok ik.
Ik raad je aan je order te annuleren en m te bestellen bij banggood, dan krijg je hem misschien nog op tijd. Je kunt ook een dure shipping methode kiezen maar dan ben je zo 20 euro verder.
Als je het perse wil voor je op vakantie gaat kun je het beter gewoon in Nederland kopen.
China shoppen met haast is meestal vooral frustrerend.

[..]

Als je even een beetje terugleest of de zoek functie gebruikt kun je terug vinden dat de meeste mensen hier de earson hebben en er zeer tevreden over zijn.
Hoe kun je die duurder verzendmethode selecteren?
rene90zondag 5 juli 2015 @ 22:40
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 22:34 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Hoe kun je die duurder verzendmethode selecteren?
In je winkelmandje, vergeet ook niet coupon FOKNLBG (of MIDYEAR6 als die nog geldig is). Maar...nog geen garantie dat het dan voor je vakantie binnen is. Of je met DHL o.i.d. pakken maar dan heb je een veel grotere kans op douanekosten.

Of...je pakt op banggood het UK warehouse, dan heb je het wel sneller binnen en geen douanekosten ;)
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 22:43
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 22:40 schreef rene90 het volgende:

[..]

In je winkelmandje, vergeet ook niet coupon FOKNLBG (of MIDYEAR6 als die nog geldig is). Maar...nog geen garantie dat het dan voor je vakantie binnen is. Of je met DHL o.i.d. pakken maar dan heb je een veel grotere kans op douanekosten.

Of...je pakt op banggood het UK warehouse, dan heb je het wel sneller binnen en geen douanekosten ;)
De bestelling is vorige week al geplaatst. Deze is dus al verdwenen uit het winkelmandje ;)
rene90zondag 5 juli 2015 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 22:43 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

De bestelling is vorige week al geplaatst. Deze is dus al verdwenen uit het winkelmandje ;)
Dus je wilt hem alsnog via DX sneller laten verzenden? Ben bang dat dat niet gaat lukken dus daarom beter annuleren en uit het UK warehouse halen van banggood ;)
Lazviczondag 5 juli 2015 @ 22:54
Met DX heb ik alleen maar slechte ervaring, ze komen nooit hun belofte na.
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 22:58
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 22:48 schreef rene90 het volgende:

[..]

Dus je wilt hem alsnog via DX sneller laten verzenden? Ben bang dat dat niet gaat lukken dus daarom beter annuleren en uit het UK warehouse halen van banggood ;)
Oke. Ik heb net een annulering aangevraagd. Krijg je daar snel reactie op? En hoe lang doet Banggood erover om producten in Nederland te krijgen?
Lazviczondag 5 juli 2015 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 22:58 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Oke. Ik heb net een annulering aangevraagd. Krijg je daar snel reactie op? En hoe lang doet Banggood erover om producten in Nederland te krijgen?
Ik kreeg mijn refund binnen een halfuur terug. Bij duurt het gemiddeld 8 werk dagen voordat ik mijn bestelling geleverd krijgt.
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 23:02
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:01 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Ik kreeg mijn refund binnen een halfuur terug. Bij duurt het gemiddeld 8 werk dagen voordat ik mijn bestelling geleverd krijgt.
Via een mail neem ik aan?
Lazviczondag 5 juli 2015 @ 23:05
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:02 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Via een mail neem ik aan?
Via paypal .
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 23:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:05 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Via paypal .
Het kan aan mij liggen maar ik kan geen knop vinden om te annuleren:

http://eud.dx.com/order
Lazviczondag 5 juli 2015 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:10 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Het kan aan mij liggen maar ik kan geen knop vinden om te annuleren:

http://eud.dx.com/order
Best kan je dat doen via een chat medewerker.
Sunri5ezondag 5 juli 2015 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:11 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Best kan je dat doen via een chat medewerker.
Even wachten tot er iemand online komt ;)
N22maandag 6 juli 2015 @ 06:41
http://banggood.com/Eachi(...)er-Mic-p-952089.html

Iemand ervaring met dit apparaatje/dergelijke apparaten?
rene90maandag 6 juli 2015 @ 07:35
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:05 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Via paypal .
Een annulering via PayPal? Nee hoor, gewoon via de shop zelf.
Sunri5emaandag 6 juli 2015 @ 07:45
Bedankt voor jullie tips mbt het bestellen van de SJCAM op Banggood ipv bij DX. IK heb daar de order geannuleerd en ga hem nu bij Banggood bestellen. Hebben jullie toevallig nog leuke kortingscodes?
Tosti-vretermaandag 6 juli 2015 @ 07:47
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 07:45 schreef Sunri5e het volgende:
Bedankt voor jullie tips mbt het bestellen van de SJCAM op Banggood ipv bij DX. IK heb daar de order geannuleerd en ga hem nu bij Banggood bestellen. Hebben jullie toevallig nog leuke kortingscodes?
FOKNLBG werkt sowieso, 5% korting.
rene90maandag 6 juli 2015 @ 07:58
en op cashbackxl.nl een account aanmaken, dan via die website doorklikken naar banggood, dan je product in je mandje en nog de kortingscode FOKNLBG eroverheen (of MIDYEAR6 als die nog geldig is)
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 08:19
En ook mijn Pistons zijn verstuurd zie ik. :)
johanndoemaandag 6 juli 2015 @ 10:08
banggood's CS verdient wat mij betreft een dikke pluim.
Nooit gezeur ermee.
Pakketje 5 weken geleden besteld, schijnt al 3 weken in NL te liggen, volgens postnl niet terug te vinden -> waarschijnlijk zoekgeraakt.

Ik meld dit aan BG, meteen de vraag of ik een resend of een refund wil. Geen gezeur over wacht nog een week, geen store credit, geen gezeur over contact post office terwijl dat al gedaan is gewoon top!
Heb bij banggood wat dat betreft nog nooit problemen gehad, lijkt ook wel of hun CS de engelse taal veel beter machtig is en snapt dat ze een meer westerse instelling moeten hebben.

Zag ze trouwens ook op marktplaats adverteren _O-

Dit in tegenstelling tot allbuy die vorige week een reactie wisten te geven nadat ik nogmaals om een reactie had gevraag, maar waarna het alweer bijna een week stil is.

edit: en voor wie niet wil wachten op een earson-151 en er veel te veel voor wil betalen: nu in de aanbieding http://www.audiostreamers(...)e-btp04-outdoor.html

[ Bericht 11% gewijzigd door johanndoe op 06-07-2015 10:15:01 ]
rene90maandag 6 juli 2015 @ 10:30
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:08 schreef johanndoe het volgende:
banggood's CS verdient wat mij betreft een dikke pluim.
Nooit gezeur ermee.
Pakketje 5 weken geleden besteld, schijnt al 3 weken in NL te liggen, volgens postnl niet terug te vinden -> waarschijnlijk zoekgeraakt.

Ik meld dit aan BG, meteen de vraag of ik een resend of een refund wil. Geen gezeur over wacht nog een week, geen store credit, geen gezeur over contact post office terwijl dat al gedaan is gewoon top!
Heb bij banggood wat dat betreft nog nooit problemen gehad, lijkt ook wel of hun CS de engelse taal veel beter machtig is en snapt dat ze een meer westerse instelling moeten hebben.

Zag ze trouwens ook op marktplaats adverteren _O-

Dit in tegenstelling tot allbuy die vorige week een reactie wisten te geven nadat ik nogmaals om een reactie had gevraag, maar waarna het alweer bijna een week stil is.

edit: en voor wie niet wil wachten op een earson-151 en er veel te veel voor wil betalen: nu in de aanbieding http://www.audiostreamers(...)e-btp04-outdoor.html
50 euro vind ik nog steeds veel te veel als je hem voor 18 dollar kan halen :)
Zspiritmaandag 6 juli 2015 @ 10:37
Is dar een nieuwe versie ofzo?
Die ziet er anders uit dan die van mij.
tokko1maandag 6 juli 2015 @ 10:48
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:37 schreef Zspirit het volgende:
Is dar een nieuwe versie ofzo?
Die ziet er anders uit dan die van mij.
Dat is ongeveer hetzelfde beestje maar dan met wat 'customized' features voor het OEM brand hercules. Zo ook een schroef draad aan de onderkant voor op statieven etc.
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 10:53
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:08 schreef johanndoe het volgende:
Zag ze trouwens ook op marktplaats adverteren _O-
Dat gaat gewoon via adsense van Google en kun je op elke site tegen komen gezien je eigen browsegedrag.

quote:
edit: en voor wie niet wil wachten op een earson-151 en er veel te veel voor wil betalen: nu in de aanbieding http://www.audiostreamers(...)e-btp04-outdoor.html
50 ¤ is wel wat duur toch?
http://www.banggood.com/W(...)tphone-p-911696.html

-

Wie wil er nog een coole bluetooth speaker uit de toekomst? :P
http://www.banggood.com/M(...)peaker-p-972634.html
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 12:06
http://www.banggood.com/M(...)80115.html?bid=12704

Wauw, ook een Ubuntu stick! :) Ik ben benieuwd of het makkelijk is om er andere distributies op te zetten. In combinatie met Open ELEC zou het perfect zijn. :)
johanndoemaandag 6 juli 2015 @ 13:13
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:53 schreef dimmak het volgende:
Dat gaat gewoon via adsense van Google en kun je op elke site tegen komen gezien je eigen browsegedrag.
heb adblock dus adsense adverts zie ik nooit.

Zou kunnen dat marktplaats dat weet te omzeilen, aangezien ze bijna 16000 producten als verkoper hebben staan http://www.marktplaats.nl/verkopers/22638708.html
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 13:27
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 13:13 schreef johanndoe het volgende:

[..]

heb adblock dus adsense adverts zie ik nooit.

Zou kunnen dat marktplaats dat weet te omzeilen, aangezien ze bijna 16000 producten als verkoper hebben staan http://www.marktplaats.nl/verkopers/22638708.html
Marktplaats heeft daar geloof ik ook één of andere service voor. Maar dit is een goede zaak. Nu de website nog in het Nederlands. :D
tokko1maandag 6 juli 2015 @ 13:35
Op mijn (china) tweakerblog heb ik een review gepost van de Earson ER-160 bluetooth speaker.
PklVXyt.png

Met onder andere deze vergelijking:
eqLrXC4.png

Hopelijk hebben de mensen die nog aan het kijken waren naar de Earsons speakers er wat aan :7

(Klik voor de review, of lees hem op mijn Tweakersblog)

[ Bericht 1% gewijzigd door tokko1 op 06-07-2015 13:54:21 ]
RobertNLmaandag 6 juli 2015 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 13:27 schreef dimmak het volgende:
Marktplaats heeft daar geloof ik ook één of andere service voor. Maar dit is een goede zaak. Nu de website nog in het Nederlands.
Nee liever niet. vertaalde productnamen is een kriem.
Zspiritmaandag 6 juli 2015 @ 14:34
quote:
16s.gif Op maandag 6 juli 2015 13:35 schreef tokko1 het volgende:
Op mijn (china) tweakerblog heb ik een review gepost van de Earson ER-160 bluetooth speaker.
[ afbeelding ]
Met onder andere deze vergelijking:
[ afbeelding ]
Hopelijk hebben de mensen die nog aan het kijken waren naar de Earsons speakers er wat aan :7

(Klik voor de review, of lees hem op mijn Tweakersblog)
Fijne review bedankt!
Gebruik je serieus liever één 160, dan twee 151? Appart.
Ben nog erg tevreden met mijn 151 maar de 160 komt ook vast bij een goede aanbieding!
julian6maandag 6 juli 2015 @ 15:40
ik zoek een oplader (op batterij/accu) voor de iphone 5 om mee te nemen op reis.. weet iemand een linkje?
Catch22-maandag 6 juli 2015 @ 15:41
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:40 schreef julian6 het volgende:
ik zoek een oplader (op batterij/accu) voor de iphone 5 om mee te nemen op reis.. weet iemand een linkje?
Een powerbank dus?
julian6maandag 6 juli 2015 @ 15:42
quote:
11s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:41 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Een powerbank dus?
ah heet dat zo? ja dat :P
dodge_911maandag 6 juli 2015 @ 15:47
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:42 schreef julian6 het volgende:

[..]

ah heet dat zo? ja dat :P
Xiaomi 5000/10000/10400/16000.
Welke shop het goedkoopst is zoek je zelf maar uit :)
tokko1maandag 6 juli 2015 @ 16:04
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 14:34 schreef Zspirit het volgende:

[..]

Fijne review bedankt!
Gebruik je serieus liever één 160, dan twee 151? Appart.
Ben nog erg tevreden met mijn 151 maar de 160 komt ook vast bij een goede aanbieding!
Ja, het is niet zo dat je bij tweer ER-151 echt het geluid verdubbelt. En moet je weer kabelbende mee nemen.

Nu gewoon één speaker met eventueel kabeltje (MP3 playback is standalone)
Miniemmaandag 6 juli 2015 @ 16:25
Niet perse China gerelateerd maar aangezien hier ook veel users zitten die veel gadgets hebben en ook tobo's bestellen.
Wat is een fijn toetsenbord voor max 25 a 30 euro? Wil het morgen in huis hebben, dus webshop in NL.
Brammetjuh94maandag 6 juli 2015 @ 16:29
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:25 schreef Miniem het volgende:
Niet perse China gerelateerd maar aangezien hier ook veel users zitten die veel gadgets hebben en ook tobo's bestellen.
Wat is een fijn toetsenbord voor max 25 a 30 euro? Wil het morgen in huis hebben, dus webshop in NL.
Kijk hier even: http://tweakers.net/categ(...)NrFCyMjaD8TLzlKwMagE

Dit is niet echt de plek hiervoor namelijk.
Miniemmaandag 6 juli 2015 @ 16:34
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:29 schreef Brammetjuh94 het volgende:

[..]

Kijk hier even: http://tweakers.net/categ(...)NrFCyMjaD8TLzlKwMagE

Dit is niet echt de plek hiervoor namelijk.
Echt wel.
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 16:42
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:34 schreef Miniem het volgende:

[..]

Echt wel.
In dat geval:

http://www.banggood.com/E(...)-Mouse-p-950439.html
Miniemmaandag 6 juli 2015 @ 16:44
quote:
Dat heb ik niet morgen in huis. :P
tokko1maandag 6 juli 2015 @ 16:47
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:25 schreef Miniem het volgende:

Er zijn een paar merken die wel is hier voorbij komen, maar er is werkelijk zo veel beschikbaar in china.. kan alleen zeggen waar ik ervaring mee heb.

En dat is, Fühlen.
http://www.fuhlenstyle.com/

Oa de MK950.
T2Qs2xXuRXXXXXXXXX_!!498486336.jpg
(Hier de review van mij in het reviewtopic)

En ohja, als je dingen morgen in huis wilt hebben moet je gewoon naar de blokker fietsen en daar iets halen, want in een china topic gaat dat natuurlijk nérgens over.
Posergoth6667maandag 6 juli 2015 @ 16:57
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:50 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Wederom geen USB of bluetooth! Kom op Xiaomi!
In de tusssentijd hou ik 't wel bij m'n ouwe trouwe 5.11 :)

En ook, ze hebben 't over

[..]

zou ook leuk zijn als er dan ook een foto van was ofzo :D
Oh gaaf, nog een 5.11 tas liefhebber op Fok! :)

Ik heb de Rush 24.

Ideale tas. Laptop tas voor naar mijn werk en alles wat ik zo'n beetje kan bedenken past er in. Mijn matje, slaapzak en tent passen er in en alles wat ik verder nodig denk te hebben voor een weekend camperen (neem niet veel mee met camperen).
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 17:23
Wat zijn mijn BG punten eigenlijk waard? Ik kan het niet meer terugvinden. Heb er zo'n 1500.
Serpent207maandag 6 juli 2015 @ 17:34
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:25 schreef Miniem het volgende:
Niet perse China gerelateerd maar aangezien hier ook veel users zitten die veel gadgets hebben en ook tobo's bestellen.
Wat is een fijn toetsenbord voor max 25 a 30 euro? Wil het morgen in huis hebben, dus webshop in NL.
Sharkoon skiller of de sharkoon skiller pro als je een echt goed toetsenbord wilt voor weinig.
Serpent207maandag 6 juli 2015 @ 17:37
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 17:23 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn mijn BG punten eigenlijk waard? Ik kan het niet meer terugvinden. Heb er zo'n 1500.
1 point = 1 dollarcent. Je kan wel maar een max aantal punten besteden per product, ligt er dan aan hoe duur het is. Ze doen t ook niet bij sales.
rene90maandag 6 juli 2015 @ 17:40
Een WTF-momentje van Gearbest....

Heb daar een ticket open staan omdat ik iets al 2 maanden niet ontvangen heb. Via de ticket bieden ze geen oplossing dus een paypal geschil geopend en opeens kan het wel worden opgelost.

Krijg ik nu opeens een mail:
"Dear Rene
Thank you for contacting eve rbuying :')

Verder nog een heel verhaal met vervolgens een link naar mijn ticket van gearbest en of ik 45 werkdagen wil wachten en ze daarna met een oplossing komen :').
MacorgaZmaandag 6 juli 2015 @ 18:35
Oud-werknemer die bij de concurrent is gaan werken? :P
Jimbomaandag 6 juli 2015 @ 18:42
net een goede ervaring via ali express gehad _O_
had iets kapots ontvangen en na slechts 4 dagen over en weer mailen met zn klantenservice miep is ie er toch achter dat ik een nieuw product wil _O_

dus nu krijg ik een nieuwe :P
RobertNLmaandag 6 juli 2015 @ 19:00
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 18:42 schreef Jimbo het volgende:
net een goede ervaring via ali express gehad _O_
had iets kapots ontvangen en na slechts 4 dagen over en weer mailen met zn klantenservice miep is ie er toch achter dat ik een nieuw product wil _O_

dus nu krijg ik een nieuwe :P
Heb zowel de beste als mindere ervaring. Hangt net als bij eBay 100% van de verkoper af.
Zspiritmaandag 6 juli 2015 @ 19:15
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:42 schreef julian6 het volgende:

[..]

ah heet dat zo? ja dat :P
Gebruik de zoekfunctie en zoek op powerbank.
Spoiler alert je kunt het best een xuaomi pb kopen, bij banggood zijn ze altijd echt dus dat is het makkelijkste als je geen moeite/onderzoek wil doen.
dimmakmaandag 6 juli 2015 @ 19:20
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 17:37 schreef Serpent207 het volgende:

[..]

1 point = 1 dollarcent. Je kan wel maar een max aantal punten besteden per product, ligt er dan aan hoe duur het is. Ze doen t ook niet bij sales.
Thnx

Ik wil trouwens een action cam bestellen. Ik twijfel tussen een Yi en de SJ4000. ;(
wootahHmaandag 6 juli 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 17:40 schreef rene90 het volgende:
Een WTF-momentje van Gearbest....

Heb daar een ticket open staan omdat ik iets al 2 maanden niet ontvangen heb. Via de ticket bieden ze geen oplossing dus een paypal geschil geopend en opeens kan het wel worden opgelost.

Krijg ik nu opeens een mail:
"Dear Rene
Thank you for contacting eve rbuying :')

Verder nog een heel verhaal met vervolgens een link naar mijn ticket van gearbest en of ik 45 werkdagen wil wachten en ze daarna met een oplossing komen :').
gewoon wegblijven daar. Toen 2 maanden op een pipo x7 zitten wachten die ze nooit hebben kunne leveren. daarna geannuleerd en bij pandawill besteld, die was er in een week.

Ook nog een keer weken zitten wachten voordat me mi band verstuurd was.

Ben er wel klaar mee :p
Dromermaandag 6 juli 2015 @ 20:16
quote:
10s.gif Op maandag 6 juli 2015 18:35 schreef MacorgaZ het volgende:
Oud-werknemer die bij de concurrent is gaan werken? :P
Hebben volgens mij met elkaar te maken. Toen ik eind vorig jaar voor de Cubot Zorro ging kijken, was ie eerst alleen bij Gearbest en Everbaling te koop voor exact dezelfde prijs. En daarna heb ik het meer artikelen gezien. Let er maar eens op als je prijzen vergelijkt op chinaprices.us oid.
dodge_911maandag 6 juli 2015 @ 20:31
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:57 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Oh gaaf, nog een 5.11 tas liefhebber op Fok! :)

Ik heb de Rush 24.

Ideale tas. Laptop tas voor naar mijn werk en alles wat ik zo'n beetje kan bedenken past er in. Mijn matje, slaapzak en tent passen er in en alles wat ik verder nodig denk te hebben voor een weekend camperen (neem niet veel mee met camperen).
Naast die grote heb ik ook nog 'n Rush Moab 8 :D
Maar ik ga d'r niet mee kamperen, of ook enigszins maar doen waarvoor dat ding normaal voor dient... De mijne steekt vol edc-spul, techspul & powerbank, EHBO...
Beetje 'n "I'd rather have it and not need it than need it and not have it" bag :D
Posergoth6667maandag 6 juli 2015 @ 20:32
quote:
12s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:31 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Naast die grote heb ik ook nog 'n Rush Moab 8 :D
Maar ik ga d'r niet mee kamperen, of ook enigszins maar doen waarvoor dat ding normaal voor dient... De mijne steekt vol edc-spul, techspul & powerbank, EHBO...
Beetje 'n "I'd rather have it and not need it than need it and not have it" bag :D
* Posergoth6667 kijkt in tas...

edc-spul - check
techspul - check
powerbanks - check
EHBO - check

I like your style :)
julian6maandag 6 juli 2015 @ 21:42
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:15 schreef Zspirit het volgende:
xuaomi pb
ga deze kopen waarschijnlijk http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-923637.html

is dat voor 29 juli binnen?
rene90maandag 6 juli 2015 @ 21:45
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 21:42 schreef julian6 het volgende:

[..]

ga deze kopen waarschijnlijk http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-923637.html

is dat voor 29 juli binnen?
Ik zou de nieuwe pakken, 10.000mAh en toch wel een stukje kleiner:
http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-977406.html

Coupon FOKNLBG (of als deze nog werkt voor iets meer korting MIDYEAR6) en dan hopen dat het op tijd binnen is. Of het voor 29 juli lukt....tja je kan het erop gokken maar je hebt gewoon geen garantie.
dodge_911maandag 6 juli 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 21:45 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik zou de nieuwe pakken, 10.000mAh en toch wel een stukje kleiner:
http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-977406.html
Toch? O-)
Ik zou gewoon meteen voor 'n 16.000 gaan...
julian6maandag 6 juli 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 21:45 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik zou de nieuwe pakken, 10.000mAh en toch wel een stukje kleiner:
http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-977406.html

Coupon FOKNLBG (of als deze nog werkt voor iets meer korting MIDYEAR6) en dan hopen dat het op tijd binnen is. Of het voor 29 juli lukt....tja je kan het erop gokken maar je hebt gewoon geen garantie.
thx besteld!
Onufrievmaandag 6 juli 2015 @ 22:35
Iemand nog belang bij een Earson speaker? Kwam dit tegen op Facebook:
http://i.imgur.com/6KCnHUO.png
shizmaandag 6 juli 2015 @ 22:39
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2015 22:35 schreef Onufriev het volgende:
Iemand nog belang bij een Earson speaker? Kwam dit tegen op Facebook:
http://i.imgur.com/6KCnHUO.png
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:08 schreef johanndoe het volgende:
[..]

edit: en voor wie niet wil wachten op een earson-151 en er veel te veel voor wil betalen: nu in de aanbieding http://www.audiostreamers(...)e-btp04-outdoor.html
Maar... dit natuurlijk:
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 10:30 schreef rene90 het volgende:

[..]

50 euro vind ik nog steeds veel te veel als je hem voor 18 dollar kan halen :)
Neways. Chinese Webshops. Dus tenzij er een goede deal te halen valt... :N :{w do not mention.
Verder ook niet iets nieuws ofzo... https://www.google.nl/web(...)+webshops+earson+bol
Onufrievmaandag 6 juli 2015 @ 22:43
-O-
shizmaandag 6 juli 2015 @ 22:53
Je kunt sowieso beter China spekken, dan een toko in de EU. Da's toch weggegooid geld. :') :P
Iemand91maandag 6 juli 2015 @ 23:22
Heeft iemand wel eens een wekkerradio uit China gehaald?
Je hebt ze natuurlijk hier ook voor een appel en een ei, maar misschien hebben ze daar ook wat geinigs. Iemand met ervaringen?
Zspiritmaandag 6 juli 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 23:22 schreef Iemand91 het volgende:
Heeft iemand wel eens een wekkerradio uit China gehaald?
Je hebt ze natuurlijk hier ook voor een appel en een ei, maar misschien hebben ze daar ook wat geinigs. Iemand met ervaringen?
Ik wist niet dat mensen nog wekker's laat staan wekkerradio's gebruiken :')
Er zullen er vast genoeg te vinden zijn, heb hier nog niet gelezen dat iemand er een heeft besteld.
dodge_911maandag 6 juli 2015 @ 23:52
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 23:35 schreef Zspirit het volgende:

[..]

Ik wist niet dat mensen nog wekker's laat staan wekkerradio's gebruiken :')
Er zullen er vast genoeg te vinden zijn, heb hier nog niet gelezen dat iemand er een heeft besteld.
Ik heb 'n tijdje zo 'n Pipo X8 overwogen als wekkerradio. Zware overkill natuurlijk voor 'n wekkerradio, maar ik gebruik daar nu een Nexus 7 voor en daarvoor een Chumby One en daarvoor een Grundig Noctus dus voor mij is het toch al te laat qua overdone shit aan m'n bed :')

[ Bericht 4% gewijzigd door dodge_911 op 07-07-2015 00:08:08 ]
Meharidinsdag 7 juli 2015 @ 05:30
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2015 22:35 schreef Onufriev het volgende:
Iemand nog belang bij een Earson speaker? Kwam dit tegen op Facebook:
http://i.imgur.com/6KCnHUO.png
Die Hercules was de inspiratie bron van Earson.
Geluid is wel anders.
Erasmodinsdag 7 juli 2015 @ 07:37
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:34 schreef Miniem het volgende:

[..]

Echt wel.
Dit is het topic over Chinese webshops, niet DIG.
Posergoth6667dinsdag 7 juli 2015 @ 09:49
Ok nieuwe Xiaomi producten:

Airco met bluetooth en ondersteuning voor de Mi band
Xiaomi-Air-Conditioner_3.jpg

WiFi router (zowel met een 1TB als met een 6TB HDD)
Xiaomi-Wi-Fi-Router_1.png

WiFi versterker
Xiaomi-Wi-Fi-Router_6.png

Yeelight lamp
Xiaomi-Yeelight-Bedside-Lamp_1.png
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 10:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 09:49 schreef Posergoth6667 het volgende:
Ok nieuwe Xiaomi producten:

Airco met bluetooth en ondersteuning voor de Mi band
[ afbeelding ]

WiFi router (zowel met een 1TB als met een 6TB HDD)
[ afbeelding ]

WiFi versterker
[ afbeelding ]

Yeelight lamp
[ afbeelding ]
Zijn allemaal hier al eens gepost. :)

Gister stond ook een Xiaomi notebook op banggood, deze was echter fake.
Zspiritdinsdag 7 juli 2015 @ 11:17
Nice die lamp en notebook wil ik wel!
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 11:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:17 schreef Zspirit het volgende:
Nice die lamp en notebook wil ik wel!
Die notebook is dus fake.
Zspiritdinsdag 7 juli 2015 @ 11:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:24 schreef dimmak het volgende:

[..]

Die notebook is dus fake.
Ik weet het, vind die yellow legal pads ook cool ga maar een niet xiaomi legal pad halen.
Van mij hoeft ie niet van xiaomi te zijn :P

tXCdfrK.jpg

Wat ze nou toch weer verzonnen hebben :')
Hier wil ik toch niet mee gezien worden.
http://www.aliexpress.com(...)817.1931639.4.Kk91qs
Posergoth6667dinsdag 7 juli 2015 @ 11:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 10:15 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zijn allemaal hier al eens gepost. :)

Gister stond ook een Xiaomi notebook op banggood, deze was echter fake.
Ahhh ok sorry, niet gezien.

Ik denk dat ik ga onderzoeken hoe die airco werkt. Ga als het goed is binnenkort verhuizen, als die airco wat is dan wil ik die zeker.
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 11:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:40 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Ahhh ok sorry, niet gezien.

Ik denk dat ik ga onderzoeken hoe die airco werkt. Ga als het goed is binnenkort verhuizen, als die airco wat is dan wil ik die zeker.
Ik denk dat je er wel heel wat voor moet betalen om hier te krijgen.
Posergoth6667dinsdag 7 juli 2015 @ 11:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:17 schreef Zspirit het volgende:
Nice die lamp en notebook wil ik wel!
Ik zou echt niet weten wat ik met die lamp zou moeten :S
Posergoth6667dinsdag 7 juli 2015 @ 11:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:41 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik denk dat je er wel heel wat voor moet betalen om hier te krijgen.
Kost 400 euro volgens het artikel waar ik het vandaan heb. Als ik die in de aanbieding voor 300 ofzo kan vinden ben ik goedkoop uit. De meeste airco's zitten tussen de 800 en 1500 euro, ligt aan het model. Ik weet verder de specificaties niet maar als het net zo goed is als de andere producten kan het mij gelukkig maken :)
Jonmendinsdag 7 juli 2015 @ 11:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:28 schreef Zspirit het volgende:

[..]

Ik weet het, vind die yellow legal pads ook cool ga maar een niet xiaomi legal pad halen.
Van mij hoeft ie niet van xiaomi te zijn :P

[ afbeelding ]

Wat ze nou toch weer verzonnen hebben :')
Hier wil ik toch niet mee gezien worden.
http://www.aliexpress.com(...)817.1931639.4.Kk91qs
Verkopen ze al zeer lang hoor.
Ik heb zelf de kleinere versie B-) perfect voor de bus / vliegtuig / auto / trein
3WHsny4l.png
davedavydinsdag 7 juli 2015 @ 11:46
Ik zou wel eens willen weten wat die Airco verschepen kost.

Kan op Google anders niks vinden van een Xiaomi Airco.
Jonmendinsdag 7 juli 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:46 schreef davedavy het volgende:
Xiaomi Airco
http://en.miui.com/thread-127792-1-1.html
davedavydinsdag 7 juli 2015 @ 12:15
quote:
Ja maar ik zie daar dat die Airco niet zelf van Xiaomi is.
Zspiritdinsdag 7 juli 2015 @ 14:19
https://twitter.com/Schul(...)782206873600/photo/1

Beurs van china staat op dieptepunt, betekend dit iets voor de china shopper?
Of is dat alleen van invloed als de dollar daalt/euro stijgt.
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 14:25
Toch maar de Xiaomi Yi action cam besteld. Nu even opzoek naar accessoires. Iemand aanrader voor case en mounts?

[ Bericht 11% gewijzigd door dimmak op 07-07-2015 15:15:48 ]
cb2013dinsdag 7 juli 2015 @ 15:11
Zijn er al betaalbare draadloze oordopjes?
dodge_911dinsdag 7 juli 2015 @ 15:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 15:11 schreef cb2013 het volgende:
Zijn er al betaalbare draadloze oordopjes?
Sort of : Ovevo SH-03B.
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 16:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 15:11 schreef cb2013 het volgende:
Zijn er al betaalbare draadloze oordopjes?
http://www.banggood.com/B(...)eadset-p-964756.html
davedavydinsdag 7 juli 2015 @ 17:15
Nou lekker draadloos :')
Catch22-dinsdag 7 juli 2015 @ 17:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 17:15 schreef davedavy het volgende:
Nou lekker draadloos :')
hihi
.Neovo.dinsdag 7 juli 2015 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:20 schreef Zspirit het volgende:
Hmm had je toch beter hier wat meer rond kunnen kijken voor je die besteld had.
Die ga je niet ontvangen voor je op vakantie gaat ben ik bang.
DX belooft daar snelle levertijden maar het komt gewoon uit china en als hij nog niet geshipped is duurt het nog minimaal 10 werkdagen gok ik.
Ik raad je aan je order te annuleren en m te bestellen bij banggood, dan krijg je hem misschien nog op tijd. Je kunt ook een dure shipping methode kiezen maar dan ben je zo 20 euro verder.
Als je het perse wil voor je op vakantie gaat kun je het beter gewoon in Nederland kopen.
China shoppen met haast is meestal vooral frustrerend.

[..]

Als je even een beetje terugleest of de zoek functie gebruikt kun je terug vinden dat de meeste mensen hier de earson hebben en er zeer tevreden over zijn.
Ik heb de zoekfunctie dan verkeerd gebruikt. Ik kreeg alleen de woorden met "er" erin
dodge_911dinsdag 7 juli 2015 @ 17:23
Krijg van TinyDeal 12¤ teruggestort op m'n paypal vw het Ovevo-probleem met de taal.
Ben ondertussen al gewoon aan die Chinese meid die tegen me kletst :)

In other news kon ik vannacht toch niet verzaken aan nog 'n YZXStudio-tester, en heb ik dan toch de blauwe/gele besteld bij 'n AliExpressert die 'm vandaag al verzonden heeft :D

En dan nog een handige sizeguide voor XPB's :

gpwmd1u.jpg
MQWk0Vc.jpg

This just in :
Nieuwe leaks over de MiBand 1S
xiaomi-mi-band-successor-coming-built-heart-rate-monitor-everything-you-must-know.jpg
ybe4pfk.jpg

[ Bericht 30% gewijzigd door dodge_911 op 07-07-2015 18:21:09 ]
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 20:11
quote:
12s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 17:23 schreef dodge_911 het volgende:
[..]

In other news kon ik vannacht toch niet verzaken aan nog 'n YZXStudio-tester, en heb ik dan toch de blauwe/gele besteld bij 'n AliExpressert die 'm vandaag al verzonden heeft :D
'Must... not...
OOPS. Toch gekocht.' :P Zwak hoor.

Misschien een andere kans pakken om toch eens iets met Tmall te doen?
http://maxgear.tmall.com , die hebben een boel TAD spul (Tactical Assault Design) :7 vb:
n1PPWOc.jpg
quote:
En dan nog een handige sizeguide voor XPB's :

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[..]

Hendig sjiek! Die 10000 moet nog binnenkomen, maar die gaat in de bag wel de 10400 vervangen! :D

Ben echt superblij met de MiFans trouwens. _O_ Letterlijk en figuurlijk chill. :P
rene90dinsdag 7 juli 2015 @ 20:15
Morgen een kleine actie, $5 korting op de UMI Blu headphones op banggood
coupon = 8e0ac7

Linkje naar product: hier

En...resend van Allbuy is binnen met een 10k powerbank. ^O^
dodge_911dinsdag 7 juli 2015 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:11 schreef shiznuts het volgende:

[..]

'Must... not...
OOPS. Toch gekocht.' :P Zwak hoor.

Misschien een andere kans pakken om toch eens iets met Tmall te doen?
http://maxgear.tmall.com , die hebben een boel TAD spul (Tactical Assault Design) :7 vb:
[ afbeelding ]

Vet spul! Maar wel ripoff's van Maxpedition en andere merken, zie ik zo :/ (ik heb nl veel spul van maxpedition :))
dimmakdinsdag 7 juli 2015 @ 20:38
quote:
12s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 17:23 schreef dodge_911 het volgende:
Krijg van TinyDeal 12¤ teruggestort op m'n paypal vw het Ovevo-probleem met de taal.
Ben ondertussen al gewoon aan die Chinese meid die tegen me kletst :)

In other news kon ik vannacht toch niet verzaken aan nog 'n YZXStudio-tester, en heb ik dan toch de blauwe/gele besteld bij 'n AliExpressert die 'm vandaag al verzonden heeft :D

En dan nog een handige sizeguide voor XPB's :

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

This just in :
Nieuwe leaks over de MiBand 1S
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ik snap niet waarom die miband zo lelijk blijft.
ManageTheAngerdinsdag 7 juli 2015 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:11 schreef shiznuts het volgende:

[..]

'Must... not...
OOPS. Toch gekocht.' :P Zwak hoor.

Misschien een andere kans pakken om toch eens iets met Tmall te doen?
http://maxgear.tmall.com , die hebben een boel TAD spul (Tactical Assault Design) :7 vb:
[ afbeelding ]

[..]

Hendig sjiek! Die 10000 moet nog binnenkomen, maar die gaat in de bag wel de 10400 vervangen! :D

Ben echt superblij met de MiFans trouwens. _O_ Letterlijk en figuurlijk chill. :P
http://www.banggood.com/Camping-Backpack-p-945792.html

Deze heb ik, bevalt erg goed!!
Stevige tas, goede kwaliteit.
relativitydinsdag 7 juli 2015 @ 20:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:48 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

http://www.banggood.com/Camping-Backpack-p-945792.html

Deze heb ik, bevalt erg goed!!
Stevige tas, goede kwaliteit.
Ik zoek eigenlijk ook zoiets dergelijks, alleen net wat kleiner... Ook het liefst met alles erop en eraan :P voor als we op vakantie zijn, zijn die tassen ideaal!

Die van mijn vriendin was gestolen in Thailand (toen we lagen te slapen in onze kamer, liep zo'n idioot in onze tassen te graaien).

De coupon "FOKNLAB" is trouwens niet meer beschikbaar bij allbuy.com :/

[ Bericht 3% gewijzigd door relativity op 07-07-2015 21:09:48 ]
davedavydinsdag 7 juli 2015 @ 21:00
Bij Gearbest ook maar een Xiaomi fan gekocht, rete handug voor op het strand.
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 21:10
Weet niet of 'ie op het strand wat uithaalt. :P
Maar in een afgesloten ruimte... denk thuis, op het kantoor of in de auto: ^O^ .

Wat anders. Lendmeurears heeft eigen oortjes gemaakt! Onder de naam Alpha & Delta.

http://www.lendmeurears.com/alpha-delta/
http://theheadphonelist.c(...)ear-earphone-review/
quote:
Alpha & Delta AD01: SGD 110 (Usual Price: SGD 130) Buy Now!
Alpha & Delta AD01 upgrade cable: SGD 25 ( Usual Price: SGD 45) Buy Now!
ManageTheAngerdinsdag 7 juli 2015 @ 21:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:54 schreef relativity het volgende:

[..]

Ik zoek eigenlijk ook zoiets dergelijks, alleen net wat kleiner... Ook het liefst met alles erop en eraan :P voor als we op vakantie zijn, zijn die tassen ideaal!

Die van mijn vriendin was gestolen in Thailand (toen we lagen te slapen in onze kamer, liep zo'n idioot in onze tassen te graaien).

De coupon "FOKNLAB" is trouwens niet meer beschikbaar bij allbuy.com :/
http://www.banggood.com/O(...)ackpack-p-87544.html
J.B.dinsdag 7 juli 2015 @ 21:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 11:28 schreef Zspirit het volgende:

[..]

Ik weet het, vind die yellow legal pads ook cool ga maar een niet xiaomi legal pad halen.
Van mij hoeft ie niet van xiaomi te zijn :P

[ afbeelding ]

Wat ze nou toch weer verzonnen hebben :')
Hier wil ik toch niet mee gezien worden.
http://www.aliexpress.com(...)817.1931639.4.Kk91qs
Ik heb zo'n ding _O- Best fijn bij vluchten langer dan een uur of 8, ik kan er goed mee slapen *)
Onufrievdinsdag 7 juli 2015 @ 21:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:49 schreef J.B. het volgende:

[..]

Ik heb zo'n ding _O- Best fijn bij vluchten langer dan een uur of 8, ik kan er goed mee slapen *)
Waarom moet je zo'n heel gevaarte om je hoofd stoppen? Wat is er mis met een kussentje of een neksteun?
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 22:08
Ik doe alleen al niet zo'n ding op omdat daarna m'n haar door de war is. ;(
kikoooooodinsdag 7 juli 2015 @ 22:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:49 schreef J.B. het volgende:

[..]

Ik heb zo'n ding _O- Best fijn bij vluchten langer dan een uur of 8, ik kan er goed mee slapen *)
OMG. Dit forum blijft me echt verbazen.
Driftkikkerrrrrdinsdag 7 juli 2015 @ 22:50
quote:
15s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:17 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

OMG. Dit forum blijft me echt verbazen.
:*
ManageTheAngerdinsdag 7 juli 2015 @ 22:58
http://eu.banggood.com/Wh(...)ack-wp-Uk-87544.html

Besteld voor "the heck of it".

Zal wat foto's schieten bij binnenkomst voor de geïnteresseerden.
Goddelijkerdinsdag 7 juli 2015 @ 22:59
Jeetje, wat zijn tegenwoordig die 18650 batterijen duur geworden! :o
mattie010dinsdag 7 juli 2015 @ 23:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:59 schreef Goddelijker het volgende:
Jeetje, wat zijn tegenwoordig die 18650 batterijen duur geworden! :o
Er zijn nog wel goedkope, maar welke ik persoonlijk de beste vind, kosten tegenwoordig 9 euro per 2... Niet bijster veel in verhouding met de goede batterijen in NL maar alsnog wel duurder.

Overigens even een vraag (kan het echt niet vinden hier) hoe lang duurt het ongeveer voordat een pakketje binnen is bij bestelling bij dx? 1-7 verstuurd maar moet het eigenlijk voor 17-7 binnen hebben O-)
mtchel112dinsdag 7 juli 2015 @ 23:13
Net nog een xiaomi fan en lampje besteld, leuke gadgets voor bij de powerbank :)

Wil eigenlijk ook een xiaomi mini box, maar hoor daar nou niet echt goede verhalen over.
Iemand die hem heeft liggen?
Goddelijkerdinsdag 7 juli 2015 @ 23:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:02 schreef mattie010 het volgende:

[..]

Er zijn nog wel goedkope, maar welke ik persoonlijk de beste vind, kosten tegenwoordig 9 euro per 2... Niet bijster veel in verhouding met de goede batterijen in NL maar alsnog wel duurder.

Overigens even een vraag (kan het echt niet vinden hier) hoe lang duurt het ongeveer voordat een pakketje binnen is bij bestelling bij dx? 1-7 verstuurd maar moet het eigenlijk voor 17-7 binnen hebben O-)
Welke heb jij het over? :)
mattie010dinsdag 7 juli 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:34 schreef Goddelijker het volgende:

[..]

Welke heb jij het over? :)
Deze, geen 3000 mah maar wel 2500 mah voor een schappelijk prijsje:
http://www.dx.com/nl/p/tr(...)-120476#.VZxGDfntnsY

Zijn her en der misschien wel goedkoper te vinden hoor, geen idee verder.
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:02 schreef mattie010 het volgende:

[..]

Overigens even een vraag (kan het echt niet vinden hier) hoe lang duurt het ongeveer voordat een pakketje binnen is bij bestelling bij dx? 1-7 verstuurd maar moet het eigenlijk voor 17-7 binnen hebben O-)
De eckte stamgasten kopen sowieso liever elders in dan bij DX. De verzendduur kan dan kort aangegeven zijn, maar dat betekent niet dat ze het snel de deur uit doen, dus daar kun je al vertraging oplopen. Klantenservice is mweh. Dan is EU/NL Direct mail vanuit China wel aardig vlot op zich, in vergelijking met Hong Kong/China Post. Maar of het binnen 7 werkdagen binnen is, is geen garantie. Nog zoiets. Werkdagen, dus haal een weekend van je dag of 10 af en je zit al heel krap... kortom. Nooit Chinashoppen als je haast hebt. Tenzij je geld tegen Express Service aan wilt smijten. Wat ook geen garanties biedt en het risico op importheffingen aanzienlijk vergroot.

Qua 18650's zou ik wel legit spul halen... en dat is prijzig. Blabla-fire producten staan bekend om fakes en minderwaardige kwaliteit.
mattie010dinsdag 7 juli 2015 @ 23:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:35 schreef shiznuts het volgende:

[..]

De eckte stamgasten kopen sowieso liever elders in dan bij DX. De verzendduur kan dan kort aangegeven zijn, maar dat betekent niet dat ze het snel de deur uit doen, dus daar kun je al vertraging oplopen. Klantenservice is mweh. Dan is EU/NL Direct mail vanuit China wel aardig vlot op zich, in vergelijking met Hong Kong/China Post. Maar of het binnen 7 werkdagen binnen is, is geen garantie. Nog zoiets. Werkdagen, dus haal een weekend van je dag of 10 af en je zit al heel krap... kortom. Nooit Chinashoppen als je haast hebt. Tenzij je geld tegen Express Service aan wilt smijten. Wat ook geen garanties biedt en het risico op importheffingen aanzienlijk vergroot.

Qua 18650's zou ik wel legit spul halen... en dat is prijzig.
Ja, het was geen noodzaak, maar voor 17-7 zou prettig zijn. Het is al sinds 1-7 op de post overigens, is verzonden. Maar ik ga dan gewoon afwachten.

Welke shops gaan jullie dan vaker voor? dx is vooral de bekendste, vandaar dat ik daar (als ik ooit dit soort dingen koop) wat bestel.
Tosti-vreterdinsdag 7 juli 2015 @ 23:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:38 schreef mattie010 het volgende:

[..]

Ja, het was geen noodzaak, maar voor 17-7 zou prettig zijn. Het is al sinds 1-7 op de post overigens, is verzonden. Maar ik ga dan gewoon afwachten.

Welke shops gaan jullie dan vaker voor? dx is vooral de bekendste, vandaar dat ik daar (als ik ooit dit soort dingen koop) wat bestel.
Ik (en met mij vele anderen) vind Banggood de beste shop.. :)
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 23:40
18650's is Fasttech bijvoorbeeld een goeie voor. Die hebben ook een boel messen.
Banggood is eigenlijk de numero uno. Je hebt natuurlijk ook Kenzi's TinyDeal.
Nou ja, en zo heb je natuurlijk nog meer webshops met een grafisch tegellogootje in de OP. :Y
mattie010dinsdag 7 juli 2015 @ 23:41
Yes, OP heb ik inderdaad doorgelezen. Stiekem vind ik Banggood best wel onoverzichtelijk, maar dat went vast vanzelf.

Volgende keer dat ik nog eens iets moet halen, zal ik daar eens rondneuzen. In ieder geval bedankt voor jullie antwoord! :D
MacorgaZdinsdag 7 juli 2015 @ 23:50
Pfoe, DX.....
Dat herinner ik me nog goed, in maart 2005 (meer dan 10 jaar terug, wauw...) voor een paar dollar een Zippo-namaak uit het hele verre China laten komen, zonder verzendkosten!! :D
Exciting times toen O+
shizdinsdag 7 juli 2015 @ 23:56
DX komt eigenlijk nooit eens als goedkoopste uit de bus. En kortingscodes doen ze ook al niet aan. En je shopt juist in China omdat je een gierige Hollander bent toch? En het is niet alsof DX nu uitblinkt in klantenservice of iets dergelijks... dus dan rijst de vraag: waarom toch voor DX kiezen? Antwoord is inderdaad vaak dat de meeste mensen gewoon niet beter weten. Wat eigenlijk zonde is. Ze zijn bij DX een beetje in hun eigen succes verzwolgen en zijn niet meer van deze tijd. Door de populariteit van vroeger zijn ze echter nog altijd een begrip. Ook een beetje het verhaal met een Canon bijvoorbeeld. Mensen kennen Canon als hét fotocamera merk. Terwijl ikzelf eerder zou zeggen: haal toch een Panasonic of Sony mirrorless.
Driftkikkerrrrrwoensdag 8 juli 2015 @ 00:16
Nou, zojuist voor de hele familie Apple opladertjes en kabeltjes besteld. :D
Ook voor 2 laptops accu's. (Iemand enig idee of dit problemen gaat geven? Bij de 2e accu heb ik in de notitie maar iets gezet van 'Plz do not write accu / battery on package' :P

En nog wat andere leuke spullen als een lan kabel tester, een HDMI to SDI adapter die bij Allekabels over de honderd euro kost nu voor 25 besteld, en nog een gps trackertje van een tientje voor als de auto ooit gejat wordt. :')
mtchel112woensdag 8 juli 2015 @ 00:39
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 00:16 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:
Nou, zojuist voor de hele familie Apple opladertjes en kabeltjes besteld. :D
Ook voor 2 laptops accu's. (Iemand enig idee of dit problemen gaat geven? Bij de 2e accu heb ik in de notitie maar iets gezet van 'Plz do not write accu / battery on package' :P

En nog wat andere leuke spullen als een lan kabel tester, een HDMI to SDI adapter die bij Allekabels over de honderd euro kost nu voor 25 besteld, en nog een gps trackertje van een tientje voor als de auto ooit gejat wordt. :')
Kijk aub uit met die accus, tenzij je je famillie haat
mickeyDwoensdag 8 juli 2015 @ 02:45
Go-pro copieerd 3 kwart jaar na release dus gewoon model SJCAM M10 maar dan met wat hogere frame-rates.. hilarisch toch.. en dan die prijs.. NIET normaal meer!

GoPro heeft een nieuwe compacte camera aangekondigd die kleiner en lichter is dan de huidige Hero 4, maar vergelijkbare functionaliteit en 1080p-opnamemogelijkheid op 60fps biedt. De Hero 4 Session is kubusvormig en kan met een enkele knop bediend worden.
De prijs van de reguliere Session is 430 euro.
Bron: http://tweakers.net/nieuw(...)-hero-4-session.html
AssyriskaFFwoensdag 8 juli 2015 @ 08:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:39 schreef Tosti-vreter het volgende:

[..]

Ik (en met mij vele anderen) vind Banggood de beste shop.. :)
Sinds ik banggood.com heb ontdekt (lang leve Fok!) bestel ik nooit meer iets bij dx.com of focalprice.com. Levering is veel sneller en de prijs is lager. Mijn Xiamo Powerbank heb ik via dx.com nooit ontvangen en bij banggood binnen twee weken binnen. De rest van de spullen die ik had besteld zelfs binnen een week binnen.
rene90woensdag 8 juli 2015 @ 08:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 08:44 schreef AssyriskaFF het volgende:

[..]

Sinds ik banggood.com heb ontdekt (lang leve Fok!) bestel ik nooit meer iets bij dx.com of focalprice.com. Levering is veel sneller en de prijs is lager. Mijn Xiamo Powerbank heb ik via dx.com nooit ontvangen en bij banggood binnen twee weken binnen. De rest van de spullen die ik had besteld zelfs binnen een week binnen.
En vergeet de coupon in de OP niet van FOKNLBG (banggood) en FOKNLGKB (geekbuying) en zo zijn er nog een aantal ;)
dj_kowoensdag 8 juli 2015 @ 09:34
Iemand ervaring met octopus stands voor een DSLR?
deze dingen:

414LYcX%2BRHL._SY355_.jpg

Ik kan ze wel vinden op diverse sites, maar ik zoek er 1 die niet gelijk scheef zakt als ik mijn camera ergens aan vast maak met zo'n stand.
Eric_Cantonawoensdag 8 juli 2015 @ 09:44
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:34 schreef dj_ko het volgende:
Iemand ervaring met octopus stands voor een DSLR?
deze dingen:

[ afbeelding ]

Ik kan ze wel vinden op diverse sites, maar ik zoek er 1 die niet gelijk scheef zakt als ik mijn camera ergens aan vast maak met zo'n stand.
Ligt er natuurlijk aan hoe zwaar je dslr is en hoe groot 't objectief is wat je erop geplakt hebt.
RobertNLwoensdag 8 juli 2015 @ 09:49
Die ''nepperts'' zijn vaak redelijk stevig. Worden naar verloop van tijd wel slapper, maar goed voor het geld :P
dj_kowoensdag 8 juli 2015 @ 09:56
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:44 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Ligt er natuurlijk aan hoe zwaar je dslr is en hoe groot 't objectief is wat je erop geplakt hebt.
gaat om een canon 100d, voornamelijk met standaard kitlens (18-55) en 17-85 lens
dj_kowoensdag 8 juli 2015 @ 09:58
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:49 schreef RobertNL het volgende:
Die ''nepperts'' zijn vaak redelijk stevig. Worden naar verloop van tijd wel slapper, maar goed voor het geld :P
oke thanks :) waar heb jij hem toen besteld?
RobertNLwoensdag 8 juli 2015 @ 10:32
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:58 schreef dj_ko het volgende:

[..]

oke thanks :) waar heb jij hem toen besteld?
Ebay, zoiets:
http://www.ebay.com/itm/L(...)&hash=item1e9f13ec50
of 1 maatje groter dacht ik.
Metalfreakwoensdag 8 juli 2015 @ 10:45
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:49 schreef RobertNL het volgende:
Die ''nepperts'' zijn vaak redelijk stevig. Worden naar verloop van tijd wel slapper, maar goed voor het geld :P
Ik heb er een waar een compactcamera niet eens fatsoenlijk op blijft staan, laat staan mijn DSLR...
Zspiritwoensdag 8 juli 2015 @ 10:47
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:45 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ik heb er een waar een compactcamera niet eens fatsoenlijk op blijft staan, laat staan mijn DSLR...
Ja ik hier ook inderdaad.
Als je daar een spiegelreflex camera op zet zakt ie gewoon door.
Wel ideaal voor mn iphone.
davedavywoensdag 8 juli 2015 @ 10:52
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 00:16 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:
Nou, zojuist voor de hele familie Apple opladertjes
Ook hierbij, oppassen als je je familie lief bent :') Die Apple look-a-like stekkers willen regelmatig nog wel eens smelten/roken/branden. Ik heb ze ook helemaal afgezworen vanuit China tenzij het van een Chinees merk is. Bij de Action is het tenminste gekeurd :P

----

BG meldt overigens het volgende:
quote:
NOTE: Netherlands Direct Mail has been combined into the Priority Direct Mail. If you are in a European country; simply choose Priority Direct Mail and it will be shipped via Netherlands Direct Mail.
De afgelopen maanden dat ik Priority mail koos stuurde ze het anders met Flytexpress, niks geen PostNL ;(

[ Bericht 18% gewijzigd door davedavy op 08-07-2015 10:57:32 ]
RobertNLwoensdag 8 juli 2015 @ 11:17
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:45 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ik heb er een waar een compactcamera niet eens fatsoenlijk op blijft staan, laat staan mijn DSLR...
Oh, die van mij doet het prima. Van die kleinen of ook groot?
Rzr101woensdag 8 juli 2015 @ 11:25
Ongetwijfeld dat het al eens langsgekomen is (maar fatsoenlijk zoeken op Fok lukt me nog steeds niet; hoe specificeer je enkel ene topic-reeks?) dus dan maar zo:
Heeft er iemand toevallig ervaring met het halen van motor-kleding uit China/niet-EU?
Ik weet dat het om veiligheid gaat - en je daar niet op moet bezuinigen. Echter zijn bijvoorbeeld mn laarzen die ik in Duitsland heb gehaald ook vrolijk "Made in China"... M.a.w. het meeste wordt er toch geproduceerd, zou het er dan ook zonder tussenpersonen met hun courtage vandaan te halen zijn?
rene90woensdag 8 juli 2015 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:25 schreef Rzr101 het volgende:
Ongetwijfeld dat het al eens langsgekomen is (maar fatsoenlijk zoeken op Fok lukt me nog steeds niet; hoe specificeer je enkel ene topic-reeks?) dus dan maar zo:
Heeft er iemand toevallig ervaring met het halen van motor-kleding uit China/niet-EU?
Ik weet dat het om veiligheid gaat - en je daar niet op moet bezuinigen. Echter zijn bijvoorbeeld mn laarzen die ik in Duitsland heb gehaald ook vrolijk "Made in China"... M.a.w. het meeste wordt er toch geproduceerd, zou het er dan ook zonder tussenpersonen met hun courtage vandaan te halen zijn?
maatgeving blijft vaak klote. Dus dat is erg lastig en je moet een fatsoenlijk merk gaan vinden.
dimmakwoensdag 8 juli 2015 @ 12:35
Weer een pakketje binnen van BG met wat spul voor mijn RasPi en een Xiaomi fan. Hopelijk vanavond koel retrogames spelen. :D 30 Juni besteld trouwens. _O_
AssyriskaFFwoensdag 8 juli 2015 @ 13:36
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 08:46 schreef rene90 het volgende:

[..]

En vergeet de coupon in de OP niet van FOKNLBG (banggood) en FOKNLGKB (geekbuying) en zo zijn er nog een aantal ;)
Oeh die ben ik dus vergeten. Zal het de volgende keer gebruiken :D. Thnx!
Sunri5ewoensdag 8 juli 2015 @ 14:10
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 12:35 schreef dimmak het volgende:
Weer een pakketje binnen van BG met wat spul voor mijn RasPi en een Xiaomi fan. Hopelijk vanavond koel retrogames spelen. :D 30 Juni besteld trouwens. _O_
Hoe lang heeft het geduurd voordat je ze binnen had na bestelling?
dimmakwoensdag 8 juli 2015 @ 14:19
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:10 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Hoe lang heeft het geduurd voordat je ze binnen had na bestelling?
30 Juni -> 8 Juli
dodge_911woensdag 8 juli 2015 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:19 schreef dimmak het volgende:

[..]

30 Juni -> 8 Juli
Same here, bijna dan, 26 juni besteld, vandaag geleverd :)
qMYY95J.jpg?1
Sunri5ewoensdag 8 juli 2015 @ 14:56
Hopelijk heb ik mijn bestelling van 6 juli nog voor 18 juli binnen. Ik kreeg wel direct op 6 juli de bevestiging van de betaling + verzending binnen. Wat denken jullie?
Chuneeswoensdag 8 juli 2015 @ 15:09
iemand ervaring met lampen met sensor?
Cheapswoensdag 8 juli 2015 @ 15:34
Het gaat lekker met de Chinese post. Vorige week zaterdag besteld op Ebay, de week erop op zaterdag op de mat.

Voor alle Anker en Blitswolf figuren, er zijn tegenwoordig ook bij onze Zweedse buren opladers te verkrijgen. Slechts 3 poorten maar wel tot 2400 mA voor slechts 7,99 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00291891/.

Ook bij Kruidvat hadden ze er 1 vorige week met 4 poorten. https://www.kruidvat.nl/watshome-usb-reislader/p/3492483

Grappig hoe importeurs en winkels inspelen op populaire producten die vaak enkele maanden later ook in NL tr verkrijgen zijn! Zo is in Shenzen momenteel de Unicycle helemaal mainstream. Iemand al de ballen om zo'n ding te importeren? Past wel in het straatje van nutteloze gadgets van de verslaafde chinashopper!
bierjoostwoensdag 8 juli 2015 @ 16:06
quote:
12s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:31 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Same here, bijna dan, 26 juni besteld, vandaag geleverd :)
[ afbeelding ]
Is het wat? Ziet er best tof uit, maar weet nog niet precies wat ik er aan ga hebben. Hoewel dat uiteraard pas vaak op een latere plaats komt bij china meuk... :')
Iemand91woensdag 8 juli 2015 @ 16:16
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:34 schreef Cheaps het volgende:
Voor alle Anker en Blitswolf figuren, er zijn tegenwoordig ook bij onze Zweedse buren opladers te verkrijgen. Slechts 3 poorten maar wel tot 2400 mA voor slechts 7,99 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00291891/.
Helaas maximaal 3400mA output; ofwel 1 poort 2.4A output en de overige 2 houden samen nog maar 1A over.

De genoemde Anker laders kunnen ten minste op 3 poorten 2.4A tegelijk voeden of zelfs 5 poorten (in het geval van de 60W versie)
dimmakwoensdag 8 juli 2015 @ 16:17
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:56 schreef Sunri5e het volgende:
Hopelijk heb ik mijn bestelling van 6 juli nog voor 18 juli binnen. Ik kreeg wel direct op 6 juli de bevestiging van de betaling + verzending binnen. Wat denken jullie?
Wat is het?
dodge_911woensdag 8 juli 2015 @ 16:19
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:06 schreef bierjoost het volgende:

[..]

Is het wat? Ziet er best tof uit, maar weet nog niet precies wat ik er aan ga hebben. Hoewel dat uiteraard pas vaak op een latere plaats komt bij china meuk... :')
Geen idee, nog niet meer gedaan dan 'm uitgepakt :D
Sunri5ewoensdag 8 juli 2015 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:17 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat is het?
Een action cam
rene90woensdag 8 juli 2015 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:44 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Een action cam
Je hebt hem toch uit het UK warehouse laten verzenden? Dan is de kans wel groot dat je hem gewoon op tijd binnen krijgt hoor.
Sunri5ewoensdag 8 juli 2015 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:45 schreef rene90 het volgende:

[..]

Je hebt hem toch uit het UK warehouse laten verzenden? Dan is de kans wel groot dat je hem gewoon op tijd binnen krijgt hoor.
Ja
monkeybrainwoensdag 8 juli 2015 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:25 schreef Rzr101 het volgende:
Ongetwijfeld dat het al eens langsgekomen is (maar fatsoenlijk zoeken op Fok lukt me nog steeds niet; hoe specificeer je enkel ene topic-reeks?) dus dan maar zo:
Heeft er iemand toevallig ervaring met het halen van motor-kleding uit China/niet-EU?
Ik weet dat het om veiligheid gaat - en je daar niet op moet bezuinigen. Echter zijn bijvoorbeeld mn laarzen die ik in Duitsland heb gehaald ook vrolijk "Made in China"... M.a.w. het meeste wordt er toch geproduceerd, zou het er dan ook zonder tussenpersonen met hun courtage vandaan te halen zijn?
Motorkleding zal toch vrij zwaar worden dus zijn de verzendkosten erg hoog.
Ik kan je beter aanraden om de Lidl (Aldi ook?) in de gaten te houden. Die hebben zo'n 2 keer per jaar motorspullen zoals jassen, helmen, laarzen, handschoenen. Wel een beetje mainstream spul, geen Harley of racebike spullen.

Dan heb je volgens mij ook een budgetprijs te pakken met garantie en EU regels. Dan kun je ook gewoon met de hand voelen of het goed spul is i.p.v. foto's uit China.
Rzr101woensdag 8 juli 2015 @ 17:43
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 17:05 schreef monkeybrain het volgende:

[..]

Motorkleding zal toch vrij zwaar worden dus zijn de verzendkosten erg hoog.
Ik kan je beter aanraden om de Lidl (Aldi ook?) in de gaten te houden. Die hebben zo'n 2 keer per jaar motorspullen zoals jassen, helmen, laarzen, handschoenen. Wel een beetje mainstream spul, geen Harley of racebike spullen.

Dan heb je volgens mij ook een budgetprijs te pakken met garantie en EU regels. Dan kun je ook gewoon met de hand voelen of het goed spul is i.p.v. foto's uit China.
Was er al bang voor ;) Thanks voor de tips! Ik ga ze in de gaten houden
Zspiritwoensdag 8 juli 2015 @ 17:52
Heb de volgens mij neppe xiaomi fan binnen.
Werkt prima in ibm mn powerbank maar bij de blitswolf draait ie in iedere port ander, bij de een heel snel bij de andere verschikkelijk traag.
Ik ga de blitswolf outputs maar eens checken.
Edit: blitswolf outputs gecheckt die zijn gewoon prima. zal wel aan de fan liggen dan.

[ Bericht 15% gewijzigd door Zspirit op 08-07-2015 18:01:18 ]
dodge_911woensdag 8 juli 2015 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 17:52 schreef Zspirit het volgende:
Heb de volgens mij neppe xiaomi fan binnen.
Werkt prima in ibm mn powerbank maar bij de blitswolf draait ie in iedere port ander, bij de een heel snel bij de andere verschikkelijk traag.
Ik ga de blitswolf outputs maar eens checken.
Edit: blitswolf outputs gecheckt die zijn gewoon prima. zal wel aan de fan liggen dan.

Wat trekt zo 'n fan nu qua stroom?
Zspiritwoensdag 8 juli 2015 @ 18:19
quote:
12s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:10 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Wat trekt zo 'n fan nu qua stroom?
5v 0.28a op mn powerbank
dodge_911woensdag 8 juli 2015 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:19 schreef Zspirit het volgende:
5V 0.28A op mn powerbank
Nice, iets meer dan het lampje dus.
En op je Blitzwolf ?
EvilBIGwoensdag 8 juli 2015 @ 21:04
Sjcam 5000+ op Gearbest besteld. Helemaal compleet gemaakt met allerlei accessoires... Met verzendkosten net iets meer dan 170 euro kwijt. Enigste wat ik nog moet hebben is een sd-kaartje. Weet iemand een goede?
psz-ewoensdag 8 juli 2015 @ 21:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 21:04 schreef EvilBIG het volgende:
Sjcam 5000+ op Gearbest besteld. Helemaal compleet gemaakt met allerlei accessoires... Met verzendkosten net iets meer dan 170 euro kwijt. Enigste wat ik nog moet hebben is een sd-kaartje. Weet iemand een goede?
http://stores.ebay.com/courtesytrading?rmvSB=true
Iemand91woensdag 8 juli 2015 @ 21:15
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:16 schreef Iemand91 het volgende:
Helaas maximaal 3400mA output; ofwel 1 poort 2.4A output en de overige 2 houden samen nog maar 1A over.

De genoemde Anker laders kunnen ten minste op 3 poorten 2.4A tegelijk voeden of zelfs 5 poorten (in het geval van de 60W versie)
Of gewoon dit maken; 33 USB laders aan elkaar solderen _O-

19395952422_8c675808cf_z.jpg18781536313_d5835c834d_z.jpg
19406283141_9a01e43dd2_z.jpg19406282671_522a7c5416_z.jpg
kikoooooowoensdag 8 juli 2015 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 00:16 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:
Nou, zojuist voor de hele familie Apple opladertjes

Ik zou ze ook even een brandverzekering aanraden.
Mubassiewoensdag 8 juli 2015 @ 22:38
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 21:46 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik zou ze ook even een brandverzekering aanraden.
_O-
kikoooooowoensdag 8 juli 2015 @ 23:02
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:38 schreef Mubassie het volgende:

[..]

_O-
Ik hoop dat driftkikker doorheeft dat t geen geintje is.

Nepladers en unprotected 18650 batterijen zijn zo ongeveer de slechtst denkbare China-aankopen.
Theewoensdag 8 juli 2015 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:09 schreef Chunees het volgende:
iemand ervaring met lampen met sensor?
ja ik heb bij BG
http://www.banggood.com/E(...)ontrol-p-964958.html
gekocht. hangt in de schuur en het licht gaat aan als ik de deur open doe. Niet veel licht maar genoeg om even mijn fiets weg te zetten.
hangt er al een paar maanden
Driftkikkerrrrrdonderdag 9 juli 2015 @ 01:17
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:02 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik hoop dat driftkikker doorheeft dat t geen geintje is.

Nepladers en unprotected 18650 batterijen zijn zo ongeveer de slechtst denkbare China-aankopen.
Ik ga ze eerst zelf maar eens testen dan voordat ik mams en paps opblaas. :')
kikoooooodonderdag 9 juli 2015 @ 06:23
quote:
11s.gif Op donderdag 9 juli 2015 01:17 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:

[..]

Ik ga ze eerst zelf maar eens testen dan voordat ik mams en paps opblaas. :')
Er valt niks aan te testen, ze werken gewoon. Ze zijn alleen levensgevaarlijk.
dimmakdonderdag 9 juli 2015 @ 07:50
quote:
Thnx, die was ik al aan het zoeken. Moet ook nog een SD voor mijn Yi. :)
Erasmodonderdag 9 juli 2015 @ 07:52
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:25 schreef Rzr101 het volgende:
Ongetwijfeld dat het al eens langsgekomen is (maar fatsoenlijk zoeken op Fok lukt me nog steeds niet; hoe specificeer je enkel ene topic-reeks?) dus dan maar zo:
Heeft er iemand toevallig ervaring met het halen van motor-kleding uit China/niet-EU?
Ik weet dat het om veiligheid gaat - en je daar niet op moet bezuinigen. Echter zijn bijvoorbeeld mn laarzen die ik in Duitsland heb gehaald ook vrolijk "Made in China"... M.a.w. het meeste wordt er toch geproduceerd, zou het er dan ook zonder tussenpersonen met hun courtage vandaan te halen zijn?
Zou het niet doen, niet vanwege de kwaliteit want die is gewoon prima bij de juiste leveranciers maar vanwege het belang van een goede pasvorm.
Kenzidonderdag 9 juli 2015 @ 08:32
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:34 schreef Cheaps het volgende:
Het gaat lekker met de Chinese post. Vorige week zaterdag besteld op Ebay, de week erop op zaterdag op de mat.

Voor alle Anker en Blitswolf figuren, er zijn tegenwoordig ook bij onze Zweedse buren opladers te verkrijgen. Slechts 3 poorten maar wel tot 2400 mA voor slechts 7,99 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00291891/.

Ook bij Kruidvat hadden ze er 1 vorige week met 4 poorten. https://www.kruidvat.nl/watshome-usb-reislader/p/3492483

Grappig hoe importeurs en winkels inspelen op populaire producten die vaak enkele maanden later ook in NL tr verkrijgen zijn! Zo is in Shenzen momenteel de Unicycle helemaal mainstream. Iemand al de ballen om zo'n ding te importeren? Past wel in het straatje van nutteloze gadgets van de verslaafde chinashopper!
Blijf het idioot er uit zien, zo'n unicycle. En met de stoepranden, gaten in de weg en overige weggebruikers is het niet aan te raden in Shenzhen. Buiten HighTech Park zie je niet echt veel.

(je bent ff weekendje weg en er zijn 10+ pagina's bij te lezen :p )
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 09:13
Gearbest blijft erbij (ook in het geschil) dat ik maar een insurance van 2 dollar had moeten kopen en dat ik daarom geen aanspraak maak op een resend / full refund :N Heb ze nog 1 kans gegeven anders maak ik er een claim van en laat ik paypal beslissen.
Fipotjedonderdag 9 juli 2015 @ 09:19
Xiaomi ventilator 1 jun jul verzonden gister binnen ^O^

Iemand enig idee wat een goede quadcopter of desnoods een helikopter voor een beginner (mijn vader) is? Heb zelf die Eachine h8 maar denk zelf dat die nog iets te pittig is voor hem :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Fipotje op 09-07-2015 09:52:48 ]
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 09:20
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:19 schreef Fipotje het volgende:
Xiaomi ventilator 1 jun verzonden gister binnen ^O^

Iemand enig idee wat een goede quadcopter of desnoods een helikopter voor een beginner (mijn vader) is? Heb zelf die Eachine h8 maar denk zelf dat die nog iets te pittig is voor hem :)
Dus die heeft er 5 weken over gedaan? :P
Tosti-vreterdonderdag 9 juli 2015 @ 09:30
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 09:34 schreef dj_ko het volgende:
Iemand ervaring met octopus stands voor een DSLR?
deze dingen:

[ afbeelding ]

Ik kan ze wel vinden op diverse sites, maar ik zoek er 1 die niet gelijk scheef zakt als ik mijn camera ergens aan vast maak met zo'n stand.
Deze (op het plaatje) hield zelfs mijn SJ4000 niet goed. Echt een crap ding!
Kenzidonderdag 9 juli 2015 @ 09:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:19 schreef Fipotje het volgende:
Xiaomi ventilator 1 jun verzonden gister binnen ^O^

Iemand enig idee wat een goede quadcopter of desnoods een helikopter voor een beginner (mijn vader) is? Heb zelf die Eachine h8 maar denk zelf dat die nog iets te pittig is voor hem :)
Syma X5SW (headless), behoorlijk stabiel vliegen, al is ie misschien wat groot

anders gewoon een Cheerson CX10A
Tosti-vreterdonderdag 9 juli 2015 @ 09:45
Li Wei
Aukey International Co.Ltd
116 #, Building P05, China South City, Pinghu Town, Longgang
District, Shenzhen City,China PLZ 518111

--> Iemand een idee hoe ik dit adres voor retourzenden fatsoenlijk in PostNL invoer zodat iedereen begrijpt waar het naar toe moet? M.a.w wat is de postcode, wat is de straat, wat is wat? Help :P

Li Wei = naam?
Aukey International Co.Ltd = bedrijfsnaam?
Building P05 = gebouw? (is ook een veld in PostNL op de site)
PLZ 518111 = postcode?
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 09:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:45 schreef Tosti-vreter het volgende:
Li Wei
Aukey International Co.Ltd
116 #, Building P05, China South City, Pinghu Town, Longgang
District, Shenzhen City,China PLZ 518111

--> Iemand een idee hoe ik dit adres voor retourzenden fatsoenlijk in PostNL invoer zodat iedereen begrijpt waar het naar toe moet? M.a.w wat is de postcode, wat is de straat, wat is wat? Help :P

Li Wei = naam?
Aukey International Co.Ltd = bedrijfsnaam?
Building P05 = gebouw? (is ook een veld in PostNL op de site)
PLZ 518111 = postcode?
Ik zou nog een telefoonnummer vragen om toe te voegen. En vergeet niet de juiste declaratieformulieren op het pakketje te doen, anders krijg je sowieso gekloot. Ik heb gewoon het adres wat jij hebt op de doos gezet destijds, is gewoon aangekomen.
Fipotjedonderdag 9 juli 2015 @ 09:56
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:20 schreef rene90 het volgende:

[..]

Dus die heeft er 5 weken over gedaan? :P
Ik bedoel 1 juli natuurlijk :9

quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:45 schreef Kenzi het volgende:

[..]

Syma X5SW (headless), behoorlijk stabiel vliegen, al is ie misschien wat groot

anders gewoon een Cheerson CX10A
Jaa ik denk dat die Syma iets te groot is :)
Thanks zal die Cheerson wel proberen
Tosti-vreterdonderdag 9 juli 2015 @ 09:57
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:55 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik zou nog een telefoonnummer vragen om toe te voegen. En vergeet niet de juiste declaratieformulieren op het pakketje te doen, anders krijg je sowieso gekloot. Ik heb gewoon het adres wat jij hebt op de doos gezet destijds, is gewoon aangekomen.
Dank! Waar vind ik trouwens die formulieren?

En hoe kan het meisje achter de kassa in de supermarkt (met postkantoor) dit invoeren in de pc dan, het adres?
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 10:01
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:57 schreef Tosti-vreter het volgende:

[..]

Dank! Waar vind ik trouwens die formulieren?

En hoe kan het meisje achter de kassa in de supermarkt (met postkantoor) dit invoeren in de pc dan, het adres?
Moet je lekker aan hun overlaten ;) Forulieren (CN21/CN23, weet even niet meer welke je nodig hebt maar staat er wel bij) staan op de site van postnl ;)
Tosti-vreterdonderdag 9 juli 2015 @ 10:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:01 schreef rene90 het volgende:

[..]

Moet je lekker aan hun overlaten ;) Forulieren (CN21/CN23, weet even niet meer welke je nodig hebt maar staat er wel bij) staan op de site van postnl ;)
Dank, ben hem aan het invullen. Kan ik het beste ''other'' invoeren als inhoud? Zal ik er ook op zetten dat het om een kapotte telefoon gaat die voor garantie teruggaat, of wat? Ik heb nog nooit iets teruggestuurd, dus vandaar mijn vele vragen :P
Jonmendonderdag 9 juli 2015 @ 10:16
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:13 schreef rene90 het volgende:
Gearbest blijft erbij (ook in het geschil) dat ik maar een insurance van 2 dollar had moeten kopen en dat ik daarom geen aanspraak maak op een resend / full refund :N Heb ze nog 1 kans gegeven anders maak ik er een claim van en laat ik paypal beslissen.
psssst
Al is mijn voordeel dat ik daar eerder wel wat heb gekocht :)
SPOILER
Thank you for contacting Gearbest. I'm sorry for the late reply.

We apologize with this delay and sincerely regret you have not received your order.

Unfortunately it appears that your order has been lost on the way.

After reviewing your order, we found out you haven't purchased any insurance during the check-out.

We will still do our best to help you.

Therefore here are the best solutions we can offer you:

1) Refund in full

The refund will be appear in your account in .... business days.

2) Resend the item for free

In that case, you will receive the item 10 to 25 working days after dispatch date.

Can you please let me know your decision?

I look forward hearing from you

We wish to take this opportunity to apologize to you for any inconvenience caused.
Verder:
Update van AliExpress! Kom dus achteraf niet meer klagen dat je niets meer kan ondernemen als je de aankomst hebt bevestigd :D
bm1iWzN.png

[ Bericht 7% gewijzigd door Jonmen op 09-07-2015 10:42:55 ]
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 10:31
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:16 schreef Jonmen het volgende:

[..]

psssst
Al is mijn voordeel dat ik daar eerder wel wat heb gekocht :)
SPOILER
Thank you for contacting Gearbest. I'm sorry for the late reply.

We apologize with this delay and sincerely regret you have not received your order.

Unfortunately it appears that your order has been lost on the way.

After reviewing your order, we found out you haven't purchased any insurance during the check-out.

We will still do our best to help you.

Therefore here are the best solutions we can offer you:

1) Refund in full

The refund will be appear in your account in .... business days.

2) Resend the item for free

In that case, you will receive the item 10 to 25 working days after dispatch date.

Can you please let me know your decision?

I look forward hearing from you

We wish to take this opportunity to apologize to you for any inconvenience caused.
heb ik ook gedaan, maar helaas doen ze nu wel moeilijk.
Kenzidonderdag 9 juli 2015 @ 10:58
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:45 schreef Tosti-vreter het volgende:
Li Wei
Aukey International Co.Ltd
116 #, Building P05, China South City, Pinghu Town, Longgang
District, Shenzhen City,China PLZ 518111

--> Iemand een idee hoe ik dit adres voor retourzenden fatsoenlijk in PostNL invoer zodat iedereen begrijpt waar het naar toe moet? M.a.w wat is de postcode, wat is de straat, wat is wat? Help :P

Li Wei = naam?
Aukey International Co.Ltd = bedrijfsnaam?
Building P05 = gebouw? (is ook een veld in PostNL op de site)
PLZ 518111 = postcode?
Postcode is 518111, straatnaam is er niet.
Je moet het zo zien:
Stad (Shenzhen), District (Longgang), Wijk (Pinghu Town), Locatie (China South City), Gebouw (Building P05), Huisnummer (116 #)
dimmakdonderdag 9 juli 2015 @ 11:24
Fuck, mijn Xiaomi Yi gaat met Sweden Post. ;(
Jaguarizeddonderdag 9 juli 2015 @ 12:01
Normaliter bestel ik alleen bij Focalprice, maar onlangs ook eens AliExpress geprobeerd. Vandaag een bestelling (t-shirt) binnen van 30 juni. Valt me niet tegen! Onderweg zijn nog staaldraad-kabelbinders en een petje. :+
Downstardonderdag 9 juli 2015 @ 12:04
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 12:01 schreef Jaguarized het volgende:
Normaliter bestel ik alleen bij Focalprice, maar onlangs ook eens AliExpress geprobeerd. Vandaag een bestelling (t-shirt) binnen van 30 juni. Valt me niet tegen! Onderweg zijn nog staaldraad-kabelbinders en een petje. :+
AliExpress is geen webshop he. Vergelijkbaar met Nederlandse Marktplaats zeg maar.
( fyi.. ;) )
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 12:04
I just buy wherever it's the cheapest.
En waar er nog een greintje service te bespeuren valt. Dat dan weer wel.
iScream.donderdag 9 juli 2015 @ 12:49
Gearbest DHL pakketje staat al 2 dagen op "Shipment information received". Irritant zeg :P
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 12:59
Whehe, ik heb per ongeluk de ene DHL zending als de andere gedeclareerd (ik dacht dat ik maar 1 express zending naar me onderweg had, guess I was wrong). Maar zolang je gewoon leuk papierwerk aflevert, gaan daar blijkbaar geen belletjes rinkelen. Nu zal ik zeker die andere als die ene declareren dan maar. Dan klopt de boel weer. Kinda. :')
Kuhlydonderdag 9 juli 2015 @ 13:02
Wil graag een quad die een actioncam kan dragen. Nu vind ik de opensource versie icm met de module van 3dr van de Cheerson cx20 wel vet. Heb alleen nlg nooit een quadcopter bestuurd, is deze stap aan te raden?

Of is het verstandig te oefenen met iets.
mitchy112donderdag 9 juli 2015 @ 13:02
Vandaag 2 powerbanks van 10.000mah binnen van xioami die 29 juni besteld waren.
En 2 xiaomi fans die 2 juli besteld waren. Goed bezig banggood!
schijffiedonderdag 9 juli 2015 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 00:11 schreef schijffie het volgende:

[..]

Bedankt :)
En de 10.000 powerbank ook meteen alweer binnen. bij de powerbank zat een briefje met daarop 2 security code kraslot dingen. Had al gelezen dat ik daarmee kon checken of die fake was of niet Éentje was al open gekrast, dus de paniek sloeg even toe. Toen ik die andere probeerde open te krassen en ik het met papier en al alles weg kraste, werd dat nog eventjes iets erger. (alles in het Chinees)
Gelukkig zag ik toen dat de verpakking zelf ook een verificatie kras ding had. Gecheckt, en alles klopt nu verder. :D

[ Bericht 0% gewijzigd door schijffie op 09-07-2015 16:06:14 ]
Eric_Cantonadonderdag 9 juli 2015 @ 13:10
Vandaag 2 Xiaomi-fans binnen gekregen van BIC, op 4-7 besteld. Wat 'n snelheid!

Eentje heeft alleen 'n bijgeluidje, bij 't verwijderen van de rotorbladen trok ik ook 't hele motortje uit de behuizing. De andere werkt prima. Misschien effe contacten met BIC, maar ik vergeef 't ze bijna door de snelle verzending.
Miniemdonderdag 9 juli 2015 @ 13:11
Heeft iemand de 16000 Xiaomi PB bij Allbuy besteld? Zoja, genuine?
xaban06donderdag 9 juli 2015 @ 13:16
Iemand ervaring met een "iphone holder" voor in de auto? Heb niet echt eisen, enige wat het wel moet kunnen doen is video opnames maken, dus de achterkant moet niet volledig bedekt zijn.
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 14:09
Hier hebben ze vanaf vandaag een zuignap phoneholder bij de Lidl, daar ook niet toevallig?

- sure looks like it: http://www.lidl.nl/nl/Offerdate.htm?action=showDetail&id=14497
dodge_911donderdag 9 juli 2015 @ 14:42
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 13:16 schreef xaban06 het volgende:
Iemand ervaring met een "iphone holder" voor in de auto? Heb niet echt eisen, enige wat het wel moet kunnen doen is video opnames maken, dus de achterkant moet niet volledig bedekt zijn.
Niet China, wel überspul : Ram Mount X-Grip icm Lil' Buddy.
Ik zweer bij Ram Mount stuff voor automontage van devices.
Downstardonderdag 9 juli 2015 @ 16:31
Ik heb mijn fan van bic ook al gekregen :)!

Zie geen USB logootje staan, dus lijkt genuine..
Echter vind ik hem niet enorm hard blazen zoals de meesten hier deden geloven :P..
Andere manieren om hem te testen op echtheid maar even zoeken..

Krijg ook nog een witte binnen van Banggood
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:31 schreef Downstar het volgende:
Ik heb mijn fan van bic ook al gekregen !

Zie geen USB logootje staan, dus lijkt genuine..
Echter vind ik hem niet enorm hard blazen zoals de meesten hier deden geloven ..
Het is geen windturbine inderdaad, maar voor in de buurt van je gezicht wel net even een lekkere verkoeling.
rene90donderdag 9 juli 2015 @ 16:47
Gizchina komt met een shop trouwens...ben benieuwd wat dat gaat brengen.
RobertNLdonderdag 9 juli 2015 @ 17:01
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:47 schreef rene90 het volgende:
Gizchina komt met een shop trouwens...ben benieuwd wat dat gaat brengen.
Vraag mij af welke shop de afhandeling doet ;)
dimmakdonderdag 9 juli 2015 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:47 schreef rene90 het volgende:
Gizchina komt met een shop trouwens...ben benieuwd wat dat gaat brengen.
Ik las het op facebook idd. Zou het geen fanmeuk zijn?
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:01 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Vraag mij af welke shop de afhandeling doet ;)
Eternal Team/ET? Zoiets als die russische groupdeals?
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:31 schreef Downstar het volgende:
Ik heb mijn fan van bic ook al gekregen :)!

Zie geen USB logootje staan, dus lijkt genuine..
Echter vind ik hem niet enorm hard blazen zoals de meesten hier deden geloven :P..
Andere manieren om hem te testen op echtheid maar even zoeken..

Krijg ook nog een witte binnen van Banggood
Wel MI-logo en verpakking? Plastic afdekkinkje bij de motor is bij de MI gekleurd verder en bij de neppe doorzichtig. Roostertje waar die metalen pin doorkomt zegmaar.
Downstardonderdag 9 juli 2015 @ 18:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 18:04 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Eternal Team/ET? Zoiets als die russische groupdeals?

[..]

Wel MI-logo en verpakking? Plastic afdekkinkje bij de motor is bij de MI gekleurd verder en bij de neppe doorzichtig. Roostertje waar die metalen pin doorkomt zegmaar.
Geen Verpakking, geen MI logootje(althans niet zichtbaar, waar moet die staan?)

Roostertje waar dat pinnetje doorkomt is hier wit (en heb de blauwe fan)

Fake wss dus zoals je al had gezegd.
Ben benieuwd of originele beter blaast :)
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 18:08
:Y
dodge_911donderdag 9 juli 2015 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:06 schreef bierjoost het volgende:

[..]

Is het wat? Ziet er best tof uit, maar weet nog niet precies wat ik er aan ga hebben. Hoewel dat uiteraard pas vaak op een latere plaats komt bij china meuk... :')
Net een beetje aan het prutsen met die Zsun Wifi Card Reader.

Geinig ding. Je kan (op iOS) backups maken van je cameraroll, contacts en calendars.
Streaming heb ik kort getest met 'n sdkaartje uit 1 van m'n Xiaoyi Smart cams, gaat ook lekker.
Je kan 'm ook inzetten als wifi-extender door 'm aan je bestaande netwerk te hangen via wifi.
Max verbruik wat ik gezien heb was 1,21W, normal use zat rond de 0,8W en idle trekt 'ie 0,20W.
Dus op 'n 10Ah (37W) powerbank houdt ie 't wel effe uit :D
Ook kan je 'n custom SSID instellen en 'm vanop afstand uitzetten. (maar dan slurpt hij nog altijd 0,14W, dus je kan 'm beter gewoon uittrekken dan.)
Dat alles met een eigen app. En als je wat zoekt op het Banggood forum kom je heel wat extra info tegen. Undocumented features even! Komt dus aardig in de buurt van 'n Piratebox icm 'n powerbank :D
Ook bruikbaar als normale USB stick, maar dat moet je dan effe in de app switchen denk ik.

[ Bericht 24% gewijzigd door dodge_911 op 09-07-2015 18:36:17 ]
johanndoedonderdag 9 juli 2015 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 18:07 schreef Downstar het volgende:

[..]

Geen Verpakking, geen MI logootje(althans niet zichtbaar, waar moet die staan?)

Roostertje waar dat pinnetje doorkomt is hier wit (en heb de blauwe fan)

Fake wss dus zoals je al had gezegd.
Ben benieuwd of originele beter blaast :)
Hij staat op de bic site wel met logo en alles op de foto's en heeft xiaomi in de titel, en niet for xiaomi.
Zelf verwacht ik hem morgen, had er 1 naar een vriend verstuurd en die heeft hem vandaag binnen, dus gok dat mijne er dan morgen wel is. Maar mocht hij inderdaad niet origineel zijn neem ik wel contact op met bic.
Iemand91donderdag 9 juli 2015 @ 18:37
Lees je hier dat mensen hun fans binnenkrijgen ... hoor je geprop door de brievenbus ... een paar dikke ploffen op de droogloopmat...hoopvol klopt mijn hart...

...zijn het dikke Rabobank enveloppen...

De teleurstelling ;( -O-
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 18:55
Shit. Ook een fake Xiaomi ventilatortje ontvangen van BangGood. Wel snelle service, 2 juli besteld, vandaag geleverd.
Eens even kijken wat ze zeggen daar.

[ Bericht 11% gewijzigd door Rorsach op 09-07-2015 19:02:03 ]
lighteddonderdag 9 juli 2015 @ 18:59
Iemand tips voor een videocamera? Dus niet perse een actioncam.. Puur bedoeld voor t opnemen van familiefilmpjes ;)
davedavydonderdag 9 juli 2015 @ 19:33
Banggood niet origineel? Hebben ze weer eens verkeerd ingekocht? :')
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 13:10 schreef Eric_Cantona het volgende:
Vandaag 2 Xiaomi-fans binnen gekregen van BIC, op 4-7 besteld. Wat 'n snelheid!

Eentje heeft alleen 'n bijgeluidje, bij 't verwijderen van de rotorbladen trok ik ook 't hele motortje uit de behuizing. De andere werkt prima. Misschien effe contacten met BIC, maar ik vergeef 't ze bijna door de snelle verzending.
Die van BIC zijn dan ook niet origineel volgens mij :o
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:33 schreef davedavy het volgende:
Banggood niet origineel? Hebben ze weer eens verkeerd ingekocht? :')

[..]


Geen verpakking, Geen Mi-logo en wit plastic bij het verbindingsstuk. Rechtstreeks van BangGood.
davedavydonderdag 9 juli 2015 @ 19:40
Vreemd, normaliter verkopen ze alleen echt spul. En mochten ze een keer fake stuff inkopen, zou je verwachten dat ze het zelf ook door hebben. Toch?

Anyway, voor wie nog echte wil, Gearbest schijnt de echte te verkopen. Op dit moment in sale voor 2,89$ ongeveer.

Verzenden wel pas na 1/2 weken ;(
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 19:41
Nou ja, ik wacht even af wat ze te zeggen hebben hierop.
RobertNLdonderdag 9 juli 2015 @ 19:42
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:38 schreef Rorsach het volgende:

[..]

Geen verpakking, Geen Mi-logo en wit plastic bij het verbindingsstuk. Rechtstreeks van BangGood.
Welke sku heb je gekocht dan? Dacht dat bg meerdere soorten op de site had staan.
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 19:43
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:42 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Welke sku heb je gekocht dan? Dacht dat bg meerdere soorten op de site had staan.
deze: http://www.banggood.com/O(...)SB-Fan-p-977375.html

Hij is inmiddels wel verdubbeld in prijs trouwens.
davedavydonderdag 9 juli 2015 @ 19:44
Dat zou de originele moeten zijn.
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 19:46
rEPVVEQ.jpg
shizdonderdag 9 juli 2015 @ 19:57
Da's wel vaag ja. Die zou er als het goed is zo uit moeten zien (heb zelf alleen de witte):
VG508Za.jpg
Zo kwamen die van mij:
Nu5QpUa.jpg

[ Bericht 18% gewijzigd door shiz op 09-07-2015 20:02:53 ]
Rorsachdonderdag 9 juli 2015 @ 20:16
Mijn verpakking:
2qbc1lk.jpg
fissuredonderdag 9 juli 2015 @ 21:37
Hier wel een originele Mi fan van banggood binnen gekregen. Geen wit plastic, wel een mi logo, betreft ook de blauwe. Tegelijk ook een witte besteld en hoop die dan ook snel binnen hebben, kijken of die ook origineel is. Heb ze gekocht toen ze vorige week in de aanbieding waren voor 2,80 ofzo.
Eric_Cantonadonderdag 9 juli 2015 @ 21:37
BIC heeft duidelijk fakes dus, daarom hangt m'n motortje er half uit. Terwijl ze wel adverteren met Xiaomi's: http://www.buyincoins.com/item/60690.html#.VZ7N8fntlBc

Ga ik toch maar even klagen.

[ Bericht 47% gewijzigd door Eric_Cantona op 09-07-2015 21:42:52 ]
igi0ndonderdag 9 juli 2015 @ 22:14
Van welke courier is deze T&T? Als het uberhaupt een werkende T&T is, haha.
SYL00000000QF. :)
davedavydonderdag 9 juli 2015 @ 22:23
Mijn Parcel programmatje zegt Malaysia post, echter (nog) niet werkend.
mtchel112donderdag 9 juli 2015 @ 22:27
Ben benieuwd of ik wel of geen originele xiaomi fan binnenkrijg van BG.
Heb ook een xiaomi usb lampje besteld bij gearbes.

Op zich vind ik het prima dat BIC ''fake'' xiaomi fans verkoopt, alleen is het wel stijlloos dat ze dan erbij vermelden dat het xiaomi is.
Hoplahopladonderdag 9 juli 2015 @ 22:28
Heeft iemand een idee waarom ik nou al twee keer koperen borsteltjes niet heb ontvangen...? Ik bestel regelmatig van alles en nog wat uit China, maar alleen deze producten heb ik gewoon nooit gekregen.

Free-Shipping-12pcs-pack-copper-wire-brush-abrasive-polishing-bits-accessory-for-die-grinder-dremel-rotary.jpg_350x350.jpg
Rzr101donderdag 9 juli 2015 @ 23:51
m6Evza.png
Een kleine review van de Zidoo X1, die ik van Geekbuying gister ontvangen heb.

Specificaties volgens fabrikant:
• Type: Zidoo X1
• Kleur: Zilver
OS: Android 4.4
CPU: Allwinner H3 1.5 GHz ARM quad-core CPU
GPU: Quad-core Mali-400MP2 GPU
RAM: 1GB DDR3
• ROM Nand Flash 8GB
WiFi: 802.11 b/g/n Wifi
LAN: 10/100M Ethernet
• Ondersteunde video formaten:
SPOILER
RM/RMVB, MPEG, MKV, AVI, MP4,MOV,FLV, H.263,H.264,H.265,VC-1,DivX, Xvid, TS,RealVideo,VP6,VP8 up to 4K
• Ondersteunde audio formaten:
SPOILER
AAC-LC/HEAAC/HE-AAC v2,AC3,AMR NB,DTS,MP3,OGG,RA_COOK,WMA,WMA,LPCM/PCM/ADPCM,FLA
4K*2K Resolution
• HDMI, 1.4b
• Interfaces: 2x USB 2.0, 1x RJ45; MicroSD slot, AV poort, TF kaart slot.

Unboxing
Van Geekbuying kreeg ik een exemplaar ter review opgestuurd. Bij deze mijn bevindingen.
Hij is geshipped via de normale post, en met 9 dagen verzendtijd vlot geleverd. De verpakking is strak gedaan. De inhoudt van het pakketje omvatte de volgende items:
• Zidoo X1
• IR Afstandsbediening (AB)
• HDMI kabel (+- 0.75m lang)
• Power adapter + verloop stekker (5V DC 2A)
• Gebruikershandleiding & garantiekaart (tot 3 maanden na aankoop)

Verpakking:
kgivmp.png
Retail-doosje:
qz3GQ3.png
De Zidoo X1:
ZW0tCs.png

Assecoires:
J1woYo.png
wzXUSu.png
FSFXa0.png
EG1jjn.png

Aansluiten
Helaas beschik ik niet over een 4K TV. Zelfs een echte TV ontbreekt in mijn setup. Ik heb mijn Asus IPS 1920x1200 monitor gebruikt met de HDMI aansluiting.
De aansluitingen van de Zidoo X1 bevinden zich aan de achterkant.
AvFmWo.png
Hier tref je een A/V output aan voor TV’s zonder HDMI. Daarnaast bevind zich een HDMI-out poort, gevolgd door een USB 2.0 poort, de RJ45 LAN-poort een tweede USB 2.0 poort met daaronder een MicroSD kaart slot. En natuurlijk de 5V DC aansluiting.
Dit alles wordt gepowerd door een 5V 2A voeding.
hKZ2uD.png
Wat heel vervelend is aan de lay-out van de aansluitingen, is dat je geen ruimte boven de LAN-poort hebt om het klipje in te drukken als je de kabel eruit wil halen. Dit veroorzaakt echt onnodig gepriegel. Deze hadden ze beter 180 graden kunnen draaien. Ook verdwijnt het SD-kaartje helemaal in de gleuf. Je hebt dus nagels nodig om hem erin/eruit te krijgen. En er ontbreekt een icoontje hoe het SD-kaartje (met de boven of onderkant boven/onder) erin moet. Verder is de afwerking goed gelukt.

Eerste indruk

Bij het aansluiten valt op dat het verlengstukje niet past in een “ovaal” stopcontact. Dit moet dus een ronde zijn. Daarnaast missen er 2x AAA baterijen. Dit is wel begrijpelijk gezien vliegtuigen + losse batterijen geen gewilde combi is bij de douane. Daarnaast ontbreken er fysieke knoppen op de Zidoo X1. Als je de AB kwijtraakt, ben je bestwel de lul. Ook zoog het oppervlak van de Zidoo snel stof naar zich toe.

Opstarten

Eenmaal aangesloten, doet het kastje er ongeveer 50 seconden over om te booten. Eenmaal opgestart kom je terecht in de user interface van Zidoo (versie h3v1.0.14), waarin alles standaard al in het Engels wordt getoond. Enkel het weer toont je Shenzeng. Het is een standaard Android (versie 4.1.1) omgeving, wat makkelijk werkt met de bediening.
s0unaT.png
wHsvRH.png
Na een beetje spelen ziet het er dan zo uit. Ik heb geprobeerd om de Horizon Go app (van Ziggo) aan de praat te krijgen – helaas zonder succes. Ik kreeg hierbij een foutmelding “No Connection”. Hierover is contact opgenomen met Geekbuying – ik wacht nog op hun response. Wat lijkt te helpen voor Kodi is om het IP adres van DHCP af te halen en op Statisch te zetten (IP ergens in de range die je netwerk toestaat, bijvoorbeeld 192.168.178.99, Netmask 255.255.255.254, Gateway 192.168.179.1 en DNS 8.8.8.8). Kodi kreeg ik hiermee aan de praat, maar Horizon Go zogezegd nog niet.

Gebruik

De afstandsbediening werkt best goed. Er zit een “learn”-functie op om de AAN/UIT + volume knopt van je TV afstandsbediening over te nemen (handig!), en er zijn 3 programmeerbare knoppen voor je favoriete apps. Verder heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen een muis, of actieve elementen (zoals op het plaatje hierboven) om te navigeren door de menu’s. Ook zit er een soort “ALT+TAB” knop op, waardoor je makkelijk tussen verschillende vensters kan wisselen.
Het gebruik is over het algemeen soepel. Ik heb een keer een vastloper meegemaakt. Na een reboot ben je binnen 50seconden weer online.
5HWXk7.jpg

Kodi

Op de Zidoo X1 is Kodi (versie 14.2 helix) voor geïnstalleerd. Als je een beetje uit de voeten kan met deze add-on, is het een geweldige manier om allerlei soorten media te nuttigen. Kodi werkt soepel en vloeiend. Je kan bijvoorbeeld het op de achtergrond laten doordraaien terwijl je even in de Zidoo X1 interface zit.
hySzql.png
Dit kastje is een kleine media-box, gericht op Kodi. Hierin slaagt hij zeker. Kodi werkt soepel en doet wat het moet doen. De afstandsbediening is compleet, werkt goed en heeft een handige leer-functie. Het is jammer dat de afstandsbedienings-app enkel voor Android beschikbaar is. Dit beperkt de functionaliteit voor alle Apple-, Windows- en Blackberry OS gebruikers.

Qua hardware / prijs verhouding is hij goed: doet wat hij moet doen, heeft wat extra performance over en draait (daardoor?) soepel! Dus voor wie nog opzoek is naar een Kodi-media box, zeer bruikbaar ;)
Qop9ND.jpg

Hier te verkrijgen:
Zidoo X1 - GeekBuying op moment van schrijven 59,- USD

Positief:

• Voelt snel aan,
• Klein,
• Veel aansluitingen,
• Handige afstandsbediening,
• “Learning” functie van AB.

Neutraal:

• Userinterface – wat magertjes,
• Start tijd van 50sec,
• App alleen voor Android OS,
• Geen batterijen voor de AB,
• Zilveren oppervlak trekt stof aan.

Negatief:

• SD kaartje verdwijnt helemaal in de gleuf & er is geen icoontje voor oriëntatie (boven- en onderkant),
• LAN-kabel is er nauwelijks uit te krijgen doordat er te weinig ruimte zit voor het klipje,
• A/V-out is te dicht geplaatst op de HDMI. Hierdoor past een dikkere audio-jack niet.
mattie010donderdag 9 juli 2015 @ 23:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:02 schreef mattie010 het volgende:

[..]

Overigens even een vraag (kan het echt niet vinden hier) hoe lang duurt het ongeveer voordat een pakketje binnen is bij bestelling bij dx? 1-7 verstuurd maar moet het eigenlijk voor 17-7 binnen hebben O-)
Even op terug komen: vandaag pakketje bezorgd, maar was niet thuis. Morgen kan ik het dus ophalen na 15.00
Best tevreden, maar zal de volgende keer dus eerst bij banggood kijken O:)
Posergoth6667donderdag 9 juli 2015 @ 23:54
Heeft iemand een tip voor niet in-ear oordopjes met Android ondersteuning? Ik gebruik nu Apple EarPods maar dat control ding werkt niet op mijn huidige telefoon. Liefst onder de 22 euro.
Catch22-donderdag 9 juli 2015 @ 23:55
Piston 3

O niet in ear. Die zijn er haast niet meer. Waarom zou je dat willen?
Posergoth6667donderdag 9 juli 2015 @ 23:56
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 23:55 schreef Catch22- het volgende:
Piston 3

O niet in ear. Die zijn er haast niet meer. Waarom zou je dat willen?
Omdat mijn lijstje met in-ear oordopjes nogal uitgebreid is en ik ze vervelend vind. Etymotic, Shure, Senheizer, naamloze merken, van alles geprobeerd maar het werkt niet.
shizvrijdag 10 juli 2015 @ 00:09
Bluedio i6 en dan de AWEI ES10 of Edifier H180.
Downstarvrijdag 10 juli 2015 @ 00:27
Heb bic ook maar even berichtje gestuurd, ben benieuwd :)
Downstarvrijdag 10 juli 2015 @ 00:28
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:16 schreef Rorsach het volgende:
Mijn verpakking:
[ afbeelding ]
Heb jij hem niet toevallig bij BIC(buyincoins) besteld?
Daarvan hebben de meeste hem vandaag ook gekregen en die kwam in precies dezelfde wijze aan bij mij..
mitchy112vrijdag 10 juli 2015 @ 00:31
Bij mij kwam die in een witte verpakking met in het oranje een mi logo op zoals hiervoor gepost
Downstarvrijdag 10 juli 2015 @ 00:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 00:31 schreef mitchy112 het volgende:
Bij mij kwam die in een witte verpakking met in het oranje een mi logo op zoals hiervoor gepost
Van BIC?
mitchy112vrijdag 10 juli 2015 @ 00:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 00:40 schreef Downstar het volgende:

[..]

Van BIC?
Nee vaan banggood heb ik dei gehaald
dimmakvrijdag 10 juli 2015 @ 06:20
quote:
11s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:57 schreef shiznuts het volgende:
Da's wel vaag ja. Die zou er als het goed is zo uit moeten zien (heb zelf alleen de witte):
[ afbeelding ]
Zo kwamen die van mij:
[ afbeelding ]
Die van mij zag er ook zo uit idd.Bij BG weg.